Tomai mo le fuaina o le suka toto: auala e faaaoga ai se glucometer

Ole siakiina ma le siaki ole maualuga ole kulukose toto o se mea taua i le tausiga o le maʻisuka. O le taimi talafeagai o le inumaga o le insulin hormone insulin e mafai ai e tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ona tausia le soifua maloloina masani. Ole ituaiga ole maʻisuka ole ituaiga ole maʻisuka (ituaiga 1) e manaʻomia ai foi le suʻega ole suālaʻau masani e faʻafetaui ai le taumafa ma puipuia ai le maʻi mai le siitia atu i le isi laasaga.

Meafaigaluega faafomaʻi faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona teu se taimi ma le malosi e ala i le le asiasi i le falemai i le tele o taimi i le aso. E aoga le iloa o tulafono faigofie o le auala e faʻaaoga ai le mita, ma le fale suesue i totonu o lou alofilima i lau auʻaunaga. O mita glucose feaveaʻi e faʻatusatusa ma fetaui lelei i totonu o lau taga.

O le a le mea o taʻu mai e le mita

I totonu o le tino o le tagata, o meaʻai gaʻo, pe a faʻafefeteina, malepe i totonu o mole masima faigofie, e aofia ai le kulūkose. I lenei fomu, o loʻo aʻafia ai i totonu o le toto mai le vaega o meaʻai. Ina ia mafai e glucose ona ulu atu i sela ma tuʻuina atu i le malosi, e manaʻomia se fesoasoani - o le insulin i le hormone. I tulaga e laʻititi ai le hormone, o le kulūkose e sili atu lona leaga, ma o lona faʻaoʻoina i le toto e tumau pea le maualuga mo se taimi umi.

O le glucometer, faʻavasegaina o se mataua o le toto, e faʻatulaga ai le maualuga o le kulukose i totonu (i le mmol / l) ma faʻaalia le faailo i luga o le lau o le masini.

Tusa o le suka toto

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o faailoga o le suka i totonu o le toto ulu i se tagata matua e tatau ona 3.5-5.5 mmol / l. O le auiliiliga ua faia i luga o se manava le aoga.

I le setete preditebetes, o le mita o le a faʻaalia ai le kulukose o le 5.6 i le 6.1 mmol / L. O maualuga maualuga e iloa ai le maʻisuka.

Ina ia maua saʻo le faitauga o le masini, e taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga le glucometer o le ata o loʻo i ai nei aʻo leʻi faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogā muamua

Faʻatauina o se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto, e talafeagai, e aunoa ma le tuua o le faleoloa, maua ma faitau ia faatonuga. Ona, afai ei ai ni au fesili, o le a faʻamatalaina e le faufautua i le onomea le auala e faʻaaoga ai le mita.

O le a se isi mea e tatau ona faia:

  1. Suʻe pe faʻafia ona e manaʻomia le suʻega ma le faʻasologa o oloa faʻatasi ma le aofaʻi tatau o mea taumafa: vailaau faʻataʻitaʻi, lancets (nila), ava malosi.
  2. Ia masani i galuega uma a le masini, aʻoaʻo ia tauaofiaga, o le nofoaga o faʻaoga ma faʻamau.
  3. Suʻe pe faʻapefea ona faasaoina ia taunuuga, e mafai ona tausia se ogaoga o faʻamatalaga saʻo i le masini.
  4. Siaki le mita. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻamaʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le vai - o se faʻataʻitaʻiga i le toto.
  5. Ulufale i le code for the packaging fou i fasi pepa faʻataʻitaʻi.

I le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le mita, e mafai ona e amata fua.

O le auala e suʻeina ai le toto suka e faʻaaoga ai le glucometer feaveaʻi

A aunoa ma le faanatinati ma le faanatinati, mulimuli i laasaga nei:

  1. Fufulu ou lima. Afai e le mafai (i luga o le alu), faʻaaoga se vailaau mama poʻo isi faʻamaʻi pipisi.
  2. Saunia le masini faʻaleleia e ala i le faʻaofiina o se laupepa faʻavave.
  3. Taʻu se polo i luga o le cotton ma le ava malosi.
  4. Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le fusi o le masini, faʻatali seʻiloga ua sauni mo le faʻaaogaina. O se faʻamaumauga po o se aupega e aliali mai i le foliga o se matāua.
  5. Taulima le vaega o le paʻu o loʻo e tui i le ava malosi. O nisi glucometers e mafai ona faʻaaogaina samples e le gata mai le tamailima, o le a faʻaalia i faatonuga mo le masini.
  6. Faʻaaogaina le uila mai le pusa, fai se pupu, faʻatali mo se pa'ū o le toto e aliali mai.
  7. Aumai lou tamatamailima i le vaega o le suʻega o le siaki siaki ina ia paʻi atu i se mataua o le toto.
  8. Taofi lou tamatamailima i lenei tulaga aʻo iai le numera i le mita mita. Faʻamau le iuga.
  9. Lafoaʻi le faʻaaogaina o le siaki ma le siakiina.

O taiala masani ia. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o foliga o ituaiga lauiloa o masini mo le fuaina o le suka.

Auala e faʻaaoga ai le mita Accu-Chek

O le kulupu o lenei ituaiga e talafeagai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. O fua saʻo o fua o le a maua i totonu o le 5 sekone.

O aoga o le mita Accu-Chek mo le tagata faatau:

  • gaosiga o le olaga atoa
  • tele faaaliga
  • O le afifi o loʻo aofia ai ni suʻega faʻasolosolo ma vailaau faʻamaonia.

O faatonuga o loʻo i luga ile faʻaogaina o le mita e fetaui lelei mo le masini o lenei ituaiga. E na o le taua lava le iloa o nisi o mea:

  1. Ina ia faʻagaoioia le mita i se fusi faapitoa, ua faʻapipiʻi se pu. O le vaʻa e uliuli - tasi mo le taimi atoa o le mita. Afai e leʻi faʻapipiʻi, e tuʻuina atu se puʻe paʻepaʻe mai fasi pepa taitasi i totonu o le fusi.
  2. O le pepa e fesuiaʻi aunoa ma le otometi pe a faʻapipiʻi se fasi siaki.
  3. Ole moliaga o le paʻu o loʻo paʻuina i se pu e ono-toncet lea e le mafai ona aveesea aʻo lei faʻaaoga uma nila.
  4. O le fua fua e mafai ona makaina pe a maua i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai.

O le mita e tuʻuina i totonu o se penitala, e faigofie ona teuina ma felauaiga ma mea uma.

Auala e faʻaaoga ai le mita Accu-Chek Active

O le faʻaaogaina o le aseta e ese mai le mea muamua i le tele o auala:

  1. O le mita e tatau ona faʻasolo i taimi uma aʻo leʻi faʻaaogaina se pusa fou o fasi pepa faʻataʻitaʻi ma se moli moli i totonu o le fagu.
  2. A o leʻi fuaina, o loʻo faʻapipiʻi se tasi laupepa fou i le manua.
  3. I le laasaga o le suʻega, o le vaega o le faʻafesoʻotaʻi ma se mataua o le toto ua faʻaalia i se sikuea moli.

A leai, o fautuaga e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le Acclu-Chek glucometer o soʻo se isi faʻataʻitaʻiga.

Tasi e paʻi i le fua o le fua o le kulukose o le toto

Faʻaaogaina o le mita Touch Touch e sili atu ona faigofie nai lo na o loʻo faʻamatalaina i luga. O mita mita e aofia ai:

  • leai se faʻamatalaga. O le tau o le numera o le siaki siaki ua filifilia mai le lisi ma le ki,
  • o le masini e feliuliuai i le otometi pe a faʻapipiʻi se fasi siaki,
  • pe a liliuina, o le taunuuga o fua muamua na faʻaalia i luga o le lau,
  • mea faʻapipiʻi, peni ma pusa kesi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se mea mamafa palasitika.

O le masini e lipoti atu le maualuga poʻo le le lava o le kulukose i se faʻaaliga faʻalogo.

Po o le a lava le masini e te manaʻo ai, e tumau lava le manatu o le suʻesuʻe. E tumau pea e filifili se polokalama e mataituina ai lou fiafia. I le iloiloina o tau mulimuli ane, e tatau ona e iloiloina le tau o mea taumafa, ae le o le masini lava ia.

Glucometer ma ona vaega

Glucometer o se fale laititi ile fale, lea e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga i luga o le toto e aunoa ma le asiasi i le falemaʻi. O lenei mea e faʻafaigofieina ai le soifua o tagata mamaʻi ma maua ai le maʻisuka ma e le gata ina galulue ma suesue atoatoa, ae ia malolo ma femalagaaʻi i le lalolagi atoa.

Faʻavae i luga o se faʻataʻitaʻiga manino na faia i ni nai minute, e mafai ona faigofie ona e iloa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faia fua e totogi ai le solia o le gaosiga o le gaʻo. Ma o le saʻo togafitiga ma le taimi tatau o le inisalini e mafai ai ona e le gata ina e lagona le lelei, ae ia taofia ai foi le suiga o le maʻi i le isi, sili atu ona ogaoga.

O le masini mo le fuaina o le suka toto e aofia ai ni vaega:

  • le masini lava ia i se faaaliga mo le faʻaalia o faʻamatalaga. O vaega ma fua o glucometers e eseese e fuafua i le kamupanī, ae toetoe lava oi latou uma o ergonomic i le tele ma fetaui i lou lima, ma o numera i luga o le faʻaaliga e mafai ona faateleina pe a manaʻomia,
  • semi-automatic fingerifiers finger striker,
  • faʻasolosolo suʻesuʻega.

O le tele lava o taimi, o le pusa foʻi e aofia ai se peni faapitoa mo le faʻapipiʻiina o inisalini, faʻapea foʻi ma kalama ile inisalini. O lea pusa togafitiga e taua foi o le insulin pump.

Filifiliga o le faitauina o meafaigaluega

Ina ia malamalama i le auala e saʻo ai le faʻaoga o le glucometa ma pe faʻapefea ona faʻaalia ia faailoga na maua, e tatau ona e malamalama i le mea e tupu i le kulukose i le tino o le tagata. Digesting, o meaʻai e faʻaumatia e se tagata i totonu o mole masima faigofie. Glucose, lea e faʻasaʻolotoina ona o lenei faʻafoʻi, ua faʻafefiloi i totonu o le toto mai le mea o loʻo i ai meaʻai ma tumu ai le tino i le malosi. O le fesoasoani autu o le kulukose o le insulin. Faʻatasi ai ma le leai o se faʻamalosi, e sili atu le leaga, ma o le maualuga o le suka i le toto e tumau pea mo se taimi umi.

Ina ia fuafuaina le maualuga o le suka, o le glucometer e naʻo le pau o le toto ma ni nai sekone e manaʻomia. O le faailo o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini, ma o le tagata gasegase e vave ona malamalama pe manaʻomia se fualaau oona. E masani lava, o le suka toto o se tagata soifua maloloina e tatau ona maua ile 3.5 i le 5.5 mmol / L. O se siitaga laʻititi (5.6-6.1 mmol / l) o loʻo faʻaalia ai le setete o vailaau. Afai e sili atu le maualuga o faailoilo, ona maua ai lea o le tagata maʻi i le maʻisuka, ma o lenei tulaga e manaomia ai le faasaʻo masani e ala i le tuiina.

Fomaʻi fautuaina tagata gasegase o loʻo i ai le suka maualuga maualuga e faʻatau se masini feaveaʻi ma faʻaaoga i aso uma. Ina ia maua le tali saʻo, e le gata ina e faʻapipiʻi i se tasi o metotia o le glucometry, ae ia matauina foi ni tulafono taua:

  • suesue i faatonuga ma malamalama pe faʻapefea ona faʻaaoga le mita ina ia saʻo le faʻamatalaga,
  • fua fua ao le i ai, pe a uma ma ao le i momoe. Ma i le taeao e manaʻomia ona e faia le faʻataʻitaʻiga e tusa lava pe leʻi fufulu ou nifo. O le taumafataga o le afiafi e tatau ona sili atu nai lo le 18:00, ona oʻo mai lea o le saʻo o le taeao,
  • matau le fua o le fua: mo le ituaiga 2 - tele taimi i le vaiaso, ma mo le ituaiga 1 o le maʻi - i aso taitasi, ia le itiiti ifo ma le 2 taimi,

E tatau foi ona manatuaina o le aveina o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona aafia ai le iuga.

Tuutuuga o le faaaogaina

E ui lava i le mea moni o le fuaina o le toto toto e faigofie, aʻo leʻi faʻaaoga muamua e sili atu ona lelei le faʻatatau i faatonuga. Afai e iai ni fesili faaopoopo e faʻatatau i le faʻatinoga o le masini, e sili atu ona talanoa i lau fomaʻi ma le faufautua agavaa i le matagaluega o masini. E le gata i lea, e talafeagai le suʻesuʻeina o le faʻatinoina o galuega (tusia o faʻamatalaga e uiga i le afifiina fou o fasi siaki, o loʻo faʻatau eseese), pe afai ua faʻapipiʻi le masini.

O lenei faiga e manaʻomia ina ia maua ai faʻamaumauga saʻo ma faʻamaonia i luga ole maualuga o le toto suka ma oʻo mai i ni laasaga faigofie:

  • e maua e le tagata gasegase i vaega o vailaau faʻamalositino o suʻega o se faʻataʻitaʻiga faapitoa (masani ona 'ave faʻatasi ma se faʻapitoa faʻapipiʻi e fetaui lelei mo faʻataʻitaʻiga eseese o glucometers),
  • e fesuiaʻi le masini ma ua faʻaofiina le ipu i le mita,
  • o le pupuni e faʻaalia ai numera e tatau ona fetaui ma le numera i luga o le afifiina o fasi siaki.

O le faʻatulagaga e mafai ona mafaufauina ua maeʻa pe afai e fetaui le faʻamatalaga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le masini ma e le fefe i faʻamatalaga sese.

Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona fufuluina ou lima ma fufulu mama i se solo. Ona fuli lea o le masini ma saunia se fasi siaki. A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i le togiina o le paʻu ma le toto sampling. E manaʻomia e le tagata maʻi ona tuʻia le pito i luga o le tamatamailima ma se uila. Mo suʻesuʻega faʻaaoga le vaega lona lua o le toto, O le muaʻi mataua e sili atu ona lelei e aveʻesea ma se paʻu o le cotton. O le toto e faʻaaogaina i le fasi pepa i metotia eseese, e fuafua i le ata o le mita.

A maeʻa le faʻaaogaina, e manaʻomia e le suʻelaʻau le 10 i le 60 sekone e fuafua ai le kulūkose. E sili atu le tuʻuina atu o faʻamatalaga i se tusi faʻataʻitaʻi faapitoa, e ui lava o loʻo i ai masini e teuina se numera patino o faʻatusatusaga i latou manatua.

Ituaiga ma ata o glucometers

O falemaʻi faafomaʻi faʻapitoa e maua ai le maʻisuka le tele o ituaiga masini mo le fuafuaina o le kulukose o le toto. O le le lelei o lenei masini o le tau maualuga ma le manaomia e faʻaauau pea ona faʻatauina ni sapalai - pepa suʻega.

Afai e te manaʻo e faʻatau se glucometer, ona i totonu o se fale talavai poʻo se falemaʻi mea tau falemaʻi e sili atu le vave ona faamasani oe lava i le masini e mafai ai, ma suʻesuʻeina lona faʻaoga algorithm. O le tele o mita e talitutusa ma le tasi, ma o le tau e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le ituaiga. Le tele o faʻataʻitaʻiga masani:

  • Accu Chek o se masini e faigofie ma faatuatuaina. O loʻo i ai se faʻaaliga tele, lea e sili ona talafeagai mo maʻi matutua. E aofia ai ma le masini e tele ni laupepa, fasi siaki ma se peni togi. O le faʻatonuga e aofia ai le taʻiala taʻitasi i le faʻaaogaina o le masini. Liliu e ala i le faailoaina o se fasi siaki. O tulafono mo le faʻaaogaina o le mita e faʻataʻitaʻiina, e faʻaaogaina le toto i le vaega moli o le fasi pepa.
  • Gamma Mini - mea faʻapitoa ma mea laiti mo le auiliiliga. O le taunuʻuga e mafai ona maua pe a mavae le 5 sekone pe a uma ona faʻaaoga le vai i le fasi pepa. Seti le atoatoa - tulaga faʻasologa: 10 fasi pepa, 10 faʻailoga, peni.
  • Paleni Moni o le mea sili ona lauiloa ma taatele. O le glucometer o lenei ituaiga e mafai ona maua i soo se fale talavai. O le eseesega tele mai isi faʻataʻitaʻiga, o lenei masini e le manaʻomia ai le fesuiaiga, ae o le tau o suʻega e sili atu i le averesi. A le o lena, o le Balaniva Balanitonu e le ese mai isi ituaiga ma e iai ni metotia masani e faʻaaogaina ai: liliu le masini, faʻagasolo ou lima, faʻapipiʻi le fasipepa seʻia kiliki, puno, faʻaoga mea i luga o le fasi pepa, faʻatali mo taunuʻuga, tape le masini.

O le filifiliga o mea e faʻalagolago i fautuaga a le fomaʻi aoga ma le manaʻomia mo galuega faaopoopo. Afai e teuina e le mita le fuainumera tele o fua i le mafaufau ma e le manaʻomia le fesuiaiga, ona faʻateleina lea o lona tau. O le vaega autu e faʻatau ai o vaega o suʻega, lea e manaʻomia ona faʻatauina i taimi uma ma i le tele o mea.

E ui i lea, e ui lava i tau faaopoopo, o le glucometer o se masini lea e faʻateleina ai le ola o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei masini e mafai ona e siakiina i aso uma le ala o le faamaʻi ma puipuia ai lona alualu i luma.

Le mataupu faavae o le glucometer

Ina ia faafaigofie le malamalama, e taua le mafaufau i mataupu faavae o le faagaoioia o masini e sili ona taatele - o masini photometric ma eletene. O le taʻiala o le faʻaogaina o le ituaiga muamua o le glucometer e faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga o le suiga o le lanu pe a faʻaaogaina se pa'ū toto. I le faʻaaogaina o se siaki mataʻitusi ma le faʻatonutonuina o faʻataʻitaʻiga, o le masini e faʻatusatusa ma faʻaalia ai iuga.

Taua! O faitauga o mita mita photometric e maualalo le saʻo. Aʻo faʻagasolo, o le tioata o mea faigaluega e mafai ona eleelea, ma le toe faʻalautele ona e mafua mai i mea e teteʻe ai mai le teʻi po o le viia.

O le mea lea, o aso nei e sili ai le maʻisuka e fua le suka o le toto eletise eletise. O le taʻiala o le faʻaaogaina o sea ituaiga masini e faʻavae i luga o le puleaina o taʻiala o loʻo i ai nei.

  1. O le elemene autu autu o le vaega o le suʻega.
  2. O faʻafesoʻotaʻi e faʻapipiʻiina i luga o se faʻalaʻusiʻu o loʻo faʻaaoga i luga o se fasipepa
  3. A faʻaaoga se mataua o le toto i se fasimea, o le a faʻaalia se gaioiga faʻaalia.
  4. O le eletise ua faʻateleina o loʻo faia ai se tafega i le va o fesoʻotaʻiga

O faitauga o mita e faʻatatau i luga o se faʻatusatusaga o se faasologa o fuataga. E masani lava o meafaigaluega aoga mo ni nai sekone. E faʻaauau pea le auʻiliʻili seia oʻo ina le toe suia le tau o le taimi nei ona o le iuga o le tali i le va o le vailaʻau faʻasolosolo o le kulupu o le pule ma le kulukose toto.

Suauu toto

E ui i le mea moni o uiga o le tino e patino lava le tasi mo tagata taitoatasi, e lelei tele le fuaina o le suka, e taulai atu i fuainumera o fuainumera faamaumauina o mea o loo i totonu o le toto. O faailoga e pei o lenei:

  • aʻo leʻi 'aʻai - mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l,
  • pe'ā uma ona 'ai - mai le 7 i le 7.8 mmol / l.

Taua! Ina ia faʻaoga lelei le mita, e manaʻomia ona fesuiai lana faʻaaliga e faʻaali ai faʻamatalaga i mmol / L.O le auala e fai ai lenei mea e tatau ona faʻaalia ile tusi lesona.

Ona o le masani o le suka o le toto i le taimi o suiga o le aso, e faʻalagolago i taumafataga ma le gaioiga faaletino a le tagata maʻi, e fautuaina e faʻaauau ona faia faʻasolosolo i le aso atoa. O le laʻititi o le taimi o le suʻega aʻo leʻi 'aʻai ma 2 itula mulimuli ane.

Faʻamaumauga o mea faigaluega aʻo leʻi faʻaaoga muamua

Ae e te leʻi fuaina lou suka toto, e taua le faʻatulaga lelei o lau mita. E fautuaina e fai e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī. E tusa ai ma le faʻatulagaina o le masini, o le tagata faʻaaoga pe a uma le faʻamalosi muamua e setiina ai le faʻamaufaʻailoga autu. E aofia ai:

  • aso
  • taimi
  • OSD gagana
  • iunite o fua.

O le vaega autu o le faatulagaga faatulaga tuaoi o lautele lautele. Ua faʻapipiʻiina e tusa ai ma uiga patino o le tagata maʻi. I ni upu faigofie, e tatau ona e seti le vaitau malupuipuia. I le oʻo atu i le tapulaʻa pito i lalo, o le faʻailoga aupito maualalo o le suka o le toto, faʻapea foi ma le maualuga o le maualuga o le toto, o le a faʻalogo le masini pe a faʻaaoga seisi auala faʻaaliga.

Afai e maua le masini pulea le vai, e mafai ona e siakia le mita. Faʻafefea ona faia lenei mea, faʻamatala manino atu tulafono mo le faʻaaogaina o le masini. E masani lava e te manaʻomia le tuʻuina o se suʻega i totonu o le fesoʻotaʻiga, ia mautinoa o loʻo meli le mita ma alu i le tulaga faʻamaoni, o nisi taimi e faʻavaivaia ai le tagata faigaluega. A maeʻa lena mea, ua lava lea e faʻamautinoa ai o le tau o loʻo faʻaalia i le tusi faʻavae mo le ata o loʻo faʻaalia i luga o le lau.

Sugar Measurement Algorithm

O tulafono mo le galue ma se glucometer e eseese mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi. Atonu e moni lenei mea mo oloa gaosi mai le gaosiga e tasi. Peitai, o se vaega o tulafono e tatau ona matua tausisia. Aʻo leʻi siakiina le suka o le toto, o le ae manaʻomia:

  • fufuluina lelei o ou lima ma vaʻaia se nofoaga talafeagai mo se iniseti ma se pa'ū toto,
  • faʻatali mo le faʻamaʻi pipisi ina ia faʻamuta.

O isi gaioiga a le tagata maʻi e faʻalagolago i foliga o le faʻataʻitaʻiga o le mita o loʻo ia faʻaaogaina.

Accu-Chek glucometers e matua leaga lava. O le tele o oloa gaosi e le manaʻomia se uluaʻi faʻasologa. I lenei tulaga, i le sauniuniga mo le suʻega, e tatau ona e:

  • saunia fasi pepa suʻesuʻe e aunoa ma le tatalaina o le pusa poʻo le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma i latou,
  • lafoaʻi vaega uma o masini i le mamao mamao,
  • aveese le fasi pepa mai le fagu,
  • ia mautinoa o le mita ma le pusa taʻavale e toetoe tutusa lava le vevela,
  • faʻaofi le elemene faatonutonu i totonu o le sola ile tino mita.

Taua! I lenei faagasologa, e tatau ona e vaʻavaʻai ma le totoa i le faʻaaliga. Afai o loʻo faʻaalia se code i luga e le fetaui ma le kopi e lolomiina i luga o le atigipusa i le faʻasologa o le suʻega, e tatau ona inisiua. E faia lenei mea e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī mo le faʻataʻitaʻiga.

A o leʻi faʻaaogā muamua oe manaʻomia siaki siaki siaki mo le faʻavasegaina o le glucometer. Ina ia faia lenei mea, ua tape le masini. O le pusa o loʻo i ai fasipepa ua tatalaina, ua ave le tasi ma ua tapunia le tapuni. A maeʻa lena:

  • ua faapipii le laupepa i totonu o le sola o le masini,
  • ia mautinoa ua amata le faiga amata,
  • pe a faʻaalia "-" faʻaaliga i luga o le lau, faʻaaoga ma faʻamau i luga o le pusa, faʻamau le seti saʻo.

O le tuufaatasiga i luga o le lau e moli mai mo ni nai sekone. Ona tumau lea ma ua mou atu. O SE FAAMANUIAGA O LE FAAMANUIAGA o loo faaalia i luga o le lau, e faailoa ai ua saunia le meafaigaluega mo le faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaoga muamua le mita Gamma, faʻanatinati le mita e faʻaaoga ai se fofo faʻafoetuʻuina atu i le pusa. Le faia o lenei mea:

  • masini e aofia ai
  • aveese le fasi siaki mai le fagu ma faʻaofi i totonu o le soʻo i le mataupu,
  • valaaulia i luga o le faʻaaliga i le foliga o se fasipepa ma se mataua o le toto o loʻo faʻatali,
  • lolomi le ki autu seia oʻo mai QC,
  • meli lemu le fagu i le vai faʻataʻitaʻi ma faʻaaoga se matāua i le fasimea,
  • faatalitali mo le faaiuga o le faitauga i luga o le lau.

O le tau o loʻo faʻaalia i luga o le faʻaaliga e tatau ona i totonu o le laina o lo o lolomiina i luga o le afifiina o fasi siaki. Afai e le o le tulaga lea, e tatau ona toe siaki le mita.

A o le i muamua le tatau ona tatau seti faʻasologa o taʻavale suʻesuʻe. Ina ia faia lenei mea, ua tatalaina la latou afifiina, e tasi le elemene ua aveeseina ma ua faaofiina i totonu o le fusi i le masini masini. O se ataata ma numera i le faasologa mai le 4.2 i le 4.6 e tatau ona i luga o lana faaaliga. O lona uiga o loʻo galue lelei le masini.

A maeʻa lenei mea glucometer faatulagaina. O se tafaoga faapitoa o le afifiina ua faamoemoe mo lenei. Ua lava lea e faʻaofi uma ai i totonu o le fesoʻotaʻiga. O le faʻaaliga o le a faʻaalia ai se numera e fetaui ma taʻaloga na lolomi i luga o le afifiina. A maeʻa lena, ona aveese lea o le elemene elemene mai le fusi.

O isi gaioiga faʻaaogaina e tutusa uma lava mo ituaiga ituaiga eletise eletise. O se fasi siaki ua tuʻuina atu i totonu o le masini ua saunia mo le faʻaaogaina ma o se mataua o le toto ua faʻafefeina i lana vailaʻau e pulea.. A e tui se tamatamailima e ave se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e pipii i le tele o tulafono.

  1. O le uʻamea o loʻo faʻamau mausali i le lima.
  2. O le faʻamaʻi e faia i se loloto e lava mo le vave faʻaitiitia o se mataua o le toto.
  3. Afai o le paʻu o le paʻu o loʻo i luga o le tamatamailima, e fautuaina e fetuutuunai le loloto o le faatofu i luga o le au.
  4. E fautuaina e solo le mataua muamua lea e aliali mai ma se solo solo mama. O le toto oi ai o loʻo i ai ni mea le mama o le vai intercellular ma mafai ai ona faʻaalia se mea sese i glucometers.
  5. O le lua mataua e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega.

Taua! E tatau ona e togiina lou tamatamailima ma loloto ina ia faigofie ona tutoatasi ia laulaau, e tusa lava pe o le taualumaga e mafua ai sina tiga. Aʻo taumafai e tui se faʻataʻitaʻi faʻamalosi, gaʻo gaʻo, e ulu atu ai le vai inu. O le suʻesuʻega o sea toto o le a le faʻatuatuaina.

Fautuaga mo le fuaina o fua o le suka i aso taitasi

Fautuaga mai le maʻisuka mama e taulaʻi i ai aveese le faaitiitia o le taumafaina mo suʻega. Latou te foliga faapenei:

  • o le fuafuaina o le suka o le toto ma se glucometer i le tulaga o le suʻesuʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona fafa 4 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai ma i le taimi e momoe ai,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, tasi pe lua suʻega ile aso.

Kamupani Elta, Satellite meter manufacturertuuina atu isi fautuaga.

  1. Le ituaiga muamua o le maʻisuka: glucometry aʻo leʻi 'aʻai, pe a uma le 2 itula. Tasi siaki aʻo lei moe. Afai e te manaʻo e faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia - i le po i le 3 o'clock.
  2. O le ituaiga lona lua - faʻateleina, ma tutusa vavao, i le aso.

Fautuaina fua o itula foliga faapenei:

  • 00-9.00, 11.00-12.00 - i luga o se manava gaogao,
  • 00-15.00, 17.00-18.00 - 2 itula i le maeʻa o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi,
  • 00-22.00 - aʻo lei alu i le moega,
  • 00-4.00 - ia pulea le hypoglycemia.

Aisea e mafai ai e le mita ona faʻaalia faʻamatalaga sese

E tatau ona malamalama o le glucometer e le o se masini e maua ai faʻamatalaga e tutusa ma suʻesuʻega falesuesue. E oo lava i le lua oloa mai le mea lava e tasi pe a fua i le maualuga o le suka i le taimi e tasi, o le a faʻaalia ai le tele o taunuuga. O faʻamaoniga e tatau ona ausia e le mita o le kulukose toto toto, o loʻo manino ona faamatalaina e le WHO. Latou te fai mai o taunuʻuga o suʻesuʻega e faʻaaogaina ai masini feaveaʻi faʻafeiloaʻi ua taliaina e pei o le faʻalagolago i le falemaʻi pe afai o latou tulaga faatauaina o loʻo iai i le lautele mai -20% i + 20% o faʻamatalaga na maua i suʻesuʻega suʻesuʻe.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le mita e alu ai pea i tulaga le atoatoa. O vaega o le toto (maualuga o le pH, mea uʻamea, hematocrit), tino o le tino (aofaiga o vai, ma isi mea) e aafia ai le faitau o le masini. Ina ia mafai ona maua mai le faʻamaoniga sili ona talitonuina, lea e le maua ai se faatosinaga a le mea sese o le glucometer, e aoga tele le mulimuli i fautuaga o loʻo i luga i luga ole metotia ole toto sampling.

Tuua Lau Faamatalaga