Aoao uma e uiga i le talaaga faʻapitoa

Ina ia iloa le talaaga o le glycemic, o le tagata gasegase e taʻitaʻia i le tele o taimi le fuaina o le suka i le toto e faʻaaoga ai se masini faapitoa - o se glucometer.

E manaʻomia le faʻatonuga ina ia mafai ona faʻataunuʻuina le fuainumera o le insulin o loʻo faʻamanuiaina i le maʻisuka ituaiga 2, ma ia mataʻituina lau soifua maloloina ma le tulaga o le soifua maloloina ina ia puipuia ai le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le kulukose toto.

A uma ona faia se suʻega toto, e tatau ona faamaumauina faʻamaumauga i totonu o se faʻamaumauga tatala faapitoa.

O tagata maʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, e le manaʻomia i le aso i le inisalini, e tatau ona tofotofoina e fuafua ai a latou talaaga o aso taʻitasi pe a ma le tasi i le masina.

O le masani o faʻamatalaga e maua mo tagata maʻi taitasi e mafai ona taʻitasi, e fuafua i le atinaʻeina o le maʻi.

E faʻapefea ona faia le sampling samples e iloa ai le suka o le toto

O le suʻega toto mo le suka e faʻatino e faʻaaoga ai se glucometer i le fale.

Ina ia mafai ona saʻo iuga o le suʻesuʻega, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  • Aʻo lei faia se suʻega toto mo le suka, e tatau ona e mulumulu lelei ou lima i le fasimoli, aemaise lava e manaʻomia ona e tausia le mama o le nofoaga o le a faia ai le punch for sampling samples.
  • E le tatau ona faʻamamaina le nofoaga faʻasalalau i se vaifofo o le vai pisipisia e faʻamaʻi ai ina ia aua le faʻasese faamatalaga na maua.
  • E tatau ona faʻatinoina le samato i le masimaina o le nofoaga i luga o tamatamailima i le vaega o le pupu. E leai se mea e tatau ona e tuiina ai le toto.
  • Ina ia faateleina le toto, e tatau ona e uuina ou lima mo se taimi i lalo o se vaitafe vai vevela pe faʻafefiloi malie lou tamatamailima i lou lima, i le mea o le a faia ai le puncture.
  • Aʻo le i faia se suʻega o le toto, e le mafai ona e faʻaaogaina kulimi ma isi mea teuteu e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le suʻesuʻega.

Auala e fuafua ai le GP i aso uma

O le faʻamoemoeina o talaʻaga o aso taʻitasi o le a mafai ai e oe ona iloilo le amio o le glycemia i le aso atoa. Ina ia iloa faamaumauga talafeagai, o le suʻega toto mo le kullukose e faʻatinoina i itula nei:

  1. I le taeao i luga o se manava gaogao,
  2. Ae e te leʻi 'ai,
  3. Lua itula i le maea ai o taumafataga taitasi,
  4. Ae leʻi alu i le moega
  5. I le 24 itula
  6. I le 3 itula 30 minute.

O fomaʻi e faʻamalamalamaina le GP faʻapuupuu, mo le fuafuaina o se suʻesuʻega e manaʻomia e le sili atu ma le faʻafa i le aso - tasi i le vaveao i luga o se manava gaogao, ma le malolo pe a uma meaʻai.

E taua le manatuaina o faʻamatalaga na maua o le ai ai ni faʻamaumauga eseese nai lo le plasma toto, o lea ua fautuaina ai e faia se suʻega o le toto.

E talafeagai foi le faʻaogaina o le glucometer tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le paʻi palota, talu ai o le kulūkose fua mo masini eseese e eseese.

O lenei mea e mafai ai ona e mauaina faʻamaoniga sili ona saʻo e mafai ona faʻaaoga e iloilo ai le tulaga masani o le maʻi ma mataʻituina le suiga o le masani ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Aemaise lava, e taua le faʻatusatusaina o taunuʻuga i faʻamatalaga na maua i totonu o suʻesuʻega.

O le ā e aafia ai le faʻamatalaga o le GP

Ole taimi o le fuafuaina o le talaaga faʻapitoa e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi ma le tulaga ole maʻi:

  • I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le suʻesuʻega e faʻatinoina, aʻo faia togafitiga.
  • I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, afai e faʻaaogaina se taumafataga maloloina, o le suʻesuʻega e faʻatinoina i le masina, faatasi ai ma le GP masani e faʻaitiitia.
  • I le tulaga o le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, pe afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi fualaau faasaina, o se suʻesuʻega o le faʻapuupuu le ituaiga e fautuaina i le vaiaso.
  • I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻaaogaina ai le inisalini, e manaʻomia se faʻailoga pupuu i vaiaso taitasi ma se faʻamatalaga faʻapitoa i aso taʻitasi i le masina.

O le faʻatinoina o nei suʻesuʻega e mafai ai ona e aloese mai faʻalavelave ma faʻalavelave i le toto suka.

Faailoga mo suʻesuʻega

E masani ona faia suʻesuʻega mo faamoemoega puipuia. O le faʻamoemoeina o talaʻaga faʻapitoa e mafai ai e oe ona iloa faʻafitauli i le paʻu i le taimi ma fai taga. Mo tagata o loʻo lamatia, e tatau ona faʻatautaia le talaaga faʻapitoa i tausaga taʻitasi.

O le tele lava o taimi, e faia suʻesuʻega mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2.
O le talaaga glycemic mo le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia e faasaʻo ai le inumaga o le inisalini i aso taitasi. Talu ai afai e tele ni tui e faia, o le kulūkose e mafai ona paʻu i lalo ifo o le masani ma o le a oʻo atu ai i le leai o se malamalama ma e oʻo lava i se siama.

Afai o le kulūkose e sili atu i le maualuga le faʻatagaina o le tau, ona o se maʻisuka atonu ei ai faʻafitauli mai gaʻo ma le cardiovascular system. Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, o le a le mafai ona iloa le mafaufau ma le paʻu.

Leai se mea e sili atu ona taua le suesue mo fafine maʻitaga.

I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto o se fafine e mafai ona lamatia ai se faʻanoanoa pe vave fanau mai.

Faʻafefea ona pasia?

O le suʻesuʻega e faia i le faʻaaogaina o se suʻega toto i taimi eseese o le aso. E taua le iloa o 2-3 aʻoga i le aso e le mafai ona tuʻuina atu se ata atoa. Mo le mauaina o faʻamatalaga malie, mai le 6 i le 9 suʻesuʻega i le aso e manaʻomia.

Anna Ponyaeva. Na faauu o ia mai le Nizhny Novgorod Medical Academy (2007-2014) ma le Resitala i Falemaʻi Falemaʻi (2014-2016).

Talosaga sampling samples

E mafai ona maua iuga masani. naʻo le noatia i tulafono uma o le totoina o toto. E faʻaaogaina le toto tamatamaʻi mo le auiliiliga. Aʻo le i ai le toto, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai.

E sili atu le aloese mai le togafitia o le pa o le pa ma faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa se faʻalavelave, e tatau ona alu ese le manua i le toto e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo.

Aʻo leʻi totoina le toto, e mafai ona e faʻasasani lau alofilima ma tamatamailima. O lenei mea o le a sili atu ai le faʻaleleia o toto ma faʻamalosia ai le faʻatinoga

Tulafono faavae:

  • o le pa muamua o loʻo faia i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • pala mulimuli ane aʻo le i 'ai, pe 2 itula talu ona' ai,
  • E le gata i le taimi e momoe ai, ae le gata i le vaeluapo ma le 3 i le taeao.

Faʻapefea ona saunia mo le auʻiliʻiliga?

Ina ia le faʻatagaina le maua mai o faʻamatalaga sese pe le saʻo, e tatau ona manaʻomia aʻo lei faia le toto aloese mai mea e aafia ai le toto suka.

Aʻo leʻi suʻeina, e sili atu ona lelei le aloese mai le ulaula tapaa ma le inupia ma le inu ava malosi. Faʻaitiitia le mamafa tele o le tino ma le mafaufau. Aloese mai tulaga popole ma popole.

O le aso ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau uma e aafia ai le toto suka.

E mafai ona faʻatagaina e le suia le na o le inisalini e faʻaaoga.

Faʻasalaina iuga

Faʻalagolago i le tulaga o le tino poʻo le ituaiga o togafitiga o loʻo i ai, o faailoga eseese o le a manatu o le masani. Mo se tagata soifua maloloina, o fuainumera mai le 3.5 i le 5.8 mol e manatu e masani. Faailoga mai le 6 i le 7 ua uma ona faailoa mai le i ai o patho i le tino. Afai e sili atu le faʻailoga i le faailoga o le 7, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le siama o le maʻisuka.

I tagata ei ai le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o faailoga e oʻo atu i le 10 mol. I le maʻisuka ituaiga 2 i luga o se manava gaogao, o le maualuga o le suka atonu e le sili atu i tulaga masani masani, ae a uma ona 'ai, e oʻo i le 8 po o le 9.

I fafine maʻitaga, o fua e ave i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 6 mol.

A maeʻa ona 'ai, faʻafeiloaʻi le maualalo o le suka i le toto, ae i le vaeluapo e tatau ona itiiti ifo ma le 6.

O le faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le tala faasolopito o aso taʻitasi:

  • i le taeao pe a maeʻa i luga o se manava gaogao,
  • aʻo leʻi faia le taumafataga autu,
  • 1.5 itula i le maeʻa o le aoauli
  • 1.5 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi,
  • ao lei alu i le moega
  • i le vaeluapo
  • i le 3.30 i le taeao.

Faʻamatalaina se talaaga e faʻaaoga ai se glucometer

O le i ai o se glucometer i le fale e faigofie ai le maʻisuka i le maʻisuka. Faʻatasi ai, e mafai ona latou mataʻituina suiga i le suka o le toto ma ave laasaga talafeagai e aunoa ma le tuua o le fale.

Mo le fuafuaina o le faʻamatalaga glycemic of a house with a glucometer, o tulafono lava e tasi e faʻaaogaina mo suʻesuʻega ile falemaʻi.

  1. ua saunia le fola mo le afaina, faʻamamaina lelei,
  2. ua faʻaofiina se nila ua faʻaaogaina i totonu o le peni o le mita e faʻamoemoe mo le afaina,
  3. ua filifilia le loloto o le loloto,
  4. e fesuiaʻi le masini, o loʻo i ai se suʻesuʻega a le tagata lava ia,
  5. o se punipi ua faia i luga o se vaega ua filifilia o le paʻu (o nisi faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻiina aunoa pe a uma le kesi "amata"),
  6. faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le mita, o le pa'ū pa'ū o le toto e faʻaaogaina i le laasaga o le suʻega poʻo le pito i luga o le faʻalauiloa e aumai i ai,
  7. A maeʻa ona suʻeina le masini, e mafai ona e vaʻaia lau taunuʻuga.

Taua! E masani lava, o le puncture e faia i le tamatamailima, ae afai e tatau ai, e mafai ona faia lenei mea i le tapulima poʻo luga o le manava.

Glucometer Overview

Accu-Chek Mobile

O se tamaʻi masini faʻapipiʻi lea e faʻaogaina ai se manua e 6 nila, o se kaseti faʻataʻitaʻi mo suʻesuʻega e 50, o loʻo i totonu o se tasi faʻataʻitaʻiga. O le mita e taʻu mai ai le laasaga e sosoo ai ma faʻaalia le iuga pe a uma le 5 sekone. O le a amataina lava le fuataga pe a uma ona aveese le kī fusi. Tau mai le 4000 rub.

Fesoʻotaiga Satellite

O se masini e le taugata tele na faia i Rusia. Totogi mo fasi pepa e faʻaaogaina, e laʻititi lava, ae o faʻataʻitaʻiga o le mita e mafai ai ona e faʻaaogaina e le gata i le fale, ae i totonu foi o le falemaʻi. E maua e le masini le toto o le toto e manaʻomia mo le suʻesuʻega. Tauloto taunuʻuga o suʻesuʻega mulimuli e 60. Tau mai le 1300 tusi.

Tiakono

E eseese, atonu, i le tau sili atu ona taugofie ma galuega e le sili atu nai lo taugata. Ua faia i Rusia. O le meli e faʻaali i luga o le meli pe a maeʻa ona tuʻuina se fasi siaki, o le a faʻaalia i le 6 sekone pe a uma le samasama toto. Le maualuga o le suāuʻu fuafuaina e aunoa ma le faʻamaonia. Faʻatulagaina ma le faʻamalositino i le maea ai o le 3 minute o le le toaga. Mafai ona teuina iuga o suʻesuʻega e 250 mulimuli. Tau mai le 900 pa.

OneTouch Ultra Faigofie

Se masini laʻitiiti ma le mama e faigofie ona ave. O le mamafa o le masini e na o le 35 gr. Mo le faigofie o le faitauina o iuga, o le lanu e faia i le tele e mafai ai; o loʻo i ai le pito i luma o le masini. Afai e manaʻomia, e mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta. O le masini e mafai ona teuina faʻamatalaga faʻamaumauga faatasi ai ma le taimi ma le aso o le suʻega. Tau mai le 2200 tusi.

Matamata i se vitio e uiga i lenei masini

Vaega e Iloilo ai i Tina Fafine

Le kulūkose o le toto o se fafine maʻitaga matua maualalo nai lo le le maʻitaga. E mafua lenei mea i uiga o metabolic process in the body. Ae afai o loʻo e mamafa pe ua i ai se genetic predisposition i le maʻisuka, e mafai e se maʻitaga maʻitaga ona atiaʻe le maʻisuka maʻi.

O le fuafuaina o le suka o le toto o loʻo aofia i le lisi lautele o suʻega e tuʻuina atu i fafine maʻitaga. Afai ei ai se vailaau o le maʻisuka i le maʻisuka, i le faaopoopo atu i le suega o le sugar sugar, ua faatonuina o ia i se suʻega o le faapalepale glucose.

O lona tulaga taua o le uluai suʻesuʻega faia i le taeao i luga o se manava gaogaoma i totonu o le 5-10 minute e inu ai e se fafine se ipu vai vai ma le kulukose ua solo i totonu (75 mg).

A maeʻa le 2 itula, ona faia lea o se suʻega lona lua.

Mo tagata soifua maloloina i le leai o ni faʻamaʻi, o faailoga nei e manatu e masani:

Faia Suʻe Suʻega e tatau ona masaniina ia mafai ona vave iloa le faafitauli.

Afai e te masalomia pe i ai se tulaga faʻafitauli e sili atu le lelei o le faia o se suʻega toto i le malosi (faʻamatalaga glycemic). O le iloa vave o faʻamaʻi e toetoe lava o taimi uma lava e maua ai le avanoa mo togafitiga sili atu poʻo le tuʻuina atu i le amataga o le atinaʻe.

Faamatalaga lautele

O le suega o le kulukose toto mo le suka e mafai ai ona malamalama pe faapefea ona suia le kulūkose i le toto i le aso. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e vaʻaia le tulaga o le glycemia i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

Pe a atofaina se talaaga, o le endocrinologist mo feutagaiga, i le avea ai o se tulafono, fautuaina i le a le tele o taimi e manaomia ai e le tagata maʻi le faia o se toto sampling. E tāua le tausisia o nei fautuaga, faʻapea foʻi ma le le solia o le meaʻai taumafa e maua ai faʻamaumauga mautinoa. Faʻafetai i faʻamatalaga o lenei suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona iloilo le aoga o le togafitiga ua filifilia, ma afai e tatau ai, faasaʻo.

O le tele o ituaiga o foai toto i le taimi o lenei auiliiliga o:

  • tolu (pe tusa o le 7:00 i luga o se manava gaogao, i le 11:00, pe a fai o le taeao o le taeao e 9:00 ma le 15:00, o lona uiga, 2 itula talu ona 'ai i le aoauli),
  • ono taimi (i luga o se manava gaogao ma 2 itula uma pe a uma ona 'aʻai i le aso),
  • valu (o le suʻesuʻega e faia i totonu o le 3 itula, e aofia ai le po).

Fuaina o le maualuga o le kulukose i le aso e silia ma le 8 taimi e le talafeagai, ma o nisi taimi o se numera itiiti o faitauga e lava. O le faia o se suʻesuʻega i le fale e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi e le talafeagai, ona e na o ia lava e mafai ona fautuaina le taimi sili ona lelei o le samplesina o le toto ma faʻamatala saʻo ia taunuʻuga.

Suesuega sauniuni

O le vaega muamua o le toto e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao. A o leʻi amataina le suʻesuʻega, e mafai e le tagata gasegase ona inu vai e leai se vai, ae e le mafai ona fufulu ou nifo i le suka ma le asu. Afai e maua e le tagata maʻi soʻo se fualaau faʻapitoa i nisi o itula o le aso, e tatau ona lipoti atu i le fomaʻi aoga. O le mea lelei, e le mafai ona e inuina soo se vailaau mai fafo i le aso o le auiliiliga, ae o nisi taimi e misi ai se piliki e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina, e naʻo le fomaʻi e tatau ona filifili ia ituaiga mataupu.

I le afiafi o le talaaga o le glycemmy, e fautuaina le tausisia o le masani masani ma aua le auai i le malosi o faamalositino faaletino.

Talosaga o sampling toto:

  • Aʻo leʻi faʻamalosi, o le paʻu o lima e tatau ona mamā ma māgogo, e le tatau ona i ai se mea e totoe o le fasimoli, kulimi ma isi vailaʻau mo mea mama,
  • e le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau oona e fai ma vailaʻau faʻapitoa (pe afai e le maua e le tagata maʻi le vaifofo talafeagai, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le fofo i luga o le paʻu ma toe faʻagogo le nofoaga o tuiina i se ie gaosi),
  • e le mafai ona sasaina le toto, ae afai e tatau ai, ina ia faateleina le toto, e mafai ona e faʻafefeteina lou lima i se mea pisi ae leʻi puʻe ma taofi mo ni nai minute ile vai mafana, ona fufulu lea.

Aʻo faʻatinoina le auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻaaoga le masini lava e tasi, talu ai e mafai ona ese le faʻamaonia o eseesega o kesi. O le tulafono lava e tasi e faatatau i le suʻeina o fasi pepa: afai e lagolagoina e le mita le faʻaaogaina o nisi o latou ituaiga, mo suʻesuʻega e manaʻomia pea ona e faʻaaogaina naʻo le tasi ituaiga.

O fomaʻi e faʻatonuina se suʻesuʻega faapena i tagata gasegase, ma le muamua ma le lua. O nisi taimi o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e faʻaaogaina e iloa ai le maʻisuka i fafine maʻitaga, aemaise lava pe afai o le latou anapogi o le toto glucose o loʻo faʻatusatusa i luga o se vaitaimi. Faʻailoga lautele mo lenei suʻesuʻega:

  • faʻamaoniga o le ogaoga o le faʻamaʻi ma le faʻamautuina o le maʻi maʻisuka,
  • e iloa ai le faʻamaʻi i le taimi muamua, lea e tupu ai le suka pe a uma ona 'ai, ma i luga o se manava gaogao o loʻo masani ona faʻasaoina,
  • iloiloga o le lelei o togafitiga fualaau.

Taui o le tulaga o le tagata maʻi lea o loʻo iai paleni faʻasalaga i le taimi nei ma e le afaina ai le tulaga lautele o le tino.I le tulaga o le maʻi suka, mo lenei mea e tatau ai ona ausia ma tausisia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faaitiitia pe le aofia ai lona atoaga o le urine (faalagolago i le ituaiga o faamaʻi).

Faailoga

O le masani i lenei auʻiliʻiliga e faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka. I tagata gasegase e iai le faʻamaʻi 1, e manatu e totogi pe afai o le kulukose i soʻo se mea na maua mai i le aso e le sili atu i le 10 mmol / L. Afai e ese lenei tau, atonu e tatau ona toe iloilo le tulafono o le pulega ma le iniseti o le inisalini, faapea foi le tausisia mo se taimi le tumau i se taumafa sili atu.

I tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2, e 2 faʻataʻitaʻiga e iloiloina:

  • anapogi glucose (e le sili atu i le 6 mmol / l),
  • maualuga le kulukose o le toto i le aso (e le tatau ona sili atu i le 8.25 mmol / l).

Ina ia mafai ona iloilo le tikeri o le maʻisuka taui, i le faaopoopo atu i le talaaga o le maʻisuka, o le tagata maʻi e masani ona faatonuina se suega o le urine i aso taitasi e fuafua ai le suka i totonu. O le maʻisuka ituaiga 1, e oʻo atu i le 30 g suka e mafai ona faʻamalosi e ala i fatugaʻo i le aso, ma le ituaiga 2 e tatau ona matua le toe i ai i le urine. O nei faʻamaumauga, faʻatasi ai ma iuga o se suʻega toto mo le hemoglobin glycosylated ma isi matūtāʻau o meaola e mafai ai ona faʻamautinoa lelei uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

O le iloa e uiga i suiga ile maualuga o le kulukose o le toto i le aso atoa, e mafai ona e suʻe togafitiga tatau ile taimi. Faʻafetai i auʻiliʻili auʻiliʻili suʻesuʻega fale suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona filifilia le vailaʻau sili mo le maʻi ma tuʻuina atu ia te ia fautuaga e uiga i meaʻai, ituaiga olaga ma gaoioiga faaletino. O le tausisia o le maualuga o le maualuga o le suka, o se tagata e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faia o ni faʻafitauli matuia o le maʻi ma faʻaleleia ai le lelei o le olaga.

Metotia Faʻamatalaina

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le mataʻituina faifaipea o le maualuga o le suka toto e talafeagai e iloilo ai le setete o le soifua maloloina, faapea foi le fetuunaiga vave o le fua o le inisalini tui. Le siakiina o faailoilo e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga glycemic, o lona uiga o suʻega e faia i le fale, i lalo o tulafono faʻavae. Mo le saʻo fua, i le fale, e faʻaaoga ai glucometers, lea e tatau ona e faʻaaoga lelei.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o faʻamatalaga glycemic

O tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia ai pea le inisetiina o le inisalini, lea e mafua ai le manaʻomia mo se faʻamatalaga mataʻitusi e le itiiti ifo i le tasi i le masina. O faailoilo e taʻitasi mo tagata taʻitasi, e faʻatatau i le atinaʻeina o togafitiga, o le mea lea e fautuaina ai e tausia se tusi faʻamau ma tusia uma faʻamaumauga i ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomaʻi e iloilo ai faailoga ma fetuunai le fua o le tui talafeagai.

O se vaega o tagata o loʻo manaʻomia se faʻamatalaga faʻaauau faifai pea e aofia ai:

  • Tagata maʻi e manaʻomia tele le injections. O le amio a le GP e faʻatalanoa tuusao ma le fomaʻi aoga.
  • O fafine maʻitaga, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka. I le taimi mulimuli o le maitaga, ua faia le GP e faʻalavelave ai le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi.
  • Tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua o loʻo i luga o se meaai. GP e mafai ona faʻamaʻotiina ia le itiiti ifo ile tasi i le masina.
  • Tusa 2 tagata maʻisuka oe manaʻomia le inisalini. O se GP atoa e faia tasi i le masina, e le atoatoa e faia i vaiaso uma.
  • Tagata e se ese mai meaʻai ua faatonuina.
Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona ave mea?

O le maua saʻo o taʻiala e faalagolago i le lelei o le pa. O se pa masani e tupu i le tele o tulafono taua:

  • fufuluina lima i le fasimoli, aloese mai le faʻapalapalaina o le ava i le nofoaga o le sampling toto,
  • toto e tatau ona alu ese le tamatamailima, e le mafai ona e faʻamalosi i luga o le tamailima,
  • e faʻaleleia le tafe o toto, e fautuaina e faʻamalo le vaega talafeagai.
Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona suʻe se suʻega toto?

Aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona e mulimuli i ni nai faatonuga ina ia mautinoa ai le sao saʻo, e aofia ai:

  • teena oloa tapaa, e le aofia ai mafaufauga faalemafaufau-faalelagona ma faaletino,
  • aloese mai le inu vai inu, vai manino e faatagaina, ae i tamai tofo,
  • mo le manino o taunuuga, ua fautuaina e taofi le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai sona aafiaga i le suka o le toto, sei vagana ai le inisalini, mo se aso.

E tatau ona faʻatalanoaina faʻatasi ma le fesoasoani o le tasi glucometer ina ia aloese mai le le saʻo i faitauga.

O se suʻega o le toto e fuafua ai le talaaga faʻapitoa e tatau ona saʻo saʻo, mulimuli i faʻamalamalamaga manino:

  • ave muamua le suega muamua e tatau ona vave amata i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • i le gasologa o le aso, o le taimi mo le samasama toto e sau mai le 'ai ma 1.5 itula pe a uma se taumafataga,
  • o le faʻataʻitaʻiga lea e faia aʻo lumanaʻi moe,
  • o le pa mulimuli ane na faia i le 00:00 i le vaeluaga o le po,
  • Ole iloiloga mulimuli e faia i le 3:30 i le po.
Toe foʻi i le laulau o mea

Tulaga masani o faailoga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o faʻamaumauga o loʻo faamaumauina i totonu o se api faapitoa ma vaʻaia. O le filifilia o iuga e tatau ona faia i le taimi lava lea, o faitauga masani ei ai se mea laiti. E tatau ona faia le iloiloga e faʻatatau ai le eseesega o eseesega i le va o nisi vaega o tagata. Faʻaaliga e manatu masani:

  • mo tagata matutua ma tamaiti mai le tausaga i le 3.3-5.5 mmol / l,
  • mo tagata ua matutua - 4.5-6.4 mmol / l,
  • aua faatoa fanau - 2.2-3.3 mmol / l,
  • mo tamaiti e oo i le tausaga - 3.0-5.5 mmol / l.

I le faʻaopoopoga i faʻamaoniga ua tuʻuina atu i luga, o mea moni e faapea:

Ina ia iloa taunuuga, e tatau ona e faʻalagolago i faʻamaumauga o fua o le toto.

  • I le plasma toto, o le suka e le tatau ona sili atu i le taua o le 6.1 mmol / L.
  • O le kulupu o le glucose 2 itula i le maeʻa ai o le gaʻo gaʻo e tatau ona sili atu nai lo le 7.8 mmol / L.
  • I luga o se manava gaogao, e le tatau ona silia le 5.6-6.9 mmol / l.
  • E le taliaina le suauu i le urine.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻasalaga

O faʻasologa mai le masani e faʻamaumauina pe a faʻavaivaia le gasegase o le kulukose, ma o le fea tulaga o le a siitia ai le faitau i le 6.9 mmol / L. I le tulaga o le sili atu i le faitau o le 7.0 mmol / l, ua auina atu le tagata e suʻe suʻega e iloa ai le maʻisuka. O le faʻamatalaga matala i le maʻisuka o le a maua ai iuga o se auʻiliʻiliga na faia i luga o se manava gaogao, e oʻo atu i le 7.8 mmol / L, ma a uma le taumafataga - 11.1 mmol / L.

O a mea e mafai ona aafia ai le saʻo?

O le saʻo o le auʻiliʻiliga o le saʻo lea o iuga. O le tele o mea e ono aʻafia ai le faʻamaoni o taunuuga, o le mea muamua e le amanaʻia le auiliiliga o metotia. O le le saʻo o le faʻatinoina o laasaga o laasaga i le taimi o le aso, o le le amanaʻiaina o le taimi poʻo le faaseʻeina o soo se gaioiga o le a faʻasese ai le sao o iuga ma le togafitiga mulimuli ane. E le gata o le saʻo o le auiliiliga, ae o le tausia foi o sauniuniga sauniuni e aafia ai le saʻo. Afai mo soʻo se mafuaʻaga ua solia le sauniuniga mo le auʻiliʻiliga, o le curvature o le molimau o le a le maalofia.

Daily GP

Daily GP - o se suʻega toto mo le maualuga o le suka, faia i le fale, i le vaitau e 24 itula. O le amio a le GP e faia e tusa ai ma tulafono le tumau mo le faʻatinoina o fuataga. O se elemene taua o le vaega sauniuni, ma le mafai ona faʻaaoga se fuataga, o lona uiga o se glucometer. Faʻataʻitaʻiina HP i aso taʻitasi, e faʻatatau i faʻamatalaga patino o le maʻi, atonu o le masina, i ni nai taimi i le masina poʻo le vaiaso.

O tagata ei ai le suka suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suka toto. GP o loʻo faʻaaogaina o se tasi o metotia lelei mo le puleaina o suka i le ao, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻi 2. O lenei mea e mafai ai e oe ona pulea le tulaga ma, e faavae i luga o taunuuga, fetuunai le togafitiga i le itu saʻo.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Toto toto ma le faʻamaʻi o le maʻisuka

E le o se faʻaopoopoga e fai atu e uiga i le maʻisuka o le maʻisuka atoa. O le faʻafitauli o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: o le maʻisuka o loʻo laʻititi ma o loʻo faasolosolo ina osofaʻi. O lenei mea e faapitoa le moni mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e fesootaʻi atu i ni faaletonu i meaʻai uma ma ola i le lautele.

Glucose o se tasi o tagata taaalo autu i le gataifale o le tagata. E pei o le suauu ma le kesi i totonu o le tamaoaiga o le atunuʻu - o le autu ma le lautele o le malosi mo faiga uma o gataifale. O le maualuga ma le aoga o le faʻaaogaina o lenei "suauu" o loʻo pulea e le inisalini, lea e maua i le pancreas. Afai o le galuega a le pancreas e faʻavaivaia (faʻapitoa, e tupu lenei mea i le maʻisuka), o taunuuga o le a faʻaleagaina: mai fatu fatuga ma stroke i le leiloa o le vaʻai.

Glycemia poo le kulukose toto o le mea autu lea o le i ai poʻo le leai o le maʻisuka. O le faaliliuga moni o le upu "glycemia" o le "toto suamalie." O se tasi lea o fesuiaiga sili ona taua i le tino. Ae o se mea sese le ave o le toto mo le suka i le taeao ma toʻa i luga o lenei mea. O se tasi o suʻesuʻega aupito sili ona lelei, o le faʻamatalaga faʻapitoa - o le '' faʻaosofia '' tekonolosi mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Glycemia o se faailoga e matua fesuisuiai, ma e faalagolago lava i meaʻai.

E faʻapefea ona faia se talaʻaga faʻapitoa?

Afai e te matuā faʻataunuʻuina e tusa ai ma tulafono, e valu taimi e te manaʻomia ai le toto, mai le taeao i le po. Le pa muamua - i le taeao i luga o se manava gaogao, mulimuli ane - e tusa ma le 120 minute talu ona 'ai. O le ao o le toto e ave i le 12 i le taeao ma le tolu itula mulimuli ane. Mo i latou e le o mamaʻi i le maʻisuka poʻo le le mauaina o le inisalini e fai ma togafiti, e i ai se faʻamatalaga puupuu o le auiliiliga mo talaʻaga faʻapitoa: o le pa muamua i le taeao pe a maeʻa le moe + tolu taumafataga pe a uma le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

E ave le toto e faʻaaoga ai se glucometer i le tausisia o tulafono faʻatulafonoina:

  • Fufulu lima i se fasimoli e leai se manogi.
  • Aua le togafitia le paʻu i le ava i le nofoaga o tui.
  • Leai ni kulimi poʻo ni lotions i luga o lou paʻu!
  • Taofi lou lima mafanafana, faʻafefiloi lou tamatamailima aʻo leʻi tui.

Tulaga masani i le auiliiliga

Afai o le tapulaa o le suka i totonu o le toto o se tagata soifua maloloina e 3.3 - 6.0 mmol / l, ona manatu lea o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa i numera eseese:

  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 1, o le masani masani i le aso e 10.1 mmol / L.
  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose o le taeao e le maualuga atu nai lo le 5.9 mmol / L, ma o le maualuga i aso taitasi e le maualuga atu nai lo le 8.9 mmol / L.

O loʻo maua i le maʻisuka pe afai o le anapogi (pe a maeʻa le 8 itula i le po) e tutusa ma pe maualuga atu i le 7.0 mmol / L a itiiti ifo faalua. Afai tatou te talanoa e uiga i le glycemia pe a uma se taumafataga poʻo se carbohydrate avega, ona i lea tulaga o le tulaga taua e tutusa ma sili atu i le 11.0 mmol / L.

E matua taua lava le fuaina o fuainumera o fuainumera e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le matua ma nisi mea (mo tagata matutua, mo se faataitaiga, o le maualuga o le maualuga o le taliaina), o le mea lea, o tuaoi o le masani ma togafitiga faafaamasinoga e tatau ona fuafuaina patino taitoatasi taitoatasi e se endocrinologist. O le le amanaiaina o lenei fautuaga e le aoga: i luga o fua o filifiliga ogaoga tele e uiga i togafitiga ma fua o togafitiga o le maʻisuka. Soo se tasi vaesefulu i totonu o faailoilo e mafai ona faia se vaega taua i le atinaʻe atili o le ola "sugar" o se tagata.

Tuanuga matagofie

E taua tele le vaʻavaʻai mai le talaaga faʻapitoa mai le soga ole suka (sugar glucose tolerance test). O eseesega i nei suʻesuʻega e taua. Afai e ave le toto i luga o le faʻataʻitaʻiga faʻamalosi i nisi taimi i luga o se manava gaogao ma le maeʻa o taumafataga masani, ona tusi lea o le suka suka i totonu o le manava gaogao ma le maeʻa ai o se "suamalie" faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi pe a maeʻa le suʻe toto muamua e ave le 75 kalama o le suka (masani le lauti suamalie).

O ia iloiloga e masani ona taʻua o le paʻu. O latou, faatasi ai ma le suka suka, o le mea e sili ona taua i le siama o le maʻisuka. O le talaʻaga faʻapitoa o se faʻamalositino faʻamalamalamaga mo le faʻavaeina o se togafitiga togafitiga, mataʻituina le faʻaogaina o le faʻamaʻi i le tulaga pe a uma ona faia le suʻesuʻega.

O ai e manaʻomia le faʻamaoniga ma o afea?

E tatau ona manatua o le auʻiliʻiliga mo le GP o loʻo faʻatulagaina, faʻapea foʻi ma le faʻamatalaina o ona taunuuga, naʻo se fomaʻi! Ua faia lenei mea:

  1. Faʻatasi ma le uluaʻi ituaiga o glycemia, lea e faʻatulafonoina e ala i taumafa ma le leai o fualaau faasaina - i masina uma.
  2. Afai e maua le suka i le faʻavave.
  3. Pe a ave vailaʻau e faʻafoʻisia le glycemia - i vaiaso uma.
  4. A oʻo i le inisalini - o se faʻapuupuuga o le faʻamatalaga - i masina uma.
  5. I le maʻisuka ituaiga 1, o se faʻataʻitaʻiga o sampling samoa e faʻavae i luga o le falemaʻi ma le faʻasologa o meaola o le maʻi.
  6. Tina i nisi tulaga (silasila i lalo).

Totoina o le glycemia

O fafine maʻitaga e mafai ona atiae se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - faʻagasologa. O le tele o taimi, o le maʻimau o le maʻisuka e maeʻa pe a uma ona fanau. Ae, o le mea e leaga ai, e tele ma sili atu mataupu pe a maʻisuka le maʻisuka o fafine maʻitaga e aunoa ma le mataituina lelei ma le togafitiga e liliu ile maʻisuka ituaiga 2. O le autu o le "tausalaina" o le placenta, lea e faʻamaloloina ai homone e puipuia i le insulin. O le mea e sili ona manino, o lenei tauiviga mo le mana e faʻaalia i le vaitau o le 28 - 36 vaiaso, o le taimi lea na faʻamatalaina ai le talaaga faʻapitoa i le taimi o le maitaga.

O nisi taimi i totonu o le toto po o le urine o fafine maʻitaga, o le suka e sili atu i le masani. Afai o nei mataupu e nofofua, aua e te popole - o le "siva" physiology o fafine maʻitaga. Afai o le glycemia poʻo le glycosuria (suka i totonu o le urine) e sili atu ma le faʻalua ma i luga o se manava gaogao, e mafai ona e mafaufau e uiga i le maʻisuka o fafine maʻitaga ma tuʻuina atu se auʻiliʻiliga mo faʻamatalaga faʻapitoa. E aunoa ma le faatuai, ma vave loa ona e tofia se iloiloga faapena i mataupu:

  • mamafa poʻo le maʻitaga maʻitaga
  • aiga muamua o le maʻisuka
  • maʻi o le tino
  • fafine maʻitaga nai lo le 30 tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga