Faʻafitauli o le pancreatic: o le a le mea i le pancreatitis tumau?

Matou te fautua atu e te faitau i le tusiga e uiga i le autu: "faailoga o le pala, o togafitiga" faʻatasi ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O le a le faaletonu o le pancreatic ma o iai se faʻafitauli o le soifua maloloina? Afai, a uma ona faia se suʻega o le ultrasound, ona iloa lea o se suiga i le fausaga poʻo le tulaga o gaioiga i totonu, o le mea moni lava o se faailoilo o loʻo i ai nisi faʻafitauli o le soifua maloloina. O se faʻataʻitaʻiga e pei o le faaleagaina o le gland o le ki i le faia o se siama.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le pancreas e tāua tele i le galuega a le tino. O loʻo faia ai galuega endocrine ma exocrine, e nafa ma le faʻapalaina o meaai ma faʻapipiʻi ai enzymes.

I le maitauina o togafitiga o le ultrasound, aemaise lava, o le faʻaleagaina, e tatau ona vave faia se suʻega atoa e faʻalavelave ai, ma mafai ai ona puipuia, solitulafono matuia ma faʻafitauli.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le pancreas e tulaga ese. O lona telē ma foliga e fesuisuiaʻi mo tagata taʻitoʻatasi. E aʻafia lenei mea i le tulaga o totoga vavalalata, ona e mafai ona avea ma mea faʻalautele, faʻaloloa pe sili atu foʻi. Leai se mea e faateia ai, o le gafatia o le gland e suia ai le tulaga. Afai e te tu, e alu latalata i tua, ma taoto i lalo, o le gland o le ai lalo ifo o le manava mai lalo, mai le mea moni, o lona igoa o le pancreas.

Faʻafetai i ia tomai o le faʻalauteleina ma le suia o le tulaga, o 'okeni' 'e mafai' ona punou, faʻasaʻo, ma faʻamalo. O nei faʻamatalaga uma o le masani.

Faʻaleagaina poʻo le punou, e pei ona masani ona taʻua e fomaʻi lenei mea ofoofogia, e tele lava taimi le tumau i le natura, ma o lea e le mafua ai ni mea faʻapitoa. Afai ua maua oe i se paʻu, atonu pe a mavae sina taimi ma faʻamatalaga faifai pea, o le a le toe i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taatele i tamaiti ma tamaiti. O le paʻu e alu ese i le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻe, ma o le uamea na te mauaina se foliga faʻalanumi i luga o le taimi.

Pau lava le popolega o le taimi lea e faʻaaogaina ai le pancreas ma faʻamalosi ai le duodenum. I le saʻo, matou te maitauina o se mea e seasea lava. O togafitiga faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.

Faatasi ai ma le toatolu, faʻasaʻo e tagata tomai faapitoa, mea e faʻaogaina ai le gland, o loʻo i ai moni lava le taufaamatau i le soifua maloloina. Ina ia le amataina le tulaga, e fautuaina e asiasi i le fomaʻi i taimi uma ma mulimuli i ana tofiga.

Faʻaiʻuga o le faʻalogoina o le paʻu:

  1. Pancreatitis i foliga lapopoa po o le masani. I lalo o le faatosinaga o le faagasologa o le le fiafia, o le uʻamea e mafai ona sili atu ona feololo ma feololo i luga atu. Mo le vevela tele, o mea nei e le mautonu e taua: o le vomiting, manava, tiga e susulu i le itu tauagavale o le hypochondrium, nausea, fiva, tofo oona i le gutu ma se lagona o le susu. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e toe foi mai le pancreas i lona nofoaga. Afai e te amataina le maʻi ma solia le faʻasologa o le fomaʻi, o le pancreatitis o le a alu i le taimi tumau, ona oʻo ai lea o le leaga.
  2. Faiga faʻapipiʻi. O le cycreatic cyst lava ia e le o se faailoga o soʻo se togafitiga faʻaleaga poʻo se faʻamaʻi. Ae peitai, e le mafai ona le amanaiaina. E talafeagai le faʻalatalata ma le faʻaeteete i le suʻega ma saili pe i ai ni mea sese. O le cycreatic cyst e mafai ona iloa i le ata, o le ai ai se otootoga manino, ae o faʻamatalaga faʻamaonia i lona faʻamatalaga e le aoga.
  3. Malifa neoplasms. E ui i lea, e ala i le ultrasound, e mafai ona masalomia se pu o le gland. Afai o le okeni e matua faateleina, ma ua faʻaaogaina le faasolosolo o le pancreas, e ono mafai o se neoplasm. O sailiiliga o faʻamatalaga o le ultrasound e tatau ona lagolagoina e isi suʻesuʻega, o lea ia aua neʻi vave faʻataunuʻuga.

O le mea na mafua mai ai, le le atoatoa o meaʻai ma isi mea e mafua ai ona faʻalogoina le paʻu i tamaiti. O faʻamaʻi pipisi o le tino, aemaise lava o le pancreatitis i lona eseesega uma, e masani ona nofosala i le mea moni e leaga le gland.

I le faaiuga o tagata tomai faapitoa e uiga i le faaleagaina o le okeni i totonu o se tamaitiiti, e le tatau i se tasi ona popole. I le tele o tulaga, e pei ona taua i luga, o le a pasi atu i le taimi, ao tuputupu ae ma tuputupu aʻe. Ae o le mea muamua lava, e taua le totogi o se asiasiga i le fomaʻi ma faia se suʻega atoa, o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli pe'ā tupu soʻo se faʻamaʻi. Togafitiga e aofia ai i le mea saʻo lelei ma se soifua maloloina lelei.

Pepa o le pancreatite oona

Ole faʻamaʻi muamua ma lona lua. I le tulaga muamua, o le faʻalavelave masani e amata saʻo lava i le pancreas. I le faʻatonuga lona lua, o togafitiga o maʻi ua maua ona o faʻamaʻi pipisi o loʻo lata ane - o le gall vladder, stomach, etc.

O mafuaʻaga o faʻamaʻi muamua e aofia ai le faʻalagolago i le ava, faʻasologa o vailaʻau, vailaʻau oona, talafaasolopito o ulaula uumi, faʻalavelave faifai pea ma le neurosis.

O le suʻesuʻega o le faʻamaʻi lona lua e mafua mai i faʻafitauli o le gallbladder (cholecystitis ma le fausiaina o maa), cirrhosis o le ate, ituaiga o le hepatitis, maʻi o le parasitic, cystic fibrosis (faʻamaʻi faʻapitoa ma faʻamaʻi o le exocrine).

E tusa ai ma le igoa o Loginov, e faalagolago i le falemaʻi, e maua ai le pancreatitis le tumau:

  • Faiga faʻavave. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i taimi o le toe faʻafouina o le faʻamaʻi, lea ua suia e vaitaimi o le faʻamagaloga.
  • O le tiga tiga e o gatasi ma le tiga faifai pea.
  • Pseudotumor form. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga faʻamalosi.
  • Painless poʻo le faʻagasologa. E masani ona suʻesuʻeina i le le lava o le exocrine, e itiiti lava le faʻamautu.
  • Sclerosing pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu ma le ogaoga o le tino o le tino, e atiina ae faatasi ai ma isi faʻamaʻi.

E tusa ai ma le faavasegaina o le Marseille-Roma, o le maʻi o ituaiga nei:

  1. Faiga faʻapitoa. O le faʻamaʻi e tupu i le atinaʻeina o polotini pulu po o maa i totonu o le gland. E maitauina i le tusa ma le 50-85% o faʻataʻitaʻiga uma. I le isi itu, ua vaevaeina i ni vaega laiti. I le tulaga muamua, ua faia saʻo tioata tioata, o le aiology e mafua ona o le le lelei o le 'ai ma le inu ava. I le lomiga lona lua, o maa vaivai, o aʻoaʻoga e faʻavae i luga o le matua.
  2. Pacreatitis faʻalavelave eo faatasi ma le faʻalavelaveina o le pancreatic ducts poʻo le neoplasm tumo.
  3. Flammatory form. Gland fibrosis o loʻo i ai.
  4. Faiga faʻatau po o tumutumu moni (faʻasolosolo).

E tusa ai ma le faʻavasegaina o Loginov, o le pancreatitis faʻalavelave e tele tikeri o le mamafa - agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

Maʻi faʻamaʻi

O le masaniga masani e mafai ona faifai pea, lea e oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻaleagaina o le gaioiga. O le mumū e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo ogaoga ogaoga i se taimi pupuu.

Faʻatasi ai ma se maʻi faaumiumi i le tino, o le a le mafai ona suia ni suiga e le mafai ona suia, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina atoatoa o le tino. I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, o le maʻi ua vaevaeina e tusa ai ma le faʻamalosi.

Uluai (muamua le taimi) mo le umi o le sili atu ma le sefulu tausaga.O loʻo faʻaalia i vaitaimi umi o le faʻamagaloga, ae ui i lea, ma e le o toe umi se taimi o le faʻamalolo. O le tiga i lenei laasaga o le feʻaveaʻi solo, e masani lava ona maua mai le faʻamaʻi o tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. O le maʻi pipisi o le Dyspeptic pe a uma togafitiga ua uma ona faʻamalosi.

I le lumanaʻi, o loʻo alu le faʻamaʻi. E iai faʻamaoniga o le le atoatoa o le exocrine, e matua malosi lava. O le tiga o le tiga e fai si laʻititi, ae fai mai fomaʻi e leaga lenei mea, talu ai o le fou fou o le faʻaleagaina o mea e fai i totonu o le paʻu.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia o le faʻaleagaina o togafitiga, e tele ni faʻafitauli ua tupu. E i ai faʻafitauli matuia, e masani lava o vailaʻau faʻatasi ma se faʻalogona faʻalogo e le fesoasoani e faʻamafiesea i latou. Ua maitauina le mautu o le syndrome dyspeptic.

O faʻafitauli e tulai mai (e tusa ai ma le faʻavasegaina o Ivashkin):

  • O le vevela o le keke e faʻalavelaveina.
  • Faʻailoga o le maualuga o le maualuga.
  • Iniseti aloese.
  • Faʻafouina o inflammatory - cysts, cholecystitis, faʻalavelave faʻaleagaina, le totoʻa i le manava, ma isi.
  • Faamai o le endocrine: o le pancreatic form of diabetes mitusitus, hypoglycemia.

O le ono tulai mai o le kanesa o le pancreatic i tagata mamaʻi ua maua i le pancreatitis e masani ona faateleina.

Faʻavasegaina o le pancreatitis masani e tusa ai ma Khazanov

O le pancreas e aofia ai le tino, ulu ma le siʻu. Faʻavasegaina e le amanaia le nofoaga o le faʻaogaina o le mea e le lelei. I vailaau, e tele lava ina faʻaaogaina ituaiga o pancreatitis vaivai e tusa ai ma le faʻavasegaga o Khazanov.

Faʻailoga Interstitial (fomaʻi tusitusi). E ala i faʻamatalaga faʻapitoa, e latalata i le vaega laititi o le maʻi. O lona umi e ono masina. O tagata maʻi e faitio i tiga ogaoga, afu ma vomia. I le faagasologa o togafitiga, o le fiva o loo siosiomia ai le pancreas e masani lava ona suia. O faʻafitauli e tupu i le 30-40% o mataupu uma o le maʻi.

O le faʻasolosolo o le pancreatitis e faʻatasi ma faʻasologa faifai pea e oo atu i le 2-3 taimi i le tausaga. Paʻu syndrome e le faʻailoaina. E tusa ai ma faʻamatalaga o faʻamatalaga, o suiga o le okeni e suia laitiiti, o le fausaga e foliga tutusa, faʻatusatusa. O faʻafitauli e tupu i le 50% o mataupu. E seasea lava ona maua e tagata maʻi ni faʻafitauli. O le faʻasolosolo e lelei ma talafeagai ma togafitiga talafeagai.

Isi ituaiga o pancreatitis lelava:

  1. Fibrosclerotic. I le ultrasound, o le uamea e seasea ona faateleina, i nisi o gasegase e faaitiitia ai. E i ai le tiga. E faʻateleina le aoina o pancreatic. O lenei ituaiga o pancreatitis e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli. O le togafitiga e tumau pea.
  2. Faiga masani. O le faʻasolosolo e faʻaalia ai se paʻu o le okeni, o se gland lapisi, o kusi laiti e tumu i le vai o loʻo i ai. Ua faalauteleina laina uumi. O lenei maʻi ua maua i le 6-10% o tagata gasegase.
  3. Vaʻai faʻasaga. O le tiga o le tiga e faʻaalia tele, o gasegase e aveesea le mamafa, faʻalautele le faʻalauteleina o le uʻamea. E tusa ma le 70% faʻalauteleina faʻafitauli. Ole maʻi e ogaoga.

I le i ai o se uila i le pancreas poʻo se pseudotumor form of pancreatitis, o le neoplasms tumo e fesootaʻi ma le pancreas e mafai ona faʻavevesi.

Pancreatic punou ma le pala

Lafoaʻiga o le ate ma le pancreas ona o mafuaaga eseese. O nei mea e aofia ai meaʻai e le paleni, faʻaleagaina o le ava ma le ulaula, o le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

E masani lava, o le aioiology e afua mai i le oona i mea oona, o togafitiga faʻasolosolo umi, o aʻafiaga le lelei o faʻamaʻi, parasites ma microbes, ma nisi faʻamaʻi faʻamaʻi.

A oʻo ina amata ona faʻaleaga le ate, e iloa e le tele o faʻaʻailoga. E masani ona faia togafitiga faasao. O le tagata maʻi e fautuaina atu se numera o le diet diet five, o vailaʻau faʻatau e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le ate.

O le punou o le pancreas e le o se faʻamaʻi, talu ai o le totoga o loʻo i ai le malosi e faʻamaʻo ma faʻamalosi. O le tele o tagata gasegase, i le faalogoina i luga o le ultrasound e uiga i le curvature o le pancreas, popole. Ae peitai, o lenei tulaga matautia e le afaina mo tagata matutua ma tamaiti.

O le sili atu o le pancreas e mafua mai i togafitiga, pe a faʻapipiʻi le okeni, faʻasaga le duodenum. Ae o se faʻamaʻi e seasea maua i togafitiga faafomaʻi, faʻatasi ai ma maʻi tuga faʻamaʻi.

I nisi o atavali, o le okeni, o le mea lea e mafai ai ona maua le samples o mea o le duodenal. O lenei faiga e tele faʻasolega - fatu fatu, gasegase o le tui, faʻaleagaina faifai pea, ogaoga maualuga, ma isi.

Faʻafeiloaʻi RV mo mafuaʻaga nei:

  1. Faʻalavelave masani ma le masani ai pancreatitis. I le leai o togafitiga, o le curvature e mafai ona liua i le faʻaleagaina ma le solia mulimuli ane o le gaioiga o le tino i totonu.
  2. Le faʻavaeina o kume. O se faʻafitauli loloto e manaʻomia ina ia iloa ai faʻafitauli faapitoa i le tino.
  3. Tumau neoplasms. I lenei tulaga, i le faaopoopo atu i le ultrasound scan, ua faia se CT scan po o se MRI scan. O ata o loʻo faʻaalia ai se okeni tetele, o le taʻavale ua faʻaleagaina. Ae, o togafitiga e oʻo mai i le taotoga o le pancreatic.

I tamaiti, o le punou o le pancreas e masani lava ona le tumau, talu ai i le faagasologa o le tuputupu ae o le tagata ma le atinaʻe, o le okeni totonu e tatalaina ma masani ona faia se foliga tutusa.

O le fomaʻi mo le pancreatitis e masani ona mafua mai i le tele o mea. O nei mea e aʻafia ai le faʻafitauli o le maʻi, o le matua o le maʻi, o togafitiga. Faatasi ai ma fautuaga uma a le fomaʻi, o le ono tulai mai o faʻafitauli e faʻaitiitia le faʻaititia.

O le suʻesuʻega ma ituaiga o pancreatitis o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaiʻuga o le faʻalogoina o le pancreas

I le taimi nei, e 3 mafuaaga e mafua ai ona faia le sili atu o le pancreas. O se tasi o nei mafuaʻaga e lamatia ma ono lamatia ai le tino.

  1. O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le pancreatitis i foliga lapopoa pe faʻalaʻau. O le faʻaleagaina o le tino i totonu e afua mai i se mea faʻapouliuli ma sina mea itiiti i le pito i luga. Afai o le paʻu e iloa i se taimi talafeagai ma le taimi, o le a toe foi atu i lona foliga ma le tele muamua.
  2. O le isi mafuaaga o le sili atu o le fausia lea o se afa. E ui o lenei faagasologa ua manatu e faigata, ae o le ata o le falemaʻi i le tele o mataupu ua toesea. O le uila e le o se mea mataʻutia, ae manaʻomia le mataʻituina masani e se fomaʻi.
  3. O le mafuaaga lona tolu o se lamatiaga i le soifuaga o le maʻi. E aofia ai le foliga mai o se maʻi mama. Ina ia mafai ona suʻesuʻeina lelei, e tatau ona suʻesuʻe faʻasolosolo o le okeni. Afai e leaga, aʻo faʻalauteleina le pancreas, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i oncology.

Mafuaaga o suiga o le tino i suiga o le tamaitiiti

E masani lava o lenei faafitauli e feagai ma tamaiti o vaitausaga eseese. O le mafuaʻaga atonu o se genetic predisposition, mea le lelei poʻo le le talafeagai.

O le mafuaʻaga autu o le faʻalogoina o le paʻu i totonu o le tamaititi o le maʻi pancreatiti. O faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino e faʻaalia manino. Afai e liliu matua i le fomaʻi i le taimi ma amata togafitiga, ona toe faia lea e le tino lona pepa muamua.

Afai o le faʻaleagaina o le pancreas e faʻatasi ma le solia o le faatulagaga, o lona uiga e leʻo faʻaalia se faʻamaʻi. Ae i ia tulaga, o se suʻesuʻega atoa e manaʻomia ina ia faia ai se faʻamaoniga saʻo ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

O le faʻaleagaina o le okeni e mafai ona o mai faatasi ma se suiga i le itu. E masani lava o lenei tulaga mataʻutia e faʻaalia ma ma. Ona manaʻomia lea e le tamaititi togafitiga.

Afai e maua fanau i le gaioiga, ona leai lea o se mea e popole ai. O lenei mea mataʻutia e le tumau ma ua matua tausaga.Ina ia aloese mai le atiina ae o faamai, e tatau ona e tausia lelei meaʻai a le tamaititi. Faatasi ai ma sina faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻaogaina o meaʻai, e matua faanatinati le feutagai ma se fomaʻi.

Ata faʻapitoa

O faʻafitauli o le faʻalogoina o le pancreas e le o iai pe agamalu. E tele lava ina le mautonu le faagasologa o le faʻaleagaina ma le fesuiaʻiga o le gallbladder. Ae e le saʻo lenei mea, ona o le faʻaleagaina o le pancreas e ono aʻafia i le natura.

Afai o le sili atu i le tamaititi i totonu o le tamaititi e faʻatasi ma le malosi o le curvature poʻo le faʻamalosia o le duodenum, ona amata ai lea ona i ai muamua faailoga muamua i foliga o:

  • malosi malosi i totonu o le manava. O le tiga e mafai ona maamaai, maamaʻa, tigaina, pe le malie
  • vave le manava
  • galu. O lenei gaioiga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavaeina o le mai luga i luga o puipui o le gastric ma intestinal,
  • tafa ma gagging
  • malosi le vavalalata o le pala.

O nisi tagata gasegase e lipotia le tiga ma le gaogao pe a uma ona 'ai. O isi latou te faitio i le vevela ma le fusi i mea inu vevela poʻo le ea. I le tele lava o tulaga, e mataituina le malosi, talu ai o le galuega o le pancreatic o loʻo faʻatapulaʻaina i le taimi o le punou.

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga mo le faʻalogoina o le pani ole gaʻo e togafitiga pe afai o le tulaga e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi. O le tulafono autu i le faʻavaeina o se faʻamaonia o le faʻaumatia lea o mea e mafai ona faʻaleagaina ai le okeni.

Muamua, e tatau ona e mafaufau e uiga i meaʻai talafeagai. O oloa leaga uma e le aofia mai le taumafataga i foliga o:

  • kofe, suamalie ma agaga,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • pastry, muffins ma pusa,
  • oloa faʻapipiʻi
  • falaoa fou
  • leki
  • meaai faʻafelaʻau, ulaula meaʻai ma vai inu,
  • fualaau suamalie ma vine,
  • fatu mafiafia,
  • saisi.

E tatau ona filifilia le lisi e pei ona mafai ai. O meaai maloloina e mafai ona saunia mai le lisi o meaai faasaina.

  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o manu ma iʻa i le ituaiga o moa, pipi, vela, pollock, cod,
  • oloa gaosi susu i le ituaiga o kisi falaoa e leai ni gaʻo, kefir, yogurt masani,
  • uʻu pe fufuluina fualaʻau,
  • vevela kuka i totonu o le vai
  • moli malamalama
  • tipu, lanu uliuli ma lanu meamata, compote, meainu suamalie,
  • fua suamalie ma fualaau mamago.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau ona e faalagolago i le tele o tulafono.

  1. O meaai e tatau ona tamaoaiga i vitamini ma minerale.
  2. Mai le taumafataga e tatau ona faʻateʻaina na meaʻai e mafua ai le afaina ma le manava.
  3. Aua e te 'ai na meaʻai e afaina ai ma afaina ai le mucous membrane.
  4. E sili le lelei ona 'ai soo, ae o sina mea itiiti. E tatau ona tutusa paʻu i le va o faʻasalaga.
  5. O meaai falai ua faasaina. O meaai e tatau ona gaosia i le kuka, kuka ma tao.

Afai e faalavelaveina e le curvature le galuega a isi totoga i totonu, ona faia lea o togafitiga ma vailaau ma isi metotia. O togafitiga faʻasao e faʻamoemoe e taofi le faʻamaʻi o le tiga, faʻaitiitia faʻamalologa le lelei., Faʻafoʻisia le galuega o le faia o enzymes. Afai o loʻo aʻafia le tamaititi poʻo le tagata matua, ua tuʻuina i le falemaʻi ma o le osofaʻiga ua faʻamalieina.

Afai e faʻalavelave le faʻaogaina o le tino i tua o le uila poʻo le tumo, ona faia loa lea o le taotoga. E le gata o aʻoga ua aveese, ae o se vaega foi o le okeni na aʻafia. A maeʻa, ona tuʻuina lea o lapalai. O le taimi faʻaleleia e tumau mai le 2 vaiaso i le 1 masina.

I le tele o tulaga, e le mamafa le paʻu ma e le oʻo ai i le atinaʻeina o faʻafitauli. I le taimi e togafitia ai ma le faʻamamaina o le mafuaʻaga, o le pancreas e muamua ona fai, ma o le galuega o le vaega o meaʻai e toe amataina.

A maua e le tamaititi se manava o le manava, e masani ona latou manatua le punou o le pancreas. O le faʻamoemoe o lenei totoga faʻaleleia o le tagata e gaosia le inisalini ma faʻasalalau le faʻaogaina o le gaioiga e ala i le gaosia o enzymes faapitoa.O se faaletonu i le gland e tau atu ai i se malaise o se tagata, o le mea lea, pe a tupu le le mautonu, e le mafai ona e le amanaiaina, ae sili atu le talanoa i se fomaʻi. O le igoa o le pancreas o loʻo faʻaalia i lona tulaga: i lalo o le manava, laʻititi i tua atu. O le faʻalogoina o le pancreas i se tamaititi e le masani ai ma e mafai ona avea ma mafuaʻaga o faʻalavelave i totonu o le okeni.

Āiga o le tino

O le pancreas e laʻititi laʻititi nai lo le ate ma ei ai le gafatia e gaosia ai le vai o le pancreatic, lea e aofia ai enzymes digestive. O le faʻatonutonuga o le polotini, gaʻololo ma le gaʻo gaʻo e faalagolago i lona lelei galuega. O foliga o lenei okeni e eseese e faalagolago i le nofoaga o totoga tuaoi ma le sili atu o le gland lava ia:

  • kolupell-shaped
  • afifi
  • tusa lava pe leai,
  • angular
  • fana,
  • faaluaina le siʻosiʻomaga,
  • ma le mafiafia o le ulu,
  • pala.

Mai lenei lisi e manino lava o le talanoa e uiga i le matautia o le punou o le pancreas e le saʻo atoatoa, aua o le fomu lava ia e le aafia ai le lelei o le faagaoioia o le okeni. I le faʻaopoopoga i foliga o foliga, pe a ufiufi le duodenum e pei o se paʻu, o le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino, ae e seasea tupu. Ona o le punou o le uʻamea, e mafai ona avea le foliga o le mataitusi L, ae o le fomu e le afaina ai le tulaga o le tagata.

E le gata i lea, o le pancreas e mafai ona alu i totonu o le tino: pe a tu se tagata, e latalata i tua, ma o loʻo i lalo o le manava se tulaga pepelo. I tamaiti, o lenei okeni e faʻaalia i faʻamaʻi ona o le faʻamaoni ma le le lelei.

Pancreatitis e mafua ai suiga i le foliga o le gland ma lona tele.

E le tatau ona e popole i matua, pe afai e le afaina le tamaititi, e le lagona e ia le le toʻa ma e maloloina. I le avea ai o se tulafono, o le paʻu o le gland i totonu o se pepe e le tumau - ma le matua, o le okeni e fesuisuiai foliga: o le a sili atu ona tele pe faʻafefeteina.

Faʻailoga Faʻaipoipoga

E le pei o le punou ma le punou, o loʻo i ai se faʻafitauli o le pancreas e mafua mai i soʻo se faʻamaʻi. O maʻi o se tamaititi e mafai ona oʻo atu ai i lenei tulaga matautia:

  1. Pancreatitis i se foliga lapopoa. O loʻo i ai se suiga o le okeni ma o sina mea itiiti na faʻaleagaina. Afai e iai se faʻafitauli i le uluaʻi laʻasaga o faʻafitauli, e leai ni faʻafitauli. O le amataga o le pancreatitis e mafai ona fuafuaina e alaga: o le tiga i le itu tauagavale, vavae mama, leisa ma le vomiting, fiva ma se lagona o le uʻamea i le gutu.
  2. E mafai ona maua se faʻalavelave faʻapitoa ma maua. Muamua e laʻititi i le lapoa ma e masani lava ona iloa i se avanoa, aʻo pasia se ultrasound o se isi okeni.
  3. Tumama o se foliga le lelei e foliga mai i luga o le gland. A o laʻitiiti, e seasea lava.

E tatau ona gauai le gasegase o le pancreatic ma e faia se suʻega ina ia aua neʻi misi le amataina o le maʻi. E leʻo faʻaalia i taimi uma le iai o le faʻamaʻi, ae o le siakiina lelei o le tulaga o le tamaititi o le a aoga.

Togafitiga o le gland o le tamaititi e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o mafuaʻaga o le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o faʻafitauli le lelei e oʻo mai ma le maʻi. O le tofiga e tuʻuina atu mo togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau ma le faʻaaogaina o vailaʻau masani. O le tele o le taulaʻi e totogi i meaʻai ma puipuiga e puipuia ai faʻamaʻi o gaʻo gastrointestinal. O le faʻaogaina o mea faʻapitoa e faʻaaogaina e avea o se mea mulimuli.

Le punou ma le punou e le o ni mea e le masani ai o le pancreas. E taua tele ona tuʻuina atu e matua i le tamaititi se meaai paleni, ma, i le vaaia o faailo o le faʻaogaina o otaota, ia vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le pancreas e faʻatino galuega taua. E maua ai enzymes ia e aofia ai i le faʻalaumalie.O nei mea e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻaogaina o meaʻai e pei o le protein, gaʻo ma gaʻo. O le pancreas e aofia ai i le taua tele o metabolic processes o le tino. O lenei okeni e talafeagai mo le tausia o le homeostasis - tausia le siosiomaga totonu o le tino i le paleni.

O le tele o faʻamaʻi e faʻalagolago i le setete o le pancreas. I tamaiti, o le punou i le pancreas e masani ona tupu.

O le pancreas o se tasi o vaega o le digestive system ma o loʻo i lalo ifo o le manava vavalalata ile vaʻai. O loʻo i ai se mea faʻapitoa e iai se fausaga faʻavavevave. O le galuega autu a lenei okeni o le gaosia o enzymes e aafia i le faʻalaumalie.

E tofu le tagata ma lana lava paʻu. Mo nisi, e faʻaloloa poʻo le pisi, aua o isi e foliga tutusa ma le mataitusi "l".

E taua. E masani lava, o le okeni e fesuiaʻi pe a suia ma suia le tulaga o le tino. Pe a taoto le pepe, e latalata le gland i tua.

O le a le eseesega i le va o le punou ma le punou

I vailaau masani, e le o iai le manatu o le puncreatic bowing. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le okeni e aofia ai masini mūmū. E manaʻomia soʻo se faʻavae e fuafua i le telē o le vaʻaiga lata ane. O le faʻaaogaina o masini o se faiga faʻafefe, talu ai ona vave oʻo mai le okeni i lona tulaga muamua. E masani lava o lenei tulaga e le mafua ai le le faʻavauvau ma e le oʻo atu ai i maʻi faʻafefete.

Ae ui i lea, o le punonou i totonu o le tamaititi o se mea e masani ona taatele. E tele lava ina faia e fomaʻi lenei faʻamaʻi, ma lapatai atu o lenei maʻi e mou atu i ona tausaga. A o faasolosolo ina matutua, o tupuaga uma ua faateleina i le lapoa ma ua foliga mai e aunoa ma se fesoasoani faaopoopo. Pau lava le faʻamaoniga mai le fomaʻi o le mulimuli i se meaʻai faapitoa.

O le faʻalogoina o le pancreas i se tamaititi e le o se faʻamautinoaga, ae o lona tulaga le tumau e fesoʻotaʻi ma totoga taamilosaga. E mafai e matua ona lagona se faaiuga faapena mai se tagata tomai faapitoa pe a uma ona faia se ultrasound i luga o se tamaititi i le taimi o se suʻega o le tino o le manava ma le potu toe foi mai. E taua le iloa po o le a le ituaiga o tulaga ma pe a manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

O le pancreas e faatatau i totoga o le digestive ma endocrin system. I totonu o le eleele, o enzymes digestive (trypsin, amylase, lipase, chymotrypsin) o loʻo faia, o se vaega o le vai pancreatic ma e saofagā i le malepelepe o puipuiga, gaʻo, meaʻai. Ole taʻaloga o loʻo faʻatasi ai le taʻavale laiti, e fesoʻotaʻi i le mulilua masani ma e ala i le Vater e tatala ai le totini i totonu o le lua o le duodenum. O iina, o loʻo faʻafefiloi ai enzymes i se meaʻai.

Nofoaga faʻasalalau o le pancreas

I le va o le flandular tissue i le pancreas o loʻo i ai le glucagon ma le insulin. O nei hormones o loʻo faʻavaeina le tulafono faatonutonu o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

O le pancreas e vaevaeina i vaega e tolu o le anatomical: ulu, tino ma le siʻu. O le okeni ei ai foliga tutusa o ituaiga nei (e tusa ai ma le ata ultrasound):

  • "Sausage" - o vaega uma lava tutusa,
  • "O le foliga o le Dumbbell" - o le tino o le vaega sili ona vaapiapi,
  • "Sickle-shaped" - o le siʻitia o loʻo faʻaitiitia mai le ulu i le siʻu.

O le sili atu o le pancreas i se tamaititi e tupu i le vaega o le tino poʻo le siʻu ma e le tumau. E mafua lenei mea ona o le vavalalata fesoʻotaʻi o le okeni, lea e faʻaititia ai le matua. O le taua tele o le tulaga o le tamaititi i le taimi o le suʻega ma le tikeri o le faatumuina o le manava.

Mafuaʻaga o faʻafitauli

Gland punou, e le pei o le faaletonu, e le taitai atu ai i faʻafitauli faʻaanatura ma le gaioiga. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le curvature o le tulaga patino o le tino ma le gaoioi o le gland ona o lona alualu i luma faifai pea.

O le ulu o le uʻamea paʻu e aofia ai le vaega pyloric o le duodenum

O le faʻaleagaina e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino i totonu o le okeni, lea, i le itu, e mafua ai mea e le masani ai. Faatasi ai ma mafuaʻaga e faaosofia ai se suiga i foliga o le pancreas, o loʻo iai:

  • pancreatitis (gasegase, taatele),
  • faiga faʻafeiloaʻiga i le vaega o le okeni,
  • maʻisuka malosi
  • faʻamaʻi (mumps, adenovirus, siama o le herpes, rubella, ECHO ma Coxsackie, faʻamaʻi),
  • mafatiaga
  • afaina
  • faiga faʻasolosolo
  • solia o le tafe o le vai inu i totonu o le biliary tract,
  • cystic fibrosis,
  • tumo formations
  • malformations o le tino (hypoplasia, hyperplasia, headline annular),
  • toʻilalo leaga.

O nei laasaga e mafua ai le faaleagaina o le tino, o le sui o le necrosis (necrosis) e ala i le fesoʻotaʻiga o tino, faʻaleagaina ma le le fiafia. O le pancreas e faʻapupulaina le voluma, o le a leiloa lona foliga masani, avea ma mea faʻafefe, maua ai ni paʻu e le mafai ona mou atu i le taimi poʻo se suiga ile tulaga o le tino.

Ata faʻaleleia

O faʻafitauli o le faʻalogo e tupu i le naʻo le faʻaleagaina o le tino ma le atinaʻeina o faʻafitauli le tumau. Pe a faʻaloʻo le pancreas, lea e galue (e le o le pathological) i le natura, e leai ni faʻailoga o le maʻi e matauina.

Ituaiga o okeni mo pancreatitis

O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le pancreatitis, o le taunuuga lea o le gaioiga ogaoga o le mumū i totonu o tisipesa o le gland. O le mea lea, e tatau i matua ona mataala mo le faʻaalia o faʻamaoniga e pei o le:

  • tiga matuitui i le itu tauagavale o le hypochondrium, itu poʻo tafatafa o pusa (i tamaiti laiti), o nisi taimi e ofuina se fusi,
  • afaina (tufatufaina atu) o le tiga i le itu lumbar, i lalo o le scapula,
  • taʻavale
  • vomiting faifai pea,
  • fiva
  • afaina
  • solia o le nofoa (manava, manava poʻo le suia),
  • loto vaivai i le lotoifale o le puipui pito i luma.

Faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa, o loʻo iai faʻamaoniga mai le fanau mai ma ua faʻaalia i tulaga nei:

  • mativa le lelei
  • faʻaoga masani, faʻapitoa, e le fesoʻotaʻi ma maʻi faʻamaʻi,
  • faʻasusu o le talo i vomiti,
  • popolega pepe
  • afaina o le susu po o le tata, le taliaina o le fafagaina,
  • fufulu
  • Meconium ileus i le vaitaimi fou,
  • ogaoga lapoa ma le tele o gaʻo,
  • umi le lanu
  • respiratory pathology.

Faatasi ai ma le ulu o le pancreas, o faailoilo o le taofiofi maualuga o le manava e mafai ona tupu. I le taimi lava e tasi, i le aso muamua, faʻateleina le puleaina o se paluga o le talo (lanu meamata), afaina o le tumutumu pito i luga, ma le leai o ni maʻi faʻalogo i totonu o le inumaga.

Auala puipui

E toetoe lava a le mafai ona taofia le atiina ae o le le atoatoa o le tino o le pancreas, talu ai e tupu i le tulaga o le atinaʻe pepe i masina muamua o le maʻitaga.

O le tina faʻamoemoe e tatau ona 'ai saʻo, taʻitaʻia se olaga ola ma galo e uiga i le ulaula tapaa ma inu ava malosi, fualaau e aʻafia ai le tama. A o lei amataina, e tatau ona iloa ma togafitia faʻamaʻi pipisi.

Talu ai o le pancreatitis o le mafuaaga autu, e tatau ona puipuia lenei faʻamaʻi i se tamaititi. Ina ia faia lenei mea, e mafai e matua ona faia galuega nei:

O faʻamasinoga faʻapitoa e mafua mai ona o le natura ma le physiological uiga o le tino o le tamaititi, e le mafai ona puipuia ma, i le faaopoopo atu i le mataʻituina o le tino, e leai se mea e manaʻomia.

E mafai ona e iloa e uiga i fualaau mo togafitiga o pancreatitis i tamaiti

E i ai tulaga pe a iloa le faʻaleagaina o le pancreatic i le taimi o le ultrasound. O lenei tulaga e manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi, talu ai o loʻo faʻaalia ai le iai o soʻo se suiga i le okeni.

O le a le fomu o le pancreas

E tofu le tagata ma se ituaiga o le pancreas.E mafua ona o le foliga ma le tele o isi totoga. E aliali mai o le faʻaleagaina o le gallbladder e mafai ona taʻitaʻia ai se ituaiga suiga o le pancreas. I nisi o gasegase o se mea mamao, i isi o se mea e sili ona lelei. E iai foi se vaega o lenei okeni o lona faʻavasegaina ma se suiga tutusa i le tulaga o le tino.

Faatasi ai ma se tulaga vaʻaia, o le pancreas e alu i lalo, faʻatasi ai ma le agai i tua agai i tua. E le o se togafitiga. Talu ai o tui e mafai ai e le tino ona paʻu i luga e aunoa ma ni aʻafiaga leaga i lona gaioiga. E i ai tulaga e faʻaalia ai suiga suiga i tamaiti. O le tele o taimi, e le afaina ai lo latou ola maloloina. E faasolosolo lava, faatasi ai ma le alualu i luma i le pancreas, o ituaiga eseese e mafai ona ave. E mafai ona gagau i luga ma lalo. I le avea ai o se tulafono, o nei faiga e le tumau.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi mafuaʻaga nei e mafua ai le faʻaleagaina o le pancreatic:

  • cystosis. O lenei mafuaʻaga e leʻo se faʻamaoniga o le maʻi. O le mafuaaga lea mo le suʻega, lea o le a mafai ai ona iloa vave le le atoatoa o le tino. I luga o le ultrasound, o le uila ua fuafuaina e le vaega e le mafai ona pasi ai galu o ultrasound,
  • gasegase gasegase ma le masani. Afai e amata ona togafitiga lenei maʻi i se taimi vave, ona masani lea i le taimi o le togafitiga e taofia e le okeni ona suiga. E le gata i lea, o le mea moni o lona toe foi atu i lona tulaga masani o loʻo toe faʻamaumauga. I le pancreatitis, e faʻasaga ai se pito ma se siama agai i luga. I lenei tulaga, o le tagata maʻi ei ai le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, vomiting, nausea, fiva,
  • tumutumu o le paʻu e mafai ona mafua ai se foliga o se okeni ua faʻaleagaina. I le avea ai o se tulafono, o le ultrasound scan e iloa ai le suiga o felafolafoaiga ma le faateleina o le lapopoa.

O le faʻaleagaina o totoga lata ane e taʻitaʻia ai le solia o foliga o le pancreas

Faʻaleagaina i tamaiti

E masani lava, o matua o loʻo feagai ma se suiga i le faʻaipoipo i tamaiti. I le avea ai o se tulafono, o mafuaʻaga o lenei tulaga o se vailaʻau faʻapitoa. Ae ui i lea, i tamaiti aʻoga, e mafai ona atiaʻe e le fomaʻi ona o se faiga e le talafeagai ai le paleni o taumafa.

E masani ona pipii le okeni ona o le pancreatite ma le gaʻo. Afai o le suʻesuʻeina o se paʻu o le pancreas o loʻo maua i tamaiti, o lona uiga e te le manaʻomia le ita. E masani lava e leʻo se mea moni o le faʻamaʻi, ae faʻamaonia e talafeagai le faia o se suʻesuʻega faaopoopo, lea e fesoasoani e fuafua ai mafuaʻaga o lenei faʻalavelave.

Talu ai ona o le fesuiaiga o foliga o le gland e manaʻomia le gauai atili. O le faʻavasegaina o le gland o se laʻasaga o tausaga, lea, i le noatia ma le fai fuafua i suʻesuʻega masani ma le tausisia o fautuaga a se fomaʻi, e leai ni aʻafiaga. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le taumafa o le tamaititi, o le galuega o le fualaau otaota.

I sina mea itiiti lava, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Togafitiga o lenei tulaga e tatau ona faia e faavae i mafuaaga na mafua ai. Afai e manaʻomia, e mafai e fomaʻi ona fautuaina togafitiga ma togafitiga. Afai ei ai se tagata e sili atu i le pancreas, ma i le taimi lava e tasi e le oʻo ai i se aʻafiaga leaga, ona le manaʻomia ai lea ole togafitiga. Togafitiga o se fesuiaiga tatau e tatau ona atoatoa. O le mea lenei o se taumafataga tatau lelei, vailaʻau, physiotherapy.

O le sili atu o le okeni na atiaeina ona o se taunuuga o le faiga o le paʻu e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E i ai taimi pe a fesuisuiai foliga e faaleagaina ai le gaogao o le intestinal. I lenei tulaga, e manaʻomia le togafitiga o taotoga. I fualaau faasaina, o fomaʻi e faatonuina ai vailaau faʻamalosi, fualaau oona, pulu, antispasmodics. O nei vailaʻau tuʻufaʻatasiga e mafai ai e le pancreas ona toe maua lona tulaga masani.


O le lē paleniina o meaai i tamaiti e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le pancreatic

Afai o lenei togafitiga e le o tauaveina se gaioiga o le gland, ae i le taimi lava e tasi o le faateleina o le toto suka, ona faatonuina ai lea o le maʻi ole enzymes ma hormones e faaitiitia ai le maualuga o le suka. Afai o se okeni le lelei e mafua mai i le pancreatitis, lea o loo i le tulaga o le vevela, o le faaaogaina o le physiotherapy e faasaina. O loʻo faʻatulagaina nei e le tagata gasegase le faʻaaogaina o le vai oona ma muamua faʻamalolo.

A maeʻa le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻaaoga se togafitiga o le tino lea e taofi ai le faʻaleagaina o le tino, faʻaitiitia le vavave, faʻasaʻo le tiga, ma faʻafefe ai le toto. O le suiga o le pancreas e le o se faailoga o faʻamaʻi. O lenei tulaga e manaʻomia ai se suʻesuʻega faaopoopo ma se suʻesuʻega a se fomaʻi.

Faʻafitauli o le pancreatic: o le a le mea i le pancreatitis tumau?

O foliga o le pancreatitis e masani ona faʻavasegaina e mafuaʻaga o le etiological, igoa o le morphological, faʻaaliga faʻapitoa, uiga faʻatino ma tulaga, faʻapea foʻi ma vaega.

E leai se tasi na faʻatagaina faʻavasegaina o faʻamaʻi masani. O nisi fomaʻi ua faia se suʻesuʻega e tusa ai ma ituaiga o A. S. Loginov, o isi fomaʻi faʻapitoa e faʻaaoga le faʻavasegaina faavaomalo a Roma o Marseille-Roma.

E tusa ai ma le ICD (International Classification of Diseases), o loʻo maua i lalo o le code K86.0 le pancreatite chronic, o lona uiga o le ava malosi o le faagasologa o le togafitiga.

Code K86.1 e aofia ai isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi - o se mea e afua mai ai, o le toe faʻafeiloaʻi, ma isi.

Ole faʻamaʻi muamua ma lona lua. I le tulaga muamua, o le faʻalavelave masani e amata saʻo lava i le pancreas. I le faʻatonuga lona lua, o togafitiga o maʻi ua maua ona o faʻamaʻi pipisi o loʻo lata ane - o le gall vladder, stomach, etc.

O mafuaʻaga o faʻamaʻi muamua e aofia ai le faʻalagolago i le ava, faʻasologa o vailaʻau, vailaʻau oona, talafaasolopito o ulaula uumi, faʻalavelave faifai pea ma le neurosis.

O le suʻesuʻega o le faʻamaʻi lona lua e mafua mai i faʻafitauli o le gallbladder (cholecystitis ma le fausiaina o maa), cirrhosis o le ate, ituaiga o le hepatitis, maʻi o le parasitic, cystic fibrosis (faʻamaʻi faʻapitoa ma faʻamaʻi o le exocrine).

E tusa ai ma le igoa o Loginov, e faalagolago i le falemaʻi, e maua ai le pancreatitis le tumau:

  • Faiga faʻavave. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i taimi o le toe faʻafouina o le faʻamaʻi, lea ua suia e vaitaimi o le faʻamagaloga.
  • O le tiga tiga e o gatasi ma le tiga faifai pea.
  • Pseudotumor form. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga faʻamalosi.
  • Painless poʻo le faʻagasologa. E masani ona suʻesuʻeina i le le lava o le exocrine, e itiiti lava le faʻamautu.
  • Sclerosing pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu ma le ogaoga o le tino o le tino, e atiina ae faatasi ai ma isi faʻamaʻi.

E tusa ai ma le faavasegaina o le Marseille-Roma, o le maʻi o ituaiga nei:

  1. Faiga faʻapitoa. O le faʻamaʻi e tupu i le atinaʻeina o polotini pulu po o maa i totonu o le gland. E maitauina i le tusa ma le 50-85% o faʻataʻitaʻiga uma. I le isi itu, ua vaevaeina i ni vaega laiti. I le tulaga muamua, ua faia saʻo tioata tioata, o le aiology e mafua ona o le le lelei o le 'ai ma le inu ava. I le lomiga lona lua, o maa vaivai, o aʻoaʻoga e faʻavae i luga o le matua.
  2. Pacreatitis faʻalavelave eo faatasi ma le faʻalavelaveina o le pancreatic ducts poʻo le neoplasm tumo.
  3. Flammatory form. Gland fibrosis o loʻo i ai.
  4. Faiga faʻatau po o tumutumu moni (faʻasolosolo).

E tusa ai ma le faʻavasegaina o Loginov, o le pancreatitis faʻalavelave e tele tikeri o le mamafa - agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

O le masaniga masani e mafai ona faifai pea, lea e oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻaleagaina o le gaioiga. O le mumū e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo ogaoga ogaoga i se taimi pupuu.

Faʻatasi ai ma se maʻi faaumiumi i le tino, o le a le mafai ona suia ni suiga e le mafai ona suia, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina atoatoa o le tino. I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, o le maʻi ua vaevaeina e tusa ai ma le faʻamalosi.

Uluai (muamua le taimi) mo le umi o le sili atu ma le sefulu tausaga. O loʻo faʻaalia i vaitaimi umi o le faʻamagaloga, ae ui i lea, ma e le o toe umi se taimi o le faʻamalolo. O le tiga i lenei laasaga o le feʻaveaʻi solo, e masani lava ona maua mai le faʻamaʻi o tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. O le maʻi pipisi o le Dyspeptic pe a uma togafitiga ua uma ona faʻamalosi.

I le lumanaʻi, o loʻo alu le faʻamaʻi. E iai faʻamaoniga o le le atoatoa o le exocrine, e matua malosi lava. O le tiga o le tiga e fai si laʻititi, ae fai mai fomaʻi e leaga lenei mea, talu ai o le fou fou o le faʻaleagaina o mea e fai i totonu o le paʻu.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia o le faʻaleagaina o togafitiga, e tele ni faʻafitauli ua tupu. E i ai faʻafitauli matuia, e masani lava o vailaʻau faʻatasi ma se faʻalogona faʻalogo e le fesoasoani e faʻamafiesea i latou. Ua maitauina le mautu o le syndrome dyspeptic.

O faʻafitauli e tulai mai (e tusa ai ma le faʻavasegaina o Ivashkin):

  • O le vevela o le keke e faʻalavelaveina.
  • Faʻailoga o le maualuga o le maualuga.
  • Iniseti aloese.
  • Faʻafouina o inflammatory - cysts, cholecystitis, faʻalavelave faʻaleagaina, le totoʻa i le manava, ma isi.
  • Faamai o le endocrine: o le pancreatic form of diabetes mitusitus, hypoglycemia.

O le ono tulai mai o le kanesa o le pancreatic i tagata mamaʻi ua maua i le pancreatitis e masani ona faateleina.

Pue ma le punou o le pancreas - mafuaʻaga ma togafitiga

E masani lava i le faʻatinoga o loʻo i ai se mea e pei o se paʻu o le pancreas. O faʻasologa e masani lava ona maua i tamaiti. O le fale o le falemaʻi e masani lava e laʻititi. O le mea lea, e tele matua e fiafia i le matautia o lenei maʻi ma pe mafai ona togafitia.

O le pancreas o se totoga taua o le masini vai. Fai mai fomaʻi e mafai e lenei okeni ona i ai se fesuiaiga eseese, ae le o loʻo faatatau i faiga faʻaleaga. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino. I tagata laititi, e mafai ona faʻalauteleina, i isi e mafai ona i ai i le foliga o se tulaga.

E taua foi le matauina o le pancreas e suia pe a sui le tulaga. Pe a taoto se tagata i lona tua, o le okeni e alu i lalo. O le taimi lava e ala ai o ia, o le a toe foi mai le pancreas i lona tulaga.

Talu ai ona e iloga i le tulaga ese o le suia o le tino, e mafai ona punou, faasaʻo, pe pi. O le mea lea, e le o mafaufau fomaʻi lenei faiga o se ituaiga o anomaly.

O le sili ona taatele le punou o le pancreas i se tamaititi. O le mea lea, a maeʻa le suʻesuʻega, e amata e matua ona fafaguina se atuatuvale. Ae aua e te popole, aua o sea ituaiga tulaga e le o se lamatiaga i tamaiti poʻo tagata matutua.

Na o le pau lava le mea e tupu pe a pipii le okeni i se mama malosi ma afifi faataamilo i le duodenum. I lenei tulaga, atonu e faigata i le tagata gasegase ona eli meaai.

I le taimi nei, e 3 mafuaaga e mafua ai ona faia le sili atu o le pancreas. O se tasi o nei mafuaʻaga e lamatia ma ono lamatia ai le tino.

  1. O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le pancreatitis i foliga lapopoa pe faʻalaʻau. O le faʻaleagaina o le tino i totonu e afua mai i se mea faʻapouliuli ma sina mea itiiti i le pito i luga. Afai e iloa le paʻu i se taimi talafeagai ma e mafai ona togafitia, ona toe foʻi mai lea o le paʻu i lona foliga ma lona tele muamua.
  2. O le isi mafuaaga o le sili atu o le fausia lea o se afa.E ui o lenei faagasologa ua manatu e faigata, ae o le ata o le falemaʻi i le tele o mataupu ua toesea. O le uila e le o se mea mataʻutia, ae manaʻomia le mataʻituina masani e se fomaʻi.
  3. O le mafuaaga lona tolu o se lamatiaga i le soifuaga o le maʻi. E aofia ai le foliga mai o se maʻi mama. Ina ia mafai ona suʻesuʻeina lelei, e tatau ona suʻesuʻe faʻasolosolo o le okeni. Afai e leaga, aʻo faʻalauteleina le pancreas, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i oncology.

Glandular tissue form

O le pancreas e ese lona foliga, lea e faalagolago i le nofoaga o le okeni e fesootaʻi ma isi vaega o le gastrointestinal tract, o le i ai o ni vevela poʻo ni tulimanu i vaega eseese o le mucous tissu. Atonu e pisi pe leʻo, ma atonu e foliga tutusa ma le mataitusi "L".

Glandular tissue e mafai ona sui e faalagolago i le tulaga o le tino o le tamaititi suʻeina poʻo le tagata matua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga maualuga, o le pancreas e alu i lalo o le manava. I se tulaga i luga, o le uʻamea e latalata i le pito i tua ma se vaega o sulu i tua o le manava.

Faʻapogai o suiga i le telē ma le foliga o le tino i totonu o tamaiti

O le pancreas o tamaiti e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi tuga ona o se mea na mafua ai ona aʻafia, o meaʻai ma isi aʻafiaga. E masani lava, o le faʻaleagaina e afua mai i aʻafiaga o le pancreatitis i foliga lapopoa ma / poʻo le masani, lea e faʻaalia e ala i ni faʻaaliga manino manino.

O se suiga i le foliga o le pancreas e mafai ona tupu ma pe leai foi se mea e sui ai. O nisi taimi e faʻatasi ai ma se suiga i le telē.

O le aoga o togafitiga o togafitiga i tamaiti e faalagolago i le tulaga o le faaletonu, suiga ma le tulaga e iloa ai le faagasologa. O le faʻaleagaina i le gland e mafai ona mafua mai i:

  • O le tino pancreatitis, lea o le totoga o le okeni e alu aʻe agai i luga ma e laitiiti lava le pala. E mafai ona e vaʻavaʻai i se fao uʻamea poʻo le punou le tele. O le mauaina o se faafitauli i le amataga o le atinaʻe e alofia ai faʻafitauli. O faʻafitauli o pancreatitis e faʻaalia i le nausea ma le vomiting, faʻalava vavae, tiga i le itu tauagavale, tofo i le gutu, fiva. O le tele o taimi, o le fesuiaiga o le laʻititi laʻititi i le taimi masani e mafua ai le faʻaogaina o totoga.
  • O faʻalavelave faʻapipiʻi na iloa e le ultrasound i le tulaga o faʻataʻitaʻiga e le faʻamaonia o le atigi o le okeni.
  • Tumama o loʻo faʻaalia e le tele o faʻasolosolo foliga e le masani ai ma pito i tua e aunoa ma se mata manino. E seasea lava i le tamaitiiti.

Faʻasusu ma punonou o le tino

E leai se taimi faʻafomaʻi mo le faʻalogoina o le pancreas. E mafua lenei mea i le malosi o le tino e suia ai lona foliga e fuafua i le nofoaga. Glandular tissue e mafai ona faia ituaiga eseese - teuteu pe punou, afifi i se mama. O le mea lea, o le punou poo le punou o le pancreas e le tatau ona mafua ai le popolega pe afai:

  • e le faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tamaititi poʻo le matua,
  • e le aumaia ai le le mautonu,
  • e le solia ai le gaioiga o galuega.
  • tiga e susulu i le itu taumatau o le scapula, collarbone poʻo le sternum
  • taʻavale
  • vili
  • sosolo
  • oona tofo i le gutu
  • lanu enaena.
  • ogaoga tiga i le manava po o le itu tauagavale o le hychochorium
  • fufulu
  • taʻavale
  • faasolosolo filemu i le vevela.

    3. Faʻafefeteina o le gallbladder i le tele o nofoaga. O lea mea e le masani ai. O mafuaʻaga mo le fausiaina o le televave o le gallbladder i le taimi e tasi e mafai ona avea ma le faateleina o le tele o le vevela lava ia, o maʻa na faia i totonu poʻo le le faia foi o totoga o loʻo totoe i totonu. O le faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia foʻi ma le tiga ma le nausea.

    O le togafitiga e faʻaaogaina ai faʻasalaga o le sana, masima o sana, ma falaoa pipi ma polu, lea e afa afa itula ao leʻi faia le taumafataga i le aso, 1 teaspoon taitasi. I lenei tulaga, o le pollen e tatau ona muamua ona faatumulia i le 150 g vai ma faʻaosoosoina mo le 4 itula.

    Gallbladder Diet

    1. E faʻamapulaʻa meaʻai, siamu, meli, suka.
    2. O meaʻai vevela, meaʻai ma falai, faʻapea foʻi ma mea malulu ma salimalie, e le aofia ai.
    3. E tatau ona kuka pe tao tao meaai.
    4. O fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao ma le mumu lelei.
    5. E tatau ona inu tele le vai.
    6. E fautuaina e 'ai le paluga kuka poʻo le tao tao ma inu piakiniki i aso uma.

    I le avea ai ma se manatu faapea, o le punou o le pancreas ua toesea i upu faafomaʻi. Le mafuaʻaga mo lenei mea o le mafai gafatia o lenei tino ona fai se isi fomu, e fuafua i le nofoaga. O le tino o le pancreatic e faigofie ona gagau ma faasaʻoina, o lea la e le tatau ona afaina ai lenei popole, aemaise lava pe afai:

    • e le afaina ai
    • e le afaina ai le galalaina.

    E ui lava i le mea moni e faapea, e le oi ai faʻasologa o togafitiga, e le o se mea e masani ai mo matua le lipotia o le sili atu o le pancreas i le tamaititi i le taimi o le suʻega. I se tulaga faapena, e tatau ona manatua e le o se mea le tumau lenei mea, aua i pepe faatoa fananau mai o le uʻamea e foliga i foliga o le tina (o le ulu laʻitiiti ma le tino gaʻo).

    I le faagasologa o le tuputupu ae, o le okeni e faasolosolo malie ona fesuisuiaʻi foliga, faʻagasolo pe fai sina pisa. Mai matua o le pepe e naʻo le manaʻomia e tuʻuina atu se paleni taumafa ma le puleaina o otaota.

    Laga o le tino

    O le pancreas e mafai ona ese lona foliga. I nisi o tagata ua punou, o isi e foliga tutusa ma le mataitusi "L", o isi e iai lona foliga lautele. O lenei vaega e faalagolago i le nofoaga o totoga vavalalata, faʻapea foʻi ma le i ai o faʻalaʻo ma faʻamalamalamaga i matagaluega eseese.

    Pe a suʻeina se tamaititi poʻo se tagata matua, e mafai ona e iloa o le pancreas o loʻo i ai le malosi e gaoioi ai. O lea la, i le tulaga maualuga, e alu agai i lalo, i lalo o le manava. Afai o loʻo tu se tagata, ona latalata lea o le okeni i le pito i tua, na o se vaega itiiti lava e "natia" i tua o le manava.

    Afai o le sili atu o le pancreas e le o se togafitiga, o lona uiga o le leaga o le okeni e manaomia ai le matauina e tagata tomai faapitoa. I se tamaititi, o lenei mea matautia ua avea ma se taunuuga o maʻi nei:

    • Lapatai pancreatiti. O lenei faʻamaʻi o se mea matautia i le pancreas. I le pancreatitis, o le maualuga o le totoga o le okeni o loʻo matauina ma o sina mea itiiti lava le faʻaleagaina. E mafai ona fai uma le pulumu, ma le tele o le punou. Afai e maua le faamai i se taimi vave, o le togafitiga o le tamaititi e aoga ma fesoasoani e puipuia taunuuga le lelei. E faigata ona iloa le pancreatitis - i se foliga masani e faʻaalia i le nausea, vomiting, manava manava, tiga i le itu tauagavale, o le le fiafia i le gutu, ma le faateleina o le vevela o le tino. O le gasegase ma le faʻamalolo e le togafitiina e faʻalavelaveina, lea e mafai foi ona mafua ai le faʻaogaina o totoga.
    • Cyst O le mea e leaga ai, e le mafai ona suʻeina auiliiliga auiliili, e oʻo lava i le ultrasound. Ae ui i lea, e mafai ona iloa se faʻasolosolo i se faʻasologa e le faʻamaonia o le nofoaga o le pala. Faʻatau togafitiga faʻasaʻo ma suʻesuʻega taimi ole faʻamaʻi.
    • Tumo O se mea e le masani ai le pancreas, o loʻo faʻaalia e foliga mai e le o iai ni tuaoi manino, atonu e taʻu mai ai le tumo. I tamaiti, o lenei mea matautia e seasea lava, ae o loʻo faia lava.

    E tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete le paʻu o le pancreatic i se tamaititi e iloa ai le faʻamaʻi i se taimi vave. E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻamaoni, le paleni o meaai ma le tino pancreatiti.

    O le faʻamaloloina o mea e leʻo faʻaalia i taimi uma le togafitiga o le okeni ma le i ai o le maʻi. O lenei vaega e tatau ona na o se malosiaga mo le suʻeina lelei o le tamaititi.

    O le sili atu ma le faʻalogoina o le pancreas e le o se faʻafitauli poʻo se faʻafitauli. E na o le tasi lava le tiute a matua: ia tuʻuina atu i le tamaititi meaʻai lelei ma lelei ma mataʻituina ma le mataʻituina lona faʻalaumalie. Soo se faʻafitauli e tatau ona faʻatalanoaina e se fomaʻi.

    Gland punou, e le pei o le faaletonu, e le taitai atu ai i faʻafitauli faʻaanatura ma le gaioiga.O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le curvature o le tulaga patino o le tino ma le gaoioi o le gland ona o lona alualu i luma faifai pea.

    O le faʻamatalaga i se tamaititi o le faʻailoga o le pancreatic e masani lava o se 'alofaga mo matua e popole ai. O le tino e masani ona suia lona foliga i le taimi o le tuputupu ae o tamaiti, le tulaga na faia ai le suʻega. O lea la, i le tulaga maualuga, e tasi lona foliga. I le tulaga saʻo, o le suiga o suiga.

    O le pendreating bowing e manaʻomia ai le faʻaeteete faʻaeteete e pulea ona suiga. I lenei setete, o le meaai pito sili ona taua, o se mea paleni pepe, o se mea filemu e pei ona mafai ai. Ma o le fesili pe o le a le mea, na o le tausiga faamatua ma le fiafia o le a tumau pea le tali. O le tamaititi o le a sili atu i lenei faafitauli.

    Faʻavalea o le pancreatic e tuʻufaʻatasia ai se mea e ese ai le popolega. O se faailoga o le faʻaleagaina e manaʻomia ai se suʻesuʻega maeʻaeʻa maeʻaeʻa i auala uma e maua. Afai e faʻamaonia le siama, ona tatau loa lea ona togafitiga togafitiga. I togafitiga, faʻaaoga togafitiga faʻapitoa:

    • fualaau
    • tagata
    • taotoga
    • suia tulafono faavae paleni o taumafa i se taumafa faigata.

    O ituaiga uma o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻaalia o le faʻamaʻi: taofi le tiga o le tiga, toe faʻafoisia galuega o le fatuina o se aofaʻiga o enzymes, faʻaitiitia le afaina ma isi faʻamaoniga. E manaʻomia tamaiti ile falemaʻi. O togafitiga faʻapitoa ma togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e faʻasaʻo vave le faoa faamalosi.

    O tagata gasegase laiti e faʻaalia i le droppers, filifili filifilia faapitoa o fualaau talafeagai, o le auala o le latou pulega. I le tausiga o le aiga, ia gauai atu i meaʻai. E tatau ona pei o le le faʻaosoosoina o le gaosiga o le okeni. O meaai paleni e sili ona lelei. E mafai ona tuʻuina atu i le tamaititi i le afiafi. O meaai e faʻateleina ai le gaosiga o enzymes. O meaai faasinomaga e afaina ai tamaiti.

    O le mea lea, aotelega, e tatau ona matauina eseesega i le paʻu, curvature ma le faʻaleagaina o le okeni. O faailoga uma e lua e manaʻomia ai le suʻesuʻega, matauina, ma, pe a manaʻomia, togafitiga.

    O le pancreas e tāua tele i le galuega a le tino. O loʻo faia ai galuega endocrine ma exocrine, e nafa ma le faʻapalaina o meaai ma faʻapipiʻi ai enzymes.

    I le maitauina o togafitiga o le ultrasound, aemaise lava, o le faʻaleagaina, e tatau ona vave faia se suʻega atoa e faʻalavelave ai, ma mafai ai ona puipuia, solitulafono matuia ma faʻafitauli.

    O le mea na mafua mai ai, le le atoatoa o meaʻai ma isi mea e mafua ai ona faʻalogoina le paʻu i tamaiti. O faʻamaʻi pipisi o le tino, aemaise lava o le pancreatitis i lona eseesega uma, e masani ona nofosala i le mea moni e leaga le gland.

    O le punou o le pancreas i se tamaititi e le o taimi uma e fesootaʻi ai ma lona maʻi matuia. O le totoga a tamaiti i lona atinaʻe e patino lava. E tuputupu ae ma le tuputupu ae o le tamaititi. Mai le laʻititi i le 10 tausaga, o lona umi e faʻatupulaʻia 3 taimi, suia lona tulaga.

    O le aʻoga e muta i le 14 o ona tausaga. Faatasi ai ma lona tuputupu aʻe, o mea e faʻaleagaina ai ma mea e mafai ona matauina. Afai e leai se isi faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi i le taimi o le siakiina o le curvature, ona mafai lea ona faʻamoemoe o le a mavae le taimi o le a paʻu ai le paʻu pipili. O meaai lelei pepe ua faatulagaina lelei o le ki lea i le soifua maloloina o le tino.

    O le a le faaletonu o le pancreatic ma o iai se faʻafitauli o le soifua maloloina? Afai, a uma ona faia se suʻega o le ultrasound, ona iloa lea o se suiga i le fausaga poʻo le tulaga o gaioiga i totonu, o le mea moni lava o se faailoilo o loʻo i ai nisi faʻafitauli o le soifua maloloina. O se faʻataʻitaʻiga e pei o le faaleagaina o le gland o le ki i le faia o se siama.

    O le pancreas e matua ese lava lona foliga, e fuafua i uiga patino o le nofoaga o totoga lata ane i totonu o tagata. I nisi, ua faʻaloloaina, i isi atonu o le a avea ma foliga o se tulaga.

    I lenei tulaga, e mafai ona suia le pancreas pe a suia e se tagata le tulaga. I le tulaga maualuga, o le okeni o le a maua i lalo, ae o le a agai atu i tua pe a tu le tagata.

    Talu ai ona o le pancreas e ese le suiga o foliga, e mafai e ona atigivae ona punou, faʻamalo pe pi. O le mea lea, o le faagasologa o le suia o foliga o lenei totoga i totonu e le faʻaaogaina i togafitiga.

    Faʻataʻitaʻiga o aso nei e na o le tolu mafuaaga e mafai ai ona faʻaleaga le pancreas, ma o se tasi o mafuaʻaga e sili ona matautia. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina le asiasi soo i fomaʻi mo se suʻesuʻega mo le faʻamoemoe o le puipuia, ina ia iloa ai le iai o faʻamaʻi tuga poʻo faʻafitauli i le taimi.

    O le gasegase o le maʻi e mafai ona faʻaleagaina:

    • Ona o le gasegase po o le popo pancreatite. I lenei tulaga, o le totoga i totonu o le tino e faʻavauvau faʻalelei ma sina siʻitiaga maualuga luga. Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi ma ua amata le togafitiga talafeagai, o le a le toe faʻaleleia pe toe foi i lona nofoaga masani. I le tino o le pancreatitis, o le tagata e gasea, vomia, vavae mama, tiga i le itu tauagavale, o le le fiafia i le gutu, faapea foi le faateleina o le vevela o le tino. O le gasegase ma le faʻamalolo e le togafitiina e faʻalavelaveina, lea e mafai foi ona mafua ai le faʻaogaina o totoga.
    • Ona o le fausia o se afa. O lenei togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e leʻo taʻua o se faʻamaoniga o le maʻi, ae avea o se avanoa mo se suʻega atoa o le setete o le soifua maloloina ina ia iloa ai poʻo le a le ituaiga o maʻi o loʻo i ai i se tagata. O le mea moni o loʻo i ai se uila o le pancreatic e masani lava ona taʻuina mai e se vailaau manino ua suia i le ata, lea e le mafai ona maua i faailo o le ultrasound apparatus.
    • Ona o le fausia o se paʻu. O nisi taimi o se mea e pei o le palacreatic disformities e mafai ona lipotia ai e amata e se tagata ona faʻaleleia le toto oona o le tino. O le mea moni, e mafai ona latou talanoa e uiga i lenei mea pe afai o le ata o le ultrasound o le itu o le pancreas ua faʻaleagaina, ma o le okeni lava ia e faʻalauteleina. O faʻamaumauga o le suʻega ultrasound e le o le faavae mo le suʻesuʻega, i le taimi nei, o suiga o le ata o le a avea ma faailoga o mea matautia.

    E na o ni nai māfuaaga e mafai ai ona faʻaleaga le pancreas. Faatasi ai ma i latou, o loo i ai se tasi e lamatia i le ola o le tagata. E talitonu o le faʻamaʻi e sili atu le puipuia nai lo le togafitia mulimuli ane, o le mea lea e fautuaina ai e asiasi i fomaʻi ma se faamoemoega faʻapitoa mo suʻesuʻega ma faʻamatalaga.

    E mafai ona tupu le palapopoʻa pancreatic mo mafuaʻaga e pei o le:

    • Aʻo poʻo le chronic pancreatitis. I lenei faʻamaʻi, o le okeni e alu maualuga atu i luga mai lona nofoaga masani, o lona faʻaogaina o mea leaga e tupu. Afai e te iloa pancreatitis i le taimi ma amata ona togafitia, ona taofia ai lea o le suia o le tino ma iu ai ina toe foi i lona laulauina masani. Ae ui i lea, o le faailoagofieina o lenei faamaʻi o nisi taimi e faigata ai, ona e iai foi foliga tutusa ma isi faaletonu o le tino. I le foliga lapopoa, o le pancreatitis e faʻaalia e pei o le nausea, vomiting, faʻalava vavae, tiga ogaoga i le itu tauagavale, afaina, fiva ma le le fiafia i le laulaufaiva. Afai e le togafitia le faʻamaʻi, ona avea lea o se foliga masani, lea e mafai foi ona avea o se mafuaaga e suia ai foliga o le pancreas.
    • Cyst E oʻo lava i le ultrasound e le mafai ona faʻaalia atoatoa le tulaga o lenei totoga i totonu. Ae ui i lea, o le uila e mafai ona faailoaina i se nofoaga o le leaga o le a le mafai ona faʻamaonia mo se tino. E le o se vaega tuusao lenei o le maʻi, ae naʻo se mafuaaga mo le toe suʻesuʻeina.
    • Tumo O nisi taimi o se suiga i le foliga o le pancreas e mafai foi ona faailoa mai o le tagata maʻi e atiina ae se tumo.I lenei tulaga, o le a le toe manino le faamatalaina o le taʻavale o le gland, ma o le okeni lava ia o le a matua faalauteleina. Afai o nei suiga le lelei e maua ona o se taunuuga o le ultrasound scan, e tatau ona faaauau le suʻesuʻega ma le faia o suʻesuʻega e pei o le CT ma le MRI, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le biopsy o le mea ua faaleagaina.

    Faailoga i se Matutua

    Faailoga o le punou o le gland i se tagata matua e le mafai ona faʻailoaina ma e le mafua ai se faʻalavelave le mautonu. O le tele o taimi, o le paʻu o lenei okeni e fenumiai ma le fesuiaʻiga o le gallbladder, e ui o le tagata muamua e mafai ona avea ma maʻi faʻapitoa ma e le o se faʻamaʻi lava ia.

    Ae i se paʻu malosi, lea e mafai ona faʻaalia e ala i faigata faigata, e mafai ona foliga mai i lalo:

    • ogaoga tiga i le manava, faʻatasi ma le tiga,
    • masani ona manava

    I le tele o tulaga, o le sili atu o le pancreas e le afaina ai ni uiga le lelei. E taua le faamamafaina o le masani ona fenumiaʻi e tagata le paʻu o le paʻu ma le gaso. O le paʻu o le lona lua e mafai ona avea ma se mea fou e le o se faʻamaʻi ma e le mafua ai le le mautonu.

    Ae peitaʻi, afai e faʻafefete le moli i luga o le itu, e mafai ona matauina nei faʻamaʻi i se tamaititi, pei o se tagata matua:

    • tipi tigaina o le tino
    • vave le manava
    • faateleina faʻamalolo,
    • vomiting ma le gaioiga
    • afaina faʻafefe, i luga o le mafuaʻaga e mafai ai ona atiaʻe le afaina ma le ulutala ulutala.

    Taumafa mo maʻi o le pancreatic

    Afai e le o se mea e mafua mai i faʻamaʻi, o le a leai se afaina o faʻamaʻi, i le aluga o le taimi o le a alu ai i luga o le saʻo, ma ia lelei meaʻai. O sea ituaiga taumafa e le o se mea patino; e aofia ai le 'ai o meaʻai maloloina, aemaise fualaau faisua ma fua.

    E tatau foi ona e faatapulaaina le faaopoopoina o le masima ma isi mea manogi i ipu, le faaaogaina o ipu vevela ma oloa o le falaoamata, faapea foi ma suamalie.

    E fautuaina e faʻapipiʻi taumafa i le taimi e tasi, 'ai soo, ae i ni vaega laiti. E taua le inu tele vai. O le tausisia o nei fautuaga o le a fesoasoani e fausia ni tulaga lelei mo le faaleleia o le tulaga o le pancreas.

    Pancreatitis Diet

    Afai o le lafoaʻiga ua mafua ona o se maʻi faaumiumi ma pancreatitis, ona togafitia lea o le punou o le gland i luga tonu lava o le togafitiga o lenei maʻi. A leai, afai e le togafitia pancreatitis, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le setete o le gland. O faʻatagaga autu ma fautuaga mo le vaitaimi masani o oloa ia o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

    Mea faasaina:Faʻasaoina oloa:
    kofetotoʻa aano o manu, iʻa, moa
    ava malosikusi falaoa
    mea inu gaʻooloa gaosi susu ma sina pasene laitiiti o gaʻo
    gaʻo gaʻouu, fualaʻau 'aina
    iʻa manaiafalaoa i luga o le vai (kuka, masini)
    tao taomoli malamalama
    oloa na muai faiatoli
    falaoa foufaʻatau
    mea faʻafiafiafualaau suamalie ma fualaau suamalie e aunoa ma le suka
    soo se ituaiga o pifafaga susu po o le sau
    faasaoamu inoino
    oloa ulaula
    fualaau suamalie
    vaʻavaʻa tele
    sausage, ma isi.

    O le taumafataga maloloina i lenei tulaga o le numera numera 5 lea e masani ona fautuaina e fomaʻi mo le togafitiga o le pancreatitis, lea e mafua ai le punou. O ona mataupu faavae o loʻo i lalo:

    1. Faʻesea meaʻai e mafua ai le afaina poʻo le manava.
    2. Meaʻai ma ipu e faʻaleagaina ai le mucous membrane poʻo le mafuaʻaga o le mumūina o le tino o meaʻai.
    3. O le faʻaaogaina o le masima ma le fiber e faʻatapulaʻaina, lea e aʻafia ai foi le faʻaleagaina o aʻa.
    4. E tatau ona iai ni fualaʻau manogi e tatau ona taumafa.
    5. O le meaai e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave, lea e faigofie ona eli.
    6. O vaega laiti e maua ai le malosi o le malosi.
    7. Taumafa masani i le taimi tutusa.
    8. Taofi soʻo se meaʻai falai.
    9. O le faʻaaogaina o le uu, kuka, tao tao i le meaʻai.

    O le tausisia o nei tulafono o le a fesoasoani e le gata ina ia fofo ai le pancreatitis, ae ia taofia ai foi le atinaʻeina o le gland pe faaleleia lona tulaga.

    Masalo o tagata uma e iloa o le matafaioi a le pancreas i le tino o le tagata e tele tele. O ia e nafa ma le faʻamautinoaina o le lelei o le 'aina o meaʻai, lea e le mafai ona aunoa ma le auai i faʻamaʻi o le pancreatic enzymes. E le gata i lea, o hormones o lenei gland e faʻatautaia ai se mea taua e pei o le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Afai o le mumū o le pancreas e tupu, ona faʻaleagaina uma lea o taualumaga o loʻo i luga. O lenei maʻi ua taʻua o le pancreatitis.

    E tupu mai i tagata eseese i auala eseese: o loʻo feagai se isi ma ona foliga lapopoa, ma o se isi ua leva ona mafatia i le faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o le paʻu mo le tele o tausaga. I lenei tulaga, ei ai taimi toʻafilemu e le faʻafefe ai le gland, ma o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le maʻi.

    O a mafuaʻaga o pancreatitis

    E masani lava, o le mumū o le pancreas e mafua ona o le inu soo. O le atinaʻe o pancreatitis e aʻafia i gallbladder faamaʻi ma, muamua lava, o le i ai o maʻa i le gallbladder e fesoasoani i lenei mea. O nei mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le faagasologa e sili ona taatele. E tusa ai ma fuainumera, oi latou ia e 95% o mataupu o le malosi lea mo pancreatitis.

    Ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi pancreatic, o le mafuaaga e masani ona faigata ona fuafua.

    O le a le mea e tupu i le mumu o le pancreas

    O se taunuuga o soʻo se soliga, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina poʻo le vavalalata o le papa pancreatic, nai lo le gaosia o enzymes talafeagai ma le felauaiga i le duodenum, o nei enzymes ua faʻaaogaina i totonu o le pancreas.

    E le mafai e Enzymes ona oʻo atu i le mea o loʻo i ai a latou galuega o le faʻailoaina o meaai, ae faʻaputu i le paʻu ma amata ona eli lona tino. Faʻasaga i lenei talaaga, o loʻo tupu ai se faʻalavelave le lelei - pancreatitis.

    E faʻapefea ona iloa le pancreatitis ma le gaʻo

    Pe a oo mai i le faaletonu o le gaioiga o le galue i totonu o se tamaititi, o le mea muamua lava e tatau i matua ona fai o le faʻamaoniaina lea oa latou meaʻai. O nisi nei o mataupu faavae o taumafa i taimi o maʻi:

    • 'ai meaai i ni vaega laiti. O le va i le va o atopaʻu e le itiiti ifo i le fa itula,
    • e tatau ona vavae ese mai le taumafataga soʻo se oloa e "faʻaita" ai le pancreas: gaʻo, mea vevela, ipu faʻamamafa, sukalati, meaʻai vave. E fautuaina e faʻapipiʻi pe faʻamaʻaina oloa, tautua i se pepa faʻapala,
    • sogasoga e tatau ona aloese ma o le lisi e le tatau ona faʻamaualuga faʻatasi ma meaʻai protein. E tāua le faʻamautuina o le paleni, faia o le taumafataga eseese ma aofia ai oloa gaʻo.

    Aʻo leʻi amataina le vailaʻau a le tagata lava ia, e matua fautuaina lava e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi! O lea e mafai ai ona sili atu le faʻamaonia lelei o le siakiina ma faatoa maeʻa ona faia ni metotia talafeagai.

    O le faʻalogoina o le pancreas i se tamaititi o se tasi lea o mea ua vavaeeseina i le fausaga o lenei okeni. E leʻo taimi uma e fesoʻotaʻi ma togafitiga.

    I le faʻaopoopoga, o le okeni o loʻo i le ogatotonu o le manava, i tua, e lata ane i le pito i tua o le manava - ua vaeluaina na o le omentum (lapoʻa gaʻo), o lona ulu e fesootaʻi ma le duodenum (duodenum), o le siʻu e latalata i le lau, e mafai ona e vaai i le ata. O le uʻamea e lua ona gaioiga i le tino: e faʻapipiʻi ai le enzyme o meaʻai e aofia ai le talepeina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo, ma gaosia ai hormones o le gaioiga i totonu (inisalini, glucagon, kallikrein), e nafa ma le gaosiga o le gaʻo. O le mea lea, soʻo se faʻafitauli faʻaanatura ma le gaioiga e oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga o le digestive poʻo le endocrine galuega.

    O le tuusaunoaga o le totoga malosi lea, pe a ufiufi e le pancreas le pulou o le duodenum, ma liliu ai e pipiʻi i le gland tissu. O se togafitiga e seasea ma o se mea le tumau.Masalo o le atinaʻeina o le faʻalavelave, lea e manaʻomia ai le faʻaosoosoina vave o le soifua maloloina.

    Pancreas mamanu

    E masani lava, o foliga o le gland e eseese. E tupu:

    • faʻaloloa (i nisi o tamaiti, o ona matagaluega uma - ulu, tino, siʻu, toetoe lava i le laina tutusa),
    • punou i se tulaga patino,
    • i le tulaga o le mataitusi L,
    • kolupell-shaped
    • fusi i totonu o se mama.

    O nisi taimi pe a maeʻa le suʻega, ua logoina matua o le tamaititi ua punou i le paʻu. E mataʻutia ma mataʻutia lenei mea. Ae o sea faatulagaga e le aofia ai se lamatiaga i le gasegase po o le soifua maloloina lautele, sei vagana ai le mea mulimuli. O nei mea uma o se eseesega o le masani.

    Ona o ona sootaga ma le duodenum ma le peritoneum, ua mausali ma e le suia lona tulaga e faatatau i totoga tuaoi, e fuafua i le nofoaga o le tino o le tamaititi.

    Lapatai pancreatiti

    I totonu o le pancreatitis, o se taunuuga o le gland, e mafai ona siʻitia i luga. O le iʻuga, e suia ona foliga: e mafai ona faʻaalia i lenei mea i se paʻu uʻamea poʻo le tele o le punou. O le faʻaleagaina e sili atu ona taatele i le faagasologa masani.

    O le faaletonu e tupu i le i ai o kesi - faʻaleleia o faʻavae, faʻamapulaʻaina i le paʻu i totonu o le tino o le okeni. E mafai e se uila ona oʻo atu i ni laasaga eseese, e le afaina ai lagona faʻapitoa - e lagona lelei le pepe, o le mea lea, e leai ni auala faʻapitoa e iloa ai, e le mafai ona iloa. O se uila o se faʻalavelave faʻafuasei i le taimi o le faʻamaonia o le ultrasound. I tamaiti, e iloa ai tumutumu o gasegase.

    O le faʻamaʻi o le Polycystic o se numera telē o kesi fefiloi. Faʻamanatu atu i le honey beebs. E maua i le taimi o se faʻalapotopotoga faʻapitoa i le parenchyma o le ate, totogo, fatugaʻo, ovaries.

    Faʻafitauli faʻafitauli tau atinaʻe

    O faʻafitauli o le atinaʻe o loʻo i ai se matafaioi i le fesuisuiai o le pancreas i se tamaititi mai lona fanau mai. Latou te le faalagolago i le auala e tafe ai. Faatasi ai ma faaletonu faʻaleagaga o le pancreas, o le pepe fou e lagona le masani. E le afaina ai lenei mea.

    O se mea e pei o le pacreas o loʻo siomia ai le duodenum i soo se tulaga, e mafua ai le faalavelaveina. E faigata ona vavalalata ma le kanesa o le ulu, lea e oʻo atu i totonu o le puipui o le intestinal.

    O le taʻavale - i totonu o le puipui o le duodenum poʻo le gall juu, e maua ai se faʻasalaga faataamilosaga e oʻo i le 2.5 cm, lea e latalata i le tino o le tino i le tulaga o le faʻalogo. Ae o tamaiti e seasea lava.

    Faʻasalaga faalua - mataupu o le tino ma le siʻusiʻu e tasi le ulu o le gland o loʻo faʻamatalaina, faʻapea foʻi ma vaʻaiga lua e lua e tutusa.

    I le faʻalavelave, o le faateleina o le gland i le tele e tupu i le aso lona lua. Ua faateleina, ua leiloloa le tala i le ultrasound. O le taamilosaga solo e aunoa ma ni taʻaloga manino o loʻo fuafuaina - o le hematoma poʻo le necrosis, lea e solia ai foliga masani o le gland. O lenei ata o loʻo mataituina ma se manua tuga malu.

    I se faʻalavelave matuia, faʻatasi ai ma le malepe, i itula muamua e naʻo le ulu poʻo le vaega o le tino e fuafuaina. I le lumanaʻi, ona o le tafe toto ma le maeʻa o le vai o le pancreatic, o le a faʻafefeteina ai le taʻavale, o le okeni e matua tele lava, e le faʻateleina lona siʻitia.

    Pelu pe kink o se okeni?

    I upu faʻalaʻau maloloina e leai se manatu o le punou, punou, punou o le pancreas. O meaola e faʻaaogaina e mafai ai e le tino ona punou, faʻasaʻo, ma oʻo lava i le gaugau i se mama. O le suʻesuʻeina o le faʻalogoina o le pancreas e le maua ona o le leai o se lamatiaga i le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. O se mea matautia le punou pe afai o le pancreas e aofia ai le pulufana o le duodenum ma se mama - o le a tuʻuina atu lenei faʻatasi ma faʻamatalaga o falemaʻi.

    Metotia mo le togafitia o togafitiga i tamaiti

    O le nofoaga o le pancreas i le itu i tua e le mafai ai ona faʻaleleia, ma fuafua le suiga i le tele, foliga, faʻaopoopoina faʻavaega. O suiga faʻaleagaga e le faʻaalia i taimi uma i faitioga ma faʻamatalaga faʻapitoa.

    I le tulaga o le faʻaleagaina e fesoʻotai ma le pancreatitis pulapula poʻo le chronic, e mafai ona faia se suʻesuʻega e faavae ile:

    • faasea
    • se tala auiliili
    • suʻesuʻega falesuesue.

    O le faʻamaʻi o loʻo i ai faʻamaoniga faʻapitoa e leʻo patino, ae faʻavae i luga ia i latou, e mafai ona masalomia le faiga o le inflammatory:

    • mataʻutia mataʻutia
    • (38-39 tikeri),
    • tiga i pupu, i le itu tauagavale o le hypochondrium, po o le herpes zoster,
    • e aunoa ma se toomaga
    • manava manava

    O suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe o le a fesoasoani e faʻamaonia ai le faʻamaonia:

    • suesuega lautele o le toto
    • ma faʻamalosi mo se maualuga maualuga o le amylase ma isi enzymes - o se faailoga o le pancreatitis,
    • kopi
    • auiliiliga o feces mo le elastase.

    Afai e tusa lava pe a uma le ata, e le o manino le ata, ona faia lea o se sonography (ultrasound), pe a tatau ai. I luga o le ultrasound, ua fuafuaina le totoga o le fatuga, o lona suiga ma se laititi laʻitiiti ma le okeni e siitia.

    I isi tulaga o le faʻaleagaina, o le auala autu o faʻataʻitaʻiga o le ultrasound poʻo le CT, talu ai o faʻataʻitaʻiga masani e masani ona le o iai, ma o suʻesuʻega suʻesuʻega e le o faʻamatalaga. Afai e masalomia se maso, e faia se MRI, e faia se biopsy i se suʻesuʻega o suʻesuʻega.

    Fomaʻi

    O le pancreatitis o se mafuaaga taatele o le foliga mai o se uila felafolafoai, lea e aliali mai ma se lagona mataʻutia. Faatasi ai ma le taimi talafeagai ma le lelei togafitiga, toe foi mai le iron i le masani. O le mea lea, e tatau ona amata togafitiga i le vave e mafai ai ma le faʻaaogaina o:

    • antispasmodics,
    • fomaʻi
    • enzymani sologa.

    E tusa ai ma le lauiloa o le fediatrician Yevgeny Komarovsky: o le togafitiga o pancreatitis e aofia ai le le atoatoa ma le soifua maloloina.

    Vaitalaʻau

    O fualaau o togafitiga o se auala e togafitia ai se togafitiga e mafua ai le punou poʻo le faʻaleagaina o le pancreas e le talafeagai. I totonu o le pancreatitis po o le faʻavavevaveina o le faagasologa masani, ua solia: e mafai ona faʻatetele le ala i le faaopoopo. O le faʻamaʻi e matua ogaoga, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia, e masani lava i se faʻalavelave matautia, o le mea lea, e le fautuaina e faʻaaoga togafitiga mo togafitiga. E faʻapea foʻi, pe a iloa se maʻi i le gland.

    I isi tulaga (faʻatasi ai ma manua, faʻalavelave faʻaleagaina, uila), o le auala e le aoga.

    Fomaʻi togafitiga

    O togafitiga o togafitiga o togafitiga e faʻaaogaina mo na o pancreatitis: i le taimi laititi, pe a le mafai e le tama ona 'ai, vai mafanafana mafanafana e aunoa ma le faʻaaogaina o le kesi. O le tele ma le tele o le vai inu oe inu ua fuafuaina e lau fomaʻi. A maeʻa le 2-3 vaiaso, i le vaega o le faʻamalologa le tumau, faʻaaogaina le physiotherapy faʻamalosi e:

    • faʻavavega
    • faaleleia atili o le suasusu o le vai inu,
    • gaoioiga e tetee ai le ita
    • toe faʻaleleia o le toto i totonu o le okeni ua aʻafia,
    • Faʻaleleia le faʻamalosivale o le manava ma duodenum.

    O se auala lelei e:

    • electrophoresis ma le novocaine, antispasmodics (papaverine, platyphylline, No-Shpoi), tapenaga o le palapala palapala palapala (pulu faʻamalolo, peloidin, humisol),
    • faʻasolosolo faʻamalosi faʻasolosolo faʻasolosolo lelei, faʻasolosolo togafitiga gastric.

    O faʻafitauli faigata

    O faʻalavelave o le faʻalogoina o le pancreas e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faasologa o pancreatitis:

    • solia o le tafe o talo,
    • faʻaogaina o le mumusu: cholecystitis, cysts, faʻalavelave faʻaleagaina tele, gaʻo toto,
    • faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma galuega o le endocrin - o le maʻisuka, hypoglycemia.

    Faʻamatalaga talafeagai i togafitiga faafomaʻi ma le faʻatinoga o fautuaga uma, o le a ono faʻaitiitia le faʻafitauli.

    Taumafa mo se tamaitiiti ao maʻi

    Togafitiga e aofia ai Pevzner: e aʻafia ai se faʻalauteleina o mea e maua ai le faʻaaogaina o protein ma le maualalo o gaʻo ma gaʻo. E tatau ona fafagaina le tamaitiiti i taimi uma ma vaevaega: 6-8 taimi i le aso i ni vaega laiti o meaai mafanafana. I le taimi muamua o se ituaiga o meaʻai, ona faʻalautele lea o le taumafataga. O meaʻai, gaʻo, meaʻai falai e le aofia.

    O lenei taumafataga e faʻatautaia ai le pancreatitis. I isi tulaga (manua, paʻu, tumutumu, paluga galue), e le talafeagai.

    O se suiga fesuisuiai poʻo le faʻaleagaina o le pancreas e le o taimi uma e faʻaalia ai faʻamaʻi. Ae o se faʻaaliga lea mo togafitiga, mo se tagata tomai faapitoa ma se auiliiliga auiliili o le tamaititi. Puipuia le amataina o le maʻi ma o ona faʻafitauli e sili atu ona faigofie nai lo le togafitia.

    1. Ostrovsky A.G., Karashurov E.S. Leʻa le Pancreatic Diseʻa: O se Taiala Suesue. Petrozavodsk, 1988
    2. Sokolov Yu.Yu. Faʻamatalaga ma togafitiga faʻapitoa o le leodenopancreatiobiliary anomalies i tamaiti. Faʻamatalaga o faʻamatalaga. Moscow, 2002
    3. Berman R.E. Pediatrics e Nelson. Faʻataʻitaʻia e A.A. Baranova. T.4. M. LLC "Reed Elsiver", 2009
    4. Pediatric gastroenterology, ed. Baranova A.A., Klimanskoy E.V., Rimarchuk G.V. M. 2002
    5. Isakov Yu.F., Dronov A.F. Talosaga a tamaiti. Taitaiga a le Atunuʻu. M., 2009
    6. Losev A.A. Vaʻaia Pediatric: Taiala Suesue. M. 2009

    O le pancreas e mafai ona ese lona foliga. I nisi o tagata ua punou, o isi e foliga tutusa ma le mataitusi "L", o isi e iai lona foliga lautele. O lenei vaega e faalagolago i le nofoaga o totoga vavalalata, faʻapea foʻi ma le i ai o faʻalaʻo ma faʻamalamalamaga i matagaluega eseese.

    Pe a suʻeina se tamaititi poʻo se tagata matua, e mafai ona e iloa o le pancreas o loʻo i ai le malosi e gaoioi ai. O lea la, i le tulaga maualuga, e alu agai i lalo, i lalo o le manava. Afai o loʻo tu se tagata, ona latalata lea o le okeni i le pito i tua, na o se vaega itiiti lava e "natia" i tua o le manava.

    Vitio e uiga i le gallbladder ma le pancreas i tamaiti

    E masani ona faʻaaoga e le fomaʻi le telefoni e faʻamaonia ai faʻamaʻi pipisi. O lenei metotia metotia o le sailiga e le o se mea e logoina, ae e maua i taimi uma, e le pei o le CT ma le IRRI taugata. E masani lava, o gasegase na maua le ultrasound, aʻoaʻo mai faʻamaumauga i totonu o latou pepa faʻasalalau e uiga i le fefaʻasoaaʻi suiga i le pancreas. O le a le uiga o le manatu o le fomaʻi?

    O le a le tala a ultrasound?

    O le metotia e fuafua ai le fausaga o le tino o le vevela o le tino, o latou foliga, lapoa, taʻavale, lalagaina o le parenchyma, o le i ai o fale ma isi faʻavaega. O le faailoga autu o le tufatufa atu o suiga i le pancreas o se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i lona faʻalogo. O lona uiga o le paronyma o le okeni e malosi pe vaivai, pe a faʻatusatusa i le masani, e atagia ai galu o le ultrasonic.
    E le o se faʻamautinoaga le suiga o suiga i le pancreas, ae o le faaiuga a se fomaʻi o mea faʻapitoa. O se faailoga lea e sili ona masani o se faailoga o le maʻi pancreatiti, poʻo le faʻasolosolo, faapea foi ma ona taunuuga. O suiga eseese i le pancreas e mafai ona ese, faʻalagolago i le laasaga o le togafitiga.
    I totonu o le pancreatitis, o le faateleina o le tele o le okeni, faapea foi ma le faaitiitia o lona tino, ua matauina i luga o le ultrasound. I le pancreatitis e le masani ai, o le faaitiitia o le maualuga e fuafuaina e aunoa ma le suia o itu o le okeni. Afai e faʻateleina le faʻasolosolo, o suiga faapena i le pancreas e masani lava ona taʻu mai ai se mea na tupu muamua.
    I se tulaga e le masani ai, o ia suiga e mafai ona tupu mo isi mafuaaga:

    • matua
    • gaioiga faʻafefe
    • solia o le toto i le okeni paranyma,
    • maʻisuka malosi
    • cystic fibrosis,
    • panicreatic atrophy,
    • siderophilia.

    Fibrosis ma lipomatosis

    O le i ai o suiga eseese i le pancreas, fuafuaina e le ultrasound, e masani ona faailoa mai ai le sui o le palanyma o le okeni ma le mea fesootai. A maeʻa ona mafatia mai le pancreatitis, e mafua mai i le inu malosi, ulaula, meaʻai le lelei, o tino ola maloloina e mate. I lo latou tulaga, foliga faʻafefete poʻo mea faʻalelei.
    O le faaupuga "faasalalauina" lava e taʻu mai ai ia i tatou e faapea, o le togafitiga o le togafitiga e maua mai lava. E le o se nofoaga e tasi, ae i le taimi atoa o le okeni parenchyma. Faʻatasi ai ma se faʻamalamalamaga manino o faʻamaufaʻailoga, latou te talanoa e uiga i suiga o le tau. Latou te ono faʻaalia le i ai o se uila, tumo, faʻatulagaga poʻo isi faʻatulagaga.
    Fibrosis poʻo le lipomatosis e le o taimi uma lava e mafua ai suiga fesuiaiga i le pancreas. O nisi taimi o mea faʻafefiloi e suia ai vaega o le necrosis tino tele. I lenei tulaga, o se suiga i le fausaga o le okeni o le a taulai, nai lo le faasalalauina. O le mea lava lea e tasi mo lipomatosis. Afai e ola le tino o le tino i le tele o nofoaga, ae le o le parenchyma, o le a le iloa e le fomaʻi suiga fesuisuiai i le pancreas e ala i le ultrasound.
    E masani lava, o suiga taulaʻi o le taunuʻuga lea o le tino pancreatiti. O nisi taimi o le mafuaʻaga o se tumutumu o fibrous poʻo mea faʻapipiʻi. Ae i le tele o mataupu, faʻasalalau suiga i le pancreas, faʻaalia i luga o le ultrasound e ala i le faateleina o le faʻalogologo o le okeni, faʻaalia le fibrosis poo le lipomatosis ona o le pancreatitis.

    Fesuiai suiga - lelei pe leaga?

    Masalo mai lau komipa faʻataʻitaʻiga na e aʻoaʻo ai e uiga i suiga fesuiaʻi i le pancreas. Le mea e fai Le fiafia po o le fiafia? E faalagolago i le tulaga. Afai e leai se mea e afaina ai oe, ma faʻafesuiaʻi suiga i le pancreas e avea ma faʻalavelave faʻafuasei e fomaʻi pe a suʻeina le tino o le tino, o le mafuaaga lenei mo le le fiafia.
    Ae i se auala eseʻese e mafai ai ona e vaʻai i lenei tulaga pe a faʻavaivaia galuega a le okeni, ma e te iloa. Afai e tiga lou manava, o lau nofoa o loʻo malepe, ma a maeʻa ona 'ai e te lagona le manava ona o le le atoatoa o le tino, o le ae mauaina se ituaiga o siama. Ma e sili atu pe afai o le fomaʻi o mea tau vailaau e iloa ai suiga fesuisuiai i le pancreas i luga o le ultrasound scan nai lo le fibroma, fatuga, siakiina, gasegase poo le kanesa.
    O le faateleina o le mamafa o le okeni e le o faʻatasi ma faʻamaoniga le lelei. E le o se lamatiaga i le ola ma e le faʻaleagaina ai se tagata. O le i ai o suiga eseese i le pancreas e le manaʻomia ai se faʻafitauli pisipisia, o lea mo le tele o tagata gasegase o le tala lelei lea. O le fomai e na o se meaai ma vailaʻau e togafitia ai togafitiga.

    Togafitiga mo togafitiga o le pancreas

    O se suiga tele i le pancreas e le mafai ona faʻamaonia. E le mafai ona faʻaumatia e tusa lava pe taoto. Afai e suia se vaega laitiiti o le okeni, e mafai ona aveese. Afai e tupu mai ni mea faʻaleagaina i soo se mea, o le a le fesoasoani le pulu. Pau lava le mea e mafai ona e faia o le faafaigofieina lea o le galuega o suauu ola maloloina o le okeni ma faʻaaoga fualaau mo togafitiga faʻapitoa.
    Faʻasalalau suiga i le pancreas, e masani lava ona matauina faafitauli faʻafefete. E manaʻomia e le tagata maʻi le togafitiga toe sui. Ona o le atinaʻeina o le le lava o le sua o le pancreatic ma le enzymes, ua ia lagona ai le tiga ma le mamafa i totonu o le manava, leisa. E leai sona manaʻo. A maeʻa ona 'aʻai, aemaise lava pe a uma ona' ai meaʻai gaʻo, manava, manava o le intestinal, ma le mea e mafai ona tupu.
    O le fesuiaiga o le fesuiaiga o le tino e le mafai ona togafitia, ae e mafai ona toe totogi mo le toilalo exocrine. Faia lenei mea e sui ai togafitiga. O le tagata gasegase o loʻo faʻamalamalamaina enzymes digestive i laulau, lea e maua mai le paluga o puaa po o povi. O lenei togafitiga e mafai ai e oe ona taui mo le le lava o le gaosia o a latou lava enzymes.
    E leai se mea taua tele ma suiga faʻafefeteina i le pancreas o le taumafa. O meaai e tatau ona faʻavae, ae masani ona fai. O lea e maua e le tagata gasegase le maualuga o le faʻaitiitia o le avega i luga o le okeni na aafia i le togafitiga faʻaleaga. E tatau ona faʻatapulaʻa mea taumafa. Ina ia puipuia le faʻateleina o uiga o le le atoatoa o le pancreatic, e aoga le tuʻuina atu o le ulaula ma le ava malosi.
    E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Faʻatau atu e fomaʻi fualaau e faʻaleleia ai le manava, faatea ese le tiga o le manava ma le gaioiga, ma faʻasaʻo le nofoa. Ae o na togafitiga e aumaia ai le toomaga le tumau.O le taimi lava e uma ai le gaioiga o le pulu, o le a toe tiga le manava, ma o le a toe foi mai le taoto. O le mea lea, o le mea sili ona taua i le togafitiga o togafitiga faʻapitoa e tatau ona tuʻuina atu i taumafa ma le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme.

    Faʻalogo! O faʻamaumauga i la matou 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. Aua le togafitiga i fualaau oona, e matautia tele, aemaise lava faʻamaʻi pipisi. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi! E mafai ona e faia se taimi i luga ole initaneti e vaʻai ai i se fomaʻi i luga o la matou 'upega tafaʻilagi poʻo le filifilia o se fomaʻi i le tusi.

    Pelu o le gallbladder, faʻasalalau suiga i le pancreas.

    Lelei lelei E 22 ou tausaga, 180/60 le mamafa, talu mai loʻu laʻitiiti sa ou vaai i se gastroenterologist e uiga i gastritis ma maualuga maualuga. Mai le tusa o le 14 tausaga ou te masani ai ona feagai ma faafitauli ma ogaumu (masani i taeao - tele taimi o le manava, tele lava o le ogaumu na fausia pe afa afa. I le tausaga talu ai, na amata ona ia lagona le vaivai i totonu o le manava ma ina ua uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao, ina ua maeʻa ia mezim, na faaitiitia le mamafa ae lei uma atoa. I le ono masina mulimuli ane, o le tele o taimi na masani ai, e masani lava ona maua le masani i le vaitaimi o le 2-3 aso, aʻo le i seasea. I le taimi lea, na suesueina o ia e se fomaʻi suʻesuʻe, o se colonoscopy na faʻaalia ai o mea uma e masani, e leai ni faʻafitauli. Talu ai nei na faia ai se kopi, i se aotelega. siaki i se vaega itiiti, tetelē gaʻo - ala. faitau, o le fiva laʻau e laʻititi. faitau, E fefiloi Slime ma feces. Na le iloa le toto latent, o le ovum ma le protozoa na le maua. Na ou faia foi le ultrasound o le vevela o le manava, o taunuuga e puupuu: o le ate o loo i ai, e manino lava, o le tele e le faateleina. E leai se mea e mafai ona iloa, o le puipui e le o le mamafa, 2.2 mm le mafiafia, o le pancreas o le nofoaga masani lea, O le a le mafai ona faalauteleina ia vaega: Ulu 20 mm, Tino 10.3 mm, Vaʻa 19.6 mm. O le fausaga o le parenchyma e tutusa. Taaloga. maualuga le maualuga, Spleen: o le nofoaga ma taʻavale e tusa lava, manino, lapoa ma foliga - umi 103 mm, mafiafia 30 mm - e leʻi suia, E le fausiaina ia aoaoga. Faaiuga: O le faʻailoga o U-faʻailoga faʻaalia lelei suiga i le pancreas, faʻaleagaina o le fesuiaiga o le gallbladder.

    O nisi taimi i 3-4 masina uma ei ai mea e ese ai le suiga i le lanu o feces: lanu paʻe-gutu. Sa i ai se osofaʻiga o le tiga mai le pito i lalo i lalo o le riʻu 3 tausaga talu ai i le taimi o taumafataga, e 10 minute e le mafai ona faʻasaʻo. (ina ua mavae lenei mea, e leʻi toe maua le tiga).

    Na i ai i le gastroenterologist faatasi ai ma taunuuga o suʻega, o se hermital ma se taumafataga na faatonuina. Le ala lava e tasi mo le auʻiliʻili ile dysbiosis. Mai Hermital Sa ou lagona ua sili atu le lelei o meaai ma ua fia ai le fiaʻai, ae o le vaivai i totonu o le manava e leʻi pasi.
    Ae leai se mea na fai mai e uiga i le gallbladder, e ui ou te manatu o togafitiga e talafeagai, aua faafitauli i le ogaumu atonu e mafua mai i le talo. e mafatia foi i le paʻu ma le manaia. paʻu, pe o le mafuaaga lenei? O lenei la o loʻo ou sailia se isi gastroenterologist e mafai ona taulima faapitoa i le togafitiga o le gallbladder ma le pancreas. Faamolemole taʻu mai pe o a nisi faʻataʻitaʻiga mo le talo. ma le pancreas e tatau ona uia?

    Gallbladder fesuiaʻi

    I le vevela o le gall, e mafai ona faia suiga, togafitiga e fesootaʻi ma le feliuaʻi, punou o le okeni. Afai e tupu lenei mea, ona le mafai lea e le talo ona tafe lemu, e tupu ai le dyskinesia. Tamaiti e sili atu ona faigofie i lenei faʻamaʻi, mai le 5 i le 16 tausaga.

    E foliga mai, i tamaiti laiti, o le tele o le gallbladder o le a avea o se mea e le masani ai, ae i tagata matutua o lenei maʻi o le a avea ma se tali i le mumū masani e tupu i le gall.

    O le autu o le faʻamaʻi o le gaoioi faifaipea, ma liliu atu i le vomiting matuia # 8211, o le faʻamaoniga lenei o le inupia.Faatasi ai ma le vomiting reflex, o le manava o se tagata e sili atu ona tele taimi e masani ai, faʻaalia ai le salivation. E taua le matauina o le i ai o ni faailoga, e talanoa fomai e uiga i se taufaamatau i le olaga.

    Ona o le mea moni o le valavala o le togafini oona e tele mea e manaʻomia, e oʻo mai tiga ogaoga o le tino. E mafai e tamaiti laiti ona tagi i le po atoa. E mafai ona e vaʻaia se isi faʻataʻitaʻiga - galu o le reflux, e oʻo atu ai i le pancreatitis, maʻi o le tino, le afaina.

    O le faʻatauina o ni mea mamafa mamafa, o le malosi tele o le tino e mafua ai le le faia o totoga o loʻo i totonu, e aofia ai le gall vladder. O se taunuuga o lenei tulaga mataʻutia, ua tupu ai se suiga.

    Afai e te aʻafia i le vevela, afaina ma ogaoga tiga i le itu taumatau, e tatau ona e mautinoa le fesoasoani i le fomaʻi, talu ai, o le mea e ono tupu, e tele taimi e fesuisuiai ai le moa. O lenei mea e mafua ai maʻi le atoatoa. O pupuni e aliali i totonu o le pale lava ia, lea e tafe atu ai pele i totonu o le lua.

    O se tagata maʻi e manaomia le i ai o se fetuunaiga ultrasound lea e mafai ai ona iloa uma le taliaina ma suiga i le gallbladder. E mamafa le pipi, o le oneone e aliali mai i le vevela, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia.

    Togafitiga o lenei maʻi e amata i le aveesea o le mumu ma le tiga. O fomai o le a faia mea uma e toe amata ai le tafe o le talo. Mo lenei mea, o le antispasmodics ma fualaau oona o le a faatonuina: No-Shpa, Baralgin, Drotaverin. I mataupu sili ona ogaoga, ave "Tramadol", ma le biliary colic - "Atropine".

    E foliga mai, o se faʻamaʻi, e le mafai ona faʻatuina faʻamaʻi. Faʻailoaina fualaau faʻatasi ma le tele o ituaiga o gaioiga: "Augmentin", "Ampioks", ma isi. A maeʻa le faʻafitauli o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a gasegase le tagata maʻi i fualaau oona, ae naʻo lalo o le vaavaaiga sili a fomaʻi.

    I le taimi o le toe faʻaleleia, o le a manaʻomia lou faia o togafitiga faʻale-tino, e le afaina ai, ae naʻo le fesoasoani. E fautuaina foi togafitiga.

    Pe e leaga le faʻaogaina o le okeni?

    O le pancreas e tāua tele i le galuega a le tino. O loʻo faia ai galuega endocrine ma exocrine, e nafa ma le faʻapalaina o meaai ma faʻapipiʻi ai enzymes.

    I le maitauina o togafitiga o le ultrasound, aemaise lava, o le faʻaleagaina, e tatau ona vave faia se suʻega atoa e faʻalavelave ai, ma mafai ai ona puipuia, solitulafono matuia ma faʻafitauli.

    O le pancreas e tulaga ese. O lona telē ma foliga e fesuisuiaʻi mo tagata taʻitoʻatasi. E aʻafia lenei mea i le tulaga o totoga vavalalata, ona e mafai ona avea ma mea faʻalautele, faʻaloloa pe sili atu foʻi. Leai se mea e faateia ai, o le gafatia o le gland e suia ai le tulaga. Afai e te tu, e alu latalata i tua, ma taoto i lalo, o le gland o le ai lalo ifo o le manava mai lalo, mai le mea moni, o lona igoa o le pancreas.

    Faʻafetai i ia tomai o le faʻalauteleina ma le suia o le tulaga, o 'okeni' 'e mafai' ona punou, faʻasaʻo, ma faʻamalo. O nei faʻamatalaga uma o le masani.

    Faʻaleagaina poʻo le punou, e pei ona masani ona taʻua e fomaʻi lenei mea ofoofogia, e tele lava taimi le tumau i le natura, ma o lea e le mafua ai ni mea faʻapitoa. Afai ua maua oe i se paʻu, atonu pe a mavae sina taimi ma faʻamatalaga faifai pea, o le a le toe i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taatele i tamaiti ma tamaiti. O le paʻu e alu ese i le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻe, ma o le uamea na te mauaina se foliga faʻalanumi i luga o le taimi.

    Pau lava le popolega o le taimi lea e faʻaaogaina ai le pancreas ma faʻamalosi ai le duodenum. I le saʻo, matou te maitauina o se mea e seasea lava. O togafitiga faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.

    Aisea e aliali mai ai le paʻu o le pancreas?

    Faatasi ai ma le toatolu, faʻasaʻo e tagata tomai faapitoa, mea e faʻaogaina ai le gland, o loʻo i ai moni lava le taufaamatau i le soifua maloloina. Ina ia le amataina le tulaga, e fautuaina e asiasi i le fomaʻi i taimi uma ma mulimuli i ana tofiga.

    Faʻaiʻuga o le faʻalogoina o le paʻu:

    1. Pancreatitis i foliga lapopoa po o le masani. I lalo o le faatosinaga o le faagasologa o le le fiafia, o le uʻamea e mafai ona sili atu ona feololo ma feololo i luga atu. Mo le vevela tele, o mea nei e le mautonu e taua: o le vomiting, manava, tiga e susulu i le itu tauagavale o le hypochondrium, nausea, fiva, tofo oona i le gutu ma se lagona o le susu. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e toe foi mai le pancreas i lona nofoaga. Afai e te amataina le maʻi ma solia le faʻasologa o le fomaʻi, o le pancreatitis o le a alu i le taimi tumau, ona oʻo ai lea o le leaga.
    2. Faiga faʻapipiʻi. O le cycreatic cyst lava ia e le o se faailoga o soʻo se togafitiga faʻaleaga poʻo se faʻamaʻi. Ae peitai, e le mafai ona le amanaiaina. E talafeagai le faʻalatalata ma le faʻaeteete i le suʻega ma saili pe i ai ni mea sese. O le cycreatic cyst e mafai ona iloa i le ata, o le ai ai se otootoga manino, ae o faʻamatalaga faʻamaonia i lona faʻamatalaga e le aoga.
    3. Malifa neoplasms. E ui i lea, e ala i le ultrasound, e mafai ona masalomia se pu o le gland. Afai o le okeni e matua faateleina, ma ua faʻaaogaina le faasolosolo o le pancreas, e ono mafai o se neoplasm. O sailiiliga o faʻamatalaga o le ultrasound e tatau ona lagolagoina e isi suʻesuʻega, o lea ia aua neʻi vave faʻataunuʻuga.

    Faʻaleagaina o le gland i tamaiti

    O le mea na mafua mai ai, le le atoatoa o meaʻai ma isi mea e mafua ai ona faʻalogoina le paʻu i tamaiti. O faʻamaʻi pipisi o le tino, aemaise lava o le pancreatitis i lona eseesega uma, e masani ona nofosala i le mea moni e leaga le gland.

    I le faaiuga o tagata tomai faapitoa e uiga i le faaleagaina o le okeni i totonu o se tamaitiiti, e le tatau i se tasi ona popole. I le tele o tulaga, e pei ona taua i luga, o le a pasi atu i le taimi, ao tuputupu ae ma tuputupu aʻe. Ae o le mea muamua lava, e taua le totogi o se asiasiga i le fomaʻi ma faia se suʻega atoa, o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli pe'ā tupu soʻo se faʻamaʻi. Togafitiga e aofia ai i le mea saʻo lelei ma se soifua maloloina lelei.

    O le pancreas o se okeni i totonu o le manava o le manava o loʻo i ai se foliga lautele. O lona tulaga o se tasi lea o mea autu e maua ai le gaosiga o galuega.

    O le pendreating bowing is a pathology matua, o le togafitiga e tatau ona tuʻuina atu faapitoa faapitoa.

    Faʻaleagaina o le pancreatic

    O le tino o le tagata ua mamanuina ina ia mafai ai e le pancreas ona suia taimi. Ae i le taimi lava lea e tasi, e le o le faʻaleagaina.

    O se suiga itiiti o le okeni e le o se togafitiga e mafua ai le faʻaalia o faʻalogona faʻalavelave.

    Ae peitai, o le faaletonu o le pancreatic o se faafitauli o foliga vaaia e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o faafitauli matuia.

    Muamua lava, afai o iai, o le a pagatia. O le a le mafai e le tagata ona 'ai meaai, ma afai e mafai, ona le lava lea o enzymes i lona tino e faʻafefe ai.

    Taua! O se suiga i le fausaga o se totoga i totonu e faailoa ai se togafitiga o le tino i le tino o le tagata.

    O se mea sese le talitonu o tagata uma e foliga tutusa le pancreas. O lona foliga e faalagolago, muamua lava, i luga o uiga faʻaanatura o se tagata faapitoa.

    Afai e suia e le tagata le tulaga o le tino, e mafai e le gland ona gaoioi. O se mea masani lea e tupu. Afai e taoto, o lona tino e laʻititi laʻititi nai lo le tu pe nofo.

    O le punou o le pancreas o se lamatiaga ogaoga i le soifua maloloina o le tagata ma le ola pe afai e tau atu i le totoga o le okeni.

    I se tulaga aoao, o ia togafitiga e le o se faiga. Nai lo lena, o se vaeluaga le tumau. Ae e te leʻi amata togafitiga, e tatau ona e iloa po o le a le mea na mafua ai le leaga o le okeni.

    Mea e le masani ai

    E mafai e fomaʻi ona matauina lenei togafitiga e oo lava i tamaiti.E masani lava, pe a maua se pepe i lenei mea, e matua popole lava ona matua.

    O le mea moni, o suʻesuʻega faʻasolosolo o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o faʻafitauli pe a mavae le sili atu o le pancreas.

    Ae aiseā e lagona ai e ia lenei maʻi? E tusa ai ma fomaʻi, e tolu mea taua e mafai ona faʻafefe ai se paʻu.

    1. Se uila i luga o le tino o se okeni. O le faagasologa o le fausiaina o le uila o se tasi lea o gaioiga ogaoga o le physiological lea e mafai ona oo atu ai i taunuuga le mafaagaloina. Ina ia suʻesuʻeina se uila, e manaʻomia se ata o le gland. I luga o se tasi o vaega o lona tino o le ai ai se uliuli - o se afa.
    2. Faʻailoga pancreatite O se tasi o faʻalavelave sili ona lamatia o le pancreatitis masani o le punou o le pancreas. I lenei tulaga, e faasolosolo malie ona agai i luga. Afai e maua le faʻamaʻi i se foliga lapopoa, o le a faʻatasi ma le faʻaalia o isi faʻalavelave, e pei o le vomiting, o le gasea, afaina tele, manava, ma isi.
    3. Tulu le mama. O le i ai o se neoplasm maʻi i luga o le tino o le gland e mafai ona oʻo atu ai i lona faʻaogaina. A o fevaevaeai siama ola maloloina, o le a avea i latou ma tagata maʻi, o le mea lea, o le pancreas e le gata o fesuiaiga, ae suia ai foi lona foliga. O se suʻesuʻega ultrasound o le a fesoasoani e vaʻai i se neoplasm leaga i luga o le tino o le pancreas.

    Tusa lava pe o le a le mafuaʻaga o togafitiga, e taua le faʻaaogaina o taimi talafeagai e faʻaumatia ai.

    Ae peitai, o fomaʻi e faailoa mai isi itu e mafai ona afaina ai foliga o lenei faafitauli:

    • Pancreas manua. Afai e osofaia e lona tagata lona manava, pe o le mea o loʻo nofo ai le pancreas (tuʻu le hypochondrium), e mafai ona matauina le edema o le okone. Ona o manua, e mafai ona tupu le pala.
    • Vaʻaiga faʻapitoa. E masani lava o sea "tofi" e pasia mai aiga.
    • O le mamafa. Obese tagata o le a sili atu ona i ai ni faafitauli faʻalavelave. O se tasi o auala puipuia e taulai i le puipuia o lo latou tupuga o le faasaʻo lea o le fuainumera.
    • O le maʻi suka. I lenei tulaga, o le sili atu o le pancreas e lagona ai o ia o se faʻalavelave o le maʻisuka.

    Symptomatology

    O lea la, o loʻo feagai oe ma se faʻafitauli e pei o le faʻaogaina o le pancreas. Ae faʻapefea ona malamalama i lenei mea? E faigofie lava mea uma. Ua lava le gauai atu i le faʻaalia o faailoga o lenei maʻi.

    O le lafoaia o lenei okeni, faatasi ai ma le faaleagaina o lona tino, ua faamatalaina i le faaalia o nei faailoga:

    • Malosi malosi (bloating).
    • Nausea, lea o nisi taimi eo mai ai ma le vomiting.
    • Fefe.
    • O le tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium.
    • Gaoioiga le lelei o le gastrointestinal tract (e mafai ona suia le fusi i le manava ma vice versa).
    • Faʻalavelave i le lumbar ma le faʻafefe o laufanua.

    O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻaalia ai se faʻaleagaina o le tino i le tino. Ma o lea tulaga e le faigata, e tatau ona e togafitia togafitiga ile taimi.

    Faʻafitauli o le gland

    O lenei togafitiga ua maua e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foi i tagata gasegase. E pei ona faaalia i le fomaʻi, o le punouina o le okeni i tagata mamaʻi i le tele o tulaga e matauina i totonu o le pancreatitis.

    I lenei tulaga, o le faaletonu o le pancreatic o se faʻalavelave o le pancreatitis. O le mea lea, ina ia mafai ona foia se ituaiga o faafitauli, e tatau ona togafitia lona mafuaaga - o lona uiga, pancreatitis.

    Ae ui i lea, o le gasegase o lenei faʻamaʻi e le masani ona fesootaʻi ma lenei maʻi le lelei o le gastrointestinal tract.

    O le faʻaaogaina o le masini mo le faaleagaina o le gland e mafai ona le lelei. E masani lava, i matua le mautonu, o tamaiti e mafatia i le gastritis, o le maʻi o le manava ma le palacreatic disformity.

    O le mea lea, e taua tele le fuafua lelei o le taumafataga a lou alo ma aua le tuʻuina atu ia te ia le avanoa e faʻaleagaina ai ana meaʻai ma meaʻai e le talafeagai.

    Ae mo pepe faatoa fananau mai, o la latou faʻaipoʻa o loʻo i ai se foliga e pei o se tina. Ae ui i lea, a o tuputupu ae le tamaitiiti, o foliga o le okeni e sui.

    E sili atu ona faʻaloloa, ma faʻasolosolo i ona luga.

    Taua! Afai o le masalosalo masalosalo o le pancreas e le o faʻatasi ma le faʻaalia o faʻalavelave faʻalavelave, ona le tatau ai lea ona i ai se mafuaaga e popole ai, talu ai ona o le tausaga o le a maua ai e le okeni tulaga faatapulaa masani.

    Ina ia faʻamaonia, e tatau ona e faia ni faiga se tolu:

    1. Mulimuli i togafitiga mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le pancreas.
    2. Pulea meaʻai a lau tama.
    3. Mataʻituina le mautu o lona otaota.

    Faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamaoniga e faʻaalia mai ai le faʻaogaina o le pancreatic, ia mautinoa ia suʻesuʻe le pepe i le tamaititi.

    Fomaʻi togafitiga

    Muamua lava, o le togafitiga o lenei maʻi e tatau ona faʻavae i luga o le mafuaʻaga o ona foliga.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o le mea e faʻaosofia ai le faʻaleagaina ma le punou o le gland o le faʻalavelave tele lea o le pancreatitis, ona tatau lea ona faʻavae le togafitiga i le toomaga o faʻamaoniga o lenei maʻi.

    O fomaʻi eseese o le a togafitia le paʻu o le gland, e faʻatatau i faʻaʻailoga e tuʻuina atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o le mumu o le tino o le totoga o le okeni - o le fomaʻi.

    Ae afai o le ultrasound na faʻaalia se masalomia o le paʻu, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le i ai o se neoplasm i luga o le tino.

    Ona manaʻomia ai lea e le tagata gasegase se feutagaiga a tagata suʻesuʻe. I tulaga aupito sili ona ogaoga, o maʻi ua afaina.

    Ma a aunoa ma le fesoasoani a se fomai tipitipi e le mafai ona faia. Ae ui i lea, o le taotoga o le toe mulimuli lea. E masani lava, e faia e fomaʻi mea uma e mafai ai ina ia le alu le tagata maʻi i le laulau a le fomai tipitipi.

    O le tulaga masani o le okeni e mafai ona faʻamautuina e ala i le tagofia o fualaau talafeagai.

    Aua neʻi galo pe a faʻalogoina le paʻu, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia soʻo se vailaʻau.

    O le mea lea, i le auai ai o lenei maʻi, o le maʻi ua faatonuina vailaau o vaega nei:

    • Painkillers ma antispasmodics.
    • Vailaʻau faʻamaʻi.
    • Antibacterial.
    • Aneti-inflammatory.

    O le mea moni, afai e le afaina le laʻau o le gland, ona leai lea o se mea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

    E fautuaina e fomaʻi ia matau le inu ava. O le le lelei o lenei okeni e mafai ona oʻo ai i le faʻamalaina, o lea e tatau ai i tamaiti uma ma tagata matutua ona inu e pei o le tele o vai.

    Meaʻai mo le punou o le pancreas

    A aunoa ma le matauina o tulafono o le soifua maloloina, e le mafai ona faʻasalalau le pancreas. Peitai, o ana galuega autu o le toe faʻaleleia o le galuega o le enzyme.

    E tāua foʻi le lē mafai ona gasegase le tagata maʻi, ona o le mamafa o le avega i luga o le gastrointestinal tract i le iai o le vaivaiga o le gland ua solia.

    Fautuaga! A e ai, nofo sao. Aua e te tuleia ou vae i lou manava, aua o lea tulaga e faigata ai le faagasologa o le otaota.

    O tulafono faavae o se taumafataga maloloina:

    • Aua e te soona fai. O meaʻai e tatau ona fuaina. E fautuaina e nofo i le laulau 4 i le 7 taimi i le aso.
    • Mo le puipuia o le meaʻai, e matua vevela meaʻai ao le i foloina. Faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le nofoa, e mafai ona maua ai fasi vaega o meaai e le lelei.
    • Aloese mai le taumafaina o meaʻai gaʻo gaʻo. E faigata ona eli e le manava. E tele se taimi e teu ai.
    • Fiafia meaʻai o le protein, e pei o aʻano tunu ma fuamoa.
    • Faʻamama le ulaula, taumafa ma meaʻai faʻavelaina mai lau meaai. E faigata ona eli.
    • O meaai mama e tatau ona vavae ese mai le meaai. Afai o se tagata maʻi ua maua i le paʻu i totonu o le gland e 'ai le puaa falai po o le gaʻo kulimi gaʻo, o le a atili ai ona leaga.

    O a meaai ma meainu e le aofia mai le maʻi a le tagata maʻi?

    1. Alu
    2. Fuga
    3. Fualaau faisua ma fua.
    4. Ice cream.
    5. Fusi iʻa ma meaʻai.
    6. Pasta.
    7. Peni
    8. Laʻau suamalie.

    O lo o matou talanoa e uiga i sisiva, keke, meaʻai ma isi. I le faaiu, ou te fia fai atu ni nai upu e uiga i le manaʻomia ona tausisia ia togafitiga.

    I le faailoga muamua o le pala, ia aua nei tolopo le alu i le falemaʻi. I lenei tulaga, o le a lava le suega o le ultrasound e iloilo ai le tulaga o le okeni.

    Afai o le pancreas e matua gauai, mulimuli i faatonuga a le fomaʻi e uiga i togafitiga.

    E i ai tulaga pe a iloa le faʻaleagaina o le pancreatic i le taimi o le ultrasound. O lenei tulaga e manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi, talu ai o loʻo faʻaalia ai le iai o soʻo se suiga i le okeni.

  • Tuua Lau Faamatalaga