O le suka ma le kulukose i totonu o le toto o le mea lava e tasi pe leai?

Ina ia iloa ai le maʻisuka, o le endocrinologist na te faatonuina se suʻega toto mo le suka i le maʻi. Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o le maʻi o le tagata maʻi e faʻatatau i lona maualuga.

O le suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafua le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ma pe o se mea e tasi ma le suka, e mafai ona e malamalama i le suʻesuʻeina o le meaola o meaola.

O le suga ua malamalama o lona uiga o le sucrose, lea o loo i ai i vao, pama, ma beets. I lona fausaga, o le kulukose o se monosaccharide e aofia ai naʻo le tasi le carbohydrate. Ae o le suka e le o se tali.

O loʻo aofia ai le 2 masini gaʻo, e aofia ai le kulukose. O eseesega foi e faapea o le suka mama e le mafai ona avea ma punavai o le malosi. Pe a ulu atu i totonu o le manava, e amata ona vaeluaina i le fructose ma le kulukose, lea e manaʻomia ai le inisalini e faʻaaoga.

O se suʻega toto mo le suka ma le kulukose o le mea lava e tasi pe leai?


O foai toto mo le suka ma le kulukose o le tasi ma le suʻesuʻega tutusa, e aofia ai le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose i le plasma.

I le tele o le vailaʻau, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. E taua le faatumauina o le paleni suka.

O le tele lava o le inu i meaai, o le tele foi lea e manaʻomia mo le gaosia o le inisalini. A faʻamaʻaʻaina faleoloa, o le suka e teu i totonu o le ate, o le tino.

E fesoasoani lea i le maualuga o le kulukose o le plasma. Afai e faʻaitiitia le aofaʻi, e faʻalavelave le faiʻai. O le le mautonu e tulai mai pe a fai o le pancreas e maua ai le inisalini e le lelei.

Faʻavaʻa vave, faʻavauvau, leai se faʻaaliga, se lagona o le fia inu pea - o se taimi e faia ai se suʻega toto mo le suka ma fuafua le aofaʻi o le kulukose.

O le a le kulukose o le toto e nafa ma?


Glucose o se malosiaga malosi tele mo le tino o le tagata.

O le galuega o ona faʻaoga uma e faalagolago i le vailaʻau.

E maua ai metabolic process. E avea foi ma se ituaiga faamama e le faatagaina ai toxins e ulu ai. O se monosaccharide i le tuufaatasiga. O lenei mea lanu lanu, e solu i totonu o le vai, e aofia ai i le gaosiga o le tino o le tino.

O le tele o le malosi e manaʻomia e faʻamautinoa ai le faia o tagata e mafua mai o le iʻuga o le oxidation oxidation. O ona aʻafiaga o loʻo i ai i le toetoe lava o totoga uma ma gaʻo.

O punavai autu o le vailaau o le suka, o le suauu, lea e sau mai meaʻai, faʻapea foi le glycogen o loʻo teu i totonu o le ate. Ole aofaiga o kulukose o loʻo i totonu o maso, toto, e le tatau ona sili atu ile 0.1 - 0.12%.

O le faateleina o faailoga o fua o le vailaau e mafua ai le le mafai e le pancreas ona taulimaina le gaosia o le inisalini, lea e nafa ma le faaitiitia o le suka o le toto. Le tele o le hormone e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Tulaga masani i le matua

O se faailoga masani o le maualuga lea o se vailaau i le plasma i se tagata maloloina i le va o le 3.3-5.5 mmol / L. E mafai ona suia i lalo o le faatosinaga a le tulaga faʻalagona, le faʻaaogaina o oloa gaʻo, le faʻaaogaina o le malosi faaletino.

O faʻafitauli eseese o meaola e tutupu i totonu o le tino e aʻafia ai foi le maualuga o le suka. Pe a fuafuaina ia tulaga masani, e taʻitaʻia i latou i tausaga, maitaga, meaʻai (o se suʻesuʻega na faia i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai).


Tulaga masani masani (i le mmol / l):

  • tamaiti i lalo o le masina e tasi - 2.8 - 4.4,
  • tausaga mai le masina i le 14 tausaga - 3.33 - 5.55,
  • tagata matutua mai le 14 i le 50 tausaga - 3.89 - 5.83,
  • sili atu nai lo le 50 tausaga - 4.4 - 6.2,
  • matua - 4.6 - 6.4,
  • tagata matutua ile 90 tausaga - 4.2 - 6.7.

I fafine maʻitaga, o le faailo e mafai ona sili atu i tulaga masani (e oo i le 6.6 mmol / l). O le Hyperglycemia i lenei tulaga e le o se togafitiga, a uma ona fanau, o le maualuga o le suka o le plasma e toe foi atu i le masani. Fluctuations i faʻamatalaga i nisi o tagata gasegase e maitauina ao maitaga.

O le a le faʻateleina o le glycemia?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O le Hyperglycemia, o le faateleina o le suka i le toto, o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose pe a faatusatusa i tulaga masani.

O le Hyperglycemia e tele tikeri o le mamafa e faalagolago ile aofaiga ole suka i totonu o le toto:

  • mamanu - 6.7 - 8.2 mmol / l,
  • ogaoga faʻamaoni - 8.3 - 11.0 mmol / l,
  • ogaoga maualuga - maualuga o le toto toto i luga aʻe o le 11.1 mmol / l.

Afai o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e oʻo atu i se tulaga taua o le 16.5 mmol / L, e tupu aʻe ai se maʻi suka. Afai o le faailoga e sili atu i le 55.5 mmol / l, o le mea lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le hyperosmola coma. O le lamatiaga o le oti e matuai maualuga lava.

Faatasi ai ma mafuaʻaga autu mo le faateleina o faailoilo o le maʻisuka, o mea e 'ai, mea faʻavaivai, ma maua ni fualaau.

Aisea e faʻaitiitia ai le suka plasma

O le palasi, vaivaiga, le fia taumafa, fiainu e mafai ona avea ma faailoilo e leai se kulukose o le tino. Afai o lona maualuga i le auiliiliga e maualalo ifo i le 3.3 mmol / l, o lenei faailoga o le atinaʻe o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma maualuga maualuga o suka, o le tulaga e sili ona matautia mo le maʻisuka. Faʻatasi ai ma se faʻaletonu o le soifua lelei, o se coma e atiina ae, ma se tagata e mafai ona oti.

O le aofaʻi o suka i le plasma e faʻaititia mo mafuaʻaga nei:

  • anapogi, po o le faaumiumi o le aloese mai meaai,
  • faʻamaʻi
  • tagofia o vailaʻau, i le faʻamaʻiina lea e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka (o fualaau oona mo le mamafa),
  • faamai o le gastrointestinal tract, intestines, ate, pancreas,
  • afaina
  • faamaʻi fatu fatu, maʻi fatu,
  • fualaʻau suamalie
  • le i ai o patho o le oncology.

O le maʻitaga i nisi o gasegase e mafua ai le pa'ū i le suka o le toto. O le faʻaitiitia o le kulukose o loʻo faʻamaonia ai o le tagata e atiina ae le maʻisuka, pe o loʻo i ai faʻamaʻi e afaina ai lona maualuga.

O lenei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i taotoga i totonu o totoga. E le gata i lea, o nisi taimi o le aofaʻi o le kulukose e faʻaititia ona o le mamafa o le tino, faʻalavelave faʻafitauli, meaʻai i meaʻai ma vailaʻau.

E uiga i tulaga maualuga o kulukose toto i totonu o se vitio:

Glucose o se meaʻai taua. O ia e nafa ma le mauaina o le afa o le malosi e manaʻomia mo se tagata e ola ai ma le gaioiga masani o gaʻo ma gaʻo uma.

O fua o le kulukose o le maualuga, faapea foi ma se faaitiitia o le aofaiga i le toto, ua faailoa mai ai le i ai o maʻi ogaoga, e pei o le maʻisuka, maʻi o le ate, ma le tumama.

O le hypoglycemia e tupu ma le matelaina faaumiumi, e tupu mai i pepe laiti ma o latou tina ei ai le talafaasolopito o le maʻisuka. Ina ia suʻesuʻeina faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻega toto mo le suka, o lona uiga o se faʻamautinoaga o le maualuga o le kulukose o loʻo aofia ai.

Sugar ma glucose - o se matafaioi i mea taumafa ma le metabolism

Suga, lea e maua i vao, beets, sugar maples, pama, sorghum, e masani lava ona taua o le suka. Suʻe i totonu o le iniseti ua faʻaumatia i le kulukose ma le fructose. Fructose i totonu na o ia lava, ma faʻaaoga le kulukose, o siama e manaʻomia ai le inisalini.

O suʻesuʻega faʻaonapo nei ua faʻamaonia o le tele o le taumafaina o vailaʻau faʻamalosi, lea e aofia ai le kulukose, fructose, sucrose, lactose, e oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi:

  • Atherosclerosis
  • O le maʻi suka, faatasi ai ma faʻalavelave i le tulaga o le faʻaleagaina o le tino o le tino, toto toto, gaʻo, vaʻaia o le vaai ma le coma e lamatia ai le ola.
  • Mateʻo fatu faʻamaʻi o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial.
  • Maualuga maualuga.
  • Faalavelave faafuasei Cerebrovascular, stroke.
  • Mafuaaga
  • Faʻavalea o le ate.

E faapitoa lava le talafeagai o le fautuaga i luga o le faʻasaina malosi o suka mo tagata matutua o loʻo mafatia mai le maualuga ma le maualuga o le maualuga. O gasegase e maua mai i faʻasalaga e le faʻamaina, fualaau 'aina, fualaau faisua ma lekila e le afaina ai le tino, talu ai o le maso ma le fructose i totonu e le mafua ai le malosi o le suka.

E le gata i lea, o fiber ma pectin o loʻo aofia ai i mea masani e masani ona aveesea le cholesterol ma le kulukose mai le tino. O le mea lea, e le o se mea e le popole mo le tino e maua mai ai calorie talafeagai mai. O masini gaʻo sili atu o le filifiliga sili lea ona le lelei.

Glucose mo totoga o se tagata e maua le malosi lea e gaosia i sela i le taimi o le faʻamaʻi.

O punavai o le kulukose o le suauu ma le sologa lelei mai meaai, faapea foi ma faleoloa o glycogen i le ate, e mafai ona faia i totonu o le tino mai lactate ma amino acids.

Glucose o le toto

Carbohydrate metabolism i le tino, ma o le mea lea o le maualuga o le kulukose, e faʻatulafonoina e na ituaiga hormones:

  1. Inisalini - na faia i totonu o vela beta o le pancreas. Faʻaitiitia le kulūkose.
  2. Glucagon - o loʻo faʻapipiʻiina i vaega o le alpha o le pancreas. Faateleina le kulūkose toto, mafua ai le malepe o le glycogen i le ate.
  3. O le hormone tuputupu aʻe o loʻo maua i le pito i tua o le pituitary gland, o se mea e faʻafeololo (faʻasaga i luma ole insulin) hormon.
  4. Thyroxine ma le triioneothyronine - hormones thyroid, mafua ai le fausia o le kulukose i totonu o le ate, faʻalavelaveina lona faʻapipiʻi i le muso ma le ate le tino, faʻaleleia le faʻaaogaina o le cell ma le kulūkose.
  5. O le Cortisol ma le adrenaline e gaosia i totonu o le mea o loʻo i ai le mea e faʻalavelave ai le tino, ma faʻalautele ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Mo le fuafuaina o le suka toto, o le manava gaogao poʻo le suʻe toto toto e faia. O sea suʻesuʻega ua faʻaalia: mo masalomia o le maʻisuka, gasegase o gaioiga o le thyroid, pituitary, ate ma le faʻafefe.

Glucose o le toto (suka) e siakiina e iloilo ai togafitiga faʻamaʻi ile inisalini poʻo le suka gaʻo i lalo ole faʻamaoniga e pei ole:

  • Faateleina le galala
  • O osofaiga o le fiaaai, faatasi ai ma le ulu o le ulu, vevela, fefefe lima.
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o le urine.
  • Vaivai vaivai.
  • Paʻu po o le tele o meaʻai.
  • Faʻatasi ma se faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi.

O le masani mo le tino o se maualuga i le mmol / l mai le 4.1 i le 5.9 (e pei ona fuafuaina e le glucose oxidative methodology) mo alii ma tamaitai e 14 i le 60 tausaga. I tausaga matutua, o le faailoga e maualuga atu, mo tamaiti mai le 3 vaiaso i le 14 tausaga, o le maualuga mai le 3.3 i le 5.6 mmol / l ua manatu o le masani.

Afai o le taua o lenei faailoga e maualuga atu, atonu o se faailoga o le maʻisuka i le mea muamua. Mo le faʻamaonia saʻo, e tatau ona faia se suʻesuʻega o le hemoglobin glycini, o le kullusese-toleni testing, ma pasia le mimilo mo le suka.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o se faailoga lona lua, o le maualuga o le suka e mafai ona i ai faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. Pancreatitis ma tumapa pancreatic.
  2. O faʻamaʻi pipisi o le endocrine: pituitary, thyroid and adrenal gland.
  3. I le taimi umi o le paʻu.
  4. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial.
  5. Faʻasolosolo ma le gasegase o le nephis ma le hepatitis.

O le taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona aʻafia i le: faʻafitauli faaletino ma faalelagona, ulaula, ave o togafitiga, hormones, beta-blockers, caffeine.

O lenei faailo e faʻaitiitia i le maualuga o le inisalini ma isi vailaʻau mo le maʻisuka, fia ai, arsenic ma le inupia oona, malosi tele le malosi faaletino, ma le faʻamaʻiina o steroids. O le hypoglycemia (faʻaitiitia lalo o le toto) e tupu i le cirrhosis, kanesa ma le faʻafitauli o le hormonal.

O le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻatupulaia, ma a uma ona fanau mai e mafai ona toe faʻaleleia i le masani. E mafua ona o se faʻaitiitia o le lagona o le insulin i lalo o le aafiaga o se tala o le hormonal suia. I le tulaga e tumau pea le maualuga o le suka i le maualuga, o lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le gasegase, le gasegase, ma togafitiga.

Afai e te fuaina le glucose toto i le taimi e tasi, ona le mafai loa lea ona faʻamoemoeina le faʻamaonia. O sea suʻesuʻega e naʻo le tulaga o loʻo i ai nei o le tino, lea e mafai ona aʻafia e ala i le taumafaina o meaai, faʻalavelave ma togafitiga faafomaʻi. Ina ia iloiloina atoatoa le metabolism o le carbohydrate, o faʻataʻitaʻiga nei e faʻaaogaina:

E manaʻomia le suʻega ole toleniga kullusese e suʻeina ai pe faapefea ona tali atu le tino i le faʻaaogaina o le kulukose. E faʻaaogaina e iloa ai le maʻisuka, le masalomia o le maʻisuka ma le kulukose o le toto, ma ia iloa ai le maʻisuka i maʻitaga maʻitaga, e tusa lava pe leai se faateleina o le toto suka aʻo leʻi maʻitaga.

O le suʻesuʻega ua faʻamaonia i le le maua o faʻamaʻi pipisi, gaoioiga lelei, o vailaʻau e aʻafia ai le suka e tatau ona faalēaogāina i le tolu aso ao leʻi faia le suʻega (naʻo le maliega o le fomaʻi). E tatau ona mataituina le masani masani ona inu, aua nei suia le taumafataga, e faasaina le ava i aso taitasi. O le taumafataga mulimuli e fautuaina 14 itula ao lei faia le suʻega.

  • Faʻamatalaga o le atherosclerosis.
  • Faʻateleina le faateleina o le toto.
  • I le tulaga o le mamafa tele o le tino.
  • Afai ei ai le maʻisuka vavalalata.
  • Tomai maʻi.
  • Faʻatasi ma le hepatitis tumau.
  • Tagata faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻasolosolo i le neuropathy o le amataga e le iloa
  • Tagata faʻamaʻi e faʻaaogaina le estrogens, hormones o le tino, ma togafitiga mo se taimi umi.

Afai e leʻi gasegase fafine i le taimi o maitaga, vave le fanau mai, o le pepe i le fanau mai na sili atu i le 4.5 kilokalama poo ua fanau mai ma le malformations, ona tatau ai lea ona faia se suʻega o le faapaleni kulukose. O lenei auʻiliʻiliga o loʻo faʻatulagaina foi i le tulaga o le maʻitaga ua maliu, o le maʻisuka gestation, ovary polycystic.

Mo le suʻega, o le tagata maʻi e fuaina le kulūkose ma tuʻuina atu e avea o se carbohydrate ia inu 75 g o le kulukose ua faʻamaʻapeʻa i le vai. A maeʻa le itula ma le lua itula mulimuli ane ona toe faia lea o le fua.

O fua o le auiliiliga e iloiloina e pei ona taua i lalo:

  1. E masani lava, a mavae le 2 itula, o le kulukose toto (suka) e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L.
  2. E oʻo i le 11.1 - maʻi maʻisuka latent.
  3. E silia i le 11.1 - maʻi suka.

O le isi faʻamaoniga faʻapitoa e iloa ai le maualuga o le hemoglobin glycated.

O le hemoglobin glycosylated e aliali mai i le tino pe a uma le fegalegaleaiga o le kulukose i totonu o le toto ma le hemoglobin o loʻo maua i lela mumu. O le tele o kulukose i totonu o le toto, o le tele foi lena o le hemoglobin ua faia. O le toto o le toto mumu (toto toto e gafa ma le okesene) e ola i le 120 aso, o lea o lenei auʻiliʻiliga o loʻo faaalia ai le maualuga o kulukose i luga o le 3 masina talu ai.

O nei suʻesuʻega e le manaʻomia se sauniuniga faʻapitoa: e tatau ona faia le suʻesuʻega i luga o se manava gaogao, i le vaiaso talu ai e le tatau ona i ai ni faʻasalaga toto ma le tele o le toto.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻesuʻeina o le hemoglobin glyc, o le fua saʻo o vailaau mo vailaau mo maʻi maua i le maʻisuka ua mataʻituina, e fesoasoani e iloa ai ni meaʻai i le maualuga o le sukū e faigata tele ona siakiina le fua masani o le toto suka.

O le hemoglobin glycated e fuaina o se pasene o le aofaiga atoa o le hemoglobin i le toto. O le masani masani mo lenei faailoga mai le 4.5 i le 6.5 pasene.

Afai e maualuga le maualuga, ona avea lea o se faailoilo o le maʻisuka malosi poʻo le le mafai ona tetee atu i gaʻo. E mafai foi ona i ai tulaga maualuga ma le splenectomy, o le leai o se mea.

Ua faʻaititia le hemoglobin glycated:

  • ma le maualalo ole kulukose (hypoglycemia),
  • gasegase poʻo le faʻafefe toto, toto maualuga o le toto toto, suʻesuʻeina o le hemoglobin glyc
  • ma le anemia o le hemolytic.

Mo le togafitiga o le maʻisuka poo le faʻavaivaia o le faapalepale i gaʻo, o le mataʻituina o le toto toto e taua tele, talu mai togafitiga o le maʻi, o le fua o le atinaʻeina o faʻalavelave, ma e oʻo lava i soifuaga o tagata gasegase e faalagolago i ai.

O faʻamatalaga e uiga i suʻesuʻega o le suka i le toto o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Se fesuiaiga o le maualuga o le kulukose toto 8.5 - o le a le mea e tatau ona ou faia?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tofu tagata uma ma suka i totonu oo latou toto. O le a sili atu ona saʻo le taʻua o le "kulukose o le toto", lea e ese mai i le vailaau kemikolo mai le suka ma o se malosiaga mamana o le malosi. Glucose mai meaʻai e ulu atu i le toto ma salalau solo i le tino atoa ina ia maua ai le malosi ina ia mafai ai ona tatou mafaufau, siitia, galue.

O le faaupuga "suka i totonu o le toto" ua aʻafia i tagata, ma ua faʻaaogaina foi i vailaʻau, o le mea lea, ma se lotofuatiaifo manino o le a tatou talanoa e uiga i le suka o le toto, manatuaina le uiga moni o le kulukose. Ma fesoasoani le kulukose i le inisalini e ulufale atu ai i totonu o le masini.

O le glucose maualuga e liua i le glycogen ma alu e faatalitali i le ate ma musele skeletal, lea e avea o se ituaiga fale teuoloa mo ia. Pe a manaʻomia le faʻatumu o le malosi o le malosi, o le a ave e le tino le tele o le glycogen e manaʻomia, toe faʻafouina i le kulukose.

Aʻo lava le kulūkose, o le sili atu o loʻo lafoina i le glycogen, ae o loʻo tumau pea, ona tuʻuina lea i le ituaiga o gaʻo. O le mea lea o le mamafa o le mamafa, faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O le fua o le suka i tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 5 tausaga le matutua e 3.9-5.0 mmol i le lita, e tutusa mo tagata uma. Afai o lau auiliiliga e toetoe lava faaluaina le masani, ia tatou saʻo.

"Filemu, na o le toafilemu lava!" Fai mai le tagata lauiloa, e fiafia i siama ma pa. O se suʻega toto mo le suka e le afaina ai o ia.

O lea, na e foaʻiina le toto mo le suka ma ua iloa le iuga - 8.5 mmol / L. E le o se mafuaaga e fefe ai, o se taimi e faʻalauiloa ai lenei mataupu. Mafaufau i ni filifiliga se tolu mo le faateleina o le kulukose e oo i le 8.5.

1. SUESUEGA SUGAR O LE MALUMALU. O le a le uiga o lenei mea? Na foai le toto pe a uma ona 'ai, pe a uma le faʻamalosi tino, i se tulaga ogaoga faigata, maʻi, poʻo le maitaga. O loʻo i ai le manatu o le "maʻisaga maʻitaga," pe a oʻo i luga le suka o le toto ona o suiga o le hormonal i le tino o le tina faatalitali. O nei mea e saofagā i le faʻagasolo le tumau o le suka o le toto, o se uiga masani lea o le tino lea e tupu i le taimi o le gaioiga.

Mulimuli i tulafono faigofie mo le ofoina atu o le toto mo le suka:

  • Fesoasoani i le taeao i luga o se manava gaogao
  • Faʻaitiitia le popole, atuatuvale, lagona le fiafia tele.

2. TULAGA LELEI O LE SUʻESUʻEGA FAʻATASI. O lona uiga, i lalo o tulafono uma mo le foai toto, o le maualuga o le suka e tumau pea i luga aʻe o le 8 mmol / l. E le o le masani lea, ae le o le maʻisuka, o se ituaiga o laina tuaoi. Ua taʻua e fomaʻi o le maʻisuka. E le o se mea e iloa ai, lelei. O lona uiga o le pancreas e maua ai le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai. O le gasegase o gaioiga i le tino ua faʻagesegese, o loʻo i ai le toilalo i le gaosia o le suka e le tino.

E tele mafuaʻaga: faʻalavelave o le endocrin system, maʻi o le ate, maʻi faʻamaʻi, maitaga. O le olaga le lelei e ono mafua ai le maualuga o suka. Alcoholism, mafatiaga ogaoga, le lava o faamalositino, oona, soona tuinanau mo ituaiga uma o mea lelei "mo tii."

O le a le mafuaaga na mafua ai ona faateleina le suka i totonu oe - o le a fesoasoani le fomai e amata. Faʻatasi ai ma le maualuga o le faasinusaga o le suka o loʻo i ai se mafuaaga taua e tatau ona fesili ai pe o le a le isi a vavalalata ma le fomaʻi. Faʻalagolago i le taunuuga, e mafai ona ia faasino atu oe i se endocrinologist mo nisi faʻatalatalanoaga ma togafitiga. Faamolemole aua nei tolopo le asiasiga i se tagata tomai faapitoa.

3. O le faʻasalaga o le faʻapalepale o le kulukose o se tasi lea mafuaʻaga o le toto maualuga. O lenei mea ua taʻua o vailaau maʻoti poʻo le maʻisuka. I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, e le o iloa i le urine, ma o lona masani e sili atu i le anapogi toto, o le lagona o sela i le inisalini e suia, o le faasee lea e faaitiitia.

E faapefea ona ia maua? I totonu o le lua itula, o le tagata maʻi e faʻaaogaina le kulūkose i fuainumera manaʻomia, ma o le 30 minute uma o fua o le toto e fuaina. Faʻalagolago i le taunuuga, o loʻo faʻatulagaina nisi suʻesuʻega faaopoopo.

O le solia o le faapalepale kullusese o loʻo togafitia, o se taumafataga faapitoa ua faʻatulagaina ma ua fautuaina e suia le masani masani o le olaga i se tagata maloloina. I tagata gasegase maelega ma le amio pulea lelei, o le toe maua mai e mafai.

Suesuega! Tali IOE LE LEAI i fesili nei.

  1. E iai sau faʻalavelave moe? Faanatinati?
  2. E leʻi leva ona e leiloa le mamafa?
  3. E faʻalavelave oe i le taimi o le ulu o le ulu ma tiga faaletino?
  4. Faʻapupula i lau vaai i nei taimi?
  5. E te lagona le paʻu o le paʻu?
  6. E te manava?
  7. E i ai se taimi e te lagona ai le vevela ona o se mafuaaga?

Afai e te taliina le "ioe" ia le itiiti ifo ma le tasi ma maua le maualuga o le toto suka, o le isi lea mafuaaga e suʻe ai fautuaga faafomaʻi. E pei ona e malamalama, o fesili e faʻavae i luga o faailoga iloga o vailaau.

E i ai avanoa lelei e faʻaititia ai le suka i le 8.5 e ala i le faasaʻo masani o le olaga. Aua e te faanatinati e ita. O nisi nei o fautuaga o le a na o le "faafetai" o le tino. E mafai ona lagona uluaʻi iuga pe a uma le 2-3 vaiaso.

  1. Taumamafa 5-6 taimi i le aso. E sili pe afai e kuka le kuka i totonu o le ogaumu po o le ogaumu. Paʻu leaga, suamalie ma isi vailaʻau gaʻo e sili ona faʻamamaina. Aloese mai meaai falai ma le vevela. O fomaʻi ei ai lava i taimi uma ni tusi taʻavale ma se lisi o meaʻai e maualalo ai le suka. Faʻalogo fautuaga.
  2. Teʻena le ava malosi, mea inu suamalie.
  3. Savalivali i le ea fou. Saili i le pisi vavalalata e tusa ma le afa itula e tau ai i le ea fou. Manatunatu pe o le a le ituaiga taʻaloga e maua mo oe ma faʻagasolo malie le amataina o le tino. Savalivali, tamoe, gymnastics - e talia uma tagata.
  4. Lava le moe. Ono itula pe sili atu o le mea e manaomia e le tino o le tino.

Uiga aoga. Mo le faaauau pea ona mataituina le maualuga o le suka, ua fautuaina e faatau se glucometer, o le a fesoasoani i le siakiina o le malosi o le kulukose. O se masaniga aoga e mafai ona tausia se tusi faʻataʻitaʻiga o le a e maitauina ai le maualuga o suka, lau meaʻai ma gaoioiga faaletino, ina ia mafai ai ona e malamalama lelei i lou tino i le lumanaʻi.

Mo lau fomaʻi, o le a taua lou mita o le kulukose o le toto, ae o se isi suʻesuʻega toto e mafai ona faʻatulagaina.

Auala e filifili ai se glucometer. Ina ia ulufale i lenei autu, o le a fesoasoani se vitio ia te oe, lea o le a taʻuina atu ai e fomaʻi ia te oe pe faapefea ona faia le filifiliga saʻo. Ma o le fomaʻi o loʻo auai ma lau atotupe o le a taʻu atu ia te oe le faaiuga mulimuli.

O LE A LE AIGA PE AFAI E LE FAIA. O le mea e ono tupu, o le a faateleina le suka, o le a amata ona avea le maʻisuka ma maʻisuka, ma o se maʻi matautia, o aʻafiaga leaga e afaina ai le tino atoa. O le soifua maloloina e ono faʻamoemoeina e faʻaitiitia ma o le tulaga lelei o le olaga o le a faʻaitiitia.

Manatua o le maʻisuka e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. O le mamafa, tausaga e 40 + ma se olaga le talafeagai, o loʻo e lamatia. Ina ia puipuia le maualuga o le suka, e aoga le foai atu o le toto mo le suka ia sili atu ma le faalua i le tausaga ona matau ma faasaʻo suiga talafeagai i le tino i le taimi.

Totoina o le toto mo le suka: o fea e sau mai ai le kulukosesese?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Toto toto mo le kullukose o se suesuega taua e faʻamalamalama ai tulaga faʻaleagaina ma maʻi e pei o le maʻisuka, hypoglycemia, hyperglycemia, osofaʻiga o le pheochromocytoma. O le suʻeina o le toto mo le suka e faia i masalomia o le fatu fatu, fatuga o le atherosclerosis, aʻo leʻi faia galuega, faʻalavelave faʻalavelave lea e faia i lalo o faʻamaʻi pipisi.

Ua maua le suka e tatau ona mataituina le aoga o le togafitiga o le maʻisuka, faatasi ai ma le faateleina o le lamatiaga o faamaʻi pipisi, oona, ma le le lelei o le gataifale. E toʻatele tagata ua faʻaalia le ave o le toto mo le suka i le taimi oa latou suʻega faafomaʻi faaletausaga.

I tausaga talu ai nei, ua i ai le faateleina o le numera o le maʻisuka, i le taimi nei e tusa ma le 120 miliona tagata gasegase ua faamauina aloaia i le salafa o le lalolagi, i lo tatou atunuu ua i ai le itiiti ifo ma le 2.5 miliona tagata. Peitai, i le mea moni, i Rusia, e 8 miliona tagata gasegase e mafai ona faʻamoemoeina, ma o le tasi vaetolu o latou e le iloa e uiga i a latou siama.

Iloiloga o le auiliiliga

Mo le mauaina o se taunuuga lelei, e tatau ona e saunia lelei mo le suʻega, o le toto sampling e masani lava ona faia i luga o se manava gaogao. E taua tele le silia ma le 10 itula e alu ese mai le taimi o se taumafataga afiafi. Aʻo leʻi faia se auʻiliʻiliga, e tatau ona aloese mai le atuatuvale, gaioiga mamafa, ma le ulaula. E tupu mai le samplesina o le toto mo le suka mai le vein vevela, e faia lea pe afai e faia se suʻesuʻega o meaola. O le faʻamoemoeina na o le suka i le toto vevela e le talafeagai.

E masani lava, o le maualuga o le kulukose o le glucose e tatau ona mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita, o lenei faailoga e le o faalagolago i le itupa. Afai e aveesea le toto mai se vein mo le auiliiliga, o le fua o le suka o le anapogi e mai le 4 i le 6.1 mmol / lita.

O le isi iunite o fuataga e mafai ona faʻaaogaina - mg / deciliter, ona avea ai lea o le numera 70-105 ma masani mo le samasama toto. Ina ia fesiitai faʻamaoniga mai le tasi iunite i le isi, e tatau ona e faʻateleina le fua i le moli e 18.

O le masani i tamaiti e ese mai i le tausaga:

  • e oo atu i le tausaga - 2.8-4.4,
  • e oʻo atu i le lima tausaga - 3.3-5.5,
  • ina ua mavae le lima tausaga - e fetaui ma le masani tagata matutua.

I le taimi o le maitaga, ua maua ai se fafine i le suka 3.8-5.8 mmol / lita, faatasi ai ma se eseesega tele mai nei faailo o loo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga poʻo le amataga o le maʻi.

Pe a manaʻomia le kulukose i luga aʻe o le 6.0 e fai ai suʻega ma se avega, pasi suega faaopoopo.

Glucose toleni

O faʻamaoniga o loʻo i luga o le suka toto e talafeagai mo suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. A maeʻa ona 'ai, faʻalautele le kulūkose, tumau i le maualuga maualuga mo sina taimi. Faʻamaonia pe vaʻaia le maʻisuka fesoasoani i le toto foaʻi faʻatasi ma se avega.

Muamua, latou te foai mai le toto mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao, ona tuuina atu lea i le tagata gasegase se vaifofo o le kulukose e inu ai, ma a uma le 2 itula e toe faia le suega. O lenei metotia ua taua o le suega o le toleniga o le kulukose (o le isi igoa o le suega o le glucose), e mafai ai ona fuafua le i ai o se ituaiga o le hypoglycemia. O suʻega o le a talafeagai i tulaga o le masalosalo taunuuga o isi suʻesuʻega.

E matua taua lava i le vaitau o le taimi e faia ai se suʻega o le toto mo le kulukose, e le inu, e le 'ai, e faʻalavelave ai i le tino, ae le o le toilalo i tulaga faigata.

O faʻataʻitaʻiga o le a avea ma:

  • pe a uma le 1 itula - e le sili atu i le 8.8 mmol / lita,
  • ina ua mavae le 2 itula - e le sili atu i le 7.8 mmol / lita.

O le leai o le maʻisuka ua faamaonia e ala i le anapogi toto toto mai le 5.5 i le 5.7 mmol / lita, 2 itula pe a uma le utaina o le kulukose - 7.7 mmol / lita. I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, o le maualuga o le suka o le sugar o le a 7.8 mmol / lita, pe a uma ona faʻatauina - mai le 7.8 i le 11 mmol / lita. O le maʻi suka e faʻamautuina i le glucose anapogi e sili atu i le 7.8 mmol, pe a uma ona faʻaaogaina le kulūkose i lenei fuainumera e maualuga atu ile 11.1 mmol / lita.

O le hyperglycemic and hypoglycemic index is calculated i luga o le faavae o le taunuuga o le anapogi o le toto, e pei foi pe a uma le utaina o le kulukose. O le faasinomaga o le hyperglycemic e tatau ona le sili atu le maualuga nai lo le 1.7, ma o le igoa hypoglycemic e le silia le 1.3. Afai o le iʻuga o le suʻega o le toto e masani, ae o le tele o faʻamatalaga ua matua faateleina, o loʻo lamatia le tagata i le atiaʻe o le maʻisuka i se taimi lata mai.

O le maʻisuka e tatau foi ona fuafua le aofaiga o le hemoglobin glycated; e le tatau ona sili atu i le 5.7%. O lenei faailo e fesoasoani e faʻamautuina ai le maualuga o le faʻamaʻi o faʻamaʻi, e fetuʻunaʻi ai togafitiga faʻatulagaina.

Ina ia faʻamaonia le maʻisuka, e le o ave le toto mo lenei auiliiliga, talu ai e tele mea e mafua ai le sese.

Faʻasalaga talafeagai mai le masani

O le faateleina o le kulukose i se tagata maʻi e ono tupu pe a uma ona 'ai, malosi malosi faaletino, lagona atuatuvale, ma maʻi o le pancreas, thyroid gland. O se tulaga talitutusa e tupu i le faaaogaina o nisi fualaau faasaina:

I tulaga o le le atoatoa o le kulukose, o le faateleina o le totoga o le suka i le toto e tupu foi.

O le faʻaitiitia o le kulukose o loʻo maua i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, pe afai latou te maua le maualuga o fua o le suka, ma faʻafefe meaʻai, ma o loʻo i ai le manava o le inisalini.

Afai e te ave le toto mai se tagata e aunoa ma le maʻisuka, e mafai foi ona ia faaitiitia le kulukose, e tupu lenei mea pe a uma le anapogi faaumiumi, faʻamauaina o le ava, inu i le arsenic, chloroform, gastroenteritis, pancreatitis, tuma i le pancreas, ma le maea ai o le taotoga i le manava.

Faailoga o le maualuga o le suka o le:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • matagogo
  • sasaina o le paʻu,
  • faateleina elemene,
  • fafagaina faifaipea le fiaai, fiaai,
  • suiga o le gaʻo i le feʻau o vae.

Faʻaalia o le maualalo o le suka o le a vaivai, vaivaiga o le muso, faʻanoanoa, susu, malulu paʻu, faʻavalea tele, mafaufau le mama, e oʻo i se vailaʻau o le hypoglycemic.

I se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le suka e faʻaititia ai le suka e mafua ai le gafatia o le kulūkose, mo le mafuaʻaga lenei e taua ai le faia o le siaki masani, aemaise lava i le ituaiga muamua o faʻamaʻi. Mo lenei faamoemoe e tatau ai ona faʻaaoga se mea feaveaʻi mo le fuaina o suka. E mafai ai ona e pulea le maualuga o le glycemia i le fale. O le mita o le ala sili lea ona faatuatuaina i le suʻega a le tagata lava ia.

E faigofie le faʻatalanoaga. O le nofoaga lea e ave ai le toto mo le suka e togafitia i se antiseptic, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani a se siʻila, ua togi ai se tamatamailima. O le mataua muamua o le toto e tatau ona aveeseina i se fusi, fulufulu mamoe, o le lua mataua o loʻo faʻaaoga i le laasaga o le siaki ua faʻaaoga i le mita. O le isi laasaga o le iloilo lea o le iuga.

I o tatou taimi, o le maʻisuka ua avea ma faʻamaʻi tutusa, o le auala sili ona faigofie e iloa ai, o le puipuiga e tatau ona taua o se suʻega toto. Pe a faʻamaonia le faʻamaonia o le mea na tupu, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga i le maualuga o le suka pe tui i le inisalini.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Tuua Lau Faamatalaga