Faʻapefea ona faʻaaoga Metformin hydrochloride?

Metformin hydrochloride o se paʻu lanu paʻepaʻe pe paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e sili ona solu i totonu o le vai ma e toetoe lava a le mafai ona folasia i le ether, acetone, chloroform, ei ai le mamafa mole mole 165.63. Metformin hydrochloride o se vailaʻau o le hypoglycemic oral from group biguanide. Metformin hydrochloride e maualalo ai le maualuga o le hyperglycemia, ae le o le taʻitaʻia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. Metformin hydrochloride e leai se aafiaga o le hypoglycemic ma e le faʻaosofiaina ai le faʻamalosia o insulin i tagata soifua maloloina, e le pei o le sulfonylureas. Metformin hydrochloride e faʻapupulaina ai le lagona o gasegase lautele i le inisalini ma faʻalautele le faʻaaogaina o le kulukose i sela. Metformin hydrochloride e taofia ai le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, lea e mafua ai ona faaitiitia le gaosiga o le kulukose. Metformin hydrochloride e faʻasaina ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le manava. Metformin hydrochloride e faʻateleina ai le gafatia o felaʻuaiga o ituaiga uma o suauu e gaosi ai le kullukose. Metformin hydrochloride galue i luga o le glycogen synthase ma faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen. Metformin hydrochloride ei ai foi se aafiaga lelei i luga o le metabolism lipid: e faaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, o le tino o le tagata maʻi e faʻaititia ma tumau le tumau. O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le lelei o le metformin hydrochloride e avea ma faʻamaʻi o le maʻisuka i maʻi mamaʻi, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ma e le o faatagaina e le suiga o le olaga ia lava le pulea lelei o maualuga o le kulukose.
Pe a faʻafoeina le metformin hydrochloride e faʻaaogaina vave ile vave ile gastrointestinal. O le le atoatoa o le ola o metformin hydrochloride pe a ave i luga o se manava gaogao e 50 - 60%. O le maualuga maualuga o le metformin hydrochloride i le toto toto e tusa ma le 2 μg / ml (15 μmol) e ausia i le 2 - 2.5 itula. Pe a ave le metformin hydrochloride faatasi ai ma meaai, e faʻaitiitia ma faʻatuai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le maualuga o le faʻamalosaga o le vailaau faʻasaina e faʻaititia e le 40%, ma o le fua o lona alualu i luma e faʻagesegese i le 35 minute. Metformin hydrochloride toetoe lava e le o fusifusia i masini plasma ma e vave ona tufatufaina i totonu o masini. O le faʻatusatusaga o le metformin hydrochloride i le toto e maua ile 1 i le 2 aso ma e le sili atu i le 1 μg / ml. O le tufatufaina o le metchlorhydchide (faatasi ai ma le faaaogaina o le 850 mg o le fualaau faasaina) e mai i le 296 i le 1012 lita. Metformin hydrochloride e mafai ona faaputuputu i vaovao, gaʻo, ma le ate. Metformin hydrochloride e matua pagatia i le ate ma faʻamalosi e fatugaʻo. O le lafoaʻiina o le metformin hydrochloride i tagata soifua maloloina e pe tusa o le 400 ml / min (350 i le 550 ml / min) (4 taimi e maualuga atu nai lo le kiliaina o le creatinine), lea e faʻaalia ai le i ai o le faʻamalosi malosi o le fualaau faasaina. O le afa o le ola o le metformin hydrochloride e tusa ma le 6.5 itula (mo le toto) ma le 17.6 itula (mo le toto), o lenei eseesega ua fuafuaina e le mea moni e mafai ona faaputuputu i le toto mumu le metchini hydrochloride. Metformin hydrochloride e faʻamalosi e fatugaʻo e masani lava e ala i le faʻaaogaina o masini e le suia (90% i le ao). I tagata matutua, o le afa-ola o le metformin hydrochloride e faateleina ma o le maualuga o le maualuga o le fualaau faasaina i le toto. I le le atoatoa, o le afa-ola o le metformin hydrochloride e faʻalauteleina, faʻaitiitia le pipisi o le lapisi, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻamalosia o fualaau faasaina. Faʻaaogaina o manu e faʻaaoga ai le metformin hydrochloride i pusa e tolu taimi e sili atu nai lo le maualuga o tui ua fautuaina mo tagata pe a fuafua i luga o le tino i luga o le tino e leʻi faʻaalia ai tino o le carcinogenic, mutagenic, teratogenic ma aʻafiaga i le fausiaina.

O le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase, ma le le atoatoa o le tino ma togafitiga, e pei o le monotherapy poo le tuufaatasi ma isi vailaʻau oona hypoglycemic or insulin, o le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata mamai o loo i ai togafitiga, lea ei ai tulaga lamatia faaopoopo mo le atiina ae ituaiga 2 o le maʻisuka, ma o suiga ia i le olaga na le mafai ai ona maua le pulea lelei o le maʻisuka.
Metotia o le metformin hydrochloride ma doses
O le metformin hydrochloride e faʻafofoga tautala, o le metotia ma le tulafono a le Metformin hydrochloride ua faʻatulagaina e le fomaʻi taʻitasi.
Tagata matutua i le monotherapy ma faatasi ai ma le tuufaatasiga o metformin hydrochloride faatasi ai ma isi vailaʻau oona hypoglycemic mo le maʻisuka ituaiga 2: e masani lava o le fua muamua o le metformin hydrochloride e 500 pe 850 mg 2 i le 3 taimi i le aso i le taimi pe a uma foi taumafataga, e fautuaina e fetuunai le fualaau i le 10 i le 15 aso e faʻavae i luga o fua o le fuaina o le maualuga o le kulukose i le toto, o le faʻagesegese tele o le fesoasoani o le toto e fesoasoani ai i le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o metformin hydrochloride mai le masini vai, manino o le fua o tausiga o le metformin hydrochloride e 1500 - 2000 mg i le aso i le 2 i le 3 inumaga, o le maualuga ole aso fautuaina o le metformin hydrochloride e 3000 mg, vaevaeina i ni 3 inumaga, pe a fuafuaina le fesuiaiga mai se isi fualaau faasaina, e tatau ona taofi le ave o lenei vailaau ma amata ona faʻaaoga metformin hydrochloride i le fua faatatau oi luga.
Tagata matutua ma se tuufaatasiga o metformin hydrochloride faatasi ai ma le inisalini: ina ia mafai ai ona lelei le puleaina o kulūkose, metformin hydrochloride ma inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga, o le masani masani muamua o le metformin hydrochloride o le 500 pe 850 mg 2-3 taimi i le aso aso, ma o le fua o le insulin e faʻatulagaina i luga o le kulūkose i totonu o le toto toto.
I tamaiti e sili atu i le 10 tausaga, metformin hydrochloride e mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini, o le muamua masani o le metformin hydrochloride e 500 poʻo le 850 mg i le aso i le taimi pe a uma foi taumafataga, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin hydrochloride i le maeʻa ai le 10 - 15 aso E faavae i luga o fua o le fuaina o le kulūkose i le toto, o le maualuga o le aso fautuaina o le metformin hydrochloride o le 2000 mg, vaevaeina i le 2 i le 3 inumaga.
Monotherapy ma le metformin hydrochloride i le tulaga o prediabetes: masani lava o le aso taitasi o le 1000 - 1700 mg, vaevaeina i ni atopa se lua, i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga, ina ia iloilo le manaʻomia mo le faʻaaoga atili o le metformin hydrochloride, e fautuaina le siakiina o le maualuga o le kulukose i le toto toto.
Metformin hydrochloride e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase e le lelei le faʻaaogaina (faatasi ai ma le kiliaina o le creatinine 45 - 59 ml / min) i le leai o ni tuutuuga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis, o le fua muamua o le metformin hydrochloride o le 500 mg poo le 850 mg i le aso, o le fua o le metformin hydrochloride o le 1000 mg, vaevaeina i ni atopa se lua. E tatau ona mataʻituina lelei le tulaga o gaioiga i le 3 i le 6 masina. Afai e faʻaitiitia le kiliaina o le creatinine i lalo o le 45 ml / min, e tatau ona taofi vave le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride.
O gasegase matutua ona o le faʻaleagaina o le tulaga o le gaosiga o fatugaʻo, o le fua o le metformin hydrochloride e tatau ona faʻatuina i lalo o le siakiina masani o faʻataʻitaʻiga o galuega fesoasoani (fuafuaina o le concentinine concentinine concentrations at least 2 to 4 times a year).
Metformin hydrochloride e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. I le faʻamutaina o le togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina lau tausi soifua maloloina e uiga i lenei mea.
O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona faʻamaonia ao le i faaaogaina le metformin hydrochloride.
I le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, e tatau ona mataʻituina pea le tulaga o le gaʻo, fufulu o le glomerular, ma le anapogi ma le serum glucose i le toto toto. Aemaise lava, o le mataituina ma le faaeteete o le serum glucose e talafeagai pe a faaaogaina le metformin hydrochloride faatasi ma isi fualaau faasaina (e aofia ai le insulin, lipine, sulfonylureas, ma isi fualaau).
Lactic acidosis o se mea e le masani ai, ae ogaoga (maualuga le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi) faʻalavelave e mafai ona tupu mai ona o le faʻateleina o metformin hydrochloride. Ae o le acidosis lactic acid ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride na faʻatuina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma le faʻaleagaina tele. O isi faʻafitauli aʻafiaga, e pei o le kososis, faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, anapogi faʻaʻumiʻumi, faʻaleagaina o le ate, ava malosi, ma soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le maualuga o le hypoxia, e tatau ona mafaufauina. O lenei mea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o le lactic acidosis. E taua le amanaia o le lamatiaga o le lactic acidosis ma le atinaʻeina o faailoilo e leai ni faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, gasegase maso, e oʻo mai faatasi ma le tiga o le tino, o le maʻi lesesese, o le asthenia matautia. Laosis acidosis e mafua mai i le tiga o le abdominal, le puupuu o le manava o le acidotic, le maalili o le eleele ma isi coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le faʻaitiitia o le pH (itiiti ifo i le 7.25), o le plasma level of lactate o le sili atu i le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga o le vavae ma le fua o le lactate e faʻamalosi. Afai e masalomia le acidosis metabolic, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. I le taimi e faʻaaogaina ai le metformin hydrochloride, e tatau ona fuafua le maualuga o le lactate pe a ma le faalua i le tausaga, faʻapena foi ma le atinaʻeina o le faʻamalolo. I le faateleina o le mamafa o le metformin lactate, ua faalēaogaina le hydrochloride.
I tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le metformin hydrochloride i taimi uma, e tatau ona fuafua le faʻatupulaʻia o le vaitamini B12 faʻavaʻa i le tausaga ona o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lona faʻaaogaina. Afai e iloa le measina megaloblastia i le taimi o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, e ono tatau ona mafaufauina le mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vitamini B12 (faʻaaoga umi le metformin hydrochloride).
O le tele lava o taimi, o aʻafiaga leaga mai le faʻaogaina o meaʻai e tupu i le uluaʻi taimi o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma i le tele o mataupu e pasi ane lava. Mo lo latou puipuiga, ua fautuaina e ave le metformin hydrochloride lua pe faatolu i le aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga. O le faʻaitiitia o le fua o le metformin hydrochloride e mafai ona faʻaleleia atili le faapalepale gastrointestinal o le vailaʻau.
I le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, e mafai ona faʻalauteleina faʻafitauli o le tino o le hepatobiliary (e aofia ai le hepatitis, faʻamaoniga o le tino o le tino o le ate), lea e matua mou ese lava pe a uma le faʻamalolo.
Talu ai o le metformin hydrochloride ua faʻamanuiaina e fatugaʻo, e tatau ona fuafuaina le faʻamaonia o le creatinine e le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga i tagata gasegase e masani ona i ai, ma le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata matutua ma gasegase le faʻamaonia o le creatinine i le tapulaʻa maualalo o le masani. Faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min, o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ua solia. O le tausiga faʻapitoa e tatau ona faia i le tulaga o le faʻaleagaina o le tulaga o le gaioiga o gaʻo i tagata matutua, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o fualaau faʻamalosi, anti-inflammatory drugs.
Metformin hydrochloride e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao leʻi faia ni taotoga fuafuaina ma e mafai ona faʻaauau e le sili atu i le 48 itula peʻa maeʻa, pe a faʻapea o le galuega tele na maua e masani i le taimi o le suʻega.
O tagata maʻi e faʻaaogaina le Metformin hydrochloride o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le atinaʻeina o le laulaau ma le hypoxia. O maʻi e maualalo le fatu o le fatu e manaʻomia le siaki masani o le fatu ma fatugao pe a faʻaaoga le metformin hydrochloride. O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e faʻasaina i le fatu o le fatu ma le hemodynamics e le maluelue.
I faʻamasinoga faʻapitoa i le tausaga e tasi, na faaalia ai o le metformin hydrochloride e le afaina ai le tuputupu aʻe ma le pala. Ae ona o le le lava o suʻesuʻega uumi, ua fautuaina ai le mataʻituina ma le totoʻa le mulimuli mulimuli ane o le metformin hydrochloride i luga o nei tulaga faataʻitaʻi i tamaiti, aemaise lava i le taimi o le talavou. Tamaiti e 10 i le 12 tausaga le matutua e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete.
O faʻamatalaga faʻasalalau, e aofia ai faʻamatalaga post-marketing, faʻapea foʻi ma faʻamaumauga mai faʻataʻitaʻiga ile falemaʻi ole tamaititi (10 i le 16 tausaga le matua) e faʻaalia ai amioga leaga i tamaiti e tutusa ma le matuia ma le natura ia i latou i tagata matutua.
I le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, e tatau i tagata maʻi ona faaauau pea ona mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le taumafa o gaʻo i le gasologa o le aso. O le mamafa o tagata gasegase i le taimi o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e fautuaina ia faʻaauau pea ona tausisia se taumafataga o le hypocaloric (ae le itiiti ifo ma le 1000 kilokalo i le aso).
I le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, o suʻega faʻalesiosiomaga suʻesuʻe e manaʻomia mo le pulea o le maʻisuka e tatau ona faia i taimi uma.
I le monotherapy, o le metformin hydrochloride e le mafua ai le hypoglycemia, ae tatau ona faʻaaogaina pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini poʻo isi vailaau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga, sulfonylurea, ma isi). O le togafitiga faʻatasi ma le metformin hydrochloride ma le inisalini e tatau ona amata ma faia i totonu o se falemai seia oʻo lava i le faʻamautuina ole fualaau o fualaau faasaina.
O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ua fautuaina mo le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ma le gasegase ma isi tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se tino numera o le 35 po o le sili atu kilokalama / m 2, le matua e itiiti ifo ma le 60 tausaga, o se talafaasolopito o le maʻisuka ituaiga, maualuga faʻamaʻi, faʻasolopito o aiga o le maʻisuka i aiga muamua-maualuga, maualuga maualuga, lipoproteins maualuga maualuga o le cholesterol.
E leai ni faʻamaumauga i luga o le aʻafiaga o aʻafiaga fautuaina o le metformin hydrochloride i luga o le gafatia e faʻatino ai gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor. Ae peitai, e ao ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o nei gaioiga i le taimi o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride, aemaise lava pe a faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaau oona (faʻasolosolo, sulfonylurea, inisalini), ona o mea leaga, e aofia ai le hypoglycemia, faia ni gaoioiga lamatia e manaʻomia ai le faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor (aofia ai le pulea taavale Lenie, masini). E tatau ona e musu e faia nei ituaiga o gaoioiga i le atinaʻeina o ni mea leaga, e aofia ai le hypoglycemia, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Contraindications

O le gasegase o le maʻisuka (aofia ai vaega o ausilali o le fualaau faasaina), maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, le ketoacidosis o le maʻisuka, gasegase o le maʻisukalo, gasegase po o le faʻaaogaina o le tino (faatasi ai ma le kiliata creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min), faʻaaliga faʻamaʻi pipisi e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o hypoxia o meaola (e aofia ai le le tumau o le fatu ma le hemodynamics e le maluelue, e matua o le le atoatoa o le fatu, gasegase o le myocardial, o le manava o le tino), tulaga le mautonu e tupu mai i le lamatiaga o le le atoatoa o le tino (e aofia ai le faamalolo (ma le vomiting, manava), faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave), le mafaia o le ate, taotoga gasegase ma manuʻa pe a faʻaalia le inisalini togafitiga, faʻamaʻi malosi o le ava malosi, ava malosi, faʻamalosite lactic (e aofia ai se talafaasolopito), faʻaaoga i le taimi lua aso muamua ma i totonu o le lua aso i le maea ai o suesuega X-ray ma le radioisotope faatasi ai ma le faʻaofiina o se mea e iai le mea e iai le iodine, faʻaaloalo i mea taumafa-maualalo (lalo ifo o le 1000 kilokalo i le aso), lactation, pregnancy, age 10 tausaga, e oʻo i le 18 tausaga ituaiga o fualaau), o gasegase e galulue malosi i le tino (faateleina le aʻafiaga o le lactic acidosis).

Tina ma le lactation

O le maʻisuka e le mafaamatalaina i le taimi o le maitaga e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le lamatiaga o le soifua maloloina faaletino ma le atinaʻeina o maʻi le atoatoa. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e faʻaalia ai ole faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e fafine ile taimi ole maitaga e le faʻaititia ai le faʻaleagaina ole faaletonu o le tino i tamaiti. O suʻesuʻega lelei ma faʻamautinoa e faʻatatau i le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride i le taimi o le maitaga e lei faia. Pe a fuafuaina le maʻitaga, o le amataina o le maitaga ma le faʻaaogaina o le metchini hydrochloride i le tulaga o prediabetes ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau ona faalēaogāina le chlorhydrate metformin, ma o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le insulin. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona tausia le maualuga o le kulūkose i le maualuga e sili ona latalata i le masani, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu o le fetal. Metformin hydrochloride ua faʻamalosi i susu susu. Leai ni mea leaga na tutupu i pepe faatoa fananau mai ma le susu i le taimi o le faaaogaina o fualaau faasaina. Ae ona o le tapulaa faʻapulaʻa o faʻamaumauga, o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride i le taimi o le fafagaina e le fautuaina. I le taimi o le togafitiga ma le metformin hydrochloride, e tatau ona faamutaina le fafagaina o susu.

Aafiaga o metformin hydrochloride

Nervous system, psyche ma totoga leo: solia le tofo.
Faiga palapala cardiovascular, faiga o le lymphatic ma le toto (hemostasis, faʻavae toto): measina megaloblastia (o se taunuuga o le malabsorption o vitamini B12 ma le gaʻo).
Faiga faʻaogaina: afu, manava, vomia, tiga o le manava, le lava o le fiaai, anorexia, flatulence, tiga o le tino, gasegase i le gutu, le atepatitis, tulaga faaletonu o le ate.
Metabolism ma mea taumafa: lactic acidosis (o le moe, vaivaiga, mausali o le bradyarrhythmia, mpotension, maʻi respiratory, myalgia, tiga o le tino, hypothermia), hypoglycemia, faaitiitia le absorption o vitamini B12 (faatasi ai ma le faaaogaina umi o le metformin hydrochloride).
Faʻataʻotoga, mucous membranes ma suʻapalapala lalo: paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu, erythema, dermatitis, vevela.

Le fegalegaleaiga o metformin hydrochloride ma isi mea

Faʻatasi ai ma le gasegase o le tino i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine e maua ai le leitio e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le siama. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e tatau ona faʻagata ona faalagolago ile tulaga o le mafaufau ole 48 itula muamua pe i le taimi o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai iodine ma sauni e toe amata i totonu o le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega, pe a fai o le suʻesuʻega na aloaia ai le tulaga o gaʻo masani. O le faʻaaogāina o metformin hydrochloride ma iodine e aofia ai sauniuniga faʻapitoa e faʻamavaeina mo le itiiti ifo i le lua aso ao lumanai ma i totonu o le lua aso talu ona maeʻa aʻoaʻoga a le leitio poʻo le radioisotope.
O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride i le ava malosi, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻapupulaina, aemaise lava i le toilalo o le ate, le paleni o meaai, ma le taumafa maualalo-kalori. O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le ava malosi e le fautuaina. A o avea le metformin hydrochloride, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma vailaau oona e aofia ai le ethanol. Metformin hydrochloride e le ogatasi ma le ava ona o le lamatiaga o le siako acid.
O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le danazole e le fautuaina ina ia aloese mai le maualuga o le hyperglycemic effect of the latter. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le danazole, ma a uma ona taofi le mea mulimuli, o le fetuunaiga o le metformin hydrochloride e tatau ona maua i lalo o le mataʻitū o le kulūkose. I le taimi o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le danazole, e tatau ona faʻaalia le lapataiga, o le mataʻituina faifai pea o le serum glucose e ono manaomia, aemaise i le amataga o togafitiga.
Chlorpromazine pe a faʻaaogaina i ni gaʻo tele (100 mg i le aso) faʻapupulaina le kulūkose i totonu o le toto toto e ala i le faʻaitiitia o le tuʻuina atu o le inisalini. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma antipsychotics ma pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le mea mulimuli, o le faʻaleleia o le metformin hydrochloride e tatau ona faia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le concentrated glucose. I le taimi o le faʻaogaina o le metformin hydrochloride ma antipsychotics, e tatau ona ave le tausiga, sili atu le mataʻituina o le concentrations glucose, atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga.
I totonu o le glucocorticosteroids o le lotoifale ma faʻaitiitia le faʻaitiitia o le kulukose, faʻaititia le kulūkose kulimi, o nisi taimi e mafua ai le kososis. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin hydrochloride ma glucocorticosteroids ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, o le fetuunaiga o le metformin hydrochloride e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i le toto toto. I le taimi e faʻaaogaina ai le metformin hydrochloride ma glucocorticosteroids, e tatau ona ave le tausiga, o le mataʻituina faifai pea o le serum glucose e ono manaomia, aemaise i le amataga o togafitiga.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le diuriticetic loop, o le acidosis lactic e mafai ona tupu ona o le le atoatoa o le galuega. Metformin e le tatau ona faʻaaogaina i ni vailaʻau o le matasele pe afai o le kiliaina o le creatinine e itiiti ifo i le 60 ml / min. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le diuriticetic loop, o le tele o le siaki faifai pea o le serum glucose e ono manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin hydrochloride e mafai ona fetuunai i le taimi o le faʻaoga faʻatasi ma pe a maeʻa.
O se suesuega o le fegalegaleaiga ma se tasi o fuainumera o tagata volenitia o le soifua maloloina e faateleina ai le maualuga o le plasma concentration (e 22%) ma le vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic - taimi (15%) o metformin hydrochloride (e aunoa ma ni suiga tele i le toe faaleleia o metformin hydrochloride), metformin hydrochloride faaitiitia le maualuga o le maualuga o le plasma (i le 31%), o le vaega i lalo o le fua o le taimi o le pharmacokinetic (e 12%) ma le afa-ola (e 32%) o le furosemide (e le taua suia i Fatugao le kiliaina o furosemide). E leai ni faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a le furosemide ma le metformin hydrochloride faatasi ai ma le faʻaaoga umi.
O le Beta-2-adrenergic agonists mo le tausia o matua e faateleina ai le maualuga o le kulukose i le toto toto, e faaosofia ai le tali o beta-2-adrenergic. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le beta-2-adrenergic agonists, e tatau ona pulea le faʻaogaina o le kulukose i le toto, ma pe a manaʻomia, e fautuaina le tofiaina o le inisalini. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride ma le beta-2-adrenergic agonists, o le tele o le siakiina o le serum glucose e ono manaomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin hydrochloride e mafai ona fetuunai i le taimi o le faʻaoga faʻatasi ma pe a maeʻa.
O fualaau faʻamaʻi, e faaopoopo i le angiotensin le liua o le inhibitors o le enzyme, e mafai ona faʻaititia le maualuga ole kulukose. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma metformin hydrochloride, e tatau ona ave le togafitiga ma suia le fua ole metformin hydrochloride.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride faʻatasi ai ma le inisalini, mea e maua mai i le sulfonylurea, salicylates, acarbose, o le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai. Afai e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o nei vailaʻau ma metformin hydrochloride, e tatau ona ave le tausiga.
O le Nifedipine, pe a faʻaogaina faʻatasi, faʻaleleia le faʻafefe ma le maualuga o le plasma concentration o le metformin hydrochloride, e manaʻomia le lapataiga pe a faʻatasi ma le nifedipine ma le metformin hydrochloride. I se tasi o fualaau o tagata volenitia, na maua ai le maualuga o le plasma (20%) ma le vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic - time (9%) o le metformin hydrochloride, ae o le taimi e oʻo ai le maualuga o le plasma concentration ma le afa o le metformin hydrochloride e leʻi suia.
O fualaau faasaina (e aofia ai le digoxin, amiloride, morphine, procainamide, quinidine, ranitidine, quinine, trimethoprim, triamteren, vancomycin) o loo natia i totonu o lapopolo lapoa ma, pe a faaaoga faatasi, tauva ma metformin hydrochloride mo auala o femalagaaiga ma mafai ona faateleina le maualuga o le plasma (60 %) metformin hydrochloride. Afai e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o nei vailaʻau ma metformin hydrochloride, e tatau ona ave le tausiga.
Pe a tuʻufaʻatasia, cimetidine e faʻagesegese le faʻaumatia o le metformin hydrochloride, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic acid.
Metformin hydrochloride atonu e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le cyanocobalamin (vitamini B12).
O le aʻafiaga o le metformin hydrochloride e faʻavaivaia e le togafitiga, o le phenothiazine, glucocorticosteroids, glucagon, estrogens (e aofia ai ma vaega o fomaʻi faʻamataʻu), hormones thyroid, phenytoin, epinephrine, calcium antagonists, acidic nicotinic, isoniazid, sympathomimetics.
O le aafiaga o le hypoglycemic metformin hydrochloride e faʻaleleia e le sulfonylurea o meaola, insulin, acarbose, non-steroidal anti-inflammatory drugs, oxytetracycline, inhibitors monoamine oxidase, angiotensin liliuina inhibitors o le enzyme, cyclophosphamide, clofibrenobrate, mea beta.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin hydrochloride ma azilsartan medoxomil, e leai ni fefaʻatauaiga o le pharmacokinetic na vaʻaia.

Faʻasalaga

I le faaaogaina o le metformin hydrochloride i se fualaau o le 85 g, e leai se atinaʻe o le hypoglycemia, ae i lenei tulaga na tupu ai le acidosis lactic, lea na faaalia e le nausea, vomiting, manava, fiva, tiga o le manava, tiga o le musika, vave le manava, vevela, lagona le lelei, . O mea taua o le metformin hydrochloride poʻo aʻafiaga aʻafia e aʻafia ai e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le lactic acidosis.
Togafitiga: pe a ave se aofaiga tele o le metformin hydrochloride, e tatau ona faʻaogaina ni faailoilo o le lactic acidosis, o le metformin hydrochloride therapy e tatau ona taofi vave, e tatau ona vave faʻamaʻi le maʻi ile lactate concentration, o le fua sili ona lelei e aveese ai le metformin hydrochloride ma le lactate o le hemodialysis, ma le symptomatic togafitiga, e tatau ona taofiofi le faʻasalalau o le kulukose, creatinine, urea, lactate, electrolytes i le ogaoga toto Otke. E leai se vaifofo faapitoa.

Fefaatauaiga mo igoa o vailaʻau faʻatasi ma le vailaʻau galue metformin hydrochloride

Bagomet®
Glyformin®
Glyformin Prolong®
Glucofage®
Glucofage® Long
Faʻasalalauga
Diaformin® OD
Langerine®
Methadiene
Metospanin
Metomoo® 500
Metuauuu 850
1000 manogi
Metformin
Metformin Zentiva
Metformin Canon
Metformin umi
Metformin MV-Teva
Metformin Novartis
Metformin Sandoz®
Metformin Richter
Metformin teva
Metformin hydrochloride
Nova Met
NovoFormin®
Siofor® 500
Siofor® 850
Siofor® 1000
Sofamet®
Formin®
Formin Pliva

Tuufaatasiga o fualaau faasaina:
Vildagliptin + Metformin hydrochloride: Galvus Met,
Glibenclamide + Metformin hydrochloride: Bagomet Plus®, Glibomet®, Glucovans®, Gluconorm®, Metglib®, Metglib® Force,
Glyclazide + Metformin hydrochloride: Glimecomb®,
Glimepiride + Metformin hydrochloride: Amaryl® M,
Linagliptin + Metformin hydrochloride: Gentadueto®,
Metformin hydrochloride + Rosiglitazone: Avandamet,
Metformin hydrochloride + Saksagliptin: Combogliz Prolong®,
Metformin hydrochloride + Sibutramine + Microcrystalline cellulose: Reduxin® Met,
Metformin hydrochloride + Sitagliptin: Janumet.

Sauniuniga ma meatotino o le vailaʻau

Metformin na muamua faamatalaina i suesuega faasaienisi i le 1922 na saunia e Emil Werner ma James Bell o se oloa i le tuufaatasiga o N, N-dimethylguanidine. I le 1929, na maua ai e Slotta ma Cheshe lona aʻafiaga i le lapiti, ma iloa ai o ia o le malosi o biguanides na latou suʻesuʻeina. O nei taunuuga ua galo, e pei o le galuega i isi guanidine analogues, e pei o le synthalin, i le lotolotoi o le lauiloa o le inisalini.

O le fiafia i metformin, e ui i lea, na toe foi mai i le taufaaiuiuga o le 1940.I le 1950, na maua ai le metformin, e le pei o isi mea faapena, e le faʻaitiitia ai le mamafa o le toto ma le fua o le fatu i manu. I le tausaga lava e tasi, na faʻaaoga e le fomaʻi Filipino Eusebio Garcia metformin (lea na ia taʻua faluamine) mo le togafitiga o le suka. Na ia matauina o le fualaau faasaina "e maualalo ai le toto suka i le tulaga maualalo o le physiological" i togafitiga o gasegase ma e le o se mea matautia. Na talitonu foi Garcia e faapea o metformin ei ai le bacteriostatic, antiviral, antimalarial, antipyretic, ma aafiaga faafuasei. I se faasologa o tusiga i le 1954, na le mafai e le fomaʻi tipitipi Polani Ianusz Supnevsky ona faamaonia le tele o nei aafiaga, e aofia ai le faaitiitia o le suka o le toto, ae sa ia matauina nisi o aafiaga e tetee ai i tagata.

I le Falemai o Salpetriere, na suʻesuʻeina e le fomaʻi o le French fomaʻi o Jean Stern le mea e maualalo ai le suka i le galegin (o se palloid e ese mai le falemaʻi o le 'oti), faʻapitoa e fesootaʻi ma metformin, ma siakiina lona faʻaaogaina faʻapitoa e avea ma sui o le antidiabetic ao lei atinaʻeina syntulin. Mulimuli ane, aʻo faigaluega i fale suʻesuʻe a Aron i Pale, na ia toe suʻesuʻeina le gaosiga o le suka i le metformin ma isi biguanides faapena. Stern o le muamua na taumafai e faʻaaoga le metformin mo le togafitia o le maʻisuka i tagata, na ia faia le igoa "Glucophagus" (Eng. "Glucopeli"-" glucose eater ") mo lenei fualaau faasaina ma lomia ona taunuuga i le 1957.

Metformin na maua i luga o le Pepa Faʻa-Peretania i le 1958 ma muamua faatauina atu i Peretania.

O le lautele lautele o le fiafia i le metformin faatoa toe soifua mai pe a uma le tolopoina o isi biguanides mai le fualaau faasaina i le 1970s. Na faamaonia le Metformin i Kanata i le 1972, ma i le Iunaite Setete ua faamaonia e le FDA mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na o le 1994. Lisi laiseneina e Bristol-Myers Squibb, Glucophage o le uluai igoa tau fefaʻatauaʻiga mo metformin e faʻatau i le Iunaite Setete e amata i le aso 3 o Mati, 1995. O loʻo maua nei generics i le tele o atunuu, ma o le metformin ua talitonuina o le tele o vailaau faʻasaina ua faʻasoloina i le lalolagi.

Sauniuniga ma meatotino o se vailaau faʻasaʻo |O le a le Metformin?

"Metformin" ma analogues - fualaau oona hypoglycemic ua faatonuina i le togafitia o le maʻisuka - o lona uiga o le ituaiga lona lua, ae i nisi tulaga, ua ave le vailaʻau ma o le ituaiga muamua. Talu mai lona faʻavaeina i le 1957, na tumau ai Metformin i le fualaau faasaina i togafitiga o le maʻisuka, aemaise lava i faʻafitauli e pei o le oona. O le inisalini e faʻamalosia ai le gaʻo o gaʻo, ma Metformin, faʻaititia ai le insulin i totonu o le tino, fesoasoani e faʻaumatia. E mafua mai i lenei gaioiga e tele tagata latou te faʻaaogaina Metformin e avea o fualaau oona.

O le tuufaatasiga o fualaau "Metformin"

O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e aofia ai le metformin hydrochloride oona, lea e faia mai mea masani e maua mai le lilac French ma le aʻa. O tagata e maua fualaau faasaina o talc, masini suauu, magnesium stearate, titanium dioxide, faapea foi povidone K90, crospovidone ma macrogol 6000.

Faʻaaliga mo Metformin

Muamua lava, "Metformin" - o meaʻai e pei ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻaaogaina o le ketoacidosis (faʻaleagaina le metabolism carbohydrate ona o le leai o le inisalini). O le fualaau faasaina ua faapitoa ona faailoa mai mo tagata gasegase, pe afai o le togafitiga e le aoga. E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma le inisalini.

Faatasi ai ma se ituaiga o siama e pei o le maʻisuka, o fualaau Metformin ua faatonuina uma e avea o se fualaau faasaina tutoatasi, ma i le tuufaatasiga ma fualaau faasaina o isi vaega, pe a tatou talanoa e uiga i le ituaiga lona lua. I le uluaʻi ituaiga, ua faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu o le inisalini.

O suʻesuʻega faʻasaienisi talu ai nei ua faʻaalia ai Metformin o loʻo faʻaaoga lelei foi i le togafitiga o le oncology e faatatau i le maʻisuka.

Galuega Metformin

Metformin e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini. E faʻaitiitia le kulūkose ma le cholesterol toto. O mea aoga o le fualaau faasaina e faʻagaoioia ai le faagasologa o le faʻamalaina o le gaʻo, aua neʻi faʻatagaina mea inu gaʻo, ma puipuia ai le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le tino.

Inisalini e amata le faagasologa o le gaʻo gaʻo, aemaise i nofoaga faʻafitauli (aemaise i le manava). O le mea lea, o le tele o taumafataga e faʻavae i le aveesea o meaʻai e siitia ai le suka mai le taumafataga. Metformin e taofia ai foi le fiaai na mafua mai ile insulin.

Faʻasalaga faʻapitoa ma fuataga

"Metformin" - o pepa faʻalanu o 500, 850 ma le 1000 mg, lea o loʻo maua i le paʻu o le 10 fasi pepa i latou taʻitasi, e paʻepaʻe. O le togafitiga e amata i le 500-1000 mg i le aso, o lona uiga, 1-2 papa. O le fualaau, e fuafua i le maualuga o le suka i totonu o le toto, e mafai ona faasolosolo lemu pe a uma le 10-15 aso o le togafitiga, ae le sili atu ma le 3000 mg i le aso e tatau ona ave. Ole fua ole tausiga ole 1000-2000 mg (3-4 papa). O faatonuga "Metformin" e le fautuaina foi le faia i se fua o le silia ma le 1000 mg i le aso mo tagata matutua.

O pusa e faʻamaʻaina i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, faʻamamaina ile vai. O nisi taimi e tulaʻi mai ai le fesili pe mafai ona vaeluaina le papa ("Metformin"). Afai o tatou talanoa e uiga i le fua o le 500 mg, o le mea lea e le fautuaina, talu ai o le laʻititi maualalo e le maua ai le manaʻoga, ma e le fautuaina le talepe o le membrane pe afai e ufiufi le papa. Afai e faigata tele ona folo ona o lona telē, ona vaevaeina lea i ni mea se lua ma ave i vaega - ae vave, o le tasi vaega i le isi.

Talu ai ona o le Metformin e mafai ona tuʻuina atu aʻafiaga i le gastrointestinal tract, e le tatau ona ave i le taimi e tasi le fualaau o aso taitasi, ae i le lua pe tolu tootoo i le aso, e sili ona lelei ma meaai. Afai e mataʻutia ni faʻalavelave faʻaleagaina, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

I le tulaga e tatau ona e tago i isi fualaau oona i le taimi lava e tasi e te ave ai Metformin (papa), o faatonuga mo le faʻaaogaina e aofia ai faʻamatalaga e uiga i vailaʻau e mafai ona faʻatasi ma Metformin ma e le mafai. E tatau foi ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i fegalegaleaiga o fualaau eseese ma Metformin.

I le tele o tulaga, o tagata gasegase e fiafia i fualaau o fualaau faasaina - e taugofie pe sili atu ona lelei, e aofia ai pe a latou manaomia fualaau mo le maʻisuka. "Metformin" e tele analogues ei ai le tutusa o mataupu faavae o le gaioiga. Muamua lava, o Glucofage ma Siofor, o se tasi o auala e sili ona lauiloa i Metformin, faʻapea foʻi ma isi fualaau oona lea e tasi le mea e galue malosi ai, ma o le taunuuga lea latou te faia tutusa ai i le tino ma tutusa ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina Metformin papa. O faʻamatalaga e uiga i analogues e mafai ona faitau i luga o le Initaneti, e mafai foi ona e faʻatusatusa faatonuga mo le faʻaaogaina e tusia ai faaiuga ma filifilia le fualaau sili ona lelei.

Analogs o Metformin o:

  • Laʻau,
  • Hexal
  • Glycon,
  • Gliminfor,
  • Metospanin
  • "Metomote" (500, 850, 1000),
  • Nova Met
  • NovoFormin
  • Sofamet
  • "Formin" ma isi.
  • Siofor (500, 850, 1000) - o se fualaau faasaina a Siamani na faia i le tautala, ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic, o se tulaga lelei tele mo le iniseti o inisalini.

Ae o le Glucofage, e sili atu le taugata nai lo Metformin, ae pe a maua, o maʻi e 50 pasene le itiiti ifo e ono mafatia i le le atoatoa o le gastrointestinal system. "Glucophage" o loʻo faʻaalia mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e faʻaaoga faʻapitoa ma faʻatasi ma isi fualaau. O le fesuiaiga "Glucophage long" o loʻo i ai se taimi umi e aoga ai.

O le mea taua, o nei vailaʻau uma ei ai le mataupu faavae lava e tasi o le faʻaalia i le tino, aua o loʻo i ai se tasi o mea aoga i totonu o latou faʻavae.

E i ai foʻi meaʻai e fesoasoani ai e faʻaititia le maualuga ole kulukose o le toto:

  • "Vijar" (e faʻaitiitia ai le cholesterol, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, puipuia ai le atinaʻe o vailaʻau faʻamaʻi ma siama),
  • "Spirulina" (e aoga mo le le atoatoa o le tino, i le taua e le sili atu le mamafa),
  • Glucberry (faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka) ma isi.

Ae ui i lea, o meaʻai e le mafai ona mafaufauina o se sui atoatoa mo le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu. E le gata i lea, ao le i faia ni meaʻai faʻalaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i lenei mea.

"Metformin" mo le maʻisuka

"Metformin" o se tasi lea o vailaʻau sili ona lelei i le aso. E aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faia faʻatasi ma le inisalini, ma o le fualaau e filifilia e faalagolago i le tele o le kulukose i totonu o le toto.

I le togafitiga o le maʻisuka, e taofia ai le kullucogenesis e aunoa ma le afaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. E faʻaleleia atili ai le toto i totonu o le ate, ona o le glucose ua vave ona liua i le glycogen.

I le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka lona lua, e mafai ona faʻatulagaina Metformin mo le olaga. Afai e faʻamatalaina faʻatasi ma isi vailaau oona, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose ina ia aloese mai le hypoglycemia. Faatasi ai ma se isi fualaau o fualaau faasaina, o le hypoglycemia e le atiina ae.

E le gata i lea, e faʻaaogaina i le togafitiga o gasegase i le gaʻo, lea e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka, ona e taofia ai meaʻai ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai i totonu o le vaega o meaʻai.

I le ituaiga muamua, o le vailaʻau e faʻaaogaina e fai ma siama i le inisalini ma isi vailaʻau maʻisuka, e ese lava, e naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina. I le amataga o togafitiga ma Metformin, e tatau ona taofi le puleaina o isi vailaʻau oona.

Togafitiga ma Metformin e iai foi sona aafiaga aoga i le i ai o le maʻi o le metabolic ma le gasegase lipid metabolism.

O le maʻi gasegase o se tulaga o le tino lea e tuufaatasia ai le tele o mea: o le gasegase o le carbohydrate e le afaina, o le maʻi e mafatia i le maualuga o le maualuga, gaʻo, ma isi. O le maʻi e o faatasi ma le faateleina o le lamatiaga o le atiina ae o maʻi cardiovascular. I le loto o lenei tulaga, o le tui o le inisalini, lea, e tusa ai ma suʻesuʻega faʻasaienisi lata mai, e fesootaʻi vavalalata ma le maʻisuka ma le faʻaleagaina o vailaʻau.

E tusa ai ma le faaletonu ole gasegase lipid, o se taunuuga o suʻesuʻega na maua ai o le maualuga ole triglycerides, le aofaiga ole cholesterol ma le LDL e faaitiitia pe afai e te ave fualaau o le maʻisuka Metformin. O faʻamatalaga a saienitisi e uiga i lenei vailaau faʻasaina o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i lona aoga i le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 e solia ai le faapalepale i gaʻo.

"Metformin" mo le gau o le mamafa

O meatotino faapitoa o le vailaau faʻasaina ma le faʻamaonia o le mamafa o meaʻai i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua mafua ai le avea o Metformin ma tagata lauiloa i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa.

E ui i le mea moni o le fualaau faasaina e amataina gaioiga lea e fesoasoani e susunuina le gaʻo gaʻo ma puipuia ai gaʻo fou mai le gaosia, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete mo tagata e le o maʻisuka, ma e taua le amanaʻiaina o nisi o tuʻutuʻuga.

Muamua lava, e tatau ona manatua o le fualaau faasaina e le mu tele, ae na o le fesoasoani e faʻaaogaina ana mea leaga pe afai e alu faatasi ma le gaioiga faaletino ma se taumafataga faapitoa. "Metformin" - o laulau e le o se mea ofoofogia, ae na o se meafaigaluega faaopoopo. E oo lava i fomaʻi e leai se manatu le mautonu e uiga i ai e mafai ona ave fualaau Metformin: o aoga ma mea leaga o le tino mai lenei fualaau faasaina e tatau ona iloiloina taitoatasi i tulaga taitasi. O nisi fomaʻi e faʻatonuina ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona vave paʻu le mamafa, o isi e manatu o le a afaina ai le tino. O le mea lea, pe a toesea le mamafa ma le fesoasoani a Metformin, o se suʻesuʻega muamua ma se faʻatalanoaga a se fomaʻi e talafeagai ina ia faia ai le filifiliga sao.

I le isi, e manaʻomia ona e mafaufau i se numera o faʻasolega. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai lau maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e aunoa ma le faia o le inisalini, e mafai ona e faatonuina Metformin ma foia faafitauli i le mamafa o le paʻu na o le fesoasoani a le endocrinologist.

E leai se tulaga e tatau ona e tago ai i le fualaau mo le fatugao, fatu, gasegase pulmonary, maʻi o le ate, anemia.

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaau pe a faʻavaivaia le tino - pe a uma gaioiga, manua, maʻi ogaoga, e tatau ona aloese i taimi o faʻamaʻi pipisi.

E faʻasaina le ave "Metformin" pe afai e te tausisi i se taumafa maualalo-kalori.

O faʻavae autu e tutupu i totonu o le tino mai le talaaga o le Metformin togafitiga ma saofagā i paʻu mamafa o:

  • televave faʻamalolo
  • faaititia le absorption o gaʻo
  • sili atu le lelei o le kulukose i gaʻo maso
  • faʻaititia le fiaai, ma mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Faʻatasi ai ma le leiloa o le mamafa o le mamafa o lenei mea, o aʻafiaga e masani ona faʻaauau, aemaise lava pe afai ua e faia se fua tele atu nai lo le faʻatagaina e faatonuga. I le faʻaopopo atu i faafitauli ogaoga o le gastrointestinal, e mafai ona e faʻavaivai, paʻu, lethargic, lactic acidosis ma isi faʻamaʻi tuga e mafai ona atiaʻe.

E le gata i lea, pe a ave Metformin, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. E aofia ai laʻau suamalie, pasta, pateta, agaga. O meaai e tatau ona masani, e le tatau ona e matelaina, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona silia le 2500 kcal i le aso. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e inuina le tele o vai faigofie masani.

E ui lava i le mea moni o Metformin e faʻamalo le manaʻoga e auai i le mamafa o le tino, e le o lona uiga o soʻo se gaioiga faaletino e mafai ona alofia. O gaioiga o le taeao, gaoioiga i fafo, o gaioiga faifai pea faʻatasi ma le fualaau faasaina o le a fesoasoani e aveesea le tele o gaʻo sili atu vave. Aua le faʻamoemoe o le a faia e Metformin mea uma mo oe e aunoa ma se taumafaiga faʻaopoopo i lau vaega!

Aua e te aafia i fualaau faasaina ma ave i luga o le mataupu faavae "o le sili atu foi lena": e le tatau ona sili atu i le metotia pe ae ave Metformin (papa). Faatonuga mo le faʻaaogaina e tuʻuina atu ai faʻamalamalamaga manino i le maualuga o le fua o le oloa, pe afai e le o matauina, e mafai ona afaina ai le tino. E le gata i lea, e mafai ona ave lenei vailaʻau e le sili atu ma le tolu masina, ona e manaʻomia lea e malolo.

Ole taimi nei e mafai ona e maua le tele o iloiloga oi latou na ave fualaau fualaau ole Metformin. O nei iloiloga e matua ese lava: o le tasi e faʻateleina le gaʻo vave ma mo se taimi umi, o se tasi na puipuia mai masani leaga poʻo aʻafiaga. Ae i se tulaga lautele, e mafai ona tatou faʻauʻuina oi latou na fesoasoani i ai Metformin e ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, pe a maeʻa suʻega, aʻo tausia le taumafa tatau ma le le amanaiaina o faʻamalositino.

Contraindications i Metformin

Aʻo leʻi amataina togafitiga Metformin, e tusa lava pe oe maua i le maʻisuka pe manaʻo e aveesea le mamafa, e tatau ona e faamasani ia oe lava i se lisi matagofie o le faʻasaʻo ma talanoa i se fomaʻi.

O faʻamaoniga e aofia ai le faʻanofo, fatu fatu, toilalo o le pulmonary, ogaoga o le maʻi o le ate ma le biliary tract, o maʻi faʻasolosolo o le tino o le tino. E le mafai ona ave le vailaau i le taimi o le post-traumatic ma le taimi mulimuli ane, faapea foi pe a uma le afaina o le myocardial i le taimi o le toe faaleleia. Faʻaleleia o le "Metformin" ua faʻasalaina i faʻalavelave pipisi ma le faʻaleagaina ma faʻalauteleina o faʻamaʻi faʻamaʻi, ituaiga ogaoga o le anemia.

E faʻasaina le fualaau faasaina ao maitaga ma lactation. Pe a fuafuaina se maʻitaga poʻo se mea e tupu aʻo aveina Metformin, e tatau ona lafoaʻi le vailaʻau ma sui i le inisalini togafitiga. O le susu, pe afai e manaʻomia se togafitiga ma Metformin, e tatau ona faalēaogāina, ona e leai se faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i le susu o susu, ae o se vaega itiiti o le vailaau faʻasaina ua maua i le susu e lamatia mo le pepe, talu mai le 18 tausaga o loʻo i ai i faʻasagaga tausaga. "Metformin" e le o faʻasinoina mo tamaiti ma tupulaga talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.

E le gata i lea, "Metformin" e le mafai ona ave mo le ava malosi ma le ava malosi. I se tulaga lautele, e tatau ona e musu e inu vailaau malosi ma vailaau oona pe afai oe ave Metformin. O le mea moni, o le tuufaatasiga o le ethanol ma le metformin e oo lava i tamai tootoo e mafua ai le atiae vave o le lactocytosis, e oo atu i se taunuuga matautia.

E matautia tele le ave o le "Metformin" ma le maualalo o calorie ma le fiaaai.

E le mafai ona ave i tagata e silia i le 60 tausaga pe afai latou te punouai i le mamafa o galuega faaletino, ina ia aloese mai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

I le taimi o togafitiga, e manaʻomia ona mataʻituina e tagata gasegase galuega, mataʻituina le maualuga o lactate plasma, fatulatini fatu.

O aʻafiaga o fualaau faasaina

"Metformin" e faaosofia ai le tele o aʻafiaga itu. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o lou tino ma afai ei ai ni faitioga, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, aemaise lava pe afai o loʻo e ave le vailaʻau e le tusa ai ma faʻamatalaga ma le fomaʻi, ae na o oe.

Muamua lava, o le fualaau faasaina e mafua ai le leaga mai le gastrointestinal tract. I lenei tulaga, o na mea le lelei e pei o:

  • taʻavale
  • vomiting matuia
  • o le manava ita
  • afaina
  • leai se manaʻo
  • o foliga vaaia i le gutu o se tofo,
  • le faʻaalia o le tiga o le manava.

O le tagata maʻi e mafai foi ona faitio i le le atoatoa o le manava, tachycardia, fusi ma le paʻu i luga o le paʻu, e masani lava i le vevela.

O se aʻafiaga aʻafia ae aʻafia le aʻafiaga o aʻafiaga lactic acid. Faʻatasi ai ma le lactic acid, o le lactic acid e ulufale atu i le toto, o faʻamaoniga muamua o le maʻi o le vaivaiga, o le lelava, faateleina le vaivai, faateleina le nausea, ma le vomiting.

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le vailaʻau, e mafai ona gasegase le ate.

Afai e te maitauina se tasi o nei faʻaaliga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma fai atu ia te ia o loʻo e aveina fualaau Metformin. O le manuia ma le faʻaleagaina o le tino i lenei mataupu atonu e le fetaui, atonu e le manaʻomia ona e inuina le fualaau faasaina ma e tatau ona e maua se isi filifiliga mo togafitiga poʻo le gau o le mamafa.

"Metformin" - fualaau sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. "Metformin" e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le mamafa, ae e taua le manatuaina o lenei vailaʻau e le o se panacea, o le a le suia ai se taumafataga laiti ma le gaosiga faaletino. O le togafitiga "Metformin" e tatau ona o faatasi ma le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le teena o uiga leaga, e aofia ai meaai. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, aua le fiu i le falemaʻi, 'ai lelei ma aua nei galo o le mea muamua lava o se vailaau faʻapitoa, ua mamanuina e tau ai le maʻisuka, o lea e tatau ona e faia ma le faʻaeteete ma faatoa uma ona e talanoa i se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga