O le maʻi o le maʻi suka: auala faʻaonapo nei i togafitiga O le tusiga o se faʻasaienisi tusiga i le faapitoa - Fomaʻi ma le Soifua Maloloina

O le faʻamatalaga o "le nephropathy o le maʻisuka" o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia lea e aofia ai se faʻalavelave o faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o vailaau i fatugaʻo i le talaaga o le maʻisuka maʻi.

E tele taimi e faʻaaoga ai le faaupuga "Kimmelstil-Wilson syndrome" mo lenei maʻi, ona o faʻamatalaga o le nephropathy ma le glomerulosclerosis e faʻaaogaina e tutusa.

Mo le ICD 10, e lua tulafono e faʻaaoga mo le nephropathy o le maʻisuka. O le mea lea, o le maʻisuka nephropathy code e tusa ai ma le ICD 10 e mafai ona maua uma i le E.10-14.2 (faʻamaʻi le maʻisuka i faʻamaʻi fatuga) ma le N08.3 (faʻamaʻaloga lautele i le maʻisuka). O le tele o taimi, o le gasegase o le gaioiga o loʻo vaaia i le insulin-faalagolago, o le ituaiga muamua - 40-50%, ma i le lona lua o le faʻaaogaina o le nephropathy e 15-30%.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O fomaʻi e tolu lauiloa autu e uiga i mafuaʻaga o le nephropathy:

  1. fesuiaiga. O le autu o le talitonuga e faapea o le autu autu o le faaleagaina e mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafua ai le faalavelave o le toto masaa, ma o gaʻo o lo o teuina i totonu o vaa, lea e tau atu i le nephropathy,
  2. kenera. O lona uiga, o se gasegase na mafua mai i le faʻamaʻi. O le uiga o le manatu e faapea o le gasegase o mafuaʻaga na mafua ai na faʻafitauli o le maʻisuka ma le maʻisuka nephropathy i tamaiti,
  3. hemodynamic. O le talitonuga e faapea o le maʻisuka o loʻo i ai le solia o hemodynamics, o lona uiga, toto totoʻa i fatugaʻo, e mafua ai le faateleina o le albumin i le urine - protein e faʻaleagaina ai toto toto, o le faʻaleagaina lea o le sclerosis).

E le gata i lea, o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o nephropathy e tusa ai ma le ICD 10 e masani ona aofia ai:

  • ulaula
  • toto maualuga
  • maualuga le toto maualuga
  • mativa mataga ma cholesterol
  • anaemia


E masani lava, o faʻamaʻi nei e maua i le vaega o nephropathy:

  • maʻisuka glomerulosclerosis,
  • afua o le ulutala atherosclerosis,
  • taʻavale taʻavale talini,
  • gaʻo gaʻo i gaʻo fatugaʻo,
  • pyelonephritis.


Muamua lava, e taua le taʻu atu o le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga leaga i fatu o le tagata maʻi mo se taimi umi, ma o le tagata maʻi o le a leai ni lagona le fiafia.

E masani lava, o faailoga o le nephropathy o le maʻisuka e amata ona iloa muamua i le taimi na amataina ai le toilalo.

I le taimi muamua, e mafai ona maua e tagata gasegase le faateleina o le toto maualuga, proteinuria, ma le 15-25% le faateleina o le fatu fatu. I le tulaga alualu i luma, o tagata gasegase e maua i le maʻi gasegase o le nephrotic, toto maualuga, ma le faʻaitiitia o le fua o le filtration. O le isi laasaga - faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - o loʻo faʻaalia i le i ai o le azotemia, o le osteodystrophy, o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻamausaliina o le matematika edematous.

I tulaga uma o le falemaʻi, o le neuropathy, o le hypertrophy ventricular left, retinopathy ma angiopathy e maua.

E faʻapefea ona maua?

Mo le fuafuaina o le nephropathy, e faʻaaogaina ai suʻesuʻega a le tagata maʻi ma le suʻesuʻega suʻesuʻe. O le auala autu i le tulaga o le vailaʻau o le fuafuaina lea o le maualuga o albumin i le urine.


O auala nei e mafai ona faʻaaoga e faʻamaonia ai le nephropathy o le maʻisuka e tusa ai ma le ICD 10:

  • fuafuaga a le GFR e faʻaaoga ai le suega a Reberg.
  • fatuga o fatugao.
  • Faʻafanua o fatugaʻo ma vaʻa faʻapitoa (ultrasound).

E le gata i lea, o le ophthalmoscopy o le a fesoasoani e fuafua le natura ma le laasaga o le retinopathy, ma o le electrocardiogram o le a fesoasoani e iloa ai le hypertrophy o le ventricular left.

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

I togafitiga o faʻamaʻi fatugaʻo, o le tulaga iloga o le togafitiga faʻamalosi o le maʻisuka. O se matafaioi taua o le faia lea i le faʻamautuina o le lipid metabolism ma le faʻamautuina o le toto. O togafitiga o Nifropathy e togafitia i vailaʻau e puipui ai fatugaʻo ma faʻaitiitia le toto.

Faataʻitaʻiga o meaʻai e maua ai vailaʻau faʻamalosi faigofie

O se tasi o togafitiga faamaloloina o meaai. O se taumafataga mo le nephropathy e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o mea inu faʻataʻavaʻavaʻa ma ia aofia ai le aofaʻiga manaʻomia ole porotini.

A maeʻa, e le faʻatapulaʻaina le vai, ma le isi, o le vai e tatau ona aofia ai le pāmiola (mo se faʻataʻitaʻiga, sua le suamalie). Afai o le tagata maʻi e faʻaititia GFR, o meaʻai maualalo-protein, ae i le taimi lava e aofia ai le numera manaomia o calorie, ua fautuaina. Afai o le nephropathy o se maʻi e tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le toto maualuga, e fautuaina le taumafa maualalo-masima.

Palliative renal therapy


Afai o le tagata gasegase e faʻagesegese le fua o le filtration mūmū i se faailoilo i lalo ifo o le 15 ml / min / m2, e filifili le fomaʻi e amata le togafitiga faafesuiaʻi, lea e mafai ona faʻatusalia i le hemodialysis, diathsisal dialysis poʻo le totoina.

O le autu o le totogia o le faamamaina lea o le toto ma se "mea faigaluega fatu". E tatau ona faʻatino le faʻatinoga 3 taimi i le vaiaso, e tusa ma le 4 itula.

Ole pipisi ole peritoneal e aʻafia ai le faʻamamāina o le toto e ala i le paʻu. O aso uma lava, e 3-5 taimi e faʻamaʻi ai le maʻi i se faʻamaʻi pipisi i totonu o le manava. E le pei o le vevela o loʻo i luga, o le dialysis peritoneal e mafai ona faia i le fale.

O le gaosiga o fatugao foaʻi o se auala ogaoga o le tetee atu i le nephropathy. I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona inuina vailaau e taofia ai le puipuiga o le tino e taofia ai le teenaina o le toe suia.

Tolu auala e puipuia ai

O le auala sili ona faatuatuaina e puipuia ai le atiina ae o nephropathy o se taui talia mo le maʻisuka:

  1. puipuiga muamua o le puipuia o le microalbuminuria. O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o microalbuminuria o: le umi o le maʻisuka mai le 1 i le 5 tausaga, faʻamalosi, ulaula, retinopathy, hyperlipidemia, faʻapea foi ma le le lava o se fale faigaluega,
  2. puipuigalua lona lua e aofia ai le faʻagesegeseina o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i tagata gasegase ua uma ona faʻaititia GFR poʻo se vaega albumin i le faanatinati e maualuga atu nai lo le masani. O lenei laasaga o le puipuiga e aofia ai: meaʻai maualalo-protein, faʻasaina o le toto, faʻamalosia o le lipid profile i totonu o le toto, puleaina o le glycemia ma le faʻamautuina o hemodynamics i totonu,
  3. O loʻo puipuia le puipuiga maualuga i le tulaga o le proteinuria. O le sini autū o le laasaga o le faaitiitia lea o le lamatiaga o le alualu i luma o le faaletonu o le tino, lea, o le itu, o loo faamatalaina i le: maualuga le maualuga o le toto, leai se totogi mo le gaosiga o le gaʻo, maualuga le proteuria ma le hyperlipidemia.

Vitio faʻatalanoa

I mafuaʻaga ma togafitiga o le nephropathy i le maʻisuka i le televise, "Faʻaola ola maloloina!" Faatasi ai ma Elena Malysheva:

E ui i le mea moni e faapea o aʻafiaga le lelei o le maʻisuka, o le nephropathy o se tasi lea o nofoaga taʻutaʻua, ma le faaeteete i mea e puipuia ai faʻatasi ma faʻamatalaga taimi ma togafitiga saʻo o le a fesoasoani e faʻatuai tele ai le atinaʻeina o lenei maʻi.

O le tala o le galuega faasaienisi i le autu "O le nephropathy o le maʻisuka: auala faʻaonapo nei i togafitiga"

UDC 616.61 -08-02: 616.379-008.64.001

DIABETIC NEPHOPATHY: TATOU TAIMI I LE TAIMI

Department of Propautautics of Disease Internal, St. Petersburg State Medical University Acad. I.P. Pavlova, Rusia

Upu autu: maʻi o le maʻisuka, maʻisuka nephropathy, togafitiga.

Upu autu: maʻi o le maʻisuka, maʻisuka nephropathy, togafitiga.

O le maʻisuka nephropathy (DN) o le taimi sili lea ona taatele o le atinaʻeina o le gasegase taʻavale (PN). O le faateleina o le numera o tagata mamaʻi o lenei ituaiga e taua tele - i le 1984, o tagata fou na manaomia le togafitiga faafomaʻi, 11% i Europa ma le 27% i Amerika o tagata gasegase ma DN, i le 1993 o nei fuainumera e 17% ma le 36%, faasolosolo 46 , 47. O le faateleina o le tupuga o le faaletonu o le fatu i le laasaga o le le atoatoa o le maʻisaga e fesootaʻi ma le faateleina o le taimi o le maʻisuka (DM) lava ia, aemaise lava le ituaiga II ona o le matutua o le soifuaga o le faitau aofai ma le faaitiitia o le tino mai faigata o le cardiovascular. E pei o se faʻataʻitaʻiga, o fuainumera nei e mafai ona taua mai: mai le 1980 i le 1992, o le numera o tagata fou na maua i le maʻisuka ma le PN i le 25-44 tausaga na faʻatupulaia i le 2 taimi, i le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga na faʻatupulaia i le 10 taimi. Talu ai o le vaeluaga o le va o le siama o le maʻisuka ma le atinaʻeina o le proteinuria e tusa ma le 20 tausaga, o fuainumera o loʻo taʻua i luga e taʻu mai ai i le 10 i le 15 tausaga, o se galu o tagata gasegase e manaʻomia le toe faʻafouina o togafitiga - faʻamaʻi, fatugaina fatuga - faatasi ai ma taunuuga uma, e mafai ona lofituina ai Europa. o lea o le tamaoaiga ma togafitiga faafomaʻi. E le gata i lea, o le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma nei auala togafiti e sili atu le maualalo nai lo isi faʻamaʻi pipisi, e mafua ona o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular 20,23. O faʻamaumauga o loʻo maua i luga o epidemiological ua faia ai vaega o le alualu i luma ma togafitiga o DN

i le taimi nei o se mea e vaʻaia faʻapitoa mai nephrologists i le salafa o le lalolagi.

O togafitiga faʻapitoa e puipuia ma faʻagesegese ai le alualu i luma o DN e faʻavaeina i manatu faʻaonapo nei e uiga i togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, e le o lava le pulea lelei o le tino, o le fausia o le maualuga o le glycosylation products, hypertension e sili atu i le maualuga o le toto ma le faʻafouina o le tino angiotensin system .

Glycemic control

O le le lava o le puleaina o le kulukose toto i le maʻisuka, ma lona faailoga, o le faateleina o le maualuga o le hemoglobin glycosylated, e fesoʻotaʻi vavalalata ma le atinaʻeina o microansopathies i le ituaiga I ma le maʻisuka II ma, aemaise lava, i le amataga o amataga o le DN. O le togafitiga o le hyperglycemia o loʻo faʻatautaia e le tele o auala, e aofia ai le faateleina o le tele o mea e le o le enzymatic glycosylation, o le faaleagaina o le myoinositol metabolism, le faʻateleina o le novo faʻasologa o diacylglycerol ma le faʻamalosia o le protein kinase C, faʻapea foi ma le suia o hormones ma mea tuputupu ae, aemaise lava le suia o le tuputupu ae (TGF-P) o se matafaioi taua i le atinaʻeina o le hypertrophy sili 22, 52. Ae ui i lea, ua faaalia ai o le sili atu le malosi o le pulea, e na o ia lava, e faaitiitia ai le fua faatatau o le alualu i luma o le le atoatoa o le malosi atochnosti i gasegase i le maʻi suka ituaiga ou ma proteinuria. Peitai, e foliga mai afai o le siaki atili o le maʻisuka e amataina aʻo lei atinaʻe ni faʻafitauli matuia, ona mafai lea ona taofia lo latou atinaʻe i le lumanaʻi. O lea la, o le DCCT suʻesuʻe na faʻaalia

o se faaitiitia i le taimi o le le gata o le proteinuria ma le PN e le ogatasi ma togafitiga ogaoga o le hyperglycemia, ae o se faaitiitia tele foi o le tele o le microalbuminuria, o se faailoga o amataga vave o le DN. O le faaitiitia o le lamatiaga o le toilalo o le fatu na amata mai i le 40% i le 60%. O le mataituina o le glycemia e mafua ai le faateleina o le faamamaina muamua o le filtration, ma e taofia ai foi le foliga mai o suiga masani i gaioiga o le gaosiga ua gaosia. O le mea lea, o le puipuia o le glycemia mai le amataga o le maʻisuka e taua i le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

Le tau o oloa gaosi ua faateleina

faʻamalosi ma a latou faʻasaʻo

O le mea moni lava, o le aafiaga o le hyperglycemia i fatugaʻo e mafua ona o oloa o le faateleina o le protein glycosylation (BCP). Na faaalia ai o oloa o le non-enzymatic binding o proteins ma glucose e faaputuputu i totonu o masini o tagata gasegase maua i le maʻisuka, solia o le fausaga o meaola o le extracellular matrix, e mafua ai le mafiafia o le paʻu o le lalolalo ma le faateleina o le lipoprbgeids ma le immunoglobulin c. E le gata i lea, o le BCPs e mafua ai foi le tele o suiga i le televise e mafua ai le le atoatoa o le tino, o le faateleina o le extracellular matrix production, ma le glomerulosclerosis. O suiga i galuega o le PPG o loʻo faʻatalanoaina e ala i le tali tutusa o le talipupuni i luga o le fogaeleele. Ua faailoaina i ituaiga eseese o siama - prieloid, lymphoid, monocyte-macrophage, endothelial, sulu-muscular, fibroblasts, o lona uiga. i luga o sela e tuusaʻo saʻo i le atinaʻe ma le alualu i luma o maʻi faʻapitoa. O le faʻaopoopoga o le PPG i le aganuʻu o sela tuai e mafua ai le faateleina o le mRNA ma le faateleina o le gabronectin, lelamin type type laminin IV ma le eletise growth factor (ROOP), o se vaega autu i glomerulosclerosis 14, 47.

O le taua o le BCP i le tupu ma le alualu i luma o le DN e faamaonia i le pulega i manu e aunoa ma ni faailoga o le maʻisuka. Faʻafeagai ma le talaaga o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le PPG, o se ata masani o le morphological ma faailoga o le falemaʻi o DN. I le taimi lava e tasi

pulega faʻatasi o le aminoguanidine, o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le BCPs, poʻo le faʻafoega o faʻamaʻi faʻasolosolo i le glycosylated albumin e faʻaitiitia ai le matuia o suiga faʻaleaganuʻu 15, 47. O faʻamalositino o aminoguanidine i tagata mamaʻi e leʻo atoatoa ona maeʻa. O lenei la o le vaega lona 3 o suʻega o loʻo faia mo le ituaiga o maʻisuka ma le DN i le tulaga o le proteinuria, lea o le a faʻaalia ai pe o le a faʻaitiitia le fua o le alualu i luma o le faamai i le faʻaaogaina o le amino1uanidine i tagata.

O le taua o le maualuga o le maualuga / hyperfiltration i le alualu i luma o DN ma auala autu o lona faasaʻoga

I le vaitau o le 80, na faʻaalia ai se vavalalata vavalalata, e tutusa ma le faʻaopoopoga o le toto totoga ma suiga o le fesuiaiga o mea, ae o le aʻafiaga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le maualuga o le faʻasalaga i luga o le faʻatelega, faaleagaina o le endothelial, microthromboses capillary ma le glomerulosclerosis 49, 50. O le fatu o le leʻoʻoʻo o hemodynamics afferent arteriole ona o le le faʻaaogaina o le autorogulation ma le spasm o le fesoʻotaʻiga vavalalata e faasaga i le talaaga o le faʻalauteleina o lona lagona i sui o le au tusitala - angiotens ma, - noradrenaline, vasopressin, 3, 5, lea e taitai atu faateleina uunaiga intra-glomerular. O le faʻaaogaina o masini i luga o le puipui o le capillary e mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o ituaiga I ma IV o le collagen, laminin, fibronectin, ma le TCR- (3, lea, i le mea mulimuli, e oʻo atu ai i le faateleina o le extracellular matrix, ona sosoo ai lea ma le glomerulosclerosis 16, 28. I le atinaʻeina o faagasologa o le maualuga o le toto o le mea lea, o mea taua nei e talafeagai: faʻaogaina o le maualuga o le toto maualuga (e ala i le faateleina o le mamafa i le faitotoa o le glomerulus), faʻafouina o le tino o le renal-renin-angiotensin ma le atinaʻeina o le vaʻaia o le faʻaaogaina o mea, hypergly kemia ma le tele o meaʻai.

Puipuiga faasaina i mea taumafa

O le tolusefulu tausaga o le faʻaaogaina o meaai maualalo maualalo e maua ai lona aoga i le faʻagesegeseina o le alualu i luma o togafitiga faʻapitoa, e aofia ai

ma NAM. O le mea e leaga ai, i se tasi o suʻesuʻega sili ona tele i luga o le aʻafiaga o le maualalo o le protein i le fua faatatau o le alualu i luma o le PN (M01J), o tagata na maua i le maʻisuka ma le DM e leʻi aofia ai. Ae ui i lea, i galuega mulimuli ane, o se aafiaga manino lelei o le faatapulaa o le protein i luga o le fua faatatau o le faaitiitia o le gaioiga i le gasegase o le DN faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga I ma le uluai PN na faaalia. O le faʻaaogaina o le protein i aso taitasi i lenei suʻesuʻega e gata i le 0.6 g / kg. E taua le maitauina o se tikeri o le palatini faatapulaaina mo se taimi umi (e oʻo atu i le 5 tausaga) e le o iai ni aʻafiaga taua - o le le atoatoa i le paleni o meaʻai, se suiga o le lipid profile o le toto, poʻo le lelei o le puleaina o le glycemia. O le aafiaga lelei o lenei taumafataga e faatatau i le faasaoina o le galuega tele e mafai ona maua e oo lava i tagata gasegase i ona faafitauli muamua i le GFR e sili atu i le 45 ml / min. O le mea lea, o le faʻatapulaʻaina o le protein e tatau ona i ai i uluai faailoga o le PN.

O le togafitiga o le taumafataga o le maualalo-protein o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o loʻo taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le faʻamaualalo i le o totoe o nefrons, o se tasi lea o togafitiga faʻapitoa o le pathophysiological e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le sclerosis.

Puleaina o le toto maualuga

O se numera tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai i tagata gasegase e maua i le inisalini ma o loʻo faʻavaivaia le gaʻo, o le faʻaitiitia o le mamafa o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e faʻaititia ai le fua faatatau o le alualu i luma o le PN 11, 31.33. E tatau ona maitauina i totonu o galuega na taʻua, o le maualuga o le maualuga o le toto na matua maualuga lava ma o lona faasaʻoga atoa e leʻi ausia. E ui lava i lenei, o le aafiaga o le togafitiga e tetee atu i le puipuia o le tino o le galuega e manino, o le mea lea e mafai ai ona faamoemoe e sili atu le aoga o le puleaina atoatoa o le toto toto. O le mea moni, o suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le ausia o le maualalo o numera o le toto i le vaega o tagata gasegase e maua ai le PN, e aofia ai le DN, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le GFR ma le faʻaitiitia o le proteinuria. E le gata i lea, o le maualuga o le amataga o le proteinuria, e tatau ona ausia le faaitiitia o le faaitiitia o le faaitiitia o le toto.

O le filifilia ma le faaeteete o le togafitiga o le antihypertensive e tatau ona i ai muamua i nofoaga muamua o le NAM, e pei o tagata gasegase i le microalbuminuria, o le taofiga o le toto e mafua ai le faaitiitia o le gasegase albumin excretion, ma o le aafiaga o le togafitiga antihypertensive e faaitiitia ao faagasolo le albuminuria.

O le tele o suʻesuʻega na suʻesuʻeina le aafiaga o le faʻaitiitia o le toto i luga o MD i le taimi o le maʻisuka ituaiga I. O mamanu faapena e mafai ona faamoemoeina mo le maʻisuka e le o le inisalini, ona o le maualuga o le maualuga o le toto i lenei tulaga e fetaui lelei ma le malosi o albuminuria. O se suʻesuʻega faʻapitoa (ABCS) o loʻo amata nei, o le galuega e sili atu ona saʻo le fuafuaina o le matafaioi o le maualuga o le maualuga i le atinaʻeina o faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga II.

O le mea moni lava, o faiga o le aoga aoga o le faʻaitiitia o le toto maualuga i tagata gasegase ma DN e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le intra-glomerular ma le faaitiitia o le mamafa i le puipui o capillaries glomerular.

Pupuni o le system renin-angiotensin (RAS)

O le tele o togafitiga pathogenetic e fuafuaina ai le atinaʻe ma le alualu i luma o DN e fesoʻotaʻi ma le ASD. E fesootaʻi atu i le fausia o le maualuga o le maualuga o le toto, le maualuga o le intracranial, faateleina le ulu atu o macromolecules i totonu o le mesanigi ma le atinaʻeina o suiga leaga i vena mesangi ma matai extracellular e tau atu i le glomerulosclerosis, faapea foi ma le faaosofiaina o le gaosiga o le aufaasese glomerulosclerosis, aemaise TOR- | 3.

O le mafuaʻaga mo le faʻatautaia o faʻamalositino o le angiotensin-faʻaliliu o le inhibitors o le enzyme (faʻamaʻi le ACE) o le tele o suʻesuʻega manu na faʻaalia ai le puipuiga o lenei vaega o vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le morphology ma le galuega faʻapitoa. I kusi faʻapipiʻi le faʻaaogaina o le inisinia ACE, ua faʻaitiitia le faʻaalia o le morphological and functional function o DN, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le transcapillary pressure. O isi fualaau faasaina e leai se aafiaga talitutusa.

Faʻaiʻuina se faʻaitiitia o le faʻamaualalo tele i le amataga (microalbumin-uric) laasaga o DN i meaola, faʻamoemoe

O le atiata ACE e faʻaitiitia pe faʻamautuina le microalbuminuria ma puipuia le amataina o se ata auiliili o le maʻi 3.4. O se faʻamalositino faʻapitoa o le faʻaaogaina o le inisiua ACE o loʻo faʻaauau pea i tulaga maualuga o le DN. O se vaega tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga ma faailoga o le gasegase o le nephropathy na maua le captopril na faʻaalia ai le 48.5% o le faʻaititia o le lamatiaga e tusa ai ma le atinaʻeina o le PN muamua ma le 50.5% faʻaititia i le lamatiaga e tusa ai ma le iuga mulimuli - faʻasolosolo, gafa, ma le oti.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II, sa faia foi se faasologa o faʻamalositino o le inisinia ACE e faʻatatau i le atinaʻeina o proteinuria ma le PN. O suʻesuʻega o le enalapril na faʻaalia ai le lelei o le fualaau faasaina, e aofia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le microalbuminuria, e puipuia ai le atinaʻe o proteinuria ma le PN.

O le mea moni o le faaitiitia o le proteinuria i le taimi o le faaaogaina o le ACE e taua tele ia lava, talu ai o le matuitui o se vaega tutoatasi mo le DN ma isi glomerulopathy 1, 13, 37. o le leiloa o le porotini i le urine eo faatasi ma le faʻamautuina o le gaioiga galuega.

E tatau ona faamamafaina e faapea o le aʻafiaga o le puipuia ma le faʻalavelave i le atinaʻeina o le faʻaitiitia o le tamaititi faʻatasi ma le faʻaaogaina o le atiata o le ACE e le faʻalagolago i lo latou aʻafiaga i le toto maualuga. E faʻamaonia lenei mea i se faʻataʻitaʻiga o se fuainumera tele o suʻesuʻega o vailaʻau faʻasaina ma DN ma e taua tele le falemaʻi - O tagata inhibitors ACE e toe faʻaleleia aʻafiaga e le gata i le tuufaatasia o DN ma ginertzheniyu, ae faʻapea foi i tagata mamaʻi ma DN i le toto toto 35, 39.

O le faʻaaogaina o aʻafiaga o le ACE e mafua mai i le tele o mea, e aofia ai le faʻasologaina o hemodynamics intra-tubular, o se faʻalavelave i aʻafiaga o gasegase o le angiotensin II e fesoʻotaʻi ma le faʻaosofia o le hypertrophy cellular ma glomerular 9,17,18, ma le faʻamaloloina o le faʻaopoopoga o matai mata. E le gata i lea, o le atiata o le ACE e faʻaitiitia ai le matuia o suiga o le pathological i podocytes, lea e faʻaitiitia ai le mafai ona gafatia o le paʻu o lalo ifo ma,

O le mea moni lava, o le faʻavae faavae o le puipuia o le proteinuric e avea o se meatotino patino o lenei vaega o vailaʻau.

Le faʻaaogaina o le paʻu kesi

O le calcium intracellular e tele sona sao i le pathophysiology o DN, talu ai o aafiaga hemodynamic o le tele o cytokines, e aofia ai le angiotensia II, o loʻo faʻasalalau e le faateleina o mea o iai le calcium intracellular. O loʻo taʻu mai ai o le aʻafiaga o le atiata ACE ma le taʻavale o le calcium atonu e tutusa, talu ai e faʻaitiitia ai foi le vasoconstriction ma faʻalavelave ai i le hypertrophic and hyperplastic effects of angiotensin II ma isi migogenes i luga o maso muscle 5 ma le maso 5, 43. Ae peitai, na o na o le nonhydropyridine sauniuniga - verapamil ma diltiazem, e foliga mai ona o lo latou aafiaga faʻapitoa i luga o se mea e mafai ona maua. E ui lava e leʻi i ai ni suʻesuʻega umi mo le faʻamaʻi o le calcium i tagata mamai ma DN, o faʻamatalaga faʻamalosia ua maua mai talu ai nei - o le tino o le calcium, e pei o le lisinopril, na faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le albumin ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faamamaina o masini i DN. E mafai e le faʻamalosiga faʻatasi ma le atinaʻe ACE ma le taʻavale o le calcium atonu e iai se faʻaopoopoga i le tulaga o le faʻagesegeseina o le alualu i luma o DN.

I le hyperglycemia, o le kulukose e amata ona sosolo i luga o le ala o le sorbitol, "lea e mafua ai le faateleina i le sorbitol content ma le faaitiitia o le myoinositol i glomeruli, nerves ma tioata. o faʻataʻitaʻiga tumau o le falemaʻi o le faʻaaogaina o inhibitors o le redoase e leʻi faʻasalalau.

O faʻamatalaga ua tuʻuina mai e mafai ai ona matou taʻuina faapea, i le togafitiga o DN, e mafai ona ausia se faʻalavelave tele i le alualu i luma o lenei faʻalavelave o le maʻisuka ma le mamao, ma atonu

ma le puipuia o le atinae o le PN. E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻataʻitaʻiga e sili atu ona aoga i le taimi muamua - microalbuminuric - stages o DN, o togafitiga lelei e mafai foi ona faʻataunuʻuina i mataupu maualuga, e oʻo lava i le i ai o le nephrotic syndrome ma le PN.

1. Ryabov S.I., Dobronravov V.A. O le fua faatatau o le alualu i luma o ituaiga eseese o meaola o le glomerulonephritis i aso anamua (Pe o le ituaiga morphological o le glomerulonephritic chronic o se vaega o le fuafuaina o le fomaʻi?) // Ter. fausaga, - 1994, - T.66, N 6, - S. 15-18.

2. Amann K., Nichols C., Tornig J. et al. Aafiaga o le ramipril, nifedipine, ma le moxonidine i luga o le faʻaogaola o le tino ma le podocyte i le faʻataʻitaʻiga o le le atoatoa o le fanau // Nephrol. Talosaga Suʻega.- 1996. - Vol. 11. - P.1003-1011.

3. Anderson S., Rennke H.G., Garcia D.L. et al. Aafiaga pupuu ma le umi o le togafitiga o le maʻisuka // Kidney Int.- 1989.- Vol. 36, - P. 526-536

4. Anderson S., Rennke H.G., Brenner B.M. Nifaipipine versus fosinopril i kiopi e leʻo faʻamalamalamaina o le maʻisuka // Kidney Int. 1992.- Vol. 41, itulau 891-897.

5. Bakris G.L. O mea e le masani ai o le calcium ma le gasegase o gasegase o le maʻisuka: O aʻafiaga mo le faʻasaoina o le falemaʻi // Tagata faʻamalosi i le Calcium i le falemaʻi / Ed. M. Epsteun. Philadelfia: Hanley & Belfus - 1992, - P.367-389.

6. Bakris G. L., Williams B. Pule o le ACE ma le calcium na o oe lava pe tuufaatasi: E i ai se eseesega i le alualu i luma o le maʻi o le maʻisuka J. J. Hyprtens.- 1995.- Vol. 13, Faletusi 2. -P-95-101.

7. Bakris G. L., Copley J. B., Vicknair N. et al. Faʻasologa o le alalaupapa o le Calcium ma isi togafitiga faʻamalosi i le alualu i luma o le NIDDM faʻapipiʻi le nephropathy // Kidney lnt.-1996.-Vol. 50.-P. 1641-1650.

8. Barbosa J., Steffes M.W., Sutherland D.E.R. et al. Aafiaga o le pulea lelei o ulutala o le maʻisuka: o le 5-tausaga le faʻataʻitaʻiga o le togafitiga o le maʻisuka e maua ai le maʻisuka togafiti / J. Amer. Med. Ass. - 1994.

- Vol. 272, - P. 600-606.

9. Berk B.C., Vekstein V., Gordon H.M., Tsuda T. Angiotensin II

- faʻalauteleina le faʻasologa o le protein i totonu o musika musika o le musika // Sototension.- 1989.- Vol. 13.-P. 305-314.

10. Beyer-Mears A., Murray F.T. Del Val M. et al. Faʻaaogaina o le proteinuria e ala i le fatufiti, o le inhibitor aldose reductase i le maʻisuka tuusao (BB) rats // Pharmacol.- 1988.- Vol. 36.-P. 112-120.

11. Bjorck S., Nyberg G., Mulec H. et al. Aafiaga manuia o le angiotensin liliuina o le inhibition o le enzyme i luga o le gafa i le gasegase ole nephropathy // Brit. Med. J.- 1986. Vol. 293.- P. 471-474.

12. Brenner B.M., Meyer T.W., Hosteller T.N. Faʻaaogaina o le protein ma le natura alualu i luma o faʻamaʻi pipisi: o le matafaioi o le hemodinamically o loʻo faʻasalalau manuʻa faʻapitoa i le pathogenesis o le alualu i luma gloleular sclerosis i le matua, resallation, ma le maʻi faʻafomaʻi / N. Engl. J. Med. 1982.- Vol. 307, - P. 652-659.

13. Breyer J., Bain R., Evans J. et al. Failautusi o le alualu i luma o le le atoatoa o le maʻisuka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le gasegase o le nephropathy // Kidney Int.- 1996, -Vol. 50.-P. 65 1651-1658.

14. Cohen M., Siyadeh F.N. Amadory glucose talosaga e faʻafetaui ai le tupuga o vevela vavalaʻau ma le faʻalauiloaina o le faʻalaʻau / Kidney Int.- 1994, - Vol. 45, - P. 475-484.

15. Cohen M., Hud E., Wu V.Y. Faʻaleleia o le nephropathy i le maʻisuka e ala i togafitiga faʻatasi ai ma faʻasologa faʻasolosolo monoclonal faasaga i le albumine glyc // Kidney Int.- 1994, - Vol. 45.- P. 1673-1679.

16. Cortes P., Riser B.L., Zhao X., Narins R.C.G. Glomerular volume expansion and serangial cell media o gasegase maualuga o le taʻavale // Kidney Int.- 1994.- Vol. 45 (aumai). P. 811-816.

17. FogoA., Ishicawal. O faʻamaoniga o le atinaʻeina o le tuputupu ae tutotonu i le atinaʻe o sclerosis // Semin. Nephrol.-1989.-Vol. 9.-P. 329-342.

18. Fogo A., Yoshida Y., Isicawa I. Taua o le angiogenic faatinoga a le angiotensin II i le tuputupu aʻe o le gafa matua / Kidney Int. - 1990.-Vol. 38.-P. 1068-1074.

19. Herbert L.A., Bain R.P., Verme D. etal. Toe faafoiina o le nephrotic ituaiga proteinuria i le ituaiga o le maʻisuka // Kidney lnt.-1994.- Vol. 46.-P. 1688-1693.

20. Khan I.H., Catto G. R. D., Edward N. et al. Uunaia o le ola faatasi ma faʻamaʻi i le ola i luga o togafitiga faafomaʻi // Lancet.- 1993, - Vol. 341, - P. 415-418.

21. Klein R., Klein B.E., MossS.E. Faʻafesoʻotaʻi le pulea lelei o maʻi o le maʻisuka i maʻi o le maʻisuka // Ann. Faʻasalalauga. Med. - 1996, - Vol. 124 (1 Pt 2) .- P. 90-96.

22. Ladson-Wofford S., Riser B.L., Cortes P. Maua maualuga le extracellular glucose faatupulaia le aofaʻi o tagata e taliaina mo le suiga o le tuputupu aʻe o lela i totonu o sela o le rat i le aganuu, aotelega / / J. Amer. Soc. Nephrol.- 1994.- Vol.5.- P. 696.

23. Lemmers M.J., Barry J.M .. Matafaioi autu o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻi ma le tino pe a maeʻa le gaosia o fatu fatu i tagata e maua i le maʻisuka // Tausiga o le Maʻisuka.- 1991, Vol. 14.-P. 295-301.

24. Lewis E.J., Hunsicker L.G., Bain R.P. ma Rodhe R. D. Le aʻafiaga o le angiotensinverting-enzyme inhibition on diabetic nephropathy // New Engl. J. Med .- 1993.- Vol. 329.-P.1456-1462.

25. Lippert G., Ritz E., Schwarzbeck A., Schneider P. O le faatupulaia o le pito i lalo o le vai mai le maʻi o le nephropathy type II - o se iloiloga o le epidemiological / Nephrol.Dial.Transplant.-1995, -Vol. 10, - P. 462-467.

26. Lloyd C.E., Becker D., Ellis D., Orchard T.J. O aʻafiaga o faʻafitauli i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka: o se faʻataʻitaʻiga e ola ai Amerika. J. Epidemiol.- 1996.-Vol.143.-P. 431-441.

27. Lowrie E.G., Lew N.L. Maliu o le oti i maʻi pipisi: O le taua o le tele o fua eseese ma le iloiloga o feeseeseaiga i le va o fale / / Amer. J. Kidney Dis.- 1990, - Vol. 115, - P. 458-482.

28. O le tamaʻitaʻi A.M., Gibbons G.H., Dzau V.J., Izumo S. Fluid O le faʻasesega o le vevela e faʻaeseese ai le faʻaalia o genes e fesuiaʻi ai le faavae o le fibroblast ma o le platelet o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae o le laina B i le vascular vasotheline // J. Falemaʻi. Invest.- 1993. -Vol. 92.- P. 2013-2021.

29. Manto A., Cotroneo P., Marra G. et al. Aafiaga o togafitiga ogaoga i le nephropathy o le maʻisuka i maʻi e pei o le maʻisuka ituaiga // // Kidney Int. - 1995, - Vol. 47. - P.231-235.

30. Mayer S.M., Steffes M.W., Azar S. et al. Aafiaga o le afaina i luga o le fausaga o le maʻisuka ma le gaioiga i gasegase o le maʻisuka uumi // Tisuka.- 1989, - Vol. 38.-P. 839-846.

31. Morgensen C.E. O togafitiga faʻasolosolo umi e taofia ai le alualu i luma o le maʻisuka nephropathy // Brit. Med. J.-1982.-Vol. 285, - P. 685-688.

32. Morgensen C.E. Lafoaʻiina o matafaioi a le ACE i le maʻi o le nephropathy // Pene. Heart J.- 1994.-Vol. 72, Four.-P. 38-45.

33. Faʻailoa H.-H., Andersen A.R., Smidt U.M. Aafiaga o togafitiga faʻamalosi ile togafitiga ile fatu ole nephropathy // Pene. Med. J.- 1987, Vol. 294, - P. 1443-1447.

34. Faʻailoa H.-H., Hommel E., Smidt U.M. Puipuiga o fatugaʻo ma faaitiitia i le albuminuria e le captopril i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le nephropathy // Brit. Med. J.- 1988.- Vol. 27.-P. 1086-1091.

35. Faʻailoaina H-H., Hommel E., Damkjer Nielsen M., Giese J. Faʻamaonia

o le taofiofia o le toto ma le fatugao i totonu o le insulin e faalagolago i le maʻisuka ma le nephropathy // Brit.Med.J.- 1989, -Vol. 299.-P. 533-536.

36. Pedrini M.T., Levey A.S., Lau J. et al. O le aʻafiaga o le polotini o mea taumafa e faʻasaina i luga o le alualu i luma o le maʻisuka ma le gasegase o le gasegase: o se meta-iloiloga / Ann. Faʻasalalauga. Med. - 1996, Vol. 124, itulau 627-632.

37. Peterson J.C., Adler S., Burkart J.M. et al. Le puleaina o le toto, proteinuria, ma le alualu i luma o le faamai pipili (The Modification of Diet in Renal Disease Study) // Ann. Faʻasalalauga. Med.- 1995, Vol. 123.- P. 754-762.

38. Tina A. E.G. O le maualuga o le nephropathy o le maʻisuka-o le lapataiga ao lei oʻo i le lolo? // Nephrol.Dial.Transpant.- 1995.- Vol. 10, -S. 460-461.

39. Ravid M., Savin H., Jurtin I. et al. Faʻaauau le tumau faʻamalosia o le angiotensin-covertlng faʻamaʻiina o le enzyme i le platinma creatinine ma luga o le proteinuria i ituaiga masani o le maʻisuka ituaiga II Ann. Fa. Med. 1993, Vol. 118.-P. 577-581.

40. Ravid M., Lang R., Rachmanl R., Lishner M. O le umi o le taimi o le angiotensin-liliu mai o le inhibition o le enzyme i le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka. Suesuega mulimuli-7-tausaga. Faʻasalalauga. Med. -1996.-Vol. 156.-P.286-289.

41. Remuzzi A., Puntorieri S., Battalgia C. et al. Angiotensin con

viliina o faʻamaloiloina o le enzyme faʻamalositiga faʻapitoa o macromolecules ma le vai ma faʻaitiitia ai manua i le rat // J. Clin. Invest.- 1990, - Vol. 85.-P. 541-549.

42. Schrier R.W., Savage S. Manaomia le totoina o le toto i totonu

ituaiga II maʻisuka (ABCD Trial): Faʻafitauli mo faʻalavelave // ​​Amerika. J. Kidney Dis.- 1992, Vol. 20, itulau 653-657.

43. Schultz P., Raij L. Faʻailogaina o le faʻaopoopoga o le telefoni faʻatagata o tagata e ala i le faʻataunuʻu o le calcium // Hypertension.-1990.- Vol. 15, Faletusi. 1, - P. 176-180.

44. O le puleaina o le maʻisuka ma le faʻaosoosoina o kulupu suʻesuʻega:

le aʻafiaga o togafitiga ogaoga o le maʻisuka i luga o le atinaʻe ma le alualu i luma o faʻafitauli faʻafitauli umi i le maʻisuka e ola ai le maʻisuka // New Engl. J. Med. 1993. Vol. 329, - P. 977-986.

45. USRDS (United States Renal Data System). Lipoti Faaletausaga. USRDS, National Institutes of Health, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, Pethesda // Amer. J. Kidney Dis.- 1995, - Vol. 26, Faletusi 2 .- P. 1-186.

46. ​​Valderrabano F., Jones E., Mallick N. Lipoti i le puleaina o le le atoatoa i Europa XXIV, 1993 // Nephrol. Talosaga Suiga - 1995, - Vol. 10, Oloa. 5, - P. 1-25.

47. Vlassara H. O le maualuga o le glycation i le maʻisuka ma le maʻi vascular // Kidney Int.- 1995, - Vol. 48, Faletusi. 51.- P. 43 - 44.

48. Weidmann P., Schneider M. "Bohlen M. Therapeutic aoga o eseese fualaau faʻamalosi i le maʻisuka nephropathy: Faʻamaumauga faʻataʻitaʻiga fou / Nephrol. Talosaga Trans-plant.- 1995, - Vol. 10, Oloa. 9.-P. 39-45.

Etiology ma pathogenesis

Etiology ma pathogenesis

O le gasegase hyperglycemia, o le gasegase ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o le gaosiga o le genetic

O le Microalbuminuria ua fuafuaina i le 6-60% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 i le mavae ai o le 5-15 tausaga talu ona maeʻa. Faatasi ai ma le CD-2, o le DNF e atiina ae i le 25% o le tuuga a Europa ma 50% o le tuuga a Asia. Ole aofaiga ole DNF ole CD-2 e 4-30%

O faʻamatalaga autu faʻapitoa

I taimi amata e le o iai. Ole maualuga o le maualuga, totoga o le nephrotic, faaletonu faalumalo masani

Microalbuminuria (exclusion albumin 30-300 mg / aso poʻo 20-200 μg / min), proteinuria, faʻaopoopoga ona faʻaititia ai lea o fuainumera o le filtration glomea, o faailoilo o le maʻi o le nephrotic ma le le manuia o tamaiti

Isi faʻamaʻi fatuga ma mafuaʻaga o le faʻaaogaina o taʻavale masani

Taui o le maʻisuka ma le toto maualuga, faʻatoʻaga ACE poʻo le angiotensin receptor blockers, e amata mai i le laasaga o le microalbuminuria, le maualalo le protein ma le fua masima. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le le atoatoa o le tino - le faʻamaʻi toto, siaki o le peritoneal, le fatuina o fatugaʻo

I le 50% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 10% o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua ai le proteinuria, faʻalauteleina le CRF i le isi 10 tausaga. 15% o maliu uma i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i lalo atu o le 50 tausaga le matutua e fesootaʻi ma le faaletonu le tumau o le tino ona o DNF

Tuua Lau Faamatalaga