Faailoga o le maʻisuka i tagata pe a uma le 40


O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrine lea ua salalau i le taimi nei. I le atinaʻeina o le faamaʻi i alii, o se vaega na mafua mai i se vaega taua, e le gata i lea, e le gata i lea, ae le gata i lea, e le gata i lea, e le gata i lea, e le gata i lea, ae le o se uiga le faaaloalo i lona soifua maloloina O a faʻamaoniga autu o le maʻisuka i tagata, pe faʻapefea ona iloa maʻi i se taimi vave?

Mataupu e faatatau i ai:
  • E mafai ona ou faʻaogaina le atisisisi o Ierusalema mo le maʻisuka
  • E mafai pe leai foi le meli mo le maʻisuka
  • E mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka?
  • O a faailoga ma faailoga o le maʻisuka i tamaiti, togafitiga
  • Auala e faʻaitiitia vave ai le toto suka ma saogalemu
  • Uluai faailoga o le maʻisuka

    O fomai e masani ona taʻua o le maʻisuka "lemu le leoa" - o se maʻi e mafai ona tupu mo se taimi umi e aunoa ma ni faailoga po o le suia o ia lava e pei o isi faamaʻi. O le mafuaaga autu o le ituaiga 1 faʻamaʻi o se faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o le insulin o le hormone e maua mai i le pancreas. O lenei tino e nofouta i tulaga atuatuvale, atuatuvalega popole, sili atu le mamafa.

    E faʻapefea ona iloa le faʻamaʻi i se taimi vave:

    • o se suiga tele i le mamafa pe o lalo - ua le toe i ai ni mea e gaosia i le gaosiga o gaʻo, o le susunuina o gaʻo ma puluvaʻa ua faʻavaveina,
    • o se lagona faifai pea o le fiaaai, lea e le mou atu e tusa lava pe a uma ona 'ai - e le mafai e siama ona gauai le kulukose mai le toto i le leai o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o le manao,
    • fiainu, masani ai i le po - e taumafai le tino e aveese le suka sili atu i le uila,
    • vaivai, moe oona - o fusi e afaina mai le le lava o le malosi.

    O maʻi suka e mafatia mai le soona inu tele i soo se taimi o le tausaga. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, e masani ona mafatia le vaai - ua amata ona faalua i mata, o le foliga ua leaga. I tane, o le maʻisuka e masani ona mafua ai le leai o se mafaufau ma le vaivai, e mafai ona amata vave faafitauli, e oʻo atu i le 30 tausaga.

    Taua! Faailoga mai fafo o le maʻisuka i tagata i le taimi muamua e seasea faʻaalia - o le faʻamaʻi e amata ona faaleagaina ai totoga o totonu.

    Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

    I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas ua faamutaina le tuufaatasia o le inisalini, o lea e manaomia ai ona tui le tagata i le hormone i le tele o taimi i le aso ao le i faia taumafataga taitasi. A leai, o le hyperglycemic coma ma le oti e mafai ona tupu.

    O le faʻamaʻi o loʻo i ai se vaega, o le i ai o le maʻisuka i le ituaiga e faʻateleina ai le ono mafai ona tupu aʻe le faʻamaʻi. O isi mafuaʻaga o le faʻamaʻi o faʻalavelave mamafa i le mafaufau, maʻi faʻaleagaina, manua o le faiʻai o le mafaufau, ma le soona tuinanau mo meaai lelei.

    Faailoga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e maua i tane:

    • 'ai pea ma le fia inu - o se tagata inu mea sili atu i le 5 lita o le vai i le aso,
    • sasaa
    • e masani ona faia, aemaise lava i le taimi o le malolo malolo,
    • vaivai le tumau
    • paʻu o le mamafa i le lotolotoi o le tele o meaʻai.

    Aʻo tupu le maʻi, o le manava ua mou atu, o se manogi manogi mai le gutu e aliali, o faafitauli ma le mafai ona amata. E masani lava o le faʻamaʻi faʻatasi ma le gasea, vomiting, faʻavauvau i totonu o le fatu.

    Taua! O le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini e masani ona maua i alii talavou. O faailoga muamua e mafai ona aliali mai i le 35 tausaga, ma a mavae le 40 tausaga, e le mafai ona toe faia se tagata e aunoa ma le inisalini o le inisalini.

    Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e gaosia i totonu o le tino, ae o ana fegalegaleaiga ma siama e le afaina, o se taunuuga o le kullukose i totonu o le toto e le o aʻafia i sulu. E tatau ona toe teuteuina le meaai, lafoaʻi masani leaga, faaaoga fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka. O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi o faʻamavae, gaʻo, masani leaga.

    Faailoga o le maʻisuka ituaiga 2:

    • manuʻa ma le faʻamalolo maʻi mo se taimi umi, e masani ona amata ona feʻaveaʻi,
    • e i ai faafitauli i le vaʻai, pe a mavae le 60 tausaga, o le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma e maua ai faʻamaʻi,
    • vaivaiga, moe,
    • mafaufau le mafaufau
    • lauulu lauulu
    • faʻateleina le sosolo.

    I le maʻisuka, o gaioiga faʻapitoa e tupu i ni sooga laiti - e aafia ai le fetuunaiga o tamatamailima ma tamatamai vae. E faigata mo le maʻisuka ona sii i luga se tootoo tele i le maualuga o le 45 tikeri i luga. O tamatamailima i luga o lima e le o faalauteleina, o le mea lea, pe a aumai faatasi ia alofilima, e tumau pea avanoa.

    Taua! O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i tane pe a uma le 50 tausaga le matua; e sili atu ona sologa lemu nai lo le foliga o le insulin.

    O taunuuga

    O le maʻi suka o se maʻi faʻaleagaina, o le le amanaʻiaina o faʻamaʻi mataʻutia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻaʻaina o le tino, fatuga o le fatu, leai o se faʻaaliga, oti.

    O le ā le lamatiaga o le maʻi:

    1. Faʻafitauli leaga. E le gata i le maualuga o le maualuga o le suka, o suiga o le pathologia e tupu i totonu o tamai vaa o le fundus ma le retina, ma o le toto i le tino e leaga. O taunuʻuga o loʻo faʻafefeteina ai le tioata (cataract), faʻatapulaʻaina o le taimi.
    2. Suiga faʻapitoa i fatugaʻo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aʻafia le rename glomeruli ma tubules - o le nephropathy o le maʻisuka, o le faʻalauteleina o le toilalo e atiina ae.
    3. Encephalopathy - ona o le solia o le toto, ua tupu ai le maliu oti. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga masani o le tiga o le tino, le lelei o le vaai, le lelei o le mafaufau, ma le le lelei o le moe. A o amataina le maʻi, ua amata ona lagona e le tagata le uumi, o le faʻamaopoopoina ua faʻalavelaveina.
    4. Maʻisuka vae. Ona o le faaleagaina o vaituloto ma neura, o le toto ma le innervation o pito i lalo ua faalavelaveina. O le vae o le a aluese lona lagona, paresthesia (lagona o le tamoe "pusi otaota"), e masani lava ona tupu le mautonu. Faʻasolosolo lelei, e leai se faʻamaʻi maʻi, e mafai ona tupu le gangrene, o le a vaevaeina le vae.
    5. Fomaʻi cardiovascular. O maʻi gasegase ma le fatu ma vailaʻau vaʻaia e vavalalata vavalalata. O le maʻisuka e atiaʻe le atherosclerosis, angina pectoris, osofaʻi o le fatu, toto maualuga, ma pathoces e masani ona tulaʻi mai e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

    I tane e maua i le maʻisuka, e faʻaitiitia le faʻasolosolo testosterone - faʻanoanoa le manaʻo feusuaiga, faʻafitauli ma le malosi e tulaʻi mai. A o faagasolo le maʻi, o le tele ma le maualuga o le sperm e faaitiitia, o le le maua o le fanau.

    Taua! Faʻamatalaga talafeagai, togafitiga talafeagai ma mea taumafa, o le maualuga o le soifuaga ma le lava o le ola e mafai ona ausia.

    Faʻamatalaga ma togafitiga

    Afai ei ai faailo o le maʻisuka, e tatau ona e faia se suʻega faafomaʻi. Faʻamatalaga o faʻamalositino - suʻega o le toto ma le urine mo le siakiina o kulūkose, fuafua le aofaʻi o le hemoglobin glycosylated, suega o le faapaleni kullucose, iloa o peptides ma insulin i plasma.

    O le anapogi ole fua ole toto toto e 3.3 - 5.5 mmol / l, 2 itula pe a uma le taumafataga, e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le 6, 2 iunite. O le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻaalia i tulaga faatauaina o le 6.9-7, 7 mmol / L. O se faʻamaoniga o le maʻisuka e faia pe a sili atu le maualuga o tau e sili atu i le 7,7 iunite.

    I alii matutua, o le suka e sili atu le maualuga - 5.5-6 mmol / l ua manatu o le masani luga, pe afai o le toto na teʻaina i luga o se manava leai. O le mita o le kulukose o le toto e maua ai le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, o feeseeseaiga ma fua o le laboratory e tusa ma le 12%.

    Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, naʻo inisiua inisalini e faʻaaogaina. Pills ma isi metotia o togafitiga o le a le fesoasoani i lenei ituaiga o le maʻi. O maʻi suka e tatau ona pipii i se taumafataga, faia masani gaoioiga faaletino.

    O le faʻavae mo togafitiga o faʻamaʻi ituaiga 2 o meaʻai lelei, lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka. E le gata i lea, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka - Siofor, Glucofage, Maninil. Faʻaaoga togafitiga ma fualaau oona o le GLP-1 faʻaleleia - Viktoza, Bayeta. O vailaʻau faʻapitoa e faʻasaʻoina i se foliga o se peni-seringe, e tatau ona faia injections ao leʻi faia taumafataga taʻitasi pe tasi i le aso, o tulafono uma mo le taliaina o loʻo faʻaalia i faatonuga.

    Auala puipui

    E faigofie ona taofia le amataina o le maʻisuka - e tatau ona e amata ile suia o lou olaga ma meaʻai. E tatau ona lafoaʻi masani leaga, faʻaitiitia le taumafa o le lauti, kofe, mea inu faʻamaʻavale, sua suamalie fou.

    1. O le meaai e tatau ona sili atu meaʻai masani e maua i le fiber. O le taumafaina o meaai e maualuga i le moli eletise e tatau ona faaitiitia.
    2. Faʻaauau le paleni o le vai o se tasi lea o togafitiga autu mo le maʻisuka. I le le lava o le vai, o le inisalini o le faʻasalaga e faʻalavelaveina, amataina le faʻamaʻavaina, e le mafai e organs ona faʻaleagaina meaola uma.
    3. Gaioioiga faifaipea - fomaʻi e taʻua lenei mea puipuia e fai ma auala sili ona lelei e puipuia ai le amataina o le maʻisuka. I le taimi o toleniga, o gaioiga uma o le tino i totonu o le tino ua faʻaaogaina.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e faʻapupula ai faʻamaʻi pipisi. O le puipuiga sili lava o le suʻesuʻeina lea taimi, o tane pe a uma le 40 tausaga e manaʻomia le siakiina o le suka suka i totonu o le 6 masina. Faʻatasi ai ma le genetic predisposition i le maʻisuka, e tatau ona faʻaitiitia le taumafa o mea taumafa maualuga i mea inu gaʻo - latou te matua faʻamaualuga le pancreas.

    Vaega o le faʻamaʻi

    O le mafuaaga o le togafitia o le maʻisuka i tagata e manaʻomia tele lava nai lo le fafine, i foliga o le tino o le tino. I totonu o le tino o le tagata, e masani lava ona tutupu vave suiga o le suiga o le hormonal, ma o le toatele o tagata o le vavalalata malosi e matua le popole lava io latou tino, lea e taʻalo foi i se vaega taua.

    Soʻo se tagata faʻaonapo nei e tatau ona iloa le auala e fuafua ai le maʻisuka, o lea i le masalosaloga muamua o se faʻamaʻi, talanoa i se fomaʻi. O le vave lava e mafai ona iloa ai se soliga, o le tele o avanoa e tausia ai se tulaga maualuga o le olaga.

    Maʻisuka: o a mafuaaga?

    Ae e te leʻi malamalama i mea e iloa ai, togafitiga o le maʻisuka i alii, e tatau ona e malamalama pe o le a le natura o le maʻi. E masani lava, o le maʻisuka e mafua ona o le le lava i le tino o le inisalini na faia e le pancreas. O le okeni e ono le mafai ona maua mai ai le hormone, pe maua mai i le tele o mea. O le inisalini, i le isi itu, e taua mo le gaioiga o sela o tino. Le tele o le hormone e tau atu i le hyperglycemia, lea e ono matemateina mo faiga, okeni o le tino o le tagata, talu ai o le glucose e foliga mai e faaputuputu i totonu o le vascular system, e faaleagaina ai. O le iloa pe aisea e lamatia ai le maʻisuka mo alii, o le toʻatele ua amata ona sili atu ona gauai atu i faailoilo o le maʻi na maua e le tino.

    E lua ituaiga o maʻisuka. O le tasi e ita i le mea moni e faapea e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini, ma e taua o le "ituaiga muamua". O le ituaiga lona lua o se foliga lea e maua mai ai le hormone, ae e laitiiti lava. O lenei filifiliga e sili atu ona taatele, o ia lea ua maua i le 30-40 tausaga ma mulimuli ane. Ae o le ituaiga muamua e masani lava ona atiae muamua, o nisi taimi i le tamaitiiti.

    Faʻamatalaga o aʻafiaga

    O le DM e sili ona lamatia ia i latou o loʻo 'ai e le talafeagai ma mafatia i nisi pauna. Meaʻai vevela, meaʻai gaʻo, fua tele o le ava malosi - o nei mea uma e mafai ona faʻaleagaina ai faʻafitauli o le endocrine. Mai le vaaiga a fomaʻi, o taimi uma lava e lamatia ai, ma o le mea lea, e tatau ona iloa po o le a le uiga muamua o le maʻisuka ina ia mafai ona sailia se fesoasoani i le taimi. O isi pauna, aemaise lava i le puimanava, o se taimi e gauai faapitoa atu ai i le soifua maloloina, ona o le mamafa o totoga o loʻo i totonu e mafua ona o le mamafa. Ae ui i lea, ma le gata i lea, e tele mea e mafai ona mafua ai le maʻi:

    • genetics
    • meaai
    • togafitiga o toto toto, fatu,
    • fualaau faasaina
    • popole
    • faʻamaʻi
    • maʻi faʻasolosolo.

    Muamua foloina

    O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka e toetoe lava a le vaaia. A amata ona tupu se faʻamaʻi, e leʻo faaalia mai. O maʻi muamua e mafua mai i le maʻisuka, e toʻatele e manatu na o le vaivai, o lea latou te le gauai ai.

    A oʻo mai le maualuga o le kulukose, e aliali mai faailoga iloga o le maʻi. E masani lava lenei:

    • faafuasei suiga i le mamafa
    • faateleina le 'ai
    • vaivai le vaivai
    • masani ona momoe
    • faafitauli o moe
    • o mea e sili ona leaga,
    • afu tele.

    O le faʻafefe o se faʻamaʻi e le faigofie, ae mafai

    O nei faʻamaʻi o le maʻisuka i tagata e masani lava ona le toe iai se maʻi, ma o le maʻi ua faasolosolo ina avea ma foliga sili ona leaga. Faʻaauau agavaʻa, lea e aʻafia ai le ata o le falemaʻi. O faafitauli e sili ona le lelei e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoina o le tino ma le faʻaleleia o le tino. O faʻamaoniga faʻapitoa o le maʻisuka i tagata pe a uma le 30 o le gasegase malosi, vave ejaculation, faʻaitiitia le manaʻoga.

    Maʻisuka: Lua Ituaiga

    O le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka e ese lava mai le tasi i le isi. I le ituaiga fulufulu, e tatau ona tuʻuina atu le insulin i le tino i aso uma - masani ona tui. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le mafaia e le tino ona maua mai lenei hormone taua. Afai e te lafoaʻi se inisiua poo nisi, o le a mafai ona tupu se coma, o le a mafai ona tupu se taunuuga oti.

    I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le inisalini mai fafo e faʻatagaina i le inisiua e le manaʻomia. Ina ia saogalemu, e taua tele le mataʻituina o le meaai, tausia se soifua maloloina, ola malosi ma faʻaaoga soo fua vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi.

    Le ituaiga muamua: faʻapefea ona faʻaalia?

    E faapefea ona oʻo mai le maʻisuka i alii pe afai o le ituaiga muamua o le maʻisuka e atiaʻe? O faʻamaoniga e matua manino lava, o le a le aoga le le amanaia o le maʻi. E masani lava, o se faʻavevesi e mafua ona o se faʻamaʻi, faʻafouina o se faʻamaʻi masani, lea e oʻo atu ai i le le atoatoa o le tino, ma oʻo ai i le faʻaalia o le le atoatoa o le tino.

    Faailoga sili ona taatele o le maʻisuka i tagata o le 30 tausaga:

    • vevela paʻu
    • naunau e inu tele,
    • le manaʻomia e faʻafeiloaʻi le faletaele,
    • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
    • moe
    • le lelei le faatinoga, le mafai ona taulai atu,
    • vaivai e maualuga atu masani.

    E faapefea ona amata uma?

    I le ituaiga muamua, o faailoga sili ona iloga o le maʻisuka i tagata o le naunau lea e 'ai tele, lea o le a vave ona liua atoa ma le leai o se manaʻo. O suiga e o mai faatasi ma lagona le lelei i totonu o le manava, gaʻo. I le taimi muamua, e matauina e se tasi e le manaia lona gutu, ae i le aluga o taimi, o le manogi e malosi tele e faalavelave ai i isi. I le faaopoopo atu, masani ona maʻi, vomite.

    Faailoga o le maʻisuka i tagata pe a mavae le 40 o taimi uma e aofia ai faafitauli ma le malosi - e faʻavaivaia pe leai foi. Ua faʻavaivaia le tulaga o le mafaufau, o le tino faaletino o loʻo faasolo ina faʻaleagaina. O le galulue faʻatasi o fomaʻi o mea faʻapitoa eseese e manaʻomia ina ia mafai ona toe faʻafoisia le tulaga lelei o le ola o le tagata maʻi. O se asiasiga i le fomaʻi e le o se mea e sili ona le lelei.

    Lona lua: faailoga

    O le ituaiga lona lua i le taimi muamua e le faʻaalia mai. E masani lava, o se faʻamaʻi e maua i se faalavelave faʻafuaseʻi, i taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga poʻo suʻega (mo se faʻataʻitaʻiga, o se siaki faaletausaga fuafuaina ile galuega). O le manatu sili ona saʻo o le maʻi o le maʻi na tuʻuina mai e le toto atoa. I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o se faʻamaʻi o le maʻisuka i tagata pe a uma le 40 o le faateleina o le maualuga o le kulukose.

    O le faʻasolosolo lava o le alualu i luma, e masani ona tele ni tausaga e faʻalogo i ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka i tagata, o le meaai e tatau ona patino, e le aofia ai gaʻo ma mea vevela e faʻaleagaina ai le tino o le tino.E le gata i lea, o gasegase e afaina mai le toe faaleleia o le tino (o manua, o le maoaʻe, o le oti e vave ona malolo), e faasolosolo malie le le iloa o la latou vaai, e masani ona tuliloaina e se lagona o le le lava. O le maʻisuka e faʻaalia e ala i le gaogao o le lauulu, faʻaleagaina o le nifo o le nifo, totoga o le toto. E mafai ona e vaʻaia tulaga o le maʻisuka i tagata pe'ā uma le 40: e te lagona le fiainu, faʻaosooso i le falemaʻi e masani ona fai.

    Lona lua: e matautia

    Afai o faʻamaoniga o le maʻisuka na faʻaalia i tagata pe a uma le 40 tausaga, ma ua faamaonia ai e masalosaloga masalosaloga, o le galuega autu a se tagata o le tausia lea o ia lava, o lona olaga, ma meaʻai ina ia mafai ona fesoasoani i lona tino i le tele e mafai ai. Ole faʻamaʻi ma le ogaoga o le maʻi, e aʻafia ma se faʻaitiitia o le lelei o le olaga. O nisi o taunuuga o le faʻamaʻi e le mafai ona suia.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamaʻi fatu, vascular vascle, lea e oʻo atu i le taimi e oʻo atu ai i le osofaia o le fatu, taʻavale. A leai se togafitiga tatau ma talafeagai taimi, e matua mafatia lava fatugaʻo, o le faʻaogaina o le tino, ma le gaioiga o le ate ua faʻavaivaia. O feusuaiga, galuega toe fananau mai e toetoe lava a mou atu. O le leai o le siama o inulin i totonu o le toto e mafua ai le leai o se tasi, tutusa le taua o le homone - testosterone. O lenei, i le isi itu, e faaosofia ai le le atoatoa. O le tuʻuina atu o le toto i totoga o le pelvic ua atili ai ona leaga. O le lelei, le maualuga o le ejaculant ua faaitiitia, ua faaleagaina le faatulagaga DNA.

    Faailoga: o le a se isi mea o iai i le maʻisuka?

    O le tele o tagata gasegase e maua ai lenei maʻi e atiaʻe se "vae o le maʻisuka" i le aluga o le taimi. O lenei faaupuga e faasino i le faaitiitia o le lagona o le vae. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le oti o le tino, o foliga mai o manuʻa feʻaveaʻi. Talu ai e leai lava se toe faʻafouina o le suka i le maʻisuka, e oʻo lava i le mea sili ona itiiti, aupito sili ona ogaoga, o le manua e mafai ona mafua ai le gangrene, ma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa - e mafai ona e leiloa lou vae, ei ai se tulaga lamatia o le oti.

    E mafai ona e masalomia se "vae o le maʻisuka" e ala i le lagona o "goosebumps", vae o le vae. Afai ua uma ona faia le siama o le maʻisuka, o le i ai o ia faailoilo o se mea e vave ona faia se taimi atofaina ma se fomaʻi. I le leai o se faʻamautinoaga, e le tatau i se tasi ona tolopo le asiasi atu i se fomaʻi - masalo o togafitiga taimi e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka ma puipuia ai nisi faʻafitauli. O le mea lautele, e talitonuina o le puipuiga aupito sili ona lelei o le maʻisuka i tagata o le suʻega masani faafomaʻi.

    E mafai e Diuresis ona faʻamaonia i se faʻalavelave o le tulaga - o faʻasolosolo e oso aʻe vave, ona pa'ū faʻafuaseʻi lea. O lenei mea e iloa ai o le faʻamaʻi ua aafia ai fatugaʻo. O le faʻalavelave ua taua o le "maʻisuka nephropathy."

    Le amataga o le faʻamaʻi: o le a le mea o faʻaalia e suʻega?

    O le maʻi suka e masani lava o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O mea e le o vaaia i le taimi muamua i se tagata o loo atagia mai i taunuuga o suʻesuʻega a fomaʻi, pe afai na faia i le taimi. Mo se tagata soifua maloloina, o le tulaga masani o le suka toto i le taeao ao lei faia le taeao o le 5.5 mM / L. I le aoauli, o le faailoga e oʻo atu i le 7.8 mM / L. O le taimi lava e oʻo ai le tau i le 9-13 mM / l, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o le maʻisuka. I nei faailoga, o faailoga muamua e matauina - ae ui i lea, na o tagata e gauai atu i faailo na tuuina mai e le tino.

    Faʻaeteete i itu uma o le olaga

    Aʻo amata ona maʻi le maʻisuka, e ono iloa e le tagata maʻi na amata ona ia asiasi soo i le faletaele. O le uunaiga ia urinate e ala i luga i le po, o le mea lea e mafua ai le moe, leai se malologa. E tusa ma le lua lita o le suavai e faʻateleina i le aso naʻo le foliga o le urine. O le faʻamatalaga faigofie: o le vai e tumu i le kulukose, ma e faʻaaogaina e le tino lenei metotia e aveesea ai le suka maualuga, e masani lava ona gaosia i le inisalini.

    I le faanatinati o se maʻi na maua i le maʻisuka, o le glucose e oʻo atu i le 9-11 mM / L. I le auala, i aso anamua, fomaʻi, taumafai e fuafua le maʻisuka, faʻataʻitaʻi le urine o le maʻi e tofo ai. Aʻo le taimi o le uati, o le tele o mea faalilolilo e faʻaosofia e osmotic diuresis, o lona uiga, i le "tosoina" o le vai mai le toto e glucose molekone.

    Maʻisaga ma uiga

    Talu ai ona o se tagata maʻi ua tele le tele o le suavai i le aso, o lenei mea e mafua ai le le lava o le tino. O le faʻalavelave e faʻaalia i le paʻu vevela i luga o mata, mago ma le lelava. I le tino atoa, o le paʻu e avea ma mea e le talafeagai, o se lagona vevela o loʻo i ai pea i le gutu. E toatele e faitio i se malosi malosi e inu, e tusa lava po o le a le aso, ala i luga i le po - fia feinu le fiainu. O se maʻisuka onosaʻi e inu i le lima lita o le vai i le aso.

    O le mea tonu e inu e faalagolago i le tagata, o le faʻamaʻi lautele e le afaina ai le fiafia. E toatele e taumafai e inu atili inu suamalie, carbonated, sugary drinks. E naʻo le mea e faʻalavelave ai le tulaga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e lelei tele le faamalieina o le fia inu i vai inu inu. E mafai ona e inu lauti, ae leai se suka. E malosi e le fautuaina e inu kofe, aua o le vai inu malosi ma e faʻaleagaina ai le tulaga.

    Maʻi: O le faafitauli e sili atu nai lo le mea e foliga mai.

    A leai le susu o le tino, o le tino e le maua le meaʻai talafeagai. O lenei mea e faaosofia ai okeni e auina atu faailo e uiga i le le lava o le malosi i le faiʻai. O se tagata e maua i le maʻisuka e lagona le faateleina o le manaʻo, e le mafai ona 'ai tele, e tusa lava pe e te' ai tele meaai.

    Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tino o le tino o le tino o le decomposes, o le a leiloloa. O nei mea leaga uma e afaina ai le gaioiga a le faiʻai, lea e faʻaosofia ai se tasi o faʻamaoniga iloga o le maʻisuka amata - vaivai. E masani lava eo mai faatasi ma se suiga o uiga - o se tagata e ita, e masani ona toʻasā, popolega i mea taufaaleaga. O le lagona e mafai ona vave suia, ma e leai se mafuaaga, lea e sili atu ona aʻafia i faafitauli i le faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, ua faʻaitiitia le faʻatinoga. E mafai ona e maitauina ia faʻaaliga o le maʻi toetoe lava i le amataga, e ui o le toatele e le o gauai atu. Pe a togafitia se faʻamaʻi, e seasea lava ona gauai tele fomaʻi i nei faailoilo - o auiliiliga e maua ai faʻamatalaga saʻo, ae o se tagata na te maitauina ia suiga e tatau ona vave siaki ma se fomaʻi e fuafua le mafuaʻaga.

    Faailoga: o le a se isi mea?

    E tusa lava pe le o ni tagata tomai faapitoa latou te iloa o le maʻisuka e sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i le maʻisuka, ae le o tagata uma e iloa o le maʻi o loʻo faʻaalia foi e ala i le malosi o fesuiaiga i lenei faailoga. O le eseesega i le va o le maualuga ma le maualalo o le kulukose o le toto i totonu o se tagata soifua maloloina e tusa ma le lua iunite i le aso, ae o maʻi e oʻo atu i le 3-15 mM / L, ma i tulaga ogaoga e sili atu.

    O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona masalomia se soliga pe afai o nisi taimi e matauina ai o le a vaʻaia lo latou manino. E tupu lenei mea i taimi o taimi e matua tele ai suiga o le kulukose. E masani lava ona vaivai le vaaiga mo ni nai minute, ae o nisi taimi o lenei tulaga e tolopoina mo ni nai aso. Ona toe foi mai lea o mea uma i le masani. I le maitauina o lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatalanoa se fomaʻi ma maua se suʻega toto.

    Taua Taua

    O le tele o taimi, e le iloa ai le maʻisuka, o lenei mea e sili ona taua mo le ituaiga faʻamaʻi lona lua. E leai ni faasea faapena, ma e le o gauai tagata i faailoga. E tupu foi e mafai e fomaʻi ona vaʻaia le faʻamaʻi. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o meaola ma okeni, lea i le lumanaʻi e faaosofia ai le le fiafia tele o faʻafitauli.

    E mafai ona manatu o loʻo maʻi se tagata i le maʻisuka pe a fai o vae maualalo, vae, lima o le a le iloa lelei lo latou lagona (vaega poʻo le atoatoa). E masani lava e pei e pei o goosebumps, pito malulu i le paʻi, musele maso. O le tele o taimi, o faafitauli e tosina mai le mafaufau i le po, pe a moe se tasi. O le faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻalavelave o le tino, faʻaleagaina ai le tino ma faʻalavelave ai i le faʻasalalauga masani. O nei mea uma e taʻitaʻia ai vae o le maʻisuka na faʻamatala muamua, faʻatasi ai ma vavave, maʻila, manuʻa. O vailaʻau faʻainisinia e iloa le tele o mataupu o le maʻisuka ua uma ona i luga o le laulau i le fomai tipitipi. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le puipuiga. O loʻo faʻaalia lenei mea i faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻafuaseʻi o maʻi le tumau, le atinaʻeina o faʻafitauli.

  • Tuua Lau Faamatalaga