Le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "O le ulanamone e faaitiitia le toto suka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le sukanamon e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. O le Spice e malosi lona fatuga, lea e tutusa lelei i fualaau faasaina. O isi vailaʻau faʻasolo faʻasoa e aoga foi mo le puipuia ma le togafitiga o faafitauli gasegase gastrointestinal. E faʻaaogaina i se vailaʻau a le tagata ua faatonuina e se fomaʻi. Sili atu ona lelei i le anapogi faʻaaoga. E faaopoopo i mea suamalie ma suamalie. O le faʻailoga autu o le le faʻaaloalo.

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

Vitio (kiliki e taʻalo).
  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo. I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

Ave le kinamona e faʻaitiitia ai le toto suka e fautuaina ai vailaʻau ma togafitiga masani. E aoga i le maualuga o le suka ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • aldehydes
  • phenol
  • polyphenols
  • malo
  • o suauu taua
  • faʻaola
  • togi
  • kulupu
  • vitamini A, E, C, vaega B,
  • tannins.

O le gaioiga malosi - cinnamaldehydes, faʻapitoa ma aoga i lona togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le meaʻai i le kalori.

Ina ia mafai ona lelei togafitiga o le kinamona, e tatau ona e usitai i fautuaga a le fomaʻi i le faaaogaina. O le aofaʻi o mea manogi e tatau ona faʻaalia ma e le sili atu i le faʻatagaina o mea. Tele le aoga i le taeao i luga o se manava gaogao. Ua faaopoopo i le tele o ipu, e le gata i le mea e gaosia ai. I le taimi o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona mataitu le maualuga o le suka ma ia tatau ona tausia le laulau ma faailoga. O le faʻaaogaina o mea manogi manogi e le tatau ona mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. O le masani i le taliaina o se tulaga taua mo togafitiga. O le uluai metotia i le averesi e 1.5 tsp. faatasi ai ma se isi faʻagasolo malie. E faʻatagaina le faʻaaoga o le kinamoni ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le faʻavasega.

Onamoni: mea aoga ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka, fua o le faʻaitiitia o le suka toto ma iloiloga

E le o se taimi umi ua iloa ai o mea autu o le faamalologa o se mea manogi e pei o le kirnamon ona o le i ai o nisi o meaola o le biologically active in its composition.

O nei mea e aofia ai le cinnamyl acetate, proanthocyanidin, aldehyde ulaula ma le ava malosi (cinnamaldehyde).

O nei vaega uma i le faʻalavelave ua mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, lea e mafai ai ona faʻamaligi toto i totonu o vaʻa ma faʻaitiitia ai le gasegase o le tino ile hormone o le pancreas.

Ma le mea mulimuli, o le faʻaaogaina masani o lenei oloa e mafai ona i ai se aoga aoga i le faʻatinoina o polokalama uma. Ae o le kinamone e faʻaitiitia le toto toto pe leai? O le sukanamon e maua i le maʻisuka e galue ai i mea moni, o lea e fautuaina ai mo le faʻaaogaina e le tele o tagata atamamai i le fomaʻi.

O aoga o le kinamona mo le maʻisuka e tele:

  • aʻafiaga o le antibacterial
  • aʻafiaga faʻasaga
  • o le oloa o loʻo i ai le malosi o le faʻamoemoe ma le faʻaleagaina,
  • faamautu le toto maualuga,
  • faʻaosofia le faia o le faiʻai,
  • faʻaleleia galuega vaaia,
  • faʻamalosia le faʻasalalau.

Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina ai le kapuni Ceylon faapitoa, lea e manatu o se ituaiga sili ona lelei o lenei mea manogi. E faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻataʻitaʻi. O le suauu taua o le oloa ma ituaiga ituaiga uma o mea e maua mai ai e taua o mea aoga tele i le tele o fualaau faasaina mai faailoga muamua o le malulu. O le suauu'amamoni o le vaega autu lea o nisi ituaiga o kulimi faʻamafanafana ma manogi.

O le meaʻai e mafaufauina o se vaega taua i le tele o meaʻai faʻaonaponei. Mo le faaaogaina i fafo, o le suauu mai lenei mea manogi e faʻaaogaina, faaopoopo i le mea autu (shampoo, pamu, mata poʻo le kulimi tino).

Afai tatou te mafaufau i le faʻailogaina i le faʻaaogaina o le kinamona, ona i ai lea o ni nai mea laiti, ma o ia mea uma ona o le le faʻapalepale.

Pau lava le mea e tatau ona faʻaeteete ma o lona tele lea. I le tele o tui, e mafai ona afaina ai le gaioiga o le ate.

O aʻafiaga o faʻalavelave i le gaioiga o lenei okeni e matua le mafai ona afaina ai le ulu ma e oʻo lava i le hepatitis.

E toaitiiti tagata latou te iloa o le puleaina o le kulukose i le toto faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi popoto e maua ai se avanoa tulaga ese e tausisia ai lona maualuga i totonu o mea e talia. Ae o le kinamoni e maualalo ai le toto suka?

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le faʻaaogaina o se pisa e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto - kefir ma le cinnamon.

Na faʻaaogaina i fomaʻi mo sina taimi. E mafua lenei mea i le mea moni o le suka e ulu atu i le tino ma meaai. I se taimi mulimuli ane, o ia lea o le punavai autu o le malosi mo le tele o okeni ma faiga.

Afai e faʻamaonia le galuega faʻatulagaina e aunoa ma le solia ma faʻamalositino, ona mautinoa ai lea e le tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina e aʻafia ai le tino. Afai o le faagasologa o le gaosia o le hormone pancreas e taʻua o le inisalini, lea e puleaina ai le maualuga o le suka, o le a tatau ona e faʻaaogaina fualaau oona poʻo le fualaau oona ua fautuaina e auala e le masani ai togafitiga faʻapitoa-Ads-mob-1 ads-pc-1C kefir cinnamon e faʻaitiitia ai le suka toto e mafua mai i le mea moni e faapea o le mea e gaosia ai le malosi o le meaʻai lava ia.

E faʻaolaina ai le gaioiga o le tino o tagata o loʻo mafatia i le faʻamalosia o le insulin. O le sukanamon e faʻaaogaina e faʻaititia ai le toto o le toto aua e aofia ai ia mea aoga e pei o le calcium, manganese, uʻamea, ma nisi vaega o vitamini ma minerale.

Afai tatou te iloiloina uma mea tau vailaau o le kinnamon i le maʻisuka, e mafai ona tatou matauina mea nei:

  1. e faʻatagaina ai oe e faʻavavevave le metabolism, aemaise lava le faʻafefe o gaʻo vailaʻau, lea e faʻatonutonuina ai le kulūkose i totonu o le tino,
  2. e i ai sona aafiaga malosi e pei o le faʻaaogaina o le inisalini ona o mea o loʻo i totonu o mea faʻapitoa i le tuufaatasiga o le mea manogi, o ona faʻataʻitaʻiga,
  3. fesoasoani e aveese le manava o le manava aua e faaitiitia ai le ono maua mai o le faaputuputuina le pulea o le suka toto pe a uma ona 'ai,
  4. Ua leva ona mafaufauina o se vaifofo masani. O lenamamoni e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani i le faʻamautuina o faailoga o le tino atoa ina ia toe foʻi le mamafa,
  5. fesuiaiga o le insulin-gaioiga faʻamaonia ona o le i ai o bioflavonoids i lona tuufaatasiga. O se taunuuga o lenei mea, i tagata gasegase o loʻo faʻaaoga vailaau e faʻavaeina, o le toto o le suka i le toto faʻafuaseʻi ona faʻaititia.

Ae o le aʻafiaga o mea manogi i luga o le tino i le maʻisuka o ituaiga uma e lua, o mea nei:

  1. 1 ituaiga. O le namamoni e mafai ona faʻamalosia le tino ina ia mafai ai ona teena faʻamaʻi pipisi e osofaia ai lenei maʻi.
  2. 2 ituaiga. O le kannamoni e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2? E le masalomia. O le suka suka ma le ituaiga 2 maʻisuka ua toetoe lava o le tuufaatasiga atoatoa. O le sukanamon i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka e fesoasoani i le faatea ese o pauna faaopoopo, o se faafitauli faanatinati i le togafitiga o lenei masani masani.

O fualaau sili ona lauiloa e sili ona lauiloa o:

  1. kefir ma le cinnamon. I totonu o se ipu malamalama o le susu susu, faaopoopo i ai se pine o mea manogi ma faʻafefiloi lelei i totonu,
  2. meli ma le afamoni. E tatau ona liligi se tasi o sipuni o mea manogi i se ipu vai inu ma tuu mo le 30 minute. Faʻaopoopo 3 punetalapu o soʻo se meli i le faʻafefiloi ma faʻaali seʻia oʻo ina faʻamaʻi atoa. Tuu le inu i se mea pogisa mo le tele o itula. E fautuaina e ave le afa afa i le taeao i luga o se manava gaogao. O le isi mea e sili ona lelei le faʻaalu i le tasi itula ao leʻi oʻo i le taimi e moe ai

E ui lava i le mea moni o le kinamona ma le toto maualuga o le toto e matua aoga, e tatau ona faʻaumatia ma le faʻaeteete tele. O lenei mea e mafua ona o lona gafatia e faʻaitiitia le kulukose o le toto.

O le taulaiga autu e tatau ona totogi i le tuufaatasiga o mea manogi ma nisi ituaiga o togafitiga o vailaau ma le tele o mea faaopoopo e tutusa lelei lona aafiaga.

E masani lava i lenei tulaga o loʻo matou talanoa e uiga i oloa e pei o selolo oona, pusi a le tiapolo, solofanua solofanua, keleka, plantain ma le ginseng Siberia. E tutusa lava mo vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le toto toto .sp-mob-2

Afai, ona o togafitiga faapena ma le faʻaaogaina o vailaʻau ma le kinamoni, o le kulūkose ua amata ona paʻu vave, ona oʻo ai lea i se taimi faapitoa e tatau ona lafoai atoa lenei oloa. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi lau lava fomaʻi vave.

E le tatau ona galo ia i tatou ma le matua faʻaeteete e tatau ona togafitia le faʻafefiloi o le kinamona ma fualaau oona lea e leaga ai le ate. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻateleina ai le tulaga ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga e faʻaaoga ai lenei oloa, e tatau ona e faamasani ia oe ma le tele o contraindications i lona faaaogaina. E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, o soʻo se vailaau poʻo isi faʻasalalauga e iai ona lava faʻasaina.

Togafitiga ma le kinamona e le mafai ona faia i ia tulaga:

  1. pe a fai o le tagata gasegase e masani ona faamaligi toto, e oo lava i le faaopoopoina o lenei mea manogi i meaʻai e tatau ona faatapulaa,
  2. e le mafai ona faʻaaogaina i le taimi o maitaga, ona e mafua ai ona faʻaitiitia le puipui o le mea matua, lea e mafai ona mafua ai se faʻanoanoa le manaomia,
  3. e matua faʻasaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻi o le toto ma ua i ai se oncology o le vaega o meaʻai,
  4. e le tatau ona faʻaaogaina i le toto maualuga,
  5. ma le manava ma le manava, e le fautuaina foi e togafitia le maʻisuka i lenei mea manogi,
  6. i le tulaga o le le faapalepale tasi, o le kinamona e tatau foi ona le aofia mai le lisi o oloa na faamoemoe mo le faʻaaogaina masani.

Latou te maitauina i iloiloga e faapea o le kanamoni e maualalo ai le toto suka, e afaina ai le lelei ma le aoga o totoga uma.

I totonu foi o iloiloga o loʻo taʻu mai ai mea aoga o le kinamona mo fafine e maua i le maʻisuka.

E faʻaitiitia le suka i le toto toto? E i ai le paikeke ma le ituaiga 2 maʻisuka talafeagai? O lenei vitio o le a fesoasoani e aveesea nei mea ma isi masalosaloga:

O le iai o soʻo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai nisi o latou tiute. E ui i le mea moni o le lelei o le kinamona i togafitiga o le maʻi ua faamaonia, e le tatau ona e le popole i lou lava soifua maloloina. Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma lenei fofo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻega mo le i ai o pathoces lea e matua faasaina ai le faʻaaogaina o lenei oloa.

E naʻo le maeʻa ona maua o taunuʻuga, o le a fuafua e le fomaʻi le tikeri o faafitauli ma tuʻuina atu se faaiuga mulimuli i luga o le mafai o lenei metotia togafitiga. E taua le faʻaeteete faapitoa iinei, aua afai e te le amanaiaina le fautuaga e mafai ona e maua ni faafitauli ogaoga o le a aʻafia ai le galuega o totoga i totonu.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I le faʻaopoopoga, ua faʻavaivaia le faʻamaʻi, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi (faʻamalosi, tonsillitis, SARS) ua faʻalauteleina. Ma o lenei ua na o se lisi laitiiti o faafitauli e tulaʻi mai i le tino o le tagata ma maualuga maualuga le suka. Aʻo tumau le kulukose o le toto i se maualuga, e mafai ona tupu se coma.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻavaeina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

O le faʻaitiitia o le suka toto ma le kinamona ua manatu o se auala aoga mo le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua fautuaina e tuufaatasi mea manogi ma le kefir, talu ai o le aafiaga o lenei paluga ua faaleleia. E galue i luga o le tino ma le suka e le sili atu le leaga nai lo le tele o vailaʻau faʻaonapo nei. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e le tele o tagata gasegase ma o le toʻatele oi latou ua faamalieina i le taunuuga, ae ia iloa, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi e uiga i lenei togafitiga.

O lenamamoni ei ai mea taua e faʻaalia i le faʻamalosia o le inisalini. E taua foi o se punavai tulaga ese o meaai taua, vitamini. O lenei mea manogi e maualalo ai le toto suka, ae ao leʻi faʻaaogaina, e aoga le mafaufau i le faʻamaoniaina, ina ia aua nei faʻaititia le manuia lautele.

E mafai ona e togafitia le maʻisuka ma le kinnamon i lou olaga atoa, aemaise lava pe afai e leai ni aʻafiaga leaga o le tino i lenei mea manogi.

O itu lelei o lenei togafitiga e aofia ai:

  1. E faʻateleina le manogi o le glucose metabolism e le tele o taimi, lea e aʻafia ai lona tulafono faatonutonu.
  2. O lenamamoni e mafai ona mafua ai se "aafiaga o le inisalini", aua e aofia ai ni mea galue malosi e avea ma mea masani mo le inisalini.
  3. Faateleina le malosi o le insulin.
  4. O lenei mea manogi e taua o se faʻamaʻi masani e fesoasoani e tau le mamafa mamafa.
  5. O mea aoga i le kirnamoni fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le suka toto.

E le gata i lea, aua nei galo o le kinamona e faaitiitia ai le suka toto, e mafai ona faatumauina le fualaau oona i se tulaga masani, fesoasoani i le tagata maʻi o le taofiofia, faaitiitia le tiga o le tiga ma le mumu, malosi o musika ma sooga, aveese le faailoga o le oona, ma faateleina le puipuiga lautele. O lenamamoni e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi o le urinary tract ma le ooto tautala. E faʻaitiitia ai le faʻavauvau i le taimi o le faʻataʻitaʻiga, taua faasaga i faʻamaʻi pipisi ma faʻaosofia le tafe toto.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e oti, tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai se faʻafitauli.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O lenamameni e faʻaitiitia ai le suka toto e tatau ona faʻaaoga saʻo ma ia tausisia uma vaega ma fautuaga a se fomaʻi. E mafai ona faaopoopo i le toetoe lava o soʻo se ipu, o lona uiga, e le gata i meaʻai, pei o le tele e faʻaaogaina, ae oʻo lava i soupeti. E sili ona aoga pe a faʻaaoga i le taeao, sili atu i se manava gaogao ma le meli.

Aua neʻi galo e mafai ona faʻaogaina le meaʻai ma le kefir e faʻaititia ai le toto toto. O lenei metotia e manatu faigofie ma le taugata. E fautuaina e inuina le inu i le taeao ma le afiafi ao lei moe, sili i luga o se manava gaogao. O le auala e faʻaititia ai le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 11 aso.

Ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e faʻaaoga le 1 sipuniti o mea manogi mo le ipu e tasi o lenei gaʻo susu. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona gaʻo le gafeta, o le maualuga o le gaʻo o le 1.5%.

Ae mo le meli ma le kinnamon, e saunia ai se mea tulaga ese ma le maloloina maloloina e tatau ona e faʻaaoga:

  • 160 ml o vai, pe a vevela,
  • 1 sipuniti o le meli
  • 1 kalama o mea manogi.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e fautuaina mea uma e faʻafefiloi ma tuʻu ai mo le 12-17 minute, ona inu ai lea. E fautuaina le inuina o se mea inu faalua i le aso i se foliga mafanafana, ma sili atu le teuina i se nofoaga malulu.

E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le inu o lenamamoni i le ti uliuli. I luga o se asu o lenei vai inu e tatau ona e faʻaopoopo 1 le kalama o mea manogi. Ona tuu lea o le lauti mo le 10 minute. E sili atu le inu i se mea mafanafana, i soo se taimi o le aso ma le tele o taimi.

E faʻapefea ona galue le kinamona ma le kefir e faʻaitiitia le suka o le toto?

O le faʻaititia o lou suka toto o se mataupu vevela mo tagata e maua i le maʻisuka. O se meaʻai faapitoa ma nisi meaʻai e fesoasoani e faʻatonutonu ai kulūkose o le a oʻo mai i le laveaʻi. O se tasi o togafitiga sili ona suamalie o le kefir ma le kinamona, lea e ave i lalo o le suka o le toto.

Ae paga lea, e toetoe a le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. Ae peitai, o se taumafataga faapitoa e faʻatatau i le faʻatonutonu poʻo le faʻaitiitia o le suka suka o le a fesoasoani e faʻamaloloina le tulaga o le maʻi ma fesoasoani i le tino.

O le faavae autu o taumafa mo le maʻisuka:

  • o meaai e masani ona ave, ae i ni vaega laiti,
  • faʻamautinoa le tausia lelei o le kalori manaʻoga i le lisi,
  • paleni faapaleniva o gaʻo, gaʻo ma protein i meaʻai.

O le faavae o meaai paleni e aofia ai meaʻai maloloina ma faigofie - o soup, iʻa, meaʻai e maualalo le gaʻo, meaʻai, susu susu.

Ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi, o le faʻaaogaina o oloa nei ua solia:

  • mea e faʻafiafia ai, e aofia ai sukalati,
  • soʻo se meaʻai vevela, ulaula ma le manogi,
  • ava malosi
  • nisi ituaiga o vevela vevela.

Ae ui i lea, faʻaopoopoga i mea faasaina, o loʻo i ai se lisi o mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga ma maualalo ai le toto toto.

O se tasi o auala faigofie ma le lelei e faʻaititia ai le kulukose toto o le faʻaaogaina o le kinamoni. O lenamamoni e masani ona fautua mai e faʻaititia le toto toto, aua e fesoasoani:

  • faaitiitia le maualuga o le suka i le 15-25%,
  • faʻamaʻaloga o faiga faʻaletonu,
  • faaleleia le metabolism.

O le tuufaatasiga o le mea manogi e aofia ai le phenol, ona o le kinamona ua i ai sona aafiaga lelei i le maualuga o le suka, ua faaitiitia ai. O le isi mea faaopoopo mo le maʻisuka o le mamafa o le mamafa ma faʻaaoga masani le kinamoni.

Ole fua fautuaina o mea manogi e 5-6 gr. i le aso, e ui i lea, o le sukanamon e tatau ona faʻaofiina vave i le meaai, amata i le 0.5 g.

O lenamamoni e tatau ona faia i le tulaga o se vai inu poʻo isi ipu, aʻo le ipu e filifilia faapitoa, ma faʻaalia o latou aafiaga i le tino ma le maʻisuka. Kefir ma le kinnamona e aoga tele mo le vave faʻaitiitia o le suka suka.

Soo se ituaiga o maʻi o le maʻisuka e fautuaina e faʻaaogaina susu susu. O le filifiliga aupito sili e lefir, e pei o le toatele o tagata matutua e le taliaina le susu.

Kefir atoatoa lelei atoatoa le taumafa mo le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le vaiinu o loʻo i ai faʻamaonia amino aoga e fesoasoani i le faaleleia o le metabolism.

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaalu e tusa ma le 1.5-2 ipu o lefirfir i le aso. O le aofaiga tonu o lenei oloa i le taumafataga e fuafuaina e le fomaʻi.

I le mea lava ia, o le kefir e le afaina ai le maualuga o le suka o le suka. Ae ui i lea, o loʻo faʻatumu atoatoa ai meatotino o le kinamona. I le faaopoopoina o mea manogi i lenei gaʻo susu, o le maʻisuka maʻi e maua ai se suamalie lelei ma maloloina lelei e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga lea e tuʻuina ai faʻasalaga mamafa i meaʻai taumafa. Ae peitai, e le faapea o le togafitiga e le mafai ona lelei. O lea la, o le a le auala sili e ave ai le kinamoni ma lefir e faʻaititia ai le toto suka?

Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka, faʻasalalau le metabolism ma tuʻuina atu le tino i mea aoga, e tatau ona e faʻaaoga fua o loʻo mulimuli mai.

  1. Faʻamafanafanaga fiafia. Mo le kukaina, e tatau ona e faʻafefiloi le 1 kalama o le kinamona ma se ipu malamalama o le kefir, ona faʻaopopo ai lea o ni apu apu. E mafai ona sasaina le paluga e maua mai i se paluga.
  2. O vailaʻau vailaʻau ua saunia i luga o le faʻaogaina o le togafiti, paumone ma kefir. Mo le kukaina, e te manaʻomia se sipuniti o le kinnamona, o se pine o le fanua ma le faʻafefeteina. E mafai ona e faʻamagoina le faʻasalalauga i se sipuniti o le meli.
  3. O se taumafataga manaia ma le faamalieina mo le taeao - sasaa lua lapopoa telelaʻau o fatu laʻau aina ma se ipu o le yogurt poʻo le yogurt natura e leai se suka, faaopoopo se sipuni o le kinamona.

Ina ia pulea le maualuga o le suka, o nei meainu e ave i le aso. E fautuaina le saunia o se taumafataga i le taeao ma le inu aʻo leʻi oʻo ile taeao.

O ia ituaiga o cocktails e saofaga i:

  • faaitiitia le toto suka
  • faaleleia le metabolism
  • maualalo le cholesterol
  • toto toto.

O le maʻisuka kefir lulu e iai foi lona aafiaga lelei.

I le maʻisuka, o le faateleina o le viscosity o le toto e masani ona matauina. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o ia cocktails e faʻaitiitia ai le toto, ma faʻaitiitia ai le ono aʻafia ai le tui o le toto.

O lenamamoni e faʻaitiitia lelei le suka o le toto, ae e le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • le vaitaimi o le tauaveina o se tamaititi,
  • lactation
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻasolosolo i luga o le eleele o le digestive tract,
  • faafitauli faʻamaʻi.

E le gata i lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi i mea manogi ma isi vaega o cocktails.

O lenamamoni ma le kefir, o le mea muamua, o vailaau, o lea e le tatau ona e faʻaleagaina. O le saʻo saʻo e tatau ona mulimulitaia ma faʻatalanoa se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina.

Kefir ma le kinamona i le maualalo o le toto suka: pe faapefea ona ave?

Mea uma e uiga i le maʻisuka Kefir ma le kinamona i le maualalo o le toto suka: pe faapefea ona ave?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mataʻituina o le suka i le toto e ala i metotia faʻaleaganuʻu e mafai ai ona e tausia lenei faailo i totonu o fua faʻatatau o le mafaufau.

Kefir ma le kinnamon ua faʻaaogaina i fomaʻi mo se taimi umi e faʻaitiitia ai le suka toto. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino o le tagata e maua mai ai le kulukose mai le suka, lea e ulu atu i ai i meaai. I le lumanaʻi, o se punavai o le malosi mo ituaiga totoga ma tino o le tino o le tagata.

Afai e lelei mea uma i le tino o le tagata, ona tatau ai lea ona faʻaaogaina fualaau oona lea e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto. I le tulaga o le faagasologa o le faia o le inisalini lea e faʻasalalau le maualuga o le kulukose i le toto plasma e faʻalavelaveina, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau poʻo vailaau faʻasaina e fautuaina e vailaau masani.

O le sukanamon ma lefir e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose ona o le mea moni o le elemene aoga autu - o lenamon lava ia e mafai ona faaosofia ai le tino o tagata gasegase i le faʻamalosia o insulin.

E mafai ona faʻaitiitia le toto toto ma le kirnamoni ona o le mea o loʻo i ai mea aoga e pei o le calcium, minerals, vitamins, manganese, iron, choline, vitamini C ma le E, PP, faʻapea le pyrodixin ma le pantothenic acid.

Afai e te lisiina le lelei o lenei vaitau, ona iai lea o le lelei o le kinamona:

  1. E mafai ai e oe ona faʻatupulaʻia le maualuga ole metabolism i le tino, lea e mafai ai ona e pulea lelei le kulūkose i totonu o le toto.
  2. E mafua ai ona aʻafia le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le inisalini ona o mea e ola ai meaola o loʻo i ai i lona tuufaatasiga, o mea e masani ai mo le inisalini.
  3. E mafai ona aʻafia le manava o le manava ona o le mea moni o le mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma ona 'ai, e faʻaititia. I le taimi lava e tasi, afai e te faʻaaogaina lenei vaitau mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le a ia faʻateleina le faʻaleleia o le gaogao ma le lagona lelei ile inisalini.
  4. O se faʻatuga masani. O se taunuuga, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o na gasegase na latou mauaina i le taimi o le maʻi, talu ai o le afamoni i lenei tulaga o le a avea o se insulin sensitizer.
  5. E suia ona o le i ai o le bioflavonoids i lona tuufaatasiga o le inisalini-faailoga o le gaioiga, o se taunuuga o le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto i tagata gasegase o lo o faaaogaina fualaau faasaina.

O loʻo i ai nisi mafuaaga e inu ai faʻamaʻi ma le kinamona, e aofia ai:

  • le mafai ona faʻafaigofie le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • o le i ai o le gasegase ma le faʻamalosia,
  • aneti-o-arthritic aafiaga,
  • faamalosi le tulaga aoao o le tino ma faateleina le maualuga o le puipuiga,
  • o le tau faasaga i faʻamaʻi o le gaʻo, o le faʻamaʻi ma le pala o le nifo,
  • le mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona e iloa le mea moni e faapea, o le kinamona i totonu o le toto e mafai ai e oe ona faaosofia le faagasologa o le taamilosaga ma le vevela o le toto. Afai tatou te talanoa e uiga i se fua patino, ona ausia lea o le faʻaitiitia o le suka toto ma le kinamona i le faia o lona fua, e amata mai le lua kalama i le aso. I lenei tulaga, e mafai ona e ausia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a vavalalata i le faʻamaoniga o le physiologically.

E ui lava i nei togafitiga e leai ni togafitiga, ua fautuaina e aua nei ave le kinamoni i le maʻisuka, ae kefir. E taua le manatuaina o lefirfir o se gaʻo susu gaosia i le gaosiga o le susu.

E aofia ai siama ma le fefete, lea e ola i se faatusa o suga ma protein. I se isi faaupuga, o lefir ua malamalama o le susu o le susu o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Alpha lipoic acid mo le maʻisuka ma le kinnamon ua i ai faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina, o le kefir o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o tagata gasegase e mafua mai i mea o loʻo i totonu o oloa faʻamalosi. O lenei:

  • manuia microflora
  • enzymes ma meaola vailaʻau faʻasaina,
  • vitamini B ma K,
  • magnesium, calukoni phosphorus,
  • minerale.

Ua matauina e saienitisi i lenei itu o le ituaiga o porotini o loo maua i le kefir e le afaina ai le tino o le tino ma le toto o le cholesterol toto. O se taunuuga, o le kefir e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. O le mea lea, o ipu mai ia mea e tatau ona aofia i le lisi o tagata gasegase o loʻo faʻamalolo i falemaʻi.

O le Kefir e tatau ona inu ona e iai le lactic acid. Ona o mea o loʻo i le lactic acid, o lenei vaiinu ei ai le faʻaititia o le aafiaga i le maualuga o le kulukose i le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, e tusa lava pe itiiti le tele o le lactic acid e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

O faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase na maua le kefir ma le kinamona e mafai ai ona malamalama o la latou paluga e maua ai se vaiinu lelei e mafai ai ona e puipuia le maʻisuka ma tausia lau suka toto i lalo o le faʻamalosi ina ia mafai ai ona vave faʻavave le maso.

Kefir e maualalo le gaʻo oona e mafai ona onā e tusa lava pe o maʻi na iai faafitauli i le faʻaogaina o le tino. O togafitiga masani e leai se aafiaga.

E taua le matauina o le mea faʻatasi o lefir ma le kinamona e mafai ona faʻaleleia atili le aʻafiaga, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka.

I le malamalama lelei i le auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le paluga ma le kefir, e mafai ona e amata mafaufau i fuainumera faapitoa mo lenei vailaau faʻasoifua, lea e faʻaitiitia ai le tele o faailoga le lelei i totonu ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua muamua e manaʻomia ai se ipu malamalama o le kefir ma se gaʻo gaʻo o le 3.2% ma le tasi sipuniti o le kinamona e saunia ai se vailaʻau vailaʻau. Sosoo, faaopoopo le kinamoni i se ipu malamalama o le kefir ma faʻafefiloi lelei.

I le avea ai ma vailaau, e naʻo le tasi le aso e fofo ai. Ae mo le togafitiga, e tusa ma le 10-12 aso i totonu o se ipu vai inu faalua i le taeao i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'ai. Faʻasaga i tua o lona faʻaaogaina, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i se glucometer fale.

O le faʻasologa lona lua mo le togafitia o le maʻisuka i se auala talitutusa e manaʻomia ai foi le ipu o lefirfir ma le gaʻo oona e 3.2%. I le taimi lava e tasi, e te manaʻomia foi le afa o le sipuniti o lenamamoni ma le afa o le sipuniti o aʻa aʻa (faʻamatalaga auiliiliga e uiga i aʻa i le maʻisuka). O le fua mo le sauniuniga o le tuufaatasiga e faigofie foʻi: o mea vailaʻau e faʻaopoopo i lefirfi ma fefiloi. O lenei vailaau faʻasoifua maloloina e inu i aso e sefulu i le aso i le taeao i le maeʻa ai ona 'ai.

Ae mo le faʻasaʻoina, e le fautuaina le kinamona mo tagata e maua i le ate po o manuaga o le aspirin, naproxen, ibuprofen, faʻapea foi ma isi mea e ono mafai ona puipuia.

O lenamamoni e le tatau ona faʻaumatia ei latou e maua i le muʻu poʻo le allergies. Lefir e le tatau ona faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi o le manava ma fatugaʻo, maʻi o le maʻi, pancreatitis, gastritis, maualuga toto maualuga. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a ofoina atu nisi o fua mo le faʻaitiitia o le suka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Greenberg, Ripoti 50 tala fatu e uiga i le maʻisuka lea e mafai ona faaleagaina lou olaga. 50 mea moni e uiga i le maʻisuka e mafai ona laveaʻi ia te ia / Riva Greenberg. - M .: Alpha Beta, 2012 .-- 296 p.

  2. Fadeeva, Anastasia Diabetes. Puipuiga, togafitiga, meaʻai / Anastasia Fadeeva. - M .: "Fale Lomiga" Peter ", 2011. - 176 itu.

  3. Watkins, Peter J. Diabetes mitusitus / Watkins, Peter J. .. - M .: Beanom. Laboratory of Knowledge, 2006. - 758 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Vailaau faʻamaʻi

O mea aoga o le kinnamona o loʻo faʻamatalaina i le tele o ona fatuga:

  • retinol - e taua tele mo le faʻaaogaina masani o le tagata suʻesuʻe, o le maualuga o le faʻaaliga, e maua ai le saoasaoa o le toe faʻaleleiaina o tino i le tino,
  • lycopene - aveese le cholesterol sili atu, o se vailaau mamana malosi, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaonia le tulaga o le microflora o le intestinal,
  • B vitamini - auai i le galuega o le tino, faamama le tino o toxins ma toxins,
  • ascorbic acid - faʻaleleia le tino vascular, auai i faiga faʻavae toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • tocopherol - o le antioxidant lea e faʻagesegese le faagasologa o le matua, faʻavaveina faiga faʻafouina,
  • phylloquinone - faʻasolosolo faiga o le toto toto, fesoasoani e faʻafefiloi le calcium ma le vailaʻau D,
  • petaine - e aofia ai i le tele o metabolic processes, faʻaleleia le galuega o le ate.

O le faʻamanuiaga e faʻamatalaina e le maualuga o macro-ma microelements i le tuufaatasiga (potassium, calcium, sodium, fluorine, iron, copper and zinc). E aofia ai foi ma mea taua e 10, gaʻo eletise (Omega-3 ma Omega-6), o le tele o filo o meaʻai.

Spice Properties

O le sukanamon i le maʻisuka ua mafai ona le gata ina tau i le maʻi autu, ae ia aofia ai foi i le tutusa o togafitiga o faʻafitauli ma isi faʻamaʻi pipisi. O ona vailaau faʻamalositino e faʻaaoga i le taofi o faʻamaʻi o vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino, faamalosia o puipuiga, ma le tauina o toto maualuga.

E tatau ona faʻaaogā le sukanamon e faʻafaigofie ai faiga faʻasolosolo, aveese le "leaga" cholesterol mai le tino, faʻalauteleina toto toto, faʻalauteleina le lagona o sela ma masini i inisalini (taua mo se "faʻamaʻi maʻi" ituaiga 2).

O mea lelei faaopoopo e aofia ai le faʻaitiitia o tiga i totonu o le manava, puipuia mai le atinaʻe o le maʻi o le peptic, le faʻaumatia o maʻi faʻaleagaga, faʻamafanafanaga o le tiga i maso ma ponaivi, ma le taua i le maʻi o Alzheimer. E faamamafaina e tagata o mea taumafa taumafa le lelei o le mamafa o le paʻu o le mamafa i le inosia ma le kinamona.

E faʻapefea ona ulu i le meaai?

O le sukanamon i le maʻisuka e tatau ona faʻamalosia i taimi uma. E na o le tulaga lava lenei e mafai ona maua ai se faʻamalosiaga o le togafiti. Ole fua tele o mea manogi e le tatau ona faʻatinoina i le taimi lava lea, aua o le tali e mafai ona ese mai le mea na faʻamoemoeina.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le polokalame lenei:

  • mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e faaopoopo meaʻai i le falaoamata,
  • mo le 'aiga o le aoauli e tatau ona faʻapipiʻi i ipu muamua kuka i totonu o le sua o le fualaʻau, faʻasusu i fualaau aina suamalie,
  • mo le taumafataga i le afiafi, e fautuaina e faʻapipiʻi lenamon ma moa (o le moa ua manatu o se filifiliga sili ona lelei) poʻo ni keke sipuni.

Pe a le fautuaina le paina

Ua fautuaina tagata maʻi e saili le fautuaga a le latou fomaʻi ina ia faʻateʻa ai le i ai o tulaga ia e le fautuaina ai le maʻisuka ma le kinnamona pe manaʻomia le faʻatapulaʻa. O faʻamaoniga e pei ona taʻua i lalo:

  • le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu,
  • togafitiga o le inisinia, faatasi ai ma le taʻavale,
  • o le i ai o le gaioiga o le loto po o le manaʻoga ia i latou,
  • faiga leaga o le gastrointestinal tract,
  • manaʻoga i faʻamaʻi faʻaalia,
  • osofaʻi leaga,
  • le maelega o tagata taʻitoʻatasi i vaega faʻamalosi.

E le gata i lea, o le tele o auala mo le faʻaaogaina o le kinamoni mo le maʻisuka ua mafaufauina, ina ia le gata ina aoga, ae e manaia foi.

Fua o fuainumera 1. O le sipuni o mea manogi e sasaa mai i le lita o le vai inu ma tuʻuina mo le itiiti ifo ma le 35-40 minute. Ma le isi, e faaopoopoina le meli (faalua le tele o le kenamoni). O le oloa maua na lafoina i se nofoaga malulu. Ave le ½ ipu i luga o se manava gaogao ma i le taimi e momoe ai.

Fua le fuainumera 2. Mo le sauniuni o le oloa, e te manaʻomia le faʻafefe o le gaogao o mea oona. O le afa o le sipuniti o le mea manogi e faʻafeiloaʻi i totonu o le tioata o le oloa ma faʻalelei lelei. E manaʻomia le tuʻuina o le vailaʻau (20-30 minute). E talafeagai le faʻaaogaina o tali e lua taimi (taeao ma le afiafi i luga o se manava gaogao).

Fua o le fuainumera 3. Le faʻaaogaina o lauti ma mea manogi. I totonu o se vevela poʻo se tafaoga e manaʻomia ona faʻatumu lau laʻau lapopoa ma faaopoopo i ai se laau o le kinnamon poo se sipuni o mea manogi. A maeʻa le fofo, e mafai ona faʻaaogaina i le aso atoa nai lo le vai.

Laʻau Faʻatasi

O le tele o le maʻisuka e faʻafefiloi togafitiga faʻaleaganuʻu ma togafitiga faʻataʻitaʻi. Faatasi ai ma le mea mulimuli, o fualaau oona (le faaaogaina o vailaau mo togafitiga) e masani ona faaaoga. Talu ai o le sukanamon i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le glycemia, e tatau ona faʻapipiʻi lelei ma le faʻaeteete le mea manogi ma isi mea faaopoopo ma laau. E le tatau ona faʻapipiʻi lenamamoni ma le laʻau o loʻo mulimuli mai:

  • kaluka
  • Siberian Ginseng
  • solofanua solofanua
  • laʻau
  • fenugreek.

Mea e fiafia i ai e uiga i le kinnamona

Sa faia e suʻesuʻe faasaienitisi suʻesuʻega tele pe o fesoasoani le meaʻai i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Na vaevaeina mataupu uma i ni vaega se 2: o le tasi na mafua ai fualaau faasaina, ma le isi o se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma meaola o meaola e faavae i luga o le sukanamon extract.

  1. I maʻi gasegase, o le maualuga o le suka o le toto na faalua ona maualalo nai lo le numera oi latou na faʻataʻitaʻiina Metformin.
  2. O tagata maʻi na faia ni mea taumafa e iai meaʻai e i ai le maualuga o le "leaga" cholesterol i lalo ifo o sui o le vaega muamua.
  3. O se faaitiitia i le maualuga o le hemoglobin glycosylated sa matauina ia i latou oe na ave le kinamona. O lenei mea e faʻaalia ai se aafiaga tumau o le mea manogi.
  4. I le gasegase o le vaega lona lua, ua faaleleia le hemoglobin ma mea masani faalenatura, ma ua faaitiitia le maualuga o triglycerides.

E mafai ona faʻamaonia e mafai ona fesoasoani le kinamoni i le tau faasaga i le faʻamaʻi, ae ui i lea, aua neʻi galo e taua le tuʻufaʻatasia o mea manogi ma fualaau. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le lelei o togafitiga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le faʻamaʻi.

O le a le mea manogi o le kinamona?

O lenamamoni o se mea manogi na faia mai le paʻu o le laau o le kinnamon. E faʻagogo ma faʻaaogaina mea e faaaoga i le gaosiga mo fualaau aina.

O le sili ona lelei ma faʻamalonolepic indicators o le afamoni, lea ua tupu i le motu o Ceylon.

O meaʻai mai fafo mai Initonesia, Saina, Vietnam, ma Initia o loʻo maua foi.

Faʻavaega ma faamanuiaga o le kinamona

O le mea manogi ei ai aldehydes tulaga ese, phenol, eugenol, resins ma mucus.

O le vaega o totoe o loʻo faʻatusalia e suauu taua, tannins, maʻau.

O vaega uma lava e iai sona aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai, faaleleia le ala o maʻi gastrointestinal, colds, and lions of the urinary and gall vladder.

E mafai faapefea ona faʻaogaina le sukanamon?

O lenamamoni e mafai ona tofo lelei i se ipu: masini, pateta paluga, cereals, cereals, desserts, tea, susu susu

O lenamamoni e sili ona lelei pe afai e ave i le taeao i luga o se manava gaogao ma le meli.

  • Le faʻaaogaina o mea manogi ma le kefir

O lenei metotia atonu o le faigofie ma le taugata. E masani ona inu le inu i taeao ma afiafi. O le umi o le aveina o meaʻai ma le kefir e le tatau ona sili atu i le 10 aso.

O mataupu faavae autu e faapenei:
1 le sipunu ua solo i totonu o le tasi tioata o kefir mea manogi.

E le tatau ona gaʻo le gaʻo o le susu-o le fua maualuga o le 1.2%.

  • Meli ma le kinamona

E pei ona uma ona matou iloa, o le kinamona faʻatasi ma le meli e maua ai le malosi sili ona malosi mai le talosaga.

O se mea inu faʻasusu ma meaʻai faʻafefe o le a sili ona taua. Mo lana tapenapenaga, o le 5-7 kalama o le meli ma le 1 kalama o le paʻu ua solo i le 150 ml o le vai vevela. E faʻafefiloi lenamamoni ma faʻaaoga mo le sili atu ma le 15 minute e faʻaitiitia ai le suka.

O le fualaau faasaina e faalua i le aso, - i le tasi taimi i le taeao i luga o se manava gaogao, le lona lua - aʻo lei moe. O le vai e fautuaina e inu i se tulaga mafanafana. Teuina o meaʻai i le pusaaisa.

  • Cinnamon Tea

1.0 faapipii paʻu ua faaopoopo i le lanu uliuli masani. A uma ona inu le vai mo le tusa ma le 8 minute, e inu, lea e faatagaina i soo se taimi o le aso.

O mea faʻamalolo o le mea manogi e aliali mai i totonu o le lua masina talu ona maeʻa le faʻaaoga

Fautuaga taua mo le faʻaaogaina

I le faʻaaogaina o le meaʻai e avea o se mea faʻapipiʻi aoga o meaai, ua fautuaina e pulea le suka ma e le o le mafaufau. O togafitiga o lenamamatua e mafai ona faatoa amatalia pe a uma ona feutagai ma se fomai.

E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai se maualuga maualuga o le hypoglycemia pe a pa'ū le maualalo ole maualuga o le suka i le toto.

O ia tulaga e mafai ona lamatia ai le ola. O le taliaina o tupe uma e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Manatua o le kinamona e le o se mea e suitulaga i vailaʻau faʻapitoa ma mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma i latou ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻaopoopoga mea e fai ma mea faʻapitoa ma le kinamona

O lenamamoni e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le paʻu, ae faʻapea foi i le tulaga o mea faʻalenuʻu masani ma meaʻai

O se fuainumera tele o meaʻai ma meaʻai e sili ona lelei e faʻavae i luga o se mea masani faalenatura o le kinamona i capsules e faatumauina ai le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻatauina iinei.

Contraindications i le faʻaaogaina o le kinamoni

E faʻasaina le manogi i le siakiina o faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le totoga i totonu, faʻavasegaina, maʻi o le manava faʻaleagaina ma gasegase le lelei.

E le faʻaaogaina i le taimi o maitaga, ma le faʻaeteete - i le taimi o le lactation.

Togafitiga mo le maʻisuka e faʻaauau i le olaga atoa.

E mafai ona e faʻatauina le kinamoni masani i laau ma paʻu iinei.

Ina ia lagona le mautinoa i le lumanaʻi ma tausia se tulaga maualuga o le olaga, e tatau ona e faʻaaogaina le mita, mulimuli i mea taumafa paleni, falemaʻi ma faʻaaogaina ni mea taugofie e pei o le kinamoni.

Ma o le mea moni, ia faʻafesoʻotaʻi lau kamupani tausi soifua maloloina e aunoa ma se faʻamaʻi.

E faʻapefea ona maua le nainamona

O lenamamoni e patino i aiga o le laurel. O laau e oo i le 12 mita le maualuga, ae o faatoaga mo togafiti faapisinisi, totoina i laau e maualalo le ola. O le paʻu ei ai se manogi manaia, lea e aveeseina mai totonu ma se manifinifi mole. O le laaunamoni e tupu i Initia, Initonesia ma Saina.

Ae mo le togafitiga o le maʻisuka, o le kinamona na aumai mai Ceylon e sili ona talafeagai.

O le faagasologa o le aoina o mea manogi ei ai ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamamaina le paʻu i ni kopa apamemea. O le isi uamea e faʻamaʻiina i le tannins na faʻatuina mai e le laau. O le taimi sili e aoina ai mea manogi ua manatu i ai o le iʻuga o vaitau o le vevela. A o faagasolo lenei vaitau, ua oʻo atu le laau i le maualuga maualuga o mea manogi. Ua faʻamaluluina le paʻu i lalo o le paolo seia oʻo ina tuʻuina atoa le susu, ma mimilo i totonu o masini. E tuʻuina i le tasi i le isi i ni fasipepa, fai ai ni fasi laau, lea ua oʻo mai nei e teu ai fata.

Faailoga ma le faʻailoga

O le manogi e lelei lona manogi, ae e le na o le pau lea o lona aoga.

E talitonuina o le kinnamon e faʻamalosia ai le faiʻai, faʻaleleia lelei le mafaufau, faʻaleleia lagona, faʻasaʻo le tamaʻi mamoe.

E le gata i lea, o le mea manogi o loʻo i ai le tele o mea aoga, o le mea lea ua faʻaaogaina ai mo nei faʻafitauli o le soifua maloloina e pei o:

  • ARI ma ARVI,
  • toe faʻaleleia,
  • veinsose veins
  • togafiti
  • fungal infections
  • gastritis ma le faʻateleina faʻamalositino o le gastric juice,
  • faaitiitia le puipuiga.

E fautuaina e palaʻauʻau i le maualuga o le toto suka ma faʻamaonia le faʻalaumalie.

E pei o so o se laau totino ma mea tau vailaau, o le kinamona o loʻo i ai le faʻasaʻo. O le laau e le mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga (aemaise lava i masina muamua), faʻapea foʻi ma tagata gasegase o loʻo aʻafia i le vasega o "kemisi". O le tele o le faʻaogaina o suauu taua e avea ai le mea manogi ma se mea e sili ona mamana malosi. E tatau foi ona amanaia lenei mea. E sili atu le amata togafitiga i nai tootoo laiti e faʻamautinoa ai e leai sau faʻafitauli le lelei. O gasegase faʻamaʻi e tatau ona faʻaaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete tele, talu ai o le paʻu e iai sona aafiaga faʻaosofia.

Aafiaga ile glucose

Tatou te agai tonu i le autu o le tusiga ma vaai pe o le kanalini e faʻaitiitia ai le suka toto pe leai foi. O nisi o suʻesuʻega na faʻatinoina i se vaega o volenitia ua faʻamaonia e masani ona maualalo le gaʻo i le sili atu ma le 20% i aso taitasi mo le masina ma le afa. Ae ui i lea, e le fautuaina e le endocrinologists le faamoemoe na o se gaioiga e faia. O le pou o le maʻisuka togafitiga o meaai ma faamalositino.

O le ki mo le lelei o le kinamona i le toe faʻafoisia o le faapalepale o le tino i le inisalini o le phenol, o se mea o se vaega o le mea manogi.

O ona aʻafiaga e faʻamalofia ai le atinaʻega o faiga faʻaletonu. O le sini autu mo le maʻi o le maʻisuka o le faatumauina lea o le maualuga o le suka i le va o taumafataga. O lenamamoni e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O mea gaioiolosi cinnamaldehydes o loʻo i ai i lona tuufaatasiga e faʻaleleia atili ai le metabolism. Faʻafetai i mea faʻaleagaina o le paʻu o le kinnamon, o faʻaaliga o le maʻisuka aʻo faʻaitiitia le paʻu ma le faʻaumatia o toto toto.

I lona tuufaatasiga, o mea manogi e aofia ai:

  • filo meaai
  • Vitamin E
  • Vitamin A
  • B vitamini,
  • paluka
  • magnesium
  • zinc
  • uʻamea
  • apamemea

O se faʻamatalaga patino o le i ai o vitamini B4 poʻo le filifiliina i le kirimoni.

O lenei mea "faʻaitiitia" le toto, lea e sili ona taua mo le maʻisuka. O le mea moni, o le thrombosis o se faʻalavelave matautia, lea e faʻatasi ma le solia o le gaʻo o le carbohydrate. E oʻo atu ai i le fatu, osofaʻi, gaiorenous leions o vae ma vave oʻo ai i le oti.

O le meaʻai e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins, aʻo faʻalauteleina le tele o mea tutusa tutusa. O le solia o le fua faatatau lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. Talu ai ona o le maualuga o le kulukosese o le gaioiga e le lelei i luga o vaa, ma ua avea ai ma mea eleelea, o se meatotino o le kinnamona e taua tele foi mo le maʻisuka, e pei o se faaitiitia i le maualuga o le triglyceride pe a fai. Tocopherol, sili atu ona lauiloa o le vitamini E, ua manatu o se antioxyidants malosi. E matua taofia ai le thrombosis, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻaititia ai le mafai ona maua.

'Ai

O le manogi manaia o mea manogi o le a faʻalauteleina ai fua o aso uma mo cereals, casseroles, desserts.

E mafai ona e faʻaopopo se pine o le kinnamon i kofe, ti, poʻo isi meainu.

O le sukanamon ma lefir e faaitiitia ai le toto suka - o le sili ona lelei. E sili atu pe afai e te faʻaaogaina se fale e gaosia mai i le fale mai le susu atoa ma le kulimi kulupu. E pei ona uma ona taʻua, o se aso e mafai ai ona e inu i ni ipu tioata se lua o le vaiinu, tufatufa atu ma le saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi e 'ai i le taimi o se aoauli o le ao, o le isi ao lei alu i le moega. O le amamoni i lenei tulaga ua faaopoopo i le tofo, 1 g o le teaspoon o le paʻu. Afai e le faʻaaogaina oe i mea manogi, amata i se pine, faasolosolo malie le faʻaleleia o le fua. I le faaopoopo atu i le kefir, e mafai ona faʻapipiʻi le kinamoni ma le kusi falaoamata.

O mea inu mo le faatonutonuina o le gaosiga o le gaʻofale masolosi ua saunia e le gata i luga o le faavae o oloa gaosi susu. Mo lenei mafuaʻaga, e fetaui lelei le chicory, lea ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le kulūkose. Laititi sina susu e faaopoopo i ai e faʻaleleia le tofo. Afai e te fiafia tele i le lauti, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i lanu meamata. E mafai foi ona e faaopoopo i ai le kinamoni, lemoni, rosehip, vine suamalie i ai.

O nisi faʻamatalaga o le faʻapipiʻiina o lenamon ma le meli.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai o se punavai o vitamini ma minerale mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, tatou te talanoa faʻatasi e uiga i se oloa aupito maualuga e le aofia ai ni mea le mama. O le faʻafefiloi o le kinnamon ma le meli (1 g / 5 g) ua faʻamaʻapeʻa i le vai mafanafana. E tatau ona fai sina faʻatapulaʻa, i le amanaʻiaina o le aofaʻi o vaega o gaʻo. O lenamamoni ma le meli e mafai ona tuʻufaʻatasia ma oloa e pei o le chicory poʻo le faʻamafaʻi. O meainu ua saunia i luga o latou faavae e maualalo ai le toto suka.

Faaiuga

Na matou iloa pe aisea e aoga ai le kinamona mo le maʻisuka, pe faapefea ona ave lenei mea manogi e maualalo ai le toto suka.E aotele ai, aoteleina mea o loo i luga. Ina ia faia lelei le kanamoni, mulimuli i nai tulafono:

  1. Mataitu ma faamaumau lau suāuʻu masani.
  2. Taumamafa i le kinamoni ipu i taimi uma.
  3. Aua nei galo o le oti o se mea e tatau ai, faapea foi le gaioiga faaletino.
  4. Aʻo leʻi aofia ai i le taumafataga o soʻo se oloa, aua neʻi galo e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi.

O le fua o mea manogi o le tagata mo tagata maʻi taitoatasi, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le soifua manuia ma faʻamaoniga o le mita.

Mea aoga o le kinamona. Contraindications

  • 1 tsp o le kinamona nutimomoia i le 1 ipu yogurt ma i si tamai sipuni e inu i se manava gaogao i aso uma. E faia le faʻataʻitaʻiga ao leʻi oʻo i le taeao, 30 minute aʻo leʻi 'ai, i taimi uma, e aunoa ma le faʻalavelave.
  • 1 tbsp. l Tasi le meli meli i le 100 ml o vai ua tunu i vai vai, sasaa le ½ tsp. mea manogi. Inu 2 itula ao leʻi faia le taeao, i le afiafi - aʻo lei moe. O le faagasologa o togafitiga ma le meli ma le kinamona o se vailaau masani a tagata. E mafai ona faʻaauau mo le masina, ona fai lea o le 2-vaiaso malolo ma toe fai.

O le togafitiga o le apiteherapy (togafitiga ma oloa o le beekeeping) e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻamalosia le puipuiga, ma puipui o toto toto. Taumafa i lenei tulaga e tatau ona itiiti ifo le maualuga-kalori, ae mautinoa e maeʻa, e aofia ai vitamini, protein, suauu.

E fautuaina togafitiga faʻamaʻi e faʻaaoga le kinamoni ma le meli

O se laau e fesoʻotai i Ceylon Cinnamon o le kasasi. O faʻamatalaga o loʻo i ai nei o le palanimonimo e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata e maua i le maʻisuka, e faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol, e faʻamaonia e suʻesuʻega o falemaʻi. O lenei mea moni e faatatau tonu lava ia Cassia.

O le oloa faʻapisinisi e maua e leʻo aofia ai le paʻu o le kinamoni. E mafai ona e siakiina le tulaga agavaa ma le maʻoti i le fale. O nai mataua mata o le iodine (o le mea e taʻua o le masini malo) o loʻo faʻafefe i le paʻu.

O togafitiga o lenamamoni mo le maʻisuka e aoga e le gata i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae ona o lona aafiaga i le fusi o le lipid. O le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le mea o le "leaga" cholesterol, faʻaopoopo le vaega o le "lelei" cholesterol.

O le sukanamon i le maʻisuka e le gata ina faʻasaina ai le suka o le toto, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O lenei mea o se oloa o le fesuiaiga, o le fegalegaleaiga o le hemoglobin ma le kulukose (ma pe a tupu le maʻisuka ituaiga 2, ona avea lea ma mea e tele, o le hyperglycemia o loo aliali mai).

E le maua e le protein toto le malosi e galue ai masani. Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o lenei faailoilo (o se faitioga mo le totogiina o le maʻi o le maʻisuka).

E faʻafefea ona faʻaititia le alumini toto

O le asō o le a tatou taulai atu i le faʻaaogaina o mea manogi lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Tropical Spice e fesoʻotaʻi ma le taumafataga o se vaega o togafitiga faigata. Ua faaopoopo i ipu ma meainu. O le taimamoni e avatu ia i latou se mea manogi manaia ma faʻamalolo ona o:

  • O loʻo i ai se aʻafiaga e faʻamaonia ai aʻafiaga ma le antihistamine,
  • e aʻafia ai le faʻaleagaina o fualaau oona,
  • faaitiitia le tele o le cholesterol le tatau ai i totonu o le toto,
  • faʻapupulaina le lagona o le tino i le inisalini, ma e taua tele mo le faʻamautuina o kulūkose,
  • E faʻaolaina ai le gaʻo gaʻo, lea e matua taua lava mo le maʻisuka, e tele naua le mamafa.

O le aoga o le kinamona ua faaalia i le mea moni e faapea:

  • gasegase faaleleia
  • o le galuega o le fatu ma toto toto e masani ona faʻasolosolo, lea ei ai lona aoga aoga i le faagasologa o le toto. I le avea ai o se vaega o le kinamona, o loo i ai le coumarin, lea e fesoasoani e vevela le toto. I le maʻisuka, e tatau lea ona o le toto e vaʻaia,
  • taofiofi toto,
  • maualuga le maualuga o le hemoglobin i tulaga masani,
  • ua faateleina le puipuiga a le tino.

O lenamamoni i pusa ma le paʻu

I le faʻatau atu, e mafai ona e maua ni ituaiga se lua o le cinnamon:

  1. E moni, mai le laau lenamon etonamon o loʻo ola i luga o le motu o Sri Lanka. E iloga i le mea moni o loʻo matuā mauoa lava i suauu taua.
  2. E le moni (cassia), lea e maua mai i le paʻu o se laau Saina. E i ai se faʻalauteleina o le fausaga. I ona meatotino, o le kasasi e itiiti ifo i le Ceylon "aiga". Ae ui i lea, e faʻaaoga lelei i le kuka ma faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻaaliga o le maʻisuka.

E taua le malamalama e le mafai ona manatu le paina o se mea e fofo ai, e maua ai ni mafuaaga e lafoai ai vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

E taua le suʻesuʻeina e le fomaʻi le setete o le soifua maloloina ma faʻamaonia le leai o se faʻamaʻi.

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e faatagaina, e ui lava i ona uiga matagofie, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

I le taimi nei, pe faʻapefea ona faʻaaogaina se mea manogi mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Ole aofai ole aofaʻi ole aso e le sili atu i le 1 g, e tatau ona mataituina lenei mea.
  2. E taua le pulea o lou suka toto. A mafai ona tausia le kulūkose i totonu o tapulaa masani, e mafai ona faasolosolo malie le faateleina o le aso o mea manogi - muamua i le 2 g, ona oʻo atu lea i le 3 g.
  3. E le faatagaina le cinnamon mama. E tatau ona faaopoopo i ipu ma meainu.
  4. I le tulaga o faailo o le le faapalepale, e tatau ona vaai i se fomaʻi.

Mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, e taua tele lenei mea, aua e tatau ona e tausisi i nisi tulafono o meaʻai.

O lea la, o nisi fualaau aoga ma aoga:

  1. Kefir ma le faʻaopoopoga o le kinamoni. Mo le 200-250 ml o le susu susu, o le afa o sina sipuni o mea manogi e manaʻomia. Faʻamalosi ma tumau mo le itiiti ifo ma le afa itula. Inu 2 taimi i le aso - muamua i le taeao, i luga o se manava gaogao, ona sosoo ai lea ma le afiafi, ao leʻi alu i le moega.
  2. Cinnamon Tea I totonu o se lapisi e ufiufi i totonu i le vai inu, sasaa le vaega masani o lau laʻau e te fiafia i ai ma faaopoopo i ai 2-3 laau o mea manogi. Sasaa i totonu o le vai, e le mafai ona aumaia i se vevela. Faʻaoso seʻia oʻo i le lanu paʻu. Inu pei o le lauti masani.
  3. E tutusa, ae i Mekisiko. Mo le 4 ipu o le ae manaomia ni fasi pauna se tolu (poʻo le tasi ma le afa sipuni laiti, pe a fai o le eleele). Liligi i totonu o le vai, tuʻu i luga se afi e faʻafela. Faataatia mo se kuata o le itula. Liligi i totonu o ipu ma faaopoopo le suamalie o le lemoni (e sili ona lelei le lime, e itiiti le aukati).

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faia se moli moli pe afai e le o le sua o le lemoni, tuu se fasi fua moli i totonu o le ipu. O le fiafia, soifua maloloina ma le atoatoa e faʻanoanoa ai le fiainu.

I le lauti ma le kinnamon ma le lemon, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli (leai se sili atu i le 1 sipuni i le 250 ml o le vai).

E taua le iloa o le maʻisuka e le o taimi uma e faʻasaʻo ai le faʻamaina o le meli. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai le tele o le fructose o le natura, lea e vave ona gauai. E fesoasoani le meli i le maʻisuka e faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga ma faʻamaonia le aofaʻi o glycogemoglobin.

Ae peitai e le o lona uiga ua faatagaina e faʻatagaina e tagata uma ma soʻo se aofaiga. E sili atu le talanoa i lau fomaʻi, ma o le a faʻamalamalamaina le tulaga, tuʻuina atu le setete o le soifua maloloina ma le iai o faʻamaʻi pipisi.

E taua le faʻaleleia i mea uma. Aua le faʻaleagaina mea manogi manogi. O aofaiga tele e mafai ona afaina ai.

Toe foʻi i le autu o le kinamona, e taua le taʻu atu e mafai ona faaopoopoina:

  • i pusa i le maualalo o kalori,
  • i fualaau suamalie,
  • i aano o manu.

  • O le aʻafiaga o le hypoglycemism o se faʻaitiitia o le kulukose i le toto ma le urine ma le atinaʻeina o le glucosuria (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1 i tagata maʻi).
  • O le gauai atu i le inisalini i totonu o masini e faateleina, o lona taua taua e faalagolago i le auai ma le gaoioiga o lenei hormone. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua taua lava. Mo maʻi e maua i le maʻi gasegase (o se tuufaatasiga o le hyperglycemia i le gafa o le maʻisuka ma le gasegase pala).
  • Tulaga masani o le fusi o le lipid - o le talaaga o le cholesterol e faaleleia ma le autu o se vaega "lelei".

Ona o nei aafiaga, o le kinamona e aoga tele i le faʻaitiitia o le toto suka. E aofia ai le taliaina o le faʻaleleia o mea e talafeagai mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli o le tino (e aofia ai le puipuia o le faʻalavelave o le maʻi gasegase).

Faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol aʻo faʻalauteleina le faʻateleina o le cholesterol i le tuufaatasiga o lipoproteins "lelei" maualalo ma le maualalo e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis e avea ma siosiomaga faʻapitoa mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavevesi thrombotic. O lona uiga, o le kinamona e fesoasoani e faʻasaʻo ma lipid metabolism.

I le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le vailaʻau o loʻo tatou faʻamatalaina e aoga tele foi. Aldehydes i le tuufaatasiga o le sipuni o le kinnamon e iloa ai le mea moni e mafai foi ona faʻaaogaina le kinamona iinei e maualalo ai le toto toto pe a faʻalavelaveina le inisalini e p-cell o le pancreas.

E i ai le faʻamaoniga e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o tamaʻi motu (motu o Langerhans) e faʻasaʻo ai le inisalini, lea e le lava i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, o le kanamoni ma isi mea manogi e mafai ona suia ai le suka pe a 'ai le kisi, tao tao, susu susu.

O se fuainumera manino o le 4, o se avega maualalo maualalo e mafai ai ona faʻaaoga le oloa i soʻo se fua. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai mea aoga ma faʻasalaga mo le taumafaina. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le siva ma le itiiti ifo o laasaga (tipitipi o se naifi).

Faatasi ai ma le faapalepale masani, e mafai ona e faʻatupulaʻia le taumafa i le maualuga o le 3 kalama i le aso (o le afa tonu lea o le sipuni o le meaʻai). I le faailoga muamua o le le mautonu ma le malaise, saili le fesoasoani faafomai.

O se tasi o togafitiga sili ona suamalie o le kefir ma le kinamona, lea e ave i lalo o le suka o le toto.

O lenamamoni e tatau ona faia i le tulaga o se vai inu poʻo isi ipu, aʻo le ipu e filifilia faapitoa, ma faʻaalia o latou aafiaga i le tino ma le maʻisuka. Kefir ma le kinnamona e aoga tele mo le vave faʻaitiitia o le suka suka.

I le mea lava ia, o le kefir e le afaina ai le maualuga o le suka o le suka. Ae ui i lea, o loʻo faʻatumu atoatoa ai meatotino o le kinamona. I le faaopoopoina o mea manogi i lenei gaʻo susu, o le maʻisuka maʻi e maua ai se suamalie lelei ma maloloina lelei e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina.

O ia ituaiga o cocktails e saofaga i:

  • faaitiitia le toto suka
  • faaleleia le metabolism
  • maualalo le cholesterol
  • toto toto.

O le maʻisuka kefir lulu e iai foi lona aafiaga lelei.

I le maʻisuka, o le faateleina o le viscosity o le toto e masani ona matauina. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o ia cocktails e faʻaitiitia ai le toto, ma faʻaitiitia ai le ono aʻafia ai le tui o le toto.

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo.

I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

O se faʻamatalaga patino o le i ai o vitamini B4 poʻo le filifiliina i le kirimoni.

O lenei mea "faʻaitiitia" le toto, lea e sili ona taua mo le maʻisuka. O le mea moni, o le thrombosis o se faʻalavelave matautia, lea e faʻatasi ma le solia o le gaʻo o le carbohydrate. E oʻo atu ai i le fatu, osofaʻi, gaiorenous leions o vae ma vave oʻo ai i le oti.

O le meaʻai e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins, aʻo faʻalauteleina le tele o mea tutusa tutusa. O le solia o le fua faatatau lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. Talu ai ona o le maualuga o le kulukosese o le gaioiga e le lelei i luga o vaa, ma ua avea ai ma mea eleelea, o se meatotino o le kinnamona e taua tele foi mo le maʻisuka, e pei o se faaitiitia i le maualuga o le triglyceride pe a fai.

Afai e lelei mea uma i le tino o le tagata, ona tatau ai lea ona faʻaaogaina fualaau oona lea e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto. I le tulaga o le faagasologa o le faia o le inisalini lea e faʻasalalau le maualuga o le kulukose i le toto plasma e faʻalavelaveina, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau poʻo vailaau faʻasaina e fautuaina e vailaau masani.

O le faʻaaogaina o le kinamoni e faʻamaonia ai ia faʻaleleia:

  • gasegase ua faatelevaveina
  • ona o le mea e maua ai le phenol, o le kulūkose o loʻo i totonu o le toto ua faʻaitiitia le faʻaitiitia,
  • cholesterol lauʻeleʻele
  • inisalini le faʻalauteleina faʻaopoopoga
  • totoga o le toto toto faʻalelei
  • mamafa le mamafa o le tino.

O mea gaosi susu e talafeagai mo le taumafa a tagata i lenei maʻi. O le mea pito sili ona talafeagai o ia mea o le kefir. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, i le tele o tulaga, o le susu e sili atu le leaga. O le Kefir e mauoa i aoga aoga amino e faʻaleleia ai galuega a le tino.

E faʻapefea ona filifili le paikeke talafeagai

O lenamameni e faʻaitiitia ai le suka toto e tatau ona faʻaaoga saʻo ma ia tausisia uma vaega ma fautuaga a se fomaʻi. E mafai ona faaopoopo i le toetoe lava o soʻo se ipu, o lona uiga, e le gata i meaʻai, pei o le tele e faʻaaogaina, ae oʻo lava i soupeti.

Aua neʻi galo e mafai ona faʻaogaina le meaʻai ma le kefir e faʻaititia ai le toto toto. O lenei metotia e manatu faigofie ma le taugata. E fautuaina e inuina le inu i le taeao ma le afiafi ao lei moe, sili i luga o se manava gaogao. O le auala e faʻaititia ai le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 11 aso.

Ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e faʻaaoga le 1 sipuniti o mea manogi mo le ipu e tasi o lenei gaʻo susu. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona gaʻo le gafeta, o le maualuga o le gaʻo o le 1.5%.

Ae mo le meli ma le kinnamon, e saunia ai se mea tulaga ese ma le maloloina maloloina e tatau ona e faʻaaoga:

  • 160 ml o vai, pe a vevela,
  • 1 sipuniti o le meli
  • 1 kalama o mea manogi.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e fautuaina e faʻafefiloi mea uma ma tuʻu ai mo sina minute, ona inu ai lea. E fautuaina le inuina o se mea inu faalua i le aso i se foliga mafanafana, ma sili atu le teuina i se nofoaga malulu.

E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le inu o lenamamoni i le ti uliuli. I luga o se asu o lenei vai inu e tatau ona e faʻaopoopo 1 le kalama o mea manogi. Ona tuu lea o le lauti mo le 10 minute. E sili atu le inu i se mea mafanafana, i soo se taimi o le aso ma le tele o taimi.

O Cassia ua talitonuina o lenamamali sese, lea e faia mai i le paʻu o se laau fualaʻau fesootai e pei o le cinnamomum aromaticum, o le laau cinnamon china) ma e masani ona faatau atu i faleoloa.

O lenamon maualuga e manatu o se tasi lea e faia mai Ceylon Cinnamon (Cinnamomum verum), lea e sili atu ona malosi, e mama tele i le lanu ma o laau e sili atu ona leaga, aua ua vavae le pito i lalo o le paʻu.

E sili atu le manogi o Cassia i se taimi oona, e faigata tele ia tubules ma e le solomuli pe a mago ma nutimomoia. O Cassia e gaosia i Saina, Vietnam, Indonesia, ma Ceylon cinnamon i Sri Lanka. Ma o le sukanamon Ceylon e sili atu le taugata nai lo kasasi.

O le isi auala faigofie e iloa ai le kasasi mai le kinamona o le tilotilo. Vaavaai i le ata o loʻo i lalo ma o le a e iloa ai o le kirina moni lava e lanu ma foliga mai o se sika. E vave ona nutimomoia pe a nutimomoia e tamatamailima.

O le isi auala e fuafua ai mea o loʻo i ou luma, o le faʻaumatiaina o le iodinine masani ile paʻu.Afai o le paʻu o loʻo faia mai se laau lelei, o le laau o le aranamoni moni, ona vaivai ai lea o le lanumoana, ae pe a mamā le kasisini, o le lanu e foliga mai o se lanu moana lanu moana.

O fualaau aina e faʻatau i totonu o fafie poʻo tioata tioata ma e naʻo le ituaiga o laau, aua e matua leaga ma faigofie ona pala. O le paʻu i luga o le afifi na makaina i numera Roma mai le I i IV. Le telē le fuainumera, le itiiti ifo o le lelei o le oloa.

Afai e te le alu i se mea i le taimi nei, ae e te manao e togafitia oe lava i le kirnamon o se uiga sili ona lelei, ona ou fautuaina lea e ave mai le au faʻatau oloa e galulue faʻatasi ma tagata Sri Lanka.

O Cassia ua talitonuina o lenamamoni sese, lea e faia mai i le paʻu o se laau fualaʻau fesootai (Cinnamomum aromaticum
, Laau o le sukamonon saina) ma e masani ona faatauina i faleoloa.

O le launamonisi lelei o le tasi lea e faia mai le cinnamon Ceylon (Cinnamomum verum)
, o loʻo i ai se manogi malosi, e mama i le lanu ma o laau e sili atu ona vaivai aua ua vavae le pito i lalo o le paʻu.

E sili atu le manogi o Cassia i se taimi oona, e faigata tele ia tubules ma e le solomuli pe a mago ma nutimomoia. O Cassia e gaosia i Saina, Vietnam, Indonesia, ma Ceylon cinnamon i Sri Lanka. Ma o le sukanamon Ceylon e sili atu le taugata nai lo kasasi.

Vitio faʻatalanoa

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e matautia mo ona faʻalavelave. O lenei togafitiga e mafai ona faaosofia ai faamaʻi o mata, paʻu ma e oʻo lava i le faʻaleleia o le tino i le tino. O le mafuaʻaga lea e tatau ona togafitia ai le maʻi e aunoa ma le faʻamagaloina o soʻo se auala.

Kefir ma le kinamona mo le maʻisuka o nisi o fualaʻau sili ona lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Faʻaaoga lenei metotia e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a le fomaʻi auai. Ina ia maua le tele o le lelei o lenei meafaigaluega, e tatau ona e matua tausisia uma mea e manaʻomia ma ia mulimuli i faʻataʻitaʻiga taliaina.

Tuua Lau Faamatalaga