O a suʻega e fai pe a e masalomia le maʻisuka?

O suʻega mo masalomia o le maʻisuka e aofia ai le tele o togafitiga e mafai ai e oe ona faʻamaonia / teena le atinaʻeina o se faʻamaʻi "suamalie". I le faʻaopoopoga, ua faia faʻataʻitaʻiga eseese e iloa ai le maʻisuka mai isi maʻi.

O le maʻi suka o se faʻamalologa masani lea e mafua ai ona faʻavaivaia le kulukose i le telefoni feaveaʻi. Faʻatasi ma le talaaga o lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se tasi o le aiga poʻo le le atoatoa o le insulin, lea e mafua ai le faaputuga o suka i totonu o le toto.

Ina ia faʻamautinoa le faʻamautinoaina, e tele suʻesuʻega e faia i taimi uma ina ia mafai ai ona vavaeeseina le ono mafai ona sese, isi faʻamaʻi. E pei ona e iloa, o loʻo i ai pea faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le suka i le toto.

Sei o tatou iloa po oa ni suʻega e tatau ona e pasia mo le maʻisuka? Ma ia iloa foi le auala e faia ai suʻesuʻega, ma o le a le faʻamatalaga e tatau i le tagata maʻi ona maua?

Lisi Suʻega o le Maʻisuka

I le lalolagi o faamatalaga saoloto, e aofia ai faʻamatalaga faafomaʻi, e toʻatele tagata e sili atu pe itiiti foi le masani i faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi. E sili atu ona fai mai o le tasi vaetolu o le faitau aofaʻi latou iloa mea faʻaalia e iloa ai le faʻamaʻi.

I lenei tulaga, faatasi ai ma se fiainu malosi ma le gaselase, fiaai, faia pea lava pea ma malaise lautele, e mafaufau tagata e uiga i togafitiga e pei o le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia pe faafitia masalosaloga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

O faʻamalositino faʻaonapo nei ua mafai ai ona faʻavae le faʻamaʻi ma le saʻo 100%, lea e mafai ai ona tatou amata togafitiga talafeagai ile taimi.

Faʻamatala puupuu o suʻesuʻega autu i faʻamaʻi suka:

  • O tagata maʻi e pasia se suʻega lautele, e pei o se tulafono, latou te faia lenei mea i le taeao ao leʻi 'ai. E masani lava, e le tatau ona i ai se suka i le urine.
  • O suʻesuʻega i aso uma o se suʻesuʻega lea e fesoasoani e iloa ai le i ai o le kulukose i le tino.
  • Iloiloga o le urine mo le i ai o polotini ma acetone. Afai ole maʻi suka o le maʻi, e le gata o le suka, ae o le acetone foi ma le polotini o le a maua i le urine. E masani lava, e le tatau ona i ai.
  • Suesueina o le faʻamalosi e iloa ai tino o ketone. A maua i latou, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le solia o le gaʻo gaʻo i le tino o le tagata.
  • Se suʻega toto mo le suka mai se tamatamailima pe mai se vela. Faʻaauau pea i le taeao i luga o se manava gaogao. O loʻo i ai ona lava tulafono ma fautuaga, lea e faʻaaogaina ai ni mea sese poʻo ni sese le lelei.
  • Iloiloga mo le lagona o le kulukose - o se suʻega e faia i le suka, lea e mafai ai ona iloa le fua o le absorption o le suka pe a uma ona 'ai.
  • O le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycobin e suʻesuʻe ai le kulupini o le hemoglobin, lea e fusifusia i le suka o le toto. O le suʻega e mafai ai ona e vaʻai i le maualuga o le suka i le tolu masina.

O le mea lea, o le faʻamatalaga o loʻo lisi atu i luga ua faʻamaonia ai e na o le tasi le auiliiliga e le mafai ona faʻamaonia pe faafitia le i ai o se maʻi suka.

Faʻamatalaga o le maʻisuka o se faʻavae o fuataga e faʻatatau i le faʻatulagaina o faʻamaoniga o le kulūkose i totonu o le toto, protein, acetone ma tino o le ketone i le urine. E tusa ai ma se tasi o auʻiliʻiliga, o le faia o se suʻesuʻega, a itiiti ifo, e le saʻo.

Suʻe toto: faʻamatalaga, tulafono, decryption

O le suʻi suʻe e le gata o se fuataga e faʻamautu ai le maʻisuka, ae faʻapea foi le puipuiga. O fomaʻi e fautuaina tagata uma e le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga ona faia lenei suʻesuʻega ina ia mafai ai ona iloa se togafiti faʻapitoa ile taimi.

A maeʻa le fasefulu tausaga le matua, e tatau ona e faia ni suʻega i le tausaga, talu ai o tagata o lenei vaitausaga e matua faateleina le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2. O tagata o loʻo lamatia e tatau ona tofotofoina 4-5 taimi i le tausaga.

O le suʻega o le toto o se tasi lea o metotia autu e mafai ai ona e masalomia le atinaʻeina o le maʻisuka, faʻapea foi ma isi faʻafitauli e aʻafia ai ma le maʻi o le endocrin i le tino o le tagata.

Ina ia aloese mai le mauaina o se taunuuga sese, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia nisi o tulafono:

  1. Lua aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e matua faasaina le inuina o le ava malosi, e tusa lava pe fai si laʻititi.
  2. 10 itula aʻo leʻi fautuaina le sampling samoa e 'ai i soʻo se meaʻai, e le mafai ona e inuina ava (vagana ai vai).
  3. E le fautuaina le fufulu o ou nifo po o le tunu i le taeao, ona o lo oi ai se aofaiga o suka, lea e mafai ona aʻafia ai le saʻo o le suʻega faʻamaʻi.

E mafai ona e tuʻuina atu le toto i totonu o soʻo se falemaʻi totogi, poʻo i lau fomaʻi i le nofoaga e nofo ai. I le avea ai o se tulafono, ua saunia le suʻesuʻega i le aso e sosoo ai. E faʻapefea ona soloia ia faʻamatalaga maua?

E faʻalagolago lava i le mea na ave ai le toto mai. Afai e aveesea le toto mai se tamatamailima, ona avea lea o le fua masani o faailoga mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l. Pe a ave mai se vein, o le a siitia le tau o le 12%.

Faʻatasi ai ma faʻalauiloa mai le 5.5 i le 6.9 iunite, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se tulaga maualuga ma le masalosalo. Afai o le suʻesuʻega na faʻaalia ai se taunuuga o le sili atu ma le 7.0 iunite, ona mafai lea ona tatou faia le atinaʻe o le maʻisuka.

I le mataupu mulimuli, ua fautuaina e toe fai lenei auʻiliʻiliga i aso eseese, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o isi metotia faʻataʻitaʻi. Afai e itiiti ifo le suka i le 3.3 iunite - o loʻo taʻu mai ai se tulaga o le hypoglycemic, o lona uiga, o le suka toto e maualalo ifo.

Suʻega o le faapalepale o le glucose: uiga, sini, taunuʻuga

Ole suʻega ole toleni ole kulukose o se metotia faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona fuafua se maʻi o le glucose i le vave amata, ma o se taunuuga e mafai ai ona vave iloa vave se setete o le maʻisuka poo le maʻisuka.

O lenei suʻesuʻega e tolu sini: faʻamaonia / faafitia le faʻamaʻi "maʻi", faʻamaonia se tulaga o le hypoglycemic, ma ia iloa le maʻi o le gaʻoina o le suka i le lumenia o le gastrointestinal tract.

10 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le fautuaina e 'ai. O le sampling muamua o le toto o loʻo faia i luga o se manava gaogao, o se faʻataʻitaʻiga e pulea, ia tautala. A maeʻa ona manaʻomia e le tagata maʻi ona inu i le 75 kalama o le kulukose, lea e faʻamaepe i se vai mafanafana masani.

Ma, o le toto faataitai e faia i itula uma. O faʻataʻitaʻiga uma e lafoina i le fale suesue. I le faaiuga o le suʻesuʻega, e mafai ona tatou talanoa e uiga i nisi faʻamaʻi.

Faamatalaga e pei o decryption:

  • Afai e lua itula pe a uma le suʻega o le taunuuga e itiiti ifo i le 7.8 iunite, ona mafai lea ona matou talanoa e uiga i le masaniga masani o le tino o le tagata. O lona uiga, o le maʻi e maloloina.
  • Faatasi ai ma taunuuga, o le fesuiaiga lea e mai le 7.8 i le 11.1 iunite, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le gasegase o le kulukose, masalomia o le setete.
  • E silia i le 11.1 iunite - latou te fai mai e uiga i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o taunuuga o le suʻesuʻega e mafai ona aʻafia i nisi o mea e mafua ai iʻuga leaga.

O mea nei e mafai ona iloagofie: le tausisia o fautuaga paleni, taimi o le fanauina o se tamaititi, faamai o se natura faatosina, e sili atu ma le 50 tausaga.

Glycated Hemoglobin

O le hemoglobin glycated o se suʻesuʻega lea e mafai ai e oe ona maua le suka i le tolu masina mulimuli. E le gata i lea, o lenei suʻega e faia ina ia siakiina le aoga o le togafitiga faʻasolosolo, ina ia mafai ai ona faʻatuina le setete, o loʻo suʻesuʻeina tamaitai i le taimi o le faʻamalosi / le toesea o le maʻisuka (faʻatasi ai ma uiga iloga).

O le hemoglobin glycated e tele mea lelei pe a faʻatusatusa i isi faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le suʻeina o le maʻisuka.

O le aoga o le suʻesuʻega, o le suʻega e le faalagolago i le taumafaina o meaai ma isi fautuaga e tatau i le tagata maʻi ona faʻatinoina aʻo leʻi faia suʻesuʻega. Ae o le toesea e le o faalapotopotoga uma e faia se suega, o le maualuga maualuga o le taulima.

  1. E oo i le 5.7% le masani.
  2. Mai le 5.6 i le 6.5 o le solia lea o le faapaleni o le suka, lea e taʻu mai ai le muaʻi maʻi.
  3. E silia i le 6.5% le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi e maua i se vailaau vailaʻau poʻo le maʻisuka, o lona uiga i le tulaga muamua e fautuaina se taumafataga maualalo ma le gaioiga faʻamalosi tino ina ia puipuia le faateleina o fua o suka.

I le faʻatulagaga lona lua, e faʻalagolago lava i ituaiga o togafitiga. Ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, fautuaga, e pei o vailaʻau. Afai o le tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga o le inisalini e faʻamaonia vave.

Ma o fea o suega i luga na e pasia? Fetufaai au fuaitau ina ia mafai ona matou vavaeeseina!

Tuua Lau Faamatalaga