O le masani o le suka i tamaiti - o se laulau o meaʻai i le toto i le matua, mafuaʻaga o maualuga maualuga ma togafitiga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le aofaʻi o le kulukose ma le suka toto i tamaiti o se tasi lea o mea autu o le biochimium. Afai e le faitio le tamaititi i le maʻi, ona e manaʻomia lea e suʻe se suʻega i le taimi 6 i le 12 masina ao faia se suʻesuʻega faatulagaina o le tamaititi, ma po o le a lava le auiliiliga, suka e tatau ona lauiloa. Afai ei ai faʻamatalaga mo se suʻega e sili atu ona maeʻa le toto, ona faia lea e pei ona tatau ai i le itu a le fomaʻi ma i le aofaʻi saʻo.

Glucose Testing Procedure

O le suʻega o le toto e faia i luga o se nofoaga i fafo atu, ma e mafai foi ona faia na o oe i le fale e itiiti ni tomai, pe afai e te faatauina se masini feaveaʻi masini e taʻua o le glucometer.

Mao le suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao, aʻo le i mafai ona e 'ai, faia faʻamalositino faaletino ma inu tele vai i 8-10 itula, e faatatau foi i pepe faatoa fananau mai.

E tatau foi ona e manatua o maualuga o le kulukose e mafai ona fesuisuiai lautele i le taimi o maʻi, aemaise lava ogaoga. O le mea lea, i le taimi nei, afai e leai se faʻamatalaga vave, e sili atu le aloese mai le faia o le suʻega, aemaise i pepe fou. Lalo o se laulau o fua o le suka toto i tamaiti ma tagata matutua.

Sugar Level, mmol / L

2 aso - 4 ma le afa vaiaso2,8 — 4,4 4 ma le afa vaiaso - 14 tausaga3,3 — 5,6 14 - 60 tausaga4,1 — 5,9 60 - 90 tausaga4,6 — 6,4 90 tausaga4,2 — 6,7

O le toto mo le auiliiliga e masani lava ona ave mai le tamatamailima i luga o le lima, ma i tamaiti laiti e mafai ona faia lenei mea mai le taligalu, mulivae poo le toe.

O le suka i totonu o tamaiti

O lenei faʻamatalaga e ono i ai tulaga eseʻese tulaga faʻatusatusa i le tausaga, ae o le a le eseese e pei o fesuiaiga i le maualuga o le bilirubin poʻo le toto mumu.

  • I tamaiti mai le fanau mai i le tasi le tausaga, o le masani o se tulaga maualalo ifo o le kulukose, lea e tatau ona 2.8-4.4 mmol / lita.
  • Mai le tasi le tausaga i le 5 tausaga, o le gaʻo faatagaina o le suka e 3.3-5.0 mmol / lita.
  • I tamaiti e sili atu i le 5 tausaga, o le kulukose toto e tatau ona iai i le va o le 3.3-5.5 mmol / lita, pei o tagata matutua.

Vaalele mai le tau masani

Ina ia malamalama pe aisea e mafai ai ona faʻaitiitia pe faateleina le suka o le toto i tamaiti, e tatau ona e malamalama po o le a le auala e alu ai lana tulafono faatonutonu i le tino.

  1. Muamua, o le kulukose o se mea e gaosi ai le malosi o le tino mo gaʻo uma ma fusi o le tino.
  2. O lona lua - soʻo se vailaʻau faʻamalosi o mea taumafa, i lalo o le malosi o le enzymes faapitoa, ua malepe i totonu o le manava i le kulukose masani, lea e vave oʻo i totonu o le toto ma ave i le ate.
  3. Tolu, o le tele o hormones e auai i le faiga o le faatonutonuina o le suka toto:
  • inisalini - e naʻo le siama pancreatic e maua ai ma na o le pau lea o le konisini e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. E faʻamalosia ai le faʻaaogāina o le suka i sela, faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o le glycogen (o se vailaʻau gaʻo) i le ate ma le tino o meaola mai le glucose,
  • glucagon - e na o le pancreas foi e gaosia, ae o loʻo i ai tonu le itu. Afai e pa'ū le maualuga o le suka o le toto, o le mafuaaga lea o le faʻateleina o le glucagon e faʻateleina, ona o le taunuuga o le faʻamaʻi malosi o le glycogen, o lona uiga, o se aofaiga tele o le kulukose e faʻasaʻolotoina.
  • o hormones (corticosterone ma cortisol) mamafa, faʻapea foʻi ma gaioiga ma hormones fefe (adrenaline, norepinephrine) - e faʻasaʻo mai le cortex oona ma e mafai ona faʻalauteleina le gaʻo,
  • hormones o le pituitary gland ma hypothalamus - latou mafai ona faateleina le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto e le o aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga ma faʻafitauli o le mafaufau, faʻapea foi ma ona faʻaitiitia le faʻafuaseʻi,
  • oona oona oona - o loʻo i ai se tomai faʻapitoa e faʻaleleia ai uma metabolic processes, ma mafua ai ona faateleina le suka o le toto.

Low glucose i totonu o se tamaititi

Mai i nei mea, o lona uiga e mafai ona tuu i lalo le suka pe a maualalo le taumafaina, le lelei o le faʻaaogā, poʻo le faʻateleina le faʻaaogaina e totoga ma gaʻo. O mafuaaga sili ona taatele e pei ona taʻua i lalo:

  • umi le anapogi ma le le mafai ona faʻaaogaina le tele o vai, o lenei auʻiliʻiliga faʻaalia
  • faʻamaʻi pipisi e pei o pancreatitis. I le taimi lava lea e tasi, e le lava le vavalalata o le amylase (o se enzyme faapitoa), o le mea lea, o vailaʻau faʻamalositino faigata e le pipiiina i le kulukose. E mafai foi ona maua i gastritis, gastroduodenitis poʻo gastroenteritis. O nei faʻamaʻi uma e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o gaioiga o vailaʻau gaʻo ma le le lelei o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai,
  • ogaoga (aemaise lava le masani ai) faʻamaʻi pipisi,
  • afaina o le tino i le tino, oona,
  • fomaʻi pancreatic (insulinomas), lea e amata ona tupu mai i sela e faʻasaʻo ai le inisalini i totonu o le toto. Ona o mafuaʻaga - tele naua le inisalini e ulufale atu i le toto mai tumutumu o le toto, o le mea lea o le suka i tamaiti e paʻu malie,
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave o le tino i le ogaoga o le faiʻai o le faiai po o faʻamaʻi pipisi o le faiʻai,
  • sarcoidosis - e ui lava e masani ona masani ona tupu i tagata matutua, o nisi taimi e iloa ai i le amataga,
  • faʻamaʻi i le chloroform poʻo le arsenic.

Faatasi ai ma se paʻu mataʻutia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o lenei ata e sili ona lelei: i le taimi muamua e taʻalo le tamaititi, e faʻamalosi ma ola. A mavae sina taimi, pe a amata ona paʻu le suka, ona aliali mai lea o se popolega uiga ese i le tamaititi, o lona gaioiga e faʻateleina atili. Tamaiti oe ua uma ona iloa pe faapefea ona tautatala e mafai ona fesili mo meaai, aemaise lava latou te mananao i sisi.

A maeʻa lenei mea, o le a matauina sina taimi puupuu o le le mautonu le fiafia, ona amata ai lea o le vevela, ua pa'ū le tamaitiiti ma ua le iloa, o nisi taimi e ono i ai ni faʻavevesi.

I ia tulaga, ina ia mafai ona toe faʻafoisia atoatoa le tulaga masani, ua lava lea e maua ai le pepe i sina taimi talafeagai pe toso le glucose i se auala e le talafeagai.

E tatau ona manatuaina o le faʻaitiitia o le pa'ū i le suka e sili ona lamatia mo tamaiti, aua i lenei tulaga o le ono tulai mai o se taunuuga afaina ona o le hypoglycemic coma ua maualuga tele.

Tulaga maualuga

O se faʻaopoopoga o le maualuga o le suka i totonu o se tamaititi e mafai ona matauina pe afai oi ai mafuaaga nei:

  • suʻesuʻega le faʻamatalaina (pe a uma se taumafataga lata mai),
  • malosi malosi o le tino poʻo le atuatuvale - o lenei mea e faʻaosofia ai le faʻaopoopoga o meaola o le tino, o le vevela ma le pituitary gland, lea e tau atu i le hypoglycemia,
  • faʻamaʻi pipisi o le endocrin - o le mea e faʻafefe ai, o le lauroid gland, pituitary gland,
  • faiga o le vevela i le pancreas, lea e tupu ai le faaletonu o le inisalini, o lona uiga, o le hormone e faia i se vaega itiiti,
  • gasegase, aemaise le visceral. I le taimi lava lea e tasi, o le numera o mea faʻapitoa e faʻasaʻolotoina mai siama faʻapipiʻi i totonu o le toto, lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le tino i le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le hormone lava ia o loʻo faʻapipiʻiina i se voluma masani, ae e le lava lea e faʻaititia ai le suka i le masani. O le mea lea, o le pancreas e amata ona galue malosi, o lona uiga ua vave ona faʻaitiitia ona fanua, o le fausiaina o le inisalini e faʻaitiitia le malosi ma ua tupu ai le maʻisuka (maualuga toto kulukose),
  • Faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e le o le steroidal, mo se faʻataʻitaʻiga, mo fuiʻaiga, faʻapea foi le tofiaina o vasega uumi o le kulukosecodicoids mo faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a faʻaalia loa le suʻesuʻega.

E taua le iloa o le maualuga maualuga o le suka i le toto (sili atu i le 6.1 mmol / lita) i luga o se manava gaogao o le faʻamaoniga lea o le maʻi suka, e manaʻomia se suʻesuʻega faʻanatinati, auʻiliʻili, ma togafitiga. O mafuaʻaga o lenei tulaga e matua matautia lava, pei o taunuuga.

Ae o le maualuga o le suka o le toto i tagata matutua o le a eseese, ma e tatau foi ona e iloa e uiga i lenei mea.

Uluai faailoga o le amataga o le maʻi:

o le tamaititi o loʻo fia inu pea, o loʻo tele ana galuega faʻaleleia,

  1. o le manaʻoga mo le siʻosiʻomaga e tulaʻi mai, e faʻafeiloaʻi e le pepe le vavao masani i le va o 'aiga e sili ona faigata. I le taimi lava e tasi, pe a mavae ni nai itula talu ona uma se taumafataga fiafia, e maʻi le tamaititi pe lagona ai foi le vaivai tele.

Faʻaauau le alualu i luma o le faʻamaʻi faʻatasi ma se suiga tele i le tuinanau, o le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino, suia o lagona, lagona faʻaleagaina. I le tulaga aoao, o maʻi o le maʻisuka e sili ona manaia, o le mea sili e le o le le amanaiaina oi latou.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka:

  1. Vaʻaia o vailaʻau, toto maualuga o kulukose i totonu o aiga.
  2. Oʻoiʻeseʻese ma isi faʻafitauli o le tino.
  3. Faʻaleagaina le puipuiga.
  4. Se mamafa tele o le tamaititi pe a fanau mai (luga aʻe o le 4.5 kilokalama).

Afai o le auiliiliga a le tamaititi na faʻaalia ai soʻo se faʻamaʻi o le maʻi, ona tatau ai lea ona faia se suʻega ma amata togafitiga. E leai se tulaga e tatau ona e taumafai e taulimaina lenei maʻi oe lava.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma e sili atu foʻi i le endocrinologist pediatric. E tatau ona e toe suʻe le suʻega o le kulukose, ma afai e tatau ona pasia isi suʻega - fuafuaina o le hemoglobin glyc, curve sugar and others.

Suauu toto i se talavou o le 14 tausaga: o se laulau o tulaga

O foliga vaaia o le tino i le talavou e fesootaʻi ma le fesuiaiga mai le laʻitiiti i le matua ma se tala e le faʻaleagaina. O le gasologa o le tamaititi e maua ai faigata mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

O lea ituaiga o tausaga e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto kullukose, meaʻai le talafeagai, teenaina mai le fomaʻi, ma amioga leaga.

Faʻatupulaia o le pulefaʻatonu o hormones o tafega eleele ma paluga e taʻitaʻi atu ai i faʻaaliga o le maualalo o le lagona i le inisalini. O nei mea uma e taʻitaʻia ai i se faʻalavelave ogaoga o faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino.

E faʻapefea ona faʻaalia se suʻega toto mo le kulukose?

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le metabolism o le carbohydrate, e tele ituaiga o suʻega o loʻo faʻatulagaina. Muamua, e faia se suʻega o le kulukose toto. O loʻo faʻaalia mo talavou uma ei ai faʻaʻailoga e maua i le maʻisuka.

E aofia ai vaivaiga, paʻu o le ulu, faʻalauteleina o le 'ai, aemaise lava i le suamalie, paʻu o le mamafa, palalago ma le fia inu pea, faʻasolosolo faifai pea, faʻamalolo umi o manua, foliga mai o le vevela mumū i luga o le paʻu, faʻaleleia i le pito i luga o le eleele, faʻaitiitia le faʻaaliga, malulu masani.

Afai i le taimi lava lea o loʻo i ai i le aiga ni matua maʻi poʻo ni tagata vavalalata vavalalata, ona faia lea o se siakiina e tusa lava pe le maua ni faailoga. E le gata i lea, o faʻamatalaga mo le suʻeina o se talavou atonu o le gaʻo ma le maualuga maualuga, lea e maua ai mafuaaga e masalomia ai se maʻi gasegase.

O le suālaʻau toto o loʻo faʻaalia mo tamaiti e maua i le endocrine - o lou thytotoxicosis, faʻasalaga faʻapitoa, maʻi pituitary, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻasolosolo poʻo fatu o le ate, faʻamaʻi faʻamaʻi, poʻo togafitiga umi mo salicylates.

E faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao (e le tatau ona maua le calories 8 itula) i le leai o se gaioiga faaletino, ulaula, lagona faʻalagona ma faʻamaʻi pipisi i le aso o le suʻesuʻega. Ua faalēaogāina le suʻega pe a fai o le 15 aso talu ai na i ai manua, taotoga faʻapitoa poʻo faʻamaʻi pipisi.

O le maualuga o le suka o le toto i tupulaga talavou e 14 tausaga le matua e manatu e maualuga mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L, mo tamaiti e tasi tausaga le matua o le tapulaa pito i lalo o le masani e mafai ona 2.78 mmol / L, ma le maualuga 4.4 mmol / L.

Afai o le kulukose i totonu o le toto e maua i lalo ifo o le masani, ua faia se suʻesuʻega o le hypoglycemia. Afai o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le 6.1 mmol / l, o lona uiga o lenei faailoga o se faailoga o prediabetes.

Ma afai o le sugar sugar content e sili atu nai lo le 6.1 mmol / l, o le mea lea e mafua ai se siama o le maʻisuka.

Mafuaaga mo le vavae ese mai le masani

E mafai ona tupu maualuga le suka i le toto pe afai e le mulimulitaia tulafono mo le pasia o le suʻega, o le mea lea e fautuaina ai e toe faia.

O le Hyperglycemia e faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e aofia ai hormones, caffeine, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o togafitiga mai le vaega o le gasegase.

Mafuaaga e mafua ai le maualuga maualuga o le toto toto:

  1. Faʻateleina galuega faʻatonu.
  2. Thyrotoxicosis.
  3. Faʻateleina le faʻasologa o hormone e le pituitary gland.
  4. Pancreatic maʻi.
  5. Faʻatele glomerulonephritis, pyelonephritis ma nephrosis.
  6. Hepatitis, steatosis.
  7. Faʻaleagaina o le myocardial.
  8. Lafoaia o le Cerebral.
  9. Lelei

O fualaau oona, amphetamine, o fualaau faasaina, ava malosi, vailaau e puipuia ai le maʻisuka, antihistamines e mafai ona tuuitiitia ai le toto suka. O le le lelei o meaai e maua mai i le maualalo o meaʻai, ma le faʻaitiitia o le inu i totonu o le manava po o le manava e mafua ai le maualalo o le glycemia.

Faʻaitiitia le suka o le toto i se tamaititi poʻo se tagata matua e tupu mai i le le lava o le gaosia o hormones i le pituitary po o le grenalrine, hypothyroidism, o le tino i le pancreas, i pepe faatoa fananau mai pe mai se tina e maua i le maʻisuka. O le hypoglycemia e tupu o se faailoga o neoplasms, cirrhosis, fermentopathy.

Tamaiti ma talavou e sili atu ona nofouta i le tuʻuina atu o le suka, o lea latou te faʻaalia ai faailoga o le hypoglycemia ma mea e tutupu i le vegetative, faʻamaʻi pipisi ma le faʻasolosolo o le gasegase febrile.

E mafai foi ona maua le siisii ​​o le suka i le maea ai o faamalositino.

O ai ua tofiaina se suʻega o le vailaʻau gaʻo?

Ina ia iloilo pe faʻafefea ona gaosi mai meaʻai i le suka, ole suʻesuʻega ole toleni ole kulukose. O faʻamatalaga mo sea suʻesuʻega o ni mea e masalosalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, masalomia o le maʻisuka, o le mamafa, le maualuga o le maʻisuka, o le faʻaaoga umi o fualaau oona.

Mo tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matua, o se suʻesuʻega lea e mafai ona faʻamaonia pe afai e maualuga le lamatiaga o le tamaititi i le maʻi suka - ei ai ona aiga vavalalata ma lenei faʻamaʻi, maʻi faʻasolosolo, polycystic ovary ma le insulin, teteʻe, .

Ina ia mafai ona faʻalagolago le suega o le faapaleni o le glucose (TSH), e manaʻomia le sauniuniga faapitoa 3 aso ao leʻi faia le suʻega. E tatau ona i ai se vaiinu lelei atoatoa (ia le itiiti ifo i le 1.2 lita o le vai masani), o meaai masani mo tamaiti e tatau ona i ai i le taumafataga.

Afai na faatonuina vailaʻau e aofia ai hormones, vitamini C, lithium, acetylsalicylic acid, ona faalēaogāina lea i totonu o le 3 aso (i luga o le fautuaga a se fomaʻi). E le o faia se suʻega i le i ai o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le intestinal.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le faatagaina le mauaina o le ava malosi ile aso, i le aso o le suʻega e le mafai ona e inuina le kofe, ulaula, taʻalo taʻaloga poʻo galuega mamafa faaletino. O le suʻega o le kulukose e faia i le taeao i luga o se manava gaogao pe a maeʻa le malologa ile itula e 10-12 itula.

O le suʻega toto mo le kulukose i le taimi o le suʻega e lua faalua ona faia. O le taimi muamua i luga o se manava gaogao, ona oʻo lea i le 2 itula mai le faʻaaogaina o le kulukose. O le suʻega e faia e faʻaaoga ai le 75 g o le glucose anhydrous, lea e faʻasese i se ipu vai. O le va i le va o iloiloga e tatau ona faia i se tulaga o le malologa faaletino ma mafaufau.

O faʻataʻitaʻiga o suʻega e faʻatatau i faʻamaufaʻailoga e lua - muamua ma le maeʻa o le uta:

  • E maloloina le tamaititi: anapogi le glycemia (e oʻo i le 5.5 mmol / l), ma pe a maeʻa le glucose (e oʻo i le 6.7 mmol / l).
  • O le maʻi suka: i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 6.1 mmol / l, pe a uma le itula lona lua - luga aʻe 11.1 mmol / l.
  • Preditebetes: faʻaleagaina le anapogi glycemia - aʻo lei faia le suʻega 5.6-6.1 mmol / l, pe a uma - lalo 6.7 mmol / l, faʻavaivaia le glucose toleniga - aʻo lei tupu le TSH i lalo o le 6.1 mmol / l, pe a uma le suʻega 6.7-11.0 mmol / l.

Afai e iloa le tagata muamua, o le tamaititi ua faatonuina le togafitiga o mea taumafa sei vagana ai suti, meaʻai vave, paluga e faia mai le falaoamata papaʻe, mea inu suamalie po o suamalie o loʻo i ai le suka, faʻapea foʻi ma meaʻai ma gaʻo.

I le mamafa o le mamafa o le tino, e tatau ona e tausisia se meaai maualalo maualalo i le tele o taumafataga i ni vaega laiti, faatasi ai ma le lemu o le mamafa, o aso anapogi e faaalia. O se mea e manaʻomia muamua o le maualuga o le afi - e mafai ona faʻatagaina ituaiga uma, sei vagana ai le mamafa, aʻeina o mauga, tafe.

O le tagata poto faapitoa i le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatala atili ia te oe e uiga i le toto sugar.

O le a le suka o le toto

O le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto o se tasi lea o taiala autu mo le soifua maloloina i tamaiti ma tagata matutua. O lenei vailaʻau o se punaoa eletise mo le tino. E tatau ona le gata mo le lelei o galuega a le faiʻai, ae mo le tele o okeni. O le faavae mo le kulukose o mea ia e gaosia ai le gaʻo, lea e maua i le tele o mea taumafa suamalie. I lalo o le malosi o enzymes o le manava ma le totoga, o mea inu gaʻo ua paʻu i lalo i le kulukose ma ulu i le toto.

Ina ia faʻavasega le maualuga o suka, e faʻaaogaina e le tino ia hormones nei:

  • Oona ile inisalini. O le inisalini faanatura e maua mai i le pancreas. E na o le pau lea o le homone e mafai ona faʻaititia le faasinoala. E faʻaleleia ai le gaioiga o sela e maua ai le kulukose. Faʻamatala le inisalini i le siama o le maʻisuka.
  • Glucagon. O lenei hormone e gaosia foi e le pancreas. Ae ui i lea, o le sini o le faateleina o le kulukose pe afai e le lava lona aofaiga.
  • Hormones o le paga o le tino. O mea e pei o le corticosterone, cortisol, adrenaline, norepinephrine e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose. O lenei mea e faʻamatalaina ai le le lelei o auiliiliga i se tulaga o le atuatuvale poʻo le popole.
  • Hormones o le vavalo ma le pituitary gland. O nei mea e sau mai le faiʻai e aʻafia ai foi le faateleina o le maualuga o le suka.
  • Oona horroone. Afai o lenei okeni taua e faʻalavelaveina, o le maualuga o le kulūkose e matauina.

Tuua Lau Faamatalaga