Aisea e manogi ai le afu pei o le acetone

O le manogi o le afu e mafai ona tele ni mea e uiga i lona tulaga o le soifua maloloina. O le mea lea, o le sosolo malosi o le sosolo o se faailoilo le lelei o totoga i totonu, ma o foliga mai o se manogi faapitoa e mafai ona taʻu mai ai le faʻasalalau o lenei gaioiga.

Faʻatasi ma le maʻisuka, o laasaga muamua o pancreatitis, siamonia, afaina o le afaina, afu foliga ma le manogi o le acetone.

I ia tulaga, aua e te fefe, e te manaʻomia le fesoasoani mai se fomaʻi o le a faia uma suʻesuʻega talafeagai ma fautua mai togafitiga lelei e faʻatatau i le mafuaʻaga o maʻi.

E i ai se isi taimi e faʻaalia ai le manogi o le afu-bromidrosis. E faʻaaogaina pe a iai se manogi o le afu, aʻo le mea lava lea e mafua ona o soʻo se togafitiga o totoga i totonu. E pei ona e iloa, o le vevela o se vaega taua i le faatonutonuina o le vevela o le tino, ma o loʻo aʻafia foi i le faʻaumatia o toxins ma mea leaga faʻaleagaina o le tino.

Afai e tupu mai se togafitiga, o le vailaʻau faʻasolosolo o le afu e suia tele, ona o lenei mea e mafai ai ona e lagonaina le foliga mai o gaʻo faaopoopo (acetone, kiore, aʻau pala, susu susu, urine).

Faʻatasi ai ma se faʻamaoni tonu o le manogi, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se suʻesuʻega muamua, ma o le a tuʻuina atu mo le suʻesuʻega ma togafitiga.

Ina ia iloa pe aisea e manogi ai le afu o le acetone, o le a fesoasoani le maʻi faʻamaonia o le maʻi. O le tele o taimi, o le faʻaalia o se ituaiga o faailoga e faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le tino. I lenei tulaga, o le tele o tino o le ketone ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻateleina i le urini ona faʻafefiloi ai lea o le manogi o le acetone.

Ina ia malamalama pe aisea e aliali mai ai le manogi o le acetone i le taimi o le vevela, e tatau ona auʻiliʻili i auiliiliga sili ona masani ai.

O le maʻi suka

E lua ituaiga o maʻisuka:

  1. O le ituaiga muamua - e aliali mai i le aʻoga, e faʻaalia i lalo o le faʻalauteleina o le pancreas poʻo ona elemene Langerhans e gaosia ai le inisalini, lea e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini.
  2. O le ituaiga lona lua - faasaga i le pito i tua o se paʻu tino maloloina, o le malosi o le tino o le tino i le inisalini e aliali, ma lona aofaiga masani.

I itu uma e lua, o le mafuaʻaga o le manogi o le acetone i le taimi o le suʻaina o le le lava lea o le inisalini i le tino. O lenei hormone e matua aʻafia lava i le faʻaaogaina o le kulukose e vaʻa. I le le lava o le kulukose, o le ate ma nisi totoga e taui ai mo tau o le malosi e amata ona talepeina lalo latou lava puipuiga ma kulukose e faʻaaogaina i le konetone. O le faateleina o le tele o le eletise ua tuufaatasia ma tino o le ketone ua lafoina i totonu o le toto, ma e le mafai e le ate ona taulimaina lona faaaogaina. Ma e taumafai le tino e aveese i latou i le fesoasoani o le urine poʻo le faʻateleina o le sulu. I lena tulaga, o le faanatinati lena afu e maua ai le manogi o le acetone.

Fungal maʻi

Afai o le afu i totonu o le alofilima poʻo le vae vae e manogi ai le acetone, atonu o se faailoga lenei o siama faʻaleagaina. O fafine e sili atu ona faʻafitia i maʻi pipisi o faʻamaʻi.

Pe a filifilia se mea manogi mai nofoaga vavalalata, e faanatinati le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se dermatovenerologist.

O se faailoilo o faʻamaʻi pipisi o vae o se manogi malosi o le acetone mai totini faʻaaoga. O lea manogi e mafai ona aliali mai e tusa lava pe ofuina ni laei maualuga, seevae lelei.

Vailaau

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le tino, lea e faʻaalia i se suiga i le gaioiga o totoga i totonu. O le manogi o le acetone mai i luga o le afi e aliali mai pe a ave vaega nei o fualaau oona:

  • Antibacterial drugs (penicillins, macrolides).
  • Vailaʻau anti-TB.
  • Noncoroidal anti-inflammatory drugs.
  • Faauluuluga o Antifungal.
  • Vaʻapala.
  • Antitumor chemotherapy.

O vailaʻau ua faʻasolosolo ua faʻateleina le faʻamaʻi o le gasegase, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le galuega o le ate, faaputuputuina o toxins, tuufaatasiga o gaʻo, tino o le ketone i le toto. E saofaga lenei i le manogi o le acetone.

O le le faʻaaogaina o le inisalini poʻo vailaau e sui ai mo le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le manogi o le acetone mai le tino o le tagata maʻi, gaʻo faʻafofoga ma gaioiga o le manava. I lenei tulaga, o falemai vave ma le siakiina pea o le maualuga o le toto suka e talafeagai.

Isi faʻamaʻi

I lenei tulaga e mafai ona mafua ai ni gaioiga mataʻutia o le ate ma fatuga. O le ate ma fatuga o loʻo aofia ai i le faʻamaʻotoina o le tino, le vavaeeseina o meaola matautia matautia o le tino, faʻapea foi ma le latou faʻamalosi i le mimila poʻo le talo. O le solia o le galuega a nei okeni o le a mafua ai le faaputuputuina o mea leaga i totonu o le toto ma o latou isi faatosinaga i le afu, faatasi ai ma se manogi faapitoa.

Acetone manaia le manogi

Muamua lava, afai ei ai le manogi o le acetone, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo suʻesuʻega lautele ma suʻega o siama. O lenei mea o le a fuafua ai le mafuaaga o lenei manogi. Ma i le lumanaʻi, amata togafitiga e faʻatatau i lona faʻaumatia.

I le fale, e fautuaina e pipii i se meaʻai lelei, ia lava le tele o meaʻai gaʻo ma pulu. Mo i latou o loʻo i lalo o le atuatuvale tele i le galuega, e fautuaina e faʻaalu atili, faʻaalu le tele o taimi i le ea fou.

Ina ia faʻaumatia le manogi manogi, e fautuaina e ave se taʻele poʻo le taʻele ile lua faalua i le aso. Faʻaaogā fuamoa ma fasimoli talafeagai. Suia ma fufuluina lavalava ma laei i fafo. Faʻamatalaga o le bromidrosis i le lotoifale, e mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi pipisi e maua ai le zinc.

Ina ua maea ona faauu mai le Rostov State Medical University, sa amata loa lana galuega o se fomaʻi i totonu o se falemai.

O mafuaaga e faapea

Mai le tino ma le tino o le tagata e mafai ona sosogi pei o le acetone i nisi tulaga. O le manogi e mafai ona i ai ma le salu, mai le gutu, urine, ma o lenei mea e iloa ai na mafua ona o nisi o faʻamaʻi. O a faʻamaʻi e mafai ona:

  1. O le maʻi suka - o se hyaglycemic coma e faʻatasi ma le faʻateleina o le faʻavaeina o tino o le ketone.
  2. Oʻi faʻamaʻi - dystrophy ma le toilalo, lea eo mai faatasi ma le fulafula, tiga ma le mativa vaivai, tiga i le pito i lalo.
  3. Thyrotoxicosis - faʻateleina le fausia o hormones thyroid e oʻo atu ai i le tele o tino o le ketone. O le mea taua o se faʻamaʻi ogaoga o le endocrin system e faʻalauteleina le faʻaleagaina, lea e aʻafia ai le faʻamalosi, hyperhidrosis, ma vaivaiga.
  4. Tipia - o se faʻamaʻi e mafua ai le lela.
  5. Hormonal le le mautonu - faigata i le system endocrine.
  6. Toto ma isi mea.

O le mafai ona afu mo se tagata o se tulaga masani. I le mea lava ia, e masani lava e masani ona leai se manogi o le afu, talu ai o le vai masani ma nisi mea le mama. Ae o le amataga o le manogi e faaosofia ai meaola ninii. Mo i latou, o se tino mafanafana ma le mafanafana o se nofoaga lelei mo le vave faʻalauteleina.

Afai o le tagata maʻi ua i ai ni suiga faapitoa i le ola manuia, ona faaopoopoina lea o lena manogi i le manogi manogi ole microbes. Pe a oso le tino o le acetone, e taʻu mai ai e le mafai e le tino ona talepe i lalo le meaʻai, o loʻo i ai le soliga o le gaʻo, e mafua ai ona maua e le sela le malosi o le fiaai ma le gaioiga o le vavae ese o gaʻo ma le faʻavaeina o tino o le ketone, o le foliga mai o le acetone.

Vailaau

O le faʻaaogaina o vailaau e mafai ona aʻafia ai le manogi o le tino, lea e fuafuaina e ala i suiga i le gaioiga o totoga o totonu. O le manogi o le acetone mai luga o le faʻavaʻa e tupu pe a faʻaaogaina nei vailaʻau:

  1. Antbacterial agents (penisillin).
  2. Vailaʻau anti-TB.
  3. Noncoroidal anti-inflammatory drugs.
  4. Antifungal fualaau faasaina.
  5. Vaʻapala.
  6. Antitumor chemotherapy.

O fualaau o loʻo i luga ua faʻalauteleina ai le faʻamaʻi o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le ate, le faʻapipiʻiina o mea oona, tuufaatasiga o gaʻo, tino o le ketone i le toto. E fesoasoani lea e sosogi ai le acetone.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le inisalini poʻo le suia o vailaʻau mo le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le manogi o le acetone mai le tino o le tagata maʻi, o le faitotoʻa tautala ma ona lagona. I lenei filifiliga, e manaʻomia le falemai vave ma le siakiina masani o le suka.

Isi faʻamaʻi

I lenei vaega, e mafai ona faʻavasegaina le mumu o le ate ma fatuga. Latou te auai i le faʻamaeʻaina o le tino, le vavaeʻeseina o mea faʻafefe o meaola matautia, faʻapea foʻi ma a latou faʻamaʻi faʻamaʻi ma talo. O togafitiga o le gaioiga o nei totoga e taʻitaʻia ai le faʻaputuina o vaega faʻapitoa i le toto ma le faʻamaʻiina mulimuli ane o le afu ma se manogi faapitoa.

Laʻau o le acetone pe a uma ona inu

O le manogi o le acetone mai i le ootoga pe a uma ona inuina le ava malosi o se mea taatele, lea e afua mai ile gau o le ava. O lenei mea e mafua ai se manogi le lelei. Aemaise lava, o se siʻufofoga lava e tasi o loʻo matauina i le taeao, vave pe'ā uma ona alu aʻe se tagata - ma e faigata tele ona faʻaumatia sea manogi.

Faʻalogo lelei! Afai e leʻi inupia e le tagata le ava i le aso ua mavae, ma o le manogi o le acetone o loʻo tupu pea, o loʻo taʻu mai ai le tele o faafitauli e tutupu i le tino.

Faʻasalaga malosi o gaʻo ma isi mea o totoe, o le acetone o loʻo faia i totonu o le tino, lea e vave ona oʻo i totonu o le toto ma ua faʻaumatia ma le fesoasoani a le mama, fatugaʻo ma le ate i le aluga o taimi. Afai o se faaletonu na tupu i le gaioiga o le totoga po o se tasi o nei totoga, o lona uiga o lenei mea o le a mafua ai se manogi le lelei mai le vavagana o tautalaga. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le manogi o le acetone e tupu ona o le sili atu o lenei vaega i le tino, lea e aliali mai pe a iai ni faʻafitauli i le tino poʻo pe a leai se aoga aoga.

E tatau ona faamamafaina o le taumafaina o le ava malosi e le o faaalia mai i le auala sili i luga o le setete o le tino ma nisi totoga o totonu. Mo lenei mafuaʻaga, o le tupuga o le manogi o le acetone pe a uma le inu ava malosi o se mea taatele, aemaise lava pe a tele se faʻaaogaina.

Taua! O le tele o le ava malosi e inu ai, o le malosi lea o le manogi. O le faʻaumatiaina o le a faigata tele.

Talu ai o le pia ma isi meainu malosi e afaina ai le tele o gaʻo i gaʻo ma le ate, o le manogi e afua mai i le mea moni o le tele o eletone o loʻo faia i nei totoga, lea e le mafai e le tino ona vave aveese. Ona o lenei mea, o loʻo i ai se manogi malosi mai le gutu, lea e iloa ai o le tino e faigata ona feagai ma sea avega. Mo le mafuaʻaga lenei, o le acetone e amata ona faʻamalosiina e le gata i le fesoasoani a le ate, ae faʻapea foʻi ma le fesoasoani a le tino faʻalaʻo.

E le mafai ona gafatia lenei manogi e tusa lava poʻo le faʻaaogaina o mea manogi faʻaonaponei poʻo vailaʻau, talu ai o le acetone e tatau ona faʻaumatia atoa mai le tino - naʻo le tulaga lea e faʻaaogaina atoatoa le manogi.

Aisea e manogi ai le afu pe a uma ona taalo i taaloga

O elemene nei e ulufale atu i le fausiaina o le afu, lea e natia i tafatafa o le pito i lalo:

  1. Sodium Chloride
  2. Amonaia
  3. Urea
  4. Acids (lactic, citric, ascorbic).
  5. Suavai (90%).

O se tagata soifua maloloina e leai lava se sosogi manogi. Afai ei ai se faʻafitauli faapitoa i le tino, ona maua ai lea o se manogi manogi leaga. Afai o le afu e mumu e iai le manogi o le vineka, amonia, acetone, ava malosi, ona mafai ai lea ona taʻu mai le i ai o se maʻi tuga. I lenei tulaga, talanoa i se fomaʻi.

Afai e sauāina e le manogi o le afu pe a uma taaloga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e faʻaesea le faʻavae o faʻamaʻi tuga. O le fomaʻi o le a faʻatalanoaina suʻesuʻega manaʻomia ma togafitiga mulimuli ane o le maʻi. Ina ia taofia le tupu mai o se manogi le lelei i luga o le tino, e tatau ona e tausisi i nisi o mataupu faavae:

  1. Auai i lavalava e faʻapitoa mai fausaga masani, lea e faʻafefe tele ai vaʻalele ma e le faʻalavelave ai le faʻafefe o le vevela i le tino. I le vevela e manaʻomia ona e ufiufi ai le malamalama, tatala ni seevae e faia i le paʻu moni poʻo le meafaitino.
  2. Aʻo faagasolo le vaitaimi o faʻamalositino, e tatau ona pulea le tele o le vai ma gaʻo i totonu o le tino.
  3. A maeʻa aʻoaʻoga, e tatau ona suia vave lavalava i mea mamago e taofi ai le faʻalauteleina o meaola faʻapitoa, talu ai o se siosiomaga mūmū e maua ai ni tulaga lelei mo le faʻavaeina o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi.
  4. Mataitu le taumafa - meaʻai ma meaʻai vevela e mafua ai le fausia o se manogi faapitoa.
  5. Tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia pe a uma ona taʻalo i taʻaloga. Afai e tupu lenei faafitauli, e tatau ona e taʻele i aso uma, i le vevela o le tau, fufulu oe ia le itiiti ifo i le 2-3 taimi, aemaise pe a uma le faamalositino.
  6. Taulimaina vaega faʻafitauli o le paʻu faʻatasi ai ma antispirants poʻo deodorants. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaoga se fasimoli faapitoa o le antimicrobial, lea e taofia le foliga mai o le afu.
  7. O se faʻaopoopoga o fualaau o vailaʻau e mafai, i le fausaga o le aluminium ma le zinc ulufale - o nei microelements e faʻaumatia mea ola e faʻaosofia ai le manogi o le acetone.

E i ai le tele o fuainumera e aʻafia ai le fausia o le manogi o le ammonia i le afu. Mo le mauaina o se auiliiliga auiliili ma le filifiliga sao e foia ai lenei faafitauli, e tatau ona e faafesootai se tagata tomai faapitoa o le a faia se suʻega ma faatonu togafitiga pe a tatau ai.

Faailoga o le Maʻisuka

O le tele o le konetone i totonu o le tino e mafua ona o le le lava o le insulin, lea e tupu i le maʻisuka. O le inisalini e gaosia mai i le endocrin gland e talepe ai le suka. Glucose e maua mai i lenei auala e sili atu ona uuina e le tino.

O le matafaioi o le suka o se faʻamaoniga o le paleni masani o le malosi. Afai e tupu le faaletonu o le glucose, ina ia mafai ai ona maua le malosi, e amata ona faʻaaogaina e le tino ia gaʻo ma proteins, lea e paʻu i lalo e fausia ai vaega o le ketone. O nei mea faʻapitoa e taua o le oona, o le mea lea e taumafai le tino e aveesea i latou e ala i le afu ma le mimiti, lea e amata manogi e pei o le acetone.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le afu ma le manogi o le acetone ua taʻu mai ai o le a maua lata mai le maʻi suka, lea e mafai ona taofia e le inisalini tui. Faailoga o le latalata mai:

  1. Telefoni masani.
  2. Faʻaopoopoga o tamaiti aoga.
  3. Paʻa i le manava.
  4. Le manogi manogi o le acetone mai le gutu.
  5. Tele faʻamago i totonu o le vavau o le tautala.
  6. Vomiting
  7. O se faʻalavelave matuia.

O togafitiga e faʻamatalaina faapitoa e le endocrinologist.

Isi soliga

O faʻamatalaga faʻamuamua mo le afu ma le manogi o acetone o:

  • O mea ua fai ma vaisu i meaai pisi, i meaai gaʻo ma falai,
  • Manatu malosi mo meaai e leai ni meaʻai
  • Fiaai.

O se meaʻai le paleni, o meaʻai monotonous e oʻo atu ai i se tulaga le lelei i le faʻaogaina o le tino, faʻalavelave faʻaleagaina ma isi faʻafitauli. Ole mea e sili ona lamatia-ole kapiti ma meaʻai e le o le carbohydrate.O le manogi manogi o le afu ua manatu o le faailoga muamua lea o le le atoatoa i le tino o le tagata, ma fautuaina ai o le taimi lea e taofi ai le faʻaaoga sese o sea ituaiga taumafa.

O le faiga o le fatuina o mea oona e mafua ai le fausia o se manogi manogi e faigofie:

  1. Ua taofia e le tino le mauaina o gaʻo vailaʻau, lea e talafeagai ina ia mautinoa ai le lelei o le galue.
  2. O le malosi o le susunuina o gaʻo e amata i le fausiaina o tino o le ketone.
  3. Carcinogens e gaosia i le tele o mea faʻaputu i totonu o le tino, lea oona ai le tagata i totonu.
  4. O le gaioiga o le ate, fatugaʻo, pancreas, gastrointestinal tract ua faʻalavelaveina.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le manogi o le acetone i tagata

E mafai ona iloa mafuaʻaga o le manogi o le acetone e ala i le faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, lea o le a fuafuaina ai suʻesuʻega o toto ma urine mo le tuʻuina atu. I le filifilia o le toto, e faʻapitoa ai le faamamafa:

  • Aofaʻi faʻasoa o le protein,
  • Suauu toto
  • Amylase, lipase ma le urea,
  • Le ulufale mai o le cholesterol, creatine, ALT, AST.

E le gata i lea, e mafai ona faʻamaonia se faʻamatalaga o le ultrasound e suʻesuʻe ai le peritoneum. O le auala faigaluega e mafai ai ona vaʻaia faʻasalaga i le faʻavae ma le gaioiga o totoga.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o le siama, o le tagata tomai faapitoa e fuafua le togafitiga, lea e mafai ai ona aveesea le manogi o le acetone ma mafuaʻaga autu na mafua ai. O togafitiga a tagata e faʻavae i luga o le faaiuga o le tele o le faʻavaeina o tino o le ketone. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le gasegase o gasegase, faʻamaʻi pipisi, fia ai:

  • O le tele o mea inu o loʻo faʻamatalaina (vai minerale, lauti, vine fou, suamalie),
  • Faʻamaʻaina o le tui ile togafiti.

O le manogi o le acetone i le maʻisuka ituaiga 1 ua aveesea:

  • E ala i le faʻaauauina pea o le inisalini, faʻapipiʻiina o sela e iai masini gaʻo,
  • I lalo ifo o togafitiga ma fualaau faasaina e maualalo ai le suka,
  • Tausiga masani.

Mo faamoemoega puipuia, ua fautuaina:

  • Faʻatu se meaʻai
  • Faʻaauau ona faʻaalia le malosi faaletino,
  • Tetee i vaisu.

Ae ui i lea, e le mafai ona faʻasaʻolotoina oe mai le sailia o mimi ma afu, manogi o le acetone, ma le maʻisuka.

Auala Tauivi a le Aiga

I le avea ai o se faʻaopoopoga i le lelei o togafitiga mo le susulu o le afu, o fautuaga e mafai ona faʻaaogaina tutoatasi e mafai ona fesoasoani:

  1. Laei ofu e faia mai fausaga masani.
  2. Aua e te 'ai meaai ma mea inu.
  3. Fufulu le fa 2 aso i le aso, fufuluina faʻamafu vai i vailaau faʻasaina.
  4. Aloese mai tulaga faigata, toilalo.
  5. Faʻaitiitia le mamafa o le tino pe'āfai e sili atu lona mamafa.
  6. Faʻaaogā leodorants e faʻavae i luga o le zinc ma le alumini, pe a latou taofi le salalau o le vaomalo.

I le mulimuli ai i nai faʻataʻitaʻiga faigofie, e mafai ona e puipuia oe lava mai le tupu o se mea le lelei e pei o le sosolo o le sasate o le afu.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, o le a matou fiafia e toe iloilo le manogi o le afu ma le acetone i faamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faaaoga le laupepa.

Alina:

E maua loʻu maʻisuka ma o le a le manogi o le acetone mai le tino, ou te iloa muamua. E leai se auala e faʻaleleia ai lenei mea, o lea e tatau lava ona e mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma le masikoso lenei manogi. E masani ona ou taʻele, faʻaaoga fua o le afu, liliu i togafitiga faʻaleaganuʻu ma le manogi o le afu e le o iloagofie.

Egor:

A maeʻa le faʻamalositino, o loʻu afu e pei o se ituaiga o amonia po o le acetone, lea e masani ona le lelei. Sa ou alu i fomai, ae o mea uma lava e masani ai mo le suʻega. Ou te le iloa po o le a le mafuaʻaga o lenei mea. E tatau ona e fufuluina pea ma faʻaaoga leodolo.

Aisea na manogi ai le afu pei o le acetone?

O le mafuaaga taatele e mafua ai le le fiafia, o le manogi "suamalie" o le acetone e maua mai le tino o le maʻisuka. E mafua ona o le le lava o le inisalini. Glucose, o lona uiga, suka, e le faʻamavaeina, lea e mafua ai ona sili atu i le toto.E le gata i lea, e amata ona auina mai e le faiʻai ni faailoilo e manaʻomia ai le atinaʻeina o vailaau oona, ia o tino oona o le ketone. E aveese e le tino a latou faaputuga e ala i le afu ma le mimi, lea e tau atu i se ametone amber.

I lenei tulaga, e fautuaina e vave ona fesiligia se fomaʻi, talu ai o sea tulaga e ono fautuaina ai le amataina o le maʻi suka.

Faailoga e pei o le:

  • Malaise
  • Ootia
  • Nausea
  • Faʻaitiitia le manaʻo.

I le taimi lava lea, ao le i amataina se mafutaga, e vavalalata tamaiti aʻoga, o le gutu e mago ma o le fatu o le fatu e sili atu ona masani. E mafai ona puipuia e se tui tui inisalini.

O le mea e masani ai, o le mafuaʻaga e mafua ai ona manogi le manogi o le acetone e mafai ona soli ai fatugaʻo. O faʻamaʻi e fesootaʻi ma fatuga, faʻaleagaina urination, fulafula, faʻateleina le toto ma tiga i le lumbar e faʻaalia. E i ai le manogi o le acetone ma faʻatasi ai ma faʻafitauli i le vaomalo. O loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina, le mautonu ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.

O mafuaʻaga o le atinaʻe ma le natura o le faʻaaliga o le maʻisuka

Talu ai ona o le maʻi suka o le masani lea o le manogi o le acetone mai le tino, e tatau ona malamalama lelei i le taunuuga o le mea na tupu ma pe faapefea foi ona faaalia mai ia lava, o le a fesoasoani e tutoatasi le faavae o le manogi manogi. O le mea lea, o le mafuaaga mo le atinaʻe o le maʻisuka, e pei ona taʻua muamua, o le le lava o le inisalini.

E le mafai ona faʻataunuʻuina se faʻafitauli faʻapitoa, ae o mea faʻapitoa e pei o: faʻamaʻi pipisi o vailaʻau, gaoioiga muamua, le lelei mo le tino, ma le le gaioiga o le olaga e faʻaalia ai le ono mafai ona tupu aʻe le faʻamaʻi.

E le gata i lea, ei ai se isi ituaiga o mafuaʻaga, i lalo o le aʻafiaga o le faʻalauteleina o sela i le inisalini e faʻaitiitia ma i totonu o le tino, toe faʻaopoopo ai le glucose. Faatasi ai ma:

  • Mafuaaga
  • Mea e le lelei
  • Laititi alu
  • Faʻafitauli ogaoga umi.

O se tagata gasegase e mafai ona maua i se faʻamaʻi pe afai:

  1. E sili atu le taua o le suka i le toto i le 13.9 mmol / lita.
  2. O faailoilo e faʻaalia ai le i ai o tino o le ketone e sili atu i le tau 5 mmol / lita.
  3. Ketones o loʻo i ai i le mamā o le maʻi.
  4. O le paleni-faavae-pale o le toto ua afaina i luga.

I le taimi muamua, i le taimi o le amataga o le maʻi, atonu e lagona e se tagata le tele o le fiainu ma masani ona faanatinati i le urinate, malaise. Ua tupu le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o le manogi o le acetone e amata ona sau mai le gutu, aʻo amataina le maʻi, e mafai foi ona sau mai le afu. E vave ona tupu le maʻi ma e le o toe umi ae lagona e le tagata maʻi le gasea, vomiting, ulu tiga ma suiga i le manava (ua faateleina, loloto).

O mafuaʻaga mo suiga malosi i le sogisogi, o le a le mea e faia muamua,

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

Afai e te mautinoa o le mafuaʻaga o le sosolo le manogi o le maʻisuka, e mafai ona vave faʻafesoʻotaʻi oe i le endocrinologist. E taua foi le matauina o faleoloa e faatau atu fualaau faasaina e tofotofo ai le tuufaatasiga o le urine, e taʻua o le maualuga o le acetone oi ai. Faatasi ai ma le tele o taatele o Ketostix ma Acetontest.

Afai e faigata ia oe ona faʻatuina le mafuaʻaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi maʻi o le a faia se suʻesuʻega muamua ma tuʻuina atu se faʻamatalaga i le tagata tomai faapitoa e te manaʻomia. E le gata i lea, e tatau ona faia ni numera o suʻesuʻega, e aofia ai:

  • Tuʻuina toto ma mimi mo se auiliiliga lautele,
  • Faʻafanua
  • Suesuega o le endocrin system.

Ma le isi, faʻalagolago i mafuaʻaga, o le tagata tomai faapitoa e te manaʻomia o le a faʻamatalaina ai se auala lelei o togafitiga.

Isi mea e mafai ona mafua ai se manogi tutusa

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga autu, e leai ni mea taua tele i nisi tulaga e mafai ona mafua ai le manogi o le afu o le afu:

  • Faʻaaoga soo o le gaʻo ma falai,
  • Passion mo se taumafataga e faaitiitia ai le faʻaaogaina o le carbohydrate,
  • Hormonal suiga i le talavou,
  • Fafaga.

O mea e le paleni, mamafa ma leaga e mafua ai le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai, ona o le mea na faʻaleagaina ai le metabolism, o le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia. I le tulaga o meaai e leai ni meaʻai, e le lava le malosi o le tino, e taumafai e saili isi punaoa ma gaʻo mu, tino o le ketone.

I tamaiti, o le manogi o le acetone e mafai ona faʻaali mai i le mafaufau o se talavou, e leʻi amataina le totoga, ae o le talavou e mafua mai i le toe faatulagaina i luga o le tala. O ia faaaliga e le taua ma e le tumau.

Matou te fautua atu e vaʻavaʻai i le mea na fai mai le fomai lauiloa o Komarovsky e uiga i faʻaaliga talitutusa i tamaiti:

Togafitiga metotia

O togafitiga e mafai ona amata tutoatasi, mulimuli i tulafono faigofie. E tatau ona e faapaleniina au mea taumafa. O le faʻaaogaina e pei o se meaʻai e sili atu ona lelei, e le gata ina mafai ona e faʻaumatia le manogi o le manogi, ae faʻaititia foi le vevela lautele. Ua uma ona matou tusia se auiliiliga auiliili i meaʻai i le hyperhidrosis. E tatau foi ona vaʻaia ma le faaeteete le tumama o le tagata lava ia, taʻitaʻia se olaga ola malosi ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le meaʻai ma faʻamalosia le puipuiga.

E sili ona lelei le ofuina o laʻei mama e faia mai ie masani, pe a tatau ai, faʻaaoga se deodorant poʻo se tagata e le manava. E tatau ona taumafai e faʻaitiitia le avega i luga o le faʻalavelave o le tino, faʻalavelave faʻalavelave, le mautonu ma e oʻo lava i le tele o lagona fiafia, lea e ono mafua ai le leai o se tulaga.

I le avea ai ma se puipuiga, e fautuaina e suʻesuʻe e le fomaʻi e le aunoa. E foliga mai o na faigofie faigofie, e ui i lea, e tele lava ina aoga ma fesoasoani e faavaivaia ai le manogi o le acetone pe aveesea foi.

Ae o le maʻisuka - i le ituaiga muamua, pe a avea le matua avea ma mafuaʻaga, e faatonuina e fomaʻi le faia masani o le inisalini i totonu o le tino. Ona tumu ai lea o sela i gaʻo ma gaʻo ametone amber.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o lona uiga, pe a iai ni mafuaʻaga patino, e fautuaina ai le tagofia o vailaʻau e faʻapipiʻi i le faʻaitiitia o le suka o le toto (sulfonamides ma biguanides).

O nei vailaʻau e mafai ona filifilia e se fomaʻi, e faʻavae i suega o toto ma urine, o se tala faʻasolopito ma le soifua maloloina lautele o le maʻi. E tatau ona malamalama o le le tusitusi ma le le aoga o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O vailaau faafomai i le ituaiga o laupepa e gaosia.

E tele mafuaʻaga e mafua ai le manogi o le afu pei o le acetone, mai meaʻai ma le le lelei o taumafataga i le faʻalavelaveina o le endocrin system ma le gastrointestinal tract. I soʻo se tulaga, matou te fautuaina malosi e te faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi talafeagai, a leai o loʻo e ono lamatia le tulaga ile taimi.

Ae e oo lava i le taimi o feutagaiga, e mafai ona e faia ni au lava fuafuaga, i nisi tulaga pe a le o le manogi le manogi e le o se afaina o faamaʻi, o fua faigofie e lava e aveesea ai le faafitauli.

O Faamai e ono Mafua ai le Odor

O le manogi o le acetone mai le tino e mafai ona faʻaalia ai nisi faʻamaʻi:

  1. O le maʻi suka.
  2. Mea e le lelei.
  3. Thyrotoxicosis.
  4. Faʻailoga o le fatu (dystrophy poʻo le necrosis).

O le tali i lenei fesili e mafai ona maua pe afai e te malamalama i le mea e tupu i le tino pe a le mafai e le pancreas ona taulimaina ona tiute ma le le atoatoa o le inisalini, ma e sili atu ona leaga - e le o se mea e maua.

I sea tulaga, e le mafai e le glucose ona ulu atu i totonu o sela ma ni masima na o ia lava, ae faʻaputuina i totonu o le toto, ao maua e sela ia le fiaai. Ona auina atu lea e le faiʻai i le tino se faailoga e uiga i le manaomia mo le faaopoopoina o le gaosiga o le inisalini.

A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tagata maʻi na faʻalauteleina le manaʻo. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino e "mautinoa": e leai se malosi e maua ai - glucose. Ae le mafai e le pancreas ona lava le insulin.O lenei le mautonu e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto.

I se isi faaupuga, ua tulai le toto toto. O le sili atu o le kulukose e leʻi tapaina e mafua ai le tali o le faiʻai e auina atu ai se faailo e auina atu ai tino o le ketone i totonu o le tino.

O le tele o nei tino o le acetone. Le mafai ona faʻaaogaina le kulūkose, o siama e amata ona susunuina gaʻo ma proteins, ma o le manogi manogi o le acetone e amata ona tupu mai le tino.

E faʻafefea ona faʻaumatia manogi

Pe a oʻo mai i le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga autu o le faia pea o le inisalini. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e togafitia i fua o le suka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona liua i le maʻisuka ituaiga 1. E mafua ona o le tele o le taimi, o le pancreas e taofi le gaosia o le insulin.

O le maʻisuka, lea e faʻapipiʻi ai le acetone, e le mafai ona faʻaleleia, ae i le tele lava o tulaga e mafai ona puipuia (e le na o le tasi e maua mai).

Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le tausisia o se olaga ola maloloina ma le taumafataga tatau. Ia mautinoa e faatofa atu i masani leaga ma alu i totonu mo taaloga.

A oʻo i se tagata, matua poʻo le tamaititi faʻapena se manava manaia, e pei o le manogi o le acetone, e masani ona taufaʻatau ma taufaamatau. O le puna o le manava o le acetone e mai le mama.

Afai ei ai se manogi, e le mafai ona faʻaumatia e ala i le fufulu o ou nifo. E leai ni faʻamaʻi ma tulaga e faʻaalia e foliga mai o le manava o le acetone. O nisi oi latou e saogalemu atoatoa ma natura, ae o isi e tatau ona vave faia togafitiga faafomaʻi.

O gaioiga autu o le faʻaalia o le acetone i le tino

E maua e le tino o le tagata se tele o le malosi mai le kulukose. E ave i le toto i totonu o le tino ma ulu atu i totonu o ona sela.

Afai e le lava le glucose, pe le mafai foi ona ulu i totonu o le masini, o loʻo sailia e le tino isi punavai o le malosi. I le avea ai o se tulafono, o gaʻo o loʻo avea o se punavai.

A maeʻa le vaevaeina o gaʻo, mea eseese, aofia ai le acetone, ulufale i le toto. A maeʻa ona aliali mai i totonu o le toto, e faʻalilo e le mama ma fatuga. O se fuamini faataitai mo le acetone e lelei, o se uiga masani o lenei mea e lagona mai le gutu.

Le foliga mai o le manogi o le acetone: mafuaʻaga

Ua taʻua e fomaʻi mafuaʻaga nei o le manogi o le acetone mai le gutu:

  1. Meaʻai, faʻamalaina, anapogi
  2. O le maʻi suka
  3. Faʻi ma le ate
  4. O lou maʻi maʻi
  5. Tausaga a tamaiti.

Faʻanoanoa ma le manogi o le acetone

O le manaʻoga mo taumafataga eseese i le faʻalapotopotoga faʻaonaponei faʻafefe fomaʻi. O le mea moni, o le tele o tapulaʻa e le fesoʻotaʻi ma mea manaʻomia faafomaʻi, ae e faʻavae naʻo luga o le manaʻo e fetaui ma tulaga o le lalelei. E le o se togafitiga lenei, ma o taunuuga i lenei mea atonu e ese.

O ia mea taumafa, e leai sona aoga i le faʻaleleia atili o le soifua manuia o se tagata matua, e masani ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga faʻatasi ai ma le faʻamaʻaʻaina atoatoa o meaʻai gaʻo e faʻafefe ai le leai o se malosi ma faʻaitiitia ai le gaʻo.

O se taunuuga, o le tino o le tagata ua tumu i mea leaga, o le inisua e tupu ma o le gaioioiga o totoga ma suauu ua faaleagaina, o le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai.

E le gata i lea, o lenei tulaga e masani lava ona tupu i se tagata matua, aua o se tamaititi o ia mea taumafa e le manaomia.

O taunuʻuga o se taumafa faʻamalosi tino carbohydrate e lauiloa foi:

  • fufulu o le paʻu
  • vaivaiga lautele
  • le mautonu faifai pea
  • faʻaleagaina
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Ina ia manuia ma leai se afaina i le soifua maloloina e le maua le mamafa, e le manaʻomia ona e suʻeina oe lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi i se meaʻai.

O le fomaʻi o le a fesoasoani foi e faʻaumatia taunuuga le lelei o le pa'ū tutoatasi, pe afai ei ai.

E taua le maitauina o le manogi o le acetone mai le gutu e le o lona uiga o togafitiga e manaʻomia, o le a loloto ma togafitiga e manaʻomia ai se mafuaaga.

Sei o tatou lisiina meaai e 5 aupito sili ona maualalo o le carbohydrate ma aʻafiaga e le mafaamatalaina:

  • Atkins Diet
  • Meaʻai a Kim Protasov
  • Faiga Farani
  • Kremlin meaai
  • Puipuia o meaʻai

Teta mai le ketacidosis togafitiga

O togafitiga autu o le inisalini. I totonu o se falemaʻi, o loʻo faʻapalapala ai lapalai mo se taimi umi mo lenei mea. E lua sini nei:

  1. Aveese le faʻamamala
  2. Lagolago le ate ma le fatu fatu galuega

I le avea ai o se mea e puipuia ai le ketoacidosis, e tatau lava ona tausisia e le maʻisuka ia fautuaga faafomaʻi, faʻapipiʻi le inisalini i taimi, ma mataʻituina faʻailoga lapatai uma.

Le manogi o le acetone i faʻamaʻi o le thyroid gland

E masani lava o le sosogi o le acetone mai le gutu, o mafuaʻaga atonu e le fesootai na o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tamaititi, e pei o se tagata matua, o se manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona tupu pe afai e le lelei le vevela o le thyroid, m tatau ona ou fai atu, o se faailoga sili lea ona leaga. Faatasi ai ma le hyperthyroidism, o le maualuga o hormones e aliali mai.

I le avea ai o se tulafono, o le tulaga e manuia le pulea e fualaau faasaina. Ae ui i lea, o nisi taimi o le maualuga o hormones e matua maualuga lava ua faʻalauteleina ai le metabolism.

Acetone manogi mai le gutu e aliali ona o:

  1. tuufaatasiga o hyperthyroidism ma le taoto o le thyroid
  2. ma maitaga ma fanau
  3. popole
  4. le lava le suʻesuʻega o le gland

Talu ai faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi le faʻalavelave, ona faʻaalia loa lea o faailoga:

  • taofia poʻo le faʻavevesi tulaga e oʻo i le mafaufau poʻo le mafaufau
  • suauu manogi tumu
  • maualuga le vevela
  • fulufulu ma le tiga o le manava

O faʻafitauli o lourotoxic o se tulaga sili ona lamatia e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa. O le tagata gasegase e vave ona tuʻuina atu nisi o faʻavae:

  1. Ua tuʻuina se meaʻai e faʻaitiitia ai le faʻamalolo
  2. O le faʻamalolo o le uamea e taofi
  3. gaosiga o le fatu ma le ate.

Faamolemole ia matau o le togafitiga o le tulaga i le fale e leaga!

Faʻi ma le ate

Mo le tele o vaega, o totoga e lua e aafia i le faʻamamaina o le tino o le tagata: o le ate ma fatuga. O nei faiga e faʻaaogaina ai elemene leaga uma, faʻamama le toto ma aveese toxins i fafo.

Afai ei ai faʻamaʻi masani pei o le cirrhosis, hepatitis poʻo le mumunia o fatugaʻo, ona le mafai ai lea ona galue atoatoa le le fiafia. O se taunuuga, toxins mumū, e aofia ai le acetone.

O se taunuuga, o le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai, ma o togafitiga iinei o loʻo i luga o le autu o le faʻamaʻi moni lava o totoga i totonu.

I tulaga sili ona ogaoga, o le manogi o le acetone e le gata ina aliali mai i le gutu, ae faapena foʻi i le mimiti maʻi. O nisi taimi e oʻo lava i le paʻu e faʻaaogaina se paipa o mea.

A maeʻa le togafitiga o le faʻamaʻi poʻo le faʻamaʻi o le tino, e masani ona faʻaaogaina le hemodialysis, o le manava le manava e mou atu.

Fuafuaga a le tagata lava ia o le acetone i le urine

Ina ia mafai ona e iloa le acetone i le urine na o oe lava i le fale, e mafai ona e faʻatau se faʻamaʻi faapitoa o le Uriket i se fale talavai.

E lava le tuʻuina o se meaʻai i totonu o se atigipusa ma le urine, ma o le lanu o le tagata suʻega o le a suia e fuafua ile numera o ketone body in urine. O le tele o le paʻu o le lanu, o le sili atu lea o le eletise o le acetone i le urine. Ia, o le faailoga muamua lea e le mafai ona le amanaiaina.

E toatele tagata latou te matauina i tamaiti o le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai i taimi uma. Mo nisi tamaiti, e tele taimi e tupu ai lenei mea io latou olaga. E i ai tamaiti o loʻo faʻaaogaina le acetone toetoe a oʻo i le 8 tausaga.

I le avea ai o se tulafono, o le manogi o le acetone e tupu pe a uma ona faʻaʻoona ma viral infections. O fomaʻi e mafua ai lenei mea i le le atoatoa o le malosi o le tamaititi.

Afai o loʻo iai se tamaititi e iai se vailaʻau faʻamaʻi ma le ARVI poʻo se isi siama, ona ono le atoatoa lea o le tino i le kulukose e tetee ai i le maʻi.

O le maualuga o le kulukose o le toto i tamaiti, e pei o se tulafono, o le pito i lalo o le masani. O le fua faatatau e faʻaititia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

O le mea lea, o le galuega o le talepeina o gaʻo e maua ai le malosi faaopoopo o loʻo aofia ai. I lenei tulaga, o vailaʻau ua faia, e aofia ai le acetone.

Faʻatasi ai ma se aofaiga tele o acetone, o loʻo iloa ai faʻamaʻi - o le gasea po o le vomiting. O le tulaga lava ia e le matautia, o le a pasia pe a maeʻa le toe faʻaleleia lautele.

Faʻamatalaga taua mo matua o se tamaititi ei ai se vailaʻau i le acetoneemia

E taua i le tulaga muamua o le foliga mai o le manogi o le acetone, siaki le maualuga o le suka i totonu o le toto e aloese ai mai le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o le manogi e alu i le 7-8 tausaga.

I taimi o faʻamaʻi pipisi i totonu o se tamaititi, faʻapea foʻi ma le inupia ma le gaoi, e aoga le tuʻuina atu o le suka a le tamaititi pe inu i le lauti suamalie.

E le gata i lea, o meaʻai gaʻo ma le falai e mafai ona faʻaesea mai le taumafa a le tamaititi.

Le manava le manava o se faafitauli lea e le tatau ona le amanaiaina. O le mea manogi po o le '' manogi 'o loʻo taʻu mai ai le le lelei o le vaega o meaʻai, ae e tele mafuaʻaga e faʻaalia ai le manogi o le acetone mai le vaʻa tautala. Sei o tatou iloa le mea e mafua ai le manogi o le acetone mai le gutu ma mea e tatau ona faia i lenei mataupu.

Mafuaʻaga o le manogi o le acetone mai le gutu

O faʻamaʻi eseese o tatou tino e mafai ona faʻaalia e ala i ni faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga. O le faailo o se mea sese o loʻo tupu io tatou tino, o le foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu, ma e taua le iloa e le tupu tuusao i totonu o le pupuʻu tautala ma e leʻo se faafitauli o nifo. O le masini o lona faʻatulagaina i tamaiti uma e lua ma tamaiti e tutusa lava - e faigata ma mamanuina ina ia oʻo i taimi e faʻalavelave ai le tino, mea faʻaleagaina (tino ketone) e ulu i le toto ma suia lona pH e faʻamalosi e gaʻo pe a faʻaogaina ma mama pe a faʻasalaina.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o lenei "mea e 'ai" e tele:

  • faʻamaʻi o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, faʻaleagaina o le maʻisuka),
  • ate po o le hepatitis,
  • meaai, fiaai, le lelei o meaai,
  • maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • faʻamaʻi pipisi i tamaiti (vaivili, faʻamaʻi pipisi o le intestinal).

Acetone manogi i meaʻai paleni

O le matelaina (e amata ona 'ai le tino) ma meaai e le aoga (o le lisi e aofia ai meaʻai fuatini) e taʻitaʻia ai le maualuga o le mea oona (tino ketone) i le toto, lea e faʻaalia i le foliga mai o se manogi o le acetone ese mai le gutu. O le acetone o se fua o suiga e mafua mai i le gaosia o gaʻo (e "susunuina" nai lo gaʻo) ma protein (pe a maua e le protein mea taumafa i le taumafataga, e le lava le taimi e faʻaleleia ai mea uma). Faatasi ai ma ia mea sese i meaai, o loo i ai le malosi o le tino o le tino, o se aafiaga le lelei i le galuega a le tino e le fiafia ma totoga. E mafai ona e aloese mai na aʻafiaga leaga uma e ala i le pipii atu i se meaai paleni ma se lisi fatuga lelei. Afai e te lagona le sili atu pe itiiti foi le masani - ia aofia ai le tele o le vai ma le gaʻo i totonu o lau meaai, pe afai o le tulaga e latalata i le taua - valaau se fomaʻi e faʻaesea le atinaʻe o le maʻisuka.


Faamai Endocrine

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le oona faʻatasi ai ma tino o le kontone e tutusa ma le le lelei o meaai. E naʻo mea sese i meaʻai e amata ona '' aina e le tino 'ona o le leai o ni meaʻai, ma i le maʻisuka o loʻo i ai se soliga o le gaosiga o le inisalini e le pancreas, lea e faʻavaivaia ai le kulukose, o le malosi lea. Ole tino ole tino e le mafai ona maua a latou meaʻai, lagona le fiaai ma amata ona suʻe se isi mea - o le faagasologa o le pala o gaʻo ma meaola e amata i le faateleina o le tulaga oona o tino o le ketone i totonu o le toto ma le foliga mai o le manogi o le manogi mai le gutu, mai i le urine ma le paʻu.O le taimi lava e te matauina ai nei faʻaʻailoga, e tatau ona e asiasi vave atu i le fomaʻi ma le endocrinologist, talu ai o sea tulaga e mafai ona muta i le atinaʻe o le hyperglycemic coma.


E mafai ona tupu mai le manogi o le gasegase o le gasegase o le gasegase, o lona uiga o le tachycardia, o le suamalie tele, o le tiga, o le paʻu vevela, o le lauulu lauulu, o le gatete o lima ma le mamafa o le mamafa, e ui lava i le fiaai lelei. O le toilalo o le thyroid gland o le sili atu lea o le gaosiga o hormones e nafa ma le malepe o puipuiga ma gaʻo. O suʻesuʻega ma togafitiga faʻapitoa i lalo o auspices o le endocrinologist o le ai ai se tulaga lelei o mea e tutupu i le toe faʻaleleia.


Toto fatu

Faʻafitauli i le urination, maualuga maualuga o le toto maualuga, fulafula, le maualalo o le tiga ma le manogi o le acetone mai le gutu ma le urine o ni faailoilo o le gasegase po o le nephrosis, faʻamaʻi e faʻaalia i le gasegase ma le gaʻo. Faatasi ai ma nei faasea e tatau ona e sailia se fesoasoani mai le urologist poʻo le nephrologist. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le a tupu mai se faʻalavelave e mafai ona aloese mai le manuia - faʻavaeina o le gaioiga galue.


Faʻi maʻi

O le ate o le tino sili ona taua lea e mautinoa ai le galue masani o le tino atoa. E maua mai ai enzymes e faʻatautaia ai faiga faʻasolosolo ma o tatou olaga atoa. Afai e afaina tele le ate poʻo le faʻaleagaina o ona sela - e mafua ai ona faʻaleagaina atoa le paleni masani ma paleni i totonu oo tatou tino - o faʻafitauli uma o gasegase ua faʻaleagaina. O le taunuuga o le le atoatoa o lona galuega sologa lelei o le le atoatoa o le tino ma le foliga mai o le acetone "manogi" mai le gutu.


Soifua maloloina o tamaiti

O le faateleina o le toto i tamaiti o tino o le ketone ma, o se taunuuga, o le acetone i le urine ma le manogi o le manogi mai le gutu e mafai ona avea ma faʻaaliga o le maʻi - siama o le acetone.

Faʻamatalaga e mafai ona fesoasoani i lenei tulaga:

  • meaai le talafeagai mo le tamaititi,
  • popolega, faʻalavelave ma faʻalavelave popole,
  • faamai pipisi
  • faʻamaʻi pipisi
  • genis predisposition.

Afai e iai sau manogi manogi o le acetone i lau tama, vave vave ona valaʻau i se taʻavale, aemaise lava pe afai o le tulaga e faigata i faʻaaliga e pei o le vomiting, vaivaiga, ma le vavao. Faʻatasi ma se laʻititi laʻitiiti o le faʻamaʻi, e mafai ona taofi le gasegase o le acetonemic e ala i le matauina o le pulega o le ava (vaifofo o le oralite poʻo le rehydron e faʻaaogaina), meaʻai ma le faʻaaogaina o enzymes faapitoa.


Afai e te gauai atu i se faailo mataʻutia e pei o le manogi o le acetone mai le gutu i le taimi, ona oʻo mai ai lea o faʻafitauli e aʻafia ai, ma aʻafiaga leaga e mafai ona alofia.

E ono aliali ona o le tele o suiga faʻapitoa i le tino. E taua le iloa o mafuaʻaga o le manogi o le acetone i se tagata matua ma se tamaititi e eseese ma iai a latou lava faʻasologa o faʻasalaga.

O le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua ma se tamaititi e mafai ona iai ma faʻamaʻi eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le gasegase acetone ma e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi, pe a faʻalauteleina ma ogaoga. O le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua ma se tamaititi i tulaga faʻaleagaina taʻitasi o loʻo i ai foliga faʻaalia tutusa.

Le manogi o le acetone

I le maʻisuka, e masani lava ona manogi le gasegase o le acetone. I le taimi muamua, o se manogi le lelei e faalogoina mai le gutu, pe afai e le faia ni fua i le taimi e aveese ai mafuaaga, urini ma afu e amata ona manogi e pei o le acetone.

  1. E pei ona lauiloa, o le kulukose e avea ma punavai autu o le malosi. O lea e mafai ai ona talia lelei le tino, e manaʻomia ai le tele o insulin. O lenei hormone e gaosia e le pancreas.
  2. I le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e le mafai e le pancreas ona taulimaina atoa ana galuega tauave, o se taunuuga o le gaosia o le inisalini e le tupu i le aofaiga talafeagai.Ona o le mea moni o le kulukose e le mafai ona ulu atu i totonu o siama, latou te amata ona fiaaai. E amata ona auina atu e le faiʻai ni faailo i le tino e manaʻomia ai le kulukose ma le inisalini.
  3. I le taimi nei, o le maʻisuka e masani ona faʻalauteleina le manaʻo, pei ona lipotia e le tino le leai o se kulukose. Talu ai e le mafai e le pancreas ona tuʻuina atu le inumaga o le inisalini, e faʻaaogaina le kulūkose, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka.
  4. O le faiʻai, ona o le maualuga o le suka, o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga e uiga i le atinaʻeina o isi masini eletise, o tino o le ketone. Talu ai ona e leai se malosi e maua ai le kulūkose, latou te susunuina gaʻo ma pulu.

Talu ai ona o le tele o tino o le ketone e maua i totonu o le tino, o le tino ua amata ona faʻaumatia i latou e ala i le faʻapitoa e ala i le urine ma le paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, e susulu le afu pei o le acetone.

O le tagata maʻi e maua i le ketoacidosis o le maʻisuka i le mataupu pe a:

  • E sili atu le maualuga o le suka i le toto ma e sili atu nai lo le 13.9 mmol / lita,
  • Faailoilo o le i ai o tino o le ketone e sili atu i le 5 mmol / lita,
  • O se faʻataʻitaʻiga fualaau faasaina e taʻu mai ai o le urine e aofia ai ketones,
  • Sa i ai le solia o le paleni-faavae faavae o le toto i le itu o le faateleina.

Ketoacidosis, i le isi itu, e mafai ona atiae i le mataupu lenei:

  1. I le i ai o se faʻamaʻi lona lua,
  2. A maea le taotoga
  3. O se taunuuga o se manuʻa,
  4. I le maeʻa ai o le glucocorticoids, togafitiga, faʻafeusuaiga o feusuaiga,
  5. Ona o le maitaga
  6. I le taotoga o le pancreatic.

O le a le mea e fai i le manogi o le acetone

O tino pepe Ketone i le urine e mafai ona faʻaleleia lemu, inu ai le tino. Faatasi ai ma lo latou maualuga maualuga, o le ketoacidosis e mafai ona atiaʻe. Afai e le faia ni taumafaiga i le taimi mo togafitiga, o sea tulaga e mafai ona taitai atu ai i le maʻi suka ma le maliu o le maʻi.

Mo le siakiina e le tagata lava ia le maualuga o ketones i le tino, e tatau ona e faia se suʻega o le urine mo le i ai o le acetone. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le sodium nitroprusside 5% o le ammonia solution. Afai ei ai le acetone i le faʻavave, o le a liua le lanu mumu sesega.

E le gata i lea, o le fuaina o le maualuga o le acetone i le urine, o fualaau faapitoa e faaaoga, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. E aofia ai Ketur Test, Ketostix, Acetontest.

E faapefea ona togafitiga

I le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua, o togafitiga e aofia ai le masani ai o pulega o inisalini i totonu o le tino. I le mauaina o le fuainumera manaomia o le hormone, o sulu e tumu i gaʻo, o konesoni, o le a faasolosolo ina mou atu, ma o le manogi o le acetone ua alu ese atu.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau o le suka.

E ui lava i se gasegase tuga, ma soo se ituaiga o maʻisuka, e mafai ona puipuia le fausia o tino o le ketone. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai saʻo, mulimulitaʻia se taumafataga o le soifua maloloina, faia masani faʻamalositino ma lafoai atoa amioga le lelei.

PE E FAIA E LE TUSI E TE ILOA O LE TAGATA E MAUA AI HYPERHYDROSIS?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina, o le manumalo i le tau faasaga i faʻamaʻi o le soona inu tele e le oi ai i ou tafatafa.

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? O le mea e malamalama ai, ona e taua tele le faiga o le pala, ma o lona faagaoioia o le ki lea i le ola maloloina ma le soifua manuia. O le mimiti, e le manogi le manogi, e le mafaamatalaina le vevela i tagata, afu uila i luga o le moega. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau le tala ia Svetlana Shumskaya. Faitau le tusiga >>

Smell o le acetone mai le maʻisuka

O le tele o taimi, o le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai i le maʻisuka ma e masani lava o le faailoga muamua lea e gauai atu i ai tagata.

Ina ia malamalama pe aisea e tulaʻi ai le maualuga o le acetone i le tino ma le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai i le maʻisuka, e tatau ona i ai se manatu e uiga i lenei faʻamaʻi atoa.

O le maʻi suka o se soliga tele i le gaosiga o le gaʻofale ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini poʻo le faʻaitiitia o le lagona o sela i lenei hormone, e masani ona faʻatasi ma foliga o le manogi o le acetone mai le gutu. O lenei faʻamaʻi ua vaevaeina i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

O le malosi malosi autu, a leai o se meaʻai, i le tino o se tagata matua ma se tamaititi glucose lea e sau o se vaega o meaai. Ina ia mafai ona gauai lenei vailaau i sulu o le tino, e manaʻomia le inisalini, lea e maua mai i sela o le pancreas.

Inisalini - O se ituaiga o "ki", lea e tatalaina ai sela, pei o faitotoa, ina ia ulufale atu le glucose ia i latou. Afai o le kulukose mo le tasi mafuaʻaga po o le isi e le ulufale i sela, ona latou iloa lea o le fiaai. O masini faʻapipiʻi e faapitoa lava le malamalama i le maualuga o le kulukose, aemaise i se tamaititi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le toesea atoatoa o le insulin.

E mafai ona tupu lenei mea i suiga mataʻutia pe faʻafefeteina i le pancreas, o se taunuuga siama oti fatuina o se hormone. E le gata i lea, o le toesea po o le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini e afua mai ona o le gasegase o le tino, ma o se taunuuga e le mafai ai ona maua e sela o le pancreas ia hormones, ae latou te tuufaatasia le inisalini lea e le saʻo i le fausaga. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e atiae i se tamaititi, ae le o se tagata matua.

E faapefea ona aliali mai le manogi o le acetone mai le gutu i lenei maʻi?

O faʻapitoa uma o le tino e fesoʻotai fesoʻotai ma o le sootaga autu o le faiʻai. Glucose e ulu i le tino, ae ona o le faʻaititia o le 'inisalini e le mafai ona ulu atu i totonu o siama, e aofia ai le faiʻai.

O le mea mulimuli, i le tali atu i le le lava o le taumafa o se meaʻai taua, e auina atu ai faailo e taumafai e faaosofia le gaosia o le inisalini ma faʻateleina le faʻaleleia o le kulukose mai le gastrointestinal tract (i le ala, o le taimi lea o tagata maʻi suka e maualuga le manaʻomia mo meaai).

Inisalini e le o gaosia, ae i totonu o le kulukose e le faʻaaogaina e fausiaina i le toto (i lenei laasaga, o lona maualuga i le toto e maualuga lona maualuga). Ma, e ala i manatu faaalia, o le faiai e faaosofia ai le tafe o isi malosiaga i totonu o le toto, lea e aofia ai tino o le ketone. O nei mea e aʻafia ai le acetone. .

Faʻateleina le faateleina o le faʻaogaina o tino o le ketone, o se manogi le lelei o le acetone mai le gutu, mai le paʻu ma le urine e aliali mai.

I le maʻisuka ituaiga 2, toetoe lava o le mea lava e tasi e tupu. Inisalini e masani pe laʻititi foi alu ese mai tulaga faatauaina sili ona lelei , ae e le iloa e sela, aua nei e lagona lenei hormone, ma o le mea lea, aua le tatalaina o latou "faitotoa" mo le gaosia o le kulukose.

O le faiʻai iloa le fiaaai auina atu manaʻoga e faʻaauau le faʻamalosia o le inisalini ma le absorption o le kulukose. O le inisalini ma le kulukose e maualuga i le toto, ae e le mafai ona tatalaina ia cellula i lalo o nei tulaga.

Ona, pei o le tulaga muamua, o le maualuga o tino o le ketone e amata ona tulaʻi, e aofia ai le acetone , lea e faʻaalia i le manava manava ma le afu. O le foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu ma le paʻu o se faailoga le lelei, lea e faailoa ai le matuia o le maʻisuka ma le faateleina o le tino o tino o le ketone, lea, e faaopoopo i meaʻai, o mea matautia.

Faʻateleina le faateleina o le faʻatonuga o le acetone atonu e mafai . O lenei filifiliga e masani lava mo se tagata matua.

Laʻau o acetone mai le matelaina

O le siʻitia i le maualuga o le acetone ma, o se taunuuga, e mafai ona tupu le manava manava pe a anapogi .

O le faiga o le fausia o le sili atu acetone e talitutusa ma le pathogenesis o le maʻisuka. O se tagata na faia ma le loto i ai pe mo nisi mafuaaga e taofi le 'ai. E auina mai e le faiʻai ni faatonuga e faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma sela.

Muamua, o le kulūkose o loʻo tausia i totonu o tulaga masani e tatau ona faʻapitoa mo le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, glycogen o le ate ma maso, lea i lalo o nisi tulaga e mafai ona liua i le kulukose.

E lava glycogen reserves i totonu o le tino pe a ma se aso ma i le aso lona lua o le fiaaai o le tino ua faamalosia e faʻaaoga isi punaoa o le malosi ma meaʻai, ma o lenei mea ua na o gaʻo ma puluvaʻa.

I le pala o le mulimuli acetone ua fausia , lea e mafua ai le i ai o le manogi mai le gutu ma le afu. O le umi o le matelaina e tumau, o le maualuga o le maualuga o le acetone ma le sili atu ona manino le manogi mai le gutu.

E taua le matauina o mafuaaga talafeagai o le matelaina.

Laʻau o le acetone mai isi faamaʻi

O le manogi o le acetone mai le gutu e ono aliali mai pe a faʻatasi ma faʻateleina le faʻatonuina o le hormone o le faʻamalosia o le metabolism ma faʻalautele le fua o le vaevaeina o aʻafiaga ma gaʻo. E pei ona taʻua i luga, o le oloa maualalo o le metabolism o gaʻo ma proteins o le acetone.

At faʻamaʻi fatu , faʻapitoa, ma le vave ona atiaʻe, ona o le le mafai ona faʻamaʻaʻa atoatoa mea taua o le tino, o le foliga mai o le hanosisi e mafai, ae o le tele lava o le manogi o le amonia.

O le ate o loʻo aofia ai i faiga uma o le tino ma o le mea lea e faʻalavelave ai i lona fausaga poʻo se faʻaitiitia o le mafai gaioiga e mafai ona oʻo atu ai i ni suiga ogaoga, e aofia ai faateleina le maualuga o le acetone i totonu o le toto ma le urine . O le mea moni e faapea o fofo ate e maua ai le tele o enzymes, o vailaʻau e faatonutonuina ai le metabolism.

Faʻaleagaina o le Cell ma le gasegase, o manuʻa e ono oʻo atu ai i le le atoatoa i le metabolism, lea e mafai ona faʻaalia i le faateleina o le acetone.

E masani ona i ai le manogi o le acetone mai le gutu ma se umi umi o faʻamaʻi pipisi . E mafua lenei mea ona o le tele o le palatini e faʻatasi ma le faʻamalalaina, lea e masani ona aliali i nisi o siama, mo se faʻataʻitaʻiga, o le intestinal.

O nisi o tulaga e maua ai le fesoasoani faʻapitoa i le tino, ae o le faʻateleina pea o lona faʻamaualuga i le toto suia le paleni o le acid-base , lea e matua le lelei mo faiga uma o gataifale. Toeitiiti lava o polokalama uma o le enzyme e mafai ona galue i se pH patino, ma suia e le acetone i le itu o le alo.

I nisi tulaga, o le maualuga o lenei mea e matua maualuga lava e mafai ai ona fatuina se tulaga lamatiaga o le olaga (masani ona maua i le maʻisuka).

E le gata i lea, o le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona avea ma se faailoga.

Paʻu Matutua o Acetone

O mafuaʻaga o foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua ma se tamaititi e toetoe lava tutusa. O le eseesega e masani lava ona taoto i le sea o mafuaaga eseese. I se tagata matua, e masani ona masani le manogi o le acetone mai le gutu ituaiga 2 maʻisuka . O lenei ituaiga o maʻisuka toetoe lava o taimi uma e atiina ae e tetee atu i tua o le oona.

O paʻu siama e aofia ai le tele o le lipids ma, e pei o le tele o le maualuga o le mamafa o le masima, o le puipui o le tino e sili atu ona mamafa ma itiiti le mafai ona maua i le insulin. E masani lava, ina ia toe maua mai le maʻisuka ituaiga 2, ua lava le leiloa o le mamafa ma mulimuli i se meaai e maualalo i gaʻo vailaau faigofie faigofie.

E le gata i lea, o le tele o taimi i se tagata matua o loʻo i ai mafuaʻaga o le manogi o le acetone mai le gutu:

  • anorexia nervosa
  • faigamalo
  • maʻi faʻamaʻi
  • vevela mama seia oo i le fiaai.

O se tagata matua e sili atu ona fetuunai i le lalolagi i fafo ma tulaga leaga, o le mea lea, ina ia ausia se tulaga ogaoga, o tulaga maualuga o le acetone i le toto e manaomia.O se taunuuga, o le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua e mafai ona umi-tumau e aunoa ma nisi faʻaaliga o se maʻi.

Le manogi o le acetone mai le gutu o le tamaititi

I se tamaitiiti, o le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona mafua ai ituaiga 1 maʻisuka , lea e masani ona afua mai i le gasegase o le kenera i le fausiaina o le pancreas.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, e mafai foi ona mafua mai le manogi o le acetone faʻamaʻi pipisi , lea i totonu o se tamaititi e vave ona mafua ai se tulaga o le faʻamalalaina, o se taunuuga o le faʻaitiitia o le excretion o mea gaosia i gataifale e fatugaʻo. Soʻo se faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le tele o le palatini i le taimi o le tau faasaga i faʻamaʻi.

O se vaega tāua o le tupu mai o le manogi o le acetone i se tamaititi e mafai ona mafaufau i ai gasegase o le acetonemic lea e maualuga ma maualuga. Muamua e amataina mea sese i le taumafa, faʻalautele le fiaai. Maualuga le atinaʻeina o se talaaga o faʻamaʻi pipisi ma le le faʻamaʻi pipisi. O le acetonemic syndrome e faʻaalia i se faʻalavelave o faʻamaoniga, e pei o le vomiting vomiting with intervalles, o le manogi o le acetone mai le gutu.

O lenei maʻi i tamaiti e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o tino o le ketone ma le le mafai ona faʻaaoga atoatoa ona o le gaioiga o fatuga ma le ate i se tamaititi. E toetoe lava o taimi uma e osofaia ai le gasegase e mou atu i tamaiti ao talavou itiiti ifo mulimuli ane. O matua o se tamaititi e ono aʻafia i le faʻafitauli o le acetone tatau ona iloa le auala e puipuia ai lenei tulaga.

O le tino o le tamaititi e maualuga lona malosi faʻafouina, ae ona o le le mautonu o le tala o le hormonal, puipuiga, soo se suiga i le pH vave e tau atu ai i taunuuga le lelei. O le tamaititi laʻitiiti, o le sili atu ona maʻaleʻale o le faateleina o le acetone, o le mafuaʻaga lea o le manogi o lenei mea mai le gutu foliga muamua nai lo tagata matutua .

O le faateleina o le toto acetone i se tamaititi e mafai ona vave oʻo atu i tulaga ogaoga, o le mea lea, pe a e manogi mai le acetone mai le gutu o le tama, e tatau valaau se falemaʻi .

Fesili ma tali ile autu "Smell of acetone mai le gutu"

Fesili:Talofa, inu malosi mo se vaiaso ma se tamaititi, afafine 5 tausaga. O lenei ua matou i le sami malolo. Na te 'ai e toetoe lava a leai se mea i le vevela, liliu i le po mai le vevela. Ma o le aso sa ou matauina sina manogi manogi o le acetone mai loʻu gutu. Pe mafai ona mafua lenei mea ona o le matelaina?

O le tali o le: Talofa Masalo suiga o le tau, faʻalalauina, i le toe foi mai, matou te fautuaina oe e pasi se suʻega masani ma le suʻega toto mo le suka.

Fesili:Talofa O laʻu pepe e 1 le tausaga ma le lua vaiaso le matua. I ni nai aso talu ai, na amata ai ona ou matauina o ia o le manogi o le acetone mai lona gutu, manatu na foliga mai, ae faitau le mea e mafai. Na amata foi ona le fiafia o ia, ua moe lemu i le po ma ua amata ona paʻu i le po atoa, ma e sili atu lona suavai i nisi o vai. Na latou ofoina atu le toto, latou fai mai o le toto e masani lava, na o le hemoglobin e maualalo 106. O le tamaititi e tusa ma le 13 kg ma le maualuga o le 84cm. Ou te fia iloa pe aisea e mafai ai ona manogi e pei o acetone ma e matautia?

O le tali o le: Talofa O lau tama e tatau ona faʻaalia i le fomaʻi ma le endocrinologist. E mafai e le Acetone ona sogisogi e pei o le maʻisuka, ae atonu e iai sou faʻafitauli i lau paʻu. E tatau ona faia se suʻega o le toto o le toto, siaki le maualuga o le kulukose, pancreatic amylase, lipase, pasi se kopi, ma o nei taunuuga i le fomaʻi. Ma o le hemoglobin maualalo e faailoa ai le anemia, poʻo le uʻamea e le o gaosia pe vit. B12. Faia se ultrasound abdominal, atonu o le a maua e le tamaititi le pancreatitis. O se tagata gastroenterologist o le a faatonuina ni enzymes mo oe. Ma afai e te amataina le suʻega ma togafitiga i le taimi nei, ona mafai lea ona vavaeese le fesuiaiga o le maʻi i se foliga masani.

Fesili:Talofa. O laʻu tama teine ​​e 1 tausaga le matua ma amata ona sogisogi mai le acetone mai lona gutu. I le faitauina o tusitusiga, matou filifili ai e siaki le suka i se glucometer. Anapogi 2.4 i lalo o le masani masani. Aisea e fefe ai? Faafetai i le taimi muamua!

O le tali o le: Talofa O le manogi o le acetone e mafai ona avea ma faailoga o faafitauli ma le pancreas, aua o lenei faailoga eo faatasi ma faʻalavelave o le gasegase. I se tulaga lea e manogi ai le tamaitiiti mai le gutu o le acetone, e le tatau ona e faitau i tusitusiga ma ia e maua oe lava, ae o le vave e mafai ai ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi! O le a mafai e le endocrinologist ona fautuaina oe i luga o le maualuga o le suka. E taua le suʻeina o le toto ma le urine, pe a iai ni tino o le ketone, e manaʻomia e le tamaititi togafitiga, togafitiga poʻo le faʻasolosolo (i le faitalia a le fomaʻi). O ia tulaga e le tatau ona "toso", e faanatinati le faafesootai o se fomai!

Fesili:Talofa O se tamaititi (4.5 tausaga le matua) ina ua uma ona toe faanua (viral infection) manogi o le acetone mai lona gutu, o le a le uiga o lenei mea? ma o le a se mea e mafai ona fai?

O le tali o le: O le aoauli lelei, e faʻafeagai ma le talaaga o le gasegase o faʻamaʻi pipisi, o le manogi o le acetone mai le gutu e masani lava ona aliali mai i tamaiti, e mou ese atu e aunoa ma se siaki pe a maeʻa le tamaititi. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaali le tamaititi i le fomaʻi (pe a manaʻomia, valaʻau "03") ina ia mafai ai ona suʻesuʻe saʻo le tulaga o le pepe.

Fesili:I se talavou o le 14 tausaga, o sina manogi o le acetone mai lea taimi i lea taimi. Aisea?

O le tali o le: O foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka. Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi e iai le endocrinologist ma ave se suʻega toto ma le urine mo le kulukose.

Fesili:O le a le mafuaʻaga e i ai se manogi o le acetone mai lona gutu?

Afai ei ai se tofo o le acetone i le gutu, e mafai ona aʻafia mafuaaga ma faʻamaʻi tuga. E fautuaina e saili ma le faanatinati le fesoasoani mai se fomaʻi.

Faʻailoga i tagata matutua

E tele taimi e mafua ai lenei maʻi ona o le maʻisuka. O lenei togafitiga e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini. O le maualuga o le suka e faʻateleina i le faʻavave. O le maʻi e masani ona fiainu. Na te faitio i vaivaiga, vaivai, le mautonu. I le maʻisuka, ketoneemia, acidosis o loʻo matauina. I lenei tulaga, o le maualuga o ketones e oʻo atu i le 80 mg%. O le mea lea, o le gutu o le tagata maʻi e manogi le manogi o le acetone. O lenei vailaau oona e mafai ona iloa i le urini aʻo faia suʻesuʻega suʻesuʻe.

O le faailoga o loʻo fesiligia e ono tulaʻi mai i se talaaga o le hyperglycemic coma. O faʻafitauli e amataina i laʻasaga. O le tagata gasegase ua maualuga lona fatu fatu, vavalalata tamaiti aoga, paʻu paʻu, tiga. Ona o le faateleina o le glucose concentrations, o gaʻo e matua vevela lava, ua faia ai le konesona, lea e afaina ai le tino.

Afai o muamua faailoga o se maʻi suka, e manaʻomia vave ile falemaʻi maʻi o le maʻi. A le o lena, o le a galo le tagata maʻi, o le a sau se pa. O le mea lea, a iai le manogi o le acetone mai le gutu, e fautuaina e faia se taimi atofaina ma se endocrinologist.

O se tasi lava faailoga e tasi e matauina i maʻi pipili. E mafua ona o le galuega autu a le tino - o le faaiuga o oloa leaga o meaʻai. Aano o le acetone e faʻaalia ai le atinaʻe o le nephrosis poʻo le dystrophine, e mafua mai i suiga faʻaleaganuʻu i le renal tubules. O lenei togafitiga e faʻaalia i le solia o le gaʻo ma isi metabolic processes, o foliga mai o ketones i le tino. E masani lava, o le nephrosis e faʻatasi ma faʻamaoniga o se maʻi pipisi (tuberculosis):

  • fulafula
  • faigata faigata,
  • maualalo le tiga
  • maualuga le toto maualuga.

Afai o le manogi o le acetone e o gatasi ma le fulafula i luga o foliga, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa o le nephrosis e taofia ai le atinaʻe o faʻafitauli. O le tagata gasegase ua toe malosi atoatoa. Afai e ogaoga le faʻamaʻi, gaʻo le gaioiga.

Thyrotoxicosis ma isi faʻamaʻi

O le faʻaʻailoga e fesiligia e mafai ona mafua mai i laurotoxicosis. O lenei togafitiga o le tino o le endocrine e faʻatasi ma le maualuga o gaosiga o hormones. O faailoga taua o lenei togafitiga e aofia ai le faateleina o le faʻavevesi, salu, ma le malosi o le fatu. O aʻafiaga e ō mai faatasi ma se suiga o foliga vaaia - lauulu, paʻu, lima pito i luga. O le tagata gasegase e vave ona leiloa le mamafa, ae o le manaʻoga e lelei.O le tagata maʻi e faitio e uiga i le fualaau otaota. Afai o le acetone mai le gutu e ogatasi ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau. O le manuia o le toe maua mai o se maʻi e faalagolago i togafitiga vave.

O se manogi malosi o le acetone mai le gutu e mafai ona aliali mai ma se meaai e le paleni ma le laugatasia, pe a maeʻa le anapogi. O le mea lea, e masani lava ona matauina lenei faailoga i tamaitai oe tausisia se meaai malosi (ona o le taofiofia o meaai maualuga-kalori). O se tasi o mea faapena e aliali mai i ni faʻataʻitaʻiga e pipii i le Kremlin taumafa poʻo le taumafa a Atkins. Talu ai ona o le maualalo o meaʻai o gaʻo, gaʻo ai le gaʻo. O lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi na faʻaalia ai le fausia o ketones. O mea e mulimuli mai e faaputuputu i totonu o le toto, oona ai le tino mai totonu. O ia meaʻai e mafatia mai i totoga i totonu e pei o fatugaʻo ma le ate.

I lenei tulaga, ina ia mafai ai ona faia le mafuaaga tonu o le tofo o le acetone, o le a faia se suesuega auiliili o le tagata maʻi. A o leʻi faatonuina le togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona iloa le aofaiga o meaʻai i le tino. E le mafai ona e faʻaumatia le manogi manogi ma se moli mo le vavau o tautala. O le mea autu o le faʻamaloloina o togafitiga autu (talu ai o se taumafa umi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o faʻamaʻi eseese).

O le tofo Acetone e mafai ona fesoʻotaʻi ma se umi umi o maʻi tumau poʻo se faʻasologa o siama. I lenei tulaga, ua amataina le malepelepe o puipuiga, lea e faaosofia ai lenei faailoga. Ua faamaonia e saienitisi o le sili atu o fuatini e fesoasoani i suiga i le paleni o le acid ma le alkaline. E faʻalavelaveina ai le metabolism. O se maualuga maualuga o le acetone i totonu o le tino e leaga.

Manua o le kulukose

Afai e te tuʻuina se fesili e uiga i le faʻamaʻi mai le gutu e pei o le acetone, o lona uiga o le maʻitaga muamua ma atonu o le a maua i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua e mafai ona sau i le amataga o le maʻi, ma mai le maʻi o le tagata maʻi ma faʻanatinati i taimi mulimuli.

I le faagasologa masani o le olaga, o le kulukose o loʻo i totonu o meaʻai e tatau ona uʻuina e le tino ma tuʻuina atu i le malosi.

O le inisalini e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, o le gaosia o lenei hormone e le pancreas e le lava. I mataupu lalata, e le tupu lenei faagasologa.

O le faaletonu o le glucose e mafua ai ona matelaina le ola. I le lagonaina o le le lava o le malosi, e auina atu e le tino se faailo i le faiʻai e uiga i le manaomia o le kulukose faaopoopo. O le faamaʻi e mafua ai le faateleina o le fiaʻai.

O le glucose e le faʻaaogaina mai meaai, faʻapea foi ma mea e amata ona gaosia e le tino e ala i le talepeina o gaʻo maso ma protein, faʻalaʻi le suka toto, e faʻaalia ai le le manuia o le tino.

O le faiʻai, lea e le maua le kulukose i le aofaʻi sao, e auina atu i le tino se faailo e uiga i le atinaʻeina o malosiaga uiga ese - o tino ketone, o ituaiga eseese o le acetone.

E pei o le mea sili ona leaga o mea ua fausia, e vave lava ona alu ese mai le ea e le tagata.

I le faʻaopoopoga, o tino o le ketone ua faʻapipiʻi faatasi ma le afu ma le urine. E masani lava, o le manogi o le acetone mai le paʻu o le maʻi ma le mimiti atonu e taʻu mai ai o loʻo faʻagasolo pea le maʻi.

Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma lona malosi pe a suia le meaʻai.

Aua e te le amanaiaina ia faailoga e pei o le vaivai vaivai, le mautonu, masani ona o faamaʻi viral. O se malosi malosi i le fia inu ma le malosi tele o le fiaʻai e tatau foi ona mafua ai le atuatuvale.

Faʻasalaga Endocrine

O le acetone e mafai ona gaosia i le tino ona o le faʻalavelaveina o le tino o le endocrine.

I le tulaga o le faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga poʻo le faʻamalositino o hormones tairoone, o lo latou faʻatupulaʻia o le toto e faʻapupulaina ai.

O lenei mea e mafua ai le faʻavavevaveina o metabolic processes i totonu o le tino, e aofia ai le faʻalauteleina o le faʻapitoa o tino o le ketone.

I se tulaga soifua maloloina, o le faʻaaogaina o le acetone e tupu i le fua tutusa e pei ona faʻatulagaina. Ma i le tulaga o faʻamaʻi, o le vaega o le acetone e faʻamalolo i le manava.

O le mea moni, o le tele o hormones i totonu o le toto e faʻaleleia ai na aafiaga uma e tatau ona faʻaalia o se taunuuga o lona masani masani.

Mai i le itu o le fatu, tachycardia ma le arrhythmia ua matauina. Mai le itu o le tino, o le maʻi e faʻaalia mai i le ogaoga o le ita ma le ita.

O le tagata gasegase e faʻaalia i le faateleina o le gasegase ma le vave vaivai. E le o ni faʻalavelave faʻapitoa o le gauai atu ma le manatua, e le mafai ona tupu le faʻaletonu. I nisi o tulaga, o loʻo maitauina le atuatuvale i le tino, aemaise lava i le vaega o tamatamailima.

O le saoasaoa o le metabolism e mafua ai le paʻu mamafa mamafa i tulaga o le taumafa pea.

O le toilalo i le galuega o totoga o le gastrointestinal tract e matauina. E masani lava ona aʻafia le tagata maʻi i le manava faʻaʻumiva, faʻaalia i le faateleina o le urination.

I nisi tulaga, o le maʻi o le tino o le maʻi e tulaʻi, o lagona o le vevela e lagona i totonu o le tino, afu le vevela. I tamaitai, o le faasolosolo faasolosolo faasolosolo e mafai ona faʻalavelaveina, i tagata, faʻafitauli ma le malosi.

O se tasi o faʻamatalaga o le faateleina o le gaosiga ma le faʻamalositino o nei homoni o siama - o se faʻaopoopoga i le tele o le vevela, lea eoʻo mai ma lagona o tiga ma le le mautonu i le ua, faʻalavelave faʻanatura ma foloina.

Afai o le manogi o le acetone i le taimi o le manava eo faatasi ma nei faʻaʻailoga, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai se endocrinologist.

Faʻasalaga le toe galue

I le tulaga o le le lelei o le faʻaogaina o le tino, acetone, lea e faia i le taimi o le metabolism, e le faʻasalaina i le faʻavavega masani ma ua faʻateleina e ala i le manava.

O le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona taʻu mai ai faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le nephrosis poʻo le dystrophy.

Faʻafitauli e aʻafia ai ma le soliga o le metabolic process ma le faateleina o le tino o tino o le ketone.

Ona o le le lelei o le tino o le tino, o se vaega taua o le acetone e aveeseina ma ua faʻamauina i le faʻamalolo.

O nisi taimi e tupu ai o gasegase fatugaʻo e avea ma satelite o se leona pipisi o le tino. I tulaga faapena, e masani ona matauina le nephrosis.

Afai o gaʻo fatufatuʻa e avea ma mafuaʻaga o le manava o le acetone, o isi faʻamaoniga iloga e matauina e le tatau ona le amanaiaina.

Muamua, o loʻo iai le fulafula o mata ma vae. I le amataga o le faamai, o le fula o loo matauina i le taeao, ae afai o le maʻi ua alualu i luma, o lona uiga o le faateleina o le faateleina o le tino e mafai ona tupu.

O faʻamaʻi o fatugaʻo e faʻaalia foi e ala i le vaivai o le urination. E mafai ona masani ona maua i totonu o ni vaega laiti, ma e mafai ona tuai ma e le o toe mamao atu nai lo le masani.

I le tulaga o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi, o le toto ma mea mamafa e mafai ona i ai i totonu o le uila. O le lanu o le urine e suia, o le manogi, e pei o le manava, ua tumu i le vaalele.

O aʻafiaga o faʻamaʻi fatugala e aofia ai le tele o le tiga i le pito i lalo.

I mataupu o se gasegase tele o le faamai, e matauina ai le tino, e le na o ia lava. Faʻasaga i tua o le maʻi, faʻavavevave le vaivai ma le moe.

Afai ei ai se soliga i fatuga o le toto, o faafitauli e maua i le toto ma le gaioiga masani o le muscle fatu e mafai ona aliali mai. O le iʻuga o le faʻalauteleina poʻo le faʻaitiitia o le aʻafiaga, ulu o le ulu, vaivaiga ma le gaioiga.

O faʻamaʻi fatu fatu e tatau ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le tulaga o togafitiga talafeagai mo le fesoasoani, o le maʻi e mafai ona faʻamalolo atoa, ma le manogi o le acetone ua taofia le faʻalavelaveina o se tagata.

Taumafa le maloloina ma taumafa faapitoa o le protein

I nisi tulaga, o le manogi o le acetone mai le gutu e mafua ai ona mafua mai i le le lelei o polokalama meaai.

Faatasi ai ma le le atoatoa o meaʻai i le taumafataga, e mafai ona matauina se faʻasalaga faaopoopo o le acetone e le tino. O le tele o mea taumafa e sui ai gaʻo vailaʻau e manaʻomia i palatini.

O se taunuuga o sea suiga, o sel e le lava le malosi ma maua ai le ate se faailo e uiga i le faaopoopoina o gaosiga o tino o le ketone.

Faʻateleina le faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo, o le faʻaleagaina o gaʻo, e mafua ai ona oʻo atu i le inu o le tino.

O le faʻasalaga umi o taumafataga o gaʻo e mafua ai faʻafitauli matuia i le tino.

O loʻo i ai se faʻaleagaina o le gastrointestinal tract, faʻateleina le mau, ma le mamafa i le ate.

O le leai o se mea e maua i le gaʻo e mafua ai ona faʻafitauli i le paʻu, gaʻo ma le manava.

Atonu ei ai faafitauli i le gaioiga o le loto, vaivai ma le le mautonu e mafai ona tupu. O le faapaleniina o le vai o le tino e faʻaleagaina ona o se taumafaiga e aveesea toxins e ala i le afu.

I fafine, o le leai o gaʻo ma meaʻai gaʻo e mafua ai le faʻavevesiina o le faʻasalaga ma le faʻavavevave o suiga o le tau.

O se tagata e mulimulitai i lenei taumafataga masani ona feagai ma le faafitauli o le sauāina o le libido. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e faʻaaogaina ia ituaiga malosiaga.

E naʻo le saogalemu le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e pei o le suka faamamaina, faʻamalositino, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, pasi mai ituaiga susu o le saito, ma pasry mai le falaoamata lelei.

I le iʻuga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le tele o mafuaʻaga o le manogi o le acetone mai le gutu e sili ona matautia mo le tino o le tagata.

E le tatau ona e faʻamafiesea le manogi e faʻaaogaina ai i totonu o le lotoifale o loʻo aʻafia ai le gutu o le tagata maʻi - e pei o le suimui, manava manava susulu po o moli.

Afai ei ai le manogi o le acetone, e tatau ona e iloa isi uiga o se maʻi faapitoa ma saili le fesoasoani vave atu.

O le manogi o le acetone mai le gutu o le tamaititi e tatau ona faʻaalia matua, e faʻaalia ai faafitauli tau soifua maloloina. Faʻalagolago i togafitiga, o le manogi e mafai ona foliga tutusa ma le manogi o le vinika, gasoline, kerosene. E le mafai ona faʻalavelaveina lenei mea faʻafuaseʻi e le alofilima poʻo le komiuki. A oʻo mai se faʻamaoniga, e tatau ona faʻaalia le tamaititi i se fomaʻi tamaititi e faʻavae le mafuaʻaga ma le faʻamoemoega o togafitiga.

Faʻalagolago i tausaga o le tamaititi, o le manogi o le acetone e mafai ona tupu i tamaiti mo mafuaaga eseese. I pepe laiti e oo atu i le tausaga, o le manogi o apu o le a ono i ai ona o le le lelei o le galue o le ate poʻo le pancreas. I pepe laiti, o loʻo iai se manogi faapitoa ona o le le lelei o taumafa a le tina.

E mafai ona faʻaalia e le tamaititi le maʻi o le acetonium pe a maeʻa se faʻamaʻi, faʻalavelave ogaoga, poʻo le faʻasalalauina. O faʻamaoniga o uiga ia o lenei tulaga:

  • Le manogi manogi o le acetone,
  • Maualuga maualuga
  • Naua ma gagging
  • Paʻa i totonu o le manaʻoga,
  • Paʻu mamafa.

E masani lava o se manogi faapitoa o se faailoga o se togafitiga poʻo se faʻaleagaina o le tino i le tino o le tamaititi. O faʻamaʻi e faʻaosofia ai se faʻaʻailoga:

  • SARS, ENT faamaʻi. O nisi taimi i le amataga o le maʻi o loʻo i ai se manogi o le acetone. E faaopoopo atu i le paʻu, o faailoga o le angina e matauina.
  • Faʻailoga o totoga o le gastrointestinal tract, faʻavaeina ona o le le lelei o meaai, le faʻaaogaina o gaʻo ma meaʻai vevela. O le pancreas, lea e maua ai le le lava o le enzymes, e mafua ai le maʻi o le acetonemic.
  • Maʻi o le ate ma fatuga. O le le aoga o le gaioiga o totoga e masani lava ona taitai atu ai i le sosolo. O se faʻailoga o le maʻi o le tiga i le saʻo i totonu o se tamaititi.
  • Faamai pipisi Endocrine. I tagata matutua ma le pepe, o le manogi o le acetone e mafai ona taʻu mai ai le maʻi o le thyroid.

I se talavou, o le manogi o le acetone mai le gutu e taʻu ai le acetoneemia - o se faʻaopoopoga o mea e maua i tino o le ketone i totonu o le toto. I totonu o se tagata matua, e foliga mai le manogi o le acenone pe a uma ona inu pia.

O se manogi manogi o le acetone e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o togafitiga faʻafofo. O le gaosiga laiti o faʻatautaia faalilolilo e faʻaosofia ai le faʻalavelave. O faʻamaʻi o nifo ma ponaivi e mafua mai ai se faʻafitauli le lelei.

Faʻamaʻi

O se tasi o mafuaaga o le manogi leaga o le acetone i se tamaitiiti ma se tagata matua o le oona. O le faʻaaogaina o mea e maualalo le lelei, e le faʻamaonia, o le satuina o mama ma mea manogi oona e mafua ai le pala mai le ooto. Faʻamaua, o loʻo matauina faailoga:

  • Smell o le acetone
  • Tatala
  • Vomiting le talafeagai
  • Feva, fiva.

Faʻailoga o le ate ma fatuga

Aano o le Acetone e avea ma faailoga o se faamai o le tele o totoga o totonu. O le ate ma fatugaʻo e faʻamamā le tino, aveese mea leaga. Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o le gasolosolo lemu, o le tino e faʻaopoopoina mea vevela, e aofia ai le acetone. O le manogi o le acetone o se uiga o le cirrhosis, hepatitis ma le tele o isi maʻi.

Manatu o le tagata lava ia

E mafai ona fuafua le auai ma le anotusi o le acetone i le urine i le fale. Mo le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻatau faʻataʻitaʻiga faapitoa i le fale talavai. E aoina le urine i totonu o se atigipusa, e tuʻuina atu se fasipepa i totonu o le meafaitino e tusa ai ma faatonuga. A maeʻa le taimi atofaina, ona faʻatusatusa lea o le lanu o le fasipepa i le faʻaaliga i luga o le afifi. O le lanu paʻu o le fasipepa o lona uiga ua sili atu le tele o tino o le ketone i le tino.

Mo se faʻamoemoega, e tatau ona e faia le suʻega e tusa ai ma faatonuga.

A faʻamautuina mafuaaga o le faailoga, e tatau ona amata togafitiga. Ole togafitiga e le o le aveeseina o le faailoga lava ia, ae i le aveesea o le mafuaaga - togafitia o le maʻi na mafua ai le manogi. E taua le tuʻuina atu o le kulukose i le tino o le tama ma aveese ketones.

Glucose e mafai ona faʻatumu i le faʻaaogaina o le suamalie teas, compotes, honey. Vaitaimi, e tatau ona e tuʻuina atu i lau tama le vai minerale e leai se afi.

I totonu o se falemaʻi, ua tuʻuina atu i le tamaititi ni alolaʻau ma le kulukose. Mo tiga ma le gaogao, o injections o antispasmodics ua tuʻuina mai. I le vomiting, o fualaau oona ua faatonuina.

I le fale, e tatau ona e avatu i lau tama Atoxil. O le vailaʻau e faʻamavae ai toxins.

Regidron - toe faʻaleleia le paleni vai masima. Smecta o se fualaau faasaina e teu lemu puipui o le manava, e puipuia ai le pasia o toxins i le toto o le tagata maʻi.

Pe a faʻamalieina le tulaga, tuʻu le vailaʻau o le Stimol. E faʻafaigofieina faiga faʻavae i le tino.

Faʻamaʻosaʻo le gaioiga o le ate - Betargin.

Faʻatasi ma se siama e mafua mai i le maʻisuka, e manaʻomia le falemaʻi vave. O gaioiga e faʻatatau i le vave faʻaitiitia o tino o le ketone ma le suka o le toto.

Faʻatau auala

O togafitiga ma togafitiga fale e faʻamoemoe i le faʻaumatia o le faailoga - leaga le manava. O le faamai na mafua ai le faailoga e tatau ona togafitia e se fomaʻi. Totoga o aiga:

  • O le tea a Chamomile o le a fesoasoani e aveesea sina manogi o le acetone mai le gutu pepe. E tatau ona faʻaaoga le vaifofo mo se sipuni i le tele o taimi i le aso.
  • O le manogi malosi o le kemisi o le a fesoasoani e faʻaaoga le mint infusion. O laulaau o le laau e gaosia ma faʻaoga. I le gasologa o le aso, e manaʻomia le faʻamamaina o le oral vevela.
  • E mafai e se matua ona saunia se meaʻai suamalie ma ola maloloina e faia mai le launiu poʻo le lingonberries. O Morse o le a faʻaleleia le faagasologa o le metabolic i totonu o le tino, faʻamalieina le manogi.
  • O se teuteuga o le vere e puipui le manogi o le solvent. E tatau ona faʻapipiʻi le meafaitino mo le 20 minute.

O togafitiga faʻapitoa e manaia le natura, ae leai se aoga i togafitiga o faʻamaʻi tuga. Aua le taulaʻi faapitoa i metotia togafitiga fale - e mafai ona e misia le taimi taua, ma o le maʻi o loʻo maʻi.

O le taumafa o se vaega taua o togafitiga. E le faʻamalosia le faʻamalosi o le pepe e 'ai e tusa ma lona manaʻoga. I le aso muamua, e fautuaina e le fafagaina le pepe, na o le soliina i se vai i le vevela o le potu. A oʻo ina faʻapupula le tino o le ketone, ia ofoina atu le pepe pepe. E tatau ona e 'ai soo, i ni vaega laiti. E tatau ona totogia faapitoa le faʻaaogaina o vai.E tele taimi e tatau ai ona inu i nai sipuni laiti. O oloa ua faatagaina:

  • Fuamoa
  • Meaʻai gaosiga,
  • Porridge
  • Fuga ma faila fualaʻau
  • Rusks.

Faʻesea mai le lisi o tamaiti:

  • Sausa, sausage,
  • Fualaau suamalie
  • Gaʻo susu gaʻo
  • O meaʻai vela suamalie,
  • Lafoaʻi vai.

O le meaai e tatau ona mulimulitaia mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso. O oloa e faʻafeiloaia malie, faʻamautinoa.

Toeitiiti lava o taimi uma, o le manogi o le acetone e talanoa i le togafitiga o okeni poʻo le togafitiga o le tino o le pepe. O le faʻaalia e mafai ona foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi. E taua le aua le misia le taimi ma vave ona talanoa i se fomaʻi. E na o se fomaʻi e mafai ona iloa maʻi i le tino o le tama ma faʻamaonia le saʻo togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga