Aspen Bark mo le ituaiga 2 Maʻisuka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "aspen bark for diabetes" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O se tasi o faʻamaʻi sili ona lavelave, e le mafai ona faʻaogaina o le tino o le endocrine o le maʻisuka. Mo le taimi atoa e suʻesuʻe ai lenei faʻamaʻi, e naʻo togafitiga lelei o togafitiga na maua, ae le faʻamalolo. Aspen mo le maʻisuka o se tasi o metotia o togafitiga o le maʻi, lea e ofoina atu togafitiga masani. O le galuega autu o soo se vailaʻau mo lenei faʻamaʻi o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e sili atu le sola ese ma le urine ona o se faaletonu o le pancreas.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O mea taua o le paʻu o aspen o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le aʻa o le laau e alu loloto i lalo. O lenei mea e mafai ai e le ogalaau ma lala ona tumu i ituaiga taua, e le masani ai ona maua mai. E naʻo le paʻu o le aspen e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, ae o fatugaʻo ma laupapa e iai foi se vailaʻau kemikolo taua. I le taua o microelements, o lenei laau e leai ni tagata tauva, o lea na ia maua ai le talosaga mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E ese mai i le mea moni o le paʻu o le aspen e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto, o se faʻalaiga masani lea o vailaʻau e sili ona malosi e tetee i ai. E mafua ona o le i ai i le tuufaatasiga o glycosides (salicin, populin, ma isi), tannins, salikilase enzyme, o suauu taua. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le tino o le aspen e togafitia ai le toothache, gastritis, prostatitis, rūmatism, afaina o fatugaʻo, mamaʻi, sooga, cystitis ma le afaina. O le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e mauoa i ia ituaiga elemene:

Aspen e faʻasolosolo le galuega o le biliary system, fesoasoani e togafitia le syphilis, paʻu o le paʻu, gout. Afai e te faaopoopoina se vaega o le laau i le kulimi, o le a saofaga i le vave faʻamalolo o faʻamaʻi, mumu ma manuʻa. E le gata i lea, o le suauʻu e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le laisene, eczema, psoriasis poʻo faʻala. O le maualuga o le aoga mai le faʻaaogaina o le aspen mo le maʻisuka e mafai ona maua i le amataga o le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le taliaina o le pa o le aspen e faigofie ona faʻafefe, i se taimi puupuu e aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi, ae o loʻo i ai nisi faʻasagaga mo lenei vailaʻau. E taua le manatuaina o le meafaigaluega o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina tagata o loʻo i ai se vavave i le malosi. Tetee mai le paʻu o aspen e tatau ona mo tagata ei ai le dysbiosis, faʻamaʻi tumau o le manava. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi, o ia o le a mafai ona fuafua le saogalemu o le faia o se fusi poʻo se teuteu.

O le fualaau faasaina ua faʻaaoga lelei e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O faʻataʻitaʻiga uma a tagata e tusia ma le faʻamoemoe o le a maua saʻo le paʻu o le aspen:

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laau o loʻo i ai le laina sikuea e oʻo atu i le 10-14 cm o le ai ai se numera maualuga o elemene aoga.
  • E tatau ona e tipi le paʻu i le amataga o le tautotogo e faaaoga ai se metotia faapitoa.
  • Muamua, o se vaega o le ogalaau e tilotilo e aunoa ma le faaleagaina, e sili atu ona lelei, e tatau ona e tipi le 11 cm le umi ma le lautele, ia vavaeese ma le faaeteete mai le aspen, ia fusi e pei o se lisi.
  • Ona faʻamalulu lea o le paʻu i totonu o le umu ma i le la, teuina i se mea pogisa.

E tele auala e saunia ai se teuteuga o le paʻu aspen mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le galuega autu e tumau pea le faʻamautuina o le suka toto: mo le mea lenei e tatau ona e inuina le 100 ml o le susu i taeao uma. E tele filifiliga mo le sauniaina o se teuteuga, o lea e mafai ai ona e filifilia le mea e te faia o le a faigofie. O le mea taua o le amata lea ona ave i vaega muamua o le faʻamaʻi ma aua nei faʻatuai i le togafitiga.

  1. Aoina le 1.5 ipu o paʻu o aspen.
  2. Sasaa i totonu o se apa, sasaa ina ia ufitia le vai i le fofo.
  3. Suauu ile vevela vevela mo le 30 minute.
  4. Aveese le vevela, afifi le pusa i se solo poʻo se palanikeke.
  5. Tuu le salu e gaga mo le 15 itula.
  6. Faʻasolo i totonu o le susu.
  7. Ave le 100-150 ml i le taeao ma le afiafi.
  1. Tipi le paʻu.
  2. Ava se sipuni sipuni o le paʻu i totonu o le ipu vai inu.
  3. Tuʻu i le po.
  4. Faʻamau (faʻaaoga le gau poʻo se pulou maʻi).
  5. Faaopopo vai ina ia tumu le ipu (na o le kuka).
  6. Inu sina (2-3 sipuni) mai le 6 i le taeao seia oo i le taimi e tasi i le aso e sosoo ai.

O loʻo maua lenei metotia, o le faia o le meafaigaluega e faigofie lava:

  1. Vaevae i ni fasipepa (laiti) le paʻu fou.
  2. Liligi le oloa i le vai i se fua faatatau o le 1: 3.
  3. Faʻamauina mo le 12 itula.
  4. Inu i luga o se manava gaogao 100-200 ml i aso uma.

Vitio: auala e vave faʻaitiitia ai le faʻasaina o tagata toto toto

Igor, 34 tausaga: Mo se taimi umi na ou sailia ai se filifiliga pe faapefea ona maualalo le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata. Sa ou manao e faaaoga sauniuniga masani. Fesoasoani i le taina o le paʻu o aspen. E sili atu lona taua nai lo le teuteuina o lenei oloa, o lea na ou tuuina atu ai ia te ia le fiafia. Tofo vave vave, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Nadezhda, 30 tausaga le matua: Na ou maua talu ai nei lenei maʻi le lelei-o le maʻisuka. Ou te mulimuli i se meaai, ou te taumafai e aua neʻi faʻaaogaina se mea e faasaina. Mo le puipuia, ou te inu soo i se teuteuga o aspen. Ou te mautinoa o lenei fofo e le faatagaina ai laʻu suka e "ita" ma faaleagaina ai loʻu ola.

Oleg, 29 tausaga le matua: Na ou filifilia lenei ofe ona e na o ni natura natura. Ou te inuina e avea o se siama, ou te manatu ona o lenei mea ou te le o iai ni faigata faʻapitoa i le faʻamautuina o le suka o le toto. E ui e taua le iloa o le tofo o le inu e le o se mea manaia tele, ae o vailaau lelei uma e oona.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi faʻatasi ma se aʻoga masani ma e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lagona o le tino o le tino o le tagata i le inisalini. O le taumafai e saili se vaifofo a tagata i le tau faasaga i lenei faamaʻi ua oo ai i le mea moni e faapea, o le pa o le aspen ua avea ma tagata lauiloa i le maʻisuka.

Apalai Aspen mo le maʻisuka ua faʻaaogaina o se auala e faʻatonutonu ai le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamalologa o mea totino o lenei mea totino na iloa e le au togafitiga masani i aso anamua. O le paʻu na vaeluaina i le ituaiga o lauti, faatasi ai ma le fesoasoani na faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

O le laau e aofia ai se mea taua e pei o le salicin, lea e foliga tutusa i le aspirin. E le gata i lea, o le aspen e tamaoaiga i le macro- ma le microelements, o le aoga o enzymes, sucrose, fructose and fatty acids.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaoga ai le paʻu aspen. E ui i le mea moni e tofo tele, o loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo i ai ni mea faʻamalolo. E pei ona i ai, o le tuufaatasiga o le paʻu e aofia ai vaega, o le tuufaatasiga o se vailaau sili lea i togafitiga o lenei maʻi. O lea la, o le paʻu o aspen e aofia ai:

  • tannins
  • amino acids
  • enzymes
  • fructose ma le suauu.

O le mafai ona gaoioi e avea o se vailaʻau faʻapitoa ma maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ona o le i ai o le siʻi i totonu o le vaega. Ona o lenei mea, o hormones e pei o:

Latou te tali atu i le tiga lea e tupu i le taimi o le atinaʻega o faiga le lelei. Faʻatasi ai ma isi mea, o mea faʻamalosia o le tanning e puipuia ai le salalau o siama ma siama, e fesoasoani i lo latou faʻamafunaina pe a fatuina se fale le lelei ona o se faʻaaogaina i le lotoifale.

O faʻamalologa o le paʻu o le aspen e iai le tele o aʻafiaga: i le faaopoopo atu i le astringent, analgesic, aʻafiaga o visepisi, o le mafai ona faʻamalolo le mumu, o se vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina e:

  • antipyretic,
  • anti-rotumatic
  • filifili
  • vailaʻau faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina ua lautele i togafitiga o le maʻisuka. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e le gata ina mafai ona pulea le ala o le faʻamaʻi, ae ia faʻatonutonuina ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga autu o le maʻi, lea e faʻaalia i faʻaaliga o le fuafuaga lenei:

  • gastrointestinal upsets
  • maʻi o le ate ma mumū,
  • manava manava, vailaʻau,
  • vaivaiga, vaivai, vaivaiga,
  • tulaga atuatuvale
  • afu, afaina,
  • afaina tele ma le toilalo,
  • cystitis, urinary incontinence.
  • tulaga vevela.

O faʻamalologa o le tino o le aspen e mafai ona faʻaitiitia ai le suka i totonu o le toto ma le maʻisuka ituaiga 2.

Apalai Aspen mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e saunia ai tinicures ma teuteuga. E taua le matauina i tausaga talu ai, e talafeagai lelei le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-aganuʻu i totonu o le ofisa aloaia, ma o le tele o auala na faʻaosoosoina i le faiga masani. Aemaise lava, o nisi o fualaau a tamamatua e lauiloa i togafitiga o le maʻisuka i lenei taimi.

Tincture mo le faʻaaogā faʻamataʻu i le maʻisuka ituaiga 2. Laasaga o le kuka:

  • 2 teaseti ma se mauga o aspen paʻu ua sasaa atu i le 300 ml o le vai mama ma tuu mo se aso,
  • ona kuka ai lea ile vevela vevela mo le 30 minute,
  • pe a maeʻa, ona sasaa lea o le paluga i totonu o se fagu, tapuni faʻatasi ma se tapuni palasitika mama, afifiina i se solo ma tuʻu ai e faʻamaʻi lelei,
  • e pei ona saunia, e faʻamamaina le susu.

Faʻaaoga le vailaau i le 1/3 ipu i le aso atoa.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le insulin, ua saunia ai se teuteuga o le aspen root. Ina ia faia lenei mea, 3 teaspoons o le oloa e tatau ona liligi i ni ipu tioata se lua o le vai inu ma tuu i luga o le vevela pe a ma le 15 minute. Faʻasologa. Inu le afa afa mo le 3 masina.

Tincture o paʻu o aspen. Mo le kuka, 50 g o le paʻu ua ave ma sasaa i vai inu i le aofaiga e 1 le lita. E fautuaina e ave 1 teaspoon 3 taimi ile aso.

Avanoa o lena aspen o loʻo aofia ai mea taua, e tatau ona ave vailaʻau ma teuteu mai ai ma le faʻaeteete tele, i le mauaina o faʻasalalauga muamua mai le fomaʻi ma le tausimaʻi. O lenei mea e matua moni lava i mataupu o loʻo faʻatulagaina ai isi vailaʻau faʻasaina i le tutusa.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataituina le kulukose o le toto e ala i suʻega faʻataʻitaʻi. E fautuaina le lafoaʻi o amio leaga, usitai i se togafitiga maloloina, faatulagaina o se paleni taumafa i le maualuga.

A maeʻa ona fai ni meaʻai ma teuteuga, e tatau ona fufulu i le vai poʻo le sua i se aofaiga tele. I le faaopoopo atu i le ava malosi, e fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai, fualaau momoe, mea faʻasao ma vailaau.

O faʻamaoniga i le togafitiga o teuteu teuteu o aspen e aofia ai le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi o le tino ma le le faapalepale.

Ma le faʻaeteete, o ia ituaiga togafitiga e tatau ona aʻafia e tagata e maua i le manava o le manava ma faʻamaʻi toto. O aʻafiaga leaga e mafai ona tutupu i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le faʻamalosi ma le faʻamalolo o le tino.

Togafitiga o le sukabetes is one of the safest methods, e pei ona molimauina i le tele o iloiloga lelei. O le mafuaaga lena e mafai ai e le meafaigaluega ona avea o se isi mea i auala masani.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le inu o meainu

Aspen ulu i le maʻisuka ituaiga 2 o se togafitiga masani o togafitiga e faʻamalieina ai se taumafataga maualalo-gaosi, gaioiga faaletino, ma togafitiga fualaau.

O le paʻu, pulupulu, lau o aspen, o se tagata Rusia masani, na faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi talu mai aso anamua. Sa talitonuina o lenei vampire laau e ave ese se faʻamaʻi mai se tagata, malosi le malosi.

O le gasegase o le gaʻo o le oloa e faʻamautinoaina i lona tulaga tulaga ese. O ona mea uma e le gata ina fesoasoani e pulea le glycemia, ae aʻafia ai foi le aʻafiaga o gaioiga o totoga i totonu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le salicin, o le natura masani o aspirin, fesoasoani i le mumū, faʻatasi faʻamaʻi.

O le laau o le aspen e mauʻoa i isi mea taua:

  1. Tannin ma le ether
  2. Salicylase Enzymes
  3. Glycosides - salicortin, salicin, populin,
  4. O se faʻalavelave o elemene o elemene - iodine, zinc, iron, nickel, cobalt.

Afai e masani ona e faʻaaogaina se teuteu o le paʻu, o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le toto. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai faʻafitauli matuia o le maʻisuka e leʻoʻoʻo.

O togafitiga umi mo togafitiga faʻasolosolo e aofia ai:

  • Faʻaleleia metotia faʻamalositino ma le faʻafouina o fausaga faʻaleleia,
  • Toe faʻaleleia o le meaʻai,
  • Faamalosia malosiaga tau puipuiga
  • Le faʻamalosia o le gaosiga o le insulin,
  • Sugar stabilization,
  • Faʻamālōlō vave o manua
  • Faʻasalalauga masani o galuega a le pūga tutotonu.

Togafitiga o paʻu o aspen, o ona vailaau faʻaleagaina i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o vai ma paleni-faʻavae. O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o siaki faʻamaʻi e fesoasoani e taofi ai le mumu, o ona gasegase ma mea faʻamalosi e mafai ona toe faʻafoisia le soifua maloloina o le paʻu.

O le alu soo i le faletaele i le po o se faʻafitauli mo tagata maʻisuka atoa ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua. Faʻaitiitia soʻo se faaletonu o le urination e faʻaaoga ai le paʻu poʻo le laʻau.

E tāua le mafai e gafatia o le cortex ona togafitia e le gata o le faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ona tele faʻafitauli:

  • Maʻi faʻamaʻi ma gasegase,
  • Vaʻaia o le tino (e aofia ai le prostate adenoma!),
  • Dyspeptic disorders
  • Faʻamaʻi, solia o le pao o gaioiga o le manava,
  • Paʻu ma le fiva
  • Faʻaleagaga o le Renal e pei o le urethritis, cystitis, faʻasologa o le urinary incontinence.

O teuteuga ma mea e mumusu ai o le a faamamafa ai le mumu, faamalūlū le maʻi, faʻafeololo le faʻaalia o le malulu, fiva, ma fesoasoani e faʻamalolo le malulu. O le Cholagogue aspen tiga e faʻamalosia ai le ate ma le talo (e oʻo lava i cirrhosis e mafai ona togafitia!), E aoga foi i le alofa.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻatasi o le aspen, vaai le vitio:

Faatasi ai ma le le mafaamatalaina o tulaga lelei, o le teuteuina o le paʻu e le aoga i tagata uma. O lona malosi gafatia e mafai ona faʻavaveina ai gaioiga o le manava ma le malosi.

I faʻamaʻi faʻavaivai o le gastrointestinal tract ma le le faʻamaoni e tasi i vaega o le tino-fua, o le teuteuina o le cortex ua faʻasalaina foi.

I aʻafiaga o le itu, o le paʻu o le paʻu e ono foliga mai o se tali atu. Faʻaeteete, e tatau ona e faʻaaoga vailaʻau i togafitiga o tamaiti.

I le aspirin o le le faapalepale, gasegase gastrointestinal, o le toto, faʻamaʻi o le ate, e le aoga foi le faataitai i se ituaiga fou o togafitiga.

E faʻatau atu le paʻu Aspen i falemaʻi uma, ae afai e mafai, e sili atu le aoina na o oe. O le vaitau o le seleselega sili ona lelei, o le tautotogo, pe a amata le tafe, ona toe sua mai lea o le laau ma ua tumu i le taua. I totonu o se laau e le sili ona mamana, o le aʻa e oʻo i le 40 m, o lenei mea e mafai ai ona e maua ni mea aoga mai le eleele e le faʻamaʻiina e le malo. O nisi taimi o le paʻu e aoina i le tautoulu - ia Oketopa.

Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, e tatau ona e filifilia se laau talavou i se nofoaga saogalemu i le siosiomaga, i le mamao e mafai ai mai le vaega o galuega. O le tele o ituaiga o aspen o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe-paʻepaʻe, e mafai ona maua avanoa lanu uliuli. O laau tuai matutua e ufitia i se atigi lanu enaena ma e le talafeagai mo togafitiga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e filifilia ai le tamaʻi aspen ma se paʻu lamolemole o le lanumeamata lanu meamata. O le paranesi e aveese ai le paʻu e le tatau ona sili atu i le maualuga o le lima o le tagata. O le tipi ua faia ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina mea loloto o le laau. E masani lava, o le tipi e le silia le 10 cm le umi.

O mea faʻapitoa na aoina ua faʻamago i le la ma tuʻuina atu i le paolo. O le nofoaga e teu ai e tatau ona lelei le faʻaleleia. E na o ia tulaga e taofia ai e le paʻu le maualuga o avanoa aoga.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le paʻu o aspen, e taua le saunia saʻo o vailaʻau. E fesoasoani faʻasusu ma mea teuteu e faʻamaʻo saʻo ai le glycemia, faʻaitiitia ai uiga o le maʻisuka.

O laʻau tila ua saunia e tusa ai ma lenei fua o le a fesoasoani i le puleaina o le glycemia e avea ma se sui. Mo le sauniuniga o le tincture 2 tsp. paʻu nutimomoia ma mamae i le tasi ma le afa ipu vai inu. Tutu mo le afa itula. A maeʻa, e mafai ona e inu, sili i le taeao, aʻo leʻi faia le taeao, afa afa i le aso.

O le tofo o le paʻu e matua vevela lava, aemaise lava ile maualuga maualuga. O nisi e taumafai e faʻaalu e faʻaitiitia ai le ita. Ae faatasi ai ma le oona, o le a faʻaumatia foi vaega o faʻamalolo o le oloa. O le fusi o loʻo i ai se tofo malosi, o lea e talafeagai ai mo i latou e le mafai ona latou faʻamalosi mea teuteu. O le paʻu ua saunia ua sasaa i le vai inu i le vevela o le potu.

Faʻamalosi i le itiiti ifo i le 10 itula. Faʻainu i le inu faʻolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le fufuluina o lau lauti e sili ona lelei i se vevela. E tusa ai ma le fua, o le 50 g o meaʻai gaʻo e ave i le ipu vai inu. I se vevela, tila e tatau ona matua mo le itiiti ifo i le itula ma inu i le aso, afa itula ao le i faia taumafataga. O le inu o le aso ananafi e le lelei mo togafitiga, e tatau ona e saunia se paluga fou i aso uma. Ua fuafuaina le vasega mo vaiaso e lua.

Faʻatasi ma ituaiga uma o maʻisuka, o le teuteu fesoasoani o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaʻi. O le paʻu ua maeʻa ona tuʻuina i totonu o se pesini, faʻatumu i vai masani ma aumai i se faʻala. Ina ia tu i le susu i luga o le vevela vevela, e manaʻomia le itiiti ifo ma le afa itula. Ona afifi lea o le vai ma tausia lelei mo le 15 itula. Faʻapipiʻi foi ao le i fafaga 2 taimi i le aso, 100 ml.

O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o faʻamaʻi e maua ai le inisalini o le ai ai se mea teuteu ese. Mo lua ipu vai e te manaʻomia e ave ai le sipuni tele o meaʻai kuka kuka. Cook mo le itiiti ifo ma le afa itula. Faʻafiafia, vevela ma inu 100 ml ao leʻi faia le taeao. O le togafitiga e tolu masina.

Afai e le mafai ona saunia se vaega fou i aso uma, e mafai ona e saunia se vilika vodka - e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga. E tusa ai ma le fua, e tolu vaefa o se fagu poo se isi pusa tioata e tatau ona tumu i le paʻu paʻu ma faaopoopo vodka poo le ava malosi i totonu o le koneteina. Ave se sipuni siva i le itula aʻo leʻi faia le meaai 3 taimi i le aso.

I le tulaga o prediabet, e fautuaina e le phytotherapists le saunia o se faaputuga. Saunia se ipu malamalama o laʻau 'oti ma le launiu. Faatumu le aofaʻi i le vai (0.5 L) ma faʻapipiʻu mo le afa itula i lalo ifo o le umu. Faʻaosooso i le vevela mo le itiiti ifo ma le tolu itula. Toto togafitiga o le meainu - tasi le ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Aspen lau, afifi ma le paʻu o fualaau faʻamaʻi masani, aspen e tamaoaiga i le tele o mea galue malosi, o lea ia faataitai i lenei togafitiga ma le faʻaeteete. Aʻo lei faia se vasega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i le maʻisuka, aemaise lava pe afai ua uma ona ia faʻaaogaina fualaau suka.

A maeʻa ona faʻalauiloa se oloa fou i totonu o le faʻalavelave, e taua le mataituina o fua o le suka i se taimi tatau, e aofia ai i le fale.

E taua tele le togafitia o le manava oona e avea o se vailaau atoatoa: Vaʻavaʻai faʻatusa ma taimi tutusa. Ua fautuaina le togavao e ave ni mea faʻapitoa i vasega: 10 aso o togafitiga, fitu aso malolo. Toe faia le taamilosaga 3-4 taimi, e fuafua i taunuuga o iloiloga.

Faatasi ai ma soʻo se togafiti togafitiga, o le taui atoa mo le glycemia e le mafai ona ausia e aunoa ma se taumafataga maulalo,

Soo se mea inu ua fautuaina e tatau ona fufulu ile vai mama. E le gata i le ava malosi, e le tatau ona e faʻaaoga fualaau momoe, faʻamaʻi faamamā, e aofia ai vailaau faʻasaina. Mai le faʻasaʻo, muamua, e tatau ona siaki se fofo fou mo le faapalepale o le tagata lava ia.

O faʻamatalaga o le maʻisuka i faʻasalalauga faʻapitoa e faʻamaonia ai le aoga o se vailaau masani. I le faaopoopo atu i le gasegase o le hypoglycemic, e toatele foi latou te matauina lona lagona filemu.

I luga o le vitio - O le a le aoga aoga, ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

O le a le aoga o paʻu o aspen (meatotino)

O le eseʻesega o le laau o aʻa ia e maualalo ifo lalo, e mafua ai ona fafagaina le laau i mea aoga ma elemene taua. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina naʻo le paʻu. E ui lava e maua foi penefiti i fatuga ma totonu o fafie. E ala i le tumu i elemene faamalolo, o le aspen e sili atu i le tauvaga, o le toatele e faaaogaina i le togafitiga o le tele o ituaiga o maʻi.

E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o le laau e mafai ona maualalo ai le maualuga o le suka, o le aspen e iai sona aʻafiaga faʻaleaga. E faamatalaina lenei mea e ala i le i ai o glycosides, o le enzyme salicylates, tannins, ma suauu taua i le faavae. I le faaopoopo atu i le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2, ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaʻo, i le faʻaogaina o le tino o le pancreas ma le urogenital organs, maʻi o le prostate ma le tele o isi maʻi. Laʻau tuputupu aʻe ua tumu:

  • Zinc
  • Iodine
  • Omea
  • Nickel
  • Cobalt.

I le avea ai o se vaega o se kulimi poo se suauʻu vali, e mafai ona faʻamaʻi le aspen ma fesoasoani ai i le vave faʻamalolo o paʻu, faʻaitiitia ai le maualuga o le mu, ma le faʻafefe vave. Uu aoga o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi faʻamalosi mo le faʻamaʻi, faʻafefe o le tino, paʻu, mago.

O le togafitiga o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le paʻu laau e sili ona lelei ona faia i le tulaga muamua o le maʻi, ona maua ai lea o le lelei sili ona lelei.

Contraindications

Talu ai o le cortex o loʻo i ai le tele o mea e gaosia, latou te aʻafia ai toetoe lava o mea uma i totonu, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa.

E i ai le tele o vaega pe a faʻaaogaina le paʻu mo mea faʻafiafiaga e solia, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le tulaga o se tagata. Le aofia ai:

  • faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le gaʻo ma le meaʻai fualaʻau,
  • manava o le manava, faʻanofo faʻafuaseʻi poʻo le faʻavaivai,
  • lagona lelei i mea oona
  • allergies ma rashes o loʻo i ai,
  • faatasi ai ma faʻamaʻi o le faʻamalosi totoga,
  • pyelonephritis.

O le togafitiga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa. E le tatau ona galo ia i tatou togafitiga faʻafomaʻi faʻapitoa e tau ai le faʻamaʻi. E naʻo togafitiga atoatoa e fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fesoasoani a le paʻu, e taua le ave o le tele o le vai ma le tele o vailaau e mafai, o le ava malosi ua faʻaumatia atoa.

Auala e maua mai ai mea lelei e le talafeagai

O le taimi sili mo le seleseleina o le paʻu laau e amata mai i le ogatotonu o Aperila e oo atu i le faaiuga o Me, talu ai o le vaitau lea o le tele o mea o loʻo gaosia e faʻapupula ai i totonu.

Mo le seleseleina o le paʻu, o laau ola maloloina lelei e iai le sili atu ile senitimita le umi e filifilia. E taua le taulaʻi atu i laau e ola mamao mai auala tetele ma aai. Auala e faʻapipiʻi ai:

1. O se tasi o metotia o le aoina o le faia lea o ni vaeluaga se lua i luga o le ogalaau e tusa ma le tolusefulu senetimita mai le tasi ma le isi, ona faʻafesoʻotaʻi lea i se laina saʻo ma aveese le pepese o loʻo maua mai le paʻu mai le laau.

2. O le isi auala o le tipiina o fasi paʻu o le paʻu mai le pito i matu o le laau. E talitonuina o lenei vaega o le paʻu o elemene pito sili ona aoga.

O mea e maua mai ai meaʻai e tipiina i ni vaega laiti ma faʻagogo i lalo o le paolo, talu ai e faʻamamatia e le manogi meaola malolosi i mea na aoina. O mea inu ua tuʻuina i totonu o laupepa poʻo taga pepa ma teuina i totonu o se potu poʻo se isi nofoaga faʻataʻavalevale e aunoa ma se avanoa i le malamalama mo le tolu tausaga.

O le paʻu saunia lelei o le a fesoasoani i le maualalo o le suka ma faʻamaonia le pancreas.

Tea mai Aspen Bark

O laʻau faʻapena faapitoa mai le pusa aspen e maua ai le maualuga o le suka, faʻaleleia le soifua manuia lautele ma faʻaleleia. Ina ia faia, e te manaʻomia 2 teaseti o le paʻu sauni. Faʻamau pe pasi le masini e ala i se mea e gaosia ai le suavai, gaoi le tasi ma le afa - lua ipu ipu vai. Faʻamauina mo le afa itula, ona aʻafia ai lea. E aoga le faʻaaogaina i le taeao se afa tioata, aʻo leʻi oʻo i le taumafa autu.

Laʻu o le paʻu laau

E tasi le selau pasene le fua e leai se fiafia pe a mavae le tigā ma e toʻaitiiti tagata e fiafia i ai. E mafai ona e tumau pea i luga o lona paʻu, o le taimi mulimuli o le a avea ma mea itiiti ifo.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, sasaa le paʻu ma le mamae ma le vai. E tatau ona i ai le vevela o le vai i le vevela o le potu. O le aofaiga e ave i le fua faatatau o le 100 milliliters i le teaspoon o le masini. A maeʻa ona e faʻafetaia le faʻafefe mo le tusa ma le 10 itula.

Talu ai ona o le maualuga o sea inu e maualalo, ua fautuaina e faʻaaoga i le afa ipu ao le i 'ai. E fesuiaʻi pe tusa ma le 3 taimi i le aso.

Aspen meainu

O nisi tagata, pe a sauniuni se mea teuteu, e manaʻo e faʻasolo i totonu o se pusa vevela poʻo se faʻapitoa faapitoa. O le lita masani e mafai foi ona talafeagai mo le faʻaaogaina. Ina ia inu vai inu, 50 kalama o le paʻu o loʻo faʻaaogaina i le vai vai inu. Faʻaauau le mea na tupu i totonu o se pusa vevela mo le itiiti ifo i le 60 minute. Faʻaaoga i le aso, afa itula ao le i faia taumafataga, tolu taimi. E tatau ona manatua e tatau ona fou le inu. Faʻanuina le aso na muamua atu ua le toe talafeagai.

Aspen Bark Broth

O mea e te manaʻomia e faia ai se teuteuga:

  • se sipuni sipuni o mea faʻaaoga e faʻaaoga i le 400 mililiters o le vai,
  • e tatau ona aumai le masini i se vevela ile vevela vevela ma tausia mo le itiiti ifo i le afa itula,
  • ona afifi ma mafanafana mo le tusa o le 15 itula.

Aʻo tuʻuina le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaogaina se teuteuga i le afa o le ipu malamalama ao leʻi oʻo i le taeao. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, talu ai faʻatasi ai ma le inisalini, o le teuteuga e mafai ona maua ai se aafiaga le lelei.

Ava o le ava mai le paʻu aspen

I le tulaga pe afai e leai se avanoa e kuka ai mea fou e afu i aso uma, e mafai ona e faʻaaogaina se isi filifiliga ma saunia se faʻasologa o le ava malosi. O le a tumau pea ona aoga meatotino, ma e mafai ona faʻaaoga mo le tausaga atoa.

Ae o le togafitiga o le maʻisuka mellitus aspen pa 2, o le faagasologa e le faigofie, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina tinctures, faʻatalanoa se endocrinologist. O mea e te manaʻomia e saunia ai le faʻasologa:

  • mo lenei, 50-100 kalama o le paʻu mago ua ave ma sasaa atu i le afa-lita o vodka lelei poo le ava malosi faafomaʻi,
  • o le taunuuga e tatau ona tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu mo aso e 20 ma fefiloi i aso uma,
  • i le faaiuga o le vaitaimi ua faamaonia, o le mea e tatau ai ona tatau ona faʻamamaina,
  • e mafai ona e faʻaaogaina se vailaau faafomaʻi faatolu i le aso i se foliga mamā, poʻo le faʻatoʻaina i le tasi vaetolu o se ipu vai aʻo leʻi 'ai.

Taua! Mo mafuaaga manino, o lenei meafaigaluega ua solia mo le maʻitaga ma le lactating women, tagata o loo tietie taavale, tagata e maua i le ate ma le fatu faamaʻi.

Fualaau oona

O le faʻaaogaina o fualaau oona e fautuaina e tagata tomai faapitoa i le taimi o le amataina o faʻamaʻi o le maʻisuka. E sili ona lelei le kukaina o le tele o laʻau ma le laulaau fou. O le mea e maua ai le paluga e sasaa mai ile afa lita o le vai ma faʻavela ile vevela mo le 30 minute.

O le aoina e tatau ona faʻatumuina 3-5 itula. O le mea inu ua uma ona faʻauʻuina 3 taimi ile aso aʻo leʻi 'aʻai.

Vaega o le maʻisuka togafitiga ma meainu vevela

E pei ona uma ona taʻua, o le laau o le aspeno e mauʻoa i elemene aoga ma vailaʻau. E galue o se vailaau faʻasa, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele aʻo togafitia le maʻisuka. Aʻo le i faia soʻo se tasi o aʻoaʻoga, e aoga le feutagai ma se tagata tomai faapitoa. Ma e naʻo le maeʻa ona fai mai le fomaʻi e leai se faʻailoga (mo se faataitaiga: allergies ma isi faʻamaʻi), e mafai ona e alu.

I le taimi o le togafitiga o le maʻisuka meliitus aspen bark 2, o le polokalama faʻaaogaina e faʻaaogaina: 10 aso o togafitiga, ona 7 aso - o se malologa. Ona sili lea ona fai ni suʻega ma iloa ai pe faapefea ona amio le tino. Afai e masani mea uma, e mafai ona toe faia le taamilosaga i le isi 3 i le 4 taimi ma fai se malologa umi.

I le faaiuga, ou te fia fai atu. O le mea moni, o le a le maua e se tagata se togafiti leaga i le taimi lava lea, aemaise lava pe afai e faʻaaogaina le paʻu. Fuataga talafeagai, physiotherapy ma le mataʻituina e le fomai.

Tuua Lau Faamatalaga