Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le TUSI?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie ona faʻamalolo i le ave i aso uma.

Mo le togafitiga o le vevela, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Candiston. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se faʻamaʻi faʻaleagaina e taʻua o le candidiasis (thrush) e taatele i le faitau aofaʻi. O le tele lava taimi e afaina ai feusuaiga saʻo. O le anufe e ola i le tino o tagata uma, ae e naʻo le taimi lava e faʻaalia ai i nisi mea e faʻavaivaia ai le galuega puipui. Mai le taimi o le faʻamaʻi i le faʻaalia o le uluaʻi faailoga o le au faʻasalalau, atonu e le masalomia e se tagata se taufaʻataʻu mai. O le taimi e maua ai e tamaitai mo le taimi e faʻasili ai le vevela e eseese mai nai aso i le 2 masina.

O le a le umi e aliali mai ai le au faʻasalalauga?

O le mea moni, e amata ona lagona e se tagata le i ai o se maʻi faʻaleagaina pe tusa o le vaiaso mai le taimi na faʻamaʻi ai, o nisi taimi pe a mavae le 2 masina. O le eseesega o lenei taimi e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai ma le tumama ma le puipuiga.

O le a le umi e faʻauʻu ai le taimi o le faʻafefe o fafine? Faʻatasi ai ma tagata faʻapitoa, o le falemaʻi e mafai ona atiae e tusa lava pe 2 ma le 5 aso. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi vave ona faateleina ma faateleina. O ia faʻaaliga e pei o le fulafula o le labia ma le vevela, o le faʻasao ese mai le va o fafine e tupu i le faaiuga o le 3 aso. O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faigofie ona afaina i le faʻafesoʻotaʻi ma se tagata maʻi. O le mea e sili ona matautia o le vaitau lea e foliga mai ai le lafoaia o le suavai e pei o le susu ua tafe i ona foliga.

O le masaniga masani o le faamai e aafia ai le tutupu faavaitaimi o faailoga o le vevela. O le mea e masani ai, o le sigi e faʻagaoioia ao lei faia faʻataʻitaʻiga, ma peʻa maeʻa, ona mou atu ai lea. Faʻavavevave o le gasegase e tupu i le taimi o le aʻoga, o le maʻi e le o iai i le taimi e totoe o le taimi.

O tulafono autu o le atinaʻeina o le faʻamalosi:

  1. O le vaitaimi o le atinaʻeina o le tuugamau faʻamaoni e tumau mai le 20 aso i le 60.
  2. O candidias balanitis e atiaʻe mai le 2 i le 14 aso.
  3. Vulvovaginitis e faʻaalia i le taimi e 2 i le 14 aso.

Faailoga o le maʻi

O le iloaina o le gaogao e faigofie lava. O fafine e toetoe lava a tutusa lava faailoga o le maʻi. O le faʻaumatia o aso muamua o le i ai o se fafine i totonu o le tino e le lagona ai e ia lava. A maeʻa pe a ma le 3 aso, e aliali mai le paʻepaʻe papaʻe mai le va. O le le lava o fua talafeagai mo le togafitiga o le faamai e amata ai, e faʻapupula ai le tulaga. O le lafoaia o le a suamalie ma mafiafia, faatasi ai ma foliga vaaia o le manogi i totonu o le vaega.

E masani ona faʻateleina le gasegase masani ma o loʻo tuʻu mai faatasi ma se lagona mu i le taimi o le faʻasolosolo, o se faʻaopoopoga i le sasaina ma le faʻafouina o le faʻaogaina o le fomaʻi. Lafoaʻi faʻasalaga faʻaleagaina, o se paʻu paʻepaʻe e faʻaalia ile tino. O le faateleina o le vevela o le uiga lea o le tupu mai o tagata tetee e tetee i le talaaga o se isi faʻamaʻi ma e manaʻomia ai ni suʻesuʻega faaopoopo.

E taua tele le faia o taimi talafeagai i le taimi o le maitaga ina ia manuia le togafitiga. O le faamaʻi e mafua ai le le toʻa i tamaitai ma e fesoasoani i le fausia o ni mea e foliga mai o le gasegase i le placenta. O lenei mea ofoofogia o nisi taimi e mafua ai le osofaʻi o le susu o le amniotic poʻo le amataga o le galuega. E manaʻomia e se fafine ona faʻalogologo i ona lagona ina ia mafai ai ona ia maitauina muamua faailoga muamua o le maʻi ma vave amata togafitiga. O le a le tele o le taimi e tatau ona togafitigaina e ia mo le gaogao o le a faʻalagolago i na o tagata taʻitoʻatasi o le tino o le tagata.

Vaʻaia o faʻamaʻi pipisi

O le gasegase e alu i le tele o vaega i lona atinaʻe ao le i faʻasalalauina le tino i le tino atoa. O le saoasaoa o le liona e faalagolago i le physiology o le tagata, o le gafatia o le tino puipuia o le tino e tetee atu ai i aʻafiaga le lelei, tulaga o hormonal ma tausaga. E mafai ona e malamalama i le tulaga ese o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma amata togafitiga faʻavave pe afai e te iloa poʻo a vaega o faʻauluuluga o loʻo aʻafia ai.

E 4 laasaga o le gaogao:

Faʻapipiʻi o le moa i luga o le mucous membrane. E mafai ona faapipii i luga o le epithelium i lalo o ni tulaga lelei, lea e faʻaitiitia ai le puipuiga ma faʻaolaina ai le faʻaogaina o le namu.

E aofia ai:

  • le vaega lona lua o le taamilosaga o le taamilosaga,
  • soʻo se ituaiga o maʻisuka
  • maʻitaga
  • fualaʻau suamalie
  • le maalili
  • Faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi.

Le tuputupu ae o le fuga i luga o le mucosa. O le a le taimi e pasia i lenei laasaga? E faʻalagolago i le setete o le tino puipui o le tino. I mataupu pe a mafai e le tagata ona tuʻuina atu faʻamaʻi pipisi, e le toe tupu atili le faʻamaʻi ma taofi i le 2 vaega. E tumau pea le gaʻo i le pito i luga o le epithelium mo se taimi umi. Faatasi ai ma sina faavaivaia o le puipuiga o le puipuiga, ua gaoioi le gaogao ma ua aofia ai vaega nei o lona atinaʻe.

O le faʻaofiina o le fasipolo i totonu o le epithelium. O le faʻamaʻi pipisi e mafai ona salalau atu ile laʻasaga lona ono ole pito i lalo o le mucous membrane. O le aʻafia o le gaogao o le mea faʻafesoʻotaʻi e mafai ona faʻalavelave i gafatia puipui o le mucosa, e aofia ai:

  • (macrophages), faʻapea foʻi ma lymphocytes (e mafai ona latou faʻataunuʻuina microorganisms mai fafo, e tusa lava pe fia),
  • immunoglobulins A,
  • microflora i fafine, o latou siama i le tauiviga tauva mo meaʻai e faʻaumatia ai le manogi.

Iniseti i totonu o le toto ma faʻaleagaina totoga i totonu. O lenei laasaga o le vevela e tupu i le faʻavaivaia o le puipuiga o alii ma tamaitai. I le taimi 4, o le maʻi e faigata ona togafitia ma e mafai ona alu i se foliga masani. O lenei ituaiga o candidiasis, lea e salalau solo ai le silo i le tino, ua taua o le osofaia. E tusa ai ma le au atamamai, o le le lava o togafitiga mo le vevela i le tulaga 4 e mafai ona afaina.

Fungal infection treatments

E fia aso o togafitiga ai le au failotu? Togafitiga o le faamai ma le le atoatoa o uiga vaaia e ese le taimi mo tamaitai uma. O le vaitaimi o loʻo manaʻomia mo le toe faʻaleleia atoa e 10 aso. E mafai ona faʻaleleia pe afai o le maʻi e ogaoga.

Togafitiga o le autu lava lea i le aveeseina o le puna o siama. E le gata i lea, e tatau ona inu vai puipui, vailaau faʻamaʻi, talatini ma ave vitamini ao faagasolo togafitiga. E tatau i paʻaga uma ona togafitia le gaogao, e tusa lava pe na o se tasi oi latou e iai faʻamaoniga o le faʻamaʻi. O le a le tele o loʻo manaʻomia mo lenei taimi e mafai ona faʻamoemoe e se fomaʻi.

Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo ...

Ua e taumafai e faʻaumatia le gaogao? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai le manumalo i ou tafatafa. Ma o le mea moni e te iloa muamua pe o le a:

  • lafoaʻi paʻepaʻe paʻepaʻe
  • ogaoga mu ma le vevela
  • tiga ao faia feusuaʻiga
  • leaga manogi
  • le faʻavauvau pe a faʻavaivai

Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia le gaʻo? O le a le tele o tupe ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei? E saʻo - ua tatau ona maeʻa! E te malilie? O le mafuaaga lena na matou filifili ai e lolomiina se tagata faapitoa, ma na ia faaalia mai ai le mealilo o lona laveaʻiina mai le vevela. Faitau le tusiga ...

Auala aupito sili ona lata mai mo le siakiina ma le togafitiga o le vevela i fafine e maua i le maʻisuka

Ole suāsusu o se faafitauli ogaoga i fafine e maua i le maʻisuka (e pei ona taʻua mulimuli ane o le maʻisuka), ma e seasea lava o le faailoga muamua i tamaitai e leʻi maua i le maʻisuka.

O lenei tusiga o le a faʻaalia ai manatu faʻaonapo nei o le faʻaalia o le "thrush", o metotia sili ona lata mai mo le suʻesuʻega ma le togafitiga o le vevela i fafine e maua i le maʻisuka. O le tulaga le masani ai o le "thrush" i fafine e maua i le maʻisuka e fautuaina ai se auala e le masani ai i togafitiga ma le puipuia o le "gaogao" i le maʻisuka.

O le "gasegase" o le igoa philistine mo le gaioiga o le le fiafia i le va o le fafine, na faʻaalia e ala i le sasaina ma le amio lelei. O lenei igoa ua atinaʻe faʻasolopito e fesootaʻi ma le uiga o le "curdled" faʻamaʻapaʻe, e pei o fatu o le siʻisi, e masani ona paʻepaʻe, ae faʻamalo i pepa ma lanu meamata.

Faʻaaogaina se manogi manogi, pe leai foi. E le o se mea masani le faia e tamaitai o lenei faʻamaʻiina latou lava ma amata togafitiga, o le mea e matua sese lava!

O le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o fualaau faasaina, lea e tau atu i se taimi faaumiumi togafitiga ma faateleina tau o le tamaoaiga. E i ai foi ona taimi umi mo le soifua maloloina o se fafine o loo mafatia i le "gaogao."

Toto

O fomaʻi ua taʻua lenei fomaʻi masukvavaginal candidiasis (e pei ona taua i lalo VVC), talu ai o faʻatoʻaga o le gasegase e pei o le lev-like fungi o le ituaiga o Candida (Candida).

I le taimi nei, e tusa ma le 170 ituaiga o meaʻai o le fefete e pei o le fefete, ua avea ma Candida albicans o ni faʻamaʻi pipisi o le "thrush" i le 80% o mataupu, i isi tulaga: C. Glabrata - 15-30%, C. tropicalis, C. krusei, C. parapsilosis - i le 4-7% o mataupu.

O i latou ua taʻua o non-albicans. I fafine e maua i le maʻisuka, e sili atu ona masani tagata faʻamalosia o lenei vaega faapitoa o non-albicans. 10-20% - o fafine e maloloina ile soifua maloloina ma e faigofie lava ona ave: o lona uiga, o le i ai o lenei microorganism i totonu o le vavalalata e le o tulaga taʻitasi e oʻo atu ai i le mumū ma le foliga mai o faʻamaoniga o le "thrush".

Mo foliga vaaia o faailo o le "thrush", o mea e mafua ai le faʻamaʻi o le fafine e talafeagai.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai:

  1. Le mautonu o le puipuiga o le lotoifale ona o tulaga e le masani ai (le maualalo o sela vavalalata, le lava po o le le mafai ona latou gaosia mea e maua ai le puipuiga o le lotoifale).
  2. O faʻamaʻi pipisi (faʻasologa o le maʻisuka e le o-ma le supercosated, ova, o le fomaʻi fomaʻi).
  3. Faʻasologa o le gynecological (faʻamafanafana tumau i totonu o le vaʻa, afaina o puipui o le vaʻa, dysbiosis o le vagin).

E i ai foi mea taua i fafo e faaosofia ai le foliga mai o le "gaogao" e oo lava i fafine e le mafaaseseina:

  1. Faʻaavanoa, vailaau faʻamaʻi, glucocorticoids, cytostatics, immunosuppressants, aemaise lava e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi.
  2. Faʻataʻititi laei o vailaʻau faʻapipiʻi, faʻaaogaina umi o paluga mama (e tatau ona suia taimi uma e te faʻaoga ai le faletaele), le tausisia o tulaga tumama.
  3. Inisinia o le intrauterine ma spermicides (fualaau o pepe fanau ma kulimi).

Faʻasalaga ala

75% o tamaitai mai le 14 i le 45 tausaga, i le olaga atoa na feagai ma le faafitauli o le "thrush", o le isi 40-45% e lua pe sili atu mataupu.

O fafine e maua i le maʻisuka e feagai ma se faafitauli i le 30% o mataupu. O le "gaogao" - e le faʻafefeina i feusuaiga, ae e mafai ona aliali i totonu o tane pe a maeʻa (feusuaʻiga faʻafeusuaiga) ma se fafine o loʻo i ai faʻaaliga o le "gaogao" poʻo se uila o lenei fuga.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka, muamua lava, e tatau ona mataʻituina le aofaʻi o suka i totonu o le toto ma tausia lona maualuga ile tulaga lelei - e le aunoa! O le a avea ma puipuiga sili o le "gaogao" i fafine e maua i le maʻisuka!

Toto mo le maʻisuka

Manatunatu i faʻamaoniga autu e mafua mai i le vevela i fafine e maua i le maʻisuka:

  1. Tuʻu, susunuina i le vaega o labia minora ma labia majora.
  2. Paʻepaʻe "tagata faʻailoa"
  3. Paʻu, le toʻa i le taimi o feusuaiga.
  4. Faʻanoanoa, le faʻavauvau i le taimi o le solo.
  5. E mafai ona maitauina se ufiufi paʻepaʻe i luga o paʻu mucous o totoga tino i fafo.

O nei faʻamaoniga o uiga ia o le "veveve", ae o le faʻamaonia saʻo e na o se fomaʻi poʻo se dermatovenerologist e faia!

Faʻailoga

O le suʻega e faia e se fomaʻi i suʻesuʻega o faitioga o maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, suʻesuʻega ma auʻiliʻiliga o smear mai le puipui o le va.

O smears na faia i le taimi o suʻega e auina atu i se suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo ma suʻesuʻeina suʻesuʻega faanatura, o le sao o le suʻesuʻega e tusa ma le 95%.

I nisi o tulaga, o se suʻesuʻega faaopoopo o smears e talafeagai mo suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ina ia iloa ai le vaega faapitoa o le pathogen e aofia ai.

O le auala aupito sili ona faigofie ma sili ona faigofie e mafai ona maua, o le auala lea e suʻesuʻeina ai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga vavalalata (smear). O suʻesuʻega ole microscopic fesoasoani e iloa ai:

  • o le i ai o le mycelium o le namu, o le siva lava ia, faapea foi ma spores,
  • pe oi ai ni tagata e leai ni mea e faʻaogaina (microbial associates) (faʻafitauli faʻapitoa).

Suesuega faaleaganuu e fesoasoani e faailoa ai:

  • pe o le a le ituaiga ma ituaiga o meaola o loo i ai le malie,
  • e faʻapitoa i vailaau faʻamaʻi ma antimycotics (o latou aoga),
  • o a isi siama o loo i totonu o le pule faitalia.

I le taimi nei, i le galuega a fomaʻi e maualuga le faʻaaogaina o le metotia o le vave faʻavasega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona tuʻu mea faʻaleagaina (leucorrhoea) i le faiga o suʻega ua maeʻa, lea e iai tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o mushroom ma fuafua ai le i ai o le paluga saʻo lelei i le taimi aupito sili ona mamafa.

E le gata i lea, mo le suʻesuʻeina o le au suʻesuʻe, e faʻaaogaina auala faʻapitoa. O le faʻamatalaga lea o le tagata faʻatau faʻamaʻi i le pathogen anufe i le toto toto. Ae o lenei metotia o faʻataʻitaʻiga e le lava le aoga, talu ai o le tele o taimi o faʻamatalaga sese-le lelei ma le sese-o loʻo faʻaalia.

Mo le togafitiga o le vevela, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Candiston. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le suʻesuʻega Colposcopic o se avanoa foi lea mo le suʻesuʻega o ituaiga asymptomatic flamma. O se auala alualu i luma o le suʻesuʻeina o le colposcopy, ua faaalia ai faailoga o le colpitis. Aʻo faʻaaogaina le vaifofo a Lugol, o loʻo faʻaalia mai ni mea laiti laititi ("semolina"), e masani ona faʻaalia se mamanu lautele.

O loʻo i ai ni tagata faʻapitoa faigata ma faigata. O le faʻaaliga o le "thrush" mo le taimi muamua, poʻo le faʻaalia faʻafuaseʻi, ae le sili atu ma le fa taimi i le tausaga, e le faigata. Faʻasalaga e aofia ai le faʻaaliga o le "thrush" 4 pe sili atu taimi i le tausaga, faʻapea foʻi ma le talaaga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o cytostatics, glucocorticoids, ma isi.

Togafitiga o le vevela ma le maʻisuka

Togafitiga o le "gaogao" i totonu o se fafine e maua i le maʻisuka e iai ni mea, talu ai e talitonuina o lenei ituaiga o faila e faigata tele.

Muamua lava, e tatau ona aveese le gaioiga faʻaogaina o le ita (ia togafitia ai faʻamaoniga autu).

Mo lenei, ua faʻaaogaina le vailaʻau - Flucanozole 150 mg, 1 tone i 72 itula i le gutu (1st, 4th ma le 7 aso). Po o togafitiga faʻapitonuʻu (moligaʻo ma kulimi) azole sauniuni 5-14 aso.

O le isi laasaga o le faʻasolosolo togafitiga mo le gasegase o fafine o loʻo maua i le maʻisuka (faʻasaga i le toe foʻi mai o le maʻi) ma le puipuiga. Flucanosol 150 mg, 1 leta i le vaiaso, mo le 6 masina. Po o, azoles (candles Zalain), 1 mea faʻapitoa i le vaiaso, mo le 6 masina.

O togafitiga o le "gaogao" i fafine e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e tofia ai naʻo se tagata tomai faapitoa, faʻaaogaina tutoʻatasi, e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi, e mafai ona iai ni aʻafiaga leaga!

E tatau ona e togafiti i le taimi, ma le maʻisuka, e tatau foi ona e manatua e uiga i le faamautuina o le maʻi.

Ia tausia oe lava ma e pele ia te oe!

O le a le gaogao i teineiti, o le a le mea e tupu mai ma le auala e togafitia ai le maʻi?

O sui o teineiti (16-25 tausaga le matutua) o se faʻamaʻi e mafua mai i le fefete faʻafefete faʻafefete o le ituaiga Candida albicans. O le suāsusu o se igoa le aloaia mo le faʻamaʻi, lea e fesootaʻi ma faʻamaoniga o le faʻamaʻi o lenei ituaiga o sigi, faʻaalia i le faalilolilo o le faʻalilolilo (e pei o le uila) ma le fugalaau fugalaau. O le igoa aloaia mo le togafitiga o ni tagata faʻapitoa.I uluai tagata aʻoga, o le a sili atu ona tupu le maʻi i lalo o le igoa candidiasis. Ae ui i lea, e tuʻufaʻatasia e candidiasis le tele o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i gaʻo faʻatau (e aofia ai blastomycosis, oidiomycosis, ma isi).

Etiology o failautusi

Candida albicans i le leai o ni mea faʻafefeteina o le saprophyte fungi o loʻo ola i luga o le mucous membranes o le vagin, vaʻa tautala, pusafana ma le gastrointestinal tract a se tagata. Afai ei ai faʻalavelave i le tino o le tagata (mafuaʻaga o le suamalie), o fatuga mai le malo saprophytic o loʻo pasi atu i se setete parasite, amataina le toe gaioiga malosi i luga o le mucous membranes, lea e faʻamatalaina ai le mea e sau mai ai le gase. O mafuaʻaga autu mo le faʻaalia mai o le vevesi o le mucous membranes e aofia ai mea nei:

  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo (e aofia ai le maʻisuka) - o le mea autu, lea e mafua ai le maʻi i le leai o se siama mai fafo.
  • Faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, a oʻo i le afiafi o se teineitiiti inu vai inu suamalie, e mafai ona avea lenei mea ma mea e sili ona toʻa i le tupu mai o maʻi o loʻo fesiligia.
  • Hypovitaminosis ma / poʻo le vaitamini vaivai. Mai lea mea ua manino ai pe aisea e aliali mai ai le ufiufi i teine ​​i le tele o vaitau (Mati-Aperila, Oketopa-Novema). Aemaise lava, o le gaioiga o Candgi fungi e aʻafia ona o le leai o vitamini C ma B vitamini.
  • O le gastritis taimi o le anacid type, chronic colitis, faapea foi ma isi faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina o se faʻasalalauga lautele ma faapitoa e fesoasoani i le faʻaleagaina o le tino ma le faʻaitiitia o le puipuiga.
  • Vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaonia o le faʻaaogaina o le microflora natura o le mucous membranes. I se tulaga masani, o microbes e i ai i totonu o le microflora o le paʻu ma mucous membranes, o loʻo faia e pei o ni meaʻai o le fefete. Faatasi ai ma se faaitiitia o la latou fuainumera, e tupu ai le gaogao.

I nisi tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se faʻafitauli o le hormonal i le talavou: mai le 14 i le 16 tausaga.

E masani lava, o faʻamaʻi pipisi i fafo e matauina - faʻasalaga o le faʻamaʻi e ala i fesootaiga feusuaʻiga mai se paaga pipisi, pe afai o loʻo iai se vavalalata a le teine. O le maualuga o le faʻamaʻi i le leai o faʻamaʻi i le paaga feusuaʻiga ma le le faʻaogaina o le microflora poʻo le i ai o ni paaga feusuaʻiga (o le fesiitaiga o meaola ninii e mafai, o le a mafua ai se tali puipui o le microflora ma le oti mulimuli ane o le microbial o le siva-pei o le sigi).

O mafuaʻaga autu na tuʻuina atu i luga, ona o le faʻamalosi o teineiti e mafai ona aliali mai. I nisi tulaga e le masani ai, o le faaleagaina o le paʻu o loʻo mataituina, lea e mafua mai i le faaleagaina o masini i le stratum corneum o le epithelium: manua, maoaʻe, faʻamaluluina, tatalaina. O le mea sili e ono tupu i le faʻaalia o le vevela i luga o le paʻu o teineiti, e masani ona faʻaaogaina mea suamalie ma fualaau suamalie (aemaise lava pe afai ua pala le mea mulimuli).

Faʻaaliga ma le agavaʻa a le au failautusi

O le uila o loʻo faʻamatalaina i se uluaʻi auala vaʻaia e sosoo ai ma se fesuiaiga i se foliga masani faifai pea. E tatau ona togafiti i le faʻaaliga muamua, talu ai o le faʻaoga faifai pea e sili atu ona faigata ona togafitia. O le gasegase umi o se faʻamaʻi lea e tupu i se teine ​​pe tusa ma le fa taimi i le tausaga.

Faailoga o le gasegase e tupu i se foliga tele (fuafua le faʻamaʻi)

O faʻailoga muamua o loʻo mumu ma sasaʻe i le vaega o membranes mucous ma latalata i paʻu. O nei faʻaʻailoga e mafai ona o faatasi ma le tele o faʻamaʻi o le tino. I lenei itu, e taua le faatatau i faailoga vaaia. O faailoga autu o le vevela, vavae ese mai isi maʻi / faʻamaʻi: faʻafefete (curdled, pei o le uʻu) faʻamaʻaloga mataga i le taimi o le faʻatasigaina o le au failautusi i le vaega faʻapitoa ma le paʻepaʻe papaʻe luga o le mucous membranes ma latalata i paʻu. Faʻaaogaina, e pei o se tulafono, papaʻe, ae mafai ona i ai se lanu samasama lanu samasama. Pe a faʻamautu maʻi i isi eria, e matauina se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe po o se moli. I le ave faʻamalosi o masini, o loʻo mataʻituina ai le mataʻu mucous / lanu mūmū. Ina ia sili atu ona malamalama i le foliga o le gaogao, e sili atu le tilotilo i le ata (o le muamua o le vaʻa vaʻavaʻa, o lona lua o se leʻo tautala):

Ina ia mafai ona iloa le faʻamaʻi i se foliga laititi, o se uluai suʻesuʻega a le fomaʻi ua lava.

O le tiga e aliali mai i le taimi o gaioiga faʻataʻitaʻi i luga o le nofoaga ua afaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga vavalalata i teineiti, i le tulaga o feusuaiga, o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi o le maʻi. I le lumanaʻi, o le hyperemia faʻalauiloaina o vaega na aafia o mucous membranes ma / poʻo le paʻu o loʻo matauina. Aʻo faʻamalosi (aemaise lava i le vaega mulimuli), e mafai ona tupu le tiga ma faʻataʻitaʻiga vavalalata i teine ​​ma gasegase o le gastrointestinal. I nisi o tulaga, o se manogi le lelei e matauina, lea e mafai ai ona malamalama o lenei mea o se mea leaga.

I faʻasalalauga faifaipea faifai pea, o loʻo i ai se gaogao i teineiti, e mafai ona tutupu i nisi taimi ma ni faʻafitauli iloga poʻo ni faʻafitauli faʻafuaseʻi (lea e atili ai ona faigata ona iloa le faʻamaʻi), lea e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  • Faʻafitauli le talafeagai i le nofoaga na afaina, faʻaalia i foliga o le suamalie lemu.
  • Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o teine ​​i teineiti - faʻasalaga tiga i le taimi ma pe a maeʻa.
  • Lafoaia o le lanu papaʻe ma le eseesega o le tutusa.

Talosaga Candidias

O le fomaʻi masani mo togafitiga o le gasegase oona:

  • Le togafitiga autu. Faʻapipiʻiina le fualaau oona Fluconazole e tasi o se togafitiga autu i se fua o le 150 mg. I le lumanaʻi, e faʻamalosia ai le togafitiga faʻaleagaina, o le Fluconazole e faia i le tolu, lima ma le fitu o aso o togafitiga i se fua o le 50 mg.
  • O le vaiaso faʻavaomalo mo tagata faʻasalalau vavalalata ua faʻataʻitaʻiina le vailaʻau o le Clotrimazole (poʻo se isi mea faʻafesoʻotaʻi faapena e faʻasaga i le siva-pei o le sigi) i foliga o fualaau papa. Mo isi ituaiga o failautusi mo le faʻaaogaina i le lotoifale, e fautuaina e faʻaaoga le kulimi o le nystatin.

  • O se masina faalemasina o togafitiga vitamini: sauniuniga sauniuni o vitamini A, B, C. O nisi taimi e fautuaina ai le taumafa susu.
  • I le i ai o se tulaga faʻaleagaina o maʻi (gastrointestinal diseases, diabetes mitusitus, ma isi mea), e tatau ona taulai atu ile togafitiga poʻo le taofiofia.
  • Ia mautinoa ia faia se faʻaoga tutusa o le togafitiga a le paaga feusuaiga, e tusa lava pe leai se faitioga ma mea e iloa ai: o le tutusa foi o le Fluconazole ma Clotrimazole (Clotrimazole e faʻaaogaina i le foliga o se suauu). O faʻamatalaga o nei vailaʻau e maua ai ni faʻamanuiaga lelei, ae o le mea mulimuli, e pei o se tulafono, e maualuga atu le tau. Togafitiga o se tamaloa e tatau ai, talu ai ona o le mea mulimuli e mafai ona avea ma suauʻu o siama e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia o le maʻi.

Faiga faʻafesoʻotaʻi lautele mo le faʻasolosolo faifaipea faifai pea

I le taimi muamua, o le Fluconazole o loʻo fuafua i se fuataga o le 150 mg e tusa ai ma le polokalame lenei: i le muamua, tolu, lima ma le fitu aso, e tusa lava pe na togafitia le tagata maʻi i lenei vailaʻau muamua pe leai foi. I se tulaga tutusa, o se vaiaso faʻavaomalo o vailaʻau faʻasaina i le lotoifale ua faʻataʻitaʻiina: vailaau vavalaʻau / vailaau vavalaʻau mo le gaʻo (faʻatasi ai ma ni vailaau vavalalata) ma suauʻu mo isi ituaiga o le au faʻataʻitaʻi. Mulimuli ane, o le Fluconazole o loʻo faʻatulagaina i se fua o le 150 mg i le masina (e fautuaina e faʻaaoga se vaiaso ao lumanaʻi le faʻataʻitaʻiga) mo le tausaga e tasi. Inu pe a uma se taumafataga. I tulaga faigata, e mafai ona e inuina Fluconazole i se fua o le 150 mg i taimi uma e fai ai faʻamaoniga o le gaogao, ae le sili atu ma le 10 papa / pusa i le masina (inu pe a uma ona 'ai).

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻamaʻi e tatau ona faʻaumatia pe faʻaitiitia. Faʻamatalaga o le tupuga o le gaogao, vaʻai le vaega "Etiology and pathogenesis of candidiasis." O le tumama o le tagata lava ia ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate e taua. Ia mautinoa e taofia faalavelave faʻafuaseʻi faʻafeusuaiga ma le musu e faʻaleagaina vailaʻau faʻamaʻi.

Fautuaina le togafitiga o le vailaau (A, B, C), e faalua i le tausaga i vasega o le masina e tasi: inu i le masina lona lua o togafitiga faaletausaga ma mo le masina lona fitu. I le iai o faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe ma / poo faʻalavelave o le gaogao, o le togafitiga tutusa o nei faʻamaʻi e talafeagai. O se tamaititi o se paaga feusuaiga a se teineititi o loʻo togafitia togafitiga e tatau foi ona togafitiga. O le vave ona alu atu o le teineititi i le fomaʻi, o le faigofie foi lea ona fofoina maʻi faʻamaʻi o loʻo fesiligia.

Afai e masalomia se faʻamaʻi, e le fautuaina i le mafaufau o le tagata lava ia i le fale e faʻaaoga togafitiga masani poʻo faʻapitoa. E le talafeagai le fesili i le fesili: e tatau ona togafitia. Afai ei ai se tamaʻi suamalie a se teine, e faanatinati le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi ina ia mafai ai ona ia togafitia togafitiga e tusa ai ma se fuafuaga a le tagata lava ia.

Faailoga ma togafitiga o le au failautusi vavalalata

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo le togafitiga o le vevela, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Candiston. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se tasi o faʻaaliga o se faʻaleagaga faʻaleagaina o ni faʻataʻitaʻiga vavalalata, lea e faʻaleagaina ai le mucosal. Faatasi ai ma tagata, o lenei maʻi e sili atu ona lauiloa o le vevela. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e pei o le lefete-like fungi (Candida). E mafai ona latou i totonu o le tino o le tagata mo se taimi umi ma e le mafua ai lagona le lelei. Faatoagaina o fatugi e faavaivaia ai le tino. O tulaga lelei uma na faia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi i le labia. O le le amanaiaina o uluai faaaliga o le faamaʻi e mafua ai ona salalau i totonu o le tuaoi vavalalata ma le fesuiaiga i le augavale, tane i fafine ma atili faaleagaina ai totoga i totonu.

Taumafa mo le vevela i tamaitai

O le tupuga o le gasegase i le maʻisuka e mafua mai i le maualuga maualuga o le suka i le tino. O le taumafaina o meaai ma se vaega itiiti o mea -ona o le tulafono autu lea o se taumafataga o le soifua maloloina mo le au failautusi.

O oloa o loʻo taua i lalo e tatau ona faʻaesea mai le taumafa o le maʻisuka fafine ma le faʻamaʻi:

  • falaoamata oloa, meaʻai,
  • sipuni
  • fua suamalie
  • fualaau faisua.

O le amataina o aano o manufasi, sisi, iʻa ma iʻa, fualaau faisua, nati i totonu o meaai e aoga tele i le tino.

Puipuia faʻamaʻi

Ina ia taofia le atinaʻeina o le gaogao o fafine e maua i le maʻisuka, e taua tele le tausisi i na tulafono:

  1. Faʻaauau ona mataʻituina le suka toto.
  2. Faʻaauau ona ave le inisalini ma isi vailaʻau ua fautuaina e lau fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.
  3. Faʻaalu le taimi i le ea fou, aua le fiu i le sopo, fai ni faʻamalositino e mafai
  4. Vagana le ulaula ma inu ava malosi.
  5. A aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi, e le mafai ona e tagofia vailaʻau faʻamaʻi.
  6. Faʻaofuina ofu talaloa masani mai mea masani, mea lelei.
  7. Vaʻai manino i tulafono o le ola mama. O le faamamaina o vailaau vavalalata e faʻaaoga ai le pH e le faʻaituau. O teuteuga o le gamoni po o le sage o le a fesoasoani e puipuia le foliga mai o faailo o le pala.

O togafitiga manino ma le faʻaogaina o le gaogao o fafine e maua i le maʻisuka o le a maua ai ni taunuuga lelei. Faʻalogo i fautuaga a tagata tomai faapitoa i le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e mafai ona e puipuia oe lava mai i le le lelei o taunuuga o le faʻaumatiaga o le endocrine.

O faʻafitauli o le gasegase o loʻo taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka e aʻafia ai le aʻafiaga o le maʻisuka, ae o isi tino uma o loʻo galue.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le malosi o le tagata

E le mafai e le tino ona faʻamautu atoatoa ia maʻi, o lea o le maʻisuka e masani ona mafatia i faʻamaʻi pipisi. E mafai ona aʻafia, faʻamaʻi faʻamaʻi, o nisi taimi o gasegase o se natura natura. E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose o loʻo i totonu ia i latou lava se siosiomaga lelei mo nisi ituaiga o microbes. O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻaleagaina faʻaleagaga o le vevela.

O le a le faʻamafanafana, aisea e tulaʻi mai ai ma pe faapefea ona faʻaalia

E faaaoga e fomaʻi le fuaitau faasaienisi ae le o le upu masani o le "thrush" Sui Candisias.

O le igoa e sau mai le igoa Latina o le ituaiga o microorganisms micrologism Candida, o ona sui na mafua ai le maʻi. O nei microbes ua taʻua o le maʻi pathogenic - o fualaau o le genus Candida e toetoe lava o soo se mea e maua i totonu o le microflora o membco mucous, ae latou te le o mafua ai ona mumū. O Sui Candidias e tupu i le toe gaosia ma le malosi o malo.

O Candidias e mafai ona tele ituaiga - vailaau vavalalata, faʻamalosaga o le iniseti, o le oral candidiasis, etc. (sili atu ma le 10 ituaiga). I le maʻisuka, soʻo se ituaiga o candidiasis e mafai ona tupu - e fuafua i le nofoaga o le nuʻu ma isi tulaga e fesootaʻi.

E tele mea e faʻaosofia ai mea faʻaleagaina i amioga mataga.

Matou te lisi mea autu:

  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi,
  • O le maʻitaga, suiga o le tino i le tino,
  • O le i ai o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi i feusuaiga (chlamydia, mycoplasmosis, trichomoniasis),
  • Faʻaaogaina umi o vailaau faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Togafitiga mai tagata mamaʻi,
  • O le i ai o le faʻafitauli o le tino (aemaise lava o le maʻisuka),
  • O le ofuina o vailaʻau faʻapitoa,
  • Taumafia le tau
  • Tusa le lelei o le tumama
  • Le lelei le taumafa.

I tusi faafomaʻi, maʻisuka, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o le HIV, o se tasi lea o mea sili ona taua e mafua ai le faʻamalosi.

E mafai foʻi ona faʻatagaina sui faʻatagaina o feusuaʻiga - faʻataunuʻuina o gaioiga pe afai o le paaga ei ai se faʻalavelave ogaoga. Ae ui i lea, o le tele o tagata tomai faapitoa latou te le faʻavasegaina ni tagata faʻapitoa e pei o se faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, e ui o le fomaʻi e faia le togafitiga o lenei faʻamaʻi i fafine. I le tulaga o tagata suʻesuʻe i le maʻisuka, o togafitiga e tatau ona fetuunai.

O faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga o se uiga lelei, lea e faigofie ai ona iloa le faʻamaʻi. Ae ui i lea, e tusa lava pe e te mautinoa o loʻo i ai sau gaogao, o se asiasiga i le falemaʻi e faʻamaonia ai le faʻamaonia e faʻatagaina: masani ona mafai ona tuʻuina mai le gasegase ma isi faʻamaʻi ma faʻaogaina i totonu.

O faailoga autu o le gasegase o le tino:

  • O le susunuina ma isi faailoga o le mumū i totonu o le vaega,
  • Faʻasalaga o le faʻasologa masani mai le va i tamaitai,
  • Paʻu i le taimi o feusuaiga ma urination,
  • Le faʻaalia o lanu paepae i luga o le mucous membranes o genital.

O sui o le paʻu tautala ma isi totoga o loʻo faʻaalia foi e ala i ni lagona mumusu, o le i ai o ni mea papaʻe i luga o le mucous membrane.

Tusa ma le maʻisuka

O le maʻisuka tumau e mafua ai le faaleagaina o lapisi, lea o le a mafai ai ona oso i luga o le paʻu. Soo se manuʻa i le maʻisuka e sili atu le umi ona faʻamaloloina nai lo tagata soifua maloloina, aʻo siama ma fomaʻi faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai ma le au faʻasalalau, e sili atu ona auai.

O le maualuga o le kulukosesese o le siosiomaga e sili ona lelei mo le faʻalauteleina o microcosystems, i se faaopoopoga, o le tulaga puipuia o tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le masani ai. O nei mea uma, faʻatasi, e maua ai ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o le au failautusi o le faʻalapotopotoga fou tele lava.E masani ona atiae atili le fomaʻi o le tino o le urogenital, ae e mafai ona maua ai ni tagata o le gaioiga o le oral, o le paʻu, o le iniseti, ma e oo lava i le manava.

O le togafitiga o tagata suʻesuʻe i tagata e maua i le maʻisuka o se faiga e sili ona tiga ma le taimi e alu ai. E taua le matauina o le gasegase i le maʻisuka e le gata i tamaitai, ae faapena foi i alii. O le mea lea, sui o itu uma e lua, pe afai latou te iloa le maʻisuka, e tatau ona saunia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi o totoga totoga, e aofia ai le vevela.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

O afea ma pe faʻapefea ona tupu le au failautusi?

O faʻamalosiaga o faʻamaʻi pipisi i le tele o tulaga o se vaega o le microflora o le vaʻa fafine. O nisi taimi latou te ulu atu i le labia mai i fafo atu o le siosiomaga poʻo le iniseti, ma e mafai ona maua i taimi o feusuaiga poʻo soo se faʻafesoʻotaʻiga ma se mea na pisia. Ole lamatiaga maualalo o le amataina o le faʻamaʻi e mo naʻo loʻo iai faʻamalosi malosi.

O tagata i le taimi o le tupulaga talavou e sili ona faigofie ona maua i siama. Mo le taimi muamua, o nisi o fafine o le a latou iloa po o le a le uiga o le faamai - i le taimi o le misa, ma o le a amata ona tau le tasi i le faʻamaʻi i lalo o le malosi o nisi mea.

O mafuaʻaga autu e faʻaosofia ai le au failautusi vavalalata:

  1. Hormonal faʻalavelave.
  2. Aveina o fualaau e toe faʻafoʻi ai le maualuga o le hormonal.
  3. Faʻalavelave masani poʻo le fiafia tele.
  4. O le leiloa o galuega puipuia e le tino ona o le vaivai o le puipuiga.
  5. Maʻi gasegase o totoga i totonu po oo latou foliga masani.
  6. Televave toto maualuga o suka.
  7. Faʻasologa o faʻamaʻi feusuaiga.
  8. Faʻaleagaina o tulafono mo le tumama.
  9. Le lava le tausiga lelei o le nofoaga vavalalata.
  10. O se olaga feusuaiga le talafeagai, lea e faʻaalia i sootaga vavalalata, le leai o se paaga tumau. O le faʻasoesa mai fafo e masani ona le amanaiaina.
  11. O le i ai o se aʻafiaga i le vaʻa, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi.
  12. Faʻateleina le maualuga o le susu i luga ole labia ma i le itupa, lea o se taunuuga o le faʻaaogaina o pads.

E tele taimi e masani ai ona toe faʻaaogaina faʻasolosolo igoa ma faʻamaʻi faifai pea o le maʻi e mafai ona faʻaalia soʻo se ituaiga o maʻi suka poʻo nisi faʻamaʻi matautia, o lea e taua ai le mataʻituina le maualuga o le suka i soo se tausaga.

Faailoga o se maʻi faʻaleagaina

O faʻamaoniga muamua o loʻo popole ai se tagata i le taimi o le atinaʻeina o le vevela, o lagona ia o le sasaina i luga o le labia. I le lumanaʻi, afai e leai se togafitiga mo le faʻamaʻi, e mafai e se fafine ona matauina le foliga mai o le paʻepaʻe i le tulaga o le faʻataunuʻu. O le lafoaia o loʻo i ai se manogi manaia ma sina manogi. Seiloga o le sasaina i totonu o le itutino ma le vavalalata vavalalata, ma o le labia e masani ona vevela - pe amata e le tagata ona togafitia le maʻi.

Afai e le amanaʻia uluaʻi faʻamaʻi o le faamai, ona maua ai lea o le malosi o le gasegase ma faaosofia ai se lagona mu i le taimi o le tigaina ma se lagona o le tiga, ua faateteleina e feusuaiga. O se paʻu paʻepaʻe e mafai ona faia i luga o le mucosa vavalalata, ma o nisi taimi e ufiufi ai le labia i le vaʻai vavalalata. O ia ituaiga faʻamaoniga e le mou ese atu, o le mea lea, e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, lea e na o se fomaʻi e mafai ona faʻatonuina.

O faailoga o le suamalie i le laugutu ma le nofoaga vavalalata e masani ona matauina i totonu o tagata faigaluega o fale gaosi oloa po o nofoaga tau fale gaosi oloa i le gaosia o oloa gaosi. E mafua ona o le foliga mai o le paʻu o le paʻu (maceration) i le fesoʻotaʻi ma sua o fualaau aina po o meaola, malic pe citric acids, faapea foʻi ma vailaʻau suka.

O faʻamaoniga o le au failautusi o loʻo i ai i latou o loʻo tautua i vai taele po o vaituloto, aʻo latou i ai i le sone o le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi. O tagata uma e masani ona asiasi atu i ia nofoaga e mafai ona avea ma avega o fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, latou te le amanaiaina le togafitiga. Ae o le mea lenei mo le taimi nei, mo le taimi nei.

Vailaʻau tele-fusi o fualaʻau

E faʻaaogaina pe a le gata o le gasegase o gasegase e atiina ae, ae o loʻo i ai foʻi faailoilo o se faʻaleagaga o le tino. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaogaina ia auala e pei o le Fluconazole, Flucostat, Diflucan. O le tele o tagata atamamai e fautuaina foi e faia se auala o le faʻamalosia o vailaʻau ma vitamini, e maua ai togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga.

O le togafitiga o le tagata lava ia e le taliaina, e na o le aveesea o faailoga matuia, ae le foia le faafitauli. O le filifiliga o le fualaau faasaina e tatau ona faia e le fomaʻi pe a maeʻa ona maua iuga o le inoculation i luga o le lagona lelei i sui o loʻo faʻaaogaina faasaga i le va. O fualaau uma e aoga, ae o le meafaigaluega e tasi e le mafai ona fesoasoani i tagata gasegase ona o uiga patino o le tino, o lea e le mafai ai ona togafitia togafitiga.

Isi auala o togafitiga

O isi vailaau faʻavae e faʻavae i le togafitia o le suamalie faʻatasi ma le fesoasoani o fualaau faʻalaʻau. E faʻaaogaina i totonu o le lotoifale ma le lotoifale, o lona uiga, i le nofoaga o faʻamaʻi.

Laʻau e mafai ona faʻaaoga e pei ona taua i lalo:

  1. Le sauniuni o decoco mo le faʻalanu. O mea taua o lelandland, keleka poʻo faʻatau fualaau faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi. Faʻafefe o le chamomile broth poʻo se vaifofo o le susu. Latou te faʻamalieina le afaina ma aveese faʻamaoniga o le maʻi.
  2. Fai sitz baths. O le metotia sili ona aoga pe a oʻo le labia i taimi uma, ma o loʻo i ai foi se papa i luga o latou. E mafai ona e faʻaaoga le masima vai e saunia ai le taele.
  3. Faʻaaoga swabs sogisogi ma teuteu mai laau e pei o le calendula poʻo le eucalyptus leaves. E tatau ona faia faʻamafanafana i le po.

Faailoga ma togafitiga o le taimi masani o le vevela

O le gasegase po o le candidiasis colpitis o se vavalaʻau vavalalata e Candida lese-pei o fuamalie. O le faʻamaʻi e tupu tele lava i fafine o le tausaga fanau. O Candida o se vaega o le microflora tumau o le mucosa oona. Afai e faia ni tulaga lelei, o le a amata ona ola ma olaola le protozooa, ma mafua ai le ita ma le afaina o totoga o gaioiga.

Mafuaaga o le gasegase masani

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e masani lava ona maua i se faʻafitauli faʻavaivaia. O mea faʻapitoa e mafai ona aofia ai:

  • faʻamaʻi faʻatasi o gaʻo i totonu,
  • tiga o le endocrine: maʻi o le maʻisuka, hyperthyroidism,
  • le maalili
  • leaga le tumama
  • togafitiga faʻamaʻi
  • feusuaʻiga mataga
  • chima dysbiosis,
  • laeiina o laei malulu, ofu talaloa o mea gaosia,
  • fai togafiti tuʻu.

O le faʻamaʻi ma le gaogao e tupu i taimi o fesoʻotaʻiga tau feusuaʻiga, e ala i mea tau le tumama. Faʻasolosolo mai le au faipisinisi pe afai o le togafitiga mataʻituina e leʻi faia i le taimi tatau. E faasolosolo lava, o le a faʻaitiitia le faailoga, e foliga mai e vaivai, ae o le toe faʻafoʻi faʻafuaseʻi ona tutupu. O se catarrhal, faʻamaʻi viral, le maalili o le maalili, tulaga faigata, faʻafitauli o le hormonal e mafai ona faʻaosoosoina ai se tulaga faigata. O le tele o taimi, o le toe faʻafouina o foliga o le gaogao e tupu mai aʻo lumanaʻi le faʻagasologa o le taotoga.

O faʻapogai autu o le gasegase masani

I le gasologa o le tulaga o tamaitai, o le vevela, susunuina ma le foliga mai o se vevesi i totoga totoga fafo, o le paʻu paepae ma se manogi manogi le lelei, e tutusa ma le sisi, e le mautonu. Faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le taimi o le faʻasologa, feusuaiga tiga. Ona o le faifai pea faifai pea, microcracks o loʻo i luga o le mucous membranes mai fafo, o le a fulafula fulafula ma fufula le tino.

O le vaitaimi umi e mafai ona oʻo atu i le 2 masina, ona faʻateleina ai lea e le au failautusi masani. O meaʻai e matua afaina ai le mucous membranes, o loʻo avea ma vaega o le faʻasalaina, faʻaleagaina. O faʻafitauli o le faʻaauau pea o le faʻamaʻi i le taimi o le faʻamalologa e le o faʻailoaina, o loʻo i ai le faʻamaʻi o le suka, itiiti le vevela ma le suamalie o totoga tino, faʻateleina i le afiafi ma le po.

Faʻataʻitaʻiga masani i fafine e faʻaalia i taimi faʻalautele. O faailoga masani o kolpitis faʻamaonia, o loʻo faʻaalia ai, o le urinary system e aofia i le faʻaogaina o le faʻaogaina. Cystitis, pyelonephritis e mafai ona atiina ae, o nisi taimi i luga o le paʻu i le perineum, afaina o le inguinal, ua maua ai ni maʻi tigaina, ua ufiufi i se ufiufi paʻepaʻe.

Afai e le o togafitia le gasegase tumau mo se taimi umi, o le maʻi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga. I fafine, faʻafeiloaʻiga o le faʻamalo pepe, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi ma fatuga e faʻaleleia. Ole taʻitaʻia e taʻitaʻia ai le pipili, o se taunuuga - o faʻamaoniga o le PMS ua faʻateleina, o le faasolosolo malie o le faasologa o le tino ua faʻalavelaveina, ua tupu aʻe le le iloa o fanau.

Faʻaleleia togafitiga

A maeʻa le faʻaleagaina o siama faʻaleagaina, e tatau ona faʻafaigofieina le microflora o le vaʻa, faʻasalaina le membranes mucous ma siama aoga. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe gaosia o meaola faʻasusu, faʻateleina le puipuiga o le lotoifale.

Mo le toe faʻaleleia o le microflora, moligaʻo ma gels ma le bifidobacteria e faʻaaogaina:

Ae e mafai ona e faʻaaogaina tupe naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi, faatasi ai ma se faʻasalaga e le togafitia, e mafai ona toe faʻafoʻi.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, ua faatonuina ai taualumaga o le physiotherapeutic. O le magnetotherapy, electrophoresis ma le zinc, palapala, masini laser e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le lotoifale, faateleina le faʻafefeteina i meaola ninii.

Faalauteleina le Iloiloga

O le maʻisuka, o le maʻi o le thyroid e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le vevela. O nei maʻi faʻafitauli e tupu ona o le faʻaleagaina o tulafono faatonutonu o le tino ma e manaʻomia togafitiga faʻapitoa e se endocrinologist. O le gasegase e tele lava ina aliali mai i le tulaga o nei maʻi, talu ai ua vaivai le faʻamaʻiina ma o se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o mea malie.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i totonu o ia tulaga e le maua ai ni taunuuga; o le faʻamamaina o le mafuaaga autu o le maʻi e manaʻomia. I le maʻisuka malosi, e tatau ona pulea le maualuga o le suka i le toto. O faʻamaʻi faʻamaʻi e togafitia i le faasaʻoina o paleni o hormonal o hormones thyroid.

O le faʻaosoosoina o le gaosiga o le vevela e mafai ona togafitiina nifo, nifo oona, tui o le intestinal dysbiosis poʻo sinusitis. E tatau ona aveese le foci o faʻamaʻi, feutagai ma tagata tomai faapitoa.

O fualaau talafeagai e filifilia e le fomaʻi o loʻo mafaufau i uiga o tagata taʻitoʻatasi, tausaga o le maʻi ma le mamafa o le maʻi. Ia mautinoa ia ave vitamini ma immunomodulators: Immudon, Echinacea.

Puipuiga o le au masani

Mo le puipuia o le faʻamalolo i masina taitasi, e tatau ona mataʻituina ni fuafuaga e puipuia ai faʻasalaga:

  • aloese mai le siʻitia o le tino,
  • togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi,
  • ofu ofu talaloa,
  • Aloese mai feusuaiga le tatau
  • faatapulaaina le faaaogaina o suti, falaoamata o oloa o le falaoamata, ava malosi,
  • mulumulu 2 taimi i le aso, e le mafai ona e faʻaaogaina ni vavalalata faʻatasi ma aʻafiaga o le antibacterial,
  • pe a faʻaaogā popo i aso taitasi, e manaʻomia ona suia 2-3 taimi ile aso,
  • o vailaau e tatau ona faatonuina e se fomaʻi.

I tulaga ogaoga o le gasegase masani i le taimi o le faʻamagaloga, o mea faʻaleagaina ua faʻamatalaina i le tulaga o laupepa poʻo mea e fai i luga o mea.

Togafitiga o se faʻaauau faifai pea o le au failautusi vavalalata ua faia uma. E talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina mo togafitiga faʻapitonuʻu o faʻamaʻi ma le puleaina i totonu. E tāua le faʻamalosiina o le tino puipuia, toe faʻaleleia le microflora vaʻaia e faʻaaoga ai le bifidobacteria.

Faailoga muamua o le gaogao i fafine (ma le ata)

Afai o le teineititi muamua e fetaiai ma se gaogao, o lona uiga e le mafai lava e ia ona faia se tonu e filifili ai ia faailoga. E taua le iloa o faailoga muamua o le gaogao i fafine (ata) ina ia vave ona tali atu i suiga i le tino ma faʻatalanoa se fomai i le taimi. Ona mafai lea ona vave faʻamaloloina tagata taʻutaʻua. O faʻamatalaga muamua o le gasegase vavalalata e mafai ona iloa i fafine i luga o pupuu.

O le suauu e tupu ona o le mea moni e faapea, o le fefete o le genus Candida amata ona tupu fua saoloto. I le avea ai o se tulafono, o la latou fuainumera i luga o le mucous membranes o le tino (e aofia ai ma le tino) e faatonutonuina ai le puipuiga. Faʻasalaga o lona faʻavaivaia, e mafai ona tulaʻi mai le au faipule. O faailoga muamua o le gaogao i fafine (ata) e tatau ona iloa e tamaitai uma. Ona mafai lea ona e vave matauina le amataina o le maʻi, lea o le a aʻafia ai le togafitiga atoa.

Taua! O le tele lava o taimi, e tupu mai i totonu o tamaitai o le tausaga fanau. O tamaitai matutua, faapea foi ma teineiti e lei amataina le tafaoga, e itiiti lava le aafia i lenei faamaʻi. Faamolemole ia matau o le vavalo taupou foi ua tupu.

O faʻapogai autu o le au failautusi

Afai e te tilotilo i le ata, e mafai ona tatou faʻapea o faʻailoga muamua o le gaogao i fafine e faʻailoaina ma e mafai ona iloagofie. Ae o le tele o faailo o le gasegase e tutusa ma faʻamaʻi pipisi e faʻafeusuaiga e fesootaʻi atu i faʻamaʻi pipisi i feusuaiga: herpes, gonorrhea, trichomoniasis ma isi. O le mea lea, e le mafai ona e faʻamaonia oe lava ile faailoga muamua. E tatau ona e alu i le fomaʻi ma pasi suega talafeagai.

Faʻalogo lelei! I le avea ai o se tulafono, o faailoga muamua o le vevesi i fafine e tulaʻi mai i ni nai aso aʻo leʻi amataina se vaitaimi taua. Faʻalogo lelei i auiliiliga auʻiliʻili pe mafai ona e faia se feusuaʻiga ma le faʻamalosi.

Faʻaaliga iloga o faʻauluuluga o tamaitai i tamaitai:

  • O gasegase e mumu, fulafula laitiiti. E mafai ona iloa lenei mea e ala i asiasiga vaaia,
  • A oʻo i le tigaina, e ono tupu le tiga,
  • Lagona le susulu ma le mu i totonu o le itutino. O nei faʻamaoniga e sili atu ona faʻateleina i le faia o se taele vevela,
  • Faʻaaogaina o le a. E i ai se manogi manogi lemu (o le manogi mumusu e pei o lenei), o le tutusa o le kulimi gaʻo,
  • E i ai le tiga i taimi o feusuaiga. Aemaise lava pe a oʻo mai le totoga o le tagata e faʻaleleia ai le tino o le mucous,

Pepa o Vavalo Mata

I tamaitai, e mafai ona tupu mai i le tele o ituaiga o galu. O le mea muamua, o le masani masani o faʻataʻitaʻiga i teine ​​talavou o le vevela. O le anufe ma lenei ituaiga o galu e tupu saʻo i totonu o le vavao (i luga o le mucous membrane o totoga tino fafo). Afai o le galala e faʻaalia i fafine maʻitaga: o le a le mea e togafitia ai oe e tatau ona e iloa.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o faailoga muamua o le gasegase o le a faapenei:

  • E le mafai ona fufuluina le paʻu i luga o totoga totoga fafo: o loʻo i ai le tiga ogaoga, e le fiafia le tisipesa,
  • O tagata vaivai e mataʻutia ma tiga i sina mea e sili ona paʻi atu i ai. E masani lava i luga o le itutino fafo o loo i ai se vevesi,
  • I le taimi o le solo, e manino lava le iloa, o lagona le fiafia ma le vevela e lagonaina. E le gata i lea, o le mu e lagona ai lava pe a fufuluina, taʻele,
  • O le a tuʻuina atu, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe pe lanu samasama, e eseese i le uʻamerogeneity i le mamafa. Latou te maua se manogi le fiafia lea e mafai ona lagona e oʻo lava mai se mamao,
  • E leai se aoga o le olaga, aua, o feusuaiga e o faatasi ma tiga matuia,

FAʻATASI! E LE MAFAI ONA TATOU TAIMI E VAAI I AI!

O le ituaiga lona lua o le gasegase o vaginitis. I lenei tulaga, e naʻo le mucosa vaʻaia e aʻafia, ae leai ni faʻamaoniga e matauina i le augavale.

O mafuaʻaga autū o tagata taʻutaʻua

E toatele tamaitai e mafaufau e uiga i faailoga muamua o le faalumaina o fafine ma amata ona vaavaai mo ata pe a uma le feusuaʻiga. O le mea moni, o le gasegase e tele lava ina faasalalauina e aunoa ma le feusuaiga.

Taua! O le gasegase po o le vavalalata vavalalata e leʻo se faʻamaʻi pipisi i feusuaiga. Ae o loʻo tu faʻatasi ma i latou i le laina lava e tasi, mo le mafuaʻaga e iai sona foliga faʻapitoa tutusa. O lea la, o faailoga muamua o le gaogao o se mea lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi. Ae na o se fomaʻi e mafai ona faia se faʻamautinoaga saʻo e faʻavae i luga o iuga o le suʻega ma suʻega.

Hormonal le le mautonu: o se maʻi taua

O le toatele o fomaʻi e faamamafaina le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga poʻo le taimi o le fuaina o fualaau o pepe, faʻapea foi ma le pepa i le amataga o le faʻaleagaina o le tino, e tupu mai le vevela ona o suiga i tulaga o le hormonal. O nisi numera o hormones e faateleina ma suia ai le siosiomaga vaʻaia. O le a faasolosolo lelei lava, e ui lava e tatau ona sua malie. O le iʻuga, o fualaau o le tino o Candida e mafai ona atiae saoloto ma malosi i se siosiomaga faʻapitoa.

Faʻalogo lelei! Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tupu mai le vevela ona o le tele o le suka i totonu o le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻe malosi o faʻalapotopotoga faʻapitoa. E te iloa o le a le gaʻo i totonu o le manava?

Le taua o le faiga puipuia

E foliga mai o faailoga muamua o le gaogao i fafine (ata) o le a foliga mai e teteʻe mai i tua o le faaitiitia o galuega puipui a le tino. Aua o mea faʻamaʻi e faʻaumatia e le gata i leaga, ae lelei foi siama. O le iʻuga, o le laʻau faʻapena e le mafai ona puipuia mai Candida fungi. E mafai ona latou amata faʻaleleia le malosi, faʻatoʻilaloina le tino. Faʻalogo lelei i tulafono tāua mo le tumama mo le vevela.

O faʻamuamua muamua ia o le gaogao i fafine. O ata e le manaia le matamata, ae fesoasoani ia malamalama lelei pe faapefea ona foliga le filifiliga. Afai e masalomia e le tamaitai o loʻo ia te ia le gaogao, ona tatau lea ona e faia se taimi atofaina ma le fomaʻi i aso o lumanaʻi.

Faʻaiʻuga o le gasegase i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻaaoga lelei lea mo faʻamaʻi ma siama. I le avea ai o se tulafono, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ua faʻavaivaia le faʻaogaina o le maʻisuka, lea e fesoasoani i le faʻatoagaina o Candida, lea e mulimuli ane mafua ai le taʻutaʻua poo le gaʻo.

O mafuaʻaga autu o le gasegase i le maʻisuka o le:

  • fai ni ofutino uʻamea po o se mea faʻapitoa.
  • faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi maʻi.
  • faʻaaoga umi o vailaʻau,
  • leai le tumama
  • solia le meaʻai.

Faailoga o le gasegase o tagata gasegase maua i le maʻisuka

O faʻaʻailoga o le gasegase e amata ona faʻaalia pe a ulu atu le malie i totonu o le tino e ala i pa'ū i totonu o le paʻu ma faʻateleina i le faateleina o le kulukose toto.

O faailo nei e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se paʻu i se tamaloa:

  1. Le faʻaalia o ogaoga tiga, vevela, vevela i le taimi ma le maeʻa o feusuaiga.
  2. Mama, lanu mumu i luga o le mata o le paʻu, o le vevela paʻu ma se manogi manogi le lelei.
  3. O faʻamavaega o le nerve i le taimi o le au faʻasalalau e matua ita lava, ma o lea e masani ai ona maua e tagata le tele o le libido i le taimi o le gaogao.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le penitala candidiasis.

O le atinaʻeina o le gasegase i se fafine maʻisuka e mafua mai i faailoga pei o:

  1. I le taimi o le gaogao, o le faʻataʻitaʻiga o se fafine eo mai faatasi ma le tiga ma le susunuina i totonu o le vailaʻau.
  2. O lagona le lelei e mafai ona matauina i le malologa, faapea foi i le taimi ma le tuanai o feusuaiga.
  3. I le faʻaopoopoga, o le faʻamaʻi e faʻatasi ma le tele o faʻamaʻaloga paʻepaʻe, faʻatasi ai ma le faʻasologa masani.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Tomai i alii. O le toʻatele o tamaʻitaʻi ma le atinaʻeina oa latou tagata aʻoga e matamuli e suʻe fesoasoani talafeagai ma amata ona mafaufau loloto, lea e mulimuli ane mafai ona taʻitaʻi atu i: faafitauli i le prostate ma le vaivai. I lenei itu, afai e iloa muamua faailoga muamua o le vevela, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.
Togafitiga o le suamalie i tagata e maua i le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻamalo. O suauʻu ma kulimi e faʻaaogaina i vaega ua afaina ma e leai ni aʻafiaga. Mo le togafitiga o le gaogao i alii, o sauniuniga nei o loʻo i lalo: Clotrimazole, Mikonorm, Terbinafin, Mikonorm.

O fualaau oona, o loʻo faʻavae i luga o le nystatin, e mafai vave ona faʻafetaui le fuga. O nei vailaʻau e aofia ai Pimafucin, Levocin, Amphotericin, Natimycin.

I se tulaga maualuga, o le faʻamaʻi e masani ona togafitia i fualaau. O le vailaʻau ma le auala lautele o togafitiga ua faʻataʻitaʻiina taʻitasi e faavae i luga o le tulaga masani o le maʻi ma le maualuga o le le amanaiaina o le au failautusi. Vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai: Diflucan, Flucostat. Linex ma Bifidumbacterin faʻaleleia lelei ma faʻamaonia le microflora intestinal. Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, Immunal ma Viferon e masani lava ona faʻamatalaina. E le gata i lea, ua fautuaina tagata e teena le feusuaiga pe faʻaaoga se condom i taimi o togafitiga.

Faʻalogo i fafine. E tatau i tamaitai ona manatua e tatau ona togafitia le vevela, a le o lea e mafai ona amata ona avea ma foliga masani, lea e sili ona matautia mo le maʻisuka. O le mafuaaga lena, i uluai faailoga o le au failautusi, e tatau ona vave amata ona togafitia, ae leai se tulaga e tatau ona e mafaufau i ai, ae na o tagata e faafesootaʻi.

Mo le togafitiga o le vevela, o mea e mafaufau i ai Livarol, Mikogal, Gino-pevaryl, faapea foi ma fualaau fluconazole ua faatonuina. E le gata i lea, o se fafine e maua i le maʻisuka ma le atinaʻeina o le gaʻo e tatau ona lafoai le feusuaiga seia maeʻa faʻamalolo. I le taimi o le faʻasologa, o le faʻaaogaina o pamu e faʻasaina. E na o pads e tatau ona faʻaaogaina, ae le faʻagaloina le tumama o le tumama o le tino ma suia ia pads ma se mea fou i le 3-4 itula.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Ma o laʻu tala lenei

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

Puipuia o le faʻamalolo i le maʻisuka

I le ituaiga I ma le maʻisuka II, o le puipuia o le au suʻavaisisi e taua tele. E ala i le mulimuli i fautuaga faigofie a lau fomaʻi, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o le vevela.

Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e tatau lava ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, ia faia uma auala e faʻaitiitia ai - mo se faataitaiga, ave o le suka poʻo le insulin injections.
O le maʻisuka e tatau ona tausisia i taimi uma se taumafataga na faatonuina e se fomaʻi, ma taumafai ia aua nei alu ese mai i soo se tulaga. E fautuaina e taofi le inu ava malosi ma taofi le ulaula tapaa.

O faamalositino lelei e manaʻomia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai e leai se avanoa e taʻalo ai i taʻaloga, e lava lava le faʻaalu o le tele o le taimi i le ea fou, faia o sopo.
O le faʻamalosaga masani o se mea tatau. Mo le fufuluina e manaʻomia ona e faʻaaogaina na o vailaʻau mo le tumama. Ole lavalava e tatau ona faia mai na o mea masani, e leai ni mea faʻapitoa.

Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona, aua le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi. O le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino e aafia ai le tino atoa i lona atoaga, ae puipuia foi le atinaʻeina o le suamalie, ma e fesoasoani i se togafitiga sili atu ona lelei o le maʻisuka.

O le tausisia vave o togafitiga uma ma le siakiina masani e se fomaʻi poto faapitoa o le a fesoasoani i le maʻisuka maʻi e puipuia le atinaʻeina o le au faʻasalalau ma faʻatagaina i latou e ola i se olaga atoa.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

O faʻafitauli o le maʻisukalo i le maʻisuka e aʻafia ai le tele o galuega faʻatino. E le mafai e le tino ona tatalia maʻi o nisi o faamaʻi. O le mafuaʻaga lea e sili atu ai ona masani le maʻisuka nai lo isi e feagai ma faʻamaʻi pipisi ma fatuga. E le gata i lea, o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le a sili atu nai lo se siosiomaga lelei mo soʻo se micrologic pathogenic. O le solo i lenei tulaga e sili atu ona faigata ma faigata.

O mafuaʻaga autu o le gasegase i le maʻisuka

O le suāsusu o se faʻataʻitaʻiga lelei mo le faʻalauteleina o sigi. O le maualuga o le puipuiga o le tino i maʻi o loʻo i ai le aʻafiaga o le galo candida o le a faateleina le malosi tele ma faʻaosoosoina ai faʻamaoniga tutusa. O le tele o taimi, o le maʻisuka ei ai faʻamaoniga e fesootaʻi ma urogenital candidiasis. Ae peitai, o le fausiaina o le suamalie i totonu o le gutu, paʻu, faapea foi ma le manava ma totoga o le manava e foliga mai. O mea taua mo le atinaʻeina o le gaʻo, pe afai e maua le maʻisuka, e tatau ona mafaufauina:

  1. gasegase masani
  2. le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasa,
  3. o se faʻaosofia e atiaʻe faʻamaʻi ma faʻafitauli.

E le gata i lea, o le uumi o le ofuina o laupepa o le gaosia o le suamalie e mafai ona i ai se aafiaga tutusa i le atinaʻeina o le fuga. O le le tausisia o tulafono uma o le tumama ma le mama o le tagata lava ia e mafai ona manatu e leai ni mea e sili ona taua i le atinaeina, le talafeagai - le paleni o meaai. Talu ai ona o nei mea uma, e matua fautuaina lava le amataina o togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka i le vave e mafai ai, lea e tatau ona ese mo alii ma tamaitai.

E faʻapefea ona togafitia tagata suesue i fafine maʻisuka?

O le mea muamua lava e tatau ona manatuaina e tamaitai, e masani lava ona faʻatautaia faʻaupu i le amataga o le atinaʻe.

O lenei mea e sili ona talafeagai mo le maʻisuka, o lona tulaga lautele o le soifua maloloina e mafai ona iloiloina o se mea e sili atu ona mamafa. O le faʻavae o le toe faʻaleleia o le vasega mo tagata faʻasalalau e tatau ona avea ma vaega o le faʻaaogaina. O tamaitai e lelei le faʻaaogaina e le gata o mafaufauga faʻapitoa, ae o faʻasologa autu foi e faʻaaogaina ai faʻamaoniga.

I lalo o le tulaga o togafitiga muamua o se fafine maʻi suka e se fomaʻi, o le toe faʻaleleia o le vasega e seasea lava ona aliaʻe mai e umi atu ile 14 aso. O vaega ua fuafuaina mo le faʻaaogaina faʻaluaina o loʻo tuʻuina atu foi. O nei mea uma e faigofie ai togafitiga ma faʻamaoniga o le gasegase i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. O le masaniga masani o le au failotu e sili atu ona umi le umi: i nisi tulaga, e oo lava i le tausaga.

Ua fautuaina e tagata faapitoa togafitiga sili ona faʻamalolo mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai e faʻamaonia e le au faʻasalalauga ni faʻaʻailoga matuia, ona muamua lea o le togafitiga autu e tatau ona taofi ai le faʻaogaina o le faʻailoga. O nei togafitiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, aua e leʻo uma fualaau faʻamaʻi e le talafeagai mo le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka.

  • o le faʻaaogaina o soʻo se ofu talaloa o loʻo faia i mea faʻapitoa e matua le taliaina,
  • mo le vaitaimi o faʻamalosiaga, fesootaiga faʻafeusuaiga e tatau ona lafoai atoa,
  • e le tatau ona faʻaaogaina pamu i le taimi o faʻasologa. E fautuaina malosi ia vailaau e sui uma i le tolu po o le fa itula (maualuga).

E leai se mea e sili atu le taua e tatau ona totogi i le auala tonu e faia ai le togafiti o tane i le maʻisuka.

Togafitiga i alii

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tamaʻitaʻi taʻitoʻatasi i tamaʻitaʻi, o lona togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vaega faʻapitoa faapitoa. O suauʻu ma kulimi e tatau ona faʻataʻoti faʻapitoa i le lotoifale. Faʻatasi ma se algorithm faaumiumi ma faʻalauiloaina i aliʻi tane, o loʻo faʻaaogaina le tuufaatasiga o le faʻaaogaina o le antifungal.

O sea atinaʻe o tagata faʻataʻitaʻi i tane, lea e tuʻuina atu i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e le mafai ona togafitia e aunoa ma le tausisia o le tumama. Ina ia aloese mai isi faʻamaʻi pipisi, e taua le amata faʻaaoga o le condoms. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e lafoai ai aʻafiaga o soʻo se masaniga leaga. E le gata i lea, o le faamautuina o le galuega o le manava e tatau ona avea o se vaega taua o togafitiga.E pei ona e iloa, o se vaega taua tele o le toe faʻaleleia o le faagasologa o se meaʻai e mafai ai ona sili atu lou saoasaoa ma le maʻisuka ma le gaogao.

E manaʻomia se maʻisuka mo ni tagata suʻesuʻe?

O se taumafataga e faʻaitiitia le fua o le carbohydrate vave lava e aumaia ai le suka i le masani.

E matua fautuaina lava e te aloese mai le 'aina o meaʻai e leʻo manaʻomia. O loʻo matou talanoa e uiga i ia ituaiga igoa, e aofia ai vailaʻau faʻamalosi ma masini. O maʻi suka e tatau ona lafoaia soʻo se igoa o falaoa ma fualaau. E sili ona lelei le 'ai o aano o manufasi, fuluʻi, fualaʻau lanumeamata, nusi, faʻapea iʻa ma iʻa.

A maeʻa ni nai aso, e tusa ai ma faitauga o le glucometer, o le a manino o le kulūkose o loʻo toe foʻi i le masani. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona faʻamautuina tafaʻatau uma. Faatasi ai ma se ituaiga taumafataga, o le a le manaomia e le maʻisuka ma le au failautusi ona faaaoga fualaau faasaina o le "saʻo" e maua ai le suka. I le faʻaitiitia o le faʻalagolago i le gaʻo, o le a mafai e le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻia togafitiga faʻaleagaina sili atu ona lelei. Talu ai o le maualuga o le suka o le suka e faʻapipiʻiina i totonu o le tino, o le a mafai ona sili atu lona tetee i le candida sili, saunia vave togafitiga.

O a ni auala autu mo le puipuia o le maʻisuka

I le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, e taua tele le tetee atu i le au faʻasalalau. E le o se mea faigata lea pe afai tatou te faʻatinoina le faʻatinoina o fautuaga faigofie, o le a tuʻuina atu i lalo. I le talanoa ai i lenei mea, faʻalogo i mea e tatau ai:

  1. o fautuaga uma a se tagata tomai faapitoa e faia i le fesootaʻi ma le faasaʻoina o fua o le kulukose. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o meaʻai faapitoa o le suka poʻo le inisalini e mafai ona faatagaina
  2. tausisia le sao lelei,
  3. auai i aʻoga faʻapitoa, aʻo faia soʻo se faʻatinoga ma le fiafia. O le faigofie ma sili atu le taugofie auala e mafai ona mafaufauina o vaʻavaliga, lea e mafai ai foi ona e feagai ma le au suʻesuʻe i le maʻisuka.

O le a taua tele le tuʻuina atu o vaisu o le nicotine. E le gata i lea, e matua fautuaina lava le tausia lelei o le tumama, faʻaaoga tino le tutusa ma le hypoallergenic oloa mo le fufuluina. O le lalagaina o ie lino mai fausaga masani e tatau ona avea o se tulaga taua tele.

O tagata faʻapitoa foi e gauai atu i le mea moni e le tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina e aunoa ma se manaoga faʻapitoa.

E le gata i lea, e matua fautuaina lava le mataʻituina ma faamautinoa le taimi o le manava, lea o le a aʻafia ai le galuega a le tino atoa. Ma le mea mulimuli, o se tulaga e tutusa le taua o le faʻamalosiina lea o le puipuiga o le tino, lea o le a le gata ina faʻamalosia ai le au faʻasalalau, ae o le maʻisuka e sili atu ona malosi.

O le mea lea, i le maʻisuka e mafai ona mafai ona atiaʻe se tulaga faʻaleagaina e pei o le vevela. Ina ia faʻaesea le faʻavaeina o lenei maʻi i le lumanaʻi, e matua fautuaina lava e manatua e mulimuli i ai lapataiga ma tulafono puipuia. E tatau foi ona manatua i le mafaufau e tatau ona ese le togafitiga mo alii ma tamaitai.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

O le a le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2?

O se faʻamaoniga o soʻo se faʻamaʻi e uiga i le talaaga o togafitiga o le endocrine o se suega faigata mo le tino atoa. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le gasegase i le maʻisuka malosi, faʻaauau pea i itu uma e lua. Talu ai ona e le mafai ona faʻamalolo togafitiga faʻasolosolo, ae mafai ona faʻatautaia lelei, o le mea tonu lea o le sini e tatau ona ausia faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa.

O le faailoga autu o le le lava o le inisalini i le tino o le hyperglycemia. O se tulaga lenei e maua ai se pasene maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I se masani masani e oo atu i le 5.5, e maua e tagata gasegase i luga o se fuataga o le 7.2 i luga o se manava gaogao ma le 10 mmol / l pe a uma ona 'ai. O le faateleina o numera i le toto ua faailoa mai ai le lamatia o le faaleagaina o le toto ma le faia o tamai masei i totonu o le paʻu ma mucous membranes. O tagata e leai se inisalini e faitioina le paʻu vevela, faʻamama, peʻe. O sui o le afa malosi ma lenei faʻamaʻi e sili atu ona aʻafia i le hyperhydrosis, lea e faʻalavelaveina ai le ala o le faʻamaʻi ma lona togafitiga.

O le isi faafitauli o le "gasegase" o gasegase o se maualuga maualuga o le tuputupu aʻe o le malie, lea e mafai ona matauina e tusa lava pe pito sili ona tipi, pe a faigata ona lavea manuʻa, fester, ma toe faʻaleleia auala e matua faigata lava. I totonu o ia microcracks, o meaola faʻapitoa e faʻaleagaina lelei ma faʻateleina, aemaise lava, Candida albicans, lea e faʻaosofia ai le au failautusi vavalalata. O le maualuga maualuga o le suka e fesoasoani i le toe gaosia o meaʻai, e avea o se mea e gaosia ai mo latou. Ma o le mea moni e faapea, o le faʻamaʻiina o tagata gasegase e le lava le inisalini e le mafai ona valaʻau malosi, o le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi e le faʻavaivaia i luga o le mucous membranes o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi endocrine.

Manatua o le malie i tagata gasegase e aliali mai ia lava e le gata i le tulaga o le au failautusi vavalalata - o le pathogen e gaoioi i le ooto, e taufaamatau e ulu i le toto po o le lymp, e faaosofia ai le faʻaauau (visceral) candidiasis i le maʻisuka.

Afai e maua se siama afaina mo le taimi muamua e faasaga i se talaaga o maʻi le mafaufau, o le fesoasoani e tatau ona pei o le aloese mai le fesuiaiga o le faamai i le tulaga masani. E taua tele lenei mea, ona o faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaititia ai le puipuiga o se tagata, ma o soʻo se pathogen e le faʻamalolo e natia faʻafuaseʻi i le tino, faʻasaoina mo le tele o tausaga.

Ua talitonu nisi o le soifua maloloina o le soifua maloloina o le maʻisuka e le manaomia se togafitiga. I lo latou manatu, o le faʻamautuina o le maualuga o faailo o le toto o le a fesoasoani foi i le oʻo mai o le numera o pathogens i le faʻatagaina faatagaina. O nei faʻamatalaga e sese, talu ai o Candida albicans i lenei mataupu e ono toe faʻafoʻi.

E faapefea ona togafitia se fafine?

Afai o se sui o le feusuaʻiga lelei ua faʻateleina le maʻisuka, o le a le gata ina alu ese le gaogao, ae o le a tupu tele lava ma sili atu ona lelei. Faʻatautaia e fomaʻi le mea moni e faapea, i tagata maʻi ei ai maʻi e le afaina, e sili atu le ogaoga o faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo isi. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e le fomaʻi e amata le fesoasoani mai se amataga - o le faʻamautuina o faailoga autu o le toto.

Liliu atu i le endocrinologist, o le a fautuaina e le fomai Novonorm, Maninil, Amaril. O nei fualaau o loʻo mafai ona faʻamautuina le tulaga ma ausia ai se taunuuga tumau. O tagata e iai ni faʻafitauli 2 e faʻamatalaina Glucophage, Siofor, Aktos ma isi fualaau. A maeʻa ona maua le mautu, e mafai ona e faʻagasolo saʻo e aveese le pathogen.

Mo fafine ei ai maʻi e le afaina i le endocrine, e manaʻo tagata fomaʻi e faʻamaonia togafitiga faʻamalolo lea e faʻaaogaina i le tulaga o le microbiota le atoatoa. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga le fomaʻi sili ona talafeagai o le clotrimazole, natamycin, butoconazole. O le togafitiga o loʻo faʻamatalaina e faʻatatau i le mamafa o faʻamatalaga a le au failautusi vavalalata, ae masani lava e le itiiti ifo i le lua vaiaso. Faʻalapotopotoga, Faʻaaogaina le suavai e faʻamalieina ai le ita. Afai a maeʻa se taimi puupuu, o le vevela faasaga i tua o le maʻisuka i fafine e toe foi mai, e toe faia le vasega, ae ua faaluaina le taimi.

A maeʻaeʻa le laasaga laititi, e fautuaina e faʻaauau le togafitia o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele. Mo maʻi, e taua le faʻaaogaina o vailaau na faʻaaogaina mo se taimi umi, ona e le mafai ona faʻamaloloina le faʻamaʻi pipisi, o lona uiga o loʻo i ai pea le lamatiaga o le faʻateleina o le le atoatoa o le microbiota. E mafai ona feagai ma dysbiosis vaʻa mo se taimi umi ma le faʻaaogaina o teuteuga mo togafitiga i le lotoifale. Populist fautua mai taualumaga ma le susu, Veronica vao. I le po, e mafai ona e faʻaaogaina pamu ma, ma i le aoauli ia togafitia faʻamaʻi ma le suauʻu manogi ma le acetate retinol.

O le a le mea e fai i le tamaloa?

I tamaloloa, o le malie e foliga mai e le itiiti ifo le malosi, e ui lava o le malosi malosi o le tagata e tetee i le faʻaalia o faailoga o le maʻi. O le tele lava o taimi, o le faʻamaʻi e maua mai i le tulaga o le palenosthitis faʻamaoni, e aʻafia ai le vaʻaiga, ma afai e leai se fesoasoani, e taufaamatau e atiaʻe le phimosis.

O le puipuia o ia faʻalavelave, gasegase ma le maʻisuka i alii e tatau ona togafitia i le taimi e tasi. O le sili ona lelei e maua pe a faatonuina ia fualaau faasaina, o gaioiga oona o le clotrimazole, imidazole ma le miconazole. O faʻataʻitaʻiga lelei mai tagata o loʻo i ai kulimi o loʻo i ai ni faʻaoga faʻaoga, Econazole, Mikozolon. O le masani lava, o nei fualaau oona e talia lelei e tagata, ae afai e tupu se lagona mu, e fautuaina e le au atamamai le suia o le kulimi i Fluconazole, Pimafucin, Triderm, Dactarin, Mycoson.

Pe a faʻaaoga candida anti-mycotic creams i le paʻu, e toe foʻi mai le aliki i le masani, ae pe a masani ona toe foʻi mai, pe a maeʻa le lua vaiaso vaiaso o vailaʻau e leai ni faʻaleleia o loʻo faʻamoemoeina, e tatau ona siaki le tulaga faʻafesoʻotaʻi. Masalo o le a fetuunai e le fomaʻi le talavai i vailaau e faamalosia ai le puipuiga a le tino.

Puipuiga o le vevela i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

I le le lava o le inisalini ma o se faailoga i luga atu o le 5.5 mmol / l, e matua taua lava le mulimuli i togafitiga puipuia e puipuia ai le faʻavavevaveina o le vavalalata. E taua le iloa e uiga i le puipuiga e le gata i teineiti, ae ia latou soa foi, ona o le tiga tele o se maʻi, o paaga feusuaʻiga taʻitasi e ono lamatia ai le "agaga mate".

E le faigata le mulimuli i fua puipui, aua o le mea lea e tatau ai:

  • siaki pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • Fuataga o fuataga i le tutusa o le taimi, matauina o malosiaga,
  • faatapulaaina o feusuaiga i le taimi o se mafatiaga o se maʻi,
  • ave glucose-maualalo i le taimi tatau, tagata e iai le ituaiga 1 e manaʻomia e ave insulin,
  • tausisi i tulafono o mea taumafa ina ia le faʻaosofia ai se faʻaititia o toto,
  • lafoai masani leaga e fesoasoani i le faaitiitia o le puipuiga,
  • auai i faamalositino, aau, faimalaga i le ea fou,
  • mataʻituina tulafono faʻapitoa o le tumama, fai lava le 'ie lino mai fausaga masani,
  • e pei o le tumama lelei, faʻaaoga le eletise normalizers, lafoaia o paʻu paʻu e faʻafefe ai foliga mucous,
  • ia faia na o le molimau a le fomai,
  • fesoasoani e faʻamalosi le puipuiga, matau le faigamalo o galuega ma malologa, aloese.

O se mea malie ma le sili atu o le kulukose o le a sili atu ona ita tele pe afai o le togafitiga e faia i le atoatoa ma o loʻo mulimuli mai ai togafitiga fautuaina. O vailaʻau mo le faʻaumatia o le pathogen e tatau lava ona maua i taimi uma, ma fesoasoani e tuʻuina atu i uluaʻi faailoga o le au failautusi.

Tuua Lau Faamatalaga