Tomaʻi togafitiga togafitiga india

E tusa ai ma le fomaʻi Initia, o le numera o le maʻisuka i le atunuu o le 57 miliona i le 2025. O le maʻisuka ua avea ma malo sili ona taua o le malo. I le taimi nei, o India o se tasi o atunuu taʻutaʻua e tusa ai ma le numera o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E tusa ai ma tala faʻatatau talu ai nei, e sili atu i le 30 miliona tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loo nonofo i le atunuu.

Ona o le faʻaauau o le faʻamaʻi, o loʻo i ai i le atunuu mea uma e tatau ai mo togafitiga. O na gasegase oeo atu i Initia e tatau ona latou iloaina i le tele o aai tele o le setete ei ai ituaiga insulin uma e mafai ona faatauina e aunoa ma se taotoga.

I totonu o falemaʻi i Initia e maua ai le tausiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻamamafa se fesoʻotaʻiga o falemai o Fortis Healthcare, Initia, o loʻo i ai le maualuga o togafitiga faafomaʻi ma le aufaigaluega.

O Fortis Clinics e ofoina atu i tagata gasegase se nofo lelei e nonofo ai: potu tetele ma mama, saunia mo se malologa lelei, tausiga o le aufaigaluega ma le tausiga faapolofesa.

Fortis Medical Institute i India e iai le poto masani e galulue ai ma tagata mai fafo. O le falemaʻi ei ai se auaunaga faʻapitoa e faʻasoaina ai le taliaina ma le togafitiga o maʻi mai isi atunuu (e aofia ai Rusia), faʻapea foʻi ma le nofo lelei i se atunuu ese.

Vaitalaʻau

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega aoga lelei i le tau faasaga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le amataga o le faʻamaʻi, togafitiga o fualaʻau, meaʻai ma faamalositino togafitiga e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le maʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

E tusa ma le 200 laau toto e mafai ona faʻaititia ai le toto toto; o loʻo aofia ai inulin, inosine ma galenin.

I le faaopoopo atu i fualaau aina, i togafitiga o fualaʻau e mafai ona faʻaaoga aʻa, meli, paʻu, fatu ma isi mea totino ma mea masani.

O le togafitiga o togalaau e amata mai i le lua vaiaso i le ono masina, e fuafua lava i laau e faaaoga ma le maʻi. A maeʻa se tui umi, e tatau ona fai se malologa mo ni nai masina pe toe suia le tuufaatasiga o fualaau ma vailaau faʻataʻitaʻi.

Faamalologa yoga

E tele metotia ua faʻaaogaina nei e totogi ai le maʻisuka, e pei o le tagofia o vailaʻau ma vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina, fualaau faʻasoifua maloloina, ma gaoioiga faʻapitoa faapitoa.

E le manaʻomia ni taʻaloga faʻapitoa mai maʻi, i se isi itu, o le faʻaogaina lelei ma le yoga gymnastic o le a maua ai se lelei sili atu nai lo le tauvaga.

Ua faʻaalia e tagata tomai faapitoa le tele o asanas (yoga exercises) e mafai ona faia e le maʻisuka i se mamanu. O ia ituaiga faamalositino e faamalosia ai le puipuiga, faaleleia atili o le metabolism, faatonutonu ai le cardiovascular system.

O le Yoga e faaosofia ai le susunuina o le tino o le tino, faaitiitia ai le manaomia mo le faateleina o le taumafa o mea taumafa, ma faavasegaina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract and other organs.

I le tuufaatasiga ma asanas, e fautuaina ai le faia o le pranayama - o le faatinoga o le manava, e aofia ai le atiina ae o maso pelvic.

O le tulaga autu o vasega e tatau ona faia i lalo o le taʻitaʻiga a se faiaoga faʻapitoa ina ia saʻo ia faʻatinoga, faʻatatau i le atinaʻeina o faʻavae maso ma sooga.

Faʻamatalaga ma iloiloga

Ou te manatu o Ayurveda e valea. Sa ou faaaluina le tele o tupe i Moscow, ona ou alu ai lea i Initia mo togafitiga o le maʻisuka ma o iina na ou faaleagaina vave ai loʻu taimi ma aʻu tupe. E leai se togafitiga masani, na o le malologa e ofoina atu! Ma o falemaʻi i le lotoifale o loʻo i ai i tulaga matautia. E sili atu loʻu alu i se falemaʻi Europa mo togafitiga o maʻisuka

I Kolva, e masani ona ou alu i se falemaʻi Ayurvedic, lea e malamalama ai tagata poto faapitoa i le gagana Rusia. Ma i luga o fata o faʻailoga Rusia - mo le a le mafuaʻaga ma pe o le a le vailaʻau na faia.E masani ona matou malolo ma aʻu uo i Initia ma faatau ai fualaau faasaina mo le maʻisuka mo au lava ma e pele ia i matou. Ma o nei vailaau faʻamalosi e fesoasoani tele - ua faʻaitiitia le suka toto. Ae vagana ai e le o faagasolo le tulaga /

Mo le 3 tausaga ua tuanaʻi, sa masani ona ou auina atu mo togafitiga o maʻisuka i Initia, le Falemaʻi AMRI. Latou te taliaina aʻu iina o se tagatanuu - latou te faʻaaloalogia i le matua (ua 55 oʻu tausaga), e le pei o matou falemaʻi. O loʻo i ai tagata faʻatau Rusia oe fesoasoani io tatou uso a tagata i le taimi latou te nonofo ai i Initia.

Talofa tamaitai ma alii. Sa i ai soʻu togafitiga sili ona manaia mo oe ma sa ou fia iloa poʻo le a le mea muamua e te manaʻomia e ave ai le inisalini pe leai? A maeʻa togafitiga, e toe faʻafoisia pe leai le tagata?

Ou te fia tali atu ia Alla, o se mea malie tele i falemaʻi sa e iai i Initia Na ou togafitia togafitiga mo mea tau inisiua i New Delhi ma e sili atu le taua o uiga faaalia i tagata maʻi. O le a ou alu i Initia mo se siakiina ma o le a ou aveeseina isi mea leaga. Sa ou galue i luga o se uila i luga o laʻu fatuga i lenei tausaga. Sa ou alu e faatau i le aso tolu ina ua uma le taotoga.

Faʻamaumauga atoatoa mo le faʻaaogaina o le Maʻisuka ma faʻamatalaga o le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tele ituaiga eseese, ma e le mafai i taimi uma ona vave mauaina se vailaau e fesoasoani i le 100% pulea glycemia. Ona o le tele o vailaʻau faʻamaʻi, o le fenumiai i le ulu e le gata i le maʻisuka.

Afai e te faamasaniina oe lava i le vailaʻau oona ma ona faatonuga mo le faʻaaogaina, ae e leʻi malamalama atoatoa pe talafeagai mo oe ma pe mafai faapefea ona suia pe afai e le fesoasoani le vailaʻau, ona aoga lea o le taimi lenei.

Maʻisuka - o se fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo le maʻisuka, o se tasi o auala e tau ai ma le manuia le faʻamaʻi o le faʻamaonia lea o le "sugar sugar". Ae i le tulitulimatagauina o faitauga lelei o le glucometer, e tele mea sese e mafai ona faia, ona o le faamoemoega o le vailaau e tatau ona tauamiotonuina, ma o lenei mea e faapitoa le moni mo le maʻi suka. O se fomaʻi fou Farani ua faʻamaonia i tagata uma - mai tagata taaalo i le maʻisuka, ae e le aoga i tagata uma.

Ina ia malamalama po o ai moni lava e manaomia, e tatau ona e iloa poʻo le a le ituaiga vailaʻau o le maʻi suka ma o le a le mea e gaosia ai. O le vailaau e mai le afaina o le sulfanilurea, ua faʻaaogaina ma le manuia i le lalolagi atoa mo se taimi umi.

I totonu o se atigipusa pepa, pei o le ata, e mafai ona e vaʻaia pepa papaʻe papaʻe ma le faailogaina o le "60" ma le "DIA" i itu taʻitasi. I le faaopoopo atu i le vaega autu o le gliclazide, o le Diabeton o loʻo i ai mea faʻapitoa: maltodextrin, lactose monohydrate, magnesium stearate, diokide kilokone.

O le maʻisuka o se igoa tau fefaatauaiga faava o malo, o le tagata gaosi tuusaʻo o le vailaʻau o le French pharmacological company Servier.

O le igoa kemikolo o le oloa ua faʻamaonia, e ala i le igoa o le elemene galue.

I le gliclazide, o le tele o ituaiga o ituaiga o ituaiga o gaosia e maua mai, e tusa ai ma se fua faatatau pele, e le o le Farani Diabeton, ae o se isi analog e faavae i gliclazide, i se tau o se poloaiga o le sili atu taugofie.

Aisea e tele ai tagata gasegase i Initia

E toatele tagata i Initia na amata ona taumafaina nisi meaai nai lo mea e tatau ai ma ua le taulai atu i le tino.

Ua fautuaina e le au atamamai o Initia o le a amataina le lalolagi sili ona tele o le maʻisuka. Ole numera o Initia matutua ma le maʻisuka ituaiga II i totonu o aai tetele e maualuga tele ma o loʻo faʻaauau pea ona faateleina.

E silia ma le 1 piliona tagata e nonofo i Initia. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata matutua o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga ma le faaletonu o le fatu.

I le taimi nei, o le toatele o tagata o le atunuu ua latou faaaogaina le olaga i Sisifo, lea e aofia ai le taumafaina o meaʻai gaʻo, ma tuu ai sina taimi mo faamalositino. O nei mea uma e oʻo atu ai i le oona tele. O le mea sili ona taua o se tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka.

Dr. Vikram Sechaya, o le faatonu faafomai o le iunite o le maʻisuka i le Apollo Hospital i Chennai, na fai i le fonotaga faaletausaga a le Initia Initia Therapists: "E oo atu i le 2005, 30-35 miliona tagata e maua i le maʻisuka o le ai ai i Initia. E le gata i lea, o le maʻisuka lona lima o le a ola i Initia. "

O le popolega e afua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka i Initia ua vave ona "laʻititi" - e maua i tupulaga talavou.

O se suesuega o le sili atu i le 3,000 tagata gasegase na maua i le maʻisuka, na taitaia e le Nofoaga Autu o le Maʻisuka i Chennai, na faaalia ai le tele o tagata gasegase na maua i le faaleagaina o latou nasu tino, mata, ma isi mea na gaosia i le taimi na maua ai.

E sili atu ma le tasi vae tolu o tagata gasegase na maualuga le toto maualuga, ma maua ai le fatu fatu fatu na maua i le 11.4%.

Na taʻu atu e Dr. Sechaya ia Reuters: "E le mafai e a matou falemai ona taulimaina le tele o tagata gasegase. I le Falemai a le Royapetta State i Chennai, o le numera o tagata na maua i le maʻisuka na siitia mai le 6,190 i le 1993 i le 1,991 i le 1999. "

"I le taimi muamua, na faʻaumatia e tagata le tele o meaai gaʻo ma siitia atili. O le taimi nei ua sili atu le tele o Initia, e fai mai le Dr. Rekha Sharma, o se tagata poto faapitoa i mea taumafa i se tasi o falemai a Delhi.

Na faasilasila talu ai nei e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e faapea o le maʻisuka e leai se lamatiaga i Initia nai lo le ulaula ma le AIDS.

O le maʻi suka e tupu pe a le mafai e le tino o le tagata ona lava le inisalini, lea e puleaina ai le suka toto.

O le maʻisuka ituaiga I masani ona tupu i tupulaga talavou. E atiina ae pe a faʻaumatia ia sela e faʻapipiʻi ai le inisalini. O nei tagata maʻi e manaʻomia togafitiga o le inisalini i aso uma ma se taumafa malosi.

O le tele o le maʻisuka masani II e masani lava ona atiaʻe i le matua. E faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o siama o le tino e faʻaitiitia le maaleale i tulafono faatonutonu e le inisalini. O lenei, faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le inisalini o le tuufaatasiga lautele, e tau atu ai foi i le faateleina o le suka toto, lea e mafua ai ona faaleagaina le faaleagaina o le tino.

I nisi tulaga, o le faafitauli o le maʻisuka ituaiga II e mafai ona foia e ala i le mulimuli i se meaai ma se faamalositino malosi. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le inisalini faaopoopo e mafai ona manaʻomia i le tulaga o laumei poʻo inisiua.

Mo faʻamatalaga, i totonu o le US, e tasi i le toʻasefulu tagata e afaina i nisi ituaiga o maʻisuka.

Aisea e maua ai e le toʻatele tagata le maʻisuka

O le maʻi suka O le mea lena faamai pipisi, lea e atiina ae ona o le le lava o le inisalini - tino poʻo le aiga (laʻititi tele o lenei hormone e faatatau i manaʻoga). O le inisalini lea e mafai ai ona mafai ona faʻaaoga glucose e avea o se punaoa malosi.

Afai e le mafai e le suka ona ulu atu i totonu o latou lua, e tumau pea le felafolafoaʻi ile toto. O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia. O se vaega taua o le maʻisuka.

Faailoga o le maʻisuka.

I le taimi nei, o tagata gasegase e iai le maʻisuka mo le tusa ma le 8 pasene o le aofaʻi o le lalolagi. O le vave faʻateleina o le numera o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, e ui i lea, o le a eseese i vaega uma o le tatou lalolagi.

O le oso maualuga e fesoʻotaʻi ma suiga i le ituaiga olaga ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le uiga o le faitau aofaʻi o tagata matutua (o le maualuga o le maʻisuka ituaiga 2 e pa'ū ile 65 tausaga o le olaga). E faʻatusatusaina o le fuainumera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le a tupu vave i Asia, Amerika i Saute, ma Aferika.

Ituaiga 1 maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2

E lua ituaiga autu o lenei faʻamaʻi.O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi faʻataʻamilomilo lea e faʻaleagaina ai siama faʻalavelave e maua ai le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 e vave lava ona tupu vave ma ao laʻititi (e oo lava i le 30 tausaga). O tagata e mafatia i ai e tusa ma le 10 pasene o maʻisuka uma. O lo latou numera o loʻo faʻatupulaʻia malie.

Ae vave lava ona oʻo mai tagata i le maʻisuka ituaiga 2 (pe tusa ma le 90 pasene o le maʻisuka), o se tasi lea o faʻamaʻi o tagata. I le loto o ituaiga 2 maʻisuka o le mamafa ma le gasegase (aemaise lava le manava) ma faʻafitauli o le gataifale. I lenei ituaiga o le maʻisuka, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae o lona tele (tusa lava pe tele) e le lava e faatatau i manaoga, aua o siaki e le o nofouta i lana gaioiga (ua taʻua o le insulin resistance). O le faʻamaʻi e aafia ai le toʻatele o tagata pe a mavae le 45 tausaga o le soifuaga. E amataina lemu, mo se taimi umi e le o iai ni uiga.

E mafai ona tatou puipuia le maʻisuka ituaiga 2, ona o lona atinaʻe e faʻateleina i se taumafa maualuga-kalori taumafa e maua i totonu o vailaau faʻamalosi faigofie, o le faʻaaogaina o meaʻai maualuluga ma gaioiga maualalo. O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo salalau solo vave i le atinaʻeina o atinaʻe po o vave atinaʻe atunuu. Faiva i nuʻu le lelei.

O le maʻi suka: mea aʻafia! E aofia ai, ae le faatapulaaina i le: matua e sili atu ma le 45 tausaga, mamafa poʻo le tele o meaʻai, maʻisuka i matua poʻo nai tei, leai se gaioiga faaletino, faʻamaonia faʻamuamua i se suʻesuʻega talu ai, maʻisuka faʻamaʻi poo le fanau mai o se tamaitiiti e sili atu i le 4 kilokalama, hyperlipidemia.

O le maʻi suka - o se faʻamaʻi pipisi

O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e togafitia e le gata i fomaʻi, ae faʻapea foʻi fomai o isi mea faʻapitoa: ophthalmologists, cardiologists, fomai tipitipi, nephrologists. Talu ai e mafua ai suiga i vaʻa laiti ma lapoa, o le taunuuga o lea mea o faʻamaʻi o totoga eseese.

O faʻalavelave o le maʻisuka o le retinopathy o le maʻisuka (faʻaleagaina le retina), nephropathy (e oʻo atu ai i le fatu fatu), neuropathy (faʻama faaleagaina), faʻamaʻi o le fatu, maʻi o le myocardial, stroke, ma le maʻisuka vae.

O le tele o taimi, o faʻafitauli o le maʻisuka e aʻafia ai le cardiovascular system. E nafa ma le 2/3 o maliu e aʻafia i le maʻisuka. I le lalolagi i le 6 sekone, e maliu se tasi mai i faʻafitauli o lenei maʻi. O le mea lea, o se mataupu taua o le vave suʻesuʻeina ma togafitiga lelei. O le maʻisuka ituaiga 1 e vave ona iloa ona o le vave faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻalavelave (mo se faʻataʻitaʻiga, tele o le fiainu, faʻaaogaina masani, paʻu mamafa).

Ma o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e le faʻamaonia ai lona i ai mo se taimi umi, o nisi taimi e na o taimi mulimuli lava e maua ai. I tulaga ogaoga, o le maʻisuka e iloa lona maʻi i le taimi o le fatu fatu poʻo le faʻamaʻi.

Le setete o vailaau vaʻaia! O se tulaga lenei o le faʻaitiitia o le malosi o le tino e faʻaaogaina ai le kulūkose, o se taʻaloga o le maʻisuka ituaiga 2 (e tatau ona faamamafaina e leʻo faamaonia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) le taimi lenei. O lea pei o le vaʻaia o le vaʻai e le o se faʻamaʻi pipisi, e tupu, maʻi, ma o nisi taimi e le faʻaituau le fomai i lona tau. I le taimi nei, o le predabetes ua manatu o se lamatiaga tele i le soifua maloloina, e manaʻomia ai togafitiga e le o togafitiga (suiga o olaga) ma falemaʻi (mo se faataitaiga, ave metformin).

Suʻega o le maʻisuka - meaʻai, felauaiga ma fualaau fou

Ituaiga 2 maʻisuka, i le taimi nei o le faafitauli tele, e amata i suiga o olaga. E taua le faʻapulaʻaina o le kalori o meaai ma faapaleni saʻo i tulaga o carbohydrates, ma e taua foi le faateleina o le tino e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.Talu ai ona o kilokone taitasi uma tatou te leiloa, tatou te faaitiitia ai a tatou suka toto.

Ae ui i lea, o na ituaiga o gaoioiga e masani ona le lava, o le mea lea, o le maʻisuka togafitiga e aofia ai le faia o fualaau oona o le hypoglycemic o ituaiga eseese o gaioiga. O nisi e faateleina le lagona o le gaʻo i le inisalini, o isi e faaosofia ai le pancreas e maua mai ai lenei hormone, ae o isi e faaitiitia le ave o le kulukose mai meaʻai i totonu o le manava. Seiloga e fesuiaʻi suiga o le olaga ma faʻalautele tautala, ole togafitiga ole insulin.

E tatau ona manatuaina ina ua uma le togafitiga ma lenei hormone, e toetoe lava a le mafai ona aveesea le mamafa, aua e faʻaosofia ai le manaʻo ma faʻalauteleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a maʻi le tagata maʻi. Ae peitai, o le taimi o le pulega o le inisalini, e mafai ona tolopoina ona o fualaau faasaina, lea e le gata o le maualuga o le suka, ae e mafua ai foi le gau o le mamafa.

Iloilo lou kulukose toto! Faia lenei mea i le 3 tausaga pe afai o le mea na tupu muamua e sao.

O le GGPP-1 agonists o le talipupuni e tasi o se tasi o vaega o tagata soosoo faʻamalosi. Latou te galulue e pei o le GLP-1 hormone masani, lea e gaosia i totonu o le manava ma faʻaleleia le pulelasi o le inisalini e le pancreas ma, i le taimi lava e tasi, e taofia ai le manaʻo. Auauna atu o se tui. O le vaega lona lua e aofia ai vailaau oona lea e taofia ai le pulefaʻatonu o le enzyme DPP-4, lea e faʻavae ai le GLP-1 hormone masani. Latou te faʻavaivaia nai lo le GLP-1 agonists, ae faʻaitiitia foi le toto toto ma le mamafa o le tino.

O le diabetologists ei ai le isi vaega o vailaau faafomai fou. O latou faʻaatele le faʻamalosi o le suka. E aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata mamaʻi, e ui lava i le faʻaaogaina o isi vailaʻau, e aofia ai le inisalini, o le maʻisuka e tumau pea le le mautonu. Latou te ono faʻatuai foi le amataga o togafitiga o le inisalini.

O le insulin o le a sili atu ma lelei

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o le fualaau autu lea aua e le maua mai ai lenei hormone. O le tagata maʻi e mafai ona maua le inisalini o le tagata poo le faʻaaogaina o le insulin. O le lona lua, ona o suiga i le mole, e mafai ona vave galue vave pe umi foi, lea e faʻateleina ai le mafanafana o soifuaga o tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma mafai ai ona sili atu le pulea o le maʻisuka.

O analogues vave televave e mafai ona faʻatautaia vave aʻo leʻi 'ai, i le taimi poʻo le maeʻa ona tuʻuina le laulau, aua latou te faia pe a maeʻa le 10-20 minute. O lona uiga, latou te manatu o le "tatala" o le insulin mai le pancreas ma meaai. O vailaau uumi umi e foliga mai o le pule masani faanatinati o le inisalini e le pancreas faataamilo i le uati. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o mea e maua ai naʻo le mea na galue ai mo le 24 itula, ae o se ituaiga fou o le inisalini na foliga mai, lea e sili atu le umi o le gaʻo mai le gaʻo.

Faʻataʻitaʻiina e kamupani faʻatau fale tupe i le suʻesuʻeina o vailaau fou. O loʻo faʻaauau pea le galuega i ituaiga o inisalini, lea, pe a faʻaaoga, o le a naʻo le taimi lava e aliali mai ai le sili atu o le suka i le toto. Afai o lona saʻoga saʻo, ole mole mole ole inisalini e le gaoioi.

Oona matautia o le hypoglycemia

Le sini o le togafiti o le maʻisuka e le gata o le puipuia o le hyperglycemia, ma o le mea lea, o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i tulaga saʻo, ae faapea foi le hypoglycemia (maualuga le maualuga o le suka).

E maitauina i concentrations glucose i lalo o le 55 mg / dL (3.0 mmol / L). O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai le atrophy o siama nerve i totonu o le faiʻai e le mafai ona galue e aunoa ma le kulukose, ma e ono oʻo atu ai i le oti.

O le hypoglycemia e afaina tele e tagata o loʻo togafitia i le inisalini.

Togafiti faʻamaʻi i Initia.

O Initia ua amata ona avea ma tasi o nofoaga autu mo le togafitiga o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni o tausaga taʻitasi o le aofaʻi o maʻisuka i lenei atunuu e vave ona tupu.

E tusa ai ma le faʻamatalaga a le Initia Endocrinologists, o le numera o tagata mamai i Initia e tusa ma le 57-58 miliona tagata i le 2025.

I le taimi nei, e 30 miliona tagata e nonofo i le atunuu o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.

Talu ai ona o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi i le faitau aofai o tagata i falemaʻi i Initia, e faigofie lava ona maua e se tasi le tele o ituaiga o inisalini e maua e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

Metotia mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka i Initia.

O tagata tomai faapitoa Initia e faʻavasega ituaiga eseese o faʻamaʻi. Mo i latou, e le na o le 1 ma le 2 ituaiga o maʻisuka. E masani lava, o le faʻagasolo tasi ile tagata maʻi e faʻaaoga i togafitiga. E faʻapefea ona le manatuaina e se tasi le fuaitau "E maua e tagata uma a latou lava maʻisuka"?

I lenei itu, mo tagata maʻi taitoatasi, ua faʻavaeina se metotia o togafitiga eseese.

I nisi o falemaʻi i Initia, i le togafitiga o lenei maʻi, o vailaʻau masani masani ma masani ai mo i matou e leʻo faʻaaogaina. Ua matua suia uma i latou i auala e pei o togafitiga, fualaau lelei, yoga, mafaufau loloto, ma isi.

Le faʻaaogaina o le yoga faʻamalosi mo le maʻisuka i Initia.

O lenei tusiata anamua ua maua le tele o talosaga mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O gasegase foi, e lei tuua ma e le o gauai atu i ai. Ina ia togafitia lenei maʻi, na faailoa mai e fomaʻi Initia ni nai gasegase (poses) e mafai e tagata gasegase ona faʻaaogaina i ni filifiliga mama.

Vasega o le maʻisuka Yoga faʻaleleia faiga faʻavalea, faʻamalosia le puipuiga, faʻaleleia le faʻatinoga o le cardiovascular system.

Faiaoga lelei o yoga mo le tele o meaʻai ma le mamafa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua faateleina le malosi o le susunuina o meaʻai, o le manava ma le manaomia o le tino mo meaai ua faaitiitia, o le galuega o le gastrointestinal tract e masani ona faatulagaina.

O se tasi o aiaiga e mautinoa ai le maualuga o le aoga e tatau ona faia vasega o le yoga i lalo o le taʻitaʻiga a se faiaoga atamai o le a fesoasoani e faʻamaeʻaina uma ia faʻatinoga, ia taulaʻi faapitoa i faʻaaliga eseese, lea e tele i nei taʻaloga tuai.

Faʻatasi ai ma yoga, faʻaaogaina le pranayama - o le manava, o lona faʻaaogaina ua faʻamaonia i le tele o tausaga o faiga lelei.

Fualaau mai Initia e faasaga i le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi faʻamaʻi masani i le lalolagi atoa.

Initia e lei pasia le faafitauli, lea o le numera o tagata maʻisuka e sili atu i le 30 miliona, e tusa ai ma fuainumera faafomaʻi.

O le mea lea, o le maʻisuka o le maʻisuka ua atiaʻe lelei, i le tele o auala e ese mai talitonuga talitonu.

Initaneti Initia

O vailaʻau faʻapitoa e leʻi ofoina mai ni auala fou e tau ai le maʻisuka mo se taimi umi - injections inisalini mo le ituaiga 1 ma le suka-lowering drugs mo le lona lua. E le mafai ona ausia le alualu i luma i le aveeseina o le faamaʻi, e mafai lava ona maua le faamautinoaga o maʻi o le maʻi, o lona uiga, ia taofiofia i totonu o tapulaa taliaina ma taofia ai ni faʻamaʻi.

O le togafitiga o le maʻisuka i Initia e ese lava le faatinoina: o le maʻi ua vaevaeina i ni ituaiga, o le taulaiga e le gata i togafitiga fualaau faasaina. Muamua lava, e tatau ona faʻamatalaina e uiga i falemaʻi faʻapitoa na faʻapitoa e faʻafetaui lenei maʻi. O le polokalame o le maʻisuka e faʻatupeina i le setete.

O le FortisHealthcare 'auʻaunaga o falemaʻi e lauiloa mo lona maualuga o le aufaigaluega ma se auala manino i le faafitauli. Tulaga mo le mauaina o maʻi e sili atu nai lo le taliaina: uarota vateatea ma tausiga tumau. O le taliaina o tagatanuu mai fafo mo le tele o tausaga e maua ai se auaunaga faapitoa.

O isi falemaʻi lauiloa e aofia ai mea nei:

  • Falemai i le Falemaʻi,
  • Wockhardt - o se falemaʻi,
  • BLK falemaʻi.

O faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia ua tuʻufaʻatasia e ala i se tagata taʻitoʻatasi i tagata maʻi. O le togafitiga faʻapitoa e na o le maeʻa lava ona maeʻa suʻesuʻega. O le pito mulimuli o le lisi ua lauiloa o se filifiliga o le paketi.

Tomai Faʻavae o le Maʻisuka i Initia

O vailaau faʻasaienisi aloaia e lua ituaiga o maʻisuka, ae e talitonu lautele o loo i ai ituaiga e 3 o le maʻisuka. O faʻamaʻi gasegase mai Initia e le vaevaeina e tusa ai ma lenei faʻavasegaina - i lenei atunuu o lona lava, e pei o fualaau.

O a latou faʻafitauli e le mafaamatalaina e aofia ai:

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

  • saogalemu - o le tele oi latou e masani, allergies ia i latou e faigofie ona iloa,
  • o aʻafiaga pito i maualalo: o togafitiga faʻaleaganuʻu masani e aafia ai le soifua maloloina lautele,
  • tulaga faʻamaonia - Inisiua Initia e maua le faitau afe o tagata mai fafo i tausaga taʻitasi,
  • tau maualalo, tele ituaiga insulin.

O fualaau Ayurvedic mo le maʻisuka na avea ma taʻiala autu i Initia.

O latou faʻataʻitaʻiga o se mataupu atoa e faavae i luga o le talitonuga o le maʻisuka: o le maʻi e mafua ona o le tele o le galala ma manaoga o se tagata.

O le mea lea, o togafitiga iinei e foliga mai e le masani ai i se tagata Europa: nai lo le faia o ni mea faanatinati e filifili ai se lisi umi o fualaau faasaina ma tui o inisalini, latou te faia se togafitiga lea e foliga mai e leai se aoga i le taimi muamua.

O vaega autu o togafitiga: togafitiga togafitiga ma yoga, togafitiga o togalaau ma Ayurveda.

E iloa lelei o le faʻafitauli o le tino e solia ai le maʻisuka. Ae o togafitiga o le physiotherapy faʻamalositino e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, faʻaalia ai le lelei o taui ma taui. E faʻaaogaina e le gata o se adjuvant i le togafitiga o fualaau o le maʻisuka a Initia, ae faʻapea foʻi ma se meafaigaluega tutoʻatasi.

O le mea moni lava o le faʻamalositino e aafia ai le metabolism, o le kulūkose e vave faʻavave. E faʻaleleia galuega faʻavae, puipui malosi puipui. I le tulaga lautele, e taʻitaʻia ai i le saoasaoa o faiga faʻafouina i le tino.

O le mu i le taimi o le galuega o mea faʻapitoa, lea e tupu malie, e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol ma le manaʻomia mo ni vailaʻau faʻamalosi faigofie, lea e matua faʻasaina i le maʻisuka malosi.

O se tulaga manaʻomia mo le faʻaleleia lelei o se aʻoaʻoga poto. O le Yoga ua saʻo le mafaufau o se vailaau faigata, o lea o le filifilia o faʻatinoga o loʻo faia ai se vaega taua. Faatasi ai ma i latou, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga maualuga-kapeti, e le aofia ai le ava malosi mai le taumafataga.

I le faaopoopo atu i le asanas - o le mea autu i le yoga, e tatau ona e faia ni pranaymas - manava manava e atiaʻe, e matua talafeagai lava, o maso pelvic. O le tausisia o tulafono o le faatinoga e taua, a leai e mafai ona e faaleagaina le tino.

Afai e sao mea uma, o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu tele, e pei ona manaʻomia mo vailaʻau. E manaʻomia lou aʻoaʻoina o yoga, aua e manaʻomia lou faʻatinoina e lagolagoina ai le lelei o lou olaga atoa. E le tatau ona galo ia i tatou e uiga i faʻamaʻi, ma o le toʻatele o loʻo aʻafia ma maʻi fatu.

Togafitiga o togafitiga

I totonu o le gasegase o le maʻisuka, o suʻesuʻega maelega e uiga i fualaau faasaina e masani lava ona tupu mai. O le mea e leaga ai, o le tele oi latou o le taunuuga o le faʻatautaia faʻatau pisinisi po o le le faʻaaogaina o tagata.

E leai se panacea mo le maʻisuka i le taimi nei, ae o fualaau oona e faʻaalia ai le lelei o le maʻisuka, ituaiga 2 aemaise lava.

E taua tele i totonu o lenei atunuu le atinaʻeina o analogues ole vailaʻau a Europa ua faʻalauteleina e faʻalauteleina ai le vaega o tagata gasegase e mafai ona maua togafitiga talafeagai.

O i latou na asiasi i falemaʻi a Initia o talanoa e uiga i se aafiaga lelei: o le toto kulukose o loʻo latalata i le masani, o faʻamaoniga e mafai ona taofiofia (ma le maʻisuka, latou te faʻamalosia ai le ola). O se mea taua: tele faʻamatalaga e le gata i le togafitiga o loʻo togafitia e le gata i aʻafiaga o le faʻamaʻi, ae taumafai foi e iloa le mafuaaga - i Initia o le auala e ese mai le aganuu.

O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona faigata: o lona amataga e loloto atu nai lo le gaʻo ma le atuatuvale. E faʻaalia i le tele o taimi i le laʻititi poʻo le matua, e taua i nei vaitau o le tino o le tagata e nofouta i fualaau faasaina.O le mea lea, mo le togafitiga o le ituaiga 1, e tatau ona e taumafai e saili ni tagata tomai faapitoa, ae le o le faatauina o vailaau Initia mo le maʻisuka ia oe lava.

O le tele o iloiloga e lelei, o loʻo i ai se aafiaga lelei o togafitiga ma togafitiga i Initia. Ae ui i lea, o loʻo i ai i latou e le o mafua ai le fiafia le Initia. Latou te faitio e uiga i le tupe na faʻaaluina ma taʻua e faigofie "malologa." Atonu e iai ni mafuaʻaga: o le le faʻaeteete i le tagata o tausia poʻo le faʻasaga saʻo i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

O fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua ai le lauiloa i tagata Rusia ona o lo latou saogalemu ma le lelei.

E mafua mai ona o le le faamalieina i togafitiga faʻaleaganuʻu, o le togafitiga e le mafua ai i ni taunuuga lelei i nisi tulaga.

Ae e le tatau ona e faʻamoemoeina se vaifofo atoatoa mai "vavega i fafo" - o le maʻisuka o se faʻamaʻi masani, o loʻo nofo i se tasi o tofiga sili i Initia.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Pe aoga le tusiga?

O le faʻaaogaina o le hamulamordonika i le togafitiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le maualuga o le suka o le toto. A aunoa ma se faʻatonuga tatau, e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga. Sa talitonu saienitisi e mafai ona fesoasoani Motherordica Charentia e tau ai le maʻisuka.

O le momordica harania, lea e taua foi o le kukama oona, oloni oona, kukama Initia, o se taulasea faaletausaga mai le aiga pumpkin, lea e tele mea aoga ma vitamini aoga. Lalo o tatou talanoa i ai i auiliiliga.

O totoga o tagata e maua i le maʻisuka e le lava le insulin pe le mafai ona faʻaaogaina le inisalini lelei, lea e oʻo atu ai i le tele o le kulukose i totonu o le toto. O le inisalini e taua mo sene e faʻaaogaina mo le malosi.

O se meaʻai lelei ma le faʻamalositino e taua mo tagata e maua i le maʻisuka e fesoasoani ai ia i latou e taulimaina o latou tulaga. O nisi meaʻai e mafai ona totoina ai le suka toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli.

I totonu o lenei tusiga, matou te suʻesuʻeina ai pe aoga le momordica harania mo tagata e mananaʻo e pulea le maʻisuka. I le avea ai o se vaega o lenei auʻiliʻiliga, matou te suʻesuʻeina aʻafiaga o le kelomalo i luga o le suka.

Nuances o togafitiga o le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le toto maualuga o le suka o le iuga o le tino e le lava le insulin.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe a le saʻo le tali atu o le tino i le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 o le masani lea o le maʻisuka, ma e mafai e tagata o soo se matua ona atiaʻe.

O le tele o tagata e maua i le maʻisuka latou te pulea lelei o latou tulaga ma e le oʻo i ai nisi faʻafitauli tau soifua maloloina. Ole numera o vailaau ma suiga o le olaga e mafai ona fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ia ola i se soifua maloloina.

Ae peitai, o togafitiga fualaau faasaina e mafai ona maua ai le tele o aafiaga itu. O le mea lea, o nisi tagata e taumafai e taumafai togafitiga masani ma isi togafitiga e leai ni aʻafiaga. Ina ia faia se filifiliga i le togafitia o le maʻisuka i le fale, e taua le malamalama i le faiga o nisi o gaioiga.

O se tasi o togafitiga masani o le kukama Initia. E ui lava e manaʻomia nisi suʻesuʻega mo ni faaiuga saʻo, ua manino lava e mafai e le kukama Initia ona faʻasaʻo le maualuga ole kulukose o le toto.

O le a le kukama Initia (momordica harania)?

O le Momordica harania e valaʻaulia i igoa eseese, o nofoaga faʻafanua. O tagata i le lalolagi atoa na latou faʻaaogaina mo meaai ma vailaau mo le tele o seneturi. I Rusia ma atunuu o le CIS ua taʻua o le momordica, kukama Initia, oona oona, kukama oona.

O Momordica Charentia e tupu aʻe i le vevela ma le siʻosiʻomaga eleele ma faʻateleina i:

  • O le asia
  • Amerika i Saute
  • Atumotu Caribbean
  • Vaega o Aferika

I Rusia ma Iukureini, o lenei fale totino e fou ma e foliga mai talu ai nei. E masani ona e vaʻaia pe faapefea ona faʻatau e tinamatua i Crimea. O Momordica e mafai foi ona ola i le Territory o Krasnodar ma le Caucasus. O le tele o fai togalaau e ola pea i Rusia ma Iukureini faatasi ai ma se tau lelei. E toatele e tupu saʻo le kukama Initia i le fale poʻo i totonu o greenhouses.

Cucumber a Initia (Momordica Charentia)

Mo le tele o seneturi, sa faʻaaogaina le kukama Initia e togafitia ai:

  • Colic
  • Fefe
  • Suafa
  • Fuga
  • Paʻu o le paʻu
  • Faamanuiaina ao fanau

I vaega o Asia ma Aferika, e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaoniga o le moa ma le misela. Ma o tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o St. Louis na latou maua foi le faʻamaoniga e mafai e le melonini oona ona faʻalavelave le tupu aʻe o fuainumera o le kanesa o le susu.

O le aafiaga o le momordic i le suka o le toto

Ua talitonu tagata suʻesuʻe o le kukama oona e aofia ai mea e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto ma taofia ai le manaʻo. O le mea lea, e faʻaalia foi i le insulin.

O se tasi suʻesuʻega na lolomiina i le journal Ethnopharmacology na maua ai le na o le lua kalama o le kukama Initia i aso taitasi e maualalo ai le maualuga o kulukose toto i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le aafiaga e itiiti ifo nai lo le aveina o le tasi gram o metformin, o se vailaau e masani ona faatonuina e pulea ai le suka o le toto.

O le aafiaga o le momordic i hemoglobin A1c maualuga

O le isi suʻesuʻega e faʻatatau i le fuafuaina pe o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona ave se fesoasoani momordic i le maualalo o le hemoglobin A1c.

A1c maualuga o le maualuga o le suka toto mo 2-3 masina. O suʻesuʻega na maua ai o le kukama oona e mafai ona maua lalo ifo le A1c laʻitiiti e le itiiti ifo ma le 1 pasene i le tolu masina.

O le suʻesuʻega na aofia ai ni vaega se lua o tagata:

  • Tagata talu ai nei ua maua i le maʻisuka ituaiga 2
  • Low glucose people with A1c levels i le va o le 7 ma le 9 pasene

Na fautuaina tagata auai e ave ni kapoti se lua e aofia ai le fesoorda momordica faatolu i le aso.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le Journal of Clinical Epidemiology na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le A1c maualuga o le itiiti ifo i le 0.25% i le vaega suʻesuʻe. Ole vaega placebo e lei suia. Na matauina e le au tusitala o le tele o le suʻesuʻega e laʻititi tele, ae na faʻaalia ai le avanoa mo ni suʻesuʻega tetele.

Faatusatusaga o le togafitiga o Cucumber Initia e aunoa ma le Tomaʻi o le Maʻisuka

I le lipoti o le 2014, Nutrition and Diabetes, e fa suʻesuʻega na toe iloiloina e faʻatusatusa i togafitiga faʻaaogaina o vailaʻau oona e aofia ai kukama Initia ma le leai o se maʻisuka togafitiga uma.

Na latou faʻamaeʻaina foi le tele o suʻesuʻega faʻapitoa. Latou te talitonu o se tele faʻataʻitaʻi tele e mafai ona sili atu le faʻamoemoeina le aoga o le momordic o se togafitiga faaopoopo mo le maʻisuka.

Isi suʻesuʻega i aʻafiaga o le kukama Initia i luga o le maʻisuka

O se lipoti o le 2016 na lolomiina i Ripoti o Fafo o Faʻataʻitaʻiga na suʻesuʻeina ai foi nisi suʻesuʻega e faatatau i le momordic, e aʻafia ai ona aafiaga i le maʻisuka.

Na latou iloa foi e mafai ona fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maʻisuka, ae na fautua mai o isi suʻesuʻega e tatau ona oʻo mai i nisi o faaiuga moni.

E fia le 'ai

Soo se tasi e mafaufau e ave se meloma vevela ma le maʻisuka togafitiga e le tatau ona sili atu nai lo:

Oona - 50-100 milliliters i le aso.

I le ituaiga o fualaau suamalie - tasi sina melola oona i le aso

O faʻaopoopoga ma paʻulaʻau e tatau ona faia e tusa ai ma faʻatonuga i luga o le afifi. E tatau i tagata ona feutagai ma a latou fomaʻi ina ia mautinoa o saogalemu e aofia ai mea faaopoopo i la latou fuafuaga togafitiga. E mafua ona o mea faaopoopo e mafai ona faʻafefe ai fualaau o le maʻisuka.

Tulaga lamatia o le taumafaina o le kukama Initia

O le faʻaaogaina tele o kukama Initia e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le manava, e aofia ai le manava. O le isi aʻafiaga le lelei e ono maualalo le toto suka.

E le tatau i tamaiti ona ave se kelolo oona, e pei ona iloa e mafua ai le vomiting ma le manava. O fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaaogaina le kelomalo i soo se ituaiga aua e fesootaʻi ma le faamaligi toto, taʻavale ma le faʻaipoipo.

O le momordica harania e masani ona saogalemu mo le tele o tagata matutua. Peitai, e pei ona lipotia mai e le International Journal of Environmental and Public Health Research, o aʻafiaga e mafua mai ona o le umi o le taumafaina e lei suesueina.

E ui lava atonu e iai ni faʻamanuiaga, e leai ni faitaua-lua, o suʻega e faʻatonuina i placebo (faʻamaoniga o auro) ua faʻamaonia le aoga poʻo le saogalemu i tagata uma e maua i le maʻisuka. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina le kukama oona ma le faʻaeteete ona o aʻafiaga e aʻafia ai le hypoglycemia.

O tagata e maua i le maʻisuka oe mananao e aofia ai se kukama oona i la latou togafitiga togafiti e tatau ona feutagai ma a latou fomaʻi. E tatau ona latou mataʻituina ma le totoʻa a latou kulukose o le toto ona e mafai e le momordica ona fesoʻotaʻi ma vailaʻau maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le toto toto i tulaga matautia.

Ae ui i lea, o le tele o suʻesuʻega, o le kukama Initia e ono avea ma togafitiga masani mo le maʻisuka.

O loʻo faʻaaogaina e le tusiga mea mai le tusi o talafou Medical News Today.

Ayurveda maʻisuka togafitiga

I le Ayurveda, o faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai le urine i suiga e taua o le pramehasu, ma e faʻaaoga foi le maʻisuka. E 20 ituaiga o faʻafitauli faigata, e aofia ai faʻamaʻi e fesootaʻi ma soʻo se doshas.

10 ituaiga o prahmeha (maʻisuka) ona o le le atoatoa o le kapha dosha e faigofie ona togafitia, 6 ituaiga e mafua ona o le le atoatoa o le pitta dosha e faigata ona togafitia, ma o ituaiga e 4 e mafua ona o le le atoatoa o le vata dosha e le mafai ona togafitia, ae o le togafitiga Ayurvedic e faaitiitia ai faailoga o le maʻi.

O le maʻi suka (madhumeha, maʻi o le maʻisuka) o le faiga sili ona leaga o prameha. O ituaiga uma o le maʻisuka, o le togafitiga e lei amataina i le taimi, faasolosolo malie ona maua i le maʻisuka, lea e faigata ona togafitia ma mafua ai faʻafitauli eseese.

Mafuaaga o le maʻisuka

E lua faʻasalalau o le maʻisuka maualuga e iloga i le Sushruta-samhita: faʻamoemoega faʻapitoa (e le mafai ona faʻaaogaina ona o se faaletonu i le mea na tupu i le taimi o le faʻatagaina) ma ona o le 'ai o maʻi.

Sushruta o loʻo faʻamaonia ai matua e maua i le maʻisuka e le o taimi uma, ae masani ona tuʻuina atu le maʻisuka ia latou fanau. Na ia tusia o se tagata maʻi maʻi e maʻi faʻamaʻi e iai sona minoi ae o se tino tino, e ai sina mea itiiti, e masani ona fiainu ma popole - o faailoga masani o ituaiga 1 maʻisukaona o le leai o le inisalini.

Maʻi ituaiga 2 maʻisuka, e tusa ai ma le Sushruta, e masani lava ona leʻo ma le faʻaaoga. O le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma le gout ma le gaʻo, e mafua mai i le vaega o "faʻamaʻi manuia" lea e tupu i tagata e tele naua mea uma: ole tele o meaʻai, tele taimi avanoa, tele mea e manaʻomia.

E talitonuina o mafuaʻaga o lenei maʻisuka (lea ua iloa nei o le maʻisuka ituaiga 2, e le fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le inisalini) e le lelei le taumafa ma le taumafataga, aemaise lava o mea malulu, suamalie, sugary ma gaʻo (gaʻo maualuga, suamalie, meaʻai susu, ava malosi, gaʻo ma falaoa), lea e oo atu ai i le faateleina o le kapha, faapea foi ma se olaga le talafeagai (sasaa, aemaise i le ao, leai se faamalositino, lelava), popolega ma popolega.

I le mafaufau, o le maʻisuka o se faamaʻi o le manaʻo ma le galala, le le fiafia i le olaga.

O le a le mea e iloa mai le talafaasolopito o le maʻisuka

Afai tatou te talanoa pe o le a le auala tonu e togafitia ai faʻamaʻi i le suka i Initia e lauiloa mo, o lea la e tatau ona tatou muamua faʻamatalaina le talafaasolopito lea e fesootaʻi ma se suiga i le togafitiga o le faʻamaʻi. Faapea ua lauiloa o uluai taua o lena faamaʻi sa maua i tusitusiga anamua na teuina i luga o le teritori o setete faaonapo nei, e taʻua o Initia ma Aikupito. O le mea lea, o le togafitiga o le faʻamaʻi i lenei atunuu e faʻavaeina i seneturi o le poto masani ma le tele o suʻesuʻega na faʻatautaia iinei iinei.

O le faʻamatalaga muamua e uiga i le fomaʻi "maʻi suka" e lata mai i le seneturi lona lua TL. Na iloa o ia e fomaʻi e pei o Charaku ma Sushrut. Ma ua i ai nei i le fa ma le lima senituri TA, na mafai ona iloa e tele ituaiga o lenei maʻi. O le ituaiga muamua o le suka na mafua ona o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le matua o le maʻi, ma le lona lua i faafitauli ma le mamafa.

Ae o le togafitiga muamua lava mo lenei maʻi i le foliga lea ua iloa nei na tusia i le luasefulu seneturi e tagata popoto lauiloa o Kanata. O i latou ia na mafai ona faʻavae ma faʻamamaina le insulin, lea e sili ona lauiloa i le taimi nei.

E taua foi le maitauina o le hormone, lea e umi se taimi o gaioiga, na maua i le na o le valusefulu tausaga talu ai, ma sili atu i le 1940.

Metotia na faʻaaogaina ile maʻisuka i falemaʻi i Initia

Faiga faʻafefe faʻaonapo nei o togafitiga o le maʻisuka i Initia, o togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻa-le-aganuʻu o togafitiga e lauiloa.

E le gata i lea, o lenei auala i le aveesea o lenei maʻi e lagolagoina i le setete.

O loʻo i ai le tele o faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻaogaina auala faʻapitoa o togafitiga. Sei tatou fai mai o le sili ona lauiloa i totonu oi latou o:

  • Soifua Maloloina Soifua Maloloina
  • Wockhardt Hospital,
  • ma Fortis Hospital.

E taua le maitauina o nei mea ua na o ni fale lauiloa. I le lautele, o lenei lisi e aofia ai le tele o falemaʻi ma falemaʻi e faʻapitoa i togafitiga o ia maʻi. Ma le isi, i le faʻatinoga latou te faʻaaogaina e le gata o metotia masani tau togafitiga e masani ai tagata uma, ae faʻapea foi i latou ua leva ona galo i tagata, ae latou te le taofia le lauiloa mai lenei mea.

O le autu autu mo le togafitiga i totonu o ia falemaʻi o le:

Ae le gata i lea, o nei mea ua na o auala sili ona taua. E tele isi metotia na faʻaalia ai lo latou maualuga maualuga.

E manino lava mo tagata o loʻo nonofo i le setete-Soviet, o se togafitiga e le masani ai.

O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona filifilia e le toʻatele o tagata faʻapitoa ni falemaʻi Initia mo togafitiga o lenei maʻi.

Le faʻaaogaina o fualaʻau ma yoga i togafitiga o le maʻisuka i Initia

O le togafitiga o le maʻisuka i falemaʻi i Initia e faʻavae i luga o se taumafaiga a le tagata i le atiaeina o se togafitiga mo tagata taitoatasi. Pe a faʻapena nei ituaiga togafitiga, e faʻaaogaina e fomaʻi o falemaʻi Initia i togafitiga o fualaau oona ma gaioiga faapitoa a le yoga.

Faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau e avea o se mea faigaluega faaopoopo e faʻafefe ai faʻaaliga o le maʻisuka o le uluaʻi ma le lua.

Faatasi ai ma le vave iloaina o le faamai, o le faaaogaina o togalaau ma togafitiga faafomaʻi e tuufaatasi ma taumafa taumafa e mafai ona fesoasoani e faaleleia le tulaga o le tagata maʻi e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina.

Pe a amataina togafitiga mo fomaʻi, e tusa ma le 200 laau eseese e mafai ona faʻaaogaina e aofia ai vaega o vailaʻau e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i le tino o le maʻi.

O nei laau toto i la latou tuufaatasiga o loʻo i ai i le tele o mea e pei o le bioactive components:

I le faʻaopopo atu i fualaau aina, o loʻo faʻaaogaina e phytotherapists o falemai a Initia le meli, paʻu o laau toto, fatu laau, ma isi vaega mo togafitiga o le maʻisuka.

E tatau ona manatuaina pe a faʻaaogaina metotia o le phytotherapeutic e na o le phytotherapy e le mafai ona faʻamalolo se tagata o se faʻamaʻi, ae o lona faʻaaogaina faʻatasi ma isi metotia e mafai ai ona e aafia lelei le tino o le maʻi.

O le tele o taimi, o se togafitiga faʻamaʻi ma meaʻai e amata mai le lua vaiaso i le ono masina. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o metotia o le phytotherapeutic, o le malologa e faia i le va o togafitiga togafitiga poʻo le togafitiga o suiga ua suia.

O le faʻaaogaina o le yoga i le togafitiga o le maʻisuka e faʻavae i luga o le tuʻuina atu o se avega mamafa i luga o le tino, lea e mafai ona faʻalauteleina ai le kulūkose e le insulin, e mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto plasma o se tagata maʻi.

Mo le mafuaʻaga lenei, o faʻatinoga faʻapitoa e atiaʻe e tagata tomai faapitoa i le faʻaaogaina o togafitiga o le physiotherapy e faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o togafitiga mo le maʻisuka i nisi o mea e fesoasoani i le faʻaititia o le fua o vailaʻau na ave e le tagata maʻi e faʻaititia ai le maualuga o suka i le tino.

Taʻiala Faʻafoe o le Maʻisuka i India nei

E pei ona taua i luga, e masani ona suʻesuʻeina e saienitisi suʻesuʻega fou, lea latou te taumafai ai e iloa le auala e sili ona lelei e taulimaina ai lenei maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, na o le fa tausaga talu ai, o le kamupani lauiloa o Zydus Cadilla ua maeʻa le atinaʻeina o se fua fou o le vailaʻau, lea e fesoasoani e pulea ai le maualuga o le cholesterol ma le suka i le toto o le maʻi. E taua le malamalama o lenei atinaʻe na tumau mo le sefulu tausaga ma sili atu ma le lima selau miliona le tau Amerika na faʻaalu i ai.

Ou te fia iloa o le mea muamua pe a alu se tagata maʻi i soʻo se falemai Initia, e suʻesuʻeina ma le totoʻa. Ma o togafitiga mo ia o loʻo atiae taʻitasi. O loʻo taʻu mai ai e faapea o nei faʻalapotopotoga faʻapitoa e ofoina atu se taʻiala taʻitasi i tagata taʻitoʻatasi ma togafitia a latou gasegase i luga o le faʻamaumauga o faʻamaumauga faʻamaonia.

Ae o le suʻesuʻega lava ia, o le mea muamua e faʻavae i luga o le fuaina o le maʻi o le maʻi. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai se polokalama faʻapitoa e siaki ai ma maua ai faʻamatalaga talafeagai.

Ma talu ai ona ua maua mai iʻuga na maua, o loʻo faʻaalia i luga, e amataina e fomaʻi ona atiae se togafitiga mulimuli ane. O togafitiga e aunoa ma le aofia ai le faamamaina o le tino o toxins ma toxins leaga. E taua tele foʻi le toe faʻafoʻisia le paleni o mea sili ona taua i le tino o le maʻi.

O fomaʻi Initia e talitonu e taua tele le faʻatuina o le natura o le mafuaʻaga ma mafuaʻaga o le maʻisuka i tagata matutua, faʻapea foʻi ma le malamalama pe faʻafefea ona fesootaʻi ma isi totoga o le loto ma mea taua i le olaga i lenei tino maʻi.

O le isi atinaeina o vailaau faafomai i Initia e mafua mai i le mea moni o le numera o mataupu i lenei atunuu ua matua faateleina. O le mea lea, na oʻo mai fomaʻi i le faaiuga e tatau ona atiae lenei vaega o vailaau ma tuʻuina atu io latou maʻi ni tulaga lelei. O aso uma lava, sili atu ma le tolusefulu tagata o loʻo togafitia togafitiga i lenei atunuu, ona e leai se tasi e masalosalo e uiga i le maualuga o le poto masani o fomaʻi i le lotoifale.

E faʻafefea ona aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tusa o le maʻisuka

O le ola o le fualaau faasaina e 2 tausaga, i le lumanai e le talafeagai mo togafitiga ma e tatau ona lafoaia. Tulaga faapitoa mo lona teuina e le o manaʻomia.

Nai lo le faʻamalama o le Maʻisuka, o le tau e amata mai le 260-320 rubles, e mafai e le fale talavai ona ofoina atu ni mea faʻalogo:

  • Diabefarm, RF,
  • Gliclad, Slovenia,
  • Glidiab RF,
  • Diabinax, Initia,
  • Gliclazide, RF,
  • Predian, Yugoslavia,
  • Diatika, Initia,
  • Glisid, Initia
  • Glucostabil, RF,
  • Glioral, Yugoslavia,
  • Reklid, Initia.

I le faaopoopo atu i fualaau faasaina masani, e maua ai foi e Servier le Diabeton MV.O isi vailaʻau uma o vailaʻau, e leʻi fatuina e le au gaosiga, ae na maua le aia tatau e faasaoloto ai, ma o le faʻamaoniga atoa e faʻaaogaina i na o le faʻamaʻi muamua o le maʻisuka.

O uiga faʻale-aganuʻu e iloga i le lelei o le tagata fiafia, o nisi taimi e matuia afaina ai le fualaau faasaina. O le tele o tala faʻatatau tupe o le faʻasologa o loʻo iai faʻatasi ma aʻa o Initia ma Saina. I totonu o aiga e mafai ona manumalo i le maketi o analogues o le Maʻisuka, e faʻaaloalogia e Glibiab ma Gliklazid-Akos.

Faʻafefea ona suia le maʻisuka

A leai se filifiliga talafeagai i le lisi o analogues, e mafai ona e filifili:

  1. O isi vailaau mai le vasega o sauniuniga sulfonylurea e pei o le glibenclamide, glycidone, glimepiride,
  2. O se vailaau faafomai o se isi vaega, ae i ai se masini tutusa o gaioiga, e pei o se tulafono fou mai le vasega omea,
  3. O se mea faigaluega e iai se tutusa o aafiaga e pei o le DPP-4 inhibitors - Januvia, Galvus, ma isi.

Mo a mafuaʻaga e le talafeagai ai le filifilia o se sui, e na o se fomaʻi e mafai ona suia le togafitiga togafitiga. O le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma le faʻamautinoaina o le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina!

Maninil poʻo le maʻisuka - o le fea e sili?

O auala eseese mo le pulea o le maʻisuka ituaiga 2 e afaina ai le lamatiaga o faʻalavelave matautia i auala eseese. Glibenclamide - o le vaega malosi o Maninil e sili atu le malosi nai lo le gliclazide - o le mea taua i le Diabeton. Pe o le a avea lenei mea o se mea lelei e mafai ona maua i faʻamatalaga a tagata atamamai oe na suʻeina fesili e uiga i le Maʻisuka ma faʻamatalaga i luga o le fonotaga.

O le maʻi suka na fesoasoani ia te aʻu mo le 5 tausaga, ma i le taimi nei e oʻo lava i le sili ona tele i le mita, a itiiti ifo ma le 10 iunite. Aisea?O le vailaʻau faʻamalosi e aafia ai sē β-pipisi. I le averesi, mo le 6 tausaga e mafua ai ma e tatau ona sui i le insulin. O aʻu o le maʻisuka ma le poto masani, sugars e oʻo i le 17 mmol / l, na ou tuʻiina i lalo ma Maninil mo le 8 tausaga. O lea ua le o toe fesoasoani o ia. Suia e le maʻi suka, ae leai se faʻaoga. Atonu o taumafai Amiliki?O le maʻisuka ituaiga 2 ua uma ona pasia i le ituaiga 1, o le insulin-dependent. E tatau ona tui i le inisalini, o meaʻai i lenei tulaga e leai se aoga, ma o le mea e le o le maʻisuka e vaivai nai lo Maninil. Na amata ona ou togafitia le maʻisuka ma Siofor i le 860 mg / aso. Ina ua mavae le 2 masina, sa suia o ia i le maʻi suka, aua sa i ai le suka. Ou te leʻi lagonaina le eseesega, masalo o le a fesoasoani le Glibomet?Afai e le fesoasoani le maʻi suka, ona sili atu lea ia Glybomet. I tulaga maualuga, na o le maualalo o le koko, o le soloia o fualaau le aoga ma le itiiti ifo o le inisalini o le a faasaoina ai le pancreas pe a maeʻa atoa. E mafai ona ave le maʻisuka i le Redulu e faʻaitiitia ai le mamafa? Ou te manao e aveesea le mamafa.O le maʻi suka e faʻaleleia ai le pulelaʻau o le inisalini, lea e suia ai le kulukose i le gaʻo ma faʻalavelave ai lona malepelepe. O le tele o le homone, o le sili atu ona faigata o le leiloa o le mamafa. O le mumu o le afi e fai ma vaisu. Mo le lua tausaga, o le Diabeton MV e fesoasoani i le suka e uu i luga i le 6 Talu ai nei lava, o le vaaiga ua faasolosolo ina leaga, o le tele o vae ua le mautonu. Afai e masani le suka, o fea oi ai faʻafitauli?O le suka e pulea e le gata i luga o se manava gaogao, ae 2 itula foi pe a uma se taumafataga. Afai e te le siakiina le 5 r / Aso., O le mea moni - o le taufaasese ia oe, lea o loʻo e totogiina ai ni faʻafitauli. I le faaopoopo atu i le maʻi suka, na faatonuina e le fomai se taumafa maualalo-kalori. Ou te 'ai pe tusa ma le 2 afe kalori i le aso. Pe o masani ea pe tatau ona faaitiitia?I le teori, o meaai maualalo-calorie e tatau ona faʻaaogaina ai le suka, ae o le mea moni, e leai se tasi e mafai ona tu. Ina ia aua le tauina le fiaaai, e tatau ona e fesuiai i se taumafataga maualalo maualalo ma toe iloilo le fua o vailaʻau.

Faʻafefea ona faʻaoga - faʻatonuga

O se fualaau faigofie mai le Diabeton MV, na faia i luga o le faavae o se matai hydrophilic, e iloagofie ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vaega galue. Mo se tutusa tutusa, o le taimi o le absorption o glycoside e le sili atu ile 2 - 3 itula.

A maeʻa le faʻaaogaina o le Diabeton MV, e faʻasaʻolotoina le gliclazide i le taimi e mafai ai i le taimi o taumafa, ma o le isi taimi, e tumau pea le fua o le glycemic e ala i le suʻeina o microdoses i totonu o le toto i le gasologa o le aso.

O se analogue faigofie e maua mai i se vailaau e 80 mg, faatasi ai ma se faaumiumi aafiaga - 30 ma le 60 mg.O le faʻavae faapitoa o le Diabeton MV na fesoasoani e faʻaititia le fualaau o le fualaau faasaina, faafetai i lenei mea e mafai ona faʻaaogaina na o le 1 le taimi / aso. I aso nei, e seasea filifili e fomai se fualaau faasaina, ae o loo maua pea i falemaʻi.

O fomaʻi e fautuaina se tupulaga fou o fualaau faʻamaʻi ma gasegase umi, talu ai e sili atu le solomuli nai lo isi sulfonylurea o fualaau oona, o le lamatiaga o le hypoglycemia e itiiti, ma o le aafiaga o le tasi laulau e tumau mo le aso.

Mo i latou ua galo ona inu pulu fua i le taimi, o se tasi o fualaau o se avanoa tele. Ioe, ma le endocrinologist e mafai ona faateleina le fualaau, maua ai le atoatoa o le glycemia i le maʻi. E masani lava, o le maʻi suka ua faʻamatalaina faʻatasi ma se taumafataga maualalo ma le mamafa o maso, e aunoa ma soʻo se vailaau antidiabetic e le aoga.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka

O le maʻi suka e maua i le vasega o fualaau oona lea e faʻamalosia ai le pancreas ma, aemaise lava, b-sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini. O le maualuga o le gaioiga o le faʻamalosi i le fualaau faasaina o le avefeʻau, pe afai tatou te faʻatusatusa Maninil poʻo le maʻisuka, ona sili atu lea ona aoga le Maninil.

I le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma soʻo se tikeri ole obesity, e le o faaalia le vailaʻau. E faaopoopo i le togafitiga, pe afai o faailoga uma o le faʻaumatiaga o le gaogao o le gaogao e manino ma e manaʻomia le faʻaosofia e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini.

O fualaau o le a toe faʻaleleia ai le vaega muamua o le gaosia o le hormonone pe afai o le maʻisuka na faʻaitiitia pe leai foi. I le faʻaopoopoga i lona autu autu (faʻaitiitia o le glycemia), o le vailaau faʻasaina ei ai sona aafiaga lelei i luga o vaʻa toto ma le totoga o le toto. O le faʻaitiitia o le faʻalauteleina o le platelet (pipii), e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻafefe toto i totonu o tamai vaʻa, faʻamalosiina o latou tino i totonu, faʻamalosia ai se puipuiga faʻamalosi.

O le algorithm o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻatusalia i le faasologa lenei:

  1. Le faʻamalosi o le pancreas e faʻateleina ai le faʻaogaina o le hormone i le toto,
  2. Faʻalelei ma le toe faʻaleleia o le vaega muamua o le gaosiga o le inisalini,
  3. Faʻasoʻotoina le faaputuga platelet mo le puipuia o pusi i totonu o tamai vaa,
  4. O se aafiaga itiiti o le antioxidant.

O se tasi o fualaau o le vailaʻau e tausisia ai le taua o le gaioiga malosi i le plasma i le gasologa o le aso. O le vailaau faʻasaina ua faʻafefiloi i le ate, o ona fatugaʻo ua uma ona alu (e oʻo atu i le 1% - i lona tulaga muamua). I le avea ma tagata matua, o suiga taua i le pharmacokinetic uiga e leʻi tusia.

Le lelei ma le le lelei o le fualaau faasaina

Afai tatou te faʻatusatusaina le Diabeton MV ma faʻaoga tutusa o le vasega sulfonylurea, ona sili atu lea i luma o latou:

  • Faʻavave ona faʻasaʻo le maualuga o le suka,
  • Na te faʻaaogaina le vaega lona 2 o le inisalini, vave ona toe faʻafoʻi lona pito i luga e tali atu i foliga o le kulukose,
  • Faʻaitiitia le avanoa o pupuni toto
  • O le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faaitiitia i le 7% (mo mea tutusa - mea e maua mai le sulfanylurea - o le pasene e sili atu le maualuga),
  • O le tulafono o le aveina o vailaau e 1 le aso / aso. O le mea lea, e sili atu ona faigofie ile gasegase o le maʻisuka e faʻataunuʻu le taimi o le fomaʻi,
  • Pauna faʻamalosi - Gliclazide i laupepa tuʻufaʻatasia oloʻo le saofaga i le maua o le mamafa,
  • E faigofie mo le fomaʻi ona fetuʻunaʻi le vailaʻau - o le aʻafiaga o le maualuga o le hypoglycemia e maualalo,
  • O fualaau o le fualaau faasaina ua faaalia ai meatotino o antioxidants,
  • Pasene laʻititi o aʻafiaga i luga (oʻo atu i le 1%).

Faatasi ai ma le le mafaafitia o mea lelei, o le vailaau e tele mea le lelei:

  1. O le vailaʻau e fesoasoani i le maliu o b-sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini,
  2. Mo le 2-8 tausaga (mo tagata miti - vave), ituaiga 2 maʻisuka liliu atu i le maʻisuka ituaiga 1,
  3. O le faʻamalosia o insulin, o le mafuaʻaga autu o le maʻisuka ituaiga 2, e le faʻaumatiaina le vailaʻau,
  4. O le faʻaitiitia o suālaʻau plasma e le faʻamautinoa ai le faʻaitiitia o le soifua maloloina o le maʻisuka - o mea moni na faʻamaonia ai suʻesuʻega o le nofoaga faʻapitoa faavaomalo ADVANCE.

O lea e le tatau ona filifili le tino i le va o faʻalavelave mai le pancreas poʻo le maʻi fatu cardiovascular, e taua le taulaʻi atu i meaʻai laiti-gaʻo ma le gaioiga faʻapitoa faaletino.

Faailoga mo le faatonuina o fualaau

O le maʻisuka ua mamanuina ina ia faʻamaonia le faʻamaonia o le maʻisuka, puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu, stroke, nephropathy, retinopathy. Ae faʻaaogaina foi e tagata taʻaalo e faʻapupulaina ai maso maso.

O le mea lea, ua faʻaalia:

  • Maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o faʻamaʻi o le tulaga faʻapitoa poʻo le matuia ma le mamafa masani ma e aunoa ma ni faʻailoga o le faʻamalosia o le inisalini.
  • Tagata taaalo e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, faʻateleina le tuputupu aʻe o musika.

O le maʻi suka e le o faʻamaonia mo maʻi e avea o se togafitiga amata togafitiga. E afaina ai foi i le maʻisuka ma faailoga o le oona tele, talu ai ua uma ona galue a latou paʻu ma le faateleina o le avega, ua faia ai 2-3 masani o le inisalini e faaitiitia ai le kulukose. O le faʻamalamalamaina o le maʻisuka i lenei vaega o le maʻisuka e mafua ai le maliu mai le cardiovascular situations (CVS).

O suʻesuʻega taua na faʻatautaia i luga o lenei lomiga, e mafai ai ona tatou fuafuaina le sootaga i le va o filifiliga o vailaau mo le uluai togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ono mafai ona ola i le tino. O faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

  1. I tagata volenitia e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na mauaina ni mea e maua mai i le sulfanilurea, pe a faatusatusa atu i le vaega o loʻo pulea le metformin, o le lamatiaga o le ola mai le CVS e 2 taimi le maualuga, maʻi fatu o le coronary (CHD) - 4.6 taimi, faalavelave o le cerebrovascular (NMC) ) - 3 taimi.
  2. O le lamatiaga o le maliu mai maʻi o le fatu fatu, NMC na sili atu i le vaega o loʻo mauaina glycoslide, glycidone ma glibenclamide nai lo le aufaigaluega na ave metformin.
  3. I volenitia na maua le gliclazide, pe a faatusatusa atu i le vaega e ave le glibenclamide, o le tulaga lamatia o le manino: o le aotelega o le olaga faaletino e itiiti ifo i le 20%, mai le CVS - e 40%, NMC - e 40%.

O le mea lea, o le filifilia o le sulfonylurea (e aofia ai le maʻisuka) o se vailaau muamua e mafua ai le 2-le mafai ona maliu i le 5 tausaga, o se avanoa o le oso i le fatu - pe tusa ma le 4,6 taimi, o le taia - e 3 taimi.I le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua i le maʻisuka, e leai se isi mea e sui ai Metformin o se fualaau muamua. Faʻasolosolo (a itiiti ifo ma le 3 tausaga) le faʻaaogaina o le maʻisuka, o le aʻafiaga e atiaʻe le atherosclerosis ua faʻaititia. I isi tapenaga o le vasega sulfonylurea, o lenei aafiaga e le o matauina. E foliga mai, o le aʻafiaga antisclerotic o le vailaau e maua mai i lona malosi gafatia e puipuia ai suauu mai le faʻamaʻi.

O le a le leaga e ono mafua ai le maʻisuka ituaiga 2 - i le vitio.

Tagata taʻavale taʻavale tino

O vailaau faʻasaina e faʻaleleia atili ai le lagona o le ate, muso ma le gaʻo i le inisalini. I le tino, e faʻaaogaina o se anabolic malosi, lea e mafai ona faʻatauina e aunoa ma ni faafitauli i se fale talavai poʻo le Initaneti. O loʻo maua e le maʻisuka le maʻi suka e toe faʻaleleia ai le vaega muamua o le gaosia o le hormonone ma faʻaleleia le vaega lona lua o lona gaosiga.

O le meafaigaluega e tatau ona faʻaaogaina e le tino ma le soifua maloloina soifua b-soifua maloloina. O fualaau e afaina ai le gaʻo gaʻo, toto totoʻa, toto le toto, o loʻo iai ni gaioiga faʻasao. O le maʻisuka ua liua i totonu o metabolites i le ate, o le fualaau faasaina e matua alu ese lava le tino.

I taaloga, o le vailaʻau e faʻaaoga e lagolago ai le maualuga o anabolism, o se taunuuga, o le tagata taʻalo e faʻaleleia atili le maso muscle.

I le malosi o lona aafiaga, e mafai ona faatusatusa i le insulin poplite. Faatasi ai ma lenei metotia o le mamafa o meaʻai, e tatau ona e pipii lelei i atumaga, ia 'ai faʻatoa 6 taimi i le aso (protein, gaʻo), mataʻituina lou soifua manuia ina ia le misia le amataga o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

Amata le laʻasaga i aluma, faasolosolo malie le faʻaluaina o le fualaau. Inu le pulu i le taeao i meaai. O le vasega o le ulufale mai e 1-2 masina, e fuafua i le soifua manuia ma taunuuga.E mafai ona e toe faia i le tausaga, afai e te faʻaaogaina le maʻisuka sili atu ma le tasi i le ono masina, e le mafai ona faʻalavelave faʻafitauli tau soifua maloloina.

Faatasi ai ma se vasega lona lua, e mafai ona faaluaina le fua (e oʻo i le 2 pulu / aso). E le mafai ona e ave le Diabeton i luga o se tala o se meaʻai fiaai pe ave isi auala mo le mauaina o le mamafa. O le vailaʻau e 10 itula le umi ma e manaʻomia ai taumafa lelei ile vaitau lenei. I le faailoga muamua o le hypoglycemia, e tatau i le tagata taʻalo ona 'ai se' olo poʻo isi mea suamalie.

I luga o le vitio - o le faʻaaogaina o le maʻisuka mo mea mamafa - iloiloga.

Ituaiga o Ayurveda Maʻisuka

I le taimi muamua, o le faʻamaʻi masani o le solia o le kapha dosha (ituaiga o maʻisuka) e fesoʻotaʻi ma le tele o meaʻai ma le faʻaleagaina o meaʻai sugary e faʻatele ai le kafa.

Talu ai ona o le faaitiitia o le gaioiga o le gasegase, o le maualuga o le kafa i le manava ua tulaʻi mai. Ona gafa lea o le kafa i totonu o isi masini, lea e o mai faatasi ma le faateleina o le urination ma le vevela o le urine.

I le maʻisuka masani, o loʻo faʻamauina le tino o le tino. O le maʻisuka taimi o le solia lea o le vata dosha (vata ituaiga maʻisuka), poʻo le tasi. E masani ona matauina lenei mea i le maʻisuka inisalini. Vata e faʻapipiʻi i totonu o le manoa lapoa, mai le mea e ulu ai i le paluga, faʻalavelaveina lana galuega.

O le maualuga o le pitta e mafai foi ona taʻitaʻia ai le maʻisuka (ituaiga o maʻisuka) Aʻo faʻapipiʻi i le tootoo laiti, ona gaoioi lea i le ate ma le paʻu, ma mafua ai lo latou le fiafia.

Togafitiga o le maʻisuka Ayurvedic

Faatasi ai ma le fesoasoani a Ayurveda, e masani lava e le mafai i taimi uma ona togafitia le maʻisuka, ae i le tele lava o tulaga e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga o le itu ma faʻaola atili ai le olaga o le tagata maʻi. Faʻatasi ma le maʻisuka o le tamaititi (maʻisuka talavou), lea e mafai ona atinaʻe i le talavou, poʻo le le mafaʻaseseina foi o le gasegase o le pancreatic, o le fomaʻi e masani ona matitiva.

Togafitiga o le maʻisuka ma laʻau ma togafitiga faʻatoʻaga

O laʻau masani, o le pancreas ma le ate e sili ona faʻatonutonuina turmericlea e sili ona aoga i le amataga o le maʻisuka. Ave i le foliga o se paʻu (1-3 g 2-3 taimi i le aso) ma le aloe.

Pe mafai foi ona e faʻatumu faʻataunuʻu maeʻa i le paʻu mumu (o loʻo faʻatau atu i falemaʻi poʻo falemaʻi falemaʻi) ma ave 2 capsules 3 taimi i le aso i ni nai minute aʻo leʻi 'ai. O togafitiga e tatau ona faʻaauau mo le masina, ona e toe iloilo lea o lou tulaga.

O suʻesuʻega ile falemaʻi na faʻaalia ai e tusa lava pe maua ile maʻisuka ile maʻi ole maʻisuka, e mafai ona faʻaitiitia le manaʻomia ile insulin. O nisi taimi e mafai ona taofi le isi atinaʻe o le maʻisuka.

Ina ia faʻaitiitia le suka o le toto i Ayurveda, o le faʻafefiloi o laau aina e faʻaaogaina: 1 vaega runchi, 1 vaega sharduka, 1 vaega katuka, 2 vaega boergavia. Ave le 0.5 teaseti i le vai mafanafana 2-3 taimi i le aso.

Ina ia faʻafetaui le maualuga o le suka toto, e mafai ona e ave le 0.5 teaseti o laʻau faga eleele ma le turmeric e faʻafefiloi ma le sipuni tele o le aloe gel 2 taimi i le aso, ao leʻi faia le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

I mataupu sili atu ona ogaoga ma le maʻisuka masani, o le autu o le fofo o Ayurvedic ua iloiloina mummy, lea ua faia i le tulaga o se tuufaatasiga o le Mumiyo. O laau sili ona taua fualaau suamalie.

I le taimi nei, e tele atunuu o loʻo faʻatautaia suʻesuʻega i vailaau faʻaleagaina o lenei fale mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Sushruta, o se tasi o togafitiga sili o Ayurvedic o anamua, ua taʻua i lenei laau le mafai ona faaleagaina le tofo o le suka (papa mar mean "destroying sugar").

E mafai e le tagata gaosi ona faʻaitiitia le sili atu o le suka i totonu o le tino, e masani ona faʻaaogaina i le mumiyo, poʻo se vaega o sauniuniga a Mumiyo.

Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, lea e masani ona atiaʻe ai le maʻisuka, latou te fesoasoani lelei gugu ma pulu muro, ma i mataupu ogaoga - sauniuniga faapitoa o mineral Vasanta Kusumakar.

E ui lava o le suka e masani lava ona le aofia ai mo le maʻisuka, e mafai ona faʻataunuʻuina le tele o le meli mama e le faʻaalia i le vevela.

Isi auala

Sua vai. Liligi se ipu vai i totonu o se ipu apamemea ma tuu i le po, ma inu i le taeao.

Yoga togafitiga. I le maʻisuka, o gaioiga o yoga e pei o le faʻafeiloaʻi i le la (Surya Namaskar), faʻaleleia o vae, kapisi, vao ma tulivae i le fatafata ei ai sona aoga aoga. Pranayama (manavaina) faʻatasi ma isi aʻaʻesega e fesoasoani foi.

Gemstones. O maa o Jupiter - safaira lanu samasama ma topaz samasama, o loʻo ofuina i totonu o se faʻavaa auro i luga o le tamatamai lima o le lima taumatau, faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate ma puipuia le ola.

Vaʻaia ese togafitiga

Togafitiga e faalagolago i luga o le tofa o le dosas: kapha, vata poʻo pitata.

At tafa ituaiga maʻisuka (e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2) o le auala togafitiga autu o le usitai umi i se taumafataga e faʻaitiitia ai le kapha, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o gaoioiga faaletino, faʻaitiitia le mamafa.

O mea taumafa e tatau ona aofia ai le karite, lea e fesoasoani e galo ai le tele o le "susu" mai tisipenisione, fatugala e pei o le millet ma le sorghum, ona o le tele o fiber e le faatagaina ai suga sili ona faigofie ia vave ona gau, karella (melonini suamalie, fualaau sili ona talafeagai mo lenei tulaga), kulatha , mung bean, fenugreek, garlic ma aniani.

O le tofo oona e masani lava ona aoga mo le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, faʻaleleia le ate ma le paʻu.

Afai e le lava le taumafa, e pei o katuka, mummy, turmeric, amalaki, goch, margosa, barberry, laumeni neem, fatu pamu, "faamaufaailoga auro", pulu muro, bilva leaves ma madhuvinashini ua faatonuina.

Faʻaalia le uaina vailaʻau mai le lapisi, o le tuufaatasiga o le "Triphala guggul" ma le "Arogya vardhini." O se togafitiga lelei mo le maʻisuka-ituaiga o le maʻisuka o Chandra Prabha. Tasi togafitiga masani o le faʻaaoga lea o se pesini o asanas (Pterocarpus marsupium).

Soʻo se afiafi e tumu le ipu i le vai, lea e tatau i le tagata maʻi ona inu i le taeao e sosoo ai.

Afai e tatau ai, ia faʻaitiitia sauniuniga o fualaau oona ma suiga i meaʻai e faʻapipiʻiina e le tino.

E ui o le malosi malosi o le tino e lelei mo le kafa, o le tele o le mamafa o tagata e i ai le faʻaaogaina o le tulafono, lea e masani ai ona lava le faʻatinoina o faʻatinoga (mo se faʻataʻitaʻiga, e sologa lelei aso uma).

O le manatu o le faʻamalosia lea o le tino e faʻateleina le tele o masini e ala i le siitia o le maualuga o gaoioiga i aso taitasi.

Mo faʻamaʻi o le kapha, e mafai ona faʻaaoga vomiting, ae mo le maʻisuka e le tatau ona faia lenei mea - seʻi vagana ua i ai ni faʻamaoniga manino o le maualuga o le kafa i totonu o le vaega o meaʻai. Afai o le gasegase o loʻo alu mo se taimi umi, atonu e manaʻomia le taimi e sauniuni ai dosaseta e tuua ai le tino, ma o le mafuaaga lea, o le tumau ma le finafinau e taua tele i togafitiga o lenei maʻi.

Vai-ituaiga le maʻisuka Faʻatasi ma le vaivai, galala, galala, galala fiaaai, tigā, faʻaitiitia o le malosi o le malosi ma se lagona mu i lima ma vae, faʻapea foi le maualuga o le toto suka ma le mamafa tele. O se taumafa e faʻaitiitia ai vata ua faʻamatalaina.

Afai e mafai, suʻe ma suamalie suamalie e tatau ona le aofia ai. O gaʻofale gaʻo, nati ma oloa gaosi susu, faapea foi ma aano o aano o manufasi, aemaise lava o sou ovi faiʻai, ua faatagaina. E aoga le suauu ghee (ghee), aemaise lava i le calamus poʻo le ashwagandha (ave le 1-2 teaseti 2-3 taimi i le aso).

Metotia o togafitiga o gasegase: fualaau fou ma togafitiga faʻaonapo nei mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou iloa o lenei faʻamaʻi e le mafai ona toe ola. E lua ituaiga o maʻisuka-o le insulin-faalagolago (ituaiga 1) ma le le o le insulin-faalagolago (ituaiga 2).

O le togafitiga talafeagai e na o le fesoasoani i le puleaina o le suka, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli e pei o le retinopathy, polyneuropathy, nephropathy, neuropathy, maʻi o le gaʻo, vae o le maʻisuka.

O le mafuaaga lena e masani ai ona mataala tagata i auala fou mo le togafitia o le maʻisuka. I le taimi nei, o loʻo i ai i le lalolagi atoa se faʻamaoniga e mafai ona faʻamaloloina atoa le faʻamaʻi i le gasegase o le gasegase mo le faʻaaogaina o suauʻu pancreas poʻo peta. Auala faasao e na o le pulea lelei o le faamaʻi.

Ituaiga 2 maʻisuka

E tusa ai ma le aoga o le puleaina o le maʻisuka, ua faamaonia ai afai e faʻapitoa le pulea o le suka i totonu o le tino, ona faʻaitiitia ai lea o le ono mafai ona faʻafitauli.

E faavae i luga o ia faʻamatalaga, e mafai ona faʻamaonia o le sini autu o togafitiga o togafitiga o le taui atoatoa lea o le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

I le lalolagi faʻaonaponei, e le mafai ona faʻaumatia atoa le tagata maʻi o le maʻi, ae afai e lelei ona pulea, ona mafai lea ona e ola i se olaga atoatoa.

Ae e te leʻi taʻuina mai ia te aʻu poʻo a mea ua sili ona maua mai i fualaau oona mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mafaufau i foliga o togafitiga masani:

  1. Muamua, o togafitiga faʻafesoʻotaʻi e faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi, le ata o le togafitiga. O le fomaʻi o loʻo suʻesuʻeina le tulaga maʻi o le tagata maʻi, fautuaina fautuaga faʻapitoa.
  2. Lona lua, o togafitiga faʻaleaganuʻu e masani lava ona faigata, ma e aofia ai e le gata o vailaau, ae o taumafa foi, gaioiga faaletino, taʻaloga, siama i le tino, asiasiga masani i le fomaʻi.
  3. Tolu, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faʻamavaeina faailoga o le taufaasese. Ma mo lenei mea, o fualaau oona mo le maʻisuka ua fautuaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea e mafai ai e oe ona maua le taui mo le gaosiga o le gaʻo.
  4. I se tulaga e leai se togafitiga, pe le lava foi, o le fua o laupepa e faʻaititia ai le maualuga o le suka, ma a maeʻa ona faʻafefiloi ma isi vailaau faʻasaina.
  5. Fa, o lenei metotia o le togafitia o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e umi, ma e mafai ona ave mai le tele o masina i ni nai tausaga ile taimi.

Dipeptidyl Peptidase Inhibitor - IV

Naʻo le lua tausaga talu ai, na faʻaalia ai se vailaau fou fou i luga o le maketi o le lalolagi - o le inhibitor dipeptidyl peptidase - IV. O le fualaau muamua lea e fai ma sui o lenei vaega o le sitagliptin (igoa tau fefaʻailoaʻiga Januvia).

O le taʻiala o le gaioiga o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi vavalalata ma le gaioioga o le gaioiomoni. O le tele o suʻesuʻega o fualaau faasaina ua faʻaalia ai o le vailaʻau e vave faʻaitiitia ai le toto suka i luga o se manava gaogao.

E le gata i lea, o le numera o suka e pa'ū i totonu o le tino ua faʻaitiitia pe a uma ona 'ai, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le taua i le mea e maua i le hemoglobin glyc. Ma o le mea pito sili ona taua, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga pancreatic cell.

  1. E le afaina le tino o le tagata maʻi i le auala o le togafitiga o le maʻi, o le mea lea e mafai ai ona faʻasalalau atu i tagata mamaʻi o loʻo mamafa pe mamafa i soo se laasaga.
  2. O se uiga iloga o le umi o le aafiaga o le talosaga. O le umi o le aʻafiaga e 24 itula, lea e mafai ai e oe ona ave vailaau i lea aso ma lea aso.

Pancreas transplant

Afai tatou te mafaufau i togafitiga aupito sili ona lata mai o le togafitia o le maʻisuka, ona mafai lea ona matauina le palacreatic transplantation. E tupu o le taotoga e le o se mea matautia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na o tamaʻitaʻi o Langerhans poʻo peta peta e mafai ona faʻapipiʻi i se tagata maʻi.

O Isaraelu o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o tekinolosi lea e aofia ai le faʻavasegaina o siama vavao ua suia lea e liliu atu i ni pene beta.

O nei togafitiga fou ole maʻisuka e le mafai ona taua faigofie, o lea e taugata tele. I le averesi, o le tau o se faagasologa alualu i luma o le a avea ma le 100-200 afe US tala (faʻatatau i tau o le tino foaʻi).

A o lei faia le taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona maua se faʻamaoniaga atoatoa. I le auala, faatasi ai ma le atinaʻeina o le tele o le maʻisuka, o le gasegase ua solia, talu ai e le mafai e le tagata maʻi ona aluese mai le faʻamaʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le taufaasese, o faʻamaʻi pipisi e faʻamalolo manuia ai.

E mafai e Ayurveda Cure Diabetes

  • E uiga i foliga o le maʻisuka
  • E uiga i togafitiga togafitiga
  • E uiga i meaʻai

Mea uma e uiga ia Ayurveda mo maʻi suka

Ayurveda o se masani masani o vailaau a Initia.

E tusa ai ma ia, o le maʻisuka o se faʻamaʻi o manaoga tele, o le galala tele ma lagona o le le fiafia ona o le le lava o nisi o meaai, aemaise lava, gaʻo tunu.

O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le i ai o le saienisi faʻasaienisi ana lava metotia o togafitiga o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

E uiga i foliga o le maʻisuka

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i faʻaaliga manino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalauteleina o le galala ma le soona inu o le urine, e peiseai ua sili atu le aofaiga kāloti.

I le tulaga muamua, o le maʻi e toetoe lava o taimi uma e solia ai le mea ua taua o Kapha. E mafua ona o le tele o meaʻai ma le faʻaaogaina o meaai sugary e aʻafia ai le tino..

Ona o le faaititia o le tikeri o le galue o le pancreatic activity ua faateleina.

E afaina foi le maualuga o Kapha i le manava. A maeʻa ia Kapha, pei radis, i totonu o isi masini, ua maeʻa ona tuʻuina atu i se isi faʻatelega masani ma se fesuiaiga o le lanu o le urine i se tasi. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai lava ona faʻamalolo, e tusa ai ma le Ayurveda.

I le tulaga o le maʻisuka masani, e matauina e tagata tomai faapitoa faailoga pei o:

  • fiainu, manao e tofo goji vine,
  • faʻamaʻi tino.

O le maʻisuka i se tulaga masani pe tatau ona muamua manatu o se solitulafono e fesootaʻi ma Vata, pe o le a sili atu le taimi. O le mea lenei o loʻo tautala i le amataga o le isi laasaga o le maʻisuka. O le iʻuga, o le Vata e faʻapipiʻiina i le vaega o le intestine tele, mai le mea e ulu atu ai i totonu o le pancreas, faʻamalosia ai ona gaioiga, e pei apu.

O a laasaga o le maʻisuka e tusa ai ma le Ayurveda?

E taʻua foʻi le maualuga Pitta e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le maʻisuka. O le faʻapipiʻi i le tootoo laiti, e le gata ina gaoioi ai le ate, ae faʻapea foi i le pancreas, lea e mafua ai o latou faʻafitauli sili ona ogaoga.

Le mafuaʻaga e aliali mai ai le maʻisuka, e tusa ai ma le Ayurveda, o le tele lava o le le paleni. O lo o matou talanoa e uiga i le tele o suka, suamalie, oloa o susu ma ava malosi, faapea foi ma gaʻo ma falaoa.

O isi mea e aʻafia ai le tele o meaʻai, sili atu le maualuga o feusuaiga, moe i le ao, o le soifua maloloina o le soifua maloloina, lagona o le atuatuvale, popole, ma le popole.

O le maʻisuka, faatasi ai ma isi mea, e mafai foi ona avea ma faʻamaʻi e maua mai. I tulaga o le mafaufau, o lenei maʻi, e pei ona taʻua i luga, o se tuufaatasiga o manaoga ma fiainu, faapea foi ma le matua le fiafia i le olaga masani.

E uiga i togafitiga togafitiga

O laau o le malosi lautele, o le gaioiga o ia totoga e pei o:

  1. pancreas
  2. Turmeric, lea e sili ona aoga i le uluaʻi laasaga o le maʻisuka, o le mea aupito sili lea e toe faʻafoʻi ai le ate.

E tatau ona faia i le paʻu (mai le tasi i le tolu kalama faalua pe tolu i le aso). E fautuaina e fai lenei mea ma le aloe sua.

E uiga i le aafiaga o le mummy

I tulaga sili atu ona faigata, faʻapea foi i le maʻisuka masani, o le auala autu o Ayurvedic o togafitiga e tatau ona manatu o se mummy. O laau, o le mea pito sili ona taua e tatau ona avea o se mea suamalie.I aso nei, i le tele o atunuu, o suʻesuʻega o loʻo faia i luga o faʻamalolo o mea totino o lenei laau, o se vailaʻau mo le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o Gimnema, o se tasi o tagata sili ona lauiloa o Ayurvedic o anamua, na mafua mai i le laau na maua ai le malosi e faaleagaina ai le tofo o le suka, aua o se mea e sili ona suamalie o lona uiga o le "faaumatiaina o le suka ma le maʻisuka." O le mea lea, o le manogi e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le tino o le tagata. E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma le mummy pe mafai ona aofia ai i le lisi o vaega o le oloa ma le igoa e tasi.

O metotia o vailaau Saina mo le togafitiga o le ituaiga tonic i le maʻisuka, otaota e pei ole:

  • ginseng
  • Astragalus
  • ufi
  • tautou
  • lemongrass ma le tele o isi, e aofia ai le tusitala.

E taua le maitauina o le maʻisuka Pitta-ituaiga poo i le tulaga o Pitta (o lona uiga, i lona vaega laititi) eo mai faatasi ma se fiva, o se tikeri maualuga o le elemene, e foliga mai o le toto, o le fatuina o maʻi suka. E le gata i lea, o le urine o le lanu mumu, lanu samasama po o le lanumoana e mafai ona faʻasaʻolotoina, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi ma le maualuga.

O a fua mo le maʻisuka?

Togafitiga i lenei mataupu faigata e faʻamoemoe e faʻaititia Pitta. E pei o le maʻisuka muamua, e tele ituaiga o laau oona o loʻo faʻatulagaina, ma afai o loʻo i ai se tagata i se tulaga faʻavaivaia, e faʻaaogaina faʻatasi ma taʻaloga faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, shatasari, aloe vai poʻo le marshmallow. E le gata i lea, ua manatu Ayurveda i le gi ma le brahmi e aoga.

E uiga i meaʻai

O se tasi o fua masani sili ona taatele pe a faʻaaogaina le maʻisuka e faʻaaoga ai le paʻu uliuli. Mo le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga nisi o laau Initia.

I le faʻaopoopoga i fatu lanu uliuli, e mafai foi ona nutimomoia fua o le lapisi po o le paʻu.

O le muamua oi latou e lauiloa o le sui sili ona malosi o le hypoglycemic, lea e puipuia ai foi lela o le faiʻai mai mea e ono faaleagaina.

I le maʻisuka, e tatau ona e aveina i latou i le auala lenei: o le kuata o le sipuniti o mea gaʻo mataʻu lelei e tatau ona faʻafefiloi ma se pusa suamalie e tasi o le meli.

Faʻaaogā le faʻafefete i luga o le 50 aso.

O le isi mea taugofie ma aoga e tatau ona manatu o le tincture, mo le sauniuniga o vaega i vaega tutusa tutusa, e pei o le:

  1. walnut ma lau lanu lanu moana,
  2. pi pi
  3. burchick rhizome
  4. toeaina pistils.

O nei mea uma ua sasaa mai i ni ipu tioata se lua, ona tuu ai lea mo le lima itula, ona fufulu lea. Faʻaaoga pe a fautuaina le maʻisuka i le afa afa i le aso talu ona 'ai.

Auala e faia ai laulaau lanu

Ina ia saunia se faʻamalologa faʻapitoa faʻamalolo e tusa ai ma le faiga a Ayurveda, o le tele o taimi e te le manaʻomia le faia o ni taumafaiga ogaoga, ae e tatau ona e fuafua lelei le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau lanu meamata ua fautuaina ina ia faʻaalu se itula ao leʻi faia se taumafataga, e tutusa lava le aʻafiaga i le aʻa o lanu lanumeamata.

E sili atu ona faigata le saunia o se teuteu o vine toeaina toeaina e amata ona tupu (o loʻo manatu foi e aoga i faʻamaʻi tuʻuina atu). E fefiloi i latou i le tutusa tutusa, e pei o le mama ma le paʻu, o loʻo kuka (30 kalama o le paluga mo le tasi lita o le vai vevela) mo le 60 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻamaʻaina lea.

E taua le manatuaina o togafitiga faʻaaogaina o laʻau e mafai ona aoga lelei e le gata i uluaʻi laasaga pe a oʻo mai le maʻisuka ile ituaiga lona lua, ae faʻapea foi i ni faiga sili atu ona faigata. E fautuaina, peitaʻi, e vave faia se feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa o le a taʻuina atu ia te oe metotia e sili ona aoga mo le polokalama Ayurveda.

Contraindications mo le faʻaaoga

O vailaʻau uma ei ai faʻasalaga, aʻo leʻi faʻaaogaina le maʻisuka e taua le gauai atu i lapataiga nei:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Maualuga maualuga i vaega o le fua faʻatatau,
  • Ketoacidosis, siama o le maʻisuka,
  • Tamaiti ma le autalavou
  • Tina ma le susu,
  • O tuʻinanauga ogaoga o fatugaʻo ma le ate,
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i fualaau faʻatau e faavae i luga o le sulfonylurea,
  • Faʻaaoga faʻatasi o le miconazole (o le sui o le antifungal).

E faʻafefea ona aafia le taunuʻuga o togafitiga i le faʻatasiina o fualaau e lua? Ua faʻaleleia e Miconazole le malosi o le suka o le diabetes. Afai e te le puleaina au faʻamatalaga matala i se taimi talafeagai, ei ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia. Afai e leai se isi mea e sui i le miconazole, e tatau i le fomaʻi ona faʻaititia le fualaau o le Maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻasalaga, e tatau ona e ave vailaau pe a faʻatasi ma:

  1. Phenylbutazone (butadione),
  2. O isi fualaau oona,
  3. Anticoagulants (warfarin),
  4. Faʻatau ai le ava malosi.

O le maʻisuka e mafai ona faateleina le faʻalepale i le ava malosi. O lenei mea e faʻaalia i le le lava o le mānava, maʻi tigaina, tachycardia, manava o le manava, ma isi maʻi lese. Afai o le maʻi suka na faʻaosofia le hypoglycemia, ona faʻaaogaina loa lea e le ava ona aʻafiaga. Talu ai o faʻamaoniga o le inupia e tutusa lelei ma le glycemic, faatasi ai ma le fesoasoani le talafeagai, o le aʻafiaga o le maʻi suka e faʻapupula.

O le fualaau sili ona lelei o le ava malosi mo le maʻisuka o se ipu malamalama mamago mo le taimi. Ma afai ei ai se filifiliga, e sili atu le le inu ava malosi.

Faʻaiʻuga

O le faʻalavelave ogaoga o le hypoglycemia - o le pa'ū i le kulūkose i lalo ifo o le tau, faʻatasi ai ma faʻamaʻi o mea nei:

  • Paga o le ulu ma le le lelei
  • Leai le le mautonu
  • Dyspeptic disorders
  • Paʻu
  • Fiafia, fesuiaʻi ma le popole,
  • Faalēaogāina, le mafai ona taulai,
  • Tautalaga ma le faaletonu vaaia
  • Le lava le pulea o oe lava, leai se fesoasoani,
  • Faʻanoanoa.

I le faʻaopoopoga i le hypoglycemia, e iai isi itu aʻafiaga:

  1. Faʻasalaga faʻapitoa,
  2. Faʻasalaga o le mea oona,
  3. Malfunctions i le faʻamalosi totoga (anemia, faʻaitiitia o leʻo sinasina paʻepaʻe),
  4. Tuputupu ae o enzymes o le ate AST ma le ALT.

O taunuʻuga uma e mafai ona toe faʻaleleia ma pasi e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi pe a maeʻa le faalēaogāina o le maʻisuka. Afai o le fualaau faasaina ua faatonuina ae le o se sui sooupu a le antidiabetic, ona i totonu lea o le 10 aso e tatau ai ona pulea le glycemia ina ia aloese mai le tuuina atu o aafiaga matautia o le hypoglycemia.

A filifilia le Diabeton, e tatau i le fomaʻi ona logoina le maʻisuka e uiga i aʻafiaga e ono aʻafia ai ma uiga o se mea maualuga.

Puleaina o le maʻisuka ma le faʻatulagaina o fua

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o le vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i ni ituaiga se lua:

  • Maʻisuka ma se vailaau e 80 mg,
  • Diabeton MV e tusa ma le 30 ma le 60 mg.

Mo le masani ai o le Maʻisuka, o le fua amata e 80 mg / aso. I le gasologa o le taimi, e faʻaleleia i le 2-3 fasi vaega i le aso, ma tufatufa atu i le tele o atopa. Le maualuga i le aso, e mafai ona e aveina 4 papa.

Mo le suia o le Maʻisuka, o le vaega amata e 30 mg / aso. Afai e talafeagai, o le fuainumera e faʻafetaui lelei. O le Diabeton MV e faʻaaogaina le 1 r / Aso., Maximum - e oo i le 120 mg. E tusa lava pe faʻamautuina le maualuga o le fualaau, e tatau ona ave i le taimi i le taeao.

E pei o fualaau uma o le vasega sulfonylurea, e tatau ona inu le Diabeton i le afa itula ao le i taumafa. Inuina i le taimi tonu e pei ona taʻu mai e faatonuga, o le maʻisuka e mafai ai ona togafitia le vailaʻau ma faʻaalia lana gaioiga i le muamua sipuni o meaai.

O le aoga o le fua na filifilia e mafai ona iloiloina i le fale, faatasi ai ma se glucometer.

Siaki lana faʻatinoga muamua ma le maeʻa o meaai (pe a uma le 2 itula). O le fualaau talafeagai e faʻatatau i le tagata lava ia: e tusa ai ma faʻamatalaga glycemic and tests laboratory mo hemoglobin HlA1C glycosylated. E mafai ona e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le Maʻisuka faatasi ai ma sui soʻo faʻamaoni ma se isi faiga o gaioiga.

Faʻasalaga

Talu ai o togafitiga faʻamaʻi ma le maʻisuka e lamatia mo le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faʻateleina o le fualaau o le vailaau faʻamalo e faʻaleleia atili ona faʻamaoniga i le tele o taimi.

Afai e te taumafai e pule pe faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona e:

  1. Faʻamamaina o gaosiga
  2. Glycemic pulea i le 10 minute,
  3. Afai o le glucometer o loʻo i lalo ifo o le masani (5.5 mmol / L), tuʻu se sua suamalie e aunoa ma ni mea suamalie,
  4. Mataituina le aoga o fualaau faasaina - i lona taimi atoa (24 itula).

Vaʻaia togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina e le gata o se vailaʻau e tasi, ae faʻapea foʻi i togafitiga faigata. E fetaui lelei ma fualaau faasaina uma, sei vagana ai fualaau faasaina o le sulfonylurea vasega (e tutusa lava le latou gaioiga o le gaioiga), faapea foi ma se masani fou: o le a faʻaosoina ai foi le synthesis o le hormone, ae i se auala ese.

O le maʻi suka e galue tele ma Metformin. I lenei itu, o tagata gaosi Rusia na latou atiina ae le vailaʻau Glimecomb tuufaatasia, i lona tuufaatasiga 40 g o le glyclazide ma le 500 mg o le metformin.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻamatalaina i se faʻaopoopoga lelei o le tausisia (o le maʻisuka e siakiina le faʻatulagaga o vailaau faatonuina). Glimecomb e ave i le taeao ma le afiafi i luma tonu lava poʻo le maeʻa foi o se taumafataga. O aʻafiaga o vailaʻau e taatele mo metformin ma gliclazide.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E tele naua fualaau oona e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le maʻi suka. E tatau i le fomaʻi ona matua faʻaeteete pe a faatonuina le acarbose, metformin, thiazolidinediones, inhibitors DPP-4, agonists GLP-1, ma le inisalini ma le maʻi suka.

E tele vailaʻau faʻasaina mo maʻi mamaʻi e faʻaleleia atili ai gafatia o le maʻisuka. E tatau i le fomaʻi ona manatua e uiga i β-blockers, inhibitors ACE ma MAO, fluconazole, sulfonamides, histamine H2-receptors blockers, clarithromycin.

O se lisi atoa o fualaau oona e faʻaleleia pe faʻavaivaia ai le gaioiga o le elemene autu o le fua faʻatatau e mafai ona maua i uluaʻi faatonuga. E tusa lava pe leʻi tofia le Diabetes, e taua tele i le maʻisuka e logoina lana fomaʻi e uiga i vailaʻau, meaʻai faʻalaʻau, togalaau o loʻo ia aveina.

O a tagata maʻisuka e mafaufau i le maʻisuka

O faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka e fefiloi e uiga i le maʻisuka: e fesoasoani i le puleaina o le suka, ae e le mafai ona alofia le toʻatele. Glyclazide-modified-release tablets e faigofie ona faʻafefe. Ma o aʻafiaga i le itu e tele lava ina matauina i tagata maʻisuka e masani ona maʻisuka mo le tele o tausaga.

Afai e le fesoasoani le maʻi suka

Afai e le o faia e le Diabeton ana galuega tauave, e tusa ai ma le endocrinologists, e mafai ona faia mo mafuaaga eseese:

  1. O le le tausisia o mataupu faavae o se taumafa maualalo,
  2. Le fua o le fualaau oona
  3. Telefoni faʻamaʻi o le maʻisuka, e manaʻomia ai se suiga i togafitiga togafitiga,
  4. Togafitiga i vailaau
  5. Le le mafai ona pipii i le fualaau faasaina,
  6. O le tino e le mafai ona faʻalavelaveina le gliclazide.

E taua le manatua o le maʻisuka ua faʻamaonia i se liʻo faatapulaa o le maʻisuka. O le mea lea, ao lei aveina se vailaau, e taua le suesue i faatonuga ma lenei tusiga ina ia mautinoa ai ua sao le tofiga. E sili atu i uiga

O le maʻi suka e matamata i le vitio

O LE A LE TALI?

E masani lava, e pei o le maʻisuka, o se faʻalapotopotoga o faʻamaʻi pipisi e maua ai le hyperglycemia, e masani ona taua o le toto maualuga. E mafua lenei mea i le mea moni o le gaosia o le inisalini i totonu o le tino e le lava, ona o le le tali lelei mai o siama o le tino i le inisalini, pe mafai foi ona faʻatasi i le taimi e tasi. O se tulaga masani, o le olaga atoa lea e aʻafia ai le malosi o le tino e faʻaaoga ai le malosiaga o loʻo maua i totonu o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga