Eggplant i le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻisuka ile isesa

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona malamalama o la latou faʻamaʻi e le o se faasalaga. Afai latou te toe faʻaleleia le taumafataga ae le aofia ai meaʻai e faʻamalosi, o le a le maua se faʻafitauli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le mea tonu e mafai ona faʻaaogaina. Ina ia malamalama pe tatau ona faaaofia le egg eggplant i au meaʻai i aso taitasi, e tatau ona e iloa lo latou aʻafiaga ile kulūkose.

Eggplants (po o lanu lanumoana, e pei ona masani ai ona taʻua i le itu i saute o Rusia) o fua ia o se laau toto i le aiga o le nightshade. Latou te fesuisuiaʻi i foliga ma lanu. I le uiga moni, e le o se fualaau fualaau suamalie, ae o se tama, e pei o se tamato, mo se faataitaiga. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina fualaʻau maualuga, pear-shaped ma lapotopoto.

100 g o le isalaʻelu e aofia ai:

  • polotini - 1.2 g
  • carbohydrates - 4.5 g
  • gaʻo - 0.1 g.

O le kalori o le content e 24 kcal. O le numera o iunite falaoa e 0.33. O le faasinomaga faʻavae e 10.
Eggplant o se punavai o vitamini A, B1, B2, B9, B6, E, PP, C ma le beta-carotene. E maua mai ai le potassium, chlorine, phosphorus, calcium, sulfur, magnesium, sodium, cobalt, alumini, pulu, fluorine, molybdenum, apamemea, iodine, manganese, uʻamea ma le zinc. E iai ni tannini, mea faʻalaʻau, vailaʻau oona, tele telefoni fualaʻau taumafa.

O le maʻisuka e mafai ona aofia ai ma le saogalemu ia lanu moana i la latou meaai i aso taitasi. O lo latou faʻaaoga e le faʻaosofia ai le faateleina o le suka. O se vaega itiiti o mea inu meataalo ma se fuainumera maualalo maualalo e mafai ona faʻaitiitia ai le avega i luga o le pancreas, e le tatau ona maua malosi le inisalini.

Ua faatagaina le maʻisuka

Mo le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo, e tatau ona aofia ai meaʻai e faʻapipiʻi ai le tino i le taumafataga. Ae ui i lea, e le tatau ona latou afaina ai le kulukose.

E i luga o le lisi o meaai fautuaina mo le maʻisuka ituaiga II. Latou te maualalo le kalori, toetoe lava leai ni gaʻo, nai lo o meaʻai gaʻo, o lona uiga o la latou taumafa e le suia ai le maualuga o le kulukose. O maʻi suka e mafai ona aofia ai i ipu eseese. E fautuaina e faʻatapulaʻa naʻo le faʻafefeteina o le falala: o le fua, e pei o le omomi, e faʻafefe ai le suauʻu, lea e maua ai le tele o calorie. E mafai e le maʻisuka ona tao falala, suʻu, kuka. O se meaai lauiloa o le kuka kuka kukaina e aunoa ma ni pateta.

Faamanuiaga ma le afaina

E manaʻomia e eggplants le i ai o se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka, o le mea e aofia ai le fiva faiʻai. E le o afaina, e mafua ai le aveesea o toxins ma toxins o loʻo faʻaputuina i totonu o le manava. O le tuufaatasiga o le lanumoana e aofia ai anthocyanini - glycosides, lea e maua ai fua o le lanu uliuli. Latou te faʻaitiitia le ogaoga o gaioiga mumusu i totonu o le manava ma faʻaitiitia le faʻamalosia o le oxidative (o le gaioiga o le faʻaleagaina o fausaga cellular i le taimi o le faʻamaʻiina). O faʻafitauli faapena e tulai mai pe a aofia ai le tele o le gaʻo ma gaʻo i le meaʻai.

O le taumafataga o le eggplant e fesoasoani i:

  • maualalo le cholesterol
  • faaosofia o le hematopoiesis,
  • faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • faamalolosia puipui puipui ma le musika o le fatu,
  • faamautu le maualuga o kulukose,
  • Faʻateleina le pulelaa o le talo,
  • maualuga le hemoglobin.

E fautuaina le aofia ai o le isalaʻelu i le meaʻai mo tagata e maua i le mai, o le gout, ma le fatu fatu. Latou te saofagā i le tosoina o le vai, puipuia le faʻaalia o le edema. I le matua, e tatau ona e faaopoopo i ai le lanumoana i le lisi autu, latou te maua se aoga aoga i le setete o le cardiovascular system, e puipuia ai foliga o le tele o faafitauli

Ae o tagata mamaʻi e maua mai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e tatau ona faʻaeteete. O le tele o fiber e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. O lenei mea e mafai ona amataina ai se vevesi tele o le gastritis, o le maʻi o le peptic. E talafeagai le teena o se oloa pe afai o oe o se faʻasalaga i lenei oloa.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Afai e leai se faafitauli i se fafine maʻitaga ile gaʻo, e mafai ona aofia ai le isalaʻelu i meaʻai i aso taitasi. O i latou o le punavai o elemene e tatau ai mo le lumanaʻi o le lumanai, vitamini, meaola, aveese toxins, cholesterol ma isi mea leaga.

O le fualaʻau laititi-kalori e matua atoatoa lelei, o lea o le a le maua ai e se fafine ni faafitauli i le mamafa. O le aʻafiaga o le tino e puipuia ai le foliga mai o le edema, lea e masani ona tupu i le taimi o le gaioiga. E i ai a latou aafiaga lelei i le gaioiga o fatugaʻo.
Endocrinologists oe ua maitaga i se maʻi o le maʻisuka ituaiga e mafai ona faʻaaogaina le lanu uliuli i totonu o se mea e tao ai poo le tusitusi. E toʻatele o le a fiafia i le eggplant grilled po o se faimalaga faʻalua.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

Ina ia feagai ma le maʻisuka, ina ia puipuia le aʻafiaga o le aʻafiaga o le maʻi, e mafai ona e mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le gaioiga faaletino atoatoa. O le faaopoopoina o le isalaʻelu i le taumafataga e fesoasoani e faʻaititia ai le aofaiga atoa o suga e ulufale i le tino. Fiber o loʻo aofia ai i totonu e le aʻafia, o se taunuuga, e itiiti ni calories e faʻafefe. O lenei mea e le gata ina aʻafia ai le faʻamautuina o le suka, ae le o le mamafa foi o le mamafa.

E fetaui saʻo lelei le fua o le laau i totonu o se meaʻai maualalo. E leai se mafuaʻaga o fesuiaiga faaseseina i le kulukose.

Fualaau aoga

Maua le tele o fualaau aina pe afai e te fuafua pe faapefea ona kuka saʻo. E mafai ona aofia ai le laau i le tele o ipu fualaʻau taumafa, kuka, gaosia e aunoa ma le suauu.

Mo le kukaina, ave fualaʻau, logo pepa, riki, zuciniini, sina kāloti, tamato, garlic. O vaega uma e tipi i totonu o pusa, fefiloi ma auina atu i se palupa ma sina vaega o le suauu olive. Uu le paluga mo le 30 minute. O fuga mata ma gutu ua faʻapipiʻiina i le masini tapuni.

E lua fualaau lapopoa e vevela ma kuka i totonu o vai suamalie. I totonu o le isi apa, sauniuni moa po o le toki popo. O nei vaega ua vaeluaina i totonu o pusa, fefiloi. Latou te faʻaopoopopo ni piko o tamato pele, o le sukati mumu, tipi i afa afa, o le fulufulu greens. Salati salalauina i le paluga o le suauʻu olive, soya soga, sua o le lemoni. Ina ia faʻaleleia le tofo, e tatau ona e faʻaaogaina le ipu e 30 minute i le pusaaisa.

Eggplant Caviar

E le faasaina le 'ai o le maʻisuka ma le isalaʻelu caviar. Ina ia faʻaititia le kalori, e le tatau ona falai muamua ipu. O le ipu e foliga tutusa lelei pe afai e kuka le isalaʻelu i vai suamalie. Mo le kuka, i le faaopoopo atu i nei fualaau aina, o tamato ma aniani ua pasi atu i se suʻi meaʻai. O nisi e faaopoopo i kāloti, pepa logo.

Aisea e tatau ai ona e faaeteete i le isalaʻelu mo le maʻisuka?

Na amata ona faʻaumatia le laau i le 7000 tausaga ua mavae, ma na sau o ia i atunuu Europa mai Saina. Sa aʻoaʻoina tagata e uiga i le lelei o le oloa i se taimi mulimuli ane, ae i le taimi muamua, e leai se alofa faapitoa ona o le tofo oona. Ae o le taimi nei o le fualaau fualaau ua aoaoina e kuka lelei, o lea e masani ona faaaoga i fualaau faasaina. E matua taua tele i le maʻisuka ia laau o le suka, aua o la latou fatuga e tamaoaiga tele:

  • Mimine
  • Niacin
  • Folic acid
  • Potassium
  • Copper
  • Pyridoxine
  • Vitamin K
  • Magnesium
  • Antioxidants (phenols ma isi)

E i ai le tele o fiva i le isalaʻelu, o lea o le a fusifusia ai le maualuga o le suka ma le gaʻo lea e sau ma isi meaʻai. E aoga le eggplantal mo le maʻisuka. E maualalo le kalori o le oloa (30 kcal / 100 g), o lea e mafai ai ona saunia ni manogi mama ma le suamalie e aunoa ma le lamatiaga o le lelei, e taua tele mo le maʻi.

O le faʻaaogaina o le isalaʻelu mo le maʻisuka e maualuga. Ae e tatau ona e filifilia ma le faaeteete auala e saunia ai lenei fualaau malosi. Afai e te fusi le isalaʻelu, o le a galo le tele o suauu. O le mea lea, fugaina o se fualaau lanumoana o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le numera o meatotino faʻamaonia e puipuia o le a itiiti.

E le fautuaina e fuga fualaʻau pe a kukaina mo le maʻisuka.

O le auala sili e kuka ai le eggplant mo le maʻisuka o le saluina lea i sina gaʻo itiiti. E le gata i lea, o le fualaʻau ua faamatalaina e mafai ona kukaina ma taofi ma taofi. O nei metotia o le togafitiga o le vevela e mafai ai ona e faʻasaoina mea aoga uma i le maualuga, ae o le mea e le o le kalori e le faʻateleina.

O ipu sili ona lauiloa ma suamalie ma eggplant - stew, salakeke, caviar. Latou te fesoasoani e faʻaititia le aofai o le kalori o ipu. O fuālaʻau lanumoana matagofie e sui ai meaʻai e pei o pateta, mo se faʻataʻitaʻiga.

O le vailaʻau o le isalaʻelu

Fuālaau laʻau o loʻo aofia ai le numera o vitamini maloloina ma minerale:

  • ascorbic acid - o loʻo aʻafia i le faʻapipiʻiina o le palakene,
  • B vitamini - talafeagai mo le faʻamautuina o le metabolism,
  • Vitamin PP - faʻamalosi puipui o toto toto,
  • carotenes - faʻaleleia le vaeluaina o le vaʻai,
  • tocopherols - vitamini o le talavou, faʻaitiitia faʻamalosi saoloto,
  • Vitamin K - o se vaega o le faʻaaogaina o le toto,
  • paluka ma magnesium - faʻaitiitia le sologa lelei o maso sulu ma le fatu,
  • manganese, apamemea, uʻamea ma le zinc - o se vaega o enzymes,
  • calcium - mumusu skeletal muso.

O le pulupulu e aofia ai le tele o fivae taofia ai le vave faʻaaogāina o gaʻo. O le peel e mauʻoa i enzymes e faʻaleleia ai le toto. O le isi vaega aoga o anthocyanini, o loʻo iai a latou meatotino faʻasolosolo, tuʻu le eggplants i le lanu violē.

Per 100 g:

  • polotini - 1.2 g
  • gaʻo - 0.1 g
  • carbohydrates - 4.5 g
  • calories - 24 kcal.

O nei fuainumera e faʻaaoga i fualaʻau mata mata.. Faʻalagolago i auala e kuka ai (fuga i le suauʻu, kuka, sisi, ma isi mea), e ono fesuisuiaʻi ia tau o le KBZhU.

Faailoga tao tao ma kuka ai le isalaʻelu:

  • kalori content - 42.8 kcal,
  • proteins - 1.4 g
  • gaʻo - 2.3 g,
  • carbohydrates - 4.2 g.

Faailoga fugafuga fuga:

  • mea o kalori - 132 kcal,
  • proteins - 0.8 g
  • gaʻo - 8.1 g
  • carbohydrates - 10.2 g.

Fuamoa eggplant:

  • calorie content - 38 kcal,
  • proteins - 1.2 g
  • gaʻo - 1.9 g
  • carbohydrates - 5.2 g.

Paʻuʻelu fualaʻau:

  • calorie content - 50 kcal,
  • proteins - 0.9 g
  • gaʻo - 0.7 g
  • carbohydrates - 7.27 g.

Faʻamatalaga Glycemic Eggplant Glycemic

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le filifilia o meaai e taua tele le le maua o le carbohydrate i le avea ma faʻamaumauga faʻapitoa o le oloa.

O le taua o lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le fua o le suiga i le suka toto pe a uma ona 'ai. O le maualuga o le faasinomaga o le glycemic index, o le sili atu foi lea o le suka i luga o le tino pe a faʻaaogaina le oloa.

O le fualaau o le eggplant glycemic e 15.. O lona uiga e lua itula i le maeʻaina o le 100 g o le isalaʻelu i meaai, 100 × 0.15 = 15 g o le kulukose o le a iloa i le toto. O lenei fuainumera faasinoupu o le faasinomaga e maualalo, o le mea lea o le isalaʻelu e mafai ona faʻaaogaina i aofaiga taua mo le maʻisuka.

Le mafai ona 'ai le eggplant mo le maʻisuka ituaiga II

Sei o tatou mafaufau po o le a lelei ma faʻamalosi o le aofia ai fualaau faisua lauulu mo le maʻisuka i le taumafataga.

Feteenaʻiga mo:

Feteenaʻiga tetee:

  1. Aiga e sili ona fiafia e faʻaaoga le eggplant mo le faʻavelaina. O meaai mama ma gaʻo na o le faʻateleina ai le tulaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.
  2. O fualaau suamalie o fualaau aina ulaula ei ai le tele o solanine, o le toxin lea e faaleagaina ai sela ate. O ituaiga paʻepaʻe eseese e aofia ai se vaega itiiti, o le mea lea, i lenei tulaga ua manatu e leai se aoga.
  3. O le lamatiaga o meaʻai o meaai. O tagata mamaʻi ma tagata gasegase e iai le tulaga le atoatoa o le tulaga e tatau ona faʻaeteete pe a faʻalauiloa se fuainumera tele o isalaʻelu i a latou meaʻai.

Faʻaaoga talafeagai

Tuuina atu le fuainumera o fualaau o gaosiga o nei fualaau faisua e mafai ona faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga mo le maʻisuka e toetoe lava leai ni tapulaa.

Fesoasoani O le averesi faaletausaga o tagata taʻitasi e 2-5 kilokalama o le eggplant ulu.

Folasaga i le Meaʻai Fualaau aina fesoasoani e faʻaititia le aoga o le kaloriae aua neʻi galo e uiga i le faʻalelei.

E tatau faatapulaaina pe taofia le faaaogaina o fualaau lanu violisi pe afai e te matauina o le faʻaaliga o ia ituaiga le manaʻoga e le manaʻomia o le tino:

  • tiga poʻo le tiga tiga i totonu o le manava po o le manaʻoga - faʻamaoniga o se faʻavavevaveina o faiga le lelei - mo se faʻataʻitaʻiga, gastritis, enterocolitis poʻo duodenitis,
  • tiga i le itu taumatau poʻo le agavale o le hypochondrium o se faailoga o le mumu o le ate poʻo le pancreas,
  • nofoa le lelei - e mafua ona o le tele o le fiber intake,
  • tiga o fatuga - o se faailo o le mumu poʻo le faʻamalosia o urolithiasis,
  • mūmū, paʻu, o le suamalie o le paʻu o ni faailoilo ia o gasegase.

Eggplant saute

O mea aoga:

  • eggplant - 4 pcs.,
  • aniani - tasi ulu,
  • kāloti - 2 pcs.,
  • pepa suamalie - 2 pcs.,
  • tamato - 4 pcs.,
  • keleni - 4 cloves,
  • lanu e tofo ai.

Tipi le isalaʻelu i totonu o ni vavao ma soga i le vai faʻafefe mo le 30 minute - o le mea lea e alu ai le oona. Oona e tipi i afa mama, kāloti ma le pepa - i totonu o cubes, tomatoes - i fasi pepa. Laʻau ma laulaʻau 'oloʻo nutimomoia i totonu o se mea faʻafefeteina poʻo le suʻe.

O fualaau faisua e aunoa ma le suāuʻu e salalau i totonu o le fagu poo totonu o se fagu loloto, e faʻamalieina e vaelua ai le sua, ma sisi mo le afa itula ma tapuni le tapuni ile vevela vevela. Afai e talafeagai, faʻaopopo le afa afa ipu vai ina ia le mu ai fualaʻau. Ona faaopoopoina lea o greens ma le kalo ma faapipii mo le isi 5-10 minute.

Eggplant Stew

O mea aoga:

  • zucchini - 2-3 pcs.,
  • eggplant - 3 pcs.,
  • pepa suamalie - 2 pcs.,
  • tamato - 2-3 pcs.,
  • aniani - 1 pc.,
  • kāloti - 1 pc.,
  • masima e tofo
  • pepa e tofo.

E toso le vine, tipi i totonu o pusa ma faʻafeu i le vai faʻafefe mo le 15 minute. Zucchini ma kāloti 'oloʻo vele ma faʻamalo. O gaʻo e tipi i afa mama pe tipi i totonu o se mea e faʻaleleia. Tomatoes ma pepa e mafai ona tipi i totonu o ni pulu poʻo ni fasi pepa, pe a manaʻo ai, peʻe (mo se taimi i le vai inu, ona inu ai lea i le malulu).

I totonu o le paluga poʻo le ogaumu, o fualaau 'aina suamalie e fufulu i luga o le vevela ma sina vai itiiti ma faʻaosooso faʻafuaseʻi ina ia le mu le paluga. A faʻamalūlū fualaau faisua, faʻaopoopo le faʻavela ma tuʻuina mo le 5 minute ma tapunia le tapuni.

Fuamoa Eggplant Steamed

O mea aoga:

  • eggplant - 3 pcs.,
  • tamato - 3 pcs.,
  • kukama - 3-4 pcs.,
  • pepa suamalie - 2-3 pcs.,
  • lanu mumu - afa ulu o kapisi,
  • greens, masima, pepa - ia tofo.

E vaeluaina le vine, tipi i le afa, susu i le vai faʻafefe mo le afa itula. Ma le isi, o le vai inu i totonu o se kuka taofi po o se faimalaga faalua, tuu le isalaʻelu i luga o se sieve i luga o le uila, tapuni le tapuni, kuka mo le 15-20 minute.

Ona tipiina lea o tamato i fasi pepa, kukama i le afa mama, pepa i totonu o kupita, ma le kapeti i ni fasi fasi pepa laiti. Faʻasalaina le isalaʻelu i totonu o pusa. O mea uma o loʻo faʻafefiloi, faaopoopo greens, salt and seasonings.

Lave Eggplant Caviar

O mea aoga:

  • eggplant - 5 pcs.,
  • pepa suamalie - 3-4 pcs.,
  • aniani - 1 pc.,
  • garlic - 3-5 cloves,
  • masima, pepa - ia tofo.

E tatau ona mulumulu ma faʻataʻoto ile laulaʻau ma pepa ma faʻamau i luga ole pepa tao e ufiufi ile pepa pepa. Ona muamua lea o le oveni i le +200 ° C, tuu se pepa tao ma fualaʻau i totonu, tao tao mo le 30-40 minute. Ina ia taofia fualaau faisua mai le mu, e faasolosolo ona fesuiaʻi.

A faʻamalūlū le fuʻeluʻelu ma faʻafefete le pepa, e tosoina fualaau faisua ma faʻamafanafana i le ea i se vevela lelei. O fualaau faisua ua vevela ma ua aveeseina, ua aveeseina fatu mai pepa.

O eleni, garlic, pepa ma le isalaʻelu o loʻo faʻaputuina ma se mea faʻaleleia i se tulaga vaʻaia o manu. Afai e leai se paʻulaʻau, e kukaina aniani ma keleni, ma fufuluina fualaau faisua i se vavae. A maeʻa ona faaopoopo le masima ma vevela e tofo, faʻafefiloi.

Tafuga i le Eggplant ma le Faʻi ma le Garlic

O mea aoga:

  • eggplant - 1 pc.,
  • kulimi malosi - 30 g,
  • garlic - 2-3 cloves,
  • pasili - 2-3 lala,
  • olive suauu - 1 tbsp. l.,
  • masima e tofo.

Vavae ese laʻau, selesele i luga. Ua suaina vao ma galala, gaosi vao. Faʻafei luga le isalaʻelu i le sua susu suamalie mo le 10-15 minute. Faʻataʻotoina le isalaʻelu i se pepa solo ma faʻagogo.

A o vevela fualaʻau, o loʻo fufuluina le sisi mai le itu o le tipi. I totonu o se pesini, faʻafefiloi le suauu olive, kelele ma otaota. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i luga o le sipisi paʻu. O le ipu e faʻamafanafana e pei o se meaʻai.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Mo le togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina ai le paʻu o fualaau mūmūe aofia ai anthocyanini, e na o le seleseleina. Faʻaaogā le paʻu o le eggplantelu laʻitiiti, e pei o fualaau e sili atu i luga o fualaau e aofia ai le tele o solanine.

O le seleseleina o le pele e sili atu ile taimi e selesele ai. O fualaʻau e te mauaina i luga o fale teu oloa i le taumalulu ua leva ona teuina i totonu o fale teu oloa ma faleoloa. E tusa lava pe na filifilia fualaau aina, ao latou teu oloa latou te faʻaleleia ai solanine.

Faʻalogo i le lelei o le fua.. Rotten pe pisia pytoparasites fua e le talafeagai mo le faʻaaogaina.

Faʻalogo! A o le i faia togafitiga faʻapitoa, faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻateʻa!

Laʻau faʻafefete

50 g o le pulu fou ua sasaaina i totonu o se vai vevela o le 0.5 l o le vai e kuka ai ma ua tauanau mo le 8-10 itula. A uma ona faʻamamaina le mea e faʻafefeteina ai, o le peʻa e alu ese. Faaaoga le afa ipu ao leʻi 'aʻai.

O loʻo i ai mea faʻaleagaina, choleretic, mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le anemia, ate ma le biliary, diabetes, pancreatitis, ma le gaʻo.

Paʻu paʻu

Ia faʻaauau pea ile eggplant peel i le tausaga atoa, e mafai ona faʻamago i le ea pe i se eleʻele eletise ma eleele i le paʻu e faʻaaoga ai se moa poʻo se mea e teu ai kofe. O paʻu vevela o loʻo teuina i totonu o pusa faʻamau mo le tausaga.

5 g o le paʻu o le a gagau i le 500 ml o le vai inu, ia tumau mo le 2-3 itula, ona faʻamaʻaina lea. Faaaoga le afa ipu ao leʻi 'aʻai.

O le faʻamaʻi pipisi i le isalaʻelu

I le tutusa o vaega mamafa ua tuufaatasia:

  • vili malogo o lanu moana,
  • upega fagota
  • flax fatu
  • rhizomes ma aʻa o elecampane,
  • afu fualaʻau malogo,
  • aʻa
  • o fua o susu susu,
  • suauu sana.

3 tbsp. l aoina mai o le suamalie i totonu o se vai vevela 500 ml o vai inu, o loʻo tumau pea 10-12 itula. Latou te taumafaina le afa o le ipu vevela aʻo afa afa itula ao le i taumafa.

Faʻalogo! O fomaʻi faʻapitoa e le suitulaga ai togafitiga faʻasalalau faʻasaina ma fualaau faasaina. Aua e te taofia le inu fualaau e aunoa ma le fautuaga a lau fomaʻi!

Sauniuniga saogalemu

Faʻamataʻu ma le faʻaeteete ia laʻau eggplant pe afai, faʻaopopo i le maʻisuka o loʻo ia te oe maʻi nei:

  1. Gastritisenterocolitis poʻo duodenitis. O vailaʻau oona e maua i totonu o fualaau faisua e mafai ona afaina ai puipui o le gastrointestinal tract.
  2. Pancreatitis. O fualaau eggplant e aofia ai le suauu e faateleina ai le mamafa i luga o le pancreas.
  3. Urolithiasis. O le tuufaatasiga o fualaau mūmū e aofia ai le tele o oxalates, lea e fesoasoani i le fausia o maʻa fatu.
  4. Faʻafitauli Tonu. O le taumafataga o tagata mamaʻi e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina pea o le ituaiga o meaai, eggplant i lenei tulaga e leai se faʻalavelave. Faʻeseese mea taumafa ma isi ituaiga o meaai.
  5. Erythrocytose. O fuālaʻau manogi e faʻaleleia ai le toto, o tagata e maualuga le maualuga o le hemoglobin ma le toto mūmū mūmū e tatau ona faʻatapulaaina lo latou faʻaaogaina o lenei fualaau faisua.
  6. Vein Thrombosis. Vitamin K ma le calcium, o loʻo i ai i totonu o le paluga o fualaau aina, e faʻamalosia ai le totoina o le toto, lea e faʻapupulaina ai le faʻavaeina o toto.

Faaiuga

E mafai ona aoga le kulimi ile maʻisuka. Ae o le taumafaina o lenei fualaau faisua o se mea saʻo ma e le afaina ai, e taua le mulimuli i tulafono: aofia ai na o fualaau aina i le taumafataga, faaaoga le paluga, sisi poo le tao, taofi le faʻalelei. Ma, o le mea sili ona taua - i le tulaga o le le lelei o taunuuga, tuulafoaia i latou ma saili fautuaga faufautua.

Faataʻitaʻiga o fualaʻau maualalo-kalori

Mo le maʻisuka o le novice, o le upu "meaai" e faia ai se ituaiga o mea e lanu ai le tino, tuuese le leai o se faamoemoe, atuatuvale, ma le atuatuvale. O lenei faʻamasinoga e mafai ona mafua ai se ataata ma le faʻafefete, e leai se isi mea.

E mafai ona faʻatagaina le 'aina o se fualaau fualaau e pei o le zucini mo le maʻisuka i soo se ituaiga, ae e tatau ona mataʻituina pe faapefea ona faʻafefiloi ma isi oloa. E matuā aoga tele le tatau ona avea o se salati, lea e aofia ai, faaopoopo atu i le zucini, ma isi fualaau aina e aofia ai pectin, calcium, potassium.

E tatau ona maitauina e manaomia le calcium, ona o lea ituaiga maʻi, o le ituaiga o le ponaivi ua sili ona leaga ona o le faaitiitia o le fua o le insulin.

O ia o le na te faia se vaega malosi i le fausiaina o ponaivi. E manaʻomia le potassium mo le faʻaaogaina o le kulukose.

O ipu zucchini, pei ole eggplants, e tatau ona avea o se vaega taua o le taumafa a se tasi o loʻo maʻi i le maʻisuka. O lenei mea e mafua ona o ni mafuaaga, o lona uiga, e faigofie ona latou saunia, e vave ona gauai ma "ave" salima mai le tino, ma faʻamautuina le fesuiaiga o le masima tima.

E i ai foi se aafiaga lelei i le faamamaina o le toto.

O le zucchini ua tumu o le a avea ma se meaʻai maloloina ma maloloina, lea e mafai ona faʻamaina i maʻi e pei o le maʻisuka. O vaega o loʻo mulimuli mai o le a manaʻomia mo sauniuniga:

  • lua pe tolu squash
  • se sipuni o le suauʻu olive
  • se tasi ata logo (sili ona lelei),
  • tasi leisi,
  • tasi eggplantala
  • o ni nai pupuʻu o le gaosia lelei o galati,
  • lua punetini o le sana ua kuka,
  • tasi tomato masani
  • 200 kalama o le kulimi malo
  • se fusi pasili po o se pa (filifiliga).

O nei mea uma ua saunia i se auala: e tatau ona fufuluina le zucchini, tipi i le afa ma faamama mai fatu ma fatu. O le taunuuga o se ituaiga o vaʻa e tatau ona tuʻuina atu i luga o se pepa tao.

Ma le isi, o le aniani ua falai faatasi ma le pepa ma le isalaʻelu. A maeʻa le lima minute, ona tuʻuina atu lea o le kela ma tamato, ma i le maeʻa ai o ni nai minute ona tuʻuina ai sana.

O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi mo le tolu i le fa minute. Ona alu ese ai lea o le ipu ma na o le afa o le aofaiga o le sisi ma greens ua lava le moe.

O le Zucchini ua tumu i le malulu ma tao i totonu o se ogaumu aasa mo le 20 minute. O lenei ipu e mafai ona faʻatagaina i ni mea laiti, ae o aso uma, o le a sili ona aoga.

Caviar e faia mai le zucchini e tatau ona manatu e le taliaina tele mo le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le afa kilokalama o fualaau faisua o lenei ituaiga, 50 kalama o greens, o ni sipuni tele o le uaina vine, o se sipuni tele o le suauʻu olive, o le tasi keke o le kalaiki - lelei le gaʻo, afa o le sipuniti o masima ma sina tamai pepa.

E tatau ona fufulu le Zucchini, ona faʻapipiʻiina lea e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea faʻalanu meaai faatasi ai ma le paʻu. I lenei laumua e tatau ona faʻaopoopo faʻasalalau le aofai o le garlic, otaota, pepa, masima ma vinika.

A maeʻa lena, ona toe faʻafeiloaʻi lea o le masini i se tulaga o le homogeneity. E kuka le caviar i le pusaaisa mo le tele o itula.

A uma lena, e tuʻuina atu i le laulau. E sili ona lelei le faʻaaogaina i nai aso muamua talu ona maeʻa sauniuniga, e matua le manaomia lava e faʻaalu.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le zucchini ma le isalaʻelu mo le maʻisuka, e le gata ina mafai ona e fiafia i ipu suamalie, ae faaleleia atili ai lou tino.

O meaʻai, salakeke, sandwiches e faaopoopo atu i ipu i luga o le laulau fiafia. E ala i le faʻaalia o le fatufatuaʻi ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga o oloa e fautuaina e tagata maʻi endocrinological, e mafai ona e 'ai atoatoa.

O meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le mamafa ma le numera o kalori o se ipu, o mea taʻitasi. O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona amanaʻia, fetuutuunai pe a talafeagai ai, o le aofaiga o meaai e 'ai.

Sanuisi ma le vevela (125 Kcal)

Lulu le kulimi kulimi i luga o falaoa, tuʻu le iʻa, teuteu i se ipu o koko kāpeti ma fufuluina i gaʻo lanu meamata.

  • Rye falaoa - 12 g (26 Kcal),
  • sisi na gaosia - 10 g (23 Kcal),
  • fusi vao - 30 g (73 Kcal),
  • kāloti - 10 g (3 kcal).

Nai lo le togafiti o sisi, ua mafai ona faʻaaogaina se oloa maualalo-kalori - o se faʻafefiloi o le paluga o fale. Ua saunia i le auala lenei: masima, pepa, gaʻo tilati ma le pasesa ua faaopoopo i le 100 siʻisi falaoa gaʻo. 25 g o se tuufaatasiga eleele lelei e 18 kcal. E mafai ona teuteuina se sanuisi i se lala o le basil.

Fuamoa oona

Lalo i le ata, lua pale - 77 kcal. Faʻasinoa ma le faaeteete ia fuamoa ua gaosia i vaega e lua. Mash fafo le isu ma se vavae, faʻafefiloi ma le kulimi kulimi maualalo ma le gaʻo lanu meamata. Faamasima, faaopoopo le pepa lanu uliuli e tofo ai. E mafai ona e teuteuina le meaʻai i olive poʻo le tuʻuina o olive.

  • Egg - 43 g (67 Kcal),
  • aniani lanu meamata - 5 g (1 Kcal),
  • kirimigi 10% gaʻo - 8 g poo le 1pp. (9 kcal).

Iloiloga Autu o fuamoa, ona o le maualuga o le cholesterol o iai i totonu, e sese. Latou te tamaoaiga i le: polotini, vitamini (A, vaega B, D), o le faʻalavelave o fulufulu fuamoa, lecithin. O le le faʻatagaina atoa o se oloa maualuga-kalori mai le fua mo le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai.

Caviar Squash (1 vaega - 93 Kcal)

O le zucini talavou faatasi ai ma se fasi mumu vaivai e tipi i totonu o poloka. Faaopopo le vai ma tuu i totonu o se apa. E manaomia e le vai le tele ina ia ufiufi fualaau faisua. Cook zucchini seia vaivai.

Tulifili tila ma kāloti, kuka lelei, fuga i le suauʻu manogi. Faaopopo le zuciniini uamea ma falai fualaau faisua i tomato fou, kalaka ma laau. Toto mea uma i se mea faʻafefiloi, masima, e mafai ona e faʻaaoga mea manogi. Ina ia faʻapipiʻi i se multicolo mo le 15-20 minute, e sui le multicolo i se mea e puipui ai le vaʻaiga, lea e tatau ai ona faʻateleina le caviar i taimi uma.

Mo 6 fesoasoani a le caviar:

  • zucchini - 500 g (135 Kcal),
  • aniani - 100 g (43 Kcal),
  • kāloti - 150 g (49 Kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal),
  • Tomatoes - 150 g (28 Kcal).

I le faʻaaogaina o le lapisi matamuli, e faʻamaʻapeʻaina ai ma faʻamaʻapeʻa. Pululokiniki poo zuciniini e mafai ona suia lelei le fualaʻau.

O le fua maualalo-kalori mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa.

Fua ma fualaʻau mo le maʻisuka: faʻapefea ona fiafia i meaalofa o le natura e aunoa ma ni aʻafiaga?

Aua e te faanatinati e mafaufau i le maʻisuka o se faasalaga. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona taulimaina lenei faʻafitauli pe'ā ia faʻaalia le fua talafeagai o le mataala ma le faautauta i meaʻai. E mafai ona e maua le fiafiaga mai le olaga pe afai e te iloa le mea e maloloina ma saogalemu mo le maʻisuka, ma faʻaaogaina lenei mea pe a tusia se lisi o fale poʻo le faʻatulagaina o ipu.

O aoga o le isalaʻelu

O meaai i le soifuaga o se tagata maʻi i le maʻisuka o se tasi lea o vaega taua o le toe faʻaleleia. O le tagata gasegase e manaʻomia ona 'ai le meaʻai ma i le taimi lava e tasi o meaai maualalo-calorie.

Eggplant i le maʻisuka ituaiga 2 e na o se pau. O mea maulalo ole gaʻo i totonu o le tino, e puipuia ai le atinaʻe o le glycemia.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • O vailaʻau o loʻo i totonu o le pulu e puipuia ai vaʻa mai aʻafiaga o faʻamalolo saoloto ma faiga e le faʻaogaina.
  • E aveese e le siama le cholesterol lamatia mai le tino. E taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, lea e masani ona faʻalavelave i le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le faʻaaogaina o le isalaʻelu e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. O le siama e faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas ona o le maualalo o le gaʻo ma le maualalo ole GI.
  • O le Hemoglobin i luga o le toto e tulaʻi mai, e pei foi o le pulelaa o le talo.
  • Faʻaleagaina tele le tulaga o le cardiovascular system. E taofia le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli.
  • E i ai sona aʻafiaga. Puipuia le foliga mai o le edema, lea e masani ona popole i fafine maitaga e iai se maʻi o le maʻisuka.
  • Faʻaleleia mea totino o le toto. O lona uiga, viscosity ma fluidity, lea e faalagolago i le anotusi o protein ma elemene fausaga, lea e lava le tele o fua.
  • Faʻaaoga masani le faʻaleleia o le masini vai masima-masima, faʻafoeina le paleni-o le faavae.
  • E taofia le teteʻi o le insulin.

Fualaau aina e aoga mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o mea aoga e faʻamamafa ai le tino o le tina faʻamoemoe. E le gata i lea, o le a le maua e se fafine maʻitaga ni faafitauli i le mamafa tele.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia le toe maua ma ia lava mea maloloina, e tatau ona e filifili le saʻo saʻo.

  • o le i ai o se 'au (e tatau ona lanumeamata ma e le o gatete),
  • faʻatau fualaau laiti (fua tele e sili atu ona solanine, e mafua ai le oona),
  • o le paʻu e lamolemole ma susulu
  • leaga i tafatafa o le 'au (pe a iai se tootoo tauagavale - o le mea e tele, pe a fai e te faia se taumafaiga - e le o le tino),
  • afai e pouliuli fatu, e le mafai ona e 'aina le fua,
  • enaena enaena e faʻaalia ai le fesuiaʻi; e le mafai ona e faʻatau mai sea ituaiga.

O fualaau lelei ua filifilia e taua tele i le sauniuniga o fualaau suamalie.

Fualaau eggplant

Na o ia lava, o le fua e masani ona le faaopoopoina i salati. O lenei mea manaia. Na te avatu sina ita, o lea e taua ai le iloa auala e saunia lelei ai ipu mo le maʻisuka mai le eggplant.

Auala e sili ona lelei mo le kukaina: kuka, tao ma gaosi.

Mo le ipu e te manaomia 1200 kalama o le isalaʻelu, 4 cloves o le kālati, thyme ma olive olive, riki ma 1 tbsp. l balsamic vinegar, 1 lita o le vai ma le masima.

O le vave saunia o le soup puree, e oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e taulimaina lenei galuega.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Fualaau eggplant mo le maʻisuka:

  1. Laʻau paʻu, tipi i totonu o afa mama 1 cm le mafiafia. Fai tutusa ma aniani.
  2. Tipi le keleni i se naifi pe pasi atu i se fale lomitusi.
  3. Fagogo se pusa falai ma le suauʻu manogi, tuʻu le isalaʻelu, lau lau lau ma sasaa le vailaʻau palsamic. Fuga.
  4. Seese, fuga o aniani, kele.
  5. Faʻatasi fualaʻau, faaopoopo vai ma faʻala. Kuni le fagu ma le tapuni ma faʻapipiʻi mo le 20 minute.

Faatasi ai ma se mea faʻaleleia, o mea uma lava e faʻailoaina. Faʻamamago ma faʻafiafiaga e tofo ai.

Eggplant Meat

100 g o le ipu e aofia ai le 109 kcal. O le aano ma nei fua o le manogi, e manogi ma e matuā faʻafefe.

Ina ia saunia 2 tautua o le a e manaʻomia: 250 g o le pipi, 1 le keke o le garlic, 150 g o le isalaʻelu, 1 le aniani, 100 g keke o peleti, se pinisi o masima ma pepa uliuli, suauʻu fuālaʻau.

Saunia mo le 30-60 minute.

  1. Otioti le pipi i ni pulu po o ni fasi ie manifinifi.
  2. Otioti le isalaʻelu i totonu o poloka, pe a uma ona taʻe. E mafai ona tuʻu le pele, e tele ana vitamini aoga.
  3. Onigi tipi i ni afa se lua.
  4. Liligi le suāuʻu manogi i totonu o se pani, faaopoopo le lafumanu ma fusi i itu uma seia oʻo i le enaena auro.
  5. Faʻaopopo faʻasoʻeluʻelu o le isalaʻelu, aniani ma pikokeke (tipi i ni vaega se 4).
  6. Simmer mo le 30 minute.
  7. 5 minute aʻo leʻi faauu, masima, pepa ma faaopoopo le kesi.

Meaʻai tau taumafa i le 100 g: 109.4 kcal, 8.8 g porotini, 7.1 g gaʻo, 3.5 g o gaʻo.

Toto i totonu o le ogaumu

O le taoina o le ogaumu e leai se mea faigofie. E mafai ona e fufulu muamua fualaau faisua lelei, fufuluina i le sipisi ma le faʻavasegaina o meaʻai.

O fualaau suamalie e tumu i le araisa. O le ipu e vave faʻavave le tino. 30 minute e kuka ai.

Laʻu fualaʻau eggplant mo le maʻisuka:

  1. Fufuluina, tui le peʻa ma se tui, a leai o le a "fana" malosi.
  2. 'Otiʻoti i fasi ie manifinifi.
  3. Fafaso i le sua o le tipolo, masima ma le pepa.
  4. Fagaʻu se pepa tao tao ma le suauʻu manogi. Eggplant foi.

Pipi seia oʻo i le enaena auro. Afai e te tuʻu tamato i le pito i luga ma fufuluina i le kulimi kuka, o le a sili atu ona lelei.

Laʻau fagogo

O le ipu e le gata e lelei, ae aoga foi mo le maʻisuka. Lisi fualaau 'aina mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia. O le ipu e faʻaaogaina meaʻai ma meaʻai.

  1. 200 g eggplantala, 200 g zucini ma 300 g zucchini Pepe ma tipi i totonu o fulu tutusa.
  2. Fufulu pepa lanu mumu mumu, tipi i ni fasi manifinifi.
  3. Fagogo se pepa tao tao ma le suauu manogi, tuu fualaau faisua. Liligi 1 tbsp. l olive suauu, fufuluina i le 2 tsp. caraway fatu ma faaopoopo 1 lepp. curry. Faamasima ma le pepa e tofo ai.
  4. Pipi mo le 15 minute.

Faʻamaʻai i le moa moa, faʻafefe i le suāuʻu olive ma tautua.

Fualaau faʻapitoa

E mafai ona faʻaaogaina ia laau e togafitia ai le maʻisuka. E le o se auala masani o le togafitiga, ae aoga tele.

Fualaau faʻapitoa mo le togafitiga o togafitiga endocrin:

  • Tasi se fua e tasi, faafetai. Somi le sua i totonu o se sieve. E mafai ona e faʻafefe le meaʻai e ala i se mea faʻafefeteina ma togi le sua i le gau. Inu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. E faʻaaoga foʻi fualaau mo le faʻaaogaina fafo. Na te faʻamaloloina manuʻa ma le lelei o le vavalalata.
  • O le fuga o le eggplant e fesoasoani e aveese le talo. Peeled ma suamalie fua mo le 250 ml o le vai. Latou te tuʻu i totonu o le vai vai, faamama pe a uma le 30 minute. Ave le vailaau i le 4 taimi i le aso mo le ½ cup.
  • Fuʻu ma faʻamago le pele. 'Aʻai faʻatasi ma se mea faʻaleleia i se tulaga paʻu. Ave le 1 tsp. i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • O le paʻu paʻu o loʻo faʻaaogaina e fai ai le fusi. Faaaoga lou gutu e faʻamalosi ai ou nifo ma puipuia ai maʻi pipisi. Mo le kuka 1 tsp. o le paʻu ua sasaa i le vai mafanafana ma le faaopoopoina o le 1 tsp. masima.

E mafai ona e saunia infusions ma sua oona faʻatasi ma isi fualaʻau aoga e faʻamaonia ai le suka toto. O fualaau e le lelei tele, o lea e fautuaina ai e faaopoopo le sua o le lemon.

Contraindications

E le mafai ona faʻamaunuʻu tagata gasegase mo le maʻisuka ituaiga 2. O se fua lelei e tele mea e teteʻe ai mo le faʻaaogaina.

A faʻamavaeina e faʻaaoga:

  • Faʻamamaʻi gasegase. O vine e aofia ai le tele o fiber, e mafai ona faʻaosofia ai le gastritis, maʻi o le tino ma isi faafitauli ma le gastrointestinal tract. O le mea lea, e le mafai ona e 'aina lenei fualaau e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.
  • Faʻatasi mo se taimi umi e teuina ai. E faʻapupulaina ai le toxins lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina ma le le talafeagai o amio.
  • Le lava o le calcium. E le faatagaina e le fomaʻi lenei vailaau e faʻafefe masani. Afai o se maʻi e maua i le maʻisuka ei ai se talaʻaga o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi faʻatasi poʻo e uiga i le vave faʻaumatia o le calcium mai le tino o loʻo ia tauivi ai, e le mafai ona e 'ai le fetus. E solia i soo se ituaiga.
  • E le fautuaina le suamalie mo faʻamaʻi o le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaletonu. E le gata i lea, faʻatasi ai ma maʻi masani o le okeni ma faʻamaʻi o se natura mataga.
  • Mo faafitauli ma fatugaʻo ma gaʻo.

I fualaau e sili atu ona suamalie, faʻalauteleina ai le solanine. O lenei mea e puipuia ai le laau, ae pe a 'aina i le tele o mea e mafua ai le oona. O lenei mea e tau atu i le paʻu ma le gaogao, manava manava ma le vevela.

E faʻaseseina le eggplant. Latou te uʻuina le tele o suauʻu, lea e le aoga mo le maʻisuka ma maualuga tele i kalori. O meaai faʻamalaʻau e mafai ona mafua ai le paʻu i le gaʻoina ma le metabolism.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻaaogaina o le suka mo le maʻi suka

E masani lava, o gasegase ei ai se "maʻi suamalie" e fiafia pe mafai ona 'ai le isalaʻelu i le maʻisuka. O fualaau faisua o se tasi o vaega sili ona taua o se taumafataga maloloina. O oloa gaosia ei ai i latou ua faamaonia mo le maʻisuka. O i latou o se punavai lelei o vitamini, o minerale, o se tofo fiafia. O le mea autu o le mafai ona kuka lelei se meaʻai maloloina.

Tulaga lautele

E le o tagata uma e iloa le aoga o le isalaʻelu. O le fualaau faisua lava ia o lona uiga lelei ma le lanu violē. E i ai le aiga o le nightshade. O le oloa e maualalo le kalori (23 kcal mo le 100 g) ma le fuainumera maualalo ole glycem (GI) o le 15.

O nei faailoga e lua e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻamaʻi tele lava e faʻalagolago i faʻafitauli o le tino. O le taumafa o le fualaau faisua ma sina aafiaga itiiti ile metabolism o le carbohydrate e fesoasoani e faʻamautu ai le maʻi.

E le mafai ona togafitia pe faʻaitiitia le gasegase o le faʻamaʻi. E na ona latou auai i le numera o oloa e le faʻaleagaina ai le manuia o le maʻi. I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maloloina faʻatasi ai ma se tapulaa o gaʻo ma isi gaʻo, fualaau faisua e faʻapipiʻi ai le tino i meaʻai.

E iai ni mea taua e pei o:

  • Poly ma oligosaccharides,
  • Puipuia, amino acids,
  • Suavai
  • Fiber
  • Organic acids
  • Vitamini (C, E, PP, Vaega B, Folic Acid, Carotene),
  • Phenolic tuufaatasiga,
  • Minerale (potassium, chromium, magnesium, manganese, uʻamea).

E pei o isi fualaau faisua, o le isalaʻelu e faʻaaogaina e le maʻisuka e toe faʻaleleia ai le faʻasaina o le tino. E tele lava ina mautinoa le faʻamautuina o le metabolism. E fautuaina i latou mo gasegase tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka.

Taumafa paleni paleni meaai o se tasi lea o vaega sili ona taua o le faʻaleleia o se tagata o loʻo i ai le faʻamalosia o le inisalini. Afai o le faafitauli autu i le ituaiga muamua o le "suamalie" o le maʻi le atoatoa lea o le hormone o le pancreas, ona sosoo ai lea ma le maʻisuka ituaiga 2 e ese.

O le aano o le togafitiga e faʻaititia i le le mafai ona gasegase o gaʻo ile tino e faʻaogaina atoa le kulukose. E tele mafuaaga mo lenei faafitauli. O le galuega autu a le tagata gasegase o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o gaʻo i le gaʻo e puipuia ai le tafe o le glycemic.

E lelei lelei le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o le togafiti togafitiga. E tele suʻega mo le kukaina o mea suamalie, ma sili ona taua - o meaʻai maloloina mai lenei oloa. O aʻafiaga aoga o le fualaʻau i le tino o le tagata maʻi o:

  • Faʻaititia le toto o le kulukose toto. O lenei aafiaga e le lelei ona faamatalaina. O le fiva ma le zinc i totonu o le oloa e saofaga i se faʻaititia o le fua o le faʻaaogāina o siaki mai le vevela ile toto,
  • Faʻaleleia atili o le cardiovascular system. O le potassium ma isi elemene e mafua ai le faamautuina o le gaioiga o le muso o le fatu. Faʻafou le malosi faʻavae. Ua faʻaleleia mea taua o le toto,
  • Faateleina le maualuga o le hemoglobin. O le kulupu ma le kopa na fesoasoani i le faʻatoaagaina o le erythropoiesis. O lenei mea e mafai ai e oe ona tau i le anemia,
  • Siʻitia le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino. O le vai ma le fiber o ni faʻalapotopotoga masani o le faʻamalositino o le intestinal. Faatasi ai ma le fesoasoani o le isalaʻelu, o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia le malosi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e aafia ai le tele o okeni ma faiga o le tino atoa. Ese ese ituaiga o maʻi i se tulaga le tusa ai. I le i ai o le inisalini, o le fomaʻi masani e masani ona faʻatasi ma le oona.

O le isalafaila maualalo ile calorie e fesoasoani e faasaʻo le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto e aunoa ma le aʻafiaga o le mamafa ole maʻi. "Matemaʻi" mea taumafa (taumafa faʻa-fomaʻi) fesoasoani e faʻaumatia nisi pauna.

Faʻaopopo faʻaopoopoga o le tino ma vitamini ma minerale e faʻatasi ma le faʻavavevave o le faʻavaveina o metabolic processes. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa ma faʻamalositino e taʻitaʻia ai le toe faʻafoʻisia o suauu pancreatic.

E le fautuaina e le eggplant mo tagata ei ai le psoriasis tutusa. Fualaau faisua e faʻaosofia ai le alualu i luma o le dermatosis, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.

Vaega o le faʻaoga

I le tapenapenaga o le isalalala manaia ma maloloina, o le matafaioi autu e faia e se fualaʻau filifilia lelei. O oloa faʻaonapo nei e masani ona tupu aʻe e faʻaaoga vailaʻau matautia. A faʻamalosia, e mafai ona faʻaosoosoina le manava ma isi faafitauli.

E tele fautuaga mo le filifilia o se fualaau faisua faapitoa:

  • E sili le lelei le 'ai o fua e ola tupu tutoʻatasi. Afai e le mafai ona faia lenei mea (e tupu tele lava), e te manaʻo e faʻatau ni oloa mai tagata faʻatau oloa,
  • Aua le faʻatau vaivai pe vaivai fualaʻau. Atonu latou te matua pe ua amata ona faasolosolo ina leaga,
  • O lanu o le egg e tatau ona laugatasia,
  • Ole lapoa e le taua.

E le mafai ona iloa tonu le mea o loʻo faʻatau mai e se tagata i le maketi. E taua le mataʻituina o tali o lou lava tino aʻo leʻi faʻaaogaina se fualaau faisua.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻuina sina nai isalaʻelu i se pusa ma 'ai. I lenei tulaga, e manaʻomia ona e pulea faʻamatalaga o le glycemia. Faatasi ai ma le soifua maloloina masani ma le leai o fesuiaiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto, e mafai ona e kukaina se vaega masani o meaai.

E i ai suʻega masani mo le kukaina o le isalaʻelu. E taua le mafai ona gaosia e le gata i le lelei, ae o se ipu foi e aoga mo le maʻisuka. O mea masani e masani ai meaai o:

  • Caviar
  • Lave
  • Masusu sua
  • Uu pe pamu eggplant.

Lalo o le a avea o ni mea lauiloa.

I totonu o fualaʻau o loʻo faʻaaogaina ai se pani mo le kuka, e tatau ona e faʻamaonia le lauʻeleʻele ma lanu moana. Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • 400 g eggplantala
  • 4-5 cloves o le garlic,
  • 300 g ata pepa
  • 2 tamato masani
  • O nisi o suauu olive
  • Laʻau ma laau e tofo ai.

O le faiga o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. E selesele le laau ma le pepa i totonu o ogalaau tetele,
  2. Ua ave se lapoa lapoa ma loloto. O le suauu olive ua sasaaina i lona pito i lalo,
  3. Fualaau faisua, mea manogi e tuʻuina i totonu o le fagu,
  4. Lave i luga o le vevela vevela mo le afa itula,
  5. Ua faʻaopoopoina le sikalo solo
  6. Lave i luga o le afi mo le isi 5 minute,
  7. Faʻaopopo greens.

O le faʻaleagaina o sea meaʻai e le aoga ona o le faʻaaogaina o le suāuʻu. Pe a faʻavelaina, e faʻaitiitia ai le tele o meaʻai i le isalaʻelu.

O le sauniuniga o le caviar e manaʻomia ai le faʻaogaina o mea nei:

  • 3 eggplants
  • 2 'ulu o le silo,
  • 2 tamato
  • 4 kelu tafatafa
  • 2 fasi fasi pepa tioata
  • 50 ml o suauu olive,
  • Laʻau ma laau.

O le faagasologa o le faia o le caviar e aofia ai laasaga nei:

  1. Muamua, e taoina le isalaʻelu i le ogaumu mo le 10-20 minute i le vevela o le 200 ° C. Tuʻua i latou e faʻamafanafana
  2. Ona latou tunu foi lea o se pepa,
  3. Taʻu le isalaʻelu ma le pepa
  4. O mea uma e maua mai ai le pulupulu faʻatasi ai ma le kalone e aumai i se tulaga mama (blender),
  5. Na ufiufi Tomatoes i vai inu, vevela ma le gaogao,
  6. Taʻu le riki, fuga seʻia oʻo ina susulu le malamalama,
  7. Faʻaopopo tomati i le pusa ma faʻapipiʻi mo le 5-7 minute,
  8. Ona faʻafefiloi lea o le isalaʻelu ma le pepa i totonu o le meaʻai faʻaluaina, o mea manogi e faʻaopoopoina i le tofo. Lave i luga le afi mo le 10 minute. Ina ia faaopoopo se tofo piquant, e mafai ona e faaopoopo 1 sipuni sipuni o le sua o le tipolo.

A uma le kuka, ona tuu lea o fuamoa i se koneteina tioata ma tuu i totonu o le pusaaisa. Eggplant o se mea maloloina ma lelei le gaosi mo soo se ituaiga o maʻisuka.

Eggplant ma le maʻisuka

Mo le tausia o le soifua maloloina, o le maʻisuka e manaʻomia le taumafa lelei, e le aofia ai mea taumafa e sili atu le mamafa o le pancreas. Eggplant ma le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai i le taumafataga, aua i le faaopoopo atu i se lagona umi o le nofo lelei, o le fualaau faisua e tumu i vitamini ma minerale e maua ai se aoga aoga i le tino. O le faʻaauau pea o le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le popolega, cardiovascular and digestive systems, ma ei ai foi sona aafiaga aoga i le ate ma fatugaʻo.

Faʻatulagaina ma le faʻamalosi faʻasologa

E 90% vai o fualaʻau, ma o loʻo i ai sina vaega o meaʻai.

Ona o le anotusi o le 0.1 g o le gaʻo i le 100 g o oloa, o le malosi o le eggplant (blue) o le 24 Kcal, lea e maua ai le aia tatau e taʻua ai i latou o se meaʻai fua. I le taimi lava lea e tasi, o le 4.5 g mo le 100 g, o mea ia e maua mai i le fructose, sucrose, glucose ma fiber. O le faʻasinomaga faʻamamafa i lenei mataupu e 10 iunite, aua o le fualaau faisua e i ai le aiā e tatau ai i aso uma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O fua e mauoa i meaola oona, vitamini, suauu o le mineral, tannins ma pectin, filo o meaʻai, mono-ma oligosaccharides, ona o le lelei latou te ola maloloina ai. O vailaau faʻamalolo o loʻo i totonu o le lanumoana o loʻo lisiina i le laulau.

O a aoga o le maʻisuka?

E faʻamaonia o le faʻaaogaina masani o le eggplant mo le maʻisuka e le gata ina faʻaleleia ai le pancreas, e mafua ai le gaosia o le inisalini, ae aʻafia ai foʻi le tulaga faʻaletino ma le mafaufau o le tagata maʻi: o le tagata e sili atu le malosi ma e le faʻavalea. O le iʻuga, o le maʻisuka e itiiti ifo le faʻafitauli i le faʻalavelave ma faigofie ai ona le maua le mamafa. E le gata i lea, o le isalaʻelu mo le maʻisuka:

    E afaina lelei le afaina i le fatu ma le puipui o le toto.

faʻamaonia le kulukose toto

  • faaleleia atili le vai-masima ma le lipid metabolism,
  • faatonutonu le paleni o le acid-base,
  • aveese suauu o le uric acid ma le cholesterol sili atu,
  • faamalosia puipui o toto toto ma muso o le fatu,
  • faaosofia le pule faalilolilo o le gastrointestinal tract,
  • saofaga i le faʻamamaina o talo,
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Maʻi Suka

    Ina ia sili atu le maua mai le isalaʻelu mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻatau se fualaau faisua ma se paʻu mūmū ma lau fatu o le sunflower. Ina ia faʻaleleia le tino, e le tatau ona 'ai le fua i aso uma - e tasi i le 3-4 aso mo le maʻisuka ua lava. E taua tele le kuka. E aoga ma suamalie e fufulu, tao ma kuka ai le isalaʻelu. E lelei tele le teena o fualaʻau lea e falai pe gaosia ai fualaʻau.

    Aubergine casserole

    Mo le taumafataga a le aiga, e mafai ona e saunia se meaʻai suamalie o le arela. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le 250 g o moa po o le pusi sika i totonu o ni pusa, sasaa i le soya soya ma alu e suʻe mo le afa itula. Grate 100 g sisi malolo i luga o se fatulaʻau, tipi i ni mama 200 g o le isalaʻelu ma 100 g tamato. Fagaʻu se masini tao tao ma le pata, tuu le aano ma le isalaʻelu, masima, fufuluina le sisi ½ i luga, tuu tamato. Tuu le fomu ile ogaumu mo le 30 minute i le 180 ° C, ona fufuluina lea o le kulimi toe totoe ma tuu e tao mo le isi 20 minute.

    Fuamoa eggplant

    Laʻu mama, fufulu, tipi i le isalaʻelu, tuʻu i totonu o le vai vevela mo le 5 minute, aveese, vevela, masima, fufuluina i le falaoamata ma falai i totonu o se mea e faʻafefete ai i itu uma e lua. Ona tuu lea i totonu o le apa, faaopoopo i ai ni nai sipuni tele o le vai, kulimi mafiafia ma simmer,

    Fuamoa eggplant

    Fuamoa eggplants Eggplant - 10 pcs., Peʻe laititi - 10 pcs., Pepa o le Ratunda - 5 pcs., Onion -10 pcs., Garlic - 10-15 cloves. Mo le fufuluina: 1.5 lita o le suamati, 2 sipuni tele o le masima, 6 sipuni tele o le suka, 0.5 lita o le suāuʻu, 1 ipu o le vineka.

    Fuamoa eggplant

    Fuamoa eggplant Ingredients: eggplant - 600 g, aniani - 2 pi., Olive olive - 3 tbsp. sipuni tele, masima, pepa, yogurt - 0.5 kapu, tamato, kāloti. Oti le eggplants ma aveese le ogatotonu, fufulu, faʻafefe vai, tapuni lemu. I le suāuʻu olive, sasisi e tipi le sipisi

    E tipi le kulimi ile yogurt

    Laʻau eggplant faʻasusu i le yogurt 500 g eggplant, 100 g ghee, 2 aniani, 1 ipu yogot, greens (basil, savory, dill ma cilantro), keke, masima e tofo ai Lave le isalaʻelu, faʻalanu ma tipi umi. Faamasima fasi pepa, ufiufi ma a maeʻa le 10 minute

    Eggplant i le maʻisuka

    O le aofia ai o le isalaʻelu i le taumafataga mo le maʻisuka e mafai ona mafua ona o le maualalo o le kalori ma meaola ninii ma fualaau oona, faapea foi ma le malosi e faʻafaigofieina ai le toto cholesterol ma faʻasaʻo ai le toto.

    O loʻo faʻamalosia e Manganese le faʻafefe o le gaʻo mai meaʻai, puipuia le ate mai le tino o le degeneration, faateleina le inisalini ma gaioiga o le tino, e mafua ai le isalaʻelu ma le maʻisuka ituaiga 2 ma se mea taua tele.

    O le sosolo e aofia ai le fausia o le inisalini, faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e fuluʻi, faʻamalosia ai le faʻaogaina o puipuiga puipui ma faʻamaʻi manu, ma faʻaleleia le gaioiga o le pancreas. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se faasiliga faateleina o le sinimina i le urine, o le mea lea e mafai e le isalaʻelu ona fesoasoani e puipuia lona le atoatoa.

    E fautuaina foi le gasegase mo le maʻisuka ona o lona maualalo o le kalori - 23 kcal mo le 100 g, faapea foi ma se faasinomaga ole glycemic index (GI).O lenei faailoilo e atagia ai le gafatia o oloa e mafua ai le vave oso aʻe o le toto suka. O le glucose mama e masani lava ona avea ma 100, ma mo isi oloa uma, o le fua faatatau lea e fuafuaina.

    Ina ia lelei le pulea o le mamafa ma le glycemia, e le fautuaina e tagata maʻi suka ia oloa ma se GI i luga atu o le 70. I le faaopoopo atu i oloa mama ma falaoamata, latou te aofia ai foi fualaau faisua ma fualaau suamalie:

    1. Paloni (75).
    2. Meloni (80).
    3. Palu pateta (90).
    4. Kino (70).
    5. Kāreti kuka (85).
    6. Paʻu (75).

    Afai o le faasinomaga o le fuainumera o oloa o loo i le laina mai i le 40 i le 70, ona mafai lea ona faʻaaogaina i ni mea laiti, o oloa e maualalo le glycemia e faʻaleleia ai le suka toto, ma e le mafua ai le faʻamaloloina o le inisalini, o le mea lea ua faʻaalia ai i latou o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava i le mamafa.

    E i ai se fuainumera o le eggplant o le 15, lea e mafai ai ona aofia i latou i le lisi e aunoa ma le tele o tapulaa. Ae peitai ina ia mafai ona puipuia a latou meaʻai, faʻafela, pei o se auala e kuka ai, e le fetaui. O lenei fua e mafai ona gaosia ai le tele o suauu pe a fulu.

    Afai oe manaʻomia e kuka i totonu o le suāuʻu, e fautuaina oe muamua e kuka le eggplants ma faga i luga o le vevela vevela mo le silia ma le 5-7 minute.

    Mea leaga o le eggplant

    O le faʻaaogaina o le isalaʻelu i le taimi umi o faʻamaʻi o le fualaau oona e le fautuaina, talu ai o le fiva i totonu o latou mea e mafai ona mafua ai se osofaʻiga i le gastritis, pancreatitis poʻo le enterocolitis.

    Faʻatasi ma le cholecystitis ma le hepatitis, e mafai ona 'aina le isalaʻelu i na o le tulaga o le faʻamalologa mausali, talu ai o loʻo i ai se faʻasalaga o le choleretic. O le aofia i totonu o le lisi e faia malie, i lalo o le pulea o lagona o le tagata lava ia.

    E i ai ni meaola e tele o le oxalates, o le mea lea, ma se uiga e fausia ai maa i fatuga ma gaʻo oona, e le fautuaina e faʻaleagaina. O le eggplants o le topripe e aofia ai le tele o solanine, lea e mafai ona mafua ai le oona. O le mea lea, o ia fualaau aina e tatau ona gaosia ma ufiufi i masima aʻo leʻi kuka, tuu mo le 30 minute ma fufulu lelei.

    E faʻafefea ona kuka le eggplant?

    Mo le maʻisuka ma le gaʻo, e fautuaina e fufuluina eggplants, tao i totonu o le ogaumu, faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaopoopoga ole laʻititi ole suauʻu. E sili atu ona lelei le aofia ai i totonu o suauu ma fualaʻau nai lo pateta. O fualaʻau aoga e sili ona aoga, o lanu enaena paʻepaʻe paʻepaʻe, foliga lautele ma le laʻititi.

    O le auala aupito sili ona aoga e saunia ai le faʻasalaga o le isalaʻelu o le taoina lea o le fua ile ogaumu. Ona tatau lea ona vavae ese ma lelei le tipi i se naifi, faʻapipiʻi aniani akamea, tamato ma fuālaʻau manogi, faʻaopopo sina masima ma faʻafefeteina se ufiufi o le kalama, greens tapaʻese. Cilantro, basil, nuts, ma le logo talo e lelei lelei ma le isalaʻelu.

    Mai le eggplanti e mafai ona e saunia ai meaʻai, pate, soup puree ma le kuka. E mafai ona latou faʻavasegaina meaʻai i totonu o le pou, faʻaaoga e pei o anufe mo casseroles, uʻu ma kirimi kiripulu, pila, faaopoopo i le uʻu ma le falaoa.

    O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o le isalaʻelu mo le maʻisuka.

    Tuua Lau Faamatalaga