Rosinsulin P, S, M

O le vailaʻau o le hypoglycemic, inisalini puupuu. O le faʻaaogaina ma se masini faapitoa i luga ole membrane o sela, e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le faʻaopoopoga o le CAMP (i gaʻo gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (e aofia ai hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto e afua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, faateleina le malosi o le absorption ma le avega e le masini, le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, ma le faaitiitia o le fua o le gaosiose gaosia (ate i le glycogen).

O le amataga o le gaioiga pe a maeʻa le 30 minute, o le maualuga o le aoga pe a mavae le 1-3 itula, o le umi o le gaoioiga e 8 itula.

Faʻasologa o mea

O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi i tulaga taitasi e faavae i luga o le kulukose i totonu o le toto aʻo le i ai ma 1-2 itula ina ua uma ona 'ai, ma faalagolago foi i le tikeri o le glucosuria ma uiga o le gasegase.

I le faʻatonuga, s / c e faʻatinoina 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga. O nofoaga o tui e suia i taimi uma. Afai e manaʻomia, faʻaauau le pulega IM poʻo le IV.

E mafai ona tuʻufaʻatasia ma insulin suamalie.

Faʻamataʻuga itu

Tali a le Allergic: urticaria, angioedema, fiva, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga.

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia ma faʻaaliga e pei o le pallor, faʻateleina le pala, palapitations, faʻalavelave moe, atuatuvale, faʻafitauli o le neuro, faʻasagaga faʻafomaʻi faʻatasi ma le inisalini o le tagata, o le faʻaopoopoga o le faʻasolosolo o iniseti o le inisalini ma le faʻateleina o le glycemia.

Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: faʻaletonu le vaaia o le vaai (e masani lava i le amataga o togafitiga).

Faʻaauau i le lotoifale: hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le hypertrophy o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

Isi: i le amataga o togafitiga, e mafai ona faia le edema (pasia ma togafitiga faaauau).

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaʻia le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina poʻo le faateleina o le lona lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

I le taimi o le lactation, e manaomia e le tagata maʻi le siaki i aso taitasi mo le tele o masina (sei vagana ua faamautuina le manaomia o le inisalini).

Faatonuga faapitoa

Ma le faʻaeteete, o le fuaina o fualaau o fualaau faʻasaina e faia i tagata gasegase e iai maʻi o le cerebrovascular i le taimi muamua e tusa ai ma le ituaiga o siama ma le tele o faʻafitauli ogaoga o le fatu fatu.
O le manaomia mo le inisalini e mafai ona sui i mataupu nei: pe a suia i se isi ituaiga insulin, pe a suia le meaʻai, manava, vomiting, pe a suia le masani masani o le tino, i faʻamaʻi o gaʻo, ate, pituitary, thyroid gland, pe a suia le inisi.
E manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini mo faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le thyroid, Addison, faʻamaʻipopituitarism, le faʻasolosolo i taimi uma, ma le maʻi suka i le gasegase ua silia ma le 65 tausaga.

O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau ona matua faʻamaoniaina ma faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: ole inisalini, vailaau faʻasaina, faʻailoga o mea taumafa, vomiting, manava manava, faʻafitauli o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (ogaoga o fatugaʻo ma le ate, faʻapea foi le faʻaogaina o le cornex, pituitary poo le thyroid gland), suiga o le inisi (mo se faataitaiga, paʻu i luga o le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi fualaau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i uiga o se tulaga o le hypoglycemic, e uiga i faailoga muamua o le maʻi suka ma le tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i suiga uma i lona tulaga.

I le tulaga o le hypoglycemia, pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ua faʻamaonia o ia i totonu, s / c, i / m poʻo iv injected glucagon poo iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le itiiti o le hypoglycemia e lagona e latou e ala i le 'ai o suka poʻo meaʻai maualuga i gaʻo (ia fautuaina tagata maʻi ia maua pea le 20 g suka ma i latou).

O le faapalepale o le ava i tagata e maua le inisalini e faaitiitia.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le uiga o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona faʻaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e ave taavale ma galulue i auala.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazine, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAIDs (including salicylides), anabolic (e aofia ai le stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, sauniuni o le lithium, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, GCS, histamine H 1 receptor blocks, oral contraceptives, estrogens, thiazide ma le "loop" diuretics, faatelevave o le konukoni, o le sympathomimetics, hormones thyroid, tricyclic antidepressants, heparin, morphine diazropin faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic , mariuana, nicotine, phenytoin, epinephrine.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

O le faʻaoga tutusa o beta-blockers, clonidine, guanethidine poʻo le reserpine e mafai ona ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia.

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

E maua i ni faʻatulagaga se tolu:

  1. P - faʻamaʻitaʻitagaina, tali le lanu ma manino.
  2. C - le umi o le umi, o le taofiga o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu.
  3. M - fefiloi 30/70, lua-vaega. E le gata i le vave ona amataina, le faʻamalolo.

O le aofia e aofia ai:

  • 100 IU o le inisinia o le iniseti o le tagata, inisalini,
  • protamine sulfate,
  • sodium hydrogen phosphate dihydrate,
  • tioata tioata,
  • metacresol
  • glycerol (glycerin),
  • vai mo le tui.

O tagata e maua i totonu o le tuufaatasiga e ese si ese mo ituaiga taitasi. Rosinsulin M ei ai insulin - soluble + estophane.

Avanoa i fagu (5 fasi 5 ml) ma cartridges (5 fasi fasi 3 ml).

Pharmacokinetics

P-P amata ona fai le afa itula pe a uma le tui, maualuga - 2-4 itula. O le umi e oʻo i le 8 itula.

Pusa C e faʻaaogaina pe a uma le 1-2 itula, o le tumutumu e tupu i le va o le 6 ma le 12. O le iuga e muta i le aso.

M amata galue i le afa itula, o le pito i luga o le 4-12, o le gaoioiga e muta i le 24 itula.

Ua faʻaumatia e insulinase i totonu o fatugaʻo ma le ate. E faʻamalieina e fatugaʻo. E naʻo ni inisiua gaʻo e mafai ona faatagaina na o latou.

  • O ituaiga uma o le maʻisuka
  • Maʻisuka i fafine maʻitaga
  • O faʻamaʻi faʻamalosi
  • Togafitiga i fualaau oona oona.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

O le ala autu o le puleaina o le inisiua. O le suʻega ua filifilia taitoatasi e faʻavae i luga o le molimau ma manaoga o le tino. O le nofoaga o inisiua o siaki, sulu, manava, tauau. E tatau ona e suia e le aunoa le nofoaga o inisiua.

O le averesi o aso taʻitasi o le 0.5-1 IU / kg.

"Rosinsulin R" e faʻaogaina ile afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le numera o injections ua faʻatonu e le fomaʻi.

Faʻaiʻuga

  • Faʻafitauli i le lotoifale ma le tino,
  • Hypoglycemia,
  • O le le amanaiaina o le mafaufau i se paʻu,
  • Faʻaititia le BP
  • Hyperglycemia ma le faʻamaʻi o le maʻisuka,
  • O le faʻaopoopoga i le tagata faʻatau o faʻamaʻi-inisalini, e mulimuli mai i le faateleina o le glycemia,
  • Faʻafitauli leaga
  • Faʻafesoʻaiga faʻamaʻi ma le inisalini o tagata,
  • Hyperemia,
  • Lipodystrophy,
  • Fuʻa.

Faʻasalaga

Masalo o le atinaʻeina o le hypoglycemia. O ona faailoga: fiaai, pallor, mafaufau le lelei i se fomaʻi, leu, vomiting ma isi. E mafai ona aveese le mamanu e ala i le 'ai o meaʻai suamalie (lole, se fasi suka, meli). I tulaga laititi ma ogaoga, o le tuiina o le kalukago poʻo le solution ole fofo o le a manaʻomia, pe a maeʻa - o se taumafataga ma gaʻo. Ia mautinoa ona faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi mo le fetuunaʻi o fualaau.

Faatusatusaga ma analogues

Ole Rosinsulin e tele naua fualaau oona, lea e aoga tele ona faamasani oe lava mo le faʻatusatusaina o meatotino.

Novomiks. Inisalini aspart, lua-vaega. Gaosiga e Novo Nordisk i Tenimaka. Tau - e oʻo atu i le 1500 rubles. mo le teuina. O le aafiaga o le umi o le umi, vave ma aoga. E le faatagaina le vailaʻau mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matutua, ma ua faʻamaonia ma le lapataiga i le taimi o le maitaga ma le matua. O tali a le tino i le nofoaga o tui e masani ona matauina.

"Inosia." Inisalini tagata, tolu ituaiga o gaioiga. E tau mai le 1100 rubles. O le gaosi - "Sanofi Aventis", Farani. E faʻaaogaina mo togafitiga o tagata matutua ma tamaiti. E leai se mafuaʻaga e mafua ai aʻafiaga. Taaloga lelei.

"Protafan." E faapena foi le inisalini o le tagata e pei o le genetically type. Taugofie - 800 ru. mo cartridges, fofo - 400 rubles. Gaosiga e Novo Nordisk, Tenimaka. E naʻo le faʻaogaina, e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i soʻo se matua. E mafai mo le maʻitaga ma lactating women. Taugofie ma taugofie.

"Biosulin." Inisalini insulin. Faʻalapotopotoga - Pharmstandard, Rusia. O le tau e tusa ma le 900 rubles. (cartridges). O se faʻatulagaga masani. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai maʻi o tausaga uma.

Humulin. O se inisalini e mafai ona fofoina e le tino. Tau - mai le 500 rubles. mo fagu, cartridges e faalua ona taugata. O kamupani e lua ua vave gaosia lenei fualaau faasaina - Eli Lilly, ISA ma Bioton, Polani. Faʻaaogaina mo vaitausaga uma, i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O tagata matutua e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Avanoa i falemaʻi ma luga o penefiti.

O le filifiliga e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi mai le tasi ituaiga o vailaau i le isi ua faia e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

Ae o le maʻisuka ma le poto masani i lenei vailaʻau e iai ni manatu lelei. O le leai o se faʻaoga, o le gafatia e tuʻufaʻatasia ai ituaiga o ituaiga e lauiloa. Ae o loʻo i ai tagata e le fetaui lenei fofo.

Galina: "O loo ou ola i Yekaterinburg, ua togafitia aʻu mo le maʻisuka. Talu ai nei, ou te maua ai Rosinsulin mo manuia. Ou te fiafia i le fualaau faasaina, lelei tele. Ou te faʻaaoga puupuu ma faʻaoga, e fetaui lelei mea uma. Ina ua ou iloaina o lenei mea o se fale faafomai, sa ou teʻi. O le tulaga e le masani ai mai fafo ".

Victor: "Na togafitia aʻu e Protafan. Na fautua mai e le fomai ni togafitiga Rusia sili atu le tau taugata, Rosinsulin. Sa ou faʻaaogaina mo ni nai masina i le taimi nei, ou te fiafia i mea uma. Sugar, e leai ni aʻafiaga, e le mafua ai le hypoglycemia. Talu ai nei lava, na amata ai ona ou maua faamanuiaga, lea e manaia tele. "

Vladimir: "Faʻaaoga" Humalog "ma le" Humulin NPH. " I se taimi, na suia ai Rosinsulin mo faʻamanuiaga. Ou te faʻaoga puupuu ma le poto. Ina ia taʻuina atu ia te oe le mea moni, ou te leʻi matauina ni eseʻesega eseese mai fualaau faasaina muamua. E lelei le suka, e leai se hypoglycemia. E oo lava i metotia auiliiliga na sili atu ona lelei. O lea ou te fautuaina lenei fualaau faasaina, aua e te fefe o Rusia - meafaigaluega ma mea e gaosia, e pei ona fai mai lau fomai, e ese mai fafo, o mea uma e ala i tulaga faatonuina. Ma o le aafiaga e sili atu ona lelei. "

Larisa: "Na siitia le fomaʻi i Rosinsulin. Sa togafitiga mo ni nai masina, ae na faasolosolo malie lava ona sili atu ona leaga ia suega. E oo lava i le meaai e leʻi fesoasoani. E tatau ona ou sui i se isi auala, ae le mo faamanuiaga, ae mo laʻu tupe. O se mea e maasiasi ai, aua o le fualaau faasaina e taugofie ma sili ona lelei. "

Anastasia: "Faʻamauina i le maʻisuka. Latou te tuʻuina atu Rosinsulin i se aafiaga faʻapitoa e avea o se togafitiga. Short using Actrapid. Sa ou faalogo mai isi o loo fesoasoani lelei o ia, ae ou te lei mauaina se suiga faapitoa i loʻu tulaga. Ou te manao e fai atu i le fomaʻi e alu atu i se isi vailaau, ma talu ai nei e oʻo lava i se osofaiga o le hypoglycemia. Masalo e le fetaui ma aʻu, ou te le iloa. "

Tuua Lau Faamatalaga