Antipyretic mo le maʻisuka: o le a le mea e mafai e NSAID mo le maʻisuka?

I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le faateleina o le vevela o le tino e masani ona matauina. Faatasi ai ma lona malosi faateleina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualuga tele. Mo mafuaʻaga nei, e tatau i le tagata gasegase ona suʻeina ma taumafai e faʻasolosolo le mea e gaosi ai le sugar ma na o le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o le maualuga o le vevela.

Maualuga maualuga i le maʻisuka: o le a le mea e fai?

A oʻo i le vevela o le vevela i le va o le 37.5 ma le 38.5 tikeri, e tatau lava ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai na amata ona faateleina le anotusi, ona manaʻomia lea e le tagata maʻi le inisalini "puupuu" e taua.

I lenei tulaga, e faaopoopo le 10% o le hormone i le numera autu. I le taimi o lona faʻatupulaia, ao le i faia le taumafataga e tatau foi ona faia se inisiua ole "inisi", o lona aafiaga o le a lagona pe a uma le 30 minute.

Ae, afai o le maʻisuka ituaiga 2 o le auala muamua e le toe toaga, ma o le vevela o le tino o loo maualuga pea ma o lona faailoga ua oʻo i le 39 tikeri, ona tatau ai lea ona faaopoopo le isi 25% i le aso ole inisalini.

Faʻalogo lelei! O auala o le insulin umi ma le puupuu e le tatau ona tuʻufaʻatasia, aua a oʻo i le maualuga o le vevela, o le a le aoga le inisalini umi, ona o le a faʻaitiitia.

O le inisalini le umi o le inisalini e aofia ai:

O le meaʻai atoa i aso taitasi o le homone e tatau ona avea o se inisalini "puupuu". Injections e tatau ona vaevaeina i tutusa laasaga ma faʻaaogaina i le 4 itula.

Ae peitai, afai o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e maualuga le vevela o le tino, e mafai ona taitai atu i le i ai o le acetone i le toto. O le suʻesuʻeina o lenei vailaʻau e faʻaalia ai le le lava o le inisalini i totonu o le toto.

Ina ia maualalo le acetone, e tatau i le tagata gasegase ona maua vave le 20% o le fualaau o fualaau (pe tusa o le 8 iunite) ole inisalini puupuu. Afai a maeʻa le 3 itula e leʻi faʻaleleia lona tulaga, ona tatau lea ona toe faia le taualumaga.

A oʻo ina faʻaitiitia le faʻatonuina o le kulukose, e tatau ona ave se isi 10 mmol / L o inisalini ma le 2-3UE e ausia ai le faʻamautuina o le glycemia.

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma fuainumera, maualuga le fiva i le maʻisuka e na o le 5% o tagata e alu i le togafitiga. I le taimi lava e tasi, o le isi 95% o totoe e feagai ma lenei faafitauli lava ia, e faʻaaoga ai ni injections pupuu o le hormone.

Maualuga maualuga mafuaʻaga

E masani lava o tagata e afaina le vevela o:

  • pneumonia
  • cystitis
  • siama siama,
  • pielonephritis, siama faʻapitoa i fatugaʻo,
  • gaogao.

Ae ui i lea, e le tatau ona e auai i le faʻamaʻiina o le maʻi, ona e naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa le mafuaʻaga moni o faʻafitauli i le maʻisuka o ituaiga eseese.

E le gata i lea, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se togafitiga lelei e fetaui ma le faʻamaʻi.

O le a le mea e fai i le maualalo o le vevela o le tino i le maʻisuka?

Mo le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o se faailoga o le 35.8-37 tikeri e masani lava. O lea la, afai e fetaui le vevela o le tino i totonu o nei laina, ona ave lea o nisi fuataga e le aoga.

Ae afai o le faailoga o lalo ifo o le 35.8, e mafai ona e amata popole. O le mea muamua lava e fai o le fuafuaina pe o sea ituaiga o faʻamaoniga o se mea o le tino pe o se faailoga o se faʻamaʻi.

Afai e le o faailoaina ni mea le masani i le galuega a le tino, ona lava lea o fautuaga a le fomaʻi lautele:

  • faamalositino masani
  • ofuina ni lavalava masani ma filifilia lelei talafeagai mo le vaitau,
  • faia se vaitaimi eseese
  • le meaai saʻo.

O nisi taimi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le vevela o le tino e faʻaitiitia i le tulaga o se paʻu i le glycogen maualuga talafeagai mo le faʻavelaina o le vevela.Ona manaʻomia lea e sui le inumaga o le inisalini, faʻalagolago i fautuaga faʻafomaʻi.

O le a le meaai sili ona lelei mo le maʻisuka i le fiva?

O ē maʻisuka e maua i le fiva e tatau ona fai sina suiga i la latou masani masani. E le gata i lea, o le lisi autu e tatau ona fesuisuiai i meaʻai e maua i le suauu ma le potassium.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai le faʻamaligiina, ua fautuaina e fomaʻi e inu ipu ipu e 1.5 ipu vai i itula uma.

E le gata i lea, faatasi ai ma se maualuga maualuga (sili atu ma le 13 mmol), e le mafai ona e inuina meainu e aofia ai mea manogi suamalie. E sili le filifili mo:

  • moa vao moa,
  • vai
  • lanu meamata.

Ae ui i lea, e tatau ona e tufatufaina le taumafataga i ni vaega laiti e manaomia ona 'aina uma i le 4 itula. Ma pe a paʻu le vevela o le tino, o le tagata maʻi e mafai ona faasolosolo malie ona toe foi i le masani masani o le 'ai.

Pe a le faia se mea e aunoa ma le asiasi atu i se fomaʻi?

O le mea moni, i le maualuga o le vevela o le tino, e tatau i le maʻisuka ona vave talanoa i se fomaʻi. Ae oi latou na filifilia ia lava fualaau atonu e manaʻomia pea le fesoasoani faafomaʻi i le tulaga o:

  1. umi le vomiting ma le manava (6 itula),
  2. pe afai o le maʻi poo i latou o loʻo siʻomia o ia e lagona le manogi o le acetone,
  3. faatasi ai ma le le lava o le manava ma tumau pea le tiga o le fata,
  4. afai a maeʻa le tolu fusi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻaitiitia le faʻamaoniga (3.3 mmol) poʻo le maualuga le maualuga (14 mmol),
  5. pe a mavae ni nai aso mai le amataga o le faʻamaʻi e leai se faʻaleleia atili.

O le a le vevela e mafai ona i ai i le maʻisuka?

O le vevela o le maʻisuka e masani ona tulaʻi pe pa'ū ona o se suiga tele i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. O sea faʻafitauli e le gata ina faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae faʻamalosia ai foi se lamatiaga matautia o le lamatiaga i lona olaga. O le mafuaaga lena e matua taua ai le malamalama i le auala e mafai ai ona e puipuia oe lava mai na tulaga leaga.

O mafuaaga autu mo le siitia o le vevela

O le vevela mo le maʻisuka e tatau ona i le va o le 35.8 i le 37 tikeri Celsius. O isi faʻamatalaga o se mafuaaga mo le sailia o fesoasoani mai se fomaʻi.

O mafuaaga mo le siitia o le vevela e mafai ona:

  1. Vailaau faʻamaʻi pipisi o vailaʻau faʻamaʻi, fomaʻi, afu tiga, pneumonia poʻo isi faʻamaʻi o le tino respiratory system.
  2. O faʻamaʻi o le polokalama urinary. O le vevela e tulaʻi mai i tua o le glomerulonephritis ma le pyelonephritis.
  3. Iniseti e aafia ai le paʻu. O le tele o taimi, e suʻesuʻeina e dermatologists foliga o furunculosis i tagata gasegase.
  4. Faʻafitauli o le Staphylococcal. E mafai ona i ai le faʻatinoga faʻapitoa i le tino o le maʻi.
  5. Maualuga maualuga i le maualuga o le suka.

O le lamatiaga o le faateleina o le vevela o le tino o loo taoto i le mea moni e faapea, i se tulaga faapena, o loo i ai se faaosofiaga o le pancreas, ma o se taunuuga e mafua mai ai le tele o inisalini.

Faʻailoga faʻapitoa

Suauu toto i le vevela e faʻaauau pea ona faʻaolaina, pe afai e te le faia ni gaoioiga talafeagai e faʻaitiitia ai lona faʻasalaga. O faʻamaoniga o ituaiga o togafitiga faʻapitoa:

  • Laʻu vaivaiga lautele ma faʻaititia le faʻatinoga.
  • Le tupuga o le fia inu.
  • O foliga vaaia o le maasiasi.
  • Le faʻaalia o le tiga i le ulu.
  • Le faʻaaogaina ma le faigata ona faia soʻo se gaioiga.
  • Le foliga mai o le vevela ma le le mautonu.

O le maualuga o le suka i le maualuga o le vevela o se tulaga matautia lea e manaʻomia vave togafitiga.

Faʻaitiitia o le vevela o le tino i le maʻisuka

O le vevela vevela o le maʻisuka e mafua mai i latou faʻamaʻi pipisi i nisi o tulaga e mafai ona faʻaititia. O le faafitauli e tulaʻi mai i na tulaga pe a pa'ū ifo le vevela i lalo o le 35.8 tikeri Celsius. O lenei tulaga e aliali ona o mea taua nei e lua e tatau ona e gauai atu i:

  • le auai o se faagasologa malosi o le atinae o se maʻi faapitoa,
  • uiga faʻapitoa faaletagata o le tino.

E masani lava, o le faʻaitiitia o le vevela o le faʻaalia o le glycogen e muta i totonu o le tino, lea e nafa ma le faatumauina o le vevela lelei o le tino. Pau lava le ala e faʻafaigofieina ai le tulaga o le fetuutuunai ole fua ole insulin ma le faasologa mo le ave.

Afai e le fesoʻotaʻi le faigamalo maualalo ma soʻo se faafitauli, ona e tulaʻi ona o uiga o le tino, e le fautuaina e faia soʻo se togafitiga togafitiga. Ina ia malamalama o le mea lea na mafua ai le pa'ū o le vevela, o laasaga faigofie nei e tatau ona faia:

  • fai se eseesega o le vai
  • faʻaaogaina se aofaiga tele o le vevela vai,
  • fai sina gaioiga faʻaletino (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le savali),
  • faʻaofuʻu lavalava mafanafana mo sina taimi.

Suia le vevela ma se faʻamaʻi

Soʻo se fesuiaiga o le vevela i totonu o le tino o le tagata e masani lava o se tali atu i se faʻamafanafanaga faapitoa. O fesuiaiga o le tau e ono faateleina pe faʻaitiitia. O le maʻisuka e mafai ona maualuga le fiva, lea ei ai mafuaaga.

A faʻapipiʻi le alo o le mumū i se siama siama, e mafai ona tatou talanoa e uiga i:

  1. cystitis
  2. pyelonephritis,
  3. microbial skin lions - furunculosis.

Talu ai ua faʻavaivaia le puipuiga o le tagata, ma o aʻafiaga kullukose e aʻafia ai aʻafiaga laiti, osofaʻiga tele o siama eseese. I le avea ai o se tulafono, o le vevela ma fatugaʻo o le muamua lea e aafia ai, ona o le televave. O le mamafa o le urinary e faaopoopoina i taimi uma i tulaga le lelei o le amataga o faʻamaʻi, lea e faʻateleina ai le togafitiga o le maʻi.

Afai e te le mulimulitai i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, o le toto maualuga e mafai ona faateleina. Afai ei ai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ona vave tele lea o suiga e mafai ona oʻo atu ai i le hypermiamia e aunoa ma se aoga.

I le faaopoopo atu i suiga o le vevela, o mea nei e mafai ona matauina:

  • ulu matua
  • moe
  • vaivaiga lautele
  • mafaufau le lelei.

Afai ei ai le vevela i le maʻisuka, e muamua ona e manaʻomia le fuaina o le suka ma faʻaalia le mafuaaga autu o suiga. O le faʻavae o togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le kulukose i totonu o le toto ma togafitiga faʻasaina i le fausiaina o fofo faʻamaʻi. Antipyretic ma anti-inflammatory fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina.

O fualaau oona o le a faʻaaogaina mo se tagata maua i le maʻisuka, e filifili ai le fomaʻi. Toeitiiti lava o vailaʻau uma e le o le steroidal lea e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemic. Ole fua le lelei e mafai ona mafua ai le hypoglycemic coma.

Faʻamamaʻi tiga mo le maʻisuka

I le maʻisuka, e tatau ona e matauina pea ma togafitia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. Mo le maʻisuka, o le ki i se olaga atoatoa o le amio pulea ma le naunau e mulimuli tonu i fautuaga a fomaʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona ave ma le faʻaeteete a latou vailaʻau poʻo inisalini e aunoa ma le faalavelave.

O le faia o tofiga e fesootaʻi ma le maʻi matua e le faʻamaonia ai le leai o isi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faia:

  1. malfunctions o le system endocrine,
  2. afaina
  3. togafitiga o le vaega o meaʻai,
  4. afaina ma fatu osofaiga,
  5. glaucoma, faʻataʻapeʻapeʻa, taofiofia o le taimi mulimuli.

O tagata e maua i le maʻisuka, pei o isi tagata uma, e feagai ma tulaga eseese e fesootaʻi ma tiga. E ono oʻo mai:

E taua le matauina o faʻamaʻi viral faʻatasi ma isi faʻamaʻi.

O loʻo iai se numera tele o vaega o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaoga ai faʻamalosi. O i latou uma e iai se vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau o gaioiga, se metotia o le excretion mai le tino ma isi mea.

E iai ituaiga vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i le i ai o le maʻisuka. E faʻatatau i le malosi ma le faʻaleʻeleʻeleina, e mafai ona taofi le tiga, faatasi ai ma le fesoasoani o papa, ma le fesoasoani o inisiua.

E iai faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma uiga o tagata taitoatasi, ae leai ni faʻamaʻi e fesootai ma le i ai o le maʻisuka ia lava.

Faailoga mo le faʻaitiitia o le vevela

Soo se antipyretic fualaau e le aveesea ai le mafuaaga o togafitiga, ae na o le taofia o nisi o faailo o le faamai, e te lagona ai le lelei. Afai e mafai ona matau le moega e malolo mo le tele o aso, e mafai ona e teena vailaʻau o fualaau oona ma faaaoga:

  • lele i totonu o le potu
  • siaki malulu
  • vevela vevela ma le meli ma togafiti faʻamalolo.

I le maualalo o le vevela o le tusa ma le 37 tikeri, e leai se manaʻoga e faʻaaoga vailaau antipyretic. Afai e te lagona le leaga, ma o le vevela e oʻo atu i le sili atu i le 38 tikeri, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi ma usitai i ana fautuaga. E tatau ona faʻaaoga vailaʻau faʻasaina pe a:

  1. maualuga le vevela o le tino
  2. maʻi faʻamaʻi masani o le fatugalemu o le tino, faʻalaulema ma le cardiovascular systems,
  3. vaivai le faapalepale o hyperthermia,
  4. tuinanau i le mafiafia,
  5. le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi.

Afai o le antipyretic mo le maʻisuka ua maeʻa ma ua paʻu le vevela, e te le manaʻomia ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se fua o le vailaau faʻasaʻo seia oʻo ina toe faʻafouina le vevela.

Afai i totonu o le itula e leʻo faʻalelei le vevela, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Ituaiga o fualaau antipyretic

Pe a oʻo i luga le vevela o le tino, ona amata lea o le fausiaina o prostaglandin E, le puluvaga malosi o le mumū. O lenei mea ua mafua ai le fiva. Antipyretic fualaau faasaina e faʻalavelave ai le togafiti faʻamalosi ma faʻaitiitia le faʻailoga o le prostagladin, o lea e faʻaitiitia ai le vevela o le tino.

O le lisi atoa o fualaau antipyretic mo tagata matutua e mafai ona vaevaeina i:

  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs),
  • opioid analgesics.

O le lisi o vailaau antipyretic e tele lava. I le taimi nei, o sui NSAID e 15 vaega o fualaau faasaina. O fualaau taʻitasi e iai ona uiga, antipyretic ma le faʻaaogaina o le inflammatory.

O NSAID na vave ona avea ma taʻutaʻua ona o le itiiti ifo o aʻafiaga o aʻafiaga. O nei tupe ua vaevaeina i ni vaega se 2:

Aspirin, Paracetamol, Citramon, Ibuprofen, Indomethacin o vailaʻau faʻamuamua ma nisi o ituaiga o aʻafiaga, e ui lava i lona aʻafiaga e aʻafia ai. O le tele o taimi, e maua e tagata maʻi:

  1. bronchospasm
  2. gaioiga gaʻo ma le ate,
  3. gasegase gastrointestinal.

O vailaʻau faʻapipiʻi o le vailaʻau e lua o loʻo fausia i luga o le faavae o le nimesulide, coxib, meloxicam. O nei tupe e sili atu le saogalemu ma e leai ni mea e le lelei ai le vave o fualaau. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli o aʻafiaga mai le cardiovascular system.

E tasi le vaega o fualaau faasaina e faaitiitia ai le vevela e vave ona galue vave ma e sili atu ona gauai. Fuainumera faamaumauina o tagata matutua matutua o le a sili atu ona faʻaaogaina fualaau o antipyretic faʻamuamua.

O vailaʻau e sili ona taatele o antipyretic

O vailaʻau faʻasaina e maua i vailaʻau eseese. E mafai ona:

  1. syrup
  2. vai fofo
  3. faʻamalolo
  4. faʻasologa faʻatau
  5. capsules ma fualaau.

O suamalie suamalie ma moligao ua faatonuina mo tamaiti laiti. Mo tagata matutua, e sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. I mataupu faigata, pe a oʻo ina vevela le vevela i tulaga taua, e taua le faʻaoga o fofo mo inisiua e gaoioi lelei ma vave vave.

I isi tulaga, ua faatonuina e tagata matutua fualaau faasaina antipyretic. E tatau ona e iloa uiga ma metotia o le faʻaaogaina o mea e sili ona aloaʻia e puipuia ai le vevela.

Paracetamol o se fualaau faasaina lea e iai sona malosi malosi o le antipyretic ma le aafiaga o le analgesic. O le faʻagasolo o le faʻaogaina o le tino e alu ese mai i lalo o le faatosina a Paracetamol e le aoga tele.O suʻega a le tagata maʻi e fautua mai ai o le Paracetamol e vave maualalo le fiva.

E le faʻaogaina le Paracetamol mo:

  • o le ava malosi
  • tasi le le faapalepale,
  • faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.

O le faʻaleagaina o le faʻasaina o le maʻisuka.

O Voltaren ei ai le mea autu - diclofenac sodium. O le vailaʻau faʻamalosi lelei e aveesea ai le tiga ma faʻaitiitia ai fiva. O le fua masani mo tagata matutua e 1 le laulau e tolu i le aso.

O le Ibuklin o se mafuaʻaga o Paracetamol. O lenei vailaʻau tuʻufaʻatasiga e aofia ai le ibuprofen ma le paracetamol. O le fualaau faasaina e masani ona faʻafeiloaʻi e toetoe lava o vaega uma o gasegase, o le meafaigaluega e maua ai se togafitiga faʻapitoa.

E tatau i tagata matutua ona ave le fualaau faasaina i luga o se laulau 3 taimi i le aso. E iai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Ibuklin, o:

  1. maʻi pipili
  2. tauaveina se tamaititi
  3. susu
  4. afaina o fatuga ma le ate
  5. o le ava malosi.

Panadol o se antipyretic lauiloa. I lona autu o Paracetamol. O le vailaau e faʻamalolo i totonu o laulau, o loʻo ufiufiina i se ata vali. Mo tamaiti o loʻo i ai syro, pepa faʻamafaʻailoga ma mea faʻapipiʻi saʻo.

Panadol e itiiti lava le faʻasaina. Faatasi ai ma:

  1. tasi le le faapalepale,
  2. ate fatu
  3. faʻamaʻi o le faʻamalosi totoga.

I nisi tulaga, o aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga e mafua ai ona aʻafiaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi ma suiga i le toto.

Faʻafitauli o se tasi o NSAID sili ona lauiloa; o le toʻatele o tagata maʻi latou te lagona lona aafiaga e tetee ai. O le mea autu o le inisollacetic acid. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, e maua ai se fesoasoani, o tiga ma antipyretic meatotino ua faʻaalia. O le oloa e tuʻuina atu e pei o moligaʻo ma laulau. Faʻatusatusa i le laupepa pepa o le vaifofo, o suppositories e maua vave se taunuuga ma leai ni aʻafiaga.

Coldact i totonu o fualaau o se mea faifaʻatasia e fai ma sui. E faʻaaogaina le vailaʻau e faʻataʻapeʻa ai faʻamaʻi pipisi o viral respiratory and treatment of influenza. Faʻaalia se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia i le:

O le tuufaatasiga o Paracetamol o Phenioephrine ma Chlorphenamine. Paracetamol ei ai aafiaga nei:

  1. faʻaitiitia le maʻi tiga, tiga faʻatasi ma tiga tiga,
  2. anesthetizes
  3. faʻaitiitia le vevela o le tino.

O le chlorphenamine e faʻaitiitia ai le vevela, ei ai lona aʻafiaga, ma faʻaititia ai foi le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le mucous membranes.

Coldact e lava le aofai o faʻasolega, aemaise lava:

  • glaucoma
  • togafitiga o le ate ma fatugaʻo,
  • vascular vascular,
  • IHD ma le maʻisuka
  • faaitiitia i le galuega a le vaega o meaʻai,
  • toto maualuga
  • arteriosclerosis o arteries,
  • maʻi pipili
  • hypersensitivity
  • ma maitaga ma susu.

Efferalgan o se vaega o le vaega o faʻataʻitaʻi, antipyretics. I lona autu o Paracetamol. O le meafaigaluega e solia mo i latou e maua i le toto, faamai maualuga i vaega, faʻapea foi togafitiga o gaʻo ma le ate. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le siama ma le maʻisuka.

Matema o le suka suka - O mea uma e uiga i le maʻisuka

Afai i totonu o le itula e leʻo faʻalelei le vevela, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani. Ituaiga o fualaau antipyretic Afai e tulai mai le vevela o le tino, o le a amataina le fausiaina o prostaglandin E, le puluvaga malosi o le mumū.

O lenei mea ua mafua ai le fiva.

Antipyretic fualaau faasaina e faʻalavelave ai le togafiti faʻamalosi ma faʻaitiitia le faʻailoga o le prostagladin, o lea e faʻaitiitia ai le vevela o le tino. O le lisi atoa o fualaau antipyretic mo tagata matutua e mafai ona vaevaeina i: O le lisi o vailaʻau antipyretic e tele lava.

I le taimi nei, o sui NSAID e 15 vaega o fualaau faasaina. O fualaau taʻitasi e iai ona uiga, antipyretic ma le faʻaaogaina o le inflammatory.

Nai lo le vave ona latou fana i lalo ona o le itiiti ifo o aʻafiaga. O nei fualaau oona ua vaevaeina i le 2 vevela: Aspirin, Paracetamol, Citramon, Ibuprofen, Indomethacin, o nei vailaʻau e mafai ona gaosia i ni ituaiga o aʻafiaga i le gasologa o augatupulaga, e ui lava i a latou aʻafiaga e tetee ai. O le tele lava o taimi, o gasegase e taua: O vailaʻau faʻasaina o le tupulaga lona lua ua faia i luga o le faavae o le nimesulide, coxib, meloxicam. O nei tupe e sili atu le saogalemu ma e leai ni mea e le lelei ai le vave o fualaau.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se avanoa o le maʻisuka leaga mai le cardiovascular system. O fualaau e tasi le fualaau e faʻaitiitia ai le vevela e vave ona gaoioi vave ma faʻafefe. Fuainumera faamaumauina o tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina muamua fualaau antipyretic.

Mafuaaga o maualuga ma maualalo le vevela i le maʻisuka

E faʻalagolago i le maualuga o le maʻisuka pe ae toe faʻafoʻi mai le vevela. Afai e te le sauniuni muamua mo se taimi le tumau nai lo le maʻisuka aʻo togafitia oe mo se faʻamaʻi, ona faʻafesoʻotaʻi loa lea i lau fomaʻi ina ia tosoina se togafitiga o le inisalini ma aoao oe pe faapefea ona fai i se tui.

I le maʻisuka, ketoacidosis poo le hyperosmola coma e mafai ona ave i lalo. Seʻi o tatou faʻamatala puupuu le mafuaaga e mafua ai le toto masani o le toto ma le fesoasoani o le inisalini vave tui i taimi o faʻamaʻi pipisi. E manaʻomia lou fuaina o lau suka i se glucometer i le taeao, e mafai ona e ala, ona 5 itula uma lea. Unaʻi se faʻasologa o le faʻamalosi poʻo le inisalini puupuu e toe aumai ai le suka i le masani pe afai e tele naua. Fua le suka toto ma, pe a tatau ai, faʻaaogaina le insulin i le 5 itula, e oʻo lava i le po!

Ina ia faia lenei mea, ia seti le uati o le faʻailo e ala i le ogatotonu o le vevela, vave faʻamaeʻa mea uma ma moe. Afai e te vaivai tele e le mafai ona e fuaina lau suka ma tui inisalini, ona tatau lea ona faia e se tasi. Atonu o lenei tagata o lou aiga poʻo le tausi soifua maloloina. O a fualaau e taofi ai le faʻateleina O le tele o vailaʻau faʻateleina e faʻatele ai le faʻamalolo pe faʻavaivaia foʻi le gaioiga o le gaʻo.

I taimi o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, e tatau ona taofi a latou pulega, ia le tumau mo se taimi le tumau. O le tagata uliuli e aofia ai fualaau o le mamafa - diuretics, inhibitors ACE, angiotensin-II block receptor blockers.

Nurofen Express

Nurofen Suppositories i le 60 mg poo se ituaiga o fualaau faasaina. Nurofen forte mg tablets. Paʻu pepe Pe a le faʻamalolo i le Orange poo le Strawberry Mumu maʻi. Faatonuga mo le faaaogaina ma le tui Mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga, o le fua muamua o le fualaau faasaina o le mg i le aso.

Ina ia maua se taunuʻuga vave, e mafai ona e faʻateleina le faʻamaʻi muamua ile mg 3 taimi i le aso. Le fua maualuga o aso taitasi o le mg.

Nurofen pe faʻaititia le toto maualuga: pe mafai ona inu i le toto maualuga?

Nurofen mai le matua mai le ono tausaga - e leai ma le 4 taimi i le aso. Ia manatua o le maʻisuka e na o le 20 kilokalama e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tamaiti. O le va i le va o papamaa e tatau ona le itiiti ifo i le 6 itula. Aua le sili atu ma le 6 palasia i le aso.

Laupapa e ufiufi ma e tatau ona fufulu ile vai. Fualaʻau faʻamanuiaina pe tatala Nurofen ml o vai 1 ipu. Nurofen mo le suka suka I le fiva ma le tiga, o le fualaau o le vailaʻau e faalagolago ile tausaga, e le mafai ona e maua se tamaititi. Faatasi ma le matua poʻo le maʻisuka o le tino. Tamaiti ei lalo ifo o le 9 masina i le 2 tausaga O le mamafa o le tino Mo le faʻamaʻi o le tui puipui, o tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua ua fautuaina 1 le.

Afai e tumau pea le fiva, ona tatau loa lea o feutagaiga a se fomaʻi. Aua nei sili atu i fua o fualaau faasaina. I le avea ai o se sui antipyretic, e le tatau ona ave le vailaau mo le sili atu ma le 3 aso, e pei o se mea taulaʻi, e le silia le 5 aso. I le tulaga o le fiva pe a uma le tui, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fualaau e 50 mg 2. E le tatau ona silia le 5ml mg.O le faʻamalolo e mafai ona matua luluina i le inu.

Vaega o togafitiga mo le maualuga pe maualalo le vevela o le tino

Afai e amata le maualuga o le vevela o le tino, e tatau ona ave i lalo, faʻaaogaina le tasi poʻo le isi vailaʻau faʻamaʻi vailaau. Aʻo le i faia lenei mea, e matua taua lava le iloa po o le a le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Afai e maualuga atu nai lo le masani, e tatau ona faʻaaogaina le inisalini pupuu. O le isi ituaiga o fualaau faasaina o le a le mafai ona tuuina atu le aafiaga e manaomia e se tagata maʻi i se taimi faapitoa.

E pei ona latou fai mai i le PriDiabete.ru, afai ua i ai le faateleina o le vevela o le tino i se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, e tatau ona fai taga nei:

  1. Afai o le koluri mercury e sili atu i le 37.5 tikeri Celsius i luga o le thermometer, e tatau ona e fuafuaina le aofaʻi o le kulukose. Afai e maualuga le suka, e tatau ona faaopoopo le 10% i le aso ole inisalini. O lenei aofaiga o tupe e tatau ona tui, siaki pe a uma sina taimi puupuu uma le maualuga o le vevela ma le kulukose.
  2. Afai o le vevela mo le maʻisuka ituaiga 2, faaopoopo le 10% o le maualuga o le inisalini i le aso masani o le a leai se aoga aoga. A maeʻa lenei mea, o le a vevela e le thermomita nisi o faailoilo sili atu. I se tulaga faapena, e fautuaina e endocrinologists 25% o le fua faatatau o le inisalini i aso taitasi.
  3. Afai e maua e le tino le tele o le atuatuvale ona o le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 39 tikeri Celsius, amata ona fausia ai le acetone i totonu. Ina ia aloese mai se ituaiga o faafitauli, e tatau ona e vave aʻafia le 20% o le mamafa o le insulin. Afai e sili atu i le tolu itula e sosoo ai, e le suia le tulaga o le tagata maʻi, e tatau ona e toe faia le faiga. A maeʻa lenei mea, e le tatau ona tulaʻi le vevela, pei o le suka toto.

O le vevela i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2, e mafai ona tupu, e aʻafia ai ona o nisi faʻamaʻi pipisi. Afai ei ai ni faʻamaoniga talafeagai, e tatau ona e ave se vailaau antipyretic. O vailaʻau nei e pito sili ona aoga ma saogalemu:

E sili le aua le faʻaaogaina fualaau oona ia oe lava e faʻamaonia ai le vevela o le tino, iai se talafaasolopito o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o vailaau taʻitasi e iloga ona o ona aʻafiaga ma faʻalavelave. O le mafuaaga lena e taua tele ai le faia e le fomaʻi agavaa se tofiga talafeagai pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. Soo se kulupu e tatau foi ona fautuaina e se fomaʻi.

E talitonuina o le suka ma le iodine e faʻaleleia ai le vevela o se meafaigaluega lelei lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le thermometer mo sina taimi. O le mea moni, o le tasi mataua o lenei visepisi i le sipuni o le faamamaina e ono faʻaosoina ai le faʻamautuina o le vevela o le vevela. O le mea moni, o sea tali e masani lava ona o le iodine e faʻaleagaina ai le mucous membrane, e mafua ai le afaina. O nei mea mulimuli e faʻateleina le vevela. O le i ai muamua o le maʻisuka muamua poʻo le lua, e le tatau ona e lamatia i lenei auala. Fomaʻi fautuaina ia gauai atu i mafuaaga nei e le tatau ai ona faʻaaogaina le iodine:

  • O le faateleina o le vevela ona e na o se aafiaga lē tumau.
  • E mafai ona e faʻaleagaina le mucosa gastrointestinal.

Iodine ma le suka e faʻaleleia ai le vevela i tulaga masani, pe a fai e leʻi tuʻuina muamua, na o ni nai itula. A maeʻa lena, e mafai ona toe foʻi i le 35 tikeri Celsius. Toeitiiti lava o soʻo se tali mai i le faʻaaogaina o se auala i luga o le Initaneti e leaga. O se vitio e uiga i le aoga o lenei togafitiga e mafai ona maua i luga o le tele o nofoaga ma faitotoa.

Teteeina o se tagata maʻi

O le maʻisuka e matua mafai lava ona tali atu i le faateleina o lona tino vevela. Muamua, o nei popolega e sili atu i le 39 tikeri Celsius. I ia tulaga, e fautuaina e fomaʻi 2-3 itula uma e siaki ai le maualuga o le acetone i le urine.E faʻaaogaina foi i le suʻeina o suʻega mo le tele o le kulukose. Afai e sili atu i le 15 mmol / l, e tatau ona e tuiina le isi tui o le inisalini. O lenei mea o le a taofia ai foliga vaaia o le acetone, lea e mafai ona oo atu ai i ni aafiaga matuia e pei o:

  • taʻavale
  • gagging
  • tiga i le manava.

Afai e faʻaauau pea ona maualuga le maualuga o le acetone e aunoa ma le faʻaaogaina o le insulin, e mafai ona tupu le ketoacidosis. O lona taunuuga ogaoga o le maliu o se tagata maʻi.

E taua tele lou sailia o se fesoasoani a se fomaʻi maʻi i totonu o se fomaʻi pe afai e te aʻafia i faʻaʻailoga pei o le:

  1. Naua pe manava manava e sili atu i le 6 itula.
  2. Laʻau o le acetone mai le vaʻa tautala.
  3. Maualuga maualuga (sili atu i le 14 mmol / L) poʻo le maualalo (lalo ifo o le 3.3 mmol / L) maualuga ole inisalini e le suia pe a uma le tolu fua.
  4. Le lava le manava ma le faʻaalia o le tiga i le sternum.

O le mea lea, i le maualuga o le fiva i le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu le toto i le kulūkose. E fuafua i le maualuga o le suka e fuafua i le glucometer, e tatau ona e filifili i le faʻatinoga o nisi o gaioiga.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo se olaga fiafia mo le maʻisuka, o lea sa ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le tele e mafai ai, ia sili atu le faigofie ma fiafia.

Antipyretic mo le maʻisuka: o le a le mea e mafai e NSAID mo le maʻisuka?

E masani tagata uma i faʻamatalaga le lelei o le malulu masani. E aoga le vavae ese o foliga o le malulu masani ma pe aoga le faʻaaogaina o se antipyretic mo le maʻisuka.

Mo le vomiting, gaioiga, fiva, poʻo isi faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi, saili togafitiga faafomaʻi. O faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka i soo se ituaiga o se faʻalavelave matautia.

Afai e maua oe i le maʻisuka ma malulu, e le tatau ona e toso ese le taimi. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, faia se suʻega ma amata togafitiga.

O afea e te suʻe ai ni meaʻai?

O se tagata gasegase e maua ile maʻisuka e tatau ona iloa o le usitaia o fautuaga a le fomaʻi ma le tausia o se soifua maloloina lelei o vaega autu ia o le togafitiga lelei.

I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, ma i le maʻisuka ituaiga 2, meaʻai, faʻamalositino, ma o nisi taimi e faʻaaoga ai fualaau oona. I nisi o tulaga, o le maʻisuka eo mai faatasi ma isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • cardiovascular (o le tupuga o se paʻu poʻo le fatu fatu),
  • meaola vaaia (retinopathy, cataract, glaucoma),
  • le fetaui lelei ole lipid metabolism, e mafua ai le mamafa,
  • faamai pipisi
  • afaina fua o le tino.

Ae o le ola o le maʻisuka e leʻo ese mai le soifuaga o se tagata soifua maloloina. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai foi ona maua se faʻamaʻi pipisi, maua ni manua, manuʻa, ma lagona le tiga o le ulu ma le toilalo. O se fafine ua maua i le maʻisuka e mafai ona fanau fanau. I ia tulaga, e tatau ona faia se vailaʻau.

E oʻo mai i le taimi nei, o le maketi faʻafomaʻi e ofoina atu le tele o vailaʻau faʻamalosi. O loʻo i ai se fuainumera tele o vaega o ia vailaau e fesuisuiaʻi i vailaau faʻasolosolo, togafitiga faʻasolosolo, auala o le excretion mai le tino o le tagata, ma isi mea.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fualaau antipyretic, e matua faigofie lava ona faʻavevesi le togafitiga faʻaleaga.E taua le manatuaina i le vevela o le 37 tikeri, e le o manaʻomia ni fualaau e faʻaitiitia ai le vevela. Mo tagata matutua, e tele ituaiga o fualaau antipyretic:

  • NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs) - e tusa ma le 15 vaega o vailaʻau.
  • Analgesics (opioid).

O NSAID o loʻo tuʻuina i foliga o Paracetamol, Aspirin, Ibuprofen, Citramon, Indomethacin. Latou te fesoʻotai atu i fualaau faʻamuamua e iai aʻafiaga i le itu o:

  • bronchospasm,
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • fofo faafitauli
  • gasegase gastrointestinal.

Ae mo le lua-tupulaga NSAIDs, ua faia i luga o le faavae o le meloxicam, nimesulide, coxib. E le pei o isi, o nei vailaʻau e leai ni mea e faʻaaogaina ma ua manatu e sili atu le saogalemu. E naʻo le itu itu e mafai ona aliali i le galuega o le cardiovascular system.

E mafai ona e faʻatau se antioretic agent i ituaiga eseese: vaifofo, sipuni, faʻamalologa, pepa, capsules, suppositories rectal. Suauu ma suppositories e sili atu le aoga o aafiaga i le soifua maloloina o tamaiti. Ua fautuaina tagata matutua e ave fualaau oona pe faʻaaoga foʻi inisiua.

O fualaau faʻatele e sili ona taatele na maua mai ni iloiloga lelei mai tagata gasegase:

  • Paracetamol (anesthetizes ma le maualalo o le vevela).
  • Ibuklin (e aofia ai le Ibuprofer ma le paracetamol, e fautuaina e ave le laulau e tolu i le aso).
  • Toto (aveese le tiga, aveese le fiva. E tatau ona e ave se tasi laulau i le aso).
  • Panadol (i le pepa laulau e fetaui lelei mo tagata matutua, i le tulaga o le sipuni ma le faʻasaʻoina mea mo tamaiti).
  • Indomethacin (faʻatau atu i pepa faʻapitoa ma suppositories, e leai ni aʻafiaga).

Coldact (fesoasoani e faʻamalo faʻamaʻi o vailaau faʻamaʻi pipisi o vailaʻau, togafitiga o le fomaʻi, vevela ma faʻaitiitia le vevela).

E tatau ona faamaumauina uma fualaau faasaina ua ave na o oe lava i le vevela maualuga ina ia mafai ai ona taʻu atu i le fomaʻi pe a tatau ai.

  • Malosiaga o le faʻaaogaina o painkillers1
  • Contraindications 2
  • Faʻamasalaga faʻasalaga mo le maʻisuka3
  • Itu Faʻatasi4

E leai se mea e manaʻomia e suʻe ai faʻamaʻi mo le maʻisuka. O le maʻi lava ia e le o faʻatasi ma faʻamaʻi tiga e manaʻomia ai a latou taotoga.

Ae ui i lea, o le puipuiga o le maʻisuka e aʻafia ai le vai o le synovial o sooga. Ua maua e fomaʻi le faateleina o faailoga o le mumū, lea e aofia ai le Interleukin 1 ma le C-reactive protein.

O le faʻaogaina o le inflammatory i sooga faʻapitoa i se talavou, e le o oʻo mai, matutua ma tagata matutua o loʻo mafatia i nei faʻafitauli, aemaise lava i se faʻamaʻi o le maʻisuka mo le silia ma le 15 tausaga. O lo latou atinaʻe e aʻafia i le oona, le gaioiga.

O le mea moni, o faʻatasi faʻamaʻi ma manua tiga e le mafua mai i le maʻisuka, ae latou te fetaui ma isi.

I nisi faʻamatalaga auiliili pe mafai ona faʻaaoga vailaau oona mo le maʻisuka, e mafai e le fomaʻi ona taʻu mai. O le faʻaaogaina o vailaʻau e taofia ai le tiga e faatagaina. Muamua, e taua le faia o meafaigaluega faʻapitoa (ultrasound, X-ray, MRI, CT ma isi ituaiga, pe a tatau ai) ma le fale suesue (toto, suʻega synovial tests).

E taua lenei mea mo le fuafuaina o le ituaiga o faʻamaʻi, pe o le a le umi e alu ai le gaʻo, ma pe o le a le tulaga o le maʻi. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i lenei mea.

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma ...

O loʻo faʻamatalaina le faʻamaʻi mo tagata mamaʻi i le rūmāmatika, o le gasegase, gasegase, o le gout, myalgia, o le fana i le lumbar / cervical / thoracic region, o le spondylitis akylosing ma le ala tiga o aso taua i tamaitai.

O lenei kulupu o vailaau faʻasaina ua faʻasagaina foi mo faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le afaina ma le fatu fatu, o le atinaʻeina e mafai ona maua i le maʻisuka. O le DM e faʻateleina le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa.

O faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma i isi tulaga (taotoga, faamanualia, maʻi tiga o le tino poo le toothache, togafitiga o faʻamaʻi, manuʻa poʻo manua, afaina o le gallstone, fatu fatu ma fatu ate). E mafai e tagata uma ona oʻo i sea tulaga, e le mafai ona alofia.

Aiseā e Mataʻutia ai Faʻamatalaga Faʻamaʻi o le Maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faamalolo, ma o lenei mea matautia, tele taimi e sili atu le lamatia nai lo tagata matutua ma tamaiti e le maua le maʻisuka. Lagona le saoloto e valaau se taʻavale i taimi uma e amata ai ona lagona le maʻi, vomit, fiva poʻo le manava.

Aisea e matautia tele ai faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka? Aua latou te mafua ai le faʻamala. Aiseā ua mate ai le vai inu? Ona o le galala ma le maualuga maualuga o le toto suka ua avea ma se taamilosaga leaga.

E i ai foi se tulaga lamatia pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi, afai e amata ona togafitia i se taimi tuai, o le a le toe iai ni fagu peta totoe o lau pani. Mai lenei, o le a sili atu le leaga o le maʻisuka. I le tulaga sili ona leaga, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona liua i le maʻisuka ogaoga ma le le mafai ona gafatia.

Afai o iai lau vailaʻau poʻo le manava, o le mea lea atonu o loʻo i ai lau maʻi pipisi. O le mafuaʻaga e mafai foi ona avea ma mea oona i nisi o vailaʻau po o masini mamafa, ae e le talafeagai. E le gata i lea, o le a tatou manatu o le mafuaaga o le siama.

Po o fea lava o le siama i totonu o le tino - i le gutu, i totonu o le gastrointestinal tract, o le tamatamailima e fulafula pe o se isi lava mea - o le toto toto o le a sili atu ona alu aʻe. O lea la, o le amataga: o se siama lava ia e maua ai le toto suka.

E le o lona uiga o loʻo i ai le toto toto i totonu o le manava po o le fatu. E na o naua e faʻafefe ai le vai mai le toto, ma toe faʻafoʻi tele atu. Ae afai e tupu lenei mea, e le mafai ona maua e sela ni glukose faaopoopo mai le toto.

O se taunuuga, e itiiti le vai i totonu o le toto, ma le tutusa o le kulukose. O le mea lea, o le suka toto e maualuga atu. Afai o le vomiting poo le manava e tupu i le tele o taimi i le laina, ona o le maualuga maualuga o suka ma le faʻamaʻavaina, o le toto o le maʻi suka o le a avea e pei o le suka sua sua.

O le tino o le tagata ua ulu i totonu o le tele o vaʻa toto. O le tele o nei ipu e mai le ogatotonu, o le vaiti laititi o latou laugatasi. O vaʻa aupito mamao ma vaapiapi e taua o "lautele", o lona uiga, mamao mai le ogatotonu.

I soo se taimi lava, o le tele o le toto o loʻo i totonu o vaituloto. O le mea e leaga ai, afai o le toto e mumu, ona sili atu lea ona faigata mo le aʻafia i totonu o vaʻa vavalalata. O le iʻuga, o mea faʻapipiʻi e leai se mea e maua ai le okesene ma meaʻai, e aofia ai le insulin ma le kulukose.

O lenei mea e ui lava i le mea moni o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai. O le mea moni, ona o le mea moni, o le kulukose ma le inisalini mai le mafiafia o le toto e le mafai ona ulu atu i totonu o vaʻa, o loʻo faʻateleina le malosi o le insulin.

O gasegase faʻapipiʻi e amata ona faʻaitiitia ai le kulūkose, o le mafuaʻaga lea e sili atu ai le maualuga o lona totoga i le toto. O le maualuga o le suka o le toto, o le malosi o le malosi o le inisalini. Ma o le faʻamalosia o le inisalini, i le isi itu, e faʻapupulaina le suka toto

O fatuga foi e taumafai e aveese le glucose i le urine, lea e mafua ai ona faanatinati i le urinate, ma ua faateleina ai le suavai. O se tasi lea o vaaiga mo le atinaʻeina o se taamilosaga leaga o le faʻamaʻavaina ma le toto maualuga, ma o le isi faʻaaliga, lea o le a tatou faamatalaina i lalo, e fesoʻotaʻi atu i lenei tulaga.

Glucose ma le inisalini mai le toto e le oʻo atu i totonu o le gaʻo. E iai se filifiliga faigata ile sel - ole matelaina i le oti pe amata ona fesuisuiai gaʻo. Latou te filifilia uma le filifiliga lona lua. Ae ui i lea, o oloa-gaʻo o gaʻo gaʻo e mautinoa lava e maua mai i-oloa e taʻua o ketones (tino ketone).

A oʻo i luga le matautia o le ketones i totonu o le toto, o le uunaiga ia urinate o loʻo faʻateleina pea, ma o le faʻamalaina e alu i se maualuga maualuga.E lua le liʻo lapotopoto e muta i le maʻi o le a le iloa, ma le gaʻo ona fatu.

O le mea taua, o mea na tutupu o loʻo faʻamatalaina i luga e mafai ona vave tupu vave, ona o se taunuuga o le faaletonu o le coma ma le fatu fatu ua tupu i totonu o ni nai itula. O le faʻataʻitaʻiga a se fafine maʻisuka lea na tatou taʻua i le amataga o le tusiga o le mea masani lava.

Mo fomai fomaʻi, e le masani. O le mea e leaga ai, i ia tulaga, e faigata i fomaʻi ona toe faʻafoisia le soifua masani o le tagata maʻi. O le olaga faaletino e oʻo atu i le 6-15%, ma isi mea e le mafai ona maua e le malosi - e sili atu foi.

O le faʻamaʻaina tele o togafitiga e na o togafitiga i le falemaʻi e iai ni meaola vevela. E amata ona tuʻu nei tamaloloa i se falemaʻi. Ae e tele mea e mafai ona tatou faia e puipuia ai le tupu tele o mea tutupu.

Faapea ua e ala i le ogatotonu o le po po o le vaveao ona ua e maua le vomiting po o le manava. O le a le mea e tatau ona fai? Muamua, afai ei ai lau fomaʻi, ona e valaʻau lea ia te ia ma logoina, e oo lava i le 2 i le taeao.

Vomiting po o le manava i se maʻi maʻi suka e matua taua tele e mafai ona solia lea tulaga. Lona lua, afai ei ai se siama i le tino, ona e manaʻomia lea mo sina taimi le tui o le inisalini, tusa lava pe masani ona e le togafitia lou maʻisuka ituaiga 2 ma le inisalini.

O faʻamaʻi pipisi e faʻateleina ai le toto toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E tusa lava pe masani ona e le tuiina le inisalini, o le taimi la e tauivi ai le tino ma le siama, e fautuaina e te amataina lenei mea mo se taimi le tumau. O le sini o le faʻaitiitia o le avega i luga o peta beta o lau pancreas, o loʻo galue, ma tausia i latou ola.

Vailaʻau peta o peta e mate i le tele o numera e mafua mai i le maualuga o le toto suka, o le mea lea e taʻua o le kulūkose. Afai e maliu le maʻi i taimi o faʻamaʻi pipisi, ona fai lea o le maʻisuka 2 e mafai ona liliu i le maʻisuka ituaiga 1, poʻo le vasega o le maʻisuka ituaiga 1 o le a sili atu ona leaga.

Matou te lisiina mafuaʻaga autu o le faʻamalaina i le maʻisuka:

  • manava manava po o le fesuisuiai i ni nai taimi i se laina i ni vaitau pupuu,
  • toto maualuga maualuga
  • maualuga fiva, tagata e tele le vevela,
  • le galo e inu le tele o le vai i le vevela o le tau poʻo le taimi o faʻamalositino,
  • o le ogatotonu o le fia inu i le faiʻai e aʻafia i le atherosclerosis - i tagata matutua maʻisuka.

O se tasi o faʻamaoniga sili e maualuga le maualuga o le suka o le toto, o se galala malosi, faʻatasi ai ma le faia soo. I se tulaga faapea, e tulaʻi mai faafitauli e tusa lava pe inu se tagata i le vai ona ua leiloloa le eletise.

E pei o le hypoglycemia, o le faʻamalasea e mafai ona avea o se maʻisuka e lamatia ai le ola. O le mea lea, o tagata o le aiga o le maʻisuka maʻi e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa lenei mataupu. Faʻamau o loʻo taʻua i le tusiga "Pusa o le pusa fesoasoani muamua.

O mea e te manaʻomia e maua ai le maʻisuka maʻi i le fale ma oe "e tatau ona muaʻi faʻatau ma ia i ai i se avanoa avanoa faigofie. E le gata i lea, tatou te faʻamalosia tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e iloa le auala ole inisalini e leai ni tiga ma siaki pe faʻapefea ona aʻafia oe i tui eseese ole inisalini.

Valaau lau fomaʻi i le faailoga muamua o le fiva, vulu, poo le manava. O le vave lava o le maʻisuka e maua togafitiga faafomaʻi, o le tele lava o le taofia o le faʻamaʻavaʻaina, ketoacidosis o le maʻisuka, poʻo le hyperosmola coma.

Atonu o le a fesiligia e le fomai pe i ai ni ketones i le urine, ma afai o lea, i le a le faʻaoga. O le mea lea, e fautuaina le suʻeina o le urine faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o le ketone aʻo leʻi valaʻau i se fomaʻi. Afai e te le 'aina se mea, ona faʻamaonia ai lea o le i ai o ketones i se laʻititi laʻititi pe faʻalautele i le urine.

Afai o le ketones i le urine e faʻapipiʻiina ma le suka o le toto, o lona uiga e leai se mea e popole ai. O le ketoacidosis o le maʻisuka e tatau ona togafitiga pe afai e siitia le suka i le 10 mmol / L pe sili atu. Afai o loʻo e aspirin mo le 24 itula, e tatau ona e taʻuina i lau fomaʻi lenei mea ona o le aspirin e mafai ona mafua ai le faʻamaonia lelei o le fuamini o le siama.

E tele faʻamaʻi pipisi e le aʻafia ai le faʻamalalaina, ae toetoe lava oi latou uma e faateleina le suka toto. O faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻamaoniga e faigofie ona iloagofie. Afai o loʻo i ai sou siama urinary tract, o le ai ai se lagona mumu pe a mimilo.

O le bronchitis e faʻaalia i le tale, ma isi. O nei mea uma o ni faʻamaoniga manino mai le tino e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. Talu ai afai o iai oe i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1 i se foliga malie, atonu e te le manaʻo i lau toe lua peta e mate.

O se tulaga masani e faapea, o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e lagona ai o loʻo iai lona maʻi urinary tract. Ae na te tolopo se asiasiga i le urologist ma e le togafitia. O le iʻuga, o lona toto toto e maualuga tele ma o loʻo totoe ai 'apa o le peta totoe.

A maeʻa lenei, o le maʻisuka ituaiga 2 e liua i le maʻisuka ituaiga 1, ma o le a tatau ona faia e le tagata maʻi 5 injections o le inisalini i aso uma. I le tulaga e sili ona leaga, o le siama o le urinary siaki e aunoa ma le togafiti togafitiga o le a mafua ai foi faafitauli i fatuga, ona "latalata mai ai lea o le" pusa lanumoana "i le tulimanu.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava ona tupu e le mafua ai ona iai ni faailoga e ese mai i le toto e le totogia. Afai e maualuga le suka mo le tele o aso ma o le inisalini e sili atu le leaga nai lo le mea masani, o le taimi lenei e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O se tasi o fualaau taatele e masani ona faʻaaoga e taofi ai faailoga o le SARS ma le influenza o le ibuprofen. O lenei meafaigaluega e maua vave ai le faʻamaloloina o nisi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e aofia ai le fiva ma tiga o le tino, ma e fesoasoani i le vave faʻafouina o le maʻi.

I le taimi lava e tasi, o vailaʻau e mafai ona maua ai le tele o aʻafiaga, e le fetaui mo tagata e iai faʻamaʻi masani. O lea e mafai ai ona e fuafua pe faʻaaoga le ibuprofen, ma o fea mataupu e mafai ona fesoasoani ai lenei vailaʻau ia te oe, sei o tatou tilotilo atu i ona foliga, faʻamaoniga, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

O vailaau aoga mo le maʻisuka: o se lisi, faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

O le maʻisuka ua maeʻa ona aafia ai le faateleina o le numera o tagata. O tagata matutua ma tamaiti e mafatia mai ai. I le tele o tulaga, o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia ma e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa i le olaga atoa. E i ai vailaʻau eseese mo le maʻisuka, latou te amio i auala eseese ma masani ona mafua ai aʻafiaga. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga na o na vailaau faʻasaina ua faatonuina e le fomai.

Ituaiga o le maʻisuka

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O ia mea uma e lua e maua i le toto maualuga, lea e tupu mo mafuaaga eseese.

I le maʻisuka ituaiga 1, lea e taʻua foi o le insulin-e faalagolago, e le o faia e le tino lenei hormoni taua. E mafua lenei mea ona o le faʻaumatia o sela o le pancreatic.

Ma o le vailaau autu mo lenei ituaiga maʻi o le maʻisuka o le inisalini.

Afai e le faʻavaivaia galuega a le pancreas, ae mo nisi mafuaʻaga e maua mai ai sina mea itiiti, pe o sela foi o le tino e le mafai ona ave, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2. E taʻua foi o le inisalini-tutoʻatasi.

O le tele o taimi, i le maʻisuka ituaiga 2, o se tagata e mamafa tele. O le mea lea, e fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, aemaise lava o fua o le falaoamata, suamalie ma le masini. Ae, e faaopoopo i mea taumafa, togafitiga faafomaʻi e taua foi.

E eseese fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina i latou e se fomaʻi e fuafua i uiga patino o le maʻi.

E leai se fofo mo lenei maʻi. Naʻo le fesoasoani faʻasolosolo e manaʻomia. Aisea e le aoga ai fualaau oona? I se tagata soifua maloloina, o le pancreas e faʻapupulaina pea le insulin, lea e talafeagai mo le gaosiga masani.

E tuʻuina atu i totonu o le toto i le taimi lava e 'ai ai se tagata, ma o le mea lea o le maualuga o lona kulukose. Ma o le inisalini e faʻasaoina mai le toto i siama ma tisipesa.

Afai e tele le kulukose, o lenei hormone e aʻafia i le fausiaina o ana faʻaagaga i le ate, faʻapea foi i le teuina o le tele i le gaʻo.

O lenei tulaga e mafua ai le faaleagaina o fiva nasu, o le atinaʻeina o le le atoatoa ma le fatu, le faʻavaeina o toto ma isi faafitauli. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mautinoa le tuʻuina atu o le inisalini mai fafo.

O le tali lenei i le fesili o loʻo faʻaaogaina ai vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 1. I le saʻo saʻoga o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau oona e masani ona le manaʻomia.

O lenei hormone e vave paʻu i totonu o le manava, o lea e le mafai ona ave i le fomu. Pau lava le auala e tuiina ai le inisalini i totonu o le tino o loʻo i ai se tuila poʻo se pama faapitoa i totonu o le toto. O le vailaʻau e sili atu ona vave faʻaleleia pe afai e faʻapipiʻi i luga o le manava poʻo le pito i luga o le tauau.

O le nofoaga sili ona aoga o tui o le ogavae poʻo le papa. E masani lava e tatau ona tui le fualaau faasaina i le nofoaga e tasi. E le gata i lea, e iai isi vaega o le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le osofaʻi o le homone e faalagolago lea i le tele o le maʻi e alu, mea na te 'ai, ma lona matua.

Faʻalagolago i lenei mea, o loʻo tuʻuina atu ituaiga eseese o fualaau faasaina ma ua filifilia le metotia. O a ituaiga o lenei hormone oi ai iina?

  • Inisalini umi-gaioiga kulukose i le aso atoa. O se faataitaiga mataʻina o le fualaau oona "Glargin". E tumau pea le maualuga o le suka i le toto ma e lua faalua ona faia i le aso.
  • O le inisalini pupuu e maua mai le hormone tagata e faʻaaoga ai siama faapitoa. O sauniuniga nei "Humodar" ma le "Faʻapitoa". O a latou taga e amata pe a uma le afa itula, o lea e fautuaina ai e faʻalauiloa i latou ao leʻi 'aʻai.
  • Ole inisalini e faia ile maeʻa taumafa. E amata ona gaoioi i le 5-10 minute, ae o le aafiaga e le sili atu nai lo le itula, o le mea lea, e faʻaaoga faatasi ai ma isi ituaiga insulin. O nei fualaau faasaina e vave ona faia: Humalog ma Apidra.

O sauniuniga mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona eseese. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu mo mafuaʻaga eseese: ona o le le paleni o meaai, se olaga e le taua, poʻo le mamafa.

Ole maualuga o le kulukose i le toto ma lenei maʻi e mafai ona faʻaitiitia i le tele o auala. I le laasaga muamua, o suiga o olaga ma se taumafataga faapitoa e lava. Ona tatau ai lea o fualaau.

E iai fualaau mo le maʻisuka:

  • inisalini e faʻamalosia ai soʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo uʻamea,
  • o lona uiga o le faʻaleleia atili o le faʻamalosia o le inisalini ma le mea e mafai ai e le tino, o nei mea tetele ma faʻasalaga,
  • fualaau faasaina e poloka ai le inu o le kulukose,
  • Vaega fou o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiʻitia le manava ma faʻaitiitia le mamafa.

O nei vailaʻau mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le amataga o togafitiga o le maʻi. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto ua siʻitia, e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o le insulin. O ni gaioiga pupuu - meglitinides ma sulfonylurea, e maua ai se aafiaga tumau.

O le tele oi latou e mafua ai le tele o aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, hypoglycemia, maʻi tigaina, tachycardia. Na o le fou fou o vailaau "Maninil" ma le "Fata" e le o iai nei mea leaga. Ae ui lava i lea, o fomaʻi e masani ona faʻamatalaina nisi fualaau masani e masani ai ma taimi e suʻesuʻeina ai: "Diabetes", "Glidiab", "Amaril", "Glurenorm", "Movogleken", "Starlix" ma isi.

E tolu taimi i le aso e ave ai, e fuafua i le umi o le gaioiga.

Afai e maua e le tino se aofaiga o lenei hormone, ae maualuga maualuga le kulukose, o isi vailaʻau o loʻo faʻatulagaina. O le tele o taimi o nei mea e faʻateleina, lea e faʻaleleia ai le aʻafia o le inisalini e siama.

Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava, faʻaitiitia le gaosia o le kulukose e le ate ma lona niniina i totonu o le manava. O faʻailoga sili ona taatele o le "Siofor", "Glucophage", "Bagomet", "Metformin" ma isi.

E iai le tutusa o le gasegase i luga o masini e siitia ai lo latou gafatia i le insulin: Actos, Pioglar, Diaglitazone, Amalvia ma isi.

O isi vaega o vailaʻau e masani ona fesoasoani i le maʻisuka. Na latou faaali lata mai, ae ua uma ona faamaonia lo latou aoga.

  • O le fualaau faasaina "Glucobai" e taofia ai le mimitiina o le kulukose i totonu o le inumaga, ona o lona maualuga i le toto ua faaitiitia.
  • O fualaau faasaina "Glucovans" e tuufaatasia ai auala eseese e aafia ai le tino.
  • "O fualaau o le Januvia" e faaaoga i togafitiga faigata e faʻaitiitia ai le suka toto.
  • O le fualaau faasaina "Trazhenta" o loo aofia ai mea e faaleagaina ai le enzymes e faatumauina ai maualuga maualuga o suka.

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka e leai se inisalini, o le aofaʻi o vailaʻau e faʻaleagaina ai le manava e mafai ona faʻaititia. O le togafitiga e faʻapipiʻiina i se taumafataga faapitoa ma le faʻaaogaina o teuteuga o lauʻau ma faʻalaʻau faʻalaʻau. O nei mea e le mafai ona suia le togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi, e mafai ona e faaopoopo i ai.

  • BAA "Faʻasalaga" faʻaleleia le metabolism, faʻaosofia le pancreas ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose.
  • O fualaau faʻasaina i Iapani "Tuoti" e faʻaitiitia lelei ai le maualuga o le suka ma faʻamaonia ai le metabolism
  • O vailaʻau faʻavae e faʻavae i vaega o lauʻau "Glucberry" e le gata ina maualalo ai le kulūkose o le toto, ae faʻamaonia foi le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

O nei vailaʻau o loʻo maua i laulau. O le tele oi latou na mafua ai aʻafiaga:

  • tupe mama
  • fulafula
  • ponaivi ivi,
  • loto vaivai,
  • afu ma le manava o le manava
  • lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o fualaau mai vaega eseese e afaina ai le tino i auala eseese. O le mea lea, o le maʻi lava ia e le mafai ona filifili pe o le a le ituaiga o maʻisuka e tatau ona ia faia. E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua pe faʻapefea ona lelei le faʻaititia o lau kulūkose.

O lea tagata maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le naʻo meaʻai. E taua le suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo soʻo se vailaau, e tusa lava pe malulu poʻo ulu o le ulu. O le tele o ia mea e solia i le maʻisuka. O fualaau uma e le tatau ona afaina ai le kulukose ma maua ai le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

  • O a vailaʻau maʻisuka e mafai ona ou inuina? O loʻo talia le "Faʻaalia", "Torasemide", "Mannitol", "Diacarb", "Amlodipine", "Verapramil", "Rasilez".
  • O le tele o faʻamaʻi ma non-steroidal anti-inflammatory drugs e faatagaina mo le maʻisuka, aua latou te le aafia ai le kulukose toto: Aspirin, Ibuprofen, Citramon ma isi.
  • I le taimi o le malulu, e tatau ona aloese mai suauu-toto ma faʻalouga mo le toe faʻavae. Sinupret ma le Bronchipret ua faatagaina.

I le taimi nei, o le maʻisuka ua faateleina ona maua i tagata. O le fea vailaʻau e sili ona lauiloa i lenei faʻamaʻi e mafai ona maua i iloiloga o maʻi. O fualaau aupito sili ona lelei o le Glucofage, lea e faaopoopo i le faʻaitiitia o le suka, e faʻaleleia ai le mamafa o le mamafa, ma puipuia ai le aʻafiaga o faʻafitauli. E masani ona faʻaaoga foi Siofor ma Maninil.

O sauniuniga o togalaau na faʻaalia i le taimi nei ua manumalo i le tele o iloiloga lelei, lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka ma faʻaleleia ai le manuia lautele. O nei "Dialek", "Musika o le Maʻisuka," "Maʻisuka", "Janumet" ma isi. O latou lelei e aofia ai le mea moni e leai ni a latou faʻalavelave ma aʻafiaga.

Ae o latou, e pei lava o mea uma e faʻaaogā faʻafouina, e mafai ona faʻaaoga i luga o le fautuaga a se fomaʻi i togafitiga faʻapitoa.

E iai ni faʻamaoniaga o faʻamatalaga. O NSAID e faʻasaina ona faia i le tulaga o gasegase gastrointestinal, gastritis, faʻamaʻi poʻo le gase o le ate.

E faʻasaina le faʻamaonia o vailaʻau o lenei vaega i fafine maʻitaga, aʻo faia le lactation, faʻatasi ai ma le gasegase o le tagata maʻi e faʻateleina le toto. O le aveina o se vailaau faapitoa e mafai ona faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 poʻo lalo o le 18 tausaga.

O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a faatonuina e le fomai le vailaau aupito sili ona lelei mo le toomaga o le tiga, ona o le nofoaga, suesuega, tausaga ma le i ai o le faanumeraina.

Anispasmodics ua faʻamatalaina mo manualalo tigaina, e faʻamalieina ai le muso o le tino ma i le i ai o le faʻasalaga faʻapitoa.

E le tatau ona tuʻuina atu i le pepe pepe lenei vailaʻau.

Se faʻataʻitaʻiga lelei mai togafitiga faafomaʻi

Ina ia faamamafaina le taua o le vave fesoʻotaʻi atu i se falemaʻi, ua taʻu mai ai e Dr. Bernstein se tala faapena. I le tasi Aso Toonai i le 4 i le taeao, na valaau ai e se fafine maʻi suka o ia e le o lona maʻi.

O le tagata gasegase sa i le fale na o ia ma lana pepe, ma sa faaauau pea ona fesuiaʻi mai le 9 i le taeao. Sa ia fesili - o le a le mea e fai? Fai mai Dr. Bernstein atonu ua matelaina o ia ma e le mafai ona ia fesoasoani ia te ia lava, ma o lea na manaomia ai ona ia faanatinati i le falemai i le matagaluega o faalavelave tutupu faafuasei.

O iina o le a mafai ai ona latou faatumuina le vaivaiga o le vai i le tino ma le fesoasoani a le au vevela. Ina ua maea le talanoaga ma ia, na taua e Dr. Bernstein le falemaʻi i le lotoifale ma lapatai mai e tatau ona latou faatali mo lenei tagata maʻi ma saunia e tui mai vai mama i le faamaʻi.

O le tagata maʻi na i ai le malosi e avatu ai le pepe i lona tinamatua, ona i lalo ifo o lona lava malosi e alu ai i le falemai. I le mavae ai o le 5 itula mulimuli ane, na valaauina ai Dr. Bernstein mai le matagaluega o faalavelave faafuaseʻi. Na foliga mai e tatau ona ave le fafine maʻisuka i le falemai "i le atoatoa", ona e le mafai ona latou fesoasoani ia te ia i le matagaluega o faalavelave faafuasei.

Na matua malosi le faamaʻilaina o le gaʻo na matua le manuia. E lelei tele le i ai o le falemai i le falemai, lea na toso ese faavavega ai o ia mai le isi lalolagi, semanu semanu e oti. O se taunuuga, o lenei maʻi na faaaluina le 5 "le manaia" aso i le falemai, aua na vave ona manatu faatauvaa i le matautia o lona tulaga.

O le a le matua e mafai ona ave?

E tele ituaiga vailaʻau e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka.

E taua le iloa po o fea o vailaau e mafai ona e inu mo le maʻisuka. O le ituaiga o fualaau faasaina e faalagolago i le ituaiga o tiga, malosi, localization ma i luga o togafitiga e iloa ai.

O vailaʻau faʻasaina e tuʻuina atu i ni vaega se lua: papa ma mea iniseti. Mo le togafitiga e galue ai, e taua le suʻeina o mafuaʻaga na mafua ai le faʻaogaina o le painkillers.

Diclofenac

Diclofenac mo le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina. O le vailaau faasaina e taofia ai le tuufaatasiga o prostaglandins. Faʻamatala le fualaau faasaina mo faʻamaʻi o sooga. Faʻatau atu i ni pepa, injections ma gel.

Togafitiga e amata i le laʻititi laʻititi e pulea ai faʻamaoniga. Afai e sili atu le mamafa o faailoga, ua faateleina le fualaau. O tagata matutua ma le tupulaga talavou ua faatonuina 25-50 mg faalua i le aso. A maua le taunuʻuga lelei o le togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le fua.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le paʻu o le manstrual, ua faʻaaogaina lelei e togafitia ai sooga.

Faʻapitoa: e iai sona aʻafiaga faʻaleaga, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti le saogalemu nai lo le Analgin ma le Aspirin mo le gastrointestinal tract.

Mea le lelei: o le umi faaumiumi o le faʻaaogaina e afaina i le faaleagaina o fatugaʻo, e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma, e fautuaina le aoga.

Metotia o le faʻaaogaina o le Ibuprofen mo le maʻisuka ituaiga 2: tagata matutua, 1-2 fualaau i le 4-6 itula, e le sili atu i le 6 piliona i le aso. Tamaiti 6-11 tausaga, 1 papalama i le 6 itula, e le sili atu ma le 3 pilina i le aso.

Le fofo sili ona taugofie ma sili ona lauiloa mo ulu o le ulu, migraines, toothache, myalgia poʻo le dysmenorrhea. O le faʻaaogaina o se fesoasoani e le manaʻomia mo le maʻisuka.

O le lelei o le fualaau faasaina o le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻafiaga, o le laveaʻi vave o le tiga. Le mautonu - gaioiga puupuu, tele aʻafiaga itu, e le mafai ona ave e fanau matutua.

Faaaoga le 250-500 g i le aso. Mo tamaiti, o vailaau faʻapitoa e faʻaaogaina faʻapitoa. O le tui e tatau ona i ai ile vevela vevela.

O le faʻamalolo e leʻo faʻamaonia mo pepe laiti e oʻo atu i le 3 masina le matutua, ma mo tamaiti 3-6 masina le matutua e mafai ona tuʻuina atu pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi (masani i lenei tausaga ua faʻamaonia le vailaʻau mo le fiva faʻamaʻi).

O faʻafitauli faʻafitauli e mafua mai i le fualaau faasaina

  • faaleagaina i puipui o le gastrointestinal tract, e oʻo atu i le fausiaina o se ulutala,
  • eseʻese faʻalavelave o le fatugalemu o le tino, e aofia ai le tiga o le maʻi, faʻavalea, faafitauli moe,
  • afaina o le paʻu, Quincke's edema, i tagata e maua ai le gasegase i nisi o vaega o le vailaau faʻasaina, o le maningitis faʻapitoa e mafai foi ona tupu, ae e seasea ona matauina,
  • faʻafitauli o le faʻamalositino, e aofia ai le anemia.

O le umi o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai foʻi ona mafua ai faʻamaʻi fatuga. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e lafoaia le faalauteleina o le vasega o lenei fualaau faasaina ma faia ni aʻoga umi o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E le gata i lea, o le vailaau faasaina e mafai foi ona maua ai ni tali i le lotoifale: susunuina ma fulafula i se vaega patino o le paʻu poo le tingling. I le avea ai o se tulafono, o le a le toe i ai ni tali pe a maeʻa le vasega o togafitiga ma le ibuprofen.

Faʻafeiloaʻi ma furacilin, chlorophyllipt ma vailaau faʻaleaganuʻu o loʻo faʻamatalaina iinei.

Mataʻituina ma togafitiga e se endocrinologist ma le maʻisuka e faʻatagaina. Mo nei tagata gasegase, o le ki i le maualuga o le soifuaga, o le mea sili lea, o le amio pulea ma le naunau e faia ma le saʻo ma le faʻataunuʻuina uma tofiga ma fautuaga a le fomaʻi togafitiga.

Ae o le faʻatinoga o tofiga uma e fesootaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi e le faʻamaonia ai le leai o isi faʻamaʻi. I le isi itu, o le maʻisuka, o patho nei e tupu tele i nisi taimi e tele taimi:

  • cardiovascular diseases, e aʻafia ai le fatu ma oso,
  • togafitiga o le okeni o le faaaliga vaaia: cataract, glaucoma, taofiofia o le taimi mulimuli,
  • lipid metabolism maʻi: afaina,
  • togafitiga o le tino o le endocrine,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Ae ui i lea, soʻo se ituaiga o maʻi suka e le faalēaogāina ai se olaga masani ma atoatoa. O le auai o lenei suʻesuʻega e le o le faʻaaogaina o se faʻatagaga i luga o soʻo se galuega poʻo se gaioiga.

O fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona fananau mai tamaiti, o gasegase i lenei mea e maua ai i latou lava i tulaga eseese o le olaga lea e tupu ai le tiga: manuʻa, taotoga, faamanualia, tipi, togafitiga o maʻi, tiga o le ulu ma le toothache, ma isi tulaga e ono tutupu, mo se faataitaiga, viral or other infections.

Ma, e pei lava o isi tagata uma, e maʻi tele, e o mai le au laveai e laveai. O loʻo i ai le tele o vaega o vailaʻau faʻafomaʻi o fualaau faʻamalosi. E ese i latou i le fausaga faʻasolosolo, masini o le gaioiga, auala o le faʻamalositino mai le tino, ma isi.

Toeitiiti lava o vaega uma o mea tau faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatusalia uma. E leai se faʻailoga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka mo fualaau oona. Ae, o le a tutupu i luga o le faʻamaʻi poʻo le tulaga na mafua ai le tiga.

O le tulaga sili ona saogalemu ma le saogalemu o le vevela o se tagata ua maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu i le va o le 35.8 - 37.0 ° C. Faʻateleina le vevela i le 38 po o le 39 tikeri, e tupu ai se faʻalavelave faʻaleagaina.

E tusa lava pe o le a le maualuga o le vevela i le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o le faagasologa e tatau ona tuʻuina mai ma vailaau oona o le ai ai nai itu aʻafiaga.

O le mea matautia matautia e lamatia ai le maʻisuka i le maualuga o le vevela o le hyperglycemia, lea o le a mafua ai ona osofaʻia ma, i le tulaga sili ona leaga, maliu. E le gata i lea, o se fiva e mafai ona taʻitaʻia ai mea nei:

  • Faʻasalaga o Renal.
  • Ketoacidosis.
  • Loto o le fatu o le fatu, spasms o toto toto.

E le gata i lea, e tatau ona totogi totoʻa ile fafine maʻitaga ma tagata matutua, talu ai i se vevela maualuga o latou tino e sili ona lamatia. Ma i le tulaga o le maitaga, e mafai ona oʻo atu le taufaʻamataʻu i le tamaititi.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona faʻaauau le siakiina ma fua le vevela, pe afai o vavaeese mai le masani masani, ia vave ona faia fua.

Iloiloga o le lamatia o 35.8 - 36 tikeri e masani mo tagata. Afai latou te paʻu lemu pe faasolosolo malie le faʻaitiitia, e tatau ona vave faia vave loa. I tagata e maua i le maʻisuka, e mafai ona tupu lenei gaioiga ona o se faʻaitiitia o le aofaʻi o glycogen, lea e maua ai le vevela.

I le maualalo o le vevela, o le kulūkose ua pa'ū. I le maʻisuka ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o se faafitauli e mafai ona tupu ona o le matelaina o sela e le maua ai le malosi. I nisi tulaga, e mafai e tagata gasegase ona leai se malosi, faitio i le fia inu ma lagona le malulu i totonu o vae.

O tagata e maualalo le vevela e fautuaina e mulimuli i vaega nei:

  • Taʻitaʻi le ola malosi, auai i aʻoaʻoga faʻale-tino.
  • Ofu e tusa ai ma le vaitau, filifili ni laʻei e faia mai fausaga masani.
  • Faia se vaitaimi eseese e faʻaleleia ai le vevela.
  • Mulimuli i se meaai faapitoa.

Faatasi ai ma se paʻu mataʻutia i le vevela, e tatau ona e 'aina se suamalie pe inu se vaiinu suamalie. O lenei metotia e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga, faʻamautinoa le vevela.

Ina ia aloese mai le faateleina o le toto toto, lea e i ai se tulaga e maualalo ai le vevela, e fautuaina e ai i le tele o taimi i le aso, faatasi ai ma ni vaega laiti.

O togafitiga o vae mo le maʻisuka o se mea taua mo tagata uma e maua i le maʻisuka ma fomaʻi. E i ai ni laiga tutusa i le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vae? Afai o lea, pe faʻapefea ona e faʻatautaia le vailaʻau o togafitiga ua fuafuaina?

O maʻi o le maʻisuka vae e tupu i le 70 pasene o mataupu o faʻamaʻi pipisi, aʻo le lelei le pulea o maualuga o le suka o lenei pasene e sili atu le maualuga. O le a le mea e tupu ai le tiga o le vae i le maʻisuka ma oa faailoga e tatau ona e gauai totoʻa i ai e masalomia le atinaʻeina o se maʻi suka?

O le pathogenesis o le atinaʻeina o tiga o vae i le maʻisuka o soo se ituaiga e fesoʻotaʻi ma le angiopathy e le mafaamatalaina, le neuropathy.

O le toilalo o le tele o vaa - vasa nervorum, lea e aofia ai i mea taumafa o ogaoga o le nerve, lea e faʻaleleia atili ai le faʻaalia o le tiga, o le uiga lelei lea. O nei mea moni e faatagaina ai i matou e faʻamatalaina pe faapefea ona afaina oʻu vae i le maʻisuka.

O le tiga o vae i le maʻisuka e le gata ona o le atiina ae o ni faʻalavelave faʻamaʻi ma neuropathic.

Faʻatoagaina o microorganisms nofomau e faia se saofaga faapitoa i le faʻavaeina o le vavalalata sootaga o "vae ma le maʻisuka".

O le afaina o le maʻisuka e sili ona afaina i faafitauli faʻalavelave, o le mea lea e masani ona tupu aʻe ai faʻafitauli faʻapitoa o vae i le maʻisuka ituaiga 2, o lona togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

E afaina ai le maʻi suka i le maʻisuka, e tusa lava poo le a le gaioiga faaletino. Paʻu o le tino, faʻapipiʻi i le natura, ae maise lava vae na afaina i vae vae (tamatamaivae).

O tiga e mafai ona salalau atu i le tamai povi, i le pusa. O le ave faʻamaʻi mai le NSAID vaega muamua e aumai ai le toomaga, ae o loʻo le aoga.

Afai e matua tiga le vae i le maʻisuka, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani.

O a faʻamaʻi ma faʻaaliga e tatau ona mafua i faʻaaliga o le maʻi o le maʻi i le maʻisuka malosi e mafai ona vaaia i le lisi o loʻo i lalo.

  • Eseese ituaiga o neuropathy.
  • Edema syndrome (i le va o tapuvae, vae, tamatamai vae).
  • O le maʻi o le maʻi suka.
  • Tigā faʻasolo (ulupala).
  • O le maʻisuka vae o le maʻi (SDS) - faʻaleagaina o vae i le maʻisuka ituaiga 2, togafitiga e manaomia ai se taotoga.

Afai e afaina vae i le maʻisuka, e tatau ona iloilo le natura o le tiga, le taimi o le a tupu. Faʻaleleia le paʻu - masani lava o le toe toso, o le fausaga o fao e sui, o nisi foi taimi e lanuuli.

E taua le iloilo le lauulu o le paʻu o vae. Faʻatasi ai ma le neuropathy, o le aofaʻi o lauulu e faʻaitiitia, e vave lava ona leai ni lanu.

Tingling in the legs o le mea muamua lea e aafia ai vae i le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga o lenei tulaga o le a le mafai ai ona atinae le TAS.

-NOA - Taua! Afai ua liuliu le tootoo, e le tatau ona tolopo le asiasiga i le fomaʻi maʻi - SDS o se ituaiga o le faaleagaina o le vae i le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia togafitiga i taimi talafeagai.

"Maʻi", o le paʻu i nofoaga o le maualuga o le avega (lea e faapitoa lava le uiga o le neuropathy) e mafai ona tupu.

E faaitiitia le lagona o le mafaufau, i le taimi lava e tasi, o ogavae e matua tigaina (tigaina le mafaufau). O le vevela o vae e mafai ona faʻatele pe faʻaititia.

O le tele o suʻesuʻega e manaʻomia e iloa ai faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka:

  1. Suʻesuʻega lautele o suʻesuʻega o paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mumu, urine.
  2. Suesuega o meaola o le toto.
  3. Faʻalauiloa Glycemic, o le hemoglobin glycosylated (ia faʻamaonia le maʻisuka).
  4. X-ray o vae.
  5. Faʻasaʻo le faʻasalalauga.
  6. O le faʻamaloiloina o le faʻaaogaina o vaʻa o le tino e foliga mai o le a faʻaalia ai vae o le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e amata i le taimi.

Pepa, tuufaatasiga ma meatotino

O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le paracetamol, o se vailaau oona e leai ni nakoti lea e faaitiitia ai foi le vevela o le tino, ma faaitiitia foi le malosi o le mumū.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e maua i le taofia o le fausiaina o tagata faufautua mumusu - prostaglandins. E afaina ai le tiga ma le vevela o falemaʻi. E lelei ona pipiʻi i totonu o le iniseti ma ulu i totonu o tino uma, e mafai ona fusifusia i aʻafiaga o le toto, e faʻafefiloi i totonu o le ate ma faʻafefea e fatugaʻo i le urine.

O se sooupu togafiti e iloa i le tino o laupepa, capsules, suppositories ma oments o loo aofia ai le mea galue malosi - ibuprofen. Faʻafetai i lenei vaega, o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina o loʻo i ai le faʻaaogaina o se antipyretic, faʻamalositisi ma mea e le faʻaleagaina.

O le mataupu faavae o le faatinoga o le ibuprofen o le taofia lea o le tuufaatasia o prostaglandins - elemene e mafua ai le tiga ma le mumū. O se fualaau faasaina e mafai ona vave gauai i totonu o le gastrointestinal tract ma nonoa i pulu plasma.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa tamaiti, o vailaʻau nei o lenei vailaʻau faʻatau:

  • faʻamalolo le tautala
  • syrup
  • suppositories mo le pulea lelei,
  • pills
  • fofo fofo
  • fomu tele - gel ma suauu.

E tatau ona faʻaaoga uma pepa faʻatumu i le faʻamautinoa saʻo ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina.

Aisea ua faatonuina ai le suauʻu Ibuprofen ma pe faapefea?

O le gaosiga malosi: ibuprofen, tuufaatasiga: 5 ml o le taofiga e aofia ai le 100 mg o le ibuprofen, meaola: sodium benzoate (E 211), glycerin, maltitol liquid, sodium saccharin, citrate sodium, citric acid monohydrate, chloride sodium, polysorbate 80, xanthan gum, meaʻai moli fualaau aina, sua mama.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai

. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

  • hyperteriosis
  • myasthenia gravis
  • Megacolon
  • hypersensitivity i le gaioiga galue poʻo mea faʻaopoopo,
  • Lalo o faʻamaʻi.

E fautuaina e ave le "Ibuprofen" mo le osteochondrosis o le tui vavalo, ituaiga uma o le gasegase, ma le osteoarthritis ma le spondylitis, lea eo faatasi ma tiga matuia. I le avea ai o se mea faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le Ibuprofen e faʻaalia mo tagata mamaʻi ua maua i le gout, myalgia ma neuralgia.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o fualaau o loʻo fesiligia e masani ona faʻaaogaina mo faʻafitauli eseese o le maskloskeletal system, e masani ona faʻataʻitaʻiina mo le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le natura i totonu o le ENT, e faʻafefe ai le tiga o le manstrual, ma faʻaitiitia ai le mataʻutia o le tino o le tino.

"Ibuprofen" e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le osteochondrosis i faʻamaʻi ma tulaga nei:

  • hypersensitivity i vaega o vailaʻau,
  • afaina i le ibuprofen,
  • gaʻo afaina,
  • eseese togafitiga faʻaleagaina i totonu o le vaega o meaʻai,
  • gaioiga galue o le ate ma fatugaʻo,
  • maʻitaga
  • tausaga e oʻo atu i le 12 tausaga
  • maʻisuka malosi.

O le vailaʻau e matua aoga lava ma i le taimi lava e tasi e maualalo le vevela, o le mea lea e matua le masani ai le faʻaaogaina o le "Ibuprofen". Ae ui lava i lea, e mafai e se tagata ona feagai ma aʻafiaga o le itu, faʻaalia i foliga o na uiga:

  • ulu matua
  • vavao
  • taʻavale
  • moe
  • fiva
  • fatu palpitations,
  • maualuga le toto maualuga
  • fatu fatu
  • fulafula
  • o le foliga mai o le toto i le mimi.
O pills e faʻamalieina lelei le manava.
  • tiga o le ulu ma migraine
  • faʻaleagaina
  • tiga o musika
  • tootai
  • toe tiga
  • tiga faʻamalosi i faʻamaʻi i le gataifale,
  • tiga i taimi o mu ma manuʻa,
  • maʻi afaina ma le afaina i le fiva.

Tetelahea ma pe faapefea ona togafitia saʻo

Naua, vili, ma manava manaia e masani ona mafua ona o siama siama poʻo viral. O nisi taimi latou te o mai faatasi ai ma foma-foliga tutusa. Afai o iai sau taoto, vomiting ma / poʻo le manava, o le fofo autu o le taofi lea o le 'ai.

E le gata i lea, e masani lava e leai se manaʻoga i ia tulaga. E mafai ona e ola i nai aso e aunoa ma se meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaauau pea ona inu vai ma isi suavai e le o iai ni vailaʻau. O le fesili e tulaʻi mai - pe faʻapefea ona suia e le anapogi le fua o le insulin ma fualaau o le maʻisuka?

O tagata mamaʻi e faʻataunuʻuina le ituaiga maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o le togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina le inisalini lautele ina ia tumau ai le masani ai le toto toto. A maeʻa ona 'ai, tatou te puleaina le toto suka i se inisalini pupuu pe sili-puupuu.

I luga o le fesuiaiga i le anapogi i le taimi o se faʻamaʻi, o le inisalini o le insulin i luma o se taumafataga ua faalēaogāina, ma faʻaauau pea le inisalini i le taeao ma / poʻo le afiafi e pei ona masani ai. E fautuaina e te tuiina le inisalini e sili atu nai lo le mea e te manaʻomia e teu ai le sugar sugar. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatulaga muamua lana metotia talafeagai e tusa ai ma le auala o loʻo faʻamatalaina iinei.

Faʻatasi ma fualaau o le maʻisuka - o le mea lava e tasi. Pills e te ave i le po po o le taeao e pulea ai le sugar sugar, faaauau pea. Pusa e ave muamua aʻo leʻi 'ai - faʻamalo le tumau i meaai.

O fualaau oona uma ma inisalini, lea e pulea ai le toto suka, e tatau ona faaauau pea i le atoatoa. O le a le faatagaina ai le suka toto e "alu i le fua" ma atiina ae le ketoacidosis o le maʻisuka po o le hyperosmolar coma - o faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

O le mea lea, mo tagata mamaʻi o loʻo faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o togafitiga o le maʻisuka, e foliga mai e faigofie ona suia a latou togafitiga mo le taimi o se faʻamaʻi pipisi ma le matelaina.

E pei ona e iloa, o le pipisi ma le faʻamalalaina e mafua ai le faateleina o le toto suka.O le lamatiaga o le atiaeina o se taamilosaga leaga o le faamalolo ma le suka maualuga, e tumau, e ui lava i le matelaina. Afai e tulaʻi le suka toto, ona tatau loa lea ona toe aumai i le masani ma le fesoasoani o le inisuaiga vave o le inisalini.

O le mafuaʻaga lea matou te tausisi ai e faapea, o le pule o le maʻisuka, o le auala o le inisalini o le inisalini, e tusa lava pe masani ona le togafitia i le inisalini. I le taimi o se faʻamaʻi pipisi, o le iniseti le tumau ole inisalini e aoga tele ma taua.

Inisictions o le inisalini i taimi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaitiitia ai le avega i luga o peta beta o le pancreas ma tausia ai i latou ola. E faʻalagolago i le maualuga o le maʻisuka pe ae toe faʻaleleia mai le faʻamaʻi.

Afai e te le sauniuni muamua e tui i se taimi le tumau lou inisalini ao togafitia oe mo se faʻamaʻi, ona faʻafesoʻotaʻi loa lea i lau fomaʻi e tusi se togafitiga o le inisalini ma aʻoaʻo oe pe faapefea ona tuiina oe lava. Afai e te le amanaiaina lenei fuataga, ona i ai lea o se tulaga maualuga o le a sili ona leaga le gasegase o le maʻisuka ona o le "mumu" o le "peta". I le tulaga sili ona leaga, o le ketoacidosis o le maʻisuka poʻo le coma e mafai ona atiaʻe.

E faʻamatala puupuu pe faʻapefea ona faʻasaʻo le suka i le toto ma le fesoasoani o le inisalini vave i le taimi o faʻamaʻi pipisi. E manaʻomia lou fuaina o lau suka i se glucometer i le taeao pe a uma ona fafagu i luga, ona sosoo ai lea ma le 5 itula.

Faʻaiʻu se faʻasologa o le faʻamalosi poʻo le inisalini puupuu e toe aumai ai le suka i le masani pe afai e maualuga. Fua le suka toto ma, pe a tatau ai, tui tui insulin i le 5 itula, e oʻo lava i le po!

Ina ia faia lenei mea, ia seti le uati o le uati e ala i le ogatotonu o le po, vave ona faamaeʻa uma gaoioiga ma moe i luga. Afai e te vaivai tele e le mafai ona e fuaina lau suka ma tui inisalini, ona tatau lea ona faia e se isi tagata. Atonu o lenei tagata o lou aiga poʻo le tausi soifua maloloina.

Ina ia puipuia le faʻamalolo, e tatau ona e inuina vai, e aofia ai vailaau vai. Ae afai o loʻo e faʻaauau pea le fesuiaiga, ona le maua lea e le vai se taimi e teli ai. Afai a maeʻa le 1-2 vaʻaia, o le a vavala le vulu, o lona uiga la e le o se mea taufafefe, ae ia logoina lau fomaʻi.

Afai e faʻaauau pea le fulufulu, valaau vave i le falemaʻi ile falemaʻi. O le faʻavavega e matemate! I totonu o le falemaʻi, o le a iloa e tagata tomai pe faapefea ona taofi le vomiting, ma o le mea e sili ona taua - faatasi ai ma le fesoasoani a le au o manu, o le a latou tosoina oe i le vai ma eletise taua. Matou te le malosi e le fautuaina le faia o fualaau faʻamaʻi i le fale.

A maeʻa le vomiting, e tatau loa ona e amata inu inu vai e sui ai le leiloa o le vai i totonu o le tino ma puipuia le faʻamalolo. Inu i taimi uma lava, ae laʻitiiti i sia mea laiti, ina ia aua le faʻalauteleina puipui o le manava ae le faʻaosofia ai le faanunununu.

E manaʻomia le iai o le vevela e latalata i le vevela o le tino - o le mea lea e vave ona gauai. O le a le vai sili ona lelei i lenei tulaga? O le a le tele o mea e inu ai? O le vai saʻo mo oe e tatau ona ausia tulaga e tolu:

  • e le tatau ona avea ma se mea e te le fiafia i ai,
  • na o vailaʻau e leai ni suavai e talafeagai, ae e le mafai ona faʻamalolo meaʻai suamalie,
  • o le vai e tatau ona aofia ai eletini eletise - sodium, potassium ma chlorides - e totogi ai mea na leiloa na tutupu i taimi o le vomiting poo le manava.

E mafai ona e inuina le lauti oona, suavai mama poʻo le minerale, ma afai ua oʻo i le taimi e amata ai ona 'ai, ona avea lea o se meaʻai malosi o manu e leʻo iai ni meaʻai. O nei vailaau uma e mafai ma e tatau ona "faʻaleleia" faʻatasi ma isi eletise.

Mo lita taitasi, faaopoopo le 0.5-1 teaspoon e aunoa ma se mauga o le masima laulau, ma e mafai foi ona e ¼ teaspoon o le potassium chloride. O se masima masima lea e faʻatau atu i le fale talavai. O masima sima e maua ai le tino ma le sodium ma chlorides, ma o le paluga o chloride e maua ai foi le taua o le minerale.

I le taimi o le anapogi, o le inu i aso taitasi e tatau ona 48 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Mo se tagata e mamafa le 62 kilokalama, o lenei mea e tusa ma le 3 lita i le aso. Mo tagata lautele - sili atu.

Afai e afaina le ola mama ma le eletise ona o le manava manaia po o le fesuiaiga, ona tatau ai lea ona inu se nai lita ile 24 itula e sui ai nei gau. I se tulaga lautele, i taimi o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, e manaʻomia ona e inu e le naʻo se mea tele, ae tele.

Afai o oe poʻo lau tama maʻi suka faʻamaʻi falemaʻi e togafitia ai le faʻamaʻavaina ma le oona, o faafitauli nei e ono tupu. Tagata faigaluega faafomaʻi o le a mananao e faia ni vailaau faʻamalosi faʻafesoʻotaʻi e aofia ai glucose, fructose, lactose, poʻo nisi suka e afaina i le maʻisuka.

Aua le faatagaina i latou e faia lenei mea. Ia faʻamalosia e faʻataʻitaʻi e fomaʻi vaifofo e aunoa ma le kulukose poʻo isi sugars. Afai e tupu se mea, faʻafesoʻotaʻi le pulega ma faʻamataʻu foi e te faitio i le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

O suavai leaga ma eletise eleelea e taua tele, aoga ma taua tele ... ae peitai, mo i latou e togafitia le maʻisuka ma le maualalo o taumafa-gaʻo, e manaomia e le maua ai le kulukose poo isi suga.

Muamua lava, matou te faʻamaʻi atu o le manava manava i le toto ma / poʻo le faʻatasi ai ma le fiva maualuga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa vave. E mafai ona e taumafai e togafitia i le fale pe afai e leai se toto poʻo se maualuga o le vevela o le tino. Togafitiga e aofia ai vaega e tolu:

  • pule toto,
  • manava o le manava e aloese ai mai le leiloa o vai ma eletise,
  • sui o vai ma eletise ua uma ona leiloa e puipuia ai se taamilosaga leaga o le faʻamaʻavaʻa ma le toto maualuga.

O le suāsusu o le suka e faia i le auala e pei o le vomiting, ma ua uma ona faʻamatalaina auiliili i luga. Faʻatasi ai le fesuiaiga o le vai ma le eletise - o le mea lava e tasi, naʻo le manava, e mafai lava ona e faʻaopoopo 1 sipuni e aunoa ma se paʻu o soda mo lita uma o le vai.

O le togafitiga autu mo le manava, pei o le vomiting, o le taofi lea o le 'ai. Afai e te tago i soʻo se vailaau mo le manava, ona naʻo na ua malilie i lau fomaʻi. Faitau "Vailaau mo le togafitia o le manava (maʻi manava) mo le maʻisuka."

Afai o le manava o loʻo faʻatasi ma le fiva poʻo se nofoa faʻatasi ma le toto - aua le mafaufau i le ave o vailaau, ae vave ona e talanoa i se fomaʻi.

O a ituaiga o fualaau oona ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2?

O lenei ituaiga faʻamaʻi o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa i le hyperglycemia masani, o lona uiga, e le mafai e le tino ona faʻaititia le maualuga o le suka i lona lava gaosiga o le inisalini, talu ona faʻaumatia le fegalegaleaiga o siama o le tino ma le hormone.

O le mea sili ona taua o se tasi lea o mafuaʻaga autu o lenei maʻi. O le maʻisuka e amata ma amata ona alualu i luma lemu ma eo mai faatasi ma se numera o faailoga lona lua, ma afai e le togafitia, ona oʻo lea i le tele o faʻafitauli o toetoe lava o gaʻo uma ma okeni e mafai ona tupu, ona o le gaʻo o le gaʻo gaʻo ua faʻalavelaveina.

O le maʻisuka ituaiga 2 e vaevaeina i ni ituaiga eseese, e fuafua i mea eseese:

    1. Vaevaega e tusa ai ma le faigata o le kosi: O le agamalu o le maʻi o se tulaga lea e mafai ai ona vave faʻaleleia le tulaga o le maʻi e ala i le na o le tasi le laulau o fualaau faasaina.
      • o le averesi o le faʻamaʻi - i lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona ave ni fualaau. Faiga faʻasolosolo gasegase
      • ogaoga o le maʻi - e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. Faatasi ai ma lenei tulaga o le faamai, o faafitauli ogaoga e tulai mai, o le retinopathy, nephropathy ma le angiopathy o le tino e tupu.
    1. Vaevaega e tusa ai ma taui o le metabolism gaʻo: Taimi o le tauia. Laasaga o taui. Laasaga o le taui.
    2. Ma, ioe, o le vaevaega e fuafua i faʻafitauli: Microangiopathy poʻo le macroangiopathy.
      • polyneuropathy e mafua mai i le maʻisuka,
      • maʻi o le maʻisuka,
      • retinopathy ma le ophthalmopathy e mafua mai i le maʻisuka,
      • maʻisuka nephropathy
      • maʻisuka incephalopathy.

O le maʻisuka ituaiga 2 e atiae ona o le faaputuputuina o mafuaʻaga o gataifale ma mea e maua ai. O le mea sili ona taua o se tasi lea o mafuaʻaga e sili ona malosi e mafua ai lenei faʻamaʻi, ma o tagata lautele e lamatia.

O le faʻaaliga sili ona taua o le maʻisuka o le faateleina o le kulukose toto. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o vaega o le tino na le maua le malosi e puʻeina le kulukose ma faʻaaoga ai.

I lenei tulaga, o le tino ua amata ona faʻaputuina isi punaoa o le malosi: amino acids ma gasegase fesoasoani i se tulaga saoloto.

Ona o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le tele o le tino, o le faateleina o le mamafa o le osmotic e tupu, o lona uiga o le faamalolo o le tino e amata ona o le leai o se vai i totonu o fatugaʻo.

O tagata mamaʻi e matuai fia feinu ma faanatinati eoi le faletaele, e vave ona paʻu, o le mucous membranes ua mama, cardiac arrhythmia ma isi faailo o le le lava o le eletise e mafai ona amata.

E le gata i lea, o le faateleina o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le tele o proteins, ma ona o le leai o ni togafitiga o totoga i totonu. O le suʻesuʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e tupu mai i le fuafuaina o le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto.

O le maʻisuka e mafai ona o faatasi ma le tele o faʻafitauli:

  1. Faʻatasi ai ma microangiopathy poo le macroangiopathy e mafua mai i le maʻisuka, faʻalavelave faʻavavelaʻi ua tupu, o lo latou faʻaitiitia o le gasegase, faʻaititia le palasi, o le aʻafia o le toto ma o le atinaʻe o le atherosclerosis e faʻapupula.
  2. Afai ei ai se polyneuropathy e mafua mai i le maʻisuka, ona lagona ai lea e le tagata le tiga i luga o le uaua, atonu e ono maua ai le maʻi.
  3. O le faʻasolosolo i le maʻisuka e oʻo atu ai i le tiga ma le fetoʻai i totonu o sooga, latou te faʻaitiitia ai le feaveaʻi.
  4. O faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai le ophthalmic sphere, o lona uiga, o le faʻaletonu o le vaai. E mafai ona faʻapipiʻi tusi poʻo le tioata e amata i le ao, ma e mafai foʻi ona amataina le faʻaleagaina o le tata.
  5. O le Nephphathy i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le tino, lea e amata ai ona ulufale atu le elemene ma elemene e amata ai le toto. Afai e te le o gauai i ai i le taimi, ona tupu ai lea o le toʻaga fatuga.
  6. O nei suiga uma e le mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le mafaufau o se tagata. O le tagata maʻi e atiina ae le atuatuvale, atuatuvale, fesuisuiaʻi soo o lagona, atonu e ono iai ni faailoga o le ogatotonu o le tino o le soona inu.

E pei o le tele o ituaiga o togafitiga e fesootaʻi ma maʻi faʻaleagaga, o le togafitiga o le maʻisuka 2 e amata i le tofiaina o se taumafataga faapitoa ma faamalositino e le fomaʻi. O nei mea taua e lua o le a fesoasoani i le tagata maʻi e maua le mamafa, aua o lenei faʻamaʻi, e tusa lava pe itiiti ifo le paʻu o le mamafa, e fesoasoani tele i le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo i le tino ma faʻaititia le kulūkose i le ate.

Afai o loʻo alu le laasaga, ona faʻaaogaina lea o fualaau ma isi vailaʻau o loʻo i ai le eseʻesega.

Ina ia faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose e le inumaga, o lona faʻasologa i le ate ma faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini, o loʻo faʻaaogaina nei:

  1. Laʻasaga tetele, e aofia ai: Siofor, Metandma, Bagoyet, Formmetin, Glucofage.
  2. Thiazolidinediode fualaau faasaina - o lona uiga, o vailaʻau e maualalo ai le malosi o le inisalini: Pioglitazone ma isi.

Fualaau ma fualaau e faʻaleleia atili ai le inisalini:

  1. O sauniuniga Sulfanilurea o le tupulaga lona lua, e aofia ai: Glibenclamide, Glipizil, Glimepiride, Gliclazide.
  2. Faʻapenaina o le non-sulfonylurea secretagogy: Starlix, Diclinid.

Vailaʻau e taofiofia ai enzymes o le iniseti lea e talepe ai le kulukose pe a uma le faʻaaogaina o le kulukose e le manava. O fualaau sili ona lelei o le Acarbose.

Fualaau faasaina e faaosofia ai le mauaina o le ate ma faʻavasegaina ai le lipid metabolism.Faatasi ai ma le fesoasoani mai ia i latou, o le mumū i totonu o vaʻa ua faʻaitiitia, faʻalelei atili le microcirculation. E le gata i lea, faafetai ia i latou, o le uric acid content ua faaitiitia. O le sui pito sili ona lelei o lea vailaau o le Fenofibrate Tricor 145 mg.

Vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ma o la latou filifiliga e lautele tele, o lea e tatau ai ona e faʻatalanoa ma se fomaʻi o le a ia fautuaina fualaau talafeagai mo oe. E le gata i lea, o togafitiga ma fualaau oona o le a maua ai faʻamatalaga vaaia i nai vaiaso.

O le tele o vailaʻau taʻutaʻua e faʻapupulaina ai le faʻamalolo pe faʻavaivaia foʻi le gaioiga o mea gaʻo. I taimi o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, e tatau ona taofi a latou pulega, ia le tumau mo se taimi le tumau. O le tagata uliuli e aofia ai fualaau o le mamafa - diuretics, inhibitors ACE, angiotensin-II block receptor blockers.

E mafai e le maʻisuka ona inu Paracetamol?

O le mea masani, o faʻamaʻi ua fautuaina 2-3 pama e togafitia ai togafitiga, lea e tatau ona onā 3 taimi i le aso pe a uma le taumafataga. Afai e iai se malosi ogaoga o le tino, i le faitalia a le fomaʻi, o le a mafai ona faateleina le fua i le 12 papa.

Faʻatasi ai ma le faʻafofoga tautala o Ibuprofen, o le maʻi e masani ona masani ai ona faʻaaogaina fualaau faasaina. O le Nelfen gel e faavae i luga o ibuprofen poʻo Ibuprofen lava e fesoasoani lelei, lea e tatau ona faʻaaoga i le vaega tiga o le tino ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso. I le averesi, o le a alu mai le 2 i le 3 vaiaso e faʻamalolo atoatoa ai le osteochondrosis.

Polokalame mo togafitiga a le atunuʻu mo tamaiti i le tele o atunuʻu ua atiaʻe e fautuaina uma fualaau e sili ona aoga ma talafeagai lelei. Ae e lava le eseesega i le va oi latou.

Faatasi ai ma se malulu masani, lea e taʻua e fomaʻi le SARS, e sili atu le tuʻuina atu o le paracetamol. Afai e le aumaia e ia le vevela i luga atu o le 39 i le afa itula i le 0.5-1 tikeri, ona mafua ai lea ona masalosalo i se siama siama. E tatau ona valaau se fomaʻi, ma i le tulaga o se tulaga ogaoga o le tamaititi - o se falemaʻi.

O le Ibuprofen e tatau ona avea ae le o le paracetamol pe afai o le muamua e le aoga pe a maeʻa ona siaki. A maeʻa, pe afai o se siama matuia siama, o le antipyretic e mafai ona faʻafefe le ata ma puipuia ai le mafai ona iloa se faʻamaʻi lea e tatau ona vave faʻaaogaina ai vailaau.

Faatusatusaga o le ibuprofen ma le paracetamol

O a mea tatou te faʻatusaina?
Lautele
Vaega o Paracetamol
Ibuprofen Tagata FaatinogaAntipyretic, analgesic (analgesic).
Tutotonu (galue i le faiʻai).E leai se aoga i le lotoifale o le mumū.E le gata naʻo le totonugalemu, ae o gaioiga faʻasolo, o lona uiga, e galue i le foo o le mumū. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaoga mo le togafitiga o le nifo o le nifo, le mumu o le taliga ogatotonu, tonesils, paranasal sinusal. Mai le a le matuaE mafai ona tuʻuina atu mai le 3 masinaMafaufau i le taimi muamua, pe a fai o le vevela i le tui, pe a uma le 1 masina.Afai e leai se faʻaaliga faapitoa, e sili atu le amata ona tuʻuina atu i le 3-6 masina e avea o se antipyretic naʻo Paracetamol. O le Ibuprofen e naʻo le faʻamaonia, e maua mai i tamaiti mai le 6 masina le matutua. O le a le tele e tuʻuina atu mo le 1 le taimiO faatonuga mo vailaau e faailoa mai ai le numera o fua o fua mo sina tausaga, ae sili atu le lelei le fuaina o le mamafa o le tamaititi.10-15 mg i le 1 kilokalama.5 mg i le 1 kg e pei o le anti-inflammatory and analgesic, 10 e pei o antipyretic. Totogi o aso umaE faasaina le sili atu.60 mg i le 1 kilokalama, o le malosi tele e aʻafia ai le ate (aʻafiaga faʻamaʻi).25-30 mg i le 1 kilokalama, o se laʻititi laʻititi e le sili ona matautia. Oona malosi i le 100 mg / kg. O afea le taimi e mafai ai ona ou tuʻuina atu se isi faʻasologa lona lua?A maeʻa le 4-5 itula.O le taimi sili ona lelei e 4 itula.A aunoa ma se faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi, e sili atu pe a uma le 6 itula. E fia taimi i le aso?E le silia le 4.E 4 talia tele le taliaina.A aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa, e sili le sili atu ma le 3 taimi i le aso. O le a le umi e gata ai ma o le a le umi e umia ai?O le gaioiga e amata ile 0.5 - 1 le itula.E galue ma se viral infection mo le 4 itula.Afai e leai se vai inu, o le a amata ona paʻu le vevela pe a maeʻa le 15 minute. Valivali 5-6 itula, o nisi taimi e oo i le 8.
E faʻaitiitia le tiga pe a uma le 30-60 minute, pe a uma le maualuga o le 1.5-2 itula. O le faʻamalosiga o le tino e 4-8 itula. O a mafuaʻaga e fesoasoani ai le vevela?I le tulaga o faʻamaʻi viral: ARVI, fomaʻi.
E le afaina ai le fiva le pisia.E le tuʻituʻiina ai faʻamaʻi pipisi.E afaina ai le fiva siama, ae malosi atu nai lo le paracetamol.

O le maʻi suka e le i totonu o le lisi o faʻasalaga mo le taliaina. Ae ui i lea, o le masani ona masani ona faʻaleagaina le tino o le maʻisuka. O lea tagata maʻi e faʻaititia le maualuga o le puipuiga o le natura, o loʻo i ai le soliga o galuega, fatugaʻo, ate, cardiovascular system.

O le faʻamalolo o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le gaosiga o le fualaau faasaina, ma le toilalo i fatugaʻo o le a faatuai ai lona tosoina. Ole laʻititi ole suka i le sauniuni e mafai ona faʻaititia le kulūkose.

E sili atu le matautia o tui o fualaau faasaina mo le maʻisuka, o le mea lea, ao le i aveina le fualaau faasaina, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. E mafai ona e tago i le fualaau faasaina 1-2 taimi mo le maʻisuka. O le vailaʻau e tatau ona onā pe a uma ona 'ai, pe a uma le 1-2 itula, faʻasaina i le tele o vai. E fautuaina ina ia faʻaititia se tasi o le toto e ala i le faateleina o le va o vaʻa.

Fesoʻotaiga

"Ibuprofen" e faʻaleleia ai le malosi o le fibrinolytics.

E le fautuaina le tuufaatasia o le "Ibuprofen" ma isi vailaau o le NSAID, talu ai o se tuufaatasiga o fualaau faasaina e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o ni faaletonu leaga. E le gata i lea, o le vailaʻau o loo fesiligia e faʻaleleia ai le togafitia o le fibrinolytics ma faʻamalosi faʻasalalau.

O le atinaʻeina o le tafe toto e taua foi pe a tuufaatasia le Ibuprofen ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosi o le ibuprofen, o caffeine e mafai ona faʻaleleia ai lona aafiaga faʻapitoa.

Faʻaaogaina o NSAID

Sugar levelManWomanA faʻamatalaina lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 E le maua le suʻesuʻegaAlaʻi le tausaga o le tagataAge45 SuʻesuʻegaTa mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua

O NSAID ua faʻamalamalamaina o fualaau e le o-steroidal anti-inflammatory drugs. O nei fualaau faasaina e faʻaaogaina taitoatasi. I le fale talavai, e mafai e le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ona ofoina atu le tele o fualaau faasaina mai lenei vaega o falemaʻi. Latou te loto gatasi i na uiga:

  • latou te faʻaleagaina le biosynthesis o prostaglandins,
  • faʻaitiitia le faʻamalosi o phosphorylation oxide,
  • aafia ai le pituitary-adrenal system.

Ona o nei laasaga, o loʻo i ai le faʻaititia o le maʻi tiga, maʻi tigaina, sooga faʻatasi ma le tiga o musika. E le gata i lea, o lenei kulupu o vailaʻau o loʻo i ai se aʻafiaga e le faʻamaʻi ma le vevela. I lenei tulaga, o ituaiga uma o salicylates e faʻaaogaina:

  1. O le fualaau o se fualaau faasaina lea e aveesea ai le tiga o tupuaga eseese, aemaise lava pe a uma le taotoga, ma tau ai foi i le hyperthermic syndrome. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete le vailaʻau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le tino, gasegase faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi lautele, e aofia ai le maʻi o Crohn ma le ulcerative colitis, toto maualuga ma isi maʻi faʻaleaga.
  2. Acetylsalicylic acid e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le tiga, rūmatism, arthritis rhumatoid, pericarditis, myocarditis allergic allergicitis. O lenei vailaau faasaina ua solia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, susu fananau mai, ma maʻi o fatugaʻo, ate, faʻaogaina o le toto ma le manava, gasegase vevela, tui toto ma nisi faʻamaʻi.
  3. O le Citramon e tele ona aafiaga i le taimi e tasi - analgesic, antipyretic, mafaufau-faaosofia ma le tetee-inflammatory.E le mafai ona e faʻaogaina lenei meafaigaluega i le taimi muamua ma le tolu o le tolu ma le tolu o le maitaga, i le taimi o le lactation, i le tamaitiiti, ma le ate poʻo le fatu fatu, gout, vai vitamin ma isi pathologies.

Faatasi ai ma nei tagata faʻataʻitaʻi, e mafai ona tatou vaʻavaʻai i na mea e faʻaumatia ai faʻamaʻiga o loʻo aʻafia ai i le rūmāmatika, o le gasegase, o le gasegase, ma le faʻailoga o le ponaivi. E aofia ai Voltaren, Ibuprofen, Indomethacin ma Ortofen.

O NSAID na i ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻaaogaina o le Ibuprofen e mafai ona aʻafia ai le togafitiga o le tele o isi vailaʻau, e aofia ai isi vailaʻau e leai ni vailaʻau, togafitiga, insulin, vasodilators, faʻataʻitaʻiga ma mea e faʻaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga