Metformin ma le faʻasologa o le maʻisuka, o le mafai ona faʻaaogaina fualaau oona

E i ai ni eseesega i le va o fualaau oona ma le Metformin, ma o le fea e sili atu, e fiafia i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O nei vailaʻau ua mamanuina e faʻaititia ai le maualuga o le suka i ni mea e sili ona lelei, ae o le a le mea tonu e tatau ona filifilia i le tau faasaga i se "maʻi" e tatau ona faʻatonu saʻo e se fomaʻi agavaa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le eseesega tele i le va o fualaau faasaina

I le maʻisuka, o vailaʻau oona ua faʻamaonia, o faatinoga e tutusa lava le itu. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e matauina i le tele o le taimi, o le aʻafiaga o le vailaʻau e vaivai - ua faʻamalosia le fomaʻi e faʻamaonia ripoti fou fou. E le gata i lea, o le sui e mafua ona o aʻafiaga - o faʻamaʻi o le maʻisuka ua faʻateleina. Metformin ma le maʻisuka e iloa e le tele o le maʻisuka, ma e iai mafuaaga talafeagai mo lenei mea.

Mai se vaaiga talafeagai, e sili atu ona faigofie le ave o le Diabeton - tasi papafa 1 taimi i le aso pe a uma taumafataga. O lenei fuafuaga e mafai ai e tagata ona i ai ni pisi vavalalata e mataitu ai lo latou ola maloloina e aunoa ma le ositaulagaina o le taimi. Metformin ua faʻaalia i le 3 taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa o taumafataga.

E tusa ai ma le faiga o le galuega, e matua ese lava laulau, e ui lava o le fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina. O le mea aoga autu o le maʻi suka o le gliclazide lea e faʻaleleia ai le pulefaʻatonu o le inisalini. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e faʻaititia lemu, ae le o le faʻaogaina, lea e mafai ai e oe ona faʻamalosia le iuga. E masani lava, e taʻu mai e fomaʻi pe a maeʻa se taumafaiga le manuia e ave Metformin.

O se vaega o le mulimuli o le mafai lea ona faʻaitiitia le kulukose o le toto e aunoa ma le faateleina o le inisalini. O le gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaleleia atili o le kulupu o le kulukose i le ate ma faʻaitiitia ai lona faʻamago e le manava. O se ponesi manaia o se aafiaga lelei lea i le setete o toto ma le mamafa.

O le tau o nei pepa e eseese tele: o le tau o Metformin e le sili atu i le 200 rubles, ma lona tauva - 350 rubles. O laina faʻamaufaʻailoga e fetaui ma tau o pusa e 30 pauna.

Faʻamanuiaga o Metformin

Ole fualaau faasaina e taua tele i le tau faasaga i le maʻisuka ona o le tele o meatotino:

  • O le lamatiaga o le hypoglycemia e itiiti lava, ae o le inisalini po o isi vailaʻau e mafai ona mafua ai lenei itu. O le hypoglycemic coma o se tulaga matautia mo le tino.
  • E leai se aoga i tupe mama. Talu ai o le mea moni o le gaʻo o le a avea ma mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona avea lenei ma mea e sili atu.
  • Faʻaleleia le masani ai o le kulūkose, ma e le faʻaitiitia ai le suka ona o le faaopoopoina o le mamafa i luga o le paʻu.
  • Aafiaga lelei i luga o le vascular system, faʻaitiitia ai le lamatiaga o pupuni o le toto.

O lisi lisi ua faʻamaonia e le tele o faʻataʻitaʻiga i le seneturi talu ai. Metformin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai faʻafitauli o le maʻisuka pe a ma le 50%. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le suʻega e taʻu mai ai o nei fualaau e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi i se maʻi o le maʻisuka e 30%.

Ae peitai, o lenei vailaau e le o se panacea mo le maʻisuka, o le aafiaga i le fatu, mo se faataitaiga, e le sili atu nai lo le insulin. O le felafolafoaiga a saienitisi i luga o aoga o lenei vailaau faafomai e le i lalo ifo i lenei aso, ae tasi le mea e mautinoa - Metotine fesoasoani moni i le maʻisuka.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O lenei vailaau ua maua ai le lauiloa ona o lona maualuga ma taunuuga umi. Talu ai nei, e ui i lea, e tutusa lava le vailaau faafomai e taua o le "Diabeton MV" ua faaaogaina, lea e avea foi ma 1 laulau i le aso.

O se mea tāua taua o le mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi - o le puipuia o le nephropathy (o le vaega lona lua o le gestosis i fafine maʻitaga), faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le myocardial.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le auala o le ave o le Diabetes e toe faʻaleleia ai le vaega muamua o le siama o le inisalini, e afaina ai le glycemia. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻatulagaina le galuega a le tino, ma le faʻaopoopoina ai le uta i luga.

O le mamafa o le tino e le faʻateleina e oʻo lava i se taimi umi o nei fualaau oona, faʻaleleia le tulaga o puipui o le fatu. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le fuainumera o faʻasalalau e faʻatupulaia, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le kanesa. O le maʻi suka o se ituaiga o antioxidant, o le mea lea e taofi ai lenei taufaʻatau i se tulaga patino ma puipuia mai le faʻamaʻi faʻamaʻi. E faaopoopo i nei meatotino, o le tagofia o fualaau faasaina e faʻaleleia atili ai le tulaga o vaʻa laiti.

Mauaina faʻatasi o Metformin ma le Maʻisuka

Ina ia malamalama pe mafai ona ave faatasi le Diabeton ma le Metformin, e tatau ona e malamalama i le mataupu o la latou fetaui. O lenei faiga e faigata ona o le faʻavalevalea ma le faigata ona vaʻai i faʻamaoniga o le maʻi. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻatonuina le faʻafoega tutusa o nei vailaʻau.

O le tuufaatasiga o Metformin ma le maʻisuka o se tasi lea o mea e sili ona masani ona faatonuina, ma e faigofie ona faamatalaina i la latou taga. Muamua o le faʻamoemoe e faʻaleleia atili le gau o le kulukose, ma le lona lua - i le faateleina o le pulelasi o le inisalini i le plasma toto. O ia mea uma e lua e le taitai atu i le meaʻai (lea e taatele i le maʻisuka) ma faʻalagolago le tasi i le isi.

E tatau ona manatuaina o fualaau oona e ese mai i le auala, o se mea sese e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave mataʻutia. I aso muamua o le faʻatagaina, seʻia oʻo ina faʻavaeina se amioga, e matuā talafeagai lava le mataʻituina ma le totoʻa le tausisia o tui.

Metformin ua faʻamaonia mo nisi faamaʻi e tusa ai ma le fati, ma o le maʻisuka ua faʻaleleia le tulaga lautele o le tino - o ona meatotino o se antioxidant na taʻua i luga. O le tuʻufaʻatasia o le pulega o le a faʻaitiitia ai le afaina mai le maʻisuka, e afaina ai le maualuga o taui.

E faʻamaonia uma fualaau faʻamaonia mo le faʻaaogaina na o le maʻisuka ituaiga 2, e le ogatasi ma inisalini injections. O le tali saʻo i le fesili pe mafai ona ave le Diabeton ma le Metformin i le taimi lava e tasi, e tatau ona e faamasani ia oe lava i le solia o fualaau oona. Faatasi ai ma se gaioiga faʻatasi, e naʻo le tasi oi latou e mafai ona faʻaosofia aʻafiaga, pei o se tulafono, o lenei faafitauli e foia e ala i le sui o le vailaʻau faʻatasi ma le isi.

Contraindications

O le faigata i le filifilia o fualaau saʻo mo le maʻisuka o loʻo taoto i le tele o faʻamaoniga e afaina tele ai le tele o tino taua. O le mea lea, e matua faigofie lava ona faʻaosoosoina se vaega o faʻamaʻi ma se fualaau fou. O le mea lea, afai e tulai mai itu itu, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. Ina ia aloese mai tulaga ogaoga, e aoga tele le taʻavale i le faʻasaina.

O le maʻisuka e sili atu ona faʻailogaina, o se tasi o le mea autu ma le faʻamaoni o le matua ua matua. Pe a ave e se maʻi ua sili atu nai lo le 65 tausaga, o lona tulaga o le a faasolosolo malie ona leaga - o le metabolism i le matua ua lemu ona o mafuaʻaga masani. E faʻaoga lenei i se numera o faʻamaʻi:

  • maʻi o fatu ma toto toto,
  • le paleni paleni taumafa
  • faafitauli o lauroid
  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • o le ava malosi.

O le Diabeton MV foi ua faʻasalaina i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, tina tausimai ma fafine maʻitaga. O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka e le tatau foi ona faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, faʻatasi ai ma le faʻatasi ma Miconazole e faʻasaina.

O le lisi o faʻasalaga a Metformin e le o tele, e aofia ai faʻamaʻi i le vaega laititi. E leʻo faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate, pe a maeʻa le faʻataina o le myocardial ma le anemia. Gaioiga mataga ma manuaga, o le ava malosi.

Ketoocytosis, e tusa lava po o le i ai o se coma, e le fetaui ma le ave o nei fualaau. E faatatau foi lenei i le acytosis metabolic.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e na o le aoga lava pe afai o le aafiaga o le talosaga e sili atu le taua nai lo le tulaga lamatia e afaina ai le fetus. O faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapena e tupu mai i le nephropathy ma le maʻisuka ituaiga.

Tapulaʻa i le faʻaaogaina o Metformin o tamaiti ma tagata matutua (leai ni suʻesuʻega sa faia). I le galue malosi i le tino, e faigata ona vavalo le aoga o le faʻaaogaina o le kulukose.

O fomaʻi o loʻo suʻesuʻeina fualaau o le maʻisuka i luga o le tele o tausaga, ma suia ai i taimi taʻitasi a latou suʻesuʻega taʻitasi. O vailaau faʻamaʻi uma e tele na maua i le tele o suʻega, ma tumau ai i aso nei i le tele o fualaʻau ma le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le suka.

Metformin Uiga

O vailaʻau o loʻo i ai le mea taua e tasi. A maeʻa ona tago i le vailaʻau, e sili atu ona lelei le kullukose, e maua ai le gaʻo i le ate, ma faʻalautele ai ile inisalini. O le maualuga ole cholesterol ma triglycerides i le toto e masani lava, o le mamafa o le tino e faʻaititia i tulaga masani. O fualaau e faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo gaosia i latou i ni pepa. Tofia e pulea le maualuga o le kulukose i le plasma toto, pe afai e leai se aoga mai le taumafa ma le gaioiga faaletino. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 100 i le 300 rubles.

Taʻi Tisuka

Glyclazide o loo i ai i le tuufaatasiga o fualaau. O lenei mea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini i le pancreas, faʻaitiitia ai le toto maualuga, faaleleia atili ai mea e maua ai le toto. Faʻasalaga pepa - laulau. O vailaʻau e faʻasaʻo ai le toto toto, e puipuia ai le gaioiga o faʻasalaga saoloto, ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le protein i le urine. Faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 270 i le 300 rubles.

E faʻapefea ona fai?

Ina ia puipuia le suka o le toto mai le tino mai le masani, e faatonuina e fomaʻi fualaau oona, o le mea taatele o Metformin ma le Diabeton MV. O le umi ma le umi o le togafitiga e fuafuaina e se fomaʻi agavaa, ma le amanaʻiaina o uiga patino o le tagata maʻi ma le plasma glucose. E masani lava, o le "maʻi suka" o loʻo faʻatulagaina i luga o le laulau tasi i le aso. Ua faʻaumatia uma le taʻavale, faʻamamaina i le lava o le vai. "Metformin" e tatau ona onā mai le 2 i le 3 taimi i le aso mo le 0.5-1 g. Mulimuli ane, i le faitalia a le fomaʻi, e mafai ona faʻatuputeleina le gaʻo i le 3 g i le aso. O fualaʻau Metformin e tatau ona ave pe a uma se taumafataga ma le 100 ml o le vai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faigaluega o galuega

O le a fesoasoani i le filifilia po o le fea o vailaau e sili ona lelei e mafaufau i ai, o se manatu e uiga i le mataupu faavae o le faatinoga a latou taʻitoʻatasi. O le mea lea, o le "maʻi suka" o se ituaiga o maʻisuka o le maʻisuka lea e aofia ai se mea malosi - gliclazide. O lenei vaega e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma e ala i le faʻaleleiaina o le inisalini. E masani lava ona faʻamaonia pe a le o iai le faʻasologa o togafitiga o Metformin pe le lelei foi ona faʻamatalaina.

O le eseesega i le va o Metformin ma vailaau faapena o lona gafatia lea ona faʻaititia le toto maualuga o le suka e aunoa ma le manaomia e faʻaleleia le insulin. O le togafitiga faʻaleagaina o le faʻasaʻoina lea o le faʻaogaina masani o le kulukose e le ate ma maso, faʻapea foʻi le faʻagesegese o le faʻaogaina o le kulukose e le vaega o le intestinal. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o Metformin e faʻavasega le maualuga o le suka, o loʻo i ai le malosi e faʻaitiitia ai le mamafa ma puipuia ai pupuni toto.

Faailoga ma le faʻailoga

E fautuaina le faʻaaogaina o le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 na o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona togafitia lenei faʻamaʻi ma vailaau e fesiligia e tagata o loʻo i ai maʻi ma tuʻutuʻuga nei:

  • hypersensitivity i soʻo se vaega o le tuufaatasiga,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • le malosi o le tino ma le ate,
  • maʻi faʻamaʻi
  • toilalo o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le inisalini,
  • le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi,
  • susu
  • tausaga e oʻo atu i le 18 tausaga.

O le faʻamalositiga sauniuniga Metformin ua faʻaalia mo le ituaiga I ma le maʻisuka II, aemaise lava pe a oʻo mai le faʻamaʻi ma le gaʻo ma le faʻamautuina o le kulukose plasma e ala i taumafa ma gaoioiga faaletino e le mafai ona ausia. E le tatau ona e faʻaogaina le "Metformin" i mataupu tutusa e pei o le "Diabetes", ma e tatau foi ona e musu e faʻaaogaina mo le ava malosi poʻo le inu ava malosi. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e faʻaaoga le "Metformin" mo tagata mamaʻi e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻatino galuega mamafa.

O le tusiga o le faasaienisi i le autu "O le lelei ma le saogalemu o le fesiitaiga o tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2, e le o pulea atoatoa e metformin monotherapy, i le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin ma le Diabeton MV"

Lelei ma le saogalemu o le fesiitaiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e le o atoatoa ona pulea e metformin monotherapy, i le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin ma le Diabeton MV

A.S. Ametov, L.N. Bogdanova

GOUDPO Russian Academy Academy of Postgraduate Education, Moscow (supavaisa - MD, polofesa, fomaʻi aʻoaʻo RAMNA.K Moshetova)

Faamoemoe. Le iloiloga o le malosi ma le gafatia o le tuufaatasiga o le Diabeton MV ma le metformin i tagata gasegase e le i ai le pulea lelei o le glycemic control metotin monotherapy, ma faamaonia ai le lelei o lenei tuufaatasiga e ala i le faatusatusaina ma se tuufaatasiga tumau o le glibenclamide ma le metformin.

Mea ma metotia: aofia ai le 464 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM), e leʻo totogiina mo le metformin monotherapy. Na faaopoopo le diabeton MV i togafitiga. O le lelei ma le gafatia o le tuufaatasiga na iloiloina e ala i le malosi o le glycemia, o le tele o aafiaga i itu. E toafa tagata gasegase sa auai i se iloiloga auiliili (laboratory and instrumental - CGMS) o lenei togafitiga ma se tuufaatasiga tumau o fuataga o glibenclamide ma metformin.

Iʻuga: o le tuufaatasiga o le Diabeton MV ma le metformin e maua ai le sili atu le lelei o le pulea o le glycemic e itiiti le lamatiaga o aʻafiaga, e pei ona molimauina e le faʻatusatusaga.

Faaiuga: O le tuufaatasiga o le Diabeton MV ma le metformin e faigofie, aoga ma saogalemu.

Moli: le maʻisuka 2 ituaiga o maʻisuka, Diabeton MV, hemoglobin glycated, siaki faifai pea o le glycemia

Lelei ma le saogalemu o le faʻafeiloaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e leʻo lelei ona pulea i metformin na o ia i le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma le maʻisuka MB

A.S. Ametov, L.N. Bogdanova

Faʻataʻitaʻi Fomaʻi Fomai Faʻa-Rusia o Moscow, Moscow

Aim. Iloilo le lelei ma le gafatia o le maʻisuka MB / metformin faʻatasi i tagata gasegase e le ausia le maualuga o le manaia o le glycemic pe a oʻo i le metformin monotherapy ma faʻamaonia ai le lelei o lenei tuufaatasiga i luga o le faʻasolosolo togafitiga faʻatasi ma glibenclamide ma metformin.

Mea ma metotia. O le suʻesuʻega e aofia ai le 464 tagata faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 oe na le tali lelei i le metotin monotherapy. Na faaopoopoina e le maʻisuka MB. O le gafatia ma le gafatia o togafitiga tuʻufaʻatasia na iloiloina mai le malosi o le glycemia ma le tele o aʻafiaga itu. E 40 tagata suʻesuʻe na aofia ai i suʻesuʻega faʻatusatusa (laboratory and instrumental, CGMS) o lenei monotherapy ma le tuʻufaʻatasiga o fuataga o glibenclamide ma metformin.

Iʻuga O taunuʻuga o faʻatusatusaga e faʻaalia ai o le maʻisuka MB / metformin faʻamautinoaina na mautinoa le sili atu le lelei o le pulea o le glycemic ma se faʻafitauli itiiti o aʻafiaga.

Faaiuga O le maʻisuka MB / metformin faʻatasi e faigofie, lelei ma saogalemu.

Upu autu: le maʻisuka ituaiga 2, diabeton MB, hemoglobin glycated, siaki le kullucose faifai pea

OT / OB 0.93 ± 0.06 0.93 ± 0.05 0.94 ± 0.07 0.94 ± 0.06> 0.05

Hbc,% 7.06 ± 0.52 6.46 ± 0.54 7.66 ± 0.76 6.61 ± 0.64 0.05

C-peptide, kg / ml 0.85 ± 0.85 1.25 ± 1.12 0.55 ± 0.17 1.01 ± 0.28> 0.05

NOMD-1 * 2.31 ± 2.07 2.54 ± 1.08 4.65 ± 1.49 4.92 ± 2.00> 0.05

Aofaʻi cholesterol, mmol / L 6.01 ± 0.97 5.83 ± 1.00 6.05 ± 0.98 5.78 ± 0.62> 0.05

Triacylglycerides, mmol / l 1.56 ± 0.69 1.48 ± 0.64 2.17 ± 1.08 2.49 ± 1.47> 0.05

HDL, mmol / L 1.53 ± 0.35 1.34 ± 0.39 1.39 ± 0.38 1.4 ± 0.31> 0.05

LDL, mmol / L 3.84 ± 1.06 3.83 ± 0.98 3.6 ± 1.02 3.5 ± 0.69> 0.05

VLDLP, mmol / L 0.76 ± 0.33 0.76 ± 0.29 0.95 ± 0.38 0.94 ± 0.45> 0.05

C-reactive protein, mg / L 3.37 ± 3.75 3.0 ± 2.7 3.83 ± 6.81 2.23 ± 1.94> 0.05

Fibrinogen, g / l 4.23 ± 0.5 4.28 ± 0.38 4.13 ± 0.70 4.00 ± 0.59> 0.05

Tali ma talanoaga

I le vaega muamua o le suʻesuʻega, na maua ai, o le leai o se aoga o le monotherapy metformin, o lona tuufaatasiga ma le Diabeton MV na taʻitaʻia ai le alualu i luma taua i le pulea lelei: o le anapogi glycemia ua faaitiitia

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

Muamua, ou te fia nofo i le Diabeton, lea e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei meafaigaluega e lelei ona e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, ma faʻapupulaina ai foi le tulaga o le gasegase o masini. E le gata i lea, o le vailaʻau tuʻuina atu e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le taimi o le 'aiina o meaai i le inisalini. E leai se uiga taua itiiti e tatau ona manatu o se faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol.

E taua foi i le i ai o nephropathy, o le fualaau faasaina e mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le proteinuria. I le numera tele o mataupu, o le faaiuga mulimuli lea o le a faʻaaogaina ai tupe o loʻo faʻaaogaina e le fomaʻi pe a maeʻa maeʻa suʻesuʻega uma. I le tulaga aoao, o le maʻisuka e iloiloina o se mea faigaluega e iai sona aafiaga lelei i le tino. Ae ui i lea, o loʻo ia te ia foi le tele o faʻasolega e tatau ona vaʻaia mai le maʻisuka.

I le tautalagia o tapulaʻa, e tatau ai ona faʻalogo i le faʻaopopoina o le maʻisuka ituaiga 1, coma poʻo le muaʻi maʻi. E le gata i lea, o le solia o le solia o gaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le maualuga o le faʻalogo i vaega e pei o sulfonamides ma sulfonylurea. Faʻatasi ai ma le maʻi faʻapitoa, o loʻo iai se faʻalavelave tele o faʻamalositino, faʻapea foʻi ma le mulimuli i se meaʻai.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

I le tulaga e le mafai e lenei mea ona mafai lelei ona pulea le faʻamaʻi, faatonu se vailaau e taʻua o le maʻisuka.

Gliclazide, lea o loʻo aofia i totonu o lana lisi o vaega, e mafai ai ona fausia le tino o le pancreas e maua ai nisi inisalini. O taunuuga o le faʻaaogaina o le vaega e masani lava ona iloilo lelei. I le talanoa e uiga i nisi o foliga, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. o gasegase e gauai atu i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faailoga o le kulukose toto, ae o le hypoglycemia e itiiti ifo ma le 7%,
  2. e faigofie le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga i lea aso ma lea aso, ma o le mea lea e le o manaʻo tagata gasegase e lafoai ia togafitiga mo le maʻi,
  3. mamafa o faʻataʻitaʻiga, ae o sina mea itiiti, lea e le afaina ai le lelei o latou soifua manuia.

Tagata faʻapitoa e faʻamalosi i le faʻaaogaina o le maʻisuka, ona e matua talafeagai mo maʻi ma ua talia e aunoa ma ni faʻafitauli. O le toʻatele o tagata maʻisuka e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se laupepa i taimi uma i le 24 itula nai lo le tuʻuina atu oi latou lava i le gaioiga faaletino ma mulimuli i se taumafa malosi. Ua matauina e tagata tomai faapitoa e na o le 1% o tagata gasegase na aafia i faitioga o soʻo se aafiaga, ae o tagata na totoe na latou lagona le lelei ma e leʻi oʻo i ni faʻafitauli tau le soifua maloloina.

Ua uma ona matauina tui, ae o lea ua tatau ona matauina nisi o faaletonu o le fualaau faasaina. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaleagaina o fusi o peta, lea e fesootaʻi ma le pancreas. I lenei tulaga, o le tulaga faʻaleagaina e mafai ona liua i se ituaiga sili ona faigata. Ole vaega ole aʻafia ua tuʻufaʻatasia i tagata ei ai le tino vaʻai. O le suiga i se faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi, i le tele o mataupu, e lua mai i le valu tausaga.

O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le suka, ae le faʻaitiitia ai le tino. E talafeagai le gauai atu i le mea moni e faapea, o le au fai togafitiga o loʻo faʻamaonia vave le fualaau oona, ae le saʻo atoatoa. E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai e sili atu le fautuaina e amata i le Metformin, lea e faʻavae i luga o le gaosiga o loʻo tuʻuina mai.

O vaega e pei o Siofor, Gliformin ma Glyukofazh e tutusa lava i latou.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

O pepa maninil mo le maʻisuka ua fautuaina e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le tulaga o le ituaiga faʻamaʻi lona lua. O le fualaau faasaina e faamatalaina i se pancreatic algorithm o le faʻaalia, ma e mafai ai foi ona e faaosofia ai sela peta e fesootaʻi ma le pancreas. E le gata i lea, o le vaega o loʻo tuʻuina atu lea e faʻapupulaina ai le gasegase o le inisalini e taliaina, lea e taua tele i lenei faʻamaʻi ma i le lautele mo le tino.

I le faʻatusatusaina o le maninil ma le maʻisuka, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻalavelave foi lea e faʻaaoga i lenei tulaga. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i se tikeri maualuga o le mafai ona gafatia i nisi o vaega o vaega. E le tatau ona galo ia i tatou le aveeseina o le pancreas, faʻamaʻi pipisi, ma faʻamaʻi ate. E leai se faʻalavelave faʻaleagaina e tatau ona mafaufauina o le taimi muamua lea pe a uma le taotoga e fesootai ma soʻo se totoga i totonu. E le fautuaina le faʻaaogaina o se laulau i totonu o soo se tolu masina o le maʻitaga, faʻapea foi i le taimi o le fafagaina ma le faʻalavelave i le intestinal.

O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea, o le vailaau vailaau mo le maʻisuka Maninil e faʻailoaina e le tele o aʻafiaga itu. I le talanoa ai e uiga i lenei mea, ua gauai atu le au atamamai i le ono gasegase o le hypoglycemia. E le gata i lea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le gaioiga ma le vomia, o le faaopoopoina o le jaundice, o le hepatitis, o le paʻu o le paʻu. O aʻafiaga e ono aʻafia ai tiga faʻatasi ma le faateleina o le vevela o le tino.

Tuuina atu nei mea uma, afai ua faia se faaiuga e suitulaga i soo se fualaau faasaina ma ana mea tutusa, e matua fautuaina lava oe e te faafesootai se tagata tomai faapitoa. O le a avea o ia ma o le a avea ma se polokalama patino algorithm ma se vailaau patino.

E le gata i lea, o tagata atamamai e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o le sulfonylureas e mafua ona o le afaina tele pe a faʻatusatusa atu i faʻamanuiaga mo le tino ma maʻi faʻamaʻi. O le eseesega lea e faia i le va o le Maninil ma le Maʻisuka, o le muamua o vailaau vailaau e mafaufauina ma amanaiaina e sili atu ona leaga.

O le mea e ono tupu i le fatu, ma le maʻi cardiovascular e lua pe sili atu pe a faʻaaoga nei vailaʻau vailaʻau.

O le tuʻuina atu o faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le faʻatusatusaina o vailaau taʻitasi ua tuʻuina atu, e tatau ona faʻalogo lelei i le faagasologa oa latou filifiliga. E tusa ai ma tagata atamamai, o le maʻisuka e sili atu ona taugata i aso nei. E le gata i lea, e sili atu ona masani ona faatonuina ona o lona aoga tele i le tino o le tagata. E mafai ona e faʻatau i le fale talavai, ae e fautuaina malosi e te faʻaaoga tonu le aofaiga na faʻataʻitaʻiina e le diabetologist.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

Ou te fia tosina atu i se isi fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2 - Metformin. O le aʻafiaga o le vaega tuʻufaʻatasia e ese mai i isi vailaau faʻasaina i lena tulaga, o loʻo iloagofie ai le aʻafiaga o le antihyperglycemic. E taua lenei mea ona o le algorithm mo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e le fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga i le fua o le insulin.O le faiga o gaioiga i lenei mataupu e foliga faapenei:

  • o loʻo i ai le taofiofia o le gaosiga o le kulukose i le ate,
  • le maualuga o le mafai ona gafatia i le vaega o le hormonal faateleina,
  • algorithm absorption sugar sugar optimized i totonu o maso ma le ate.

A maeʻa lenei mea, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le iniseti e faʻaitiitia. O se aafiaga lelei mai le gaioiga a Metformin e tatau ona manatu e pulea le fua o le glycemia ma faaitiitia ai le ono mafai ona pipisi toto. I lenei tulaga, o le avanoa e atiae ai le maʻi o le cardiovascular ua vaeluaina.

E taua le malamalama o le vailaʻau tuʻuina atu o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e mamafa tele le mamafa o le tino ma le i ai o le oona. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le papa maa o le manava, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, o faʻafitauli ua tuʻuina atu e masani lava ona mou atu i latou lava pe a maeʻa se numera o aso.

Ina ia faʻaesea le aafiaga o aʻafiaga o itu, e matua fautuaina lava e amata le toe faʻaleleia o le faagasologa ma se vaega maualalo ole vaega o laulau.

Faaaoga lenei vailaʻau pe a uma le 'aiga o le afiafi poo le taimi lava e te alu ai i le moega, inu ava malosi o le vai poʻo le lauti. O le aʻafiaga o Metformin faʻaaliga e mafai ona iloiloina pe tusa o le vaiaso mai le amataga o le faʻaaoga masani. E masani lava ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau tasi i le aso, lea e sili atu ona lelei ma e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka.

Āiga o le faʻaaogaina o Metformin

Metformin o se vailaʻau faʻapitoa faʻamaoni e faʻaaoga i le lalolagi atoa. E le o se mea e ofo ai, o le vaega autu o le metformin - hydrochloride e faʻaaogaina i le tele o fualaau tutusa.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le maʻisuka (2) e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis, faʻapea foʻi ma le faʻatasi ma le inisalini.

O se eseesega tele lea i le va o Metformin, talu ai e leʻo faʻaaogaina le suka suka i le iniseti.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faasaina pe afai:

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • aveina o se pepe ma le susu,
  • maliu nai lo le 1000 kcal / aso,
  • maʻi o le maʻisuka ma le coma, ketoacidosis,
  • hypoxia ma tulaga faʻamalolo,
  • gasegase ogaoga ma gasegase
  • faʻamaʻi pipisi
  • togafitiga faʻapitoa
  • afaina le ate
  • lactic acidosis,
  • ava malosi malosi,
  • Suesuega X-ray ma le radioisotope ma le faʻaofiina o vailaau iodine.

E faʻapefea ona saʻo le tagofia o fualaau faasaina ma pe fia foi? E naʻo le tagata tomai faapitoa e auai e mafai ona fuafua le inumaga, ma mafaufau i le maualuga o le glycemia ma le tulaga lautele o le maʻi. O le fua faatatau muamua o le fua faasolo e eseese mai le 500 i le 1000 mg i le aso.

O le togafitiga e oʻo atu i le lua vaiaso, pe a maeʻa ona fesuiaʻi e le fomai le tui e fuafua i le togafitiga o le fualaau faasaina. A o tumau pea le saʻo o le suka, e tatau ona inu i le 2000 mg i le aso. Ole fua maualuga ole aso ole 3000 mg. O tagata matutua ua sili atu (sili atu ma le 60 tausaga) e tatau ona oʻo atu i le 1000 mg i le aso.

E mafua mai i le faʻaaogaina le talafeagai pe mo nisi foi mafuaʻaga, o le aliali mai o ni uiga le lelei:

  1. Tulaga o le hypoglycemic.
  2. Megablastic anemia.
  3. Paʻu o le paʻu.
  4. Faʻasologa o faʻafitauli o vailaʻau B12.
  5. Lactic acidosis.

E masani lava, i le lua vaiaso muamua o togafitiga, o le tele o tagata gasegase ua i ai se galala. E mafai ona fesuiaʻi, manava manava, faateleina o le kesi, o se tofo masini po o le tiga o le manava. Ina ia faʻaumatia na uiga, o le tagata maʻi e manaʻomia ni antispasmodics, faʻasologa o atropine ma antacids.

Faatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, e mafai ona tupu le acidosis lactic. I le tulaga sili ona leaga, o lenei tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o coma ma le oti. O le mea lea, afai o le tagata maʻi e toʻesea, o le faʻaitiitia o le vevela o le tino, faʻanatinati ma vave le manava, e tatau ona ave faʻamalosi i le falemaʻi!

Vaega o le fualaau faʻamaʻi o le Maʻisuka MV

O le vailaau muamua o le maʻi suka.

Talu ai nei lava, o lenei fualaau faasaina ua itiiti ifo ma le itiiti ifo, talu ai ua suia le maʻi suka i le Diabeton MV, lea e na o le 1 le taimi i le aso e ave ai.

O le vaega autu o se vailaʻau oona e faʻaaogaina ai le vailaʻau o le gliclazide.

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le maʻisuka (2), pe a le aoga le togafitiga ma taaloga e maua ai le maualuga o le suka.

E le pei o Metformin, o le maʻisuka e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo e puipuia ai le atinaʻe o nephropathy, retinopathy, stroke, ma le infarction myocardial.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi o le Maʻisuka MV e mafai ona solia i maʻi ona o:

  • hypersensitivity i le aofia ai vaega,
  • aveina o se tamaitiiti ma le susu,
  • faʻaaoga i se faʻalavelave o miconazole,
  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • tausaga a tamaiti (e oo i le 18 tausaga),
  • o le maʻisuka, precoma ma ketoacidosis,
  • ogaoga ogaoga ma / poʻo le ate.

E le gata i lea, e le fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau faʻatasi ma le danazol poʻo le phenylbutazone. Ona o le mea moni e faapea o le vailaʻau o loʻo i ai le lactose, o lona faʻaaoga e le manaʻomia mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le tui lectose, glucose / galactose Malabsorption syndrome poʻo le galactosemia. E le fautuaina foi e faʻaaoga le Diabeton MV i le matua (silia ma le 65 tausaga) ma faatasi ai ma:

  1. Cardiovascular pathologies.
  2. Se meaai e le paleni.
  3. Faʻailogaina o le Renal ma / poʻo le ate.
  4. Faʻitiʻitia le gaioiga galue.
  5. Pituitary poʻo le le atoatoa o le tino.
  6. Faʻavaʻa faʻavalea.
  7. Tomaʻi umi o togafitiga o corticosteroids.

E na o le tagata tomai faapitoa e auai e fuafua le fua o le fualaau faasaina. O faatonuga fautuaina e ave le vailaau i le taeao i le aso. Ole fua ole aso ole 30 to 120 mg. Mo tagata mamaʻi e silia ma le 65 tausaga le matutua, o le fua faatatau maualuga o le maualuga o le dose e 30 mg i le aso. E tatau ona mulimulitaia ia lava gaʻo ma se maualuga maualuga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O le iʻuga o le faʻaaogaina le talafeagai, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai i le Maʻisuka ua faʻaalia e pei ona taʻua i lalo:

  • o se faʻaitiitia vave o le maualuga o le suka (o se taunuuga o le maualuga),
  • faateleina le gaioiga o enzymes o le ate - ALT, alkaline phosphatase, AST,
  • cholestatic jaundice
  • feteʻenaʻi
  • solia o mea vaaia,
  • hepatitis
  • faʻafitauli o le hematological (leukopenia, anemia, granulocytopenia ma le thrombocytopenia),

E le gata i lea, o le tele o gaioiga o le paʻu (faʻavave, Quincke's edema, gaioiga mataʻutia).

Fuafaatatau o Fesootaiga Vavalalata

O nisi taimi e le mafai ona faʻafetaui soʻo se vailaʻau e lua.

O se taunuuga o lo latou faʻaaogaina, e le mafai ona faʻafitia, ma e oo lava i taunuuga leaga e mafai ona tupu.

Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona vaʻai i se fomaʻi o ia na te amanaʻia mea uma e mafai ona aʻafia ai le aoga o fualaau faasaina, pe o le Diabeton poo le Metformin.

E i ai le tele o fualaau oona e mafai ona faʻaleleia ma faʻaitiitia ai le togafitia o le fualaau faasaina.

Fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga a Metformin, lea e faaitiitia ai le masani o le suka:

  1. Tusa o le sulfonylureas.
  2. Inisalini tui I se tulaga lautele, e le o taimi uma e fautuaina ai le tuiina o le inisalini i se mea faʻapitoa i le faʻaaogaina o le suka.
  3. Faʻamatalaga o le faʻafefiloi.
  4. NSAIDs.
  5. β-blockers.
  6. Cyclophosphamide.
  7. MAO ma le ACE.
  8. Acarbose.

O vailaʻau faʻasolosolo lea e faʻaitiitia ai le suka i le maeʻa ai ona faʻaitiitia le diabeton MV:

  • Miconazole
  • Phenylbutazone
  • Metformin
  • Acarbose
  • Injections injections
  • O Thiazolidinediones,
  • GPP-1 tagata faʻatau,
  • β-blockers
  • Fluconazole
  • MAO ma le au ACE,
  • Clarithromycin
  • Sulfonamides,
  • Histamine H2 tagata vaʻaia,
  • NSAIDs
  • DPP-4 inhibitors.

Uiga e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le maualuga o le suka pe a faʻaogaina ma Metformin:

  1. Danazole
  2. Thiazide ma mamanu.
  3. Chlorpromazine.
  4. Antipsychotics.
  5. GCS.
  6. Epinofrin.
  7. Faʻamatalaga o le vailaʻau nicotinic.
  8. Sympathomimetics.
  9. Epinefini
  10. Thyroid hormonone.
  11. Glucagon.
  12. Faʻailoga (faʻafofoga).

O fualaau e faʻateleina ai le hyperglycemia pe a faʻaaogaina i le Diabeton MV:

  • Ethanol
  • Danazole
  • Chlorpromazine
  • GKS,
  • Tetracosactide,
  • Beta2-adrenergic agonists.

Metformin, pe afai o le tele o fualaau faasaina, e faʻavaivaia ai aʻafiaga o meaola faʻamalosi. O le faʻaaogaina o le cimetidine ma le ava malosi e mafua ai le siama.

O le maʻisuka MB e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o siama i luga ole tino.

Tau ma fualaau faasaina

O le tau o le fualaau faasaina foi e taua ai se matafaioi taua. Pe a filifilia le fualaau talafeagai, o le tagata gasegase e le gata ina amanaia ona togafitiga, ae o le tau, e faavae i luga oa latou gafatia tau tupe.

Talu ai ona o le fualaau faasaina Metformin e matua lauiloa, ua maua i lalo o le tele o faailoga tau fefaatauaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o Metformin Zentiva tupe mai i le 105 i le 160 rubles (faʻalagolago i le ituaiga o lomiga), Metformin Canon - mai le 115 i le 245 rubles, Metformin Teva - mai le 90 i le 285 rubles, ma Metformin Richter - mai le 185 i le 245 ru.

Ae o le fualaau faʻamaʻi o le Diabeton MV, o lona tau e eseese mai le 300 i le 330 rubles. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tau o le eseesega e matua maitauina. O le mea lea, o se tagata gasegase maualalo tupe maua o le a fuafua e filifilia le filifiliga sili ona taugofie.

I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina le tele o iloiloga lelei e uiga i vailaʻau uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o faamatalaga a Oksana (56 tausaga le matua): "E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, i le taimi muamua e mafai ona ou faia e aunoa ma le inisalini o le inisalini, ae i le aluga o taimi sa faamalosia au ou te alu i ai. Ae paga lea, e le mafai ona ou ausia tulaga maualuga o suka suka. Ona ou filifili lea e ave Metformin. Ina ua uma ona ou ave pills ma tui i le inisalini, o laʻu suka e le sili atu i le 6-6.5 mmol / l ... "Iloiloina e George (49 tausaga):" Po o le a le tele o fualaau eseese o le suka na ou taumafai ai, naʻo Diabeton MV e fesoasoani e taulimaina le maualuga glucose. Ou te le iloa le fualaau sili ona lelei ... "

E le gata i lea, o le tele o le maʻisuka na togafitia ma Metformin na maitauina ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le tele o kilokalama. E tusa ai ma iloiloga o fualaau faasaina, e faʻaitiitia ai le manava o le maʻi. Ioe, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se paleni paleni.

I le taimi lava e tasi, e iai ni iloiloga le lelei e uiga i vailaʻau. E fesoʻotaʻi faʻatasi ma le iai o aʻafiaga o le itu, aemaise lava i le gasegase o le tino, le galala ma le paʻu malosi i le suka.

E mafai ona tatou faʻamaonia o fualaau taʻitasi uma e iai ona lelei ma faʻafitauli. E le aoga le 100% e faʻalagolago i manatu o isi tagata.

O le tagata maʻi ma le fomaʻi latou te filifili pe o le a le vailaau e filifilia, ona o lona aoga ma lona tau.

Analogs o Metformin ma le Maʻisuka

I le tulaga pe a solia e le tagata maʻi se fomaʻi faapitoa pe i ai ona aʻafiaga, e suia e le fomaʻi togafitiga togafitiga. Mo lenei mea, ua ia filifilia se vailaau faʻasaina lea e tutusa lona malosi.

Metformin e tele naua mea tutusa. Faatasi ai ma fualaau faasaina e aofia ai le metformin hydrochloride, Gliformin, Glucofage, Metuau, Siofor ma le Formetin e mafai ona iloga. Sei o tatou faʻamatalaga atili i le fualaau oona Glucofage.

Ole vailaau lelei lea mo le pulea o faailoga o le maʻisuka.

Faatasi ai ma itu lelei o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamaʻi Glucophage e mafai ona iloga:

  • pulea lelei
  • faamautuina o le kulukose toto,
  • puipuiga o faafitauli,
  • paleni mamafa.

Ae mo le faʻasaʻoina, latou te le ese mai Metformin. O lona faaaogaina e gata i le tamaitiiti ma le matua. O le tau o le fualaau faasaina e ese mai i le 105 i le 320 ru, e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo.

O le fea e sili atu - Glucophage poʻo le Maʻisuka? O lenei fesili e le mafai ona taliina ma le manino. E faʻalagolago lava i le maualuga o le glycemia, o le i ai o faʻafitauli, maʻi faʻatasi ma maʻi o le maʻi. O le mea lea, o le a le mea e faʻaaoga - Diabetes poʻo le Glucophage, ua fuafuaina e le fomaʻi faatasi ma le maʻi.

Faatasi ai ma fualaau tutusa o le Diabeton MV, Amaryl, Glyclada, Glibenclamide, Glimepiride, faapea foi ma Glidiab MV o loo sili ona lauiloa.

Glidiab o se isi togafiti faʻamalolo e faʻaaogaina. Faatasi ai ma le lelei o le fualaau faasaina, e tatau ona faamamafaina lona tulaga taua mo le atinaʻeina o faaletonu o le valea. E faʻaitiitia ai foi ma faʻamautu ai le maualuga o le suka i le maʻisuka. O lona tau e mai le 150 i le 185 rubles.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le eseesega i le gaioiga, faʻasalaga ma faʻamalositino faʻatalanoaga e tatau ona amanaia. Ae o togafitiga fualaau faasaina e le o mea uma. O le tausisia o tulafono o meaʻai ma aʻoaʻoga faʻale-tino, e mafai ona e faʻamalo ese osofaʻiga faʻapitoa ma taofia le maʻi.

Le pele Patient! Afai e te le i aveina muamua fualaau oona, ae o lou kulukose e le mafai ona pulea i meaai ma faamalositino, ave Metformin poo le maʻisuka. O nei vailaʻau e lua e faʻaitiitia ai le aofaʻi o suka. Ae ui i lea, ia muamua feutagai ma lau fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le faʻaaogaina o Metformin.

Faʻavaeina ma le masini o gaioiga

O le gaioiga malosi a Metformin o le metformin hydrochloride, lea e faalua i le aso ona faʻasaʻo le suka.

I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina i le tino, o mea nei e tupu:

  • sili atu le suka i totonu o le toto ua lafoaia,
  • 'aveʻesega o suga e ala i le mucosa o le intestinal e faʻaitiitia,
  • lagona o le tino i le inisalini.

Pe a ave Matformin, o le metabolic metabolism of glucose o le a faʻaleleia ma o le faʻaitiitia o le maualuga o le lipids maualalo i le plasma toto o le a faaitiitia.

Faʻafetai i le faʻaleleia o le metabolism o sugars ma gaʻo, o le kulukosese e faʻasolosolo ma faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Glyclazide, o se vaega o le Diabeton MV, e ese ai ona fai:

  • faʻaitiitia le kullukose plasma
  • faateleina le faʻasologa o le inisalini,
  • faʻapupula le gasegase i le inisalini hormone.

O le tele o le inisalini i le toto e tulaʻi i le taimi o le 'ai, ma o lenei faʻafofo e fesoasoani i le malepelepe atoa ma le faʻamaʻiina o suga.

O le maʻisuka o loʻo i ai le faʻasolosolo ma antithrombotic uiga lelei. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, faʻaleleia le metabolism ma faʻalautele ai le toto. Latou te suʻe faʻamaʻi i lea aso ma lea aso, i le taeao.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ma le Metformin ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a faʻaitiitia le lagona o le tino i le inisalini i le masani poʻo le itiiti ifo o le eletise.

Ae o Metformin, e le pei o le Diabeton, ua faʻaaogaina e faasaʻo ai le mamafa e mafua mai i faʻafitauli o le tino.

Fesoʻotaiga

E le mafai ona faʻaaogaina masini uma i le taimi e tasi, talu ai o nisi tuufaatasiga o fualaau faasaina e matautia i le soifua maloloina ma e oʻo lava i le ola o le tagata.

O le mafuaʻaga lea, ao leʻi faʻaaogaina le Diabeton poʻo Metformin, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi ma fuafua le saogalemu o se faʻasalaga faapitoa. O le laulau o loʻo faʻaalia ai fualaau faasaina e faʻaleleia atili ai le aafiaga o fualaau faʻamatalaina ma o le a faʻaitiitia ai le fua o le suka:

O le analogue o Metformin o Gliformin.
  • Malu
  • Gliformin
  • Formethine
  • Glucopeli,
  • Siofor.

O fualaau tutusa lelei o le "Diabetes" o:

O fea e sili atu: Metformin ma le maʻisuka?

I le fesili a tagata maʻi, o le a le aoga o fualaau faasaina - "Diabetes" poʻo le "Metformin" - e le o faia e le fomaʻi se tali saʻo, talu ai e faalagolago i le maualuga o le glycemia, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻafitauli ma le soifua manuia lautele o le maʻi. Mai foliga faʻatusatusa, e mafai ona iloa e leai se eseesega i le va o nei vailaʻau, o le mea lea o le manaʻomia mo le faʻaaogaina o se vailaʻau faapitoa e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi maʻoti pe a maeʻa se suʻega suʻesuʻega o le maʻi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

E faʻapefea ona faʻatasi le Metfrmin ma le maʻi suka

O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, maʻi faʻamaʻi, tausaga ma le mamafa o le tino o le maʻi.

O le maʻi suka e ave ile 1 taimi i le aso ma meaai. Fua - mai le 30 i le 120 mg i le aso. Aua e te ula pe ula. Metformin e 50-1000 mg i le aso pe a uma taumafa.

O vailaau i aso taitasi o lenei vailaʻau e sili atu ona vaevaeina i ni atopaʻu. O le metotia e faʻafetaui i taimi o togafitiga.

Faʻaiʻuga

Aʻo faagasolo le vaitaimi o togafitiga, o na uiga leaga e pei o:

  • paleni mamafa
  • malulu maʻi
  • taʻavale
  • gagging
  • fufulu
  • tiga o le manava
  • faaitiitia i le toto toto numera,
  • fesuiaiga i le toto toto maualuga,
  • vaivaiga
  • vavao
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • musele
  • faaitiitia le vevela o le tino i tulaga faatauaina taua,
  • allergies i foliga o fulufulu, anaphylaxis, dermatitis,
  • faʻaleagaina
  • le fefefe le fefefe i lima,
  • gaogao
  • suiga ole fatu,
  • leai se mafaufau
  • faʻateleina le sosolo
  • faʻateleina le gaioiga o faʻamaʻi pipisi,
  • musika cholestatic,
  • faʻanoanoa vaaia
  • se faaitiitia i le maualuga o le sodium i totonu o le toto.

Afai e aliali mai tulaga faʻaleaga, e tatau ona faʻalavelave togafitiga ma faʻatalanoa se fomaʻi.

O le maʻi suka faʻatasi ma Metformin e mafai ona faʻaititia ai le toto.

Mafaufau a fomaʻi ile Metformin ma le maʻisuka

Anna Pavlovna, fomaʻi

O vailaʻau e faʻaaogaina e lelei ai le pulea o le suka toto. E mafai ona e amata ave meaʻai, le aoga o meaʻai ma taʻaloga. O vailaʻau e amata ona ave faʻatasi ma sina tootoo, faʻaopoopoina ma le agavaʻa ma le faapalepale lelei. O vailaʻau e le tatau ona faʻatasi faʻatasi aʻo lei oʻo i le taotoga.

Georgy Malinovsky, endocrinologist

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o vaega o nei vailaʻau e lua, o le a vave ona maualalo le tumau i le kulūkose. Ina ia taofia le tupu mai o ni mea leaga na tutupu mai le mea o loo i ai meaʻai, e tatau ona inu meaʻai ma meaai. I faʻamaʻi ate, o vailaʻau e le o faʻamaonia. I le vaitaimi o togafitiga, e manaʻomia le gauai mai le maʻisuka. E taua tele le puleaina o le glycemia. Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutoʻatasi, e mafai ona amata faʻafitauli.

Faatusatusaga Uiga

O le faamasani ma uiga o fualaau faasaina, e mafai ona e faatusatusaina le Metformin ma le Maʻisuka.

Muamua, mafaufau i le tutusa o vailaʻau:

  • avanoa i laupepa
  • maua tali faapena
  • fesoasoani e faʻafaigofie le maualuga ole kulukose toto.

O vailaʻau e le o faʻatulagaina tutusa, ma, afai e leai ni faʻamatalaga faapitoa, e mafai ona ave le Diabeton nai lo Metformin.

Afai e te faʻatusatusaina fualaau, e mafai ona e maitauina le tele o feeseeseaiga:

  • Faʻasologa O le pepa o le maʻisuka e aofia ai le 60 mg o le eletise gaosi, ma Metformin - 500 mg. Pe a suia se vailaʻau faʻatasi ma le isi, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le togafitiga.
  • Faʻatinoga o gaioiga. O le maʻi suka e faʻaleleia ai le inisalini, ma Metformin e le afaina ai le gaosia o le hormone pancreatic.
  • Taimi o tausaga. O le maʻi suka e faʻasaina mo tamaiti, ma ua faatagaina Metformin mai le sefulu tausaga.
  • Faʻafesoʻotaʻi ma togafitiga o inisalini. O le maʻisuka e le tatau ona faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo maua inisua.
  • Faʻaaogaina. Pe a faatusatusa i le Metformin, lea e faalua i le aso, e sili atu ona talafeagai le fua o le maʻi suka.

I le va o fualaau faasaina, e ui lava i faailoga tutusa ma togafiti, e tele lava feeseeseaiga. Filifilia o le maʻisuka i le va o le Maʻisuka ma le Metformin pe a faʻasoa togafitiga, e le gata ina amanaʻia e le fomaʻi le natura o le gasegase o le kulukose, ae o le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E mafai ona ou inu faatasi

Endocrinologists e masani ona faatonuina e inu uma le maʻisuka ma le Metformin i le taimi lava e tasi. O vailaau faʻasoifua maloloina ei ai le eseesega o mea ma faʻamaopoopo lelei le tasi ma le isi. Ae, ina ia mafai ai ona maua le togafitiga talafeagai, o vailaau e tatau ona inu tatau lelei:

  • O le maʻi suka na faia muamua i le taeao,
  • Vaevae le Metformin i le 2 atopa ma pe a maeʻa se taumafataga poʻo le 'ai foi, ma se ipu vai.

O le maʻisuka o le a faʻaleleia ai le faʻasalaga o le homulini insulin ma le maualuga o le suka. Metformin o le a fesoasoani e faʻaaoga le sili atu o le kulukose ma faʻafefe ai le faʻaaogaina o suga i totonu o le manava. Aveina o le Maʻisuka ma Metformin, e mafai ona vave faʻaitiitia le maualuga o le suka ma faʻamaonia le faʻavaveina o le kulukose.

E mafai ona suia vailaʻau

E ui i le mea moni e faapea o vailaʻau e tutusa lelei, e le mafai ona suia vailaʻau i a latou lava: o vailaʻau e ese mai le fuataga ma pe a sui, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le tele ole vailaau e manaʻomia.

I le faaopoopo atu, o le sui e le masani ona mafai ona o le i ai o faʻasagaga ma se isi metotia o gaioiga. Pe a filifilia ni analogues, e muamua faʻatau e fomaʻi fualaau mai le kulupu e tasi, ma na o le taimi lava e filifilia ai vailaau e matua ese lava i le tuufaatasiga.

Aʻo filifilia se sui mo le maʻi suka, muamua o le a faʻataʻitaʻiina le Maninil, e fesoʻotaʻi foi ma le sulfonylurea. O le faʻaaogaina o meafaigaluega e naʻo le le faapalepale i vailaʻau mai le sulfonylurea vaega.

O fualaau e mafai ona suia e le isi, ae faia e le fomaʻi, ona o le faʻailogaina ma le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga.

E le mafai ona tuʻuina mai se tali manino i lenei fesili.

O le filifiliga e faalagolago i le tele o mea:

  • faatasi ai ma sina paʻu itiiti i le faʻamalosia o le inisalini, e sili atu le filifilia o le maʻisuka, lea o le a siʻitia ai le faʻamalosi o le failautusi o le pancreas,
  • o le filifiliga e fiafia i ai Metformin o le a faia i le togafitiga o le maʻisuka i se tamaitiiti,
  • afai e talafeagai e faaopoopo i le inisalini togafitiga ma otaota maualalo, o Metformin e tatau ona filifilia,
  • afai e talafeagai, faʻaopoopoga i le faʻaitiitia o le suka, ia aveese faʻamalolo saoloto mai sela, o lona aoga e faʻaaoga ai le maʻisuka, lea ei ai ona uiga lelei.

O le fea o vailaau e sili atu: Diabetes or Metformin - e filifili le endocrinologist pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. E faasaina le filifili o se fofo mo le faasaʻoina o le kulukose i le maʻisuka ia oe lava: filifiliga le talafeagai o se fofo poo se mea sese i le togafitiga faafomaʻi e ono mafua ai ni faafitauli ogaoga.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/metformin-5
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Patient Reviews

Sa ave e ia le maʻi suka i le taeao, ma Metformin i le afiafi. O vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino. E i ai le faʻaititia o le aofaʻi o le cholesterol ma le suka. A uma ona ave, e vave ona faʻaleleia le soifua maloloina. E leai se vevela, vaivaiga, poʻo se ulu ulu. O le atunuu o le gaosia o fualaau oona o le Diabeton o Farani, ma o le analogue o Rusia.

Alexander, 42 tausaga

I le 20 minute talu ona ou aveina, sa ou lagona le vaivai, na amata le fefe, ma na pogisa i oʻu mata. Na ou valaau i se falemaʻi. Na ou tago i luga i se maualuga maualuga, o le tulaga ua faaleleia pe a uma le puleaina o le inisalini ma le taele. Ou te le fautuaina le aveina e aunoa ma se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga