Fualaauʻai i le Maʻisuka Meaʻai

Faatasi ai ma lenei faamai, o fuamoa moa o se vaega taua o le taumafataga, lea e mafai ona maua ai elemene aoga e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina. O le fuamoa mafiafia e sili atu ona lelei ma sili atu le malamalama nai lo isi fuatini o meaola mai manu. E le gata i lea, o loʻo aofia ai mea uma e manaʻomia mo le amino. Vitamin B3-tamaoaiga tamaloloa e fesoasoani foi. O lenei vaitamini e faʻaleleia ai le toto, o loʻo i ai se aoga aoga i le gaioiga o le faiʻai. Cholesterol e fufulu le ate. E le gata i lea, o fuamoa e aofia ai le tele o elemene aoga: sulfur, iron, zinc, copper. E faʻalagolago uma i le faateleina o le hemoglobin ma, o se taunuuga, faatinoga.

Ae peitai, a 'ai fuamoa, e tatau ona e faʻaeteete. O lenei oloa e mafai ona afaina ai le faʻafitauli. Cholesterol, lea e manaʻomia e le tino i se aofaiga faapitoa, e mafai ona afaina, aemaise lava pe a iai ni faʻafitauli o le fatu, suiga faifai pea i le toto, e taua le faʻasaina o le faʻaaogaina o fuamoa moa i le 3 vaega i le vaiaso. I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai - masalo atonu o le a suia ia fuamoa moa i fuamoa o le selu.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o fuamoa moa ua kukaina le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaeina o togafitiga o le ituaiga lona lua pe'āfai e 'ai e le aunoa. Ua faamaonia lea i suʻesuʻega na faia mo le 20 tausaga. O maʻi e masani ona 'ai fuamoa ua kukaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o le maʻi e le 37%. O le oloa e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose, faʻaitiitia ai le mumū, ma, o se taunuuga, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se ituaiga o togafitiga lona lua.

E faʻafefea ona 'ai fuamoa moa mo le maʻisuka ituaiga 2

I mataupu faigata o le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faʻapipiʻi masini masini. Faʻatasi ma lenei metotia e sili atu ona faigofie ona gauai i totonu o le vaega o meaʻai. E le gata i lea, o le omeletini fuā mai puluvaga o le a aoga. O yolks ma fuamoa falai e tatau ona faʻaitiitia le tele ma e naʻo le maea ai o feutagaiga ma se tagata fai meaʻai.

O fuamoa vela o se taumafataga tele mo le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faatapulaa oe lava i fuamoa moa e lua, o le tele o le aofaiga o le a sili atu.
E faʻatagaina fuamoa, ae e tatau ona e 'ai tele i taimi uma. I lenei pepa, o le a sili atu ona leaga, ma o le avidin o se vaega o lea mea e afua ai le faʻafefe ma faʻalavelaveina le gaioiga o vitamini A ma le B. E le gata i lea, o fuamoa e le togafitiga faʻamaʻi e ono aofia ai siama ma microbes e mafua ai faʻamaʻi pipisi.

Fualaau mo le maʻisuka: pe mafai ona 'ai lenei fualaau fualaau mo lenei maʻi?

O le pancreas o se okeni taua lea e matua aʻafia ai i le faʻafefeteina. O loʻo i ai se galuega fefiloi: i fafo ma totonu. O le tino faalilolilo enzymes mo le fuaina lelei o meaʻai, faʻapea foʻi ma hormones mafua mai ona faʻaogaina metabolic processes.

I le soliga o nei galuega, o le tele o pathologies e tupu, o le togafitiga e manaomia ai se meaai faapitoa. O le tele o oloa e faʻasaina, o le mea lea, e mafai ona e 'ai fuamoa mo le maʻisuka pe leai, o le a matou iloiloina atili auiliiliga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E tusa ai ma taunuʻuga a suʻesuʻega a saienitisi Finelani na suʻesuʻeina lenei mataupu, na maua ai o fuamoa mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai i le taumafataga, ae i lalo o nisi tulaga.

O fuamoa moa i le maʻisuka, pe a faʻaaogaina e le aunoa i totonu o foliga afifi, faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe se togafitiga o le ituaiga lona lua.

O suesuega sa faia e saienitisi mo le 20 tausaga. I tagata gasegase e masani ona faʻaaoga fuamoa mo le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi na faʻaititia i le 37%. O loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faapea o lenei oloa taua e tele mea aoga e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose, faʻapea foʻi ma le taofiofia o le faʻafefeteina o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le ono maʻisuka ituaiga 2.

A faʻaaoga fuamoa mo le maʻisuka, ona toe faʻatumu lea e le tagata maʻi lona paleni i le tele o mea aoga. E aofia ai vaega nei:

  • Vitamini
  • Mūmū ma elemene,
  • Amino acids.

O loʻo i ai i le yolks le aofaʻiga o le vailaʻau D, lona lua i le suauʻu iʻa. E aofia ai le 14% o paʻu manu, lea o se punavai o meafale. E iai foi i lenei oloa e tusa ma le 12% o gaʻo eletise (polyunsaturated) ma le 11% lecithin, e puipuia ai vaʻa toto ma faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau.

I le aofia ai o se fuamoa i le maʻisuka i se taumafataga i aso uma, o se tagata e faʻapipiʻiina le tino ma mea taua, lea e masani ona i ai se aoga aoga i ai:

  1. O loʻo faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai
  2. O le aʻafiaga o faʻafitauli o le tino e faʻaitiitia,
  3. E faʻamalosia ponaivi ma musika.

O le i ai o le zinc i fuamoa e galue malosi i le toe faaleleia. O le elemene taua e taua mo suauu beta o se okeni maʻi, aua e puipuia ai i latou mai le faʻaleagaina ma le faʻaumatia. E le gata i lea, e manaʻomia le zinc mo le faʻamalositino, faʻasologa ma le excretion o le inisalini.

E faʻasaina fualaʻau pe a fai o loʻo maua e le maʻi:

  • Faʻasalaga taʻitasi,
  • Luʻu ma le fatu fatu
  • Malosiaga o le absorption o le protein
  • Ma le tele o le atherosclerosis (ona o le lamatiaga o le cholesterol accumulation).

O le laulauʻai meaai a le tagata maʻi e mafai ona fesuiaʻi e fuamoa:

  • Vitamini B, E, A, PP,
  • Choline
  • Potassium
  • Sulifoa
  • Copper
  • Kalaku
  • Cobalt
  • Omea
  • Chrome
  • Molybdenum.

O le lisi e tatau ona aofia ai le oloa i totonu o le kuka poʻo le foliga masani. E masani lava, e tasi le fuamoa i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona i ai i le aiga o le taeao.

O se mea e masani ona masani ai o le faaopoopo lea o fuamoa i ipu autu ma ituaiga o salakeke. E ui lava i le mea moni e mafai ona aofia ai fuamoa matagofie i le maʻisuka, e le mafai ona sili atu le numera o latou numera i le tulaga masani ua fautuaina.

E le mafai ona faʻaititia le aofaʻi o lenei oloa, talu ai ona o lona faʻaaogaina hypoglycemics e ave ai le 48 iunite. O lea ituaiga oloa e sili atu ona leaga, ae o fuamoa o le sipili e maua i le maʻisuka, i le isi itu, e matua lelei lava le gauaʻi.

I totonu o faleoloa e mafai ona e vaʻaia ni ituaiga mea se lua:

  1. Taumafa. E tatau ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaiaso. Latou te maua se olaga puupuu. E sili atu le inu i fuamoa fuamoa, aua a uma ona kuka, e faigata ona mama. Ua faailoga le oloa "D".
  2. Faleʻai. E i ai se lafu ola mo le 25 aso. O lenei ituaiga o oloa e sili ona faʻaaogaina. O le faailoga iloga o loʻo i luga ia i latou o le "C".

O laumei e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, latalata i le puipui pito i tua, fufulu ma fufulu uma lava. E tatau ona teuina faʻatasi mai isi oloa. Afai e teuina se fuamoa i tafatafa o fualaau suamalie, e afaina i lo latou manogi i totonu o pusa o le atigi. O fuamoa ua veleina e tatau ona faʻaaogaina i le 4 aso.

Mo le maʻisuka, o le togafitiga ma fuamoa o salu e aofia ai le faʻaaogaina o lenei oloa i aso uma e oo atu i le 6 vaega - sili ona lelei i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma a latou faʻaaoga masani, e mafai ona e faʻaititia le glucose i le 2 points. O le taimi malolo ua fuafuaina mo le 250 fuamoa. O le ola o lenei oloa e oʻo atu i le lua masina, ae o le vevela e tatau ona 2-5 ° C.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa ia maʻi e 'aina fuamoa e ala i le faʻafefiloi ma le sua o le tipolo. Mo le tasi moa moa, e 5 mg o le sua ua ave. O lenei lapisi e tatau ona vaevaeina i ni vaega ma ave 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. O le suamati, pe a manao ai, e mafai ona suia i le teuteuina o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O aso muamua e lua e te manaʻomia e ave ai fuamoa 3, ona - 6. E tatau i tagata uma ona onā i luga o se manava gaogao i le taeao. O le togafitiga e mafai ona faia e tusa ai ma se isi polokalame: 3 aso e inu ai "vailaau," 3 aso - malologa. Afai o le tagata gasegase ua maualuga le gaosiga o le gastric, e fautuaina e sui le sua o le lemoni ma se vaiinu mai le atisitoke ile Ierusalema.

I le taimi muamua, e mafai ona i ai se aafiaga tele, ona e le tatau ona e le fiafia. O le umi o le faʻaaogaina o se ituaiga o meaola faʻapitoa e mafai ona aumaia ai faʻamanuiaga. O ia mea taumafa o le a faʻaititia ai le suka i le itiiti ifo ma le lua vaega. Afai o le taumafataga fautuaina mo lenei maʻi, e mafai foi ona faʻamoemoeina.

Mo fuamoa e maua i le maʻisuka e le faʻalautele ai le cholesterol, e tatau ona latou saunia e aunoa ma ni gaʻo manu. Mo le kuka, e sili atu le faʻaaogāina o le suāuʻu olive. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona faʻatagaina le' ai o se fuamoa ua tunu, ae aunoa ma se sanuisi suamalie.

Tomai Saina fautuaina le fuamoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga mo togafitiga i lenei auala:

  • 5 fasi fuamoa (moa) e momotu,
  • Faaopoopo 150 g o le vineka,
  • Faʻatasia mea uma ma faʻafefiloi lelei,
  • Faʻaosooso i totonu o le pusaaisa mo le tusa ma le 1,5 aso,
  • Faaopopo le meli ma le vineta - i totonu o se ipu malamalama,
  • Ave 15 g faalua i le aso,
  • Teu oloa i totonu o le pusaaisa.

O le fuamoa ostrich o le oloa sili lea ona maua. O lona mamafa e mafai ona oʻo atu i le lua kilokalama. Na o le taumafanafana e te fiafia ai i lenei meaʻai. E fautuaina ina ia faʻalauina ia fuamoa aʻo leʻi faʻaaogaina, ma na o le faʻamamaina. O lenei tulaga e mafai ona ausia pe a fai o le oloa e ufiufi mo le tolu vaefa o le itula. O lenei oloa e le mafai ona onā lelei, talu ai o loʻo i ai se mea mauoa, o se tofo tele.

O fuamoa Ostrich o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga o elemene taua ma ituaiga uma o meaʻai. E aofia ai amino acids, phosphorus, calcium ma potassium, vitamini o vaega B, A ma E. Afai tatou te faatusatusa sea oloa ma isi fuamoa, ona tele ai lea o le lysine ma le thrinon, ae o le alanine - itiiti.

E faʻafefea ona sui le faʻasologa o le faʻasalalauga e ala i le vevela o togafitiga

Soʻo se ituaiga o fuamoa e faʻaaogaina aʻo leʻi 'ai e tatau ona tuʻuina atu i se togafitiga faʻavevela. E sili ona lelei le kukaina o fuamoa ua susu. O sea ituaiga meaʻai e faʻamautinoa ai o le tele o meaʻai o loʻo maua i le oloa. O fuamoa ua suamalie ua sili atu ona faigofie ona eli.

O le faʻamatalaga faʻamaonia pe a maeʻa se togafitiga vevela e le faʻalauteleina. E mafua lea mea ona e le aofia ai i totonu o tagata mama ma lapopoʻa ni meaola gaʻo - e faʻamavae pe a faʻaalia i le maualuga o le maualuga o ituaiga suka. I se tulaga talitutusa, e mafai ona e kukaina omelets, lea o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa o na o le 49 iunite.

Ona o lenei mea, o sea meaʻai e le gata o se mea manaia, ae o se taumafataga o le soifua maloloina lelei.

O le filifiliga aupito sili lava o le kukaina o se gaʻo uila e aunoa ma le faʻaaogaina o le sogi po o le pata. O lenei filifiliga meaʻai e fesoasoani e faʻaititia ai le kalori mea o le ipu, aʻo tausia le maualuga o mea taua faʻapitoa i totonu.

Aua neʻi 'ai i fua o le maʻisuka fufulu, e ui latou te le faʻateleina le faʻasologa o le maʻisuka.

O nei meaʻai e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaogaina o le mimiti i le pancreas, aua o le okeni e sili atu ona vaivai i luma o le maʻi ua taʻua i luga.

E mafai ona faʻafeiloaʻi i luga o laʻau manu, o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o le 48. O se mea faʻafefiloi Farani tutusa e aofia ai le kukaina o se oloa e afifi i le polyethylene. O le faagasologa e tumau i le 2-4 minute i le sua sua. A maeʻa ona tautua le fuamoa i luga o le laulau, o le gogolo e tafe matagofie matagofie. O se tasi lea o filifiliga mo le kukaina o fuamoa ua susu.

E mafai ona 'ai fuamoa pe'ā maua e se tagata le maʻisuka? E fia iunite falaoa ei ai ma o le a le mamafa o le avega? O lapisi o se punavai o le paʻu manu, e aunoa ma le tino o le tino o le a le mafai ona galue masani. I le faaopoopo atu i polotini, o le oloa e aofia ai vitamini A, B, E, polyunsaturated fatty acids. O le i ai o le vailaʻau D e tatau ona maitauina faapitoa, e mafai ona matou fai atu ma le mautinoa o fuamoa e naʻo le iʻa o le gataifale i totonu o mea o lenei vailaʻau.

E aoga le 'ai o fuamoa i le toetoe lava o faʻamaʻi, aua o latou meaʻai e sili ona taua, ae ua faatagaina i latou e' ai i se aofaiga e le sili atu ma le 2 i le aso. Ina ia le faateleina le aofai o le cholesterol i fuamoa, e sili atu le kuka i latou e aunoa ma le faaaogaina o gaʻo, aemaise lava o manu. E sili atu le lelei i le vavala pe faʻapipiʻi ai fuamoa.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e leai ni mea e afaina ai, mai lea taimi i lea taimi e mafai ona ia 'ai fuamoa saʻo fou. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa i lalo o le vai mafanafana, masani i le fasimoli.

E le tatau ona faʻaleagaina fuamoa moa, aua e faigata mo le tino ona faʻaaogaina le protein mama. E le gata i lea, o nei fuamoa e mafai ona mafua ai se faʻamaʻi matautia, salmonellosis, ma le maʻisuka, o le faʻamaʻi e lua lua lamatia. O chicken, o salu, ostrich, duck ma goose fuʻa e mafai ona 'ai.

O le fuainumera o le fuamoa o se fuamoa atoa e 48 iunite, taitoatasi, o le isu o loo i ai se avega glycemic o le 50, ma o le polotini e 48.

O fuamoa moa e matua aoga lava mo le maʻisuka ituaiga 2, o le oloa e sili atu nai lo le tele o isi oloa i lona tulaga taua. O fuamoa o le salu o loʻo i ai se atigi fagu matala, e naʻo le 12 kalama.

Ona o le i ai o vitamini B, o fuamoa e maua ai se aafiaga lelei i luga o le tino, o le paʻu o le maʻisuka, ma le uʻamea ma le magnesium e fesoasoani e togafitia ai le mama ma le maʻi fatu. E manaʻomia le potassium e faʻaitiitia ai le toto, faʻamalosia le galuega a le fatu muso.

O fuamoa o le kulimi o loʻo aofia i le taumafa o le maʻisuka i le faʻamaoni, e leai ni a latou faʻailoga, na pau lava le tapulaa o le tasi le palatini palale.

Mo le maʻisuka, o nei fuamoa e mafai ona faatagaina i le aofaiga o le 6 fasi tupe i le aso:

  • afai e manaʻo le tagata maʻi e 'ai ia mea saʻo, faia i luga o se manava gaogao i le taeao,
  • teuina le oloa mo le sili atu i le lua masina i le vevela o le 2 i le 5 tikeri.

O le protein o fuamoa o le salu e aofia ai le tele o fesoʻotaʻiga, e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka sili atu le faigofie ona faʻafeiloaʻi i paʻu o le pa, o manuʻa e sili atu ona vave faʻamalolo. E taua tele le 'ai o fuamoa o le salu ina ua maeʻa le taotoga, o le a mafai ai e le maʻisuka ona toe malosi ma vave.

O fuamoa moa e aofia ai le 157 kalori i le 100 g, protein i totonu ia latou 12.7 g, gaʻo 10.9 g, carbohydrates 0.7 g. O nei fuamoa e foliga ese, e mafai ona lapotopoto ma faʻalanu poʻo se faʻamatalaga matala, o foliga faʻalelei. O nei eseesega e le afaina ai le tofo ma le taua o meaai, filifili fua, matou te na o le fiafia lava i mea matou te fiafia i ai.

E sili atu le 'ai o fuamoa moa ma moa mo le maʻisuka, e mafai ona fai mai o se mea lelei lea mo meaai o le maʻisuka, fuamoa ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lelei.

O le fuamoa e tasi na 'ai e faʻaleleia ai le masani o microelements, atonu o le a faatonuina e le fomaʻi e le sili atu i le 2-3 fuamoa i le vaiaso.

O le fuamoa o le pato e mafai ona faia i soo se lanu - mai le paʻepaʻe papaʻe i le lanumoana, e sili atu nai lo le moa ma e tusa ma le 90 g. O fuamoa o le Duck ei ai se tofo lelei, o le manogi malosi, lea e faʻateleina ai le toʻatele o tagata, latou te fiafia i se sili moa moa. E i ai calori calori, 13.3 g porotini, 14.5 g gaʻo, 0.1 g o carbohydrates mo le 100 g o oloa.

E sili atu le le faʻaaogaina o se fuamoa mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e faigata tele ma umi e faalilolilo ai, ma e tele calories oi ai. Afai o loʻo maʻi le maʻisuka mai faʻafitauli o le maʻi, e tatau foi ona ia lafoaʻi se fuamoa. O le 'ai o fuamoa o le pato e faʻatagaina pe a oʻo ina iloa le maʻisuka i le faʻatupulaia o le tino, e pagatia mai le le lava o le mamafa.

Talu ai o le oloa e faigata ona faʻataʻi, e sili atu le le faʻaaogaina i le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka mai le vaega o le digestive, ate. Ma le isi, e le manaʻomia ona e 'ai fuamoa aʻo lei moe, pe a faʻapea o le a ala mai le tagata maʻi i le po mai le tiga ma le mamafa i totonu o le manava.

I luga o fata o faleoloa e mafai ona e mauaina ni fualaʻau siʻi, fafo e eseese mai fuamoa moa i le tele, atigi malosi ma se paʻu paʻepaʻe papaʻe. Afai ua vaai se tagata i nei fuamoa, o le a ia le faʻafefeteina i latou i isi ituaiga fuamoa.O le fuamoa siʻomaga e fa 4 taimi le tele o moa, o loʻo i ai se 'oa tele, e ese mai le fuamoa o le pato:

Ona o le tofo patino, e lelei tele le teena o fuamoa mo le maʻisuka. Faʻafiafiaga kalori 100 g o le oloa 185 kcal, polotini e aofia ai le 13.9 g, gaʻo 13.3 g, carbohydrates 1.4 g.

E mafai ona e ai fuamoa ostrich mo le maʻisuka, o ia fuamoa e mafai ona mamafa pe tusa ma le 2 kilokalama, o le sili ona aoga o le a avea ma fuamoa fuʻa. Palu se fuamoa ostrich e manaʻomia mo le 45 minute, ona faʻamamaina lea. E faʻasaina le 'aina o le oloa i lona foliga masani, aemaise lava talu ai e le masani ai le tofo mo tagata o lo matou atunuu.

O fuamoa o le ostriches e aofia ai le tele o minerale taua, o elemene ma vitamini, e aofia ai le B, A, E vitamini, phosphorus, potassium, calcium ma amino acids.

Mai ituaiga uma o fuamoa, o fuamoa ostrich e faʻamatalaina i se maualuga maualuga o lysine.

E mafai ona faʻamaunu leu i le maʻisuka i ituaiga eseese, e mafai ona kukaina, o le omelette saunia mo le maʻisuka, ma 'ai ma fuamoa falai. E mafai ona 'aina e pei o se mea tutoʻatasi pe faʻafefiloi ma isi mea taumafa.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaititia le aofaʻi o gaʻo i le taumafataga, e mafai ona e 'ai na o fuamoa moa faatasi ai ma se fuamoa atoa. I le maʻisuka, e mafai ona falai le oloa, aʻo le mea muamua, tuʻuina atu e faʻaaogaina se apa e leai ni mea, ma lona lua, e aunoa ma le suāuʻu. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻateleina o gaʻo.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o yolks matagofie i le maʻisuka e fesoasoani lelei, ua sasaina i latou i se mea faʻafefiloi, faʻavasegaina i sina vaega o le sua o le lemon ma le masima. E aoga le faʻaaogaina o se fofo e faʻamaonia le maualuga maualuga o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. Mo le puipuia o meaʻai, e fautuaina e kuka ai fuamoa ua gaosia. E le gata i lea, e mafai ona e taumafai e faʻafefiloi se fuamoa ma se lemoni.

E i ai se fua mo le faia o fuamoa, o le a avea le fofo ma punavai o le calcium mama mo le maʻisuka:

  1. ave se atigi mai le sefululua o fuamoa moa,
  2. sasaa le 5% vailaau vailaau,
  3. alu mo ni nai aso i se nofoaga pogisa.

I le taimi lea, e tatau ona faʻamavae atoa le atigi, ona faʻaaogaina ai lea o le ata tifaga, ua faʻafefiloi le vai. O se taunuuga, e mafai ona maua se pusa tele vitamini, e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le suka toto, tumu i minerale ma le calcium.

I le maʻisuka, e mafai ona saunia fuamoa moa i se isi auala, faʻatumu le fagu i le vai, tuʻu fuamoa i se auala e ufitia uma ai le vai, tuʻu i luga se afi e kuka ai. Pe a paʻu le vai, ona aveese lea o le apa mai le vevela, ufiufi i se tapuni ma mafai ona tu mo le 3 minute. A maeʻa lenei mea, ona faʻafeiloaʻi lea o fuamoa i le vai aisa e faʻaliliu ai. O fuamoa faʻanofo ua faasee atu i se isi atigipusa, sasaa atu i le vineta ua maeʻa ma faʻasaʻoina i le pusaaisa i le po.

O le isi auala e kukaina ai o fuamoa o salu. Muamua, faʻamafanafana le fuamoa ua afaina, faʻafeiloaʻi faʻatasi i luga o le ogaumu se pani ma mea e aofia ai:

  • 500 ml o le uaina paʻu paepae,
  • se lua teaspoons o le suka
  • se vaega laitiiti o pepa mumu
  • nisi pulu.

O le suavai ua kuka mo le 20 minute, iinei e te manaʻomia le mauaina o se lanu mumu mumu. O otaota vevela e tatau ona na o le maua o se ata lafoia, ona aveeseina lea, o fufulua fufulua ua sasaa i se vai, ma ua tuua i latou e suʻe. O le kuka maeʻa e mafai ona faʻaumatia i totonu o le vaiaso.

O fuamoa e aoga i soo se ituaiga, aua o latou o se punavai lelei o minerale ma vitamini. E tatau ona aofia i le taumafataga mo le faʻamalosia o le inisalini i tagata matutua ma tamaiti e leai se metabolism carbohydrate metabolism.

O faʻamatalaga e uiga i aogā ma faʻamaʻi o fuamoa mo le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Fualaau mo le maʻisuka: aogā ma auala e 'ai ai

O le suka i le maʻisuka o se tasi lea o meaai autu o meaai ona o le maualuga o mea o le protein ma meaʻai i se mea e maualalo le kalori. E fautuaina i latou ina ia faʻaumatia 3-4 taimi i le vaiaso i lona tino mamā, faapea foi ma le saunia o ipu ma lo latou faʻaaogaina. E paʻu le paʻu i le faasologa o le soifuaga o le tino, faʻamalosiina le masini cardiovascular.

1 fuamoa e aofia ai le 14% o le porotini, o le mea autu autu mo le tino. O le isu o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e tatau mo le atoatoaga o galuega a le tino. O faʻamanuiaga o fuamoa e faapenei:

  1. Faʻataunuʻuina o le faʻaoga o le tino - ua ausia ona o le maualuga o meaʻai o vitamini B.
  2. Toe faʻalauteleina o le vaivaiga D, o loʻo taofia ai le atinaʻeina o le vai vitamin - o lenei vailaau o loʻo aafia i le faagasologa o le faʻaaogaina o le pata.
  3. Faʻateleina le collagen ma le elastin faʻapitoa e ala i le faʻaopoopoga o le toesea o le vitamini E
  4. Faamalosi puipui o toto toto, lea e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  5. Faʻasalalauga masani o le vaega o meaʻai.
  6. Puleaina o le suka toto, lea e le mafua ai se suiga matuia i faailo.
  7. Puipuiga o le retinopathy ma le televave o le vaai vaaia ona o le pasene maualuga o vitamini A.

E tele auala e 'ai ai fuamoa:

  • i se faiga masani
  • suamalie le kuka
  • malosi le kuka
  • fuamoa fuʻa
  • poached egg.

I le leai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafitauli o le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o fuamoa mata e faatagaina i le 1-2 taimi i le vaiaso. E sili le faʻaaogaina o fuamoa moa, lea e tatau ona fou. Afai e leai se talitonuga i le fou, ona faʻaaogaina lea o ia fuamoa. Afai e te masalomia, e mafai ona e tuu le fuamoa i se ipu vai. Afai e goto ifo i le pito i lalo, ona fou lea o se fuamoa, ma afai e sau, e le fou. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e taua tele le fufuluina lelei ma fufulu fuamoa i le sapalai tagamea ma le hydrogen peroxide.

Fuamoa fuʻa mo le maʻisuka e sili ona aoga

Fuamoa fuʻa mo le maʻisuka e sili ona aoga, aemaise le vaega o le polotini. O Omelettes ma susu susu ma fufulu fuamoa o le a fesoasoani foi i le eseesega o le taumafataga e aunoa ma le suia o le toto toto

O fua eseese o fuamoa e fuafua le tikeri o le manuia mo le tino. I le taumafa o le maʻisuka, e tuʻuina atu i moa, salu ma le ostrich. Goose ma turkey e maua ai le maualuga o le kalori, o le mea lea, e le faʻaaogaina i le taumafataga. Po o le a lava le ituaiga o fuamoa, o le tulafono autu e faʻamautinoa le saogalemu o le faʻapalapala. A maeʻa ona maua ni fuamoa, e taua le mulumulu i lalo o le vai inu e faʻaoga ai le fasimoli. E tatau lea mea ina ia mafai ona faʻafefiloi le microflora i le fuamoa, pe a kuka pe talepe le atigi, o le a puipuia mai le inuina o meaʻai ma iniseti faʻamaʻi.

O lenei ituaiga fuamoa e sili ona lelei mo le maʻisuka ona o le maualuga o le protein ma mea e maua ai meaʻai. O fuamoa moa e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes, faʻateleina le faʻafouina o vaega ua faaleagaina o le tino, faʻapea foi le faʻamalosia o le puipuiga lautele. Ina ia mafai ai e lenei oloa ona faʻaalia ona aoga aoga, e tatau ona mataituina tulafono nei:

  1. O fuamoa fufulu vevela e sili ona lelei, aua o le a fesoasoani lea e faʻaitiitia le numera o meaola faʻamaʻi, i le taimi e tasi, o meaʻai e leai se taimi e momotu ai i lalo o le malosi o togafitiga vevela.
  2. O fuamoa falai e sili ona vavaeeseina mai le taumafa o le maʻisuka, ona ua saunia i latou e faaaoga se tele o fualaau faisua po o meaola o manu, lea e faʻatele ai le cholesterol toto.
  3. O fuamoa e mafai ona avea o se vaega autu poʻo se vaega o salakeke. E le fautuaina e 'ai fua o fuamoa i le maeʻa ai o le 4 i le afiafi, faʻapea foi i le taimi e momoe ai, lea e matua aʻafia ai le faagasologa o la latou gaʻo. O le taimi lelei o le taeao ma le aoauli.
  4. Le fua faatatau maualuga o fuamoa moa i aso taitasi e le sili atu ma le 2 fasi vaega. Ua sili atu le tele o lenei aofaʻi i le atinaʻeina o ni uiga leaga, e aofia ai mea e oso ai. O lenei oloa e mafua ai le afaina i le ate, o le mea lea, i le i ai o pathologies o le gastrointestinal tract, ua le aofia ai i le meaai.
  5. Faʻaaogā na o fuamoa e iai le toʻa. E sili ona aloese, ma palapala fuʻa, e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela.

Fuamoa fuʻamuʻi ma le maʻisuka e sili ona lelei le kuka

E oo i le 5 fuamoa e mafai ona 'ai i le vaiaso. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e aua le soona mamafa ma e le mafua ai le faateleina o le suka toto.

E ui lava i le mea moni o fuamoa o le salu e 5-7 taimi e laʻititi i le lapoa nai lo le moa, o la latou kalori sili atu le maualuga. Le fua faatatau maualuga o aso taitasi e le sili atu i le 4 fuamoa. E lava lenei mea e faʻamaʻa ai le tino i mea aoga ma e le mafua ai le atinaʻeina o mea leaga.

O tulafono faʻaaoga e le ese mai fuamoa moa. O le oloa o loʻo teuina i le pusaaisa mo le silia ma le 25 aso. O le maualuga o le aoga mo le tino o le ai ai lea i fuamoa masusu vela. E mafai foi ona e inu fuamoa mata, ae e taua muamua le fufuluina ma le fofo o le atigi.

Ole fua ole aso ole suauu moa mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 4 fasi vaega

I luga o le faavae o fuamoa o le salu, sapalai fuamoa o fualaʻau, meaʻai ma paluga. Latou te lelei i meaʻai susu, fulufulu, kukama ma tamato.

I le avea ai ma vailaʻau, o le a inu ai fuamoa o le suka i totonu o minute muamua pe a maeʻa, lea e mafai ai e oe ona ufiufi le membrane mucous o le manava, faʻapea foi le faʻaosofiaina o le faʻaogaina o le manava.

O lenei mea taumafa o loʻo i ai se tulaga tulagaese e afaina ai le inisalini faʻasologa. O fua ostrich e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka o se punaoa taua o le porotini, o le cholesterol aoga ma le alanine. A aunoa ma le mea mulimuli, e le mafai ona faʻapipiʻi le kullukose.

E lapoa lapisi ma maua ai se manogi manogi le lelei, o lea e faʻaumatia uma lava i totonu o le kulimi. Uu fuamoa i totonu o le atigi mo le itiiti ifo ile 1 itula. Ona faʻaliliu ma mama. O le protein e faʻaaogaina tele mo meaai, talu ai o le isumu o loʻo aofia ai le tele o cholesterol, lea e masani ona faʻaaogaina ai le atherosclerosis vascular.

Taʻu se fuamoa malie mo le itiiti ifo ma le itula

O se aofaiga tele o le thrinonine i le tuufaatasiga e faaosofia ai le gaosiga o auupega e malosi ona aafia i le puipuiga o le tino.

Le fua faatatau maualuga o aso taitasi e le silia le 100 g o le oloa. O nei fuamoa e matua faigata lava ona faʻatau, o lea e masani lava ona suia i le moa masani. E tele ipu e mafai ona saunia mai fuamoa ostrich, ae o le maua o le fua saʻo e matua faigata lava.

Talu ai o lemoni o loʻo aofia ai le tele o vitamini C, ma e iai foi le gafatia e faʻaitiitia ai le toto suka, e mafai ona faʻaaogaina i fuamoa. E tele suʻega e fesoasoani e tuʻufaʻatasia nei oloa e lua mo faʻamanuiaga maualuga.

Mai le fuamoa ma le lemon peel, ua maua ai se moli manaia lemoni, lea ua saunia i luga o le faavae o le falaoamata o le falaoa. E mafai foi ona e saunia pusa cocktails, lea e aofia ai nei vaega e lua.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea o le faʻaaogaina o lemoni ma fuamoa e mafai ai e oe ona maua le sili atu ona aoga mai nei oloa e lua. Lemon juice neutralizes cholesterol, o le mea lea o le fuamoa ua leiloloa lona kalori.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le lemon-egg therapy, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. I nisi tulaga, o le sua o le tipolo e mafai ona faʻafefe ai le mucosa gastric, o le mea lea ua solia ai le faʻaaoga. O anufe, ona o le tele o le porotini, e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻega o se mea e le afaina.

Toa moa ma nalu i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2

A osofaia se tagata i se maʻi "suamalie," e tatau ona toe mafaufau i lana meaai. Ma masani ona tulaʻi le fesili - e mafai ona 'ai fuamoa ma le maʻisuka ituaiga 2? I lenei itu, o le tali e le manino - e mafai ma e tatau foi. E mafai ona e 'ai e le gata o moa, ae o fuamoa o le salu mo le maʻisuka ituaiga 2, aua o se mea taumafa, o meaʻai ma e aofia ai le tele o meaʻai.

A fesili se tagata pe mafai ona 'ai fuamoa mo le maʻisuka, o le fesili e vave ona tulaʻi mai e uiga i le glycemic index. I lenei oloa, e tutusa ma le zero, e matua leai lava se mea e maua ai le gaʻo popo.

E pei ona taʻua muamua, o le maʻisuka e aoga mo fuamoa moa ma salu i le maʻisuka. O se vaega taua lenei o mea taumafa meaai, e tele auala e kuka ai, e fautuaina e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i se mea e gaosia, aua o le mea e sili ona faigofie e faigofie ona faigofie ai ona faʻaogaina. E talia le kukaina o se omelet mai fuamoa moa. Ae e le fautuaina e le au fai meaʻai le maʻisuka e kuka ai le peleina e le tele o fuamoa, ma e taua foi le aloese mai le 'ai o meaʻai.

O meaai vela e masani ona faʻaaoga mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona avea ma meaʻai i ipu eseese - muamua, lua ma salakeke. Ae e taua le malamalama e tusa lava po o le a le tele o aoga, o le taumafaina o sea oloa e tatau ona faatapulaa - o le maualuga pito i luga e le sili atu i le tasi ma le afa i le aso.

E tele tagata e fesili - pe mafai ona 'ai fuamoa fua ma le maʻisuka? Ioe, e mafai, talu ai ona o le maʻisuka ma fuamoa oona e fetaui lelei, ae e taua tele le le faʻaaogaina o le oloa gaosi e le masani. Ona tulaʻi ai lea o le fesili - pe aisea ua sili atu ai ona leaga se oloa gaosia nai lo se oloa e maua i le togafitiga o vevela? E pei ona e iloa, o meaʻai faʻatau e sili atu le tele o vitamini. E tele mafuaʻaga:

  • o ia meaai e faigata ona gauai i le tino o le tagata,
  • Avidin o se vaega, e mafai ona faʻafefe ai se mea faʻafefe ma e le faatagaina ai vitamini e galue malosi,
  • o le atigipusa e le mama i taimi uma, o lea e iai se avanoa lelei e maua ai se faʻamaʻi.

Afai ei ai i se tagata se maʻi "suamalie", ona fautuaina lea o ia e 'ai se fuamoa e fufuluina i taeao uma mo le' aiga o le taeao. Afai e te mulimuli i lenei tulafono, ona faʻamaonia lea o le tuʻuina atu o le malosi ma le malosi. Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e le afaina ai se tagata i le tigaina o le tino, e faamalosia ai le puipuiga o le tino, e le tupu ni tulaga faigata, o faagasologa o le gasegase e faagasolo i le masani masani. O lea la, e mafai ona e 'aina sea ituaiga oloa pe a iai le maʻisuka ituaiga 2. O fuamoa moa i le maʻisuka e fesoasoani e faatumauina le le gata i le tino ae o le mafaufau foi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le polotini, ona mafai ai lea ona sili atu lona lelei nai lo isi meaʻai o le protein, ma o loʻo iai foʻi le tele o amino aoga aoga. O se fuainumera tele o mea aoga aoga o loʻo i totonu o le sulugatiti, aemaise lava le tele o vailaʻau B. E fesoasoani i le faʻaleleia o le tafe toto ma fafagaina le faiʻai o le tagata. E i ai le cholesterol i le isu, lea e fufulu lelei ai le ate. E i ai le tele o minerale aoga i le sulugatiti, lea e fesoasoani i le faateleina o le hemoglobin ma maua ai se lagona lelei. Ae leai se vitamini C i totonu o sea oloa, o le mea lea, mo se taumafa paleni, e tatau ona e 'ai ma fuālaʻau fou. E tele fuamoa fuamoa ma fualaau faisua fou, e mafai ona e na o le lua mea aoga - o se fuamoa ma se tamato, e mafai ona e kukaina ai meaʻai suamalie ma soifua maloloina o le a sili ona fiafia i ai ipu sili ona mamafa.

Ae e tatau ona maitauina o le taumafaina o ia ituaiga meaai e masani lava ona faaosofia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli faʻafuaseʻi, ma aua neʻi galo e uiga i le maualuga o le cholesterol o loʻo i ai.

O tagata na pasia le fasefulu tausaga le maualuga ma maua ai ni fatu fatuga, e matua fautuaina lava e faʻaititia le taumafaina o ia ituaiga meaai - o le maualuga maualuga e tolu vaega i le vaiaso. Ma i taimi uma, aʻo leʻi 'aina soʻo se meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E masani ona faʻaaogaina 'ie o le fala o se meaʻai faaopoopo.

Ina ia faia le taumafataga e le gata i le lelei, ae ia maloloina, e taua le filifilia o mea saʻo. E tatau ona taulai totoa i le tulaga o le atigi - e le tatau ona afaina. O le maualuga e tatau ona mama ma e tusa lava, e aunoa ma ni fusi, faʻafefe ma fusi fulufulu i luga e le tatau. O le tele ma le mamafa o fuamoa e tatau ona tasi.

Afai e faʻatau se oloa i totonu o se faleoloa, o le faʻamaufaʻailogaina e faʻamaonia, lea e faʻamaonia ai se oloa maualuga. Mai le pipiʻi, e mafai ona e iloa pe o le a le ituaiga o fuamoa o nei - laulau poʻo meaʻai (o maʻi e iai se "maʻi" e tatau ona filifilia le filifiliga lona lua).

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le tulaga lelei o le oloa i le auala lenei - luluina i autafa o le taliga, pe a fai e sili atu le malamalama, ona mafai lea ona vevela pe vevela. Afai o le fuamoa e fou ma e maualuga lona lelei, ona i ai lea o se mamafa mamafa ma e le faʻaogaina ai le leo. E taua le gauai atu i luga - e tatau ona matte, ae le faʻafiafia. E sili atu mo le maʻisuka aua le kukaina suamalie suamalie.

E tatau ona iai se fesili e ese mai ai i se meaola siʻi. O le taua ma mea taumafa lelei o ia ituaiga meaai e sili atu nai lo le tele o fuamoa, e sili atu ona aoga nai lo le moa. E maitauina o le faʻaumatiaina oi latou e le afaina, e leai se faʻailoga. O lo oi ai i totonu o le tele o fuainumera mea aoga aoga o le natura moni, lea e fesoasoani e faatumauina ai se soifua maloloina lelei o se tagata ma lona malosi.

E taua tele o le faʻaaogaina o sea ituaiga oloa e mafai ona kuka ma kuka, e tele a latou vailaʻau faʻaleagaina.

E sili ona lelei le 'ai o na fuamoa tolu i le taeao, ona oʻo lea i le aso e mafai ona e' aina le toatolu, sili atu ona taua, ina ia le sili atu i le ono fasi pepa i le aso. E tupu pe a amata ona faʻaaogaina sea oloa, e amata ona iai ni faafitauli faapitoa i le tagata, ae e le tatau ona e fefe i lenei mea, o le a pasi pe a mavae se taimi puupuu. O le mea lelei o le, o suauu salu e le faigofie i le salmonellosis, o lea e mafai ai ona e 'ai mai totonu e aunoa ma se lamatiaga. Ae o le oloa e tatau ona fou, a leai o le a leai se fesiligia o soʻo se faamanuiaga. Ma e taua le fufuluina o meaai aʻo leʻi 'ai.

Ina ia maua se togafitiga lelei, e tatau i le tagata maʻi ona na o le 260 fuamoa e tatau ona 'ai, ae o le togafitiga e mafai ona tumau i le itiiti ifo i le 6 masina. Afai e te faʻaauau pea ona faʻaaogaina sea oloa i le faʻaogaina lelei, o le a le gata i lea o le aogā o nei mea. Faatasi ai ma ia togafitiga o mea taumafa, o le maualuga o le suka e mafai ona faaitiitia mai le lua i le tasi le iunite. O le tausisia lelei o le maʻisuka taumafa, e mafai ai e se tagata ona faʻaumatia atoa ia faʻamaʻi ogaoga o se faʻamaʻi matautia.

E tatau ona maitauina o fuamoa o salu e aofia ai le tele o le lysine - o se antiseptic maualuga o le natura moni.

O lenei vailaau e fesoasoani i le tino o le tino e vave ona feagai ai ma le malulu ma maʻi. O loʻo aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le faatumauina o se mea lelei mo se taimi uumi, ma vave ona toe maua mai tino o le paʻu, o lona uiga o le paʻu e faʻaogaina ma e mafai. O le tele o le potassium i ia fuamoa e lima taimi sili atu nai lo le moa. E manino lava le mafuaʻaga e sili ai le lelei o se oloa mo tagata gasegase i se faʻamaʻi "suamalie".

O se oloa taua tele lea e lapopoa tele ma oʻo i le lua kilokalama i le mamafa. O le maʻisuka e mafai ona 'ai ma le saogalemu i sea ituaiga oloa, o le auala sili ona lelei e sauniuni ai o le kuka kuka kuka. Ae e tatau ona e malamalama e te manaʻomia le kukaina o se fuamoa mo le itiiti ifo i le 45 minute, ma e tatau ona faʻafefete le vai. E taua le teena o le taumafaina o fua ostrich oona, latou te maua se tofo faapitoa.

O le mamafa o le tasi o ia fuamoa e silia ma le 40 taimi i luga o le moa. E manino lava le mafuaʻaga e mafai ai ona fafagaina saoloto tagata e toʻa 10 i fuamoa falai mai i se fuamoa. Afai tatou te faatusatusa sea oloa i isi fuamoa, ona tele ai lea o le lysine ma le tolu, ae itiiti le cholesterol. Na o le itiiti lava o ia meaai o lona tau e taugata tele, ae e le taofia ai e tagata faʻasalalau fafo.


  1. Balabolkin M.I. Faʻataʻoto: monograph. , Fomaʻi - M., 2011 .-- 672 i.

  2. Gynecological endocrinology. - M.: Zdorov'ya, 1976. - 240 p.

  3. Dubrovskaya, S.V. Soifua Maloloina ma Meaʻai. Meaʻai maloloina mo le maʻisuka malosi / S.V. Dubrovskaya. - M.: Ripol Classic, 2011 .-- 192 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Suesuega faavaomalo

E tusa ai ma taunuʻuga a suʻesuʻega a saienitisi Finelani na suʻesuʻeina lenei mataupu, na maua ai o fuamoa mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai i le taumafataga, ae i lalo o nisi tulaga.

O fuamoa moa i le maʻisuka, pe a faʻaaogaina e le aunoa i totonu o foliga afifi, faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe se togafitiga o le ituaiga lona lua.

O suesuega sa faia e saienitisi mo le 20 tausaga. I tagata gasegase e masani ona faʻaaoga fuamoa mo le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi na faʻaititia i le 37%. O loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faapea o lenei oloa taua e tele mea aoga e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose, faʻapea foʻi ma le taofiofia o le faʻafefeteina o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le ono maʻisuka ituaiga 2.

Mea aoga

A faʻaaoga fuamoa mo le maʻisuka, ona toe faʻatumu lea e le tagata maʻi lona paleni i le tele o mea aoga. E aofia ai vaega nei:

  • Vitamini
  • Mūmū ma elemene,
  • Amino acids.

O loʻo i ai i le yolks le aofaʻiga o le vailaʻau D, lona lua i le suauʻu iʻa. E aofia ai le 14% o paʻu manu, lea o se punavai o meafale. E iai foi i lenei oloa e tusa ma le 12% o gaʻo eletise (polyunsaturated) ma le 11% lecithin, e puipuia ai vaʻa toto ma faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau.

Aafiaga lelei

I le aofia ai o se fuamoa i le maʻisuka i se taumafataga i aso uma, o se tagata e faʻapipiʻiina le tino ma mea taua, lea e masani ona i ai se aoga aoga i ai:

  1. O loʻo faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai
  2. O le aʻafiaga o faʻafitauli o le tino e faʻaitiitia,
  3. E faʻamalosia ponaivi ma musika.


O le i ai o le zinc i fuamoa e galue malosi i le toe faaleleia. O le elemene taua e taua mo suauu beta o se okeni maʻi, aua e puipuia ai i latou mai le faʻaleagaina ma le faʻaumatia. E le gata i lea, e manaʻomia le zinc mo le faʻamalositino, faʻasologa ma le excretion o le inisalini.

Contraindications

E faʻasaina fualaʻau pe a fai o loʻo maua e le maʻi:

    Faʻasalaga taʻitasi, Auala e faʻaaoga tatau ai

O le laulauʻai meaai a le tagata maʻi e mafai ona fesuiaʻi e fuamoa:


  • Vitamini B, E, A, PP,
  • Choline

O le lisi e tatau ona aofia ai le oloa i totonu o le kuka poʻo le foliga masani. E masani lava, e tasi le fuamoa i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona i ai i le aiga o le taeao.

O se mea e masani ona masani ai o le faaopoopo lea o fuamoa i ipu autu ma ituaiga o salakeke. E ui lava i le mea moni e mafai ona aofia ai fuamoa matagofie i le maʻisuka, e le mafai ona sili atu le numera o latou numera i le tulaga masani ua fautuaina.

E le mafai ona faʻaititia le aofaʻi o lenei oloa, talu ai ona o lona faʻaaogaina hypoglycemics e ave ai le 48 iunite. O lea ituaiga oloa e sili atu ona leaga, ae o fuamoa o le sipili e maua i le maʻisuka, i le isi itu, e matua lelei lava le gauaʻi.

Auala e filifili ai ma teu ai fuamoa moa

I totonu o faleoloa e mafai ona e vaʻaia ni ituaiga mea se lua:

  1. Taumafa. E tatau ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaiaso. Latou te maua se olaga puupuu. E sili atu le inu i fuamoa fuamoa, aua a uma ona kuka, e faigata ona mama. Ua faailoga le oloa "D".
  2. Faleʻai. E i ai se lafu ola mo le 25 aso. O lenei ituaiga o oloa e sili ona faʻaaogaina. O le faailoga iloga o loʻo i luga ia i latou o le "C".

O laumei e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, latalata i le puipui pito i tua, fufulu ma fufulu uma lava. E tatau ona teuina faʻatasi mai isi oloa. Afai e teuina se fuamoa i tafatafa o fualaau suamalie, e afaina i lo latou manogi i totonu o pusa o le atigi. O fuamoa ua veleina e tatau ona faʻaaogaina i le 4 aso.

Mo le maʻisuka, o le togafitiga ma fuamoa o salu e aofia ai le faʻaaogaina o lenei oloa i aso uma e oo atu i le 6 vaega - sili ona lelei i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma a latou faʻaaoga masani, e mafai ona e faʻaititia le glucose i le 2 points. O le taimi malolo ua fuafuaina mo le 250 fuamoa. O le ola o lenei oloa e oʻo atu i le lua masina, ae o le vevela e tatau ona 2-5 ° C.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa ia maʻi e 'aina fuamoa e ala i le faʻafefiloi ma le sua o le tipolo. Mo le tasi moa moa, e 5 mg o le sua ua ave. O lenei lapisi e tatau ona vaevaeina i ni vaega ma ave 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. O le suamati, pe a manao ai, e mafai ona suia i le teuteuina o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O aso muamua e lua e te manaʻomia e ave ai fuamoa 3, ona - 6. E tatau i tagata uma ona onā i luga o se manava gaogao i le taeao. O le togafitiga e mafai ona faia e tusa ai ma se isi polokalame: 3 aso e inu ai "vailaau," 3 aso - malologa. Afai o le tagata gasegase ua maualuga le gaosiga o le gastric, e fautuaina e sui le sua o le lemoni ma se vaiinu mai le atisitoke ile Ierusalema.

I le taimi muamua, e mafai ona i ai se aafiaga tele, ona e le tatau ona e le fiafia. O le umi o le faʻaaogaina o se ituaiga o meaola faʻapitoa e mafai ona aumaia ai faʻamanuiaga. O ia mea taumafa o le a faʻaititia ai le suka i le itiiti ifo ma le lua vaega. Afai o le taumafataga fautuaina mo lenei maʻi, e mafai foi ona faʻamoemoeina.

Mo fuamoa e maua i le maʻisuka e le faʻalautele ai le cholesterol, e tatau ona latou saunia e aunoa ma ni gaʻo manu. Mo le kuka, e sili atu le faʻaaogāina o le suāuʻu olive. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona faʻatagaina le' ai o se fuamoa ua tunu, ae aunoa ma se sanuisi suamalie.

Meaʻai taumafa

Tomai Saina fautuaina le fuamoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga mo togafitiga i lenei auala:

  • 5 fasi fuamoa (moa) e momotu,
  • Faaopoopo 150 g o le vineka,
  • Faʻatasia mea uma ma faʻafefiloi lelei,
  • Faʻaosooso i totonu o le pusaaisa mo le tusa ma le 1,5 aso,
  • Faaopopo le meli ma le vineta - i totonu o se ipu malamalama,
  • Ave 15 g faalua i le aso,
  • Teu oloa i totonu o le pusaaisa.

Ostrich eggs

O le fuamoa ostrich o le oloa sili lea ona maua. O lona mamafa e mafai ona oʻo atu i le lua kilokalama. Na o le taumafanafana e te fiafia ai i lenei meaʻai. E fautuaina ina ia faʻalauina ia fuamoa aʻo leʻi faʻaaogaina, ma na o le faʻamamaina. O lenei tulaga e mafai ona ausia pe a fai o le oloa e ufiufi mo le tolu vaefa o le itula. O lenei oloa e le mafai ona onā lelei, talu ai o loʻo i ai se mea mauoa, o se tofo tele.

O fuamoa Ostrich o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga o elemene taua ma ituaiga uma o meaʻai. E aofia ai amino acids, phosphorus, calcium ma potassium, vitamini o vaega B, A ma E. Afai tatou te faatusatusa sea oloa ma isi fuamoa, ona tele ai lea o le lysine ma le thrinon, ae o le alanine - itiiti.

Tuua Lau Faamatalaga