Masalo e lanu samasama mo pancreatitis.

Faʻafefe i pancreatitis ave i luga o se falaoʻo. I le faagasologa o le faatoilaloina, o feces e le o ese mai fafo. O loʻo i ai faʻasologa o gaʻo, fiva musika, mea faʻafesoʻotaʻi ma fatu fatu, lea e taʻu mai ai le leai o enzymes mo le faʻaogaina masani. Ole gaʻoina ole gaʻo i totonu ole feces e mafua ai ona avea ma ogaoga taimi, e masani lava o le vai ma le foamy state feces e matauina. O manaoga mo le gaioiga i le aso e oʻo atu i le 4 taimi.

O se tagata soifua maloloina i le taimi o le manava o le tino e maua ai se lagona o le toomaga, e aunoa ma le tiga ma le le mautonu. E leai se sili atu i le 400 g feces e tatau ona faʻatagaina i le aso. O le aofaiga e mafai ona faateleina e avea o se taunuuga o le faʻaaogaina o mea totino. Afai o meaʻai gaʻo e sili ona tāua i le taumafataga, o le tele o feces, i le isi itu, e faʻaititia. O le masani masani o feces e manatu o se tulaga toʻafilemu, e maua ai le faʻamalieina lelei i le vai i lalo.

I le tulaga o le faʻasoesa o le pancreatic, feces changes in color. O ia suiga o vaega taua ia e iloa ai le maualuga o le atinaʻeina o togafitiga.

O le a le tutusa o feces ma pancreatitis

O le faʻamausaliina o le maʻa e manatu lelei e masani pe afai e le mausali. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas poʻo le faʻamalosi, o le tutusa o feces e manogi pe suauu. Afai o loʻo i ai ni faafitauli faʻaogaina, o loʻo i luga ni faʻalava vavalalata, faʻalauteleina le motusini o le intestinal e mafua ai se mashy state, ona o le faʻamalosi, o foliga e foliga mai i le tino o le foamy mass.

I lalo o tuʻutuʻuga masani, o le faʻasalaga faʻasalaga e faʻaauau pea, e le mafaamatalaina. O le faʻamaonia i lenei mataupu e tatau ona i ai mai le 6.8 i le 7.6 ph.

Uiga ma mafuaaga

Faailoga o le afaina o le pancreatic o tiga i le hypochondrium i le itula pe a uma ona 'ai le gaʻo, falai, gaʻo, meaʻai vevela. O isi mea faʻapitoa, e pei o le faʻamalosi o mea o loʻo i totonu o le iniseti, faʻapipiʻi o gaʻo, faʻapipiʻi i le autu autu. O le maʻi e faaalia ai faʻaaliga o le inisua, afaina, manava manava. O le maʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻamaonia ma talafeagai, faʻamalo i le togafitiga e tupu i aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia, e oo lava i le oti. A o lei faatonuina togafitiga, o suʻesuʻega e faʻamalosia e fesoasoani ai e fuafua le vailaau, lanu, ma le tumau o feces.

O le fiafia i pancreatitis e avea ma mea faʻafefe-pei o le vai. O le aano o feces e tupu:

  • O le lapisi o le lapisi, e faʻaalia ai se tulaga faʻaleagaina o le sigmoid colon. O lenei tulaga o fecesi e mafai ona taʻu mai ai le amataina o se tumo poʻo le i ai o se spasto spasm,
  • I foliga o mamoe, e manatua ai polo o lanu uliuli. O lenei tulaga tutusa o fecesi e tumau i le tumau o le le mautonu, faapea foi ma le maʻi pipili,
  • O se foliga paʻu e faaalia ai o se aofaiga masani o meaai o meaola ma meaola e mafua mai,
  • E leai se faʻamaʻaloga e tupu i tagata e 'ai meaʻai a le gataifale, ona o le tele o fiva i totonu oi latou.

O se mea e manatu e masani pe afai o le fua faatatau o vaega ninii e tusa ma le 20%, vai - 80%. O le masani o nofoa i le masani e mafai ona oʻo i le faalua i le aso, ae ia le itiiti ifo ma le tasi i le 2 aso.

I totonu o se tagata soifua maloloina, e tatau ona tupu le taʻavale e aunoa ma le tiga ma le le faʻavauvau, e tatau ona maua le toomaga pe a uma le faʻatinoga.

O suiga uma e tupu ona o se taunuuga o tulaga faʻapitoa i le tino. E mafai e fesuiaiga ona suia le tulaga tutusa ona o se faaletonu i le gaosia o enzymes digestive, lea e tau atu ai i le galala. Pe a faʻafeʻesea pe faʻamaeʻaina meaai i luga o le tulaga, e aliali mai le paʻu o le nofoa.

Faʻafefe mo pancreatitis i tagata matutua, ata

O le atinaʻeina o pancreatitis e mafai ona masalomia pe afai o le fecese e faʻafeiloaʻi ma amata ona pipii i pa puipui o le falemaʻi, manogi o se manogi ma le manogi pala. I le taimi lava e tasi, e lagona ai e le tagata maʻi le paʻi, colic, belching, faʻafefe o le fatu, leu, vomiting, faʻaputuina o le gas i totonu o le inumaga.

O le tele o le pancreatitis i tagata matutua e mafai ona ese lanu, lea e fesootaʻi ma le tikeri o le faaleagaina i le pancreas, ma le solia o lona gaosiga o le enzyme. O le lanu o le urine i le pancreatitis e pouliuli (le lanu o le pia) ona o le i ai o le amylase.

O le fiafia i le pancreatitis e maua mai ai se paʻu, o le tutusa o feces e mafai ona ese. I le pancreatitis e masani ai, o meaʻai i totonu o le nofoa e tumau, ma o le gaioiga o le gaogao o se manogi oona e aliali mai.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi, feeseeseaʻiga e maua ai le lanu olive poʻo le lanu meamata, aemaise lava pe a iai ni faafitauli i le pulelasi o le talo ma le malolo i totonu o le vevela. O le laumei o le Olive stool e mafai ona taʻu mai ai se faaletonu o le bile ma isi mea lilo faalilolilo. I le taimi o le tigaina o le pancreatitis, fecesesite e avea ma paʻu ma maua ai se ulu eleelea.

O le faʻavasegaina o suiga i feces e mafai ai e oe ona fuafua faapitoa le laasaga ma le auala o le le malamalama o le pancreas, lea e sili ona taua i le siama.

Feʻeseaʻi mo pancreatitis i tamaiti, ata

I le pancreatitis e le masani ai i tamaiti, o le ogaumu i le tele o tulaga e masani lava ona le mautonu. Faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le pancreatitis, o le manava manaia e matauina, sosoo ai ma le taʻavale. I le manava, o loʻo faʻapipiʻi vavalalata i se ata vali.

I tamaiti tausi fafaga, o fecesi e masani ona samasama. Pe a oʻo ina faʻalauteleina le faʻaogaina o le pancreas, e maua e fecesi se lanu malamalama ma se lanu enaena, o nisi taimi o lanu paʻepaʻe. I le ata e mafai ona e vaʻai manino i le eseesega i le va o le soifua maloloina o le tamaititi ma fecesi pe a uma ona mumu le gland.

Lagona mo pancreatitis ma cholecystitis

O le Cholecystitis ma le pancreatitis o faʻalavelave mimiti e tutupu faatasi. O le maʻi e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma le fecal stagnation. O le tulaga o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faʻapea, o se taunuuga o suiga faʻapitoa i le gallbladder, lea e nafa ma le tuʻuina atu o le gastrointestinal tract faatasi ai ma le aofaʻi tatau o talo, o le faagasologa o le ulu atu i le vailaau e aofia i le gaʻoina o otaota e faʻalavelaveina. E i ai faafitauli o le faʻamaualuga o mea mamafa ma gaʻo. O le meaʻai mo se taimi umi o loʻo taofiofi i le manava, pe a maeʻa ona ulu atu i totonu o le inumaga i se foliga e leʻi faʻaaogaina. O le iʻuga, o le tagata maʻi e faigata i le gaioiga o le toto, lea e mafua ona o le inupia e mafua ona o le liliuina o meaai.

O tagata feoai ma le cholecystitis ma le pancreatitis e tele, e aofia ai elemene o meaai e le i laloina, fiva o fausaga o le tino, o le faʻatuʻu o loʻo tuʻuina atu i le vaeluaina o le anus. O le tagata maʻi e popole i le sili atu o le tele o le kesi i totonu o le manava, ulu o le ulu, fatu vaivai, leisa, le lava o meaʻai, oona i le gutu e aliali mai.

Afai o le tagata gasegase e leai ni lanu lanu i le taimi o le pancreatitis, ao le i faatonuina togafitiga, o le a tosina atu i ana meaʻai. O le mafuaaga o feʻau le lanu e mafai ona avea ma autu o fua o susu susu i le taumafataga, aemaise lava kirimulimi oona, kulimi, kulimi gaʻo, lea e mafai ona taʻitaʻia ai mea faʻavalava i totonu o se tagata soifua maloloina.

O le lanu lanumeamata o feces i pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le i ai o se foliga masani o le faʻamaʻi e mafua mai i le gaogao o le exocrine, faʻateleina e ala i le talo pe o se faʻafitauli o lona faʻasaʻoina i totonu o le manava. O le tele o lanu o le olive i pancreatitis e taʻu mai ai le le lava o le talo ma mea lilo i totonu o le moli.

E mafai e tagata lautele ona maua ni lanu e le o ni tulaga masani e ese mai masani masani ona o le faia o fualaau oona ma le uʻamea, faapea foi pe a uma ona faʻaaogaina le malala.

O tagata feoai e ono iai ni lanu eseese (lanu uliuli) ona o le faʻaaogaina o mea taumafa e aofia ai le paʻu o mea e gaosia ai le gaʻo. O nei meaʻai e aofia ai beets, ate, sisi toto, tamato ma currants curum.

O foliga mai o sea foliga o fecesi e mafai foi ona taʻu mai ai le i ai o ni maʻi tuga, e pei o veins varicose i le esophagus, ulutala peptic. O le mafuaʻaga lea, pe a aliali mai le paʻu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma alu i se copogram e suʻe ai le mafuaaga moni mo le lanu o feces e vavae ese mai le masani.

O le lanu o feces ma pancreatitis e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi:

  1. Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o le stool ua palapala - sinasina pe paʻu,
  2. O le lanu lanu meamata o feces e tumau i le foliga masani o pancreatitis,
  3. E mafai e tagata lautele ona maua se ata lafoia, e foliga mai e sili ona paʻepaʻe ona o le faaputuputuina o le tele o talo i totonu o le gland.

Ituaiga ma foliga

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le suʻesuʻega o feces ma le mataʻituina o lona foliga, lanu, mausali e mafai ai ona sili atu ona saʻo le fuafuaina o le maʻi o le maʻi ma faʻamaonia le saʻo togafitiga. O le faagasologa o le faʻapalaina ona o le afaina o le pancreas ma le solia o le galuega eletise o le okeni e faʻaalia i le faateleina o le gaosiga o le kesi, totoʻa, ma le tiga i totonu o le manava. Ole taimi o le gaogao, o le foliga ma le lanu o feces eseese e ese mai i le ogaoga o le maʻi.

O le filifilia o le ituaiga feces with pancreatitis e masani lava ona faia i luga o le scale Bessol feces. O ituaiga nei e iloga:

  • O le felafolafoaʻi o masini e ese mai i le mafiafia, i le foliga o se paʻu (faigata ona ulu),
  • O fusi e pei o le sausage ma fusi i luga o le fogaeleele
  • Fiafia i foliga o sausago po o gata, ma se lamolemole lamolemole ma le lanu vaivai,
  • E foliga mai o mūmū mūmū ma pito mafanafana (faigofie ona pasi),
  • O mea tau felafoaʻi o loʻo i ai le fausaga o laʻau felafolafoaʻi ma pito e le faʻaaogaina, o se falaoʻo-e pei o le ogaumu,
  • O le toʻatele o tagata e faʻavaivai i le taimi o le faʻaogaina o suavai e iai le faʻamautuina o le suavai, aua le aofia ai ni vaega malulu. E foliga mai o le vai atoa.

Pe a faʻatulaga le pancreatitis:

  • Fiafia i le kulupu i le tuufaatasiga. O le i ai o se vaega itiiti o kulupu e le o se vavaeese mai le masani. E taua le kulupu mo le felauaiga o feces. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faateleina o le aofai o kekone e ono eseese pasene. Afai o le tele o faailo o loʻo i luga o puipui o le faletaele, o se faailoga faʻafefe lea e uiga i le alualu i luma o le maʻi.

O le foliga mai o le kulupu i fecesi o loʻo faʻaalia ai se faʻalauteleina o le elekene. O le faʻamalosi sili atu o le siaki e aliali mai o se taunuuga o tulaga faʻaleagaina lea e taumafai ai totoga o le vaega o meaʻai e faʻaitiitia le sili atu o le siaki e ala i le faʻaseseina o se mea e aʻafia ai le tulaga o latou tulaga e ala i le faʻamalolo ma le aveeseina faʻatasi ma fecesi. I lenei auala, ua aveesea e le tino o toega o gaosiga i le taimi o le otaotaina e puipuia ai le atinaʻe o le mumū i totonu o okeni.

O faʻasolosolo i luga o le nofoa e mafai ona avea o se faʻamaʻaloga o isi faʻamaʻi. E mafai ona e faia se siakiina pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa e se fomaʻi.

  • Tuai o le toto i totonu o le nofoa. O foliga o le toto i le feces ma le pancreatitis e aliali mai i le i ai o neoplasms i totonu o le vaega o le suamalie, faapea foi ma se taunuuga o vavave ma gusts i luga o puipui o le kolo. O le toto i totonu o le ogaumu e mafai ona avea ma faailoga o le toto toto i vaega o meaʻai, ma le faʻavaveina o le tino o pancreatitis.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le faʻaalia o le toto i feces, suʻesuʻeina suʻesuʻega ma mea faigaluega, e mafai ai ona e faʻamalamalamaina le tele o manoa o le toto, o le lanu o le vailaʻau, o le i ai o isi faʻamaoniga. A o leʻi sailia le mafuaʻaga, e fautuaina e le fomaʻi e le faʻaaogaina le faʻaogaina ma le faigata e teu meaai i le taumafataga. E faasaina le 'ai o meaʻai, meaʻai vevela, salty, sour, mea ulaula, meaʻai vave.

O le tulaga ese o le tufatufaina o feces ma le toto o le faailoga lea e o faatasi ma le maʻi:

  • Tele vaivaiga
  • Nausea
  • O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto,
  • Paga ao faagasolo le gaogao,
  • Tautalaina le malosi o le malosi.

Faʻailoga o fecal pancreatitis

O le lanu, foliga, sosogi, ma le fomaʻi-o le mausali masani o feces e masani lava ona avea ma faailoga muamua e faailoa ai le i ai o se gaioiga o le mumusu i le pancreas. Afai e masalomia le pancreatiti, o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamatalaina. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaonia, o se nofoaga faapitoa e tuʻuina atu i le suʻega o feces. O vailaau faʻaonapo nei mo lenei faʻamoemoe e faia ai se suʻesuʻega faapitoa - o se copogram.

O lenei ituaiga suʻesuʻega e maua ai le avanoa e fuafua ai le faasaoina o le atoatoa o meaʻai o totoga eseese, e aofia ai le paʻu.

Faʻamaumauga ole fale suʻesuʻe

Ina ia mautinoa lelei taunuuga o le auʻiliʻiliga ma faʻamatalaga o faʻamatalaga, e tatau ona faʻapipiʻi saʻo le aoina o feces, e tusa ai ma manaʻoga o loʻo iai. Mo le auʻiliʻili, e tatau ona aoina le tele o feces e faʻasaʻolotoina i le taimi o le tasi o gaioiga. O fecesi e tatau ona tuʻu i totonu o se pusa tioata mama ma mama mama, ma e mafai ona faʻaaogaina pusa palasitika poʻo vailaʻau. Aʻo leʻi aoina mai feeseeseaʻiga, e fautuaina e maʻi le tagata maʻi i lana masani masani. Mo tamaitai, e taua le taofia o le toto mai le mea e fai ai suʻega, pe afai, i le taimi o le suʻega, o loʻo tafe mai i masina taʻitasi.

I le faagasologa o le copogram, o mea i fafo ma microscopic o le nofoa e iloiloina. Le lanu, lapoa, foliga, sosogi, o le i ai o ni mea le mama faʻaleagaina ma elemene ese mai i fecesi o loʻo faamaumauina.

O suʻesuʻega ole microscopic e faʻaalia ai mea totoe o meaʻai ma vaega o le mucosa o le intestinal. O fiva musika e le suia, o le filogia o le fiva o laau, ma le sogasoga o le fiva, o loʻo fesoʻotaʻi ai le tino.

Ina ia mafai ai ona iloa fatuga o le fatu, e le gata i totonu ma totonu o le intracellular, o le tino o le gaʻo o le gaʻo o loʻo gaosia i se vaifofo o le lugol. Le iloiloga o le faʻaaogaina o gaʻo mai se taumafataga, o le feces are paʻu i se vali faapitoa - Sudan iii. O le metotia e mafai ai ona fuafua le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma gaʻo.

O le faʻaaogaina o se copogram, faʻavaveina le aveeseina mai le manava ma le inumaga, faʻamaʻi gasegase o gastrointestinal, aemaise colitis o ituaiga uma, ua fuafuaina. O le suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa le solia o tulafono:

  • Malosiaga Enzymatic o le pancreas ma intestine,
  • Enzymatic ma gaioiga o galuega a le manava,
  • Fale gaosi.

Faʻamatalaga ile feeseeseaiga mo le pancreatitis

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e toe foʻi i le tele o tulaga. E fautuaina e fomaʻi le mataʻituina pea o le tulaga, foliga, lanu o feces, talu ai o se suiga i se tasi o faailoilo e mafai ona avea ma faailoga o se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

E tatau ona faʻalogo i le lanu o feces. E masani lava, i se tagata soifua maloloina, o le fecesi e tatau ona lanu enaena. O le foliga o feces i le faasologa o vaega eletise e taʻu mai ai o se paleni taumafa paleni i puluvaga na ave, ma o meaʻai na matua maeʻa.

Suiga o le lanu, foliga o feces, o foliga mai o se manogi o le toto, ala o siamu poʻo le toto i le otaota e faʻasalalau e faʻaalia ai le toe faʻafoʻi poʻo le atinaʻeina o le maʻi. O isi faʻaʻailoga, e pei o le fiva, paʻu o le tino, lese, ma le vomiting, faasolosolo malie ona auai i suiga i feces. I ia tulaga, o le togafitiga faafomaʻi e manaʻomia vave, o le faʻagesegese e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

Faʻasalalauga masani o meaʻai

E le mafai ona taofi ma faʻaaogaina faʻagasologa o le faʻaaogaina o mea e le masani ai pe a uma ona fetuʻunaʻi le taumafataga. Mai le lisi o meaʻai, e tatau ona e vaʻavaʻai i mea uma e mafai ona mafua ai le maʻi o le dyspeptic. E aoga le faʻaaogaina o oloa e aofia ai fiva mai le natura moni: lalala, masini, fualaau mamago.

O le mea lautele, o le faʻavavega o le pancreatitis, faatasi ai ma se suiga i le lanu o feces, e tupu ona o le solia o le taumafataga, aemaise lava pe a faʻaaogaina meaai o loʻo i ai le tele o le suka, protein (meaʻai ma fuamoa), faʻapea foi ma le falai, gaʻo, ulaula, ma le tao.

Ina ia faʻamaonia le fausiaina o feces ma taofi le faʻaleagaina o togafitiga, e tatau ona mataʻituina se faasologa lelei o taumafa. O le meaai e tatau ona aofia ai:

  • Leanoa meaʻai
  • Sour-milk products,
  • Palu falaoamata falaoamata totoa,
  • Fualaau faisua, fua,
  • Faʻailoga
  • Fale taʻavale a aiga, e leai ni mea inu ma suka,
  • Kalatiny kuki.

Ina ia toe faʻaleleia le faʻaogaina masani o fualaau aina, faʻaaogaina faʻamalositino ma mea faʻapitoa.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o maʻi o meaʻai, e tatau ona e auai i aʻoga faaletino, faia faamalosi tino, masini moli o le manava, masani ona e savali i le ea fou. E le itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso, lea e aʻafia ai le faʻamalositino o le intestinal ma fesoasoani i le aveesea o toega mai le tino.

Ina ia faʻamaonia le faʻaogaina o le palapala ma le nofoa, o loʻo faʻaaoga foʻi fualaau. Faʻamatalaina vailaau faʻamaʻi: mezim, festal, pancytrate, panzinorm malosi.

Mo le toe faʻafoʻisia o le gaioiga o le pancreas, o sauniuniga faʻapipiʻi phosphalugel, e faʻaaogaina ai almagel. O fualaau oona ma minerale-o loʻo aofia ai sauniuniga (mo faʻamaʻaloga matuia).

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, o le faʻaleagaina lea e masani ona mafua ona o le solia o le meaai fautuaina. Suiga i le fausaga ma le lanu o feces o se faailo o se toe faʻafoʻi o le maʻi. O se asiasiga taimi i se fomaʻi ma le faʻavaeina o togafitiga faʻafomaʻi o le a puipuia ai faʻafitauli faʻafuaseʻi ma le le mafai ona faʻafefeteina le paʻu.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo feeseeseaiga ma pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafailagi.

Bella

Na amata ona i ai i loʻu afafine se manava o le manava, fiva, urini ua pogisa, feces gray - lanu palapala. Sa matou o atu i le fomaʻi, ua maua i le gasegase o le pancreatitis. Taʻiala togafitiga, meaʻai. O le taimi nei tatou te siaki pea lava pea, aua o suiga i le tumau ma le lanu o feces e mafai ai ona tatou iloa le faamaʻi i se taimi vave.

Stepan

Afai o le gastritis, o faafitauli faafomaʻi toetoe lava o taimi uma e faalavelaveina ai. Ina ua amata ona toe afaina le manava, ma ua oo mai le taoto ma le fau, na ou manatu o le gastritis ua toe i ai. Ae na suia le fecesi i le lanu, lea na avea ma mafuaaga o le popole tele. I le lau o le mea na faia ai le suʻega, na latou maua ai le pancreatitis. Taʻiala togafitiga, meaʻai.

O le a le mea o le ai ai

Afai o le pancreas e le lelei le lelei, o lona natura o le fale o le ai ai le tumau, lanu ma mea e ese mai masani. E tatau i le fale suesue ona gauai atu i nei faailoga. O le suʻesuʻega o le pancreatitis e mafai ona faia:

  1. Afai ei ai se mea e maua ai le vai poo le musika. E masani ona aofia ai le aofia ai o gaʻo pe leai foi.
  2. Le lanu o feces i pancreatitis e matua ese lava mai masani. E mafai ona sinasina pe lauulu-lanumeamata i le vaitau o le faʻamagaloga, pe i ai se paolo paolo i le vaitau o le faʻavavega.

I foliga vaaia, feeseeseaiga e mafai foi ona eseese:

  • E leai se mea - e mafai ona taʻu mai le manava pe e masani ona 'ai e se tagata meaʻai.
  • Faʻalauiloaina o se lipine - mafua ai masalosaloga e uiga i le atinaʻeina o se tumo, sphinosis tumaoti e faʻapipiʻi pe latalata i le sigmoid colon.
  • O foliga uumi e mafai ai ona tatou fai atu o le tele o meaʻai ma le protein e tutusa lelei.
  • Faʻafefe i pancreatitis, e foliga mai o polo polo pogisa, e faʻaalia ai le masani ai, ma o nisi taimi e mafai ona avea ma faailoga o le maʻi o le peptic.

O le isi mea e fesootaʻi ma feces o le manogi. O le nofoa faʻatasi ai ma le pancreatitis o loʻo i ai se manogi mataʻutia ma faʻafefiloi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le toe fafagaina o le meaai i totonu o le paʻu o le intestinal mo se taimi umi ma amata ona pala ma pala.

Aisea e suia ai fesuiaiga

E masani lava, o le pancreas e maua ai le tele o enzymes e faʻaaoga ai meaai uma. Afai o meaʻai uma o loʻo faʻapalapala, e vave ona lafoaʻi le paʻu o le intestinal. Afai e saʻo le gland, o le lanu o fecesi mai le lanu samasama i le enaena. E le gata i lea, o le aofaʻi o gaioiga i le aso e le sili atu i le 2 taimi. O le faia o se manava i aso uma e lua e manatu foi o le masani.

Ae o le uʻamea o le uʻamea ma le faʻamaʻi e le mafai ona toe faʻamalosi se aofaiga tele o enzymes digestive. Ae ui i lea, o le tele o meaai e le o gaosia. E le gata o le tino e leai ni meaʻai, o le mea lea o ni mea le lelei:

  1. Faʻaaogaina o le kesi.
  2. Totoina.
  3. O se pisa i totonu o le manava.
  4. Paʻu ma se manogi le lelei.

O le lanu lanumeamata lanumeamata ma le lanu-lanumeamata o feces atonu e taʻu mai ai ua pasi atu le pancreatitis i le tulaga o le faʻamagaloga. I le taimi lea, e leai ni faʻamaʻi tiga matuia, ae o isi mea le lelei e ono aliali mai.

E mafai ona faʻasolosolo tulaga masani

Mo se tagata matua e iloa lona faʻamaʻi ma sa i ai ma se fomaʻi, e taua le tausisia o mea uma e manaʻomia. Talu ai ona o le togafitiga o pancreatitis e faigata tele, o le le amanaia o se tasi o mea e mafai ona mafua ai se faʻavavevave ma, o se taunuuga, o faafitauli i le gaioiga o le toto.

Ia mautinoa e ave fualaau eletone e faʻafefeteina ai le gaogao. Afai ei ai le tiga, e le tatau ona e faʻamaloloina ia mea faʻapitoa po o antispasmodics. O le a faalagolago i le natura o le tiga. Afai na faatonuina e le fomai ni vitamini, e manaʻomia foi ona ave.

Ae o le mea autu o le lelei o taumafa. E aofia ai e le gata o meaʻai paleni mo proteins, gaʻo ma meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi le masani o mea taumafa.

  1. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso.
  2. Auaunaga e tatau ona laʻititi.
  3. Faʻaaogā naʻo le aano o manu mo le kuka. E matua gaosia pe eleele.
  4. O palu pateta e faia mai fualaau faisua.
  5. O le tele o le vai e taua foi mo feau masani, o lea e tatau ai ona e inu le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama i aso taitasi.

E tatau ona teena:

  • Greasy.
  • Fried.
  • Spicy.
  • E sili atu le suamalie ma vevela.
  • Faʻafiafiaga, aemaise lava i kulimi, sukalati poo koko.
  • Alu ma le tapaa.
  • Faʻaeteete e uiga i fualaau faʻaiʻu e mafua ai le totoina (kapisi, laʻau, radishes, legumes, mushrooms) ma fualaau suamalie ma vine.

E le mafai ona e 'ai i le falaoa fou, e tatau ona faʻagogo i le umu pe faʻaaoga i ananafi. E le mafai ona faʻavavevave le faʻasao i le pancreatitis ma le tasi meaai, ae o le faʻaaogaina o yogurt poʻo kefir o le a toe faʻafoʻi ai le microflora o le intestinal.

E sili atu le faʻaaogaina o susu gaosia i le fale. Faʻatau mai e le i ai i taimi uma se fuainumera o microorganisms. Ia mautinoa e mataʻituina le gaogao o mea. Mo maʻi e maua i le pancreatitis, e sili atu lefir keko poʻo le yogurt, ae mafai foi ona 'aina le 1% pe a mafai e le fomaʻi.

Vaega o fecesi i le mumusu faifaipea o le gland

Paʻu i le hypochondrium ile itula ma le afa i le maeʻa ai o le falai, gaʻo, vevela poʻo le vevela, o meaai mama o le faʻafitauli sili lea o le maʻi pancreatic. O isi faʻamatalaga e iloa foi.

E aofia ai le faʻaogaina o le pala ma le faʻamalosi i le gastrointestinal tract, faʻateleina le gaosiga o le kesi, inisua, poloka toto. O le mea lea, o loʻo i ai se totoa faʻasaʻo ma pancreatitis.

O le fiafia i le pancreatitis o le vai, e sau i ni vaega laiti, masani lava i totonu o le tagata soifua ei ai gaʻo (steatorrhea), fiva, fasi meaai e le faʻaaogaina. O Porridge-e pei o le ogaumu o loʻo taʻu mai ai le le atoatoa o elemene digestive, ma o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le gasegase o le tino i totonu o le tino.

O le tele o meaʻai gaʻo e tau atu ai i le masani, o loʻo i ai se fausaga o le vai, o loʻo i ai se faʻafefiloi o fulu. O le numera o faʻamalosia e faʻaoga le inumaga e oʻo atu i le tolu taimi i le aso. Vaega o le vailaʻau o feces:

  • O foliga o le lipine e foliga mai o le soliga o galuega a le sigmoid colon, faapea foi ma le mea moni na tupu aʻe se tumo poʻo se spasos spasm.
  • "Opo povi" o le pogisa, latalata i le lanu uliuli e faamaonia ai le i ai o le faaumiumi o le pipiiina, o le maʻi o le duodenum ma le manava, duodenitis.
  • O le foliga o le pusa vai e maua ai faʻamatalaga i luga o le aofaʻi masani o mea taumafa o meaola ma meaola i totonu o le tagata.
  • O le sulu vaivai e faasaga i le pancreatitis o loʻo i totonu o tagata mamaʻi e le 'aina meaʻai. I feeseeseaiga, o loʻo maualuga le maualuga o le fiber laau.

I vailaau, o le masani ole nofoa e faaluaina i le 24 itula, ae ia le itiiti ifo ma le tasi ile 48 itula. O se asiasiga i le falemaʻi e tatau ona maua ai se lagona o le mama, le faʻavauvau ma le tiga i taimi o gaioiga - e leʻo le masani.

O le fua faatatau o feces i aso taitasi e eseese mai le 150 i le 400 g. Faʻasaga i tua o le taumafaina o mea totino, o le tele o feces faateleina, ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e faʻaitiitia ai.

O le masani masani o feces, pe a mama, nutimomoia lemu i vai i le pito i lalo.

Mafuaaga mo nofoa vavalalata

O le tino o le pancreatitis e masani lava ona faʻaalia i le tagata gasegase i le tino o le maʻi, e mafua ona o le faʻaleagaina o faʻalavelave e tupu mai i le paʻu. A oʻo mai le faʻamaʻi mai se maʻi i se foliga masani, o uiga o le tagata gasegase e sui: nai lo le taʻavale, o le fale e maua ai se faʻamautu vai. O osofaʻiga faʻafuaseʻi o faʻaaliga i foliga o le manava i le pancreatitis e masani ona tutupu mo mafuaʻaga nei:

  • O taunuuga o le umi o le inu.
  • Dysbacteriosis, faʻaalia ona o suiga i le microflora i lalo o le aafiaga o siama matautia.
  • Malfunctions of peristalsis.
  • E le lava le enzymes e aʻafia ai i le gaʻoina.
  • Faʻasaga i tua o faʻamaʻi o faʻamaʻi o isi totoga.

Faʻailoga i le pancreatitis

Faʻasaga i tua o faʻamaoniga autu e faʻaalia ai lava ia i le pancreatitis, o mea leaga o le faʻafefeteina o le tino o le taʻitaʻi i le lisi i le tele o isi faʻailoga. O le masima o le manava e pei o se mea, ma o le manaʻoga e gaogao ia lava e tupu i totonu o se taimi puupuu pe a uma ona 'ai. O tagata faʻapitoa e faʻapupulaina le eseesega i le manava faʻamaʻi ma le pancreatitis, pe a latou faʻaalia e le na o le faʻamaʻi lava ia, ae o le tulaga foi lea:

  • Faʻafeiloaʻi. I le pancreatitis masani, o le lanu o feces atonu e mama, poo le lanu.
  • Faʻateleina le faʻavae o le manava.
  • Fiafia i le maualuga o le viscosity, e le lelei le fufulu mai luga o le faletaele.
  • O le nofoa e i ai lona uiga lelei e luster ona o le i ai o gaʻo le vevela i feces.
  • Sulu.
  • Le i ai o meaʻai i totonu o le nofoa.

I le taimi o togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le lanu o feces e sui i le samasama, o le fale lava ia e faia i luga o se faatulagaga e pei o le palasitini vaivai. Ole fesuiaiga tutusa e mafai ona tupu i le talaaga o isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma togafiti o le ate, faʻafitauli i le puleleleretion, biliary tract disease. O isi faʻasalaga e mafai ona atagia mai i le tulaga o ia faafitauli faʻalesoifua maloloina:

  • Le atinaʻe o le anemia.
  • Paʻu mamafa mamafa.
  • Faʻamalalaina.
  • Le lava le malosi o vitamini ma protein.
  • Paʻu o le paʻu i foliga o le matutu.
  • O loʻo afaina i le laulaufaiva.
  • O fao ma lauulu e foliga mai o se mea e tasi.

I le amio a le tagata maʻi, o le le fiafia e matauina, moe, fia ai le fiaai, ua le toe lava, popole.

O le pancreatitis e faatatau i faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le tino. O le le lava o le enzymes e tatau ai mo le faʻaogaina o aʻafiaga e afaina ai le gaioiga o gaioiga uma o le gastrointestinal tract, ma o nisi faafitauli e mafai ona vave iloa e le lanu o le fale o le maʻi. O le mea moni, o le faʻamalamalamaina o le maʻi o le tagata maʻi, o le lanu lanu feʻai o le a fesoasoani i le maualuga maualuga e fuafua ai le tulaga o vaega taʻitasi o le inumaga, faʻapea foi le sailia o le mafuaʻaga o le toilalo o le meaʻai.

O faufautua i le atiaʻeina o le faʻamaʻi ua fautuaina ina ia gauai atu i taimi pei o le:

  • E eseese fesuisuiai i le tutusa. E suavai, ei ai ni mea e mafai ai ona e vaʻaia ni vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  • Suia le lanu o feces. Gagana-lanumeamata e faʻamaonia ai masalosaloga e uiga i le atinaʻe o pancreatitis.
  • O le manogi malosi e leai se mea ae o le i ai o ni suiga i totonu o le manava.

Green feces mo pancreatitis

O faʻaletonu i le faʻasalaga o enzymes e aofia ai i le faʻaaogaina o le faʻaogaina o aʻafiaga e aʻafia ai le setete o feces ma lona lanu. O le le lava o le mimiti e mafai ona faaosoina ai ni meaai e le talafeagai, lea e mulimuli ane mafua ai se tali o le pala ma le faʻamalosi. O le mafuaaga lava lea e tasi e faatatau i le lanu o feces, mo se faataitaiga, o aano o manu, iʻa, pailani ma isi meaʻai pe a uma le 'ai e mafai ona avea ma mea tonu e faʻaleleia ai le tutusa ma le paolo o le feces. O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le lanu lanumeamata i pancreatitis o se faʻalavelave tele o le tulaga i le galuega o le exocrine, lea e masani lava ona atiaʻe i le tulaga masani o le maʻi. O se mea toʻa e faʻaosofia ai le mea faʻalavelave e mafai ona faʻasalaga i le talo, pe faʻateleina le tuʻuina atu o mea i le manava.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faaaliga, o se meaai faapitoa ua faatonuina:

  • O mea lelei uma lava, e aofia ai suamalie, keke ma isi oloa faapena, e le aofia ai mai le lisi autu.
  • Faʻamalieina atoatoa o meaʻai gaʻo (aano o manufasi, pailani, iʻa).
  • Faagalo e uiga i mea inu suamalie ma ava malosi, sukalati ma kofe.
  • O meaai anapogi i le faiga o fafudov, sandwiches ma meaai tutusa e tatau ona vavae ese mai le meaai.

Talu ai ona o le faafitauli e manaʻomia ona suia mo le sili atu, i le faaopoopo atu i se meaai malosi, e fautuaina e le au atamamai le toe faʻaleleia ma le faʻamautuina o le lanu o feces e faʻaaoga ai vailaʻau i le faasologa lea:

  • Faʻamaumauga o faʻasalaga faʻapitoa.
  • Toe faafouina o togafitiga o le tino.
  • Tulaga masani o peristalsis.
  • Faʻaleleia le setete o le biliary tract.

Malamalama malamalama

Laoa mama e masani ona taʻu mai ai o le toilalo e tupu mai i le fualaau oona ona o le mumū o le pancreas, lea e mafua ai meaʻai gaʻo po o taunuuga e mafua ona o le faaumiumi o le faʻaaogaina o le ava malosi. O le lanu lava ia e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi, ae faʻatasi ai ma aʻafiaga autu, tiga o le manava, fia manava, e ui i lea, o le toʻatele oi latou e fautuaina le atinaʻe o pancreatitis. Ina ia mafai ona faʻamaonia lelei, e fautuaina e tagata atamamai se faasologa o fua faatatau e fesoasoani ai e saili le mafuaaga o le faʻaaliga.

I le pancreatitis, e mafai ona tupu feeseeseaʻi i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau, pe ona o le atinaʻeina o gaioiga faʻafefe i totonu o le vaega o meaʻai. O mafuaʻaga mafuaʻaga o le autu, ae mo faʻamatalaga saʻo o le faʻaaliga, e fautuaina e le au atamamai se suʻesuʻega faaopoopo i le faiga o le tuʻuina atu o feces mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe.

Nofoaga lanumoana

Muamua, e tatau i le tagata maʻi ona gauai atu i suiga i le lanu o fecesi, o le a fesoasoani e aloese pe taofia le tele o aʻafiaga aʻafiaga i aʻafiaga o faʻamaʻi mai le faʻalavelave faʻapitoa e tamaoaiga. O le foliga mai o le manava manava o se mea lamatia matautia, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia le tele o masalosaloga e uiga i le tulaga o le maʻi. O le tele lava o taimi, o ia fecesi e faailoa mai ai le i ai o le paʻu i totonu.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o feeseeseaʻi uliuli e mafai ona tupu i le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e pei o le gaʻo ua gaoioi, ae o lenei mea e masani lava ona mafaufauina e le tagata maʻi.

Le ituaiga feces i pancreatitis

E tusa ai ma le faʻatulagaga ma le vailaʻau, o fesuiaiga ma pancreatitis e mafai ona fesuisuiai, o lenei tulaga e mafai ai ona taofia le alualu i luma o se tulaga le lelei ma fuafua ai le natura o meaʻai e faaleleia ai le ata atoa o togafitiga. E tusa ai ma uiga, o le feces format ua iloga:

  • I le tulaga o se lipine. Se faailo o suiga faifai pea i le sigmoid colon. O le foliga mai o spasms i le sphincter e taʻu mai ai le i ai o neoplasms, o le mafuaaga autu lea o gaioiga o le manava.
  • Pusa-polo. E pei o le 'oti (mamoe) feces. O lenei ituaiga o gaioiga o le faʻalologo o se lapataiga e uiga i le mea e mafai ona tutupu o le maʻi.
  • Faʻasalaga. O le mafuaaga mo lenei faatulagaga o le auala vegetarian o le 'ai o meaʻai o le fiber-tamaoaiga.
  • Fale faʻataʻitaʻi. O lenei ituaiga fusi e faailoa mai ai le sili atu ona lelei o meaʻai ma meaola, e aunoa ma ni faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai.

O le fua masani o fua o vailaʻau i feces o tulaga nei:

  • Lautele - 20-25%.
  • Ole faʻagasologa o le faʻavave o le toto - 2-4 taimi i le aso.
  • O le i ai o le susu o le 78-82%.

Mucus i feces

O le i ai o se vaega itiiti o kulupu e le o se vavaeese mai le masani. O lenei vailaau e tatau mo le faʻaleleia o feces. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faateleina o le siaki o loo i ai se eseesega eseese, ae o tulaga iloga o le mea o loo i luga o puipui o le pesini faletaele o se faailoga mataʻutia.

O le faʻaaliga o le faʻamalosi i fecesi o se mea moni o le faʻatupulaia o gaioiga o enzymes o aafia i le faagasologa o le gaosiga o mea taumafa. O lenei faʻalavelave e tupu pe a tutupu mai ni mea leaga, lea e taumafai ai le gastrointestinal tract to neutralize the substance negative with excess muscles through liquefaction and evacuation together with feces. O se ituaiga o gaioiga o le tino i se taimi vave lava e mafai ai ona faatea ese mea gaosi i le taimi o le otaota e aveese ai le mumū o totoga. O le tele o le tele o siaki i totonu o le fale e mafai ona tupu ona o le atinaʻeina o isi faʻamaʻi, ma e tatau foi ona amanaia lenei vaega.

Toto i le feces

O le i ai o le toto fou i le feces ma le pancreatitis atonu o le itu aupito sili ona leaga lea e faʻaalia ai ia lava i mataupu:

  • Afai ei ai ni neoplasms i totonu o le vaega o meaʻai.
  • O se taunuuga o le faʻaalia o vaʻa ma gusts i puipui o le kolone.
  • O le i ai o le mumu, lea na liua i se foliga lapopoa.
  • Maua o patipati toto.

O tagata faapitoa, i le vaʻaia o le matuia o le faailoga, ua fautuaina ina ia vave fuafua ma le fesoasoani a le fale suesue ma isi ituaiga o suʻesuʻega le mafuaʻaga tonu o le foliga mai o le toto toto mo togafitiga atili. I le sailia o le mafuaʻaga, ua faʻamaonia, e ala i le suʻega, le tele o manoa o le toto, o le lanu o le vailaʻau, le iai o isi faʻamaoniga. Afai o loʻo i ai nei mea taua, e fautuaina e le au atamamai ia vave ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi:

A o leʻi sailia mafuaaga, ua fautuaina e le au atamamai e le faʻaaogaina oloa e faigata ona eli i totonu o le meaai. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai vevela, salty, sour, ulaula, e le o taʻua vave ni meaʻai, lea e masani ona kuka i le lelei o le suauʻu lelei, ma faʻaaogaina foi i le tele o taimi.

Faʻamatalaga o pancreatitis e feces

O le suʻesuʻeina o le pancreatitis, e le mafai ona vavaeeseina soʻo se metotia e maua e fomaʻi faʻaonapo nei. O se tasi o ia mea o le ituaiga o suʻesuʻega, lea e faʻavae i luga o le faʻavaeina o se mea e avea ma faavae.

O le galuega o suʻesuʻega faʻasaienisi e faʻaalia ai elemene o mea e gaosia i le vevela i feces. O le faailoga muamua o le pancreatitis o le iai lea o meaʻai e le o ni meaʻai. O lenei mea moni e taʻu mai ai le le lava o numera o enzymes e tatau mo le faʻapalaina o le faagasologa, lea e aʻafia mulimuli ane aʻafia ai totoga o le loto ma a latou galuega.

Togafitiga mo le faʻavavega o le faʻavalava

O le pancreatitis o se faʻamaʻi faʻalavelave lea e aʻafia ai i taimi uma le galuega a le vaega o meaʻai ma o se tasi o nei faʻaaliga o le manava. O le togafitiga o faafitauli o le stool e fofoina i ni auala autu se tolu:

E mafai foi ona e faʻaaoga togafitiga i se mea faigata, o nisi taimi o lenei metotia o le a maua ai le taunuuga vave ma aʻafiaga pito i tua.

O a mea e togafitia mai fualaau faasaina

Soʻo se togafitiga e aafia ai le faʻaaogaina o vailaau e manaʻomia le feutagaʻi ma se tagata poto faapitoa, ma tuʻuina atu le faigata o le faʻamaʻi, lea e aofia ai le pancreatitis, e fautuaina e fai lenei mea masani. O le pancreatitis o se maʻi faʻamaʻi, ma o le faʻaalia o le manava o se tasi lea o faʻafitauli matuia e tupu mai i le talaaga o le faʻaogaina o le manava o le pancreas. O le togafitiga o le manava e tatau ona le gata ona e mafua mai le faʻavevesi, ae ona o aafiaga matautia i le tino ma le faʻamalosi i le lumanai:

  • CNS faaletonu.
  • Ona o le faʻavaivaia, o le tino e masani ona le puipuia mai isi faʻamaʻi.
  • Faʻafitauli faʻapetetope i le tino.
  • Paʻu le mamafa o le mamafa na mafua ona o le faʻamalaina.
  • Le fualaau suamalie, lea e mafua ai le maʻi o nisi o totoga.

I le togafitiga o le manava ma le pancreatitis, e lua ituaiga o vailaau e manaʻomia:

  • Agalelei. Mo lenei mafuaʻaga, o sauniuniga e aofia ai enzymes ma siama e fesoasoani i le pancreas e faʻaaogaina: Pancreatin, Bifidumbacterin, Creon, Lacobacterin.
  • Sauniuniga mo le faʻatonuina o le tino. O lenei ituaiga o vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e tagata-fomaʻi maʻi e togafitia ai se maʻi i se foliga lapopoa. Mo lenei mea, o sauniuniga e faʻaaogaina e aofia ai suauu electrolyte i auala o fofo - "Trisol", "Disol", ma isi.

O fualaau lauiloa lauiloa i le va o tagata e ese mai i se aafiaga lelei: Mezim, Festal, Pangrol, Loperamide, o latou tagata tomai faapitoa latou te mauaina, e tautala ai, faaagaga, pe a oo mai le faailoga ia lava i se taimi faafuasei ma le taimi sese.

Fofo faʻapitoa

Auala faʻaogaina o le faʻafefe o le manava faʻapitoa e ala i le aoina o togalaau faʻamaʻi o loʻo i ai meaʻai, anti-inflammatory, antispasmodic ma faʻafefeteina ai totoga o meaola, ua leva ona faʻaaogaina e le gata i fomaʻi, ae o togafitiga masani foi.

O le sili ona lauiloa oi latou o se fale-kuka teuteuina o le sana ma le isi laau. O fualaau o le chamomile, calendula ma suauu o le sana o le a manaomia, mea uma e tatau ona e faia i vaega tutusa ma sasaa vai inu (1 tbsp. O ipu vai inu). Ia faʻamalosi se itula, a maeʻa ai lea e 15 minute aʻo leʻi 'ai. O le isi vaifofo lelei o se mint, elecampane, ma se faasologa o sopo e ave i vaega tutusa ma vavao i vai inu. E tolu laulau sipuni o le aoina mo le afa-lita o le vai inu, lea e tauanau i se vevela mo le itiiti ifo i le itula, pe a tausia lelei le vevela e manaʻomia mo le taʻavale.

Mo ia lava faamoemoega, ia tumau i luga o le ova (filifili mai i latou e ola i se nofoaga o le eleele ma faatasi ai ma le matua o le itiiti ifo i le 10 tausaga), o le paina paina. Pe a faʻaaogaina, e fautuaina e aua le faʻaogaina ni manogi faʻamalosi, talu ai o nei laau uma ei ai se malosi malosi tele ma se tannins. Mo le mafuaʻaga o le puipuia, o le lauti mai le St. John's wort e sili ona lelei fesoasoani, lea e fautuaina tagata e faʻaaoga i ni metotia talafeagai, e mafua ona o le le lelei o le faʻaleleia o le tino o le tane.

Faʻafefea ona suia suiga

O le nofoa faʻatasi ma le pancreatitis e faʻalagolago lava i le tulaga o le atinaʻeina o pancreatitis, faʻapea foʻi ma pathoces lata mai. I le taimi o le faigata o le togafitiga o le nofoa o le maʻi, se lanu eleelea, lanu paʻu. Brown gamma-feces e faailoa ai le i ai o suiga i le taumafataga, o le samasama e matauina i le tamaitiiti, pe a fafagaina tamaiti.

Ae ui i lea, ao faagasolo le togafitiga, o le laumei samasama ua matauina ona o le faaaogaina o fualaau faasaina. O le ogaumu e foliga tutusa lava ma le eletise vaivai i le fausaga. O ia suiga o le a mafua ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi.

Pe a faʻalavelaveina le otaotaina, faʻapipiʻi le liʻofaction. Talu ai ona o le mamafa tele o feces, e maua ai se faʻasolosolo malie, ma o le faʻamalosi e tau atu i se feamy texture o feces.

O le pancreatitis e taʻua o se faʻamaʻi e afaina ai le suiga o lanu o feces ma lona fua.

O le fiafia e mafai ona faʻamalamalamaina, o se faailoga faʻafefe lea e uiga i le faaputuputu o le talo i totonu o le gland. E foliga mai o le a faʻafeiloaʻi, e le fufulu ese ma maua se manogi le lelei.

A oʻo mai le pancreatitis i le gasolosolo taimi, o le a faʻaleleia e se tagata le feʻaveaʻi vai.

Le natura o le nofoa i totonu o le pancreatitis.

  1. O le lapisi lapoa - o loʻo taʻu mai ai se mea ofoofogia i le sigmoid colon. O se foliga foliga tutusa o feces e faailoa ai le foliga mai o se tumutumu o le pipisi poo le i ai o le sphincter spasms.
  2. O le foliga o se nofoa mamoe e pei o polo o le lanu uliuli. O sea stool e matauina pe a masani ona fausia se maʻi tumau, o loʻo tupu aʻe ai maʻi faʻaanamua.
  3. Sisi sausage - o loʻo faʻaalia ai ua uma ona faʻaaogaina e se tagata i se aofaiga masani o oloa gaosi ma meaola.
  4. O feeseeseaiga e leai ni foliga - e aliali mai i tagata o loʻo 'ai meaai a le tagata, lea e taʻu mai ai le taumafaina o meaʻai e tele ai fiber.

Mafuaaga o suiga o lanu lanu

Faʻaleagaga tiga i lalo ole riʻu ile itula pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo, salima, falai, meaʻai vevela, faʻaalia faailoga manino o le maʻi. O isi faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ua toso i le faʻailoga autu:

  • sasaa
  • faateleina le gaosiga o kesi
  • inupia
  • tui faʻamaʻi
  • afaina.

O le ituaiga gasegase i tagata mamaʻi ma pancreatitis e masani ona faʻaalia e le i ai o le pupula. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga, lea o loʻo matauina i le pancreas.

A suia suiga i le suavai, o le a faʻaalia ai le fausiaina o se maʻi masani o le maʻi.

Mafuaaga o le manava o le manaʻoi le maʻi o le pancreatitis.

  1. O se taunuuga o le pancreatitis o le vailaʻau oona, ua faʻavaivaia le faʻaogaina o meaʻai e toxins ma ua le mafai ai ona foʻia lona faʻamoemoe.
  2. O se suiga i le microflora o le intestinal e taʻitaʻia ai le atinaʻe o dysbiosis.
  3. O loʻo i ai se faʻaletonu laititi o enzymes e manaʻomia mo meaai ina ia maeʻa maeʻa.
  4. E le afaina le faʻaleagaina o le tui.

O le lanu o feces i pancreatitis o le a faʻaalia ai le mea e tupu i le tino.

Lanu o feces i pancreatitis

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mafua ai se suiga i le gaioiga masani o le faʻapalapalaina. Le le lava o enzymes e mafua ai le aʻafiaga o aʻafiaga uma o totoga, ma o le lanu o otaota o le a fuafua ai le moni o soliga.

A maeʻa ona 'ai meaai faʻasaina mo le taumafaina, e tupu le manua i le tagata maʻi, lea o loʻo tuʻuina atu ma se tulaga pe a oʻo ina faʻalauteleina se solo o le pala ma le faʻamalosi. O aano o manufasi, iʻa, pailani ma isi oloa e mafua ai taunuuga le lelei, suia ai le lanu o feces in the pathology of pancreatitis.

O le vevela ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le tele o suiga i galuega o le exocrine. O lenei tulaga o le uiga lea o le masaniga masani. I le faʻaopopo atu i lenei mea, o le a tupu feʻai lanu lanumeamata pe a oʻo ina faʻalauteleina le talo, ma faʻapupulaina ai le faʻaogaina o le vailaʻau i totonu o le manava.

O se taunuuga o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma le ava malosi, o le a tupu ai se mea tiga i totonu o le paʻu, o le nofoa o le a amata ona malamalama.

Afai o ni faʻaopoopoga faʻasologa o tiga le faʻavauvau ma le le atoatoa o le nofoa, o loʻo faʻaalia manino mai ai se lanu manino o le pancreatitis. O se lanu malamalama e aliali mai pe a tago i vailaʻau poʻo ona o faʻamaʻi pipisi.

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona fautuaina lea e fomaʻi e mataʻituina le lanu o feces. O se faailo matautia i faʻamaʻi o le pancreatic o fuluuli uliuli. E faʻaalia ai le faʻavaeina o faʻamaʻi tuga. E masani lava, o lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le i ai o le paʻu toto. E tupu o le mafuaʻaga o le pogisa i le faʻamautinoaina o fualaau faasaina ua faʻaaogaina le carbon. O mea leaga matautia e matauina i fecesi, o le mafuaaga lea e alu ai i le fomaʻi.

Afai e matauina sina vaega ole siaki, o le mea masani lea aua e tatau ai ina ia mafai ona faigofie le gaoioi. Pe a faʻapipiʻi le pancreatitis, e mafai ona ola le puʻu o le mucus. Afai e tumau pea ni auala manino i luga ole faletaele, o se taimi lea e mafaufau ai.

O le kulupu i fecese e tupu pe a malolosi le enzymes. Afai e tupu se mea tiga, o le gastrointestinal tract e taumafai e taofi i latou ona o le siaki, o se taunuuga o lea ua aveeseina mai le manava faatasi ai ma otaota. O lea la ua faʻamamāina le tino mai toga ma e le faʻatagaina ai le tino ona faʻamalamua. Ole lapoa lapoa o loʻo taʻu mai ai isi faʻamaʻi, lea e teuina.

O le i ai o le toto i feces ma pancreatitis ua avea ma mafuaʻaga sili ona leaga, lea o loʻo faamatalaina i tulaga nei:

  • i ai ni fausaga i totonu o le vaega o meaʻai,
  • manua manuʻa, loimata o puipui o le ogaoga tele,
  • o le i ai o ni mea faʻapitoa o le mumusu ua pasi atu i totonu o se gaioiga mamafa,
  • ei ai vaega na maligi.

Fomaʻi ona o le ogaoga o le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai se faʻamaumauga i totonu o fale suʻesuʻe ma suʻesuʻega toto mo le atinaʻe o pancreatitis, faʻaalia le moni moni i le faʻaalia o le faʻaaogaina o toto mo le togafitiga mulimuli ane.

Afai e atiae e le tagata maʻi faailoga nei, e fautuaina oe e le fomaʻi e vave alu i le falemaʻi.

  1. Faailoga o le vevela ma le susunuina, o le toto i le sisi.
  2. Nausea
  3. Vaivai.
  4. Faʻanoanoa i le taimi o le gaogao.
  5. Faʻasolosolo faʻasolosolo.
  6. E ese le fiafia e sau i ni voluma tetele.
  7. Ua amata le vevela.

Seiloga e te mauaina le mafuaaga o le toto i totonu o le nofoa, e le mafai ona e 'ai meaai e faigata ona eli. E faasa ona aofia ai meaʻai, mea vevela, ulaula i meaʻai mo pancreatitis.

Fua e faʻavasega le lanu o le sulu

Ina ia aveesea le manava, latou te pipii atu i le laulau togafiti, lea e fautuaina e se fomaʻi. O se meaai faʻapitoa mo tagata maʻi ma le pancreatitis e manaʻomia i taimi uma. E masani lava, o le taumafataga Nu 5 e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas.

E mafai ona e 'ai meaai nei:

O se fofo lelei pe a tuufaatasia se laulau o togafitiga mo se tagata maʻi faapitoa, ma mafaufau i itu uma o togafitiga.

Afai ei ai le siaki i fecesi, ona faʻataʻitaʻiina lea o togafitiga i le falemaʻi poo le taotoga. E masani ona faʻaaogaina le auala laparoscopic.

O le puipuia o se metotia faʻasalalau, o le toe faʻaleleia o le intestinal microflora e manaʻomia, lea e faʻatino e faʻaaogaina ai le ita. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le 3 taimi i le aso pe a ma le 5 aso. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona inu mea faʻapitoa, lea e aofia ai le bifido ma le lapabacilli.

O le faʻagasologa o le faʻamautuina o le fale e aofia ai togafitiga faʻasoifua maloloina ma fualaau.

  1. Analgesics.
  2. Antibiotics.
  3. Painkillers.
  4. Vitamini.
  5. Hormones.
  6. Kalaku

O le faʻaaogaina o vailaau eletene e fesoasoani e aveese le vai inu i le fuainumera manaʻomia, lea e tau atu ai i se faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻavasegaina le tutusa o le lanu o le fale ma pancreatitis.

Talu ai ona o faʻafitauli ma faʻalapotopotoga o le manava e faʻavae ona o le atuatuvale ma le faʻaogaina o le lagona, o le a faatonuina e le fomaʻi mea leaga.

Mo le fuafuaina o le suka suka, e tatau ona e faʻamaonia lau suka pe filifili se itupa e maua ai se fautuaga, faʻaaogaina le palota i le tulaga o loʻo manaʻomia, kiliki i le faʻaali o le pā.

O le a le lanu o le fale mo le pancreatitis: lanumeamata, uli, lanu samasama?

E ese mai le pancreatitis ese mai le masani i le tutusa, foliga, manogi ma lanu. E masani ona le fiafia le nofoa. Ina ia mafai ona faʻamaopoopoina faʻatasi ai ma le togafitiga autu mo le mumū o le pancreatic inflammation, o se taumafataga faapitoa ma vailaʻau (faʻamalosi) e faʻamatalaina.

Faailoga o le sulu masani: e aofia ai le tusa ma le 80% vai ma le 20% vaega ninii, feeseeseaʻi tumau i le taimi o le manava, maua ai le lanu enaena. I tamaʻi susu fafaga, o fecesi samasama poʻo auro i lanu.

O le atinaʻeina o pancreatitis e mafai ona masalomia e le gata i faailoga iloga - tiga i le hypochondrium, e susulu i le pito i tua, ae faapena foi i le tutusa, lanu ma le manogi o feces, talu ai ona o le togafitiga e mautinoa lava e tau atu ai i le gasegase ma faafitauli i le gastrointestinal tract.

O le faavae mo le siakiina o le togafitiga o togafitiga o le ultrasound, o le auiliiliga lautele o le toto ma le urine, o se suesuega o feces - o la latou tuufaatasiga lea e mafai ai ona e iloiloina le loloto o suiga na tutupu i le pancreas ma le gastrointestinal tract.

Fua ma lanu o feces i pancreatitis

O le lanu o feces i pancreatitis e mafua mai i le tulaga o le faʻaleagaina o le tino, o faʻafitauli o loʻo i ai nei o le maʻi. I le taimi o le tigaina o maʻi masani, o feces ei ai se lanu paʻu pe lanu-eleelea.

O se mea lanu enaena e iloa ai se meaʻai fefiloi. Afai o le lanu o le olive, latalata i le lanu o le lanu - o se osofaiga mataga. O le vaega laititi e masani ona o faatasi ma isi uiga leaga - o le aisa, vomiting.

Green feces ma pancreatitis o se faailoga o se malosi malosi o le inflammatory i le pancreas. O fesuiaiga lanu e faʻavae i luga o le mea moni o le tele o le elele ma isi faʻamaʻi meaola e le mafai ona ulufale i totonu o le moli. E le gata i lea, afai o loʻo maua se tagata maʻi i le ogaumu gaʻo, o le mea lea i soʻo se mataupu e mafua ai se suiga i lona paolo.

Lanu uliuli o le a faamatalaina i se solitulafono ogaoga i le tino. O le tele o taimi, e mafua ona o le i ai o le toto i le feces, lea o se faailoga o le toto mai le gastrointestinal tract. Lanu uliuli e masani lava, pe a fai e gaoioi e le tagata maʻi le malala, e ai le tele o blueberries.

Afai e maua e se tagata le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis, o fecesi e masani ona agamalu, o le faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i se tulaga mausali. Pe a faʻalavelaveina le faʻaogaina o meaʻai, o le a taʻitaʻia atu ai i totonu o ogaumu, o le faʻamalosi i totonu o le manava e faʻafefe ai feamati feces.

  1. Le fiafia e pipii i puipui o le faletaele.
  2. E iai a latou foliga vaaia, e le lelei le fufuluina i le vai.
  3. O loʻo i ai se mea manogi.

I tagata matutua tagata mamaʻi ma le necrosis pancreatic, pancreatitis faʻapitoa, ma isi faʻafitauli, o faʻamaoniga uma o le oona o loʻo i ai. O tagata gasegase e faitio i le nausea, toe fai le vomiting, tumau pea le manava, ma le colic i totonu o le manava.

E faʻapefea ona faʻatulagaina le nofoa?

Ina ia faʻaumatia le manava, e tatau muamua ona e tausisi i se meaai e fautuaina e se fomaʻi maʻi. E masani ona manaʻomia e tagata maʻi ni meaʻai faapitoa, ae le mai lea taimi i lea taimi. I le avea ai ma tulafono, o le taumafataga 5 e faʻaaoga mo pancreatiti.

O le natura o se paleni paleni e maua mai i le taumafaina o fualaau faisua, fualaau aina, masini, falaoa mago. O le mea e tatau ai, e tatau ona atiina ae taʻitasi le lisi, ma mafaufau i le ata faapitoa ole falemaʻi. Afai o le kulupu o loʻo i ai i fecesi, ona togafitia lea o le togafitiga i tulaga tumau poʻo se togafitiga faʻapitoa. O le laparoscopic auala masani e faʻaaogaina.

Mo le puipuia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal - o le faʻamamaina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le procedures o le enema. Fai 2-3 taimi ile aso mo aso e lima. A maeʻa le faʻamamaina, e tatau ona e ave faʻamalosi-fualaau faʻasaina e aofia ai le lactobacilli ma le bifidobacteria.

O le masani ai o le falemaʻi e aofia ai togafitiga faʻamalosi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Analgesics.
  • Antibiotics.
  • Papatillia tablets.
  • Vitamini
  • Faaaogaina o le kesi.
  • Hormones.

O le faʻaaogaina o fualaau oona e maua mai ai le faʻamalolo o le sua o le pancreatic i fuainumera, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻamaonia le lanu ma le vailaʻau o feces. Faʻafitauli i ogaumu e tele lava ina taʻitaʻia ma faʻavaivaia ai lagona. I lenei tulaga, o le fomaʻi o loʻo faʻasalalau ia tagata fagota.

O suiga i le lanu o fecese e le o se faʻailoga talafeagai mo le faia o se faʻamaonia saʻo. Afai e sui suiga, o se manogi le lelei ma se paolo e le o faʻamaonia, o loʻo iai isi faʻamaoniga, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma faia se suʻega. Soo se faʻamaʻi i se taimi muamua e mafai ona sili atu ona faigofie ona togafitia nai lo tulaga masani.

O uiga taua o pancreatitis o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

O le a le tulaga ma le lanu o feces i le tulaga o le pancreatitis e masani ai i totonu o se tagata matua - o le a le fale e mafai ona taʻu mai

I aso nei, o le pancreatitis o loʻo maua i tagata o vaitausaga eseese. O le mafuaʻaga o lenei mea o se maʻi le lelei ma se olaga le lelei. Mo suʻesuʻega faʻamaonia, e tele suʻesuʻega e faia. O le taua tele i le pancreatitis o le auiliiliga o feces.

Afai o le pancreas e lilo i le tino, o le feces e avea ma eleelea eleelea po o le olive. O le paolo o feces e mafai ona fesuisuiai ma e faalagolago i uiga o taumafa i aso uma.

O le nofoa e masani lava ona i ai ona lava faailoilo ma mea sese e taʻu mai ai faafitauli

E le gata i lea, e taua le mafaufau i faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. Discolored - faʻaalia le mafai ona atiaʻe le hepatitis,
  2. Lanu uliuli ma se lanu lanumeamata - o le tagata maʻi e manaʻomia vailaʻau e iai le uʻamea,
  3. Green - faʻaalia le enteritis. E masani lava ona tupu pe'ā uma ona 'ai fualaʻau lanumeamata,
  4. O le Russet o se faailoga o le proctitis ma le afaina. O le tele o lenei lanu e mafai ona matauina i le faʻaaogaina o laxatives, faʻapea foʻi ma e alolofa i koko,
  5. O le uliuli o se faailoga matautia lea e faʻaalia ai le gasegase o le loto ma isi faʻamaʻi tuga. O sea nofoa e mafai ona mafaufauina e masani lava pe a uma le carbon carbon.
  6. Orange ma se lanu samasama - o loʻo taʻu mai ai le tausia o se meaʻai susu ma le tele o ipu fuālaʻau i le lisi.

I le i ai o le toto, o feces o loʻo i ai vaega nei:

Afai o le mumunia e tupu i le pancreas, o le maʻi e faʻaalia i le ogaoga o le tiga i le hypochondrium, lea e tupu pe tusa o sina taimi i le maeʻa ai o meaʻai vevela ma falai. E le gata i lea, o isi faʻamatalaga o uiga lelei ia:

  • tui faʻamaʻi
  • afaina
  • fufulu
  • feeseeseaiga,
  • manava manava
  • inupia.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o se mushy feces e matauina, lea e sau i vaega laiti, e masani ona iai ni mea le mama. O se faʻamaoniga manino lea e le lava le enisama o le tino e faʻatau ai meaai. Talosaga i le faleleʻa e mafai ona toe fai, ae feeseeseaʻi fesuiaiga eseese:

  1. O le lapisi o le lipine - talanoa e uiga i togafitiga o le sigmoid colon, le fausia o se paʻu, spasm o le sphincter.
  2. Leʻaleʻa mamoe paʻu - foliga mai ma le maʻi ma le maʻi.
  3. Fale faʻataʻitaʻi - ua maua e le tino se aofaiga o meaai a manu ma fualaau faisua.
  4. Laʻau e leai se mea - ua maitauina i tagata gasegase e sili atu meaʻai gaosi meaai e maua i le fiber.

E foliga mai o le tele o vaega ninii e le sili atu i le luasefulu pasene, o le aofaiga o le vai e valusefulu pasene, o le masani ai o le gaogao e le itiiti ifo ma le tasi i aso uma e lua.

A maeʻa ona asiasi i le faletaele, e tatau i se tagata ona lagona na o le toomaga ma leai se faʻalavelave ma tiga. Ae o le tele o otaota na aveeseina: o le masani i aso taitasi mai le selau limasefulu i le fa selau kalama.

Pe a taumafa meaai a le vailaʻau, e faʻaleleia, pe a maeʻa mea taumafa - faʻaititia. O le fiafia e mafai ona taʻua masani pe a malamalama ma sosoʻo malie i le pito i lalo o le faletaele.

I se tagata matua, o le lanu o le nofoa e faalagolago i faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma pancreatitis. Pe a faʻateleina, e maua mai ai se paʻu eleelea po o se paʻu palapala. Brown lanu o loʻo faʻaalia ai mea le talafeagai i le taumafataga, o se lanu samasama o loʻo maua i tamaiti o loʻo fafaga susu.

Afai e faʻalavelave le faʻaogaina o meaʻai, o le a faʻamalieina fecesi. Faatasi ai ma le faateleina o le motumotu o le intestinal, ua avea ma mushy, ma o le fuga e avatu ai se fatufatu faamemelo. O Pancreatitis o loʻo i ai se faatosinaga tele i le lanu ma le fua o le feces: e manino lava le māmā, lea e fesootaʻi ma le faaputuputuina o le talo i le pancreas. E foliga mai e matala, e le mafai ona fufulu ese ma manogi le leaga.

I le pancreatitis, o feces atonu e lanu samasama ma manogi le manaia

Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis ma le vavalavale, e masani ona o mai faatasi ma le nausea ma le vomiting, afaina, ma le tiga o le manava. Afai e sili atu le malosi o le protein ma le gaʻo meaai i le taumafataga, e mafai ona mafai ona maua pea le tele o meaʻai.

O mea sese i le taumafataga e mafua ai ona afua ai faafitauli i gaioiga o le manava. O le faʻagasologa o le faʻamalosi e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina o elemene taua, ona o le tino e le maua ai le aofaʻi tatau o elemene.

O le tagata gasegase, e oʻo lava i se paleni paleni, e masani lava ona oʻo i se lagona o le fiaaai, ma o le mea lea o le a vave ai ona leiloa le mamafa.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e faalavelave i le masani ai o le gaioiga o le gaʻo. Le le lava o enzymes ei ai sona aʻafiaga i okeni uma, ma o le lanu o le nofoa e mafai ai e oe ona iloa faafitauli e mafai.

Vaega o se nofoa ma le pancreatitis

O le pancreatitis o se tasi lea o na faʻamaʻi atonu e le o faʻaalia mai mo se taimi umi, o lea ua faʻalavelaveina ai le faagasologa o togafitiga mulimuli ane. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni numera o faʻailoga lea e mafai ai e se tagata faʻalogo ona iloa nisi suiga i lona tino ma tali vave atu ia i latou. O se tasi o faailoga o le stool.

O le fiafia i pancreatitis e matua suia lava, o lea e taua ai le gauai atu i lenei mea ma talanoa i se fomaʻi, e tusa lava pe leai se mea e faalavelaveina i le taimi nei.

Afai e masalosalo pe o le ituaiga fecesi masani, e mafai ona e mauaina se ata i luga o le Initaneti ma faʻatusatusa.

Afai e leʻo le pancreas, e tatau ona faʻataunuʻu le fecesi, aua nei oʻo vave, ae i ni vaega laiti, ia aofia ai ni meaʻai e leai ni meaʻai, lea e faʻaalia ai le leai o enzymes.

E tele naua filifiliga mo le fomu ma le tutusa o feces i pancreatitis, ae e mafai ona tatou iloa mea e sili ona taatele:

  • Mumu ma umi, pei o se lipine. O lenei filifiliga e faʻaalia ai faafitauli i le sigmoid colon and tumors processes.
  • O le mea e taʻua o "pepe o mamoe," o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻi ma le maʻi pipili.
  • Le nofoa le lelei.

Fiafia o se tagata soifua maloloina

Po o le a lava le olaga e taʻitaʻia e se tagata, ei ai tulaga masani i vailaau faʻataʻitaʻi e uiga i ana oloa gaosia i le gataifale:

  • le fua faatatau o mea manogi ma vai 20/80%,
  • telefoni faʻamau e le itiiti ifo i le 1 le taimi i aso e lua,
  • O le manava e tatau ona faigofie, e aunoa ma le faʻavaivaia,
  • o le averesi o le stool o se tagata soifua maloloina e 150-400 kene i le aso,
  • e tatau ona i ai i le fecesi se foliga paʻu ma ia malamalama, e feteenai ma le maliega masani a le tagata o loʻo maloloina, o loʻo malulu lemu i le pito i lalo.

O se soifua maloloina soifuaga o le ki i le manuia. O tagata taʻalo malolosi e seasea lava ona i ai ni faafitauli ogaoga

Suiga i fecesi faʻalagolago i foliga o pancreatitis

O le tuugamau ma le pancreatitis e tuusaʻo lava i luga o le tulaga o le faʻamaʻi ma faʻamaʻi tutusa. O faʻamaoniga sili ona manino e tupu i le taimi o le vevela, o le feces e faʻaputu ma le paʻu paʻu. O lenei faʻamaʻi e faigata tele i le taʻavale, e faʻaalia ai se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le vaega o meaʻai.

A maeʻa le fesuiaiga o le tino pancreatite i se tagata masani, o le manava manava e maua. E i ai le tele o mafuaʻaga mo nofoa vavalalata:

  • i le tulaga o le pancreatitis o le ava malosi, o le vaega o meaʻai e faʻavaivaia e toxins e le mafai ona taulimaina ana galuega,
  • O le solia o le microflora e aofia ai foliga vaaia o le dysbiosis,
  • o loʻo i ai le le lava o ni enzymes talafeagai mo le faʻaogaina atoa o meaai,
  • faʻaleagaina o le gaogao o le intestinal e faʻalavelaveina.

O faʻalavelave faʻaogaina o mea autu o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi.

O le feces find a mushy consistency, ma le manaʻoga e faʻamalo le manava e aliali mai i le maea ai o taumafataga taitasi

E i ai le tele o foliga o le nofoa mo le pancreatitis:

  • Pe a taitaia togafitiga o fualaau faʻamaʻi, o fecesi e avea ma samasama, ma i le laupepa latou te tutusa ma le filafi.
  • O le lanu o feces i le taimi o le pancreatitis e suia i le lanu po o le malamalama atoatoa, ma gaʻo e le faʻaaogaina e faaopoopo i ai le susulu,
  • E foliga mai ei ai se manogi manogi ma avea ma foliga tino (e faigata ona fufuluina o laei ma le lelei le fufuluina mai luga).

O le leai o togafitiga faafomaʻi poʻo le vave amataina o togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei, o le mafuaʻaga o le faʻamalaina:

  • paleni mamafa
  • mucosal mumū,
  • anaemia
  • o le le lava o vitamini ma minerale,
  • tigā
  • le le fiafia i le talaaga o le neurosis tumau.

O se tasi o faailoga aupito sili ona faʻalavelave i pancreatitis o le manava faʻapouliuli. Soʻo se fomaʻi, pe a faʻalogo i sea faasea, e matua popole lava i le tulaga o le maʻi, ona o lenei faʻaalia manino mai le toto toto. O le toto e mafai ona afaina ai le paʻu paʻepaʻe.

O nisi taimi o le lanu uliuli o le nofoa o le iuga lea o le taumafaina o meaʻai e maua ai le vali. O le gaioiolosi gaioioiga e tutusa lona aafiaga.

Le i ai o le kulupu

O le isi faʻataʻitaʻiga matautia o le i ai o le kulupu. E masani ona faʻaalia ai le faʻaleleia o le gaosiga o enzymes digestive e fesootaʻi ma le manaʻoga o le tino e faʻaumatia faʻamaʻi faʻatasi ma feces i le vave e mafai ai.

I le leai o ni suiga i le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas, e tatau lava ona tutusa le tulaga nofoa. Afai e faʻafuaseʻi ona fesuisuiaʻi lau lanu meamata, e manino lava le faʻaalia o le i ai o talo. I ia tulaga, e tatau loa ona e logoina le fomaʻi, o le a ia faatonuina se meaʻai maloloina. E le gata i lea, o nei faiga e tatau ona faia:

  • aloese mai le gaʻo, falai, ulaula, soʻo se ituaiga o meaai kuka, suamalie,
  • lafoaia atoa le ava malosi, kofe ma mea inu suamalie.

O le i ai o foliga o le talo i le feces atonu o lona uiga o le tele naua o le gaosiga o enzymes poʻo lo latou faʻamalosi. E naʻo se fomaʻi e mautinoa lava le aveesea o masalosaloga

I le faaopoopo atu i le taumafataga, e tatau ona faʻaaoga fualaau e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina, e faʻavae i luga o iuga o suʻega.

Togafitiga Pancreatic Diarrhea Treatment

Tuai, e tusa lava po o le a le faʻamaʻi e mafua ai, e manaʻomia ai vave vave, aua o le taimi lava lea e taʻitaʻia ai le maʻi ma mafua ai ni faʻafitauli matuia. I le pancreatitis, o le fofo i lenei faafitauli e lautele:

  1. faatonuina vailaʻau
  2. fautuaina le tausisia lelei o se taumafataga maloloina,
  3. o le faʻaaogaina o isi metotia e faatagaina (faʻatasi ai ma feutagaiga muamua ma se tagata tomai faapitoa).

Vailaau

O togafitiga mo le togafitia o le manava e masani lava ona faalagolago i foliga o pancreatitis ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. I le masani ai, e 2 auala:

  • Tautala E aofia ai le tofiaina o ni mea e aofia ai le enzyme e faʻamalosia le galuega a le pancreas (Creon, Pancreatin, Bifidumbacterin, ma isi).
  • Faʻafefe Faʻaaogaina i totonu o le taimi faʻalavelave pe a manaʻomia vave se tali. O loʻo faia i se falemaʻi. Fofo ua tofiaina o salts o eletise (Disol, Trisol, ma isi)

Pe a ave soʻo se vailaau, e tatau lava ona e mulimulitai tonu i faatonuga ma le faʻasologa o se fomaʻi

Suiga i feces ma le atinaʻe o pancreatitis

Pancreatitis o se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga e mafai ona tupu i totonu o soʻo se tagata, tusa lava po o le a lona matua ma lona itupa. O le soliga o le gaioiga o le pancreas ua matua atagia uma lava i le gaioiga o faagasologa ma avea ai ma mafuaʻaga o le gaosiga o le kesi, totoina ma le manava.

Faatasi ai ma isi mea, e suia foi feeseeseaiga o pancreatitis.

Ina ia maua se faʻamaonia saʻo, e fautuaina e le au atamamai se faʻamalosi o le iniseti, faʻapea foʻi ma suʻega o le toto o le toto ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e suʻe ai mea, faʻasolosolo ma lanu, e faʻaalia ai le maualuga o le faʻalavelave faʻaleagaina i le vaega o le parenchymal organs.

Feeseeseaʻi Suiga Suiga

O le faailoga autu o le atinaʻeina o le togafitiga i le pancreas o le faʻaalia lea o le tiga i le hypochondrium, pe a uma le 50-60 minute, pe a uma ona 'ai le gaʻo, suamalie, suamalie, meaʻai, po o meaʻai falai. A maeʻa, o le atinaʻeina o faʻamaoniga nei e mafai ona matauina:

  • o mea o loʻo i totonu o le pu e amata ona faʻamalosi,
  • o loʻo i ai se faaputuga o gaʻo, lea e mafua ai le inupia,
  • afu le afaina i totonu o le manava,
  • manava manava.

Afai e te le faia ni fua e faʻaitiitia ai togafitiga, ona suia ai lea o suiga i le pancreas e ono oʻo atu ai i le oti. O tagata suʻesuʻe suʻesuʻe i le fale suesue e faʻapitoa i le lanu o feces in pancreatitis, suiga i lona ogatasi ma mea.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, feeseeseaʻi foliga i luga o foliga faʻapitoa i se tulaga vai. E foliga mai e tupu i ni vaega laiti.

I le tuufaatasiga o feces, gaʻo, laʻau o manu ma isi vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina, e mafai ona maua, o ni faʻamaoniga e le lava ni enzymes e fesoasoani i le faʻasalaga ma le faʻaogaina o taumafa.

O le i ai o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina i feces e mafai ona mafua ai le faʻamao ina ia avea atili ma faʻaauau, faapea foi ma lona suiga i totonu o le vai ma le foamy status. O manaʻoga e faʻavaivai e mafai ona oʻo i le 3-4 taimi i le aso. O le aano o feces e mafai ona i ai tulaga nei:

  • lipine-pei o foliga vaaia, faʻaalia ai se suiga faʻapitoa i le sigmoid colon, le atinaʻeina o le paʻu ma foliga mai o spasms i le sphincter,
  • o foliga laiti e foliga tutusa ma mamoe e faailoa ai le atinaʻeina o le faamaʻi, poʻo le uluaʻi maʻi,
  • mata tioata, o loʻo faʻaalia ai le masani masani o meaʻai ma meaola i totonu o le paʻu o le intestinal,
  • eleelea e leai ni foliga e taʻu mai ai ituaiga o meaʻai fualaau aina; feces e aofia ai le tele o fiber.

O le tulaga sili ona lelei o le masani o le vailaau o feces e tatau ona aofia ai sootaga nei:

  • vaega ninii - 20%,
  • vai - e oʻo atu i le 80%,
  • e masani ona oʻo i le faalua aso i le aso, ae le itiiti ifo ma le tasi i le 48 itula.

Suiga o le lanu ma le tulaga o le maʻa

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o se suiga i le lanu o fecesi e tupu, o se mea taua i le fuafuaina o le maualuga o le atinaʻeina o togafitiga.

I totonu o le pancreatiti, o le feeseeseaʻiga e maua ai le paʻu o le paʻu, e faaopoopo i ai, tumau le manava o le maʻi, faatasi ai ma le faateleina o le taimi o le aioi e faatoilaloina, ma o feeseaʻi e pei o le vai-pei ma sili atu pe a faatusatusa i tulaga masani.

Brown paʻu o le nofoa i totonu o se tagata matua ua faailoa mai se ituaiga meaʻai paleni, i tamaiti, o le fale e masani lava ona samasama. Le lanu samasama o pepe pepe e maua ai susu.

Pe a mumu le pancreas i tamaiti, o le lanu o feces e mama ma le lanu enaena, o nisi taimi e mafai foi ona maua ai ni lanu paʻepaʻe. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai lava ia i le tulaga o le atinaʻeina o le manava, poʻo le faʻamalosi.

E maua foi e le fecesa se uiga lanu enaena i le pancreatitis faifaipea, faatasi ai ma se manogi manogi o le sosolo o le manogi o le pala, o totoe o meaai e leʻi faʻaaogaina ma o le faʻaosoosoina pea o le tiga.

O nisi taimi, o le stool ma le pancreatitis e mafai ona lanu meamata. O lenei mea e masani lava o se foliga masani o le faʻamaʻi faatasi ma le i ai o le exocrine o le le atoatoa, i le i ai o le pisa paʻu, poʻo lona lafoaia i totonu o le manava.

O le ata o le faʻamaonia o le i ai o se faʻamaʻi pipisi e mafai foi ona faʻalavelave pe a uma ona faia vailaau faʻasaina ma le uʻamea, e pei foi o le gaʻo faʻafefiloi, poʻo mea taumafa e aofia ai le valivali o mea gaʻo gaʻo, e aofia ai:

  • beets
  • ate
  • ituaiga toto o sausaisi,
  • Tomato ma currants curis.

O le tagofiaina o fualaau o loʻo taʻua i luga poʻo meaʻai e mafai ona mafua ai le feʻai. O le faʻaalia o se ituaiga o le malulu o feces e manaʻomia ai le faʻatalanoaina o se tagata tomai faapitoa ma le auiliiliina o feces mo se kopi, ona o le lanu uliuli o le nofoa e mafai foi ona faailoa ai le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e pei ole:

  • vailaau vevela i totonu o le esophagus,
  • uluaʻi maʻi, ma isi.

E mafai foi ona mauaina se feʻau olive-colored i le taimi o le atinaʻe o pancreatitis, pe a oʻo i totonu o le moli o le intestinal e le lava le maualuga o talo ma mea lilo e fesootaʻi atu.

Le tupuga mai o se mea e le masani ai

O le pancreatitis e mafai ona mafua ai e le gata o le manava, ae o le taʻavale foi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamalosi, o le toto mumu e ono aliali mai i totonu o fecesi, e faʻaalia ai se fusi i le va.

Ina ia faʻamaonia le nofoa, e tatau ona e tausisi i se taumafataga masani, lea e aofia i lona vaega autu le faʻaaogaina o:

  • fualaau aina fou ma fualaau faisua,
  • vela
  • mai laʻau suamalie - marshmallows ma jellies,
  • meaai mamago.

Ae o vaega taua o se taumafa taumafa e atiae taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi.

O le lanu o le gaioiga o le tagata e le o se mea talafeagai e faia ai se faʻamaonia saʻo. Afai ei ai soʻo se suiga e tupu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa ma faʻaogaina metotia suʻesuʻe talafeagai.

Lanu o feces i pancreatitis

O le pancreatitis o se faʻasologa masani masani, lea e maua tutusa i tamaitai uma ma tamaʻitaʻi.

O le tele lava o taimi, e liliu atu tagata i falemaʻi ma faʻamaoniga o lenei maʻi pe a uma le tele o taumafataga ma pe a uma le taumafaina o ava malosi.

E mafai ona latou masalomia le atinaʻeina o le faʻamaʻi e ala i faʻamaʻi uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, fecesi mo pancreatitis

E mafai ona suia e le gata i le fausaga, ae o le lanu masani foi.

O le a le mea e tatau ona i ai le tele o feces

I se tagata soifua maloloina, o feces e tatau ona aofia ai:

  • mai vaega ninii - 20% o le aofaiga atoa,
  • mai le vai - 80% o le aofaiga atoa.

O aso uma, e tatau i le tagata ona tuʻuina atu i ni gaoioiga se lua o le manava, lea e tatau ona aumaia le toomaga ma e le mafua ai soʻo se faʻafitauli poʻo se tiga. Faatasi ai ma se paleni paleni o meaai, o le maualuga o aso taitasi o le manava o le toto e tatau ona eseese ile 150-400 g, ae o le taumafaina o le tele o meaai o fualaau, o le a faateleina ai lenei fuainumera.

I le i ai o se aofaiga tele o meaai gaʻo i le taumafataga, o le a faʻaitiitia le tele o feeseeseaiga i aso taitasi.

O le tutusa o gaioiga e pei o le masani, lea, pe a faʻaogaina, siʻitia malie i le pito i lalo o le faletaele.

Afai o le nofoa o se tagata e pipii i le faletaele, ona mafua ai lea o le mafuaaga i le le lelei o meaai, pe i le atinaeina o tulaga faaletonu i le fualaau oona, aemaise lava i le pancreas.

I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o masini sulu e maua ai le fausaga lenei:

  1. Tusi lapisi. Faʻamatala mai faafitauli i le sigmoid colon. E mafai ona mataʻituina le sophincter spasm, poʻo le atinaʻeina o se neoplasm.
  2. Pusa-polo. O lenei ituaiga o fecesi e faailoa ai le atinaʻeina o foce ulcerative or constipation tumau.
  3. Fale faʻataʻitaʻi. Faʻamatala le mea masani i totonu ole inumaga o meaʻai a manu poʻo fualaau faisua.
  4. E leai se mea. O sea stool ua matauina i tagata o le vao, i luga o le lisi lea ei ai meaai e aofia ai le tele o fiber.

O le a se mea e maua e se tagata matua ma le pancreatitis

Faatasi ai ma le atinaʻeina o sea maʻi e pei o le pancreatitis i se tagata maʻi, ua maua ai e le maso maso se falaoamata-e pei o le faifai pea poʻo se pepa vai. O le fecesi o loʻo faʻateleina i ni vaega laiti, ae o vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina, aemaise lava o aano o manu, fiva, e mafai ona iloa i la latou fatuga.

Afai o gaʻo o loʻo i ai i le feces, ona latou maua lea o le vai faʻamalolo ma e mafai ona sili atu ma le faatolu i le aso ona sau i fafo.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le pacreas mumū e le mafai ona gaosia atoa ni enzymes o loʻo aʻafia i le gaosiga o mea taumafa.

O le lanu o feces ma le atinaʻeina o pancreatitis e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le ogaoga o faʻamaʻi:

  1. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o feces e maua ai se paʻu eleelea po o se paolo palapala.
  2. Afai e pipisi le tagata maʻi i se mea faʻafefiloi, o lona uiga o le a iai sona lanu enaena.
  3. O feʻau samasama e le tupu i pancreatitis. O le tele o nei lanu e matauina i pepe o loʻo fafagaina i latou.
  4. E maitauina le tele o masini vavao i se tulaga masani o togafitiga.
  5. O le fiafia e mafai ona maua se ata lafoia, e oʻo i luga papaʻe ona o le faʻaputuina o le tele o talo i totonu o le gland.

E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona masalosalo i le atinaʻeina o faʻasologa o mea faʻapitoa ole maʻi faʻapitoa e tusa ai ma faailoga nei:

    • feces obtain a viscous consistency ma amata ona pipii i puipui o le pesini faletala,
    • o se manogi manogi manogi e sau mai le ogaumu,
    • fufulu
    • colic, belching,
    • ogaoga fatu
    • faʻaauau le gaioiga
    • vomiting amata
    • o loʻo i ai pea le faʻasalaga.

O le a se mea e mafai ona faʻaalia e se faʻamaumauga o le fale?

A maeʻa ona vaʻai se tagata i suiga i feces ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le pancreatitis, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se falemai mo feutagaʻiga. O se tagata tomai faapitoa o le a taitaia se suʻesuʻega ma aoina se talafaasolopito o togafitiga. Ae ia faʻamaonia le uluaʻi suʻesuʻega, o le tagata maʻi o le a pasi i suʻega, aemaise lava o gaioiga o le tino.

O suiga nei o le a faʻaalia ai se faaletonu i le paʻu:

  1. Leai. E sili atu le malie ma malosi. Faʻagasologa o mea e tutupu i totonu o le luminaʻi o le intestinal e oʻo atu ai i lenei.
  2. Faʻaauau. I le faʻaleagaina o gaioiga i gaioiga o le manava pancreatic, latou te maua ai se faʻaleleia atili o le tino. O la latou masaniga e foliga tutusa ma fusi ma fatu. E foliga mai e mama, e lava le fufuluina o latou fale. O le tuufaatasiga o loʻo i ai ni meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  3. Lanu. Afai ei ai i le tagata se uluai laasaga o le atinaʻeina o pancreatitis, o lona uiga o le a lauulu le manogi o le fale ma le olive.
  4. Tele taimi o gaioiga o le toto. O tagata maʻi e amata ona paʻu i le tele o taimi, ae i le taimi lava e tasi, o vaega o fecesi o le a faʻaitiitia i le tele.

Mafuaaga o feces suiga

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o ituaiga faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, o le toilalo e tupu i le faagasologa o le tuufaatasia o enzymes digestive. O se taunuuga, o le faagasologa o le gaosiga ma le faʻasiliina o meaai e faʻalavelaveina i tagata.

I le taimi lava lea e amata ai le amataina o faʻamalosi ma le faʻamalosi, ona o le manogi o feces e sui. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le aofaiga talafeagai o enzymes digestive ma bile e le ulufale i totonu o le moli. Ona o lenei mea, ua maua ai e le vaega o le manava se lanu lanumeamata.

O le lanu o feces e mafai foi ona aʻafia i le tele o le gaʻo o le gaʻo i la latou fatuga.

Tuua Lau Faamatalaga