Fano i le maʻisuka: togafitiga o se gau gau

O le maʻisuka ua taʻua o se maʻi pipisi aua e afaina uma ai le tino, okeni ma masini, e aofia ai ponaivi. O le malepelepe i le maʻisuka o loʻo ola faʻatasi lemu, ma i le lumanaʻi o le a faʻapitoa le vaivai o le nofoaga, lea e faʻapupulaina ai le tulaga lamatia o le toe foʻi. Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga o le maʻisuka i luga o ponaivi o le tino, e tatau ona e siaki pea le maualuga o le kulukose.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaʻaga o le ponaivi o ponaivi

O le maʻisuka e afaina ai le ponaivi ma faʻaogaina ai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O suiga i le maʻisuka e aʻafia ai le ponaivi o le tino ma fai ai le pala ma le pala. O mafuaʻaga autu o suiga i le ponaivi o le maʻisuka o mea nei:

  • Laititi o Inisalini. O le le lava o lenei hormone leaga e afaina ai le gaosiga o le palakene, o le ponaivi talafeagai.
  • Tui le suka. O le maualuga maualuga o le kulukose e aʻafia ai le osteoblasts.
  • Vitamin D. E le maua le inisinia o le insulin ona o le vailaʻau D. A leai, o le calcium e le o aʻafia ma ua leai sona faaletonu.
  • Tusa le toto. O vaʻa toto ua faaleagaina e le mafai ona tuʻuina atu ai meaʻai paleni.
  • Paʻu mamafa. Faʻatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o tino uma tino, e aofia ai le ponaivi, ua paʻu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Paʻu o le ponaivi suka

E tatau i le maʻisuka ona aloese mai soʻo se manuaga, ona o le vaʻaia o mea patino o le maʻisuka, latou te atiina ae faʻafitauli e pei o le osteopenia ma le osteoporosis. O le suʻesuʻega muamua o loʻo faʻaalia i le maualalo o le ponaivi o le ponaivi, ma le lona lua e ala i le faateleina o le pala. O le umi o le maʻisuka e tumau, o le leaga o le tulaga o ponaivi. Soʻo se manua e mafai ona tupu i se gau. O le tele o taimi, o vae, aemaise lava tapuvae ma sooga o le suilapalapa, e oso.

Vaega o le togafitiga o gau i le maʻisuka

Faatasi ai ma se gau, o le toe foʻi mai e le o toe mamao. E matuā faigata lava ona toe faʻafoʻi le maʻi o le maʻi pe afai e faʻamaʻi le sooga faʻasalalau poʻo le tapuvae. E masani lava, o na faʻalavelave e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. O togafitiga e togafitiga i le falemaʻi, aua o se vaega o togafitiga, e tatau ona e faia e le aunoa ia suʻega ma mataʻituina le tulaga o ponaivi e faʻaaoga ai le x-ray.

Faʻaalia i le lotoifale

E oʻo lava i manuaga laiti e mafai ona avea ma mafuaaga o le le atoatoa mo le maʻisuka. Faatasi ai ma le gau o le suilapalapa, ua faia ai se taotoga e sui ai le mama femoral. Afai e tatala le gau, e taua tele le puipuia mai liona afaina. O le manua e tatau ona togafitia i taimi uma i se visepisi. I lenei tulaga, e sili atu le togafitiga i se falemai. O le mea e faʻaaogaina ai le kulima e faʻaaogaina i mea faʻapipiʻi. Seiloga e fusi le ponaivi, e tatau ona matua malolo e puipuia ai le fesuiaiga. A leai, e mafai e le limb ona le toe aoga.

Faamalosia le malosi

Laveʻa vave pe a maeʻa se gau e saunia e sauniuniga o le calcium ma fualaau faasaina ma le chondroitin. O vailaʻau faʻasoifua maloloina e faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitoatasi, ma mafaufau i uiga o manua ma le ala o le maʻisuka. E masani lava, i le taimi o togafitiga o se gau, o ia sui e pei o le Calcium-D3 ma le Calcid ua faʻaaogaina. E le gata i lea, o le togafitiga e umi atu le umi nai lo le leai o le maʻisuka, ma o le nofoaga o le manua o le a sili atu ona afaina i le lumanaʻi.

Isi faʻatulagaga

Ina ia faatelevave le faagasologa o le toe faaleleia ma toe faʻafoʻi le tulaga o le maʻi, o metotia nei e faʻaaogaina:

  • Pe a togafitia se gau, o loʻo faʻamatalaina mea e faʻaaogaina.

Anesisia O togafitiga e faʻamatalaina i le tagata maʻi, aua o le toe faʻaleleia o le a sili atu le malosi i le leai o se tiga.

  • Pule o suāuʻu. Po o le a lava le mea e tupu, i le maʻisuka, e manaʻomia pea ona e pulea le maualuga o le suka ma faʻatonutonuina ma le fesoasoani i meaʻai ma vailaʻau.
  • Faateleina puipuiga. Mo le faʻamalosia atoa o le tino, o faʻalavelave o vitamini ma minerale ua faʻamatalaina. O gaosiga o le vitamini e tatau ona aofia ai le calcium ma le gaʻo siaki, ia mautinoa ai le atoatoaga o le faʻavae o le paʻu o le ponaivi.
  • Faʻatulagaga o nila poʻo ni pine. Faʻalagolago i le mamafa o le gau ma le ono mafai ona toe faʻafoʻi, ua faʻapipiʻi le tagata maʻi i le ponaivi ma le uamea, ma e mautinoa ai le vave faʻaleleia ma taofia ai le faʻalavelave faifai pea.
  • O togafitiga faaletino e mafai ona puipuia ai le faaleagaina o ponaivi i le maʻisuka malosi.

    Puipuiga

    Ina ia faamalosia ponaivi i le maʻisuka malosi, ua fautuaina:

    • Faʻaitiitia mea e mafua ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le tagata maʻi e tatau ona fetuunai le mamafa o le tino, o se vaega ma masani leaga.
    • Le puleaina o le suka i aso taitasi, totogi mo le faʻamaʻi, puipuia o faʻalavelave.
    • Paleni e 'ai. E maua e le tagata le calcium mai meaai. O le masani i aso taitasi o lenei mea mai le 1000 mg i le 1500 mg, e fuafua i le itupa ma le matua o le maʻi. O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai susu, iʻa iʻa, otaota, nuts, cereals. E le aʻafia le tino o le kesi e aunoa ma le vaitamini D. Ina ia maua, e tatau ona e faaopoopoina le ate ma le fuamoa egg i le meaʻai, pe faʻapuupuu, ae masani ona savali i le la.
    • E tele taimi i le la. Faʻafetai i le la, o le vailaʻau D o loʻo faʻapipiʻiina i le paʻu.
    • Le siitia. E le gata i le togafitiga, o le maʻisuka e fautuaina le savavali, tamoe, aau, siva. Soʻo se faʻatinoga e faʻamalosia ai musika ma faʻaleleia le faʻafetauiina e taua. Faʻafetai i lenei mea, o se tagata e tumau lona paleni ma sili atu ona paʻu i lalo.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faigofie ona gaui ai ponaivi, ma o le taimi e toe faʻaleleia ai e tele taimi e alu ai. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i fautuaga uma mo le puipuia o faʻafitauli i le taimi lava e faʻamaonia ai le siama. O le faʻasaʻo lelei o le olaga e taofia ai le atinaʻe o le osteoporosis. O le atinaʻeina o aʻafiaga o le maʻisuka e faalagolago i le manaʻo ole maʻi e aloese mai ai.

    Osteoporosis ma le osteopenia: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma mea lamatia

    Osteopenia (faaitiitia o le ponaivi) e manatu o le physiological, maua le gau o le mamafa ma le faaitiitia ao tuputupu ae. Ma faatasi ai ma le osteoporosis, o isi faaletonu e auai i le faʻaitiitia o le ponaivi o le ponaivi, lea e mafua ai ona vaivai le ponaivi ona o le tele o faʻalavelave i le maʻi suka.

    I le matua, o le osteoporosis o le a alualu i luma, e mafua ai le le atoatoa ma le oti foi. E tele taimi e tupu ai se tapuvae, pulou, ma le vaevaega lima. E le gata i lea, e sili atu nai lo isi ia manua o tamaʻitaʻi e 50 tausaga.

    E tusa ai ma mafuaʻaga o gau, i lenei tulaga, o le taulaiga faapitoa e totogi i le le lava le fua o le inisalini, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le gaosiga (faʻaaogaina o ponaivi). E iai isi mafuaaga o le osteopenia o le maʻisuka:

    1. Hyperglycemia, lea e aʻafia ai le galuega a osteoblasts.
    2. O le toilalo o vaʻa toto, o le mea lea, e le mafai ona faʻatumu atoatoa ai ivi i le toto.
    3. Le atoatoa le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o le vailaʻau D, lea e mafua ai le solia o le fua o le calcium i le tino.
    4. Le lava le mamafa, lea e faʻaitiitia ai foi le vaega ole ponaivi.

    I le uluai laasaga o le osteoporosis, e popole ai le maʻisuka e uiga i tua ma tuafisa. O le malosi o nei faailoga e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. I le taimi lava lea e tasi, e le faʻalavelave faʻalavelave ai le tagata maʻi, ae e na o se taimi tonu lava o le aso e alu ai.

    Afai e le tupu se gau i le maʻisuka, ae o se tagata e oʻo i tiga ogaoga, ona tupu ai lea o se mea e ono-gau (masani ona faia i le vertebrae). O lenei tulaga e le mafai ona o faatasi ma ni mea iloga o le tino, pe, i se isi itu, e matua faaalia lava ia te ia lava, taofia le maʻi mai le malosi e gaoioi ai.

    E mafai foʻi ona faʻaalia le gau e ala i le tiga, faʻafetaui ma vaitaimi o le faʻamagaloga. I le leai o togafitiga mo lenei tulaga, e mafai ona tupu ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, afai o le gau e o gatasi ma le trauma, ona oʻo mai lea o faʻalogona tigā tiga tele pe a faʻapipiʻiina ia aʻafi.

    E masani lava ona i ai se gau, e alu le tiga pe a uma le 1.5 masina. Ae i le tulaga o le faaleagaina o ponaivi i le itu o le vertebral, faʻamanatuga o faʻamaoniga, mulimuli ane faia o se mea malie ma le faʻavaeina o isi vaivaiga ile koluma o loʻo i lalo.

    E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i mea e ono aʻafia ai e faʻateleina ai le gau i le maʻisuka. E aofia ai:

    • afaina muamua na mafua ai le vevela o le ponaivi
    • afai e tatala le ponaivi gau, o le aʻafiaga o siama poʻo le maua o le siama i totonu o le manua,
    • faateleina le maualuga o le kulukose i le taimi o le tau o le maʻisuka ei ai sona aafiaga le lelei i sela o le vaega ponaivi,
    • faʻatasi ai ma le hyperglycemia, faʻapupulaina le faʻavaeina o oloa gaosia i le gataifale, lea e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le faʻaleleia o mea.

    E le gata i lea, o le aʻafia o se gau e faʻapupulaina i maʻi o loʻo i ai nei i le maskloskeletal system ma i le tulaga o le faʻaletonu o le puipuiga.

    I le faʻaopoopoga, e tupu le lamatiaga pe afai e tupu aʻe se maʻi i le gaioiga o le ponaivi o mea na fausia e leʻi mafai muamua ona togafitia.

    Pathophysiological development

    O le atinaʻe o le osteoporosis e le o malamalama atoatoa, ae ui i lea, o loʻo i ai mafuaʻaga ua faamaonia ma e taua tele i le atinaʻeina o le ponaivi o le ponaivi.

    E 5 ituaiga o ponaivi o mea e faʻaleagaina:

    • le lava le faia o ponaivi
    • faateleina le faʻaleagaina
    • faaitiitia o le fausia, lea ua tuufaatasia ma le faateleina o le faafanoga,
    • faaitiitia tutusa o le fausia ma le faafanoga,
    • o se faʻaitiitia o le faʻatulagaga, lea e tuʻufaʻatasia ma se faʻaitiitia o le faʻaumatiaga.

    O fesoʻotaʻiga autu i pathogenesis.

    1. O le le lava o le insulin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le palakene, lea e faʻaaogaina e fai ai le ponaivi.
    2. Faʻateleina le maualuga o le kulukose e aʻafia ai le osteoblasts.
    3. Ona o le le lava o le inisalini, o le faʻavaeina o le vitamini D ma ona mea faʻaitiitia ua faʻaititia, lea e iu lava ina mafua ai le le lava o le calcium i le tino.
    4. Le faatoilaloina o vaʻa e tuʻuina atu toto i ponaivi.
    5. O le mamafa o le mamafa e fesootaʻi ma se vaega itiiti o le ponaivi.

    Faʻaaliga

    Talu ai o se gau i le maʻisuka ua mafua ona o le solia o le ponaivi, o le mea talafeagai e faʻapea o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo e o faatasi ma nisi o faʻaʻailoga.

    O faʻamatalaga muamua e aofia ai le tiga, le foliga mai o le lelava, le manaʻoga e taoto i lou tua. E faʻapefea ona faʻaalia le tiga o se vaega o le tino. O le tiga atonu e le o se mea faifai pea, ae faʻaalia i taimi taʻitasi ma i taimi eseese o le aso. E tatau ona e iloa o le avea o fualaau e le o faʻasalaga e faʻafefe ai faʻamatalaga e le mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga.

    Afai e leʻi tupu le gau, ae o le tiga e matua mamafa tele, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i microfracture. E oo lava i sea tulaga e mafai ona le faʻamalosia ai se tagata.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona gau se gau, lea o le a leai ni faʻaʻailoga. O le tele o taimi, e tupu i totonu o tino o le vertebrae. O le mea e lelei ai, o le numera o gau e le faʻalagolago i le amataina o le supa ma paresis ma o latou togafitiga e le manaʻomia.

    E i ai filifiliga pe a oʻo mai le gau ona o le tiga, lea e suia i se vaitaimi o le faʻamagaloga. I le le lava o togafitiga, o faʻafitauli ogaoga e masani ona aliali mai.

    Afai o le gau e fesootaʻi ma se manuʻa (gau o le matua femoral), ona oʻo mai lea o le tiga tele e aʻafia ai ma le faʻalavelaveina o gata. E mafai foi ona lagona le tiga i le ogavae, manava, pusa. Ae ui i lea, isi, o faʻamatalaga ogaoga e mafai.

    O le tiga tele i le taimi o se gau e mafai ona alu ese pe a uma le 1.5 masina. Ma faʻasolosolo faʻamaʻi, e mafai ona maua ai le tiga tumau, o foliga vaaia o ni faaletonu i le koluma, o le faʻavaeina o se mea manogi.

    Faʻavae o le faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka

    O le gau i le maʻisuka ua faamaloloina mo se taimi umi. Aemaise lava pe a fai o se faʻalavelave faʻalavelave o le uaua po o le tapuvae. E mafua mai i le mea moni o le faʻafouga o faagasologa i le tino atoa ua faʻaitiitia, ma ua faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino, o lea e mafai ai ona faʻapipiʻi se faʻamaʻi o le a faʻaleagaina ai le tulaga lautele ma faʻatuai ai le faagasologa faʻamalolo. O le mea lea, o le aʻoga e umi lava le mataʻituina pea ma le maeʻa lelei o le gaosiga.

    O se gau o le ua o le femoral e masani ona o faatasi ma se taotoga e sui ai le ulu o le femoral, o lea la e ese le vasega o le taimi o le feiloaiga mai tagata soifua maloloina. O le tumau i le falemaʻi o le a umi, ma le siakiina ole suʻega ole toto ma x-faʻasolosolo taimi e masani ai.

    O le vavaevaevaevaevae e manaʻomia ai le tele o le taimi mo le faʻamalologa atoatoa ma fusifusia ai ponaivi.

    O se vaega o mea afaina i le maʻisuka malosi o le, pe a uma ona fusia, o le ponaivi o mea e le mafai ona sili atu ona umi. I se isi itu, o le nofoaga lavelave e sili atu ona vaivai ma e ono afaina i manua.

    O le mea lea, o le gau o le tapuvae ma le momoe o le fafine e sili ona matautia, talu ai o le isi faʻaleagaga e mafai ona oʻo atu ai i le fusuaga le talafeagai o ponaivi ma le faʻalavelave o le masani ai o le tino. O le togafitiga o sea gau o le a umi.

    Faʻamatalaga Faʻamataʻu Faʻatau

    1. Vaʻaia muamua na faʻamaeʻa ai ponaivi.
    2. Faʻamaʻiina o se gau gau poʻo le faʻamaina o siama i taimi o taotoga i luga o le matua poʻo le tapuvae. O le faʻamalosia o le faʻamaloloina e mafua ai le fusuaga le talafeagai poʻo le suia o le ponaivi o meaʻai ma mea faʻafefete, lea e leai lava se malosi. O togafitiga o lenei faʻalavelave o le a sili atu ona umi ma faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le tulaga o le mucosa gastric.
    3. Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto (o le maʻisuka e leai sona aʻafiaga). I lenei tulaga, o le hyperglycemia e aʻafia ai ona aafia i sela o ponaivi, ma o mea gasegase e le mafai ai ona faʻaalia atoatoa le faagasologa o le toe faʻafouina.
    4. Faaitiitia le puipuiga.
    5. Faʻailoga o le atinaʻeina o le ponaivi, o lona togafitiga e leʻi faʻataunuʻuina muamua.
    6. Ua i ai nei faʻamaʻi o le maskloskeletal system.

    E le mafai ona tuʻuina togafitiga uma i lalo o le faʻataʻitaʻiga se tasi. O laʻasaga taitasi e tulaga ese ma e manaʻomia ai lana lava auala.

    Ae ui i lea, e tele itu e tatau ona mulimuli i soo se mataupu.

    1. O le anesia e tatau ona manaʻomia. I le seneturi 21, e le tatau ona lagona e le tagata maʻi le tiga tele, talu ai e tele vailaʻau e faʻaumatia ai. O le leai o se tiga o le a fesoasoani i le toe faaleleia atili.
    2. Faʻaleleia le lelei o le ponaivi. E mafai ona maua lenei mea i le taimi o le puipuiga, faʻaaogaina fualaau faasaina, ma i le faagasologa o togafitiga, faʻataʻitaʻiga, osteosynthesis, faʻapipiʻiina o pine ma totoa nila e faʻamalosi ai ma taofia ai faʻalavelave (e le talafeagai mo gau o le matua o le fusi ma le tapuvae, talu ai o loʻo faʻatulagaina se isi fuafuaga).
    3. E maua le fusuaga faʻamalosi e ala i le faʻaaogaina o se faʻamalologa, mea faʻapipiʻi, po o taotoga.
    4. Le mautonu o le manua ma le puipuia o siama. O le mea lea, o togafitiga faifaipea ma vailaau faʻamaʻi ma le faʻamalosiina o meafaifaʻatese e talafeagai.
    5. Faʻailogaina o le tino puipuia e ala i le ave o vitamini, faʻalavelave o minerale, vailaʻau faʻapitoa (e pei ona faatonuina e se fomaʻi).
    6. Toe faʻaleleia faʻasalalauga, lea e faʻatatau i le toe faʻaleleia o le agavaʻa i sooga faʻatasi (tapuvae ma le momoe) ma lona masaniga galue.

    Togafitiga mo le faʻamalosia o le momoe male tapuvae vae e aofia ai togafitiga faʻapitoa ma togafitiga lautele. Faatasi ai ma se gau faigofie o le lima, o se taotoga e filifili (pe afai e leai ni ponaivi poʻo ni faʻavaeina o ni meaʻai), e mafai ona e faia i le faʻapitonuʻu i le lotoifale ma isi puipuiga o mea gau.

    Fano i le maʻisuka

    I le faaupuga "maʻi suka o le maʻisuka" o loʻo malamalama i le maʻi o le hyperglycemia masani masani (pe a amata ona tupu aʻe le toto toto), lea e atiaʻe e avea ma taunuuga o le faʻaalia o mea faʻapitoa ma aʻafia.

    E masani lava o lenei faʻamaʻi i totonu o se tagata e matua afaina lava, ma e maua i se faalavelave pe a suʻesuʻeina le urine ma le toto mo le gaʻo. E tatau ona maitauina afai e mafatia le tagata i le suka maualuga mo se taimi umi, aemaise lava e faatatau lea i le ituaiga muamua o le maʻisuka, ona masani ona aafia ai le ponaivi.

    O le tele o taimi, o le uluai faailoga o le osteoporosis. O le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai foi le tiga lea e lagona e le maʻi ile suʻeina o ponaivi. Ma le isi, e masani lava, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e mafai ona aliali mai mea leaga ma fusi o ponaivi, lea e mafua ai ona le atoatoa le malosi, faʻaleaʻoina ma le faʻavaivaia o sooga, faʻavaeina o tino o le tino e le afaina.

    "O le maʻi suka" e taatele. E ala i lenei faauigaga o lona uiga o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka. O le tele lenei o faʻafitauli, e aofia ai gangrene, faʻamaʻi pipisi ma maʻi.

    O lenei ituaiga o gau i le maʻisuka e taatele i tagata talavou ma tagata matutua.

    Ae maise lava o le gau o le suilapalapa e matautia mo tagata matutua, aua moe mo se taimi umi e taʻitaʻia ai i se tulaga lelei i le soifua lelei ma e masani ona iu i le oti mai faʻalavelave e pei o le thromboembolism, pneumonia, toilalo fatu ma le maʻisuka (amata le ponua).

    O le ituaiga sili ona lelei o togafitiga mo le gau o le suilapalapa i lenei tulaga o le taotoga. I totonu o tagata matutua, e faia le pito i lalo, ma i tupulaga talavou, o le osteosynthesis ma le 3 sikilima e faia.

    Afai e pele ia te oe, pe o oe foi e mafatia i gaʻo o ponaivi masani e mafua mai i le maʻisuka, ona e tatau lea ona e iloa le ala e avatu ai oe lava poo se isi tagata muamua fesoasoani.

    O le mea lea, i le tulaga o le gau o le ponaivi, o le fesoasoani muamua e tatau ona aofia ai, muamua lava, taofi le toto, pe afai ei ai, ona faʻaaogaina lea, faʻapipiʻiina o le tino o le tino, pe a maʻi le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma le feʻaveaʻi.

    Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le avanoa mo tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

    O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e tupu pe a leaga le pancreas, lea e taofi ai le faia o le inisalini. O lenei faʻamaʻi e matautia ona o lona atinaʻe e faʻalavelaveina ai galuega a isi tino ma tino i totonu o le tino, e aofia ai suiga leaga o fusi ponaivi.

    O suʻesuʻega ua faʻaalia ai i le maʻisuka, e faʻaitiitia le gau o ponaivi ona o le faʻaitiitia o le ponaivi. Peitai, o loʻo i ai suiga i lona microarchitectonics. A oʻo ina laʻititi le ponaivi, o le a ono tupu tele le gau.

    O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae mafai ona maua le taui faʻamaʻi. E na o le pau lenei o le ala e puipuia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli eseese ma puipuia ai oe lava mai mea gau.

    laasaga fou fou

    • E uiga i le Falemaʻi
    • Fomaʻi
    • E uiga ile falemaʻi
    • Fesili i le fomaʻi
    • Faamatalaga e uiga i le inisiua faafomai
    • Tala Fou
    • Fesootaiga ma le fomaʻi
    • Togafitiga Manatu
    • Tau
    • Gangrene Ata
    • Togafitiga metotia
      • Lelei togafitiga Gangrene
      • Vaʻa mamao
      • Lapataiga lautele
      • Fufulu ese
      • Tatala a Carotid
      • Faʻasologa o tala o le vertebral
      • Paʻu o le paʻu
      • Faʻamasinoga
      • Oncology
      • Ole maualuga ole pala
      • Faʻafiafiaina i le myoma uterine
      • Togafitiga o faʻamalologa faʻaleagaina
    • Faʻafitauli faʻapitoa
      • Suesue suʻesuʻega
      • Faʻamatalaga faʻamalosi
      • Faʻasalalau faʻatusatusa
      • Suʻega faʻasolosolo
      • Faʻataunuʻu
    • Maʻi faʻapitoa ma fatu
      • Gangrene
      • Faʻamatalaga mataʻutia
      • Maʻisuka vae
      • Atherosclerosis ma togafitiga
      • Faʻapenaina o le faʻamaʻi
      • O le gasegase ma le fausiaina o mea taua
      • Maʻi maʻi fatu lilo
      • Faʻatonu Aneurysms
      • Ua afaina le Ischemic

    Faiga Faʻapitoa

    I tausaga talu ai nei, o suiga o le patho i le ponaivi o mea na mafua mai i faigata matuia o togafitiga masani e taʻua o le maʻisuka malosi. I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le faʻaitiitia o le ponaivi o le ponaivi i se solitulafono tutusa.

    I lenei tulaga, o suiga tetele e tutupu i lona fausaga. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le gau ua faateleina i nai manuʻa laiti.

    O le sili ona matautia ma i le taimi lava e tasi, o le gau o le suilapalapa e masani lava. O le togafitiga o ia ituaiga uaua e matua faigata tele ona o le le lelei o le toe faʻafoisia o gaioiga.

    O faʻagasologa o le faʻafoʻisia o le faʻamaoni o ponaivi o loʻo faʻagesegese.

    O le maʻi suka o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e faʻateleina ai le fua o lona faʻasoaina. O faʻamaoniga o le soifua maloloina o le maʻi e faʻaititia i tausaga uma, e tusa lava pe mulimulitaʻia tulafono faavae mo le tausiga o le maʻi. O le mea sili ona faigata, e oʻo mai i le taimi nei, e leai se auala e togafitia ai le faʻamaʻi e mautinoa ai le maʻi o se toe faʻaleleia atoa.

    O le maʻisuka e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le tino, lea e taʻitaʻia ai suiga taua i le faʻatinoina o totoga ma mamanu e mautinoa ai galuega taua. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o togafitiga, o faʻafitauli faʻaleagaina e pei o le osteopenia ma le osteoporosis e atiaʻe.

    Faʻaiʻuga o le faʻalavelaveina o faiga faʻafouina.

    O le maʻisuka e aʻafia ai le aʻafia o le ponaivi, e mafua ai le faʻaumatiaga o le ponaivi, ma atili ai ona palasi ma pala.

    O le lisi o mafuaaga autu e suia ai le fausaga o le ponaivi e aofia ai:

    1. Laititi o Inisalini. O le leai o se ituaiga o hormone e tau atu ai i le faaitiitia i le faagasologa o le gaosiga o le palakene, e manaʻomia ai le ponaivi.
    2. Faʻateleina le toto suka. O maualuga maualuga e mafua ai se suiga i osteoblasts.
    3. Vitamin D i le tino. O le vailaʻau Vitamin D e faʻatagaina ona o le le lava o le insulin. A aunoa ma lea ituaiga o mea, e leʻo gaʻo le tino, ma o le a sili atu ona palasi ponaivi.
    4. Suiga i le faagasologa o toto. Afai e faaleagaina le toto, e le tuʻuina atu meaʻai paleni.
    5. Faʻailoa le mamafa o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le faʻaogaina o le tino. E mafai ona paʻu le paʻu.

    E tatau i tagata maʻi ona gauai atu i le puipuia o manua.

    O maʻi suka e tatau ona sili atu le gauai i le puipuia o soʻo se manuʻa. I le maʻisuka, o faʻafitauli e pei o le osteopenia ma le osteoparosis o loʻo agaʻi i luma i se maʻi. Faatasi ai ma le osteopenia, o le paʻu o le ponaivi ua faaitiitia, ma faatasi ai ma le osteoporosis, o le a mafai ona faateleina le vaivai o ponaivi.

    E taua le mafaufau faapea o se maʻi faaumiumi o le maʻisuka, o ia faailoilo e mafai ona faitio, aua o soʻo se manua e mafai ona tupu i se gau. I le tele o tulaga, e osofaʻia vae ma le sooga o le sulu. O le faagasologa o le fusia i itu uma e lua e umi.

    O faʻagasologa o le faʻafoʻisia o le faʻamaoni o ponaivi o loʻo faʻagesegese.

    E faʻafefea ona faʻaauau le gaogao

    O le faagasologa ole feusuaiga o ponaivi e tatau ona mataituina ile x-ray.

    O fomaʻi i le maʻisuka ua malolo mo se taimi umi. O sea suiga e mafua mai i le mea moni ua faʻaitiitia ma faʻamaonia le faʻamautuina. E taua le manatuaina o togafitiga e manaomia ai le mataʻituina e le aunoa.

    E faigata tele ona iloa se algorithm manino e maua ai togafitiga i tulaga taʻitasi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o manua taʻitasi o manua, o le mea lea, i togafitiga e tatau ai ona tausisi i tulafono faʻavae.

    O le faatonuga e faapenei:

    1. Le faʻaogaina o meaʻai. O nei vailaau e le manaʻomia i togafitiga, ae afai o iai le tiga, e tatau ona taofi.
    2. Faʻaleleia le lelei o le ponaivi. Ina ia ausia ia taunuuga, o nisi vailaʻau poʻo togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani.
    3. Paʻu paʻu pe vili. O le filifiliga i luga o le filifiliga o auala sili ona lelei e faia e le fomaʻi. I nisi tulaga, o le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia.
    4. Faʻaauau le mama atoatoa o le manua, puipuia o lona faʻamaʻi.
    5. Faʻaosoina o le tino puipuia. O se tulaga talitutusa tutusa e maua e ala i le faʻaaogaina o se faʻalavelave o vitamini ma minerale, nisi vailaʻau.

    Togafitiga o gau i le maʻisuka e masani ona aofia ai le taotoga. Faatasi ai ma nai faʻalavelave faigofie, e le o faʻatasi ma le faʻaaogaina o vaega, e le faia le taotoga.

    O le toe faʻafouina o le faagasologa e tatau ona mataituina e se fomaʻi.

    E oʻo lava i se faʻalavelave faʻalavelave, o le faagasologa o le toe faʻaleleia atoatoa ua lava le taimi. O faigata sili ona faʻalauiloa o loʻo feagai ma fomaʻi i le togafitia o fusi o le sooga faʻasolosolo poʻo le tapuvae.

    O le vave vave ona toe faʻaleleia e maua mai i le faʻaaogaina o vailaau oona ei ai le chondroitin. O le faʻaopoopoga o le kalama e aoga.

    O vailaʻau e filifilia taitoatasi pe a uma ona mafaufau i uiga o manua ma mafaufau i le natura o le kosi o le maʻisuka. E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le faʻatagaina o le tuufaatasiga.

    E tatau i tagata maʻi ona manatua o le gaioiga o le feusuaiga o ponaivi o le a umi se taimi, togafitiga, e tusa lava pe leai ni faʻalavelave matautia, o le a lava le taimi. I le olaga mulimuli ane, o le a faʻalavelaveina le 'upega tafaʻi, o lea e taua ai le aloese mai soʻo se mea leaga.

    O le a se gau e matautia mo se maʻisuka, o le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina mai.

    O le faʻamalosia o ponaivi i le maʻisuka malosi o le a tuʻuina atu i fautuaga nei o loʻo iloiloina i le laulau.

    I le maʻisuka, e le o se mea masani. O le lamatiaga o le vaitaimi toe faʻafouina e lava le taimi, ma o le aʻafiaga o manuʻa faʻaauau i lalo o ia aiaiga e tumau pea maualuga.

    E mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona gau. O le tagata maʻi e tatau ona nofouta i fautuaga e mautinoa ai lo latou lava saogalemu ma le faasaʻoina o taunuuga ma faʻafitauli o le maʻisuka. O le tau o le faatuai o manuʻa e mafai ona matua maualuga lava.

    O lenei mea fou e faatatau i vailaau, aemaise lava i togafiti ma togafitiga, ma e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o ponaivi ponaivi i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

    O loʻo iloa e faapea o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aemaise lava i tagata mamaʻi e iai ni faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, o le faʻaleagaina o totoga taua ma tino taua o le tino ua lauiloa. Faʻatasi ai ma nei faʻafitauli, e patino lava, o faʻaaliga o le osteoporosis, e mafua ai le faʻateleina o le palasi o ponaivi.

    O se auala masani o le togafitia o ponaivi ponaivi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e maua ai le uluaʻi taui o faʻaaliga o le maʻisuka i totonu o le 10-14 aso ma naʻo le taimi mulimuli ane, o le toe faʻatulagaina ma le faʻaogaina o ponaivi ponaivi.

    I lalo o nei tuutuuga, o le tulaga lelei o le tuuina atu o le gasegase, tausia i le mafaufau le toefuataiga o le faamaoni o ponaivi ma le gaioiga o le lala ua faaleagaina, e masani ona le faamalieina. O tagata maʻi e le mafai ona gau, atiaʻe le faʻaleagaina o le tino, i nisi o osteomyelitis, lea e faʻateleina ai le tulaga lautele o tagata gasegase. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka tele.

    I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina e tusa lava pe faʻapitoa i tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e manatu le toʻatele o tusitala e le taliaina le faʻaaogaina o masini e faʻaogaina ai fafo, aemaise o Ilizarov's, lea e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o ponaivi ponaivi.

    O le faʻamoemoe o le mea fou faatoa faia, o le atiina ae lea o metotia mo le togafitia o gau o vae i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, lea e mautinoa ai le puipuia o le faʻamalolo o le maʻi suka i le taimi o le togafitia o le manua o le skeletal ma faʻalauteleina ai ona uiga faʻaanatura ma galuega.

    O lenei faafitauli ua fofoina i lena tulaga i se auala e aofia ai taui o le maʻisuka, toe sui ma le faʻaogaina o ponaivi o ponaivi, o nei fuataga o loʻo faia i le taimi lava e tasi, ma le faʻatulagaina ma le faʻapipiʻiina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se mea faʻalavelave faʻamalosi.

    O le mea fou i le metotia ua fuafuaina o le taimi lava lea latou te taui ai mo le faʻaalia o le maʻisuka ma le toe faʻatulagaina ma le faʻaogaina o ni ponaivi ponaivi e fusifusia faʻaaoga ai se mea faʻalavelave faʻamalosi.

    O loʻo taʻua i luga e mafai ai ona tatou faʻamasinoina le usitaia o le auala ua fuafuaina ma le faʻaiʻuga o le "mea fou."

    O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga avanoa o faʻamatalaga i luga o le faafitauli o le togafitia o vaevaega o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo faʻaalia ai e le o manino le faʻaaogaina o le maʻisuka ma e le mulimuli mai i le maualuga o le malamalama ua ausia i lenei vaega, lea e mafai ai ona faʻamasino pe fetaui ma le fuaitau o le "gaioiga fuafuaina".

    O le faʻaaogaina o le metotia e faʻamaonia e le mea moni o lona faʻaaogaina o le falemaʻi i togafitiga o ponaivi ponaivi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

    O le auala o loʻo mulimuli mai.

    A maeʻa ona ulufale i le falemai mo se gau i se maʻi na maua i le maʻisuka aʻo leʻi maeʻa ona faia suʻesuʻega a le falemaʻi masani, i le taimi o suʻesuʻega o le kulukose i le toto ma le urine, o le i ai poʻo le leai o ni tino o le ketone i le urine e faʻatagaina, o le osteosynthesis.

    Pe a fai le taotoga pe a uma faʻamaʻi faʻamaʻi ma togafitiga o le taotoga faʻapitoa i se vaifofo vaifofo, o le Ilizarov masini e sili atu ona maualuga i luga o le vaega ua faaleagaina. O le faatulagaina o le masini e filifilia e faavae i luga o le nofoaga ma le natura o le gau, faapea foi ma le setete ma le tulaga o le pito i tua o vaega.

    I le taimi lava e tasi, o vaevaega taʻitasi e faʻaputuina i le lua pe tolu paipa o nila faʻapipiʻi, faʻaaoga ai nila ma ni pipifana pe a manaʻomia. O le pito i tua ole tali o le tulaga o loʻo faʻalavelaveina o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lagolago o meafaigaluega faʻapipiʻiina i tulaga tutusa, lea e fesoʻotaʻi i luga o laʻau faʻamau ma nonoa tautau, e faʻamautinoa ai le fesoʻotaʻi o latou vaalele i luga ole vaalele.

    E tusa ai ma faʻamatalaga o le x-ray control, o le faʻailoga mo le sui o le toe faʻafoʻiina o tui poʻo le sui o lagolago e fesoʻotai ma le isi e sui ai vaega seia oʻo ina faʻatusatusa lelei i le laina gau.

    I le i ai o fusi faʻamalosi, o vaega tetele e faʻaputuina i ni mea faʻapipiʻi faaopoopo, ona tuʻuina atu lea i le "tina" moega.

    Faʻatasi ai ma gau gau, o togafitiga faʻapitoa togafitiga o manua e faia i le aveeseina o siama e le o se mea e mafai ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o pito o vaega autu, ona faʻapotopoto faatasi ai lea i se faʻatusatusaga tutusa.

    I tulaga ogaoga o le maʻisuka, e le o faia tonu le faʻaaogaina o vaega i le taimi o le taʻaloga, ae ua faʻamautuina lelei i le tulaga muamua o le fetuunaiga. I le taimi tonu o le taotoga, mo tagata uma e maua i le maʻisuka, o le kullukose-insulin o loʻo faʻaaogaina i le va o fua o le 1: 2, faʻapea foʻi ma vaifofo Ringer-Lock, 0.9% sodium chloride solution, ma isi.

    A maeʻa le faʻapipiʻiina o le masini, faʻatautaia le leitio faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia le faiga o meafaigaluega, ma suʻesuʻeina le kulukose toto.

    A oʻo i le taimi o le faʻasologa, e faʻatulagaina le faʻamautuina o ponaivi o le ponaivi seia maeʻa faʻamalosia, ao faagasolo le taimi atoa o le togafitiga, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai tagata gasegase o le inisalini puupuu, lea e mafai ai e oe vave ona tali atu i faʻafitauli i le faʻaalia o le maʻisuka.

    I maʻi e maua i le maʻisuka tele, e le gata i le faʻavaeina o vaega ole vaega ole inisalini, e amata ile 2-3 aso pe a maeʻa le taotoga, e faʻatulaga lelei le toe faʻatulagaina o vaega seʻia maeʻa ona fetaui lelei ma toe faʻaleleia le autū o le vaega ma vaega atoa.

    E amata mai i le 1-2 aso i le maea ai o le taotoga, o vaega uma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua faʻataʻitaʻiina o se faigamalo malosi i le mamafa o le mamafa o le avega i le vaega o loʻo galue.

    O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le niumonia, faʻaleagaina o le cardiovascular system, o meaʻai, lea e taua tele i le i ai o le maʻisuka malosi.

    I le laasaga mulimuli o le osteosynthesis, o tagata gasegase ua siitia atu i le faiga masani mo le totogiina o le maʻisuka, toe foi atu i le faaaogaina o le inisalini faaumiumi po o le kulukose-o le faaitiitia o fualaau, faapea foi ma meaai.

    Mafuaaga o le faateleina o le pala o le ponaivi

    O le maʻisuka e aʻafia ai le aʻafia o le ponaivi, e mafua ai le faʻaumatiaga o le ponaivi, ma atili ai ona palasi ma pala.

    O le lisi o mafuaaga autu e suia ai le fausaga o le ponaivi e aofia ai:

    1. Laititi o Inisalini. O le leai o se ituaiga o hormone e tau atu ai i le faaitiitia i le faagasologa o le gaosiga o le palakene, e manaʻomia ai le ponaivi.
    2. Faʻateleina le toto suka. O maualuga maualuga e mafua ai se suiga i osteoblasts.
    3. Vitamin D i le tino. O le vailaʻau Vitamin D e faʻatagaina ona o le le lava o le insulin. A aunoa ma lea ituaiga o mea, e leʻo gaʻo le tino, ma o le a sili atu ona palasi ponaivi.
    4. Suiga i le toto toto. Afai e faaleagaina le toto, e le tuʻuina atu meaʻai paleni.
    5. Faʻailoa le mamafa o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le faʻaogaina o le tino. E mafai ona paʻu le paʻu.
    E tatau i tagata maʻi ona gauai atu i le puipuia o manua.

    O maʻi suka e tatau ona sili atu le gauai i le puipuia o soʻo se manuʻa. I le maʻisuka, o faʻafitauli e pei o le osteopenia ma le osteoparosis o loʻo agaʻi i luma i se maʻi. Faatasi ai ma le osteopenia, o le paʻu o le ponaivi ua faaitiitia, ma faatasi ai ma le osteoporosis, o le a mafai ona faateleina le vaivai o ponaivi.

    E taua le mafaufau faapea o se maʻi faaumiumi o le maʻisuka, o ia faailoilo e mafai ona faitio, aua o soʻo se manua e mafai ona tupu i se gau. I le tele o tulaga, e osofaʻia vae ma le sooga o le sulu. O le faagasologa o le fusia i itu uma e lua e umi.

    Osteopenia ma le osteoporosis

    Faatasi ai ma le osteopenia, o le gaʻo o le ponaivi o soo se ituaiga e faaitiitia. Faʻatasi ai ma le osteoporosis, o le faʻaitiitia o le ponaivi e tupu i le microarchitectonics vaivai.

    O ia ituaiga o le faʻaleagaina e mafua ai le faateleina o le vaivai o le ponaivi ma mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. O se faʻafitauli faʻapitoa o loʻo agaʻi i luma ma le matua ma o se tasi o mafuaʻaga autu o le le atoatoa lea e mafai ona oʻo atu i le oti.

    Fiafia e iloa! O le osteoporosis e agai i luma ma le maʻisuka aemaise lava i tamaitai ua matutua. O le tele o taimi, o fomaʻi ua maua i fafine ua silia ma le 60 tausaga.

    E taua le manatua o le osteoporosis e matautia, aua e tatau ona amata ona togafitiga i le amataga. O gau o soʻo se localization e mafai, ae o tapuvae ma lima e masani ona afaina, o le tagata maʻi e ono manua i le lima o le fafine. I le taimi nei, o le faʻavaeina o le osteoporosis i le maʻisuka e leʻo malamalama lelei i ai.

    Ae o mea nei e mafai ona galue i luga o le atinaʻeina o togafitiga:

    • le le lava le malosi o le faia o ponaivi,
    • faʻaleagaina faʻaleagaina
    • faʻatafunaga ogaoga, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o galuega,
    • faʻaitiitia le malosi o le faʻasagaga e faasaga i le talaaga o le faʻaleagaina faʻaumatia,
    • o se faaitiitia i le malosi o le faia o se aoaoga, faatasi ai ma se faaitiitia o le faafanoga.
    Mafuaʻaga o le ponaivi o ponaivi.

    O le aʻafiaga o se gau ma le faaumiumi o fusuaga o le ponaivi o le tino e mafai ona faateleina i lalo o le faatosinaga o itu nei:

    • muamua na mauaina ni fusi na faʻamauasoina ai ponaivi,
    • faʻamaʻi pipisi ma le gasegase poʻo le taimi o taotoga (i lalo o ia tulaga, o le togafitiga o le a faigata tele, e le tatau i le tagata maʻi ona teena le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina),
    • mauaina o se gau i le tulaga o le taufaasesega - o mea e gaosia i le metabolic e le faatagaina ai le toe faʻaleleia o auala e faʻamaeʻa atoatoa ai,
    • faaitiitia i faailoga puipui,
    • togafitiga o le masukoskeletal system.

    Fautuaga faʻasao

    O le faʻamalosia o ponaivi i le maʻisuka malosi o le a tuʻuina atu i fautuaga nei o loʻo iloiloina i le laulau.

    E faʻafefea ona faʻalauteleina le malosi o le ponaivi i le maʻisuka ma puipuia ai faʻalavelave
    FautuagaFaʻamatalagaAta ata
    Puipuiga o le maʻisuka faafitauliMuamua lava, o le tagata maʻi e tatau ona gauai atu i tulafono faavae o se olaga ola maloloina. E tatau i le tagata ona fetuunai le mamafa o le tino ma aveese le ava ma le vaisu o le nicotine. Soifua maloloina.
    Pule o suāuʻuO le mataituina pea o le suka i le fale o le a mafai ai ona e maua le taui aupito sili mo le maʻi. E taua le pulea o lou suka toto.
    Taumafa talafeagai ma paleniO se masani masani o le calcium tutusa ma le 1000 ma le 1500 mg e tatau ona i ai i le taumafataga o le maʻi. O le lisi e tatau ona aofia ai oloa nei:

    • falemaʻi ma meaʻai susu,
    • sami
    • musika
    • greens
    • nati
    • vela
    • fuamoa fuamoa
    • lafumanu.
    O meaai e tatau ona paleni.
    Lalata le laO ave o le la e maua ai le amataga o le faagasologa o le tuufaatasia o le vitamini D i luga o le paʻu. O le taele o le taele o le a aoga.
    Faateleina le gaioiga afiO le sogasoga, savali, aau, siva o le a manuia ai le tagata maʻi. O galuega o le taeao e aoga.

    I le maʻisuka, e le o se mea masani. O le lamatiaga o le vaitaimi toe faʻafouina e lava le taimi, ma o le aʻafiaga o manuʻa faʻaauau i lalo o ia aiaiga e tumau pea maualuga.

    E mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona gau. O le tagata maʻi e tatau ona nofouta i fautuaga e mautinoa ai lo latou lava saogalemu ma le faasaʻoina o taunuuga ma faʻafitauli o le maʻisuka. O le tau o le faatuai o manuʻa e mafai ona matua maualuga lava.

    Tuua Lau Faamatalaga