Pamu fuʻu insulin i St. Petersburg

"Pamu o Inisalini" o ni masini feaveaʻi, e mafai ona feaveaia le inisalini i totonu o le 24 itula. O masini faʻaonapo nei e laiti tele ma tui inisalini i totonu o se masini vevela ma se nila i lalo o le paʻu o le maʻi.

O le pomu insulin e fai ma sui i le tele o injections o le inisalini i se inisalini insulin poo penisini insulin ma mafai ai ona togafitiga malosi ile inisalini pe a faʻaaogaina i le siakiina o kulukose ma le gaʻo.

I le taimi nei, o le tui insulin i le lalolagi atoa ua aloaia o se togafitiga aupito sili lea mo togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. I totonu o la matou faleoloa i luga o le initaneti, matou te ofoina atu pamu na o kamupani lauiloa lauiloa: Medtronic ma Akku-Chek.

Le fesoasoani pito sili mo le maʻisuka

O se masini laitiiti e mafai ona tumau pea le faatumauina o le maualuga o le suka toto ua taʻua o le pumpulin insulin. Faafetai i le i ai o lenei masini faafomai, o se soifuaga atoa o le maʻisuka i soo se matua e mafai. E faʻatagaina ai oe i taimi taʻitasi ma le faʻasalaga ona tuʻuina atu le fua saʻo o le insulin i le tino o le tagata. O le togafitiga aupito sili ona lelei o le maʻisuka lea e le manaʻomia ai le faʻaauau pea ona tui i se tui o le inisalini poʻo se suauʻu ma se peni.

Pump benefits

Afai e te faʻatauina se pusa insulin, o le a maua ai:

  • Faʻamasinoga faʻapitoa ma suʻesuʻega mo Medtronic MMT-722 ma MMT-754 faʻamalama pusa,
  • O le leo ma le vibration faamanatu o le iuga o le inisalini kilika ma le taimi o le tui,
  • Puleaina ma le faʻatulagaina e faʻaaoga ai faʻalogo,
  • Toe faʻafouina ma faʻalogo le tagata lava ia i le masini mo se taʻamilosaga taʻitasi,
  • Puipuia nofoaga i le tulaga o se loka autu,
  • O le mafai ona aoina mai faʻamatalaga uma e uiga i le maʻi ile mafaufau o le masini,
  • Faʻasaoina ma le faʻafefeina o faʻamaumauga tuʻufaʻatasia i se komepiuta ma le Initaneti.

I se tulaga lautele, o le tau o le masini e faalagolago i le ata, ae ona o le taua o le masini, e tauamiotonu ai ia lava.

Tau ma faleoloa o inisalini pamu i St. Petersburg.

Ina ia iloa pe faʻapefea ona faʻatau se pusa insulin i St. Petersburg ile tau taugofie, faaaoga la matou auaunaga. O le ae mauaina oloa taugofie ma o fefaʻatauaiga lelei i faʻamatalaga, ata, iloiloga ma tuatusi. O tau ma faleoloa o pamu taugofie e mafai ona maua i totonu o la tatou 'upega tafaʻilagi faʻainitaneti o oloa o St. Petersburg, faʻamautinoa foi pe o fea e faatauina ai pamu insulin i le tele i St. Petersburg. Afai o oe o se sui o se kamupani poʻo se faleoloa, faʻapipiʻi au oloa mo le totogi fua.

MiniMed Palani Real-Time le faʻamaina o le inisalini ma le MMT-722 faʻaauau le siakiina (polokalama fesuiaiga)

O faʻamaonia lau tui ile inisalini e oʻo mai i se mutaaga pe paʻu le pamu, ae o le mataupu e le o se tusi poloaiga?
Faʻaaoga lelei se polokalame faʻapitoa tau fesuiaiga.
O le polokalame fesuiaiga e ofoina atu ia te oe e sui soʻo se paina insulin muamua mo se mea fou, i se tau faapitoa.

O le Initaneti o le Inisalini (Pump) Medtronic Paradigm PRT (O le Taimi Faʻafouina) o se masini laʻititi laʻititi ma se pusa resulin reservoir i le pito. O loʻo faʻapipiʻi se pusi i le faatanoa; e faʻapipiʻi le puʻu o le catheter ma faʻaaogaina se masini komepiuta o le Quick or Sil Serter. O le faʻaaogaina o le piston motor, o le pamu e tuʻuina atu le inisalini e tusa ai ma se polokalama na faia muamua.

Accu-Chek Combo polokalame mo le siakiina o le kulukose toto ma le ono mafai ona faia le pule o le insulin (e tusa ai ma le polokalame fesuiaiga)

O faʻamaonia lau tui ile inisalini e oʻo mai i se mutaaga pe paʻu le pamu, ae o le mataupu e le o se tusi poloaiga?
Faʻaaoga lelei se polokalame faʻapitoa tau fesuiaiga.

O le polokalame fesuiaiga e ofoina atu ia te oe e sui soʻo se paina insulin muamua mo se mea fou, i se tau faapitoa.

Le tau o le pamu pe a totogi le tinoitupe i le faleoloa e 70,000,000

Faʻaaogaina o le inisalini AKKU-CHEK Agaga Combo (e aunoa ma le Akku-Chek Performa Combo control panel ma se galuega o le glucometer)

Laʻau insulin O se masini faʻafomaʻi mo le faʻauluina o Inisalini i le togafitiga o le maʻisuka, ma ua lauiloa foi o le togafitiga o le inisalini faifai pea.

O le pomu insulin e fai ma sui i le tele o injections o le inisalini i le inisalini po o le penisini insulin ma mafai ai ona togafitia le insulin i togafitiga pe a faʻaoga faʻatasi ma le kulukose ma le siaki gaʻo.

Ole pamu ile inisalini e le faʻaaogaina ile inisalini ose taimi umi. I le inisalini basal, o le inisalini o gaioiga puupuu poʻo le faʻasolosolo e faʻaaogaina.

O se pamu insulin e maua ai se ituaiga o inisalini puupuu pe puupuu-iniseti i auala e lua

  • bolus - o le fualaau tuʻuina i meaai poʻo le faasaʻoina o le maualuga o le kulukose toto.
  • o le toto basal e faʻaauau ona faʻaauau ona faia i se tulaga faʻavae Basal e maua ai le inisalini i le va o meaʻai ma le po.

O le tagata e faʻaaogaina le pamu insulin e iai le malosi e faʻaosofia ai le gasologa o le gaioiga puupuu o le inisalini e ala i le filifilia o foliga o le bolus. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻataʻitaʻi i ni bolus foliga e filifili ai le filifiliga sili mo ituaiga o meaʻai taitasi ma faʻaleleia ai le puleaina o le kulūkose toto ma faʻafetaui le foliga o le bolus io latou manaʻoga.

Pusa pa'ū - faʻafoega faʻapitoa o se tui ole inisalini. E sili lenei mea i se tui. I le tulaga o se pepa "tusi," o le vave sili lea ona mafai ona tuʻuina atu se bolus mo lenei ituaiga inisalini. O le bolus masani e sili ona fetaui lelei mo le maualuga-carb, meaai maualalo-palatini ma le maualalo, aua e vave ona toe maua lou toto toto i tulaga masani.

Square bolus - faʻagasolo malie, faʻavae taimi o le inisalini. O le fafagaina o se '' rectangular 'bolus e aloese ai i le maualuga o le inisalini, lea e mafai ona ulufale i le toto ma mafua ai le toto maualuga i luma o le tino e mafai ona vave faʻavaveina ai le suka i le toto. O le sikuea sikuea e faʻapupulaina ai foi le umi o le inisalini faʻatusatusa i se sapalai masani. O le sikuea sikuea e fetaui mo meaai e maualuga i le palatini ma gaʻo (steaks, etc.), lea o le a faateleina ai le suka toto mo le tele o itula mai le amataga o le pulega o bolus. O se puʻu sikuea e aoga tele mo tagata e faʻalosolo lemu (e pei o, gasegase i gastroparesis).

Double Bolus / Multius Bolus - o se tuufaatasiga o se faʻasologa e tasi le fana ma le bolus. O lenei fomu e maua ai le maualuga o le inisalini ma faʻalautele le vaega mulimuli o le inisalini. O le lua bolus e talafeagai mo mea taumafa e maualuga i gaʻo ma gaʻo, pei o pizza, pasta ma suauu mama ma le keke sukalati.

Super bolus - o se auala e faʻalauteleina ai le maualuga o le faʻatinoga o se bolus standard. Talu ai o le gaioiga o le bolus insulin i totonu o le toto o le ai ai mo ni nai itula, o le tuuina atu o le insalini basal i le taimi lea e mafai ona taofi pe faaitiitia. O lenei mea e faʻaleleia ai le "avega" o le insaline basal ma lona aofia ai i le vaega pito i luga o le bolus, ona o le aofaiga tutusa o le inisalini e tuʻuina atu, ae faʻatasi ai ma se gaioiga vave nai lo mea e mafai ona ausia ma le faʻaaogaina tutusa o se fua faatatau tutusa. Super-bolus e aoga mo nisi o ituaiga o meaai (mo se faataitaiga, suamalie o le taeao o le taeao), mulimuli ane o loʻo i ai le maualuga i le maualuga o le suka. Na te tali atu i le pito i luga o le suka o le toto ma le vave mafai ona gaosia le inisalini, lea e mafai ona maua i le faʻaaogaina o le pamu.

O le talaaga mo le faʻaaogaina o le insulin i le aso e mafai ona faʻapipiʻiina i manaoga o le faʻaaogaina o le pamu.

  • Faʻaitiitia le fua o le basal i le po e puipuia ai le toto maualalo toto.
  • O se faʻaopoopoga i le paluga o le basal i le po ina ia mafai ai ona teteʻe le toto maualuga.
  • Faʻateleina le fualaau ao lei oʻo i le po ina ia puipuia ai le maualuga o le toto suka ona o le osofia o taeao o le taeao o tagata matutua ma le tupulaga talavou.
  • I se faʻataʻitaʻiga muamua aʻo leʻi faia faʻamalositino masani, e pei o le taeao.

Faaiuga o le Basal Dose

O le manaʻomia mo le insalini basal e fesuisuiai ma le tagata ma le taimi o le aso. Ole fua ole basal mo se taimi patino e fuafuaina e ala i le anapogi ma suʻesuʻega taimi ole maualuga o le suka. Meaʻai ma bolus insulin e le tatau ona faʻatinoina i le taimi o le suʻega ma le itiiti ifo i le 4 itula ao lumanaʻi. Afai o le maualuga o le suka o le toto e fesuisuiaʻi i le taimi o le auiliiliga, e mafai ona suia le dose ole vai ina ia faateleina pe faaitiitia ai le tuuina atu o le inisalini ma faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka o le toto.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuafuaina o le taeao e manaʻomia mo le insalini basal, e tatau i se tagata ona faʻafefe le taeao. Mai le taimi e te ala ai, e tatau ona e fuaina le fua o lou kulukose toto i luma o le aoauli. O suiga i le toto kulukose o le toto e faʻaleagaina e ala i le fetuunaʻi o le dose o le basal taeao. O le faagasologa e toe faia mo le tele o aso, faatasi ai ma le taimi o le anapogi e suia seia oʻo i le 24-itula o le faʻasologa o talaʻaga e fausia lea e tumau ai le tumau o le toto toto toto maualuga. O le taimi lava e fetaui ai le dose ole basal i le manaomia o le insalini basal i luga o se manava gaogao, o le pamu o le a mafai ona fetuutuunai e faatea pe gaoioi meaʻai, mo se faataitaiga, moe umi i faaiuga o vaiaso pe faia foi taimi i aso o le vaiaso.

E tele mea e mafai ona suia ai le manaʻoga mo le inisalini ma manaʻomia ai se faʻavasegaga o le toto:

  • faʻaauauina pea o siama peta ina ua maeʻa le faʻamaʻiina o le maʻisuka ituaiga 1 ("tamaʻi pepe")
  • tuputupu aʻe tuputupu aʻe, aemaise lava i le taimi o le olaga tupu
  • tupe mama po o tupe leiloa
  • fualaau faasaina lea e aafia ai le lagona o le inisalini.
  • suiga i le 'ai, moe, poʻo le faʻamalositino
  • faʻaitiitia le pulea o le hyperglycemia
  • faʻalagolago i le taimi o le tausaga.

E tatau i le tagata faʻaoga ona logoina e le latou fomaʻi e uiga i le manaʻoga e fuafua le dose muamua ae leʻi amataina togafitiga ma le pamu. Laasaga le tumau o le basal Talu mai le inisalini basal e tuʻuina atu i le faiga o le inisalini vave, o lona aofaiga e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia pe a manaʻomia e faʻaaoga ai le fua ole taimi ole taimi. Faataitaiga o tulaga e aoga ai lenei mea:

  • I le umi o malaga i le taavale, pe a manaʻomia le inisalini ona o le leai o se gaioiga faaletino.
  • I le taimi ma pe a maeʻa faʻasalaga ma taʻaloga, pe a manaʻomia e le tino le inisalini.
  • I taimi o gasegase po o le taimi o le atuatuvale, pe a faaopoopo le manaoga basal ona o le tui o le inisalini.
  • I le i ai o ketones i le toto, pe a manaʻomia le insulin.
  • I le taimi o le faʻasologa, pe a manaʻomia se insulin sili.
Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o pamu insulin
  • Faʻamalo i le au faipisinisi le lipoti atu o se faʻaleleia atili o le lelei o le soifuaga faʻatusatusa i isi masini mo le faʻatagaina o le inisalini (e pei o se penisini). Ua sili atu le lelei o le ola na lipotia mai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini e faʻaaoga ai pamu.
  • O le faʻaaogaina o le inisalini e faia i le ultra-puupuu mo manaoga masani, e maua ai le saʻolotoga mai i se meaʻai ma se mea na manaʻomia i le taimi muamua e manaʻomia ai le puleaina o le toto suka i le faʻaaogaina o le insulin.
  • O le tele o tagata popoto e maua mai o le puleaina o tui o le inisalini mai le pamu e sili atu ona faigofie ma e le mafai ona maitauina nai lo le tui.
  • O pamu insulin e mafai ai ona e faʻauluina se sili atu le saʻo o le inisalini nai lo injections ma se tuila poʻo se peni. E fesoasoani lea i le sili atu ona pulea lelei le maualuga o le suka toto, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atinaʻe ni faʻafitauli faʻafitauli o le maʻisuka. O loʻo faʻamoemoeina e mafua ai le faʻaititia o tau e faʻapitoa i le tele o inisiua i aso taitasi.
  • O le tele o pamu "smart" i aso nei o loo i ai se "fesoasoani lagolago" e fuafua ai le tele o le inisalini manaomia, ma mafaufau i le fua faatatau o le carbohydrate, toto maualuga o le suka ma le inisalini malosi na tui muamua.
  • O pamu inisalini e mafai ona maua saʻo le inisalini e faʻaaoga ai faʻamatalaga e ala i le lisi o tala. I le tele o pamu inisalini, o lenei tala e mafai ona sii mai i se komepiuta ma tuʻuina atu o se kalafi e suʻeina ai tulaga.
  • Neuropathy o se maʻisuka ogaoga o le maʻisuka lea e puipuia i togafitiga masani. O loʻo i ai lipoti o le faʻaitiitia poʻo le faʻaaogaina atoa o le tiga o le neuropathic ona o le faʻaaogaina o pamu inisalini.
  • Galuega talu ai nei i le faʻaaogaina o pamu insulin mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaalia ai le tele o faʻaleleia i le HbA1c, galuega tau feusuaiga, ma le tiga o le neuropathic.

Le lelei o le faʻaaogaina o pamu insulin

  • O pamu insulin, faatanoa, ma afifi e sili atu ona taugata nai lo tui poʻo peni tui mo inisua o inisalini.

  • O pamu insulin e faʻaaogaina atili i le salafa o le lalolagi faʻafetai i:
  • faigofie i le puleaina ole inisalini insulin injections mo i latou o loʻo faʻaaogaina Inisalini Malosiaga Inisalini
  • faʻataʻitaʻiga saʻo o tamaʻi uʻamea, lea e taua mo pepe
  • faʻaauau le lagolago a fomaʻi ma kamupani inisiua ona o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o faʻafitauli umi
  • Faʻaleleia le siaki o le kulukose O mea fou e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le toto, o le mea lea o le faʻamaʻiina o tamatamailima ma se uila e itiiti ifo ma itiiti le tiga. O nei meafaifaʻatasiga e lagolagoina foi isi nofoaga faataitai mo le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, e mafua ai ona i ai ni faʻataʻitaʻiga e leai se faʻaletonu. E faia lenei mea mo le manaʻomia mo le tele o faʻataʻitaʻiga mai suka mai tagata pamu.
  • lagolagosua i se vaega o faʻataʻitaʻiga o le auala mo le fetuunaiga o le faʻaaogaina o pamu inisalini i taʻaloga (e aofia ai gaoioiga vai) ma faʻatinoga. Ole fesoasoani faʻapitoa i vaega o maʻi ma tusi. O le pamu e mafai ai ona e faʻapipiʻi faʻatasi le insulin mai le pamu ma se insulin ole vaega ole insulin, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Lantus ma Levemir. O lenei metotia ua lauiloa o le No-attached mode.

  • toe inisalini: E faʻatatau i le taimi ma le aofaiga o le fusi mulimuli, o le polokalame o pamu e fuaina ai le inisalini o loʻo totoe i totonu o le toto ma faʻaalia ai le taua i le faʻaaliga. O lenei mea e faʻatautaia ai le faʻagasologa o le faʻaaogaina o se ulu fou ao lei oʻo le malosi o bolus talu ai, ma fesoasoani ai i le tagata faʻaaoga e aloese mai le totogi o le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le talafeagai
  • bolus calculators: O le polokalama pamu e fesoasoani ia te oe e fuafua ai le fualaau mo lou isi insulin bolus. O le tagata ulufale e ulufale i le kalama o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaumatia, ma o se "fesoasoani" faapitoa e faʻavasega le iunite manaʻomia ole inisalini. I lenei tulaga, o le kulukose mulimuli o le glucose ma le inisalini o totoe o loʻo amanaia ma o le sili ona lelei o le inisalini e ofoina, lea e faʻamaonia ma ulufale mai e le tagata faʻaaoga
  • faʻalogo masani: O le pamu e mafai ona suʻe ni gaioiga eseese i le gasologa o le aso ma faʻamaonia le tagata faʻapitoa pe a fai e le o faʻatinoina le mea na faʻatali. Faataitaiga o taga: o se bolus na misia ao lei faia le malologa, se suega misia mo le kulukose toto, o se suʻega fou mo le kulukose toto 15 minute i le maea ai o le maualalo o le suʻega o le kulukose toto, ma isi. Ala faʻapitoa e faʻapitoa mo tagata taʻitasi
  • fesootaiga ma se komepiuta patino: talu mai le vaitau o le 1990, o le tele o pamu e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se PC e pulea ma tusitusi pamu ma / poʻo le maua o faʻamaumauga mai le pamu.O lenei mea e faigofie ai le puʻeina o faʻamatalaga ma tuʻuina atu faʻatasi ma polokalame o le puleaina o le maʻisuka.

Pamu insulin: o le a?

Ina ia amata auiliili auiliili o lenei lomiga e tatau ona tuusao mai i foliga o lenei masini. O le pamu o le insulin o se masini faapitoa e maua ai se hormone e tusa ai ma se algorithm ua tuʻuina mai. O lona uiga faapitoa o le faʻaauauina pea o le vailaʻau.

O le masini e aofia ai le 3 vaega:

  • tuusao i le pamu (i luga / i totonu o le taʻaloga ma tuʻuina se vaega mo maa),
  • inisalini reservoir (e mafai ona suia)
  • faʻasologa faʻasolo (e aofia ai: cannula - ua faʻaopopoina i lalo o le paʻu: o le tele o tui e faʻaaogaina ai le vailaʻau).

O nei meafaigaluega e le gata ina tuʻuina atu ai le tino i le homone, ae e otometi foi le siakiina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le mea lea, i le isi itu, e mafai ai ona ia maua le aofaiga o le inisalini lea e manaʻomia nei.

O le mea moni, o le tui o le insulin e faʻaaogaina ai galuega faʻapitoa. E aofia ai mo lenei mafuaʻaga, o tagata gasegase maua i le maʻisuka e faʻaalia lelei le faʻaogaina o le masini pe a faʻatusatusa i le faʻaogaina o tui. O lea e tatau ona e mafaufau i le lelei o lenei masini.

Muamua, o le toʻatele o tagata gasegase e fai mai latou te matua faʻaleleia atili le lelei o le olaga pe a uma ona sui atu i se pamu insulin. E aofia ai lenei mea i mea e 3. Muamua, o se tagata e iai ia meafaigaluega e le manaʻomia ona mataʻituina ma le mataʻituina le faʻaogaina o le elemene. Ua lava mo ia na o le faatumuina o le tane i le taimi pe suia i se mea fou.

Lona lua, talu ai ona o le faʻamautuina o le kulūkose maualuga, o le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga talafeagai e faʻaitiitia. E tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai, o le a fuafua e le pamu le mea lea ona tuʻuina atu lea o le tino i le aofaiga tonu ole inisalini.

Lona tolu, o le masini e maua ai le tino ma le homone puupuu e fetaui lelei.

E sili atu ona aʻafia e le tino, ma o le mea lea e le afaina ai aʻafiaga. O le pamu e na o le pau lava lea o le tali lelei mo se faʻalavelave o le maʻisuka e pei o le neuropathy. E mafai ona atiaʻe ma le tuiina o le inisalini i totonu o le tino.

Pe a suia le pulega o le hormones faatasi ai ma le fesoasoani a se pamu, e mataituina se faaitiitia tele o faaaliga o le neuropathy, ma i nisi tulaga o lagona tiga e mafai ona mou atoa atu.

Lua - e manaʻomia e le tagata maʻi ona mulimulitai i tulafono faʻapitoa pe a ofuina. O le mea lea e puipuia ai faʻalavelave faʻaleagaina le masini.

Lona tolu, e mafai e le eletise eletise ona paʻu. Ae ui i lea, o le tulaga o le mulimuli e le maualuga tele.

O faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o ia ituaiga masini e i ai se faiga o suʻega a le tagata lava ia e suʻesuʻeina ai pea le tulaga o vaega. I nisi masini, o se isi komipiuta faʻaaogaina ua fausia i totonu mo lenei faʻamoemoe.

Aotelega o ituaiga lauiloa o le maʻisuka ma a latou galuega

E tele ituaiga o pamu e maua mo le faʻatau. Ona o lenei mea, o se tagata gasegase e manaomia se ituaiga masini e mafai ona leiloa i ni ituaiga ituaiga eseese. Ina ia faia se filifiliga, e mafai ona e mafaufau i filifiliga e 4 sili ona lauiloa.

Omnipod o se masini e ese i le leai o ni masini. O se faiga faʻapipiʻi. O lenei mea e maua ai le saolotoga tele o le gaioiga. Ma o le a le mea e sili atu ona taua - o le tane e puipuia mai le susu, o lea e mafai ai foʻi ona e taʻele.

Faʻatautaia le faʻaogaina e ala i se vaʻa mamao ese ma se mata. E le gata i lea, e mafai e le masini ona maua faʻamatalaga e uiga i le gaioiga o le suka i le taimi nei ma faʻasaoina faʻamatalaga talafeagai mo lona suʻesuʻeina mulimuli ane.

Medtronic MiniMed Paradigm MMT-754

O le isi masini MMT-754 o se tasi o faʻataʻitaʻiga lauiloa mai Medtronic. E faia i foliga o se pager. O le pamu ei ai se tamai LCD mata e faʻaalia ai faʻamatalaga taua.

E le pei o Omnipod, o lenei masini e tasi le lima. E maua ai le inisalini mai le faatanoa. O faʻamatalaga o le aofaiga o loʻo i ai nei o le kulukose, i le isi itu, e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻaleleia. Mo lenei mea, o se masini faʻapitoa e faʻapitoa ona fesoʻotaʻi ma le tino.

Accu-Chek Agaga Combo

Accu-Chek Spirit Combo - tutusa ma le MMT-754, ae o loʻo i ai se mamao mamao e fesootai ma le pamu e ala i le Bluetooth. Faʻaaogaina, e mafai ona e suʻeina le inumaga o le inisalini e aunoa ma le aveeseina o le masini autu.

E pei o meafaigaluega muamua meafaigaluega, o le tasi e mafai ona taina. Faafetai ia te ia, e mafai e se tagata ona matamata i faamatalaga e uiga i le inisalini ma le malosi o le suka i suiga i le 6 aso talu ai.

Dana Diabecare IIS

Dana Diabecare IIS o se isi masini faʻaalia. E puipuia mai le susu ma vai. Ua fai mai le kamupanī faʻapea o lenei pamu e mafai ona e lele i le loloto o le 2.4 mita e aunoa ma se afaina i le eletise.

Ua fausia se calculator i totonu, e mafai ai ona e fuafua le aofaʻi o le inisalini e faʻatatau e faʻatatau i le aofaʻi ma uiga o mea taumafa taumafa.

O le a le tele o le tau o le insulin pump: tau i atunuu eseese

O le tau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga. O lea, mo se faataitaiga, o le MINIMED 640G ua faʻatau atu mo le 230,000.

Pe a liua i le o Belarusian rubles, o le tau o se pusa insulin e amata mai le 2500-2800. I totonu o Iukureini, i le isi itu, o ia ituaiga masini ua faatauina i le tau e 23,000 hryvnia.

O le tau o le pusa insulin e faalagolago tele lava i le mamanu o foliga, galuega, ma le saogalemu o le masini ma lona gaosi oloa.

E mafai e se maʻisuka ona i ai se masini e leai se totogi?

I Rusia, e tolu iugafono: Nu. 2762-P ma le Nu. 1273 mai le Malo ma le No. 930n mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

E tusa ai ma i latou, o tagata gasegase maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e faʻalagolago ai i le mauaina saoloto o masini o loʻo fesiligia.

Ae o le tele o fomaʻi latou te le iloa e uiga i lenei mea poʻo le le manaʻo foi e faʻamaʻa ma pepa ina ia maua ai e le tagata maʻi se pamu insulin i le tau o le setete. O le mea lea, e fautuaina e sau i le faʻafeiloaʻiga ma tusiga o nei pepa.

Afai e teena pea e le fomaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Soifua Maloloina i le lotoifale, ma afai e le fesoasoani, ona tuusao saʻo lea i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. Pe afai o le teenaina na maua i soo se tulaga, e tatau ona tuʻuina atu se tusi talosaga i le ofisa o le loia moliaga i le nofoaga e nofo ai.

Vitio faʻatalanoa

O le a le tele o le tau o le insulin ma le auala e filifili saʻo ai:

O le pumpulin insulin o se masini lea e le gata e faigofie ona faʻaoga, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le soifua maloloina o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, e fautuaina e maua mo le toetoe o maʻisuka uma lava.

Pau lava le mea e mafai ona taofia ai oe mai le faʻatau mai o lona tau maualuga. Ae, e pei ona taʻua i luga, i Rusia e mafai ona maua le masini e aofia ai le leai o se totogi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O faʻamanuiaga

O le suka o le insulin i le maʻisuka ei ai mea lelei i luga o le puleaina o le inisalini mai se tui. O mea taua nei:

  1. O le masini e faʻatautaia taʻitoʻatasi e faalagolago i manaoga o le tino.
  2. E leai se manaʻoga e tuʻuina atu i taimi uma ni inisiua.
  3. O le fausiaina o totonu o le glucometer e mafai ai ona faʻaaogaina le suka.
  4. O le masini masini faamaumauga glucose.

Aʻo faʻapipiʻi le masini, e maua e le tino ia tui talafeagai o le inisalini i se taimi tatau ma aunoa ma ni taumafaiga faaopoopo. E laʻititi ma faigofie ona ave. Afai e manaʻomia, e mafai ona tape le faʻaaliga o le inisalini mo se vaitaimi.

E tatau i matua ona faʻatauina se pamu insulin mo tamaiti. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le pulea o le puleaina o fualaau faasaina ma faasaoina ai le tamaitiiti mai tui faifai pea.

O fea e faʻatau ai se pamu insulin mo maʻisuka

I le DiaChek social store, e mafai ona e faatauina mai masini mai ni tagata gaosi se lua:

E iai foʻi mea faʻapitoa ma sapalai e manaʻomia mo a latou galuega. Matou te ofoina atu le tuʻuina atu i Moscow, St. Petersburg ma Russia atoa.

O le tau o le siakiina o le insulin i le glucose e faalagolago ile mamanu ma masini. E i ai a matou polokalama faʻatau-i totonu. E tusa ai ma lenei polokalame, e mafai ona e liliu i le masini tuai ma maua se faʻaitiitiga i le faʻatauina o se mea fou.

E faʻapefea ona galue le pamu o le insulin?

E maua e le masini ni vaega laiti o le inisalini i le auala lava e tasi e masani ai le tino o le tagata: o se faʻaoga faifaipea i le ao ma le po (insaline basal), faʻaopoopo i se fualaau faʻapitoa i le taimi o taumafataga (bolus dose), lea e manaʻomia ai le faʻaalu o le maualuga o le toto i le taimi meaʻai taumafa. E mafai e le tagata faʻaaogā ona faʻapipiʻi le pamu mo se fualaʻau basal ma le bolus e faʻapipiʻi ai le tele o le gaʻo mai meaʻai.

O le faʻaaogaina o le pamu insulin e faigofie lava: e faʻapipiʻi e le tagata faʻapipiʻi i luga o le tino ma se faʻasolosolo faʻasolosolo (o se mea manifinifi lamolemole ma se nila poʻo se tamai mea faʻaaogaina o se taifau e fetaui ma lalo o le paʻu). O le pamu e mafai ona faʻaosoina i luga o le manava, kululu, poʻo le ogavae (nofoaga faʻapipiʻi).

Faamanuiaga o se pamu insulin:

  • O le pamu e mafai ai e le tagata faʻapipiʻi ona taʻitaʻia se olaga e sili atu ona saoloto ma le toʻa, e aunoa ma le popole e uiga i le faia soo o le inisalini, e pei foi o le faʻasologa o tui inisalini.
  • E mafai ona filifili le masini e fuafua i luga o le fausiaina (mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata lautele ma tele le tino, mo tamaiti).
  • E sili atu le faigofie mo le tagata faʻaaogaina le fuafuaina o mataupu tau galuega, taumafataga, malaga ma e oʻo lava i taʻaloga.

O se tulaga taua pe a faʻaaogaina le pumpulin insulin o lona sui masani lea (i le 3-4 aso, e fuafua i le ata). Afai e te manaʻo e faʻatau togafitiga faafomaʻi faʻamaonia i tau taugofie, saili mo se mea talafeagai i le faleoloa o le Maʻisuka Manaʻo.

Tuua Lau Faamatalaga