Faamatalaga Viktoza, faatonuga mo le faaaogaina, ata

Fomu o mea - faʻafofo mo pulega faʻapitoa: e le lanu pe e le mafiafia (3 ml taʻitasi * i kalama tioata, o loʻo faʻamau i se penisini palasitika e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o injections, i se pepa pepa pepa 1, 2 poʻo le 3 peni tui).

* I le peni 1 syringe (3 ml) e aofia ai 10 inumaga o le 1.8 mg, 15 doses o le 1.2 mg poo le 30 doses 0.6 mg.

Aano gaosi: lirapuutide, i le 1 ml - 6 mg.

Auxiliary vaega: hydrochloric acid / sodium hydroxide q.s., sodium hydrogen phosphate dihydrate, phenol, propylene glycol, vai mo le tuiina.

Pharmacodynamics

Liraglutide o se tutusa o le GLP-1 tagata (glucagon-like peptide-1). Faia e le metotia o le biotechnology o le DNA recombinant (deoxyribonucleic acid) e faʻaaogaina ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, e fusifusia ma faʻamalosia ai le GLP-1 tagata faʻaleleia i tagata.

O le GLP-1 le atigipusa o se faʻataʻatia mo le GLP-1, o le hormone matautia lea o le faʻafiafiaga lea e faʻaosofia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu ß-pancreatic. Pe a faatusatusa i le GLP-1, o le vailaau mo togafitiga faafomaʻi ma le pharmacokinetic o le liraglutide ua mafai ai ona faia i lea aso ma lea aso.

Faʻatasi ma tui faʻapitoa, o le faʻasologa umi o talaaga o le vailaau e faʻavae i luga o auala e tolu:

  • faʻasalaga a le tagata lava ia, lea e maua ai le faʻatuai faʻatuai o le liraglutide,
  • fusifusia i albumin,
  • maualuga le maualuga o le elekone i le DPP-4 (dipeptidyl peptidase-4) ma le NEP (endopeptidase neutralized enzyme), lea e mautinoa ai le umi T1/2 (afa-ola) o se vailaau mai le plasma.

O le aʻafiaga o le liraglutide e faʻavae i luga o fegalegaleaiga ma faʻamaumauga patino a le GLP-1, o se taunuuga o le maualuga o le CAMP (adenosine monophosphate cyclic). I lalo o le gaioiga a le vailaʻau, o le faʻaleleia o le glucose-o le siakiina o le inisalini e mataituina, ma o le gaioiga o sβ-pancreatic sene e faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, o le faʻalagolago i le kulukose-faʻalagolago i le faateleina o le pulepulega a le glucagon e tupu. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, ua taofia ai le puleaina o le glucagon ma o le manava o inisalini e faaosofia.

I le isi itu, i tagata gasegase e maua i le hypoglycemia, o le lelaglutide e maualalo le puleaina o le inisalini e aunoa ma le taofiofia o le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻaitiitia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaʻo. O le faʻaaogaina o faʻavae e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le malosi, o le liraglutide e oʻo atu ai i le faʻaititia o le tino o le tino ma le mamafa o le mamafa.

O le GLP-1 o se pule faʻatonu o meaʻai ma le kalori, o loʻo maua i le tele o vaega o le faiʻai le faʻalogo o lenei peptide e aofia i tulafono faatonutonu o le manaʻo.

Aʻo faia suʻesuʻega a manu, na maua ai e ala i le faʻamalosia faapitoa o le GLP-1 faʻaleleia, o loʻo faʻaleleia atili ai le saturation signals ma faʻavaivaia ai faailoilo fiaai, ma mafua ai ona paʻu le mamafa.

E le gata i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega o meaola, o loʻo faʻagesegeseina ai le gasegase o le maʻisuka. O le vailaʻau o se vaega mamana i le faʻaosofiaina o le faʻateleina o le β-cell pancreatic ma puipuia ai le oti o β-sel (apoptosis), lea e aʻafia e cytokines ma gaʻo gaʻo mama. O le mea lea, liraglutide e faateleina ai le biosynthesis o le inisalini ma faateleina le β-cell mass. A maeʻa le faʻamautuina o le kulūkose, ona taofi ai lea o le liraglutide i le faʻalauteleina o le tele o sosoʻo β-pipisi.

O le Victose e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia ai le glycemic control, lea e maua i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻatonuina o le vaʻaia, e faʻagesegese le faʻaleleia o le liraglutide, Tmax (taimi e oʻo ai le maualuga o le maualuga) ile plasma e 8-12 itula. Fmax (maualuga le maualuga) i le plasma i le maea ai o le puleaina o se tasi o le 0.6 mg o le 9.4 nmol / L. Pe a faʻaaoga se fua faatatau o le 1.8 mg i le Css (faʻatonuga o le tau) i plasma e latalata i le 34 nmol / L. O le faʻaalia o le vailaʻau e faʻaleleia i le fua faatatau i le fualaau. Ole vaega ole tagata ole tino ole fesuiaiga mo le AUC (o le vaega i lalo o le taimi ole faamasinoga) pe a maeʻa le puleaina o le liraglutide i se tasi fualaau e 11%. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 55%.

Vaʻai Vo (lapisi o tufatufaga) o le liraglutide i totonu o masini ma se auala faʻapitoa o le pulega o le 11-17 l, le tau aofaʻi o Vo pe a uma le puleaina o le tino - 0.07 l / kg. O le taua tele o le liraglutide ma pulu plasma e lauiloa (> 98%).

O le metabolism o le liraglutide e tupu e pei o le tele o palatini, e aunoa ma le auai o se ala mo le faʻasalaga o soʻo se totoga patino. Mo le 24 itula ina ua uma le puleaina o se mea e tasi, o le mea le suia e tumau pea le vaega autu o le plasma. E lua metabolites na maua i le plasma (≤ 9 ma le 5% o le fuainumera atoa).

Ole telefoni ile fesuiaiga pe a uma le puleaina o le 3 H-liraglutide i le urine poo feces e le o fuafuaina. E naʻo se vaega itiiti o metabolites e fesootaʻi ma le vailaʻau e faʻamalosi e fatugaʻo poʻo le inumaga (6 ma le 5%, mulimuli ane). A maeʻa le faʻatonuina o le mea e tasi o le liraglutide, o le avefaʻatasiga mai le tino e tusa ma le 1.2 l / h ma le faʻaumatiaina T1/2 pe a ma le 13 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faʻatonuga, e faʻaaoga Viktoza mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma taumafa ma faamalositino e ausia ai le pulea lelei.

Auala e mafai ona faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma se tasi poo le sili atu foi o le hypoglycemic oral (thiazolidinediones, sulfonylureas, metformin) i tagata gasegase oe na le mafai ona ausia le pulea lelei i taimi o togafitiga muamua,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini basal i tagata gasegase na le mafai ona ausia le pulea lelei e ala i le faaaogaina o Victoza faatasi ai ma le metformin.

Contraindications

  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • le tele o le neoplasia endocrin type 2,
  • gaioiga o le ate,
  • ogaoga faaletonu,
  • maʻisuka gastroparesis,
  • afaina o le manava mumusu,
  • o le le tumau o le fatu o le vasega III-IV e tusa ai ma le faʻavasegaina o le New York Cardiology Association (NYHA),
  • o se talaaga o le gasegase togafiti tui, e aofia ai le aiga,
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation
  • hypersensitivity i soo se vaega o Victoza.

  • maʻi faʻamaʻi
  • o le le tumau o le fatu o le I-II vasega galue e tusa ai ma le faatulagaga a le NYHA,
  • tausaga e silia ma le 75 tausaga.

Faatonuga mo le faaaogaina Victoza: metotia ma metotia

Victoza e tatau ona faʻatonuina i totonu o le manava, o le tauau poʻo le ogavae e tasi i le aso, e tusa lava po oa taumafataga. O le nofoaga ma le taimi o le iniseti e mafai ona sui e aunoa ma le faʻaleleia o fua, peitaʻi, e manaʻomia le faʻatonutonuina o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, lea e sili ona talafeagai mo le maʻi.

Mo le faʻaleleia o le faapalepale o le gastrointestinal, e fautuaina togafitiga ma se fua faatatau o le 0.6 mg i aso taitasi. A maeʻa le vaiaso, o le a oʻo atu i le 1.2 mg. Afai e tatau ai, ina ia mafai ai ona maua le lelei sili ona lelei, ia amanaʻia le aoga o le Victoza, o se fualaau e maualuga ile 1.8 mg e mafai ona le itiiti ifo ma le vaiaso mulimuli ane. E le fautuaina le faʻaaogaina o tulaga maualuga.

O le vailaau faasaina e mafai ona faatulaga i le faaopoopoga i le faaauauina o le togafitiga ma le metformin poo le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin faatasi ai ma le thiazolidinedione. E le tatau ona fetuutuunai atumaga o mea mulimuli.

Victose e mafai ona faʻaopopo i togafitiga faʻasolosolo o le sulfonylurea o loʻo i ai poʻo togafitiga metformin faʻatasi ma faʻasalaga o sulfonylurea. I lenei tulaga, ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le fua o le sulfonylurea.

E mafai foi ona faaopoopo le Victoza i le insalini basal, ae ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le tui o le insulin.

I le tulaga o le misi le fualaau:

  • afai e le sili atu ma le 12 itula ua pasi, e tatau ona e ulu atu i le fua o le misi i le vave e mafai ai,
  • afai e silia ma le 12 itula ua pasi, o le isi fualaau e tatau ona faia i le aso e sosoo ai i le taimi faʻatulagaina, o lona uiga, e le tatau ona toe totogi le togi na faʻaaogaina e ala i le faʻaofiina o se faʻaopoopoga faaopoopo pe faalua.

Faatonuga mo le faaaogaina o Victoza (Metotia ma fua)

O le S / c e tui i totonu o le manava / suʻega i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

E sili le ulufale i le taimi tutusa o le aso. E mafai e le nofoaga o inisiua ona suia. Ole fualaau faasaina e le mafai ona ulu i / in ma / m.

Latou te amata togafitiga i le 0.6 mg i le aso. A maeʻa le vaiaso, ona siitia lea ole fua ile 1.2 mg. Afai e talafeagai, mo le pulea lelei sili, ia faateleina i le 1.8 mg i le maeʻa ai o le vaiaso. O se fualaau i luga aʻe o le 1.8 mg e le manaʻomia.
E masani ona faʻaaoga i le faʻaopoopoga i togafitiga. Metforminpoʻo Metformin+ Thiazolidinedionei siama muamua. Pe a tuʻufaʻatasia ma le sulfonylurea, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le mulimuli, talu ai e le manaʻomia hypoglycemia.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o se fualaau e sili atu ma le 40 taimi i le fua o le fua, o le gasea ma le vomiting e tupu. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

A o taofiofi Paracetamol o le fualaau o le mea mulimuli e le manaʻomia ona fetuunai.

E le mafua ai se suiga taua i le pharmacokinetics Atorvastatin.

Fai ni fetuunaiga Griseofulvin e le manaʻomia le faʻaaogaina o Victoza.

E leai foi se faasaʻoga Dozlisinoprilma Digoxin.

Aafiaga faʻatagaina Ethinyl estradiolma Levonorgestrel aʻo avea ma Viktoza e le suia.

Tausiga o vailaʻau ma Inisalinima Warfarin leʻi suʻesuʻeina.

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Teuina i totonu o le pusaaisa i le 2-8 ° C; le teuina i le vevela o le potu e le sili atu nai lo le 30 ° C e taliaina.

Analogs: Liraglutide, Baeta(tutusa i le masini o le gaioiga, ae o le mea galue malosi e eseese).

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga ia Viktoz e oʻo mai i le mea moni e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau e tusa ai ma faʻamatalaga ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, Baeta ma Victoza, e lelei tele i le puleaina o le mamafa. O lenei manatu e taua aua o le galuega taua i le togafitiga o tagata gasegase ma lenei mea na maua ai le gau o le mamafa.

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le FAATATAUINA maʻisukama le puipuia o ona faʻalavelave, e lelei le aʻafiaga o le tino cardiovascular. E le gata ina maualalo ai le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia foi le gaosiga o le inisalini i tagata mamai. I suesuega a manu, na faamaonia ai i lalo o lona aafiaga o le fausaga o peta peta ma a latou galuega ua toe faʻaleleia. O le faʻaaogaina o fualaau faʻatagaina e mafai ai se auala atoatoa e togafitia ai togafitiga Ituaiga 2 maʻisuka.

Viktoza mo le paʻu mamafa i nisi o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaaogaina e avea ma monotherapy. O tagata gasegase uma na maitauina le faaitiitia o le fiaai. O faailo o le kulukose o le toto i le gasologa o le aso na i totonu o tapulaa masani, na toe foi mai le tulaga masani i totonu o le masina faʻailoa.

O le fualaau faasaina na faatonuina i se fualaau 0.6 mg i le aso mo le vaiaso, ona siitia lea o le fua i le 1.2 mg. O le umi ole togafitiga e 1 le tausaga. O taunuuga aupito sili na matauina i le tuufaatasiga o togafitiga ma Metformin. I le masina muamua o togafitiga, o nisi o gasegase na leiloloa le 8 kilokalama. Ua lapatai fomaʻi e uiga i le faʻapitoa o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. O le faʻaaogaina o ia e ave ai se faʻalavelave cancer cancer ma mea tutupu pancreatitis.

O faʻamatalaga i luga o fonotaga e masani ona leaga. O le tele o le leiloa o le mamafa o le mamafa o le gau o le 1 kg i le masina, i le sili 10 kilokalama mo le ono masina. O le fesili o loʻo faʻatalanoaina lelei: pe i ai se mafuaaga e faʻalavelave ai i le metabolism mo le 1 kg i le masina? E ui i le mea moni o meaai ma faamalositino o loʻo manaʻomia pea.

"Faʻaseseina o metabolism ... leai."

"Ou te taʻutinoina o togafitiga fualaau talafeagai e tatau mo laasaga 3-4 o le meaʻai, pe a faʻasolosolo le metabolism, ae iinei? Ou te le malamalama ... "

"I totonu o Isaraelu, o lenei vailaʻau ua faatonuina na o le maʻisuka ma le maualuga o le suka. E te le maua lava le fua. "

"E leai se mea lelei i lenei vailaʻau. Mo le 3 masina + 5 kg. Ae ou te lei aveina mo le mamafa o le mamafa, o aʻu o le maʻisuka. "

E mafai ona e faʻatau i Victoza i Moscow i le tele o falemaʻi. O le tau o se fofo mo le tuiina i totonu o le penisini o le tui 3 ml Numera 2 i falemaʻi eseese e pesi mai le 7187 ru. e oʻo atu i le 11258 suʻe.

Tali mo le faʻataʻitaʻiga le lanu pe toetoe lava a le lanu, manino.

Tagata faʻatau: sodium hydrogen phosphate dihydrate - 1.42 mg, propylene glycol - 14 mg, phenol - 5.5 mg, hydrochloric acid / sodium hydroxide - q.s., vai mo le tui - e oo atu i le 1 ml.

3 ml - tioata tioata (1) - peni tui (1) - teuina o pepa pepa.
3 ml - tioata tioata (1) - peni tui (2) - teuina o pepa pepa.
3 ml - tioata tioata (1) - peni tui (3) - teuina o pepa pepa.

Failaʻau o le hypoglycemic. Liraglutide o se tutusa o le kullucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), na gaosia e le DNA biotechnology recombinant e faaaoga ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, lea e fusifusia ai ma faʻamalosia ai le GLP-1 i le tagata. O le GLP-1 le talipupuni e avea o se faʻamoemoe mo le GLP-1, le mea e leʻo ai le hormone, lea e faʻaosofia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu peta pancreatic. E le pei o le GLP-1 tagata, o le pharmacokinetic and pharmacodynamic profiles of liraglutide ua faatagaina ai e pulea i gasegase i aso taitasi 1 aso / aso.

O le gaioiga umi o le laraglutide i luga o le iniseti o loʻo tuʻuina atu e ala i ni auala se tolu: o le tagata lava ia, lea e mafua ai le faʻatuai faʻatuai o le vailaʻau faʻasaina, faʻamaonia i le albumin ma le maualuga maualuga o le faʻamautu o le enzyme e tusa ai ma le dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) ma le enzyme neutopeptidase neutre (NEP) , ona o le umi o le soifuaga o le vailaau mai le plasma ua mautinoa. O le gaioiga e mafua ona o fegalegaleaiga ma faʻamaumauga patino o le GLP-1, o se taunuuga o le maualuga o le cAMP adenosine monophosphate. I lalo o le faatosinaga a le leraglutide, e tupu ai le malosi o le kulukosesese o le inisinia. I le taimi lava e tasi, o le liraglutide e taofia ai le maualuga o le glucose e faalagolago i le glucose o le glucagon. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le toto o le kulukosese, o le manava o le inisalini e faaosofia ma o le komika faasela ua taofia. I le isi itu, i le taimi o le hypoglycemia, o le olelaglutide e faʻaititia ai le manava o le inisalini, ae le taofia ai le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻavaivaia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaogao. O le Liraglutide e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma faʻaitiitia ai le gaʻo o le tino e faʻaaogaina ai auala e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaititia o le malosi.

O le Liraglutide e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le liraglutide e faʻateleina le puleaina o le insulin. I le faʻaaogaina o le glucose, e faʻamalosia ai le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina se tasi o le oleraglutide i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga e tutusa ma lena i mataupu maloloina.

Liraglutide o se vaega o le faʻamalosiga faʻatasi ma le metformin, glimepiride poʻo se tuufaatasiga o metformin ma le rosiglitazone mo le 26 vaiaso na mafua ai se fuainumera taua (p 98%).

I totonu o le 24 itula ina ua maeʻa le pulega i tagata soifua volenitia maloloina o se tasi o le 3 H-liraglutide ua faaigoa faatasi ma le isotope radioactive, o le vaega autu o le plasma e tumau pea e le suia le liraglutide. E lua ni metabolites plasma na maua (≤ 9% ma le 5% o le aofaʻi o le radioactivity plasma). O le Liraglutide o loʻo faʻafeiloaʻi pei o le tele o palatini.

Ina ua maeʻa ona faia se 3-H-liraglutide, sa le iloa i le urine poo feces le lilaglutide e le suia. E naʻo se vaega itiiti o le leitioina e faʻatonuina i le ituaiga o metabolites e fesootaʻi ma le liraglutide (6% ma le 5%, i le faasologa) na faʻateleina e fatugaʻo poʻo le inumaga. O meaola eletise e faʻamalosi e fatugaʻo poʻo le gaʻo, e masani lava i le va o le 6-8 aso talu mai le fualaau o fualaau faasaina, ma e tolu metabolites. O le avefeʻau masani mai le tino pe a uma le faʻataʻitaʻiina o le olelaglutide i se tasi o fualaau e tusa ma le 1.2 l / h ma le afa-ola faʻamaʻi pe a ma le 13 itula.

Faʻamatalaga mai suʻesuʻega o vailaʻau faʻasolosolo i se vaega o tagata volenitia ma le auʻiliʻiliga o faʻamaumauga o le pharmacokinetic na maua i se tagata maʻi (18 i le 80 tausaga) o loʻo taʻu mai ai e le o iai se aafiaga taua i le fale o le pharmacookinetic o le oleraglutide.

O se iloiloga o vailaau o le pharmacokinetic o tagata na maua mai e ala i le suʻesuʻeina o aafiaga o le liraglutide i tagata mamanu o tagata lanuʻe, paʻepaʻe, Asia, ma Hispanika, e fai mai e le aʻafia tele le faʻalapotopotoga i mea tau vailaʻau o le laraglutide.

O le faʻaalia o le liraglutide i tagata gasegase i le vaivai o le ate na faʻaitiitia i le 13-23% pe a faatusatusa i lena i le vaega o mataupu soifua maloloina. I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase (e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh, le matuia o le maʻi> 9 mea), o le faʻaalia o le liraglutide na matuā maualalo (e 44%).

Taʻu Fefaʻatauaiga: Victoza ®

INN: Liraglutide

Faʻamatalaga
Lanu e leai se lanu pe toetoe a leai se lanu e leai ni lanu

ATX Code - A10BX07.

Pharmacodynamics
O le Liraglutide e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.
Glucose faʻalagolago i le insulin
Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le liraglutide e faʻateleina le puleaina o le insulin. I le faʻaaogaina o le glucose ole suauʻu, o le inisalini e faʻamaonia pe a uma ona faʻaaogaina se tasi o le oleraglutide i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia i se tulaga e tutusa ma lena i mataupu soifua maloloina (Fig.1).

Victoza: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga

Igoa Latina: Victoza

ATX Code: A10BX07

Mea gaosi galue: liraglutide (Liraglutide)

Tagata gaosi: Novo Nordisk, A / C (Novo Nordisk, A / S) (Tenimaka)

Faʻafou le faʻamatalaga ma le ata: 08/15/2018

Tau o falemaʻi: mai 10 500 rubles.

O Victose o se tagata oona o glucagon-like polypeptide (GLP), o se sui o le hypoglycemic.

Fomu o mea - faʻafofo mo pulega faʻapitoa: e le lanu pe e le mafiafia (3 ml taʻitasi * i kalama tioata, o loʻo faʻamau i se penisini palasitika e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o injections, i se pepa pepa pepa 1, 2 poʻo le 3 peni tui).

* I le peni 1 syringe (3 ml) e aofia ai 10 inumaga o le 1.8 mg, 15 doses o le 1.2 mg poo le 30 doses 0.6 mg.

Aano gaosi: lirapuutide, i le 1 ml - 6 mg.

Auxiliary vaega: hydrochloric acid / sodium hydroxide q.s., sodium hydrogen phosphate dihydrate, phenol, propylene glycol, vai mo le tuiina.

Liraglutide o se tutusa o le GLP-1 tagata (glucagon-like peptide-1). Faia e le metotia o le biotechnology o le DNA recombinant (deoxyribonucleic acid) e faʻaaogaina ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, e fusifusia ma faʻamalosia ai le GLP-1 tagata faʻaleleia i tagata.

O le GLP-1 le atigipusa o se faʻataʻatia mo le GLP-1, o le hormone matautia lea o le faʻafiafiaga lea e faʻaosofia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu ß-pancreatic. Pe a faatusatusa i le GLP-1, o le vailaau mo togafitiga faafomaʻi ma le pharmacokinetic o le liraglutide ua mafai ai ona faia i lea aso ma lea aso.

Faʻatasi ma tui faʻapitoa, o le faʻasologa umi o talaaga o le vailaau e faʻavae i luga o auala e tolu:

  • faʻasalaga a le tagata lava ia, lea e maua ai le faʻatuai faʻatuai o le liraglutide,
  • fusifusia i albumin,
  • maualuga le maualuga o le elekone i le DPP-4 (dipeptidyl peptidase-4) ma le NEP (endopeptidase neutralized enzyme), lea e mautinoa ai le umi T1/2 (afa-ola) o se vailaau mai le plasma.

O le aʻafiaga o le liraglutide e faʻavae i luga o fegalegaleaiga ma faʻamaumauga patino a le GLP-1, o se taunuuga o le maualuga o le CAMP (adenosine monophosphate cyclic). I lalo o le gaioiga a le vailaʻau, o le faʻaleleia o le glucose-o le siakiina o le inisalini e mataituina, ma o le gaioiga o sβ-pancreatic sene e faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, o le faʻalagolago i le kulukose-faʻalagolago i le faateleina o le pulepulega a le glucagon e tupu. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, ua taofia ai le puleaina o le glucagon ma o le manava o inisalini e faaosofia.

I le isi itu, i tagata gasegase e maua i le hypoglycemia, o le lelaglutide e maualalo le puleaina o le inisalini e aunoa ma le taofiofia o le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻaitiitia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaʻo. O le faʻaaogaina o faʻavae e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le malosi, o le liraglutide e oʻo atu ai i le faʻaititia o le tino o le tino ma le mamafa o le mamafa.

O le GLP-1 o se pule faʻatonu o meaʻai ma le kalori, o loʻo maua i le tele o vaega o le faiʻai le faʻalogo o lenei peptide e aofia i tulafono faatonutonu o le manaʻo.

Aʻo faia suʻesuʻega a manu, na maua ai e ala i le faʻamalosia faapitoa o le GLP-1 faʻaleleia, o loʻo faʻaleleia atili ai le saturation signals ma faʻavaivaia ai faailoilo fiaai, ma mafua ai ona paʻu le mamafa.

E le gata i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega o meaola, o loʻo faʻagesegeseina ai le gasegase o le maʻisuka. O le vailaʻau o se vaega mamana i le faʻaosofiaina o le faʻateleina o le β-cell pancreatic ma puipuia ai le oti o β-sel (apoptosis), lea e aʻafia e cytokines ma gaʻo gaʻo mama. O le mea lea, liraglutide e faateleina ai le biosynthesis o le inisalini ma faateleina le β-cell mass. A maeʻa le faʻamautuina o le kulūkose, ona taofi ai lea o le liraglutide i le faʻalauteleina o le tele o sosoʻo β-pipisi.

O le Victose e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia ai le glycemic control, lea e maua i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

A maeʻa le faʻatonuina o le vaʻaia, e faʻagesegese le faʻaleleia o le liraglutide, Tmax (taimi e oʻo ai le maualuga o le maualuga) ile plasma e 8-12 itula. Fmax (maualuga le maualuga) i le plasma i le maea ai o le puleaina o se tasi o le 0.6 mg o le 9.4 nmol / L. Pe a faʻaaoga se fua faatatau o le 1.8 mg i le Css (faʻatonuga o le tau) i plasma e latalata i le 34 nmol / L. O le faʻaalia o le vailaʻau e faʻaleleia i le fua faatatau i le fualaau. Ole vaega ole tagata ole tino ole fesuiaiga mo le AUC (o le vaega i lalo o le taimi ole faamasinoga) pe a maeʻa le puleaina o le liraglutide i se tasi fualaau e 11%. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 55%.

Vaʻai Vo (lapisi o tufatufaga) o le liraglutide i totonu o masini ma se auala faʻapitoa o le pulega o le 11-17 l, le tau aofaʻi o Vo pe a uma le puleaina o le tino - 0.07 l / kg. O le taua tele o le liraglutide ma pulu plasma e lauiloa (> 98%).

O le metabolism o le liraglutide e tupu e pei o le tele o palatini, e aunoa ma le auai o se ala mo le faʻasalaga o soʻo se totoga patino. Mo le 24 itula ina ua uma le puleaina o se mea e tasi, o le mea le suia e tumau pea le vaega autu o le plasma. E lua metabolites na maua i le plasma (≤ 9 ma le 5% o le fuainumera atoa).

Ole telefoni ile fesuiaiga pe a uma le puleaina o le 3 H-liraglutide i le urine poo feces e le o fuafuaina. E naʻo se vaega itiiti o metabolites e fesootaʻi ma le vailaʻau e faʻamalosi e fatugaʻo poʻo le inumaga (6 ma le 5%, mulimuli ane). A maeʻa le faʻatonuina o le mea e tasi o le liraglutide, o le avefaʻatasiga mai le tino e tusa ma le 1.2 l / h ma le faʻaumatiaina T1/2 pe a ma le 13 itula.

E tusa ai ma faʻatonuga, e faʻaaoga Viktoza mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma taumafa ma faamalositino e ausia ai le pulea lelei.

Auala e mafai ona faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma se tasi poo le sili atu foi o le hypoglycemic oral (thiazolidinediones, sulfonylureas, metformin) i tagata gasegase oe na le mafai ona ausia le pulea lelei i taimi o togafitiga muamua,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini basal i tagata gasegase na le mafai ona ausia le pulea lelei e ala i le faaaogaina o Victoza faatasi ai ma le metformin.
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • le tele o le neoplasia endocrin type 2,
  • gaioiga o le ate,
  • ogaoga faaletonu,
  • maʻisuka gastroparesis,
  • afaina o le manava mumusu,
  • o le le tumau o le fatu o le vasega III-IV e tusa ai ma le faʻavasegaina o le New York Cardiology Association (NYHA),
  • o se talaaga o le gasegase togafiti tui, e aofia ai le aiga,
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation
  • hypersensitivity i soo se vaega o Victoza.
  • maʻi faʻamaʻi
  • o le le tumau o le fatu o le I-II vasega galue e tusa ai ma le faatulagaga a le NYHA,
  • tausaga e silia ma le 75 tausaga.

Taiala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O peni tui uma ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai nila e oʻo i le 8 mm le umi ma oʻo atu i le 32G mafiafia (e le aofia ai, o le mea lea na faʻatau eseese). O peni faʻamalosi e faʻapipiʻi faatasi ma ni tui tui tui NovoTvist ma NovoFayn.

Victoza e le tatau ona faʻafoeina pe a ese le fofo nai lo se mea manino, e toetoe lava a le lanu pe leai ni vai.

E le mafai ona e ulu atu i le fualaau faʻamaʻi pe afai ua uma ona faʻamaisa.

Aua nei teuina le peni ma le nila ua faapipiʻi. A maea tui taitasi, e tatau ona lafoai. O lenei fuataga e puipuia ai le taʻavale, faʻaleagaina ma le faʻamaʻiina o fualaau faasaina, ma faʻamaonia ai foi le sao atoatoa o le suʻega.

Victoza: faʻamatalaga, faatonuga mo le faʻaaogaina, ata

O le fualaau faasaina Victoza ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i tagata gasegase o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 o se adjuvant. E faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma taumafa ma le faʻaosoosoina o le tino e faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

O le olelalaututū lea o se vaega o lenei vailaʻau e iai sona aafiaga i le tino ma le tino. E gaoioi i vaega o le fatugalemu o le tino o loʻo feagai ma le lagona o le fiaaai. Victose fesoasoani i le tagata gasegase ia lagona le manava mo se taimi umi e ala i le faʻaitiitia o le taumafa malosi.

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau tutoatasi, poʻo le faʻatasi ma isi fualaau. Afai o togafitiga ma fualaau oona e aofia ai metformin, sulfonylureas poo thiazolidinediones, faapea foi ma sauniuniga o inisalini e leai se mea e faamoemoeina, ona mafai lea ona faatonuina Victoza mo fualaau ua uma ona ave.

Talosagaina ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e ala i le maʻitaga poʻo le lactating women

O se vailaau faʻasaina o loʻo i ai le leraglutide e le fautuaina mo le faʻaaoga i le taimi o maitaga ma ao sauniuni mo ia. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faatumauina le maualuga o le suka i le vailaʻau o loʻo iai le insulin. Afai e faʻaaoga e le tagata maʻi le Victoza, ona maeʻa loa lea o lona aoga e tatau ona taofi vave.

O le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le maualuga o le susu o susu e le o iloa. I le fafagaina, faʻailoa Viktoza e le fautuaina.

Faʻaiʻuga

A o suʻe Victoza, o le tele lava o faʻamaʻi e faitio i faʻafitauli i le gastrointestinal tract. Na latou taʻua le vomiting, manava, manava, tiga i totonu o le manava. O nei mea iloga sa matauina i tagata gasegase i le amataga o le pulega i le amataga o le faagasologa o le pulega o fualaau faasaina. I le lumanaʻi, o le tele o ia aʻafiaga na faʻaitiitia, ma o le tulaga o tagata maʻi na faʻamautuina.

O aʻafiaga mai le manava e masani lava ona matauina, pe a ma le 10% o tagata gasegase. Latou te atiaʻe ni faʻamaʻi pipisi o le galala maualuga. Pe a tago i le fualaau, o nisi tagata gasegase e faitio i le ulu o le ulu.

Faatasi ai ma togafitiga faigata ma nisi fualaau faasaina, e mafai ai ona tupu le pepelo. O le mea taua, o lenei mea matautia e taua ma le togafitiga tutusa ma Viktoza ma fualaau faʻasaina i le sulfonylurea.

O aʻafiaga uma e mafai ona tutupu pe a tago i lenei fualaau faasaina o loʻo aoteleina i le laulau 1.

O aʻafiaga uma o loʻo otootoina i luga o le laulau na faʻaalia i suʻesuʻega uumi o le vaega lona tolu o le victoza fualaau faasaina, ma e faʻavae i luga o faʻasalalauga faʻasalalauga. O aʻafiaga na faʻamaonia i se suʻesuʻega umi lava na maua i le sili atu ma le 5% o tagata gasegase o loʻo ave Victoza, faʻatusatusa atu i tagata maʻi o loʻo feagai ma togafitiga ma isi vailaʻau.

E iai foi i lenei laulau o loʻo lisiina ai aʻafiaga o loʻo tupu i le sili atu i le 1% o tagata gasegase ma le tele o taimi o lo latou atinaʻe e 2 taimi o le faʻaleleia o le taimi pe a fai isi fualaau. O aʻafiaga uma i luga o le laulau e vaevaeina i vaega e faʻavae i luga o okeni ma faʻafia ona tupu.

Hypoglycemia

O lenei itu na aʻafia ai tagata mamai o Victoza e agamalu. I mataupu o togafitiga o le maʻisuka i lenei vailaʻau faʻatasi, o le tupuga mai o le hypoglycemia matautia e leʻi lipotia.

O se itu, na faaalia i se tulaga maualuga o le hypoglycemia, na maitauina i le taimi o togafitiga masani ma Viktoza faatasi ai ma sauniuniga e aofia ai sulfonylurea.

O togafitiga faʻalavelave ma le liraglutide ma fualaau oona e le aofia ai le sulfonylurea e le maua ai aʻafiaga i le itu o le hypoglycemia.

Fale gasegase

O aʻafiaga matuia mai le gastrointestinal tract na tele lava ina faʻaalia i le vomiting, naʻo ma le manava. Sa mama i latou i le natura ma e foliga mai o le amataga o togafitiga. Ina ua mavae le faaitiitia o le aafiaga o nei aafiaga itu. O mataupu o le faʻamavaeina o fualaau faasaina ona o le le lelei o tali mai le gastrointestinal tract e lei faamaumauina.

I se suʻesuʻega umi o tagata na aveina Victoza faʻatasi ma le metformin, na o le 20% na faitioina se tasi o le gasegase i taimi o togafitiga, e tusa ma le 12% o le manava.

O togafitiga faʻamaʻi ma vailaʻau o loʻo i ai le gataifale ma sulfonylurea o mea na mafua ai ona aʻafia ai itu nei: 9% o tagata gasegase na faitioina le gaioiga pe a fai vailaʻau, ma e tusa ma le 8% na faitioina le manava.

Pe a faatusatusa ia mea leaga na tutupu pe a tago i le fualaau faasaina Viktoza ma isi fualaau faasaina e tutusa ma fale o mea tau vailaau mo togafitiga, o le tupuga o aafiaga i itu na maitauina i le 8% o tagata mamaʻi e ave Victoza ma le 3.5 - aveina isi fualaau.

O le pasene o tali leaga i tagata matutua na laʻititi maualuga. O faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le faaletonu o le tino, e aafia ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga.

Pancreatitis

I le togafitiga faafomaʻi, o le tele o faʻamatalaga o se faʻafitauli matuia i le fualaau faasaina e pei o le atinaʻeina ma le faʻamalosia o pancreatic pancreatitis ua lipotia. Ae ui i lea, o le numera o tagata gasegase na maua ai lenei faamai ona o le ave o Victosa e itiiti ifo ile 0.2%.

Ona o le maualalo o le pasene o lenei itu itu ma le mea moni o le pancreatitis o se faʻalavelave o le maʻisuka, e ono le faamaonia pe faafitia lenei mea moni.

O lau uila

O se taunuuga o le suesueina o le aafiaga o le fualaau faasaina i luga o tagata mamaʻi, o le aotelega o le aʻafiaga o aʻafiaga leaga mai le toto o le thyroid. O faʻataʻitaʻiga na faia i le amataga o le togafitiga ma le faʻaaogaina o le liraglutide, placebo ma isi vailaʻau.

O le pasene o faʻafitauli leaga:

  • laina i tua - 33.5,
  • placebo - 30,
  • isi fualaau faasaina - 21.7

O le maualuga o nei tulaga faatauaina o le numera o mataupu o ni uiga le lelei e mafua mai i le 1000 tausaga-onosai o le faaaogaina o tupe. Pe a tago i le fualaau faasaina, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o ni faʻafitauli ogaoga ogaoga mai le toto o le thyroid.

Faatasi ai ma aʻafiaga sili ona taatele, o fomaʻi e maitauina le faateleina o le calcetonium, masima ma le tele o neoplasms o le fulafulata.

A o ave Victoza, na maitauina e tagata gasegase o gasegase o le tino. Faatasi ai ma i latou, o le vevela o le paʻu, urticaria, ituaiga eseese o le kulus e mafai ona iloga. I mataupu ogaoga, e tele mataupu o anaphylactic reactions sa maitauina i faailoga nei:

  1. faaitiitia o le toto maualuga,
  2. fulafula
  3. puupuu le manava
  4. faateleina le sao o le fatu.

Faʻatoʻa togafitiga

E tusa ai ma lipoti i suʻesuʻega o fualaau faʻasaina, o le tasi mataupu o le maualuga o le vailaau faʻasaina sa tusia. O lona fua na sili atu i le 40 taimi na fautuaina. O le aʻafiaga o le sologa lelei o le gasea ma le vomiting. O se mea taua e pei o le hypoglycemia e le o matauina.

A maeʻa togafitiga talafeagai, o le toe faʻafoʻisia atoatoa o le maʻi ma le le atoatoa o aʻafiaga mai le maualuga o le fualaau faasaina na matauina. I mataupu o le maualuga, e tatau ona mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma faʻaaoga togafitiga talafeagai.

Fegalegaleaiga a Victoza ma isi vailaau

I le iloiloina o le aoga o le olelaglutide mo le togafitiga o le maʻisuka, o lona tulaga maualalo o fegalegaleaiga ma isi vailaau e maua ai fualaau faasaina na matauina. Na maitauina foi o le liraglutide ei ai lona aafiaga i le ave o isi vailaau ona o faigata i le gaogao o le manava.

O le faʻaoga tutusa o le paracetamol ma le Victoza e le manaʻomia ai le faʻamautuina o fualaau o soʻo se vailaʻau. E tutusa foi le faaaogaina o fualaau oona nei: atorvastatin, griseofulvin, lisinopril, fomaʻi faʻamataʻu. I mataupu o le faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau o nei ituaiga, o se faʻaitiitia o lo latou aoga na le mafai ona matauina.

Mo le lelei sili atu o le togafitiga, i nisi tulaga, e mafai ona faatonuina le pulega tutusa o insulin ma Viktoza. O fegalegaleaiga a nei fualaau faasaina e lua e lei suesueina muamua.

Talu ai o suesuega i luga o le fesoʻotaʻiga a Viktoza ma isi vailaʻau e leʻi faʻatautaia, e le fautuaina fomaʻi e suʻe fualaau faʻasaina i le taimi e tasi.

Le faʻaaogaina o fualaau ma vailaʻau

O lenei vailaʻau ua tuiina i totonu o le ogavae, lima pito i luga, poʻo le manava. Mo togafitiga, o le tuiina o le 1 taimi i le aso e lava lea i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le taimi o le tui ma le nofoaga o lona tui e mafai ona suia e le tagata maʻi faʻapitoa. I lenei tulaga, e taua le tausisia o fualaau faatonuina o le fualaau faasaina.

E ui i le mea moni o le taimi e leai se tui e le taua, e fautuaina pea e faʻatonutonu le vailaʻau i le taimi tutusa, lea e talafeagai mo le tagata maʻi.

Taua! Victoza e le o faʻatautaia faʻale-tino poʻo le leai foi.

Fomaʻi fautuaina togafitiga amata i le 0.6 mg o le lilaglutide i le aso. E faasolosolo lava, e tatau ona faateleina le fualaau o le vailaʻau. A maeʻa le vaiaso o togafitiga, e tatau ona faʻatupulaʻia lona fuainumera i le 2 taimi. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata gasegase ona faʻateleina le dose i le 1.8 mg i le vaiaso a sau e maua ai le togafitiga sili ona lelei. O se isi faʻaopoopoga o le fualaau o le vailaʻau e le fautuaina.

Victose e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i fualaau oona e aofia ai metformin poʻo le togafitiga faʻapitoa i metformin ma thiazolidinedione. I lenei tulaga, o le fualaau o nei fualaau faasaina e mafai ona tuua i le tulaga e tasi e aunoa ma le fetuunaiga.

Faʻaaogaina o le Viktoza o se faʻaopoopoga i vailaau oona e maua ai le sulfonylurea poʻo se togafiti faʻapitoa i fualaau oona, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le sulfonylurea, talu mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i aso muamua e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia.

Ina ia mafai ona fetuʻunaʻi le fua ole aso o Viktoza, e le manaʻomia le faia o suʻega e fuafua ai le maualuga o le suka. Ae peitai, ia aloese mai le hypoglycemia i uluai vaega o togafitiga faigata ma sauniuniga e aofia ai le sulfonylurea, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i vaega faapitoa o tagata gasegase

E mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau tusa lava po o le a le tausaga o le maʻi. Tagata mamaʻi e sili atu nai lo le 70 tausaga e le manaʻomia ni fetuutuunaiga faʻapitoa i le aso o fualaau oona. O le faʻamalositino, o le aʻafiaga o le fualaau faʻamaʻi i luga o gasegase e laʻititi 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina. Peitai, ina ia taofia le tupu mai o aafiaga o le itu ma faafitauli, e le fautuaina le fualaau mo tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.

O suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻaalia ai le aafiaga tutusa i le tino o le tagata, e tusa lava po o le a le itupa ma le taʻaloga. O lona uiga o le aʻafiaga o le leraglutide e tutoatasi mai le itupa ma le taʻaloga.

E le gata i lea, e leai se aafiaga i le togafitiga o le galaglutide body weight sa maua. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tino o le numera o le numera e leai sona aafiaga taua i le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Faʻataʻitaʻiga, o le ate poʻo le toilalo, o le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau galue o le fualaau faʻasaina na matauina. Mo tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi i se foliga vaivai, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau oona.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic, na faʻaititia le aoga o le liraglutide e tusa ma le 13-23%. I le gau o le ate, na toetoe lava a vavae ese ai. Na faʻatusatusa le faʻatusatusaga ma tagata gasegase i le gaʻo masani.

I le le atoatoa, e faalagolago i le ogaoga o le faamaʻi, o le lelei o Viktoza na faaititia e le 14-33%. I le tulaga o le ogaoga o le faaletonu o le tino, mo se faataitaiga, i le tulaga o le le atoatoa o le la, o le fualaau faasaina e le fautuaina.

Faʻamaumauga mai faʻamatalaga aloaia mo le vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga