Olga Demicheva: "O le endocrin system o le faipule masani lea o le tino"

Faʻamatalaga ma le aotelega o le "Maʻisuka" faitau i luga o le initaneti.

Olga Yurievna Demicheva

o se tagata aoga endocrinologist ma le 30 tausaga o le poto masani i le togafitiga o le maʻisuka ma isi faamai o le endocrin, o se sui o le Faalapotopotoga Europa mo Suesuega o le Maʻisuka.

Anton Vladimirovich Rodionov

Cardiologist, Candidate of Science Sciences, Professor Associate o le Matagaluega o Faculty Therapy Numera 1 o le First Moscow State Medical University ua faaigoaina I.M. Sechenov. Sui Usufono o le Lotu Katoliko Rusia ma le European Society of Cardiology (ESC). O le tusitala o le silia ma le 50 lomiga i totonu o le nusipepa a Rusia ma fafo, o se sui auai masani i le polokalama ma Dr. Myasnikov "I le mea sili ona taua."

Le pele pele!

O lenei tusi e le gata mo i latou e maua i le maʻisuka, ae mo i latou foi e mananao e aloese mai lenei faʻamaʻi pipisi.

Tatou iloa le tasi ma le isi. O loʻu igoa Olga Yuryevna Demicheva.

Mo le sili atu ma le 30 tausaga na ou galue ai e avea ma endocrinologist, ou te faʻafesoʻotaʻi tagata maʻi i le maʻisuka i aso uma. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai talavou ma matua matutua. Ua e sau ma ou faafitauli ma faʻafitauli, lea matou te manumalo ai i taumafaiga faʻatasi. E tatau ona talanoa tele i tagata, faʻamalamalama mataupu o le vasega ma togafitiga o latou faʻamaʻi, filifili upu faigofie e faʻamatalaina ai taualumaga faigata.

Ou te tuuina atu le tele o tautalaga i luga o le endocrinology mo fomai i aai eseese o Rusia. E masani ona ou auai i fono faavaomalo a le lalolagi, o aʻu o se sui o le Faalapotopotoga Europa mo Suesuega o le Maʻisuka. E le gata na ou faia togafitiga faafomaʻi, ae o suʻesuʻega foi, lolomiina tusiga i lomiga faapitoa faafomaʻi.

Mo tagata gasegase, ou te taitaia vasega i le aʻoga o le maʻisuka, aʻoga a le aʻoga o le aloaʻia. O le tele o fesili e tulaʻi mai i tagata gasegase na fautuaina mai ai le manaʻomia mo se polokalame tau aʻoaʻoga faafomai taugofie.

Na amata ona ou tusi tusi ma tala mo tagata gasegase i nai tausaga ua mavae. E le o se mea faʻafuaseʻi, o lenei mea na sili atu ona faigata nai lo le tusiaina o tusiga na faʻauluina i le au faipisinisi. Na i ai se isi faaupuga, auala o le tuʻuina atu o faʻamatalaga ma se auala e faʻaalia ai mea. E tatau ona aʻoaʻo moni "luga o tamatamailima" e faʻamatala ai manatu faigata e oʻo lava i fomaʻi. Ou te manaʻo moni e fesoasoani i tagata e mamao mai vailaau e maua tali i le tele o fesili.

O le ofo e faʻasaʻo se tusi i le faasologa o le "Dr. Rodionov Academy", lea ua avea ma faailoga moni i tusi lauiloa faʻapitoa, o se faʻaaloalo mo au. Ou te faafetai ia Anton Rodionov ma le fale e lolomiina EKSMO mo lenei talosaga. O laʻu galuega o le saunia lea o se tusi i luga o le maʻisuka mo tagata mamaʻi, lea o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i lenei faʻamaʻi, i le moni ma le malosi.

O le galuega i lenei tusi na foliga mai e faigata ma e nafa ma aʻu.

Ua leva ona lauiloa i le lalolagi e faapea, o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua ola umi ma e itiiti ifo faʻafitauli pe a lelei ona aʻoaʻoina ma maua le malamalama tele ma le mautinoa e uiga i latou faʻamaʻi, ma o loʻo i ai pea se fomaʻi lata ane o ai latou te talitonu ma mafai ona feutagai ma ia.

O aʻoaʻoga o tagata gasegase i aʻoga faʻapitoa o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia lelei le faʻasologaina o le faʻafitauli o le maʻi. Ae, o le mea e leaga ai, o le toʻatele oo tatou tagata gasegase e leʻi aʻoaʻoina i ia aʻoga ma o loʻo taumafai e maua faʻamatalaga talafeagai mai le Initaneti ma tusi eseese ma mekasini e uiga i le soifua maloloina. O nei faʻamatalaga e mamao mai le faʻalagolago i taimi uma, o le tele o taimi nei o faʻasalalauga, lea e ofoina atu ai se isi panacea mo le maʻisuka, lea e faʻamoemoe le aufaʻatau ma le aufaʻasalalauga e mauʻoa.

O loʻu tiute o le faaauupegaina oe i le malamalama, le au pele e faitau, ina ia puipuia oe mai tagata e le masani-fomaʻi e faʻaaogaina le valea o tagata mamaʻi mo faʻamoemoega sili.

I totonu o lenei tusi, o le a tatou le faʻamuamuaina faʻamatalaga, ae o le a faʻamalamalama i le natura o mafuaʻaga ma taunuuga o faafitauli o le maʻisuka, faʻaalia i se Rusia faigofie mo tagata e leai ni aʻoaʻoga faʻapitoa faapitoa.

E tatau i se fomaʻi ona faamaoni i lona maʻi. O matou toatolu o oe, aʻu ma lau faʻamaʻi. Afai e te talitonu mai ia te aʻu, o le fomaʻi, o oe ma au, o loʻo tuʻufaʻatasia e tetee atu i le faʻamaʻi, o le a manumalo ai. Afai e te le talitonu mai ia te aʻu, o le a leai se malosi naʻo aʻu e faasaga ia te oe.

Le moni e uiga i le maʻisuka i totonu o lenei tusi. E taua lou malamalama o laʻu tusi e leai se auala e sui ai le aʻoga o le maʻisuka. E le gata i lea, ou te faʻamoemoe, pe a uma ona faitauina, o le a lagona e le au faitau le manaʻomia ona alu i le aʻoga i totonu o se aʻoga, ona o se tagata e maua i le maʻisuka, o le malamalama e tutusa ma tausaga faaopoopo o le olaga. Ma afai e te malamalama i lenei mea e ala i le faitauina o le tusi, ona maeʻa lea o laʻu galuega.

E tusa ai, Oe Olga Demicheva

Maʻi poʻo le olaga?

O le a se mea tatou te iloa e uiga i le maʻisuka?

E le o taimi uma i le malosi o se fomaʻi e faʻamalolo ai se tagata maʻi.

E mafai ona "faʻamausali" oe lava e faasaga i le maʻisuka ma aloese mai ai? E i ai se "tui" mo le maʻisuka? E iai se puipuiga puipuia?

E leai se tasi e puipuia mai le maʻisuka, e mafai e se tasi ona mauaina. E iai auala e puipui ai le faʻalavelave o le faʻamaʻi, ae e le o se faʻamautinoaga o le a le maua oe i le maʻisuka.

Faaiuga: e tatau i tagata uma ona iloa pe o le a le maʻisuka, auala e iloa ai i le taimi ma le auala e ola faatasi ai ina ia leai se tausaga, e le o se aso o le ola e leiloa ona o lenei maʻi.

Tatou malilie malie i le taimi lava lea, le au faitau pele, afai o nisi faʻamatalaga e faʻafefe ai oe, aua e te faʻavaivai: e leai ni faʻamaʻi i le diabetology.

O le faʻafefeina o se tagata maʻi o se tulaga le lelei mo se fomaʻi; o le mea moni, o se togafiti faʻatasi ma se tasi faamoemoega: ia faʻamalosi le tagata maʻi e faʻatumu le faʻamoemoega ua fuafuaina. E le talafeagai lenei mea.

E le tatau i se tagata ona fefe i lona maʻi ma lana fomai. O le tagata maʻi e iai le aia tatau e iloa ai le mea o loʻo tupu ia te ia ma pe faapefea ona fuafua le fomai e foia faafitauli. Soo se togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma le tagata maʻi ma faia i lana maliega (faʻailoaina).

Saunia mo se talanoaga faamaoni. O le a tatou feagai ma faafitauli ina ia mafai ai ona manumalo i latou.

Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i le maʻisuka lautele - o le a tatou faʻamatalaina le ata tele ma le tele o tafe, ina ia mafai mulimuli ane ona tatou malamalama i auiliiliga.

O le a le mea o fai mai ai fuainumera o le maʻisuka? Ma o le mea lenei. I aso nei, o le faʻafitauli o le maʻisuka mai se fomaʻi mama ua liua i se fomaʻi ma agafesootai. O le maʻisuka ua taʻua o se faʻamaʻi e le o fesoʻotaʻi. O le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo faʻateleina le faʻaleleia mai lea tausaga i lea tausaga, ma, e tusa ai ma fuainumera faʻasologa, e oʻo atu i atunuu atinaʻe e oo atu ile 5-10% o tagata matutua.

E tusa ai ma fuainumera, soo se 10 sekone, e tasi le tagata i le lalolagi e maliu mai i faʻafitauli o le maʻisuka, ma i le taimi e tasi, o le maʻisuka o le a avea ma amataga i le lua tagata o le lalolagi. I le faaiuga o la tatou tusi, tatou te toe foi atu i nei fuainumera ua uma ona faaauupegaina i le malamalama, ma iloilo po o ai e tuuaia mo mataupu e le aoga ai togafitiga o le maʻisuka ma pe o le a le mea e fai e puipuia ai le maʻisuka mai le gaoi o tausaga o lou olaga.

E le o le maʻisuka ia lava lea e matautia, ae o ona faafitauli. E le mafai ona aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka.

O se tagata faitau malamalama atonu e iloa e le o le maʻisuka ia lava lea e matautia, ae o ona faafitauli. E moni lenei mea. O faʻalavelave o le maʻisuka e faʻalavelave, o nisi taimi e afaina ai, ma puipuia vave ai i latou e ala i le vave iloa ma togafitiga talafeagai e taua tele.

I le taimi lava e tasi e leai ni lagona loloto i le amataga o le maʻisuka. E le o lagona e se tagata o lana metabolism o le carbonbohydrate "ua motusia", ma o loo faaauau pea ona taitaia se olaga masani.

O lo tatou tino e tele naua mea e faʻaleleia ai e mafai ai ona tatou aloese mai le faʻaleagaina i le taimi. Faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i se mea vevela, tatou te maua le tiga ma vave toso ese o tatou lima. Matou te feanu fua oona - o lenei tofo e le manaia mo i matou, o fua oona, o se tulafono, oona. O a tatou tali patino e faʻafesoʻotaʻi i faʻamaʻi, leo vevela, leo leotele, malamalama tele, sulu ma le vevela puipuia i tatou mai aafiaga o mea leaga e ono afaina ai lo tatou ola maloloina.

E i ai nisi o mea matautia e le lagona e se tagata. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te le lagonaina le aʻafiaga o le faʻamalositino. O le amataina o le maʻisuka e le o faʻaalia i tagata.

O le amataina o le maʻisuka e le mafai ona lagona.

O le a tetee se tasi: "E le saʻo, ma le maʻisuka, o se tagata ua galala tele lava, e tele ni mea, e le maua le mamafa ma faʻavaivai malosi!"

E saʻo, o mea moni ia o le maʻisuka. E le naʻo le muamua, ae ua matua faʻamaonia, e taʻu mai ai o le maʻisuka ua faʻateleina, o lona uiga, o le maualuga o le glucose (suka) i totonu o le toto ua matua faateleina, ma i lenei tulaga, o le gasegase ua matua leaga lava. A o lei oʻo mai nei uiga iloga, e masani lava ona alu sina taimi mai le amataga o le maʻisuka, o nisi taimi i ni nai tausaga, lea e le masalomia ai e le tagata o le maualuga o le kulukose i lona toto e maualuga tele.

- E tolu poutu o loʻo faʻavaeina ai le maʻisuka:

  • lelei meaai
  • gaoioiga faʻapitoa, e iai sina taimi pe a uma ona 'ai,
  • ma filifili saʻo togafitiga.

Afai e 'ai lelei se tagata, ia galue malosi ma tausisia uma togafitiga togafitiga, o lona maʻisuka ua totogi lelei, o lona uiga, o le maualuga toto suka latalata i tulaga masani masani.

Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, muamua lava, tatou te manatua e uiga i le atherosclerosis. O le mea lea, tatou te vavaeeseina ai meaola uma a manu, o lona uiga, meaʻai gaʻo, sooga uma, sausage, fusi gaʻo, mea gaʻo susu. Matou te fesuiaʻi mea uma i le pito i lalo o le gaʻo. Ma, ioe, matou te aveeseina le mea suamalie suamalie, ina ia le maua ai le mamafa. E le gata i lea, e tatau ona faʻamautinoa o le tagata maʻi e le vave ona alu i le suka. I ia ituaiga tagata, o siama e le lelei le mafaufau i le kulukose, e le mafai e le inisalini ona vave tuʻuina atu le kulukose i le masini, e pei o le ituaiga muamua. Ma le ituaiga lona lua, matou te manatua pea o loʻo i ai le faʻamalosia o le inisalini. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e vavaeese laʻau suamalie. Le meaai sili ona faigata i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O a tatou tagata maʻi ei ai le maʻisuka lona lua o tagata matutua, e sili atu ma le 40, latou te o mai i le fomaʻi ma a latou faʻailoga. Ma fai mai le fomai: "O lea, tatou te momotu mea uma, tiai ese, o mea uma e sese, e tatau ona e 'ai, ae e le o le mea e te alofa i ai." E faigata, ae maise lava mo tagata o loʻo faʻanoanoa pe o le a faapefea ona latou ola e aunoa ma le sogi. Ona ou fai atu lea ia i latou: "E te faatauina le vela vevela, fufulu i mea manogi, sisika, tipi i le pepa, vaitau, afifi i le pepa ma tao i totonu o ogaumu. O iinei e iai sau soisi. " O mea uma lava, o le olaga ua lelei atili. E tatau ona fesoasoani i se tagata e saili.

- E tatau ona e 'aina uma 2.5-3 itula, aua e te faʻatali pe ae manaʻo. A fiaaai se tagata, aemaise lava i le gaʻo, ua le mafai ona pulea le tele o ana meaʻai. O le a ia te ia se "meaai meaai." O le mea lea, ina neʻi tupu lenei faʻalavelave, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai sina mea itiiti lava, ae mafai ona ia iloa e naʻo le lua keke na ia' ai ma inu se ipu vai suamati. Ma o lea, i ni vaitau puupuu, mai lea taeao i lea afiafi, o le taimi mulimuli i le afa itula ao le i moe le po. O le tala faʻasolopito lea e le mafai ona e 'ai pe a uma. 6. E mafai. Ma e tatau lava. Na pau le fesili o le a tonu ma pe o le a le tele.

Ou te manatu e leai se tasi e tatau ona mafaufau e tatau ona alu i se tagata e finau. Ae afai o se tagata ei ai sana mea sese, pe afai ei ai se mea e faʻalavelave ai ia te ia, pe afai e le ala faʻamalosi, e iai ni ona tiga i le ao, o ni lagona le lelei (faʻapupulaina le pala, veveva e tafe, pe, malogogo), ona e manaʻomia lea e alu i le GP, taʻu i ai mea uma e faʻalavelave ai. Ma o le a iloa e le fomaʻi ma filifili po o fea fomaʻi e auina atu le maʻi i.

Olga Demicheva, O. Yu. Demicheva

ISBN:978-5-699-87444-6
Tausaga o le lomiga:2016
Lomia: Exmo
Faʻamaumauga: Academy a Dr. Rodionov
Taamilosaga: Academy a Dr. Rodionov, numera numera 7
Gagana: Rusia

Na tupu lenei tusi mai lauga a le tusitala i aʻoga o le maʻisuka ma fesili e fesili ai tagata maʻi. E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka? Ma e aunoa ma le inisalini? Mai lea mea o le ae iloa ai le tala faʻamalosia o loʻo faʻapipiʻiina ai lenei maʻi faigata o le gaosiga o le Initaneti ma faʻamatalaga le faʻamaonia, ma o manatu pito lata mai ia e tatala ai i le maʻisuka. O faʻamatalaga faʻamaoni, e le faʻamaonia ile mafuaʻaga ma aʻafiaga o le maʻisuka o le ae maua ai se avanoa moni e faalauteleina ai lou ola pe'āfai e maua oe i le maʻisuka ma aloese mai le maʻisuka pe afai o loʻo e lamatia. O le a le gata ina e maua le malamalama talafeagai, ae lagolagoina foi i lalo o le faaupuga "O le lalolagi atoa - ese mai le maʻisuka."

Best Review Review

O le tusi na tusia e se endocrinologist ma le poto masani - Olga Demicheva ma o loo i ai tali i fesili nei:
1. O le a le maʻi o le maʻisuka (uiga o le maʻi: T1DM, T2DM).
2. Faʻapefea ona amio le maʻi.
3. Faʻafefea ona pulea le faʻamaʻi e aloese mai faʻalavelave ma vave maliu.
4. O a auala na tau ai tagata anamua i le maʻisuka, o ē na mauaina le inisalini, ma isi. (talafaasolopito o togafitiga o le maʻi).
5. Auala e tumau lelei ai e aloese mai maʻi.
6. O aʻafiaga le lelei e taʻitaʻia ai le faʻamaʻi (le lava o le faʻamalositino, le lelei o le ola maloloina, e oʻo atu ai i le tele o meaʻai, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka ituaiga 2).
7. Tofi mo le vaiaso mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
8. O aoga ma mea leaga o suka ma suamalie.
9. Maʻisuka ma le maʻitaga.
10. Tala faʻasolopito e uiga i le maʻisuka.
O le annex e maua ai uiga o fualaau faasaina.

E leai se tali tuusaʻo i le fesili i le tusi: o le a le mea e fai i le aiga o le maʻi pe a faʻafuaseʻi ona oso i lalo lona suka (alu i lalo) - e tuʻuina atu e faʻatalanoa muamua le algorithm o le gaioiga ma lana fomaʻi. I se isi faaupuga, e le suia e le tusi se malaga i le fomaʻi - e oʻo lava i le manatu o le isi aiga e alu ma lona maʻi e maua se taimi atofaina ma o le a fesili ma le totoʻa e uiga i le fomaʻi.

Ou te fiafia i mea na tusia i se gagana faigofie, i se faʻafouina-faʻafouina le intonation.
Ou te le fiafia i le mamanu: tele naua ata o fomai: i luga o le ufiufi ma le tusitusiga. O le tagata lava ia, e vavao aʻu mai le uiga o le mea e faitauina :)
E manaia le faitauina o maʻi ma o latou aiga, faʻapea foi ma le puipuia o le maʻisuka.

O le tusi na tusia e se endocrinologist ma le poto masani - Olga Demicheva ma o loo i ai tali i fesili nei:
1. O le a le maʻi o le maʻisuka (uiga o le maʻi: T1DM, T2DM).
2. Faʻapefea ona amio le maʻi.
3. Faʻafefea ona pulea le faʻamaʻi e aloese mai faʻalavelave ma vave maliu.
4. O a auala na tau ai tagata anamua i le maʻisuka, o ē na mauaina le inisalini, ma isi. (talafaasolopito o togafitiga o le maʻi).
5. Auala e tumau lelei ai e aloese mai maʻi.
6. O aʻafiaga leaga e taʻitaʻia ai le faʻamaʻi (faʻaletonu o le tino, le lelei o le ola mama, e oʻo atu ai i le tele o meaʻai, lea, e oʻo atu ai i le maʻisuka ituaiga 2).
7. Tofi mo le vaiaso mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
8. O aoga ma mea leaga o suka ma suamalie.
9. Maʻisuka ma le maʻitaga.
10. Talaaga Aloaia e uiga i le Suga ... Faʻalautele

Tuua Lau Faamatalaga