Le mea e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2: o le faasologa o vaiaso

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o auala autu e faatumauina ai le tulaga masani o le metabolism ma faaitiitia ai le maualuga o le suka i le masani. A aunoa ma le faaaogaina o se meaai, o le togafitiga o le faamai e le maua ai ni taunuuga taua, ma le solia o le carbohydrate, protein, gaʻo ma le masima vai masima i le tino o le a alualu i luma.

Tulafono o taumafa


I le maʻisuka e le o le inisalini, ole tulafono ole taumafa e sili atu le malosi nai lo isi ituaiga o faamai, talu ai, muamua, e manaomia e le gasegase ona paʻu le mamafa, lona lua, siama le maualuga o le kulukose o le toto, ma lona tolu, faaitiitia le mamafa i luga o le paʻu i le taimi o taumafataga.

O mataupu faavae e faavae ai meaʻai e maualalo ifo i le maʻisuka e pei ona taua i lalo:

  • le aofia ai le faaaogaina o le suka i le mama atoatoa ma i le tuufaatasiga o oloa,
  • ia aloese mai le vevela, pulea le tele o le tautua,
  • 'ai sina meaʻai i le taimi (seia oʻo i le tumu, ae le o le meaʻai),
  • meli lelei meaai i totonu o le gutu, talu ona malepelepe gaʻo meaʻai i lalo o le malosi o le enzymes i le tuufaatasiga o fulufulu,
  • mataʻitu le faʻaogaina o le kalori ma e le sili atu i le faʻatagaina o le tau o le malosi i aso taitasi,
  • ia amanaʻiaina le faʻasologa o fuainumera o oloa (GI),
  • faʻaaoga le faʻamatalaga o le XE (falaoa o le falaoa) i le sauniuniga o le lisi mo le aso,
  • o se aofaiga tele o fiva e tatau ona aofia i totonu o le meaai.

Mo le faʻaaogaina atoatoa o mataupu faavae o le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e aʻoaʻo e fuafua le XE, ia i ai se manatu i le glycemic index and calories content of foods. Faʻafefea ona faia se lisi autu e faʻavae i luga o nei faailo, faitau i lalo.

Glycemic Product Index


Glycemia o le maualuga o le suka i le toto. I tagata soifua maloloina, i le tali atu i le faateleina o le kulukose, ua lava le inisalini e faʻamalosi e fusifusia ai mole kulūkose, toe faʻatumu le malosiaga o sela ma faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le plasma.

O faʻafeagai faʻafitauli e tupu i le tino e maua i le maʻisuka, talu mai le inisiua o le inisalini e le pancreas e le lava, e mafua ai le tele o togafitiga faʻaleaga:

  • glucose plasma e le faʻaitiitia,
  • sel maso ma totoga i totonu e le maua ai le malosi,
  • tino o meaʻai gaʻo ua faʻatumu.

Ina ia puipuia le toto mai le totoina, e tatau ona filifili ma le faaeteete oloa gaosi, aemaise lava o gaʻo, aua o gaʻo e aofia ai suga faigofie ma faigata, e eseese i le fausaga, saoasaoa o le absorption ma le gafatia e faateleina le suka toto.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻamaonia telefoni lea e faʻaalia ai se oloa gaʻo e tusa ai ma lona gafatia e faʻaleleia le kulukose o le toto pe'ā uma ona 'ai. I le tulaga masani, na vaevaeina ia gaʻo i ni vaega se tolu: faʻatasi ai ma se maualuga, laʻititi ma maualalo le GI.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o gaʻo gaʻo ma le maulalo (0-35) ma le (40-65) glycemic index e mafai ona faatagaina: fualaʻau lanumeamata ma laʻau laulaʻau, nati, cereals, fualaau e le o faʻasusu, kisi, ma isi.

O mea taumafa i le maualuga o le GI (sili atu i le 70) e tatau ona le aofia ai i aso uma e seasea lava, 1-2 taimi i le masina i ni mea laiti (pancakes, cheesecakes, granola, pasta, ma isi). E masani lava, o taumafa maualuga GI e aofia ai le falaoamata papaʻe e vave faʻavave le maualuga o le kulukose toto, e pei ona faasaina le suka.

Lisi falaoa


O se areto falaoa o se auala e fuafua ai le aofaʻi ole aofaʻi o meaʻai. XE o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu e faʻaaogaina ai le inisalini mo togafitiga (o le suʻega o le inisalini e fuafuaina e faʻatatau i le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai).

1 XE o le 10-12 kalama o meaʻai gaʻo. O le fuaina o le XE i mea taumafa taumafa e faia e pei ona taua i lalo: o le laulau ua faaalia ai le tele o oloa, mo se faataitaiga, falaoa - 25 kalama, e aofia ai le 1 XE. O le mea lea, o se fasi falaoa e 50 kalama o le ai ai le 2 XE.

Faataʻitaʻiga o le 1 XE i oloa:

  • Borodino falaoa - 28 g,
  • buckwheat groats - 17 g,
  • sukatiti mata - 150 g,
  • kukama - 400 g
  • apu - 100 g
  • aso - 17 g,
  • susu - 250 g
  • kusi falaoa - 700 g.

O le aofaʻiga o le XE e faʻatagaina e faʻaaogāina i le aso e ono fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maualalo, o le numera maualuga o iunite falaoa e 3, 1 XE mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e le mafai ona i ai i luga o laulau ia faailoga tutusa, talu ai i atunuu eseese e masani ona mafaufau i se numera ese o mea taʻavale i le 1 le falaoa (mai le 10 i le 15). Endocrinologists fautuaina le faaaogaina o laulau o mea inu gaʻo i le 100 kalama o oloa nai lo faʻamatalaga XE.

Faʻafiafiaga kalori

O le maʻisuka ituaiga lua o le maʻisuka e masani lava ona matauina i tagata mamafa ma le maualuluga. Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o le tino, o le setete o le pancreas ma le tino atoa ua faaleleia atili, o le mafuaaga lea o le faatulagaina lelei o le mamafa o se elemene taua i le togafitiga o le faamai.

Mo le paleni o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o meaʻai, o mea taumafa e maualalo i meaʻai gaʻo ma gaioiga o kalori o meaʻai o loʻo faʻaaogaina. E tatau ona e faʻaaogā laulau taʻitasi e faʻaalia ai le malosi o le ipu, faʻatautaia saʻo lou fua faatatau i aso taitasi ma ia amanaʻia le tau aogā o oloa i le fausiaina o se lisi mo le aso.

E tusa ma le calories le sili atu ile calories i le aso mo le leiloa o le mamafa ua fuafua e pei ona taua i lalo: o le mamafa masani i le kilokalama ua faateleina i le 20 kcal mo fafine ma le 25 kcal mo alii.

  • o le gaioiga o le kalori i aso taitasi mo se fafine e maualuga lona 160 inisi le mamafa ma le mamafa o le mamafa o le 60 kilokalama o le a 1200 kcal,
  • calories i aso taitasi mo se tamaloa e maualuga lona 180 centimita ma le mamafa o le 80 kilokalama - 2000 kcal.

I le toesea o le mamafa, o le malosi ole aso ole taumafa e tatau ona 1600-1700 kcal mo fafine ma 2600-2700 kcal mo alii.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 - mea e mafai ona e 'ai, mea e le mafai (laulau)

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafataga maualalo-gaosiolosi e fautuaina ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto. I le taimi lava lea e tasi, e faʻatagaina ai le puipuia o gaʻo ma gaʻo i luga o le taumafataga i le tele o faʻatapulaʻa faʻamalosia, i le amanaʻiaina o mea o le kalori i aso taʻitasi, pe'ā tatau ai, faʻaitiitia le mamafa.

MeaO le a se mea e mafai ona ou 'aiLimitedLe mea e le 'ai
Fua o meaolaPaʻu falaoaFalaoa falaoamata ma falaoamata
Meat ma le faʻamalosiTamai Mamoe, povi, vela, puaa, aano o lapiti.
Loto, ate, fatuga, ma isi.
Le manuleleToa, tolotolo, kusi, aano o le pato
IʻaO ituaiga uma o iʻa ma iʻa, iʻa ma iʻa
SausagesiO ituaiga uma o sausaisi maualuga ma se mea lelei (e aunoa ma le mea o le falaoamata, o le masini ma le cellulose)
Mea gaosi susuFatisi kulimi, kulimi kulimi, kulimi kulimi, kulimi malo
FuamoaO ituaiga uma o fuamoa e aunoa ma ni tapulaa
FaʻailogaO le tele o taimi i le vaiaso, e oo i le 30 kalama o fatu gaʻo: alisi uliuli, buckwheat, quinoa, lentils, oatmeal, peasWhite rice Pasta
FatsPulu, olive, popo niu, pailani, gaʻo manu felafoaʻiFaʻatauga gaʻo: hydro-ginous fuālaʻau fuālaʻau. Sogi, solo, masima saito
TaimiMustard, Laʻau Paʻepaʻe, Uila Laʻau, Paina
Fualaau faisuaTomatoes, kukama, aniani, kerika, zucini, eggplant, sorrel, paʻepaʻe, Beijing, tupuga o Brussels, tipu lanu mumu, letusi, spinach, broccoli, vine pi, asparagus, peʻa lanumeamata, musigoo. Fagu fuamoa, salati, ma isi.Paʻu, squash, kāloti, lapisi, Ierusalema artichoke, pateta suamalie, radisa. Olive ma oliveI le maʻisuka, e faʻasaina le 'ai o pateta, beets, sana
Fua, vineLemon, Cranberry, Avocado, QuinceTili, pears, cherries, plums, currants, raspberries, strawberries, gooseberries, aronia, strawberries (e oo atu i le 100 g i le aso)Puni, vine, cherries, pineapple, peaches, apricots, prunes, meloni, aso, apricots ua mama, vine, cherries, tilo
NatiO nusi uma ma fatu, maualalo le nutimoli GI nut. Paina falaoamata (popo, sesame, almond)
Sukalati ma le suamalieKateka ma le 75% koko o le koko e le silia ma le 15 kalama i le asoFafaga ma meaʻai ma suka, suamalie, meli, suka
MeainuTea, otaota vaoFualaau suamalie ma suamalie
AluO le uaina tele i le masinaPia, meainu suamalie.

O le aofaʻi o le protein i le meaai e tatau ona tusa ma le 1-1.5 kalama o le protein i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Faʻaaogaina o le protein i luga aʻe o le masani e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga leaga mo le gastrointestinal tract and kidneys.

Fats. O le faʻaaogaina o fualaau faisua ma meaola o manu e le mafai ona oʻo atu i taunuʻuga leaga o le soifua maloloina pe'ā faʻaaogaina i aofaiga masani. O gaʻo lapisi ma manu masusu, pata ma isi ituaiga o suauʻu e le afaina ai le toto toto, o le mea lea, o gaʻo e mafai ona aofia ai i totonu o se taumafa maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se lamatiaga moni lava i le soifua maloloina o le gasegase o le gasegase, lea e mafua mai i le liua o fuālaʻau suamalie suamalie (margarine, gaioiga gaʻo) ma faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le alalafaga meaʻai ona o le tau maualalo.

E leai se mea e maua mai i le tino ma, faʻaputu i totonu o vaʻa, ate, fatu o le fatu, ma isi mea, e mafua ai faʻamaʻi tuga o tino i totonu. O gaʻo susu e faʻasaina e faʻamalosia e le gata i le maʻisuka, ae mo tagata uma e siakiina lo latou ola maloloina.

Sweeteners


O le leai o suka i le taumafataga o se tulafono o taumafa malosi mo le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e tele mea manogi e faʻaaogaina ae le o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le fructose, sorbitol, xylitol, saccharin, aspartame, stevioside, ma isi.

O mea suamalie ua vaevaeina i mea e masani ai ma mea faʻaleagaina, ae e ui i lea, o le tele o mea suamalie e i ai se aafiaga le lelei i le gaioiga o le gastrointestinal tract and other system systems, e aofia ai:

  • tupe mama maua ona o le maualuga o le kalori akoonu,
  • le afaina o faamai o le fatu, fatugaʻo, ate,
  • mimiti
  • solia o le digestibility o meaai,
  • taʻavale
  • allergies
  • faanoanoaga

Naʻo le suauu saogalemu mo le maʻisuka ituaiga 2 o le stevia (stevioside, stevia paʻu, meaʻai, siva, ma isi). O le kalori mea o le stevia e tusa ma le 8 kcal i le 100 kalama, ae talu ai o le laau e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, o le stevia e faʻaaogaina i ni gaʻo laʻititi.

O oloa e maua i le stevia e le siitia ai le kulukose, ona o lo o aofia ai glycosides (o se vailaʻau suamalie) e leai se suiga mai le tino. O le tofo o le stevia e lelei-ofuina ma e tatau ona e faʻaaogaina. O se vaega taua o le laau o le suamalie suamalie e le o vave ona lagona, e pei o le suka, ae o sina tuai.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le suamalie o le stevia na fautuaina mo naʻo tagata e maua i le maʻisuka. O le faʻaaoga soo o meaʻai suamalie i totonu o tagata soifua maloloina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalosia o le inisalini.

Malosiaga o le mana

E ui lava i le mea moni o meaai maualalo i le laulau 9, lea ua faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga II, e faʻateleina ai taumafa ma vaega faʻafefeteina, e faʻamautuina ai le faʻamatalaga o lenei faʻauʻuga.

O le faasologa sili ona saʻo o le 'ai e tusa ai ma lagona o le fiaai seia oʻo i le 3 i le 4' aiga i aso uma.

O taumafataga taitasi, e tusa lava pe o le a (protein, gaʻo, gaʻo) e mafua ai le gaosiga o le inisalini, o le mea lea o le tele o taumafataga i aso taʻitasi e faʻaumatia ai le pancreas. Mo le galue masani o le gastrointestinal tract i le maʻisuka, o le vaeluaga o taumafataga e tatau ona 2-4 itula. Soʻo se faʻaaogaina o meaai (i le ituaiga o meaʻai) e mafua ai ona maualuga le inisalini.

Delicious Recipes

E ui i le mea moni e faapea, pe a faʻaumatia faafitauli i le toto suka, o le numera tele o ipu e iai meaʻai gaʻo, e maua ai le maʻisuka ituaiga 2 mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona lelei ma fesuisuiai.

O meaai laiti-carb mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai aano o manufasi, iʻa, meaola moa, soupisi ma isi meaʻai e faʻavae i luga o aano o manufasi, fualaau faisua i ituaiga eseese ma togafitiga vevela, oloa susu ma ipu mai ia mea.

Flourless Diet Pizza

Mo le faia o pizza o le a e manaʻomia ni meaʻai: moa moa (500 gr.), Toa, mea manogi, masima, sukani.

Mo le faʻatumuina: kukama, tamato, namisi, sisi.

Faʻafefiloi moa moa ma fuamoa ma lapisi sisi, masima, faaopoopo mea manogi. Ma le isi, o le a lalagaina aano o manu fasi i totonu o le polo ma tuu i luga pepa pepa palapala mo le faʻavelaina. Mai le pito i luga, o le mincemeat e ufiufi i le ufiufi ata (ina ia aua le pipii i le pine) ma taavale i se liʻo o le fuainumera e manaʻomia. A maeʻa lena, o le faavae mo pisa e tuʻuina ile ogaumu mo le 10-15 minute.

A o kuka le aano o manu, e tatau ona fuga le puʻupuʻu, tapuni kukama, tamato ma faʻafefe le sisi. I le isi itu, o laʻau faisua o loʻo taoto i luga o le mea ua saunia, ma faʻafefeteina i le kulimi kuka i luga ma tuʻu i le ogaumu mo le isi 5 minute.

O meaai sauniuni e mafai ona fufuluina i fualaau fou ae leʻi faia.

Zucchini spaghetti

Mo le kukaina o spaghetti, faʻaaoga se taʻaʻa faapitoa a Korea. E saunia lelei le ipu: o le zucchini e kukaina ma falai i totonu o se umu vevela vevela mo le 3-4 minute seia oʻo i le afa kuka.

O le spaghetti o Zucchini sa tautua ma sitaili, iʻa, fualaau faisua ma saula.

Zucchini Spaghetti Tomato Sauce

Meaʻai: tele tomato, 1 aniani, 3 cloves o le kālati, pasene tomati (10 kalama), masima, lauʻau. Mo le kukaina, faʻapipiʻi le tamato, pi ma tipi i totonu o poloka. O le isi, ia tipi ma fusi ia aniani ma le kalama, faaopoopo i ai tamato, mea manogi ma salu seia kuka. Faʻaopopo se sipuni o le pata pateta i le pito.

Tusia o fualaau oona: meaʻai, meaai

O a meaai e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2? E faʻapefea ona fai se lisi mo aso uma ma le maʻisuka, masalosalo i ai po o le tele? Endocrinologist Olga Demicheva talanoa e uiga i meaʻai i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o se vaega taua o togafitiga, i totonu o le tusi "Ua Taimi e Taulimaina Faasaʻo".

E le pei o le maʻisuka ituaiga 1 (T1DM), e masani lava e leai se amataga malamalama e sau faatasi ma le galala, faʻaaogaina urination, paʻu o le mamafa, poʻo vaivaiga ogaoga i le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM). O le masani lava, o le maʻi ua toetoe lava o le alia i le tele o tausaga, o le sili atu ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka i le lalolagi latou te le iloa lo latou maʻi. Ma latou te le iloa e tusa lava pe oʻo mai uluaʻi faʻafitauli, pe seʻi oʻo lava ina latou iloa faʻafuasei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O suʻesuʻega maeʻaeʻa o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka faatoa maua, e mafai ai ona latou iloa i masina talu ai nei (tausaga) ua latou matauina le vave faʻaleagaina, o le faʻaitiitia o le malosi o le musika, o le malosi e fai i le po, e faaopoopo atu i ai, e ono faalavelaveina tamaitai e ala i le sasaina i totonu o le potu, ma le tagata - erectile . Ae o nei mea uma e masani ona le mafaufauina e tagata gasegase e avea o se mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O le taiala mo le suʻesuʻega o le T2DM mo le suʻesuʻeina o le kulukose toto e le ese mai i le T1DM, ae o le 40 tausaga, o le iai o le visesia, o le maʻisuka faailoga ma masani (ma o nisi taimi e maualuga maualuga) maualuga o insulin e mafai ona iloa lelei T2DM mai le T1DM.

O le mea autu e le o le fiaai! Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka

O le taumafa a le tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻamautinoa le faʻamautuina o le mamafa o le tino, e le mafua ai le hyper- ma le hypoglycemia, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atherosclerosis ma le maualuga o le maualuga.

O meaai e tatau ona faifai pea, vaevaega, i ni vaega laiti (e masani ona 3 meaai autu ma 2-3 taumafataga i luga ole taimi) faatasi ai ma se kalo i aso taitasi pe a ma le 1500 kcal. O le taumafataga mulimuli o le 40-60 minute ao le i moe le po.

Meaʻai Meaʻai - vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma se faʻamaumauga maualalo maualalo (GI), o lona uigaia faʻagesegese le toto kullukose, e tatau ona oʻo i le 50-60% o le taua o meaʻai.

O le tele o oloa gaosi oloa ei ai le GI maualuga, meainu suamalie, muffins, tamai pata, e tatau ona faʻaumatia pe faʻaitiitia. O GI maualalo ei ai fatugalaʻau, fualaau faisua, ma fualaau 'aina e mauʻoa i fiber.

Ole aofai o le gaʻo e le tatau ona sili atu i le 30% o le aofaʻi o le kalori, gaʻo manogi - 10%. O gaʻo susu e faigofie ona vaʻaia mai gaʻo susu: o gaʻo e leʻi faʻamamafa e tutusa lelei le vevela i le vevela o le vevela, ma o gaʻo tumu e maua ai le mausali, e mafai ona tipi i se naifi ma salalau i falaoa.

O taumafataga uma e tatau ona aofia lava le aofaiga o polotini e faʻamautu ai le glycemia ma maua ai le faʻavasega. E fautuaina ina ia 'ai iʻa pe a ma le 2 taimi i le vaiaso. Fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona i ai i le taumafataga ia le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. O fua suamalie (vine, fig, bananas, aso, melon) e tatau ona tapulaa.

Aua le faʻafefe meaai. Taumafai ia mautinoa o le aofaiga o le sodium chloride e le sili atu i le 5 g i le aso (1 sipuni).

Alue avea o se punavai o "calories gaogao", o se mea e faaosofia ai le manaʻo, o se mea e faʻaaogaina, e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga pe faʻaititia. Afai e le mafai ona tuʻu le ava, e tatau ona tuʻuina atu i le uaina mūmū mūmū. Taumafai e faatapulaa le ava i le tasi le aso i le aso mo tamaitai pe lua mo alii (1% = 360 ml o le pia = 150 ml o le uaina = 45 ml o le ava malosi).

Faaaoga antioxidants (vitamin E, C, carotene) e le fautuaina, talu ai e leai se faʻamaoniga faʻapitoa mo lo latou faʻaaogaina, ae o loʻo i ai se tulaga e ono iai ni aʻafiaga umi.

E fautuaina le tausia o se tusi talaʻai, o fea latou te faamaumauina ai po o le a le aofaʻi, o afea ma pe aisea na 'ai ma inu ai.

E taua taofi le ulaulae faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa o le fatu ma le kanesa.

E tatau ona maitauina e 2-3 vaiaso talu ona uma le ulaula, o le galuega a le masini olupefaʻi ua toe faʻafoisia, lea o loʻo taofia i totonu o tagata ulaula. O se taunuuga, o le faateleina o le fia taumafa ona o le "faamalosia" o mea taumafa e mafai. O lenei mea moni e manaʻomia ai le pulea e le tagata o ia lava e puipuia ai le fafagaina.

O le mea lea o le "meaʻai meaʻai" e foliga mai i le maʻisuka ituaiga 2.

Filifili se vaiaso mo le maʻisuka ituaiga 2

E fautuaina e faʻaaogaina meaʻai mai le gaʻo: suka (e aofia ai le fructose), mea faʻafiafia (keke, suti, falala suamalie, kuki kosi, ice kulimi, kuki), meli, faʻasao, sua fua, ma isi mea uma. toto suka ma saofagā i le atinaʻe o le oona. E le gata i lea, ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis o le alualu i luma vave i le T2DM, ua fautuaina e vavae ese meaola o manu: gaʻo gaʻo, pailani, pata, kulimi oona, sisi gaʻo, sisi, ma isi.

E tatau ona faaitiitia le gaosia o fuamoa ma gaʻo iʻa: e ui lava latou te le faateleina le tulaga lamatia o le atherosclerosis, latou te saofagā i le alualu i luma o le oona. Faʻatasi ma le T2DM, o le oona o se faafitauli matuia lea e faʻalavelave ai le ala o le maʻi. Afai e manaʻomia nisi faʻamatalaga o mea taumafa, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le tino po o le faateleina o le aʻafia o le gout, e tatau i le fomaʻi ona faʻamatalaina nei manatu.

Ou te 'aina le taeao
(vave
mulimuli ane
fagua
denia)
II taeaoTaʻalogaToa teaTaumafaLate
taumafataga
(mo le 30-60
min muamua
po
moe)
MonOatmeal i luga ole vai e aunoa ma le pata ma le suka poo falaoa o le falaoa
kusi falaoa. Teu po o le lauti e aunoa ma le suka. *
Tomato suamalie ma masi.Sapalai fugalaau fou (kukama, tamato) ma limo
sua sua. Vailaʻau suamalie. Falaoa Faʻi ma le araisa. Miner
Al vai.
Apple, kuki e le faʻamaonia, lauti e leai se suka. *Vinaigrette. Leu moa ma le poppy
timu mai le saito kuluma. Tea e aunoa ma le suka.
Buckwheat
Neva suamalie e aunoa ma le suauʻu (3-4 sto-
sipuni) po o falaoa o le falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir.
TueCapus
pipi atoa, falaoa o le falaoa. Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
Vailaʻau e maualalo le inu o le yogurt ma masi.Sapalai fugalaʻau fou (kukama, tamato, pomuga -
pepa) i le sua o le tipolo. Tomato Soup Falaoa Toa pepe ma fualaau faisua. Mine
vai moni.
Peach, kuki e le faʻamaonia.Pickles. Veal ma le buckwheat
leai se paʻu. Tea e aunoa ma le suka.
Oatmeal ma
Kan susu poo le 1% kefir.
WedLaʻau moa suamalie. Potato
faamalolo i le ogaumu (2 pi.). Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
O le apu.Saladi Eleni. Lenten borsch. Paina falaoa Meaʻai laiti
pepa (faatasi ma le pipi ma le araisa). Mine
vai moni.
Meaʻai faʻataʻavaleʻai ma meainu suamalie. *Turiki susu i le failaʻau. Tea e aunoa ma le suka.Muesli ma
Kan o le 1% kefir poo le susu.
TCheesecakes ma le siama i le xylitol. Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *Fualaau suamalie ma kuki e le i ai le kuka.Soa salamu fou i le sua o le tipolo. Soapuni lauti kuka. Paina falaoa Bakla-
jean ma aano o manu. Mine
vai moni.
100 g cherriesUaina
Gret, cuteni cutlets (vaʻa). Tea e aunoa ma le suka.
2 fasi falaoa falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir poʻo le susu.
FriMillet susu i totonu o le vai e aunoa ma le pata ma le suka poo falaoa o le falaoa ma le apa
kusi falaoa (pusi cheese). Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
Fualaau faʻatau i masi.Sauerkraut salati. Vailaʻau Vermiche
tuʻu i luga o se fasi moa. Falaoa Toa pepe ma le araisa. Mine
vai moni.
Pear, kuki e leʻi faʻamaonia.Laʻau salati fou. Laʻau gaʻo maualalo
pateta. Tea e aunoa ma le suka.
Buckwheat
Neva porridge e aunoa ma le suauu (3-4 selau-
filo fagota). Saito-
1% kefir poo le ayran.
SatTasi fuamoa. Palu falaoa ma le pusi talo. Teu i le susu e aunoa ma le suka poʻo le lauti.Monkey -
le susu susu e aunoa ma le suka. Kuki le faʻamaonia.
Salati Tomate ma aniani, 1 teaspoon olive
suauu, masima. Solyanka sou o luga o se susu susu. Falaoa Veʻa ma fualaʻau. Mine
vai moni.
Paloni (1 fasi).Veles cutlets ma lentils. Fugalaau matala. Faʻataʻitaʻiina Marma Tea
lelei luga xylitol.
Faʻaauau le falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir.
LaBarley porridge. Laʻu sisi laʻititi-gaʻo. Teu i le susu e aunoa ma le suka poʻo le lauti.Peʻa lanumeamata ma le 1 le fasi falaoa.Bakla-
jean ma le kāloka (maualalo-gaʻo). Meatle noodle soup. Falaoa Buckwheat Chicken Offal
non-porridge ma fualaau faisua. Mine
vai moni.
Apple po o pipi tapuni, tao tao
sui auai i totonu o le umu (suka leai se totogi).
Gaʻo maualalo-gaʻo ma le araisa. Tomato, kukama, greens.Oatamal e leai ni suauu ma susu susu.

Gaoioiga faaletino i le T2DM

Laititi le gaioiga faaletino (leai o faamalositino) o le fili faaletino o tagata tagata malamalama. O faamalositino masani e taua tele mo le togafitia o meaʻai, faʻaitiitia o le gasegase, faʻamaonia le totoina o le toto, ma le puipuia o maʻi fatu fatu.

Faatasi ai ma le T2DM, o le tau faasaga i le le atoatoa o le tino e faapitoa lona taua. O le mea moni e faʻapea, faʻatasi ai ma le hypodynamia, o maso e taofia le faʻaaogaina o le kulukose, ma o loʻo teuina i foliga o gaʻo. O le tele o le gaʻo e faʻapupulaina, o le maualalo ifo o le lagona o sela i le inisalini. Ua faʻamaonia e 25% o tagata e taʻitaʻia se olaga faʻapitoa, e mafai ona e maua le faʻamalosia o le inisalini.

O le gaioiga faifai pea o le maso ia lava e taʻitaʻia ai suiga faʻava-o-tino e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini. Ina ia ausia se togafiti o togafitiga, ua lava le faataitai i aso uma e 30 minute le loloto o le savali poo le 3-4 taimi i le vaiaso e faia ai 20-30-minute jogs, pe a ma le 1-1.5 itula pe a uma ona 'ai, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le inisalini ma sili atu le pulea lelei.

E mafai ona e faia se "suʻega tutoʻatasi" e faʻaaoga ai se glucometer o le fale, ma matau le faʻaitiitia o le glycemia pe a uma le 15 minute o le gaioiga faaletino.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

O lenei maʻisuka o le mea sili lea ona lamatia aua o tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi e mafai ona faʻasolosolo, i se foliga faʻanoanoa. Ma e masani lava ona maua i se faalavelave faʻafuaseʻi, i le taimi o se suʻega faʻapitoa. O le suʻega autu e mafai ona faʻamaonia le maʻisuka i lenei tulaga o se faʻataʻitaʻiga.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e le o le fua lea e mafai ona e faʻaaogaina mo se taimi le tumau, o lou ola atoa mulimuli ane ma le lelei ma le umi o le olaga o le a faʻalagolago i le tele o lou sauniuni e tausisi i tulafono uma o le taumafataga. Le lava le puleaina o meaʻai ma le mamafa e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka.

E le feteenaʻi ma le talitonuga lauiloa, o le maʻisuka e le gata ona e 'ai e se tagata le tele o laʻau suamalie. E mautinoa lava e leai ni mafuaʻaga tonu o le maʻisuka, ae e tele mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi. O le mea pito sili ona taua o le faʻamaonia le faʻamaʻi i le vave e mafai ai ma amata togafitiga i le taimi.

O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi e aofia ai faʻamatalaga autu:

  1. Vaʻa vae
  2. Paʻu i sooga o lima ma vae,
  3. Numera
  4. Faʻasalaga faʻafefe i fafine
  5. Faʻateʻaina galuega faʻatulagaina i tane,
  6. Le afaina o le paʻu,
  7. O le mamafa.

O le isi faailoga o le maʻisuka o le televave. E sili ona popole o ia i le tagata maʻi i le po. O le masani ona faia e mafua mai i le mea moni e faapea o le tino ua taumafai e aveese le suka sili atu.

E mafai foi e le manava ona faʻaalia le i ai o le maʻisuka. O lenei faailoga e mulimuli mai i le polyuria, pe a tupu le ola ma e taumafai le tino e faia mo ia. O le lagona o le fiaai e mafai foi ona taʻu mai se faʻamaʻi. E matua malosi ma e le mafai ona puipuia, tusa lava pe a uma ona 'ai se tagata.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2: meaʻai paleni

SD-2 o se faʻamaʻi masani i le Rusia. E oo atu ia Ianuari 2014, o le numera atoa o tagata na talosaga mo fesoasoani e tusa ma le 3 miliona 625 afe. Mai nei, na o le 753 mataupu o tamaiti ma talavou. O le toʻatele o tagata gasegase ua sili atu ma le 35 tausaga le matua, o loʻo i ai le numera o le numera tele o le tino.

I le pasene, o le fua faatatau o CD1 ma CD2 o loʻo i ai le 20 ma le 80% o le numera atoa o mataupu, i le faasologa. E manaomia e le maʻisuka le faia o se fuafuaga tatau lelei ma 'ia aofia ai taumafa sili ona maualuga ile taumafa, aveeseina o meaʻai leaga.

O fafine ua maua i le maʻisuka ituaiga o loʻo iai le lamatiaga mo le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 i le lumanaʻi, lea e manaʻomia ai le usitaia o fautuaga mo le faʻaleleia o le olaga i le lumanaʻi.

O le vave iloaina o se maʻi gasegase o le gaʻo i se fafine maʻitaga ma le siakiina o lenei tulaga e mafai ai ona faaitiitia le lamatiaga e aʻafia ai le aafiaga o le hyperglycemia i taimi masani i le fatuina o le fetus, le soifua maloloina o le pepe fou ma le fafine lava ia.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o ē na faia ma le iloa poʻo le le iloa foi se meaʻai i luma ole suʻesuʻega, ona o le tele o meaʻai i le taumafataga, ua leiloloa lagona o siama i le inisalini. Ona o lenei mea, o le kulukose i totonu o le toto e tupu ma tumau i le maualuga.

O le uiga o mea taumafa mo le maʻisuka o le toe foi atu lea i siama na leiloloa le inisalini, o lona uiga. gafatia e faʻafefe ai le suka. O le a le mea e tatau ona avea ma meaai masani mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le aofaʻi o carbohydrates e faʻafetaui e le fomaʻi e faʻatatau i le maualuga o le maualuga o le suka, o le mamafa o le maʻi ma faʻamaʻi tutusa. Ina ia tausia le tulaga masani masani o le tino ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimuli i tulafono:

  • O le tulafono muamua ma sili ona taua o le tausisia lelei o tulafono o le taumafataga ma lau fomaʻi,
  • E faasaina le fiaai
  • Faʻaauau (3-5 taimi i le aso) o meaʻai laiti-carb i vaega laiti,
  • E le fautuaina le faia o ni malologa umi i le va o taumafataga,
  • Faʻasalaga o le mamafa o le tino - e tatau ona e taumafai e faaitiitia, talu ai o loʻo i ai se faʻamalamalamaga tuusao i le va o le mamafa ma le lagona lelei o sela i insulin,
  • E le mafai ona e teenaina le taeao
  • Le faʻaaogaina o le taumafa o meaʻai gaʻo i le tele e mafai ai, talu ai o gaʻo o loʻo ulufale atu i le toto mai le manava e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e ala i siama o le tino,
  • Muamua e 'aina fualaau faisua i le taimi o' ai, ma pe a maeʻa ia i latou - oloa gaʻo (kisisi, aano o manufasi),
  • E tatau ona tuu le faamamafa i fualaau faisua (e oʻo atu i le 1 kilo kalama i le aso), fua e le o le suamalie (300-400 g), meaʻai ma le iʻa (e oo i le 300 g i le aso) ma pulo (e oo i le 150 kalama),
  • O meaai uma e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa, e le mafai ona e faanatinati ma foloina fasi lapoa,
  • Filifiliga taʻitasi o se taumafataga, e faʻatatau i le matua, kenera ma le gaioiga faaletino a se tagata,
  • O meaai e le tatau ona vevela pe malulu,
  • Mo se aso, ua lava tele mo le tagata maʻi ona 'ai 100 g falaoa, falaoa poo pateta (tasi mea e filifilia),
  • O le taumafataga mulimuli e tatau ona faia i le sili atu ma le lua itula ao lei alu i le moega,
  • Afai e te manaʻo e faʻavasegaina le gaosiga o le carbohydrate i se isi itu, ona sili atu lea ona filifili le suamalie o le maʻisuka (i luga o suālaʻau), ae e le tatau ona aveʻesea. E tatau ona tuufaatasia e na o le fomaʻi, o ai na te iloa mea e mafai ona 'ai ma mea e le mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi, faʻapea foi ma mea e mafai ona faʻaaoga i totonu o faʻatapulaʻa.
  • Faatasi ai ma se tali le lelei o le manava i fualaau faisua, ua fautuaina e tao i latou,
  • E le fautuaina e fuga, faʻamaʻapeʻe oloa, faia i le paʻu, faʻaopoopo ni saula. E le gata i lea, o meaʻai falai ua i ai se faasinomaga sili ona maualuga. Laʻau palu poʻo fufulu ipu o le a sili atu ona aoga mo le maʻisuka.
  • I le fausiaina o aano o manu, e le aofia ai le falaoa, suia i le oatmeal, fualaau faisua,
  • I le i ai o suauu i se vaega (o se aofaiga tele), ua faʻamaʻiina i latou i puluvaga poʻo gaʻo faatagaina - e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le gaʻoina ma le faʻafefe,
  • Ua faʻatagaina meainu e faʻaaogaina aʻo leʻi 'aʻai, e leʻo mulimuli ane,
  • O le aofaiga atoa o le suavai saoloto i aso uma e 1.5 lita.,
  • O oloa uma-faʻafefeteina (taʻavale, mayonnaise, keke, ma isi) ese mai mata, sui i papatusi o fualaau faisua ma fualaʻau,
  • O meaʻai gaosi (anapogi, sugar, pastry, soda, etc.) e faʻasaina, o vailaʻau faʻamalosi faʻalavelave e faʻaaogaina i le faʻaogaina,
  • Puleaina le aofaʻi o meaʻai gaʻo. O le auala pito sili ona faigofie o le faitauina lea o iunite falaoa (XE). O mea taumafa taʻitasi e aofia ai le tele o iunite falaoa, 1 xE faʻaititia le kulukose toto e le 2 mmol / L.

E taua le iloa! 1 O le falaoa (1 XE) o se fuataga o le aofaʻi o meaʻai. O le tulaga masani, 1 XE e aofia ai le 12-15 g o gaʻo, ma e faigofie le fuaina o fua eseese - o le suamalie i le suamalie suamalie.

Faʻataʻitaʻiina o iunite falaoa mo se tagata maʻi i le maʻisuka e faigofie: i luga o le fale gaosiga o le oloa, o se taʻiala, faʻaalia le aofaʻi o carbohydrates mo le 100 g, lea e vaevaeina e le 12 ma faʻafetaui i le mamafa. Mo le tasi taumafataga e tatau ona e 'ai e sili atu nai lo le 6 XE, ma o le masani i aso uma mo se tagata matua e iai lona mamafa masani o le 20-22 iunite falaoa.

Faataʻitaʻiga o le 1 XE i oloa:

  • Borodino falaoa - 28 g.,
  • Buckwheat groats - 17 g.,
  • Kāreti iti - 150 g.,
  • Kukama - 400 g.,
  • Apple - 100 g.,
  • Aso - 17 g.,
  • Milu - 250 g.,
  • Lī le laumei - 700 g.

Suauu toto e faʻasoa meaai

O meaai faʻaonapo nei mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e aofia ai le faʻasaʻoina o meaʻai, faʻafeiloaʻi fautuaga na tutupu i le taimi ua tuanaʻi: o fomaʻi e aunoa ma se faʻasesega latou te fautuaina tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatau e pei o ni mea inu gaʻo pe a mafai.

  1. Oatmeal porridge. O lenei ipu e aofia ai fiva solu, lea e faʻamaopoopoina ai le suka o le toto,
  2. Fualaau faisua. O minerale, vitamini ma antioxidants o se vaega o fualaau faisua fou. Ina ia faʻaitiitia le suka, e fautuaina e tagata atinaʻe le 'ai o le broccoli ma le pepa mumu. Broccoli - osofaʻi le mumu i le tino, ma le pepa mumu - mauoa i le acid ascorbic,
  3. Ierusalemaichokei. Fesoasoani e faʻaitiitia le toxins, faʻaleleia le gasegase ma faʻaitiitia le suka o le toto,
  4. Iʻa. O le fafaga faalua i le vaiaso, e faʻaititia ai le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka. E sili le manava poʻo le tao i totonu o le ogaumu,
  5. O le kele. O lenei oloa e i ai sona aafiaga i le gaosiga o le inisalini e ala i le faaosofia o le pancreas. I le faʻaopoopoga, o le kālati o loʻo i ai ni aʻafiaga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le tino atoa,
  6. Onamamoni O le tuufaatasiga o lenei mea manogi e aofia ai le magnesium, polyphenols ma le fiber, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le tino,
  7. Avaka O meatotino a avocados e fiafia i le toatele.O lenei lanu lanumeamata e mauoa i elemene o mea aoga, gaʻo siaki, palatini, gaʻo mama ma le magnesium. O le masani ona faʻaaogaina o le a faateleina ai le puipuiga, faaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu, puipuia le tino mai le atinaʻe o le maʻisuka.

E faʻafefea ona sui lau suauʻu ma le maʻisuka

O Stevia o se faʻaopoopoga mai laulaʻau o se laufanua faʻapitoa, stevia, sui o le suka e le o iai ni calories. O le laau o loʻo faʻapipiʻi ai glycosides suamalie, e pei o le stevioside - o se mea e maua ai laʻau ma maua ai se suamalie, 20 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

E mafai ona faʻaopoopo i le saunia o mea taumafa pe faʻaaoga i le kuka. E talitonuina o le stevia e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma fesoasoani ai e atiaʻe lona lava inisalini e aunoa ma le aʻafia o le toto toto.

Na faʻamaonia aloaia e avea o se suamalie mai tagata tomai faapitoa WHO i le 2004. O le masani i aso uma e oʻo i le 2.4 mg / kg (e sili atu ma le 1 le sipuni i le aso). Afai e faʻaaogaina le faʻaopoopoga, o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi aʻafia e mafai ona atiaʻe. Faʻaavanoa i le paʻu o le tino, faʻapipiʻi suavai ma sina siʻosiʻomaga.

O le matafaioi o le filo o mea taumafa i le maʻisuka ituaiga 2

O le a le mea e manatu i ai o fiber meaai? O vaega nei o mea taumafa o mea totino e le manaomia ai le gaosia e ni masini vailaau faʻamaʻi ma e le o aʻafia i le tino.

O meaai lelei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o se mea taua tele. O le tausisi lelei i le taumafataga e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka ma faʻaleleia le lelei o le ola o le maʻisuka e aunoa ma le tagofia o fualaau.

Ua fautuaina e fomaʻi e te ulu atu i fiva faʻamalositino i le taumafa o le maʻisuka, ona oi latou o loʻo i ai le suka ma le lipid-lowering effects, e lelei ona iloa e le tino ma saofaga i le paʻu mamafa.

E le gata i lea, o le fiva o mea taumafa e faagesegese ai le gaogao o gaʻo ma glucose i totonu o le manava, e faaitiitia le maualuga o le inisalini e gasegase e tagata mamaʻi, ma faatupuina ai le lagona o le saturation atoatoa, lea e mafua ai ona faaitiitia le fiaai ma, e tusa ai ma le mamafa o le maʻi.

O le a le mea e aofia ai le filo meaai:

  1. Rough bran
  2. Oati ma le falaoa
  3. Musika
  4. Fua
  5. Nati
  6. Lemon
  7. Paʻu
  8. Prunes
  9. Peni
  10. Quince
  11. Fualaau
  12. Raspberries.

E fautuaina e fomaʻi le faʻaauau i aso taʻitasi o le fiber dietary i se aofaiga o le 30-50 g ma e matua manaʻomia lava le tufatufaina o lenei aofaiga e pei ona taua i lalo.

  • 51% o le aofaiga e tatau ona avea ma fualaau 'aina,
  • 40% - cereals,
  • 9% - fualaʻau, fualaau aina ma musika.

E tusa ai ma fuainumera, afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mulimuli i fautuaga ma pepa o meaʻai, o loʻo tuʻuina atu i lenei mea, o lona tulaga e faʻasolosolo lelei, faʻaititia le maualuga o le suka toto.

E i ai tulaga pe afai, i le tausisia atoatoa o tulafono o mea taumafa paleni i luga o le talaaga o le maʻisuka ua maua, o le toto maualuga o le suka o le tagata maʻi na i totonu o tuaoi masani.

Fructose i le maʻisuka: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

E mafai ona faʻaaoga le fuasela mo le maʻisuka? O le fesili lenei e tele fomaʻi ma lenei faʻamaʻi fesili i fomaʻi. E tele mea e talanoaina e tagata popoto i lenei autu, ma o latou manatu e eseese.

I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o iloiloga e uiga i le saogalemu o le fructose i le maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua, ae o loo i ai foi taunuuga o suesuega faasaienisi e faamaonia ai le faafeagai. O le a le lelei ma le afaina o oloa fructose mo tagata mamai ma e tatau faapefea ona faʻaaogaina?

E faʻapefea ona aoga le fuafasi mo le maʻisuka?

E manaʻomia e tino uma ni gaʻo gaʻo mo le faʻatinoga masani o faiga uma ma okeni. Latou te fafagaina le tino, tuʻuina atu masini ma le malosi ma tuʻuina atu le malosi e fai ai galuega masani. O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona 40 -60% maualuga le maualuga o le gaʻo. O le fructose o se fua tele o fualaau toto, e taʻua foi arabino-hexulose ma le suka.

O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo o le 20 iunite. E le pei o le suka, o le fructose e le mafai ona faateleina le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le fua o le suka e manatu e aoga ona o lona faʻaaogaina o le maʻisuka. O lenei vailaau e ese mai le suka i totonu o lea mea e sili atu ona sola malie pe a ulu atu i le tino.

E le manaʻomia ai foi le inisalini. Mo le faʻatusatusaga, e manaʻomia mo le kulluseselatini (aofia ai le inisalini) ia siama o le tino mai le suka masani. I le maʻisuka, o le maualuga o lenei hormone e le tauaogaina, o le kulukose o loʻo teuina i totonu o le toto, mafua ai le hyperglycemia.

O lea la, o le a le eseesega tele i le va o le suka ma le fructose i le maʻisuka? Fructose, e le pei o le suka, e le mafua ai ona oso i le kulukose. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e mafai ona faʻatagaina mo tagata mamaʻi e maualalo ifo le inisalini i totonu o le toto. O le fructose e sili ona aoga i le maʻisuka tane, faʻaleleia le gaosiga o le sperm ma le gaioiga.

O se faʻataʻitaʻiga foi o le tulaga faʻailoa i fafine ma alii. Fructose pe a uma le faʻamaʻi faʻamalolo e faʻaaoga ai le adenosine triplosphate molikula, lea e manaʻomia mo galuega masani a le tino. O fualaau suamalie e leai se afaina i fomaʻi ma nifo, ma faʻaititia foi le ono mafai ona mumu i le ooto ma le caries.

Aisea e leaga ai le palasela mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le tele o mea aoga, o le suka o le suka ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai foi ona afaina. O le tele o le maʻisuka e feagai ma le mataʻutia. O le eseesega i le va o le fructose ma le suka i le maʻisuka, o le muamua lea e sili atu ona faʻaogaina i le mea lava e tasi o le kalori. O lona uiga o mea taumafa e mafai ona suamalie i le tele o le suka. O meaai e gaosi ai le fructose-o le maʻisuka e mafai ona afaina ai tagata o loʻo iai lenei faʻamaʻi matautia.

O aʻafiaga le lelei e masani ona aʻafia ai mea nei: I le maualuga o le fructose, e mafua ai le oso i cholesterol, lipoproteins ma triglycerides. E mafua ai le ate i le ate ma le atherosclerosis. Faʻaopoopo le uric acid content. O le fructose e mafai ona liua i le kulukose i totonu o le ate.

I fualaʻau tetele, o le kulimi fualaau e faʻamalosia ai le atinaʻeina o microflora pathogenic i le inumaga. Afai o le monosaccharide e amata ona faaputuputu i totonu o mata mata poʻo fusi nifo, o le a mafua ai le faaleagaina o le tino ma le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia. I le ate, o le fructose e malepe i lalo, e liua i le tino gaʻo. E amata ona faʻaputu le gaʻo, faʻaleagaina le gaioiga o le tino i totonu.

O le fructose e faaosofia ai le manava faafetai i se mea e taʻua o le hormone fiaai. O nisi taimi e oo lava i se ipu lauti ma lenei mea suamalie e mafua ai se lagona o le matelaina le fiaai, ma o lenei mea e mafua ai le vevela.

I se tulaga lautele, o le faaleagaina o le suka i le maʻisuka e mafai ona tutusa le leaga e pei o le suka masani pe afai e te faʻaleagaina lenei suamalie.

Manatu o le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai e se tagata ona taitaia se olaga masani, faia ni suiga i la latou meaʻai. Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i se faasologa o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2.

Aso Gafua

  • Breakfast. Auaunaga o le oatmeal, o se ipu tioata,
  • Snack. Lua laʻau tipi
  • Taʻaloga O se taumafataga o le sua susu, vine, sela o le falaoa pogisa, se ipu lanu lanumeamata,
  • Se meaai i le aoauli. Carrot Salad with Prunes,
  • Taumafa Buckwheat ma puʻupuʻu, kukama, nai falaoa, o se ipu vai inu vai,
  • A o lei alu i le moega - o se ipu o le kefir.

Aso Lua

  • Breakfast. Auaunaga o le siʻisi sisi i apu, o se ipu lanu meamata,
  • Snack. O le sukalani, pusa,
  • Taʻaloga Susu pi, fafasi iʻa, coleslaw, falaoa, fualaau aina suamalie,
  • Se meaai i le aoauli. Sisi sisiisi kulimi, ti,
  • Taumafa Lisi fualaau aina, se fasi keke falaoa, se ipu tiamata lanumeamata,
  • Aʻo leʻi alu i le moega - o se ipu susu.

Aso Lulu

  • Breakfast. Punipafasi vavalaʻau ma vine, tea ma susu,
  • Snack. Ni nai apricots
  • Taʻaloga Se vaega o le borsch vegetarian, fusi iʻa kuka ma greens, o ni falaoa, o se ipu vai o le rosehip,
  • Se meaai i le aoauli. Se vaega o salatisi fualaau suamalie
  • Taumafa Teu le kapeti ma pulou, falaoa, ipu ti lauti,
  • A o lei alu i le moega - yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo.

Aso Tofi

  • Breakfast. Puipuia paletini, falaoa atoa o falaoa, kofe,
  • Snack. O se ipu vai o le apu, pupu,
  • Taʻaloga Tomato soup, moa ma fualaau faisua, falaoa, ipu ipu lauti ma lemoni,
  • Se meaai i le aoauli. Se fasi falaoa ma le paʻu paʻu,
  • Taumafa Carrot cutlets i le yogurt Eleni, falaoa, o se ipu lanu meamata,
  • Ae leʻi alu i le moega - o se ipu susu.

Aso Faraile

  • Breakfast. Lua fuamoa ua susu, susu, susu,
  • Snack. Se luʻu o vine
  • Taʻaloga Cabbage tipu soup, pateta patates, salati fuamoa, falaoa, se ipu malamalama,
  • Se meaai i le aoauli. Lī le laumei ma fasi vine,
  • Taumafa Laʻau mumu, salatisi fualaau aina, sina falaoa, lauti,
  • Aʻo leʻi alu i le moega - o se ipu malamalama o le yogurt.

Aso Toonaʻi

  • Breakfast. O se vaega o le fala falale ma fualaau aina suamalie, o se ipu lauti,
  • Snack. Fualaau saito
  • Taʻaloga Seleti soup, karite karite ma aniani ma fualaau faisua, nisi falaoa, lauti,
  • Se meaai i le aoauli. Uu i le lemon,
  • Taumafa O patates patties, salati tomati, o se fasi iʻa fafaga, falaoa, se ipu o le compote,
  • A o lei alu i le moega - o se ipu malamalama o le kefir.

Aso Sa.

  • Breakfast. Auaunaga i le paluga sasi i vine, o se ipu kofe,
  • Snack. Fualaau suamalie, cracker,
  • Taʻaloga Oona suamalie, cutlets chicken cutlets, o se vaega o salati fuamoa, nisi falaoa, se ipu o fualaau mamago fua,
  • Se meaai i le aoauli. Apple
  • Taumafa Faʻailoga ma le kapisi, se ipu tiuti,
  • Ae leʻi alu i le moega - yogurt.

Recipes for type 2 diabetes, ipu mo le maʻisuka

Taumafa ile falemaʻi, o fua o mea taumafa e tatau ona saunia e avea o se vaega o se meaʻai meaʻai mo le vaiaso. O le lisi o meaai na faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata i mea na taʻua i le laulau.

E tele meaʻai e le faʻasaina mo le taumafaina. Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le a faamalieina ai le gaʻo iloga. O le sauniuniga a nisi o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Uluai vasega

I lenei gafatia o soupeti, susu e le o iai se gaʻo tele. Mo le aveesea o le mamafa ma tausia le kulukose toto i totonu o tapulaa talafeagai, e fautuaina e kuka:

  • Pulu mafiafia: 30 g o le pulumu vao, 20 g o le pata ma le 2 fuamoa suamalie, faaopoopo le 3 sipuni tele ole kulimi suamalie. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi le faʻafefiloi i le fafasi o aano o manu ma kuka seia suamalie,
  • Laʻau o le fualaʻau: kapisi, seleni, meaʻai, pipi lanumeamata, faʻafefiloi i le suauʻu, salu, tuu i le gaʻo o aano o manu. E le gata i lea, o le susu e mafai ona faʻatagaina mo le 30-60 minute,
  • Suauu moa: tipi tilotilo, vaitau ma le masima ma le suāuʻu, salu i totonu o se pani ma tuʻu i totonu o le faʻafefete. E mafai ona e faʻaopopo le isu o le fuamoa e tasi.

E tatau ona tuʻuina atu vai inu vevela i le tagata gasegase a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso.

Tomato ma talotala sua sou

O le ae manaomia: tasi le sipisi, tasi le logo ata, lua pateta, lua tamato (fou pe faʻafela), se sipuni sipuni o le patati, 3 cloves o le kālati, ½ teaspoon o caraway fatu, masima, paprika, pe tusa o le 0.8 lita o le vai.

O Tomatoes, pepa ma aniani ua tipi i totonu o ni pusa, e uʻu i totonu o le apa ma le faʻaopoopoga o le pateta tomato, paprika ma sina sipuni tele o le vai. Grind caraway fatu i totonu o se faga aisa po o se mea e fai ai le kofe. Tasi pateta, faaopoopo i fualaau faisua, masima ma sasaa vai vevela. Kuki seiloga ua saunia pateta.

I ni nai minute aʻo leʻi kukaina, faaopoopo le kumini ma le kālati paʻu i le sou. Fafasi i laau.

Laʻau suamalie

Matou te manaʻomia: 200 g lanu mumu, 1 lita o le vai, sina suauʻu olive, tasi le aniani, tasi le kāloti, 200 g o pulo (musika), masima, greens.

Tipi le aniani, puʻamuʻu, faʻafefe le kāloti. Matou te vevela le pani, sasaa se tamaʻi fualaʻau manogi, fuga o aniani, mushrooms ma kāloti mo le 5 minute. Faaopopo le lentils, sasaa vai ma kuka i luga ole vevela i lalo ole tapuni mo le tusa ma le 15 minute. I ni nai minute ao lei kukaina, faaopoopo le masima ma mea manogi. 'Aʻai i se mea faʻapitoa, vaevaeina i ni vaega. O lenei mea suamalie e matua manaia lava i croutons rye.

Lua vasega

O meaʻai malosi e faʻaaogaina e avea o se meaʻai faaopoopo pe a uma ni meaʻai mo le 'aiga o le aoauli, faʻapea foʻi ma se ituaiga o meaʻai i le taeao ma le afiafi.

  • Faʻamamago faigofie: tatipi aniani, faʻafefiloi ma pasili, musika puʻe. O le faʻafefiloi e falai, faʻaopoopo i le meaʻai gaosi. Afai o le oloa ua fuafua e faʻaaoga e avea o se salalau mo se sanuisi, e tatau ona muaʻi falai. E faʻaaogaina le kulimi faʻafefe mo le faʻatumu o tamato poʻo pepa logo,
  • Seleti salati: tipi aʻa, kuka seia maeʻa, salu i sina vaega o vai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻasaina le ipu i le suauʻu suauu po o le vinika,
  • Meaʻai: tilotilo o le failalaʻau, taofi ina ia le faʻaumatia le fualaau faisua. A maeʻa lena mea, tuʻuina i totonu o se moli suauʻu, e faʻaaogaina i le paluga o le isu, kulimi mumu, keke kulimi, ona tao ai lea.

I le fua lona lua, o seleni seleni o se mea tatau. I le faagasologa o togafitiga vevela, ua galo ai le gaʻo mai le fualaau faisua.

Fualaau aina suamalie

O le a tatou manaʻomia: 6 fuamato toto, kāloti e lua, aniani e lua, 4 logo logo, 300-400 g tipeti paepae, se meaʻai fualaʻau manogi, laʻau bay, masima ma le pepa.

Tipi le kapisi, tipi le pepa i totonu o fasipepa, o tamato i totonu o kupita, o aniani i afa mama. Lave i luga o vevela vevela ma le faʻaopoopoga o le suauu manogi ma mea manogi. Pe a auauna atu, fufuluina i laau. E mafai ona faʻaaogaina na o oe poʻo se falaoa i le itu mo aano o manufasi poʻo iʻa.

Meatballsmai fualaau faisua ma fasi meaʻai

Matou te manaʻomia: ½ kilokalama o moa moa, tasi fuamoa, tasi ulu ulu seisi, lua kāloti, aniani e lua, 3 'ulu o le kāleti, se ipu kefir, se sipuni sipuni o le kulimi, masima, pepa, fuālaʻau manogi.

Toto le tipi, tipi le sipisi, tolu kāloti i luga o se mea lelei. Fuga le aisa, faaopoopo fualaau faisua ma faapipii mo le 10 minute, lelei. I le taimi nei, faʻaopoopo le fuamoa, mea manogi ma masima i meaʻai aano, tuli.

Faʻaopopo fualaau faisua i meaʻai aano, toe faʻafefiloi, fai ni gaʻo meaʻai ma tuʻu i totonu o se moli. Sauniaina o le sauʻai: faʻafefiloi le kefeta ma le kākalo ma le masima olo, vai vai. Faaaoga sina tamai pateta poo se sua i luga. Tuu meaʻai i le ogaumu i le 200 ° C mo le tusa o le 60 minute.

O sina siʻosiʻi suka e faatagaina i le tuufaatasiga o laʻau suamalie mo le inu o le la, ae ui i lea, o le meaʻai saccharin e sili ona lelei.

  • Fuālamu Vanilla: i luga o se afi, sasaina se paluga o le 2 yolks, 50 g o le kulimi mamafa, siaki ma le vanilla. E taua le aua neʻi faʻafefete le mea e faʻafefete ai. O le mea e maua mai ai e 'ai sina mea itiiti,
  • Masipa a le ea: fuamoa moa ua sasaina i se mumu punoamata e suamalie ma faataatia i ni vaega eseese i luga o se pepa e le maluelue. E tatau ona tao i se auala e faʻamago ai le tino. Ina ia faʻaleleia le tofo, faaopoopo le kulimi i kuki,
  • Teli: fualaʻau suamalie (peleni, fusi, fuamoa) ua fefiloi ma sina vaega ole gelatin, ua mafai ona faʻasalaina. A maeʻa lenei mea, ona mafaufau lea o le ipu ua saunia. A o leʻi faʻamalosi, e fautuaina e faʻaopoopo i ai se mea itiiti.

E tatau ona faʻaaogaina meaʻai suauu ma faʻaeteete. Glucose, o se vaega o le meaʻai, ua toesea mai le masani masani o faigofie c / a. A leai le maualuga C6H12O6 mafai ona tulaʻi. O faasologa faifaipea o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Kalama meaʻai

O le a e manaʻomia: ½ kilokalama o kapeti paepae, sina pasili, se sipuni sipuni o le kefir, moa moa, 50 g o le kulimi malo, masima, 1 tbsp. l lala, 2 tbsp. l falaoamata, ½ tsp. suauu po o le taofi paʻu, pepa.

Faʻatiʻoti le tipi, faʻafeu i le vai inu mo le 2 minute, faʻafefe le vai. Faʻaopopo greens tapaʻese, sisi kulimi, kefir, fuamoa, se sipuni o le falalā, falaoamata ma tao le paʻu i le kapisi. Faamasima ma le pepa. Matou te faʻafefiloi le tele ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le afa itula.

Matou te ufiufi le pepa tao ma le suauʻu ma faʻafeu i le suauʻu manogi. Faʻatasi le sipuni, tuʻu le masini i luga o le fasi pepa palapala i foliga o se tagata pala, tuʻu i le ogaumu mo le tusa o le afa itula i le 180 ° C, seia oʻo i le auro. Auauna atu ma le yogurt Eleni pe na oe lava.

Tusa 2 le taumafataga o le maʻisuka - fesoasoani fesoasoani

Taumafa e ala i le toto, e aunoa ma ni gaʻo, gaʻo meaʻai, mono-meaʻai, polotini, kefir, fia ai, ituaiga uma o teas mo le mamafa o le mamafa - o maʻisuka uma e pasia ai. E toatele tagata e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma laʻau ulavaʻa - o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina suamalie.

O le Sorbitol, xylitol ma le fructose e taʻua caloric, o lea e tatau ona amanaia lenei mea pe a fuafua le kalori. Aspartame (NutraSvit, Slastelin), cyclamate ma saccharin e le o caloric. E le mafai ona kukaina, pe a oʻo mai le ita. Acesulfame potassium e tutusa ma ituaiga meaola. Pe a filifilia le fualaau saʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia leai se faʻailoga.

O fualaau sili ona suamalie:

  • SAKARARIN - o le mea sili ona lelei e sui - 375 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. O fatugaʻo o loʻo faʻaauau ona aofia ai i lona gaioiga ma le toe alu ese. O le mea lea, o faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, e le mafai ona faʻaaoga. I le aso, e mafai ona e le sili atu i le 1-1.5 vaega i le aso,
  • Aspartame 200 taimi sili ona suamalie nai lo suka. Aua le ave tagata maʻi ma le phenylketonuria (o se faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻaleleia o le mafaufau). Fai - 1-2 pepa i aso taitasi,
  • ATISESE POTASSIUM (ACE-K, SWEET-1) (200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, ave 1.15 pepa i le aso).

O isi vailaʻau o loʻo maua foi:

  • SORBIT - o loʻo faʻaumatia i le 20-30 kalama i le aso, e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism,
  • MUAMUA - faia mai vine, pe a faatusatusa i le suka, sikolasusu e 2 taimi e suamalie (leai se sili atu i le 30 kalama i le aso),
  • XILIT - maua mai i sana kulimi (cobs). O loʻo aʻafia e aunoa ma le auai o le inisalini. A faʻaaogaina, o le faʻanatinatiina o meaai e vave faʻaitiitia, o lea e mafai ai ona faʻaititia le aofaʻi o meaai. Fautuaina le voluma e le silia le 30 kalama i le aso.

Ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

E le tutusa lenei ma le laulau masani masani 9, lea e naʻo "meaʻai gaʻo" e gata, ae o loʻo tumau pea "lemu" (mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga ituaiga o falaoa, cereals, aʻa root).

Ae, i le tulaga oi ai nei o le maʻisuka iloa, e tatau ona tatou taʻutino atu o le laulau masani a le Diet 9 e le lava lona faamaoni i mea gaʻo. O lenei faiga vaivai o tulaga faasaina e le tusa ai ma le mafuaaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻamanuiaga mai meaʻai laiti-carb

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua i se taimi vave, o sea taumafataga o se togafitiga atoatoa. Faʻitiʻitia le gaʻo gaʻo! Ma e le tatau ona e inuina "fualaau aina i lima".

E taua le malamalama o faʻalavelave faʻaleagaina e aʻafia ai ituaiga uma o metabolism, ae le na o le gaʻo. O sini autu mo le maʻisuka o vaʻa toto, mata ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le fatu.

O se lumanaʻi matautia mo le maʻisuka e le mafai ona suia le taumafataga e le mai i le pito i lalo, e aofia ai le gangrene ma le tipi, tauaso, gasegase atherosclerosis, ma o se ala tuusao lea i le osofaia o le fatu ma le stroke. E tusa ai ma fuainumera, o nei tuutuuga i le averesi e oʻo atu i le 16 tausaga o le soifuaga i se maʻisuka leaga.

O se taumafa lelei ma o le ola i le olaga atoa o le a mautinoa ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O lenei mea o le a maua ai le metabolism saʻo i totonu o masini ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

Afai e tatau ai, aua e te fefe e faʻaaoga fualaau e taofiofia le gaosiga o le inisalini. Maua le faʻamalositino mo le taumafataga ma le mea moni e mafai ai e oe ona faʻaititia le fualaau o fualaau faʻasaina pe faʻaititia a latou seti i se mea maualalo.

I le auala, metformin - o se faʻasalalauga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 - ua uma ona suʻesuʻeina i sikola faasaienisi pei o se puipuiga tele e puipuia mai i le tino, e oo lava i tagata maloloina.

Taiala o taumafataga ma filifiliga o meaai

O a meaai ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Faʻatatau mea e fa.

O ituaiga uma o aano o aano o manufafasi, moa, iʻa, fuamoa (atoa!), Musika. E tatau ona faatapulaaina le vaega mulimuli pe afai ei ai faafitauli i fatugaʻo.

Faʻavae i le protein protein 1-1.5 g mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

Faʻalogo! O fuainumera 1-1.5 kalama o le protein mama, ae le o le mamafa o le oloa. Suʻe laulau i luga o le upega e faʻaalia ai le tele o le protein i totonu o aano o manu ma iʻa e te 'ai.

  • Laʻu Fualaʻau Gagavai Maualalo

Latou te aofia ai i le 500 kalama o fualaau faisua ma mea maualuga fiber, e ono mafai lava (salamu, lamolemole). O lenei mea o le a maua ai se lagona mausali o le atoatoa ma le faʻamamaina o le manava lelei.

Fai atu leai i trans fats. Fai mai "Ioe!" Ina ia fagogota suauu ma fualaʻau manogi, pe a le omega-6 e le sili atu i le 30%. E leai, e le faʻaaogaina le suauu lauiloa ma le suauu manogi.

  • O fualaau e le faʻasalaina ma fualaʻau maualalo GI

Le silia ma le 100 kalama i le aso. O lau galuega o le filifilia lea o fualaau aina faʻatasi ma se fuainumera faʻamamafa e oʻo atu i le 40, o nisi taimi - e oʻo atu i le 50.

Mai le 1 i le 2 r / vaiaso e mafai ai ona e 'ai i le suka o le maʻisuka - na o luga o le stevia poʻo le erythritol. Manatua igoa ma faʻamalamalama auiliiliga! O le mea e leaga ai, o mea e sili ona lauiloa e lamatia ai le ola maloloina.

Matou te manatu i taimi uma i le faasino igoa

O maʻi suka e taua i le malamalama i le manatu o le "glycemic index" o oloa. O lenei numera e faʻaalia ai le tali a le tagata i le oloa - pe vave vave ona maua le kulukose i le toto pe a uma ona ave.

GI ua faʻamatalaina mo oloa uma. E tolu fesuiaiga o le faailoilo.

  1. Maualuga GI - mai le 70 i le 100. E tatau i le maʻisuka ona vavaeeseina ia oloa.
  2. O le averesi GI e mai i le 41 i le 70. O le faʻaitiitia o le taumafaina ma le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto e seasea, e le sili atu ma le 1/5 o meaʻai uma i le aso, i faʻatau saʻo ma isi oloa.
  3. Low GI - mai le 0 i le 40. O nei oloa o le faavae o le taumafa mo le maʻisuka.

O le a le mea e faʻatupulaia ai le GI o se oloa?

Gaosiga o meaʻai ma "mea e le mafaamatalaina" gaʻo (falaoa!), Faʻaaogaina o meaʻai maualuga-gaosiolosi, vevela ole taumafa.

O lea la, o le kalapu vavalaʻau e leai se mea e le faʻavaivai. Ma o lona tuaoi, falai i falaoa, ua le o toe faailoa mai mo le maʻisuka.

O se isi faʻataʻitaʻiga. Matou te manatu faatauvaa i taumafataga a le GI, faʻatasi ma se taumafataga faʻatasi ai ma gaʻo meaʻai ma se vaega malosi o le polotini. Salati i le moa ma le avoka ma le sipisi - o se mea taugofie mo le maʻisuka. Ae o nei lava fua, ua sasaina i se mea suamalie "e leai se aoga" ma oranoa, na o se sipuni o le meli ma le kirimi kirimalie - o se mea leaga lenei filifiliga.

Taofi le fefefe i gaʻo ma aoao e filifili mea maloloina

Talu mai le faaiuga o le seneturi talu ai, ua faanatinati le tagata e tau ai gaʻo i meaai. Le fuaitau "leai se cholesterol!" E na o pepe e le iloa. Ae o a taunuuga o lenei taua? O le fefefe i gaʻo na mafua ai le faateleina o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi fatu, stroke, pulmonary embolism) ma le faʻateleina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka ma le atherosclerosis i luga o le tolu.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o gaʻo fesuiaiga mai le gaosiga o fuālaʻau fuālaʻau ua faʻalauteleina ma ua i ai se sosolo leaga o mea taumafa e sili atu nai lo omega-6 gaʻo. Omega3 lelei / omega-6 ratio = 1: 4. Ae ia tatou masaniga masani, e oʻo atu i le 1:16 pe sili atu foi.

Laulau taumafa e mafai ma e le mafai

O le isi foi matou te faia se faanatinati. O lisi o loʻo i luga o le laulau e le faamatalaina ai se mea faʻapitoa i mea taumafa (faʻataʻitaʻiga masani o le Diet 9), ae o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o aso nei.

  • Faʻaaogā faʻamaʻi masani - 1-1.5 g i le kilokalama o le mamafa,
  • Faʻateleina poʻo le faʻateleina le faʻaaogaina o gaʻo maloloina,
  • Aveese atoa lau suauu, cereals, pasta ma susu,
  • Se faʻaitiitia faʻaitiitia o fua o le aʻa, leki ma le susu susu.

I le laasaga muamua o le taumafataga, o lau sini mo vailaau oona o le teu i totonu o le 25-50 kata i le aso.

Mo le faigofie, o le laulau e tatau ona tautau i le umukuka o le maʻisuka - e sosoo ma faʻamatalaga e uiga i le glycemic Index of products and the calories content of recipes masani.

GaosigaE mafai ona 'aiLautele avanoa (1-3 r / vaiaso)
ma le maualuga o kullukose tumau mo le masina
FaʻailogaLaʻau vevewheat e faʻamamaina i le vai inu i le po, quinoa: 1 ipu e 40 kalama o mea gaʻo 1-2 taimi i le vaiaso.
I lalo o le puleaina o le kulukose toto pe a uma le 1.5 itula.
Afai e te faʻatulagaina le faʻatuputupulaʻia mai le uluai kopi e 3 mmol / l pe sili atu - faʻamavae le oloa.
Fualaau faisua
fualaau faisua, greens,
pi
Fualaau faisua uma e ola i luga ae o le eleele.
Kapisi o ituaiga uma (paʻepaʻe, mūmū, broccoli, fuluiflower, kohlrabi, vine sprouts), fugalaau fou, e aofia ai ituaiga uma o laulaʻau (salati vine, arugula, ma isi mea), tamato, kukama, zucini, ata pepa, atisiliko, elekini, asparagus , vine pi, puʻamu.
Kāreti laititi, seleni aʻa, radis, Ierusalema artichoke, turnip, radish, pateta suamalie.
Pipi uliuli, lentils: 1 ipu o le 30 kalama o le mea gaʻo 1 r / vaiaso.
I lalo o le puleaina o le kulukose toto pe a uma le 1.5 itula. Afai e te faʻatulagaina le faʻatuputupulaʻia mai le uluai kopi e 3 mmol / l pe sili atu - faʻamavae le oloa.
Fua
vine
Avaka, lemoni, fugalaau.
E le masani ai, strawberries, strawberries, vine, fugalaau, lanu mumu, gooseberries.
Vaevae i le 2 inumaga ma o mai faatasi ma protein ma gaʻo.
O se filifiliga lelei e sau mai nei fua mo fuamoa ma aano o manu.
E le silia le 100 g / aso + ae le o luga o se manava gaogao!
Berries (blackcurrant, blueberries), plum, sima, fualaau aina, pi, fig, apricots, cherries, tangerines, apu suamalie ma lemu.
Taimi, mea manogiPepa, cinnamon, mea manogi, laau afu, sinapi.Paʻu salamalie salalau, suauʻu olive i le fale, mayonnaise, sauga avoka sauces.
Mea gaosi susu
ma fue
Lisi kulimi ma kulimi kirimalie o mea masani gaʻo gaʻo. Faʻasalaga faigata. E le masani ai, kulimi ma le pata.Brynza. Mea inu suamalie o meaʻai gaʻo masani (mai le 5%), sili atu le fefete a le fale: 1 ipu i le aso, e le sili i aso uma.
O iʻa ma iʻaE le tele (!) Sea ma iʻa. Laʻau, mimiti, vali, musele, u.
Meat, Eggs and Meat ProductsFuamoa atoa: 2-3 pcs. i le aso. Toa, tolotolo, pato, lapiti, vela, povi, puaa, afaina mai manu ma manulele (fatu, ate, manava).
FatsI salakeke, olive, piuga, almond cold cool. Pulu (e sili ona lelei le kuka i totonu o lenei suauu). Palu faanatura. Ava gaʻo - o se faʻaopoopoga meaʻai. Cod ate. E le masani ai, gaʻo gaʻo ma gaʻo.Laʻau fou (ala, o lenei suauʻu e vave ona faʻamautuina ma itiiti ifo i le omega i le iʻa i totonu o le bioavailability).
DessertsSapalai ma faʻamaʻaisa aisa mai fua e maualalo GI (oʻo i le 40).
Le silia ma le 100 kalama i le aso. E leai se suka, fructose, honey!
Fualaau suamalie e aunoa ma le suka mai fualaau aina ma le GI e oo i le 50. Kalama koko (koko mai le 75% ma luga).
FafagaFaʻasalaga e leʻi faʻasalalau faʻatasi ma falala ma palu falaoamata. Fritters i luga o quinoa ma falaoamata tao.
SweetsO le sukalati malulu (moni mai le 75% koko) - e le silia le 20 g / aso
Nati
fatu
Alimoni, launiu, ova, cashews, pistachios, sunflower ma le pumpkin fatu (e sili atu ma le 30 kalama i le aso!).
Namu ma falaoamata o fatu (almond, cocon, chia, etc.)
MeainuTea ma le natura (!) Teu, vai inu e aunoa ma le kesi. Fagogo faʻamago i le meainu.

O a mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2?

  • O mea uma e gaosi falala ma meaʻai e le o lisi i le laulau,
  • Kuki, marshmallows, marshmallows ma isi mea e faʻafiafia ai, keke, meaʻai, ma isi,
  • Meli, e leʻo faʻamalamalamaina sukalati, suamalie, e masani lava - suka paʻepaʻe,
  • Potatoes, fuga 'oloʻo falai i falaoa, fualaau faisua, tele fualaʻau aʻa, sei vagana ai ua taʻua i luga,
  • Faatau le mayonnaise, ketchup, frying in a soup with flour and all sauces e faavae i luga,
  • O le susu o le susu, teuina o aisa kulimi (soʻo!), Oloa o faleoloa faʻapitoa ua faailogaina "susu", aua o nei mea o natia natia ma le gaʻo,
  • Fua, vine ma le maualuga GI: faʻi, vine, cherries, pineapple, peaches, tilo, meloni, pineapa,
  • Fualaau aina suamalie ma fualaau lole: fig, dried apricots, aso, vine,
  • Fale faʻatau sausage, sausage, ma isi mea, pe a iai le suka, cellulose ma le suka,
  • Sogi ma le suauu manogi, soʻo se suauu faamama, margarine,
  • O iʻa tetele, fuālaʻau faʻafefe, ulaulaina iʻa ma iʻa o le sami, meaai mamago mamago, lauiloa i le pia.

Aua e te faanatinati e fufulu au mea taumafa ona o le faasaʻoina o tapulaa!

Ioe, tulaga ese. Ioe, e aunoa ma le falaoa. Ma e oʻo lava i le buckwheat e le faatagaina i le taimi muamua. Ona la ofoina mai lea e faamasani i fualaau fou ma lemu. Ma latou te aioi e suʻesuʻe i le tuufaatasiga o oloa. Ma o le suauu e lisi ese. Ma o le mataupu uiga ese - "e mafai ona e gaʻo, saili mo le soifua mālōlōina" ... Faʻalavelave faigata, ae pe faʻapefea ona ola i se ituaiga o meaai?

Ola lelei ma umi! O le taumafa fuafuaina o le a aoga ia te oe ile masina.

Bonus: o le ae ai i le tele o taimi e sili atu le lelei nai lo tupulaga e le o togiina le maʻisuka, faatalitali mo fanau a lau fanau ma faateleina avanoa o le ola umi.

Afai e leʻo faia le pule, o le maʻisuka o le a faʻapuupuuina le ola ma faʻaumatia ao lumanaʻi le taimi e gata ai. E osofaia ai toto toto uma, loto, ate, o le a le mafai ona aveesea le mamafa ma faʻaleagaina le lelei o le olaga. Filifili e faʻatapulaʻa faʻataʻavale gaʻo meaʻai! O le iʻuga o le a faʻamalieina oe.

Faʻafefea ona lelei le fausiaina o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2

Pe a faʻatūina meaʻai mo le maʻisuka, e aoga le iloilo pe oa oloa ma metotia o faiga e aumaia ai le tino i le aofaʻiga maualuga.

  • Gaosiga o mea taumafa: kuka, tao, fuʻu.
  • Leai - masani ona fuga i le suauʻu suauu ma le vevela tele!
  • Faamamafa i meaalofa masani o le natura, pe afai e leai ni faʻailoga mai le manava ma le fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai e oʻo i le 60% o fualaau faisua ma fualaau aina, ma tuʻu ai le 40% i luga o le vevela.
  • Filifili ma le faʻaeteete le ituaiga o iʻa (o se laʻititi laʻititi e mautinoa e sili atu i le mercury).
  • Matou te suʻesuʻeina le faʻaleagaina o le tele o mea suamalie. Pau na o le le tutusa o mea ia e faavae i le stevia ma le erythritol.
  • Matou te faʻatamaoaigaina le taumafataga faatasi ai ma le fiva meaai talafeagai (kapisi, psyllium, filo mama).
  • Matou te faʻatamaoaigaina le taumafa i omega-3 (gaʻo iʻa, iʻa mumu).
  • Leai i le ava malosi! Calories vaivai = o le hypoglycemia, o se tulaga afaina pe a tele le inisalini i totonu o le toto ma sina kulukose. Tulaga lamatia o le le mautonu ma le faateleina o le matelaina o le faiʻai. I tulaga maualuga - e oʻo atu i se coma.

O afea ma pe faʻafia ona 'ai i le aso

  • Le vaega o mea taumafa i le ao - mai le 3 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi,
  • Leai - tuai le 'aiga o le afiafi! Manatu mulimuli atoatoa - 2 itula ao lei momoe,
  • Ioe - i le taeao o le taeao! E fesoasoani i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto,
  • Matou te amataina le taumafataga ma le salati - o loʻo taofia le inisalini ma oso vave faamalieina le lagona o le fiaaai, lea e taua mo le mamafa o le mamafa o le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei faʻatulagaga o le a mafai ai e oe vave ona toe fausia, faʻamafanafana le mamafa o le mamafa ma e le tautau i le umukuka, faʻavauvau i fua masani masani.

Manatua le mea autu! Faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo togafitiga manuia.

Ua matou faʻamatalaina se metotia galue i le auala e faʻavaeina ai se taumafa maualalo maualalo mo le maʻisuka. A e iai lau laulau i luma o ou mata, o a meaai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e le faigata le fatuina o se lisi lelei ma eseese.

I luga o itulau o la tatou 'upega tafaʻilagi, o le a tatou saunia ai foi fualaau mo le maʻisuka ma talanoa e uiga i manatu faʻaonapo nei i le faaopoopoina o meaʻai i togafitiga (gaʻo iʻa mo omega-3, cinnamon, alpha lipoic acid, chromium picolinate, ma isi). Tumau mafaufau!

Tuua Lau Faamatalaga