E mafai ona maua lemoni ma le maʻisuka ituaiga 2?

I le amataga, o le maualuga o meaʻai o vitamini (aemaise lava C) e fesoasoani i le malosi atoa o le faʻamalosia. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka.

E le gata i lea, o ia ituaiga o fualaau aina ua lauiloa o le faatulagaina masani o le mamafa, tulaga o le cholesterol, le faamamaina o mea leaga. E na o le tasi lava tatou toe fai atu: leai se mea e tatau ona aofia i le faʻaaogaina o lemoni.

Ma le isi mea: o le 'ai o se fualaau suamalie i luga o se manava gaogao e faʻaleagaina i le manava. I le taʻitaʻia e nei tulafono, ia faʻaaoga togafitiga faʻasoifua maloloina faʻapitoa i lalo, lea e tofotofoina taimi.

Ina ia faʻaitiitia le suka o le toto suka mai le maʻisuka, faʻapipiʻi mo le 5-7 minute i luga o le vevela vevela lemoni faʻamaʻi lelei ma le vevela. O se ipu vai e lava. Faʻaaogā le suka i le aso pe a ma le itula talu ona 'ai. I le auala, o lenei fua e fetaui lelei mo i latou oe mananao e aloese mai faamaʻi viral matautia, aemaise i le taimi malulu.

I le amataina, e taua le matauina o le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai le tele o vitamini, aemaise vitamini C. O lenei mea e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino puipuia, lea e taua tele mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, o lenei fua e mafai ona faʻafaigofieina le toto maualuga, cholesterol. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faʻaaogaina mea leaga mai le tino. O le mea autu e le o le aʻafia i le faʻaaogaina o lemoni, e mafai ona e 'ai e aunoa ma le faʻaaluina o le aofaiga.

E le mafai ona e tago i le lemoni i se manava gaogao, aua e afaina ai le manava. Ae o le glycemic index, i le lemoni o lenei faailoga e tutusa ma luasefululima iunite. O le kalori o meainu ma suamalie e 16 kcal.

Taumafa i meaʻai

O le taua o le togafitiga o fualaau oona e le mafai ona fuafuaina, aua o lana galuega autu o le faatumauina lea o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga masani. Afai e te le mulimulitaia mataupu faavae o togafitiga mo le maʻisuka, o le a vave le alualu i luma o le maʻi ma o le tele o faʻafitauli o le a tutupu - o le maʻisuka vae, nephropathy ma isi.

O a oloa e filifilia mo meaai o le maʻisuka sa faamatalaina i le autu o le faasino igoa. Ae e taua foi le faʻatamaoaigaina o le taumafataga i oloa e mafai ona faʻaitiitia ai mea e maua i le kulukose o loʻo i totonu o le toto.

O ia meaai e tatau ona faʻaaogaina i aso uma i meaʻai. E mafai ona avea ma fualaau faisua ma fualaau suamalie, ma le tele o taimi.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e 'ai e le maʻisuka:

O le taumafa o le maʻisuka o lona uiga o le tausami o tulafono. O lea la, e tatau ona e faalima i le aso. Afai e maua e le tagata maʻi se lagona o le fiaaai, ona mafai lea ona e faaopoopoina se isi meaai mama, mo se faataitaiga, o se ipu kefir poo le 200 kalama o le siʻisiʻi gaʻo.

I le mulimuli ai i fautuaga uma o togafitiga ma faʻamalositino faifai pea, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻisuka i le leai o se mea.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai fautuaga i le auala e filifili ai lemoni lelei.

Faʻasologa Faʻasoifua Faʻasoifua Faʻamatalaga

E le mafai ona faʻaogaina le lamoni e naʻo le pau lea o le auala e togafitia ai le maʻisuka i soo se ituaiga, ae mafai ona faʻaaoga e lagolago ai se tino vaivai o le tino ma faʻateleina le aoga o togafitiga fualaau.

I le faaopoopo atu i le pipi, mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le peel o le lemoni, aua o loʻo aofia ai le tele o mea e ola ai le ola. O le peelipolo o se tasi o fualaau aina e fafagaina i le 200 ml o le vai kuka ma aioi atu mo le afa itula i totonu o se vai vai.

A maeʻa lena, ona faʻamaʻaʻaina lea o le oloa ma ave le 100 ml i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E oʻo lava i le faʻaaogaina o lemoni i meaʻai e maua faatasi ma le tele o aʻafiaga lelei mo le soifua maloloina o le tagata: o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, o le metabolism normalizes, ma le faʻaleleia o lagona. Ma afai e te suʻe togafitiga faʻataʻitaʻi e faavae i luga e tusa ai ma se polokalame patino, ona mafai lea ona e ausia ni faʻamanuiaga sili atu ma faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto.

Seleni Faʻatasi

O le tuufaatasiga o lemoni ma seleni e mafai ai ona e faʻaogaina lelei mea aoga o nei oloa i le sili atu ona talafeagai. Faʻafetai i le sooga faʻatasi, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faamama le tino o toso ma toxins faʻaopoopoga, ma faʻamaonia le metabolism.

O se faʻafefiloi o lemoni ma seleni e aofia ai le tele o le folic acid, vitamini B ma le C, o suauu ma gaosiga taua. O le faʻaaogaina o nei oloa e faʻaolaina ai le faʻaleleia atili o le tino puipuia o le tino, faʻamalosia ma faʻamalosia le tino.

Ina ia saunia se tala faʻasolopito e faʻavae i latou, e tatau ona e ave:

  • 3 lemu
  • 250 g fasi seleni seleni.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina i le fomaʻi o vailaau ma vailaau faʻafefiloi.

O le uila sili ona lauiloa: suamati o le lemon (1 pc.) Ua fefiloi ma se moa mata (1 pc.) Ma ave i luga o se manava gaogao, mo aso e tolu, i masina uma. O sea taeao e le tatau ona ave mo se faʻafitauli o le manava.

O le faʻafefiloi o lemoni ma le kalaka ma le radisa e malosi lona puipuia, e tatau ona avea 1 lepp. i aso uma i se manava gaogao mo le masina, tasi i le vaitau.

E pei ona taʻua i luga, i vailaʻau faʻataʻitaʻi o loʻo i ai se fuainumera tele o fomaʻi faʻasoifua maloloina eseese ma le suka. O nisi nei togafitiga lelei ma aoga mo gasegase suka.

Ina ia saunia lenei vailaʻau, e tatau ona e:

  • e ave se lapisi tele, fufuluina lelei ma tipi i le afa,
  • togi 50 kalama o le sua mai le fualaau aina,
  • aveese fatu mai le sua ua maeʻa,
  • faʻaopopo se fuamoa moa a le fale i le vai,
  • fefiloi lelei.

Togafitiga o le maʻisuka ma lemoni ma fuamoa e faia lelei lava ao le i fafagaina mo aso e tolu. A maeʻa lea e tatau ona fai se malologa i le numera tutusa o aso.

O se fua lea mo se paluga lea e mafai ona faʻamalosi ai le tino ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻisuka:

  • saunia se ulu ulu o le kalaiki ma le tasi lemoni lapopoa,
  • Fufuluina le suamalie ma mimilo i se fai meaʻai,
  • uʻu le sikalo, fufulu ma pasi foi i se mea e fai ai meaʻai,
  • faʻafefiloi mea lelei i mea,
  • faaopoopo le 40 kalama o le meli masani i le paluga, ma faʻafefiloi uma mea uma.

O le faʻaaogaina o lemoni i le maʻisuka ituaiga II e le o se togafitiga moni o le upu, aua e le afaina ai le faavae o le maʻi, ona mafuaaga. O le mea lea, e le o se panacea, ae na o se tasi o auala e faʻamautuina ai le gaosiga o le gaʻo ma le faʻamaʻoina o le gasegase (tino) ona o gasegase, e aunoa ma le suia o togafitiga faʻatau togafitiga.

O le tele o taimi, i vaifofo a tagata mo le maʻisuka, o lemoni o loʻo tuʻufaʻatasia ma laʻau o loʻo i ai aʻafiaga e le faʻamaoni ma agamalu. E tatau ona tuʻuina atu i fua o le lemoni e le aʻafia i le togafitiga o le vevela, aua e faʻamafunaina le vailaʻau C.

O lenei fua ua leva ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi, deco deco, teas. O le tali i le fesili pe o le lemoni e faʻasaʻo le suka o le toto pe leai foʻi na tuʻuina atu i le parakalafa muamua, o lea e tatau ona tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo ina ia mafai ai ona maua se faʻaititia o le suka.

E pei ona taʻua i luga, i vailaʻau faʻataʻitaʻi o loʻo i ai se fuainumera tele o fomaʻi faʻasoifua maloloina eseese ma le suka. O nisi nei togafitiga lelei ma aoga mo gasegase suka.

Ina ia saunia lenei vailaʻau, e tatau ona e:

  • e ave se lapisi tele, fufuluina lelei ma tipi i le afa,
  • togi 50 kalama o le sua mai le fualaau aina,
  • aveese fatu mai le sua ua maeʻa,
  • faʻaopopo se fuamoa moa a le fale i le vai,
  • fefiloi lelei.

O se fua lea mo se paluga lea e mafai ona faʻamalosi ai le tino ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻisuka:

  • saunia se ulu ulu o le kalaiki ma le tasi lemoni lapopoa,
  • Fufuluina le suamalie ma mimilo i se fai meaʻai,
  • uʻu le sikalo, fufulu ma pasi foi i se mea e fai ai meaʻai,
  • faʻafefiloi mea lelei i mea,
  • faaopoopo le 40 kalama o le meli masani i le paluga, ma faʻafefiloi uma mea uma.

Ua fautuaina e le au atamamai fomaʻi le faaaofiaina o fualaau suamalie i le taumafataga e avea o se mea faʻasolosolo. E tusa ai ma vailaʻau faʻale-aganuʻu, o iinei e mafai ona e maua ai le tele o fua o mea e sili ona faafaigofie ai le togafitiga.

Contraindications

E le o se mea lelei le taumafaina o le fualaau aina o fualaau suamalie ona o le i ai o nisi tapulaa. Muamua lava, o lenei mea e le manaʻomia i le faʻateleina o le maualuga o le toto maualuga ma i se tulaga lautele ma faʻamaʻi tuga e fesootaʻi ma gaioiga vascular.

E le gata i lea, ona o le iai o ni vaega i lemoni, o lona faʻaogaina e le fautuaina mo ni nifo le lelei, maʻi o le peptic ma le ulutala duodenal 12. O le isi faʻafitauli matuia, o tagata atamamai e telefoni ituaiga o nephis, hepatitis ma le cholecystitis.

O le mea lea, e ui i le glycemic index of lemon and even the fact that it enhances immunity, its use is far from always allowed. O le mafuaʻaga lea, ao leʻi faʻaaogaina fua o fua, o le maʻisuka o le a ono fesiligia se tagata poto faapitoa.

O le a mafai ona ia faʻamatalaina pe faapefea ona aʻafia le tino i le tino, faʻaleleia pe faʻaitiitia le suka i totonu o le toto, ma pe aisea foi e tupu ai lenei mea, ma pe faapefea ona mautinoa le aoga lelei o le tino.

O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau aina o le mea moni o se allergy i fualaau suamalie (o latou faʻaogalave faʻapitoa).

E le tatau ona faʻamaunuʻu Lemoni pe a faʻamaʻi le maʻisuka i faʻamaʻi nei:

  • o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • gasegase gastrointestinal - gasegase oona, gastritis, colitis, duodenitis,
  • pancreatitis, e le gata i le tino ma le tumau,
  • fatu fatugao, pusa talo, vevela,
  • allergy i fualaau suamalie. Aua e te aʻafia i le leʻo i le taimi o le maitaga, aua le tuʻuina atu i tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga, talu mai le taimi nei e sili atu le aʻafiaga o allergies,
  • hypersensitivity o le nifo lalata.

O se fuainumera tele o leona i le taimi e matautia e oʻo lava i se tagata soifua maloloina atoatoa. Ona o le maualuga o le eletise, faʻaleagaina o le mucous membranes o le gutu ma le manava, o loʻo maua ai i le gastrointestinal tract ia gaʻo.

O le mea moni, e faigata ona faʻaleʻaleʻa le aoga o le sitaili, ae, e ui lava i le tele o mea lelei, o nisi tagata foi o loo i ai ni pupuni i lenei fua.

O lea la, o lemoni o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2 tagata gasegase i le gastrointestinal ulcers e le mafai ona faʻapitoa.

O le fua e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu o le pa, faʻavaveina le tupu aʻe o le palapala i luga o le mucosa, mafua ai le tiga, vavao, dyspepsia. E le gata i lea, e tatau ona togafitia togafitiga faʻamaʻi ma tagata gasegase e iai ni faafitauli o nifo.

Afai e vaivai le elemene, faʻafefe, e faʻagata le faʻaaogaina o fualaʻau. E oʻo lava i le leai o nifo nifo pe a maeʻa ona 'aina se' aina o lemoni, e lelei tele le fufuluina o lou gutu i le vai. I le tulaga e masani ona faʻaaogaina le fua, e tatau ona filifilia se pulumu pulumu vaivai.

E tatau ona faʻaeteete i le togafitia o lenei tamaʻi ma tagata e iai mea faʻafefiloi, talu ai o le 'ai e mafai ona faʻavevesi.

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomai aʻo leʻi faʻauʻuina ni fualaau suamalie, e aofia ai lemoni, ia latou meaʻai.

O tina tausi maʻi ua i ai se togafitiga faafomaʻi i lenei fua. E le manaʻomia le tuʻuina atu i tamaiti laiti.

Faamanuiaga ma le afaina

Talu ai ona o le maualalo o le suka (2.5 g) ma le tele o meaʻai e maua ai le fua, o le tuufaatasiga o lemoni ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai sona aoga aoga i le gasegase o le faamai ma e toetoe lava a leai ni aʻafiaga i le itu ma le faʻailoga.

Faafetai i le pectin, o fua o fua e fesoasoani e taofia ai le fiaai ma tuuitiitia le fiaai. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka, ona o le tele o le hyperglycemia e fesoʻotaʻi ma le mamafa, o le faʻaumatiaina o se mea faigata tele.

O meaʻai o loʻo i totonu o le fua, aemaise lava le citric, e saofagā i le faʻaititia o le kulūkose, o lona uiga o le tali i le fesili a le tele o le maʻisuka pe mafai ona taliina lemoni le suka i le ioe.

E le gata i lea, o le taunuuga e umi se taimi, ae le o se taimi e tasi-afai e te faʻaaogaina le lemoni, o le a faʻaitiitia le suka, ma o le tulaga lautele o faʻalapotopotoga e faʻaleleia lelei.

I le faʻaopoopoga i luga, o le fua o loʻo i ai mea nei:

  • aveese le lipoproteins le maualalo ma le faaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le fatu ma maʻi tuga,
  • fesoasoani e faateleina le malosi, maua ai le malosi o le malosi,
  • faaitiitia le ono tulai mai o le tuputupu ae o maʻi mama,
  • toe faʻafoʻi le paʻu o le siama, ona o le taunuʻuga o le toe faʻafouina,
  • aveese le toxins ma oloa oona o le faaleagaina o fualaau mai le tino,
  • e faʻagata ai le masani masani o le maʻisuka - faʻaitiitia le faʻafouina o le paʻu,
  • o se sui e tetee i le ita.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻaleagaina pe a faʻaaogaina le talafeagai:

  1. e le mafai ona e 'ai i luga o se manava gaogao,
  2. e le mafai ona e 'aina le silia ma le afa o lemoni i le aso,
  3. o se tali atu o le tino vaivai ua mafai,
  4. o le faʻaaogaina o suʻega faavavega mai le Initaneti e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi e le faatagaina.

Ou te faaauau pea le autu o aoga o lemoni. I le taimi nei i togafitiga ma le tausiga o le soifua maloloina mo tagata na muai fuafuaina e taʻi 2 le maʻisuka. Ua ou i ai foi i lenei vaega faigata. Talu ai nei lava na maua ai se faalavelave. O le mea lea, ou te manaʻomia nei fua. Masalo o le a sau se isi tagata. Lemon i le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻaitiitia le soifua maloloina o le maʻisuka.

A faʻaaoga lelei, o lemoni mo le maʻisuka e le o faʻasaina meaai. I le isi itu, o le fua o le citrus e le gata na mafua ai le faaititia o le kulukose o le toto, ae e mauoa foi i le B, P, A ma le D vitamini, macro-ma microelements, lea e mafai ai ona faaaoga mo le puipuia o le fualaʻau ma le malulu i le taumalulu ma le tautotogo.

O lenei oloa maualalo le maualalo o le kalori ma se pito maualalo o mea o loʻo i ai gaʻo meaʻai, lea e vaʻaia lelei le maʻisuka.

E fesoasoani le maʻisuka ituaiga 2 le maʻisuka:

  1. Faʻateleina le mamafa o le toto.
  2. Aveese toxins ma toxins mai le tino.
  3. Lower cholesterol.
  4. Faʻateleina le faʻafouina o mea ua faaleagaina.
  5. Faʻaleleia le mafaufau ma le faʻamalosi.
  6. Faʻateleina le faʻatinoga.
  7. Puipuia tulaga le faʻamalosia.

O le taumafataga e mafai ona aofia ai vaega uma o lemoni: faʻamalosi, paʻu atoa, palu ma le sua. I le maʻisuka, e aoga le 'ai naʻo fualaau aina fou ma leai se mea e faʻasusu ai i latou i le suka.

Talu ai ona o le maualalo o le suka (2.5 g) ma le tele o ituaiga o meaʻai i le fua, o le tuufaatasiga o le lemoni ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai lona aoga aoga i le gasegase o le faamai ma e toetoe lava leai ni aafiaga i le itu ma le faalumaina.

Faafetai i le pectin, o fua o fua e fesoasoani e taofia ai le fiaai ma tuuitiitia le fiaai. E taua tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻi o le endocrine, aua o le tele o le hyperglycemia e fesootaʻi ma le mamafa o le mamafa, lea e matua faigata lava ona faʻaumatia.

O le Citric acid e fesoasoani i le faʻamautuina masani o le kulūkose, o le tali i le tele o le maʻisuka pe mafai ona taliina lemoni le suka i le ioe. E le gata i lea, o le taunuuga o lenei faagasologa e umi taimi. Afai e te 'ai pea le lemoni i taimi uma, o le maualuga o le suka o le a tumau i totonu o tapulaa talafeagai, ma o le tulaga masani o le tino o le tino o le a faaleleia atili.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o fualaau aina e iai mea nei:

  • aveese le lipoproteins maualalo maualalo ma faaitiitia ai le ono tulai mai o le fatuina o fatu ma gasegase vascular,
  • fesoasoani e faateleina le malosi, maua ai le malosi o le malosi,
  • faaitiitia le ono tulai mai o le tuputupu ae o maʻi mama,
  • toe faʻafoʻi le paʻu o le siama, ona o le taunuʻuga o le toe faʻafouina,
  • aveese le toxins ma oloa oona o le faaleagaina o fualaau mai le tino,
  • e faʻagata ai le masani masani o le maʻisuka - faʻaitiitia le faʻafouina o le paʻu,
  • o se sui e tetee i le ita.

Ekaterina Aleksandrovna Ua ou maʻi i le maʻisuka talu mai le 20 ou tausaga, ua silia nei ma le 50 oʻu tausaga. I le taimi lea, sa ou taumafai tele, ae na ou iloa e leai se isi mea e sili atu nai lo le inisalini ma se meaʻai.

Ou te tago i se paluga o selesa ma le lemoni i nisi taimi i le masina mo le faamalolosia lautele o le puipuiga, ae ou te iloa lelei e le aoga le tuu o ni faʻamoemoe maualuga. Ioe, pe a ou faia lenei fofo, ou te lagona le sili atu le fiafia, ae foliga mai ia te aʻu o le faatumauina o le maualuga o le suka i totonu o le toto e le o le aoga o leona, ae o le taunuuga o togafitiga faigata ma se paleni paleni.

Anastasia Ou te lei talitonu moni i metotia a tagata, ae na fesoasoani le fuamoa ma lemoni ia te au e tuuitiitia loʻu suka suka. I le tutusa ai ma lenei mea, o aʻu, e pei ona i ai muamua, na mulimuli i fautuaga mo meaai lelei ma ave fualaau (O loʻu maʻisuka ituaiga 2), ae o mea na maua i luga o le faaali o le glucometer na sili ona fiafia ia te aʻu nai lo le taimi muamua. A o ou mauaina le 1 o togafitiga, ou te manatu o le ono masina o le a tatau ai ona toe faia.

Eugene E le o maua loʻu maʻisuka, ae ua uma ona solia le toleniga o le kulukose. O le mea lea, o loʻo ou sailia ma le maelega auala e foia ai lenei faafitauli e aunoa ma ni fualaau.

Faatasi ai ma le fomai, na ou fetuunai le meaai ma ou te manao e taumafai e faaopoopo le lemon ma seleni i meaai. Ou te le o mautinoa e mafai ona ou 'ai i luga o se manava gaogao, ae o le a ou taumafai e faaopoopo atu nei oloa i au meaai i le aso atoa.

I soo se tulaga, e leai se mea ou te leiloa. E tusa lava pe le afaina ai le maualuga o le suka, o le mea lea o le a ou maua nisi vitamini mai mea masani.

Alexander I. Lemons Ou te alofa i soo se ituaiga. Ou te faaopoopo atu i lauti, suamalie vai ma iʻa i le sua, ma o nisi taimi e mafai lava ona ou 'ai ni fasi pepa.

Ina ua uma ona feutagai ma se fomai, sa ou taumafai e "togafitia" i le lemon ma seleni mo le masina. O se taunuuga, o le suka i le taimi lea i le tulaga maualuga, ou te lagona le malosi o le malosi, malosi ma se faʻaleleia atili o lagona.

Tino, soifua maloloina ma lelei, o lea ou te fuafua ai e toe faia ia vasega i ni nai taimi i le tausaga.

O le vailaʻau o le fualaau

O le laumei e mauoa i le natura (natura) suga, o latou aofaiga atoa e sili atu i le 3.5%, o le fea o teugatupe mo:

  • glucose - 0.8-1.3%,
  • fructose - 0.6-1%,
  • Suiga - mai le 0.7 i le 1.2-1.97%.

Pe a faatusatusa i strawberries o loo aofia ai i le 1.1% le siaki, o le mea sili lea. Afai tatou te iloiloina mea e uiga i le tele o fua, ona avea lea ma apu o le 10 g mo le 100 g o le pulupulu, mo le seleselega 5.

Aisea e maua ai e lemoni se tofo inu suamalie pe a faatusatusa i isi fualaau ma fualaau suamalie, faamamaluina mo se suamalie suamalie?

O le suamalie o strawberries e lipotia mai e le kulukose ma le fructose o iai i totonu - o le lemoni o loʻo i ai ni nai mea.

O le kulimi acid e faalagolago i le fua o le fualaau aina (e masani ona faʻatau atu e pei o le paʻu, e pei o loʻo aoina e faʻamautinoa ai le manuia o femalagaiga), o le tofo e sili atu ona faalagolago i le eseesega (meaʻai Sicilian e tutusa ma laʻau).

O se mea tāua i le fatuina o le tofo o le i ai o le citric acid (e oo atu i le 5%), e fuafua ai lagona pe a 'aina le fua o lenei fua, ao faʻamaʻaʻaina, faʻafeiloaʻi ma inu lemu i le susulu o le la ma le vevela, e sili atu lona manogi ma le manogi.

Le aoga o lemoni mo le maʻisuka

I luga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o lona soifuaga atoa o loʻo tautau i le Damocles pelu o faʻasaina i luga o le suamalie e faʻapupulaina ai le kulukose o le toto (fatuina o se faʻafefe o le hyperglycemia). Talu ai ona o lona igoa maualalo maualalo, o lemoni o se mea lelei tele i lenei lisi. O le inu uma o le suamati o le lemon (pe i ai pe leai foi) ma le faʻaaogaina i le tao e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka, ma matauina mataupu faavae lautele o togafitiga ma mulimuli i meaʻai faatonuina.

I le faaopoopo atu i le mana faapitoa ma le manogi na mafua mai i le suamalie, faapea foi ma se mea tulaga ese e mafua ai le faaosofia o le fiaai, o lemoni ei ai se mea taua - e faaopoopo atu i citric, malic ma isi meaola masani, o loo i ai foi:

  • polysaccharides masani,
  • filo meaai
  • pectin
  • natura natura
  • vitamini A, C, E, faapea foi le vaega B,
  • o le tele o micro ma elemene elemene.

O le mea lea, afai o fiva e aofia i le fausaga o le pulupulu ma le sau e maua ai le motilusili meaai (manuia i le siitia o le meaai i luga o le mea oona) ma le muso o le manava ma le fatu, ona pectin, i le fusifusia, aveesea mai le tino mea le aoga ma mea matautia, vitamin e maua ai le malosi o le tino i le tino, elemene taua, avea o ni faʻamalosi, faʻamautinoa le manuia o le gaioiga o vailaʻau i totonu o masini - metabolism i le mole mole.

O le faʻamautuina o metabolic process in tissues e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le avega i luga o laufanua pito sili ona tele: o le ate ma le pancreas. I le faaopoopo atu i le sili atu ona faʻaoga tupe o latou suavai, o le uta i le pito o le endocrine o la latou gaioiga e faʻaitiitia - o le manaomia mo le gaosia o le inisalini ma le glucagon e le pancreatic gland, ma le somatomedin, poo le inisalini-growth-factor-1 (IGF-1), e le toe tupu i le ate.

I le faaopoopoga i le faaitiitia o le maualuga o le puipuiga o le tino i le inisalini (insulin resistance) ma le maualalo o le kalori, o mea o loo i totonu o lemoni e maua ai le puipuiga lelei o le tino mai maʻi.

Talu ai ona o le maualuga o le gasegase o le tino o le maʻisuka i ituaiga eseese o gaioiga pisapisao ma le le lelei, o le faaitiitia o le tulaga o le gafatia ia i latou o se tulaga le mautinoa lea o le "Prince of Lemon", e leai se masalosalo i soo se faamaʻi.

Faʻamatalaga lauiloa faasaienisi e uiga i lemoni:

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O le faʻaaogaina o lemoni i le maʻisuka ituaiga II e le o se togafitiga moni o le upu, aua e le afaina ai le faavae o le maʻi, ona mafuaaga. O le mea lea, e le o se panacea, ae na o se tasi o auala e faʻamautuina ai le gaosiga o le gaʻo ma le faʻamaʻoina o le gasegase (tino) ona o gasegase, e aunoa ma le suia o togafitiga faʻatau togafitiga.

E mafai ona faʻaaoga uma le lemoni atoa ma lona sua (po o le sua sua suamalie):

  1. Ina ia saunia le fusi o le lemon ma le blueberries, 20 g o ona laʻau, ua tumu i le 200 ml o le vai kuka, ua fausiaina mo le 2 itula, sosoo ai ma le faamamaina, ua palu faatasi ma le 200 ml o le sua o le tipolo. Faʻaaogā ao le i fafaga 3 taimi i le aso mo le 100 ml.
  2. E le gata i lea, ae o le fua o loʻo faia i luga o laʻau, blackberry, offetail, ma le aʻa valerian. E tofu vaega taitasi i le 10 g, o le paluga e sasaa atu i le 900 ml o le vai inu, o le taimi e faʻaaoga ai pe a ma le 3 itula. O le uamea e faʻafefiloi ma le 100 ml o le sua o le tipolo. E pei o le vaifofo na muamua atu, e faalua ona faalua i le 100 ml aʻo leʻi 'ai.
  3. Ina ia saunia se lapisi o lemoni ma seleni aʻa, 5 fualaau atoa, e suia e ala i se mea e teu ai manu, ua palu faatasi ma le 500 g seleni seleni. O le mea na mafua ai, ona tuʻu lea mo le 2 itula ile taele vai ma faʻamalie, nofo i se nofoaga malulu. Faʻaaoga i le taeao ao leʻi 'aʻai 1 tbsp. sipuni.
  4. Faʻavae e faʻavae i luga o lemoni, kalaka ma le laʻau vavalaʻau e manaʻomia le faʻafefiloi 300 g o le pasiseti lelei ma le 100 g o le garlic na pasia e se faila o meaʻai ma le 5 lemoni atoa fualaʻau kuka i le auala lava e tasi. Ua maeʻa le masini maeʻa mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. Faʻaaogā faʻataʻitaʻi faalua i le aso, 10 g aʻo leʻi 'ai.
  5. 2 fualaau o lemoni, fufulu ese mai fatu, gaosi ma fefiloi ma le 200 g o le pakesa pakiaka. O le faʻafefiloi e sasaa atu i vai inu i totonu o se ipu fagu. Faʻapipiʻi e faʻafefe le vevela mo le 1 aso. A maea le filiga, e ave faʻatatau le vailaʻau 3 taimi i le aso i le aofaiga o le 3 tbsp. punetipi aʻo leʻi 'aʻai.
  6. Ina ia faia ni meaʻai e faʻavae i luga o le uaina paʻepaʻe, e tuʻu le 1 lemoni i le 200 ml o le uaina paʻepaʻe, faʻafeiloaia ma le 1 g o le lanu mumu ma le vevela ile vevela vevela. Faʻaopopo 3 'au o le karika gaosi i le paluga susu. O le mea e faʻaaogaina ma faʻafefeteina ua faʻafefeteina i le vai, ave le 1 tbsp. sipuni faatolu i le aso mo le 2 vaiaso.
  7. O le faʻasusu o le lemon peel ua saunia mai le pele o le 1 fua. Liligi i le vai vevela (1 lita), faʻavevela vevela, ona faʻamafanafana, faamama. Faaaoga i le taeao i luga o le afa afa i le afa itula ao le i faia taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga