Moxifloxacin - faatonuga mo le faʻaaoga, analogues, iloiloga, tau

Tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, maitaga, lactation (taimi o le susu), hypersensitivity i fualaau faasaina.

Faʻasalaga, faʻamaonia ripoti o fualaau mo vailaau faʻamaʻi (e aofia ai se talaʻaga), epilepsy, le mafaia o le ate, faʻamaʻi o le faʻaloloa o le vaitaimi QT.

Moxifloxacin

Moxifloxacin: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga

Igoa Latina: Moxifloxacine

ATX Code: J01MA14

Mea gaosi galue: moxifloxacin (moxifloxacin)

Faʻataʻitaʻiga: Verteks AO (Rusia), Hetero Labs Limited (Initia), PFK Alium, LLC (Rusia), Virend International, LLC (Rusia), Luga Faʻaola, LLC (Rusia)

Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le ata: 11/22/2018

Tau o falemaʻi: mai 396 ru.

O le Moxifloxacin o se sui o le antibacterial o se tele o feʻau faʻamalosi.

Faʻataʻitaʻiga

O se sui o le antimicrobial mai le vaega o fluoroquinolones, e galue malosi. E gaoioi malosi e tetee atu i le tele o mea e gaosi mai le galem-positive ma le fatu-leaga, anaerobic, siama-mausali ma siama oona: Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Legionella spp. E aoga tele i aʻafiaga siama e tetee atu i beta-lactams ma macrolides. E malosi tele i le tele o siama o meaola ninii: gram-positive - Staphylococcus aureus (e aofia ai aʻafiaga e le maaleale i le methicillin), Streptococcus pneumoniae (e aofia ai aʻafiaga e tetee i penicillin ma macrolides), Streptococcus pyogenes (vaega A), gram-negative - Haemophilus influenzae (e aofia ai ma le non-beta-lactamase), Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis (e aofia ai mea e le o le beta-gaosia ma le non-beta-lactamase), Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Plaminiia Chlamydia atypical.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻaogaina o le tino: gasegase o le tino, gasegase, manava, vomiting, dyspepsia, afaina, le mausali, faateleina le gaioiga o le gasegase o le gasegase, gasegase o le tofo.

Mai le itu o le tino tutotonu o le tino ma le tino lautele o le tino: vevela, tigā, popolevale, atuatuvale, asthenia, maʻi tiga, tiga, pagatia, tiga o le vae, le mautonu, fenumiai, atuatuvale.

Mai le cardiovascular system: tachycardia, edema lautele, faʻateleina le toto, paʻu, paʻu o le fata.

I le vaega o le falesuesue: o le faaitiitia o le tulaga o le prothrombin, o se faateleina o gaoioiga amylase.

Mai le polokalame o le hemopoietic: leukopenia, eosinophilia, thrombocytosis, thrombocytopenia, anemia.

Mai le maskotakeletal system: toe maua ai le tiga, faʻasolosolo, faʻamalolo.

Mai le faʻaleleia o le tino: vavalalata vavalalata, vaginitis.

Tali a le Allergic: faʻavave, itching, urticaria.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le taʻavale, minerale, multivitamins e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina (ona o le fausiaina o faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ma faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina) ma faʻaitiitia le faʻamalosi o le vailaau faʻasaina i plasma (e mafai ona faia i le taimi e tasi i le 4 itula muamua pe 2 itula pe a uma ona tago i le fualaau).

I togafitiga ma le fualaau faasaina ao faʻaogaina isi fualaʻau, o le atinaʻeina o faʻamatalaga phototoxic e mafai.

O le Ranitidine e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Fesili, tali, iloiloga i Rotomox


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina Rotomox 400?

Rotomox 400 o se vaega o antimicrobials. O se tasi lea o vailaau e tasi. O loʻo faʻapipiʻi maʻalaʻau e faʻagesegese ai le tuʻuina atu o le mea galue. O le fualaau faasaina e aoga i le tetee atu i meaola leaga leaga, lea e iloa e ala i le tetee atu i isi meaola, e fai ma faataitaiga, macrolides. I le faaigoaina o le fualaau faasaina, o le fua o le mea galue malosi (400 mg) o loʻo faʻailogaina.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le fualaau faasaina ua gaosia i se tulaga mausali. O pusa e aofia ai le 400 mg o mea aoga. I lenei tulaga, o gaioifloxacin gaoioiga. O le vailaau faʻasaina o loʻo iai foʻi isi vaega, e ui i lea, latou te le faʻaalia le antibacterial, ae faʻaaogaina e faia ai le vailaau o le manaʻoga e manaʻomia. E aofia ai:

  • suauu maso
  • microcrystalline cellulose,
  • sodium methyl parahydroxybenzoate,
  • talisa paʻu
  • magnesium stearate,
  • silica colloidal
  • sodium carboxymethyl starch.

O le fualaau faasaina ua ofoina atu i afifi e aofia ai 5 pcs. pills.

Faʻapefea ona faʻaaoga le moxifloxacin mo le maʻisuka?

Pharmacokinetics

O le gaioiga malosi i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ua vave ona gauai. E le gata i lea, o lenei vaega o loʻo faʻaaogaina atoa. O le maualuga o le tulaga o lenei faagasologa e le faʻaitiitia aʻo 'ai. O le lelei o le fualaau faasaina e aofia ai le bioavailability maualuga (ausia 90%). O le mea galue malosi e fusifusia ai i proteins i plasma. O le aofaiga o le moxifloxacin e le sili atu i le 40% o le aofaʻiga atoa o loʻo aofia i lenei faiga.

O le aofaʻi o le gaioiga e maua i le tele o itula pe a uma le fua o le pill. O le maualuga o le togafitiga o le togafitiga e matauina i le 3 aso talu ona amata togafitiga. O le gaioiga malosi e tufatufaina i le tino atoa, ae o le tele lava o le aofaʻi i le mama, bronchi, sinuses. I le faagasologa o le metabolism, ua faʻasaʻolotoina vaega faʻasalaga. O le Moxifloxacin e le suia ma o le metabolites e mafua mai i gaʻo i le taimi o le faʻauigaina ma le toilalo. O le fualaau faasaina e aoga tele i le togafitiga o tamaitai ma alii.

O le maualuga o le tulaga o lenei faagasologa e le faʻaitiitia aʻo 'ai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Tuuina atu e faapea o le mea galue malosi e faʻapipiʻiina i se tulaga sili atu i totonu o mama, bronchi ma sinuses, Rotomax e maua ai le mea aupito sili ona lelei i le togafitiga o totoga faʻalaulela. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona maua ai se aafiaga lelei i le togafitiga o isi tulaga faʻaleaga. Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • maʻi masani masani ma le faʻavavevave,
  • pneumonia (o le fualaau faasaina ua faatonuina i le taimi o togafitiga i luga o se falemai po o le fale),
  • faʻamaʻi o le okeni pelvic e mafua mai i meaola leaga leaga (ua faʻamaonia le vailaʻau pe'ā leai ni faʻafitauli),
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea mama,
  • gasegase ogaoga
  • faʻamaʻi pipisi o le iniseti.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faiga o foliga o le moxifloxacin:

  • ata e vali ai ata: biconvex, fuafua i le gaosiga: fulufulu foliga, paʻu, mai le moli moli i le lanu piniki, togitogia i le "80" i le tasi itu ma le "I" i le isi, pe lapotopoto lanu samasama i papatusi uma I totonu o le koluse - o le ogatotonu e sau mai le samasama samasama i le samasama (5, 7 poʻo le 10 fasipepa i totonu o se pepa malulu, i se pepa pepa pepa o le 1, 2 poʻo le 3 pepa, 5, 7, 10 poʻo le 15 fasi pepa i totonu se pusa pepa pepa o 1-6 ato, 10 fasi pepa taitasi i totonu o se palasitika, i se pepa pepa o le 1 le mafai),
  • fofo lanu samasama lanu samasama (50 ml i inisi ipu tioata, 5 ipu i totonu o pepa pepa, 250 ml i fagu palasitika, i totonu o se pepa pepa 1 fagu i totonu poo le leai foi o se taga faamau ia, mo falemaʻi - 1-96 fagu e aunoa ma ni teuina i totonu o ato faʻamaufaʻailogaina pe leai foi i totonu o se atigipusa pusa).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga galue: moxifloxacin hydrochloride - 436.4 mg (e tutusa ma mea o le moxifloxacin - 400 mg),
  • vaega faaopoopo: povidone K29 / 32 po o le K-30 (Kollidon 30), cellulose microcrystalline, magnesium stearate, sodium croscarmellose, e faalagolago i le gaosiga, faaopoopoina - lactose monohydrate, talc ma le carbon dioxide colloidal,
  • (o le faalagolago i le kamupanī): Opadry II orange 85F23452 polyvinyl alcohol, titanium dioxide, macrogol, talc, sunny samasama samasama ma varnish alumini (E110), uʻamea mūmū mūmū mūmū (E172) poʻo le pulupulu pink 02F540000 hypromellose 2910, dioxide (E171), macrogol, uʻamea paʻu uila mumu (E172), lanu samasama uʻamea (E172) poʻo le mafanafana vevela mo le ufiufi vali o le hypelueli, uʻamea faʻasaa samasama (uʻamea uʻamea), vailaʻau oona (hydroxypropyl cellulose), dioxide, talc.

I le 1 ml o fofo mo le afu o loʻo aofia ai:

  • gaioiga malosi: moxifloxacin hydrochloride - 1.744 mg (i le tulaga o le moxifloxacin base - 1.6 mg),
  • Vaega o mea faʻaopoopo: sodium chloride, vai mo le tuiina, masini soda hydroxide poʻo vai solution o le hydrochloric, poʻo (faalagolago i le gaosiga) masima disodium o le ethylenediaminetetacacetic acids (solution sodium hydroxide or solution hydrochide acid) - faʻaaogaina pe a talafeagai e fetuunai le tau o le pH i le faagasologa).

Faʻasologa o foliga

Ata vali ata, 400 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - moxifloxacin hydrochloride 436.322 mg (tutusa ma le moxifloxacin 400.00 mg),

tagata faʻatau: masini suauu, microcrystalline cellulose, glycoate satela sodium, sodium methylhydroxybenzoate, colloidal silicon dioxide, talc, magnesium stearate

atigi fagu: Pink opadry 85F540146 (polyvinyl alcohol, carbon dioxide (E171), macrogol, talc, uila uʻamea uila (E172).

O laumei e lanu piniki-ata, ma se lamatiaga i le tasi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le moxifloxacin e vave faʻavaveina ma toetoe lava atoa. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%.

A maeʻa le tasi le fua o le 400 mg o le moxifloxacin, o le maualuga maualuga (Cmax) i le toto e oʻo ile 0.5-4 itula ma e 3.1 mg / l.

O le maualuga ma le itiiti ifo o faʻasalaga plasma i se tulaga malulu (400 mg i le aso) e 3.2 ma le 0.6 mg / L, i le faasologa. I totonu o se fale mautu, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le va o doses o le fualaau faasaina e tusa ma le 30% le maualuga nai lo le faʻamaʻi muamua.

O le Moxifloxacin e vave ona tufatufaina i le vailaʻau, pe a maeʻa le 400 mg o fualaau faasaina, o le vaega i lalo o le pusa o le pharmacokinetic (AUC) e 35 mg / h / L. O le tufatufaina o le paleni (Vss) e tusa ma le 2 L / kg. I suʻesuʻega in vitro ma suʻesuʻega, o le fusifusia o le moxifloxacin i pulu plasma e 40-42%, e tusa lava po o le a le maualuga o le fualaau faasaina. O le Moxifloxacin e masani ona fusifusia i le serum albumin.

O faʻasalalauga pito i lalo (faʻatusa geometric) na matauina ina ua maeʻa le faʻafoega ole tasi o le moxifloxacin, 400 mg:

Fuʻu

Mafaufauga

Le fua faatatau o le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le tino i lona faʻasalaga i plasma

Epithelial Lining Fluid

Tausisi o le amio

Pusa faʻapitoa fafine

* puleaina o se tasi o fualaau e 400 mg

1 10 itula i le faʻamautuina o fualaau

2 faʻasalaga o mea e leai se totogi

3 mai le 3 itula i le 36 itula i le maea ai o le pulega

4 i le faaiuga o le fusi

E maua e Moxifloxacin le biotransformation o le laasaga lona lua, ma o loʻo alu i totonu o fatugaʻo ma gastrointestinal tract e le suia, faapea foi ma foliga o sulfo-compound (M1) ma le glucuronide (M2). O nei metabolites e na o le tino o le tagata e mafai ona faʻaaogaina ma e leai se mea e maua ai le antimicrobial. O se suʻesuʻega o fefaʻatauaiga o vailaʻau mo vailaau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻamaonia e faʻaalia ai e le o faʻamatalaina le moxifloxacin e le microsomal cytochrome P450. O faʻamaoniga o le gaosiga o le oxidative ua le o iai.

O le afa o le ola o le fualaau mai le plasma e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻiga atoa o le faʻasalaga pe a maeʻa le faʻaaogaina o le 400 mg mai le 179 i le 246 ml / min. Faʻaaogaina o Renal, pe a ma le 24-53 ml / minute, e mafua mai i le faʻaaogaina o le fualaau oona i totonu o fatugaʻo.

O le faʻaaogaina o le ranitidine ma le probenecid e le afaina ai le faʻamalologa lautele o le fualaau faasaina.

Po o le a lava le ala o le pulega, o le mea amata o le moxifloxacin e toetoe lava 96-98% ua faʻaaogaina i metabolites o le laasaga lona lua o le metabolism e aunoa ma ni faailoga o le metabolism oxidative.

Pharmacokinetics i vaega eseese ole maʻi

I tagata volenitia soifua maloloina e maualalo le mamafa o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, fafine) ma i latou ua ofo atu i ai, ua maitauina le maualuga o le plasma concentrations.

O fualaau o le pharmacokinetic o le moxifloxacin e le sili atu ona ese i tagata gasegase e le atoatoa le malosi (e aofia ai le faʻamalologa o le creatinine> 20 ml / min / 1.73 m2). Faatasi ai ma se faaitiitiga o le galuega faatino, o le maualuga o le metabolite M2 (glucuronide) e faateleina i se vaega o le 2.5 (faatasi ai ma le kiliaina o le creatinine o le 50% i le tasi po o le sili atu foi o atunuu.

Tosiga ma le pulega

O le togafitiga o fualaau oona e 400 mg i le aso (250 ml o vaifofo mo le faʻasolo). Aua le sili atu le fua fautuaina.

I le amataga o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina se vaifofo mo le fufuluina, ona sosoo ai lea ma le faʻaauau pea togafitiga, pe afai ei ai faʻamatalaga faʻapitoa, o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻatonuina faʻamaonia i totonu o fualaau.

Pisinisi-maua mai le niumonia - o le taimi fautuaina o le umi o togafitiga mo togafitiga faʻasolosolo (faʻasalaga e sosoo ma togafitiga) e 7-14 aso.

Faʻasalaga faigata o le paʻu ma le gasegase o le tino - o le aofaʻi o le taimi o togafitiga o le togafitiga (faʻasalaga e sosoo ma togafitiga) e 7-21 aso.

Aua le sili atu le fautuaina o le umi o togafitiga.

Tamaiti ma talavou

O le Moxifloxacin ua solia i tamaiti ma tamaiti. O le aoga ma le saogalemu o le moxifloxacin i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina.

Tomaʻi matutua

Suʻeina o le faʻatulagaina o metotia i tagata matutua matutua e le manaʻomia.

O suiga i le tuʻuina atu o tulafono i faʻalapotopotoga e le manaʻomia

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o tagata gasegase i le gase o le gaio.

Tagata maʻi e leai ni galuega pmata

I tagata gasegase e le atoatoa (e aofia ai le kiliaina o le creatinine 5 taimi le tapulaa maualuga o le masani.

Tafaoga faʻamalosi

Tafaoga faʻamalosi

O le aʻafiaga faʻaopopo o le faʻalauteleina o le vaitaimi QT e tatau ona mafaufauina pe a ave le moxifloxacin ma isi fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaloaloa le vaitau QTc. Ona o le faʻaaogaina o le moxifloxacin ma fualaau oona lea e aafia ai le vaitau QT, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o arrhythmias ventricular, e aofia ai le tachycardia ventricular polymorph (faʻaaogaina o pasese), ua faateleina.

O le faʻaaogaina o le moxifloxacin ma soʻo se tasi o fualaau o loʻo taua i lalo ua solia:

- Vasega IA faʻamaʻi faʻasolosolo (eg, quinidine, hydroquinidine, faʻasalaga)

- Vasega III faʻamaʻi faʻamaʻi (eg, amiodarone, sotalol, dofetilide, ibutilide)

antipsychotics (e pei o phenothiazines, pimozide, sertindole, haloperidol, sultoprid)

- nisi o vailaau antimicrobial (saquinavir, sparfloxacin, iv erythromycin, pentamidine, antimalarials, aemaise halofantrine)

- o nisi antihistamini (terfenadine, astemisole, misolastine)

- isi (cisapride, vincamine iv, bepridil, diphemanil).

E tatau ona faʻaaogaina le Moxifloxacin ma le faʻaeteete i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga ma le thiazide diuretics, laxatives, enemas (i mea maualuga), corticosteroids, amphotericin B) poʻo fualaau faʻasaina e fesootaʻi ma bradycardia clinical significant. O le va o le va o le faia o sauniuniga e aofia ai vailaʻau faʻasolosolo pe faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, o taʻavale e aofia ai le magnesium poʻo le aluminium, pepa o le mereanosine, faʻamalolo ma sauniuniga e aofia ai le uʻamea po o le zinc) ma le moxifloxacin e tatau ona tusa ma le 6 itula.

O le tele o tui o le moxifloxacin na faʻatonuina i tagata volenitia maloloina, o le maualuga maualuga (Cmax) o le digoxin na faʻatupulaia e tusa ma le 30%, ae o le nofoaga i lalo o le taimi o le faʻamaoni (AUC) ma le laʻititi laʻititi (Cmin) o digoxin e leʻi suia.

O taunuuga o suʻesuʻega na faia i tagata volenitia o loʻo maua i le maʻisuka, na faʻaalia, o le faʻatonuga faʻafoe o le moxifloxacin ma le glibenclamide, o le faʻasalaga o le glibenclamide i le toto plasma na faʻaititia e tusa ma le 21%, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o se foliga malulu o le hyperglycemia. Ae ui i lea, o vailaau o le pharmacokinetic ua maitauina e le iʻu ai i suiga i vaega o vailaau mo togafitiga (toto kulukose, insulin).

Suiga i le INR (International Normalized Ratio)

I tagata gasegase o loʻo maua ni mea faʻapitoa e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina (aemaise lava fluoroquinolones, macrolides, tetracyclines, cotrimoxazole ma nisi cephalosporins), o loʻo i ai mataupu o le faʻaopoopoga o le faʻamalositino o vailaʻau faʻamalosi. O aʻafiaga o aʻafiaga o le i ai o se faʻamaʻi pipisi (ma se faʻasologa o le inflammatory), o le matua ma le tulaga lautele o le maʻi. I lenei itu, e faigata ona iloilo pe o le faʻamaʻi poʻo togafitiga e mafua ai le solia o le INR. E tatau ona faʻaauau pea le mataituina o le INR ma, afai e tatau ai, fetuutuunai le fualaau ole vailaau e togafitiga ai le tui.

O suʻesuʻega a le fomaʻi ua faʻaalia ai le leai o se fegalegaleaiga ma le faʻaaogaina o le moxifloxacin ma fualaau oona nei: ranitidine, probenicide, contraceptives oral, supeumini supplements, morphine mo le faʻaaogaina o matua, leophylline, cyclosporine poo itraconazole.

Suesuega in vitro ma le cytochrome tagata P450 enzymes e faʻamaonia ai nei sailiga. I le maua ai o nei taunuʻuga, e mafai ona faʻataunuʻuina o fesoʻotaʻiga metabolic e aofia ai le cytochrome P450 enzymes e ono le mafai.

Fesoʻotaʻiga Tau Meaʻai

Moxifloxacin e leai se fesoʻotaʻiga vavalalata ma meaʻai, e aofia ai meaʻai susu.

O fofo nei e le ogatasi ma le solution moxifloxacin: fofo o le sodium chloride solution 10% ma le 20%, fofo o le sodium bicarbonate 4.2% ma le 8.4%.

Faatonuga faapitoa

O le aoga o togafitiga ma le moxifloxacin, aemaise lava le malūlū i maʻi faʻaletonu, e tatau ona faapaleniina ma faʻamatalaga o loʻo i totonu o lenei vaega.

Faʻasalaga o le vaitau QTc ma faʻasologa o falemaʻi atonu e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le vaitau QTc

Na faʻamautuina o le moxifloxacin e faʻateleina le vaitau QTc i luga o le electrocardiograms o nisi o tagata gasegase. O le maualuga o le faʻalautele ole QT e faʻateleina i le faateleina o fualaau faʻasaina i le plasma toto ona o le afaina vave o le afaina. O se taunuuga, o le umi o le afaina e tatau ona le itiiti ifo i le 60 minute fautuaina e aunoa ma le sili atu o le tui o le 400 mg i le aso.

Talu ai o tamaitai e masani ona taumafai e faʻalautele le vaitau ole QTc faʻatusatusa i tamaloloa, atonu o le a sili atu ona latou nofouta i fualaau faasaina lea e faalautele ai le QTc vaitaimi. O maʻi matutua atonu e sili atu ona nofouta i aʻafiaga o vailaau faʻasaina e faʻalautele ai le vaitau QT.

O vailaʻau e mafai ona faʻaititia le potassium e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e maua le moxifloxacin.

E tatau ona faʻaaogaina le Moxifloxacin ma le faʻaeteete i tagata gasegase e masani ona faʻasolosolo i le tino (aemaise lava tamaitai ma tagata matutua), e pei o le myocardial ischemia poʻo le faaumiumi QT vaitaimi, aua o lenei mea e ono oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga o faʻasalaga o le ventricular (e aofia ai tachycardia pirouette) ma le faʻamaonia o le loto. O le maualuga o le faʻalauteleina o le vaitaimi o le QT e mafai ona faʻatupulaia ma le faʻateleina o le mamafa o fualaau. O le mea lea, aua le sili atu i le fua fautuaina.

Afai ei ai ni faailo o le fatu cardiac arrhythmia i le taimi o togafitiga, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina ma faia se ECG.

O le gasegase ma le gasegase o siakiga na faamauina i le maea ai o le uluai pulega o fluoroquinolones, e aofia ai le moxifloxacin.

E seasea lava, o gaioiga anaphylactic e mafai ona alualu i luma i le lamatiaga o le anaphylactic shock, i nisi o taimi pe a uma ona faaaoga muamua le fualaau faasaina. I nei tulaga, e tatau ona faamutaina le puleaina o le moxifloxacin ma ia tatau ai ona faia ni togafitiga talafeagai (e aofia ai ma le tiapolo).

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e fesoʻotai ma se tulaga lamatia o le atiaeina o se faoa faamalosi. E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tagata gasegase ma faʻalavelave faʻafitauli o le tino, pe i le i ai o isi mea faʻalavelave e ono tulaʻi mai i le faoa faamalosi poʻo le faʻaitiitia o le faoa faamalosi. I le tulaga o le faoa faamalosi, o le puleaina o le moxifloxacin e tatau ona faamutaina ma talafeagai togafitiga e pei ona faatonuina.

O mea e faʻapitoa pe faʻapitoa ile polyneuropathy, e oʻo atu ai i le faʻafefe, faʻaofuofu, faʻamaʻi, poʻo vaivaiga i tagata gasegase e maua ai quinolones, e aofia ai le moxifloxacin, na lipotia. I le tulaga o faʻamaoniga o le neuropathy, e pei o le tiga, susunuina, tingling, le mautonu poʻo vaivaiga, e tatau i faʻataʻi pipisi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo lei faʻaauau togafitiga.

O mafaufauga o le mafaufau e mafai ona tupu e tusa lava pe a uma le faʻaaoga muamua o quinolones, e aofia ai le moxifloxacin. I mataupu e seasea lava, o le atuatuvale po o le gasegase o le mafaufau na agai atu i mafaufauga ma amioga tuusao i se tulaga e afaina ai le tagata lava ia, e pei o le taumafai e pule i le ola. Afai e atiae e le tagata maʻi na ituaiga o gaioiga, e tatau ona faamutaina le moxifloxacin ma talafeagai auala ua ave. E fautuaina ina ia matua faʻaeteete pe a faʻamaonia le moxifloxacin i tagata gasegase ole gasegase poʻo gasegase e iai se talaʻaga o maʻi o le mafaufau.

I le faʻaaogaina o le moxifloxacin, o mataupu o le atinaʻeina o le hepatitis mimilo, e mafai ona taʻitaʻia ai le gasegase o le ate i le ola, e aofia ai ma se faʻalavelave matautia, ua lipotia. E tatau i tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ao le i faia togafitiga pe afai oi ai ni faailoilo ma ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi pipisi o le hepatitis, e pei o le atinaʻe vave o le asthenia e fesootaʻi ma le jaundice, o le mimiuli mumusu, o le gasegase o le toto, poʻo le faʻamaʻi o le hepatitis. I le tulaga o ni faailoilo o le ate o le ate, o se suʻesuʻega ole galuega ole ate e talafeagai.

O nisi o gaioiga mataʻutia o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, o maʻi syndrome o Stevens-Johnson poʻo mea tiga o le epidermal (e ono lamatia ai le ola), na lipotia. Afai e maua mai i le paʻu ma / poʻo mucous membranes, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo le i faia togafitiga.

O le gasegase e fesootaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (AAD) ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi (AAK), e aofia ai pseudomembranous colitis ma Clostridium faigata-o loʻo tuʻuina atu le manava faʻapipiʻi e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o antibacterial, e aofia ai le moxifloxacin, ma e mafai ona fesuisuiai i le vevela mai le manava manava i le colitis fatal. O le mea lea, e taua le taofi o lenei mea na maua i le mafaufau i tagata gasegase oe atiae le manava manava i le taimi pe a maeʻa ona ave le moxifloxacin. Afai e masalomia pe faʻamaonia le AADA poʻo le AAK, e tatau ona taofi le ave o se vailaʻau faʻasaina faʻamaonia, e aofia ai le moxifloxacin, ma faʻatonu togafitiga talafeagai. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faia ni faʻataʻitaʻiga talafeagai mo siama e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le felauaiga. O tagata maʻi e faʻateleina le manava manava ua faʻasaina i fualaau oona lea e taofia ai le motumotu o le tino.

O le Moxifloxacin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le myasthenia gravis, talu ai e mafai e le vailaʻau ona faʻamalosia ai le faʻaalia o lenei maʻi.

O le afaina ma le gau o tulu (aemaise o le tendon Achilles), o nisi taimi e lua, e mafai ona tupu i taimi o togafitiga ma quinolones, e aofia ai le moxifloxacin, e oo lava i totonu o le 48 itula talu ona amata togafitiga, ma na lipotia lipoti i ni nai masina talu ona faamuta le togafitiga. O le aʻafiaga o le tendonitis ma le gau o le tendon e faʻapupulaina i tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo togafitia ma corticosteroid i le taimi lava e tasi. I le faailoga muamua o le tiga poʻo le mimiti, e tatau ona taofi e tagata maʻi le faʻamaʻi, ia faʻamalosi i le vaega o loʻo aʻafia ma vave ona talanoa i se fomaʻi e maua togafitiga talafeagai (e pei o le faʻamautu).

I le faʻaaogaina o quinolones, na maitauina ai tali o le photosensitivity. Ae ui i lea, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le moxifloxacin e maualalo le lamatiaga o le gaogao. Ae ui i lea, e tatau i tagata gasegase ona aloese mai le aafia i le vevela o le UV poʻo le susulu o le la i taimi o togafitiga ma le moxifloxacin.

E le fautuaina le Moxifloxacin mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i faigata o le methicillin o Staphylococcus aureus (MRSA). I le tulaga o se masalomia pe faʻamaonia le faʻamaʻi e mafua mai i le methicillin-resistant staphylococcus, e tatau ona faʻamaonia togafitiga ma se vailaʻau faʻasaina faʻasaina.

O le mafai gaioifloxacin e taofia ai le tuputupu aʻe o mycobacteria e mafai ona aʻafia ai taunuuga o suʻega Mycobacterium spp., e oʻo atu ai i aʻafiaga le lelei pe a suʻesuʻeina faʻataʻitaʻiga o maʻi o loʻo togafitia i le moxifloxacin i lenei vaitau.

E pei o isi fuluʻau, o le faʻaaogaina o le moxifloxacin na faʻaalia ai se suiga i le toto totoga o le kulukose, e aofia ai le hypo- ma le hyperglycemia. I le togafitiga ma le moxifloxacin, o le dysglycemia na tupu lava i tagata matutua ua maua i le maʻisuka ua maua togafitiga faafomaʻi ma togafitiga o le hypoglycemic (mo se faataitaiga, sulfonylurea preparations) poo insulin. Aʻo togafitiga tagata mamaʻi i le maʻisuka, ia fautuaina lelei le tulimataʻi o le kulukose toto.

O le Moxifloxacin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata matutua ma gasegase fatuga pe a le mafai ona latou tausia le lelei o le suavai, talu ai ona o le faʻamalaina e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o fatu fatu.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻaletonu o mea vaaia poʻo isi faʻamaoniga o mata, e tatau loa ona e faʻatalanoa vave i se fomaʻi mata.

O tagata maʻi e iai se talaʻaga o le aiga poʻo le glucose-6-phosphate dehydrogenase e laititi i le gaʻo ole gaʻo pe a togafitia i quinolones. O le Moxifloxacin e tatau ona faʻasalalau faʻamautinoa i nei maʻi.

O le fofo o le moxifloxacin solution e mo na o le faʻaogaina o le pule. O suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le tupu o le mumu o le tino i le maea ai o le faʻaogaina o le moxifloxacin, o le mea lea, e tatau ona alofia lenei metotia o le pulega.

Tina ma le lactation

O le saogalemu o le aveina o le moxifloxacin i le taimi o le maitaga i fafine e lei iloiloina. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiina o mea matautia. E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata. Ona o faʻamatalaga faʻamaonia i luga o le faaleagaina o le gaosiga o sooga tetele e fluoroquinolones i manu ua vave ona tupu ma toe faʻaleagaina manuʻa o loʻo faamatalaina i tamaiti o loʻo togafitia i nisi o fualaʻau, e le tatau ona faʻasalalau le moxifloxacin i fafine maʻitaga.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i fafine i le taimi o le lactation e le o maua. O suʻesuʻega muamua na maua ai le tele o le moxifloxacin o loʻo natia i susu susu. O le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi o le susu pepe ua faʻasalaina.

Vaega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le gafatia e ave taavale ma faʻalavelave lamatia.

O le fualaau faasaina e ono afaina ai le gafatia o tagata gasegase e ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaomia ai le tele o le gauai atu ma vave le tali atu i le psychomotor ona o le aafiaga i le ogatotonu o le popole ma le faaletonu o le vaai.

Faʻasalaga

Ole tele faʻamatalaga faʻasalalau e maua.

I le tulaga o le sologa lelei, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi le ata o le falemaʻi ma faʻamalositino togafitiga faʻamalositino ma le mataʻituina o le ECG. O le faʻaaogaina o le carbon for activation mo le togafitiga o le faʻatoʻateleina e ala i le tautala poʻo le faʻafefeteina o le 400 mg o le moxifloxacin atonu e talafeagai e puipuia ai le faateleina o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le moxifloxacin e le sili atu i le 80% poʻo le 20%, mulimuli ane.

Faʻatau

Scan Biotech Limited, Initia

Igoa ma le atunuu o le resitalaina resitalaina

Routec Limited, UK

Tuatusi o le faʻapotopotoga talia faʻatagaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) ma e nafa ma le siakiina o le faʻasaina o fualaau oona i le teritori o le Republic of Kazakhstan

St. Dosmukhametova, 89, faleoloa pisinisi "Caspian", ofisa 238, Almaty, Republic of Kazakhstan.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

I le toeitiiti lava o suʻega uma o maʻi, o le Moxifloxacin e sili ona aoga i le faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma vave faʻaleleia le tulaga o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata suʻesuʻe e faitio i nisi o aʻafiaga i le maeʻa ai o lenei fualaau. Faatasi ai ma ia mea, o le tele lava ona taʻua o le: gaioiga, manava, manava o le manava laitiiti, totogo, itiiti le paʻu o le fatafata, palpitations, maʻi tigaina, tachycardia, le mautonu, atuatuvale ma le atuatuvale.

O nisi o tagata gasegase ua taʻua o le aveesea o aafiaga i le itu e faafaigofieina e ala i le ave o pepa Moxifloxacin i taimi o taumafataga ma inu tele vai inu pe a uma ona ave le vailaau.

O nisi o iloiloga na faʻamatalaina o le aveina o fualaau faasaina na mafua ai le vevela i tamaitai, lea na faigofie ona aveesea e ala i le aveina o Difluzole (poo se isi vailaʻau faapena).

O faʻamatalaga e uiga ile mata o Vigamox e faʻavaivai mo le tele o vaega e naʻo le lelei. Sa talia lelei i latou e gasegase ma e leʻi mafua ai aʻafiaga. O tusitala o iloiloga e matauina le vave faʻaitiitia o le le mautonu o le mata ma uiga o le maʻi maualalo.

O faʻamatalaga e uiga i le gasegase ile pata Vigamox e seasea lava. I nei tulaga, na maitauina e tagata gasegase foliga o le vevela ma le mumu i mata. Ina ua uma le faamutaina o fualaau faasaina, na vave ona mou atu nei faailoga.

O le tele o tagata gasegase e tali atu i le tau o Moxifloxacin ma analogues e pei o le "maualuga."

Le tau o le fualaau faasaina i Rusia ma Ukraine

O le tau o Moxifloxacin e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo, falemaʻi ma le aai e faʻatau atu le vailaʻau. Aʻo leʻi faʻatau atu, e tatau ona e faʻamalamalama lana tau ile tele o falemaʻi ma faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le mafai ona suitulaga ma se mea tutusa, talu ai o lenei vailaau e le mafai ona maua i taimi uma i luga o le faʻatau. I le tele o taimi i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, latou te faʻatau atu analogues (synonyms) o Moxifloxacin nai lo lenei vailaʻau.

Le tau masani o analogues (synonyms) o Moxifloxacin i falemaʻi i Rusia ma Iukureini:

  • Avanoa fofo mo le afaina o meaʻai 400 mg / 250 ml 1 fagu - 1137-1345 rubles, 600-1066 hryvnias,
  • Moxifloxacin-Farmex fofo mo le afaina o meaʻai 400 mg / 250 ml 1 fagu - 420-440 hryvnia,
  • Vailaʻau Maxicin mo le faʻafefeteina o meaola 400 mg / 250 ml 1 fagu - 266-285 hryvnia,
  • Palani laupepa 400 mg, 5 fasi vaega i le pusa - 729-861 rubles, 280-443 hryvnias,
  • Vigamox eye e pa'ū 0.5% 5 ml - 205-160 rubles, 69-120 hryvnias.

Pharmacodynamics

O le Moxifloxacin o se vailaau faʻamaʻi vailaʻau o le fluoroquinolone, o loʻo i ai sona aʻafiaga aʻafia, o lona faʻaaogaina e mafua mai i le faʻamaina o inisama bacteria topoisomerase II (DNA gyrase) ma le topoisomerase IV, lea e tatau mo le kopiina, tusiga ma le toe faʻaleleia o le deoxyribonucleic acid (DNA), ma le faʻaleagaina mulimuli o lona faʻasologa, e oʻo atu ai i le oti sel.

O faʻamalositiga ole gasegase itiiti o se vailaʻau e masani lava ona amatalia i ona tapulaa faʻasaina aupito itiiti (MIC). E le faʻalavelaveina le gasegase o le antibacterial e ala i faiga e taʻitaʻia ai macrolides, aminoglycosides, cephalosporins, penicillins ma tetracyclines. Leai se tetee i le va o nei vaega o le antibiotic ma le moxifloxacin, ma e leai ni tulaga o le tetee o le plasmid sa maitauina. O le tetee i le mea galue malosi e atiina ae lemu e ala i le tele o suiga. Faʻasagaga o le faʻateleina o aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o meaola ninii i faʻamoemoega i lalo o le MIC, na o sina siitaga itiiti o lenei faailo na maua.Ae peitai, na maua ai le tetee i quinolones, ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma lelei ai le maierobic e faaalia ai le tetee atu i isi quinolones e faaalia ai le lagona lelei i le moxifloxacin.

O suʻesuʻega i totonu o le In vitro na faaalia ai le gaioiga faasaga i le tele o anaerobes, siama-gasegase ma gaioiga lelei, siama oona ma gasegase, e aofia ai le Legionella spp., Chlamydia spp., Mycoplasma spp., Faapea foi ma siama e tetee atu i o le gaioiga a le P-lactam ma le vailaʻau faʻamalosi.

I suʻesuʻega e lua na faia i luga o volenitia, i le mulimulitaʻia o le faʻaogaina o le mea na gaosia, o suiga nei i le microflora o le intestinal sa maitauina: o le faʻaitiitia o le Bacteroides vulgatus, Bacillus spp., Escherichia Coli, Klebsiella spp., Enterococcus spp., Ewocterium spp., Eubacterium spp., Eubacterium . ma Bifidobacterium spp. O le aofai o nei microorganisms na toe foi mai i totonu masani ile lua vaiaso. Clostridium faigata toxins e leʻi iloa.

Lalo o mea ninii e aofia i le fusi o le antibacterial o le moxifloxacin.

O aʻafiaga o microorganisms o loʻo mulimuli mai e malamalama i le gaioiga o le vailaʻau:

  • gasegase-gasegase: Haemophilus influenzae ma le Moraxella catarrhalis (e aofia ai le faanumeraina o synthesi ma le synthesizing beta-lactamases) *, Haemophilus parainfluenzae *, Proteus vulgaris, Acinetobacter baumannii, Bordetella pertussis,
  • Gram-positive aerobes: Gardnerella vaginalis, Streptococcus pneumoniae *, e aofia ai ma aʻafiaga ma le tele o vailaau faʻasaʻo ma faʻasalaga e faʻaalia ai le tetee atu i le penicillin, faʻapea foʻi ma aʻafiaga e faʻaalia ai le tetee atu i le lua poʻo le sili atu o vailaʻau, e pei o le penicillin (MIC sili atu i le 2 μg / ml ), tetracyclines, o le lua-generation cephalosporins (eg cfuroxime), trimethoprim-sulfamethoxazole, macrolides, Streptococcus milleri (Streptococcus constellatus *, Streptococcus anginosus *, Streptococcus intermedius *), Streptococcus pyogenes (vaega A) *, Streptococcus pyogenes (vaega A) *, Streptococcus pyogenes (vaega A) *

O aʻafiaga o microorganisms o loʻo taua i lalo e matua maʻaleʻale lava i le gaioiga o le moxifloxacin:

  • gram-negative aerobes: Enterobacter spp. (Enterobacter sakazakii, Enterobacter intermedius, Enterobacter aerogenes), Citrobacter freundii **, Klebsiella pneumoniae *, Escherichia coli *, Klebsiella oxytoca, Pantoea agglomerans, Enterobacter cloacae *, Stenotrophomonas maltophiliaomomalomac malomphalomibulomibulus marakulomibulus Buruloma barallus Providencia spp. (Providencia stuartii, Providencia rettgeri), Neisseria gonorrhoeae *,
  • gram-positive aerobes: Enterococcus faecium *, Enterococcus avium *, Enterococcus faecalis (naʻo le popole i le gentamicin ma le vancomycin) *,
  • anaerobes: Clostridium spp. *, Peptostreptococcus spp. *, Bacteroides spp. (Bacteroides vulgaris *, Bacteroides fragilis *, Bacteroides thetaiotaomicron *, Bacteroides distasonis *, uniformis Bacteroides *, Bacteroides ovatus *).

O meaola ninii nei e tetee i le fualaau faasaina: coagulase-Staphylococcus spp le lelei. (o le methicillin-resistant o Staphylococcus cohnii, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus simureans)

* O le maaleale o meaola ninii i le moxifloxacin ua faʻamaonia e faʻamatalaga o falemaʻi.

** O le faʻaaogaina e le fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e aʻafia e le methicillin-resistant S. aureus strains (MRSA). Afai o faʻamaʻi pipisi o le MRSA e faʻamaonia pe masalomia, e manaʻomia vailaʻau antibacterial talafeagai mo togafitiga.

O le tufatufa atu o le faʻamalosia o fualaau faʻasaina mo nisi o mafatiaga atonu e eseese i le taimi ma fesuisuiaʻi i le faʻafanua. Pe a tofotofoina le faʻafitauli o le mafaufau, e fautuaina le iai o faʻamatalaga teteʻe i le lotoifale, lea e sili ona taua i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga, o le moxifloxacin therapy e solia ona o le le lava o faʻamatalaga faʻamaonia e faʻamaonia ai lona saogalemu i lenei vaitau. I tamaiti o loʻo faia ni upusii, o faʻamaumauga o faʻasalaga faʻaleagaina na faʻamaumauina, ae leai ni lipoti o le tupu mai o lenei maʻi i le tamaititi pe a faʻaaoga e lo latou tina i le taimi o le maʻitaga. I suʻesuʻega o meaola, faʻataʻitaʻiina le afaina o le fualaau faasaina, ae o se tulaga lamatia i tagata e lei faavaeina.

Talu ai ona o sina vaega itiiti o le moxifloxacin e alu i le susu o susu, ma e leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fafine e fafagaina, o lona faʻaaogaina ua solia i le taimi o le lactation.

Faʻasolosolo galuega ole ate

O le Moxifloxacin ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i mataupu o le C C e le tusa ai ma le faʻavasegaina o le Child-Pugh, faʻapea foi ma le sili atu ile lima taimi o le VGN, ona o le faʻatapulaʻaina o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga. I le i ai o le gasegase, e faʻasaina le faʻaaoga o le vailaʻau poʻo le tausiga faapitoa e tatau ona ave (faʻalagolago i le kamupanī).

I tagata gasegase ei ai maʻi le atoatoa o le ate o le vasega A ma le B i le fua ole Child-Pugh, e leai se mea e manaʻomia e suia ai le metotia o le moxifloxacin.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • (iv), spetfloxin, erythromycin (iv), sparfloxin (iv), sparfloxin (iv), sparfloxin (iv), sparfloxin ), sotopride, haloperidol, sertindole, pimozide, phenothiazine (antipsychotics), misolastine, astemisole, terfenadine (antihistamines), diphemanil, bepridil, vincamine (ma iv pulega), cisapride ma isi vailaau e aafia ai le alia ma le Tervala QT: latou tuufaatasi faaaogaina ma moxifloxacin ua contraindicated ona o faalavelave o le tulaga lamatia o arrhythmia ventricular (e aofia ai ituaiga tachycardia ventricular torsade de pointes ..),
  • sauniuniga e aofia ai le uʻamea, zinc, magnesium ma le alumini, o meaʻai, antiretroviral drugs (didanosine), faʻamanuiaga: o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le moxifloxacin e mafua ona o le fausiaina o faʻataʻitaʻiga faʻasalalauina ma faʻalautelega faʻapitoa na aofia i la latou tuufaatasiga, o le vaeluaina i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma le moxifloxacin ia le itiiti ifo i le 4 itula
  • gaioiga ua gaoioi: ona o le le puipuia o le absorption o le antibiotic, o lona bioavailability faaletino ua faaitiitia e le sili atu i le 80% (pe a faaaogaina upu tautala 400 mg),
  • digoxin: e leai se suiga taua i vaega o vailaau faʻatau,
  • Warfarin: e leai se suiga i le taimi ole taimi ole taimi ma isi vaega o le toto toto, ae peitai, e mafai ona faateleina le gaioiga o fualaau faʻamaʻi, o mea aʻafia e aofia ai le i ai o faʻamaʻi pipisi, le tulaga lautele ma le matua o le maʻi, e tatau ona mataʻituina le INR ma, pe a tatau ai, suia le fua o mea faʻapitoa tuusaʻo,
  • cyclosporine, supeumini, atenolol, thophylline, ranitidine, oral contraceptives, itraconazole, glibenclamide, morphine, digoxin, probenecid - e leai se fegalegaleaiga faʻamalosi o nei vailaau faʻasaina ma le moxifloxacin na maua (e le manaomia ni suiga o fualaau),
  • sodium bicarbonate solution o le 4.2 ma le 8.4%, vaifofo o le sodium chloride o le 10 ma le 20% - o nei fofo e le ogatusa ma le vaifofo o le moxifloxacin (i le taimi lava lea e faasa ai ona ulufale).

e Analogs o moxifloxacin Vigamoks, Alvelon-MF Megafloks, Avelox, Moksigram, Maksifloks, Akvamoks, Moksistar, Moksiflo, Moksispenser, Moksimak, Moxifloxacin Sandoz, Moxifloxacin CHP Moxifloxacin Alvogen, Moflaksiya, Moxifloxacin STADA, Moxifloxacin tuufaatasiga Moxifloxacin-Verein , Plevilox, Rotomox, Moxifur, Moxifloxacin-TL, Ultramox, Simoflox, Heinemox.

Tuua Lau Faamatalaga