Amalil M: faatonuga mo le faʻaogaina ma le tuufaatasiga o le vailaʻau

Palama vali ata1 le.
mea gaosi:
glimepiride1 mg
metformin250 mg
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch, povidone K30, MCC, crospovidone, magnesium stearate
ata tifaga: hypromelilose, macrogol 6000, dioxide (E171), carnauba wax
Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
glimepiride2 mg
metformin500 mg
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch, povidone K30, MCC, crospovidone, magnesium stearate
ata tifaga: hypromelilose, macrogol 6000, dioxide (E171), carnauba wax

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

1 + 250 mg tablets: oval, biconvex, ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, togitogia i le "HD125" i le tasi itu.

2 + 500 mg tablets: oval, biconvex, ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, togitogiina i le "HD25" i le tasi itu ma tusi i luga o le isi.

Pharmacodynamics

Amaryl ® M o se vailaʻau faʻasolosolo faʻasolosolo, lea e aofia ai le glimepiride ma le metformin.

Glimepiride, o se tasi o mea gaosi a Amaril ® M, o se vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala, o se mafuaʻaga o le tolu tausaga o le sulfonylurea.

Glimepiride e faaosofia ai le puleaina ma le faamatuu atu o le inisalini mai suauu beta pancreatic (aafiaga pacreatic), faaleleia atili le lagona o le tino (maso ma le gaʻo) i le gaioiga o inisalini oona (aafiaga faaopoopo).

Aafiaga i le faʻaaogaina o le inisalini

O faʻamatalaga o le sulfonylureas faʻapupulaina le inisalini e ala i le tapunia o vaʻaia o le potassium e faalagolago i le ATP i le cytoplasmic membrane o suauu peta pancreatic. Faʻaiʻuina o vaʻalaʻau o le potassium, latou te mafua ai le faʻapoloaina o sela peta, lea e fesoasoani e tatala ai alalaupapa o le calcium ma faateleina ai le tafe o le calcium i totonu o siama.

Glimepiride, faatasi ai ma le maualuga o le fua faatatau, tuufaatasia ma taofia mai le pancreatic beta-cell protein (mole moleulamu 65 kD / SURX), lea e fesootaʻi atu i vaalele o le potassium e faalagolago i le ATP, ae e ese mai i le nofoaga o loʻo fusifusia ai dermonalurea sulfonylurea (o le protein ma le masini mole mole 140 kD / SUR1).

O lenei gaioiga e mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini e le exocytosis, ae o le tele o le faʻasaina o le inisalini e itiiti ifo nai lo le gaioiga masani (faʻaaoga masani) sulfonylurea (e pei o le glibenclamide). O le aʻafiaga faatosina o le glimepiride i luga o le siakiina o le inisalini e maua ai foi le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E pei foi o le natura o le sulfonylurea, ae i le sili atu o le glimepiride ua faʻailoa mai ai aafiaga faʻapitoa (faʻaitiitia o le insulin resistance, antiatherogenic, antiplatelet ma aafiaga antioxidant).

Faʻaaogaina o le kulukose mai le toto e ala i gaʻo (gaʻo ma gaʻo) e tupu i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa faʻafefe (GLUT1 ma GLUT4) o loʻo i totonu o siama. O le felauaiga o le kulukose i totonu o nei masini i le maʻisuka ituaiga 2 o se laasaga vave-tapulaa i le faʻaaogaina o le kulukose. Glimepiride vave faʻapupula le numera ma le gaioiga o le felaʻuaiga o kululako (GLUT1 ma le GLUT4), lea e oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose i gaʻo lautele.

Glimepiride ei ai sona malosi faʻalavelave i laina o K + e faalagolago ile ATP o cardiomyocytes. Pe a ave le glimepiride, e mafai ona puipuia le gafatia o le suia o le myocardium i le ischemia.

Glimepiride faʻateleina le gaioiga o le phospholipase C, lea e mafai ai ona faʻamaopoopoina le lipogenesis ma le glycogenesis i maso masi ma gaʻo gaʻo.

Glimepiride e taofiofia ai le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate e ala i le faʻateleina o le intracellular concentrations o le fructose-2,6-bisphosphate, lea e faʻalavelave ai le gluconeogenesis.

O le Glimepiride e faʻasaina ai le cyclooxygenase ma faʻaitiitia le liua o le arachidonic acid i le thromboxane A2, o se vaega taua o le tuufaatasiga o le platelet.

Glimepiride e fesoasoani e faaitiitia ai mea e maua ai le lipid, e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le lipid, lea e fesootaʻi ma lona aʻafiaga athegenic

O le Glimepiride e faʻapupulaina ai le anotusi o le alpha-tocopherol, o le gaoioiga o catalase, glutathione peroxidase ma superoxide dismutase, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻamaʻaloga oxidative i le tino o le maʻi, lea e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Hypoglycemic drug from group biguanide. E mafai ona faʻaaogaina lona faʻasologa o le hypoglycem pe afai o le faʻamalositino o le inisalini (tusa lava pe faʻaititia) e tausia. Metformin e leai sona aʻafiaga i suauu peta pancreatic ma e le faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini; i vailaau faʻapitoa, e le mafua ai le hypoglycemia i totonu o tagata.

E le o malamalama atoatoa le faiga o le gaioiga. E talitonuina o le metformin e mafai ona ono aʻafia ai aʻafiaga o le inisalini poʻo le faateleina o nei aʻafiaga i laufanua o le sami. Metformin faʻaleleia lagona o le tino i le inisalini e ala i le faʻateleina o le numera o faʻamaumauga o inisalini i luga o fao. E le gata i lea, o le metformin e taofia ai le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻavaeina o gaʻo gaʻo maualalo ma le gaʻo faʻamalolo, faʻaititia le faʻasalaga o triglycerides (TG) ma le LDL ma le VLDL i totonu o le toto. Metformin itiiti e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻaitiitia ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava. E faʻaleleia ai le fibrinolytic mea o le toto e ala i le taofiofia o se mea e faʻapipiʻi le plasminogen activator inhibitor.

Pharmacokinetics

Pe a ave i aso taʻitasi o le 4 mg Cmax i le plasma na oʻo i le 2.5 itula pe a uma le faʻafofoga tautala ma e 309 ng / ml, o loʻo i ai se sootaga vavalalata i le va o le toto ma le Cmax faʻapea foʻi i le va o le toto ma le AUC. Pe a faʻaaogaina le glimepiride ua maeʻa lona ola. O le taumafaina e leai sona aafiaga taua ile absorption, sei vagana ai sina faaletonu i lona saoasaoa. Glimepiride e faʻaalia i se tulaga maualalo Vo (pe a ma le 8.8 L), pe tutusa ma le voluma o le tufatufaina o albumin, o se maualuga maualuga o le fusifusia i protein plasma (sili atu i le 99%) ma le maualalo (e tusa ma le 48 ml / min).

A maeʻa se tasi o fualaau o le glimepiride, e 58% o le vailaau faʻasaina e maua e gaʻo (na o le metabolites) ma le 35% e ala i le inumaga. T1/2 i le plasma concentrations i le lauga e tutusa ma le tele o doses, e 5-8 itula. A uma ona ave le fualaau faasaina i tulaga maualuga, ona matauina lea o le fausaga o T1/2 .

I le mimi ma le feces, e lua le gasegase gasegase e iloa e mafua mai i le metabolism i le ate, o le tasi oi latou o le hydroxy, ma le lona lua o se gaʻo carboxy. A maeʻa le faʻafofogaina o le glimepiride, o le T1/2 o nei metabolites e 3-5 ma le 5-6 itula, i le faasologa.

Glimepiride ua faʻamalosi i le susu o susu ma ua sopoia le puipui o le placental. E ala mai i le BBB ona paʻu leaga. Faatusatusaga o le tasi ma le tele (2 taimi i le aso) o le pulea o le glimepiride e lei faaalia ai eseesega eseʻese i vaega o le pharmacokinetic, o la latou fesuiaiga i gasegase eseese na eseese. O le taua tele o le glimepiride na toesea.

I tagata gasegase eseese o le itupa ma isi vaitausaga, o vailaau o le pharmacokinetic i le glimepiride e tutusa. I tagata gasegase ua le atoatoa le galue (faatasi ai ma le maualalo o le creatinine), ua i ai se tulaga e faateleina ai le kilia o le glimepiride ma o se faaitiitia i lona avega masani i le toto, lea e ono mafua ona o le vave faaseeina o le glimepiride ona o lona taofiga i palatini plasma toto. O le mea lea, i lenei vaega o tagata gasegase e leai se isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻateleina o le glimepiride.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaogaina atoatoa mai i le meaʻai. O le leai o le metformin o le bio-avanoa o le 50-60%. Fmax (pe tusa o le 2 μg / ml poo le 15 μmol) i le plasma e ausia i le maea ai o le 2.5 itula. Faatasi ai ma le taumafaina o meaai, o le a faaitiitia le absorption o le metformin ma faagesegese.

Metformin vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma. E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. O le faʻasalaga i mataupu tau soifua maloloina e 440 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le creatinine), lea o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faʻamalosi tino. A maeʻa ona faʻafefiloi, meaʻai T1/2 e tusa ma le 6.5 itula. Faʻamatalaga faʻapitoa, e faʻatupulaia, o loʻo i ai se lamatiaga o le faʻateleina o fualaau faasaina.

Pharmacokinetics o Amaril ® M faatasi ai ma fua saʻo o le glimepiride ma le metformin

C tauamax ma le AUC i le taimi e ave ai se fualaau faʻamaʻi (pulu e aofia ai le glimepiride 2 mg + metformin 500 mg) e faʻafetaui ma le faʻaogaina o mea e faʻavaeina pe a faʻatusatusa i matātā tutusa pe a faʻaaogaina ia lava tuufaatasiga e avea o sauniuniga eseese (glimepiride tablet 2 mg ma metformin 500 mg papa) .

I le faʻaopoopoga, na faʻaalia ai le faʻaititia o fua-fuainumera i C.max ma le AUC o le glimepiride ma le faʻaopoopoga o lona fuainumera i sauniuniga tuʻufaʻatasiga faatasi ai ma fuataga tumau mai le 1 i le 2 mg ma se fua o le metformin (500 mg) i taimi uma o le tuufaatasiga o nei vailaʻau.

E le gata i lea, e leai ni eseesega eseese i le saogalemu, e aofia ai le faʻailoaina o ni mea e le manaʻomia, i le va o tagata o loʻo ave Amaril ® M 1 mg / 500 mg ma gasegase e ave Amaril ® M 2 mg / 500 mg.

Faailoga o Amaril ® M

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (e faaopoopo i mea taumafa, faamalositino ma le mamafa):

i le mataupu pe a le mafai ona ausia le pulea lelei e ala i le tuufaatasia o meaʻai, gaoioiga faaletino, paʻu o le mamafa ma le monotherapy ma le glimepiride poʻo le metformin,

pe a suia le fomaʻi togafitiga faʻatasi ma le glimepiride ma le metformin ma le tasi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Contraindications

ituaiga 1 maʻisuka

o se talafaasolopito o le ketoacidosis o le maʻisuka, ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka ma le muaʻi faʻasolosolo, gasegase gasegase pe gasegase masani,

hypersensitivity i le sulfonylurea o meaola, teuteu o le sulfonylamide po o bigowides, faʻapea foʻi ma soʻo se tasi o fualaau o fualaau faasaina,

gasegase ogaoga o le ate (leai se poto masani i le faʻaaogaina, e manaʻomia e nei tagata maʻi togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le saʻo lelei o le pulea),

maʻi faʻamaʻi toto (leai se poto masani)

o le gasegase o le tino ma le faaletonu (o le concentin creatinine concentration: ≥1.5 mg / dL (135 μmol / L) i tane ma le ≥1.2 mg / dL (110 μmol / L) i fafine pe faaitiitia le kiliata creatinine (faateleina lamatiaga o le acidosis lactic ma isi aafiaga o le metformin),

O tulaga faigata e mafai ai ona faʻaleagaina le toe faʻaaogaina o le tino (faamalolo, faʻamaʻi ogaoga, faʻalavelave, faʻaaogaina o vailaʻau o iodine, faʻafesoʻotaʻi le vaega "Faatonuga Faapitoa"),

o gasegase ogaoga ma gasegase e mafai ona mafua ai le hypoxia o le tino (fatu poʻo le faʻaleleia o le manava, gasegase ma le totogia o le myocardial, teʻi),

o se naunautaiga e atiaʻe le lactic acidosis, o se talafaasolopito o le lactic acidosis,

tulaga faigata (faʻamaʻi ogaoga, mumu, taotoga vaʻaia, faʻamaʻi ogaoga ma se fiva, septicmia),

vaivai, matelaina, ola i meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 cal / aso),

Malabsorption o mea taumafa ma fualaau faasaina i totonu o le vaega o meaʻai (faatasi ai ma le faʻalavelave i le intestinal, paʻu o le intestinal, manava, vomiting),

le solia o le taumafaina o mea taumafa ma fualaau faasaina i totonu o le vaega oona (faatasi ai ma le taofiofi o le intestinal, pala o le intestinal, manava, vomiting),

mea inu ava malosi, inu ava malolosi,

lactase le atoatoa, galactose o le le faapalepale, glucose-galactose malabsorption,

maʻitaga, fuafuaina o maitaga,

taimi e fafaga ai,

tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua (le lava le poto masani).

i tulaga o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia (tagata mamaʻi e le o naunau pe le mafai (sili ona masani ai tagata matutua) e galulue faʻatasi ma se fomaʻi, le lelei le 'ai, faʻavalea le' ai, fafaga meaʻai, tagata gasegase i le va o le tino ma le gaʻo, se fesuiaiga o mea taumafa, pe a inu pia o loʻo i ai le ethanol, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga o meaʻai, ma le gaʻo maʻi ma le fatugao, faatasi ai ma ni faaletonu o le endocrin, e le mafaamatalaina, t e pei o nisi o mea e le o iai i le thyroid, o le hormone deficiency i le pituitary tua poʻo le faʻaleagaina o le tino, e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate poʻo le faʻamalosia o faiga e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le toto glucose i le taimi o le hypoglycemia, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i taimi o togafitiga poʻo suiga i le olaga) i ia ituaiga o gasegase, sili atu le mataituina o le toto ma le faailoga o le kulukosemia ma faailoga o le hypoglycemia, e ono manaʻomia ai se fesuisuiai o le glimepiride poo le tino atoa togafitiga kemicheskoy)

faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (silasila "Fesootaiga"),

i le tagata matutua (e masani lava ona i ai le faʻaitiitia o le soymptomatic), i tulaga e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga, e pei o le amataina o fualaau faʻasaina poʻo togafitiga, faʻapea foi ma NSAID (faʻalavelave tele o le lactic acidosis ma isi aʻafiaga o le metformin),

pe a faʻatinoina le mamafa o galuega faaletino (o le aʻafiaga o le atinaʻe o le lactic acidosis pe a oʻo i le faʻateleina o le metformin),

pe a leai ni faailoga o tulafono faatonutonu faʻapitoa o le faʻaaogaina o meaola e tali atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia (i tagata matutua, ma le leaiva o le tino o le tino poʻo le togafitiga faʻatasi ma beta-blockers, clonidine, guanethidine ma isi sympatholics) (i totonu o ia maʻi, i le toto)

ma le le atoatoa o le glucose-6-phosphate dehydrogenase (i ia ituaiga o gasegase, pe a ave ni mea e maua mai le sulfonylurea, o le anemia hemolytic e mafai ona tupu, o le mea lea, e tatau ona mafaufauina le faaaogaina o isi vailaʻau o le hypoglycemic e le o sulfonylurea i nei maʻi).

Tina ma le lactation

Toto Faʻailoaina i le taimi o le maitaga ona o se aafiaga leaga i le atinaʻeina o intrauterine. O fafine ma fafine maʻitaga o loʻo fuafuaina se maʻitaga e tatau ona logoina o latou tausi soifua maloloina. I le taimi o le maʻitaga, o fafine e leai se metabolism o le carbohydrate, e tatau ona maua se togafitiga o le inisalini i meaʻai ma faamalositino le talafeagai.

Lactation. Ina ia aloese mai le taumafaina o le fualaau faasaina ma le susu o susu i le tino o le pepe, o fafine o loʻo susu susu e le tatau ona latou tagofia lenei fualaau faasaina. Afai e tatau ai, e tatau ona faasee atu le tagata maʻi ile togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o le glimepiride ma faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o isi mea e maua mai i le sulfonylurea, o le atinaʻega o aʻafiaga o loʻo mulimuli mai o le vailaʻau e mafai.

Mai le itu o le metabolism ma meaai: le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e mafai ona faʻaaogaina (e pei o isi sulfipyliaurea).O faʻafitauli o le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai le: maʻi tigaina, fiaʻai, faʻalavelave, vomiting, faʻafefefe, faʻalavelave, faʻalavelave i le moe, popolevale, faʻamalosi, faʻaitiitia le taimi o le mafaufau, faʻaitiitia le mataala, faʻanoanoa mafaufauga o le mafaufau, atuatuvalega, le mautonu, faʻaletonu le tautala, faʻaaliga, gatete, paresis, lagona le lelei, valevalenoa, leai se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, le fiafia, gaogao, moe ma le leai o se malamalama e oo i le manava, manava vaivai, bradycardia. I le faʻaopoopoga, o faailoga o le atinaʻeina o se tali faʻaferenesa i le hypoglycemia e mafai ona maitauina: faʻateleina le vevela, taofiofi o le paʻu, faateleina le popole, tachycardia, faateleina le toto toto, lagona o le faateleina o le fatu fatu, angina pectoris ma le arrhythmia. O le faʻataʻitaʻiga o se osofaʻiga o le maʻi maualuga o le hypoglycemia e mafai ona foliga tutusa ma le solia o le cerebral circulation. O faʻafitauli e toetoe lava a fofo i taimi uma pe a uma ona faʻaumatia le glycemia.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: faʻafitauli le vaaia (aemaise i le amataga o togafitiga ona o fesuiaiga i le toto o le kulukose).

Mai le vaega o meaʻai: taoto, vomia, atoatoa o le manava, tiga o le manava ma le manava.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: le faʻateleina o gaioiga o enzymes o le ate ma le gase o le galuega (pei o, cholestasis ma jaundice), faʻapea foi le hepatitis, lea e mafai ona alualu i luma i le toilalo o le ate.

Mai le toto totoʻa ma le faʻaogaina o le tino: thrombocytopenia, i nisi o tulaga - leukopenia, hémolyltic anemia poo erythrocytopenia, granulocytopenia, agranulocytosis poo pancytopenia. O le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le maʻi, e tatau ona talafeagai, talu ai o mataupu o le anemia aplastic ma le pancytopenia na faamaumauina i taimi o togafitiga ma sauniuniga sulfonylurea. Afai o nei mea tutupu, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma ia amata togafitiga talafeagai.

Mai le polokalame puipuia: faʻamaʻi poʻo le faʻaogaina o le tino (e pei o, sosolo, sulu, poʻo le kulus). O ia ituaiga o gaioiga e toetoe lava o taimi uma e faasolosolo malie ai, ae mafai ona alu i se tulaga ogaoga, ma le puupuu o le manava po o le faaitiitia o le toto, e oo atu i le atinaʻeina o le afaina anaphylactic. Afai o tupuga, faʻafesoʻotai se fomaʻi vave. E mafai ona maua i le cross-allergy ma isi sulfonylureas, sulfonamides poʻo mea faapena. Lapatitis vasculitis.

Isi: ata pueina, hyponatremia.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: lactic acidosis (silasila "Faatonuga Faapitoa"), hypoglycemia.

Mai le vaega o meaʻai: manava, gasegase, tiga o le manava, vailaina, faateleina o le gaosiga o le kesi, leai o le manaʻo - o le taatele masani ma metotherapy metformin. O nei faʻamaoniga e toetoe lava 30% sili atu ona masani ai nai lo tagata mamaʻi e faia se nofoaga, aemaise i le amataga o togafitiga. O nei faʻamaoniga e tele lava ina le tumau ma foia ei latou lava. I nisi o tulaga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino atonu e aoga I le taimi o aʻoga faʻapitoa, na faalēaogāina le metformin i le toeititi atoa le 4% o tagata gasegase e mafua mai i gaioiga mai le gastrointestinal tract.

Talu ai o le atinaʻega o faʻamaoniga mai le gastrointestinal tract i le amataga o togafitiga o le faalagolago lea i le toto, o latou faʻaaliga e mafai ona faaititia e ala i le faasolosolo malie ona faateleina o le fualaau ma ave le fualaau faasaina i meaai.

Talu ai o le manava ma / poʻo le faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaloina ma le le atoatoa o le tino, pe a oʻo mai, o le vailaʻau e tatau ona taofia mo se taimi le tumau.

I le amataga o togafitiga ma le metformin, e tusa ma le 3% o tagata gasegase e mafai ona maua se tofo le lelei poo le gaosiga o le gutu, lea e masani lava ona pasia.

I luga o le paʻu: erythema, vevela, vevela.

Mai le toto totoʻa ma le faʻaogaina o le tino: anaemia, leukocytopenia, poʻo le thrombocytopenia. E tusa ma le 9% o tagata gasegase na maua le monotherapy ma Amaril ® M, ma i le 6% o tagata gasegase na maua togafitiga ma metformin poo metformin / sulfonylurea, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le asymptomatic i vaega o vitamini B12 i le plasma o le toto (o le maualuga o le siama i le plasma toto e leʻi faʻaitiitia). E ui lava i lea, na o le megaloblastia anemia na faamauina ao aveina Amaril ® M, ma e leai se faateleina o le aʻafiaga o le neuropathy. O le mea lea, e talafeagai le mataituina o le vitamin B.12 i le plasma o le toto (atonu e manaʻomia ai le tausia o le vitamini B mo le taimi ole matuaeral12).

Mai le ate: gaioiga o le ate.

O mataupu uma o le tupuga mai o mea na tutupu i luga poʻo ni isi faʻafitauli matuia e tatau ona lipotia vave i le fomaʻi. Ona o le mea moni o nisi o gaioiga le manaomia, e aofia ai. o le a mafua ai ona faʻamaonia le fomaʻi e uiga ia i latou ma taofi le faʻaleleia atili o le vailaau faʻasaina aʻo lei mauaina ni faatonuga mai le fomaʻi. O ni faʻafitauli le faʻafuaseʻi i le Amaryl ® M, sei vagana ai faʻamatalaga ua leva ona iloa i le glimepiride ma le metformin, e leʻi maitauina i le taimi o tofotofoga i le vasega I ma le vaega III faʻamalamalamaina avanoa.

O le aveina o se tuufaatasiga o nei vailaau e lua, i le tulaga o se tuufaatasiga saoloto e faia i sauniuniga eseese o le glimepiride ma le metformin, ma o se vailaau tuufaatasi faatasi ai ma vailaau tumau o le glimepiride ma le metformin, e fesootai ma uiga tutusa o le saogalemu e pei o le faaaogaina o nei fualaau faasaina eseese.

Fegalegaleaiga

Afai o se tagata maʻi o loʻo tago i le glimepiride o loʻo faʻamaonia pe faalēaogāina i le taimi lava e tasi, o isi vailaʻau e mafai ona le gata o se faʻalauteleina ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride. E tusa ai ma le aafiaga i le glimepiride ma isi sulfonylurea, e tatau ona mafaufauina fegalegaleaiga fualaau faasaina i lalo.

Faʻatau ai fualaau faasaina o loʻo avea ma faʻalavelave poʻo le faʻatagaina ole CYP2C9

Glimepiride e maua i le cytochrome P450 CYP2C9. O le mea e iloa ai o lona metabolism e aʻafia i le faʻaaogaina o le CYP2C9, e pei o le rifampicin (o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic o le glimepiride pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le CYP2C9 ma le faʻalavelave faʻalavelave o le hypoglycemia pe afai e faʻamalo le CYP2C9 e aunoa ma le faʻamautuina o le glimepiride) ma le CYP2C9 (e pei o le faateleina o le fluconazole o le atinaʻeina o le hypoglycemia ma aʻafiaga o le glimepiride pe a faʻaaogaina faʻatasi ma nei fualaau faʻasaina ma le aʻafiaga o le faʻaititia o le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride ma leai ni inhibitors CYP2C9 e aunoa ma le toe fetuunaiga o le glimepiride).

I fualaau faasaina e faaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic

Inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemous, o le inocitors ACE, allopurinol, anabolic steroids, hormones male sex, chloramphenicol, coumarin anticoagulants, cyclophosphamide, disopyramide, phenfluramine, pheniramidol, fibrates, fluoxetine, azolinofluoromethanes, azolinofluorides, azolinofluoromethanes (faatasi ai ma le tausiga o matua i tulaga maualuga), phenylbutazone, probenecid, antimicrobial agents o le vaega o solo, salicylate, sulfinpyrazone, sulfonamide, tetracyclines, tolu okvalin, trofosfamide, azapropazone, oxyphenbutazone.

O le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i luga ma le glimepiride ma le aʻafiaga o le faʻaosoosoina o le pulea lelei pe a faʻamaofiofia e aunoa ma le faʻaleleia o le glimepiride.

Faʻatasi ai ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaoga o le hypoglycemic

Acetazolamide, barbiturates, GCS, diazoxide, diuretics, epinephrine poʻo sympathomimetics, glucagon, laxatives (faʻatasi ma le faʻaaoga umi), acidic nicotinic (i mea maualuga), estrogens, progestogens, phenothiazines, phenytoin, rifampicin, hormones thyroid.

O le aʻafiaga o le faʻamalosia o le pulea lelei o le faʻaaogaina o le glimepiride faatasi ai ma fualaau o loʻo i luga ma le aʻafiaga o le hypoglycemia pe afai e faalēaogāina e aunoa ma le faʻamautuina o le glimepiride.

I fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic

Histamine H faalavelave2talini, clonidine ma reserpine.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina, o le faateleina ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le glimepiride e mafai. O le mataʻituina lelei o le toto o le kulukose toto e manaʻomia.

Beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine e avea ma se taunuuga o le taofia o tali a le tino popole popole i le tali atu i le hypoglycemia e mafai ona faia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia sili atu ona le vaaia i le maʻi ma le fomaʻi ma siitia ai le tulaga lamatia o lona tupu.

Faatasi ai ma sui o le alofa mutimutivale

Latou te mafaia ona faʻaitiitia pe taofia le tali atu o le tino popole popole i le tali atu i le hypoglycemia, lea e mafai ai ona faʻaalia le atinaʻeina o le hypoglycemia e le o vaaia i le maʻi ma le fomaʻi ma mafua ai ona lamatia lona tulaga.

O le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona le mautonu pe faʻavaivaia pe faʻalauteleina le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

Faatasi ai ma ni mea e le masani ai, e maua mai i le coumarin

Glimepiride e mafai ona faʻaleleia ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o mea e le faʻaogaina tuusaʻo, faʻamatalaga o le coumarin.

I le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻalautele, aemaise lava i le tulaga o le lafoaia poʻo le le lava o mea taumafa, o le i ai o le le mafaia o le ate. Alcohol (ethanol) ma vailaʻau oona e tatau ona aloese.

Faatasi ai ma iodine e aofia ai sooga eseese

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o iodine e aofia ai le vavalalata, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le metformin ma le faateleina o aʻafiaga o le siako. Metformin e tatau ona faamutaina ao lei faia le suʻesuʻega poʻo le taimi o suʻesuʻega ma e le tatau ona toe faʻaaoga i totonu o le 48 itula i le taimi o le suʻesuʻega.

Faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻaleagaina (gentamicin)

Faateleina le lamatiaga o le lactic acidosis (tagai "Faatonuga Faapitoa").

Faʻatasiga o fualaau faʻasaina ma le metformin e manaʻomia ai le faʻaeteete

Faʻatasi ma corticosteroids (faʻaogaina ma faʻaaogaina i le lotoifale), beta2-o mea e faʻamalosi ai ma togafitiga e maua ai le gaioiga o le loto. O le tagata maʻi e tatau ona logoina le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i le toto, aemaise i le amataga o le faʻasologa o togafitiga. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o fua o le togafitiga o le hypoglycemies i le taimi o le faʻaaoga poʻo pe a uma le faʻamalolo o fualaau ua taua i luga.

Faʻatasi ma le au ACE

E mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le kulukose i le toto. O le fetuunaiga o le togafitiga o le hypoglycemic atonu e manaʻomia i le taimi o le faʻaaogaina poʻo le maeʻa foi o le faʻamavaeina o le initaneti ACE.

I fualaau faasaina e faaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic metformin: insulin, sulfonylureas, steroids, guanethidine, salicylates (acetylsalicylic acid, ma isi), beta-blockers (propranolol, etc.), inhibitors MAO

I le tulaga o le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina ma le metformin, o le mataituina ma le totoʻa o le tagata maʻi ma le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e talafeagai, talu mai o le faʻaleleia atili o le malosi o le hypoglycemic o le glimepiride e mafai.

I fualaau e faʻavaivaia ai le faʻaleagaina o le metformin: epinephrine, corticosteroids, hormones thyroid, estrogens, pyrazinamide, isoniazid, acidic nicotinic, phenothiazine, thiozide diuretics ma togafitiga o isi vaega, faʻamatalaga tuʻu, phenytoin, sympathomimetics, faʻalavelave faʻafefeteina

I le tulaga o le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina ma le metformin, o le mataituina ma le totoʻa o le tagata maʻi ma le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e talafeagai, talu mai vaivai vaivai o le aafiaga o le hypoglycemic.

Fegalegaleaiga e mafaufau ai

I suʻesuʻega a le falemaʻi i luga o fegalegaleaiga a le metformin ma le furosemide i le taimi na ave muamua ai i le au volenitia soifua maloloina, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e afaina ai a latou vailaʻau o vailaʻau. Furosemide na faateleina Cmax metformin i le plasma e 22%, ma le AUC - pe tusa ma le 15% e aunoa ma ni suiga iloga i le faʻagaogaina o le metformin. A faʻaaogaina i le metformin Cmax ma le AUC o le furosemide na faaitiitia i le 31 ma le 12%, i le faasologa, faatusatusa i le monetherapy furosemide, ma o le afa-ola mulimuli na soloia e 32% e aunoa ma ni suiga taua i le faamatuu atu o le furosemide. O faʻamatalaga e uiga i fegalegaleaiga o le metformin ma le furosemide ma le umi faʻaaogaina e le o maua.

I suʻesuʻega suʻesuʻega o fegalegaleaiga a le metformin ma le nifedipine ma se tasi o fuainumera o tagata volenitia maloloina, na faaalia ai o le faʻaaogaina o le nifedipine e faateleina Cmax ma le AUC o le metformin i le plasma toto e 20 ma le 9%, i le faasologa, ma faateleina ai le aofaiga o le metformin e faʻamalosi e fatugaʻo. Metformin e itiiti sona aafiaga ile pharmacokinetics o le nifedipine.

I fualaau oona (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin)

O vailaau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamalosi i le pulelaʻau i totonu o le fatugaʻo e mafai ona mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le metformin ona o le tauvaga mo le telefoni feaveaʻi o felaʻuaiga. O sea fegalegaleaiga i le va o le metformin ma le simetidine tautala na maitauina i le au vailaau maloloina i suʻesuʻega o le fegalegaleaiga o le metformin ma le cimetidine i le tasi ma le tele o le faaaogaina, lea e 60% le maualuga o le maualuga o plasma ma le maualuga o le metformin i le toto ma le 40% o le plasma ma le AUC atoa metformin. Faatasi ai ma se fuataga se tasi, e leai ni suiga i le afa-ola. Metformin e leʻi afaina ai le pharmacokinetics o le cimetidine. E ui i le mea moni o nei fegalegaleaiga e tumau pea le manino (sei vagana ai simetidine), o le mataituina ma le totoa o tagata gasegase e tatau ona faamautuina ma suia le metformin ma / poo le fualaau faasaina e tatau ona faia i le tulaga o le vaavaaiga tutusa o fualaau faasaina ua aveesea mai le tino e le faiga faalilolilo o le fatu vavalalata o fatugaʻo.

Faʻatasi ai ma le propranolol, ibuprofen

I le aufaigaluega volenitia i suʻesuʻega i se tasi o fua o le metformin ma le propranolol, faapea foi le metformin ma le ibuprofen, e leai se suiga oa latou vaega o le pharmacokinetic.

Tosiga ma le pulega

I le avea ai o se tulafono, o le fualaau o Amaril ® M e tatau ona fuafuaina e le faʻamoemoe o le kulukose i le toto o le maʻi. O le laʻititi aupito sili ona maualalo e lava e tatau ai ona faʻaaogaina le tatau ona faʻaaogaina le metabolic.

I le taimi o togafitiga ma Amaril ® M, e tatau ona fuafua i taimi uma le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. E le gata i lea, o le siaki faifaipea o le pasene o hemoglobin glycosylated i le toto ua fautuaina.

Faʻaaoga le lelei o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, lafoaʻi le isi fualaau o loʻo sosoo mai, e le tatau ona faʻateleina e le faʻaaoga mulimuli ane o se fua maualuga.

O gaioiga a le tagata gasegase pe afai e tago i le fualaau (aemaise lava, pe a fuʻe le isi fualaau poʻo le faʻamaʻeina o meaai), poʻo i tulaga e le mafai ai ona tagofia le vailaʻau, e tatau ona talanoaina muamua e le maʻi ma le fomai.

Talu ai ona o le faaleleia o le puleaina o le gataifale e fesootaʻi ma le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini, o le manaomia mo le glimepiride atonu e faaitiitia i taimi o togafitiga ma Amaril ® M. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona vave faʻaitiitia le fualaau poʻo le taofi le ave o Amarila ® M.

E tatau ona ave le vailaʻau 1 pe 2 taimi i le aso i le taimi o taumafataga.

O le fua aupito maualuga ole metformin ile fua ole 1000 mg.

Le fua faatatau maualuga o aso taitasi: mo le glimepiride - 8 mg, mo le metformin - 2000 mg.

E naʻo se numera toʻalaiti o tagata gasegase e sili atu le aoga i aso taitasi o le glimepiride sili atu i le 6 mg.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le fua muamua o le Amaril ® M e le tatau ona sili atu nai lo aso taitasi o le glimepiride ma le metformin ua uma ona ave e le tagata maʻi. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le tuufaatasia o sauniuniga a tagata taitoatasi o le glimepiride ma le metformin ia Amaril® M, o lona fuainumera ua fuafuaina i luga o le faavae o le muamua o fua o le glimepiride ma le metformin o ni sauniuniga eseese.

Afai e tatau ona faʻaititia le fualaau, o le fua o aso taitasi o Amaril ® M e tatau ona faʻasalaina i ni mea na o le tasi le laulau. Amalil ® M 1 mg / 250 mg poʻo le 1/2 papa. Amaril ® M 2 mg / 500 mg.

Umi o togafitiga. E masani ona faia se togafitiga ma Amaril ® M mo se taimi umi.

Faatonuga faapitoa

Laosis acidosis e seasea ae matautia (i le maualuga o le tino i le leai o se togafitiga talafeagai) faʻalavelave faʻasolosolo, lea e atiina ae ona o le fausiaina o le metformin i le taimi o togafitiga. O mataupu o lactic acidosis ma le Metformin na maitauina e masani lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faaletonu ogaoga. O le aʻafiaga o le lactic acidosis e mafai ma e tatau ona faaititia e ala i le iloiloga o le iai o isi mea lamatia e aʻafia ai le faamaʻi lectic acid i tagata mamaʻi, e pei o le maʻisuka malosi, ketoacidosis, anapogi umi, inu malosi o le ethanol, gase ate, ma tuutuuga eo faatasi ma hypoxia.

Lactic acidosis e mafua mai i le puupuu o le manava o le tino, tiga o le tino ma le maalili, faatasi ai ma le alualu i luma o coma. O faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega a le fale suesue o se faateleina i le maualuga o le lactate i le toto (> 5 mmol / l), o le faʻaitiitia o le toto pH, o le solia o le paleni vai-electrolyte faatasi ai ma le faateleina o le tulaga o le anion ma le lactate / pyruvate ratio. I mataupu pe a fai o le metformin o le mafuaʻaga o le lactic acidosis, o le plasma concentration of metformin e masani lava> 5 μg / ml. Afai e masalomia le siako acid, o le metformin e tatau ona taofi vave ma e tatau ile falemaʻi i le taimi lava e tatau ai ile falemaʻi.

O le tele o lipoti na lipotia mai o le acidosis lactic i tagata mamaʻi e maua le metformin e maualalo (e tusa ma le 0.03 mataupu / 1000 tagata maʻi-tausaga).

O lipoti na lipotia mai e masani lava o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ma le le atoatoa, e aofia ai , faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻapopoa o le tino, e masani lava ona i ai i le tele o tulaga faʻalavelave e manaomia ai togafitiga faafomaʻi ma togafitiga faʻapitoa.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le siako acidosis e faʻapupulaina ai le mamafa o le le atoatoa ma le matua. E ono mafai ona faʻaitiitia le siakiina o le lactic acid i le taimi e ave ai le metformin ma le siakiina e le aunoa o le galu ma le faʻaaogaina o metotia aupito sili ona aoga. Mo le mafuaʻaga lava lea, i tulaga e fesootaʻi ma le hypoxiaia poʻo le faʻamalalaina, e tatau ona aloese mai le tagofia o lenei vailaʻau.

I le avea ai o se tulafono, ona o le mea moni o le gase o le gaio e mafai ona faʻatapulaʻaina le excretion o le lactate, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo tagata mamaʻi i faʻamaʻi o le ate poʻo le falesuesue.

E le gata i lea, e tatau ona faamutaina le vailaʻau mo le taimi nei aʻo leʻi faia ni suʻesuʻega x-ray faatasi ai ma le pulea lelei o vailaau o iodine ma le vavalalata.

E masani lava, e tupu lemu le lactic acidosis ma e faʻaalia mai i faʻamaoniga e le faʻapitoa, e pei o le le lelei o le soifua maloloina, myalgia, faaletonu o le respiratory, faateleina o le moe ma le gasegase o le gastrointestinal. Faʻatasi ai ma le acidosis faʻapitoa, le maalili, ma le faʻaitiitia o le toto ma le malosi o le bradyarrhythmia e mafai. E tatau i le tagata maʻi ma le fomaʻi ona iloa le taua o nei faʻaʻailoga. O le tagata maʻi e tatau ona faatonuina e vave ona logoina le fomaʻi pe afai e tupu ia faailoga. O le faamaninoina o le siama o le lactic acidosis, e tatau ai ona fuafua le maualuga o le eletise ma ketones i le toto, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, toto pH, le maualuga o lactate ma le metformin i le toto. O le anapogi plasma lactate lactate concentration in fasting blood plasma lactate concentration in fasting vein blood, beyond the upper normal range, but below 5 mmol / L in patients taking metformin, does not indicate the acidic lactic acid, its growth can be explained by other mechanisms, such as poorly controlled diabetes or obesity, physically aggressive avega poʻo faʻasologa faʻapitoa i le taimi o le sampling toto mo le suʻega.

O le i ai o le siako lactic i se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma le acidosis metabolic i le leai o ketoacidosis (ketonuria ma le ketoneemia) e tatau ona faia.

Lactic acidosis o se tulaga ogaoga e manaomia ai togafitiga faafomaʻi. I le tulaga o le lactic acidosis, e tatau ona e vave taofia le tagofia o lenei vailaau faʻataʻitaʻi ma faʻagasolo i le lagolagosua lautele. Ona o le mea moni, o le metformin ua aveesea mai le toto e faʻaaoga ai le toto ma le faʻamalologa e oo atu i le 170 ml / minute, e fautuaina, pe a leai e leai ni mea faʻavevesi o le hemodynamic, vave faʻavavelaina e aveese ai metformin ma lactate. O ia ituaiga faiga e masani lava ona oʻo atu ai i le vave ona mou atu o faʻaʻailoga ma toe faʻaleleia.

Mataituina le aoga o togafitiga

O le aoga o soʻo se togafitiga o le hypoglycemic e tatau ona mataʻituina e ala i le siakiina i lea taimi ma lea taimi le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycosylated i le toto. O le sini o togafitiga o le faʻamaonia lea o nei faailo. O le faʻasalaga o le hemoglobin glycosylated e mafai ai le suʻesuʻega o le pulea o le glycemic.

I le vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lelei ona o le lamatiaga o le hypoglycemia, aemaise lava i le faateleina o le aʻafiaga o lona atinaʻe (tagata mamaʻi e le o naunau pe le mafai ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e masani lava o tagata matutua matutua, le lelei o mea taumafa, faʻatasi ai ma se vaʻavaʻaʻiga i le va o le tino ma gaioiga o le gaʻo, faatasi ai ma suiga i meaʻai, ma le faʻaaogaina o le ethanol, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga o taumafataga, ma le le atoatoa o le galuega, ma le faʻaleagaina tele o le ate o le ate, ma le maualuga o Amaril ® M, faatasi ai ma le le mautonu o le tino o le endocrine (mo se faataitaiga, o nisi o mea e le o iai i le vevela ma le hormones o le pituitary o le tua po o le cortex adrenal, ao faaaogaina nisi o fualaau oona e aafia ai le metabolism (see "Interaction ").

I ia tulaga, o le mataituina ma le totoa o le toto o le kulukose toto e talafeagai. O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i nei tulaga lamatia ma uiga o le hypoglycemia, pe afai ei ai. Afai ei ai aʻafiaga faʻafitauli mo le hypoglycemia, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole fomaʻi ole vailaʻau poʻo togafitiga uma. O lenei auala e faʻaaogaina i soo se taimi lava e atiaʻe ai se maʻi i le taimi o togafitiga poʻo se suiga i le olaga o le tagata maʻi. Faailoga o le hypoglycemia, o le atagia o le tulafono faatonutonu o le antihypoglycemic i le tali atu i le atiaʻeina o le hypoglycemia (tagai i le "Aafiaga o le aʻafiaga"), e ono le faʻailoaina pe ua toesea foi pe a fai e tupu malie le hypoglycemia, faapea foi ma tagata matutua, ma le neuropathy o le tino autonomous system poo le tutusa foi togafitiga ma peta-blockers, clonidine, guanethidine ma isi sympatholytics.

E toetoe lava o taimi uma lava, e mafai ona vave taofia le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o gaʻo (glucose poʻo suka, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka, sua sua suamalie o loʻo iai le suka, lauti ma le suka, ma isi). Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau i le tagata maʻi ona sili atu i le 20 g suka. Atonu e manaʻomia e ia le fesoasoani mai isi e aloese ai mai faʻafitauli. Sugar substitutes e le aoga.

Mai i le poto masani ma isi sulfonoylurea o fualaau faasaina, ua iloa ai, e ui lava i le vave amataina o mea na faia, e mafai e le hypoglycemia ona toe maua. O le mea lea, e tatau ona mataituina lelei tagata mamaʻi. O le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia e manaʻomia vave togafitiga ma togafitiga faafomaʻi, i nisi tulaga, togafiti togafiti.

E taua le tausisia o le glycemia faʻatasi ma le fesoasoani o mea faigata: mulimuli i se taumafataga ma faʻatinoga faʻamalositino, faʻaitiitia le mamafa o le tino, ma pe a tatau ai, faʻaaoga masani o vailaau faʻasaina. E tatau ona logoina tagata maʻi i le taua o le mulimulitaia o se faʻasologa o mea taumafa ma faamalositino masani.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le kulukose o le toto e le atoatoa e aofia ai le oliguria, fiainu, fia inu malosi, paʻu vevela, ma isi.

Afai e togafitia le tagata maʻi e se fomaʻi e le o togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, falemaʻi, faalavelave faʻafuaseʻi, manaʻoga mo se asiasiga i le fomaʻi i le aso, etc.), e tatau i le tagata maʻi ona logo ia te ia le faʻamaʻi ma togafitiga o le maʻisuka.

I tulaga faigata (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave, taotoga, faʻamaʻi pipisi ma fiva), o le pulea lelei o le manava, ma se suiga lē tumau i le togafitiga o le inisalini e ono manaʻomia ina ia mautinoa ai le pulea lelei ole tino.

Totoina o mea faigaluega

E iloa lelei o le metformin e mafua mai i fatugaʻo. Ona o le faaletonu o le tino, o le lamatiaga o le faaputuga o le metformin ma le atinaʻe o le lactic acidosis e faʻapupula. O le mea lea, pe a sili atu le maualuga o le creatinine i le toto e sili atu i le maualuga o le matua o le masani, e le fautuaina lenei fualaau faasaina. Mo tagata matutua, e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete o le fua o le metformin ina ia mafai ai ona filifili le fua pito sili ona aoga, pei faatasi ai ma le matua, faʻaititia le galuega fatugao. O galuega a Renal i tagata matutua matutua e tatau ona siakiina e le aunoa ma, i le avea ai o se tulafono, e le tatau ona faateleina le fua o le metformin i lona maualuga pito i aso taitasi.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le gaʻo poʻo le faʻamalosi o le metformin, pe mafua ai suiga taua i hemodynamics.

O suʻesuʻega X-ray ma le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine (faʻaʻataʻitaʻiga, urography e le afaina, o le cholangiography oona, angiography ma le calculation calculation (CT) e faʻaaogaina ai se sui vaʻaia): o mea vaʻaia e aʻafia ai le iodine e faʻamoemoe mo suʻesuʻega e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tino, atinaʻe o le faamaʻi lactic i tagata mamaʻi na faia le metformin (silasila "Contraindications").

O le mea lea, afai ua fuafuaina e faia se suʻesuʻega, e tatau ona faalēaogāina Amaril ® Mūlū aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga ma e le toe faafouina i le isi 48 itula i le maeʻa ai o le faʻataʻitaʻiga.

Tuutuuga e mafai ai ona maua le hypoxia

Faʻavaivaia pe faateia i soʻo se afuaga, gau o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial, ma isi tulaga o loʻo taʻua i le hypoxemia o le tino ma le hypoxia e mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le tino ma faateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid. Afai e maua e nei tagata gasegase nei fualaau faasaina, e tatau loa ona latou faamutaina le fualaau faasaina.

Faʻatasi ai ma soʻo se togafitiga togafitiga, e tatau ona taofi le togafitiga i lenei vailaʻau i totonu o le 48 itula (sei vagana ai ni faʻalavelave laiti e le manaʻomia ai faʻasalaga i luga o le taumafa ma le vai), o le togafitiga e le mafai ona toe faʻafouina seia oʻo ina toe faʻaleleia le gaʻoina ma toe faʻaaogaina le galuega.

Ava malosi (meainu ei ai le ethanol)

Ua iloa le Ethanol e faʻaleleia le aʻafiaga o le metformin i luga o le metabolism lactate. O le mea lea, e tatau ona lapatai tagata mai le inu o meainu e aofia ai le ethanol aʻo ave lenei fualaau faasaina.

Galuega gaʻo maʻi

Talu ai ona o nisi tulaga, na fesootaʻi le acidosis lactic i le gase o le gaio, pei o se tulafono, o tagata mamaʻi ma faʻamaʻi o le ate poʻo le falesuesue e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Suiga i le falemaʻi o se tagata maʻi na maua muamua le maʻisuka

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e masani ona puleaina e le faʻaaogaina o le metformin, e tatau ona suʻe vave, aemaise lava i se maʻi vaivai ma le le amanaiaina, e faʻamaʻo ai le ketoacidosis ma le lactic acidosis. O le suʻesuʻega e tatau ona aofia ai: o le filifiliga o eletise eletise ma tino o le ketone, totoga o le glucose toto ma, pe a tatau ai, toto pH, toto totoga o lactate, pyruvate ma metformin. I le i ai o soʻo se ituaiga o acidosis, e tatau loa ona faʻaumatia loa lenei vailaʻau ma isi vailaau faʻasaina e faʻatonuina e tausisia ai le pulea o le glycemic.

Faamatalaga o maʻi

E tatau ona logoina tagata maʻi i le ono lamatia ma le lelei o lenei fualaau faasaina, faapea foi ma isi togafitiga togafitiga. E tatau foi ona manino le faamaninoina o le taua o le mulimulitai i taiala o taumafa, faia o gaoioiga masani ma ia mataituina pea le mamafa o le kulukose i totonu o le toto, hemoglobin glycosylated, galuega toega ma nofoaga faasao, faapea foi le lamatiaga o le faatupuina o le hypoglycemia, o ona faailoga ma togafitiga, faapea foi tuutuuga e faʻatatau i lona atinaʻe.

Vitamin B Concentration12 i totonu o le toto

Faʻaitiitia le Vitamini B12 i lalo ifo o le masani i le toto toto i le leai o ni faʻamaoniga o le tino na matauina i le tusa ma le 7% o tagata gasegase e ave Amaril ® M, e seasea lava ona faʻatasi ma le anemia pe a faalēaogāina lenei vailaau pe a faʻaaogaina le vitamini B12 sa vave ona toe suia. O nisi tagata (le lava po o le tagofia o le vailaʻau B12) na mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le vaitamini B12. Mo ia ituaiga o gasegase, masani, i 2-3 2-3 tausaga, o le fuafuaina o le vailaʻau vitamin B i totonu o le toto e ono aoga.12.

Faʻafoega o le puipuiga o togafitiga

Hematological parameter (hemoglobin or hematocrit, counting erythrocyte) ma le galuega toe fausiaina (concentin concentinine concentration) e tatau ona mataituina ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga i tagata gasegase e masani ona faia i le tino, ma ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata mamaʻi i le concentinine concentration toto i le pito i luga o masani ma tagata matutua. Afai e manaʻomia, o le tagata maʻi e faʻaalia le suʻega tatau ma togafitiga o soʻo se suiga faʻapitoa. E ui i le mea moni o le atinaʻeina o le anemia megaloblast e seasea ona matauina pe a oʻo i le metformin, pe a masalomia, e tatau ona faia se suʻega e le aʻafia ai le toesea o le vitamini12.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo isi auala. O le gasegase o le tagata maʻi e mafai ona faʻaleagaina ona o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, aemaise lava i le amataga o togafitiga pe a maeʻa suiga i togafitiga, poʻo le faʻaaoga sese o fualaau faasaina. E mafai ona aafia ai le malosi e manaʻomia e ave ai taavale ma isi masini. E tatau i tagata maʻi ona lapatai mai e uiga i le manaʻomia ona faʻaeteete pe a ave taavale afi, aemaise lava i le tulaga o le taumafai e atiaʻe le hypoglycemia ma / poʻo le faʻaitiitia o le mamafa o ona tagata muamua.

Le aʻafiaga o le vailaʻau i le tino o le maʻi

O le glimepiride o loʻo iai i totonu o le vailaʻau e aafia ai le tino o le pancreatic tissue, auai i le faagasologa o le faatonutonuina o le gaosiga o le inisalini, ma fesoasoani i lona ulu atu i le toto. O le faʻaaogaina o le inisalini i le plasma toto e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le tino o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o le glimepiride e faʻagaoioi ai le faagasologa o le felauaiga o le calcium mai le plasma o le toto i sela o le pancreatic. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le malosi o le vailaau faʻasaina i luga o le fausiaina o ni atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto o le faʻamaʻaloga faʻavae na faavaeina.

Metformin o loʻo iai i totonu o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i le tino o le tagata maʻi. O lenei vaega o le vailaʻau e faʻaleleia ai le toto i totonu o le ate ma faʻaleleia ai le liua o le suka e ala ile ate i le kulukose. E le gata i lea, o le metformin ei ai lona aafiaga aoga i le ave o le kulukose mai le plasma toto e siama maso.

O le faʻaaogaina o Amaril M i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai i le faagasologa o le togafitiga ina ia i ai se aafiaga sili atu ona taua i le tino pe a faʻaaoga fua o fualaau oona.

O lenei mea moni e leai sona taua tele mo le faatumauina o le tulaga masani o le tulaga o galuega a tino ma tino o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Amaryl m o loʻo taʻu manino mai ai ua faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaaogaina i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 i le tagata maʻi.

O le vailaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e fuafua i le tele o le kulukose i le plasma toto. E fautuaina, faʻaaogaina o nei mea faʻapitoa e pei o Amaril m, e faʻamaonia ai le laʻititi o le fua o le vailaʻau e tatau ai ina ia maua ai le maualuga o le faʻamalosi manuia.

E tatau ona ave le vailaau ile 1-2 taimi ile aso. E sili ona lelei le ave o fualaau i meaai.

Ole fua pito i maualuga o le metformin i se tasi o fualaau e le tatau ona silia le 1000 mg, ma le glimepiride 4 mg.

O aso uma o nei gaʻo e le tatau ona sili atu i le 2000 ma le 8 mg, i le faasologa.

A faʻaaogaina se vailaʻau e aofia ai le 2 mg glimepiride ma le 500 mg metformin, o le numera o laʻau e ave i le aso e le tatau ona sili atu i le fa.

O le aofaiga atoa o fualaau faasaina i aso taitasi e vaevaeina i ni atopa se lua o papa e lua mo fualaau.

Pe a liliu le tagata maʻi mai le faia o ni sauniuniga e aofia ai le glimepiride ma le metformin i le aveina o le fualaau tuufaatasi a Amarila, o le fualaau o le ave o fualaau faasaina i le taimi muamua o le togafitiga e tatau ona itiiti.

O le vailaau o le vailaʻau faʻatauina e pei o le fesuiaiga i le vailaʻau tuʻufaʻatasia ua faʻafetaui e tusa ai ma se suiga i le maualuga o le suka i le tino.

Ina ia faʻateleina fua o aso taitasi, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina se vailaau faʻasaina e aofia ai le 1 mg o le glimepiride ma le 250 mg o le metformin.

Togafitiga ma lenei fualaau faasaina e umi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o tulaga nei:

  1. o le tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1.
  2. O le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  3. O le atinaʻeina o le tino maʻi o le maʻi suka.
  4. Le iai o faʻalavelave ogaoga i le gaioiga o fatugaʻo ma le ate.
  5. Le vaitaimi o le faʻagasologa ma le vaitau o le lactation.
  6. O le auai o le tagata taitoatasi i le le atoatoa i vaega o le fualaau faasaina.

Pe a faʻaaoga Amaril M i le tino o le tagata, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • ulu matua
  • moe o le moe ma le moe,
  • tulaga atuatuvale
  • tautalaga le tautala
  • gatete i vae
  • faʻalavelave i le gaioiga o le tino cardiovascular,
  • taʻavale
  • vili
  • manava manava
  • Anemia
  • afaina o le tino.

Afai o aʻafiaga e tupu, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le fetuunaiga o fualaau poʻo le faʻamavaeina o fualaau.

Vaega o le faaaogaina o fualaau faasaina Amaryl M

O le fomaʻi, tofiaina o le tagata maʻi e ave le vailaʻau ua faʻamaonia, ua tatau ona lapatai atu e uiga i le mafai ona i ai aʻafiaga i le tino. O le autu ma le sili ona leaga o aʻafiaga o le hypoglycemia. Faailoga o le hypoglycemia e tupu i se maʻi pe afai na te tago i le vailaʻau e aunoa ma le 'aiina o meaai.

Ina ia taofia le tupu o se tulaga o le hypoglycemic i le tino, e tatau i le tagata maʻi ona i ai pea le lole poʻo le suka. E tatau i le fomaʻi ona faʻamatala i le tagata maʻi auiliiliga mea muamua o le foliga mai o se tulaga o le hypoglycemic in the body, talu ai o le soifua o le tagata maʻi e faalagolago lava i lenei mea.

E le gata i lea, i le taimi o togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau i le tagata gasegase ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka toto.

O le tagata maʻi e tatau ona manatua o le aoga o le fualaau faasaina e faaitiitia pe a tutupu ni tulaga faigata, ona o le faasaʻolotoina o le adrenaline i totonu o le toto.

O ia tulaga e mafai ona avea ma faalavelave, feeseeseaiga i galuega ma i le olaga patino ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma le maualuga o le vevela o le tino.

Tau, iloiloga e uiga i fualaau faasaina ma ana mea masani

O le tele o taimi, o loʻo i ai ni iloiloga lelei e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le iai o se numera tele o iloiloga lelei e mafai ona avea o se faʻamaoniga o le maualuga o le fualaau oona pe a faʻaaoga i le sao tatau.

O tagata maʻi e tuʻu a latou iloiloga e uiga i le fualaau faasaina e masani ona taʻu mai o se tasi o aʻafiaga sili ona taatele mai le faʻaaogaina o Amaril M o le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ina ia aua le faʻalavelaveina le fua pe a tago i le fualaau faasaina, e gaosia e le au gaosi mea eseese o vailaau i lanu eseese, lea e fesoasoani e folau ai.

O le tau o Amaril e faalagolago i onumaga o loʻo iai i totonu o le gaioiga galue.

Amaril m 2mg + 500mg ei ai lona tau e tusa ma le 580 rubles.

O analogues o fualaau faasaina:

O nei fualaau uma e tutusa lelei ma Amaril m i le tuufaatasiga. O le tau o analogues, e pei o se tulafono, e laʻititi ifo le maualalo nai lo le fualaau muamua.

I le vitio i lenei tusiga, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga auiliiliga e uiga i lenei suālaʻau maualalo.

Tuua Lau Faamatalaga