E faʻapefea ona togafitia se polyp polycreatic?

O le polyp polycreatic o se mea mamafa e le faigofie i le tuputupu ae vave. Ina ia aua le faaseseina ai le au faitau, e taua le taʻua i le taimi lava lena o le tuputupu ae o le tino i totonu o lenei totoga o le digestive system e le mafai ona tupu i mataupu faavae. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i le pancreas e leai ni lapopoa, e pei foi o mucous membranes, e mafai ai ona ola le polyp. E mafai ona gaosia i le na o le okeni, ae peitai, e toetoe lava a le mafai ona iloa i ai iina, ma le isi, e leai se uiga o le tumo. O le mea lea, o le tele o taimi i lalo o le fuaitau "polyp o le pancreas" o lona uiga o se uila, hemanioma, fibroma, lipoma, leiomyoma, neurinoma poʻo le schwannoma.

I le tulaga lautele, o se maʻi mama e maua i se mea e le masani ai i le pancreas. E tusa ai ma fuainumera, o ia tino o loʻo maua i le silia ma le 3 mai le miliona tagata.

Faailoga o se polyp pancreatic

I le avea ai o se tulafono, o totoga uma o le okeni o le hormonal, sei vagana ai faʻataʻitaʻiga o le cystic, aua le tuʻuina atu ni faʻamatalaga.

Latou te faʻaalia i latou lava pe a latou ausia le tele o le tetele:

Ona o le mamafa i totoga vavalalata, e mafai e se tagata ona oʻo i le tiga. O a latou amio e tumau, tiga, o nisi taimi e mafai ona latou faʻateleina i se suiga i le tulaga o le tino,

E faʻatatau i le mea na aliali mai ai le paʻu, o le faʻalauiloaina o lagona tiga o le a eseese. Afai o le neoplasma o loʻo i totonu o le tino o le okeni, e tiga le manava pito i luga, pe afai o loʻo i luga o lona ulu ni lagona le lelei i luga o le mea o loʻo tupu, pe afai o le siʻusiʻu e afaina ai le hypochondrium agavale,

A oʻo mai le aʻafiaga o le iniseti, e ono tupu le faʻalavelave.

O na oona e maua mai ai homone e mafai ona i ai se aafiaga sili atu i le tino.

E faʻalagolago i le o le hormone e maua e le neoplasm:

Afai e matauina le tele o le pulelaa o le inisalini, ona maua lea e le tagata maʻi vaivaiga masani, e mafatia i le tele o le sulu. O ia maʻi e masani ona le fiafia, latou te maua osofaʻiga o tachycardia ma le vevela,

Afai o gaʻo e maua mai le gastrin, ona mafua ai lea o le tele o gaʻo i totonu o le manava ma le gaʻo. O faʻafitauli faʻapitoa o maʻi e faʻavaivai ai i le faʻalautelega o le eria. O le tiga e mafai ona matua malosi. E le gata i lea, e foliga mai o le paʻu o le pulufana, o le seluʻu ma mea oona, o le mimiti o le intestinal ua faʻavaivaia. O lenei mafuaʻaga e faʻalavelave ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻapena foi ma le manava,

Faatasi ai ma le tele o le gaosiga o le glucagon, o le tagata maʻi e amata ona vave alu ese le mamafa, o loʻo ia te ia faailoga o le anemia. O le maualuga o le laulaufaiva e mumu ma lamolemole. E i ai se osofaʻi i luga o le tino e pei o se erythema migratory. O le tele o taimi e maua ai i le oganua o le eleele ma i luga o sipuni. Ua afaina ai le mucous membranes. Toeitiiti lava o maʻi uma lava e maua i le stomatitis poʻo le gingivitis, ma o fafine e vaginitis. O le maʻi suka o se tasi lea o faailoga ole tumutumu e maua ai le glucagon.

Ae mo le cycreatic cyst, e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

Paʻa i le pito i luga

Vaivai ma vaivaiga

Lavea e leai se afaina

O nei faʻaʻailoga uma e tutupu pe a oʻo i le faʻatulagaga e oʻo atu i le tele o le tele. Afai e laʻititi le uila, ona mafai lea ona iloa naʻo le faalavelave, i le taimi o se iloiloga o le ultrasound fuafuaina.

Mafuaaga o polyp

E i ai mea taua e mafai ona aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o tuma:

Vaʻaiga faʻapitoa i le gaioiga o le faʻaleagaina o le tino,

Nofo i nofoaga ma tulaga le lelei o le siosiomaga,

Faʻaaloalo i masani leaga, aemaise lava le ulaula ma le ava malosi,

Faʻalavelave inflammatory e tupu i totonu o le okeni. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe i luga le tino o le tino i le tua o le pancreatitis,

Taumafa le lelei. Afai o le meaʻai e puleaina e meaʻai gaʻo, o loʻo leai se fiva, vitamini ma elemene, o le a mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavaeina o mea faʻapitoa. O le le masani ai o taumafa, faapea foi ma le taumafaina o meaai, e faaosofia ai ni mea,

O le foliga mai o se paʻu e mafai ona faaosofia ai aʻafiaga o le okeni, faʻapea foʻi le afaina o le tino ona o faʻamaʻi eseese.

Faʻamatalaga o se polyp polycreatic

Ina ia iloa se tumutumu, o le a manaʻomia se faʻamatalaga ultrasound. O le taʻitaʻiga i le tagata maʻi e tuʻuina atu e se gastroenterologist. O le le lelei o lenei metotia o faʻataʻitaʻiga o le le mafai ona faʻaalia vaaiga laiti o tumema e maua mai ai siamoni. O le mea lea, afai e te masalomia se paʻu o le pancreatic tutusa, e fautuaina e maua MRI ma le CT. O lenei mea e mafai ai ona suʻe le okeni i auiliiliga.

E le gata i lea, o scintigraphy ma angiography e mafai ona faia. O nei metotia e fautuaina mo le masalomia o le siakiina, gastrinomas ma hemangiomas. Ina ia faʻaesea le i ai o sela maso, e tatau ona i ai se mea e ola ai siama ma sosoo ai ma se suʻesuʻega o mea e maua ai.

Mai suʻesuʻega o suʻesuʻega a le laboratory, o loʻo faia ai se suʻega o le toto o meaola, faʻapea foʻi ma le faʻamautuina o ni vailaʻau maʻoti, o le maualuga lea e masani ona le tatau ona faʻateleina.

Pomreatic polyp togafitiga

O le a le mafai ona faʻaumatia se vailaʻau palapoto mālū e faʻaogaina ai togafitiga faʻasao. O le tagata maʻi e manaʻomia togafitiga.

O le ituaiga taotoga e mafai ona faapenei:

Malosiaga. O lenei faiga e faʻataga ai oe e faʻasaʻo le maʻi mai faʻalapotopotoga o loʻo i luga o le okeni. Ae ui i lea, e le sili atu i le 20 mm le tele o latou lapoa, ma e le tatau foi ona i ai se lamatiaga laitiiti o lo latou leaga. Ina ia puipuia le toto, e faʻaaogaina le metotia o le electrocoagulation, ma o le moega o le tino o loʻo iai nei e tatau ona faʻaeteete lelei. O lenei togafitiga togafitiga e mafai ai e oe ona tausia le tino o galue,

Suesuega. O lenei auala o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le aveeseina o se vaega o le okeni faatasi ai ma le neoplasm. O se taotoga faapena e faia i tumutumu tetele, faapea foʻi ma le gaogao. E mafai ona faia se vavaeese ese o le siʻusiʻu poʻo le ulu o le gland, poʻo le pancreatoduodenal resection, pe a fai o se vaega o le duodenum e mafai ona ave faʻatasi,

Faʻaleleia o le faʻaaogaina o vailaʻau. O le taua o le faʻataʻitaʻiga, o toto toto ia e fafagaina le tumutumu o le tino. O le iʻuga, o le maliu o le tino o le susu. I le avea ai o se mea faʻapipiʻiina, o loʻo faʻaaogaina ai se vailaʻau poʻo se faʻalavelave. O se auala sili ona mataalia ma itiiti ifo le faʻaleagaina togafitiga.

I le tulaga pe a faʻaalia e le maʻi le tele o mea lelei, ma e le mafai, e faʻamalosia le togafitiga i le maʻi. O le a faʻalagolago i le ituaiga ituaiga hormone e maua mai i le paʻu. O le tele o taimi, o fualaau e maualalo ai le suka toto e manaʻomia. I lenei tulaga, e le mafai ona fai se mea e aunoa ma se meaai lagolago.

E taua le taʻua faʻaeseese e uiga i meaʻai faafomaʻi, e pei ona tatau ai pe a uma le taotoga. E tatau ona e tausisi i se meaai malosi mo sina taimi, ma o nisi taimi i lou olaga atoa.

Tulaga lautele o meaʻai:

E tatau ona e taumafaina meaai i ni vaega laiti, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. E taua le mulimuli i se taumafataga ma taumafai e fai le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi i le taimi lava e tasi. O lenei mea o le a aloese ai mai le avega mamafa i le tino, aua o le a saunia muamua mo le isi taumafataga,

O le tagata maʻi o le a manaomia le teena o mea falai ma tao tao. Atonu e mafai ona kuka ni auala e kuka ai, taʻavale pe taʻavale,

I le taimi muamua pe a uma le taotoga, o le meaai e faʻamamaina pe faʻamaʻapeʻaina i se tulaga mucous,

E taua le lafoai o le taumafa o meaʻai ma meaʻai. E pei o aano o manufasi e leai se igoa, e tatau ona i ai ni mea e tele-gaʻo. E fautuaina e 'ai manu ma iʻa.

O le tele o taimi, e fautuaina le tagata maʻi e pipii i se laulauʻai i numera lima. O le a mafai ona toe foi atu i le lisi muamua pe a uma ona feutagai ma le fomai.

Afai o le maʻi e tele gastrinomas, ona faʻaalia lea o ia o fualaau faasaina e pei o le Omeprazole, Ranitidine, Famotidine. E faʻamoemoe i le faʻaaogaina o le faʻasalaga faʻasao.

E leai se puipuiga lelei o le maʻi. O le mea lea, naʻo fua o meaʻai ma le musu e inu ava malosi e mafai ona fautuaina. Afai ei ai ou faʻamatalaga o se maʻi gasegase, e tatau loa ona e suʻe lau fautuaga faafomaʻi.

Ae mo le fomaʻi mo le toe faʻaleleia, faʻatasi ai ma le taimi e iloagofie ai se neoplasm pepecreatic neclasm, e sili ona lelei. E taua le maitauina o ia ituaiga o masima e seasea ona leaga. Ae ui i lea, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le intestinal po o le jaundice o se mea faʻainisinia e mafua ai ona fautuaina e fomaʻi le aveesea o le taʻavale.

Aoga: O se tipiloma i le faapitoa "Medicine General" na maua i le Russian State Medical University. N.I. Pirogova (2005). Faʻasalalauga maualuluga i le tulaga faʻapitoa "Gastroenterology" - nofoaga faʻapitoa aʻoaʻoga ma faʻasaienisi.

15 mea e faanatinatiina ai le faiai ma faaleleia le manatuaina

7 sese na mafua ai ona maualuga le tonometa i faitauga mamafa

Polyps i le pancreas

Ina ia faamanino, e tatau ona e malamalama auiliili i le natura o le tupu o polyps.

O i latou o ni paʻu oona e mafai ona faia i luga o le mucous membranes o le tino atoa. Atonu e eseese le tele.

I le aluga o taimi, e masani ona avea i latou ma ni maʻi mama.

  1. Faʻatonuga i le papacreatic duct.
  2. Faʻagofie le atinaʻe.
  3. O laʻasaga muamua e le o faʻamatalaina i ni faʻamatalaga patino.

O latou foliga vaaia e mafai ona faia i luga o le mucous membranes o totoga uma, faatasi ai ma se fausaga talafeagai. O le fausaga o le pancreas e le lelei mo lo latou atinaʻe, o lea o le foliga mai o neoplasms i luga o lea mea e seasea. Ae, o le o le pancreas o se nofoaga tumau o le siakiina o le polyp. O le i ai o se polyp i totonu o le tino e matua faʻaogaina i le amataga, na o mea faapitoa e mafai ona latou mauaina. O se faʻamatalaga ultrasound e fesoasoani e iloa ai.

Ua faʻatagaina e tagata popoto le faʻaaogaina o se polyp i le pancreas. E masani ona suia lenei upu i le upu cyst. E leai ni mafuaaga mo lenei mea, ona o le natura ma le ala o nei mea faʻapitoa e ese. O le foliga mai o le polyp e le o se mea e le iloa. E eseese o latou amataga:

  1. Faʻafitauli faʻapitoa. Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi o isi totoga.
  2. Ona o le faatelevaveina o le toe gaosia o sela e ala ile vaevaega.
  3. Taofiga. Latou te tulaʻi pe a tatuʻi le tino lava ia e se tumutumu, o se siʻi, ma ua faʻalauteleina totoga ona o maʻi faʻaleaga. E masani lava e tele.
  4. Sese polyps. E taua foi ia i latou o ni tagata e leai ni mea. Maua i totonu o le necrosis o le tino i tagata e mafatia i gastritis.

O nisi taimi e filifili ai tagata e faia ni mea e le o iai i le fale. E sili atu ma le tasi le auala lauiloa e faia ai lenei mea. Faʻaaogā decoctions o le viburnum, celandine, tuʻu mata. O nei tupe e sili atu ma le tasi le iloiloga lelei.

E lamatia i latou e mafai ona latou amata faʻaleagaina le atinaʻe, e mafai ona faʻaosoina ai le jaundice ma le faʻalavelave o le manava.

Polyps e mafai ona mafua ai le atinaʻe o faʻafitauli nei:

  • totoga o totoga i totonu,
  • cholestasis
  • o foliga vaaia o le toesea,
  • e mafai ona faʻavevesiina le malepe o le tamaʻi,
  • e mafai ona faʻalavelaveina le pancreatitis,
  • e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o peritonitis.

Afai e te masalomia se soliga o le soifua maloloina, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Polyp i le pancreas mea e tatau ona fai, o faʻamaoniga o togafitiga

Ua faia i tagata o le vaega 40+. O le Polyp formation e tupu mai i lalo o le aʻafiaga o nisi mea. Le mafuaaga i lenei mataupu e le tasi. O le gasegase o le tino e mafai ona avea ma se mea taua i le faamai. O Polyps foi e nofo i totonu o le tino ona o le le lelei o le siʻosiʻomaga, faʻaleagaina o le tino, faʻafitauli o faʻamaʻi, pseudocysts, inupia o le tele o le ava malosi, le paleni paleni, ma le mumu.

O le lautele e talitonu o le tupuga o se polyp o loʻo i ai se natura faʻasoesa. O le tala faʻasolopito lenei e leʻi faʻamaonia. A maeʻa ni manua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se uila, poʻo le tumo. Polyps i lenei mataupu e le tulai. Latou te tulaʻi mai tutoatasi, o la latou natura ei ai uiga eseese.

Ioe, o mea uma nei e tatau ona muaʻi vaaia: amata ona 'ai saʻo, aloese mai meaai leaga, taofi le inu ava ma ulaula. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i au meaʻai. Ae e le manaʻomia lou inuina o vailaʻau e aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi, aua o lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli

Polyps e leai ni faailoga, ia i ai se auala natia ma ia iloa i se tulaga leai se mea.

Faailoga e tupu pe afai o le maʻi ua leva ona alualu i luma i le tino. O le neoplasm e amata ona faʻamalosi i totoga ma faʻalavelave le soifua maloloina o le tagata.

E leai se tasi o faʻataʻitaʻiga, pe afai ei ai, e tatau ona faʻaalia manatu.

  1. O galuega o le faʻaogaina o meaʻai e matua faʻaleagaina.
  2. Vaivaiga ma le malaise.
  3. O tiga matuitui e faatumuina ai le pito i luga.
  4. E i ai faafitauli i le nofoa.
  5. O se tagata e fia inu pea.
  6. E masani ona manaʻo e urinate.
  7. O loʻo maʻi le tagata.
  8. I totonu o le manava o le manava, tataʻi tiga.
  9. Paʻu mamafa.
  10. Soifua manuia lautele e sili atu ona leaga.

Afai e te le o gauai atu i faailoga mo se taimi umi lava, o le a le pine ona vaaia lea o le polyp ma mata le mautonu. O le a na o lona alu ese mai le tino. Ona i ai lea o mea leaga.

I le ala, pe a uma le afaina, e mafai ona sosolo e pei o se fao. Ona lagona ai lea e le tagata sina mea sili atu, ae o se mea mo sina taimi. I lenei setete, o amioga a le tino e le mafai ona valoia, ona o le a ona oona e eseese toxins. I le maʻisuka ituaiga 1, o le polyps e masani lava ona i ai se lamatiaga tele. O le faʻaaliga i lenei mataupu atonu e le faʻamafanafanaina. Ina ia faʻamaonia lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e fuafua.

O le vailaau a le tagata lava ia e matua faasaina, ona o soo se fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le le mafaamatalaina taunuuga.

Puipuia o le Peraimeri ma togafitiga o polyps pancreatic polyps

O togafitiga i lenei mataupu e na o le tasi lava le mea - ia aveese le taotoga.

O le faasaienisi igoa mo ia gaoioiga o le poliectomy.

Aveesea e mafai ona faia i ni ituaiga, e fuafua i le faigata.

O faʻataʻitaʻiga taʻavale nei e faia:

  • pancreatic cyst resection o loʻo faʻamatalaina i mataupu maʻaleʻale, pe a na o polyps na aafia ai le gland ua aveesea,
  • pancreatectomy o loʻo faʻamatalaina i le i ai o le tele o faʻavaega, i le fea itu o le gland poʻo mea uma ua aveesea,
  • faʻafefe le vailaʻau o le cyst i le tulaga o se faʻalavelave lavelave faʻaogaina.

O faʻagasologa o lenei ituaiga e matua faigata ona o le vaivai o le gland. E tusa lava pe faʻaaoga le taʻavale, e le faʻagataina ai le toe faʻafouina o le maʻi. O le mea lea, e tatau ona suʻeina oe e fomaʻi i taimi uma, mulimuli i se meaʻai, inu a latou vailaʻau ua faʻamaonia e puipuia ai se taufaʻatau.

O le aoga o le puipuiga muamua e le mafai ona faafitia. O le mataʻituina o lou soifua maloloina o le tulafono muamua ma le sili. Afai e te le lapatai, ona mafai lea e oe ona faʻaitiitia le mafai o togafitiga. O suʻesuʻega masani o le a fesoasoani e ausia le taunuʻuga saʻo.

E tatau ona e aveesea mai lou olaga ituaiga uma o masani leaga, taʻitaʻia se olaga malosi, taalo i taaloga. E taua le mulimuli i le fomaʻi.

O le Polyps o se faʻafitauli ogaoga i totonu o masini o le pancreas ma e manaʻomia le faʻalogo faapitoa pe a iloa.

E sili le puipuia o mea tutupu, poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o aʻafiaga o mea tutupu. O le mea moni, e faigofie pei o lena. E sili atu ona faigofie lenei mea pe afai e te mulimuli i tulafono faavae o se olaga ola maloloina.

I ona po nei, o meaʻai leaga ma masaniga eo faatasi ma se tagata i le olaga lea e mafai ona avea ma se faʻaosoosoga o le maʻi.

O se mea tāua o le faʻamaonia vave lea o neoplasms. Afai e le alu se tagata i le fomaʻi, ona avea lea o se mea natura le iloa i le taimi e le mafai ona mafai.

O faʻamatalaga i luga o galuega faʻapitoa e maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga