Suauu toto e masani lava ile fua o le kulukose i tamaitai ma alii

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga ma e le mafai ona faʻamalolo, lea e faʻaalia i le mea moni o le maualuga o le suka i le fafine, tane poʻo tamaiti e maualuga (o nisi taimi e mafai foi ona suia tele).

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le suka i totonu o le tino e sili ona taatele i le feusuaiga saʻo, o le a sili atu ona mafatia le fafine i le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, o lenei faʻamaʻi e sili atu ona faʻamalosi i le itu o le tina nai lo le itu matua.

Mo lenei mafuaʻaga, e taua le iloa poʻo le a le mea e maua ai e fafine le toto kullukose masani i le tasi tausaga pe o le a foi le toe faʻafoʻiina o le suka i mea masani i mataupu o le vavalalata.

Le Taua o Pulea Suavai

E ui lava o le maʻisuka o se faʻamaʻi e tutusa le lamatia mo alii ma tamaitai, e taua mo tagata o soo se itupa ma tausaga e pulea le maualuga o le toto mai le vein, e ui lava i lea, e tatau i tamaitai ona faʻaeteete atili mo mafuaʻaga nei:

  • O le gase o le suka e tulai mai o se taunuuga o le faatupulaia masani o tino o le ketone. E taua le toe foʻi mai o le sugar i le mea masani ina ia le afaina ai le tina ma le pepe i le kulukose mai le tino ma o le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e le atiaʻe. Mo le mafuaʻaga lenei, mo le 28 vaiaso, e manaʻomia e tina faʻamoemoe le foaʻiina o le toto mai se vein mo le suka,
  • O le numera o fafine maʻi e maualuga atu nai lo alii. E ui lava i le tulaga lautele o le faʻafitauli o le faʻamaʻi e sili atu ona lelei ma o le olaga faaletino e maualalo,
  • O le maʻisuka e sili atu ona faʻailoga nai lo matua.

O le lisi o loʻo faʻaalia ai o le feusuaiga saʻo e ono lamatia ai lenei faʻamaʻi i se tulaga sili atu nai lo alii. O le mea lea, e sili atu le taua o le siakiina o tulaga mo i latou.

Auala faatonutonu

Ina ia le mafaufau i le auala e toe maua ai le suka maualuga i le masani, e taua le taofia o le atinaʻeina o le maʻisuka (e tusa lava pe i ai i luga o le maualuga o faailoga, o nisi taimi e maua ai le maʻisuka). I soʻo se tulaga, o le vave ona faʻamoemoe e maʻi le tagata maʻi mai le maualuga o le toto ma o le vave lava ona faia o le siama, o le itiiti ifo o le atiaʻe o le maʻi ma ona faʻalavelave.

Mo lenei mafuaaga, o le toto mo le suka mai se vein poʻo le tamatamailima e tatau ona masani ona foaʻiina (faʻaeteete ma faʻaeteete i faʻamaoniga talafeagai o le maʻi).

O le suka i le fafine e mafai ona faʻaolaina mo mafuaaga eseese (maʻitaga ma le fanauina o pepe, tamaʻi matua, tausaga, le soifua maloloina lelei, suiga ma faʻafitauli ole gasegase). I le averesi, o faitauga mai le 3.3 i le 5.5 mmol i le lita ua manatu o le masani o le suka toto.

O le masani lenei i luga o se manava gaogao. I le matua, o faʻamatalaga masani (normasugar) faʻateleina, o le suka masani e mafai ona oʻo i le 6.9.

  1. O le auala pito sili ona faigofie e pulea ai le maualuga o le toto suka o loʻo tuʻuina atu i luga o le faʻatau lea o le mita o le kulukose o le toto ma faia fua faasolosolo faasolosolo o le suka pe a uma ona 'ai ma luga o se manava gaogao (o le masani mo se suʻega tamatamai lima e oʻo i le 8.2),
  2. E taua le foaʻiina o le toto mai le vein mo le suka pe a ma le tasi i le tausaga, e faia ai se suʻega o le faapaleni kullukose, lea e mafai ona e iloa ai vailaʻau (mo le toto mai se vein, o le kulūkose masani e laʻititi lalo ifo),
  3. E taua le suʻeina o le kulukose i le taimi o le maitaga - o lenei eseesega i le pulea o le setete o le toto e taua mo le feusuaiga saʻo.

Mai lea taimi i lea taimi, e taua le fuaina o le toto suka ma le cholesterol, talu ai o le faateleina o nei faailo e mafai ona fesootai. O le suka i fafine e mafai ona faʻalavelaveina aʻo maʻitaga.

Sugar rate - laulau

O le toʻatele o tagata na muai filifilia i le maʻisuka o loʻo mafaufau pe o le a le maualuga o le suka o le toto e le o se mafuaʻaga e popole ai, o le a le mea e tatau ona masani ai mai se vela poʻo se tamatamailima? O le tulaga talafeagai mo se maʻisuka ma se tagata soifua maloloina e ese.

E le gata i lea, o le masani i tamaitai i le matua e mafai ona eseese tele. O le suka masani o le 40 tausaga le matua e maualalo ifo nai lo le suka o se fafine e 5 9 tausaga poʻo se maʻi 65 i le 70 tausaga. I le averesi, o loʻo i ai se uiga o le tapulaa pito i luga o le masani e faʻateleina i le faʻatupulaia o tausaga, o lona uiga.

i se tamaitiiti e 7 tausaga, o le fua masani masani e maualalo ifo nai lo tagata matutua (62 tausaga pe sili atu).

O se laulau tausaga mo tagata matutua ma le autalavou ua tuuina atu i lalo. E tatau ona faʻalagolago i ai, faʻamautuina lau lava tapulaa maualuga o le suka ma se faʻamaoniga lelei.

"O le masani o le suka i tamaitai - o le laulau i tausaga taʻitasi, faailoga o mea faʻaesea"

O le matautia o le maʻisuka e iloa e tagata uma. E toʻatele fafine latou te iloa masani le kulūkose, o nisi ua aʻoaʻoina e faʻaaogaina glucometers feaveaʻi. Ae ui i lea, o le saʻo le iloiloga o le suka e manaʻomia ai le iloa o tausaga ma aso uma, faʻapea foʻi tulafono o le samples mo le suʻega.

  • O lea la o le masaniga glycemic o le 5.5 ua na o se faailo lautele e manaʻomia ai se iloiloga auiliili.

I tulaga masani, o le masani o le suka i le matua i totonu o tamaitai ua fuafuaina e se laulau e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga lautele. E tusa ai ma le moni o le tausaga, o le fuainumera e tutusa mo alii ma tamaitai. E le gata i lea, o iunite mo le fuafuaina o le kulūkose e tatau ona iloiloina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E masani ona fuaina le suka i le mmol / l; o lenei iunite o loʻo faʻaaoga foi i le tusiga. Ae ui i lea, o se isi fuataga o nisi taimi e suia i - mg / dl. I lenei tulaga, 1 mmol / l e tutusa ma le 18.15 mg / dl ma, i se isi itu, 1 mg / dl tutusa ma le 0.06 mmol / l.

Suauu toto i fafine peʻa a mavae le 50 tausaga, o le faasolosolo malie lava ona faateleina. Ae ui i lea, o tagata matutua e maua i le maʻisuka e masani ona maua. O le tele o aʻafiaga o maʻi i le matua ua mafua ona o le tele o itu. O nei mea e aofia ai le faʻaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini ma lona itiiti ifo o gaosiga i le pancreas.

E le gata i lea, o le faailoga o le suka e aʻafia i le mamafa ma le le lelei o taumafa a tagata matutua: o mea tautupe e le mafai ai ona e 'ai lelei, ma gaʻo ma faigofie ai gaʻo meaʻai (le lava o polotini ma gaʻo gaʻo). O se matafaioi taua e faia e faʻamaʻi faʻatasi, faʻapea foʻi ma le tagofia o fualaau, o nisi o mea e mafua ai le hyperglycemia (maualuga maualuga). I ia tulaga, e iloilo ai le suka o le toto o se fafine, o fomaʻi e suʻeina se laulau sili atu ona lelei.

O le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga faʻalagolago i le auala o le sampling toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le mita i le fale (toto mai se tamatamailima na ave i le taeao i luga o se manava gaogao), o tulaga aoga masani mai le 3.3, ae le sili atu i le 5.5. I falemaʻi, o le toto e masani ona faʻaaogaina mo le auʻiliʻiliga mai se vein, o le a le tulaga o le a sili atu le maualuga o le tulafono nai lo le 3.5, ae le sili atu i le 6.1. O lea la, afai e te vaʻai i se fuainumera i le suʻega o le suka, e sili atu i le 5.5 e le tatau ona popole.

Ole fua o le toto i le fafine e eseese ile matua e faalagolago i le taimi o le aso ma taumafa: o le tau o le kulukose pe a uma ona 'ai ma e laʻititi i le po. O le taʻiala lenei e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le suka i le taimi o le aso ma faʻaalia ai le tulaʻi mai. E fesoasoani lea e iloilo ai le faapalepale o le kulukose ma mafai ai ona faʻamaonia le maʻisuka.

Taua! O le eseesega i le kullukose maualuga mai le plasma vevela ma le toto toto e le tatau ona sili atu ma le 0.5.

Le taua o le mataʻituina o le suka i le taimi o le maitaga. O le taimi o le toe fetuunaiga o le tino atoa o le tino o le maʻisuka e mafai ona tupu, lea e masani ona atiae e faasaga i le maʻisuka ituaiga. Faʻatapulaʻa fuainumera e iloa ai le maualuga o le kulukose i fafine maʻitaga:

Ina ia maua fua faʻamaoni mai se suega o le kulukose, o mea moni nei e tatau ona iloiloina:

  • O le gaioiga o le afi e sili atu le maualuga o le kulukose. I le isi itu, o le tino malosi (faʻamalositino, vailaʻau, ma isi mea) e fesoasoani i le malepe o glycogen (suka faasaʻo i le ate) i le 30 minute, aʻo faʻaitiitia le suka. O se tamaitai ao le i tuuina atu le toto mo le kulukose e le fautuaina le faateleina o le gaioiga faaletino ma galuega i le po. O le le lava o le moe ma le vaivai o le a suia ai le taunuuga o le suʻesuʻega.
  • E le mafai ona faʻatapulaʻa le masani masani (aloese mai suti) pe tausisi i se meaʻai ao le i suʻeina. O le anapogi e tau atu i le faaitiitia o le kulukose: o glycogen uma e malepe i totonu o le 12 itula i le maeʻa ai o le meaai mulimuli, ae o le ata moni o le pancreas o le a faaseseina.
  • Ova malosi, e tusa lava pe laiti, e siitia ai le toto suka. O le ulaula, e aʻafia ai faiga uma i le tino, e taʻitaʻia ai foʻi le gaʻo mai le masani.
  • I tagata pisapisao, o le toto suka i le 60 tausaga, faʻapea foʻi i soʻo se matua, ua siʻitia laʻititi. O le tele o mea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka.
  • O le aveina o togafitiga-thiazides ma beta-blockers ua faatonuina mo tagata gasegase maualuga e faateleina ai le suka. Corticosteroids, o nisi o fomaʻi faʻamaʻi ma mafaufauga o le mafaufau e tutusa lava le aafiaga.

Taua! Afai o le maualuga o le suka e maualuga tele, ina ia aloese ai mai mea sese, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega i seisi aso, ma sili atu ile falemaʻi.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

Faʻalagolago i tulaga taua o le suka toto, e vaʻaia fomaʻi i le va o le prediabetic state ma le maʻisuka. O le toto, e pei foi o fautuaga a le endocrinologist, o le a matua ese lava.

Taua! A faʻaaogaina glucometers ua gaosia i totonu o Amerika, e tatau ona manatua o lenei atunuu e ese le eseese o ana faiga. E masani lava, o se laulau e faʻapipiʻiina i faatonuga, e tusa ai ma le mea e mafai ona e fetuunai ai le iuga.

Preditebetes is a condition when fluose blood fluctuates in the region of 5.5-6, pe a fua mai le toto mai le tamatamailima i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao. O le faailo o le toto vevela i le setete setete ua faateleina, ae e le sili atu i le 7. Sini o le maualuga o le toto suka ma le prediabetes e masani lava ona le i ai, o mea e le mafai ona iloa pe a uma le suʻega.

Fesoasoani i le setete:

  • popolega ma le maualalo o le tino,
  • vaisu i le ava malosi ma sikaleti,
  • faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract, pathology o le tino o le tino,
  • maualuga le cholesterol
  • hyperthyroidism ma le hypothyroidism,
  • vaisu i meaai anapogi ma tao, i luga o le mamafa o tagata.

O le faamalositino ma le faasaʻoina o meaʻai o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka. O le taumafataga e tumu i fiva (fualaau faisua, fualaau aina), gaʻo falaoamata ma falaoamata, e le aofia ai suka.

E maua le maʻisuka pe afai o le kulūkose i le toto e sili atu nai lo le limatusi tuaoi o le 6.1 pe a tuʻuina i luga o se manava gaogao i le taeao (mai se vein - 7) ma le 10 (toto vevela - 11.1) 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao. O le sili atu ona ogaoga o faʻamaʻi o le maʻisuka, maualuga le kulūkose maualuga. Ae ui i lea, o nisi fafine ua latou vaʻaia ni soliga faʻasalaga ua i ai i le tulaga o vailaʻau. Faailoga o le suka toto:

  • O le fiainu ma le lagona faifai pea o le fiaaai i le lotolotoi o le tele o meaʻai,
  • Le mago tele o le paʻu ma le vevela,
  • Vaivaʻa, faʻateleina le faʻamalosia o faʻataʻitaʻiga,
  • Manua e le faʻamalolo ai i luga o le paʻu, o se mea e sili atu i le suppuration ma le fulufulu,
  • O le masani ai, o le sosolo i totonu o le vaʻaiga vavalalata, o fafine e masani ona faʻanoanoaina e se mea e le mafaamatalaina,
  • Paʻu toto, o le nifo e mafua ona o maʻi faʻavevela,
  • Menstrual incregularities (leai o se faʻataʻitaʻiga i le hypothyroidism, faʻalavelave faifai pea o le vaine ma le hyperthyroidism),
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga
  • O le atinaʻe o le atherosclerosis vascular e faʻaalia i le endarteritis, o le malulu ma le faʻamalosi faʻamalosi.

Afai e te maua ni faʻamaoniga se lua pe sili atu foi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma siaki le maualuga o le suka. E na o se tagata poto masani e mafai ona iloa le maʻisuka i le toto ma le faanatinati, ona fuafua lea o togafitiga talafeagai.

O le manaʻoga mo togafitiga fualaau, o le filifiliga o fualaau faasaina - fualaau antidiabetic poo inisalini - ma o latou fualaau, e fuafuaina e fuafua i le maualuga o le faateleina o le kulukose. Ae ui i lea, e tusa lava pe faʻamalosia togafitiga, meaʻai ma le faʻasaʻoina o le olaga e taua tele.

Suga o le Tino o le Tagata: Tausaga Tausaga

O le suʻega suʻega o se mea e tatau ai mo tagata e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma i latou o loʻo i ai le maʻisuka. Mo le vaega lona lua, e tutusa lava le taua o le faia e le aunoa o se suʻega toto i tagata matutua ma tamaiti ina ia puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi. Afai e sili atu le tele o kulukose o le toto, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. Ae ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le mea e tatau ona i ai i le tagata le suka.

Faatasi ai ma le matua, o le lelei o le inisalini ua taliaina le faʻaitiitia. O le mea lea, o tagata e 34 - 35 tausaga le matutua e tatau ona mataʻituina pea le fesuiaiga i aso uma i le suka, poʻo le itiiti ifo e ave le tasi fua i le aso. E tutusa foi le faatatau i tamaiti oe ua vavalo e taʻi 1 le maʻisuka (i le aluga o le taimi, e mafai e le tamaititi ona "sili atu," ae le lava le puleaina o le kulukose o le toto mai le tamatamailima, puipuiga, e mafai ona le tumau). E tatau foi i sui o lenei vaega ona faia ia le itiiti ifo ma le tasi le fua i le aso (sili atu i luga o se manava gaogao).

O le auala pito sili ona faigofie e faia ai se suiga e mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao e faaaoga ai le mita o le kulukose toto. Glucose i le toto capillary o le sili lea ona malamalama. Afai e te manaʻo e fua fua i se glucometer, ia faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  1. Liliu le masini,
  2. Faʻaaogaina o le nila, lea ua toetoe lava a uma ona faʻaauupegaina, tui le paʻu ile tamatamailima,
  3. Tuu le faʻataʻitaʻiga i luga o le fasi siaki,
  4. Faʻaofi le suʻega i le masini ma faʻatali mo le taunuʻuga e aliali mai.

O numera e aliali mai o le aofaiga o le suka i le toto. O le puleaina o lenei metotia e matua malamalama lelei ma lava lelei ina ia le misia ai le tulaga pe a suia le faitau o le kulukose, ma o le masani i totonu o le toto o se tagata maloloina e mafai ona sili atu.

O faʻamatalaga sili ona faʻamaonia e mafai ona maua mai se tamaititi poʻo se matua, pe a fuaina i luga o se manava gaogao. E leai se eseesega i le auala e foaʻi ai le toto mo kulūkose faʻatasi i se manava gaogao. Ae ina ia mafai ona maua nisi faʻamatalaga auiliili, atonu e manaʻomia le foai atu o le toto mo le suka pe a uma ona 'ai ma / pe tele taimi i le aso (taeao, afiafi, pe a uma le' aiga o le afiafi). E le gata i lea, afai o le faailoga e sili ona faateleina pe a uma ona 'ai, ua manatu lenei mea o le masani.

O faitauga pe a fuaina i le mita o le kulukose o le toto, e matua faigofie lava ona faʻapipiʻi faʻapitoa. O le faailoilo e atagia ai le maualuga o kulūkose i totonu o le faʻataʻitaʻiga. Fuataga o fuamol / lita. I le taimi lava e tasi, o le tulaga maualuga e mafai ona fesuisuiai e tusa lava po o le a le mita e faʻaaogaina. I Amerika ma Europa, e eseese vaega ole fuataga, lea e fesoʻotaʻi ma se faiga faʻaopoopo eseese. O ia meafaigaluega e masani ona faaopoopoina e se laulau e fesoasoani e faaliliu ai le maualuga o le suka o le toto o se tagata maʻi i iunite Rusia.

O le anapogi e masani lava ona maualalo ifo nai lo le 'ai. I le taimi lava e tasi, o se suʻela suka o loʻo faʻaalia ai se laʻititi laʻititi laʻitiiti mai se vein i luga o se manava gaogao nai lo se manava leʻo mai se tamatamailima (mo se faataitaiga, o le vavaeeseina o le 0, 1 - 0, 4 mmol i le lita, ae o nisi taimi o le kulukose toto e mafai ona ese ma sili atu ona taua).

Totoina e se fomaʻi e tatau ona faʻatino pe'ā faia ni faʻalavelave faigata - mo se faataitaiga, o le suʻega o le toleniga o le glucose i luga o se manava gaogao ma le maeʻa ai o se "glucose avega". E le o tagata uma e iloa le mea. E fesoasoani i le siakiina pe faapefea ona suia le maualuga o le suka i se taimi pe a uma le aoga o le kulukose. Ina ia tauaveina, o le pa e faia aʻo lei mauaina le avega. A maeʻa lena, ona inu lea e le tagata maʻi 75 ml o le uta. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻateleina le mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto. O le taimi muamua e fuaina ai le kulūkose pe a uma le afa itula. Ona - tasi le itula pe'ā uma ona 'ai, tasi ma le afa itula ma le lua itula talu ona' ai. E faavae i luga o nei faʻamatalaga, o le a faʻataunuʻuina pe faapefea ona toto le suka i le maeʻa ona 'ai, o le a le mea e taliaina, o le a le maualuga o kulukose ma pe o le a le umi talu ona uma le taumafataga.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, o le maualuga e suia tele. O le faʻatagaina faatagaina i lenei tulaga e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina. O faʻamaoniga e sili ona faatagaina i luma o taumafataga, pe a uma le 'ai, mo tagata maʻi taʻitasi e faʻalagolago i lona tulaga o le soifua maloloina, le maualuga o le taui mo le maʻisuka.Mo nisi, o le maualuga maualuga o le suka i le faʻataʻitaʻiga e le tatau ona sili atu i le 6 9, ma mo isi 7 - 8 mmol i le lita - o le mea masani poʻo le maualuga foi o le suka pe a uma ona 'ai pe i luga o se manava leai.

I le taumafai e pulea lo latou tulaga i tamaitai ma alii, e masani ona le iloa e tagata gasegase le masani i se tagata soifua maloloina e tatau ona i ai muamua ma pe a uma ona 'ai, i le afiafi po o le taeao. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻamaopoopoga masani o le sugar sugar ma le malosi o lona suiga 1 itula pe a uma le taumafataga e tusa ai ma le tausaga o le maʻi. I le lautele, o le matua o le tagata, o le maualuga o le fua faatatau e taliaina. O fuainumera i le laulau o loʻo faʻaalia ai lenei faʻasalaga.

O le kulukose o le toto o se tasi lea o faailoga o le soifua maloloina, aemaise le metabolism carbohydrate i totonu o le tino. O se suiga o lenei faailo i le itu o le faʻaititia poʻo le faʻaitiitia e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le gaioiga o totoga taua, aemaise lava le faiʻai. I lenei autu, matou te fia taʻu atu ia te oe le masani o le kulukose o le toto i totonu o tamaitai, alii ma tamaiti, faʻapea foi ma a latou suesuega e fuafua ai.

Glucose (dextrose) o le suka lea e faia i le taimi o le vaevaeina o polysaccharides ma auai i le faiga o le tino o le tino.

Glucose e faia galuega nei i le tino o le tagata:

  • liliu atu i le malosiaga e tatau ai mo le masani ai o gaioiga o totoga ma mamanu uma,
  • toe faʻaleleia le malosi o le tino pe a uma le faʻamalositino,
  • faʻaosofia le galuega o le faamamaina o le hepatocytes,
  • faʻaagasolo le gaosiga o endorphins, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai lagona,
  • lagolagoina le galuega o toto toto,
  • aveese le fiaaai
  • Faʻamalosia le gaioiga galue.

O faʻamatalaga nei e ono taʻu mai ai le tofiaina o se fua o le kulukose i totonu o le toto:

  • leai se mafuaʻaga vaivai,
  • faʻafitauli faʻaletonu
  • gatete i le tino
  • faʻapupulaina le afu poʻo le mago o le paʻu,
  • osofaʻiga popole
  • fiaai pea
  • matagogo
  • matuai galala
  • faʻaauau faifaipea
  • moe
  • faʻanoanoa vaaia
  • naunau i purulent rashes i luga o le paʻu,
  • umi e le faʻamalolo ai manua.

O ituaiga o suʻesuʻega nei e faʻaaoga e fuafua ai le maualuga ole kulukose o le toto:

  • suega o le kulukose o le toto (siama o le toto),
  • o se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le fructosamine i le toto vevela,
  • Glucose toleni test.
  • fuafuaga o le hemoglobin glycated.

I le faʻaaogaina o suʻesuʻega o meaola, e mafai ona e filifilia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e masani lava i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O lenei auala e faʻaaogaina o se suʻesuʻega puipuia.

O le faʻateleina o le fructosamine i le toto e mafai ai e oe ona faʻatusatusa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea na i ai i le tolu vaiaso mulimuli aʻo leʻi oʻo i le toto sampling. O le metotia ua faʻaalia mo le mataituina o togafitiga o le maʻisuka.

O le suega o le faapaleselese o le kulukose e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le toto toto, e masani lava i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa se uta o suka. Muamua, o le tagata gasegase e tuʻuina le toto i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea e ia se vaifofo o le kulukose po o le suka ma toe foai atu le toto pe a uma le lua itula. O lenei metotia e faʻaaogaina i le suʻesuʻeina o faʻafitauli le tumau o le metabolism gaʻo.

Ina ia mafai ona faʻamaonia lelei mea e iloagofie ai, e tatau ona e saunia lelei mo le suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • foai toto i le taeao i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le valu itula aʻo lei amataina le toto,
  • aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona e inu na o vai mama e leai ni vai e aunoa ma le suka,
  • aua nei inuina ava malosi i le lua aso aʻo leʻi oʻo i le toto sampling,
  • lua aso ao lumanai le auiliiliga e faʻagata ai le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau,
  • aveese le atuatuvale i le lua aso ao lei faia le suʻega,
  • mo aso e lua ao lei faia le suʻega e le mafai ona e alu i le sauna, faia massage, x-ray poʻo le togafitiga,
  • lua itula aʻo leʻi amataina le toto, e le tatau ona e ulaula,
  • afai o loʻo e faʻaaogaina pea fualaau faasaina, e tatau ona e logoina le fomaʻi o ia na faʻataʻitaʻiina le auiliiliga, aua e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o le biochemistry. Afai e mafai, o nei vailaʻau faʻaumatia mo sina taimi.

Mo le faʻamatalaga manino (faʻaaogaina le glucometer), e aveesea le toto mai le tamatamailima. O le taunuuga o le suʻesuʻega o le a saunia i le tasi i le lua minute. Fuaina o le suka i le toto ma se glucometer e masani lava ona faia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e pei o le siaki i aso uma. O tagata gasegase latou te filifilia e le tagata lava ia faailoga o le suka.

O isi metotia e maua ai le toto mai le toto mai le vein. O le suʻega suʻega na tuʻuina atu i le aso na sosoo ai.

Le fua o le kulukose i fafine faʻalagolago i le matua, lea o loʻo faʻaalia manino mai i lalo le siata o loʻo i lalo.

I le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma fua le fua o le suka i le toto. O le masani o le faailo o le kulukose e i ai sina eseesega i le matua ma e tutusa lava mo tamaitai ma alii.

O le maualuga o le fua o le kullucose anapogi e mai le 3.2 i le 5.5 mmol / lita. A maeʻa ona 'ai, e mafai ona oʻo i le 7.8 mmol / lita.

Ina ia faʻamautinoa ua saʻo ia taunuʻuga, o le suʻega e faia i le taeao, aʻo leʻi 'ai. Afai o le suʻega toto toto e faʻaalia ai se taunuuga o le 5.5 i le 6 mmol / lita, afai e te vavaeese mai le masani, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maʻisuka.

Afai e ave le toto mai se vein, o le fua o le a sili atu le maualuga. O le masani mo le fuaina o le toto oona e leai se sili atu i le 6.1 mmol / lita.

Ole suʻesuʻeina ole toto vevela ma le toto suauu atonu e le saʻo, ma e le fetaui ma le masani, pe afai e le mulimulitaia e le tagata maʻi tulafono o sauniuniga pe na tofotofoina pe a uma ona 'ai. O mea taua e pei o tulaga atuatuvale, o le i ai o ni gasegase laiti, ma le manua tuga e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o faamatalaga.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Inisalini o le hormone autu lea e nafa ma le faʻaititia o le maualuga o le suka i le tino.

E maua mai i le faʻaaogaina o suauu peta pancreatic.

O vailaʻau nei e mafai ona aʻafia ai faailoga o le faʻateleina o le kulūkose masani:

  • O laufanua o loʻo iai le norepinephrine ma le adrenaline,
  • O isi suauu pancreatic synthesize glucagon,
  • Thyroid hormonone
  • O matagaluega o Brain e mafai ona maua ai le "hormon" command,
  • Corticosteroids ma cortisols,
  • Soo se isi lava ituaiga o hormone.

E i ai se paolo i aso taitasi e tusa ai ma le maualuga o le suka i le po, mai le 3 i le 6 itula, pe a i ai se tagata i se tulaga moe.

O le maualuga o le kulukose o le toto i fafine ma alii e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / lita. I le taimi nei, o fua o le suka atonu e eseese i le matua.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le mea lea, pe'ā uma le 40, 50 ma le 60 tausaga, ona o le matua o le tino, o ituaiga uma o faʻalavelave i le gaioiga o totoga i totonu e mafai ona matauina. Afai o le maitaga e tupu mai i le 30 o ona tausaga, e mafai foi ona tupu ni mea sese.

O loʻo i ai se laulau faʻapitoa e faʻatulagaina ai tulafono mo tagata matutua ma tamaiti.

O le tele o taimi, o le mmol / liter o loʻo faʻaaogaina o le iunite o fua mo le kulukose o le toto. O nisi taimi e faʻaaoga ai se iunite ese - mg / 100 ml. Ina ia iloa pe o le a le taunuuga o loʻo i totonu o le moli / lita, e tatau ona e faʻateleina le mg / 100 ml data i le 0.0555.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e mafua ai le faateleina o le kulukose i alii ma tamaitai. Muamua lava, o nei faʻamaumauga e aʻafia i meaʻai e faʻaumatia e le tagata maʻi.

Ina ia mafai ona masani le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona mulimuli i faatonuga uma a fomaʻi, ave fua o le suka, mulimuli i se togafitiga maloloina, ma faʻaauau pea ona faia faʻamalositino.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

  • O le masani o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o tamaiti i lalo ole tausaga e tasi e 2.8-4.4 mmol / lita.
  • I le lima o le lima tausaga, o tulafono masani e 3.3-5.0 mmol / lita.
  • I tamaiti matutua, o le suka e tatau ona tutusa ma tagata matutua.

Afai e sili atu le mamafa o faailo i tamaiti, 6.1 mmol / lita, ua faatonuina e le fomaʻi se suega o le faapalepale o le glucose poo se suega toto e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

Ina ia siaki le kulūkose i totonu o le tino, ua faia se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. O lenei suʻesuʻega ua faʻamaonia pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻamaoniga e pei o le masani ai, o le paʻu o le paʻu, ma le galala, lea e ono faʻaalia ai le maʻisuka. Mo faamoemoega puipuia, o le suʻesuʻega e tatau ona faia i le 30 tausaga.

O le toto e aveesea mai se tamatamailima po o vein. Afai ei ai se glucometer e leai se oso, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suʻe i le fale e aunoa ma le faʻafesoʻotai o se fomaʻi.

O sea ituaiga masini e faigofie aua e naʻo le tasi le mataua o le toto e manaʻomia mo suesuega i alii ma tamaitai. E aofia ai se ituaiga masini e faʻaaoga mo le suʻega i tamaiti. E mafai ona maua vave iʻuga. O ni nai sekone pe a uma le fua.

Afai o le mita e faʻaalia le tele o taunuuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, pe a fuaina le toto i le fale suesue, e mafai ona e maua saʻo faʻamatalaga saʻo.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi lava le mea latou te fai mai ai: "Ave insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

  • O le suʻega toto mo le kulukose e tuʻuina atu i le falemaʻi. Aʻo lei faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e 'ai mo le 8-10 itula. A maeʻa ona ave le plasma, e ave le 75 g o le kulukose i le vai, ma a uma le lua itula ona toe pasi lea o le suega.
  • Afai a maeʻa le lua itula o le a maua mai i le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e mafai e le fomaʻi ona iloa se soliga o le faapalese kullukose. I luga aʻe o le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka ua iloa. Afai o le auiliiliga na faʻaalia se iuga o le itiiti ifo i le 4 mmol / lita, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega faaopoopo.
  • Afai e maua le faapalepale kulukose, e tatau ona totogi le mafaufau i le soifua maloloina o le tagata lava ia. Afai o togafitiga togafitiga uma e faia i le taimi, e mafai ona aloese mai le atinae o le maʻi.
  • I nisi tulaga, o le faailoga i tane, fafine ma tamaiti e mafai ona 5.5-6 mmol / lita ma taʻu mai ai se tulaga vavalalata, lea e taua o le prediabetes. Ina ia puipuia le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma o meaʻai ma lafoaʻi masani leaga.
  • I faʻamaoniga manino o le maʻi, o faʻataʻitaʻiga e faia i le tasi taeao i luga o se manava gaogao. Afai e leai ni uiga faʻaalia, o le maʻisuka e mafai ona maua i luga o ni suʻesuʻega se lua na faia i aso eseese.

I le afiafi o le suʻesuʻega, e le manaʻomia ona e mulimuli i se meaʻai ina ia mafai ai ona faʻamoemoeina taunuuga. I le taimi nei, e le mafai ona e 'ai fualaʻau i ni aofaiga tetele. Aemaise lava, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le taimi o le maitaga i fafine, ma le atuatuvale atonu e aʻafia ai le sao atoatoa o faʻamaumauga.

E le mafai ona e faia suʻega mo alii ma tamaitai na galulue i le po i le aso muamua. E tatau ona moe lelei le tagata maʻi.

E aofia ai suʻega e masani ona tuʻuina atu pe a fai o loʻo maʻi le tagata maʻi. O i latou o ni tagata atoatoa, o gasegase ma le faʻamaoni o le faʻamaʻi, fafine maʻitaga.

Afai e manaomia e tagata soifua maloloina se suʻega e siaki ai tulafono masani i le ono masina, ona tatau lea ona suʻeina tagata gasegase e maua i le maʻi i aso uma tolu i le lima taimi. O le tele o suʻega o le toto suka e faalagolago ile ituaiga o maʻisuka ua maua.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona suʻeina i taimi uma aʻo leʻi tuiina le inisalini io latou tino. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le soifua lelei, o se tulaga faʻalavelave po o se suiga i le paʻo o le olaga, o suʻega e tatau ona faʻateleina ona faia.

I le tulaga pe a maua le maʻisuka ituaiga 2, o suʻega e faia i le taeao, tasi le itula talu ona 'ai ma ao le i momoe. Mo fuataga masani, e tatau ona e faʻatau se mita feaveaʻi.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Fua o le kulūkose o le toto: laulau i le matua, maualuga o le suka i le toto oona ma le maualuga i alii ma tamaitai, aʻo maʻitaga

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i lona le mautonu.Ina ia puipuia maʻi, o le malamalama e uiga i le fua o le kulukose i totonu o le toto o le a fesoasoani. E oʻo lava i sina mea itiiti e tatau ona mafua ai le lapataiga. Masalo o le auala lea ua faʻaalia ai "logo" muamua o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le matua, suiga o le hormonal e tupu i tagata e aafia ai le kulukose. O nei faailo e masani lava ona suia i le aso, lea e fesootaʻi ma le lelei o le taumafa o mea taumafa, gaioiga faaletino, popolega faalemafaufau, popolega, ma le tele o moe.

O le tau o le pito i luga e le tatau ona sili atu i le 11.1 mmol. O le glycogen e faʻapipiʻiina e le ate, e nafa ma le mautu o faailoga. I le mavae ai o le 10 itula, o faʻatauga o lenei mea o loʻo taʻavale. Afai e taumafa e se tagata meaʻai o loʻo faʻagesegese lemu i totonu o le manava, ona faʻateleina lea o le tino i le suka.

Ona o uiga patino o le physiological o fafine, o le fesuiaiga i le suka o le toto o loʻo faʻaalia. O le maualuga o le tino e le masani ona faʻaalia ai le i ai o togafitiga. Faʻateleina le taua o loʻo maua i le taimi faʻatonu, taimi ole masina, i le maitaga, susu susu.

O se maualuga maualuga o le suka e maua i le 45 tausaga. O lenei mea e mafua mai i le vaitaimi muamua-climatic. I fafine, o le pancreas e faʻaleagaina le kulūkose. I lenei vaitau o tausaga, e fautuaina ai foai masani masani. E mafai ai e oe ona vave iloa le amataga o togafitiga. O le tausaga o le laulau o loʻo taʻu mai ai le tele o le toto sugar i mmol / L.

Tulaga maualuga o le suka toto - laulau o faʻasologa masani e ala i le matua

Glucose o se tasi o vaega e taua mo le soifua maloloina o le tagata. E fafagaina ai laula ma fusi ma le malosi, e mafai ai e le tino ona maua le malosiaga malosi e manaʻomia e tausia ai se olaga masani. Ae peitai, e na o le suka lava i totonu o le toto o le tagata o lo o aofia ai i aofaiga masani.

Soo se eseesega mai le masani i le tasi itu poʻo le isi o se logo mataʻutia ma manaʻomia le mataʻituina vave e tagata tomai faapitoa ma le faʻaogaina o togafitiga faafomaʻi poʻo le toe faʻaleleia e faʻamaonia ai le tulaga.

Faʻamaumauga o fualaʻau o le plasma glucose: o le a lea?

O ituaiga eseese o suʻega suʻega e faʻaaogaina e siaki ai le setete o le soifua maloloina ma faʻamautinoaina maʻi, ma le faʻamaonia lelei o le maʻi: o le suʻega toto mo le suka, o se faʻafitauli faigata, o le suʻega toto mo le hemoglobin glycated ma isi. Ina ia iloiloina le taunuʻuga, e faʻaaoga e tagata tomai faapitoa faʻamaufaʻailoga masani poʻo faʻamaufaʻailogaina .ads-mob-1

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o se vaitaimi faʻafomaʻi e faʻaaogaina e tagata atamamai e iloilo ai taunuʻuga o auiliiliga.

A oʻo mai i tulaga taua o le kulukose i le plasma o le toto, o loʻo faʻatusaina faʻataʻitaʻiga taʻitasi, lea e manatu le au atamamai le masani mo se vaega o tagata gasegase. Faʻamaumauga vavaeese tuʻufaʻatasia mo vaitausaga taʻitasi.

Laʻasaga o le Suʻe toto ma le vein Test: O le a le Eseesega?

O se suʻega o le toto mo le suka o se faʻamatalaga ma i le taimi lava e masani ona mafai ona maua se auala faʻamaonia e mafai ai ona e iloa mea le talafeagai i le gaosiga o le gataifale i tagata mamaʻi o vaitausaga eseese.

E mafai ona faia ina ia mafai ai ona mataʻituina le soifua maloloina o le tagata maʻi poʻo se vaega o se suʻega faafomaʻi o tagata. O lenei ituaiga o auʻiliʻiliga ua faia i luga o se manava gaogao.

E masani lava, ave le toto mai le pito i luga o le tamatamailima mo suʻesuʻega e tagata gasegase. I pepe faatoa fananau mai, e mafai ona aveesea le toto mai le mulivae po o le pama, aua talu mai lenei tausaga, e le mafai ona lava se aofaiga o biomaterial mai le vaega vaivai o le tamailima.

O se vaega itiiti o le toto capillary e lava lea e iloa ai pe tele pe solia foi e le tagata maʻi le gasegase o le gaʻo.

I nisi tulaga, pe a manaʻomia e le tulaga le toe siaki atili, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se lua faʻamatalaga mo se suʻega toto i le vein.

O ia ituaiga suʻega e masani lava ona maua ai se faʻataunuʻuga atoatoa ma e matua malamalama lava mo le fomaʻi. O lenei tulaga o mataupu e mafua ona o se faʻaauau pea o le toto vevesi.

Afai e iloa e le tagata maʻi mea e le masani ai i le gaosiga o le gaʻo, o le a manaʻomia e le fomaʻi ona iloa le tele o togafitiga, o lona natura, ma siaki pe o le a le tulaga o le faaletonu o le pancreas. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiga lelei, lea e aofia ai le siakiina o le toto mo le anapogi ma le maualuga o le suka.

O lenei ituaiga o auiliiliga e mafai ona faia i le taeao i le fale poo le fale suesue.

O aʻafiaga o le toto na aveesea mai se maʻi i luga o se manava gaogao o se faailo taua mo se tagata tomai faapitoa.

I tagata soifua maloloina, e tusa ai ma se meaʻai masani, o faʻamatalaga glycemia i le taeao o loʻo i totonu o le masani masani pe le oʻo i ai sina mea itiiti.

O le siʻitia o numera o loʻo faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i le gaosiga o gaʻo ma le manaʻoga mo le faʻaopoopoina o le faʻatonuina o le tulaga.

Mo se tagata soifua maloloina, e le afaina le oso i luga, talu ai ona o lona laʻau, i le tali atu i oloa ua gaosia, ua amata ona gaosia ma le malosi le inisalini, o lona aofaiga e lava e gaosia ai le aofaiga atoa o le kulukose. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e ese le tulaga. Ads-mob-2

Latou te le faʻafefeina galuega, o lea e mafai ai e le suka ona "lele i luga" i le maualuga o tau. E masani lava o taimi taua mo le fuaina o taimi taimi i le itula ma le 2 itula pe a uma le taumafataga.

Afai, a maeʻa le 1 itula pe a uma le taumafataga, o le glucose concentration e sili atu i le 8.9 mmol / L, ma a maeʻa le 2 itula - 6.7 mmol / L, o lona uiga o le maʻisuka faagasologa o loʻo sologa lelei i le tino. O le tele o le vavae ese mai le masani, o le sili atu ona ogaoga o le natura o togafitiga.

O le a le tele o le kulukose e tatau ona iai i le toto o se tagata soifua maloloina: faʻaalia masani e faalagolago ile tausaga

O le maualuga o le glycemia i vaitausaga eseese e mafai ona ese. O le matua o le tagata gasegase, o le sili atu lea o le paepae taliaina.

O le mea lea, tagata tomai faapitoa o loʻo tuʻuina atu se faʻamaoniga faʻafomaʻi i le tagata maʻi e faʻaaoga se laulau o faʻataʻitaʻiga masani masani taliaina. O nisi tagata gasegase e fiafia i ai pe o fea numera patino e mafai ona mafaufauina o le masani i le 20, 30, 45 tausaga.

Mo tagata mamaʻi mai le vaitausaga mai le 14 i le 60 tausaga, o se fuainumera mai le 4.1 i le 5.9 mmol / l ua manatu o se "soifua maloloina" faʻaalia. Mo le tele o tulaga masani, silasila i le laulau i lalo .ads-mob-1

Ole fua ole kulukose o le toto ole gasegase ile matua

Laupapa o le suka i le toto i le matua:


  1. Kravchun N.A., Kazakov A.V., Karachentsev Yu. I., Khizhnyak O.O. O le maʻi suka. Auala lelei o togafitiga, Fale kalapu "Club of family loisure". Belgorod, kalapu kulupu "Taaloga Taaloga a le Aiga". Kharkov - M., 2014 .-- 384 itu.

  2. Balabolkin M.I., Gavrilyuk L.I. O le maʻi suka (pathogenesis, foliga vaaia, togafitiga). Chisinau, Shtinitsa lomia le fale, 1983, 200 pp.

  3. Karpova E.V. Pulega o le maʻisuka. Avanoa Fou, Korama - M., 2011. - 208 itu.
  4. Kruglov, V.I. Faʻamatalaga: maʻisuka meli / V.I. Kruglov. - M.: Phoenix, 2010 .-- 241 itu.
  5. Danilova, Natalya Andreyevna Diabetes: tulafono o le faasaoina o se ola atoa / Danilova Natalya Andreevna. - M.: Vector, 2013 .-- 676 ​​i.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Le fua o le suka i fafine pe a maeʻa tausaga (normasugar)

O nei faailoilo (normasugar) e faʻatatau ma e le o taimi uma ma e le fetaui mo tagata uma. O lea la, i se taimi talu ona fanau mai, o le tulaga masani i le suega tiga e mafai ona faʻalautele pe faʻaititia. E naʻo le endocrinologist poʻo le maitaga o loʻo maitauina e mafai ona filifili poʻo fea o faʻamatalaga e manatu e masani ai i lenei tulaga.

O le kulūkose o le toto i tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga (ma o nisi taimi) e le eseese e faʻatatau i le itupa. E talafeagai le ave o fua o le pepe i le maeʻa o le 1 masina. Seʻi oʻo i lenei tausaga, e le talafeagai tulaga faatonuina, ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se pepe faatoa fanau mai e le mausali.

Aʻo lei oʻo i le 6 tausaga, e masani lava, o le faailoga e le o mautu. O le masani lava, o fomaʻi e taʻua tuaoi masani mai le 2.5 i le 3.3. Ae i tulaga taitasi, o faailoga e ono eseese.

Faʻasalaga

O le tulaga maualuga e tatau ona tumau pea. Ae ui i lea, o le anapogi o le kulukose toto e tatau ona matua maualalo ifo nai lo le 'ai.

O faailoilo i nei mataupu atonu e eseese i le tele o moli / l ma o le masani lenei i se tagata soifua maloloina.

Ae afai ei ai ni oso i totonu o faʻamatalaga i fafine pe a uma le 50 tausaga ma le laʻitiiti, o se taimi lenei e fai mai ai o le maʻisuka e atiina ae, aemaise lava i mataupu e iai isi faʻamaoniga manino.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, atonu ei ai isi mafuaʻaga e ono eseese ai le faʻamaoniga i tagata matutua, faʻapea foi ma tagata talavou, mai le masani i fafine i tausaga. O faitau maualuga o le suka i le faʻataʻitaʻiga mo ni mafuaaga:

  1. Le umi o le toesea o le gaioiga faaletino aʻo leʻi suʻeina le suka mai se tamailima po o se vein, o se taunuuga lea na le gaosia ai le kulukose toto o le tagata maʻi ae faʻaputuina, lea na mafua ai ona maualuga le maualuga o faailoga,
  2. O le anapogi o le toto suka o le sili lea o le faʻamatalaga, ae afai o se faʻataʻitaʻiga mai se vevela vevela e le mafai ma na faia ina ua maeʻa se taumafataga, o le a sili ona maualuga le faitau o le kulukose toto.
  3. O nisi faʻamaʻi, e pei o faʻamaʻi o le popole ma le faʻaogaina o meaʻai, e mafai foi ona aʻafia ai le mea moni e faapea o le suka i le tino e maualuga pe a mavae le 30 tausaga.
  4. O nisi taimi pe a uma le fanau mai, o le kulūkose masani i le toto vevela e mafai ona sili atu, talu mai le maʻitaga o loʻo maua ai tino o le ketone ma mafai ai ona maua le maʻisuka ile gasegase, lea e mafai foi ona tupu i le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o le masani ai o le toto maualuga o le suka i totonu o tagata e silia i le 10 tausaga le matua e maualalo ifo nai lo le taimi na ave ai se faataitaiga faataitai. I totonu o fale suʻesuʻe, e aoina mai samples mai le vein ma le limatusi.

O le a leai se eseesega taua i le aofaʻi o suka i totonu o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao, ae e taua le faia o lenei mea i faʻataʻitaʻiga mulimuli ane. Ae ui i lea, o le solia o le tulafono e le gata ina sili atu le mamafa o le tulafono, ae pe a oʻo foi i lalo.

O le pito i lalo e mafai ona maua i mataupu nei:

  1. Glukose o le toto mai se tamailima po o vein e le lava ona o le maʻi o le a maʻiina, i luga o se meaai,
  2. E maualalo le kulukose o le toto mai se vein ma le ava malosi ona o se faʻafitauli o le tino,
  3. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and malabsorption, e oo lava i le 1 mg o gaʻo gaʻo ua sili atu ona umi, ona o le suka i le toto vevela e mafai ona faʻaititia,
  4. O le suka o le suka toto e 40 tausaga le matutua ma sili atu e ono le amanaiaina i le tulaga o le faʻamalosi tino faaletino ao lei fuaina le suka toto i le fale suesue.

O le eseʻesega i totonu o tamaʻitaʻi i le mavae ai o le 50 tausaga mai se vein ma mai se tamatamailima e le tatau ona sili atu i le 0.5 mmol / l. I le faaopoopo atu, e fuafua i le matua, e masani foi ona ese le normasugar, lea o loo faaalia i le laulau i luga o le suka o le toto i le tasi tausaga pe o le isi foi, o loo tuuina atu i luga.

Puipuiga

O le faatumauina o se tulaga masani i tamaitai e mafai ona mafai. Ae peitai, mo lenei mea e tatau ona e faia se numera o taualumaga i aso uma ma faia ni suiga i lou olaga. O tulafono faavae mo se vaega faʻafitauli, o lona uiga, mo fafine pe a uma le 40 tausaga, pe a oʻo ina ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ma mo i latou o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka, o loʻo taua i lalo:

  • E taua tele le pulea o le mamafa i soʻo se matua, ae sili ona taua mo tamaitai pe a ma le 60 tausaga, pe a oʻo i suiga o le tausaga ma le faʻaleagaina o le tino e oʻo atu ai i le mamafa. O le inisalini e maua i le kulukose i le toto o le tagata ma tuʻuina atu i sela, puipuia ai i latou mai le faʻaputuina, o loʻo i ai i totonu o le tino. A oʻo ina tupu, o le a le toe lagona le lagona ma ua faʻaleagaina, ua le toe galue, o se taunuuga, o le kulukose e faʻapupula i le toto ma le maʻisuka II. I le isi itu, o le maʻisuka e mafai foi ona mafua ai le maua o le mamafa, o lea afai e te le toe pulea le mamafa o le tino, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi,
  • O le kulukose o le toto i fafine e 30 tausaga le matua ma le matutua e mafai ona faateleina ona o le faaitiitia o le gaioiga, lea e tupu pe a maeʻa le tausaga. I tagata i le 60 tausaga, o loʻo faʻaaogaina nei lepela ma ua matua leaga lava le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e tatau ona faʻatau se mita o le kulukose o le toto ma siaki le fua o le toto i le tamatamailima. E tasi i le tausaga, e taua le ave o le toto mai se vein ma faia se suega o le faapaleni kullusese i totonu o se falemaʻi. Afai e sili atu le masani ole kulukose, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi,
  • O gaoioiga faaletino o le a fesoasoani foi e faatumauina le masani ai. Latou te fesoasoani i le mea moni o le kulukose i totonu o le toto e vave ona liua i le malosi e tatau ai mo galuega maso ma e le faʻaputu i le tino. O se taunuuga, o faʻamatalaga masani (normasugar) o loʻo tausia pea. Ae e tatau ona e faʻaeteete i gaioiga faaletino - o mea e talafeagai mo le 35-tausaga-le-matutua i tamaitai pe a ma le 60 e mafai ona mafua ai ni soifua maloloina. O le mea lea, i fafine ina ua mavae le 40 tausaga, e tatau ona atiaʻe le polokalame aʻoaʻoga e se fomaʻi,
  • E le gata i lea, o le masani i fafine pe a uma le 30 - 45 tausaga ona mafai ona tausia i se tulaga masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo. O vailaʻau faʻamalosi ua liua i le kulukose ma mafua ai le faateleina o le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka e maua ai le suka suka). O le faʻaitiitia o lo latou taumafa ma le faʻaaogaina o toniga i totonu o le tino i le gasologa o le aso e oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le tulaga masani i fafine i soo se matua e le sili atu,
  • Ina ia tausisia tulaga masani i tamaitai 50 - 55 ma le laʻitiiti, e tatau ona mataituina se soifua maloloina lelei. O amioga le lelei ma meaai le lelei e mafua ai le le atoatoa o le mafaufau, o ona faaletonu, e mafua ai ona mafai ona tupu le maʻisuka, ona o le maʻi faamai lea o le endocrine. Ma a oʻo i le 14 tausaga e tasi le faʻaaogaina o togafitiga o le a leai se faʻaleagaga aʻafiaga, ona oʻo ai lea i le 50, i fafine, o ia ituaiga mea taumafa e mafai ona mafua ai faʻafitauli faʻapitoa.

I le matua o le 56 tausaga ma le matua, e taua le faʻaauau, ia le itiiti ifo ma le tasi i le ono masina, ia faia se auʻiliʻiliga mai se vein i totonu o se fale suesue, talu ai e ono mafai ona atiaʻe se faʻamaʻi i lenei tausaga. O le masani masani anapogi (normasugar) e tatau ona tausisia ma le faʻaeteete ma afai o le tulaga o le faʻavae e alu ese mai le masani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaeteete i glucometers i Amerika. O la latou kulupu kesi e ese lava le ese mai le mea o le a latou valaʻau i le fale suesue.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o faiga mo le fuafuaina o le glucose o loʻo i totonu o se faʻataʻitaʻiga e ese i le Rusia ma le Amerika.

Mo le mafuaʻaga lenei, o laulau o loʻo aofia i le afifiina o nisi o glucometers e faʻaalia ai pe faapefea ona faasaʻo le kulukose ia i latou e faʻaogaina tulaga faʻa-Rusia.

I le kilikiina o le "Auina atu" button, ua e taliaina aiaiga o le tulafono patino ma tuuina atu lau maliega i le faagasologa o faamatalaga patino i luga o tuutuuga ma mo faamoemoega ua faamaoti mai i totonu.

O le a le masani o le kulukose toto i fafine o vaitausaga eseese?

O se tasi o faailo sili ona taua o le toto o le maualuga o le suka poʻo, sili atu, le maualuga o le kulukose. O le kulukose lea e taʻalo ai le malosi o le suauu mo sela o le tino, o loʻo i ai i totonu o le toto i se tasi o voluma.

Glucose i le ituaiga o gaʻo vailaau faʻalavelave e ulu atu i le tino o le tagata ma meaai. Ma, i lalo o le aafiaga o le inisalini - o se hormone faapitoa e maua mai i le pancreas - suka o le a talepe i lalo i mea inu gaʻo e maua mo le faʻaaogaina. A maeʻa lena, o le kulukose e ulu atu i le toto.

Glucose maualuga mo tamaitai i le matua

O le teuteuina o suka mai le masani e mafai ona avea ma faailoga o le atinaʻeina o soʻo se faʻamaʻi tuga. I le tino, o le kulūkose e suia i le olaga atoa. O mafuaaga ia:

  • tamaitai
  • suiga i le tulaga faʻasalaga (maʻitaga poʻo le manopause).

Ae peitai, o le tulaga masani mo tamaitai o loo i ai pea. I le taimi lava e tasi, e faʻatatau i tausaga taʻitasi ma suiga o mea faʻafefe.

Le fua o le kulukose i fafine

Talu ai o le kulūkose i fafine e mafai ona fesuisuiai, ona faʻataʻitaʻiina lea e fomai faailoga nei:

  • O le masani i fafine pe a ave le toto mai le tamatamailima (faʻapitoa i luga o le manava gaogao) e 3.30-5.50 mmol / l.
  • O le masani mo le totoina o le toto vevela o le 3.50-6.10 mmol / l.

E taua mea taua nei:

  • Afai e sili atu le maualuga o le kulukose i le 1.20 mmol / l, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le solia o le faapaleni kullukose. Mo le toto mai le tamatamailima, o le 5.60-6.10 mmol / L ma le 6.10-7.00 mmol / L mai se vein.
  • Afai o le toto e sili atu i le 6.10 mmol / L mai le tamatamailima ma sili atu i le 7.00 mmol / L mai se vein e mafai ona iloa, e mafai ona fai mai o loʻo iai le maʻisuka.

Lalo o se laulau lea e sili atu ona atagia ai le masani.

Tau tausagaTulaga masani o le kulūkose toto, mmol / l
14-503,50-5,50
50-603,80-5,90
61-904,20-6,20
E sili atu i le 904,60-6,90

Ae o le sili atu o le amio masani e le o tulaga uma e faailoa mai ai se togafitiga o loo i ai nei. Faatasi ai ma le amataina o le misa, atonu o le a feagai tamaitai ma faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose. O le mafuaʻaga lea, i le fasefululima tausaga, e tatau ai ona sili atu ona mataituina ia fua o le suka. O le kulūkose e tulaʻi mai i mataupu nei:

  • i le vaitau o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o maʻi masani o le pancreas.

O le mafuaaga lenei e tatau ai ona faia se auʻiliʻiliga i se vaitau e toʻafilemu mo le tino. A leai, o le masani o le a sili atu nai lo mafuaaga.

Le fua o le kulukose i le taimi o le maitaga

O le maʻitaga o se vaitau faapitoa i olaga o tamaitai. Ma o le tino i le taimi nei e galue i se tulaga e ese lava le ese. I le avea ai o se tulafono, i le taimi o le maitaga, e maualuga le maualuga o le suka, ae o se tulaga masani lenei. Aua neʻi galo e tuʻuina atu e le tino mea e tatau ai i ni tagata se toʻalua i le taimi e tasi - o se tina ma se pepe. O le masani mo le taimi e faʻasolo ai e fuafuaina i faʻataʻitaʻiga nei:

  • pe a ave le toto mai le tamatamailima, o le tulaga faatagaina o le 3.80-5.80 mmol / l,
  • i le suesuega o le toto vevela - 3.80-6.30 mmol / l.

O le toto mo suʻesuʻega e tatau ona matua faʻamautinoa i luga o se manava gaogao.

Tulafono mo le sauniuni mo le totoina o toto

O tulafono sauniuni mo le foai toto mo le suka o tulaga faatonuina ia:

  • I le afiafi o le tuʻuina atu o meaola faʻalaʻau mo auiliiliga, e te le manaʻomia ona e mulimuli i soʻo se meaʻai. I lenei tulaga, o le a oʻo mai taunuuga e le mafai ona faʻatuatuaina, ae e le aoga foi le mamafa tele o le manava i le tulaga o se laulau tele.
  • E tatau ona vavaeeseina atoa le faʻaaogaina o soʻo se ava malosi e aofia ai le ava, aua o loʻo i ai le maualuga o suga. Ma i lenei tulaga, o le auiliiliga o le a faʻaalia ai foi le le mautinoa.
  • O le suʻeina o le toto e mafai ona faʻaalia ai mea sese pe a fai e iai se faʻalavelave poʻo se popolega o le tino ao le i toe faʻavaivai. O le mafuaʻaga lea ao leʻi asiasi atu i le ofisa e te manaʻomia e te nofo mo sina taimi ma faʻafilemu e faʻamaonia le maualuga o le suka.

Glucose toleniga suʻega

O lenei suʻesuʻega ua faʻamaonia pe afai e sili atu le mamafa o le kulūkose masani. O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona iloa faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le carbohydrate ma faʻamaonia pe faafitia le faʻamaoniga o le maʻisuka. E manaʻomia faʻataʻitaʻiga:

  • faatasi ai ma le masani ai foliga o le suka i le urine (ae o le kulukose i totonu o le toto e masani lava i le taimi e tasi),
  • i le leai o se falemaʻi o le maʻisuka, ae i ai faitioga e uiga i le faateleina o le numera o urination i le aso,
  • i le siama o laurotoxicosis,
  • ma faafitauli i le ate,
  • ma faʻamaonia manino o le maʻisuka, e le o faʻatasi ma le faateleina o le suka.

O suʻega nei:

  • Muamua, e aveesea le toto mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao.
  • Ona tatau lea i se tagata ona inu se vaifofo o le kulukose - 75 kalama o le oloa i se ipu vai.
  • O suʻesuʻega faifaipea e faia i le tasi ma le lua itula.

Iloiloina o suʻega

E mafai ona e talanoa e uiga i le masani pe afai:

  • auiliiliga o le toto o le taeao mai le tamailima e 3.50-5.50 mol,
  • lua itula mulimuli ane, leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 7.80 mmol / L.

E uiga i le setete o tagata vaʻaia:

  • i le taeao - 5.60-6.10 mmol / l,
  • lua itula mulimuli ane, 7.80-11.10 mmol / L.

  • taeao o le taeao - sili atu i le 6.10 mmol / l,
  • lua itula mulimuli ane, e sili atu i le 11.10 mmol / l.

O faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaesea i le toto toto

O maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻaalia ai e le gata o le atinaʻeina o le maʻisuka, ae ia faʻaalia foi isi pathoces oi ai nei. Aemaise lava:

  • pancreatitis
  • toe le manuia
  • hyperthyroidism
  • epilepsy ma isi tulaga.

Ae o le faʻaitiitia o le kulukosese e le afaina ai tagata, aua e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi tuga e pei o le cirrhosis, hepatitis, maningitis ma le kanesa o le manava.

Glucose o le toto: masani. Toto toto masani i tagata matutua ma tamaiti:

Ina ia mafai e le tino o le tagata ona galue e aunoa ma le toilalo, o lona uiga e manaʻomia ai le malosi e maua mai faatasi ai ma meaʻai mai. I lenei tulaga, o le kulukose o le punavai autu lea o le malosi mo sela, masima ma le faiʻai.

Glucose o se meaʻai e tuʻuina atu i vavaega o okeni e ala i le toto molekone. I le isi itu, e ulu atu i le toto mai le ate ma le fatu. Ma o le aso tatou te paʻi atu i le autu: "Glucose i le toto: o le masani." I le faʻatusatusaina, o mafuaaga mo le vavaeeseina o le a iloiloina.

O le aofaʻi o suka i totonu o le toto o le mea sili lea ona taua

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (o le masani i lenei mataupu e faalagolago i le matua ma le tulaga o le tagata) o se tasi lea o faailoga taua o le soifua maloloina.

E masani lava o se tino soifua maloloina e faʻafoeina ia te ia ina ia mafai ai ona faʻatautaia lelei le faiga o le gataifale ma le metabolic.

O le tele o fesuiaiga i le toto masani o le toto e matua vaapiapi, o le mea lea, e mafai ona vave vave ma saʻo le fuafuaina o le amataina o le gaosiga o le gaʻo gaʻo.

Faʻamaumauga aloaʻia masani

O fua o le glucose o le toto ua leva ona faʻatuina ma iloa. I tua i le ogatotonu o le seneturi talu ai, i le faʻatusatusaina o taunuuga o auiliiliga o tagata mamai ma tagata soifua maloloina, na mafai ai e saienitisi suʻesuʻe ona faʻatuina se vaega talafeagai o faʻamatalaga mo lona tulaga masani.

I le avea ai o se tulafono, e faalagolago fomaʻi i se suʻega toto na suʻe mai le tamatamaʻi o le tagata maʻi i luga o se manava gaogao. O le tulaga masani e manatu o se faailoga i le va o le 3.30 ... 5.50 mmol / lita.

Le manatu o togafitiga faʻaonapōnei: o faʻamaoniga e sili ona maualuga

Ae ui i lea, o fomaʻi ua faailoa mai o faʻamaumauga aloaia ua taliaina e fai si pisi. E mafua mai i le mea moni o le taumafataga o le tagata faʻaonapo nei e le o atoatoa, talu ai o meaʻai gaʻo o le faavae lea. O vailaau faʻataʻavaʻavave o le a fesoasoani i le fausia o le kulukose, ma o le tele o le aofaʻi e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka o iai i totonu o le toto.

Faʻatonuga e aʻafia ai Levels Glucose

O uiga autu o mea taumafa na 'aina e se tagata e nafa ma le faatumauina o le maualuga o le suka i le tino. O le lelei o galuega a le pancreas, o le okeni e nafa ma le gaosiga o le inisalini, lea e nafa ma le felauaiga o le kulukose i sela ma masini, e tele foi sona sao.

O le olaga o se tagata e afaina ai foi le faatinoga. O tagata ei ai se olaga ola malosi e manaʻomia ai le sili atu o le kulukose e faʻamalosia ai le paleni ole malosi o le tino nai lo le le toaaga ma le telefoni. O tagata e taʻitaʻia se olaga fua, e tatau ona faʻatautaia ma le faʻaeteete le taumafa o meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi vave, ina ia aloese ai mai le soona inu o le tino ma le kulukose.

Glucose toto o tama

E pei ona uma ona taʻua, o le toto o le glucose e maua (o le masani i tamaitai ma alii e ese si ese) e faalagolago i tausaga o le mataupu.

O le mea lea, ua faʻatutuina e le faʻalapotopotoga faʻapitoa ni taʻiala mo le masani o le suka o le toto i totonu o le tino, e faʻatatau i le tausaga o le maʻi.

  • I teineiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o fesuiaiga i le va o le 2.80 i le 5.60 mmol / L e manatu o le masani.
  • Mo teine ​​ma tamaitai e 14 i le 60 tausaga, o tulaga taua e talia mai le 4.10 i le 5.90 mmol / L.
  • O fafine matutua mai le 60 i le 90 tausaga e maua ai le toto kulukose masani i le itu e 4.60 i le 6.40 mmol / L.
  • Mo tamaitai ua pasi 90 tausaga le matua, o numera mai le 4.20 i le 6.70 mmol / L ua manatu e masani.

Mafuaʻaga mo le vavae ese mai le masani

E i ai le tele o mafuaʻaga e taʻitaʻia ai le vavae ese mai le masani o faʻataʻitaʻiga i luga i fafine.

O fomaʻi muamua ma taatele o loʻo manatu i se faʻaitiitia pe, i se isi itu, o le faateleina o le aofaʻi o hormones sex. O se tasi o mafuaaga taua e taua foi o le le paleni.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻasolosolo e aʻafia ai le tino o le tino, o le faʻaosofia o le psychosomatic e faʻalavelave muamua i le galuega a le pancreas. Ae o lenei tino e nafa ma le gaosiga o le inisalini, o le pule sili lea o le tele o le suka o le toto.

O mafaufauga o tagata faʻaonapo nei e mafaufau i le i ai o masani leaga: ulaula tapaa, inu ava malosi, o se faafitauli taatele i le vaega o tamaitai.

O le mea e faanoanoa ai, e toaitiiti sui o le feusuaʻiga talafeagai e manatu o ia "uiga o se olaga matagofie" e le gata ina afaina ai le tulaga o le paʻu ma le lalelei o tamaitai, ae mafua ai foi le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi o totoga i totonu, lea e ono mafua ai le gasegase gaʻo maʻisuka malosi.

Male Glucose

I se taimi ua mavae, na talitonu sese ai, talu ai o le malosi malosi o le tagata e taitaia se olaga e sili atu ona malosi ma le ola maloloina (inu ava malosi, ulaula), e sili atu ona faigofie i le atuatuvale, o le kulukose i le toto o se tagata e sili atu nai lo le taliaina o faailoga. Ae o vailaau faʻaonaponei e faʻamalosi mai ai o sea manatu e leai se mea ae o se faʻaʻoleʻole. I se tagata soifua maloloina, e tatau i le tino ona taulimaina le atuatuvale ma i le taimi e pulea ai le toto o le toto.

O aʻafiaga o le maualuga o le toto suka o vaivaiga faifaipea, o se suiga tele i le mamafa o le tino ma le fiainu i taimi uma.

O se gasegase i le maʻisuka o le tamaititi: fomaʻi e ilia le faʻailo

I nai tausaga talu ai nei, ua iloa ai e le endocrinologists le maualuga o le maʻisuka i fanau ma tamaiti. I le avea ai o se tulafono, o le faaletonu o le maʻi o le tamaititi e mafua ai le maʻi.

E tatau ona e iloa afai o le toto kulukose i tamaiti (o le tulaga masani e laʻititi lalo ifo nai lo le matua) e sili atu pe tutusa i le 10 mmol / l, ona manaomia lea e le tamaititi se feiloaiga faanatinati ma se endocrinologist. Ma tolopo le asiasiga e le aoga.

Glucose o le toto: masani i tamaiti

O faailo nei i tamaiti e manatu e masani:

  • i tamaiti ei lalo ifo o le lua tausaga, o le faailoga e fetaui ma le 2.78 i le 4.40 mmol / l,
  • i se tamaititi aʻoga (e oʻo i le ono tausaga le matutua) mea uma lava e tatau ona fai pe afai o le suka toto e 3.30 ... 5.00 mmol / l,
  • i tamaiti o aoga ma le talavou, mai le 3.30 i le 5.50 mmol / l.

Mafuaaga ole maʻi suka

O le maʻisuka e mafai ona tupu i soo se matua. Ae tusa ai ma fuainumera, o le vaitaimi o le faateleina o le tuputupu ae o le taimi pito sili lea ona matautia mo togafitiga i le galuega a le tamaititi o le tamaititi.

O mafuaaga o se maʻi ogaoga i tamaiti e lei atoatoa ona faavaeina, o le mea lea, e masani ona taliaina o le mafuaaga autu o se mea na tupu i le i ai o maʻi o le maʻisuka i le talafaasolopito o le tele o augatupulaga.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le soliga o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino e mafua mai i le le lelei o mea taumafa, faʻapea foʻi le atuatuvale o le mafaufau ma le atuatuvale e avea o se mea tāua e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka i tamaiti.

Glucose o le toto: masani i fafine maʻitaga

O se faʻafitauli faʻapitoa mo faʻafitauli o le gasegase o le gataifale o fafine maʻitaga. O le au atamamai e faʻaalia lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga, ua maua ai e se fafine se toe fetuunaiga atoatoa o le tino atoa, e aofia ai le tino o le tino.

Glucose o le toto i fafine maʻitaga (masani masani lava tutusa ma masani) e mai le 4.00 i le 5.50 mmol / l. Peitai, tusa lava pe a uma ona 'ai, o le faailo i totonu o se fafine i se tulaga e le tatau ona sili atu i le 6.70 mmol / l, aʻo i ai se tagata i le tulaga masani, o se siʻitiaga e oo atu i le 7.00 mmol / l e faatagaina.

O le fua o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona tausia i le vaitaimi atoa. Ae o nisi taimi, e amata mai i le lona lua o masina o le maitaga, o le suka toto o se fafine maʻitaga e mafai ona faʻafefeteina e tusa lava pe anapogi le toto sampling. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le tamaʻitaʻi o le lumanai e le mafai ona feagai ma le avega. I lenei tulaga, o loʻo maua se fafine i le maʻisuka faʻamaʻi.

Le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga

O lenei tulaga e le lelei mo le tina o loʻo faʻamoemoe, talu ai ona o le sili atu o le kulukose ma le toto e ulufale atu i le tamaititi, ma mafua ai ona mamafa le pepe ma faʻaosoina ai le tele o faʻafitauli o le atinaʻe. E tatau i se tina i le lumanaʻi ona malamalama o se tamaititi ua sili ona tele e mafua ai ona fanau mai se faʻalavelave faigata, lea e mafai foi ona iʻu ai manua i le pepe ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le pepe.

Low glucose i tina faatalitali

Leai se mea e masani ona maua i fafine maʻitaga ma maualalo le kulūkose i totonu o le toto. E mafua ona o le mea moni e tatau ona ia saunia ni meaola se lua faatasi ma ana lava meaʻai, e aofia ai le kulukose: o ia lava ma lana pepe e leʻi fananau mai. Talu ai e ave e le tama le suka na te manaomia, o le tina lava ia e lagona le leai o le kulukose.

O lenei faʻaalia o ia lava i le faaitiitia o le lagona ma le faaletino o se fafine, moe, le mautonu. E vave ona mou ese faailoga i luga pe a uma ona 'ai, o lea e fautuaina ai e fomaʻi ia fafaga e se fafine sina meaʻai i le taimi o le aso e aloese mai ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia poo le leai o le kulukose toto.

Toto mai se vein: fua o le suka

Faatasi ai ma le masani masani a le suʻeina o le toto, o le metotia o le fuaina o le suka i le toto toto o se tagata maʻi ua manatu e leai se faʻatuatuaina.

Glucose o le toto mai se vein (o le masani i lenei mataupu e taliaina lautele) i le taimi o suesuega e le sili atu i le 6.10 mmol / L.

O le auiliiliga o loʻo faia e le toto samasama toto, ma o le maualuga ole glucose ua faʻamoemoeina ile tulaga ole suʻesuʻega.

Fua o le kulukose toto toto

O le punavai taua o le glucose. O le suʻeina o le toto (o le masani o le faʻatagaina o suga ua uma ona e iloa), faia i le fale, o le a fesoasoani i le mataʻitūina o mea sese.

O mea faʻainisinia faafomai faʻaonapōnei ei ai masini faʻapitoa e mafai ai e oe ona fuafua le tele o le kulukose o le toto i le fale.

O ia ituaiga masini e faigofie ona faʻaaogaina ma faʻatuatuaina i le faʻatinoga pe afai e saʻo le faʻatinoina o le suʻesuʻega ma ia usitaia nei fautuaga uma.

O ia ituaiga masini ua fuaina, e pei o se tulafono, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary, o le mea lea, o tulaga faatonuina o loʻo i luga o loʻo lisi atu i luga e talafeagai i taunuuga.

Glucose toleni test

Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o maʻi o le endocrin i le maʻi, e fautuaina foi e le au atamamai le pasia o se suʻega faapitoa e faʻaaoga ai le kulukose mama.

O le suʻega o le toto (o le suka i le maeʻa o se uta o le kulukose e le sili atu nai lo le 7.80 mmol / l) e mafai ai ona e fuafuaina le lelei o le kulupu o le tino lea na sau ma meaai.

O lenei suʻesuʻega ua faʻamatalaina e se fomaʻi i le i ai o faʻamatalaga faʻafefe.

O le maualuga o le kulukose o le toto i tane - laulau masani masani

O toto taliaina o toto e faalagolago i le matua, e tuʻuina atu i se laulau faapitoa e taʻua o "O le masani o le toto i totonu o tane."

E taua lenei mea, lea e mafai ai e se tasi ona faʻamasinoina le soifua maloloina o le maʻi poʻo le faʻamaonia foi faʻamaʻi matautia e ono oʻo i la latou ala masani.

O le kulūkose o le toto i totonu o tane e faʻatulaga i le tapulaʻa o le 4.22-6.11 mmol / l, peitaʻi, e mafai ona alu i tua atu o tapulaa faʻatagaina ona o le faagasologa o le faʻaleagaina o le tino ile tino.

O le a le suka o le toto

O le suka o se vaega taua o le tuufaatasiga o siama o le toto, lea e faasaʻoina e le pancreas. O lenei iunite o le endocrin system e nafa ma le gaosia o hormones inisalini ma glucagon. E tāua tele le faʻamautinoa o le paleni o le hormonal.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini e nafa ma le faʻapipiʻiina o le kulukose i sela, ae o le glucagon ua iloga ona o ona mea o le hyperglycemic. Afai e solia le fausiaina o hormones, o le masani o le suka i totonu o le toto o se tagata e le o tausia e tusa ai ma iuga o suega.

O faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi ma vave togafitiga e manaʻomia.

Faatagaina le toto toto mo alii

O se tagata matua o loʻo i ai se tulaga le lelei o le soifua maloloina e le mafai ona popole, o le faailo e tumau i totonu o tapulaa talafeagai. Ae ui i lea, o le mataʻituina lelei o lenei tau aogā e le sili atu.

O le faʻatagaina masani o le suka i le tane o lona uiga o le 3.3 - 5.5 mmol / l, ma o lona suiga e mafua ona o le matua o le tino o le tino, soifua maloloina lautele ma le endocrine.

O le suʻesuʻega e maua ai le suavai leaga, lea e tutusa mo tagata matutua ma matutua. I le maualuga o le kulukose, ua leva ona avea ma togafitiga e manaʻomia ona togafitia.

Lisi o fua o le suka i le tausaga

E tatau ona fai fua le kulūkose, o lea e fautuaina ai tagata matutua e faʻatau se glucometer mo le faʻaaogaina o fale mo le faʻamoemoe o le puipuia.

E fautuaina le fuaina aʻo lei 'ai, ma i se tulaga maualuga, tausisia se taumafataga maloloina. A o leʻi foaiina atu le toto mo le suka, e tatau ona feutagai ma se endocrinologist e uiga i tulaga talafeagai.

Lalo o faʻataʻitaʻiga o le kulukose faatagaina e tusa ai ma le tausaga o le tagata maʻi.

Tausaga ole maʻi, tausagaLe masani o le suka toto i tane, mmol / l
18-203,3 – 5,4
20-303,4 – 5,5
30-403,4 – 5,5
40-503,4 – 5,5
50-603,5 – 5,7
60-703,5 – 6,5
70-803,6 – 7,0

Tulaga masani o le suka i le toto

O loʻo taʻuina mai i luga o le kulupose o le tino ua oʻo i le tino, o lea la o le faʻatagaina tapulaʻa e faʻalauteleina pe a faʻatusatusa i le masani mo se tagata talavou.

Ae peitai, o sea faʻalautele e le o taimi uma e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa, i le mafuaʻaga o se osofaʻiga matautia i le kulūkose, e iloa e fomaʻi mea patino o meaai, gaioiga faaletino ma fesuiaiga i le testosterone, le i ai o masani leaga, ma le atuatuvale.

Afai o le masani o le suka o le toto i le tagata e toesea, o le laasaga muamua o le suʻeina lea o le aano o le togafitiga.

E ese lava, e sili atu le taulai atu i le tulaga masani o le tino, lea e aafia ai le maualuga o le kulukose. Ina ia faʻamaonia lelei le faʻamaoniga, ia faia se suʻega suʻega i le taeao ma masani i luga o se manava gaogao.

O le taumafa muamua o meaʻai sugary ma meaʻai e gaʻo ma le tele o le kulukose e maua ai se mea sese.

E le sili atu i le 6.1 mmol / l le faʻavaeina mai le masani, ae o le tau maualalo e mafai - e le itiiti ifo ma le 3.5 mmol / l.

Ina ia siaki le kullukose, e tatau ona faʻaaoga le vai olaola, ae muamua ona aoina faʻamatalaga meesi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai meaai, ma i le afiafi e taua tele le faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se tali sese.

E oo lava i le fufuluina o ou nifo i le taeao e le manaomia, talu ai o le nifo oona e maua ai mea e mafai ona faaosofia ai le tele o le faatagaga. O le masani o le suka o le toto mai se vein ua faʻamaonia i totonu o tapulaa o le 3.3 - 6.0 mmol / l.

O se suʻega e le masani ai, ae faʻamaonia foi le suʻesuʻeina ole fale suesue mo le taimi e iloagofie ai le maʻisuka ma le puipuia o le maʻi suka.

O le tele lava o taimi, o ia suʻesuʻega e faia i le taimi o le tamaitiiti ma foliga vaaia o le faateleina o le kulukose i le vai ola. Mo tamaititi, ei ai tapulaa.

Mo alii matutua, afai e te ave toto mai se tamatamailima, o le taunuuga e tatau ona fetaui ma tulaga faatauaina o le 3.3-5.6 mmol / L.

Afai e sili atu le faʻatagaina o le masani, e faʻatagaina e le fomaʻi mo toe iloiloga, o se filifiliga - o se siaki faapitoa mo le faʻapalepale e manaʻomia. O le taimi muamua e ave i luga o le manava gaogao, o le taeao i le taeao, ma le lona lua - i ni nai itula i le maeʻa ai o se faʻaopopo faaopoopo o le 75 kalama o le kulukose. O le masani o le suka i tagata e 30-55 tausaga o le 3.4 - 6.5 mmol / L.

Faatasi ai ma le avega

Faatasi ai ma le faaitiitia o le tino, o le suka o le tino ola o le tino e tutusa ma le faatagaina faatagaina, ae afai e faateleina, e mafai ona oso faafuasei i se tulaga taua. O le faiga o le gaioiga o se faiga faʻaleagaina e talitutusa lava ma lagona faʻalagona, pe a oʻo i le maualuga o le kulukose toto e muamua atu i le atuatuvale o le popole, popolega tele, faateleina le atuatuvale.

Mo le faʻamoemoe o togafitiga lelei, ua fautuaina e faʻaitiitia le gaioiga faaletino, aʻo faʻatagaina e faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi o togafitiga, ae aunoa ma le faʻaogaina o fualaau. A leai, o le a tupu aʻe le hypoglycemia. O ia togafitiga, atiina ae i tagata matutua, leaga le afaina o galuega tau feusuaiga, e faaitiitia ai le fausiaina.

Faʻatasi ma le maʻisuka

E maualuga le suka, ma o sea ituaiga o faailoga e faigata ona faʻamautu i se tau talafeagai. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona ia siakiina pea le tuufaatasiga o le vai ola, aemaise lava mo le faatauina mai o le mita o le kulukose toto.

O se faailo e manatu e matautia mai le 11 mmol / l, pe a manaʻomia vave togafitiga, togafitiga faafomai. O fuainumera nei e faatagaina - 4 - 7 mmol / l, ae faʻalagolago lava i uiga o le ata faapitoa ole falemaʻi.

Faatasi ai ma faʻafitauli faigata, o fomaʻi e iloa ai se maʻi suka, o se faʻaleagaga o se maʻi maʻi.

Vitio: masani toto kulukose

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusiga e le valaau mo togafitiga tutoʻatasi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

  • O le masani o mea o loʻo iai i sela papaʻe i fafine
  • Toto i le RW
  • Faʻateleina le bilirubin i le toto. Mafuaaga ma togafitiga o bilirubin maualuga
  • O le tamaititi na ia maualuga platelet - mafuaʻaga. Laʻau maualuga i le toto o le tama, o le a le uiga
  • O le a le masani o le hemoglobin i fafine
  • Mafuaaga o le maualuga o le monocytes i se suʻega toto - tulaga masani i tamaiti ma tagata matutua
  • O le suʻeina o le toto mo le vevela iron - o se faʻamaumauga o taunuʻuga, faʻamatalaga masani mo alii, tamaitai ma tamaiti
  • Mafuaʻaga o Urea Maualuga i Suʻega o le Toto - E faʻapefea ona maualalo le aʻafiaga ma taumafa
  • AMH hormone - o le a le mea ma le mea e tali atu i tamaitai. O le taimi e fai ai se auʻiliʻiliga mo le hormone antimuller ma masani
  • O le a le puipuiga ma le faʻafefea ona maua. O le a le eseesega i le va o le malosi ma le faʻafefe o le puipuiga

O le a le masani o le kulukose toto i tamaitai

A leai se malosi, e faigata ile tino ona tausia ni auala taua, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le metabolism. O le faʻamata o le suka o le a taʻu mai lona tulaga.

O le a le masani o le kulukose toto i fafine? E faapefea e se punaoa o le malosiaga o faʻasalalau i totonu o vaa ona sopoʻia le laina, mafua ai faʻamaʻi matautia? E tele ni metotia faʻaoga e fesoasoani e maua ai le kulukose ma auala manuia e toe aumai ai se mea taua i le masani.

Ina ia maua se taunuuga faʻamoemoe, e tatau ona e faia suʻega suʻesuʻe. O le suʻesuʻega suʻesuʻega o suʻesuʻega e taʻu mai ai o le auala sili ona vave e iloa ai le maualuga o le faʻaogaina o se malosiaga mo le tino atoa o le ave lea o le toto mai le tamatamailima.

I nisi tulaga, ina ia mafai ai ona maua se faʻamaoniga saʻo, atonu o le a faatonu oe e le fomaʻi e foaʻi toto mai se vein. O suʻega mo le mauaina o kulūkose o loʻo faia i luga o se manava gaogao pe a maeʻa ona 'ai, ma o faʻatusatusaga e faʻatusatusa i le masani.

O se auala e fua ai le maualuga o se mea taua o se glucometer.

O se auala faigofie, vave ma sili ona faigofie e le saʻo i taimi uma. O sese i le auiliiliina o auiliiliga e tulai mai ona o le fegalegaleaiga o le ea ma le vaega maaleale o le vaega o suega. Afai o le paipa o le masini feaveaʻi e leʻi tapunia, o le a le mafai ona toe faʻafefeteina le tali, ma o se faʻamatalaga manino e le mafai ona faʻamoemoeina.

Faia masani i tamaitai

I se fualaau faapitoa, o le kulukose e taua mo le tino e faatumauina le malosi. Afai o le tulaga masani masani e sili atu pe sili atu, i se isi itu, o le le lava o le tulaga e matauina, o lenei mea e ono mafua ai le amataina o se faʻamaʻi tuga pe faʻamaonia lona atinaʻe.

O le mea lea, e tatau ona fuafua le fua o le kulukose toto i fafine, ona faʻatusatusa lea ma faʻamaumauga lautele: o le maualuga o le maualuga o le toto i tagata matutua o loʻo i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

O mea uma e sili atu i tala atu o le tuaoi e manaʻomia ai le iloiloga ma le totoa, ma mafaufau i le matua tausaga, aemaise lava i le 50 tausaga.

Toa maualuga

Hyperglycemia poʻo le taimi o le kulūkose e sili atu i luga masani o se faʻataʻitaʻiga mataʻutia lea e lapatai ai i maʻi ogaoga.

O le a le mea e mafua ai le tulaʻi toto? Mo sina taimi puupuu, o le faateleina o le faailo e mafai ona faatupuina ai le ogaoga o mafatiaga, ae o le ulaula po o le le lelei o mea taumafa, o le maualuga maualuga o le toto e mafai ona faailo ai maʻi o le endocrine, maʻi o le maʻisuka, pancreatitis, pyelonephritis.

Afai o le auiliiliga o le auiliiliga na faaalia ai o le toto maualuga o le suka i tamaitai e na o sina mea itiiti lava na sili atu, o lea e le o se mafuaʻaga e sili ona popole ai.

Paʻu tiga, fefe, poʻo le tele o gaoioiga faʻaletino - o le mea lea ua i ai se faʻaopoopoga o le kulūkose mo sina taimi puupuu. O le tulaga e sili atu le ogaoga pe a sili atu le maualuga o le masani ma o lenei suiga ua faʻaitiitia.

Faʻaleagaina o le tino, faʻavevesiina o totoga i totonu, ma le amataga o faʻamaʻi faʻamaʻi tumau - o taunuuga ia o le hyperglycemia.

Faʻaitiitia o le masani

O le hypoglycemia o se maualuga maualalo o le glucose, lea e mafai foi ona oʻo atu i tulaga ogaoga ma i ai se aafiaga matuia i le soifua maloloina.

Hepatitis, cirrhosis, kanesa o le manava, adenoma ma nisi faʻamaʻi lea o le a faʻaitiitia ai le faʻamaoniga o le punaoa o le malosiaga o le faailoga autu lea. O tagata soifua maloloina o le a le maua se faʻafitauli maualalo ile kulukose nai lo le hyperglycemia.

O le faʻaosoosoina o le gasegase pe a faʻaleleia e le pancreas le gaosia o le inisalini, o le tele o le faʻaaogaina o selu e mafai.

  • soona inu tele
  • ogaoga vaivai
  • fatu palpitations,
  • vaega o gatete
  • se lagona malosi o le fiaaai.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le maualuga o le suka, o le le mautonu le mafaufau o loʻo matauina e oʻo i le le lava o le malamalama.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o vavaeese mai le masani, o se hyaglycemic coma e tupu, o le mea lea, i le itiiti ifo o le faailoga muamua, e tatau i tamaitai ona 'ai lole ina ia mafai ai ona vave toe faʻaleleia le maualuga o le faʻaogaina o lenei mea taua.

O le mafuaʻaga lea pe a suʻesuʻeina i le suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻega, e fautuaina malosi e tagata fomaʻi le gasegase o le hypoglycemia e ave le suamalie ma i latou.

Vitio: pe faapefea ona suʻe se suʻega toto mo le suka

O suʻesuʻega o suʻesuʻega i le laboratory e fesoasoani i le faʻamautinoa tonu o le faʻaogaina o le kulukose, o se mea e manaʻomia mo le tino.

Ae le gata o le faʻamaonia saʻo e taua, lea e fesoasoani e iloa ai o le kulukose e maualalo i totonu o le toto, o se tulaga talafeagai poʻo maualuga, faʻapea foʻi ma taga e muamua atu i le suʻega.

O le a le mea e tatau ona fai poʻo mea e tatau ona aloese ai aʻo le i alu mo se suʻega? Fautuaga aoga mai lenei vitio o le a fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo ai mea faʻalavelave ina ia faʻamalieina le taunuuga, ma o le a le masani o le suka i totonu o le toto, o le malamalama o le a faʻaolaina ai oe mai popolega lē tatau.

Tuua Lau Faamatalaga