Tulafono mo le faʻaaoga ma le sauniuni o kāloti i le maʻisuka ituaiga 2

O le auala e togafitiga ai le maʻisuka o le ituaiga lona lua e tatau ona aofia ai e le gata i le tagofia o vailaʻau, ae tatau foi ona filifili le togafitiga talafeagai. Pe a faatonuina se taumafataga, e tatau ona amanaʻia le aofaʻi o vaega o gaʻo ma meaʻai gaʻo, le lelei ma metotia o le gaosia o meaʻai taumafa.

O meaai mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le tele o fualaau faisua ma fualaau aina, masima ma meaʻai o le protein. O se tasi o ituaiga o fualaau 'aina matala mo le maʻisuka ituaiga 2 o kāloti.

O le faʻaaogaina masani, e aunoa ma le faʻanoanoa, o lenei oloa, faatasi ai ma isi meaʻai e le gata o le a tumau ai le lelei o le tino o le tino, ae faʻaleleia ai foi ana galuega faʻaleoleo ma toe faʻafouina.

Faʻaaoga meatotino ma mea faʻapitoa

E aofia ai:

  1. O le tele o minerale e fesoasoani i le tino toe faʻafouina ma puipuia le tino. O le uʻamea o loʻo i ai o se vaega malosi i le fausiaina o sela o le toto ma le faʻamalosia o le puipui vascular. O lenei oloa e faʻaleleia ai le microcirculation ma le toto, ma o le palukala o iai i totonu e faʻaolaina ai galuega a le loto, faʻateleina ai le masini vascular, faaleleia atili le gaioiga o isi totoga,
  2. Vitamini - o le A, e laʻititi ifo i le B, C, PP, E. Carrots e aofia ai le tele o le provitoamin A - carotene. O lenei vailaau e fesoasoani i le faateleina o le gaioiga o mata ma mama, lea e faʻaleleia ai a latou galuega. O se aoga aoga i le vaai atu e matua talafeagai lava mo le maʻisuka, talu ai o se tasi o faʻafitauli muamua i lenei maʻi o le faʻaletonu o le vaai. O Carotene foi e iai sona aʻafiaga e le faʻamalosia, lea e mafua ai ona sili atu le malosi o le tino i meaola faʻapitoa,

E mafai ona ou 'aina kaloti i le maʻisuka? - Faafetai i se ituaiga o mea mauoa ma aoga, e mafai ona e saogalemu ma mautinoa le taliina o lenei fesili.

E tatau ona manatuaina o le faʻaleagaina o lenei oloa e mafai ona maua ona taunuuga le lelei, o loʻo faamatalaina i lalo.

Kāreti kuka

Ina ia aloese mai foliga vaaia o le le lelei o aafiaga, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete mea uma mo le maʻisuka, ma e sili ona lelei le sailia o se fesoasoani mai se tagata fai meaʻai. Faʻatasi ai ma oe, e mafai ona e faia le mea e sili ona lelei ma maloloina lelei, lelei mo le maʻisuka o soo se ituaiga. E tutusa foi le faaaogaina o kāloti, e tatau ona togafitia lelei ao leʻi 'ai.

E i ai nisi tulafono mo le taumafaina o kapiti mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • E na o fatu fou ma aʻa talavou e tatau ona faʻaaogaina, o loʻo i totonu o lenei lomiga e aofia ai le tele o mea aoga ma meaʻai. O le matua o le kālati, o le le aoga tele.
  • O koko koko e sili ona lelei pe a kuka. I le faʻasalaga faigofie, o le mauaina o lenei oloa e le faʻasaina, talu ai o le faʻamatalaga glycemic of the raw version e na o le 30-35, ma o le kuka e oʻo atu i le 60. Ae o le oloa ua saunia e tele naua mea aoga e mafai ona tuʻuina atu i le tino.
  • O keke koko e kukaina i na o le pepa e leai ni siaki. O le mea moni, o le peel o loʻo i ai se tele o minerale, lea, pe a kuka, ulu i le oloa.
  • O Karoti ma sina aofaiga o le suauʻu fuālaʻau e falai ma tao; mo le lelei sili, e mafai ona e faʻaaogaina le olive. Aʻo lei fagogo, e sili ona lelei le seleseleina o le fualaau aina. Afai e kuka le kuka atoa e umi se taimi, o le oloa e le mafai ona kukaina atoatoa, ae o mea inu e tele le suauu.
  • Mo le puipuia o le oloa, e sili ona lelei le faʻaalu, ma e tatau ona e faʻaaogaina i le vai mafanafana, o le faʻaaogaina o le maualuga ma le microwave e faʻasaina.

Kāreti mo le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina i se mamanu lelei mo le faʻaleleia lelei, ma e mafai foi ona faaopoopo i salalaʻau fuamoa eseese e faʻaaogaina i se vaega itiiti o le vineka poo le suāuu olive.

E mafai ona e kuka kuka kuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e muamua kuka le fualaau faisua i totonu o le peel, ona tipi lea ma nutimomoia i se tulaga tutusa tutusa, mo le faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻaleleia. Mo paluga pateta, kokoloti koko e mafai ona taoina, ona avea lea ma mea e sili atu ona vaivai ma sili atu ona lelei. O sea oloa e faʻaaogaina e sili atu i le faatolu i le vaiaso. I le taimi lava lea e tasi, o le carrot puree e avea ma ipu autu.

E mafai ona faʻamaunuʻu kāloti i aso uma. E sili atu le faʻafefiloi ma isi ipu.

O le filifiliga pito sili ona talafeagai o le faʻapipiʻi lea o fasi keke kātii i le falaoa, po o aano o aano o manufasi. E tatau ona manatuaina o le aano o manufasi e faʻaaogaina i na o mea e maualalo le gaʻo.

E le faʻatagaina e fuga kāloti kuka. I lenei fomu, e vave lava ona leiloa uma ona meaʻai ma ua tumu i le tele o le suauu, lea e le manaomia i le i ai o le maʻisuka.

Karoti sua

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tatau ona e faaeteete pe a inu ava. I le uma, e le o fua uma e mafai ona aoga.

Aloese mai fua mai fualaau suamalie-mauoa:

  • Vine
  • Tangerines
  • Raspberries, strawberries,
  • Meloni
  • Paloni

Mo le kukaina, e tatau ona e faʻaaoga togalaau fou ma aʻa. E leʻi faʻamaʻiina ma faʻapipiʻiina i totonu o se mea e faʻaleleia ai le toto poʻo le sua. Afai e leai, ona mafai lea ona e faʻafefeina le kāloti, tuʻu le mea e maua mai ai i luga o le sipisi ma faapipii i totonu o se tioata.

E mafai ona inu le sili atu nai lo le 250-300 ml o le kāroti i le aso. O lenei oloa o le a faʻaleleia atili ai le puipuiga, ma o le mea e sili ona taua o le faʻaogaina o le tino, o ana faʻaaogaina ma masini afi.

O le suamalie o le karamati o loʻo i ai le tele o meaʻai ma le fiber, lea o le a le faatagaina ai le soona inu o le suka i le gastrointestinal tract. E sili ona lelei le sua i le taimi o se taumafataga ao inu pusa autu.

Faʻaiʻuga

Afai e te lafoaia tulafono ma le faʻaaogaina o kaloti, o mea nei e ono aliali mai:

  1. Nausea, e oʻo i le vomiting - o lenei mea masani e masani ona o mai faatasi ma le ulu o le ulu ma le faʻafefe,
  2. Faʻavavega o le maʻi o le peptic, gastritis, cholecystitis ma le colitis - talu ai o le sukaroti o loʻo i ai se lagona faʻaosofia, o lona faʻaogaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o faʻamaʻi pipisi o maʻi pipisi,
  3. Lanu samasama o nifo, paʻu o vae ma alofilima - ua maitauina ona o le maualuga o mea e gaosi i le koko, o le aofaʻi lea e faʻapupulaina tele i le le faʻaaogaina o lenei oloa. O lenei mea e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu ma le vevela.

Tuua Lau Faamatalaga