E faʻafefea ona fua le suka o le toto i le aso ma le aunoa ma se glucometer

E pei o faʻamatalaga anapogi, o le siakiina ole kulukose aʻo leʻi 'aʻai e maua ai faʻamaumauga ole glycemia. O nisi tagata atamamai i le gasegase o le maʻisuka latou te taʻua i latou o faʻamatalaga muamua.

Afai o lau faʻamatalaga amata i totonu o le laʻau fautuaina, o le maualuga o le hemoglobin glycated e masani foi ona masani ai, ona fuaina lea ole kulukose toto pe a uma ona 'ai e le tatau. Afai o le suka o lou toto e i le va o le 4.4 ma le 7.8 mmol / L, ona sili atu lea o ona oso i nei fuainumera.

Sini Sugar Meatisi

Iloiloina o lou kulukose toto pe a uma ona 'ai e aoga pe afai o loʻo maualuga lou HbA1C. O nei fuataga e taua foi mo le iloiloina o le lelei o togafitiga. O taunuʻuga e maua ai se manatu i le tele o le glycemia e faʻatupulaia mo nisi meaʻai.

Amata i le 2015, o fautuaga a le ACE mo se lua itula i le maeʻa o le taumafataga o lalo ifo o le taumafataga o lalo ifo o le 7.8 mmol / L. O le Joslin Diabetes Center ma le American Diabetes Association e nonofo i numera ifo ile 10 mmol / L.

Taua - suia le uiga faaalia!

Mo le tele o tagata, o le puleaina o le maʻisuka e tutusa uma lava ma le aso atoa o galuega, ma o faʻataʻitaʻiga faʻamalosi e sili atu nai lo le taufaʻatatau o le vailaau e valea. E taua le toe iloiloina o le tali ma le iloa o maualuga ma maualalo o le maualuga o le suka - nai lo le "tofotofoina," na o le "mataʻitu".

I le tulaga o "suʻega", o le a mafai ona faauigaina le "palota" pe "le manuia". E alu i se lanu faalelagona. Mataʻituina o lona uiga o le aoina mai o faʻamatalaga ma faia fetuunaiga i le fuafuaga o togafitiga.

O le a le mita o le kulukose toto?

Glucometers o masini e fua ai fua o le kulukose. O lenei masini e faʻataga ai oe ona vave fua le maualuga ole kulukose o le toto. Ina ia faia se suʻega o le toto i le fale, e faʻaaogaina le toto fou capillary.

I le faʻaaoga tatau o le suʻega, o le suʻesuʻeina o le toto o le toto i le glucometer e taua tele mo le maualuga maualuga o le faʻamaoni, ae peitai, e le mafai ona manatu le glucometer e tutusa lelei ma suʻesuʻega i fale suʻesuʻe masani.

E mafua mai i le mea moni o le meafaigaluega e aofia ai le tele o mea sese mai le sefulu i le luasefulu pasene. Pe a faʻamatalaina le auiliiliga, e tatau foi i se tasi ona gauai atu i le mea moni o taunuuga e maua ai le glucometer e mafai ona sefulu i le sefululima pasene le maualuga nai lo mea na maua i totonu o le fale suesue. O lenei eseesega e mafua mai i le mea moni o nisi masini e iloiloina le plasma ae le o le toto toto.

Ina ia pulea le fua saʻo o le suka o le toto, e tatau ona suʻesuʻeina pea e le endocrinologist.

E tatau ona maitauina e faapea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le fuaina o fua o le suka toto ma le glucometer e mafai ai ona sili atu le mataʻituina o le kulūkose, faʻamaoniga vave o le manaʻoga mo meaʻai ma togafitiga o togafitiga (togafitiga o le togafitiga e tatau ona faia e se endocrinologist), ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hyperglycemic and hypoglycemic conditions.

Le mataupu faavae o le faʻaogaina o le masini

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, ua vaevaeina glucometers i photometric ma elekene.

O glucomet Photometric o loʻo i ai se maualuga maualuga o mea sese ma ua manatu ua le toe i ai. O glucometers elemene e faʻaalia i se tulaga maualalo, ae peitaʻi, pe a faʻatau, e tolu suʻega suʻega e tatau ona faia.

Ina ia pulea le lelei o le glucometer ma lona saʻo, o loʻo faʻaaogaina fofo faʻafofo faʻapitoa ma se kulūkose tumau. Le maualuga o le mea sese pe a faʻaaoga masini eletene e le tatau ona silia ma le sefulu pasene.

Tulafono mo le fuaina o le suka i le fale

Aʻo leʻi fuaina le suka o le toto, e tatau ona iloilo le soifua maloloina o le suʻega. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa o:

  • pe a uma ona sui, o vaega uma o le faʻaaliga e mafai ona vaaia,
  • o le masini ua i ai le taimi sao ma le aso o fua (faʻafeiloaʻiga o aso nei e mafai ona faʻasaoina faʻamaumauga i luga o le auʻiliʻiliga, faʻatagaina oe e siaki taunuuga o togafitiga i faʻalavelave),
  • o le masini ei ai le faʻasologa saʻo (mmol / l),
  • o le fodiga i luga o le fasi siaki tutusa e tutusa ma le fodula i luga o le mata.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le tele o kaluvao e naʻo le galue ma vaega o faʻataʻitaʻiga ua fuafuaina faapitoa mo lenei faʻataʻitaʻiga o le glucometer. A faʻaaogā faʻataʻitaʻiga o isi masini, e le mafai e le glucometer ona galue pe faaali atu iʻuga maualuga faʻamaoni.

Glucometers e le mafai ona faʻaaogaina i potu malulu, pe vave loa ona aumai le masini mai le auala (i le taumalulu, tuai o le autumn). I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le masini i le vevela vevela.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, aua nei fufuluina ou lima i solo susu, visepisi, ma isi. E tatau ona mulumulu lima i le fasimoli ma faʻamago atoa.

E tatau ona togafitia le nofoaga o pupuʻu ma le ethanol.

fuafuaga mo le faʻaaogaina o le mita i le fale

O afea ma pe faʻapefea ona fua saʻo le suka o le toto i se glucometer i le aso

O le tele o taimi e te manaʻomia ai le fuaina o le suka toto e faalagolago i le ogaoga o le maʻi. I le avea ai ma tulafono, e fautuaina le tagata maʻi e siaki le kulūkose:

  • i luga o se manava gaogao i le taeao
  • 2 itula i le maeʻa o le aoauli ma le afiafi.

O tagata maʻi i le tulaga maualuga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le aoauli e manaʻomia le fuaina o le suka i le lua i le tolu i le taeao.

E tusa ai ma faʻamatalaga, e ono mafai ona faʻaalia le tagata maʻi e faia se faʻatalanoaga muamua pe a maeʻa se taumafataga, muamua ma pe a uma le gaioiga faaletino, inisalini, aʻo le i momoe, ma isi.

E le gata i lea, o le suʻega toto i le fale e tatau ona faia i le taimi lava e amata ai le faʻamaoniga o suiga o le kulukose.

Fuaina o le suka i glucometers: faʻasaga taʻitasi i lea laasaga

A uma le siakiina o le soifua maloloina o le masini ma saunia le sitepu fasia, ia tuu se fasi siaki i totonu o le masini ma ia mautinoa o le fodiga i luga o le fasi pepa e fetaui ma le fodula i luga o le mata (o nisi masini e fuafuaina ai le fodiga).

  1. Ina ia faʻavavevave le faʻaogaina o le microcirculation, e fautuaina e punou ma faʻafefe o ou tamatamailima i taimi e tele poʻo masini massage (aʻo le i faia le ava).
    O le tamatamailima e tatau ona suia i taimi uma.
  2. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togiina se tamatamailima i se vavae (o ni mea e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma fasi, e le talia la latou faʻaaogaina).
    A oʻo mai le toto, faʻapipiʻi le fasi siaki. O se mataua o le toto e manaʻomia mo le suʻesuʻega, e le manaʻomia le susu uma o le toto i le toto.
  3. Afai e saʻo le faʻatinoina o le toto, e lafo e le masini se faailo leo. Ma, a maeʻa le lima i le valu sekone (faʻalagolago i le masini), o le taunuuga e aliali i luga o le lau.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o mea sese i suiga o le suka i le fale, e tatau ona suʻesuʻeina faatonuga mai le kamupanī aʻo leʻi faʻaaogaina le masini.

Toa maualuga - faailoga ma faailoga

O faʻafitauli o le hyperglycemia e mafai ona faʻaalia e foliga mai o le galala malosi, tumau le mago o le mucous membranes, faʻateleina le urination (aemaise lava i le po), faʻateleina le vaivai, moe, le faʻalavelave, faʻaitiitia le faʻaaliga, paʻu o le mamafa, siama o le paʻu, faʻaleagaina o siama, ma isi.

O le faateleina o le kulukose e mafai ona o faatasi ma le tachycardia, fiainu, o foliga mai o se manogi o le acetone, o le vevela, nausea, o le faifai pea, o le faamalolo, ma isi.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le toto toto e aofia ai le atuatuvale, le mautonu o le tino, fiaai, faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave, amioga faʻamalosi, le atoatoa le onosai, le faʻamalosia o le faʻagasologa o gaioiga, gasegase, , vomiting, naua, foliga mai o tamaiti ua vaʻaia ma le le lava o latou tali i le malamalama, faʻavaivaia, foliga vaaia o faʻafitauli o le neurology, ma isi.

Lisi o tulaga faataatitia mo le fuaina o le suka toto ma se glucometer

O faʻataʻitaʻiga o le suka e faʻalagolago i le matua o le maʻi. E leai se eseesega o alii i le kulūkose.

Laulau mo le fuaina o le toto toto i le matua (mo tagata soifua maloloina):

O fua o le suka suka mo le maʻisuka atonu e ese mai tulaga faatauaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, e fuafua i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le endocrinologist e fuaina le maualuga o le maualuga o le suka mo tagata maʻi taitasi.

O lona uiga, mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (maʻi suka) o se faailo lelei i luga o se manava gaogao atonu o se laʻititi i lalo o le fitu i le valu mol / l ma isi.

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale e aunoa ma se glucometer

O masini e fuafua ai le maualuga o le suka e aunoa ma le toto sampling (e mafua mai i le toto ma le pulupulu o le tagata maʻi) o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe. O lenei tekinolosi ua manatu o se mea lelei tele, ae i le taimi nei o le saʻo o ia ituaiga masini e le faatagaina ai le suiina o suʻega i suʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega i fale suʻesuʻe.

Afai e manaʻomia, mo le fuaina o faailo o le kulukose, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o le Glucotest ®.

E le pei o glucometers, o fasi pepa Glukotest ® e faʻaaogaina e fuafua ai le fualaau oona.

O lenei metotia e faʻavae i luga o le mea moni o le kulukose e aliali mai i le urine pe a oʻo ina maualuga lona maualuga i le toto e sili atu ma le 8 mmol / l.

I lenei itu, o lenei suʻega e le maaleale nai lo le glucometer, ae mafai ai e oe ona vave fuafuaina le maualuga o le kulukose o le toto.

O faʻataʻitaʻiga e faia i le palasitikiti. Tali i le isi itu o le taʻavale. O lenei vaega o le fasipepa e pau i totonu o le uila. O le taimi mulimuli ane e tatau ona iloiloina ai iuga o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga mo fasi pepa (masani lava le tasi le minute).

A maeʻa lena, o le lanu o le faailoga e faʻatusatusa i le fua o le afifi. Faʻalagolago i le paolo o le faʻaʻailoga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua fuafuaina.

O a fua o le kulukose o le toto ua manatu e masani?

Ina ia iloa le i ai o togafitiga, e tatau ona e iloa le tulaga masani ole glycemia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le numera e maualuga atu nai lo se tagata soifua maloloina, ae o fomaʻi e talitonu e le tatau i tagata gasegase ona tuuitiitia a latou suka i le tapulaa maualalo. O faʻamaoniga lelei o le 4-6 mmol / l. I ia tulaga, o le a lagona e le maʻisuka le masani, aveesea le cephalgia, atuatuvale, vaivai le mautonu.

Tulaga masani o tagata soifua maloloina (mmol / l):

  • limite maualalo (toto atoa) - 3, 33,
  • pito i luga (toto atoa) - 5.55,
  • pito i lalo ifo (i plasma) - 3.7,
  • pito i luga luga (i plasma) - 6.

O fuainumera muamua ma pe a uma le taumafaina o mea taumafa i totonu o le tino o le a eseese e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina, talu ai ona maua e le tino le suka mai le gaʻo e avea o se vaega o meaʻai ma meainu. I le taimi lava e 'ai ai se tagata, o le glycemia levels e oʻo i le 2-3 mmol / l. E masani lava, e vave lava ona faʻasaʻo le panameta le insulin i totonu o le toto, lea e tatau ona tufatufa atu kulūkose mole mole i totonu o le tino ma siama o le tino (ina ia mafai ona tuʻuina atu i ai le malosi).

O se taunuuga, o faailoga o le suka e tatau ona faʻaitiitia, ma faʻatalanoa i totonu o le isi 1-1.5 itula. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e le tupu lenei mea. O le inisalini e le lava le gaosia pe ua faʻavaivaia, e sili atu le kulukose i totonu o le toto, ma gaʻo i luga o le itu e mafatia i le fiaai. I le maʻisuka, o le glycemia level after eating can reach 10-13 mmol / L ma se tulaga masani o le 6.5-7.5 mmol / L.

I le faaopoopo atu i le setete o le soifua maloloina, o le a le tausaga e maua e se tagata pe a aʻafia le suka i lona tausaga:

  • pepe faatoa fananau mai - 2.7-4.4,
  • e oo i le 5 tausaga - 3.2-5,
  • tamaiti aʻoga ma tagata matutua i lalo o le 60 tausaga (silasila i luga),
  • silia le 60 tausaga - 4.5-6.3.

E mafai ona eseese tagata taʻitasi, ma mafaufau i uiga o le tino.

E faapefea ona fua le suka e faʻaaoga ai le mita o le kulukose toto

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia. Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le paʻu i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea e tasi e mafua ai le faʻaalia o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma. O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea. Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani. E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga. O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein). E tusa ma le 3.7-6.

E faʻapefea ona fuafua fua o le suka i le faʻaogaina ma le aunoa ma ni laulau, ma mafaufau i iuga o le glucometer?

O le fuaina o le suka i se tagata maʻi i totonu o se fale suesue e faia i ni auala:

  • pe a uma ona ave le toto mai se tamaʻi lima i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • ao faagasolo suʻesuʻega o meaola (faʻafeiloaʻi ma faʻamaoniga o felauaiga, vaega o palatini, bilirubin, electrolytes, ma isi),
  • faʻaaogaina o se glucometer (o lenei mea masani mo fale tumaoti falemaʻi).

Ina ia aua nei faia ma le lima, o le au suesue a le aufaigaluega suʻesuʻe e iai laulau o fetusiaiga i le va o le capillary glycemia ma le vevela. O fua tutusa lava e ono mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi, talu ai o le iloiloga o le maualuga o le suka i le toto paʻu ua manatu e sili atu ona masani ma faigofie mo tagata e le o malamalama lelei i mea faafomai.

I le fuafuaina o le capillary glycemia, o vae gaʻo vevela ua vaevaeina e se vaega o le 1.12. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer o loʻo faʻaaogaina mo le siama e faʻamamaina e le plasma (e te faitauina i faatonuga). O le faʻaaliga e faʻaalia ai se taunuuga o le 6.16 mmol / L. Aua nei vave mafaufau o nei numera o loʻo taʻu mai ai le hyperglycemia, talu mai le taimi e fuafua ai i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto (capillary), o le glycemia o le a 6.16: 1.12 = 5.5 mmol / l, lea e manatu o se fua masani.

O se isi faʻataʻitaʻiga: o se mea masini feaveaʻi e faʻatapulaaina e le toto (o loʻo faʻaalia foi i totonu o faatonuga), ma e tusa ai ma taunuuga o faʻamaumauga, o le aliali e faʻaalia ai le kulukose e 6.16 mmol / L. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faia o se faʻamatalaga, talu ai o le faailoga lenei o le suka i le toto paʻu (i le ala, ua faʻaalia ai se maualuga maualuga).

O loʻo i lalo se laulau e faʻaogaina e le au tausi soifua maloloina le taimi. E taʻu mai ai le tusitusi o le suka i le vevela (e tusa ai ma le masini) ma le toto toto.

Igoa numera o le glucometerSuauu totoIgoa numera o le glucometerSuauu toto
2,2427,286,5
2,82,57,847
3,3638,47,5
3,923,58,968
4,4849,528,5
5,044,510,089
5,6510,649,5
6,165,511,210
6,72612,3211

E faʻapēfea ona saʻo le kulūkose toto, ma aiseā e mafai ai ona sese le iʻuga?

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai mea sese laiti. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

E mafai e tagata maʻi ona ausia na faailoilo o le masini a le tagata lava ia o le mea sili ona leaga. Mo lenei, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Ia mautinoa e siaki le taʻaloga o le mita mai se fomaʻi agavaa mai lea taimi i lea taimi.
  • Siaki le saʻo o le faʻasologa o le numera o le suʻega ma na numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini faʻataʻitaʻi pe a fuli.
  • Afai e te faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi poʻo fufulu susu e togafitia ai ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le paʻu, ona e faʻaauau pea ona iloa.
  • O le tuʻuina o se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻasolo e le fautuaina. O fasipepa ua mamanuina ina ia ulu atu le toto i luga o le eleele e faaaoga ai le malosi o le ulu. Ua lava mo le tagata gasegase ona aumai se limatusi latalata i le pito o le sone togafitia ma le totogo.

O le taui o le maʻisuka ua ausia e ala i le tausia o le glycemia i se tulaga e taliaina, e le gata i le taimi muamua, ae faapea foʻi pe a uma ona faʻamalosia meaai. Ia mautinoa e toe iloilo ia mataupu faavae o lau lava meaai, lafoai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo faigofie poʻo le faʻaitiitia o le aofaiga i le taumafataga. E taua le manatuaina o le umi o le glycemia (e oo lava i le 6.5 mmol / l) e faʻaititia ai le lamatiaga o le tele o faʻafitauli mai le masini, mata, cardiovascular system ma le fatugalemu o le tino.

Auala e fuafua ai le vaitau o tausaga mo le suka toto e faʻaaoga ai se glucometer

O le suega o le faapalepale o le kulukose e pei ona taʻua i luga ua faia e fuafua ai le faagasologa o le maʻi o le maʻisuka, ma ua fuafuaina foi le maʻi o le absorption, hypoglycemia.

NTG (faʻavaivaia le kulupu o le glucose) - o le a le mea o le a faʻamatala auiliili e le fomaʻi o loʻo auai. Ae afai o le faapalepale e masani ona soli, ona oʻo lea i le afa o mataupu o le maʻisuka na ola i totonu o ia ituaiga tagata e atiina ae i luga o le 10 tausaga, i le 25% o lenei tulaga e le suia, ma i le 25% ua maeʻa atoa.

O le suʻesuʻeina o le faapalepale e mafai ai ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaosiga o gaʻo, e le gata ina natia ma manino. E tatau ona manatua i le taimi e suʻe ai le suʻega o lenei suʻesuʻega e mafai ai e oe ona faamanino le maʻi, pe a masalosalo.

O sea ituaiga o siama e taua tele i ia tulaga:

  • pe afai e leai ni faailoga o le faateleina o le toto toto, ma i le faanatinati, o se siaki e faʻaalia ai le suka,
  • i le mataupu pe afai e leai ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, peitaʻi, ua faʻaalia le polyuria - o le tele o le mimiia i le aso e faʻalautele, ao le kulūkose anapogi e masani lava,
  • faateleina le suka i le urine o le tina faatalitali ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o le pepe, faapea foi i tagata e maua i fatu fatu ma gaʻo,
  • pe afai o le suka e 5.5, pe a toe suʻesuʻeina e 4.4 pe maualalo, pe a 5.5 i le taimi o le maitaga, ae o faailoga o le maʻisuka e tupu mai) ,
  • pe afai o se tagata ei ai sona uiga faʻaanatura mo le maʻisuka, ae leai ni faailoga o le maualuga maualuga o suka,
  • i fafine ma a latou fanau, afai o le mamafa o le fananau mai o na mea e sili atu nai lo le 4 kilokalama, mulimuli ane o le mamafa o se tamaitiiti e tasi le tausaga le matua foi e tele,
  • i tagata ei ai le neuropathy, retinopathy.

O le suʻega, lea e fuafuaina ai le NTG (faʻavaivaia le glucose toleni), o loʻo faia i lalo: muamua, o le tagata o loʻo faʻataʻitaʻiina ua i ai se manava gaogao e ave ai toto mai capillaries. A maeʻa lena, e tatau i se tagata ona 'ai le 75 g o le kulukose. Mo tamaiti, o le fualaau i le kalama ua fuafua eseese: mo le 1 kg o le mamafa 1.75 g o le kulukose.

Mo i latou e fiafia i ai, 75 kalama o le kulukose o le tele lea o le suka, ma e leaga le faʻaaogaina o se tele, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se fafine maʻitaga, e tatau ona e manatu e tusa ma le aofaiga o suka e maua, mo se faataitaiga, i se fasi keke.

O le faapalepale o le glucose e fuafuaina 1 ma le 2 itula mulimuli ane. E sili atu ona faʻatuatuaina le taunuʻuga pe a uma le 1 le itula mulimuli ane.

Le iloiloga o le faapalepale o le kulukose e mafai ona i luga o se laulau faapitoa o faailoilo, iunite - mmol / l.

Iloiloina o le iugaO le toto totoTau toto
Tausaga masani
A o lei 'ai3,5 -5,53,5-6,1
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaaie oo i le 7.8e oo i le 7.8
Prediabetes state
A o lei 'ai5,6-6,16,1-7
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaai7,8-11,17,8-11,1
O le maʻi suka
A o lei 'aimai le 6.1mai le 7
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaaimai le 11, 1mai le 11, 1

Ma le isi, fuafua le setete o metabolism. Mo lenei mea, e 2 fuainumera e fuafuaina:

  • Faʻavaʻopiʻo - faʻaalia pe faapefea ona fesootai le glucose i le 1 le itula pe a maeʻa le mamafa o le suka i le anapogi toto glucose. O lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 1.7.
  • Hypoglycemic - faʻaalia pe faapefea ona fesoʻotaʻi le glucose i le 2 itula i le maeʻa ai o le suka i le anapogi o le toto glucose. O lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 1.3.

E taua tele le fuaina o nei fuainumera, talu ai i nisi tulaga, a maeʻa le suʻega o le toleniga o le glucose, e le fuafuaina se tagata e ala i le faʻamaonia o le faʻaleagaina, ma o se tasi o nei fuainumera e sili atu nai lo le masani.

I lenei tulaga, o le faʻamatalaga o se taunuuga masalosalo ua maeʻa, ona sosoo ai lea ma le maʻisuka o le tagata e lamatia.

E tatau ona iloa le maualuga o le suka, talu ai o siama uma o le tino e tatau ona maua le suka i le taimi ma i le aofaʻi tatau - na o le a latou galulue sologa lelei e aunoa ma ni faʻalavelave. E taua tele le iloa o faailoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

O faʻamatalaga nei e taʻu mai ai se suiga i le maualuga o le suka, pe afai ua tulaʻi mai:

  • pe a lagona e se tagata se malosi malosi, ma e le pasi,
  • o le fualaau o le urine e matua tele atu - e mafua ona o le i ai o le kulukose i totonu,
  • o le paʻu e amata ona tupu, o foliga mai,
  • vaivai.

Ae o vailaau o le predabetic state e matautia foi ona o le maʻi e amata ona tupu e toetoe lava a le iloa, o le mea lea, mo le tele o tausaga, e le mafai ona e lagona ni mea faʻaletonu faapitoa.

E i ai ni uiga malu, ae o loʻo i ai pea faailo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le inisalini:

  1. A uma ona 'ai, ou te fia malolo, moe. E mafua lenei mea i le mea moni e maua e tagata gaʻo mea taumafa ma meaai, ma afai e maua e le tino ia mea e sili atu nai lo le masani, ona lapatai mai ai lea o se mea faʻafefe. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e suia laitiiti le taumafataga e aofia ai vailaʻau gaʻo sili atu ona faigata e maua i fatuga atoa, fualaau faisua ma fua. O vailaʻau faʻamalosi faigofie e vave faʻaleleia, o le mea lea e sili atu ai ona faia le inisalini e le pancreas ina ia mafai ai ona taulimaina le kulukose i le taimi. E tusa ai ma lea, o le toto toto e paʻu malie, o loʻo i ai se lagona o le vaivai. Nai lo le suamalie ma meaʻai, e fautuaina le 'ai o fatu, faʻi - o mea gaʻo mai ia mea o loʻo faʻagasolo lemu.
  2. Sa i ai se uunaiga faateleina. O le toto i lenei tulaga e sili atu ona mataʻituina ma pipii. E suia ona tulaga, ma o lea e le ova vave atu i le tino.
  3. Faaopoopoga pauna. I lenei tulaga, o mea taumafa e sili ona lamatia, aua i le sailiga o le kalori faaitiitia, siama e iloa ai le fiaai fiaai (a uma, o le kulukose e matua talafeagai mo i latou), ma o le tino ua faanatinati ona tuu mea uma e pei o le gaʻo.

O nisi tagata e le o gauai atu i nei faailoga, ae o fomaʻi e lapatai e tatau ona e siakiina lau lava suka i le tolu tausaga uma. Afai e iai se togafitiga (pe a maitauina le maʻisuka i totonu o aiga), pe afai ua e mamafa, e tatau ona e siaki le aofaiga o suka tausaga - ona faʻaalia loa lea o faʻaaliga vave o le maʻi ile taimi, ma o togafitiga e le faigata tele.

O loʻo i ai se vailaʻau talafeagai lea e faʻatinoina ai le fua i le fale. O lenei mita o se masini faʻafomaʻi lea e fesoasoani ia te oe e vave maua ai le sugar sugar e aunoa ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. E tatau ona latalata i taimi uma i latou e maua i le maʻisuka.

I le taeao, siaki le maualuga o le suka i le taimi lava e teʻi ai, 'ai, i le afiafi, ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.

Mai le tusiga o le ae iloa ai le auala e fetuunai ai le sao o le mita. Aiseā e toe faʻailogaina ai lana molimau pe afai e faʻalogo o ia i se suʻesuʻega plasma, ae le o se faʻataʻitaʻiga o le toto capillary.

O mita o le kulukose fou e le o toe maua ai le suka i le pa'ū o le toto atoa. I nei aso, o nei meafaifaʻaili ua faʻavasegaina mo suʻesuʻega o plasma. O le mea lea, e masani lava o faʻamatalaga e le o saʻo le faauigaina e se tagata e maua ai le maʻisuka.

I totonu o fale suʻesuʻe, latou te faʻaogaina laulau faʻapitoa lea ua uma ona faʻamauina ai faʻamaʻi plasma mo le maualuga o le toto suka. O le manatuaina o taunuuga o le mita e mafai ona faia i le tutoatasi.

O nisi taimi e fautuaina e le fomaʻi e faʻatautaia e le tagata maʻi le maualuga ole kulukose plasma. E le manaʻomia le faʻaliliuina o le molimau o le glucometer, ma o faʻatagaga faatagaina o le a faapenei:

  • i luga o se manava gaogao i le taeao 5.6 - 7.
  • 2 itula talu ona 'ai se tagata, e le tatau ona sili atu i le 8.96 le faʻamaoniga.

Afai o le toe faʻaleleia o faailoga o le masini e faʻatinoina e tusa ai ma le laulau, ona faʻapenei lea o tulafono:

  • ao lei faia meaai 5.6-7, 2,
  • pe a uma ona 'ai, pe a uma le 1.5-2 itula 7.8.

- faʻavavevave le faʻaaogaina i le kulūkose e oʻo atu i le 4.2 mmol / L. E manatu e tusa ma le 95% o fuataga o le a ese mai le tulaga maualuga, ae le sili atu ile 0.82 mmol / l,

- mo tulaga maualuga e sili atu i le 4.2 mmol / l, o le sese o le 95% o iuga e le sili atu i le 20% o le tau moni.

O le sao o meafaigaluega na mauaina mo le siakiina o le maʻisuka e tatau ona siaki mai lea taimi i lea taimi ile fale suesue faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Moscow, latou te faia lenei mea i le ogatotonu mo le siakiina o mita kulukose o le ESC (luga o le auala.

O faʻatagaga faatagaina i tulaga taua o masini o loʻo i lalo: mo meafaigaluega a le Kamupani Roche, o loʻo gaosia ai masini Accu-cheki, o le faʻamaonia faatagaina e 15%, ma mo isi faʻatauga o lenei faailoga o le 20%.

E aliali mai o masini uma lava e faʻafeeseeseʻi taunuuga tonu, ae tusa lava pe maualuga le maualuga o le mita pe maualalo foi, e tatau i le maʻisuka ona taumafai e tausia a latou kulukose e maualuga atu i le 8 i le ao.

Afai o meafaigaluega mo le siakiina o le kulukose o loʻo faʻaalia ai le faailoga H1, o lona uiga o le suka e sili atu i le 33.3 mmol / l. Mo fua saʻo, o isi fasi siaki e manaʻomia. O le taunuuga e tatau ona faalua ona siakiina ma faiga e ave i lalo le kulukose.

O fua o le fua o le kulukose o aso nei e ese mai o latou tuaa ona e le o le toto atoa, ae o lona plasma. O le a le uiga o lenei mea mo tagata gasegase e faia le faʻatinoina o le tagata lava ia i se glucometer?

O le faʻavasegaina o le plasma o le masini e matua aʻafia ai tulaga taua e faʻaalia e le masini ma e masani ona taʻitaʻi atu ai i se iloiloga le saʻo o taunuuga o auiliiliga. Ina ia iloa tonu mea taua, e faʻaaogaina laulau o liua.

O tagata gasegase e faʻamalosia e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu oo latou toto. O i latou oe faia lenei aso ma e tele taimi i le aso latou te faʻaaoga mita mita o le kulukose toto. Latou te tuʻuina atu le iuga ma e manaʻomia e le tagata gasegase ona mafai ona suʻeina tutoatasi ia faʻamatalaga.

E taua le malamalama pe a maʻi se tagata maʻi e maua i le maʻisuka le fua o le suka i le glucometer, o le masani, o le laulau o le a talanoaina i lalo, e ono ese mai le masani a se tagata e leai ni faʻafitauli i le suka o le toto.

Glucometer - o se auala faigofie e mataʻituina ai le tulaga o le toto

E le gata o se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le fuaina o le suka. Ona o fuainumera le faʻamafanafanaina o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi, e tusa lava pe fautuaina se tagata soifua maloloina ia siaki taimi.

Faamatalaga lautele

I totonu o le tino, o faagasologa uma o gasegase e tupu i le vavalalata vavalalata. Faatasi ai ma a latou soliga, o le tele o faʻamaʻi ma faʻaleagaina o loʻo tutupu, e aofia ai le faateleina o le kulukose toto.

O le taimi nei o tagata e taumafaina le tele o le suka, faapea foi ma gaʻo vailaau faigofie. O loʻo i ai foʻi faʻamaoniga e sili atu le 20 taimi o lo latou taumafaina i le seneturi mulimuli. E le gata i lea, o le siʻosiʻomaga ma le i ai o se tele o meaʻai e le masani ai i le taumafataga ua vave ona afaina ai le soifua maloloina o tagata.

I le taimi o le tamaitiiti, o amioga masani le lelei o loʻo ola - o tamaiti e 'aina le suamalie suamalie, meaʻai vave, meaʻai, suti, ma isi. O se taunuuga, o le tele o meaʻai gaʻo e mafua ai le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le tino.

O le taunuuga - o le maʻisuka e mafai ona tupu e tusa lava pe o se talavou, ae ao lei mafaufauina le maʻisuka o se faʻamaʻi o tagata matutua. I le taimi nei, o faailoga o le faateleina o le toto suka e matauina i tagata i le tele o taimi, ma o le numera o mataupu o le maʻisuka i atunuu ua atinaʻe ua ola nei i tausaga taʻitasi.

Glycemia o le mea o loʻo i ai le kulukose i le toto o se tagata. Ina ia malamalama i le natura o lenei manatu, e taua le iloa poʻo le a le glucose ma pe o le a le mea e tatau ona i ai i le kulukose.

Glucose - pe o le a le tino, e fuafua i le tele o se mea e faʻaumatia e se tagata. Glucose o se monosaccharide, o se vailaʻau o se ituaiga o suauu mo le tino o le tagata, o se mea taua tele mo le totoga tutotonu. Ae peitai, o lona sili atu e afaina ai le tino.

Faailoga o le Suga Sili

O aʻafiaga o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona ogaoga ma e le mafai ona faʻafitia:

  1. E amata uma lava i faʻamaoniga e pei o le gutu maloʻo, ulu o le ulu, vaivai, le mautonu le malamalama.
  2. Afai e le faʻaitiitia le faitau i totonu o le toto, e amata ona leiloloa le mafaufau o le tagata, ma le alualu i luma o le faʻalavelave faʻavalevalea.
  3. Faʻaleagaina o le tino.
  4. Faʻaleagaina o le tino, o se taunuuga o le gangrene e atiae i luga o vae.
  5. Faʻasalaga o Renal.

O le mafuaaga lena e matua taua ai le faatumauina o le fua o le suka pe a fua i se glucometer. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faatumauina lou soifua maloloina ma ola i se olaga umi, fiafia.

MEA TATAU: E le tatau ona e faʻavaivai ma faʻavaivai, tusa lava pe maua oe i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona maua se mea lelei ia te ia lava, ae mafai ona taofiofia ma e masani ona tausia le faitau o kulukose toto.

  1. Muamua lava, suʻe suʻega i le fale suesue ma asiasi i se fomai tipitipi.
  2. Mulimuli i se taumafa faapitoa ma le suka maualuga. E masani ona ia faʻaaoga le falaoa paʻepaʻe, falaoamata ma meaʻai gaʻo. Nai lo lena, e tatau ona e faʻavasegaina le taumafataga i fualaau faisua fou, cereals, meaʻai maualalo, meaʻai susu. I le taimi lava e tasi, e taua i itu uma le tausisia o le fuataga, ae le o le taumafaina i le tele o oloa e maua mai i gaʻo, gaʻo ma gaʻo.
  3. A maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi, atonu e manaʻomia lou faateleina o lau iniseti. Atonu ua amata ona e mamafa atili ma e manaʻomia e lou tino le inisalini.

E masani ona faʻaaloalogia le toto suka mo le glucometer, naʻo le pau le auala e mafai ona e pulea ai le maʻisuka ae le popole i lou soifua maloloina.

O le mita o se masini maualuga e faʻaaogaina e le maʻisuka mo le siakiina o oe lava ma.

Soo se maʻi suka e iloa le mea e maua ai le glucometer ma pe faʻaaogaina. E le gata i lea, e le o tagata uma.

O tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo i totonu o lana vailaau faʻamalositino e le gata ile inisalini i inisiua.

O le tuʻuina atu o mea mai le punaoa i luga o le Initaneti e mafai ma se tua i tua i le faitotoa.

O le faateleina o le toto suka e mafai ona fuafuaina pe afai ei ai ni faailoga faapitoa o se tagata. O faʻamaoniga e faʻaalia i se tagata matua ma se tamaititi e tatau ona mataala i le tagata:

  • vaivaiga, malosi tele,
  • faateleina le manava ma le mamafa o le mamafa,
  • fiainu ma lagona faifai pea o le gutu malulu
  • tele ma masani ona faia, o le malaga i le fale i le fale i le fale, e taua,
  • pustules, suauʻu ma isi liona i luga o le paʻu, o ia liona e le lelei le malosi,
  • faʻamatalaga masani o le sasaina i le tino, i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina le puipuiga, faʻaleagaina le gaioiga, faʻavalea malulu, allergies i tagata matutua,
  • faʻafitauli le vaaia, aemaise lava i tagata ua silia ma le 50 tausaga.

O le faʻaalia o ia faailoga atonu e taʻu mai ai o loʻo i ai se kulūkose maualuga i totonu o le toto. E taua le mafaufau o faailoga o le toto maualuga maualuga e mafai ona faʻaalia na o nisi o faʻaaliga o loʻo i luga.

O le mea lea, e tusa lava pe na o nisi o faailoga o le maualuga maualuga o le suka e maua i se tagata matua poʻo se tamaititi, e tatau ona e suʻe suʻega ma fuafua glucose. O le a le suka, pe afai e maualuga, o le a le mea e fai, - o nei mea uma e mafai ona maua e ala i le feutagai ma se fomaʻi.

Ole vaega o aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai i latou ei ai talaʻaga o le maʻisuka, oona, maʻi pancreatic, ma isi. Afai ei ai se tagata i totonu o lenei vaega, e le o lona uiga e le o iai le maʻi.

A maeʻa, o le maʻisuka e tele lava ina maua e aunoa ma ni faʻamatalaga vaaia ma ni faʻamaoniga, e le faʻaalia. O le mea lea, e tatau ona faia nisi faʻataʻitaʻiga i taimi eseese, talu ai ona o le i ai o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o le a faʻalauteleina le anotusi.

Afai ei ai ni faailoga, o le toto toto e maualuga foi i le taimi o le maitaga. I lenei tulaga, e taua tele le fuafuaina o mafuaʻaga tonu o le suka maualuga. Afai o le kulukose i le taimi o le maitaga ua maualuga, o le a le uiga o lenei mea ma le mea e fai e faamautu ai faailoga, e tatau i le fomai ona faamalamalama.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau e mafai foi ona maua se taunuuga lelei o auiliiliga. O le mea lea, afai o le faailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 6 poʻo le toto toto 7, o le a le uiga o lenei mea, e naʻo le maeʻa ona faia suʻesuʻega faifai pea.

Aisea ua faateleina ai le inisalini, o le a le uiga o lenei mea, e mafai ona e malamalama, malamalama pe o le a le inisalini. O lenei hormone, o se tasi o mea sili ona taua i le tino, e maua ai le pancreas. O le inisalini lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le faʻaitiitia o le suka o le toto, e fuafua ai le faagasologa o le fesuiaiga o le kulukose i tino o le tino mai le toto toto.

O le masani o le inisalini i totonu o le toto i tamaitai ma alii e mai le 3 i le 20 μEdml. I tagata matutua, o se togi maualuga o le 30-35 iunite ua manatu e masani. Afai e faʻaitiitia le aofaʻi o le hormone, e atiaʻe e le tagata le maʻisuka.

Faatasi ai ma le faateleina o le inisalini, o le puipuia o le tuufaatasiga o le kulukose mai proteins ma gaʻo e tupu. O le iʻuga, o le maʻi e faʻaalia faailoga o le hypoglycemia.

O nisi taimi o faʻamaʻi ua faʻateleina le inisalini ma le suka masani, o aʻafiaga e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o faʻafitauli faʻapitoa. O lenei mea e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o faʻamaʻi Cushing, faʻamaʻi, ma faʻamaʻi e fesoʻotai ma le gaʻo o le galuega.

Faʻafefea ona faʻaititia le insulin, e tatau ona e fesili i se fomaʻi faapitoa o le a faʻamaonia togafitiga pe a uma se faasologa o suʻesuʻega.

O le maʻisuka maualuga e amataina lemu ma e le faʻapitoaina i faʻamaoniga manino. Ae afai e amata le alualu i luma o le maʻi, ona i ai lea i se tagata maʻi i se faʻamaʻi 2 itula pe a uma ona 'ai, e masani lava ona oʻo mai faʻamaʻi nei:

  • Faateleina le aofaʻi o le porotini.
  • Faitau faʻataʻavale gaʻo taumafa ma faʻatapulaʻa le sea o mea vave.
  • Faʻateleina mea taumafa i le 5-6 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti.
  • Suʻe i meaai faʻapitoa.
  • Teʻena le manogi, falaoamata ma mea inu inu.

I le isi laasaga o le puipuiga, gaioiga faaletino i le gasologa o le aso ma le i ai o se moe maloloina e toe iloilo. O le le lava o le moe e tau atu ai i le faʻasaʻolotoina o le vevela o le mamafa. O le teena atoa o le ava malosi ma le ulaula e faʻaleleia atili ai le toe faʻaleleia o gaioiga o totoga ma tino uma.

E taua le manatua o le maʻisuka e le o se faʻasalaga, ae o se ituaiga faʻalapotopotoga o le ola. Fuafuaga umi o le suka o le toto - o lona uiga o le faʻaitiitia o aʻafiaga le lelei o se faʻateleina o le masani.

O le hemoglobin glycated - o le a lea?

O le a le mea e tatau ona i ai le suka o le toto, e fuafuaina e laulau na faʻatuina i luga. Peitai, o loʻo i ai se isi suʻega e fautuaina mo le siama o le maʻisuka i totonu o tagata. E taua o le suega o le hemoglobin glycated - o le tasi lea e fesoʻotaʻi ai le glucose i le toto.

Wikipedia o loo faailoa mai o le auiliiliga ua taʻua o le HbA1C hemoglobin level, ua fuaina lenei pasene. E leai se eseesega o tausaga: o le tulaga tutusa lava mo tagata matutua ma tamaiti.

O lenei suʻesuʻega e faigofie tele mo le fomaʻi ma le maʻi. A uma, o le toto o foai e mafai ona faatagaina i soo se taimi o le aso pe oʻo foi i le afiafi, ae le o luga o se manava gaogao. Ole tagata maʻi e le tatau ona inuina le kulukose ma faʻatali se taimi.

Ma le isi, e le pei o le faasaina o isi metotia e fautua mai ai, o le taunuuga e le faalagolago i vailaau, mafatiaga, malulu, faʻamaʻi pipisi - e mafai foʻi ona e suʻeina le suʻega ma maua le faʻamaonia saʻo.

O lenei suʻesuʻega o le a faʻaalia pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka na te pulea lelei le kulukose o le toto i le 3 masina mulimuli.

Ae ui i lea, ei ai tulaga le lelei o lenei suʻesuʻega:

  • sili atu le taugata nai lo isi suega,
  • afai o le tagata gasegase e maualalo lona maualuga o hormones thyroid, atonu o le a sili atu ona maualuga le taunuuga,
  • afai o le tagata e maua i le ania, maualalo le hemoglobin, e mafai ona faʻatonuina se faʻasoesa,
  • e leai se auala e alu ai i falemaʻi uma,
  • pe a faʻaaogaina e se tagata le tele o doses o vitamini C poʻo le E, o le a faʻamaonia le faʻaitiitia o le faʻamaoniga, ae peitai, o lenei faalagolago e leʻo faʻamaoniaina.
Mai le 6.5%E faʻamaonia muamua le maʻisuka, o le maitauina ma suʻesuʻega faifai pea e talafeagai.
6,1-6,4%O se tulaga lamatia maualuga o le maʻisuka (o loʻo taʻua i le preditebetes), e manaʻomia vave e le tagata maʻi se taumafa maualalo
5,7-6,0E leai se maʻisuka, ae o le lamatiaga o le atiaʻeina e maualuga
Lalo 5.7Tulaga lamatia laiti

E saʻo le mita?

E faavae i luga o se suʻesuʻega o suʻesuʻega o le toto toto o se tagata soifua maloloina ma se maʻisuka, sa aumaia e saienitisi iunite masani i le silia ma le afa seneturi talu ai. Ina ia lava le taimi mo le siakiina o samples i le 1971, o le uluai masini na pateni, lea na faamoemoe faapitoa mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina.

Ina ia faʻamautinoa le sao atoatoa o le masini mo le tulaga faʻataʻitaʻiina o fuataga na maua i le taimi o suʻesuʻega i le fale suesue.

A e filifilia se glucometer, e tatau ona e gauai atu i le mea e iloagofie ai, talu ai o faʻamatalaga i luga o plasma ma luga o le toto toto atoa e eseese ma e ese mai i taunuʻuga na maua mai i se fale faʻapitoa.

Ina ia siaki le saʻo o le tali, e tatau ona fai se faʻatusatusaga i faʻamatalaga falesuesue, ma ia amanaʻia le mea moni e faapea o le maualuga o le suka i le plasma e 10-12% le maualuga nai lo le toto atoa. E mafai ona iloilo saʻo ia tau o le masini pe a uma ona vaevaeina faailoga na maua e le glucometer i le 1.12.

O se taunuuga o le faʻaaoga soo, soʻo se masini e amata amata ona tuʻuina atu faʻamatalaga sese. O le i ai o se masini feaveaʻi mo le siakiina o le toto mo le suka, e mafai e le tagata gasegase ona iloilo le sao o faitau i le fale.

O le falemaʻi faʻafesoʻotaʻi tuʻufaʻatasiga fofo o fofo, pe a filifilia le fea, muamua, e tatau ona taulai i le faʻataʻitaʻiga o le masini faʻaogaina. O nisi o masini o masini (glucose mita "Van Touch") faʻamaeʻaina le afifiina ma le mea e le mafai ai ona taʻavale.

Mo le togafitiga o lima e te manaomia naʻo le vai.

  • E tatau ona faia se suʻega o le toto pe'ā maeʻa le fufuluina o lima e aunoa ma ni faʻafitauli faaopoopo ma fomaʻi.
  • Muamua e te manaʻomia se massage o le pusa o le poloka.
  • O le mataua muamua e tatau ona lafoaʻi, ma le isi e tuʻuina ma le faʻaeteete i luga o le suʻega.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto

O le hypoglycemia e taʻu mai ai o le toto toto e maualalo. O lenei suʻa maualuga e matautia pe afai e taua.

Afai o le mea taumafa a le okeni ona o le maualalo o le kulukose e le tupu, e tiga le faiʻai o le tagata. O se taunuuga, e mafai ona maua se coma.

E mafai ona tupu aʻafiaga pe a pa'ū le suka i le 1.9 pe itiiti - i le 1.6, 1.7, 1.8. I lenei tulaga, faʻaleagaina, taʻavale, gaʻo e mafai. O le tulaga o se tagata e sili atu ona ogaoga pe afai o le maualuga e 1.1, 1.2, 1.3, 1.4,

1.5 mmol / L. I lenei tulaga, i le le lava o se gaoioiga, e mafai ona maliu.

E taua le iloa e le gata o le a le mafuaʻaga o lenei faailoga, ae o mafuaaga foi e mafai ai e le kulukose ona paʻu malie. Aisea e tupu ai e le suʻega o le kulukose e maualalo i se tagata maloloina?

Muamua lava, atonu e mafua ona o le faʻatapulaʻaina o mea taumafa. Faatasi ai ma se taumafa malosi, o loʻo faʻagasolo malie ona faʻaputuina fale faʻapitoa i le tino. O le mea lea, afai o se taimi tele (pe faʻapefea ona faalagolago i uiga o le tino) o se tagata e aloese mai le 'ai, o le toto o le plasma toto e faʻaitiitia.

O gaioiga faaletino e mafai foi ona faʻaititia le suka. Ona o le mamafa o le mamafa, o le suka e mafai ona faʻaititia e tusa lava pe masani ai.

Faatasi ai ma le tele o le taumafa o laʻau suamalie, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele. Ae mo sina taimi puupuu, o le suka e vave ona paʻu. E mafai foi ona faateleina le susu ma le ava malosi, ona faʻaitiitia ai lea o le kulukose o le toto.

Afai e itiiti le suka i totonu o le toto, aemaise lava i taeao, e lagona e se tagata le vaivai, moe ai, faʻaleagaina o ia. I lenei tulaga, o le fua i se glucometer atonu o le a faʻaalia ai o le tau faʻatagaina ua faʻaititia - itiiti ifo i le 3.3 mmol / L.

Ae afai e tupu se tali a le hypoglycemia, pe a molimau mai le glucometer o le toto toto o le suka e faaitiitia pe a 'ai e se tagata, atonu o se faamaoniga lea o le atiaʻe o le maʻisuka.

Auala e ave ai le vai mo suʻesuʻega

O le faʻavasegaga faʻasalalau e aʻafia ai le sao atoatoa o le masini, o lea e tatau ai ona e usitaia nei tulafono:

  1. Lima ao lei samasama toto e tatau ona mulumulu lelei i le fasimoli ma faʻamago i se solo.
  2. E manaʻomia ona faʻamafanaina tamatamaʻilima mataʻutia e mafanafana ai. O lenei mea o le a mautinoa ai le tafe toto i ou tamatamai lima. O massage e faia faʻatasi ma moli eletise i le itu mai le tapulima i tamatamailima.
  3. Aʻo lei faia le faʻatinoga, faia i le fale, aua le soloia le nofoaga faʻasaʻo i le ava malosi. O le ava e faʻamalosi ai le paʻu. E le gata i lea, aua le soloina lou tamatamailima i se ie susū. O vaega o le vai lea o loʻo faʻaaogaina ai solo e matuā faʻasese ai le auiliiliga o le auiliiliga. Ae afai e te fuaina le suka i fafo atu o le fale, ona tatau lea ona fufulu ou tamatamailima i se 'ava malosi.
  4. O le puno o le tamatamailima e tatau ona loloto ina ia e le tau tu malosi i luga o le tamailima. Afai e le loloto le pupuʻu, ona oʻo mai ai lea o le vai inu nai lo le pa'ū o le toto capillary i le nofoaga manua.
  5. A maeʻa le afaina, solo le muamua faʻafefete o loʻo tupu mai. E le talafeagai le suʻega aua o loʻo i ai le tele o vai faʻapipiʻi.
  6. Aveese le lua mataua i luga o le vaega o le suʻega, ma taumafai e aua nei faʻaaogaina.

O le mea lea, o le suʻega o le kulukose toto o se suʻesuʻega taua lea e tatau ona mataʻituina le tulaga o le tino. E taua tele le iloa lelei pe faapefea ona foai atu le toto. O lenei auʻiliʻiliga i le taimi o le maitaga o se tasi lea o auala tāua e iloa ai pe masani le tulaga o le fafine maʻitaga ma le pepe.

O le a le tele o le suka o le toto e tatau ona masani i pepe faatoa fananau mai, tamaiti, tagata matutua, e mafai ona maua i luga o laulau faapitoa. Ae ui lava i lea, o fesili uma e tulai mai pe a uma se suʻesuʻega, e sili atu le fesili i le fomaʻi.

Na o ia o le a mafai ona ia tusia ni faaiuga saʻo pe afai o le suka toto e 9, o lona uiga, e 10 le maʻisuka pe leai foi, pe afai e 8, o le a le mea e fai, ma isi. O le mea lea e fai pe afai e maualuga le suka, ma afai o se faamaoniga lea o se maʻi, faailoa naʻo le tagata tomai faapitoa pe a maeʻa suʻesuʻega faʻaopoopo.

A o faia se suʻesuʻega o le suka, e tatau ona manatuaina o nisi mea e mafai ona aʻafia ai le saʻo o se fua. Muamua lava, e tatau ona amanaia e faapea o se faʻamaʻi faapitoa poʻo le faʻateleina o faʻamaʻi masani o maʻi e mafai ona aʻafia ai se suʻega toto mo le kulukose, o lona masani e sili atu pe faʻaititia.

O lea la, afai o le suʻesuʻeina o le toto mai le vein, o le faasinusili o le, mo se faataitaiga, 7 mmol / l, ona fai ai lea o se faʻataʻitaʻiga ma se "avega" i luga o le kullukose e mafai ona faʻatulagaina. E le mafai foi ona iloa le faapalepale o le kulukose i le leai o se moe, popole. I le taimi o le maitaga, o le taunuuga ua faʻalavelaveina foi.

I le fesili pe o le ulaula e aafia ai le auʻiliʻiliga, o le tali e faʻamaonia foi: ia le itiiti ifo i le tele o itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le fautuaina le ulaula.

E taua le foai sao o le toto - i luga o se manava gaogao, o lea e le tatau ona e 'ai i le taeao pe a fuafuaina le suʻesuʻega.

E mafai ona e suʻeina pe faʻapefea ona valaʻauina le auʻiliʻiliga ma pe a faʻatino i se falemaʻi. O le toto mo le suka e tatau ona foai atu i le ono masina ia i latou e 40 tausaga. O tagata i lamatiaga e tatau ona foaʻiina le toto ile 3-4 masina.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le insulin-e faalagolago, e manaʻomia ona siaki le kulukose i taimi uma ae e te leʻi tuiina le inisalini. I le fale, o le glucometer feaveaʻi e faʻaaoga mo fua. Afai e maua le maʻisuka II, e faia le auiliiliga i le taeao, 1 le itula pe a uma meaai ma ao le i momoe.

Mo le tausia o tulaga masani o le kulukose mo i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi - vailaʻau inu, pipii i se meaʻai, taʻitaʻia se olaga ola. I lenei tulaga, o le glucose indicator e ono mafai ona masani, masani ile 5.2, 5.3, 5.8, 5.9, ma isi.

Suga masani

O le faateleina o le suka e mafua ai le leaga o le soifua maloloina, le mautonu, vaivai. O le faʻalauteleina o le faailoilo e mafai ona tupu i le tupuga o le maʻi suka. E tusa ai ma taunuʻuga e faʻaalia e le glucometer, e mafai e le tagata maʻi ona malamalama pe ua tatau ona ia inuina le inisalini.

A fua le fua o le toto suka, o ia faatonuga e tuʻuina mai e le fomaʻi e faalagolago i le faʻafitauli o le faʻamaʻi i se tagata maʻi faapitoa.

Taua: e le tatau ona e faʻamagaloina faatonuga a le fomaʻi ma faʻaitiitia le fuainumera o fuataga i le tau faasaga i le maʻisuka, o le tele o fuataga na faia, o le lelei mo le maʻi.

O tulaga maualuga o le suka i pepe e matua ese lava mai masani a se tagata matua

Mo le amataga oe ua faatoa faatau mai le masini, e tumau pea ina ia iloa pe faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer. O le vitio i lenei mataupu o le a taua tele, aua e tusa ai ma le faʻamatalaga tusitusia, o nisi taimi e faigata ona malamalama.

Taua: pe a suʻesuʻe ia mea vitio, e taua le filifilia o le ata o le mita ua fuafuaina mo le faʻatauina, poʻo ua uma ona faʻatau.

Afai e iai le maʻisuka ituaiga I, ona tatau lea ona faia se iloiloga a le tagata lava ia ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso, ma ia faʻamalosia le malosi o le maʻisuka i le taeao ma le afiafi. alii ma tamaitai e 5.5 mmol / l. O se mea taatele pe a uma ona 'ai, pe afai e maualuga maualuga le suka.

Taʻiala o le taeao e le tatau ona mafua ai le faʻamalo - mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l. Aʻo leʻi faia le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, o faailoga e tatau ona tutusa ma numera: mai le 3.8 i le 6.1 mmol / l. A maeʻa ona faʻamaonia (pe a ma le itula), o le fua masani e le sili atu nai lo le 8.9 mmol / L.

I le po, pe a malolo le tino, o le masani e 3.9 mmol / L. Afai o le faitau o le mita e taʻu mai o le maualuga o le suka e fesuisuiai, o le a foliga mai, e le taua 0.6 mmol / L pe tusa foi i tulaga taua, ona tatau lea ona fuaina le suka sili atu - 5 taimi pe sili atu i le aso e pulea ai le tulaga. Ma afai e afaina lenei mafuaaga, ona tatau lea ona e sailia le fautuaga a lau fomaʻi.

O nisi taimi e mafai ai ona faʻasalalau le tulaga ma le fesoasoani o se taumafa faʻataʻitaʻiina lelei ma togafitiga o le physiotherapy, pe afai e leai se faʻalagolago i tui inisalini. Ae ina ia mafai ai ona masani le toto suka, o lona uiga, e le paʻu le tino, ona:

  1. Faia ia avea ma tulafono e faamaumauina ia faitau mita ma tuʻuina atu faʻamatalaga i le fomaʻi i le isi tofiga.
  2. Ave toto mo suʻesuʻega i totonu o le 30 aso. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina ole taimi ole a 'ai.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, ona faigofie lea ona malamalama le fomaʻi i le tulaga o le tino. A maua mai meaʻai a suka pe a uma ona 'ai ma e le sili atu le taliaina o tapulaa taliaina, ona manatu lea o se mea masani. Ae peitai, o ese mai le masani ao le i ai o se faailoga mataʻutia, ma e tatau ona togafitia lenei anomaly, talu ai e le mafai ona gafatia e le tino, o le a manaomia ai le inisalini mai fafo.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e masani ona faavae i le fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto. O le faailo - 11 mmol / l - o le faʻamaoniga lea o le maʻi suka maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, i le faaopoopo atu i togafitiga, o le ae manaomia se seti o meaai ia:

  • o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo,
  • faateleina le tele o fiva ina ia lemu lemu ia meaʻai,
  • tele vitamini ma isi mea aoga
  • e aofia ai le palatini, lea e aumaia ai le maelega, puipuia ai le mafai ona gaosia.

O se tagata soifua maloloina e iai faʻamaoniga mautinoa - tulaga maualuga o le toto. O suʻega e maua mai le tamatamailima i le taeao pe a leai se meaʻai i totonu o le manava.

Mo tagata masani, o le masani e 3.3-5.5 mmol / l, ma o le tausaga o matua e le o se matafaioi. Faʻateleina faailoilo faʻatinoga o se tulaga vavalalata, o lona uiga, pe a faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. O numera nei: 5.5-6.0 mmol / L. O tulaga masani ua siitia - o se mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka.

Afai o le toto na aveesea mai se vein, ona faʻataunuʻu ese lea o le faʻamatalaga. E tatau foi ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, o le masani e oo i le 6.1 mmol / l, ae afai e fuafua le maʻisuka, ona sili lea i le 7.0 mmol / l.

O nisi o falemaʻi e iloa ai le i ai o le suka i totonu o le toto ma se glucometer, o le sola vave, ae o mea muamua ia, o le mea lea e fautuaina ai le suʻeina o le toto e faʻaaoga ai masini suʻesuʻe.

O le a se isi mea e mafai ona faʻaaogaina

I le faaopoopo atu i fua o fua o le toto, o nei masini e mafai ona faia mea nei:

  • fatufatu talaaga ma faʻasaʻo faamatalaga e uiga i nisi tagata,
  • o loʻo i ai se glucometer mo le fuaina o le cholesterol ma le suka, e aoga mo tagata e manaʻomia le mataʻituina o fua uma,
  • le malosi e fuaina ai le maualuga o le uric acid i totonu o le toto,
  • nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona fuaina ai le toto o le tagata,
  • ata e mafai ona eseese i le tele ma le tau, mo nisi tagata atonu o se mea taua lea pe a filifilia se masini,
  • I le taimi nei, o loʻo i ai masini e galue e aunoa ma le faʻaaogaina o suʻega; o isi faiga o le faʻafesoʻotaʻiina o le masini ma le auiliiliga o meafaitino ua faʻaaogaina.

O le mea pito sili ona taua o le tagata e faʻatau mai lenei masini e manaʻomia, pe faʻapefea ona faʻaaoga ma tausia saʻo le glucometa. O nei meafaigaluega gaosi e faia ai se galuega taua - e faʻaalia i le tagata maʻi pe'ā tatau ona faʻaaoga ni auala e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

O le mea lea, o le mita e tatau ona saʻo ma faagaioia. Mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi, o faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina ai auala faapitoa mo le faʻamamaina ma siakiina.

O le a le tele pe a maeʻa se taumafataga e mafai ona fuaina le suka suka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaomia e tagata gasegase i aso taitasi o le suka o le toto ma le mita o le kulukose o le toto. O lenei mea e mafai ai e le maʻisuka ona le fefe ma maua ai le pule atoatoa i le setete o le soifua maloloina.

Glucose i tagata masani e taʻua o le suka. E masani lava o lenei mea e ulu atu i le toto e ala i meaai. A maeʻa meaʻai i totonu o le faʻaogaina o meaʻai, e amata le metabolism o le carbohydrate i le tino.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, o le maualuga o le insulin e mafai ona faateleina le tele. Afai e tele le tui, ma o loʻo maʻi le tagata i le maʻisuka, e ono le mafai e le tino ona gafatia, o se taunuuga o le a atiina ae ai le maʻi suka.

O le mataituina lelei o le suka o le toto o se vaega taua lea o le puleaina o le maʻisuka. Ole fua masani o fua ole kulukose fesoasoani e filifili ai le sao o le inisalini ma vailaʻau oona, ma fuafua ai le aoga o togafitiga togafitiga.

Fuaina o le suka pe a uma ona 'ai e taua tele mo tagata maʻisuka, talu ai o le taimi nei o le aʻafiaga o le totoina o le hyperglycemia, o le oso malosi i le kulukose i le tino, e maualuga tele. Afai e le taofia se osofaʻiga o le hyperglycem i se taimi talafeagai, e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga o aʻafiaga, e aofia ai le maʻi suka.

Ae o le suʻega saʻo o le toto pe'ā uma ona 'ai e tatau ona faia i le taimi e oʻo ai le maualuga o le kulukose i lona maualuga maualuga. O le mea lea, o maʻisuka uma lava e tatau ona iloa le umi o le taumafa e fua ai le suka toto ina ia mafai ai ona maua le faitauga o le kulukose maualuga.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le siakiina o lou kulukose toto e taua. Faatasi ai ma lenei faamai, e manaomia e le tagata maʻi ona faia se suʻega o le suʻega tutoatasi ao le i momoe ma vave ona maeʻa, ma o nisi taimi i le po, aʻo lei ai ma ina ua uma ona 'ai, e pei foi o muamua ma pe a maeʻa le malosi faaletino ma lagona.

O le mea lea, i le maʻisuka ituaiga 1, o le aofaiga atoa o fua o le suka suka e mafai ona faʻaalu 8 taimi i le aso. I le taimi lava e tasi, e tatau ona matua faʻaeteete lelei lenei taualumaga i tulaga o malulu poʻo faʻamaʻi pipisi, suiga i meaʻai ma suiga i le gaioiga faaletino.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻega masani o le kulukose o le toto o loʻo taua foi o se vaega taua o togafitiga. O lenei mea e sili ona moni mo na gasegase ua uma ona faʻasaina togafitiga insulin. E le gata i lea, e sili ona taua mo na tagata gasegase le fuaina o le kulukose pe a uma ona 'ai ma aʻo lei alu i le moega.

Ae afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e pule e teena injections o inisalini ma fesuiaiga i fualaau o le suka, meaai paleni ma aʻoga faaletino, ona lava lea mo ia le siakiina o le maualuga o le suka i le tele o taimi ile vaiaso.

Aisea e fua ai le suka toto:

  1. Faailoa le aoga o togafitiga ma fuafua le tikeri ole taui ole maʻisuka,
  2. Fuafua pe o le a le aafiaga o le meaai filifilia ma taaloga i luga o le toto kulukose,
  3. Iloilo po o le a nisi mea e mafai ona aafia ai le maualuga o le suka, e aofia ai faʻamaʻi eseese ma tulaga faigata,
  4. Faailoa po o fea vailaʻau e ono aʻafia ai lou maualuga o le suka,
  5. Ia fuafua lelei le atinaʻeina o le hyper- poo le hypoglycemia ma ave uma fua talafeagai e faʻafaigofie ai le toto suka.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e le tatau ona galo le manaomia ona fua le suka o le toto.

O se suʻega tutoatasi o le toto mo le maualuga o le suka o le a faʻaaogaina pe afai e le saʻo le faia. Ina ia maua taunuuga sili ona lelei, e tatau ona e iloa le taimi sili e fua ai le maualuga o le kulukose i le tino.

E taua tele le mulimuli i fautuaga talafeagai uma mo le faʻatinoga o lenei faiga pe a fua le maualuga o le suka pe a uma taumafa. O le mea moni e faapea o le taumafaina o meaʻai e manaomia ai se taimi patino, lea e masani ona faia a itiiti ifo i le 2-3 itula.

E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona iloa poʻo fea toto maualuga o le suka pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao e manatu masani e masani, ma e faʻaalia ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le tino.

O afea e fua ai le suka o le toto ma pe o le a le uiga o taunuuga:

  • I luga o se manava gaogao pe a uma ona ala. O le maualuga o le suka o le suka mai le 3.9 i le 5.5 mmol / l, maualuga e mai le 6.1 mmol / l ma luga,
  • 2 itula pe a uma se taumafataga. O le tulaga masani e mai le 3.9 i le 8.1 mmol / l, maualuga e mai le 11.1 mmol / l ma luga,
  • I le va o taumafataga. O le tulaga masani e mai le 3.9 i le 6.9 mmol / l, maualuga e mai le 11.1 mmol / l ma luga,
  • Soʻo se taimi. E matua maualalo lava, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia - mai le 3.5 mmol / L ma lalo.

O le mea e leaga ai, e matua faigata lava mo tagata gasegase maua i le maʻisuka ina ia maua ai le maualuga o le suka e masani mo tagata soifua maloloina. O le mea lea, o le fomaʻi, e pei o se tulafono, o loʻo fuafua mo i latou le maualuga o le kulukose o le toto, lea, e ui lava e sili atu nai lo le masani, o le saogalemu lea mo le maʻi.

Ina ia fua le maualuga o le suka i le fale, o loʻo i ai se masini eletonika faʻatusatusa - o se glucometer. E mafai ona faʻatauina lenei masini i le toetoe lava o falemaʻi poʻo faleoloa faapitoa. Ae ina ia mafai ai ona maua saʻo sili ona saʻo, e taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga le mita.

O le mataupu faavae o le glucometer e pei ona taua i lalo: o le maʻi e tuʻuina atu se siaki faʻapitoa i totonu o le masini, ona tuʻu ai lea i se vaega itiiti o lona lava toto. A maeʻa lena, o numera e fetaui ma le kulukose i le tino o le maʻi e aliali i luga o le lau o le mita.

I le taimi muamua, o mea uma e foliga faigofie, ae peitai, o le faʻatinoina o lenei faiga e aofia ai le tausisia o nisi o tulafono, ia ua fuafua e faʻaleleia le lelei o le auʻiliʻiliga ma faʻaitiitia soʻo se mea sese.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka

Faatasi ai ma se glucometer, e mafai ona e masani i le iloa e uiga i le suka o le toto. O lenei masini ua mamanuina faapitoa lava mo tagata maʻisuka oe manaʻomia le fuaina o le kulukose i aso uma. O le mea lea, e le manaʻomia e le tagata gasegase ona asiasi atu i le falemaʻi i aso uma e faia se suʻega toto i le fale suesue.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatasia le masini fuataga, o ata faʻaonapo nei o loʻo faʻatusatusa i le lapoa, ma faigofie ona tuʻuina le masini i se ato po o se taga. O le maʻisuka e mafai ona fuaina le suka o le toto i se glucometer i soo se taimi talafeagai, faʻapea foi i se tulaga ogaoga.

O tufuga e ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga eseese i se mamanu tulaga ese, galuega faigofie. Naʻo le toe faafoi o tupe siliva o loʻo faʻaaogaina i luga o mea taumafa - o suʻega faʻasolosolo ma taʻavale, aemaise lava pe a manaʻomia ona fua i le tele o taimi i le aso.

  • Ina ia iloa le taua tonu o le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau ona e fuaina toto i le aso. O le mea moni o le suia o le toto toto i le aso atoa. I le po, e mafai ona latou faʻaalia se numera se tasi, ma i le taeao - o le isi. E aofia ai faʻamaumauga e faʻalagolago i mea e 'ai le maʻisuka, o le a le gaioiga faaletino ma pe o le a le maualuga o le lagona o le maʻi.
  • Fomaʻi endocrinologists, e iloilo le tulaga lautele o le maʻi, masani ona fesili pe o le a lona lagona i nai itula talu ona uma le taumafataga mulimuli. E tusa ai ma nei faʻamaumauga, o se ata faʻataʻitaʻi e faia i se isi ituaiga o maʻisuka.
  • I le taimi o le fuaina o le suka o le toto i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega, faʻaaogaina plasma, o lenei mea e mafai ai ona e maua ni taunuʻuga faʻatuatuaina sili atu. Afai o le kulukose i luga o le manava gaogao i le plasma e mai le 5.03 i le 7.03 mmol / lita, pe a suʻesuʻeina le toto capillary, o nei faʻamaumauga o le 2.5-4.7 mmol / lita. Lua itula ina ua uma le taumafataga mulimuli i le plasma ma le toto toto, o le numera e itiiti ifo i le 8.3 mmol / lita.

Talu mai aso nei i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina masini e faʻaaoga le faʻailoga o se plasma. Ma o le toto toto, pe a faʻatau se glucometer, e taua le iloa pe faʻapefea ona siakiina le masini fua.

Afai o maualuga o le suʻesuʻega e maualuga tele, o le a iloa e le fomaʻi vailaau faʻasolosolo poo le maʻisuka, e fuafua i luga o faʻamaoniga.

E sili ona lelei le faia o se suʻega toto mo le suka ao leʻi 'ai, pe a uma ona' ai ma afiafi, i le afiafi o le moe. Afai e iai le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻega toto e faʻaaoga ai se glucometer e lua i le tolu taimi i le vaiaso. Mo faamoemoega puipuia, o fuataga e faʻaalu i le masina.

Ina ia maua faʻamaumauga sao ma saʻo, o le maʻisuka e tatau ona sauniuni mo le suʻesuʻega muamua. O le mea lea, pe afai e fuaina e le tagata maʻi le maualuga o le suka i le afiafi, ma o le isi suʻesuʻega o le a faia i le taeao, taumafa ao le i faatagaina le sili atu i le 18 itula.

O le saʻo o faʻamatalaga o faʻamaʻi e mafai foi ona aʻafia i soo se gasegase tumau ma le gasegase, faʻapea foʻi ma vailaʻau.

O le siakiina e le aunoa o le kulukose o le toto e mafai ai ona maua le maʻisuka:

  1. Vaavaaia le aafiaga o se fualaau faasaina i faailoga o le suka,
  2. Fuafua po o le a le aoga o le faamalositino,
  3. Faailoa le maualuga o le kulukose ma amata togafitiga ile taimi. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi,
  4. Suʻe mea uma e ono i ai se aafiaga i luga o faailo.

O le mea lea, e tatau ona faia i se faiga faʻapitoa se faʻapena tutusa e puipuia uma ai faʻafitauli o le faʻamaʻi.

Tagata matutua soifua maloloina - faʻa-tasi i le tolu tausaga. Afai o loʻo muamua ona iloa, o le maʻi suka o le ituaiga muamua poʻo le lua ua iloa, e tatau ona faia se suʻega toto i aso uma. Mo lenei, o loʻo faʻaaogaina le mita o le kulukose toto.

I masina muamua ina ua mavae le siakiina o le maʻisuka ituaiga 1, o le tele o le siakiina o suʻesuʻega e manaʻomia, tusia faʻamaumauga ina ia mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia le ata atoa o le maʻi ma faʻamaonia ai togafitiga talafeagai. I lenei tulaga, o fua e 5-10 taimi i le aso.

O le taofiofi o lou lava tulaga mo le maʻisuka e manaomia ai le atinaʻeina o se polokalame e pulea atoatoa ai le tagata lava ia.

E afua mai i le mea moni e faapea, o faʻamaʻi taʻitasi ua faʻamatalaina e tusa ai ma fesuiaiga a le tagata lava ia, mo nisi, ua maualuga le suka i luga o se manava gaogao pe a uma le uluai taumafataga, ma mo se tasi i le afiafi, pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O le mea lea, ia fuafua mo le faʻamautuina o le suka, o fua masani i se glucometer e talafeagai.

O se suiga masani o lenei suʻega, o le faʻamautuina o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto e tusa ai ma le faasologa o taimi faʻatulagaina:

  • vave loa ona moe
  • i le po mo le puipuia o tulaga o le suavai,
  • ao lei faia taumafataga taitasi,
  • ina ua mavae le 2 itula talu ona uma taumafataga,
  • ma faʻamaoniga o le maʻisuka poʻo se masalosaloga o le faʻatupulaia / faʻaitiitia le suka,
  • ao leʻi amataina ma maeʻa le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau,
  • ao le i faia ma itula uma i le faagasologa o gaioiga e manaomia ai le pulea atoa (ave taavale, galuega matautia, ma isi).

I le taimi lava e tasi, e fautuaina e tausia se faamaumauga oa latou lava gaioiga pe a fua ma 'ai meaʻai.

O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻamautinoa lelei mafuaʻaga o le tuputupu aʻe ma le faʻaitiitia i le suka ma ia atiae le sili sili ona lelei mo le aumaia o lenei faailo i le masani.

O le tele o fuataga e fesuisuiaʻi. Mo le puipuia, e fautuaina ina ia suesueina faalua i le tausaga. Le siakiina o le faʻaitiitia o le maʻisuka, e mafai ona fuaina le suka i le 5 taimi i le aso.

O se faʻatulagaga o loʻo tusia e faʻaalia ai le faʻatupulaia i le aso. Mo maʻi o le insulin, o siama kulukose o le toto e siakiina aʻo leʻi inuina tui insulin. Ole fua ole kulukose e fuaina foi e aunoa ma se glucometer.

O tagata e masani ona faʻaalia i le atuatuvale e manaʻomia le fuaina o kulūkose.

O le taulaiga faapitoa i le suka i totonu o le tino e tatau ona tuʻuina atu i tagata o loʻo lamatia. E aofia ai tagata gasegase e iai le genes predisposition e fai ai le maʻisuka ituaiga lua, o tina faʻamoemoe ma le mamafa o tagata.

  • afaina i luga o le paʻu o le talatalanoaga e le taua,
  • se lagona o le matutu o le mucous membranes o le larynx,
  • faateleina le urination
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • faʻaauau pea ona faʻataunuʻuina.

O le a le maualuga o le suka toto pe a fuaina i se glucometer

I soʻo se tino o le tagata, o loʻo faʻaauau pea le gaʻo. E aofia ai le kulukose ma gaʻo gaʻo e aofia ai i lenei faagasologa. E taua tele i le tino le maualuga o le suka i le toto. A le o lena, o ituaiga uma o mea leaga i le galuega o totoga i totonu e amata.

E taua tele mo tagata ua maua i le maʻisuka latou te faʻaaogaina le suka i se glucometer e fuafua ai faʻamatalaga avanoa. O le mita o se masini faapitoa e mafai ai ona e iloa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le mauaina o se faailo masani, e le manaʻomia le popole. Afai o le meter i luga o se manava gaogao e faʻaalia ai le maualuga o faʻamaumauga i le mita o le kulukose toto, e tatau ona e gauai atu i lenei mea ma fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le amataga o le maʻi.

Mo lenei mea, e taua tele le iloa o le suʻesuʻega algorithm ma masani ai taliaina masani o le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata soifua maloloina. O lenei faailoga na faatuina i le seneturi mulimuli. I le taimi o se suʻesuʻega faasaienisi, na maua ai o fua masani masani o tagata soifua maloloina ma tagata ua maua i le maʻisuka ua matua ese lava.

Afai e fuaina le suka o le toto i se glucometer, e tatau ona lauiloa le masani, mo le faigofie, o se laulau faapitoa ua atiaeina e lisi ai mea uma e mafai ona maua mo le maʻisuka.

  1. I le faaaogaina o se glucometer, o le toto suka i le taeao i luga o se manava gaogao i le maʻisuka e mafai ona 6-8.3 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina o lenei faailoga o loʻo i le laina mai le 4.2 i le 6.2 mmol / lita.
  2. Afai e 'aina e se tagata, o le toto maualuga o le suka o le maʻisuka e mafai ona faateleina i le 12 mmol / lita; i se tagata soifua maloloina, pe a faʻaaoga se glucometer, e le sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i le 6 mmol / lita.

Faailoilo o le hemoglobin glycide i le maʻisuka ua maeʻa e le itiiti ifo i le 8 mmol / lita, o tagata soifua maloloina ei ai le maualuga e oo atu i le 6.6 mmol / lita.

O le a le fua o le glucometer

Faatasi ai ma se glucometer, e mafai ona e masani i le iloa e uiga i le suka o le toto. O lenei masini ua mamanuina faapitoa lava mo tagata maʻisuka oe manaʻomia le fuaina o le kulukose i aso uma. O le mea lea, e le manaʻomia e le tagata gasegase ona asiasi atu i le falemaʻi i aso uma e faia se suʻega toto i le fale suesue.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatasia le masini fuataga, o ata faʻaonapo nei o loʻo faʻatusatusa i le lapoa, ma faigofie ona tuʻuina le masini i se ato po o se taga. O le maʻisuka e mafai ona fuaina le suka o le toto i se glucometer i soo se taimi talafeagai, faʻapea foi i se tulaga ogaoga.

O tufuga e ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga eseese i se mamanu tulaga ese, galuega faigofie. Naʻo le toe faafoi o tupe siliva o loʻo faʻaaogaina i luga o mea taumafa - o suʻega faʻasolosolo ma taʻavale, aemaise lava pe a manaʻomia ona fua i le tele o taimi i le aso.

  • Ina ia iloa le taua tonu o le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau ona e fuaina toto i le aso. O le mea moni o le suia o le toto toto i le aso atoa. I le po, e mafai ona latou faʻaalia se numera se tasi, ma i le taeao - o le isi. E aofia ai faʻamaumauga e faʻalagolago i mea e 'ai le maʻisuka, o le a le gaioiga faaletino ma pe o le a le maualuga o le lagona o le maʻi.
  • Fomaʻi endocrinologists, e iloilo le tulaga lautele o le maʻi, masani ona fesili pe o le a lona lagona i nai itula talu ona uma le taumafataga mulimuli. E tusa ai ma nei faʻamaumauga, o se ata faʻataʻitaʻi e faia i se isi ituaiga o maʻisuka.
  • I le taimi o le fuaina o le suka o le toto i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega, faʻaaogaina plasma, o lenei mea e mafai ai ona e maua ni taunuʻuga faʻatuatuaina sili atu. Afai o le kulukose i luga o le manava gaogao i le plasma e mai le 5.03 i le 7.03 mmol / lita, pe a suʻesuʻeina le toto capillary, o nei faʻamaumauga o le 2.5-4.7 mmol / lita. Lua itula ina ua uma le taumafataga mulimuli i le plasma ma le toto toto, o le numera e itiiti ifo i le 8.3 mmol / lita.

Talu mai aso nei i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina masini e faʻaaoga le faʻailoga o se plasma. Ma o le toto toto, pe a faʻatau se glucometer, e taua le iloa pe faʻapefea ona siakiina le masini fua.

Afai o maualuga o le suʻesuʻega e maualuga tele, o le a iloa e le fomaʻi vailaau faʻasolosolo poo le maʻisuka, e fuafua i luga o faʻamaoniga.

Faaaogaina o se glucometer e fua ai le suka

O meafaigaluega e fuaina ai fuataga o se masini eletise eletise lea e iai se laupepa, o se seti o fasi siaki, o se peni paʻu ma se seti o laupepa, o se ufiufi mo le aveina ma le teuina o le masini, o se tusi lesona, ma o se pepa tusi e masani ona aofia ai i totonu o le pusa.

Aʻo leʻi faia se suega o le kulukose o le toto, fufulu fufulu ou lima i le fasimoli ma vai ma fufulu faʻamago i se solo. O le siaki siaki ua faʻapipiʻiina i totonu o le laupepa eletise eletise e tusa ai ma faʻamaumauga ua tuʻuina atu.

I le faʻaaogaina o le 'au, e fai ai se puʻupuʻu itiiti i le pito i luga o le tamailima. O le faʻaitiitia o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina ile pito i luga o le suʻega. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona e vaʻaia taunuʻuga o le suʻesuʻega i le faʻaaliga o le mita.

Ina ia maua faʻamatalaga saʻo, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faʻapitoa e taliaina mo le fuaina.

  1. O le mea e fai ai le puncture e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi ina ia le maua ai le ita. E fautuaina e faʻaaoga tamatamai lima, aua nei faʻaaogaina naʻo le faasino igoa ma le lima matua. E le gata i lea, o nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻatagaina e suʻe toto mo le auʻiliʻili mai le tauau ma isi nofoaga talafeagai ile tino.
  2. E leai se mea e tatau ona e fusi ma suʻe lou tamatamailima e maua atili ai le toto. O le le saʻo o le mauaina o meaola faʻalauiloa e faʻasese ai faʻamaumauga na maua. Ae, ina ia faateleina le toto, e mafai ona uu ou lima i lalo o le vai vevela aʻo leʻi suʻeina. O laʻau o loʻo faʻamamaina ma vevela.
  3. Ma o le faagasologa o le aveina o le toto e le afaina ai le tiga, e le o le mea e tupu i le ogatotonu o le limatusi, ae i le itu. E taua le faʻamautinoa o le nofoaga na tuʻia e matutu. O faʻamaumauga e faʻatagaina e ave faʻatasi ma lima mamā ma mago.
  4. O fuataga o masini e tasi lea e le tuʻuina atu i isi lima. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e puipuia faʻamaʻi i le taimi o le siama.
  5. A o lei fuaina, ia mautinoa o faailoga elemene i luga o le lau e fetaui ma le numera i luga o le afifiina o fasi siaki.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega atonu e le saʻo pe afai:

  • O le faʻailoga i luga o le fagu faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga e le fetaui ma le numera mamanu i luga o le faʻaaliga a le meafaifaʻaili,
  • O le nofoaga na tuia sa susu pe palapala,
  • O le maʻisuka na tui malosi le tamatamai lima,
  • O se tagata e malulu poo se ituaiga o faʻamaʻi pipisi.

A fuaina le kulukose o le toto

Pe a maua i le maʻisuka ituaiga 1, e tele taimi e faia ai suʻega toto i le aso. Aemaise lava, e tatau ona faia le fua i tamaiti ma tamaiti e mataʻituina ai le faitau o kulukose.

E sili ona lelei le faia o se suʻega toto mo le suka ao leʻi 'ai, pe a uma ona' ai ma afiafi, i le afiafi o le moe. Afai e iai le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻega toto e faʻaaoga ai se glucometer e lua i le tolu taimi i le vaiaso. Mo faamoemoega puipuia, o fuataga e faʻaalu i le masina.

Ina ia maua faʻamaumauga sao ma saʻo, o le maʻisuka e tatau ona sauniuni mo le suʻesuʻega muamua. O le mea lea, pe afai e fuaina e le tagata maʻi le maualuga o le suka i le afiafi, ma o le isi suʻesuʻega o le a faia i le taeao, taumafa ao le i faatagaina le sili atu i le 18 itula. I le taeao, e fuaina le kulukose aʻo leʻi fufulu, pei o le tele o falaoamata e aofia ai le suka. O le inu ma le 'ai e le manaʻomia foi aʻo leʻi suʻeina.

O le saʻo o faʻamatalaga o faʻamaʻi e mafai foi ona aʻafia i soo se gasegase tumau ma le gasegase, faʻapea foʻi ma vailaʻau.

O le siakiina e le aunoa o le kulukose o le toto e mafai ai ona maua le maʻisuka:

  1. Vaavaaia le aafiaga o se fualaau faasaina i faailoga o le suka,
  2. Fuafua po o le a le aoga o le faamalositino,
  3. Faailoa le maualuga o le kulukose ma amata togafitiga ile taimi. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi,
  4. Suʻe mea uma e ono i ai se aafiaga i luga o faailo.

O le mea lea, e tatau ona faia i se faiga faʻapitoa se faʻapena tutusa e puipuia uma ai faʻafitauli o le faʻamaʻi.

Filifilia o se mita mita

A filifilia se fuataga, e tatau ona e taulai atu i le tau o mea taumafa - o suʻega faʻasolosolo ma laupepa. O loʻo i luga ia i latou i le lumanaʻi o faʻafitauli uma o le maʻisuka o le a pa'ū. E tatau foi ona e gauai o loʻo maua ia sapalai ma faʻatau atu i le falemaʻi lata ane.

E le gata i lea, o le maʻisuka e masani lava ona filifili mo faʻataʻitaʻiga, faigofie, ma faʻataʻitaʻiga. Mo tupulaga talavou, o le faʻaonaponei faʻaonaponei ma le maua o fesoʻotaiga ma gaioiga e taua. O tagata matutua e filifili mo ni auala faigofie ma sili atu ona umi ma se faaaliga tele, mataitusi manino ma laasaga ogaoga.

Ia mautinoa e siaki po o fea meaola e faʻaogaina ai le glucometer. E le gata i lea, o se taua taua o le i ai o iunite o fuataga ua taliaina lautele i Rusia moli / lita.

O se filifiliga o mea e sili ona lauiloa ma lauiloa ua fuafuaina mo le iloiloga.

  • O le ONE TOUCH ULTRA mita o le mita eletise eletise feaveaʻi. E faigofie tele i lau taga po o le ato. E maua e le kamupanī se faʻamaoniga e le faʻamaonia mo a latou oloa. E mafai ona maua ni faʻamaʻiga pe a maeʻa le 7 sekone. I le faʻaopoopoga i le tamatamailima, o le toto sampling e faatagaina e ave mai isi vaega.
  • O se mea sili ona laitiiti, ae o le ata lelei o TRUERESULT TWIST. O le fuataga e maua ai iuga o le suʻesuʻega i luga o le mata pe a uma le 4 sekone. O le masini ei ai se puʻa malosi, o lea e mafai ai ona faʻaaoga le mita mo se taimi umi. O isi nofoaga e faʻaaoga foi mo le samplesina toto.
  • O LE ACCU-CHEK O le fua faʻatatau o le gaosiga e mafai ai ona e toe faʻaaogaina le toto i luga o fasi pepa o suʻega i le tulaga o le le lava. E mafai e le mita ona faʻasaoina taunuuga o fua ma le aso ma le taimi o le suʻesuʻega ma fuafua le aofaʻi o tau mo se vaitaimi atofaina.

O tulafono mo le faʻaaogaina o le mita o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga