4 faʻamatalaga mo pipiʻi maloloina mo le maʻisuka

E tusa ai ma fuainumera, 90% o le faitau aofaʻi o le lalolagi e maua ai faʻamaʻi pipisi, ae o le tele o taimi e maua ai i latou i le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le maʻisuka ma nifo e popole ai tagata uma e gasegase i maualuga maualuga o suka. A maeʻa le siama o le maʻisuka, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le tulaga o nifo ma fai se suʻega faafomaʻi faʻalua i le tausaga, e tusa lava pe leai ni mafuaaga e iloa ai.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Le aʻafiaga o le maʻisuka i nifo ma ni paʻu

Ona o le maualuga o le suka o le toto, ma, e tusa ai ma lea, i le fulufulu, ua faʻaumatia ai le nifo.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le gasegase o le tino ma le totoga, o le kulukose maualuga, e masani lava mo le maʻisuka, e faaosofia ai le tele o pathoces e aafia ai nifo ma nifo:

  • I le maʻisuka, ua faʻavaivaia le gataifale o le tino, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o nifo. O le le lava o le calcium ma le fluoride e mafai ai e le nifo nifo ona pala. E mafai ai e le vailaʻau ona faʻafeiloaʻi i mea faʻaleagaina, lea e mafua ai le pala o nifo.
  • O le faʻalavelave faʻalauiloa e faʻaosofia ai le atigifia o le gum ma taimi o faʻamaʻi pipisi, ona o le faʻaalia o ua ma le atinaʻeina o caries. Ona o le faʻamaʻi pipisi, o le nifo ma le paʻu ese.
  • O se siama e pipii atu i fomu mumū, o se suauu purulenti e atiina ae. Sores i luga o gums faʻalalōlōina lemu ma e faigata ona togafitia.
  • O se masani masani o le maʻisuka o ni faʻataʻitaʻiga, faʻaalia i le i ai o ata mumu ma stomatitis maʻi.
Toe foʻi i le laulau o mea

Mafuaaga o faʻafitauli

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o:

  • Faʻavaivai vaivai. E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le malosi o le manava.
  • Faaleagaina i vaʻa toto. O le faʻasalaina o le toto i le gums e faʻafefea ai maʻi faʻasolosolo. Faʻamamaʻi nifo, e amata ona afaina ai nifo.
  • Suiga i le tuufaatasiga o fulufulu ma le tuputupu ae o le microflora pathogenic. O se maualuga maualuga o suka i le suavaia e maua ai tulaga lelei mo le pipisi e auai, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona maua i le maʻisuka. O le taofia o nifo i le leai o togafitiga talafeagai e vave ona paʻu.
  • Laititi o le faʻamalolo o manuʻa. O se umi faaumiumi o le mumu e lamatia ai le toilalo o nifo.
  • Faʻaleagaina le puipuiga.
  • Faʻafitauli pipisi.
Toe foʻi i le laulau o mea

Tautinoga tautala

Afai o ou nifo e faʻavaivai pe paʻu, e tatau ona e faia taumafaiga uma e faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻalavelave. O le auala autu o le faʻamautinoaina o le soifua maloloina o nifo ma le paʻu o le pulea ma faasaʻo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, i le i ai o le maʻisuka, e te manaʻomia:

  • Fai se siaki nifo i le 3 masina.
  • Le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga e togafitia togafitiga faʻatasi ai ma se taimi e le tumau. Ina ia mafai ona faʻagesegese le atrophia o le gaʻo ma faʻaleleia le toto i totonu ia i latou, togafitiga o le tino, massage masima, inisiua o vailaʻau faʻamalosi.
  • Fufulu ou nifo pe fufulu lou gutu pe a uma ona 'ai.
  • Faʻamā lelei le avanoa i le va o nifo i aso uma ma nifo nifo ma se pulumu vaivai.
  • Faʻaaogā le kuki e faʻaleleia ai le paleni o le acid-base.
  • Taofi le ulaula.
  • Afai oi ai nifo faʻapitoa poʻo ni mea faʻapipiʻi, ia mama i taimi uma.
Toe foʻi i le laulau o mea

Totoga togafitiga

Soo se ituaiga togafitiga o nifo mo le maʻisuka e na o le taimi e totogi ai le maʻi.

I le maʻisuka, o le a le mafai ona le amanaiaina soʻo se faʻamaʻi o faʻamaʻi o le oral vevela, e pei o gasegase o le toto ma le toothache. Talu ai ona o uiga o le tino o le maʻisuka, o soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona faʻaumatia i le amataga o le atinaʻe. E tatau ona e logoina le fomai nifo e uiga i le i ai o le maʻisuka ina ia filifilia ai e le fomaʻi auala saʻo togafitiga. Afai o le tagata gasegase e iai se gaioiga tigaina, o le togafitiga e le tolopoina ma e faia i le tulaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina. O le mea sili lava o le ave lea o le inumaga o le inisalini tatau pe laitiiti foi ao leʻi faia le faʻataʻitaʻiga.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga, o le fomaʻi tipitipi o loʻo faʻamatalaina ai le faʻamalosi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. A maeʻa ona toesea nifo, faʻaaoga faʻamaʻi ma vailaʻau. O le faʻaaogaina o se faʻasologa o le maʻisuka e le o faʻataunuʻuina. E masani ona faʻaaoga le taeao. O nifo o loʻo faʻalagolago i le suka o le toto ma e faʻaaoga ma le faʻaeteete i le maʻisuka.

Fomai

E masani lava o se uiga le mautonu i le soifua maloloina o le tino e taʻitaʻia ai le manaʻoga mo fafine talitane. E le tatau ona aofia ai ni alosi e aofia ai cobalt, chromium ma nickel. O le auro ua fautuaina mo pale ma alalaupapa, ma o mea e aveeseina e tatau ona i ai i luga o se faavae o le titanium. O le gaselase sima e sili ona lauiloa i le maʻisuka. Soʻo se vaʻaiga e aʻafia ai le tuufaatasiga o fuluvaʻa ma le malosi o lana pule faʻanofo, ma o se mamanu e faia i mea maualalo maualalo e mafai ona faʻaosofia ai se maʻi.

Puipuiga

I le avea ai ma vaega o le puipuia o maʻi eseese o le ooto, ua fautuaina e mataʻituina lona tumama, fufulu ou nifo 2-3 taimi i le aso, faʻaaogaina le nifo, faia faʻamalosi tomai faapitoa e se fomaʻi ma talanoa vave i se fomai nifo. O le mea e leaga ai, o nei fuataga e mafai ona leai se aoga pe a leʻo le tagata maʻi e siaki le maualuga o suka. O le kulupu o le kulukose toto o le fuataga autu lea. I le maualuga maualuga o le suka, o se gaioiga mimiti poo se liona osofaʻi e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o le kesi.

Tuua Lau Faamatalaga