O le a le inisalini e gaosia ai: o le gaʻo faalilolilo faalilolilo

E le o tagata uma e iloa o le inisalini e maua ai se okeni lea e taʻalo foi i se vaega taua i le faagasologa o fualaau oona - o le "pancreas". O se tasi o galuega autu o le inisalini o le faatumauina lea o le maualuga o le kulukose o le toto. O le faʻavasegaga mai le masani o le hormone i soʻo se itu e aʻafia i aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le atiina ae o le maʻisuka.

Inisalini

O le hormone o se tasi lea o mea sili ona taua i le faʻamautinoaina o le masaniga o le tino o le tino. O le inisalini e tele sona sao i le faagasologa o le metabolic, ma mafua mai ona o le masani ai o le inu o le kulukose. O le le lava o le insulin e mafua ai le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai faʻalavelave uma o le tino, ma mafua ai ona ogaoga faigata. O tagata gasegase-le atoatoa e faamalosia e tausisia pea le maualuga o le inisalini e ala i tui.

O maualuga maualuga o le insulin e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻamaʻi, e pei o le inisalini-faʻalagolago i foliga, e tele faʻalavelave ma e lamatia ai le ola maloloina ma le ola.

Inisalini, pe faapefea ona gaosia i le tino

O le pancreas, lea o le biosynthesis o le hormone, o se okeni o loʻo aofia i le faʻaogaina o meaʻai. E tausisia le tino, ulu, siʻusiʻu. O le inisalini e fausiaina i se faaputuga o laʻau faapitoa o le pancreatic e taʻua o "motu o Langerhans", lea e faia i ituaiga eseese o siama e maua ai nisi o hormones. O seta Beta e nafa ma le gaosiga o le inisalini.

Le faagasologa o faʻasalalauga i laʻasaga:

  1. O le hormone e maua mai i peta beta e momoli atu i le Golgi complex, pe a fai o isi gaioiga e faia.
  2. Ma, o le inisalini ua "faaputuputuina", o loo faaputuputu i pusa tioata, i mea o teuina ai.
  3. A oʻo mai le hyperglycemia, o le hormone e tuʻuina atu i le toto.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o meaʻai e tumu i gaʻo, o le gland e faʻaaogaina i se faiga faʻaleleia atili, lea o le a faasolosolo malie lava i lona faʻaaogaina ma e masani ona avea ma mafuaʻaga o le amataga o le maʻisuka.

Inisalini glucose soli

O le galuega o le hormone, e faʻatatau i le faʻamautuina o le suka, e tupu foi i tulaga:

  1. Faateleina le faʻavaveina o siama.
  2. O le gaioiga o siaki ua faia, o se taunuuga o le suka o loʻo gaosia ma gaosia.
  3. Glucose ua liua i glycogen, lea e faʻapupula i sulu o le ate, musika o le tino, e avea o se punaoa malosi. E faʻaaogāina i le taimi o le gaioiga faʻaletino a se tagata, pe a oʻo mai le malosi tele o punaoa o le malosi ona o le vaivai.

Mafuaaga o togafitiga o okeni

E tele mea leaga e mafua ai faʻamaʻi pancreatic:

  • ava malosi
  • faʻaleagaina o mea suamalie, gaʻo, ulaula tapaa,
  • togafitiga o le duodenum,
  • manava o le manava
  • o le tupuga o le le atoatoa o mea tau hormonal,
  • taotoga taotoga
  • mafuaʻaga faʻaleagaina, e aofia ai le maʻisuka,
  • afaina o le tino ma isi.

O aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi

O le toilalo i le gaioiga o le pancreas e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea, pe afai e le togafitiina, faia i luga o se pepa masani. I le le lava o le gaosiga o le inisalini e le tino, pe, i se isi itu, o le gaosiga o le tele o mea, e oʻo atu ai i le fausiaina o patotia nei:

  • pancreatitis
  • mala o le eleele
  • maʻisuka malosi.

Laʻasaga maualuga o Inisalini: Mafuaʻaga

O le soifua maloloina o le tino e faalagolago i le paleni, e aofia ai le metabolism carbohydrate, o se tasi o galuega o le fausia lea o le inisalini. E sese le manatu o se fuainumera faateleina o le hormone e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O le tele o lona aofaiga e le itiiti ifo le leaga nai lo le tau maualalo.

O le mafuaaga atonu o suiga i le fausaga o le tino. Peitai, o le maualuga o le inisalini e masani ona matauina i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le gaioiga o le gland o loʻo mataituina i le masani masani, pe a faʻasalalau e tamaʻitaʻi o Langerans le inisalini e tusa ai ma le masani.

O le mafuaaga mo le faateleina o le hormone o le tui o le insulin, o lona uiga, o le lagona o le tino i le insulin e faaitiitia. O se taunuuga, o le suka e le aʻafia ai le paʻu o le kela. O le tino e amata ona faateleina le tuʻuina atu o le inisalini, ma faʻalauteleina ai lona faʻatupulaia.

O le suʻesuʻeina o se maualuga maualuga o loʻo faia i le faʻaaogaina o se suʻega toto. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai, e sui le faailoga.

Afai e maua se maualuga maualuga, e tatau ona iloa le mafuaaga autu ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga talafeagai. Pe a iloa le maʻisuka, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se taumafataga faapitoa ma le fualaau oona ma fualaau oona lea o lona aʻafiaga e faʻaleleia atili ai le iloa o le hormone i le telefoni feaveaʻi.

Mafuaaga o le maualuga o le homone:

O le faaitiitia o tulaga o le inisalini e mafai ona mafua ona o tulaga eseese. O le endocrinologist e mafai ona faʻamaonia tonu le mafuaʻaga mafua ona o se suʻesuʻega. O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le hormoni e mafua ai:

  • O le aofia ai i le taumafa o le tele o meaai maualuga-calorie, mea taumafa e maualuga i gaʻo ma gaʻo / suamalie, falaoamata /. O le iʻuga, o le inisalini e le lava mo le lafoaia o le tele o aogā o gaʻo.
  • Tausiga masani.
  • Laititi faʻamaʻi.
  • O lagona, le mautonu o le tulaga o le mafaufau, le le lava o le moe e mafua ai foi ona faaitiitia le gaosiga o le inisalini.
  • Le atoatoa le malosi faaletino.

Galuega faaopoopo ole inisalini

I le faʻaopoopoga i le mafuaʻaga autu, o le inisalini e aʻafia i isi gaioiga o le tino:

  • faaosofia o faagasologa o le tuufaatasia o protein,
  • fesoasoani i le faʻaaogāina o amino acids,
  • felauaiga o le potassium, magnesium i sela.

Faatasi ai ma maʻi o le pancreas, lea e maua mai ai le hormone, o totoga o le insulin-toto e le mafai ona saofagā i le faʻamaʻoina atoa o le kulūkose, e mafua ai le matelaina o le tino. Afai e le iloa mea e le masani ai o le inisalini, e tatau ona faia suʻega e iloa ai le mafuaʻaga ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

O a galuega a le pancreas ma o fea e maua ai

O le pancreas, i lona lapopoa, o le lona lua i le maea ai o le ate o le ate e aafia ai i le faagasologa o le faʻapalapala. O loʻo i tua o le manava i totonu o le manava o le manava ma o loʻo i ai le faatulagaga lenei:

O le tino o le vaega autu lea o le gland, lea ei ai le foliga o se vavaega o le taamilosaga ma pasi i le siʻusiʻu. O le ulu e ufiufi e le duodenum e matua mafiafia ma o loʻo i le itu taumatau o le ogatotonu.

O le taimi lenei e iloa ai po o fea le matagaluega e nafa ma le gaosiga o le inisalini? O le pancreas e mauoa i fuifui o sela lea e maua ai le inisalini. O nei fuifui ua taʻua o "motu o Langerhans" poʻo "tamaʻitaʻi faʻaipoipo." Langerhans o se fomaʻi Siamani na muai iloa nei motu i le faaiuga o le 19 seneturi.

Ma, i le isi itu, na faamaonia e le fomaʻi Rusia o L. Sobolev le moni o le faʻamatalaga o le inisalini e faia i tamaʻitaʻi.

O le aofaiga o le 1 miliona motu e na o le 2 kalama, ma o le tusa lea o le 3% o le mamafa o le gland. Ae ui i lea, o nei motu microscopic e aofia ai le numera tele o sel A, B, D, PP. O la latou galuega e faʻatatau i le pulefaʻatasia o hormones, lea, i le isi itu, e faatonutonuina ai metabolic processes (carbohydrate, protein, gaʻo).

Galuega Faigāluega B Cell Taua

E i ai i totonu ole vaega o le B le gaosiga o le inisalini i le tino o le tagata. O lenei hormone ua lauiloa e faʻatonutonu le kulūkose ma e nafa ma gaʻo gaʻo. Afai e faʻavaivai le gaosiga o le inisalini, o le a tupu aʻe le maʻisuka.

O le mea lea, o saienitisi i le salafa o le lalolagi i togafitiga, vailaʻau o meaola, biology ma le inisinia o le gasegase e fenumiai i le faafitauli ma saili ia malamalama i nai mea laiti laiti o le biosynthesis o le inisalini, ina ia mafai ai ona aoao pe faapefea ona faatonutonu lenei faiga.

B i luga o fatuga e maua ai vaega e lua o le hormone. I faaupuga evolusione, o se tasi oi latou e sili atu anamua, ma le lona lua ua faaleleia, fou. O le vaega muamua o siama e maua ai le le aoga ma le le faatinoina o le gaioiga o le proinsulin hormone. O le aofaʻi o le vailaau e maua mai e le sili atu i le 5%, ae o lona tiute e leʻi suʻesuʻeina.

Matou te matauina mea matagofie:

  1. O le inisalini, e pei o le proinsulin, e muamua faʻamaopoopoina e suauu B, pe a maeʻa ona auina atu i le Golgi complex, o iinei o le hormone e tuʻuina atu i isi gaioiga.
  2. I totonu o lenei fausaga, lea ua mamanuina mo le faaputuputu ma le tuufaatasia o mea eseese, o le C-peptide ua kilia e enzymes.
  3. O se taunuuga o lenei faagasologa, ua faia ai le inisalini.
  4. I le isi itu, o le hormone o loʻo faʻapipiʻiina i pusa tioata, lea e faʻaputuina ma teuina.
  5. O le taimi lava e tulaʻi ai le maualuga o le kulukose i le toto, o loʻo i ai se manaʻoga mo le inisalini, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani a le o le B e faʻamalosi faʻamalosi i le toto.

O le auala lenei e tupu ai le inisalini i le tino o le tagata.

Pe a 'ai mea taumafa e maua ai le gaʻo, o suauu B e tatau ona galue i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e taʻitaʻia ai i latou i le faʻavaivai. E faʻaaoga lenei mea i tausaga uma, ae o tagata matutua e sili atu ona aʻafia i lenei maʻi.

I le gasologa o tausaga, ua faʻaitiitia le gaioiga o le inisalini ma ua leai se faaletonu o le hormone i le tino.

O faʻamalositino B e faʻamalosi ai se numera faateleina. O le faʻaleagaina o laʻau suamalie ma falaoamata vave vave pe mulimuli ane oʻo atu i le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga, o le maʻisuka. O taunuuga o lenei faʻamaʻi e tele lava ina afaina. E mafai ona e faitau atili e uiga i le inisalini o le hormone i le nofoaga o momoe.

O le gaioiga o le hormone e vaeluaina ai le suka

O le fesili e tulaʻi mai i se tulaga faʻafuaseʻi: faʻapefea ona faʻafitia e le glucose le insulin i le tino o le tagata? E tele ni vaega o le faʻaalia:

  • faateleina le permeability o le membrane, o se taunuuga lea e amata ai ona aʻafia le suka i sela,
  • le liua o le kulukose i le glycogen, lea e teuina i le ate ma maso,

I lalo o le faatosinaga o nei faiga, o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia.

Mo meaola ola, o le glycogen o se punavai tumau o le malosi. I le pasene, o le tele tele o lenei mea e maua i totonu o le ate, e ui o lona aofaiga atoa i maso e tele atu.

O le aofai o lenei maso masani i totonu o le tino e mafai ona tusa ma le 0.5 kalama. Afai o se tagata e malosi malosi, ona faʻaaogaina lea o le glycogen pe a maeʻa le faʻaaogaina o faʻaogaina atili o loʻo maua ai le malosi.

O le mea e ofo ai, o le pancreas lava lea e maua ai le glucagon, lea, i le mea moni, o se tagata e tetee i le inisalini. Glucagon e maua ai A-sela o motu tutusa, ma o le gaioiga o le hormone e faʻamoemoe i le suʻeina o glycogen ma le maualuga o le suka.

Ae o le gaioiga o le pancreas e aunoa ma le faʻataunuʻu o le hormonone e le mafai. O le inisalini e nafa ma le faʻapipiʻiina o enzymes oona, ma o le glucagon e faʻaitiitia ai le latou gaosiga, o lona uiga, e faʻatinoina le faʻafeagai atoatoa. E mafai ona faʻamalamalamaina soo se tagata, ae maise lava o le maʻisuka, e manaʻomia ona iloa poʻo le a le ituaiga o maʻi faʻamaʻi, faailoga, togafitiga, talu ai o le olaga e faalagolago i lenei totoga.

E manino lava o le pancreas o se okeni lea e maua ai le inisalini i le tino o le tagata, lea o loʻo faʻapipiʻiina e tamaʻi tamaʻi laiti o Langerhans.

1ʻUa, tatala ia sela

O le galuega autu a le pancreas o le gaosia lea o enzymes digestive. E tusa ma le 95% o lona tino o loʻo aafia i lenei "galuega".

Ae i totonu o lona fausaga (e masani lava i le siʻu) o loʻo i ai fuifui o siama endocrin e le masani ai - o motu o Langerhans, na faaigoaina i le fomaʻi Siamani na latou mauaina. Faʻamatalaga mai isi siaki i le lanu, o nei meaola e tusa ma le 2% o le pusa pancreatic ma le teugatupe mo le tusa ma le 1 miliona teineiti.

Vailaau o le beta Islet o le "meafaigaluega" lea e maua mai ai le uʻamea, o le hormone e nafa ma le metabolism. O lona mole mole o se porotini (protein) o loo i ai ni filifili se lua amino: A ma le B. Chain A e aofia ai 21 amino acids, B-filifili e aofia ai alalaupapa 30 disulfide (o se sootaga i le va o ni sulfur atom).

Inisalini e fusifusia ma e aloaia i se palatini transmembrane (O se vaega o le nusipepa), lea e galue o se faʻaliliu faailo lea e faʻaalia ai tali o le enzyme. E ui lava e leʻi suʻesuʻeina le aʻafiaga o aʻafiaga o le hormone ma le receptor, ae talitonuina o lenei paila o palatini e mafua ai le protein kinase C, o se enzyme e aofia i le gaioiga o le metabolism intracellular.

O le masani o le hormone progesterone i tamaitai

O le masani masani taliaina o le insulin i totonu o le toto ua manatu o se mea aoga i le va o le 3 i le 20 uU / ml. O le faia o ia mea e mafua ai le faaleagaina o le lipid metabolism ma le maualuga o le taʻitaʻia o le triglycerides i le toto ma le malosi o le tauvaga o le tino (gasegase o le maʻisuka).

A oʻo ina faia le inisalini i totonu o le paʻu i se tapulaa faʻapulaʻa pe leai foi, o lona faʻaletonu e aliali mai o ia i se maʻi o le gasegase: o le maualuga o le suka i le toto e tulaʻi mai. O se maʻi faʻafuaseʻi lea e faʻaosoina e le tino o tagata.

Inisalini i le maʻisuka ituaiga 1 e matuā faʻaitiitia. Faailoga o mea maualalo maualalo o le homone e mafai ona foliga tutusa i se maualuga maualuga, ae faʻaopoopo atu ia i latou: gatete, palpitations, pallor, popolega, popolevale, faʻanoanoa, afu.

3 suʻesuʻega Century

I le senituri lona luasefulu, sa sailia e saienitisi ni auala e faia ai mo le le lava o le hormone mai fafo. Seʻi oʻo i le 1920, o se taumafa malosi na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, ae o mea uma na sailia mo se meaai le lelei ua le manuia.

I le 1921, na faamanuiaina ai le au suʻesuʻe a Kanata mo le taimi muamua i le suʻeina o se vailaʻau o le hypoglycemic, insulin, mai le tisipenisione o le paʻu o taifau. O le tausaga na sosoo ai, e maua ai e le tagata muamua maʻi, ma o ē na suʻeina le hormone F.

Bunting ma J. MacLeod - Nobel Prize.

I le mavae ai o le 15 tausaga, na amata ai e Hans Christian Hagedorn le inisalini muamua-ose NPH-inisalini (le Hagedorn protamine), mulimuli ane faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa. I le ogatotonu o le seneturi, na mafai ai ona faʻaalia le vailaʻau vailaʻau o le hormone ma le faasologa tonu o mea amino e maua ai le insulin molecule, ma i le mavae ai o le 40 tausaga, na mafai ai e tagata suʻesuʻe ona fuafua le fausaga o fanua o le homone mole.

I le 1982, na faia ai e le enisinia o le kenera se tasi o le hormonone o le pancreatic synthesized synthesized by bacteria faapitoa e leai ni pathogenic, i totonu o le genome ua faaofiina i ai le geniu insulin. A maeʻa le 3 tausaga, o le uluai inisalini tagata e faʻaalia i le maketi. I le taimi muamua, na faʻaaogaina ai puaa ma puaa.

Sa faaauau pea galuega suʻesuʻe, ma i le faaiuga o le seneturi, na foliga mai ai foliga o le inisalini o le tagata, ma atili ai ona lauiloa i fomaʻi ma tagata gasegase. E mālamalama lenei mea:

  1. O le inisalini gaosi oloa e sili ona lelei.
  2. O fualaau faasaina e saogalemu.
  3. Analogs e faigofie mo le faʻaaogaina.
  4. Faʻataʻitaʻiga o faʻatatauga o fuataga ma faʻamaopoopoina o le vailaʻau faʻatasi ma le faʻamalositino o le hormone o lou lava tino.

O togafitiga ole inisalini ole taimi e faavae i le fuafuaina o suʻega taʻitasi o se ituaiga o inisalini, ona e eseese ituaiga hormones i le numera o injections, mamanu o le faʻaaogaina, tuufaatasiga o ituaiga inisalini eseese, ma le auala e tuʻuina atu ai hormones i le tino.Sa mafai e tagata inisalini e faʻalagolago i le tausiga o le tino ona faaleleia atili le tulaga lelei ma le ola.

Inisalini ma glucagon: fegalegaleaiga ma galuega

I le faʻaopoopoga i le mafuaʻaga autu, o le inisalini e aʻafia i isi gaioiga o le tino:

  • faaosofia o faagasologa o le tuufaatasia o protein,
  • fesoasoani i le faʻaaogāina o amino acids,
  • felauaiga o le potassium, magnesium i sela.

O le pancreas e maua ai hormones taua e nafa ma le faʻatulagaina o faiga e lagolagoina ai le soifua maloloina o le tagata. O galuega a le inisalini ma le glucagon - mea e leai se faʻalavelave ogaoga i totonu o le tino - e fesoʻotaʻi faʻatasi. Ma afai ei ai se soliga i le gaosia o le tasi hormone, o le lona lua foi e faamutaina le galue lelei.

Tale o se tui faʻasolopito

O le faʻaaogaina o le inisalini e mafua ona o le Kanata, saienitisi, tuagane o loʻo i ai tioata - Frederick Bunting.

O fea na ia eli mai ai? E faigofie mea uma. Na ia ave le lapiti ma amata ona sasau i ona lima. Seia oʻo lava i vaiinu uma, e aofia ai le insulin, o loʻo tafe mai i le mulimuli 😀

Na ia aoina i latou i se tui.
Ma na faamalieina, na ia faasaolotoina le lapiti mai ona lima malosi ma aoaoina. O le inisalini manu ua uma ona iai i le tui. Ua maeʻa le galuega.
Cook, na ave ma le le fiafia e Louise se lapiti ma ulu atu i le umukuka ua uma ona ia iloa lelei pe o le a le mea o le ai ai i le fale o Buntingovs i le taimi nei.

Ina ua ou tilotilo i le kalena i le aso Ianuari 11, 1922, na fetogia Frederick Bunting, ma tilotilo atu i fafo o le faamalama ma, i tala ane o Kanata aisa ma taaalo i tamaiti tuaoi, na te lei vaai i se isi lava mea.
"Ua oo i le taimi," na mafaufau ai Fred.

Sa tamoe se tamaititi e 14-tausaga i tafatafa ane o le fale, ma na maua talu ai nei e le fomaʻi le maʻisuka.

Leonardo! Sa valaau Fereti i lana uo tama, tu i le faapaologa o lona fale.

"O le a le mea e te manaʻo ai, Uncle Fred?" O le tali lea a Leonardo.

- Faʻateleina le kulupu! Oe le tama a le au! O le a ou faia ia te oe, o se ituaiga o okolmoni, "o le alaga lea a Fred.

Na fiafia Leonardo i mea na ia faalogoina, na tamoe atu ia Uncle Fereti ma lulu le kiona mai le kiona, ma oso i totonu o le fale.

"Aveese ou lavalava ma taoto i luga o le moega," o le faatonuga lea a Fred.

O se tui, sa mafatia Leonardo ma le toʻa ma le lototoa.

- Ia, o le mea lena. Foi i le fale, "o le tala lea a Fereti.
"O le a ou asiasia oe taeao."

O le aso na sosoo ai, na iloa ai e Leonardo se tali atu i se fualaau oona.
E le lava le mama o le insulin potion.

Ona ia faaigoaina lea o Fereti, o se uo mai lana uo umi o James Collip.

"James," na fai atu Fred i lana uo.
- E manaʻomia ona matou faʻamamaina lelei laʻu fuālaʻau insulin, mai le tele o mea le mama, ma mafua ai ona osofia.

Uo! O aʻu, o Andrey Eroshkin, o le a ia uuina ni mekasini fiafia mo oe, saini ma matamata!

Autu mo upega tafaʻi mai:

  • E faʻapefea ona leiloa le mamafa e aunoa ma le manaʻo ma e le toe foʻi mai le mamafa?
  • E faʻapefea ona toe ola maloloina e aunoa ma fualaau oona, i se auala masani?
  • O fea e sau ai fatugao ma o le a se mea e tatau ona ou faia e puipuia ai i latou mai le toe faʻaali?
  • E faʻapefea ona taofi le alu i fomaʻi, fanau mai se pepe soifua maloloina ma e le matua i le 40 o ona tausaga?

"Maua, Fred," o le tali lea a James.
- Tuʻu mai ia te aʻu 12 aso ma o le a ou faia lenei mea. uh. pe faapefea ona i ai iina? Taofi ia te ia. inisalini - loimata o le pepe.

I le aso 23 o Ianuari, o le mumu mai le kiona a Kanata na tapunia, i luga o le paepae o le fale o Buntingovs, na tu ai James, ma le fiafia ma le fiafia tele.

Tuaoi Leonardo ua uma ona taofiofia ona taoto i luga o le nofoa faatalitali mo se tui faasolopito.
O se tui lea o le a mulimuli ane faasaoina ai le faitau miliona o tagata ola.

Na ave e Iakopo se tui, nonoa, lele, ma uu se nila i Leonardo filemu ma pipiʻi le piston.
Pau lava le mea na totoe o le faʻatali mo taeao taeao.

O le tagata e malolo, e le iloa le mea na tupu, ae e le mafai ona toe tusia le talafaasolopito.

I le taeao, sa lagona e le tama a le tuaoi le inu lelei uma o le kvass Kanada mai le ipu.

Fred - fiafia!
O lana fatu o meaola, James, siva Kanata - siva tafaoga "My Friend, City Hall Ann" ma inu ava fafine.
O le aso nei o le Nobel laureate - o le soa o Fred Bunting na faatumulia i lena aso i lagona sili ona lelei ma lagona lelei.

Na tofo e le lalolagi se meaola e taʻua o le inisalini.

Ma o mea uma lava e foliga mai, ae leai.

I le taimi nei, o le tala moni o le tui o le inisalini faatoa amata. O lenei hormone protein e le faigofie tele. Ia, toe nofo lelei, o le a faaauau pea laʻu tala.

Leonid Vasilievich Sobolev - o se atamai ma se faʻalavelave matautia

Mo le 46 tausaga ao le i tuiina lena vavega, insulin i le 1876 i le nuu o Trubchevsk, i le itu o Oryol, na fanau ai se tama tama o Lenya. O lona tama, o se taitai o le lotu Orthodox, sa taʻua o Vasily Sobolev. O le mafuaaga lena na liliu ai le tama - Leonid Vasilievich Sobolev. E tatau ona faapena. Afai o lou tama o Vasily, ona avea lea o oe ma Vasilyevich.

Ma na tauia o ia e le Alii i se atamai e le aloaiaina ma faamalolo le 42-tausaga le matua i le vaitaimi o le lalolagi. Tusa lava seia oo i le 1919 leaga.

Na le iloa e Lenka Sobolev i lena taimi ma sa le iloa, e pei ona latou fai mai, e le iloa.

Sa ou tietie faataamilo i le nuu ma tama ma fiafia i le olaga. Ae o le tamaitiiti foi ei ai lona taimi. Ua maeʻa.

- Lenka! - alaga le tama.
"Togi au taaloga, gakgets, shmadzhet ma tamoe iinei," sa ia faatonu ai ma le leotele.

Na tuua e Lenka se laupapa laupapa i le tama tama, ma sa tamoe atu i lona tama.

- O le a le tama? O le a le mea na tupu? - fesili ia Lenka.

"O le mea lena," o le tala lea a le tama, inu ava suamalie birch.
- E tatau ona e suʻesuʻe e alu. Ou te lagona le atamai ia te oe. E te manaʻomia se fomaʻi, tama.
Muamua, i le faletaalo, ona oʻo lea i le Imperial Military Medical Academy i le Polofesa Vinogradov.

I le taeao, na lafoina e Lenka ana mea taua i luga o lona tauau ma agai atu i Petersburg.

Suesue umi ma suesue e le aunoa ia Lenka.
Na avea o ia ma fomai o vailaau i le tutusa o le 24 tausaga, i le 1900.
O lona tulaga faapitoa o se tagata maʻi. O suʻesuʻega ua uma ona suʻesuʻeina.

Na amata ona tusitusi ana galuega i luga o pepa ma na lolomiina foi ni tala, tusiga ma lipoti i atunuu Siamani.
O iinei, na fesoa- soani ai lo matou tagata atamai atamai o Ivan Pavlov ia Leonid Vasilyevich i le malaga i fafo mo se vaitaimi e lua tausaga.

Toe foi

Na toe foi mai Lenya Sobolev mai se malaga mai fafo ma tamoe atu i lana fale suesue. Na ia aveina lapiti e 27, 14 dog, 12 pusi, povi, tamaʻi mamoe, mamoe poʻa, puaa ma manu felelei. Na ou oʻo atu i la latou paʻu laʻau ma, lelei, fusi i le pancreatic lects i le.

Ma e ala mai i na ala faavavega, e ulu atu ai le vai inu i le manava.
Ma sa ia iloa muamua o loo i ai se tamai motu i le pancreas lea e na o le faia o inisalini matautia.

O lea na ia tosoina ai laina ma tilotilo i le motu. Vaʻai, e tele atu inisalini i totonu o lena motu.
- "O oe lenei," o le mafaufau lea o Lenka
"Ma o le tele lava o na inisalini i tamaʻi tamaʻi laiti. O lona uiga o le inisalini o le a mo tagata uma, "o lana filifiliga lea.

Ae e le o toe umi ae aʻafia le taleni, ae le o toe mamao ae maeʻa le mea.

O le tausaga e 1901 i le fanua. Ona faʻaaogaina lea o masini mo le suʻeina o le toto.
Ae o le mea e sili ona manaia i loʻu manatu o le mafuaaga na le avea ai lo tatou Lenka ma laumua Nobel, atonu o le mea lea o loʻo i ai.

O le maʻi suka i le amataga o le 20 seneturi, o se faʻamaʻi na afaina ai le tele o atunuu - Amerikaism, Non-Medchin. O mea latou te 'ai ai ma le tele, masani ona' ai. O la matou Rusia i lenei tulaga sa leʻi tupuola.


Ma na maitauina ai oi latou na nonofo i le mativa ma faʻatau meaai faigofie, e aunoa ma se tele o atunuu i fafo, e itiiti lava le maua o le maʻisuka. Ma na latou matauina foi i taimi o taua ma tausaga fiaaai, o le numera o tagata gasegase e paʻu malie.

Na foliga mai o tagata mauʻoa na togafitia i atunuu mamao, ma i le vaega atoa o Rusia o le maʻi e le masani ai. Ma o le tupe mo lana togafitiga e le aoga le tuʻuina atu.

I le taimi nei, pe a oʻo i le fiva typhoid pe o iai foi le maʻi pipisi ma le maʻi suka - lenei, faʻamolemole. Maua le tupe. Ma o le maʻisuka i Lusia na leʻi paʻi atu i mafaufau o le setete i lena taimi.

O se tala lenei e uiga i iniseti togafiti.

Ma afai e fesili se tasi: "O le a le mea na tupu ia Lenka Sobolev?" O le a ou tali atu: "O lona gasegase, i lalo o le igoa o lona tele sclerosis, na manumalo". O le maʻi e matautia ma e le mafai ona faʻaleleia. E faʻafaigofieina ai se tagata.

Na mai ia Leonid Vasilievich Sobolev na maliu i Petersburg i se tasi aso o le 1919, lua tausaga talu ai
ao leʻi tutupu mea na tupu ia Uncle Fereti mai se nuʻu Kanata ma se tama o Leonardo. "

E mafai e Frederick Bunting ona masani i galuega a Leonid Sobolev? Ou te manatu o se mafaufauga moni lava, ona o lomiga mai fafo a le vaega mulimuli.

Ae i lo tatou taimi, o tagata popoto ma le gao mafiafia-o tioata ua faʻafefeteina na liua a latou mea e fiafia i ai mo se taimi umi o masalomia o loo i ai se isi mea faalilolilo i lenei soa e taʻua o le insulin e ese mai le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto.

Ma latou maua ai o ia.
Ia, o le a ou taʻuina atu ia te oe lenei mea i le mataupu o loʻo sosoo mai, "O le Tale o Inisalini poʻo le mea e sau ai le susu mai ou laʻau (Vaega 2)"

O lena mea uma mo aso nei.
Faafetai tele mo lau faitauga i le pito i tua. Faasoa atu lenei tusiga ma au uo. Lagolago i laʻu blog.
Ma alu i luga.

Tuua Lau Faamatalaga