E mafai ona ou maua pancreatic pancreatitis i totonu o le taele

O aʻafiaga faʻamalolo o taualumaga o le taele i luga o le tino o le tagata ua leva ona lauiloa. Faʻaauau le asiasi i le taele, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi. Ae o faʻamalosaga mo auala faʻavevela, lea e tele, e tatau ona amanaia. O le taʻele ma le pancreatitis, pei o le tele o isi faʻamaʻi pipisi, e mafai ona aumaia ai le tino e le gata o faʻamanuiaga, ae aʻafia foi. Aʻo leʻi asiasi atu i le vaʻa, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi, o ia o le a ia iloiloina saʻo le tulaga o le maʻi ma fuafua ai le faʻailogaina mo lenei faiga.

O aoga o le bath Russian mo le tino o le tagata

E faigata ona faʻamaualuga le numera o aʻafiaga aoga o le taele i luga o faiga uma, totoga a le tagata. O aʻafiaga autu o aʻafiaga nei:

  • Faʻaleleia atili o le toto, totoina i gaʻo uma.
  • Faʻavaveina o metabolic processes.
  • Aveesea o toxins, oloa gasegase oona, faʻamaʻiina o le edema.
  • Faʻaleleia o le vascular tone, muscle fatu.
  • Faʻafouina o tisifiu epidermal, e mafua ai le faʻaitiitia o le tino paʻu paʻu tino, tatala, pama faamama o le paʻu ma lona toe faʻafouina.
  • Faʻaleleia, faʻaitiitia o le atuatuvale popole.
  • Faʻitiʻitia le manava o le musele, faʻaititia le tiga o muscular-tonic i tua, vae.
  • Faateleina puipuiga.

    Paʻele i le tino pancreatite

    O le gaioiga ogaoga i totonu o le pancreas e faʻatasi ma le fulafula ogaoga, plethora o fuluʻi okeni, faʻalauteleina i le lotoifale ma lautele i le vevela. O le maʻamaʻi, o lenei mea e faʻaalia i fiva, tiga ogaoga o le manava o le tino, maʻi faʻamalosi (leu, vomiting, flatulence, manava).

    Ona o le faʻaleagaina o togafitiga o pancreatitis, mo le vave faʻaumatiaina o faʻamaʻi ogaoga, o mataupu autu o togafitiga i le gaioiga mamafa o le "malulu, fiaaai ma le filemu". O lona uiga o le leai o soʻo se meaai i le taumafataga, sei vagana ai le inuina o le vai, matauina o le moega malolo e malolo mo nai aso muamua, faʻaaogaina faamalosi malulu i le vaega o le flamed gland. O lenei mea e faʻaaogaina ai le taele, saunas poʻo ogaumu vevela.

    O le faʻaalia i le maualuga o le vevela i totonu o le pancreatitis gasegase o le a mafua ai le faateleina o le togafiti o le inflammatory i le gland ma le faʻaleagaina o faʻamaoniga o le maʻi. Faatasi ai ma cholecystitis, cholelithiasis - o soo masani o pancreatitis - o le vevela e faaosofia ai se aafiaga o le choleretic. Ma o lenei tulaga matautia e ala i le atinaʻeina o le biliary colic, gasegase faʻalavelave aʻo agaʻi i luma maa ma faʻapipiʻiina le ala talo. O le mea lea, o le mumū o le pancreas ma le taele o ni mea e le tutusa.

    Paʻa i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi

    A oʻo ina oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga o le pancreatitis e masani ai, o le faʻasaʻoina o meaai a le tagata maʻi ma le olaga e avea ma mea e sili atu ona ogaoga. Ina ia maua le faʻatagaga a le fomaʻi asiasi e asiasi i le vaʻa, e tatau ona faia se suʻega atoa. E faia e le fomaʻi se suʻega faaletino: suʻesuʻe, palpation o le manava. Ae e tatau foi ona pasia se numera o suʻega: o le suʻega o le toto, suʻesuʻega o le urine, suʻega o le toto o le toto, suesuega suʻesuʻe, ma le suʻega o ultrasound o le tino o le tino.

    Afai o fua o metotia uma o suʻega e faʻaalia ai le leai o se mea e afaina ai le maʻi, ma o le soifua maloloina o le tagata e le ese mai le setete o se tagata soifua maloloina, ona faatagaina ai lea e le fomaʻi taualumaga i lalo o nisi o tulaga:

    Paʻele po o le sauna: o le a le mea sili e filifili?

    O se sauna e ese mai le taele i totonu o le sauna e maualalo le maualalo, o le mea lea, e sili atu le faigofie ona faapalepale le vevela maualuga. O le vevela i totonu o le sauna e masani lava ona sili atu le maualuga nai lo le taele, lea e matua matautia lava pe afai e maua le maʻi ile pancreatitis.

    I le gasegase o le faʻamaʻi, asiasi i le sauna, faʻapea foʻi ma le taele, e matua faʻasaina. E le fautuaina e fai lenei mea ma le faʻamagaloina o pancreatitis ona o le malosi o le vevela i luga o le pancreas (faʻaleleia o le fulafula, afaina o le tino). Saʻo ma pancreatitis, o le mea lea, o faʻamalamalamaga e le atoatoa.

    E mafai ona ou ave se taʻele uʻamea pe afai e iai lau pancreatitis?

    O le vavalalata ma le pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi e faʻavasegaina ma le vaʻaia, e pei o le taʻele vai lava ia. I le taimi o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi ma se malosi malosi e ave le taʻele o le pata, e mafai ona faia lenei mea, ae mulimuli i tulāfono manino:

    • e mafai ona e na o le uu ma se broom broom (o le oak e le fautuaina, talu ai e sili atu ona mautu),
    • e tatau ona faamalūlūina le paluga, fufulu atoa,
    • e le mafai ona faia ni gaioiga ogaoga, faʻavevesi, faʻafefe le manava ina ia aloese mai le tele o le toto i le pancreas, o le fula o ona tino. O lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

    E mafai ona sasaa le vai malulu pe a uma le vaʻa?

    E iloa e tagata uma aoga o le eseesega o le vevela i luga o le tino, ae o le pancreatitis, o se suiga tele i le vevela e mafai ona matautia mo le gland. O le sasaa o le vai malulu pe a uma ona asiasi atu i le potu vaʻa e mafua ai ona faʻafeiloaʻi faʻafuaseʻi ni hormones (catecholamines) i totonu o le toto, lea e faʻaosofia ai le faʻamaʻoti malosi o vaʻa toto.

    I se tagata soifua maloloina, o nei aʻoaʻoga vavalalata e aoga tele mo le tino. Ma i se tagata gasegase i le pancreatitis, o nei gaioiga o le a taʻitaʻi atu ai i le vevela, gasegase ogaoga, ma se faʻalavelave lautele o le soifua manuia. Ae faʻapena foʻi le spasm vascular e mafua ai le faʻaitiitia o le toto i le pancreas, lea e faʻaleagaina ai lona tulaga ma e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

    Taʻele taele: faʻapefea ona ave le maʻi?

    O se tagata gasegase i le pancreatitis o le a lafoaʻi lana taimi fiafia i le toatele - o le vevela vevela, aemaise i le tulaga o le vevela. Faatasi ai ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, ua mafai ai ona mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa:

    • vai vevela e le tatau ona maualuga,
    • e mafai ona e nofo i le taele mo le silia ma le 15 minute,
    • e le fautuaina e mulumulu atoa i le taele: e fautuaina e aloese mai le maua o le vevela vai i luga o le paʻu.

    Mo faʻamaʻi leaga o le faʻaogaina o meaʻai, e sili atu le fufuluina o le vai nai lo le taele.

    O fomaʻi o le a vavao se tagata maʻi i le pancreatitis mai le asiasi i le taele poo le sauna, ave le taʻele o le pata, poʻo le taʻele vevela i le taimi o le faʻalavelave o le faʻaogaina o le tino i le pancreas ina ia alofia ai le faʻaitiitia o le soifua lelei ma le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga (pancreatic necrosis). I le oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, e mafai ona e alu i nisi taimi i le potu vaʻa, ae tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi.

    Ituaiga vailaau mo pancreatitis

    Matou te vave matauina o le togafitiga o pancreatitis ua fautua mai ai e mafai ona e inu i vailaau nei:

    1. analgesics
    2. tapenaga o le enzyme
    3. fomaʻi faʻamaʻi
    4. togafitiga o le antienzyme
    5. lubricants
    6. atacids
    7. H2 - poloka poloka.

    I le taimi muamua o le faʻaaogaina o fualaau, o le togafitiga aupito sili ona aoga mo le faʻamaʻi. O le maualuga o aafiaga i le pancreatitis o loo faʻaaogaina e sauniuniga o le antienzyme, o le mea o loʻo galue malosi o le appetinin polypeptide. E maua mai le vailaau mai mama o povi.

    O sauniuniga mo le aniani o le pancreatitis ma le gaʻo e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻamamaina mai enzymes pancreatic ma a latou mea na faʻaleagaina. E fautuaina foi le faia o ni fua e fufulu lelei ai le inumaga.

    E mafai ona onosaʻi le vailaau oona e taofi ai le tiga matuitui ma le mumu o le mumu ma togafitia le faafitauli. O vailaʻau e mafai ona aofia ai le tala poʻo le paracetamol.

    Enzyme vailaau ua mamanuina e:

    • faaitiitia le nausea
    • faaleleia le fausiaina o meaʻai
    • faʻaitiitia le malosi o tiga i tamaiti ma tagata matutua.

    O le tuufaatasiga e aofia ai enzymes oona e fesoasoani e faʻatau meaai. O le faʻaaogaina tele o enzymes e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o gaosiga i le lumanaʻi, ma le isi faafitauli e tatau ona togafitia. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻe mea uma mai le fomaʻi.

    O sauniuniga uma o le enzyme e vaevaeina i ituaiga e 2:

    1. Fualaau faʻasalalau i le talo e malosi tele. E i ai foi se aafiaga lelei mo fualaau faasaina, lea e mafai ona i ai pe leai foi. Ae mo ituaiga uma o fualaau faasaina o loo i ai faʻamaoniga mo tamaiti ma tagata matutua.
    2. Anatikarasi e faʻaitiitia ai le eleʻele o le suka gastric ma le tele o enzymes e faʻaumatia i totonu o le manava. E mafai ona e inuina ia faateleina le aafiaga o sauniuniga o le enzyme.
    3. Laʻau faʻatoʻaga faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga teuteuga o laau.

    Toeitiiti o ituaiga uma o fualaau faasaina ua uma ona lisiina e fesootaʻi ma ausilali poo le faavae. Manatua o fualaau faasaina mai vailaau masani, lea e masani ona onā, faamaonia i taimi uma lo latou aoga i le faaitiitia o le tulaga o le pancreas, ma mafai ona togafitia.

    Enzyme togafitiga

    I le pancreatitis, e tatau ona faʻamaunuʻu enzymes pancreatic i le taimi lava e uma ai, poʻo le taimi, i le aofaʻi o 1-3 capsules. O togafitiga e faʻaaogaina pe a uma ona faʻaumatia se faʻalavelave faigata, e faʻaalia i tiga ogaoga.

    O le faʻasologa tonu mo tamaiti ma tagata matutua e faʻatutuina i tulaga taʻitasi. O lenei mea tuusaʻo e faʻalagolago i manaoga o le tagata mo lipase.

    I le pancreatitis, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina sauniuniga o le enzyme:

    • Creon. Faatasi ai ma le le mautonu o le secretory.
    • Pancurmen
    • Panzinorm. Faʻatasi ai ma le gaogao o le piliary pancreatic

    I tulaga ogaoga o steatorrhea, o fomaʻi e fautuaina ai togafitiga faaopoopo: vitamini K, D, E, A ma le kulupu B, lea o le ae inu i luga o se faasologa.

    O le faʻamalositisi o loʻo faʻaalia mo tagata e iai ni faʻafitauli faʻaletonu:

    • panmosaic edema
    • hypermilasemia
    • faʻailoga interstitial o le mumu o le pancreatic inflammation.

    O vailaʻau faʻamaʻi e faʻataunuʻuina ma le faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aprotinin e faʻaluaina i le lua taimi i le aso, faatasi ai ma se fuataga o le 100,000 iunite, o se faʻasologa o le 20,000 iunite.

    O le averesi o togafitiga e mai le 7 i le 10 aso. I tagata matutua ma tamaiti, o le umi o togafitiga atonu e eseese, ioe, o le fua o vailaʻau.

    O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faalagolago i le faʻapalepale tagata taitoatasi o maʻi!

    Togafitiga o gastritis erosive ma togafitiga faʻataʻitaʻiga a tagata faʻapitoa: vave ...

    Togafitiga o pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vispasmodic ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E tuiina i se auala faʻafuaseʻi i ni pusa uumi, o lea e inu ai i le taimi o togafitiga e le galue.

    Ole togafitiga faʻapitoa e naʻo le mumu o le pancreas ma le tiga matuia.

    1. Gastrocepin
    2. Leai-shpa
    3. Papaverine
    4. Platyphyllin

    A oʻo ina faʻalauteleina le pancreatitis masani ma o loʻo i ai faʻaaliga o le cholangitis ma le peripancreatitis, ua faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi. O lenei filifiliga togafitiga e le faalagolago i le matua o le maʻi, ma o le togafitiga ole pancreatitis e le gata e naʻo vailaau.

    I le faʻaopoopoga i vailaau faʻamaʻi, o le cefuroxime ua faʻatulagaina, lea e faʻatonuina 1 g i se auala e le faʻamalosi pe faʻaogaina.

    I le taua lava, o le intramuscularly during treatment is administered:

    Contraindications e asia

    O tapulaʻa ma le faʻasaʻoina ua faʻamoemoeina e le gata mo tagata mamaʻi e mafatia i pancreatitis, ae mo tagata soifua maloloina.

    Ae i itu uma e lua, o le vevela vevela ua faʻasaina mo i latou e le faʻatagaina le mamafa o le vevela. Faatasi ai ma tapulaʻa, o loʻo i ai faʻamaʻi e faʻatasi ma le alualu i luma o le paʻu o le pancreatic. Faatasi ai ma:

    • urinary tract inflammation ma fomaʻi maʻi o gaʻo,
    • faamai o capillaries ma le loto,
    • cholecystitis ma maʻi gallbladder,
    • urolithiasis ma le atinaʻe o neoplasms i fatugaʻo,
    • faʻalavelave e fesoʻotai ma le le mautonu i totonu o le vai ma mafua ai le faʻaleleia o le tino,
    • faʻamaʻi faʻalavelave o le manava (pathologies ulcerative, o le atinaʻe o neoplasms, faiga o le inflammatory, otaota).

    E faʻasaina foʻi ona taele i lalo o tapulaa nei:

    • taimi faʻagasolo
    • rūmate
    • maualuga le toto maualuga
    • faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave o le faʻalavelave faʻapitoa,
    • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai viral,
    • maʻisuka malosi
    • dermatitis ma isi maʻi paʻu.

    Aʻo leʻi asiasi atu i taualumaga, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le i ai o nei tapulaʻa. O se suʻesuʻega o le mafai ona faʻaaogā le taele e mafai foʻi ona faʻatino e le fomaʻi.

  • Tuua Lau Faamatalaga