Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

E pei ona e iloa, o le moe e toetoe lava o le tasi vaetolu o le olaga o se tagata, o le mea lea, o ona faʻalavelave e maua i le silia ma le afa o tagata soifua. Faʻatasi ai ma lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tutusa uma lava tagata matutua ma tamaiti. E tusa ai ma fomaʻi, o tagata faʻaonapo nei latou te le lava le gauai atu i mataupu o le moe atoa, ae peitai o le ki lea i le soifua maloloina.

O tagata e maua i le maʻisuka latou te pagatia foʻi mai le faʻalavelave moe. I le taimi lava e tasi, o le tausisia o le malologa ma le moe o se tasi lea o meafaigaluega autu e mafai ai e oe ona pulea le faʻamaʻi ina ia aloese ai mai faigata ogaoga.

E tusa ai ma taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega, sa maua e saienitisi mai Falani, Kanata, Peretania ma Tenimaka e faʻalavelave le moe ma le maʻisuka, maualuga le toto suka ma insulin e fesoʻotaʻi vavalalata, talu ai o loʻo pulea i latou e le gutu tutusa. O le mea aupito sili ona taua, o faʻafitauli moe e maua e le maʻisuka ma le tele o mamafa ma faʻafitauli o le cardiovascular system.

E pei ona e iloa, o le hormone e taʻua o le inisalini, ona o le le lava po o le leai foi o le faʻamalosi lea e faʻaalia ai le maʻisuka, ua gaosia e le tino o le tagata i ni atopa eseese i se taimi patino o le aso. Na maua ai o le tagata solitulafono o se fesuiaiga i le gene, lea e le gata ina afaina ai le vevesi o le moe, ae e faaosofia foi le faateleina o le kulukose plasma.

Na faia le suʻega i luga o le faitau afe o tagata volenitia, o ē sa i ai le maʻisuka ma le tino maloloina o tagata. O le mamanu o le fesuiaiga o le gutu e nafa ma mea e maua ai le gaʻo ma mafua ai le faateleina o le suka i totonu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka, o le le mautonu e mafua tonu lava i nei tulaga.

E masani lava ei ai tulaga e manino lelei ai le gasegase i fautuaga uma a fomaʻi, mulimuli i se meaai faapitoa, ae peitai, e le aoga le faʻaitiitia o le mamafa ma faʻavasega le kulūkose. E tatau ona e iloa o le mafuaʻaga o mea uma e le gata o le maʻisuka, ae o le moe, o loʻo taʻua foi o le apnea.

Na faia e le au amonoma se faasologa o suesuega na faaalia ai e 36% o le maʻisuka e afaina mai aafiaga o lenei maʻi. I le isi itu, o le aʻoga o le aoauli ua avea ma mafuaaga e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le inisalini, e pei o le faʻafitauli o siama i le hormone.

E le gata i lea, o le le lava o le moe e afaina ai foi le fua o le pala, e oo lava i meaai e sili ona mamafa e masani ona le fesoasoani e aveesea le mamafa. Ae peitai, o le togafitiga ma le togafitia o le apnea e faigofie. O le faʻaʻauʻau autu o le maʻi o loʻo galo, faʻapea foi le taofi o lou manava i se miti mo le sefulu sekone pe sili atu foi.

O faʻapogai autu o le apnea o:

  • fafagu soo
  • oso i luga o le taeao i le toto maualuga, faatasi ai ma taimi masani o le ulu tiga, lea e mou atu ia i latou lava e aunoa ma le faaaogaina o vailaʻau,
  • leai se mea, moe papaʻu ma, o se taunuuga, moe i le ao,
  • afu o le po, poloka poloka ma arrhythmias, fulafula poʻo le fusi,
  • o le urination o le po e sili atu i le lua taimi i le po,
  • leai se aoga, leai se aoga,
  • faateleina le kulukose o le toto
  • osofaʻi ma fatu fatuga i le vaveao.

Ae ina ia mafai ai e le suʻesuʻega ona sili atu le saʻo, e tatau ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi, ma o le a mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia saʻo togafitiga. I se taimi puupuu, o le maʻisuka e mafai, faatasi ai ma le fesoasoani o le togafitiga talafeagai, sili ai le maualuga o le kulukose o le plasma ma toese ai le mamafa.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻamaonia saʻo le faafitauli. O suʻega nei e faia e faʻamaonia ai le manava o le maʻisuka:

  1. suesuega lautele o le toto ma le suka,
  2. hemoglobin glyc,
  3. o le suʻeina o le toto mo hormones e maua mai i le thyroid gland, o le suʻesuʻeina o meaola mo le gaosini, ourea ma le palatini, faʻapea foʻi le fusi o lipid,
  4. suʻesuʻega urine mo le albumin ma le suega a Reberg.

Aʻo amata ona faʻaalia e le tagata maʻi aso o faailoga o le apnea, e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga vave. O maʻi o le maʻi suka e tatau ona togafitia lelei. Muamua, o le tagata maʻi e tatau ona suia lana lava ala o le ola:

  • lafoaia atoatoa amioga leaga,
  • mulimuli i se taumafataga o le maualalo o le kalama-maualuga,
  • maua faʻamalositino masani faʻamalositino i tamai atumaga,
  • afai e tele le mamafa o le mamafa, e tatau ona faʻaititia e le itiiti ifo i le sefulu pasene.

O togafitiga faʻapitoa foi e faʻafeiloaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maʻi se tagata maʻi mai le apnea i lona tua, e tatau ona e moe i ona tafatafa.

O nei metotia uma e mafai ona mulimulitaʻia e aunoa ma le tele o taumafaiga a le tagata maʻi ma aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Lagona atuatuvale ma le maʻisuka

O le DM e aʻafia ai neʻa launiu, o le mea lea e mamafa ai le tulaga o pito i lalo ifo. E faigata tele i le tagata maʻi ona savali, o ona vae e tigaina i taimi uma. Ina ia taofi ia faailoga, e tatau ona e ave ni moli. A leai se vailaʻau, o le maʻi suka e le mafai ona moe. I le aluga o taimi, ua tupu ai le tagofia o mea ua fai ma vaisu ma e manaʻomia e le tino le faʻaaogaina o vailaʻau malosi. Mai tiga ogaoga ma le paʻu o pito, o le maʻisuka e leʻo moe lelei.

Paʻu ma le maʻisuka

O le atuatuvale e afaina ai le tino o le tagata. I totonu, popole, o le vevesi ua faateleina. O le maʻisuka, ma le iloa e uiga i le maʻi, e le o taimi uma e iloa ai lenei mea o se mea moni na tupu. E faigata ia te ia ona iloa o loʻo ia te ia se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. Ae o le lelei o le lelei ma le teena o le tele o fiafiaga e mafua ai le atuatuvale. O le moe i le atuatuvale o se taunuuga o mafaufauga le lelei. O le aveina o vailaau faʻasaina o le a fesoasoani e taulima ai le atuatuvale, ma fualaau momoe ma le le mautonu.

Sugar level

I le oso ai i le kulūkose, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma faʻamaʻiina fualaau.

I le maualuga o le toto, o le moe e popole ma papaʻu.

I le maualuga maualuga o suka, o le tagata maʻi e faitio i le fia inu i le aso atoa, o se taunuuga - o le masani ona faia. O le moe e faʻalavelaveina, e faʻapuupuʻu, papaʻu. I le maualalo o le suka toto, e tupu foi le le mautonu. O le moe e tumau pea le popole, pupuu, papaʻu, moe moe, ona o le maualalo o le kulukose, o le faiʻai e faʻaalia pea lenei mea. O le tagata maʻi e mafatia i le fiaaai, o le mea lea, e le moe lelei o ia.

Apnea mo le maʻisuka

O le taofia o gaioiga mimiti i se miti ma le maʻisuka e taua o le apnea. Pe a malolo musele ma le tino, e goto ifo le laulau i totonu o le manava ma poloka ai. Mo se taimi pupuu, o le maʻisuka taofi manava. Apia i maʻi e aulia mai le 10 sekone i le 1 minute. Pe a manava le manava, o tino i totonu o le tino o le tagata, ae maise lava, o le popolega, e mamafa ona o le pa'ū i le maualuga o le okesene i totonu o le toto. I le taimi lea, toe fai le faiʻai, lagona lagona le mautonu, ma toe manava. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli faigata o le maʻisuka, o na taofi e mafai ona oʻo i le 50 i le po. E mafai ona taofi le manava i le maʻisuka oe e faigofie ona galu, mamafa tele ma pe afai o le maʻi na mamafa i isi maʻi gasegase (bronchial asthma). Afai e te manumalo i le apnea, ona vave loa lea ona taofia isi faafitauli. O se tagata gasegase i apnea e:

  • Faʻasalaga faʻafuaseʻi i le po po o se faʻalavelave, moe le mautonu.
  • E masani ona osooso i le toto, vevela. E tele taimi e tupu ai lenei mea i le taeao, ae e le manaʻomia vailaau e faʻaleleia ai le faafitauli.
  • Moega momoe i le ao.
  • Ole sosolo malosi i le po, arrhythmia, fagu, po o le tatu.
  • Faʻalavelave mai le faia soo.

O aʻafiaga ono ono aʻafia ai i ia tuutuuga o:

Le aʻafiaga o le faʻavevesi o le moe i luga o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka

I le faaiuga o le aso, o le tino o le tagata ua faʻalauteleina le tele o le melatonin. O lenei hormone e saunia ai sela mo le moe. Pe a momoe se tasi, o le faagasologa o le olaga e faasolosolo malie, e fuaina. O le hormone e faʻaititia ai le manava insulin. E tatau ona tuʻuina atu le glucose i sulu i totonu o se lapisi i le taimi o le moe. Faatasi ai ma se faaitiitia i le gaosiga o le melatonin, pe a tatau ona malolo, ae o le maʻi e le moe lelei, o le insulin o loʻo faʻapipiʻiina i le masani masani. O le le mautonu o le siama i le inisalini e amata ona amataina. E mafua mai lenei i le alualu i luma o le maʻisuka. E le gata i lea, o le a sili atu ona faigata ile maʻisuka e pulea ai le suka ma tagofia ai faʻafitauli o le maʻi.

Mafuaaga o le Maʻi i le Maʻisuka

Le tele o le moe maloloina e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E mafua ona o le mamafa, o le moe e faʻalavelave ona o le faaletonu o le manava o le tino. O le tino o le tagata maʻi e nofouta i suiga uma i fafo, o le mea lea o le vaʻavaʻaʻi poʻo le vaʻaia e mafai ona aʻafia ai le lelei o le moe. O le isi mafuaaga o se lagona le mautonu, o tagata e maua i le suka suka e le masani ai i le le mautonu, neurosis ma le atuatuvale - o nei mea uma e afaina ai le tino ma e mafua ai ona le mautonu. E masani ona masani ai le gasegase (enuresis) i le va o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea e mafua ai ona fafagu i taimi uma.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O se vaega o saienitisi mai Falani i le taimi o suʻesuʻega na maua ai se sootaga tuusaʻo i le va o le tigā ma le maʻisuka, aʻo latou foliga mai e sili atu i le tasi le gene. O sea sailiga o le a fesoasoani i le sailia o fofo fou i togafitiga o le maʻi.

Faʻaiʻuga

O le moe o se tasi lea o vaega o le masani ai o le tino o le tino. Faatasi ai ma le toesea po o le solia, o le gaioiga faaletino ma le ola o tulaga faatonuina e faasolo ina leaga. I le maʻisuka, o le leai o se moe e afaina ai le faateleina o le suka toto e tusa lava pe mulimuli uma faatonuga a le fomaʻi. O faʻalavelave o le le mautonu e mafai ona:

Maʻisuka Iniseti Iniseti

O le tele o vaifofo mo le le mautonu e te mafaufau ai i le sao o le filifiliga na faia. E tatau ona malamalama o le masini o le faatosinaga e tutusa mo tagata uma. O le mea galue malosi e aʻafia ai lagona o le faiʻai, ma faʻagesegese ai lana galuega. E aluese le atuatuvale, malolo, ma ua moe le tagata. Togafitiga e mafai ona lua ituaiga: amioga ma fualaau faasaina.

Fautuaga lautele

E tele fautuaga o le a fesoasoani e aveesea ai le le lava o le moe ma faʻavae ai se uati ola:

  • Le atiaeina o se pulega tumau o le aso.
  • Savaliga sili atu, aemaise lava, i se tausaga fou.
  • Ia auai i gaoioiga faaletino mafai.
  • Fai le 'aiga o le afiafi 2 itula ao lei momoe.
  • Faʻasala le potu moe ae leʻi alu i le moega.
  • Faitau se tusi, matamata i ata tifaga. O lenei mea o le a fesoasoani e malolo.
Toe foʻi i le laulau o mea

Lisi o fualaau momoe mo le le mautonu i le maʻisuka

Eseesega i le va o sauniuniga malosi, ma le malamalama.

O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa o Melaxen. O le melatonin galue malosi e nafa ma le faʻatonutonuina o le alaga ma le moe, e taua foi o le "hormone moe". O le tuufaatasiga e aofia ai mea e masani ai, pe a uma ona leai ni faʻasalaga mo avetaavale o taavale, e le mafua ai le le mautonu. Faʻaalia i se gaioiga vave, ae o le mea sili ona le lelei o le tau maualuga ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O loʻo fulafula mai i le tino ma mea e afaina ai.

"Doxylamine succinate" o le vaega malosi lea o fualaau moe. O se meafaigaluega faigofie lea ua faʻamoemoeina mo le faigofie faigofie o le le lava, lea na tulaʻi mai pe a suia le taimi faʻatulagaina o le taimi po o le po. O loʻo iai le fualaau faasaina ma fuafua mo tagata soifua maloloina. I luga o le maketi ei ai se vailaʻau malosi - Andante. E na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e le fomaʻi mo le vaivai ma le vaivai le tumau. E tuʻuina atu i tagata ua matutua, ae i se laʻititi laʻititi. O le faʻaogaina o tupe - maualuga le tau.

O a mea e faia e tagata maʻisuka?

O le momoe o le moe i le maʻisuka o se faafitauli ogaoga. O le a mafai ona togafitia maʻi le mautonu pe afai e te faʻafetaia le faafitauli i se mea faigata. O se fomai o le a fesoasoani ia te oe e faatonu togafitiga. Ina ia fuafuaina le apnea o le tagata maʻi, o le ae manaʻomia ni suʻega (suʻega toto ma urine, mo le toto kulukose, hemoglobin i le toto, hormonal, biochimique) ma faʻataʻitaʻiga (Reberg test). O le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaumatiaina o amio leaga, o le suiga i meaʻai ma le mataʻituina o fesuiaiga o le mamafa e faʻaitiitia ai le gaʻo.

O maʻi o le maʻisuka o le a le alualu i luma pe ae alu e moe i luma o le 22 i le taeao. E oʻo i le 18 itula e faʻatagaina ai ona 'ai meaai, o le manava e valavalaina ai meaʻai ao leʻi moe. Afai e le mafai ona moe, e fautuaina e ave fualaau momoe e faatagaina i le maʻisuka, mo se faataitaiga, Melaxen. O le vailaʻau oona, e vave ona gauai ma e le afaina i le tagata maʻi. O le faʻaaogaina o "Donormila" ma le "Andante" e faatagaina, ae le silia le 1 pc. i le taimi. O fualaau momoe e vaevaeina i vailaʻau faʻamaʻi ma luga-o-counter. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻaleaga - "Valocordin", "Corvalol" poʻo Valerian. Tago lelei i fualaau oona 1-2 itula aʻo lei moe.

E taua le manatuaina e le mafai ona e aveina fualaau momoe i le taimi lava e tasi ma le maʻisuka.

E taua mo le maʻisuka e faʻafetaui meaʻai. Faʻesea mea taumafa, oona, suamalie. E taua mo le tagata maʻi ona tausia le maualuga o le suka i lalo o le pule. I le afiafi e lelei tele le savali i luga o le auala. O le ea fou o le a faʻamalosia ai le toto i le okesene. O le potu e tatau ona faʻasalaga ao lei moe. E le mafai ona e matamata i polokalama ma ata tifaga ma le fiafia, ae le fautuaina oe e faʻalogo i musika toʻa ma musika, o leo o le natura, e faʻatutuina ai le faʻalavelave mo le malologa.

Mafuaʻaga o le moe i le maʻi suka


O le fausaga o le moe i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tele naua foliga. O maʻi suka e mafai ona ala i luga i le tasi po seia oʻo i le 15 taimi, aʻo latou feagai ma le fiaai ma le tiga o le ulu.

O le mafuaaga autu o le paga o le moe i le maʻisuka o le hypoglycemia. O se taunuuga o lenei maʻi, o le tino, e aofia ai le faiʻai, e le maua le aofaʻiga manaʻomia o le kulukose. O lenei mea moni e soli ai le galue masani o totoga i totonu ma taitai atu ai i le toilalo. O tulaga faʻaleagaina e afaina ai le moe a se tagata i le po, o loʻo ia te ia ni faʻalavelave moe:

  • moe malulu
  • faʻavevesi faʻafuaseʻi,
  • soona inu tele
  • moe loloto ma fafagu faafuaseʻi,
  • fia inu i se tagata i le po
  • Faʻataʻi mai o le taeao
  • moe i le moe (faʻailoga o le manava).

O se tagata e maua i le maʻisuka e masani ona oʻo i le atuatuvale ma le atuatuvale, lea e mafua ai foi le faʻalavelave moe. O le le lava o le malologa e taʻitaʻia ai i isi faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le le lava o le moe, i le isi itu, e mafai ona faafaigata ai le ala o le maʻisuka. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e manaʻomia le faʻatinoga o fuafuaga e faʻamoemoe i le faʻatulagaina o se moe lelei.

O le maʻisuka e aafia ai le fausiaina o le moe o le tagata i le tele o auala. Le lava le moe e mafai ona aafia ai le kulukose ma le insulin. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto suka. O le mea lea, o le le lava o le moe e ono mafua ai le alualu i luma o le faamai.

Moega o le moe: Faʻatatau ma Taunuuga

Le tele o le moe maloloina e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E mafua ona o le mamafa, o le moe e faʻalavelave ona o le faaletonu o le manava o le tino. O le tino o le tagata maʻi e nofouta i suiga uma i fafo, o le mea lea o le vaʻavaʻaʻi poʻo le vaʻaia e mafai ona aʻafia ai le lelei o le moe.

O le isi mafuaaga o se lagona le mautonu, o tagata e maua i le suka suka e le masani ai i le le mautonu, neurosis ma le atuatuvale - o nei mea uma e afaina ai le tino ma e mafua ai ona le mautonu.E masani ona masani ai le gasegase (enuresis) i le va o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea e mafua ai ona fafagu i taimi uma.

Le lava le moe, e le gata i le maʻisuka ma tagata gasegase e aunoa ma lenei faʻamaʻi, e mafai ona mafua mai i mafaufauga ma mafaufauga.

O le solia o le po e masani lava ona tupu i tagata matutua.

Muamua lava, e tatau ona amanaʻia le matua tausaga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tupulaga talavou le itiiti ifo ma le 8 itula mo se moe maloloina.

O le matua o le tino e faaitiitia ai le umi o le malologa o le po: tagata 40-60 tausaga le moe i le tusa o le 6-7 itula, ma matua matua - e oo atu i le 5 itula i le aso. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitiga i le vaega o le moe umi, lea e tatau ona sili atu le vave, faʻamaumauga mo le 75% o le aofaʻiga o le moe, ma e masani lava ona ala mai tagata maʻi i le ogatotonu o le po.

Faʻamatalaga mai fafo e mafai ona puipuia se tagata mai le lava o le moe o:

  • eseese leo
  • sosolo mai le paaga
  • vevela ma vevela i totonu o le ea,
  • laititi vaivai po o se palanikeke mamafa,
  • taumafataga tele ao lei alu i le moega.

Faatasi ai ma mea e mafua mai i le mafaufau e mafua ai le le mautonu o le po, o mea nei e iloga:

  1. Suiga o nofoaga e nonofo ai poʻo isi faʻafitauli.
  2. Mafaufauga o le mafaufau (faʻavauvau, atuatuvale, faʻaleagaina, vaisu i ava malosi ma vailaʻau).
  3. Faʻasolosolo lauroid.
  4. Lae timu poʻo le tale.
  5. Po o le po.
  6. Paga o tupuaga eseese.
  7. Paʻi Parkinson.
  8. Moe moe Apiane.
  9. Faʻailogaina o le faʻaleleia o le tino ma le cardiovascular system.
  10. Soifuaga masani.
  11. Low glucose (faʻasolosolo o le hypoglycemia).

O le ita tele o le popole popole popolega e mafua ai le faateleina o le toto ma le faateleina o le fatu fatu. Ona o lea mea, o le tagata maʻi ua ita ma le mautonu. E le gata i lea, o le moe le maloloina e mafua ai taunuuga nei:

  • faaitiitia o puipuiga a le tino,
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • talatalanoa ma le toe manatuaina,
  • maualuga le lamatia o le atiaeina o tachycardia ma isi faamaʻi fatu,
  • atinae faatupulaia,
  • mamafa tele
  • tiga, gaogao ma le le mautonu le muscle vavae (tremor).

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le siʻomaga e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia. O le mea lea, e tatau ona e le gata ina faʻaumatia le faailoga, ae ia vaʻai foi mo aʻa o le faafitauli.

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le gasegase o le kulukose i totonu o sela. O se taunuuga, o le tino ua pagatia mai le fiaai fiaai. E avea lenei mea ma pogai o faʻalavelave moe i le maʻisuka.

O le fausaga o le moe i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tele naua foliga. O maʻi suka e mafai ona ala i luga i le tasi po seia oʻo i le 15 taimi, aʻo latou feagai ma le fiaai ma le tiga o le ulu.

O le mafuaaga autu o le paga o le moe i le maʻisuka o le hypoglycemia. O se taunuuga o lenei maʻi, o le tino, e aofia ai le faiʻai, e le maua le aofaʻiga manaʻomia o le kulukose. O lenei mea moni e soli ai le galue masani o totoga i totonu ma taitai atu ai i le toilalo.

  • moe malulu
  • faʻavevesi faʻafuaseʻi,
  • soona inu tele
  • moe loloto ma fafagu faafuaseʻi,
  • fia inu i se tagata i le po
  • Faʻataʻi mai o le taeao
  • moe i le moe (faʻailoga o le manava).

O se tagata e maua i le maʻisuka e masani ona oʻo i le atuatuvale ma le atuatuvale, lea e mafua ai foi le faʻalavelave moe. O le le lava o le malologa e taʻitaʻia ai i isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le maʻisuka e aafia ai le fausiaina o le moe o le tagata i le tele o auala. Le lava le moe e mafai ona aafia ai le kulukose ma le insulin. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto suka. O le mea lea, o le le lava o le moe e ono mafua ai le alualu i luma o le faamai.

E i ai metotia o le a mafai ai e tagata ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka e foia ai le faafitauli e fesootaʻi ma le moe. Mo lenei, auala talafeagai e talafeagai. O le faʻaaogaina o fualaau moe e matua le manaʻomia.

Muamua lava, e tatau ona matauina le tulafono o le aso ma alu i le moega i le taimi e tasi. Aua e te alu i le moega e tuai tele, o le moe e le tatau ona sili atu i le 22 itula. O le tietie i luga e lelei foi i le taimi e tasi.

O le mea lona lua e fai o le teena lea o le tuai o le 'aiga o le afiafi. O le meaai mulimuli e tatau ona faia i le fa itula aʻo lei alu i le moega. Ma, e moni, o le 'aiga o le afiafi e le tatau ona aofia ai meainu suamalie e pei o le lauti malosi poʻo le kofe.

O le potumoe e tatau ona lelei lelei aʻo lei moe. Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e taʻele, faamama avega, e mafai ona e faʻalogologo i musika malu. E sili atu le le faitauina o le moe i luga o lau telefoni poʻo lau laulau poʻo matamata TV.

O le moe atoa o le ki i le manuia o se tagata, ma e taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka. O le moe atoa o le a faʻatagaina ai tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e pulea le faʻamaʻi ma puipuia ona aʻafiaga.

Mafuaʻaga o le Faanatinati

O le faʻanoanoa e faʻaalia ai nisi faʻafitauli i le tino. Faʻasaga i tua o le le mautonu, o le aʻafia o le maʻisuka e faʻalautele i taimi. E mataituina foi manatu i le taimi e tupu mai ai le gasegase i le maʻisuka. O mafuaʻaga mo lenei faʻalavelave atonu o mea nei:

  • hypoglycemia,
  • suiga i le tulaga o meaola oona lea e tupu mai i le talaaga o le maʻi autu,
  • atuatuvale, pe a tupu le atinaʻe o le maʻisuka e mafua mai i le mafaufau ma le mafaufau,
  • mamafa tele
  • faʻaleagaina
  • faalapotopotoga le saʻo o se faaputuga,
  • taumafa i le po,
  • afaina i fafo: pisapisao, malulu le vevela, moli susulu po o lona le atoatoa,
  • atuatuvale, fefe,
  • amio le taua
  • afaina o le system endocrin,
  • aʻafiaga o nisi vailaʻau
  • fesuiaʻiga taimi faatulagaina
  • suiga o le sone taimi,
  • tolopoina o pili o moe, lea na umi ona faia.

O le mafuaaga autu o le le mautonu i le maʻisuka ua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, o se tulaga o le leai o se kulukose. I lenei tulaga, o le masani ai o le galueaina o ituaiga eseese ma okeni, ua afaina, lea e mafua ai le le fiafia i le moe.

O maʻi suka e tatau ona tauivi ma le maligi. O le lelava moe e faʻaitiitia ai le inisalini, faateleina le suka toto, ma aumaia ai le vaivai ma vaivaiga. Ona o le le mautonu, ua le lelei le lelei o le olaga.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le moe


E i ai metotia o le a mafai ai e tagata ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka e foia ai le faafitauli e fesootaʻi ma le moe. Mo lenei, auala talafeagai e talafeagai. O le faʻaaogaina o fualaau moe e matua le manaʻomia.

Muamua lava, e tatau ona matauina le tulafono o le aso ma alu i le moega i le taimi e tasi. Aua e te alu i le moega e tuai tele, o le moe e le tatau ona sili atu i le 22 itula. O le tietie i luga e lelei foi i le taimi e tasi.

O le mea lona lua e fai o le teena lea o le tuai o le 'aiga o le afiafi. O le meaai mulimuli e tatau ona faia i le fa itula aʻo lei alu i le moega. Ma, e moni, o le 'aiga o le afiafi e le tatau ona aofia ai meainu suamalie e pei o le lauti malosi poʻo le kofe.

O le potumoe e tatau ona lelei lelei aʻo lei moe. Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e taʻele, faamama avega, e mafai ona e faʻalogologo i musika malu. E sili atu le le faitauina o le moe i luga o lau telefoni poʻo lau laulau poʻo matamata TV.

O le moe atoa o le ki i le manuia o se tagata, ma e taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka. O le moe atoa o le a faʻatagaina ai tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e pulea le faʻamaʻi ma puipuia ona aʻafiaga.

Gaioiga mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamalositino mo le maʻisuka

O le tele o vaifofo mo le le mautonu e te mafaufau ai i le sao o le filifiliga na faia. E tatau ona malamalama o le masini o le faatosinaga e tutusa mo tagata uma. O le mea galue malosi e aʻafia ai lagona o le faiʻai, ma faʻagesegese ai lana galuega.

Faʻafitauli Faʻapitoa mo le Onosai
MetotiaFaatinoga
Faʻaogaina togafitiga faʻapitoaTaʻeseʻa mai se gaioiga ma le le mautonu
Faʻaauau le puleaO se moega i se tulaga e le mautonu e tatau ona fesootai ma le moe, o lona uiga, taoto i se mea maualalo i le ao
Taimi o le moe i le aoFaʻailoga le moe i le ao, ma i le afiafi, o le vaivai vaivai o le a faigofie ai ona moe
Malamalama malamalamaAfai e leai ni faafitauli i le moe i le aso pe ala aʻe i le taeao, e mafai ona e taumafai e moe i le afiafi ma le moli po o le moli o le taeao
Faiga faʻavaeO faʻamalositino faʻatinoga o le a faʻaitiitia ai le atuatuvale

O togafitiga faʻamaʻi e faʻaalia mo ni faʻafitauli iloga o le faamai, e taʻua o le oona. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 2 vaiaso i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi o loʻo auai. I le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, o fualaau o le natura e tupuga mai i le sili ona maualalo o le gaosiga o mea gaosi ua faatonuina.

I le afiafi, o le tino o le tagata e faʻalautele ai le melatonin hormone. O lenei vailaʻau e saunia ai potu taʻitasi mo le moe. I le taimi o le moe, o faagasologa taua e faʻagesegese, sili atu ona fuaina.

Melatonin e faʻavaivaia ai le fausiaina o insulin. E tatau lea mea ina ia mafai ai e le glucose mai le toto ona tafe atu i sela i le aofai latou te manaʻomia ao malolo. I laʻititi laʻititi o le melatonin i taimi o alaga, o le maualuga o le insulin secretion e tumau pea. O ia ituaiga faaletonu e mafua ai le atinaʻeina o le le lava o sela i le inisalini.

O se tulaga matautia lea ona e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe o le maʻisuka. O se tagata ua uma ona feagai ma le faʻafitauli o le maʻisuka, e maofa i le iloa o le a sili atu ona faigata ia te ia ona pulea le maualuga o le suka ma foia ai faafitauli le lelei o le maʻi.

I le afiafi, ua vaivai le tino o le tagata, na te manaomia le malologa, filemu ma le moe. Ae ui i lea, mo mafuaʻaga o le a faʻamatalaina i lalo, o le tele o le maʻisuka e pagatia mai le le mautonu. O le moe i le po e aafia ai le tino o le tagata maʻi:

  • O le maualuga o le gaosiga o le inisalini ua faaitiitia,
  • Ua toto le suka toto
  • O se tagata ua lagona le le lava i le taeao, ona o le toto i totonu o vaa (ona o le maualuga o le suka) e matua mafiafia lava, lea e mafai ona matua faʻatusatusa i le siva suka,
  • O se tagata vaivai e le mafai ona ia faia soʻo se galuega talafeagai, e aofia ai i lona falefaigaluega,
  • Ua faʻaitiitia le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o masini.

O se olaga le tumau, ona o le lelava masani ona o le le lava o le moe, e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tagata maʻi ma le tele o meaʻai, lea e matua faigata lava ona aveesea. Suauu maualuga - o le ono mafai ona maua i le toto, ma le atiina ae o le maʻi cardiovascular.

O taunuuga o le le lava o le moe mo le maʻisuka

I le maʻisuka, o le moe maualalo e mafua ai le hyperglycemia (maualuga maualuga le suka), e ui i le mulimuli i togafitiga faafomaʻi uma. O le faʻanoanoa ua afaina i taunuuga ogaoga:

  • faaitiitia galuega
  • tolopo le tali
  • faaletonu mafaufau
  • faʻaitiitia le faʻatinoina o le tino.

E le gata i lea, o le sogasoga faaumiumi e aʻafia ai le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma faʻateleina le aʻafiaga i le maʻi cardiovascular.

O a fualaau momoe e taliaina mo le maʻisuka?

O se tasi o metotia e faʻafefe ai le le mautonu o le ave lea o fualaau momoe. I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o sui nei ua faatagaina:

  • Melaxen. O lenei fualaau faasaina e masani ona faatonuina, aua e vave ona faia ma lelei.
  • Doxylamine Succinate (Donormil). O sea fofo ua faailoa mai mo le le mautonu i se foliga filemu.
  • Andante. O lenei vailaau faʻasaina ua faʻamaonia i tulaga tulaga ese, pe a oʻo mai le siʻomaga i se tulaga ogaoga, mafua ai le vaivai.
  • Valocordin (Corvalol). O nei pa'ū e faʻavae i phenobarbital ma ethyl bromisovalerianate. O fualaau faasaina e le gata ina maua ai fualaau oona, ae o se aʻafiaga ma le antispasmodic.
  • Vaʻapala. O nei fualaau oona o le a fesoa- soani e feagai ai ma le le mautonu na tupu i le lotolotoi o le atuatuvale. E mafai e le fomai ona fautuaina le pyrazidol, imizin, amitriptyline.
  • Antipsychotics. O fualaau nei e mafai ona faʻamaonia pe a faʻalavelave le moe e mafua mai i neurosis-pei poʻo le psychopathic. O maʻi suka e mafai ona faʻamatalaina le Thioridazine, Sulpiride, Frenolone (Metophenazate).

O fualaau momoe e iai aʻafiaga e ono aʻafia ai ma atonu e faʻaitiitia ai le gauai atu i taimi uma. E naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamatalaina togafitiga, ma e tatau i le tagata gasegase ona mulimulitaʻia mulimuli le metotia ma le taimi faʻatulagaina o togafitiga togafitiga.

Laʻau faʻamalolo

O togafitiga faafomaʻi mo le maʻisuka e mafai ona suia e ala i le tagofia o togafitiga. O lo latou lelei o loʻo taoto i le natura masani, itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi.

Mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  • Persen. O nei vailaʻau faʻasaina ei ai foi lona aafiaga antispasmodic. E aoga e le gata mo le le mautonu, ae faapea foi mo le le fiafia ma le faateleina o le popole popole.
  • Dormiplant. I le tuufaatasiga ma le gaioiga, o lenei phytopreparation e talitutusa lava ma Persen ma ei ai foʻi faʻaalia tutusa.
  • Phytosedan. O lenei fofo ua lauiloa foi o le numera o le aofaʻi o le aofaʻi. O loʻo i ai se aʻafiaga ma le aʻafiaga o aʻafiaga. Mo le talosaga, e tatau ona faʻailoa le aoina.
  • Novo-Passit. O sea vailaʻau e fautuaina e faʻaoga mo le le mautonu, faʻagasolo i se foliga malu. Faʻafetai i le aʻafiaga o aʻafiaga, o le fofo e aoga mo neurasthenia, o le ulu o le ulu i le talaaga o le atuatuvale popole, migraine.

O fualaau momoe e maua saoloto, o lea e le manaʻomia ai se faʻamatalaga mo i latou. O nei vailaʻau e aoga mo le faʻavavega o le moe, atuatuvalega, atuatuvale, ma le mamafa o lagona.

Tomai faʻamaʻi

O le tele o vailaʻau faʻafefe e faʻafefe ai le lela (moe lemu) e te mafaufau ai i la latou filifiliga sao. I le faiga o le faʻaalia, o meaola uma e tutusa lelei i le natura. O se vailaʻau faʻamalosi malosi o loʻo i ai se aafiaga malosi i luga o le faiʻai, faʻagesegeseina lona gaioiga. E faʻaitiitia le atuatuvale, faʻaalia le malologa, ma o loʻo maʻi le tagata maʻi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O togafitiga o fualaau oona ua faatonuina i le tulaga o le afaina tele o se faaletonu ua faamatalaina i le le mautonu. O le umi o le togafitiga, i le avea ai o se tulafono, e oʻo atu i le 14 aso, ma e mataituina e le fomaʻi auai. Tomaʻi faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi aʻo leʻi vaʻaia e tagata tagatanuu le vaʻavaʻaʻi i le faʻamaʻiina o loʻo faʻasinoina i faatonuga.

Sideatives (fualaau momoe) mo le maʻisuka

O fualaau mo le le mautonu, po o mea faʻatau (sedatives) - faʻaalia ai le lelei o le togafitiga o maʻi moe i le maʻisuka.

Fuafuaga faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻasaʻoina o rhythms circadian, faʻatonutonuina o le moe ma le siva. Na te faʻaleleia le faʻaogaina o le locomotor, e fesoasoani i le faaleleia ma le lelei o le moe i le po. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o se vailaau e sui ai le melatonin (hormone moe), na faia e le tino paʻu o le endocrin gland - le pine paʻu. O loʻo i ai i le eria o le vaeluagalemu o le ogatotonu.

O le aoga o le vailaau faasaina o lona gaoioi vave ma le itiiti o le i ai o le faʻasaina. O le le lelei o le tau maualuga, o aʻafiaga e ono aʻafia ai i foliga o mea e afaina ai le tino ma le fula o le lala. O le vailaʻau e faʻasalaina i le tulaga o le faʻamaʻapeʻaveʻa, o le faʻaleagaina o le tino, faaletonu o le autoimmune, leukemia, maʻi o le tino o le tino o le lymphatic, reactions respiratory, o le maʻi o Hodgkin.

O se vailaʻau e poloka ai tali o H1-histamine, o se vaega o le vaega aminoethanol. Faʻaitiitia le umi o le taimi e momoe ai, e iai foʻi lona aʻafiaga. O le umi o le gaoioiga e mai i le 6 i le 8 itula.

E fesoasoani le vailaʻau i le tau faasaga i le le mautonu, faʻaleleia lelei le lelei o le moe. O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le faʻailoga-tapuni le glaucoma, prostate adenoma (faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le faʻamalosi).

O se mea filemu e faʻaitiitia ai le popole ma le faʻamalosia le taimi e amata ai le moe lelei. E i ai ona aafiaga antispasmodic ma le afaina. I le faaopoopo atu i fualaau momoe, e faʻaitiitia ai le vaʻaia o le mea e gaosi ai meaʻai. O le vailaʻau e faʻasaina mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma fafine tausi fafaga.

Fautuaga mo se moe lelei

Le faʻatulagaina o meaʻai ma le faʻamaloloina o le moe i le maʻisuka, mulimuli i nisi fautuaga o le a fesoasoani:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • Tausisia o masaniga i aso taitasi
  • gaoioiga faifai pea i fafo,
  • gaioiga faʻamalositino ma faʻamalositino,
  • 'ai i le 2 itula ao leʻi momoe
  • lele i le potu ae leʻi alu i le moega,
  • faitau tusi, mataʻituina ata vali lelei.

O fautuaga fautuaina o le a fesoasoani e malolo, faʻasaʻo le atuatuvale, fesoasoani e faʻalogo i se moe lelei ma maloloina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Le tau o le togafitia o le lelava i le maʻisuka

I luga o le maketi o falemaʻi o loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau moe o loʻo avanoa e aunoa ma se faʻamaumauga. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai se aafiaga itiiti o le faʻatagaina i luga o le tino o le tino. I le faʻaopoopoga, o le maualuga e leai se mafuaʻaga ogaoga i maʻi.

Melaxen o se paʻu o loʻo moe malosi. O le elemene aoga, melatonin, poʻo le "hormone moe," o se pule faʻatonutonu o le fiafia. E i ai foi sona aafiaga leaga. Faatasi ai ma le lelei o le vailaau faasaina, o le saoasaoa o ana gaoioiga, o le le mafai ona maua o se mea maualuga, o le aafiaga le lelei i luga o le fausaga ma le moe e iloagofie.

O tagata mamaʻi latou te le lagona le momoe pe a uma ona faʻaaoga Melaxen, o lea e mafai ai ona latou aveina se taavale ma faʻaaoga masini mamafa. O le le lelei o le fualaau faasaina o le tau maualuga (3 mg o fualaau e 12 fasipepa - 560 rubles) ma le faʻaalia o le fulafula ma le allergies.

O le Donormil e gaosia i ni mea e masani ai ma e masani ona i ai le vaega autu o le α-dioxylamine. O le tau masani o pepa (30 vaega) o le 385 rubles. Donormil o le H1 histamine receptor blocker na faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le le mautonu i tagata talavou ma soifua maloloina.

O lenei mea faigaluega e mafai ona aafia ai le gauai o le gauai atu, o lea i le aso e sosoo ai pe a uma ona ave, e le tatau ona e aveina se taavale. E tatau ona maitauina o le fualaau faasaina e mafua ai le gutu malulu ma le fafagu malosi. E faʻaaogaina lona faʻaaogaina i le tulaga o le fatuga o le fatu fatu ma le toilalo i le po.

Andante o se sauniuniga puʻu e faʻaumatia ai osofaʻiga o le siʻosiʻomaga i tagata ua vaivai ma vaivai le tumau. O fualaau momoe e mafai ona faʻaaogaina e tagata matutua, ae i se laʻititi laʻititi. O le tau o capsules (7 vaega) e maualuga tele - 525 rubles.

O lona faʻaaogaina e faʻasaina mo tagata gasegase e le atoatoa, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, maitaga ma le lactation. E faʻasaina foi mo le aʻoga o le aoauli, ogaoga o le myasthenia gravis ma le hypersensitivity i vaega.

Afai i totonu o ni nai aso, e le mafai e togafitiga ona maua se togafiti o togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

O le tulaga atuatuvale o le tagata maʻi e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le faʻamaʻi. O le atuatuvale, i le isi itu, "toso" le fefe. E masani lava, e amata ona togafitia le lelea i le maʻisuka e ala i le soloia o le mafuaaga lava ia. I le laasaga muamua, tatou te faʻamaonia le maualuga o le suka o le suka ile maualuga ole tulaga maualuga.

Ona tatou taumafai lea e faʻaitiitia le tele o mea e mafua ai le atuatuvale, ma le faʻalavelave faʻafefe o le moe.

O a togafitiga tatou te maua mo le atuatuvale:

  • Faʻavae i luga o se suʻesuʻega atoatoa, ua faatonuina e a matou fomaʻi se togafitiga patino mo tagata maʻoti taitoatasi,
  • E tasi le tagata maʻi e mafai ona faʻatalanoaina se feutagaiga ma se fomaʻi mafaufau ma nisi faʻamalositino,
  • O nisi o tagata gasegase e manaʻomia le suʻega,
  • Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i totonu o totoga o le tino, ona masani lea ona faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega faaopoopo,
  • Afai e tatau ai, matou te fautuaina fualaau momoe.

O le maʻi o le po e mafai ona togafitia. Manatua! O le mea e sili ona taua e le o le taʻeina o le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga. O le vave lava ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi ma lou faafitauli, o le tele foi o le a iai le fomaʻi e tuʻuina atu ia te oe fesoasoani taimi.

O a matou falemai e ofoina atu le fautuaga a le fomaʻi, neurologist, psychotherapist, endocrinologist, somnologist ma isi tagata tomai faapitoa. E mafai ona e lesitala mo se faʻamatalaga e faʻaaoga ai ECG, ultrasound, MRI ma isi metotia.

AuaunagaTau
Faʻasalalauga o se neurologist o loʻo togafitia maʻi le moe1 940 solo.
Faʻasalalauga o se fomaʻi mafaufau e togafiti maʻi3 500 suʻe.

Aso Fausia: 06/08/2017

Fualaau lelei moe mo le maʻisuka

O le maʻi le moe ma le maʻisuka o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻapitoa.

Faatasi ai ma faailoga sili ona taatele, o le sili ona taua e iloga:

  • Fafagu masani i le po
  • Tutu vave i le taeao
  • Vaivaiga ma le le mautonu
  • Faʻafefe o le gasegase,
  • Le amanaiaina vave.

O se tagata e mafatia i mea e le mautonu e maua ai se lagona o le moe i le gasologa o le aso. E le mataala o ia, fai mea sese i le galuega, popole, ita i soo se taimi ma leai se mafuaaga. O se taunuuga o le le mautonu - masani ai o le ulu tiga, popole, ma le atuatuvale.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Novopassit o loʻo avanoa i tulaga nei:

  • tali faʻafofoga: faʻapouliuligia pe manino, siva, mai le lanu enaena i le mumu-lanu enaena, ma se uiga lelei (i totonu o se pusa paʻu 5 po o le 10ml, i totonu o se atigipusa pepa 12 po o le 30 paʻu 5ml, 8 po o le 20 sachet 10 ml, i totonu o fagu o le 100, 200 poo le 450 ml, i totonu o se pusa cardboard 1 fagu),
  • ata vali ata: pale lanumeamata, biconvex, oval, ma laina vaeluaina (i faletupe o le 30, 60 po o le 100 pauna, i se pepa pepa o le 1 le mafai, i le paʻu o le 10 pcs., i se pepa pepa pepa o le 1 po o le 3) .

O pepa taʻitasi e aofia ai le guaifenesin (200 mg) ma le vaigogo o fualaau o togafitiga (157.5 mg):

  • tagata faʻafiafia,
  • toeaina toeaina
  • Valerian officinalis
  • Hypericum perforatum
  • masani masani / monoecious,
  • sulu masani,
  • Melissa officinalis.

Faatoaga vai

5 ml o le vaifofo e aofia ai le 200 mg o le guaifenesin ma le vaiinu o laau toto (387.5 mg).

  • 96% ethanol
  • xanthan gum,
  • suauu felafoaʻi,
  • maltodextrin
  • propylene glycol
  • sodium cyclamate
  • vai
  • moli moli
  • sodium saccharinate monohydrate,
  • dihydrate citrate Na,
  • sodium benzoate.

Mateʻa o le maʻi suka

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i faʻamaoniga o le suka o le toto na maua mai se maʻi i luga o se manava gaogao. I fua maualuga, lea e mafai ona oʻo i le 20 pe sili atu moli / l, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se malosi malosi, ma faʻamalosi ai o ia e ala.

O le maʻi suka e fesoasoani i le malepelepe o le tino ma le faʻalavelave o faʻamaʻi eseese:

  • Mateʻo le neuropathy o le maʻisuka (faʻaumatia o namele).
  • Polyneuropathy - o le faʻalogona o vae ma lima e pagatia ai.
  • Faʻaleagaina o le toto totoʻa o vaʻa o le faiʻai, sosoo ai ma le paʻu.
  • Atherosclerosis o le faiʻai.
  • Autonomic neuropathy, e faʻaalia i togafitiga faʻaleagaina i totonu o totoga.

Talu ai ona o le maʻisuka e aafia ai vaʻa laiti (muamua lava), o le lisi atoa o faʻalavelave e aʻafia ai le popole, cardiovascular ma isi tino o tino e tele ma e le faatapulaaina i faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga.

Faʻaiʻuga

Novopassit o se tuufaatasiga tuufaatasia o le phytopreparation ma le aʻafiaga o le aʻafiaga, o mea tau vailaʻau e mafua ona o ona vaega o loʻo i ai le vaega o loʻo maua i luga o vailaʻau faʻasaina ma le malosi tele o le afaina ma le guaifenesin, lea ei ai lona aafiaga popole.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina ua faaopoopo i ai le malosi o le guaifenesin.

Novo-Passit ua faʻaalia i le faateleina poʻo le faʻavaivaia o aʻafiaga o isi vailaʻau faʻatau faʻatasi i le taimi e tasi. O fualaau e faʻamalieina ai le muso o le skeletal (masolotoga o le muscle center) e mafai ona faʻateleina ai le mamafa o le itu taua o le vaivai o musika.

O sauniuniga tuʻufaʻatasiga e aofia ai le St. John's wort extract, lea e mafai ona faʻaitiitia le aoga o le faʻailogaina o le hormonal. O le faaitiitia o le aoga ma le immunosuppressants ua faamaumauina (o vailaau e faaaoga i le totoina o totoga ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o le teenaina o le mea na gaosia i le toto poo le okeni).

E iai foi se aafiaga faapena e mataituina e faatatau i fualaau e faaaoga e togafitia ai togafitiga cardiovascular, AIDS, faamai o le bronchopulmonary system, faapea foi ma vailaau e taofia ai le atinaeina o le thromboembolism.

Novopassit e faatatau i vailaau oona. O le meafaigaluega na faʻaalia ai le faʻamafanafanaina ma le faʻalavelave popole. O le vailaau e faʻasaʻo ai le atuatuvale popole, fefe, popolega faalemafaufau, faʻafefe ai maso agavaʻa. O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea moni o le vailaʻau o loʻo i ai se tuufaatasiga tuʻufaʻatasia.

O se aafiaga popolega ua saunia ona o le i ai o se mea taua e pei o le guaifenesin. O le natura, talu ai e faʻavae i le vailaʻau o le guaiacol, lea e maua mai le paʻu o le guaiac.

I le avea ai ma se tasi sui, o le guaifenesin e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli o le neurotic. O le a fesoasoani foi i le taulimaina o le ulu na mafua mai i le atuatuvale, le mautonu, faateleina le musika. E mafai ai ona taofia osofaʻiga.

I le faaopoopo atu i le guaifenesin, Novopassit e aofia ai se faʻalavelave o mea faʻapitoa mai laau toto. Hoods e maua mai ile:

  • rhizomes ma aʻa o Valerian officinalis,
  • Melissa officinalis herbs
  • Hypericum perforatum
  • laulaʻau ma fugalaau o se tasi o laʻau gafa (po o prickly),
  • Passiflora otaota ua ulu,
  • Hematopoiesis
  • fugalaau fugalaau fugauli.

O se tuufaatasiga taua i vaega o vailaau e maua ai le malosi o le fualaau faasaina.

I luga o fata o vailaʻau faʻapitoa Novopassit ua tuʻuina atu i ni pepa se lua:

  • ata vali ata,
  • fofo mo le faʻaaogaina totonu (sipuni).

O maʻa e vali ma vali i se lanu lanumeamata lanumeamata. I le faaopoopo atu i mea autu o loʻo gaosia, o loʻo aofia ai vaega o ausilali: silica o le colloidal anhydre, lactose monohydrate, glycerol tribhenate ma isi.

O laulau e masani lava Faʻapipiʻi i pepa pepa 10, 30 poʻo le 60 pi. O le sipuni o le 2 ituaiga - ia 100 ml ma le 200 ml. O sea fofo mo le lotoifale o loʻo i ai se kulumu mai le lanumumu-enaena i le enaena.

E foliga mai e le mautonu ma e ono pala. O le a faʻaumatia le mea mulimuli pe a uma ona lulu le fagu. O le tuufaatasiga o le sipuni e aofia ai le sodium cyclamate, ethanol 96%, o le moli, o le sipuni gaʻo ma isi.

Lisi ma fofo mo le faʻaogaina o totonu o Novopassit e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻamaumauga.

Ina ia aloese mai aʻafiaga, e fautuaina e faitau le faʻailogaina:

  • le le faapalepale i se tasi o vaega o le tino (aemaise lava le hypersensitivity i guaifenesin),
  • maʻi vaivai o le musika ma le vaivai o musika (myasthenia gravis),
  • E le fautuaina e tuʻuina atu Novopassit i tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, ate, ma le faiʻai, e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau ma le faʻaeteete tele ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tutusa foi le faaaogaina o le Novopassit ma le ava malosi.

E masani lava, e lelei le tali a le tino i togafitiga fualaau, ae o isi taimi e mafai ona tupu aʻafiaga. O mea taatele o le:

  • tele o le gasea, vomiting,
  • toso
  • ogaoga ogaoga
  • vavao
  • lagona faifai pea o le moe,
  • ua le atoatoa,
  • afaina o le maʻi,
  • vaivai ma vaivai vaivai.

Lisi tulaga e ono aʻafia ai - fatu vaivai

O ia ituaiga o gaioiga e tupu tele lava, ma pe a maeʻa le faʻamaʻiina o fualaau oona e vave ona mou ese atu faailoga. Mo soʻo se faʻaaliga o se faʻalavelave maualuga poʻo aʻafiaga, aemaise lava pe a togafitia se tamaititi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faailoga o le le mautonu

O a matou falemai e ofoina atu se suʻesuʻega auiliili e iloa ai mafuaaga o le le mautonu. E masani ona faia e a matou fomaʻi se uluai suʻesuʻega faafomaʻi ma se vailaau faapitoa. Ina ia maua se suʻesuʻega aupito sili ona saʻo, tatou te suʻesuʻeina le tagata maʻi e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o masini:

  • Faia o se cardiogram
  • Matou te faia le ultrasound,
  • Matou te suʻesuʻeina le tulaga o le tagata maʻi e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le resonance,
  • Matou te faia se suʻega auiliili ma le lautele o le toto ma isi suʻega suʻega.

A e auai i se talanoaga ma se fomaʻi, taumafai e manatua uma auiliiliga saʻo ma auiliiliga pe a mafai ina ia mafai ai ona tuʻuina atu tali sili ona malamalama i fesili a le fomaʻi. O se faʻamaonia saʻo o le a mafai ai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga sili ona lelei o togafitiga ma togafitiga fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Novopassit? Suauu, fualaau ua faatonuina:

  • neurotic reactions ma neurasthenia, faatasi ai ma le atuatuvale, le fiafia, vaivai, fefe, faalavelave,
  • ogaoga faʻamaʻi e mafua mai i luga o le mafaufau (leborrheic eczema, eczema, urticaria),
  • manopause syndrome
  • "O le maʻi o le pule" (faʻavaivaia pea le mafaufau),
  • faʻamaʻi faʻamalositino o le faʻaogaina o mea (digestive system syndrome (syndrome syndrome syndrome, syndrome dyspeptic, etc.),
  • neurocirculatory dystonia,
  • uiga filemu o le le mautonu
  • tiga o le ulu na mafua ona o le popole,
  • migraine

Novopassit i totonu o tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matua ua faatonuina 1 papalama poo le 5 ml o le tali tuʻu 3 taimi i le aso ao lei faia le taumafataga. Afai e talafeagai, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona faateleina le fualaau i le 2 pusa poʻo le 10 ml o le tali 3 taimi i le aso.

I le tulaga o le vaivai tele po o le atuatuvale, e tatau ona faʻaitiitia le taeao ma aso taitasi i le 1/2 tablet poʻo le 2.5ml o le vaifofo i le taliga, i le afiafi e ave le 1 papalama poʻo le 5 ml o fofo. O le va i le va o doses e tatau ona 4-6 itula. I le tulaga o le nausea, e tatau ona ave le fualaau faʻatau ma meaai.

O le fualaau faasaina i le ituaiga o vaifofo o le a aveesea le faaleagaina po o le faaitiitia i se vaega itiiti o le vai. A faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i totonu o se fagu, o le suʻega e faia i le faʻaaogaina o se pulou fua.

auala e faʻafilemu ai neura ma le fesoasoani a se analog - Persen.

  • togafitiga o le tino o le tino,
  • maʻi faiʻai
  • o le ava malosi
  • Maʻi faʻalavelave o le vaega o meaʻai.
  • tosoina o le tagata lava ia,
  • Tausaga le matua - e oo atu i le 12 tausaga.
  • epilepsy
  • faiʻai le faiʻai
  • myasthenia gravis.

Faatonuga faapitoa

I le vaitau o le ave o fualaau, e le mafai ona e inuina ava. E taua tele mo tagata gasegase maua le Novo-Passit, aemaise lava o tagata gasegase lelei, e aloese ai mai le faʻamaʻiina o le ultraviolet radiation (asiasi i se solarium, faʻalautele le faʻaalia i le susulu o le la).

I le leai o se faʻaleleia atili, o se faʻaopoopoga o faʻamaoniga o loʻo i ai, o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu poʻo isi mea e le masani ai, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi mo fautuaga. O le fofo tautala e aofia ai le 12.19% o le ethanol, i se tasi o fuainumera o lona anotusi e le sili atu i le 0.481 g.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona nofouta o le 100 g o le fofo e aofia ai le fructose (13.6-15.3 g) ma le kulukose (12.5-14.2 g). I mataupu o le aveina o tui ua fautuaina, e le sili atu i le 1.53 g o le fructose ma le 1.42 g o le kulukose.

Pills poʻo le sipuni - o le fea e sili atu?

O le tuufaatasiga o le pepa lapopoa ma le fofo tautala e matua tutusa lava.O meaʻai e faigofie ona faʻaogaina - e mafai ona ave faʻatasi ma oe, ae o le sipopo e faigofie ona faʻasolo i le faiga o tamaiti.

Analogs o le fualaau faasaina Novo-Passit

O auala mo togafitiga o le neurasthenia e aofia ai analogues:

  1. Valerianachel.
  2. Xanax Retard.
  3. Neurol.
  4. Krategus.
  5. Metaprot.
  6. Demanol.
  7. Pyriditol.
  8. Persen.
  9. Phenazepam.
  10. Mebicara.
  11. Afobazole.
  12. Galavit.
  13. Sibazon.
  14. Mebix.
  15. Nootobril.
  16. Elenium.
  17. Tyroliberin.
  18. Stressplant.
  19. Noben.
  20. Bellaspon.
  21. Nobrassit.
  22. Panthea pantocrine.
  23. Nitrazepam.
  24. Faʻafiafiaga (totoa).
  25. Glycine.
  26. Xanax.
  27. Piracetam
  28. Tazepam.
  29. Nooclerin.
  30. Idebenone.
  31. Tenoten mo tamaiti.
  32. Tenothen.

Faʻaleleia o soifuaga

Ina ia faʻamaonia le moe, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  • matau le pulega o le aso: ia alu i le moega ma ala i luga i le taimi lava e tasi,
  • moe e tatau ona i ai ao leʻi oʻo i le 10 i le afiafi, e faʻapupulaina ai le taua o le moe,
  • 'aua le' ai ao le i momoe: e tatau ona e 'ai i le afiafi i le itiiti ifo i le 3 itula, a leai o le vaivai i totonu o le manava o le a faalavelaveina ai le moe,
  • aloese i le afiafi mai le malosi ma meainu vevela, e aofia ai le kofe ma le malosi o le lauti, e aofia ai lanu meamata,
  • fafagu le potu moe ae leʻi alu i le moega,
  • e aoga le faia se savaliga puupuu i le ea fou,
  • o se timu poʻo le taele o le a fesoasoani ia te oe e malolo ai ae leʻi alu i le moega,
  • aua le nofo i le po i se telefoni pe i luma o se komepiuta,
  • aloese mai mafaufauga mamafa ao lei moe.

Faʻalavelave oso

Faatasi ai ma le le mautonu, e aoga tele le faʻatinoina o le manava. E mafai ai e oe ona faʻavave maso, faʻafefe popolega, faʻamalamalama le vaalele. O faʻatinoga o faʻatinoga nei e aoga:

  • Faʻafiafia loloto ma faʻagasolosolo i lou isu ina ia amata ona faʻafefete le manava, ma tumu le pusa i le ea. Exhale lemu ina ia sao mai le ea muamua mai le manava, ona sosoo ai lea ma le fatafata. Toe fai 5 taimi.
  • Le manava o Diaphragm. O lona uiga o le pusa i le taimi o le manava e le gaioi, ma e na o le manava e afaina. Faʻavave lemu, fai 5 toe fai taga.
  • Faʻaafe lemu ma loloto i le gutu, ona sosolo lemu lea i totonu o le isu, faitau i le 4. Taofi lou manava mo le fitu (7), ona fai lea o se taʻavale e ala i lou gutu, faitau i le 8. Toe fai 3 taimi. E aoga le faia o lenei faʻaluaga faalua i le aso.

O faʻamalositino e tatau ona faʻalelei. Afai o soʻo se gaioiga e mafua ai le faʻavauvau, ona tatau lea ona lafoaia lenei gaoioiga.

Faiga faʻaleleia

Mo le malologa, o metotia nei e aoga:

  • Musika malologa. O lenei metotia e mafai ona alualu i luma pe loloto. I le tulaga muamua, e tatau ona e toso ese le maso mo le 5 sekone, ona faʻamalolo atoa lea. O se metotia loloto e aofia ai le maualuga o le malolo o maso uma.
  • Mafaufau loloto E tele auala i lenei itu. O se tasi oi latou o le taulaʻi. O le nofo i luga o le fola e te manaʻomia e ufiufi ai ou vae, faʻamalu ou musele ma ave sina manava loloto. Ona usu lea o le mantra. Mo le taimi muamua e lava lea e faʻaalu ai le 5 minute e mafaufau loloto ai.
  • Aromatherapy E mafai ona e suʻe i le lavender, moli moli, neroli, ylang-ylang, sage, lemoni wormwood.
  • Massage E oo lava i ni nai minute e mafai ai e ia ona malolo.
  • Le musika. E taua le filifilia o le tagata lava ia. O nisi tagata e malolo i leo o le natura, aʻo isi e manaʻomia papa maʻa.

O le le fiafia i le maʻisuka e tatau ona pulea. O mea e momoe ai ma faʻalapotopotoga eseese o ausilali o le a fesoasoani e faʻamaonia le moe. O le soifua maloloina o loʻo i ai se nofoaga taua - afai e faia le saʻo, e faigata ona faʻatea ese le le mautonu.

Tuua Lau Faamatalaga