Fautuaga ma tapulaa i le faaaogaina o le apricot i le maʻisuka ituaiga 2

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua mai i ni aʻafiaga ogaoga pe afai e le mulimuli le taumafa. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, taumafai e matua usitai i tulafono o meaʻai, e masani lava e le faʻatagaina ai latou lava le tele o mea lelei. Ae o nisi oloa, e pei o apricots, e faatagaina i ni vaega laiti mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Fua o fua

Apricots o se fua masani masani. Atonu e leai ni tagata o le a le fiafia i nei fua lanu, ae le o se mea le aoga. O lona faaaogaina e mafai ona aumaia ai le tele o aogā i le tino.

  • Low-calorie, lea e taua tele mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le kalori o le tasi fualaau e tusa ma le 12 kcal. Ae, e ui lava i le maualalo o le kalori, o loʻo latou matua maloloina ma faamalieina lelei le fiaai.
  • Latou te mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faʻamalositinoina o gaioiga o le intestinal, aveesea ai toxins, fesoasoani e maualalo le cholesterol ma maua ai le malosi o le kanesa.
  • E iai se fuainumera tele o vitamini ma minerale. O nisi o ia mea o le acorote, o le retinol, o le niacin, o le siama, o le vitamini B, potassium, magnesium, iron, zinc ma isi.
  • Ona o le maualuga o lona gaosiga o le potassium, e aoga tele mo le fatu o le fatu.
  • O lenei fua e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin ona o le maualuga o lona uʻamea.
  • E faʻaleleia ai le gasegase ma o loʻo i ai meatotino faʻaleaga.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le faʻateleina o le puipuiga.
  • O vailaʻau o loʻo i totonu o apricots faʻaleleia le faʻatinoina o le faiga o le biliary.
  • B vitamini ei ai sona aoga aoga i fiva namu, lea e talafeagai mo le maʻisuka.
  • Faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina, latou te fesoasoani e faʻaitiitia le toto.
  • Faʻafetai i mea o loʻo maua i le keratin ma le retinol, faʻaleleia le faʻaleleia.
  • O lenei fualaau ei ai le pectin, lea e fusifusia ai ma aveesea ai ni mea mamafa mai le manava.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaumatia apricoti, ae, i ni tapulaa faʻapulaʻa, ona oʻo lea ina ia aoga ma e leai se afaina. O le tele o le taumafa e mafai ona mafua ai le oso malosi i le maualuga ole kulukose o le toto. O le faasinomaga o le fualaau aina e 20 iunite.

  • o le cardiovascular system ua faʻamalosia,
  • cholesterol ua faaitiitia
  • ua toe faʻaleleia filemū,
  • toe faʻaleleia le tino
  • ua faʻaitiitia le toto
  • gasegase faaleleia
  • ua toe faʻaleleia le faʻaaliga.

Apricot Guidelines Guidelines

O le masani mo le maʻisuka e lua fua i le aso. E sili atu le aua nei 'ai uma i le taimi e tasi, ae tasi i lea taimi i le aso atoa. O lenei fualaau aina e mafai ona 'aina e fai ma meaʻai i le va o meaai autu, ma e mafai ona faʻaopopo i meaʻai, cheese, casseroles, fualaau suamalie ma fuamoa. E le fautuaina le 'ai o le apricots i luga o se manava gaogao, o lenei mea e saofaga i le malosi tele o le suka.

E tatau ona manatuaina, i le aso e faʻamaunu ai apricots, e le mafai ona e 'ai nisi fua, a leai o le aʻafiaga o le faatupuina o le totogisi.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia apricots ua mamago. I lenei pepa, latou te maua ai le suka itiiti, ma e le o faʻaumatia elemene taua. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o apricots matutu e tutusa ma fualaau fou - lua mea.

E tatau ona tuʻuina atu i ai le apricots mago. O le a lanu enaena, leai se mea, ae o na ituaiga oloa o le a aumaia ai na o le manuia. O fasi apricots ua lanu moli lanumoana e sili atu le suka ma ua gaosia i le sulfur dioxide.

E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, o fesoasoani apricot fesoasoani e maualalo ai le kulūkose o le toto. Ae e tatau ona e faʻaeteete, aua o loʻo aofia ai le vailaʻau amygdalin. I le tele o le faʻaaogaina o le namu, e mafai ai ona inu tele, e oʻo atu i se mea leaga. E faʻatagaina e 'ai e le sili atu i le tolu vaega i le taeao ma le afiafi.

Apricot kernels

Aʻo leʻi folasia atu ni togi i lau meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma suʻe suʻega. E na o se fomaʻi e mafai ona fai atu mautinoa pe mafai ona 'aina le apricot e se tasi tagata, talu ai o le vasega o le maʻi e mafai ona ese.

E fautuaina e pulea le maualuga o le glycemia na oe lava ia i se glucometer ina ia e malamalama pe faʻapefea ona aafia oe i le faʻaaogaina o lenei oloa. I le tulaga o le osofaʻi malosi o le suka i le suka toto mai le tasi fetus, e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o fua.

Contraindications

O nisi tagata e sili atu le lelei nai lo le le 'aiina o lenei fua.

  • ma le faʻavavevaveina o le manava o le manava ma le gastritis,
  • ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻitaga ma lactating tamaitai e tatau ona faʻatapulaaina,
  • ma le hepatitis
  • E manaʻomia ona faʻaeteete tagata faʻafefe i le faʻaaogaina o apricots.

I le leai o ni faʻasalaga, o apricots o le a aumaia ai le tele o faamanuiaga i le tagata maʻi i le maʻisuka ma faʻalauteleina ana meaʻai, pe a faʻapea o le a faʻaumatia i ni mea laiti.

Uiga aoga ma leaga

O le aoga pito sili ona aoga o nei fualaau mo le maʻisuka o se mea maualuga o le potassium, o se microelement talafeagai mo le faamaopoopoina o le gaioiga o le muso o le fatu. Aua nei galo o faamai o le cardiovascular system o se soa tumau o le maʻisuka, lea e fuafua ai le fautuaga mo le faaaofiaina o lenei oloa i le meaai. E le gata i lea, o le fetus e tamaoaiga tele i le provitamin A, lea e talafeagai mo le vaai masani (faafitauli e masani ona masani ai i le maʻisuka). O le fua o loʻo i ai foi le inisini muamua, o fualaau oona, phosphorus ma le uʻamea. 100 g o le pulupulu e naʻo le 45 calories, o lona uiga o le fetus e le o se lamatiaga i le mamafa o tagata.

O ponaivi feʻai e iai foʻi mea manaia. O le faʻaleleia o se vaega itiiti (i le pito i luga o se naifi) o le ponaivi o le ponaivi ua faʻamaonia mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi pipisi. Ae e le mafai ona e faʻaaogaina i ni atopaʻu tetele - e aofia ai le amygdalin, lea e mafai ona faʻapipiʻi ai gaʻo hydrocyanic toxic.

Ae mo uiga leaga - o fua e mafai ona faateleina ai le manava o le manava, pe afai e aina i luga o se manava gaogao pe tuufaatasi ma aano po o susu (e mafai ona e fefiloi ma gaʻo susu). E le gata i lea, faatasi ai ma nisi faʻamaʻi (hepatitis, hypothyroidism), o loʻo aʻafia ai faafitauli ma le faʻaaogaina o carotene.

E mafai ona ou 'ai i apricots ma le maʻisuka ituaiga 2?

O lenei fua e taliaina mo le 'ai ma le maʻisuka, ae o nisi tapulaa e tatau ona matauina. Latou te popole i le fua mo ituaiga eseese o fualaau aina (fou, mago), o le faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea taumafa ma le faasologa o le faʻaaogaina o oloa eseese i le tasi taumafataga.

Taua! I le maʻisuka ituaiga, o le faʻaaogaina o nei fualaau aina e tatau ona le aofia ai. E mafai ona afaina tele ai le manuia o le fafine ma le toto i le tamaititi. E le gata i lea, aua le taumafaina i latou ma le lemu o le fatu o le tamaititi - e oʻo lava i tina o loʻo faʻamoemoe e le maua le maʻisuka.

I le a le ituaiga?

Fou, o le tagata maʻi e faatagaina e 'ai e oʻo i le fa fua o se fua faʻatusa i aso taitasi. Ae mo le faʻatuatuaina, e fautuaina le faia o se faʻasalalauga a se fomaʻi o loʻo i ai se maʻi, aua o le taua ma le malosi o faailoga o le suka e matua fesuiaʻi taitoatasi. I le aso e ai ai e le tagata maʻi fua, e tatau ona ia fuaina le taua o le suka. I le osooso malosi, e tatau ona faaitiitia le fualaau ile afa.

Mo le maʻisuka, o le apricots ua mamago ua fautuaina lelei foi. O lona faʻasinomaga faʻamamafa e maualalo ifo nai lo fua o fualaau aina fou, ma o le mea o loʻo i ai le potassium e maualuga. E le gata i lea, latou te le o iai le meatotino e faʻamalosi ai tino o le ketone. Ae e tatau ona e filifili le ituaiga saʻo. O le aoga e matutu, mago faʻamago apricots o lanu uliuli. Ina ia faʻaitiitia le faigata, e susu mo le tele o itula ile vai. E le manaʻomia ona faʻasesēina oe e ituaiga o loʻo i ai le lanu susulu ma le faʻamalūlūina: e faia mai i fua o loʻo i luga o le sua suka suamalie, ma o le GI o sea oloa e maualuga tele. I le faaopoopo atu i ai, e foliga mai o le a faʻaopopo atu i ai ni mea e le faʻaaoga. E oo atu i le 30 g o apricot ua mamago e mafai ona aina i le aso.

O fasi fualaau aina laiti e mafai ona faaopoopo i falalaʻau ma ipu kuka. Ae o fualaau kuka (jams, jams ma meaʻai faapena, faapea foi ma compotes, pe afai e kuka i le suka) e le fautuaina mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua.

Glycemic index

O lenei faailo e faʻaaogaina e iloilo ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o suga mai mea eseese. E faʻalagolago i le tele o suga faigofie ma fuafua le saoasaoa o le totoina o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona ave le oloa. O le maualuga o le faasinoupu, o le saoasaoa lea o le faasinusili o le suka ma o le latalata atu lea i lena mea pe a uma ona ave le kulukose. E mafai e le maʻisuka ona 'ai meaai faatasi ma le maualalo o le faasinoupu (e oo atu i le 40 iunite, i le glucose e tasi le selau iunite). I le apricots, o le faailoga o loʻo i luga o le mamao o le fesuiaiga i le ogatotonu (e oʻo atu i le 35 iunite), o le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i ni vaega laiti. O apricots mago mamago e maua le 5-7 iunite maualalo. E ui lava, o fualaau kuka ma le suka ei ai le faailoga o le sili atu ma le 50 iunite ma ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

E i ai tulafono faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le tulafono o le 'aina o fua suamalie i le aso ma i le tasi o taumafataga:

  • E le tatau ona 'aina' apricots i le taeao i luga o se manava gaogao, ma e aoga foi lenei mea ia i latou e le o maua i le maʻisuka. O lenei mea e mafua ona o lo latou gafatia e faʻaleleia ai le malosi o le suasusu gaʻo,
  • Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona e aveina i le taimi e tasi ma aano o manu, aemaise lava falai,
  • E sili ona lelei le ave o fualaau aina pe a uma se tagata fai meaʻai tele (fualaau faisua, cereal) poʻo iʻa,
  • I le aso na faʻaumatia ai e le tagata maʻi apricote, e le fautuaina e 'ai isi fualaau suamalie ma fualaʻau, fualaau mamago ma isi meaʻai e maua i suga faigofie.

Afai o le tagata maʻi e 'afa poʻo le tolu o le aso ole aso e mafai ona faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga o apricot maroke ua faʻapipiʻiina i le kulimi), e fuafua ai le tele o fualaau aina e mafai ona' ai, e tatau ona e faʻatatauina le aofaʻiga atoa o le falaoa i le meaʻai mo le taimi ua tuanaʻi o le aso. I le tulaga lautele, o le faʻatulagaina o le XE e tatau ona avea ma se elemene tumau o le soifuaga o le tagata maʻi.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

I le tautalagia e uiga i le faʻaaogaina o apricots, e taulai atu ai le endocrinologists, muamua lava, i le i ai o vitamini ma vaega o minerale. I le tautalagia o lenei mea, e taua ai vitamini e pei o E, C, B ma nisi. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina o apricots mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia ona o le i ai o tannins, iodine, magnesium, potassium, iron ma e oʻo lava i le fulufulu i totonu. E le gata i lea, o tagata atamamai e matauina vaega nei o le faʻaalia i le tino:

  • faaleleia atili o gaoioiga o muso fatu,
  • faamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • faʻasologa o le anemia,
  • faamautuina o faailoga o le mamafa,
  • puipuiga o faafitauli tau vaʻai, faʻapea foi ma le faʻaleleia o galuega tauave o loʻo tuʻuina atu i le lautele.

E le gata i lea, pe a talanoa e uiga i le faʻaaogaina o nei fua, latou te gauai atu i le lelei lelei o le faiʻai, faʻaleleia le tulaga o le atuatuvale.

O le isi itu lelei e tatau ona mafaufauina o le maualalo o le faasinomaga igoa, e le sili atu ma le 20 iunite.

Ae peitaʻi, a maeʻa le faʻamaonia o le maʻisuka, o le 'ai ia mea e faʻatagaina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, o le a faʻamatala mulimuli ane.

E faʻapefea ona 'ai' apricots?

E sili ona saʻo le mumusu e faʻaaoga nei fua i luga o se manava gaogao, faapea foʻi ma le gaʻo meaʻai. E maitauina e moni lenei mea e tusa lava mo se tagata soifua maloloina. O lenei mea e mafua ona o le tele o le faʻalauteleina o faʻamatalaga faʻamaonia, faapea foi ma le taua o taumafa o oloa na tuuina atu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina i le maʻisuka atonu e faʻaosofia ai le faateleina o le malosi o le maʻisuka, o le galala, ma e oʻo lava i mea taumafa taumafa.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le tautala tuusaʻo e uiga i le faʻaaogaina o apricots i le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1, ia gauai atu i le faʻatagaina i le aso e le silia ma le lua pe tolu fua. E manaʻomia le tele o la latou gagana, i le tulaga lea o le a sili atu ai le lelei o latou faasino igoa. O le vaega pito sili ona manaomia o le taumafataga e tatau ona mafaufauina o fualaau fou, o lona uiga, faʻaaogaina i le taimi o le taumafa. I lenei tulaga, o le a itiiti lava lo latou gaʻo ma isi vaega faʻaleagaina.

O fua fou ma mamago (apricots mago) e mafai ona faʻaumatia i se tutusa tutusa le tele mai isi mea taumafa. E mafai foi ona faaopoopo i isi ipu. O le tele o mea e fiafia i ai o le a latou faʻaaoga e pei o se meaʻai, lea o le a sili atu ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 nai lo isi lava suamalie po o pusa. E moni lenei mea ona o la latou faasinomaga faʻamaualuga e sili atu le maualuga. O le isi avanoa e 'ai ai apricot i le maʻisuka o lo latou faʻaaogaina e pei o faasao e leai se suka mo le taumalulu.

Fugaluega fai kuka

O le seleselega muamua, lea ou te fia gauai i ai, o ni apricots i le karo-lemon e aunoa ma le faaopoopo o suka. A o talanoa e uiga i foliga o la latou sauniuniga, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. O mea taua autu o apricots, kāloti ma lemoni,
  2. o apricots o le a manaomia ona fufulu lelei, tipi i le afa ma aveese fatu,
  3. ona tuʻuina lea (i se taimi vave e mafai ai) i vaʻa muamua,
  4. O le a faʻafefiloi le suatila o le kapeti fou ma faʻafefiloi ma lemoni, ma vevela i se vevela.

E le gata i lea, o ia avanoa mai apricots e sasaa mai i le sua susu mai karati ma lemoni. A maeʻa lena, ona faʻauʻuina lea o faletupe mo le 20 minute ona faʻapipiʻiina lea i luga o fagu. E taua tele i le lumanaʻi, o avanoa faapena e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka masani. E le fautuaina e fai i aso uma, ae o aso uma e tolu i se vaega itiiti o le a mafai lava ona e faia oe lava i sea ituaiga.

O le apricots e aunoa ma le suka, o isi sauniuniga, e taʻua o fualaau suamalie ma le faʻaopoopoga o rhubarb, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma vaega o le tau faasaga i le maʻisuka. Mo lana sauniuniga, o mea e faʻaaoga e pei o le 700 glama e faʻaaoga. apricots, 200 gr. rhubarb. I se isi faasologa, o vaega o loʻo faʻaaoga mo syrups e vaʻaia, e aofia ai le 500 gr. suka ma le lua lita o le vai.

O le a taua le filifili na o fua ma fua lelei uma e fufuluina, ona togi ai lea i le tolu po o le fa nofoaga faʻasalalau ma le nifo ma le nifo. I le taimi lava e tasi, o le rhubarb o le a manaʻomia ona fufuluina ma tipi i ni vaega laiti. E le gata i lea, o mea o loʻo tuʻuina atu e faʻapipiʻiina i totonu o se fagu, lea e manaʻomia le faia i le vave e mafai ai.

Ina ia saunia le sauniuni e 100% saunia, e fautuaina malosi e saunia le siva. Ua faia lenei mea e pei ona taua: vai, suka ua faaopoopo i totonu o le atigipusa ma tuu i luga o se afi maualuga, e aumaia i se vevela. Ona sasaa lea o fualaau sipuni, ufiufi le fagu ma se tapuni ma malulu atoa. E le gata i lea, e fautuaina e faʻamago le sipuni, ma toe faʻafouina. O le faʻatinoina o le taʻaloga e toe faalua ona faia, mulimuli ane e mafai ona mafaufauina se mea faigaluega e talafeagai lelei mo le faʻaaoga i le taumalulu. O ia mea e mafai ona faʻamalosi i aso uma, ae i se aofaiga e le silia le 100 ml. Faatasi ai ma se taui sili ona lelei, o le fua faatatau e mafai ona faateleina i le 150 ml. Apricots i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga lelei o se vaega o isi fua o fua.

Isi suʻega

O le salati, lea e aofia ai se vaega itiiti o apricots, o le a aoga mo le maʻisuka (e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea sili ona malosi).E iai foi i le lisi o ona vaega e mafai ona avea o ni vine e pei o cherries, viburnum ma isi ituaiga o meaʻai e le faʻasalaina. E talia le aofia ai o le vine, kiwi, se fasi keke o lemoni i le tuufaatasiga. O mea taʻitasi uma e tuʻuina atu e sili ona lelei ma faʻafefiloi lelei. A maeʻa lenei mea, e mafai ona mafaufau le tuufaatasiga e sauni mo le faʻaaogaina.

Talu ai ona o le maualuga o le faʻaaogaina o faʻamaumauga, o le faʻaaogaina o sea ituaiga e talia, ae i se aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama. E le gata i lea, e taua tele le faʻaaoga vave pe a uma le kuka, aua o se salati fou o le a sili ona aoga i le tau faasaga i le suka maualuga.

O le taliaina o le saunia o sua suamalie ma le apricot ma sina vaega itiiti o le sua o le tipolo e le tatau ona itiiti le gauai. E taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amata ona faʻaaoga nisi o fua o fua. E tutusa foi le faaaogaina i le faatagaga poo, i se isi itu, le le mafai ona le mafai ona aina fatu.

Apricot kernels

O ia ivi e mafai ona 'aina. I le talanoa ai i lenei mea, faʻalogo i mea e manaʻomia:

  1. tipi ponaivi, toso ese fatu mai ia i latou ona faʻaaoga lea,
  2. e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fou, ae faʻapea foi i le foliga malogo,
  3. kernels e le gata na aofia ai vaega o vailaʻau ma meaʻai, ae faʻapea foʻi ma polotini, gaʻo gaʻo. O le mea lea, e toʻatele e saunia le suauʻu mai ia i latou,
  4. o le nucleoli ogaoga e le manaomia ona 'ai, ma o lea o le tasi o uiga autu e tatau ona mafaufauina o le tofo o le ponaivi, lea e tatau ona suamalie.

A o talanoa e uiga i apricots, latou te gauai atu i le mea moni e faapea, o fatu o loʻo faʻamalamalamaina e mea taua. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e pei o le teas, aua latou te mafaia ona faʻataʻatia faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le matauina o foliga o lo latou faʻaaoga, tagata tomai faapitoa e gauai atu i le mea moni e leai se sili atu i le 20 le nucleoli e mafai ona faʻaaoga i le aso. Ae ui i lea, e tatau ona faamanino le fuainumera e le fomaʻi aʻoga ina ia le mafai ai ona iai se aʻafiaga leaga o fatu apricot.

E mafai foi ona faʻaaogaina i le pepa pala. I le tautalagia o lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e mafai ona faaopoopo i latou i meaʻai: ice cream, jams, pusa ma mea inu. Ae ui i lea, o lo latou faʻaaogaina e le maʻisuka e le o se taimi e sili ona lelei. I lenei itu, ua fautuaina e talanoaina lenei faiga ma se fomaʻi o le a faailoa mai foliga o le aʻafiaga i luga o le fualaau oona pe, mo se faʻataʻitaʻiga, pe faapefea ona aʻafia le acidic hydrocyanic i lenei mataupu faapitoa.

Faʻapuupuu e uiga i apricots mago

E le gata na mafai ona faʻaaogaina ia fatu o apricot mo le maʻisuka, ae faapena foi a latou fesuiaiga mama, e taʻua o apricots ua mamago. Faʻatasi ai ma le tau sili ona lelei mo le faʻamaʻi, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaaoga le ituaiga o le fomaʻi. Afai e te faia lenei mea saʻo ma i le faʻatusatusaina, e mafai ona e talanoa ma le mautinoa e uiga i le lelei o le aoga i le cardiovascular system.

O fualaau mamago uma ma minerale o loʻo teuina i apricots matutu, aʻo le laʻitiiti o le suka e itiiti ifo lava. Ae peitai, na o se apricot ua mamago e iai se lanu uliuli enaena e mafai ona mauaina e le maʻisuka. Aua, mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu moli lanu moli e lauiloa i le sola. O le mea lea, o le maualuga o le suka i totonu ia i latou e matua maualuga lava, ma o le mea lea e le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le manaʻoga manaʻomia i le aso e tatau ona mafaufau ile 20-25 g. mago apricots. I se tutusa tutusa, e mafai ona faaopoopoina i ni meaʻai. Ae peitai, ina ia mautinoa e mafai moni lava ona 'aina, ma ia malamalama i faʻamatalaga i auiliiliga auiliili, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. O le a ia faʻaalia nisi faʻasalaga.

E i ai ni faʻailoga?

I le talanoa e uiga i tapulaa autu, e tatau ona matauina:

  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • gastritis ma le maualuga o le eletise,
  • pancreatitis ma maʻi o le ate o tulaga ia e tatau ai ona faʻaaoga le fua o fualaau aina e gata ai le mafai,
  • nisi o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le finocrine gland.

O le mea moni, e le tatau ona tatou faʻagaloina le ono mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻafuaseʻi, le i ai o se tikeri patino o le le faapalepale i nisi vaega o fualaau suamalie. O lea, o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e mafai ai ona faʻaaogaina apricots, ae faʻaititia ai le aofai. Ae ui i lea, o lo latou faaaogaina e mafai ai ona saunia ni avanoa mo le taumalulu pe, mo se faataitaiga, e faʻaaoga fatu. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo le mea e fai ai apricot, e talafeagai mo le maʻisuka ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Faʻavaeina ma mea e maua ai

O fua o le apricot tree o loʻo i ai se faleteuoloa o mea aoga, o apricot kernels e leai se aoga. E aofia ai le tele o le apricot oil, e iai foi le amygdalin, susu suka, hydrocyanic (hydrocyanic) acid ma le emulsin. Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga e mafua ai le tele o feteenaʻiga i fomaʻi faʻamaonia e uiga i mea aoga o apricot kernels. O le mafuaʻaga o le feeseeseaiga o le amygdalin - o se vailaʻau lea, o le ulu atu i le tino o le tino, ua malepe i lalo o le faatosinaga o le sua oona i ni vaega, e aofia ai le hydrocyanic acid. Amygdalin o se vailaau matautia i le tino o le tagata, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

O isi tagata atamamai latou te maua le manatu e uiga i aʻafiaga le lelei o le apricot kernels e tele naua. I le uma, o le faʻaoʻoina o mea oona i totonu o ia mea e laʻititi ma e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. Ae e sili atu le aua neʻi faʻalavelaveina ma muamua aʻo leʻi faʻaaogaina ni fatu apricot mo le togafitiga o le maʻi suka - talanoa ma se fomaʻi faʻataʻitaʻi.

O elemene aoga uma e mafai ona maua mai le suauʻu apricot.

O le numera sili ona tele o elemene aoga o loʻo i totonu o le suauu apricot, o se vaega o le apricot kernels. E aofia ai:

  • ituaiga uma o gaʻo gaʻo
  • tocopherol
  • toso
  • masima
  • B vitamini,
  • gaʻo gaʻo
  • vitamini C.

O vailaʻau e fai ai apricot kernels e fai i le tau faasaga i kanesa o le kanesa, ma puipuia ai le atinaʻeina o le mama o le tino. Apricot kernels e aoga mo le maʻisuka, ae naʻo pe afai e ave ma le faʻaeteete tele. E iai a latou mea o loʻo iai i antiparasitic ma anthelmintic, latou te puipuia foi le matua o le tino, ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona faʻaaogaina le apricot kernels mo le maʻisuka?

Ina ia faʻamaopoopoina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaleaogaina ai ituaiga maʻi faʻapitoa e pei o le maʻisuka, e tatau ona faʻaumatia faʻamalosi tino i le faʻatagaina i aso taʻitasi. O tagata faʻamalosi maʻi o loʻo fautua mai le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le polokalame o loʻo taua i lalo, o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

Leai o aso Taimi o le aso, pcsPo o le afiafi
1—333
4—755
8—1166
12—1477
15—1788
18—2199
22—251010
26—281111
29—311212

E faʻasalaina le faʻaaogaina o fatu apricot i luga o se manava gaogao, talu ai o loʻo i ai sina fualaau ole hydrocyanic acid - o se vailaʻau oona mo le tino o le tagata.

Toe foʻi i le laulau o mea

Apricot Seed Tea

I le tau faasaga i le maʻisuka, o sui o fomaʻi faʻapitoa e ofoina atu togafitiga faʻapitoa, ma o le tasi o ia mea e tipi mai fatu apricot. O le kuka e faigofie tele, e lava le 'ave 5-8 fatu ma sasaa vai inu i luga o latou. E mafai ona e inu lauti faalua i le aso pe a uma le taumafataga autu.

Toe foʻi i le laulau o mea

E kuka i le apricot kernels i le apricot jam.

O loʻo fautuaina le maʻi suka e faʻapipiʻi ni fatu apricot i taumafataga e talia mo latou ituaiga. E masani ona latou faia ma i latou:

O kernels nutimomoia e faaopoopo atu i ituaiga uma o mea inu, compotes ma pastries. O se mea manaia ma maloloina o le kusi falaoamata ma keke kuki, lea e taʻua o "Chanterelles". Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • Faʻasusu i totonu o le paluga le sipuni sipuni o le siʻisi i le lua faʻi.
  • Faaopopo le fuamoa ma le 1 tbsp. l oatmeal, faʻafeiloaʻi lelei i totonu o se mea faʻaleleia seʻia oʻo i se tulaga tutusa tutusa.
  • Tuu i totonu o le masini 2 sipuni tele o le meli, o le sipuni o kirimi kulimi ma le ½ tsp. afamoni.
  • Faʻafefiloi mea uma lelei ma tuu i totonu o se taga fai faʻailoga.
  • Salu le paluga i luga o se pepa tao tao ma faia ni taliga mai fatuga apricot.
  • Tuu i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 180 tikeri, mo le 15 minute.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sauniuniga saogalemu

Le fua o aso aoga o fatu aoga mai le 10 i le 20 pcs.

Ina ia mafai ona maua mai i le apricot kernels naʻo faamanuiaga mo le tino, e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa. Ole fua maualuga ole aso mo tamaiti laiti e 10 vaega, ma mo tagata matutua - 20 vaega. O le tele o fuainumera ua faailoaina, o le tulaga lamatia o le atiaeina o ni manaoga e le manaomia e faateleina tele.

Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications ma le afaina

E le fautuaina le faʻaaogaina o le oloa mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le le faʻamaonia o le tagata lava ia ma se fatuga masani. Faʻasalaga mataʻutia ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina apricot kernels mo le maʻisuka. E taua le aua nei sili atu le saogalemu o tui, o le a mulimuli mai le oona amygdine. E masani lava, o le inisua e aliali mai lava ile afa itula, ae mafai ona matauina i le 5 itula. O ia faailoga e faʻaalia ai se faʻalavelave maualuga:

  • matagogo
  • vaivaiga lautele
  • tiga faʻamau
  • taʻavale
  • tiga o le ulu
  • tipi i le manava,
  • gagging.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le fatu, o le manava e oʻo mai i taimi uma, ma i tulaga ogaoga, o le faʻavevesi ma le leiloa o le mafaufau e mafai ona tupu. O se vaega o mea oona o le paʻu o le mucous membranes i se lanu mumu sesega ma le manogi mai le vevela o le oona almonds. I le tulaga o se faʻalavelave maualuga, vave faʻafefete, faʻamamaina o le ita ma le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o vaifofo o le a manaomia. Afai e tatau ai, e faʻamalositino togafitiga faʻapitoa.

O aoga ma fua faatatau o le faʻaaogaina o apricots i le maʻisuka

O le laufanua o le apricot o Saina, lea e tusa ma le lua seneturi talu ai sa auina atu i Central Central Asia ma Armenia. E leʻi pine, ae taunuu atu lenei fua i Roma, lea na taʻua ai o le "apple Armenia", ma o le igoa "armeniaka" na tofia i ai i le meaola.

Apricot na aumai i Rusia mai Sisifo i le seneturi lona 17 ma na muamua totoina i le togalaau a Izmailovsky Tsar. Faaliliu mai le Dutch, o le igoa o lenei fua e pei o le "mafanafana i le la."

O se fualaau suamalie ma suamalie lenei, e alofagia e tamaiti uma ma tagata matutua. Ae e mafai ona 'ai le apricots i le maʻisuka? E mafua ona o le faateleina o le suka i totonu (o lona faʻatonuga i le pulupulu e mafai ona oʻo i le 27%) apricot ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona tatou maua ni apricots mo le maʻisuka, tatou te mafaufau i ai, ae o le a le isi fua? E tusa ma faʻatagaina ma faʻasaina le maʻisuka fua i le vitio:

Apricot ma le ituaiga 2 maʻisuka o mea uma e fetaui lelei. O fua o le apricot tree o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma e tamaoaiga i minerale, o lea e le tatau ai i le maʻisuka ona lafoai sea fua taua. O le tausisia lelei o fualaau o aso taitasi ma le tatau ona faʻaoga faʻatasi ma isi mea taumafa, o le a aoga ai.

Apricots

Toa, lalelei, matagofie - apricots lauulu! Tau lava o manatua le fale poʻo le matafaga, e manaia le 'ai o fua malulu i le vevela! E mafai ona fai lenei mea i le maʻisuka? Faigofie!

4-5 mea o le a le afaina ai le maʻisuka, ae i se isi itu, o le a latou faia ia lelei! O le mea moni, o apricots e aofia ai le tele o fiber, iron, potassium, faapea foi ma le provitamin A (beta-carotene). E fautuaina e 'ai pe a uma le laulau poʻo le faʻamalosia o le malosi ma le umi o se meaʻai.

E mafai foi ona taʻua apricot o se tausi mo le faiʻai, aua o le fualaau o loʻo i ai le phosphorus ma le magnesium, ma o le mea e sili atu nai lo le aʻafia ai o le faʻalavelave o le tino ma faʻaleleia ai le gaioiga o sela o le faiʻai.

O se vaega o vitamini i le 100g:

Vitamin A: 1.6 mg

Vitamin B1: 0.03 mg

Vitamin B2: 0.06 mg

Vitamin B3: 0.3 mg

Vitamin B6: 0.05 mg

Vitamin B9: 3.0 mcg

Vitamin E: 0.9 mg

Vitamin C: 10.0 mg

Vitamin PP: 0.7 mg

Vitamin H: 0.3 mcg

O le mea moni, e leai ni faʻasao, otaota, poʻo fualaau mamago e faʻasaina mo le maʻisuka, aua maua le suka i lona tino mama. E fautuaina e 'ai le apricots fou, ia tautala mai se laau! E pei lava o soʻo se fua, e aoga le faʻaeteete i se maʻi o loʻo mafatia mai faafitauli o le gastrointestinal tract.

E mafai pe leai

Ina ia puipuia le tupu mai o faʻafitauli eseese, e tatau ona e taumafai e tausia le maualuga o le suka i lalo o le puleaina. E mafai ona faia lenei mea pe afai e te usitai i fautuaga a le endocrinologist ma faʻamaopoopo le lisi ma ia.

Apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga i ni tapulaa faʻapulaʻa. E taua le leai o se sili atu i le 12 g o vailaʻau gaʻo e ulu atu i le tino i le taimi o se taumafataga. I le noatia ma le fai fuafua i lenei tulaga, o le hyperglycemia e le tatau ona. O le mea lea, e tusa ma le 2-4 ālaʻau-lapopoa e mafai ona 'aina i le aso. O le tuufaatasia o lo latou faaaogaina ma isi fualaau e le manaomia.

E sili ona lelei le 'ai o fua mo le' aiga o le aoauli poʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi. Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga igoa, o le a leai se malosi tele i le maualuga o le suka. Ae o le faʻaleagaina o apricots, o le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le a le mafai ona tali atu i le taimi. A uma mea uma, ona o le faʻamaʻi o le inisalini, o le hormone e gaosia e le paʻu umi nai lo le maualuga o le kulukose. Ona o lenei mea, o le maualuga o le suka e tafe i totonu o le toto mo se taimi umi.

Fualaau aina

Ua fautuaina e le au atamamai e 'aina fua i le vaitau; i le taumalulu, e le masalomia le aoga o fua o oloa faaulufale mai.

Aʻo taumafa apricots:

  • hemoglobin ala
  • cholesterol ua faaitiitia, o le ono mafai ona faaitiitia le fausia o lapisi lapisi,
  • puipuiga faʻamalosia
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e puipuia,
  • o le galuega o le muso o le fatu e masani lava
  • toxins ua soloia
  • faiʻai failele, manatua lelei le mafaufau.

E fautuaina e le aufailaʻau meaai e aofia ai apricots i taumafa i aso taitasi o tagata o loʻo auai i galuega tau mafaufau. E manaʻomia mo tamaiti aʻoga, tamaiti aʻoga i suʻega.

O le i ai o le fiber i le fualaau aina e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gaogao. O fualaau aina suamalie e fai ai se galuega lelei o le le mautonu masani. E i ai so latou aafiaga leaga. Ina ia faʻamalosia le faʻamalositino o le intestinal, e fautuaina e tagata faʻamalo i le tele o apricots ua mamago e sasaa vai inu, ma tuʻu ai mo le po. E tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao.

Apricot kernels e taua foi le aoga. I le vailaʻau oona, o le suauʻu o loʻo i ai e latalata i le peach. O le vaega o le maʻa e faʻaaogā lelei i vailaʻau ma le cosmetology.

O le aʻafiaga leaga o le fua e mafai ona maua i tagata e maua i le gastritis poʻo le faateleina o le eletise o le manava. Latou te feita. Faʻatasi ai ma maʻi faʻaogaina, o fua e mafua ai le manava.

Faʻaaogaina le maʻi

E fautuaina e tagata fomaʻi ni tina e faatalitali i le taumafanafana e 'ai atili fua o le lotoifale. Latou te manaʻomia le faʻamamafa o le tino i vitamini masani i le tele e mafai ai. Ae o le siama o le maʻisuka ituaiga e manaomia ai se isi auala. Afai e maua e le tagata maʻi le suka maualuga, e tatau ona toe iloilo atoa le meaai. Faʻamaonia le tulaga e mafai na o le fesoasoani o se meaʻai. Ina ia faia lenei mea, o le a tatau ona e lafoaia oloa gaʻo. E le gata o oloa gaosia, ae e tele foi fualaau aina e faasaina.

Apricots mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona aofia i le taumafataga pe a maeʻa maliega ma le endocrinologist. Afai, faatasi ai ma le fesoasoani o se suiga i meaʻai, o le tina faʻamoemoe e mafai ona faʻaitiitia le suka, ona 100 g fualaau aina lea i aso taitasi e le tatau ona afaina.I isi tulaga, i le faaopoopo atu i tulaga ogaoga, ua faatonuina le inisalini. E le mafai ona e teena le togafitiga o le hormone. I le uma, ua na o le pau lenei o le auala faatagaina mo le faasaʻoina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

Afai e le mafai ona faaitiitia le suka, o le a tupu le lamatiaga o le faatupuina o pathologies fetal. A maeʻa le fananau mai, o tamaiti faapena ua maua i faafitauli i le gaioiga o le tino. E toʻatele e maualalo le maualuga o le suka.

Fesuiaiga o meaʻai

Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga o le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau loloto i le auala e faia ai le mamanu. I le taimi mulimuli, o le faʻaitiitia o le kulukose e mafai ona ausia e ala i le mulimulitaʻia o se taumafa maualalo. E tatau ona tuʻuina lau laʻau, mea faʻafiafia, tao tao. E le na o le pau ia o tapulaa; pasta, pateta, cereals, pi ua faasaina.

E le fautuaina e fomaʻi apricots i se meaʻai laiti-kapiti e aofia ai i le taumafataga. Ae i ni tapulaa faatapulaaina e le tatau ona afaina. O le mea autu o le mataʻituina o le tino e ala i le siakiina e le aunoa o le suka ma tausisi i faiga masani fautuaina o le taumafaina.

Tuua Lau Faamatalaga