O uiga masani o le numera o le laulau meaai 5 e tusa ai ma le Pevzner?

Mo le tele o tagata, o le upu taumafa e fesoʻotaʻi ma le tau tele. Ae o lenei mea e sili ona sese. O le lauiloa Soviet nutritionist Pevzner na galue i le fatuina o le tele o taumafataga e taulai i le togafitia, faamamaina o le mumū ma le faʻamautuina o nisi o galuega a le tino.

O le numera numera 5 e tusa ai ma le Pevzner o se faiga paleni e faʻaitiitia ai le gasegase o le faʻamaʻi, ma i nisi tulaga e faʻamalolo uma ai le ate ma le talo. O le taumafataga e tele, o le tulafono autu o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o gaʻo ma mea e puipuia ai.

Lalo o le a faʻamatalaina le faʻaogaina atoatoa o mea taumafa mo taumafataga Nu 5, o faʻatagaga ma faʻasaina oloa o loʻo faʻaalia. O se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso e tuʻuina atu.

Glycemic Product Index


O le tele o taumafataga o loʻo faʻavae i luga o le mataupu faavae o le filifilia o meaʻai e tusa ai ma le glycemic index (GI). O lenei faailo o loʻo faʻaalia i numera numera le aafiaga o se oloa gaosia pe a uma ona faʻaoga i le kulukose toto.

E masani lava, o le maualalo o le GI, o le maualalo o le kalori o meaʻai. O se "saogalemu" meaai o le tasi lea o se igoa o le upusii e oo i le 50 iunite, ua faatagaina e ai i nisi taimi meaai ma le GI ave, ae o se maualuga maualuga e faasaina.

O le taumafataga a le Pevzner e masani lava ona maua ai meaai maualalo GI, sei vagana ai fualaau suamalie, suamalie, kuka pateta ma kāloti.

Vaevaega o le GI:

  1. e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  2. 50 - 70 PIECES - auala,
  3. silia ma le 70 PIECES - maualuga.

Taiala o meaʻai


O le numera numera 5 e matua eseese lava, e pei o le lisi o oloa taliaina e tele. O mataupu faavae o taumafa ei ai le aoga aoga i le galuega o le ate ma le biliary tract. O le mea lea, o le laulau 5 e faʻatonuina i luga o le togafitiga o le cirrhosis o le ate, cholecystitis, o le hepatitis o soo se vaega.

O le taumafa e masani ona faʻavae i luga o proteins ma gaʻo, o meaʻai gaʻo e itiiti lava, ae peitai, e le tatau ona e lafoaia atoa. O le fua saʻo o gaʻo, proteins ma gaʻo, o le 90/90/400 grams. O le tele o puipuiga e mai i meaola manu. O calorie e 'aina e tatau ona faʻatulagaina, o lona faʻamaoniga e le sili atu i le 2800 kcal.

O se tasi o tulafono autu o le 'aiina o meaai: o meaai uma e tatau ona mafanafana, malulu ma vevela. E tatau ona saunia meaʻai i luga o le aano o aano po o le gaʻo. O le maualuga o le taumafa o le masima i le aso e 10 kalama.

O lea la, e mafai ona tatou iloa mataupu faavae o le taumafa a Pevzner:

  • lima taumafataga i le aso
  • auaunaga e tatau ona laʻititi
  • faasaina meaai e aofia ai le oxalic acid, o suauu taua ma cholesterol,
  • o meaʻai fiva e tele e faʻafeiloaʻi i se tulaga mamae,
  • ipu e fufulu, kuka ma tao,
  • malosi lauti ma kofe, ua le faʻatagaina ava inu,
  • O le ava malosi ua faasaina
  • o le fua faatatau o le suavai i aso taitasi e lua lita.

O le faasologa o le taumafataga e mafai ona tumau mai le tasi i le lima vaiaso, e faʻalagolago lava i le gasegase o faʻamaʻi tagata.


Mai fualaau aina mo se laulauʻai e mafai ona faʻaaoga ai le pata, semolina, oatmeal ma le araisa. Pasta na faia mai falaoamata o soʻo se ituaiga e le faʻasaina foi. E faʻaogaina Porridge i se vaega itiiti o le pata. E mafai foi ona e faʻaaogaina ia ituaiga o cereals i le sauniuniga o uluaʻi vasega.

E taua le tuʻufaʻatasiga o aano o manufasi ma iʻa o ituaiga o meaʻai maualalo, aveese le gaʻo totoe ma le paʻu mai ia i latou. Mai aano o manu - moa, lapiti, toso, vela. O iʻa - hake, pollock, perch, pike. Afai e saunia le ipu muamua i le fala o le aano o manu, ona sosoo ai lea ma le susuga muamua pe a uma ona kuka, e tatau ona faʻamago ma kuka le aano ua uma ona toe faʻatumu.

O le paluga pata, ma le falaoamata o meaʻai mai le paluga papala e faasaina. O le falaoa e faia mai falaoamata o le vasega lona lua, e faatagaina le falaoamata ma le falaoamata rai. I lenei tulaga, e le tatau ona tunu le falaoa.

Pevzner mea taumafa e matua le aofia ai mea nei:

  1. sana ma karite karite,
  2. pi
  3. penina penina ma le millet
  4. paʻu paepae
  5. pasili, pi, basil, oregano,
  6. kaluka
  7. lanumeamata lanumeamata
  8. musika o soo se ituaiga,
  9. fualaau matala
  10. radis.

E leai se sili atu i le tasi sekone e faatagaina i aso taitasi, ona e aofia ai le tele o le cholesterol. Afai ei ai sea avanoa, ona sili atu lea ona lafoai lenei oloa. E tatau ona fufulu mai pulu mai pulu.

A maeʻa, soʻo se fualaau mamago e faʻatagaina i luga o le laulau. Ma le tele o fua, mo se faataitaiga:

  • faʻi
  • fugalaau
  • strawberries
  • strawberries
  • se apu
  • lanu mumu ma le uliuli,
  • gogoberry
  • lanu.

O le lisi o aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaʻau pei o pateta, kukama, pepa logo, kāpuni mumu, kāloti, beets ma tamato. O ata vevela, e pei o isi mea vevela, e matua faʻasaina le maʻi.

E leai ni tapulaa i luga o susu ma susu susu, sei vagana ai i latou e maualuga le pasene o mea e gaʻo - o le kirimalie lea. Ona mafai lea, e mafai ona faʻaaogaina i ni mea laiti mo le lalagaina o fualaʻau fualaʻau.

Faʻafetai i lenei taumafataga, o le maʻi e sau vave i le toe faʻaleleia ma o se faʻaleleia atili i le setete o le tino atoa o loʻo matauina.

Faataʻitaʻiga o le lisi


O se faʻataʻitaʻiga o lisi o loʻo faʻamatalaina i lalo, o le tagata gasegase e mafai ona suia taʻitasi ia ipu e tusa ai ma mea e fiafia i ai le tagata. O le tulafono autu o le 'ai lea o mea taumafa e saunia ile taumafataga Nu 5 e tusa ai ma le Pevzner.

E taua le manatuaina o ipu e le falai pe tao i luga o le meaʻai. Mo le kukaina, naʻo se togafitiga faʻamafanafana e faʻaaogaina - mo se ulugalii, tao i totonu o le ogaumu poo le kuka ile vai susu.

O meaai uma e tatau ona mafanafana. O lenei tulafono e faʻaaoga i meainu. Teʻa ma le kofe e sili ona lelei e le faʻaleagaina. E mafai ona e suia nei meainu i ni mea teuteu eseese, o fua o le a faʻamatala mulimuli ane.

Faʻasologa o aso taʻitasi:

  1. taumafataga o le taeao - fualatini o palatini, salati fuamoa ua faʻaaogaina i le suauu olive, se fasi keke falaoa, se ipu tioata.
  2. 'aiga o le aoauli - vinaigrette, fuamoa o fualaau suamalie ua kuka i le yogurt, se ipu vai suamalie.
  3. 'aiga o le aoauli - falala buckwheat ma le moa moa, uʻu pusa ma pateta paluga, salalaʻau pulu lanumumu, se ipu malamalama.
  4. aoauli o le aoauli - paluga o le sipisi vine ma vine mama, lauti tiamata.
  5. 'aiga o le afiafi - fuālaʻau fualaʻau, kulupu pipi, vavao, sua sua.

E taua o le taumafataga o le afiafi e le itiiti ifo ma le lua itula aʻo leʻi momoe.

Meaʻai Fafaga


O mataupu faavae o mea taumafa o lenei taumafataga e talitutusa lava ma se meaai o le maʻisuka. E faʻatapulaaina ai foi le gaʻo, ma o le faamamafa autu i luga o meaʻai talafeagai. O mataupu faavae o le 'aiina o meaai e tutusa lelei - meaʻai paleni, i vaega laiti, faalima i le aso.

Tasi ma le kofe e le faapitoa le "faʻafeiloai" i luga o le laulau numera lima. E aliali mai o le suamalie, compotes ma le tiloni ua faatagaina. E mafai ona e saunia teuteu o laau, ae o la latou filifiliga e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E tusa ai ma le taumafa a Pevzner, e le faʻasalaina le rosehip. O teuteuga mai lea mea e fesoasoani e aveese ai le vai mai le tino, ma maua ai se aafiaga o le diuretic. O le Rosehip i le maʻisuka e faʻaaogaina foi o se faʻaopoopoga o le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi o vailaʻau eseese.

O le Rosehip e tatau ona fausiaina faapenei:

  • fufuluina se lima o pulugogo mago i lalo o le vai tafe,
  • sasaa le tasi lita o vai inu,
  • sasaa le vai i totonu o se vevela ma tumau mo le itiiti ifo ma le lima itula.

E mafai foi ona e saunia se teuteuga i se suauu taofi - e tutusa lava le tutusa, e tatau ona e seti le "tineia" mo le itula e tasi, pe a uma le faiga o le "faatumauina o le vevela" mo le lua itula.

E tatau ona maitauina o le avea o se teuteuga o le rosehip, e tatau ona e faʻatupulaʻia ai le faʻaaogaina o vai i aso taitasi.

O fualaau aina ma berry compotes e mafai ona i ai i taumafataga i aso uma, e le faasaina ona suamalie i le suka. Ae e mafai ona e suia le suka ma se suamalie e sili atu ona aoga, e pei o le stevia. O le mutia, lea e tolu selau taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O loʻo i ai se vaega itiiti o suauu tatau, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

I le faaopoopo atu i ai, o le stevia e aofia ai le tele o vitamini, meaola oona ma elemene e pei o:

  1. kilika
  2. zinc
  3. paluka
  4. apamemea
  5. seleni
  6. flavonoids
  7. Lenoleic acid
  8. B vitamini,
  9. Vitamin A ma le C.

E mafai ona e saunia se mea teuteu o le vao. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tangerine peels i le maʻisuka e maua ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino ma faʻaleleia le faʻamaʻi, lea e talafeagai foi mo faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract.

O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • tataʻi le pi o le tasi mandarin i ni vaega laiti,
  • sasaa le pi ma le 200 ml o vai inu,
  • tuʻu i lalo o le tapuni mo le itiiti ifo i le tolu minute.

Faalua faalua i le aso, tusa lava pe o le a le taumafataga.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se fua mo le vinaigrette, lea e talafeagai mo le fuainumera o mea taumafa lima.

Tuua Lau Faamatalaga