Metformin 1000 mg: tau, iloiloga ma faatonuga

Pusa, 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg

E tasi le 500 mg papalama e aofia ai:

gaioiga galue: metformin hydrochloride - 500 mg.

itagata faʻatau: microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, vai faʻamamā, povidone (polyvinylpyrrolidone), magnesium stearate.

E tasi le 850 mg papalama e aofia ai:

gaioiga galue: metformin hydrochloride - 850 mg.

iausilali vailaau: microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, vai faamama, povidone (polyvinylpyrrolidone), magnesium stearate.

E tasi le 1000 mg papalama e aofia ai:

malosi vailaʻau: metformin hydrochloride - 1000 mg.

aufaamalologa vailaau: microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, vai faamama, povidone (polyvinylpyrrolidone), magnesium stearate.

Pusa 500 mg - lapotopoto faʻalanoa-palanikete o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe ma se lamatiaga i le tasi itu ma le chamfer i itu uma e lua.

Pusa 850 mg, 1000 mg - oval biconvex papa o lanu paʻepaʻe poʻo le papa paepae ma se lamatiaga i le tasi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaogaina atoa mai le gastrointestinal tract. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. O le maualuga maualuga (Cmax) (pe tusa o le 2 μg / ml poo le 15 μmol) i le plasma e ausia pe a maʻea le 2.5 itula.

Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin.

Metformin vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma. E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. Le faʻatagaina o le metformin i mataupu tau soifua maloloina e 400 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le faʻamaoniaina o le creatinine), lea e faʻaalia ai le i ai o le gaioiga faʻavavevave galue. O le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, e faʻaleleia, o loʻo i ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le fualaau faasaina.

Metformin e faʻaitiitia ai le hyperglycemia e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini ma e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. E taofia ai le gluconeogenesis i le ate. Tuai le mimitiina o gaʻo i totonu o le manava. Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

E le gata i lea, e iai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai mea o le aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase ma le tele o meaʻai, faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino:

• i tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral, poʻo le inisalini,

• i tamaiti mai le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le inisalini.

Tosiga ma le pulega

O pusa e tatau ona faʻaalia i le tautala, faʻamalo atoa, e aunoa ma le mumu, i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, inu tele vai.

Tagata matutua: monotherapy ma le faʻamalosia o togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemous oral:

• O le fua masani amata e 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. O se isi faʻagasolo maliega o le faʻasolosolo e mafaia ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

• Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i ni inumaga se tolu.

• Faʻaititia le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

• O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona siitia atu i le 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le suʻeina o se isi sui o le tino: e tatau ona e le toe aveina se isi vailaʻau ma amata ona ave Metformin i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:

Mo le lelei atili o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. O le fua masani muamua o le Metformin 500 mg poo le 850 mg o le tasi papafa 2-3 taimi i le aso, Metformin 1000 mg o le tasi papafa 1 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Tamaiti ma talavou: i tamaiti mai le 10 tausaga le matua, o le fualaau faasaina Metformin e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le fua amata muamua e 500 mg poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fualaau e faʻavae i luga o le faʻamamafa o le kulukose toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Tagata gasegase matutua: ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega lapoʻa (fuafua le maualuga o le creatinine i le ogaoga a itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. O le faʻaitiitia o le fualaau faʻasaina e aunoa ma le fautuaga a lau fomaʻi e le fautuaina.

Tau mo metformin i falemaʻi i Moscow

pills1000 mg60 pcs.≈ 232.9 teu.
500 mg60 pcs.≈ 97 rubles
850 mg60 pcs.≈ 194 solo.


Fomaʻi e toe iloilo le metformin

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le fualaau faasaina "Metformin" ua avea ma tagata lauiloa, o loʻo nofoia lona lava aʻafia i fualaau mo le mamafa o le mamafa. Ua matua lelei lava ona faavaeina i le va o fomaʻi-endocrinologists. O le mea autu o le filifili lea o le polokalame saʻo e talia ai. E matua aoga tele i togafitiga o le maʻisuka.

O le laupepa o nisi o mea gaosiga e tele tele ma e le talafeagai le foloina.

Faʻafesoʻotaʻi ma se endocrinologist aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

"Metformin" o loʻo faʻaalia ai vaega fou ma faʻateleina ai lona faʻamalosia lona tulaga. Ou te faʻaaogaina i le faʻamalosi ma le manuia, o le faʻaaogaina o le Metformin e tuʻuina mai faatasi ma se faʻaititia o le viscero-abdominal fat deposition. E i ai ni aʻafiaga o le hemodynamic. O le aafiaga anticarcinogene o Metformin e matua fiafia lava, aemaise lava e faatatau i le kanesa o le prostate.

Ou te faia e le aunoa mo faamoemoega puipuia.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Ou te fiafia i fualaau faasaina e faaitiitia ai le mamafa, pe a fai ua faatonuina ma le poto, ae maise lava le moni mo veins varicose ma se tetee atoatoa i le oona.

O le le mafaufauina e le tele o fomaʻi, aemaise lava o fomaʻi lautele.

Sa ou taumafai e ave aʻu lava - mai aʻafiaga na i ai na i ai le gaioiga, o sina naivavave, vave vave ona faʻavaivaia i se aso.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se fualaau aoga tele ma talafeagai e faatatau i le togafitiga o togafitiga o le endocrinology (maʻi o le maʻisuka, gasegase carbohydrate metabolism).

O le mafai ona atiaʻe aʻafiaga o le itu, manava manava e matua maualuga lava, ma o le le lava o tagata taitoatasi e taatele.

E mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻamaʻi-tasi, pe faʻatasi foi ma isi fualaau.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Lelei. I lalo o le puipuiga saogalemu - saogalemu.

E tele taimi e tupu ai maʻi ma le manava o maʻi. O le mamafa e faʻaititia i se tulaga patino, ma e aunoa ma ni faʻamalosi.

O se vailaau masani mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e lagolagoina uma i le monotherapy ma i togafitiga tuufaatasi. O se aafiaga lelei i metabolic processes ma o le faaumiumi o le aoga e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le fualaau faasaina ua faamaonia lona lava i le endocrinology mo le togafitia o le maʻisuka ma le mamafa o le paʻu, o se taunuuga - o le faaitiitia o le toto.

I le aʻafiaga o aʻafiaga - faʻalavelave i le gastrointestinal tract (faʻaitiitia le tuinanau, manava).

O loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi i le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

I le gasologa o tausaga o le aoga, o le fualaau faasaina "Metformin" ua faamaonia e avea ma mea aoga tele i le tau faasaga i le mamafa, o lenei vailaau e aoga tele i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i lona amataga. O se vailaau faʻasaina ma se faʻamaoniga faʻapitoa i falemaʻi i se taimi pupuu e mafai ai ona e ausia le aafiaga.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Fesoʻotaʻiga lelei ma isi fualaau. Tomai sili ona aoga.

O le faapalepale e le lelei, o le ogaoga o aʻafiaga itu e faʻaititia ai le tausisia.

I le i ai o le faʻamalosia o le inisalini, o se auala sili e foia ai ma faʻaitiitia le mamafa. O aʻafiaga (faʻalavelave, toso malosi o le manava) o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i le faʻamaloloina e le tagata gasegase.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Mo le tele o tausaga, sa ou faʻamalosia ma le faʻamaonia le metformin mo le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo (le gafatia le faapalepale i gaʻo, ituaiga 2 o le maʻisuka), aemaise lava le mamafa, ma le sclerocystosis o ovaries i tua atu o le insulin resistance. I nisi atunuu, e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

O aʻafiaga o loʻo aʻafia ai - sili atu le manava (i le amataga o togafitiga).

O le fualaau faasaina mai le group biguanide na faasaina i le tasi taimi seia oo i le faaiuga o le 90s, ae o le taimi lena e lelei ai, e mafai ona maua i falemaʻi, lelei le tauia mo le taumafataga o le anapogi. Ona foliga mai lea o le metformin ma maua ai se avanoa moni e fesoasoani ai i le maʻisuka.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

"Metformin" - o le vailaʻau o le filifiliga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga o le maʻi, ma le hemoglobin maualalo maualalo, e fofo lelei ai faafitauli o le gaosiga o le gaʻo, mamafa, ma le gaʻo. O le fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o le tino i le inisalini, ma faaleleia atili ai le tulaga o le tino i faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Ole fualaau fou lenei ma i le taimi nei o le sili ona lelei o ana mea tutusa. E faʻaaoga i le tasi afiafi i le afiafi, faʻamaʻo atoa le fua faatatau uma. Aʻo faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi e tagata gasegase, e leai ni aʻafiaga na iloa.

I laʻu aga masani, ou te faʻaaoga fualaau faʻaonapo nei Metformin mo togafitiga o le maʻisuka.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le vailaau faʻamalositino e faʻaleleia atili ai le lagona o le faʻaleleia o le inisalini ma le faʻamalosia o le inisalini. O lenei tulaga e tele faʻatasi ma le tele o tamaitai o le vavalo ma le moa, o uiga o le polycystic ovary syndrome. Ou te faʻaaoga i le faʻataʻitaʻiga ina ua uma ona faʻamaonia le faʻamaonia e faʻaaoga ai faʻamatalaga falesuesue. O le vailaau faʻasaina e faʻaleleia ai le talatala lipid.

O le masani ai o le gaosiga o le gaʻo, o le mea moni, e faalagolago i le tele o fuataga. O se tasi o tulaga talafeagai o le faasaʻoina lea o vaivaiga o le micronutrient, faapea foi ma gaʻo eletise oona i totonu o le taumafataga.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O aʻafiaga masani faʻapitoa e aofia ai vaʻavaʻa ma afaina. O le vailaʻau e ave i le afiafi, ina ia faʻaitiitia le mamafa o aʻafiaga o le itu, e fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o gaʻo i le afiafi (aemaise lava pe a fai o le vailaʻau ua faatonuina e faʻaititia ai le mamafa, e le o le faʻamalosia o le insulin resistance).

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e endocrinologists e togafitia ai le faʻamaʻiina o le inisalini, le mamafa (faasaga i tua o le insulin resistance), ma le maʻisuka. Ole fualaau faasaina e tatau ona faatonuina faapitoa e se fomaʻi e tusa ai ma faailoga. Mo le faʻaitiitia o le mamafa i le leai o le inisalini (pe a toe i ai, ua fuafuaina e le fomaʻi), o le a le galue le fualaau faasaina. O le mea lea, aua nei e manatu faʻapitoa, saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

Faailoga 2.9 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se fualaau faasaina ma le malosi o le falemaʻi, ou te faʻaaogaina i le togafitiga o meaʻai paleni, o le gaioiga o le vailaau faʻasaina i le faʻasaina o le faasologa o le soifua matua, i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ua iloa.

O nisi taimi ei ai le gaioiga pe a uma ona ave, e mafai ona e faʻasalaina le fualaau.

O se fualaau lelei lelei ma le faʻamaoniaina o gaioiga mo sina tupe.

Suʻega o tagata maʻi ile metformin

O se vailaʻau faʻamaonia talafeagai i le tau ma le mafai gafatia i falemaʻi i Moscow! Sa ou tago i lenei fualaau faasaina mo le ono masina i le taimi nei, e pei o le maʻisuka ituaiga 2 na maua, ma e matua fesoasoani lava. Faʻaleleia lelei faʻalelei. Sugar ua paʻu toetoe lava i le fua faatatau manaomia. Ina ua uma ona ave le fualaau faasaina ma tuu le suka, sa faaleleia loʻu ola maloloina. E taua le maitauina, ina ua uma ona leai ni aʻafiaga na maitauina ma o se tasi lenei faʻasologa o lenei vailaʻau! E foliga mai o lenei vailaʻau, mo au lava, ei ai le isi. Tau, avanoa, aʻafiaga ma le leai o aʻafiaga. Ae, aua nei galo e tatau ona matua vaʻaia fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

O lea na matou maua ai lena lava meaʻai e tasi o meaʻai faʻatau. O se fualaau lelei tele e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. Na faʻaalia le vailaʻau i luga o le laina muamua i le Elena Malysheva's Live Healthy program, lea na ia faʻamatala auiliili ai e uiga i lenei fualaau faasaina. Ona ou maua lea o se manao e maua, o le aafiaga e mautinoa lava. Afai e te faitau i faatonuga, e mafai ona e vaʻaia o le fualaau faasaina ua fuafua muamua mo i latou e maua i le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai le toto suka. Atonu e te mafaufau e uiga i le maʻisuka ma le mamafa. E faatatau uma i le inisalini, pe a amata e le tagata ona pala, e mafua mai i le sili atu o le inisalini, o le fualaau faasaina, i le isi itu, e faia le paleni o le inisalini i totonu o le toto, ma o le tagata e le gaʻo. Mulimuli ane, na ou aveeseina nisi pauna faaopoopo.

Ina ua mavae le 30 tausaga, sa amata ona ou maua le mamafa. E ui lava sa ou mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai, o nisi taimi ou te gafatia ai se mea lelei. Na ou pasia ia suʻega ma i le iuga na foliga mai e iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa ou popole, ae i loʻu fiafia, na ou liliu atu i se fomaʻi poto faapitoa o le na faatonuina le fualaau talafeagai mo togafitiga, e aofia ai Metformin. Metformin e le gata na fesoasoani ia te au i le tele o gaʻo, ae na fesoasoani foi i le maualuga o le suka. Ma faapena foi, na faaitiitia loʻu fiaai ma ua sili atu ona faapaleniina laʻu meaai. Ou te leʻi matauina soʻo se itu, talu ai na ou mulimuli i faʻamalamalamaga manino mo le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina.

Ona o le maʻisuka ituaiga 2, na tele naua mea na ou maua, e tusa ma le 17 kilokalama. Sa ou taumafai e aveesea le mamafa i meaai, ae sa faigata tele ia te au ona pulea aʻu, o le mea lea, e pei ona faatonuina e le fomai, na amata foi ona ou inu i le Metformin. Ae na le manuia ona o le itu o le itu. Na ou suia i le "Glucophage" 1000 mg. O lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma e fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa. Ua i ai muamua i le tolu masina na leiloa ai lona 10 kilokalama. Sa faaauau pea ona ia aveina Glucofage ma leiloa ai le isi 7 kilokalama i le 2 masina. O lea mo le ono masina na ou faʻapipiʻi ai aʻu lava, ma toe foi mai le suka i le masani. O lenei ua ou lagona le fiafia tele, faafetai i le Glucofage!

O loʻu tinamatua o loʻo maua i le maʻisuka. Sa latou taumafai i le tele o fualaau faasaina, e itiiti se fesoasoani, pe fesoasoani foi, ona toe uma ai lea. I le taimi lava na ou vaai ai i se mea faasalalauga a Metformin, na matou filifili ai e feutagai ma se fomai. Ma le mea mulimuli, o le suka na amata ona paʻu, na amata ona lagona e loʻu tinamatua le sili atu o le lagona, ma ua leai foi se mamafa.

Sa mafatia o ia i le mamafa o le mamafa mo se taimi umi (pe tusa o le 25 kilokalama le mamao mai le masani). E le mafai ona aveesea le mamafa mo se taimi umi, sa ou taumafai i le tele o meafaigaluega ma metotia eseese.Sa ou filifili ou te alu i le falemai o le aai, lea na ou aoao ai mai le fomai e uiga i sauniuniga a Metformin. O lenei fualaau faasaina na fesoasoani ia te aʻu e aveesea ai le mamafa i le 10 kilokalama i le 3.5 masina ma faaauau pea ona ou alu i luma e aunoa ma le suia o le fualaau. Le tau e le suatia ma ua faatauina i le tele o falemaʻi i loʻu aai. Ou te fautuaina tagata uma o loʻo mafatia i se faʻafitauli.

Mo le tele o vaiaso, 'ai le tele o meaai anapogi, na ou toe malosi. O loʻu naunautaiga e leiloa le mamafa ua faateleina tele, na fautuaina au i le fualaau faasaina "Metformin". Ioe, o aʻu, pei o isi tagata uma, e leʻi talitonu i le aoga o lenei mea faigaluega. Peitai, e mafai lava ona ia faateia aʻu, ona o Metformin na te fasiotia atoa le lagona o le fiaaai. Na ou faaluaina i le aso ma le tele le mamafa o le mamafa. O le mea e ofo ai, e leai ni faʻafitauli pe a faʻaaoga fua. Sa ou maofa foi ona o lona tau, aua e sili atu ona taugofie nai lo oloa faapena. "Metformin" na fesoasoani lelei i le foʻia o loʻu faafitauli, aua na amata ona toe faʻatuina i le vaiaso muamua.

O le fualaau faasaina e sili atu ona lelei, na ou faitau i ai se numera ese o iloiloga, lelei uma ma leaga, ae na ou filifili o le a ou taumafai e faaaoga ia te aʻu ma talitonu i le aoga. Ou te fiafia i le aafiaga. Ina ua uma se auala o le tagofia o fualaau faasaina, sa mafai ona ou matauina suiga moni. O loʻu mamafa na amata ona faaititia malie, ou te le fai atu na leiloa 20 kilokalama, ae o le fale mautu 4 i le masina ua leai, o se faailoga lelei lea ia te aʻu. O le tau o le fualaau faasaina o loʻo i totonu o le avanoa, o mea uma e fetaui lelei lava ia te au.

E maua i loʻu tina le maʻisuka ituaiga 2. Na ia aveina Metformin mo le 7 tausaga, mai le 2008 i le 2015. Na ia mauaina e aunoa ma se totogi, e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Ona alu ai lea o ia i se falemai tumaoti, faalua-siaki, o lea e tautala ai. A maeʻa le pasia o suʻega, sa faʻasaina le fomaʻi i le tagofia o lenei fualaau faasaina! I le lautele, na tuua e Metformin le 40% o fatugaʻo mo mama! O lea mafaufau pe faapefea ona e totogia le aveesea o le mamafa ma faʻaitiitia le toto suka.

Na ou faalogo e uiga ia Metformin mai le uo a loʻu tina i le tausaga talu ai. E tusa ai ma ana tala, afai e te ave Metformin ae leʻi fafagaina faalua i le aso, aua e te 'ai le selu ma faʻapipiʻi i luga o vailaau faʻamalosi, ona vave alu ese lea o le mamafa. Ou te le 'aina fualaau suamalie, ae afai ou te faia pea se meaai, ona le tupu ai lea o se vavega. Na ou faitau i ai i luga o le Initaneti ma filifili ai e ave se avanoa, aua se masina mulimuli ane, alu i le sami. I le faaiuga, sa ou inuina nei fualaau mo 3-4 aso. Ma na ou aveina 3 kilokalama. Sa ou matua fiafia lava i lenei mea. Sa amata foi ona ia fautuaina ana uo. O le mea moni, o ona aʻafiaga e le sili ona manaia, o lona manava na matua tiga lava pe a uma ona 'ai. O le mafuaaga lena na ou le faaauau pea ona inu. Sa ou matua fiafia i le taunuuga. I le taumalulu na ou inu i luma o aso malolo o le Tausaga Fou, ae o le lua pailo na totoe i ni nai aso. O lenei ua amata ona ou toe inu. O loʻo ou sauni mo le tafaoga. Le iʻuga e leʻi faʻataʻitaʻiina. I le lautele, afai e te faʻaaogaina mo se taimi puupuu, e le masani ma faatasi ai ma se taumafataga, ona le umi lea o le a oʻo mai le taunuuga!

E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o le a ou faʻaaogaina Medformin mo le toeitiiti atoa le tausaga, o loʻu mamafa e leʻi faʻaitiitia, o le mea e leaga ai. Ina ua uma le afiafi o Medformin, na amata loa le zhor. O lenei ou te ave se lua piliki aʻo lei moe, ua avea mea uma ma mea masani. I le taeao, o le suka mai le 6 i le 7.2 o loʻo umia. Na latou faatonuina foi le fualaau faasaina "Jardins" 25mg., Pele: 2.900 i le masina.

Talofa O lenei vailaʻau na fesoasoani tele ia te aʻu i le gaʻo. Sa matua faateleina le suka i le toto ma ua faʻaleleiina e le Metformin le suālāʻau. E alu malie le mamafa, ave mo le ono masina e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E lelei e talafeagai le tau ma e fesoasoani le vailaʻau!

Mauaina lenei meafaigaluega, ma le faamoemoe o le a mafai ona ou aveesea le mamafa pe a itiiti ifo ma lona fesoasoani. Na faia e le tausi meaʻai se faʻasalalauga mo lenei fofo. E masani lava, e lei galo le 1 kg. O aso uma ou te alu ai mo taaloga mo le itula, 'ai na o fualaau faisua ma fualaau aina, aʻo ou faaaogaina nei fualaau, mo le masina e le mafai ona ou togi ese le 0.5 kilokalama. Ou te le iloa po o ai e tuuaia ma pe o le a le mea e mafaufau i ai. Masalo, i le faatonuina o lenei vaifofo ia te au, e le amanaiaina e le tagata tausisoifua soʻo se nuances. Atonu na fesoasoani i se tasi, ae le mo au. I se tulaga lautele, o se taunuuga, o se otaota o tupe ma faamoemoega le manuia.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Ua ou aveina Metformin faatasi ai ma inisua injections mo le tusa o le tausaga. O lenei vailaʻau e maualalo ai le toto toto, talu ai nei na ou matua aʻafia ai i le tuʻuina atu o le inisalini. E lua vaiaso e tatau ona ave se tasi "Metformin" ma e fiafia mai ia te aʻu i lana galuega lelei. Ma ei ai foi loʻu maʻi o le ate, i lenei itu, na ou aʻoaʻoina le manatu o le fomaʻi i le auala e aafia ai loʻu maʻi maʻi i le Metformin. Na ia fiafia ia te au, ma fai mai ua lelei mea uma, aua le lotovaivai - e le oi ai se aafiaga aloaia. I le tulaga lautele, ou te fiafia lava i le fualaau faasaina. Ae e ese tagata uma ma e ese uma le tino o le tino, o lea e vaʻai ai, mafaufau, feutagai ma fomaʻi.

Na ou aveina Metformin e pei ona faatonuina mai e le endocrinologist. O le sini autū o le faʻaitiitia o na paʻu faaopoopo. O laʻu suka e masani lava, e ui lava na fesuisuiaʻi luga o le pito i luga. E le gata i lea, o le suega o le faapaleni o le glucose e leʻi faʻaalia ai ni faʻafitauli, e le sili atu le maualuga o le hemoglobin glyc i tulaga masani masani. Talu mai le amataga o le aveina o Metformin ma se taumafataga maualalo, e sefulu kilokalama ua uma ona ou misia. I le taimi lava e tasi, o le tulaga o le paʻu i luga o foliga ua faʻaleleia atili, ua faʻaitiitia le numera o blackheads, o le paʻu e le lelei pei o muamua. E le gata i lea, o le suka na faaitiitia lemu.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Na ia aveina glibenclamide mo se taimi umi, ma talu ai nei na sui ai o ia i metformin. Ou te ioe o le fomai e faigofie ona onosaia, taugofie. O le suka toto ua faʻaitiitia i le masani, ua faʻaleleia le tulaga.

E maua loʻu maʻisuka, faafetai i le Atua, leai. Ae ui i lea, mai lava i le laʻititi ou te foliga o le mamafa tele. O le taimi lava ou te leʻi tau ai, o loʻo ou taamilo pea. O laʻu uo sili o laʻu fomaʻi foi. Faʻafeiloaʻi foi. Na ia fai mai muamua o le a matou inu nei i le Metformin e aveesea le mamafa. E leai se mafuaaga e le talitonu ai ia te ia; na amata ona latou inu i se laulau i le aso. O le masina mulimuli ane, na ou faamavae ai, e le aoga mo aʻu, sa ou maʻi ma o loʻu ulu o loo taamilo. Ae sa ola se uo, inu mo le tusa ma le ono masina, ma o lona mamafa na faaitiitia ai i le afu. O se taunuuga, na faʻaititia i le 9 kilokalama. E le maʻi foi le maʻi suka. E leai se mea, ou te le fautuaina se tasi, e ui lava o le fomaʻi lava ia na faʻaogaina lenei metotia, na o loʻu faʻamatalaina o le poto masani o le faʻaaogaina o metformin.

I le isi suʻesuʻega faaletino, na latou faʻaalia ai le faateleina o le toto (e le o le tala o le atuatuvale). Na iloa e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 2. Fualaau faasaina - metformin. Sa ou aveina mo le ono masina i le taimi nei. Faʻasaga i tua o le taumafataga ma le gaioiga o fualaau faasaina, o le suka na faʻaititia i le masani. O vailaau faʻasaʻo e faigofie ona faʻasaina, avanoa i falemaʻi ma i le tau. O le mea moni, o metformin e itiiti sona aafiaga. Ma o le tagofia o fualaau faasaina na fesoasoani ia te au e faaitiitia ai loʻu toto ma "aveesea" 11 kilokalama o le mamafa mamafa. Ou te faaauau togafitiga e aunoa ma le faateleina o le fualaau o le fualaau faasaina.

Metformin na fesoasoani ia te aʻu e foia le malosi o le inisalini. Sa puupuu o ia ma e le afaina ai loʻu mamafa. Ae ona o ia, sa i ai faafitauli i ovaries. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin, na toe foʻi mai ai le tino o le tamaʻitaʻi i le masani, na mafai ona ou maʻitaga.

Short description

O le maʻi suka o se tasi lea o faafitauli sili ona ogaoga o vailaau faʻaonapo nei. O loʻo faʻatūina o ia i lenei tulaga i le tau maualuga o togafitiga, e masani ona ogaoga (e le atoatoa) faʻafitauli, ma le maualuga o le tino. O le mea lea, i maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le olaga faitino e 2-3 taimi e maualuga atu nai lo le lautele. O le hypoglycemic drug metformin ua mamanuina e tau ai tutusa ma lenei maʻi, "suamalie" i le leo, ae leai se mea moni. I aso nei, e le mafai ona taʻua lenei fualaau o se ituaiga o mea fou fou: ua amataina i le faiga o endocrinological talu mai le faaiuga o le 50s. seneturi mulimuli. I le taimi nei, o le metformin, e aunoa ma le faʻaopoopoga, o le mea sili ona masani ona faʻataʻitaʻiina le gaosiga o le suka. O le masini o lana gaioiga e toetoe lava a uma ona faʻapipiʻiina i luga o fata, ma o le mea lea e sili atu ona faʻapipiʻiina mo ia. Metformin faʻalavelaveina le faagasologa o le gluconeogenesis (glucose synthesis) i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le iniseti laitiiti, faʻateleina ai le gafatia o tisipesa lautele e faʻaaoga ai le kulukose, ma faʻalauteleina ai le lagona o lagona o le masini i le inisalini. O le mea pito sili ona taua, o le fualaau faasaina e le afaina ai le gaosiga o lona lava inisalini e le pancreas ma e le mafua ai le faʻasolosolo o le hypoglycemic o le maualuga o le suka (low-degree) e mafai ona maua ai le suka (lower hypoglycemic coma).

O isi vailaʻau faʻafomaʻi o le vailaau faʻasaina e aofia ai le faʻaitiitia o le mamafa o triglycerides ma le "leaga" lipoproteins (LDL) i totonu o le toto, faʻamautinoaga (ma i nisi tulaga e oʻo lava ile paʻu) i le mamafa o le tagata maʻi, ma le fibrinolytic (antithrombic).

O le fua o le metformin e fuafua e le fomaʻi i tulaga taitasi ma e faalagolago i le muamua o le kulukose i totonu o le toto. E tusa ai ma fautuaga lautele, e amata ona ave le vailaau ma le 500-1000 mg (lea e tutusa ma le 1-2 papa). A maeʻa le 10-14 aso, e mafai ona faʻateleina le fualaau, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i ai nei o lona faʻasaga i le toto. Ole fua ole tausiga ole metformin mai le 1500-2000 mg, ole maualuga e 3000 mg. O maʻi matutua o se tulaga faʻapitoa. Muamua lava, e tatau ona maitauina i tagata i le fitusefulu tausaga, oe, e ui lava io latou tausaga, o loo faaauau pea ona aafia i le mamafa o le tino, o le metformin e mafai ona mafua ai le siako lactic. I lenei tulaga, o le tagofia o fualaau faasaina i totonu o ia ituaiga o gasegase ua solia. I isi tulaga, e le tatau i tagata matutua ona sili atu i le 1000 mg metformin i le aso. E fautuaina ia laumei e ave faʻatasi ma meaai poʻo le taimi lava e uma ai i se ipu vai. O le togi o aso taitasi e masani lava ona vaevaeina i 2-3 inumaga.

Pharmacology

O le sui o le hypoglycemous o le tino mai le vaega o biguanides (dimethylbiguanide). O le faiga o le gaioiga a le metformin e fesootaʻi ma lona gafatia e taofiofi ai le gluconeogenesis, faapea foi ma le fausia o mea aoga gaʻo susu ma le faʻamaina o gaʻo. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Metformin e le afaina ai le tele o le inisalini i totonu o le toto, ae suia ona pharmacodynamics i le faaitiitia o le fuainumera o le inisalini ua noatia e faasao ma faateleina le fua faatatau o le insulin i le proinsulin.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthetase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Faʻaititia le maualuga o triglycerides, LDL, VLDL. Metformin faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto e ala i le taofiofia o se inhibitor plasminogen activator.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻagesegese ma e le atoatoa le gaogao mai le vaega o meaʻai. Fmax i le plasma e oʻo i le pe a ma le 2.5 itula. Faatasi ai ma se fuataga e tasi o le 500 mg, o le mea e le o iai le bioavailability o le 50-60%. Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin.

O le Metformin e vave ona tufatufa i le tino. E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻapupulaina i vaovao, ate ma gaʻo.

E mafua mai fatugaʻo e le suia. T1/2 mai le plasma e 2-6 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, e mafai ona maua le faatumu o le metformin.

Faiga faʻapolopolo

Palama vali ata1 le
metformin hydrochloride500 mg

10 pi - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi - pusa tioata (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi - afifi paʻu (6) - pepa o pepa pepa.
10 pi - pusa tioata (10) - teuina o pepa pepa.
10 pi - pusa tioata (12) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - afifi paʻu (2) - pepa o pepa pepa.
15 pcs. - pepa faʻaipoipo (4) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - faʻamau pepa (8) - teuina o pepa pepa.

E faia i le tautala, i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

O le fua ma le taimi o le pulega e faalagolago i le pepa o loʻo faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le monotherapy, o le uluai fualaau muamua mo tagata matutua o le 500 mg, e faalagolago i le metotia metotia na faʻaaogaina, o le taimi ole pulega e 1-3 taimi / aso. E mafai ona faʻaaoga 850 mg 1-2 taimi / aso. Afai e manaʻomia, o le a faasolosolo lemu le fua ile 1 vaiaso. e oʻo atu i le 2-3 g / aso.

Faʻatasi ai ma le monotherapy mo tamaiti e 10 tausaga ma luga atu, o le fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 1 taimi / aso poʻo le 500 mg 2 taimi / aso. Afai e tatau ai, faatasi ai ma se va o le itiiti ifo ma le 1 le vaiaso, e mafai ona faʻaleleia le dose i le maualuga o le 2 g / aso i le 2-3 inumaga.

A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e faʻavae i luga o iuga o le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto.

I le tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini, ole fua muamua ole metformin ole 500-850 mg 2-3 taimi / aso. Ole fua ole inisalini e filifilia ile faʻavae ole fua ole kulukose ole toto.

Fegalegaleaiga

Faʻaaogaina faʻatasi ma sulfonylurea, meaola, acarbose, inisalini, salicylates, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, with clofibrate, cyclophosphamide, the hypoglycemic effects of metformin may be enhanced.

Faʻatasi ma le GCS, faʻamaʻi faʻamaʻi mo le faʻafofoga tautala, danazol, epinephrine, glucagon, hormones thyroid, phenothiazine derivatives, thurezide diuretics, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

I tagata gasegase maua metformin, o le faʻaaogaina o iodine e aofia ai vailaʻau faʻapitoa mo suʻega faʻamaʻi (e aofia ai le urography, o le cholangiography oona, angiography, CT) e faʻateleina ai le lamatiaga o le leʻo ma le lactic acidosis. O nei faʻapotopotoga o loʻo faʻaseseina.

Beta2-o faʻataʻitaʻiga i le ituaiga o injections e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o β2-aʻoaʻoina. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. Afai e manaʻomia, e fautuaina e faʻatonu le inisalini.

O le faʻaogaina o le cimetidine e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le "gaogao" diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino.

O pulega faʻatasi ma le ethanol e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siama lactic acid.

O le Nifedipine e faʻapupulaina le absorption ma le Cmax metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) ua natia i totonu o le lapisi tubules o tauva ma metformin mo masini feaveai o taavale ma e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o lana Cmax.

Faʻaiʻuga

Mai le fualaau oona: e mafai (masani lava i le amataga o togafitiga) le gasea, vomiting, manava manava, afaina, lagona o le le toʻa i totonu o le manava, i mea vavalalata - o le solia o le ate, le hepatitis (pe a uma le togafiti).

Mai le itu o le metabolism: e seasea ona maua - lactic acidosis (taofia le togafitiga).

Mai le siama o le tino: e seasea lava - malabsorption o vitamini B12.

O le talaaga o amioga le lelei i tamaiti e 10 tausaga ma luga atu e tutusa ma tagata matutua.

O le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini e faalagolago) ma le togafitiga o meaʻai ma faamalositino faamalositino, i tagata gasegase i le gaʻo: i tagata matutua - e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaau oona hypoglycemic poo le inisalini, i tamaiti e 10 tausaga le matua ma le matutua - e pei o le monotherapy faʻatasi ma le inisalini.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi o ia na te atiina ae se togafitiga togafitiga ma faatulaga le saʻo sao. E le mafai ona faʻatau togafitiga i totonu o se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le Metformin 1000 o loʻo aofia i totonu o pusa taitasi. A o le i aveina le vailaau, e tatau lava ona e faitau i faatonuga.

E faia talatala i luga ole laulau e aunoa ma le faimamaina ma inu vai. E mafai ona ave le vailaau faʻatasi ma pe a uma foʻi taumafataga.Mo tagata matutua, faʻatasi ai ma le monotherapy poʻo se tuufaatasiga o Metformin 1000 faatasi ai ma isi fualaau o le suka, o loʻo tuʻuina atu nei faʻatonu:

  • I le amataga o togafitiga, ua faatagaina e ave le 0.5 papa (500 mg) 2-3 taimi i le aso. I le aluga o taimi, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina e fuafua i le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻi.
  • O le tausiga o le togafitiga e maua mai i aso taitasi - mai le 1500 i le 2000 mg, o lona uiga, e oo i le 2 papa. Ina ia aloese mai le faʻaleagaina o aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻavevesiina o le mea o loʻo i ai meaʻai, e fautuaina e vaelua le faʻaaogaina o fualaau faasaina 2-3 taimi i le aso.
  • Ole fua pito i maualuga o le fualaau faasaina e 3000 mg. E tatau ona vaevaeina i ni auala se tolu.

Afai na filifili le maʻisuka e fesuiai i Metformin ma se isi vailaʻau, e tatau ona e lafoaʻi muamua lona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina i le togafitiga o le inisalini, e tele gasegase e pulea lelei le kulūkose i totonu o le toto. I le amataga o togafitiga, ua faatonuina tagata matutua 1 papalama i le aso (1000 mg). Mo tamaiti (mai le 10 tausaga) ma talavou, ua faatagaina e ave le vailaʻau i le 0.5 pauna (500 mg) i le aso i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini.

A mavae le lua vaiaso o togafitiga, e faʻafetaui e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le maualuga o le suka. Ole fua pito i maualuga i le talavou e 2 papa (2000 mg), vaevaeina i ni atopa se lua. Ua faatonuina e le fomaʻi ni vailaau mo tagata matutua, i le amanaia o latou tulaga soifua maloloina. E tatau i le fomaʻi ona matua faʻaeteete pe a fai e faʻaitiitia le gaioiga o le gasegase aʻo gaosia le fualaau. Ina ia fuafuaina le maʻi, o le auʻiliʻiliga e faia i le faʻatupulaia o le creatinine i le toto toto.

O le togafitiga e mafai ona faʻamoemoeina e le fomaʻi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E i ai nisi mafuaʻaga e le mafai ai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina. E pei o isi vailaʻau, Meformin 1000 ei ai le tele o faʻamaʻiloga:

  1. Tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo i mea aoga ma vaega o ausilali.
  2. O le tulaga o le maʻisuka, precoma, ketoacidosis o le maʻisuka (o le solia o le gaʻo gaʻo).
  3. Faʻaleagaina o le Renal poʻo le toilalo.
  4. O le tulaga o le faʻamaʻavaveina, teteʻi, faʻamaʻi.
  5. O faʻasolosolo maʻi poʻo le faʻasolosolo e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le manava, fatuga o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial.
  6. Faʻaliliuina o togafitiga faʻapitoa, le i ai o manua matuia.
  7. Faʻafitauli i le ate, o le atinaʻeina o le ate.
  8. Faʻaleagaina o le tino i le ava malosi, o le ava malosi.
  9. Laʻu fanau ma le lactation.
  10. Faaaoga mo aso e lua ao leʻi oʻo i le maeʻa o faʻataʻitaʻiga x-ray ma le radioisotope e faʻaaogaina ai se mea iodine.
  11. Tamaiti ei lalo o le 10 tausaga.
  12. O meaai maualalo ole kalori e itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso.
  13. Lactic acidosis (faaputuga o le lactic acid).

I le le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina po o lona soona fai, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia i ni uiga le lelei:

  • Faʻafitauli faʻapope, faʻaalia e le lactic acidosis. O lenei tulaga e mafua ona o le malabsorption o vitamini B12.
  • Faʻaleagaina o le tino o le tino, o se taunuuga, o se suiga i le tofo.
  • O le gasegase oona, faʻaalia i le nausea, vomiting, tiga o le manava, leai se manaʻo.
  • Faʻaleagaina o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, fulufulu, erythema, sosolo.
  • Faʻaleagaina i le ate, o foliga mai o le hepatitis.

O aʻafiaga le lelei masani o le ave o Metformin o faafitauli faʻaogaina. E fesoʻotaʻi ma le puipuia o le inu o le kulūkose i le intestinal. O le iʻuga, e amataina le fugaina o le carbohydrate, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaoniga eseese. A maeʻa le lua vaiaso o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o na aʻafiaga e alu ese na oi latou lava. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaoniga, e tatau ona e talepe le tui ile tele o tui ile aso.

I le faʻaopoopoga, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tamaiti e 10 i le 16 tausaga le matutua latou te feagai ma faʻafitauli matuia e pei o tagata matutua.

Faaaogaina o fualaau faʻamalo

Ua iloa e tagata uma o le meaʻai e tumau pea i le maʻisuka. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka o loʻo mamafa tele e le mafai ona toe aumaia a latou suka i le masani.

Ae o le tau faasaga i le mamafa mamafa e mafai foi ona i ai se aafiaga o le hypoglycemic in the diabetes. O le fualaau faasaina Metformin 1000 e faʻaaoga e le tele o gasegase e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. Mo le mauaina o le sili ona lelei ma puipuia ai taunuuga le lelei, e tatau i se tagata ona mulimulitai i ni fautuaga:

  1. Faaauau pea le togafitiga mo le silia ma le 22 aso.
  2. Taʻitaʻi se olaga malosi.
  3. Ave nisi faʻaulu.
  4. Mulimuli i se taumafataga ma faʻatapulaʻa lau meaʻai.

Afai e manaʻo moni le tagata maʻi e leiloa le mamafa ma faʻamaonia le mea e maua ai le suka, e tatau ona ia faia faʻamalositino eseese i aso uma. Ina ia amata, o se savaliga mo le itiiti ifo ma le 30 minute o le a lava. I le gasologa o taimi, e mafai ona e faʻavasegaina gaoioiga i fafo ma taʻaloga, aau i le vaitaʻele, taʻavale taeao, Pilates, malosi ma sili atu.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faʻatau, e taua tele mea taumafa. Auaunaga e tatau ona laʻititi. O meaʻai suamalie, meaai falai, ma gaʻo kulū faigofie e mafai ona tuʻuese mai le taumafataga. O meaai a le tagata gasegase e tatau ona aofia ai nisi fualaau faisua ma fualaau e le o faʻanoanoaina, o meaʻai e tumu i vailaau gaʻo ma gaʻo.

E le aoga le fua o le tagata lava ia i lenei tulaga, na o le fomai e mafai ona filifilia le sao saʻo o le fualaau faasaina, pe a uma ona iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

E le gata i lea, o le Metformin 1000 e mafai ona ave e le gata i luga o le mamafa o tagata, ae e laʻititi foi, o ia e faigofie ona atoatoa.

Tau ma fualaau faasaina

Metformin 1000 e mafai ona faʻatau e soʻo se tasi i soo se fale talavai pe faia se poloaiga i le initaneti. O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago i luga o le fale pe faaulufale mai. Talu ai e aoga le vailaʻau ma lauiloa i le lalolagi atoa, e maua i le tele o atunuu. O le tau o Metformin 1000 e faʻalagolago i le atunuu o gaosiga ma le kamupani gaosi oloa gaosia le vailaʻau. O Metformin, ua gaosia i le teritori o le Rusia, e i ai le tau i le va o le 196 i le 305 rubles, o le fualaau faasaina na maua i Slovakia i le teritori o le Russian Federation e tusa ma le 130 rubles. O se oloa mai Hungarian e mafua mai i le tau o le tusa ma le 314 rubles.

E mafai ona matou faʻamaonia e laʻititi le tau o le vailaʻau, o lea e mafai ai e tagata uma ona faʻatau se vailaʻau. Latou te maua le autu autu - metformin, e ese mai le tasi i le isi i vaega o ausilali. O tagata maʻi uma e faatauina se vailaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o le faʻamoemoe o togafitiga ma mea tau tupe. E le gata i lea, o fualaau faasaina e le taugata, ae e tutusa lava le aafiaga.

Mo le manatu o tagata faatau e uiga i lenei fualaau faasaina, o le tele o le lelei. O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata gasegase o loʻo taʻu mai ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i tulaga masani. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina e puleaina le faaumiumi o le masani o le kulukose i totonu o le toto ma se umi umi o togafitiga. Faatasi ai ma itu lelei o le fualaau faasaina, o le faigofie o le faaaogaina ma tau maualalo e iloga.

O le tele o le maʻisuka latou te fai mai o Metformin 1000 fesoasoani e faʻaumatia faʻaupuga faaopoopo. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou na galo le leiloa lelei ona o le mulimuli i tulafono uma i le vaitau o le faʻatau fualaau. O le le mafai ona faʻaaogaina fualaau oona e mafai ona aʻafia e mea e pei o le le lava o fualaau oona, le lelei o le togafitiga o le maʻisuka, le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ma le le lava o tagata taitoatasi i vaega o le vailaʻau.

O fualaau faasaina ei ai ni mea le lelei. E fesoʻotaʻi ma le i ai o aʻafiaga o le itu, o le tele o mea e faʻaogaina, pe a faʻaaogaina le tino o le tagata i le gaioiga a se sui o le hypoglycemic.

E masani lava, o nei faailoga e alu ese na oi latou lava.

O isi mea e faʻapitoa i le hypoglycemic

Ona o lona lauiloa, o Metformin e tele ana upu tutusa. O se sauniuniga tutusa e tasi e aofia ai le vaega galue e mafai ona eseese naʻo mea e maua ai. O fualaau faasaina e aofia ai:

O lenei lisi e mafai ona faʻalauteleina e le tele o isi tupe faapena. E toatele tagata e mafaufau po o fea fualaau e sili ona lelei e filifili ai. O le mea moni, e leai se eseesega tele, talu ai o le autu autu o loʻo maua i nei vailaʻau uma. O le mea lea, o le mea taua e aafia ai le filifilia o fualaau faasaina o lona tau.

I le tulaga o le fualaau faasaina Metformin 1000 e le fetaui mo le tagata maʻi, e mafua ai ni uiga le lelei ia te ia, e mafai e le fomai ona fetuunai le togafitiga e ala i le faatonuina o se fofo faapena. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O Siofor o se fualaau sili ona lelei e maua ai le suka e mafai ona tuufaatasi ma isi vailaʻau e pei o salicylate, sulfonylurea, insulin ma isi mea. Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa i lenei vailaau faʻasaina, o loʻo faʻamanuiaina ai le faʻamoemoeina. O le tau masani o vailaʻau (1000 mg) o le 423 rubles.
  2. Glucophage o se isi fualaau faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic. O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai o le tagofia o lenei fualaau faasaina e faaitiitia ai le maliu mai le maʻisuka e 53%, o le avanoa o le faaleagaina o le myocardial - e 35%, ma le stroke - e 39%. I le averesi, e mafai ona faatauina se vailaʻau (850 mg) mo 235 rubles.
  3. Diagnizide o se fualaau faasaina lea e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻatele ai le aʻafiaga o le suka-lowering hormone - insulin. O le vaega autū o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi sulfonylurea. E le mafai ona ave le vailaʻau i le ava malosi, ave le phenylbutazone ma le danazole. O le tau o le fualaau faasaina (2 mg, 30 papa) o le 278 rubles.
  4. O le fata o loʻo i ai le vaega taua - glimepiride, lea e faʻasaʻo ai le inisalini e puuna peta o le pancreas. O le mea lea, o lenei meafaigaluega e faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ma le gaʻo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e tele naua mea leaga e tatau ona mafaufau i ai ao leʻi faʻaaogaina. Le tau masani o se vailaʻau (3 mg, 30 pcs.) E 749 rubles.

Ma o le mea lea, o Metformin 1000 o se sui lelei o le hypoglycemic lea ua faatuina lelei lava i le tele o atunuu o le lalolagi. E mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o loʻo i ai i le fualaau faasaina ni faʻasaʻo ma ni aʻafiaga le lelei. Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau o papamaʻa, o le a galo i le maʻisuka le faʻafitauli o le hyperglycemia mo se taimi umi ma e mafai foi ona le toe maua ni pauna faaopoopo.

I le vitio i lenei tusiga, Elena Malysheva, faatasi ai ma tagata atamamai, o le a talanoa e uiga ia Metformin.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2

Metformin e faʻaitiitia ai le maualuga o le glycemia, ma puipuia ai totoga mai faʻamaʻi tumau, lea e mafai ona afaina ai pe le lelei pe a maeʻa. O lenei fualaau e galue i lona aafiaga i le AMPK, lea e mafua ai le aveʻeseina o le kulukose mai le toto i maso. Metformin faʻaleleia le AMPK, lea e mafai ai e muso ona faʻaaoga atili le kulukose, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto.

E le gata i lea, o le metformin e mafai ona faʻaitiitia le kulukose toto e ala i le taofia o lona gaosiga (gluconeogenesis).

Faateleina le malosi o le insulin

O le faʻamalosia o insulin o se mea e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o loʻo matauina foi i le polycystic ovary syndrome ma o se aʻafiaga o aʻafiaga o le HIV.

O le vailaʻau e faʻateleina le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻamalosia o le insulin i tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻailoga o Taumafa o PCOS

Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) o se faʻafitauli o le hormonal lea e masani ona faʻateleina i le gaʻo ma le faʻamalosia o le inisalini. Metformin e puipuia ai le osooso o le vaʻavaʻa, faʻavalea ma le tele o le insulin i totonu o le tino. Faateleina le avanoa o se maitaga manuia ma faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faʻaitiitia le ono gasegase o le maʻisuka ma le afaina e fesootaʻi ma le polycystic ovary syndrome.

Metformin faʻateleina le avanoa o se maitaga manuia ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le le lelei.

E mafai ona puipuia le kanesa poʻo le faʻaaogaina i togafitiga

Metformin na taofia le tuputupu ae ma le atinaʻeina o ituaiga o kanesa i le sili atu i le 300,000 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le 60% o le faʻaitiitia o le ono mafai ona maua i luga o faʻamaʻi o le ate (o le cholangiocarcinoma intrahepatic) i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka na faatonuina le metformin. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le tulaga o le pancreatic ma le kanesa o le susu, cancer o le colorectal ma le huhu i le 50-85%.

E aoga le kiwi i le maʻisuka? Faitau atili i le tusiga.

Faʻaitiitia le cholesterol

Metformin maualalo le "leaga" cholesterol, lipoproteins le maualalo (LDL).

Fesoasoani i le paʻu mamafa

I se suʻesuʻega lea na maua ai e le ogatotonu o tamaitai le maualuga o inisalini e faatatau i le toto ma le mamafa o le tino, na maua ai le metformin fesoasoani e aveesea le mamafa.

I se isi suesuega, metformin na faʻaitiitia ai le numera o le tino i 19 tagata mamaʻi na aʻafia i le HIV ma le faʻamavaeina o le tino (lipodystrophy).

E mafai ona puipuia mai mea leaga na faia e gentamicin

Gentamicin o se vailaʻau faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o fatuga ma suʻega suʻega. Metformin e mafai ona puipuia mai le gau o le faalogo ona o le faʻafeiloaʻi i gentamicin.

Mo le gau o le mamafa

E talitonuina e mafai ona fesoasoani lenei vailaʻau i le paʻu mamafa. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le fautuaga faʻapitoa.

Endocrine polokalama

E i ai se avanoa e maua ai le hypoglycemia.

E mafai ona faia tali a le tino.

Faatonuga faapitoa

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le 2 aso ao leʻi faia le taotoga ma le 48 itula pe a maeʻa (pe a fai o le tagata maʻi e maua lona tino).

E fautuaina e faia suʻesuʻega e le aunoa e pulea ai le maʻisuka.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e masani oe i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga