Humalog analogues

O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia i taimi uma le togafitiga o le inisalini, ma o le maʻisuka ituaiga 2 e manaomia ai i nisi taimi le inisalini. O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaopoopoga o le hormone. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona suʻesuʻeina ona aʻafiaga faʻafomaʻi, faʻasalaga, faʻaleagaina, tau, iloiloga ma analogues, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fuafua le fualaau.

O le Humalog o se mea faʻafefiloi o le homone e faʻaitiitia ai le suka. E i ai sona aʻafiaga i se taimi pupuu, e pulea ai le faagasologa o le metabolism i le tino ma lona maualuga. E tatau ona maitauina o le kulukose foi e faʻapupula i le ate ma musele e pei o le glycogen.

O le umi o le fualaau faasaina e faalagolago i le tele o numera, e aofia ai uiga patino o le tagata maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe a faʻaaoga togafitiga hypoglycemic ma togafitiga o le inisalini, e sili atu ona mataʻituina le maualuga o suka. O le vailaau faʻasaina e puipuia ai le paʻu mataʻutia i le kulukose i le taimi o le malolo i le po i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le togafiti o le ate po o fatugaʻo e le afaina ai le metabolism o le fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina Humalog e amata i le mpoglycemic aafiaga pe a uma le gaʻoina pe a uma le 15 minute, o le mea lea o le maʻisuka e masani ona faia ni inisiua aʻo leʻi 'ai. E le pei o le natura masani o le tagata, o lenei vailaau e naʻo le 2 i le 5 itula, ma 80% o le vailaau faʻasaina e gaʻo i fatugaʻo, o le totoe 20% - i le ate.

Faafetai i fualaau faasaina, o ia suiga lelei e tutupu:

  1. saoasaoa o le tuufaatasia o protein,
  2. faateleina le aoga o amino acids,
  3. faʻaitiitia le gau o le glycogen liliu i le kulukose,
  4. le taofia o le liua o le kulukose mai mea o palatini ma gaʻo.

E tusa ai ma le maualuga o le vailaau oona, Lispro insulin, lua ituaiga o fualaau faasaina ua faasaʻolotoina i lalo o le igoa Humalog Mix 25 ma le Humalog Mix 50. I le mataupu muamua, o le 25% o le solution o le hormone synthetic ma le 75% o le susunuina o le protamine o loo i ai, i le mataupu lona lua, o le latou 50% i le 50%. O vailaau faafomaʻi e aofia ai foi vaega laiti o vaega faaopoopo: glycerol, phenol, metacresol, oxide zinc, sodium phosphate, suavai faasasaina, sodium hydroxide 10% poo le hydrochloric (solution 10%). O vailaʻau uma e lua e faʻaaogaina mo le maʻisuka e aʻafia ai le inisalini ma le non-insulin.

O ia gaʻo faʻamalosi e faia i le tulaga o le taofiga, lea e lanu paepae. O se lalaga paʻepaʻe ma se suavai suamalie i luga aʻe o lea mea e mafai foi ona fausia, ma le vevela, e toe faʻafeiloaʻi le paluga.

Humalog Mix 25 ma Humalog Faʻafou 50 mafutaga faʻamalolo e maua ile 3 ml cartridges ma peni tui.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Mo fualaau faasaina, o loʻo maua ai se pene penisini faapitoa Pene Penisini mo nisi faʻalelei pulega. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i le Taiala Faʻapipiʻi Taʻiala. Ole pulupulu ile inisalini e tatau ona lalagaina i le va o alofilima mo le faʻamalologa ina ia tutusa. I le tulaga o le siakiina o vaega mai fafo i totonu, o le vailaʻau e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. Ina ia sao le meafaigaluega, e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino.

Fufuluina lelei ou lima ma fuafua le nofoaga o le a faia ai le inisiua. Ma le isi, togafitia le nofoaga ma se vailaʻau faʻapitoa. Aveese le pulou puipui mai le nila. A uma lenei mea, e tatau ona e faʻaleleia le paʻu. O le laasaga e sosoo ai o le faʻapipiʻiina lea o le nila i lalo ifo o faʻatonuga. A maeʻa ona aveese le nila, e tatau ona pipiʻi le nofoaga ae le faʻamaʻi. I le laasaga mulimuli o le faʻatinoga, ua tapunia le nila faʻaaogaina i se pulou, ma ua tapunia le suauʻu ma se pulou faapitoa.

O faʻamatalaga o loʻo aofia ai faʻamatalaga e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia ai le sao saʻo o le fualaau faasaina ma le tulafono o le puleaina o le inisalini, e tuʻuina atu le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻi. A uma ona faʻatau Humalog, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le faʻaaogaina. E mafai foi ona e saili e uiga i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu:

  • hormone synthetic ua na o se mea e faʻaogaina, e faʻasaina ona ulu atu i se mea e le mautonu,
  • o le vevela o le fualaau faasaina i le taimi o le pulega e le tatau ona maualalo ifo nai lo le vevela o le potu,
  • injections e faia i le suilapalapa, papaʻi, tauau poʻo le manava,
  • isi nofoaga o tui
  • pe a faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona e faʻamautinoa e le oʻo mai le nila ile lumenia o vaa,
  • pe'ā uma le puleaina o inisalini, e le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi e tatau ona luluina.

O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga. A maeʻa lenei taimi, e faʻasaina lona faʻaaogaina. O le vailaau faʻasaina o loʻo teu i le va o le 2 i le 8 tikeri e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la.

O vailaau faʻaaoga e teuina i le vevela e le silia le 30 tikeri mo le tusa ma le 28 aso.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Lispro insulin recombinant Lispro----

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai Sui sui o le Humalogue, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Analogs e ala i le faʻamaoniga ma le auala e faʻaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Faʻapitoa 35 suʻe115 UAH
Faiga faʻapipiʻi nm 35 suʻe115 UAH
Faʻapipiʻi nm penfill 469 suʻe115 UAH
Biosulin P 175 solo--
Faʻasolosolo Atumotu o le Inisalini o le Tagata1082 suʻe100 UAH
Humodar p100r inisalini tagata----
Humulin insulin i taimi masani28 solo1133 UAH
Farmasulin --79 UAH
Gensulin P tagata inisalini--104 UAH
Insugen-R (Faʻaauau) inisalini o le tagata----
Rinsulin P tagata inisalini433 suʻe--
Farmasulin N inisalini tagata--88 UAH
Inisalini Asset insulin tagata--593 UAH
Monodar insulin (puaa)--80 UAH
NovoRapid Flexpen Pen Insulin Aspart28 solo249 UAH
NovoRapid Penfill insulin aspart1601 suʻe1643 UAH
Epidera Insulin Glulisin--146 UAH
Apidra SoloStar Glulisin449 suʻe2250 UAH

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Inisalini 178 suʻe133 UAH
Biosulin N 200 suʻe--
Faʻafou le inisalini o le tagata1170 solo100 UAH
Protafan 26 tusi116 UAH
Humodar b100r inisalini tagata----
Humulin nph tagata inisalini166 suʻe205 UAH
Gensulin N inisalini tagata--123 UAH
Inulin-N (NPH) insulin----
Protafan NM tagata insulin356 suʻe116 UAH
Protafan NM Penfill insulin tagata857 suʻe590 UAH
Rinsulin NPH tagata inisalini372 suʻe--
Farmasulin N NP tagata inisalini--88 UAH
Inisalini Stabil Atulini Recombinant Human--692 UAH
Insulin-B Berlin-Chemie Insulin----
Monodar B insulin (puaa)--80 UAH
Humodar k25 100r inisalini tagata----
Gensulin M30 insulin--123 UAH
Inupgen-30/70 (Bifazik) inisalini o le tagata----
Insuman Comb insulin human--119 UAH
Mikstard tagata inisalini--116 UAH
Mixtard Penfill Insulin Human----
Farmasulin N 30/70 inisalini tagata--101 UAH
Humulin M3 tagata inisalini212 suʻe--
Humalog Mix insulin lispro57 tusi221 UAH
Novomax Flekspen insulin aspart----
Ryzodeg Flextach insulin aspart, insulin degludec6 699 tusi2 UAH
Lantus insulin glargine45 solo250 UAH
Lantus SoloStar insulin glargine45 solo250 UAH
Tujeo SoloStar insulin glargine30 tusi--
Levemir Penfill inisalini e leaga167 suʻe--
Levemir Flexpen Atulin Insulin Detemir537 suʻe335 UAH
Tresiba Flextach Insulin Degludec5100 tusi2 UAH

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua lava matou te fautuaina le gauai atu i le tuufaatasiga, e taua i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa.Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau oona, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Faʻalogo Humalog

Faiga o foliga:

faʻalavelave faʻafuaseʻi

Gaioiga faʻamaloilo:

O se faʻafefiloi o le lyspro inisalini - o se faʻamalosiga o le inisalini vave ma le susunuina o protamine o le lyspro insulin - o le faia o tui inisalini. O le inisalini Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le faasologa o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le inisalini B. Faʻataʻoto le glucose metabolism, ei ai lona aʻafiaga. I le musele ma isi gaʻo (sei vagana ai le faiʻai) e faʻavaveina ai le fesuiaiga o le kulukose ma amino i totonu o le suauʻu, faʻamalosia ai le fausia o glycogen mai le glucose i le ate, faʻasaʻo le gluconeogenesis ma faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. Equimolar i le inisalini o le tagata. Pe a faatusatusa i le inisalini masani o le tagata, o lona uiga o se vave vave le gaioiga o le gaioiga, o se amataga muamua o le gaioiga o le gaioiga ma se taimi puupuu o le hypoglycemic activity (o le 5 itula). O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute pe a uma le pulega) e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le fua o le eletise ma mafai ai ona faʻatautaia vave aʻo le i 'ai (15 minute) - o le inisalini masani o le tagata e faia ile 30 minute. O le filifiliga o le inisiua ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le mea e matauina i le va o le 0.5 ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

Faʻaaliga:

O le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava le le faapalepale o isi inisua, hyperglycemia postprandial e le mafai ona faasaʻoina e isi insulin: o le malosi o le inisalini (subcutaneous insulin resistance) (faʻateleina le faʻaleagaina o le inisalini). Ituaiga lua o le maʻisuka - i mataupu o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, i le solia o le afaina o isi inisua, i taimi o gaioiga, maʻi faʻamaʻi.

Contraindications:

Hypersensitivity, hypoglycemia, insulinoma.

Faʻafitauli:

O le faʻafitauli o le tino (urticaria, angioedema - fiva, le manava o le manava, faʻaitiitia le toto), lipodystrophy, faʻasolosolo faʻasolosolo (e masani lava i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua le inisalini), hypoglycemia, hypoglycemic coma. Faailoga: faʻalavelave, afu, afu, palapitations, tachycardia, atuatuvale, fiaai, atuatuvale, paʻu i le gutu, palupala o le paʻu, ulu tiga, gatete, vomiting, moe, atuatuvale, fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, le mautonu i le gaioiga, tautala le lelei ma le vaʻaia, fenumiai, vailaʻau o le hypoglycemic, faʻavevesi. Togafitiga: afai o le tagata gasegase o le mafaufau, o le toso o loʻo faʻamatalaina tuusaʻo, s / c, iv poo le iv faʻaaogaina o le glucagon poʻo le iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seʻia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fuataga e fuafua faʻalagolago i le maualuga o le glycemia. O le faʻafefiloi o le 25% insulin lispro ma le 75% protrud suspension e tatau ona faʻaaogaina na o s / c, e masani lava 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatasi ma faʻatasi ma sauniuniga umi ole inisalini poo le sulfonylureas mo le faʻafofoga tautala. Injections e tatau ona faia s / c i luga o tauau, pulou, totoa poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le masina. Faatasi ai ma le s / c pulega, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i totonu o le toto.I tagata gasegase i le gasegase o le tino ma / poʻo le ate, o le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini e faʻalauteleina, ma e manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia, lea e manaʻomia ai le mataituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le glycemia ma le faʻasaʻoina ole inisalini.

Faatonuga faapitoa:

O le auala o le pulega o loʻo fuafuaina mo le pepa faʻaaoga e tatau ona matua tausisia. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le inisalini vave o meaola e mafua mai ile insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 IU mai le tasi ituaiga o inisalini i isi ua fautuaina ina ia faia i totonu o se falemaʻi. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gaʻo (hormones thyroid, GCS, faʻasologa o waha, togafitiga thiazide). O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faʻatasi ai ma se faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, faʻatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaoioiga faʻavaomalo (MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides). O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le itiiti o le hypoglycemia e latou te maua e ala i le 'ai o suka poʻo meaʻai e maualuga i le gaʻo (ole fautuaina ole taimi ole lua 20 g suka ma oe). E talafeagai le logoina o le fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le hypoglycemia ina ia foia le mataupu o le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina o le maitaga ma faʻapupula i le lona lua i le tolu piliona. I le taimi o le fananau ma vave ona maeʻa ia i latou, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele.

Faiga faʻapolopolo

  • O le vaifofo e le lanu, manino i le 3 ml cartridges i totonu o se pusa lapisi i totonu o se pusa pepa card No. 15.
  • O le kalama i le serringe Penisini (5) o loʻo i totonu o se atigipusa kata.
  • Humalog Mix 50 ma le Humalog Mix 25. O le insulin Humalog Mix o se faʻafefiloi i le tutusa o le vaega o le inisalini o le inisalini Lizpro ma le Lizpro insulin suspension ma le umi o le umi.

Pharmacodynamics

Humalog Mix 50 o se paluga sauniuni e aofia ai le 50% o vaifofo o le lyspro insulin (o se analog vave o le inisalini o le tagata) ma le faʻamalolo o le insulin (50% protamine) ole insulin (ole umi ole umi o le insulin analog).

O le mea autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism glucose. E i ai foʻi ona aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic ma anabolic i luga o siama o tino. I le tino maso i lalo o le faatosinaga a le Humalog Mix 50, o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo, glycerol ma le glycogen, faʻalauteleina le synthesis o le protein, ma faʻalauteleina le faʻaaogaina o amino acids. O lenei mea e faʻaitiitia ai le glycogenolysis, gluconeogenesis, lipolysis, ketogenesis, faʻamalositino ma le faʻamalolo o mea amino.

Ua faʻamautuina o insulin lyspro o loʻo i ai se mea tutusa e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o lona aʻafiaga e atiina ae vave ma e itiiti ifo.

A maeʻa le pulega i lalo o le paʻu, e vave ona amata le gaioiga o le lyspro inisalini ma se amataga vave o lana gaoioiga maualuga. Humalog Mix 50 amata ona galue pe a ma le 15 minute talu ona tui, e mafai ona faʻatonu lelei ao le i faia taumafa (i le 0-15 minute), e le pei o le inisalini ole tagata.

O le gaioiga o le insulin lysproprotamine e talitutusa lava ma le gaioiga o le inisalini masani ma se umi pe a ma le 15 itula.

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le Humalog Mix 50 e faʻamoemoeina e tagata taitoatasi o le pharmacokinetic properties o ona vaega taua e lua.

O le maualuga o le inu ma le amataina o gaioiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le nofoaga o le puleaina o le taofiga (thivae, stomach), ma lona fua, faapea foi i le gaioiga faaletino o le maʻi, lona tino o le vevela ma le toto.

Lyspro inisalini pe a maeʻa le faʻaaogaina o pitonuʻu. O le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo i le 30-70 minute.

O vailaau o le pharmacokinetic o le inisalini lysproprotamine e talitutusa ma na o le insulin (insulin-medium acting).

I le le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, lyspro inisalini e vave faʻavaveina nai lo le insulin.

Contraindications

  • hypoglycemia,
  • tausaga e 18 tausaga
  • hypersensitivity i soʻo se vaega o le Humalog Mix 50.

  • afaina o le tino / ate,
  • faʻafefe o lagona, faʻateleina le gaioiga faaletino, poʻo se fesuiaiga i se mea masani (e mafai ona manaʻomia fetuunaiga ole inisalini),
  • umi faaumiumi o maʻi o le maʻisuka, neuropathy o le maʻisuka, poʻo le faʻaaogaina o beta-blockers (atonu o se suiga pe faʻaitiitia le mamafa o faʻamaoniga e vaʻai ai le hypoglycemia),
  • maʻitaga ma le taimi o le susu.

Humalog Mix 50, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

Humalog Mix 50 e faʻamoemoe mo pulega faʻapitoa. E mafai ona e ulu atu i le taimi nei ao leʻi 'ai pe maeʻa foʻi ona' ai. O le fualaau ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e faʻavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona e ulu atu i le vailaʻau i totonu o le manava, ogavae, tauau poʻo le togo. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia, i le nofoaga lava e tasi, o le taofiga e tui i soʻo se taimi e mafai ai e le silia ma le tasi i le masina.

Pe a faʻafeiloai atu le Humalog Mix 50, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le faʻamalolo mai le ulufale atu i le lumenia o toto toto. E leai se mea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ai le nofoaga o tui ina ua uma le tui.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i cartridges

O tulafono mo le faʻapipiʻiina o le kesi i le masini mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma fautuaga mo le faʻapipiʻiina o le nila i luma o le pulega o loʻo faʻamatalaina i faatonuga a le kamupanī o le masini mo le puleaina o le inisalini. E taua le mulimuli i faatonuga.

Aʻo leʻi faia le pulega, e tatau ona faʻamafanafana le vailaʻau i le vevela vevela. I le taimi lava lea ao le i tuiina, e tatau ona faasee 10 le va o le alofilima i le va o alofilima ma luluina le 10 taimi, ma liliu le 180 °, o lona uiga o le inisalini ua toe faʻaaogaina, o lona uiga, e faʻaaogaina le vai inu. E te le manaʻomia le luluina o le kesi, aua o le mea lea e mafai ai e le fulufulu ona fai, lea e faigata ai ona saʻo le seti o le fualaau. Ina ia faafaigofie le fefiloi o le fualaau faasaina, o se tamai polo tioata e maua i totonu o le kesi.

Afai a maeʻa le faʻamalologa, e le maua se tutusa tutusa (vaʻaia e iloa), e le mafai ona faʻaaogaina!

Tulafono mo le faʻaofiina o se fua o Humalog Mix 50:

  1. Fufulu lima.
  2. Filifili le inisiua ma saunia le paʻu, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.
  3. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  4. Faʻamau le paʻu i le aoina i se tamaʻi laʻitiiti.
  5. Faʻaofi le nila i lalo o le paʻu i le paluga aofaʻi ma faia le iniseti, mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
  6. Ina ia aveese se nila ma se sipuni o le cotton, tataʻi ma le faaeteete i lalo le nofoaga o inisiua mo ni nai sekone. Aua le suʻe le vaega o tui.
  7. Faʻasese le nila e faʻaaoga ai le pupuni puipui ma tuʻu ese.
  8. Tuu le pulou i luga o le peni.

Le faʻaaogaina o le Humalog Mix 50 i le serringe Quick Pen

O le Quick Pen Syringe Pen o se masini faapitoa e mamanuina le insulin (o le penisini insulin). E aofia ai le 3 ml o le vailaau faʻasaina (300 IU), e mafai ai ona e ulufale mai mai le 1 i le 60 iunite o le inisalini mo tui, ma e mafai ona seti le fua i le saʻo o le tasi iunite.

O le lanumoana lanumoana o le tino o le seringe QuickPen e faʻamaonia ai ua faamoemoe mo le faʻaaogaina ma oloa Humalog.O le lanu o le tui inisi i le syringe pen e tutusa ma le lanu o le fasipepa i luga o le pine laupepa ma e faalagolago ile ituaiga o inisalini.

O le QuickPen Syringe Pen ua fautuaina mo le faʻaaogaina ma ni gaʻo talafeagai e gaosia e Becton, Dickinson ma le Kamupani (BD).

O peni tui uma ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia. Aua le pasi atu i isi, ona o lenei mea e ono lamatia ai le faia o se faʻamaʻi pipisi. Mo tui taitasi, e manaʻomia lou faʻaaogaina o se nila fou ma ia mautinoa o loʻo pipii atoa i le syringe peni aʻo leʻi faʻaofi.

E faʻasaina le faʻaaogaina o se peni tui pe afai ua gau pe ua faaleagaina se vaega. E fautuaina ia maua pea e le au gasegase se vailaau faʻaogaina faʻatasi ma i latou i le tulaga o le leiloa poʻo le gau.

Humalog Mix 50 i le pusa o le syringe QuickPen e le fautuaina mo le faʻaaogaina tutoʻatasi e tagata gasegase oe ua faʻaleagaina le faʻaaliga.

Fautuaga mo sauniuniga tui:

  1. Ia mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono o vailaʻau faʻasili ma mea faʻapitoa e fautuaina e lau fomaʻi.
  2. Fufulu lima.
  3. Filifili se nofoaga mo tui, solo le paʻu.

Faatonuga mo le saunia o le QuickPen Syringe Pen ma le folasaga a Humalog Mix 50:

  1. Aveese le pulou o le peni. Aua le suia le pulou, aua nei aveese le igoa mai le sisi. Ia mautinoa le saʻo o le inisalini ma le talafeagai o lona ola. Siaki le faʻaalia o le faʻamalolo.
  2. Ave se nila fou. Aveese le fasi pepa mai le pulou pito i fafo. Fufulu le lipine paʻu i le pito i tua o le tagata faʻailo ma se paʻu o le cotton ua faʻamamaina i le ava malosi. Tuu le nila i totonu o le pulou i luga o le suauu tui saʻo i tafatafa o le axis ma faʻasaʻi seia maeʻa tuʻuina.
  3. Ave ese le pulou pito i fafo mai le nila (aua le lafoai). Ona aveese lea o le pulou pito i totonu (e mafai ona lafoai).
  4. Siaki le peni tui mo le inisalini (o le foliga mai o se fulufulu o fualaau). E tatau ona faia lenei mea i taimi uma lava aʻo leʻi tuiina, ia mautinoa ua saunia le penisini mo le faʻaofiina o le fualaau manaʻomia, a leai e mafai ona e ulufale atu i ni laʻititi laʻititi pe sili atu foʻi.
  5. Faʻamau le paʻu i le toso ma le aoina i totonu o se lafu lapoa. Faʻaofi se nila i lalo o le paʻu e pei ona fautuaina e lau fomaʻi. Liliu le numera o le dose i le numera manaʻomia o iunite o inisalini. Faʻamau mausali le faamau faʻamau ma le lima matua i luga o le itu saʻo. Ina ia faʻaaogā atoa le inumaga, uu le faamau ma faitau lemu i le 5.
  6. Aveese le nila ma faʻapipiʻi lemu le nofoaga o tuiina ma se sipuni o le cotton mo ni nai sekone e aunoa ma le tapeina. O le i ai o se mataua o le fualaau faasaina i le pito o le nila o se mea masani e le afaina ai le fualaau. Afai o le taofiga e tafe ese mai le nila, atonu o le tagata maʻi e le o uuina le nila i lalo o le paʻu mo se taimi talafeagai e tatau ai mo le faʻatonuga atoatoa o le vailaʻau.
  7. Faapipii le pulou i fafo i le nila. Aveesea mai le peni nifo e puipuia ai le faʻaleleia o le ea mai le ulu atu i le kesi.

E oo lava i numera i le faamalama o le faailoga e lolomiina i foliga o numera, odd - i le tulaga o laina saʻo i le va o fuainumera.

Afai e tatau ona e faia se tui e sili atu nai lo le numera o inisalini o loʻo totoe i le kekeli, e mafai ona e ulu atu i le vailaʻau o loʻo totoe ma faʻaaoga se penisini fou pe vave faʻaaoga se peni fou.

Aua e te taumafai e sui le fua o le insulin i le taimi o le tui.

Faʻamatalaga taua! Ole peni tui e le mafai ai ona e seti le inumaga e sili atu i le numera o iunite o totoe i totonu o le kesi. I le tulaga e le o mautinoa e le tagata maʻi pe ua uma ona ia faʻatonuina atoa, e le tatau ona faʻatautaia se tasi.

Vaega o le teuina ma le lafoaia o le peni:

  • aua le faʻaaogaina se peni tui pe afai na teuina i fafo o le pusaaisa mo le sili atu nai lo le taimi ua faʻamaonia i totonu o faatonuga,
  • 'aua le teuina le peni o le syringe ma le nila faʻapipiʻi (atonu e galo pe vela le vailaʻau i totonu o le nila, ma mafua ai ona pipili, faʻaleleia o le ea i totonu o le kesi e mafai foi ona faia),
  • pipi tui e le faʻaaogaina e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa i le vevela ile 2-8 ° C. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi pe a faʻamaʻi,
  • o le tui suauu na faʻaaogaina i le taimi nei e tatau ona teu i le vevela o le potu (leai se sili atu i le 30 ° C), ese mai le la ma punavai vevela,
  • faʻaaogaina nila e tatau ona lafoina i totonu o pusa lapisi, puipui mai le pupu,
  • e le tatau ona toe faʻaaogaina se pusa o le nila ua faʻamalosia,
  • faʻaaogā peni tui (e aunoa ma ni nila) e tatau ona lafoaia e tusa ai ma le fautuaga a lau fomaʻi ma tulafono faʻalotoifale mo le lafoaia o vailaʻau faʻataʻitaʻi.

Faʻaiʻuga

O le pito sili ona masani ona aʻafia i itu uma o inisalini o le hypoglycemia. I tulaga ogaoga, e ono mafua ai le leiloa, i tulaga tulaga ese - e oʻo atu i le oti.

O nisi taimi e faʻaalia ai le faʻafitauli i le lotoifale: mumu, vevela, poʻo le fulafula i le nofoaga o tui. I le avea ai o se tulafono, o nei mea faʻafuaseʻi e pasese tasi i totonu o nai aso / vaiaso. I tagata taitoatasi, e le o fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le inisalini, ae mafua ai, mo se faataitaiga, i le le lelei o le faʻaaogaina o le vailaʻau poʻo le faʻaleagaina o le paʻu pe a uma ona faʻaaogaina se sui faamama.

O le inisalini e seasea ona tupu ai ni faʻafitauli o le tino, ae sili atu ona ogaoga. O faʻamaoniga nei e ono foliga mai: puupuu le manava, le lava o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faʻateleina le sosolo, tumutumu o le pruritus. I le tulaga o se faʻafitauli ogaoga faʻafuaseʻi, o manaʻoga faʻafesoʻotai vave manaʻomia. O ia maʻi atonu e manaʻomia le faʻaogaina o le togafitiga poo le inisalini.

Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e mafai ona tupu le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

O le vavaeese o mataupu o le atinaʻe o le edema e lauiloa, aemaise lava le faʻavavevave vave o le maualuga o le kulukose o le toto agai i le talaaga o le inisalini malosi o le inisalini ma le muamua le le lelei o le puleaina.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, o le hypoglycemia e atiina ae, faatasi ai ma le paʻu paʻu, le vevela tele, vevela, maʻi vevela, fenumiai, gatete, tachycardia, ma le vomiting. I lalo o nisi tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le mataʻituina lelei o le maʻisuka poʻo le umi o le maʻi o le maʻisuka), o le a mafai ona sui ia faailoga o le muamua o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia i le tele o tulaga e taofi i le gaosia o suka poʻo le kulukose. E pei o togafitiga togafitiga, insulin, meaʻai ma / poʻo le faʻaleaoga faaletino e faʻasaʻoina.

O le hypoglycemia faʻaleagaina e faʻasaʻoina e ala i le faʻaaogaina o le glucagon, poʻo le faʻaaogaina o le paluga, ona fautuaina lea o le tagata gasegase i le gaʻo o le carbohydrate.

O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafitauli o le neurology, faʻasalaga, maʻa. O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻatulagaina le puleaina o le glucagon poʻo le faʻaaogaina o le vai o le kullukose (dextrose). Ina ia taofia le toe faʻaleleia o le hypoglycemia, pe a uma le toe faʻaleleia o le mafaufau, e tatau i le tagata maʻi ona ave se mea taumafa mauoa gaʻo. O le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faatonuga faapitoa

Pe a fesiitai se tagata maʻi i se isi ituaiga o inisalini poo le inisalini oloa ma se igoa o le igoa eseese, e manaʻomia le vaavaaiga ma le faaeteete togafitiga faafomai. Afai e te sui le ituaiga (gaosiga), ituaiga (inisalini manu, tagata ole tagata ole analog), ituaiga (insulin insolu, isophan insulin, ma isi) ma / poo le auala o sauniuniga (DNA recombinant inisalini poo inisalini manu), e ono manaʻomia le faasaʻo toso.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini o meaola e mafua mai i le inisalini o le tagata, e mafai ona manaʻomia se fetuʻunaʻiga o fualaau oona, ma le isi, i le muamua faʻataʻitaʻiga o le vailaʻau poʻo le faasolosolo malie i le tele o vaiaso / masina o togafitiga.

O le Hypo-ma le hyperglycemic conditions e tatau ona faasaʻo, a le o lea e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se malamalama, ma le oti.E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona suia uiga o muamua o le hypoglycemia, o lo latou faigata e mafai ona faaitiitia i se umi umi o le maʻisuka poo le neuropathy o le maʻisuka, faapea foi ma le faaaogaina o peta-blockers.

O le le lava o tui ma le faalēaogāina o le Humalog Mix 50, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e ono mafua ai le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka - tulaga e ono avea ma se lamatiaga matautia i le soifua o le tagata maʻi.

Faʻasalaga faʻapitoa ma lagona atuatuvale, e ono faateleina le manaʻomia mo le inisalini.

Humalog Mix 50 toe fetuunaʻi o le dose atonu e manaʻomia i le tulaga o se suiga i se meaʻai masani poʻo le faʻateleina o gaioiga faaletino. O le faateleina o le tino i nisi taimi e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

O pepa o loʻo i ai fualaau faasaina e tatau ona faʻaogaina i peni vailaʻau e iai le faailoga CE.

Ina ia puipuia le faʻasalalauina o se faʻamaʻi pipisi, e naʻo le tasi le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga penisini taitasi po o peni, e tusa lava pe a uma ona suia le nila.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le fua faatatau o le toe faʻafoʻi ma le gauai atu o le gauai e mafai, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le manua pe a fai ni gaoioiga matautia, e aofia ai le avetaʻavaleina o se taavale ma galue ai i ni auala faigata. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaeteete le faʻaeteete, aemaise lava i tagata gasegase lea e le o iai pe leai foi ia faailoga o le hypoglycemia. I le tulaga o le tele o atinae o le hypoglycemia, e tatau ona iloiloina le mafai o le faatinoina o gaoioiga ma taunuuga matautia.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia lelei i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. I faʻataʻitaʻiga manu, o faʻafitauli o le galala ma le leaga o le fualaau oona i le fetus e leʻi iloa. Ae ui i lea, ua iloa o aʻafiaga na maua ona o se suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau oona i le toe gaosia o manu e le tutusa uma ma tulaga o le fualaau faasaina ile tino. I lenei itu, ao maʻitaga Humalog Mix 50 e mafai ona faʻaaogaina pe afai e faʻamaonia i le falemaʻi.

Afai o le maitaga na tupu i le taimi o togafitiga, e tatau ona e lapatai lau fomaʻi, aua o le vaitaimi lea e taua tele le mataʻituina o le tulaga ma togafitiga. I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia, i le lona lua ma le tolu o faʻasalalau e faʻaleleia. I le taimi ma i le taimi lava e uma ai le fanau mai, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia le tele.

I le taimi o le susu, o fafine e maua i le maʻisuka e ono manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo meaʻai.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le tulaga o le toilalo o le ate, Humalog Mix 50 e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e manaʻomia le inisalini ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le gasegase o le inisalini. Ae ui i lea, i le faaletonu o le ate i taimi uma, o le faateleina o le inisalini e mafai, lea e manaʻomia ai le faateleina o le fua.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻaleagaina o le Hypoglycemic of Humalog Mix 50 e faʻaititia ai le beta2O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le a le mafai ona e faia se mea e te maua?

gaoioiga Hypoglycemic Humalog Mix 50 faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, fualaau sulfa, steroids vailaʻau faʻasaina, beta-blockers, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme (captopril, enalapril), angiotensin II tagata tetee receptor, antidepressants faapitoa (monoamine inhibitors oxidase), salicylates (f.t.t., acid acetylsalicylic), tetracyclines ,ethanol ma le ethanol-sauniuni, octootide, guanethidine, fenfluramine.

Faatasi ai ma le faaaogaina o fualaau faasaina o le thiazolidinedione, o le faateleina o le lamatiaga o le faatupuina o le edema ma le fatu e le mafai, ae maise lava i tagata mamaʻi e iai faamai o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu.

Reserpine, clonidine, ma beta-blockers e mafai ona ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia lea na atiae ma Humalog Mix 50.

O le fegalegaleaiga a le Humalog Mix 50 faatasi ai ma isi tapenaga o inisalini e leʻi suʻesuʻeina.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau i taimi o togafitiga o le maʻisuka e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Analogues Humalog Mix 50 o NovoMiks 30 Penfill, NovoMiks 30 FleksPen, NovoMiks 50 FleksPen, NovoMiks 70 FleksPen, inisalini aspart NovoRapid Penfill, NovoRapid FleksPen, Lantus SoloSTAR, Tudzheo SoloSTAR, Apidra, Homolong 40, inisalini detemir, inisalini lispro, Rosinsulin, Homorap 40 ma isi.

Le tau o Humalog Mix 50 i falemaʻi

O le tau talafeagai mo le Humalog Mix 50 o le 1767-1998 rubles. mo le 5 QuickPen 3 peni tui

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

O se tagata aʻoga e faʻaitiitia le faʻafitia i maʻi o le mafaufau. O le gaioiga o le mafaufau e fesoasoani i le fausiaina o isi mea faaopoopo e totogi ai maʻi.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

I le faaopoopo atu i tagata, e na o le tasi le mea ola i luga o le lalolagi Earth - taifau, e pagatia mai le prostatitis. O i latou moni nei oa tatou uo faamaoni.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

I Peretania o loʻo i ai se tulafono e mafai ai e le fomai tipitipi ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe a ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

E mafai e a tatou fatuga ona fufulu tolu lita o le toto i le minute e tasi.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

O le numera o tagata faigaluega o loʻo galulue i galuega a le ofisa ua faʻapupulaina ma le maoaʻe. O lenei tulaga e sili ona taua o aai tetele. O galuega a le ofisa e tosina ai alii ma tamaitai.

Faʻalogo ile insulin: faʻafefea ona e sui lau fualaau

Ina ia faʻateʻaina le maʻisuka i togafitiga faafomaʻi, o se aga masani le faʻaaogaina o ana inisalini.

I le aluga o taimi, o nei fualaau oona ua faateleina le lauiloa i fomaʻi ma a latou gasegase.

E mafai foʻi ona faʻamatalaina se faʻatusatusa talitutusa:

  • lava le maualuga tele o le inisalini i le gaosiga o galuega,
  • lelei tele faʻamaumauga mo le puipuiga malu,
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • le gafatia e faʻafetaui ai le tuiina o le vailaʻau faʻatasi ma lana lava faʻamalositino o le hormone.

Pe a mavae se taimi, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosi e fesuiaʻi mai i le toto toto-downers tablets i injections o le insulin. O le mea lea, o le fesili o le filifilia o fualaau lelei lelei mo i latou o se mea e ave i ai le faamuamua.

Faʻavae o le inisalini faʻaonapo nei

E i ai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata, mo se faataitaiga, o le lemu o le faʻaalia (o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina se inumaga 30-40 minute aʻo leʻi 'ai) ma umi se taimi galue (e oʻo atu i le 12 itula), lea e mafai ona avea ma mea e manaʻomia mo le tuai o le hypoglycemia.

I le faaiuga o le seneturi mulimuli, na tulai mai le manaʻoga ina ia atiaʻe se faʻafitauli o le inisalini o le a aunoa ma nei faaletonu. O insulin vavalalata na amata ona gaosia ma le afa-ola e sili ona puupuu.

O lenei mea na latou vavalalata ai i mea totino o inisalini, lea e mafai ona le toe gaioiga pe a uma le 4-5 minute talu ona ulufale i le toto.

E le mafaitaulia ituaiga eseese o le inisalini e mafai ona tutusa ma sosolo malie mai le gaʻo o le gaʻo ma e le faʻaosofia ai le hypoglycemia i le aoauli.

I tausaga talu ai nei, ua i ai se taua tele i le falemaʻi, aua ua maitauina:

  • le fesuiaiga mai fofo taulima i le le mautonu,
  • mauaina o le inisalini tagata e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology,
  • o le fatuina o le maualuga o le inisalini e suitulaga i fale fou falemaʻi.

O analogic insulin e suia ai le umi o le gaioiga o le hormone tagata ina ia maua ai se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga ma le sili atu le faigofie mo le maʻisuka.

O fualaau faasaina e mafai ai ona maua se paleni lelei i le va o tulaga lamatia o le pa'ū o le suka toto ma le ausia o le glycemia autu.

O faʻatusatusaga faʻaonapo nei o le inisalini e tusa ai ma le taimi o lana gaioiga e masani ona vaevaeina i:

  1. ultrashort (Humalog, Apidra, Novorapid Penfill),
  2. faaumiumi (Lantus, Levemir Penfill).

E le gata i lea, o loʻo tuʻufaʻatasia i fualaau oona, o se paluga o le faʻasolosolo ma le umi o le hormone i se fuainumera patino: Penfill, Humalog mix 25.

Humalog (lispro)

I le fausaga o lenei inisalini, na suia le tulaga o le proline ma lysine. O le eseesega i le va o fualaau faasaina ma le inisalini o le tagata e mafai ona fofoina, o le vaivai lea o le vavao o intermolecular associations. I le mafaufau i lenei mea, o le lispro e mafai ona vave faʻavaveina i totonu o le toto o se maʻisuka.

Afai e te faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le mea lava lea e tasi ma i le taimi e tasi, ona maua loa lea e Humalog le maualuga 2 taimi vave. O lenei hormone ua faʻaitiitia vave tele ma a maeʻa le 4 itula e oʻo mai lona faʻasalaga i lona tulaga muamua. Ole faʻamaualuga ole inisalini ole tagata ole a tausia ile 6 itula.

I le faatusatusaina o le lyspro ma le inisalini faigofie, e mafai ona tatou faapea o le muamua e mafai ona taofia le gaosia o le kulukose e le ate.

O loʻo i ai se isi faʻataʻitaʻiga o le Humalog drug - e sili atu ona maitauina ma e mafai ona faafaigofieina le taimi o le fetuunaiga o fuataga i le avega o taumafa. O loʻo faʻaalia i le le i ai o suiga i le umi o le faʻaalia mai le faateleina o le tele o mea e aofia ai.

I le faʻaaogaina o le inisalini ole tagata, o le umi o lana galuega e mafai ona fesuiaʻi e fuafua i le fualaau. E mafua mai i lenei mea ua oʻo mai le umi o le 6 i le 12 itula.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le tui o le inisalini Humalog, o le umi o ana galuega e tumau pea i le tulaga tutusa ma o le a 5 itula.

E mafua mai i le faʻateleina o le fua o le lispro, o le aʻafiaga o le tolopoina o le hypoglycemia e le faateleina.

Aspart (Novorapid Penfill)

O lenei faʻasologa o le inisalini e mafai ona toetoe lava a faʻamaonia lelei se tali o le inisalini talafeagai i mea taumafa. O lona taimi pupuu e mafua ai se aafiaga vaivai i le va o taumafataga, lea e mafai ai ona maua le pule sili ona atoatoa i le suka o le toto.

Afai tatou te faʻatusatusa le taunuuga o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini tutusa ma le inisalini ole tagata fai mea pupuu masani, o le a maitauina le maualuga o le maualuga o le puleaina o le toto maualuga o le suka.

Faʻatasia o togafitiga ma Detemir ma Aspart e maua ai avanoa:

  • toeitiiti atoa le 100% faʻamaonia le faʻailoga o aso uma o le inisalini o le homone,
  • e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated,
  • faʻaitiitia faʻaitiitia le ono mafai ona atiae tulaga o le hypoglycemic,
  • faaitiitia le maualuga ma le maualuga o le maualuga o le suka toto o se maʻisuka.

E maitauina e faapea, i le taimi o le togafitiga ma le vasal-bolus insulin, o le maualuga o le mamafa o le mamafa o le tino na matua maualalo ifo nai lo le taimi atoa o le matauina o le tino.

Glulisin (Apidra)

O le analogene o le inisalini Apidra o se vailaʻau faʻamalosi e le o vaʻaia.

E tusa ai ma lona pharmacokinetic, uiga o le pharmacodynamic ma le bioavailability, o Glulisin e tutusa ma Humalog.

I lona mitogenic ma le metabolic activity, o le hormone e leai se eseesega mai le inisalini ole tagata. Faʻafetai i lenei, e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, ma e matua saogalemu lava.

I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faaaoga Apidra i le tuufaatasiga ma:

  1. umi o le inisalini o le tagata
  2. Basal insulin analog.

I le faʻaopoopoga, o le fualaau faasaina e faʻaalia i se vave vave amataina o le galuega ma o lona taimi puupuu atu nai lo le masani masani o le homone tagata.

E faʻatagaina ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia ai le sili atu ona fetuunai i le faʻaaogaina i meaai nai lo le homone tagata.

O le inisalini e amata lona aafiaga i le taimi lava e maeʻa ai le pulega, ma faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto i le 10-20 minute i le maea ai ona tui faʻafuaseʻi Apidra.

Ina ia aloese mai le hypoglycemia i tagata matutua, e fautuaina e fomaʻi le faʻaofiina o le vailaau faʻamaʻi vave lava pe a uma ona 'ai poʻo le taimi foi e tasi. O le faʻaitiitia o le taimi o le hormone e fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina o le "overlay", lea e mafai ai ona puipuia le hypoglycemia.

Glulisin e mafai ona aoga mo i latou o loʻo mamafa tele, aua o lona faʻaaogaina e le mafua ai ona maua atili le mamafa. O le fualaau faasaina e mafua mai i le vave le amataina o le maualuga o le maualuga pe a faatusatusa i isi ituaiga o hormones masani ma le responsive.

Apidra e lelei mo tikeri eseese o le mamafa tele ona o le maualuga o lona gafatia. I le visesel type obesity, o le fua o le absorption o le fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiai, e faigata ai mo le pulea lelei o le fualaau.

Detemir (Levemir Penfill)

Levemir Penfill o se tutusa o le inisalini o le tagata. E i ai le taimi faʻatulagaina ma e leai se mea e sili ona lelei. O lenei mea e fesoasoani e faʻamautinoa ai le pulea o le tino i le aso, ae o le autu e faalua ona faʻaaogaina.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonuina, o le Detemir o mea ia e fusifusia i le serum albumin i le va o le vai. Ua uma ona pasi atu i le puipui o le pala, o le inisalini e toe fusifusia i le albumin i le toto.

I le sauniuniga, naʻo le vaega faʻavae e leai se totogi e ola malosi. O le mea lea, o le fusifusia i le albumin ma lona alu lemu e maua ai le umi ma le leai se totogi.

Levemir Penfill inisalini e galue i luga o le maʻi ma maua ai le maʻisuka lelei ma toe faʻaleleia lona manaoga atoa mo le insalini basal.E le maua ai le luluina aʻo leʻi oʻo i lalo o le pulega.

Glargin (Lantus)

Glargin insulin sui o le ultra-vave. O lenei vailaau faasaina e mafai ona lelei ma e mafai ona sosolo i totonu o se siosiomaga eleelea, ma i se tulaga le mautonu (i totonu o gaʻo gaʻo) e le lelei le solu.

I le taimi lava e maeʻa ai le pulega faʻapitoa, ua ulu atu Glargin i se faʻafeeseeseaiga o le tali ma le faʻavaeina o le microfevements, lea e talafeagai mo le toe faʻasalaga o le hexamers o fualaau faasaina ma lo latou vaeluaina i monomer hormonone ma dimers.

Ona o le tafe malie ma le faifai malie o Lantus i totonu o le toto o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka, o lona taamilosaga i totonu o le auala e tupu ile 24 itula. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina faʻalogo ile inisalini naʻo le tasi i le aso.

A faʻaopopoina sina vaega o le zinc, o le inisalini Lantus e faʻamalamalamaina i totonu o le vaega faʻapipiʻi o le fiber, lea e faʻateleina ai lona taimi faʻaalu. O nei uiga uma lava o lenei vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai lona faʻailoga lelei ma atoatoa.

Glangin amata ona galue pe a maeʻa le 60 minute pe a uma le inisiua. O lona mausali mausali i le plasma toto o le tagata maʻi e mafai ona maitauina pe a uma le 2-4 itula mai le taimi na faʻatonuina ai le toto muamua.

E tusa lava pe o le a le taimi tonu o tui o lenei vailaʻau faʻamalosi (taeao po o le afiafi) ma le nofoaga o loʻo i totonu o le ipu (manava, lima, vae), o le umi o le faʻaogaina o le tino o le:

  • aofaʻi - 24 itula
  • maualuga - 29 itula.

Suiga o le inisalini Glargin e mafai ona fetaui lelei ma le hormone physiologically i lona maualuga maualuga, aua o le vailaau faasaina:

  1. e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le suka e ala ile lipine lautele e faalagolago i le insulin (aemaise le gaʻo ma le maso),
  2. inhibits gluconeogenesis (faʻaitiitia le glucose toto).

E le gata i lea, o le vailaau faasaina e matua taofia ai le faagasologa o le vaeluaina o le tino (lipolysis), le palatini (proteolysis), aʻo faaleleia atili le gaosiga o le tino maso.

O suʻesuʻega faafomaʻi a le Glorgin pharmacokinetics ua faʻaalia ai e le mafai ona tufatufaina atu lenei vailaʻau e mafai ai ona toeitiiti atoa le 100% e faʻaalia ai le gaosiga o le insulin i totonu o le 24 itula. I le taimi lava e tasi, o le ono mafai ona atiaʻe tulaga o le suavai ma le oso i luga o le suka i le maualuga o le suka.

Humalog mix 25

O lenei vailaʻau o se paluga e aofia ai:

  • 75% faʻamalolo litaea o le hormone lispro,
  • 25% inisalini Humalog.

O lenei ma isi faʻamaumauga o le inisalini e faʻapipiʻiina foi e tusa ai ma a latou masini faʻasaʻo. O se taimi sili ona lelei o le fualaau faasaina ua saunia ona o le aafiaga o le taofia o le hormone lyspro, lea e mafai ai ona toe faia le gaosiga o le hormone.

O le 25% totoe ole insulin o le vaega lea e iai le taimi e le maua ai se taimi puupuu, lea ei ai sona aafiaga lelei ile glycemia pe a uma ona 'ai.

E maitauina o le Humalog i le tuufaatasiga o le paluga e aafia tele ai le tino pe a faatusatusa atu i le hormone puupuu. E maua ai le maualuga o le puleaina o le glycemia mulimuli ma o lona uiga la e sili atu le faʻaogaina o le tino pe a faatusatusa i le inisalini puupuu.

O iniseti tuufaatasia e faapitoa le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei kulupu e aofia ai tagata matutua matutua oe, e pei o se tulafono, e mafatia i faafitauli mafaufau. O le mafuaʻaga lea o le faʻaofiina o le hormoni ao le i 'ai poʻo le vave lava ona fesoasoani e faaleleia ai le lelei o le olaga o ia tagata.

O suʻesuʻega o le soifua maloloina o le maʻisuka i le vaitausaga o le 60 i le 80 tausaga e faʻaaoga ai fualaau faasaina 25 Humalog Mix 25 na faʻaalia ai na mafai ona latou maua se taui sili ona lelei mo le gaosiga o le gaʻo.I le faiga o le puleaina o le homone ao lei amataina ma pe a uma foi taumafataga, na maua ai e fomaʻi se tupe mama maualalo ma le maualalo o le hypoglycemia.

O fea le sili atu ile inisalini?

Afai tatou te faʻatusatusaina le vailaʻau mo togafitiga o fualaau oona, o lona uiga o lo latou tofiaina e le fomaʻi o loʻo faʻamaonia i le tulaga o le maʻisuka, ma le muamua ma le lua. O se eseesega taua i le va o nei insulin o le leai lea o le faateleina o le mamafa o le tino ao togafitiga ma se faaitiitia o le numera o suiga i le po i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, e taua le matauina o le manaomia mo na o se tasi le tui i le aso, lea e sili atu ona talafeagai mo maʻi.

Ae maise lava le maualuga o le aoga o le faʻasologa o le inisalini Glargin i le tuufaatasiga ma le metformin mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai se faʻaitiitia o le mamafa i le po i totonu o le suʻi sugar. E fesoasoani lea i le faʻalagolago i le faʻasaʻoina o le glycemia i aso taʻitasi.

O le tuufaatasiga o Lantus ma vailaau tuʻu i lalo o le toto suka na suesueina i totonu o na gasegase e le mafai ona totogi le maʻisuka.

E manaʻomia ona tofia Glargin i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona fautuaina lenei fualaau mo togafitiga ma se fomaʻi endocrinologist ma le fomai.

Ole togafitiga ogaoga ma Lantus e mafai ai ona faʻaleleia lelei le pulea lelei o kulupu o tagata gasegase e maua ile maʻisuka.

Ole inisalini Humalog ma lona analogues - o le a se mea lelei e faʻaaoga mo le maʻisuka?

Leitioa a taʻua le maʻisuka o se faʻamaʻi o le senituri. O le numera o tagata gasegase o loʻo iai nei faʻamautinoaga ua tupu i tausaga taʻitasi.

E ui o eseesega o le faʻamaʻi e ese, e matua taua tele. E tusa ma le 15% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Mo togafitiga latou te manaʻomia injections inisalini.

E masani lava, o faʻaʻailoga o le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai i le laʻitiiti pe o le talavou foi. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i lona vave atinaʻe. Afai e le faia ni fua i le taimi, o faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i galuega le lelei a le tagata lava ia, poʻo le tino atoa.

Suiga o le inisalini togafitiga e mafai ona faia i le faʻaaogaina o Humalog, faʻaoga tutusa o lenei vailaʻau. Afai e te mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi, o le a tumau le tulaga o le maʻi. O le fualaau faasaina o se tutusa o le inisalini o le tagata.

Mo lona gaosiga, e manaʻomia le DNA. E i ai uiga lelei - e amata ona vave galue vave (i totonu o le 15 minute). Ae ui i lea, o le umi o le tali e le sili atu i le 2-5 itula pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le mea autu autu

O le vailaau o se vaifofo le lanu lanu, tuʻuina i cartridges (1.5, 3 ml) poʻo fagu (10 ml). E faia faʻatasi ma le loto i ai. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le insulin lispro, ua faʻamaluina i isi vaega.

O isi vaega e aofia ai:

  1. metacresol
  2. glycerol
  3. suauu zinc
  4. sodium hydrogen phosphate,
  5. 10% vaifofo eleʻele eleʻele,
  6. 10% fofo o le sodium hydroxide,
  7. vai faʻafefe.

O le fualaau faasaina e aofia ai i le faatonutonuina o le gaosiga o le kulukose, ma faia ai ni aʻafiaga.

Analogs ATC Level 3

E sili atu i le tolu onisi vailaʻau faʻasolosolo i vailaʻau eseese, ae tutusa i faʻamaoniga, metotia faʻaaoga.

Le igoa o nisi o analogues o le Humalog e le ATC code level 3:

  • Biosulin N,
  • Insuman Bazal,
  • Protafan
  • Humodar b100r,
  • Gensulin N,
  • Insugen-N (NPH),
  • Protafan NM.

Humalog ma Humalog Mix 50: eseesega

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O nisi tagata maʻisuka latou te manatu sese o nei fualaau oona e avea ma tagata tutusa. E le o lea. O le protamine Hagedorn (NPH), lea e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini, ua faʻaofiina i totonu o le Humalog Mix 50.

O le tele o mea faʻaopopo, o le umi o le tui. O lona lauiloa i le maʻisuka e mafua mai i le mea moni o loʻo faʻafaigofieina ai le tulafono o togafitiga insulin.

Humalog Faafefiloi 50 cartridges 100 IU / ml, 3 ml i le serringe Quick Pen

Ua faʻaititia le numera o le iniseti i aso uma, ae e le aoga i tagata uma. Faʻamaʻi, e faigata ona faʻamautu le lelei o le toto. E le gata i lea, o le protamine Hagedorn e masani ona mafua ai le faʻaleagaina o le maʻisuka.

Humalog mix 50 e le o fautuaina mo tamaiti, tagata gasegase ogatotonu. O lenei mea e mafai ai ei latou ona aloese mai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le masani o le maʻisuka.

O le tele lava o taimi, o le inisalini umi na faʻataunuʻuina i tagata matutua matutua, oe, ona o le matutua o latou uiga, ua galo ona faia injections i le taimi.

Humalog, Novorapid poʻo Apidra - o le fea e sili atu?

Pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata, e maua mai ai fualaau faasaina i luga.

O a latou faʻasolosolo lelei ua mafai ai ona maualalo le suka i le vave.

O le inisalini o tagata e amata ona galue i le afa itula, o ana vailaʻau faʻaauau mo le gaioiga e na o le 5-15 minute e manaʻomia. Humalog, Novorapid, Apidra o vailaau vave e fuafua e vave faʻaitiitia le toto suka.

Mai fualaau uma lava, o le sili ona mamana o Humalog.. E maualalo le toto suka i le 2.5 taimi sili atu nai lo le insulin.

Novorapid, Apidra e sili atu le vaivai. Afai e faʻatusatusa nei vailaʻau faʻatasi ma le inisalini o le tagata, e foliga mai e 1.5 taimi e sili atu le mamana nai lo le mulimuli.

O le faatonuina o se vailaau faʻapitoa e togafitia ai le maʻisuka o le tiute tuusaʻo a le fomaʻi. O le tagata gasegase o loʻo feagai ma isi galuega o le a mafai ai e ia ona feagai ma le faʻamaʻi: tausisia lelei o meaʻai, fautuaga a fomaʻi, le faʻatinoga o faʻamalosi tino faʻapitoa.

E uiga i foliga o le faʻaaogaina o le insulin Humalog i le vitio:

Inisalini Humalog: auala e faʻaaoga ai, pe fia le aoga ma tau

E ui lava i le mea moni na mafai e saienitisi ona toe faia atoa le mole o le inisalini, lea na maua i totonu o le tino o le tagata, o le gaioiga o le hormone na iu lava ina faagesegese ona o le taimi e manaʻomia mo le ave i totonu o le toto. Muamua le fualaau o le faaleleia o gaioiga o le insulin Humalog. E amata ona galue i le 15 minute pe a uma le tui, o lona uiga o le suka mai le toto ua faʻafeiloaʻi i totonu o le tino i se taimi talafeagai, ma e oʻo lava i le hyperglycemia mo sina taimi e le tupu.

Pe a faatusatusa i atinaʻe na tupu muamua, ua maua ai e le Humalog ni faʻamatalaga sili atu: i maʻi, faʻaitiitia le 22% i fesuiaiga o le suka i aso taitasi, faʻaleleia le lelei ole aoga, aemaise lava i le aoauli, ma le ono faʻaitiitia le hypoglycemia. Ona o le anapogi, ae o le gaioiga, o lenei inisalini ua faʻaaogaina pea i le maʻisuka.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>>E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

Faʻamatala puupuu

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog o se volumous volumes, ma o vaega o loʻo faʻamatalaina itu aoga ma faʻasologa mo le faʻaaoga e sili atu ma le tasi parakalafa.

O faʻamatalaga uumi e o mai ma nisi vailaʻau e iloa e tagata gasegase o se lapataiga e uiga i le lamatiaga o le aveina oi latou.

O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o se tele, auiliiliga auiliili - molimau o le tele o tofotofogao le fualaau faasaina na tumau mausali.

Ua faamaonia le Humalogist mo le sili atu ma le 20 tausaga talu ai, ma o lea ua saogalemu le faapea atu o lenei inisalini e saogalemu i le fua saʻo. E faʻatagaina mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti; e mafai ona faʻaaogaina i mea uma e faʻatasi ma le faʻaleagaina o le homone: ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, maʻisuka faʻamaʻi, ma le taotoga faʻapitoa.

Faamatalaga lautele e uiga i le Humalogist:

FaʻamatalagaFaʻamataʻu manino. E manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo le teuina, pe afai e solia, e mafai ona leiloa ona meatotino e aunoa ma le suia o foliga vaaia, o lea e naʻo le vailaʻau e mafai ona faʻatau i falemaʻi.
Mataupu faavae o le taotogaTuuina atu le kulukose i totonu o masini, faʻaleleia le liua o le kulukose i totonu o le ate, ma puipuia le malepe o le gaʻo.O le faʻaitiitia o le suka e amata muamua atu nai lo le inisalini puupuu, ma e itiiti lava.
PepaFaʻamatalaga ma se faʻasalaga o le U100, faʻafoega - mea faʻapitoa poʻo mea e le afaina. Faʻapipiʻi i cartridges poʻo peni tui tui.
FaʻatauO le fofo e maua mai na o Lilly Farani, Farani. Faʻapipiʻiina i Falani, Amerika ma Rusia.
TauI Rusia, o le tau o se afifi o lo oi ai ni cartridges e 3 o le taʻi taitasi e tusa ma le 1800 rubles. I totonu o Europa, o le tau mo le tutusa o le volume e tutusa lava. I le US, o lenei inisalini e toeitiiti atoa le 10 taimi sili atu ona taugata.
Faailoga
  • Ituaiga 1 maʻisuka, tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi.
  • Tusa 2, pe afai o vailaau oona ma le taumafa e le faatagaina ai le faʻasaina o le glycemia.
  • Tusa 2 i le taimi o le gasegase, maʻisuka maʻisuka.
  • O ituaiga uma o le maʻisuka aʻo togafitiga i le ketoacidotic ma le hyperosmola coma.
ContraindicationsTali a tagata taʻitoʻatasi i insulin lyspro poʻo vaega o ausilali. E masani ona faʻaalia i allergies i le nofoaga o tui. I le maualalo o le malosi, e mavae le vaiaso pe a uma ona sui i lenei inisalini. O mataupu ogaoga e seasea, e manaʻomia le suia o le Humalog ma isi analogues.
Vaega o le suiga i HumalogI le taimi o le filifiliga o fua, o le tele o fuataga masani o le glycemia, e masani ona faʻatalanoaina masani faafomaʻi. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia e le maʻisuka le itiiti ifo o Humalog iunite i le 1 XE nai lo le inisalini puupuu o tagata. O le faateleina o le manaomia mo le hormone e matauina i taimi o faʻamaʻi eseese, faʻalavelave faʻavaivaia, ma gaioiga faʻaauau.
FaʻasalagaO le tele o le fualaau e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e ave faʻataʻavale gaʻo. O mataupu ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.
Co-administration ma isi vailaʻauE mafai e le Humalog ona faʻaitiitia le gaioiga:

  • fualaau faasaina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga i se aafiaga o le diuretic,
  • sauniuniga o le hormone, e aofia ai faʻamaʻi pepe,
  • nicotinic acid faaaoga e togafitia ai faafitauli o le maʻisuka.

Faaleleia le aafiaga:

  • ava malosi
  • hypoglycemic agents na faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • aspirin
  • vaega o vailaau faʻasaina.

Afai e le mafai ona suia nei vailaʻau e isi, o le fua o le Humalog e tatau ona fetuunai mo sina taimi.

TeuinaI totonu o le pusaaisa - 3 tausaga, i le vevela o le potu - 4 vaiaso.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le hypoglycemia ma faʻamaʻi e masani ona matauina (1-10% o le maʻisuka). E itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase e maua lipodystrophy i le nofoaga o tui. O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 0.1%.

Le mea sili ona taua e uiga ia Humalog

I le fale, o Humalog e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa e faʻaaoga ai se peni tui poʻo se pamu insulin. Afai e faʻaumatia le hyperglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai foi ile falemaʻi. I lenei tulaga, o le puleaina o le suka i taimi uma e tatau ai ina ia aloese mai le sologa lelei.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o insulin lispro. E ese mai le hormone tagata ile faatulagaga o amino acids i totonu ole mole. O ia ituaiga fesuiaiga e le taofia ai le siakiina o le masini i le iloaina o le hormone, o lea latou te faigofie ai ona pasi le suka ia i latou lava.

O le tagata palasi e naʻo insulin monomers - tasi, e le o fesoʻotaʻi mole mole. Ona o lenei mea, e vave lava ona faʻavaveina ma e oʻo lava i le taimi e amata ai ona galue e faʻaitiitia le suka nai lo le inisalini masani.

O le Humalog o se fualaau faiva e sili atu ona puupuu, nai lo se faataitaiga, Humulin poo le Tulafonorapid. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo faatatau i analogic inisalini ma faʻataʻitaʻiga vave.

O le amataga o lona gaioiga e vave, e tusa ma le 15 minute, o lea e le tatau ai ona faʻatali le maʻi suka seia oʻo ina galue fualaau, ae mafai ona e saunia mo se taumafataga i le maeʻa ai o le tui.

Faafetai i se vavave puupuu, o le a faigofie ona fuafua meaai, ma o le tulaga lamatia o le galo o meaʻai pe a uma le inisiua ua matua faʻaititia.

Mo togafitiga lelei, o le togafitiga o le inisalini faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻatasi ma le faʻaaogaina o le insulin umi. Na o le tasi lava le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se pamu insulin i luga o se faʻaauau pea.

Fai le filifiliga

Humalog's dosage e faalagolago i le tele o mea ma ua fuafuaina taitoatasi mo maʻisuka taitasi. O le faʻaaogaina o fuafuaga faʻasalalau e le fautuaina, a o latou faʻateteleina le taui o le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi e pipii i se mea maualalo ole gaʻo, o le fua o le Humalog e ono itiiti ifo nai lo auala masani o le pulega e mafai ona maua. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le insulin vave vaivai.

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >>faitau le tala ia Alla Viktorovna

O le hormone e sili atu le malosi e maua ai le malosi sili ona malosi. Pe a fesuiai i Humalog, o lona fua muamua e fuafuaina e 40% o le insulin i le taimi muamua. E tusa ai ma taunuʻuga o le glycemia, ua faʻafetaui le metotia. O le avega masani mo le sauniuniga mo le iunite o le 1-1.5 iunite.

Polokalame tui

O le tagata ulavavale e sasaina i luma o taumafataga taitasi, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso. I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, faʻamaonia ai le popula i le va o mea autu o inisiua ua faatagaina. O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin e faʻavae i luga o masini gaʻo fuafuaina mo le isi taumafataga. E tusa ma le 15 minute e tatau ona pasia mai se tui i meaai.

E tusa ai ma iloiloga, o lenei taimi e masani lava ona itiiti ifo, aemaise lava i le aoauli, pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini. O le fua faatatau o le faʻaaogāina o le tino o le tagata lava ia, e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina faifai pea o le kulukose toto i le taimi lava e uma ai le tui. Afai e sili atu le mataituina o le faʻaitiitia o le suka i le mea ua faatonuina mai e faatonuga, o le taimi aʻo leʻi faʻamavaeina taumafa.

O le Humalog o se tasi lea o vailaʻau sili ona vave, o le mea lea e faigofie ai ona faʻaaogaina o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le maʻisuka pe afai o le tagata maʻi ua lamatia i se coma hyperglycemic.

Taimi faʻatino (puupuu pe umi)

O le tumutumuga o le inisalini mulimuli ane e matauina 60 minute talu ona uma le pulega. O le umi o le gaioiga o le a faalagolago i le fualaau, o le tele, o le umi o le maualuga o le suka, o lona uiga, pe a ma le 4 itula.

Humalog mix 25

Ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le Humalog, e tatau ona fuaina le kulukose i le maea ai o lenei vaitau, e masani lava ona faia lenei mea ao leʻi faia le isi taumafataga. O fua muamua e manaʻomia pe'ā masalomia le hypoglycemia.

O le umi o le taimi o le Humalog e le o se faʻafitauli, ae o le lelei o le fualaau faasaina. Faʻafetai atu ia te ia, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le a le mafai ona aafia i le hypoglycemia, aemaise i le po.

Humalog analogues ma tau

Faiga o foliga:faʻalavelave faʻafuaseʻi

Gaioiga faʻamaloilo:

O se faʻafefiloi o le lyspro inisalini - o se faʻamalosiga o le inisalini vave ma le susunuina o protamine o le lyspro insulin - o le faia o tui inisalini.

O le inisalini Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le faasologa o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le inisalini B. Faʻataʻoto le glucose metabolism, ei ai lona aʻafiaga. I le musele ma isi.

(e ese mai i le faiʻai) faʻavaveina le fesuiaiga o kulukose ma amino acids i totonu o le suauʻu, faʻaleleia le fausia o glycogen mai le kulukose i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. Equimolar i le inisalini o le tagata.

Pe a faatusatusa i le inisalini masani o le tagata, o lona uiga o se vave vave le gaioiga o le gaioiga, o se amataga muamua o le gaioiga o le gaioiga ma se taimi puupuu o le hypoglycemic activity (o le 5 itula).

O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute pe a uma le pulega) e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le fua o le eletise ma mafai ai ona faʻatinoina vave aʻo le i 'ai (mo le 15 minute) - o le inisalini masani o le tagata e faia ile 30 minute. O le filifiliga o le inisiua ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le mea e matauina i le va o le 0.5 ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

Faʻaaliga:

O le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le le faapalepale o isi inisua, hyperglycemia postprandial, lea e le mafai ona faasaʻoina e isi.

inisalini: malosi faʻasaina o le inisalini (faʻateleina le faʻaleagaina o le inisalini i le lotoifale). O le maʻisuka ituaiga 2 - i mataupu o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, faatasi ai ma le vaivai o le maʻisuka a isi.

inisalini, i taimi o gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

Contraindications:

Hypersensitivity, hypoglycemia, insulinoma.

Faʻafitauli:

O le faʻafitauli o le tino (urticaria, angioedema - fiva, le manava o le manava, faʻaitiitia le toto), lipodystrophy, faʻasolosolo faʻasolosolo (e masani lava i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua le inisalini), hypoglycemia, hypoglycemic coma.

Faailoga: faʻalavelave, afu, afu, palapitations, tachycardia, atuatuvale, fiaai, atuatuvale, paʻu i le gutu, palupala o le paʻu, ulu tiga, gatete, vomiting, moe, atuatuvale, fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, le mautonu i le gaioiga, tautala le lelei ma le vaʻaia, fenumiai, vailaʻau o le hypoglycemic, faʻavevesi. Togafitiga: afai o le tagata gasegase o le mafaufau, o le toso o loʻo faʻamatalaina tuusaʻo, s / c, iv poo le iv faʻaaogaina o le glucagon poʻo le iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seʻia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fuataga e fuafua faʻalagolago i le maualuga o le glycemia. O le faʻafefiloi o le 25% insulin lispro ma le 75% protrud suspension e tatau ona faʻaaogaina na o s / c, e masani lava 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatasi ma faʻatasi ma sauniuniga umi ole inisalini poo le sulfonylureas mo le faʻafofoga tautala. Injections e tatau ona faia s / c i luga o tauau, pulou, totoa poʻo le manava.

O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le masina. Faatasi ai ma le s / c pulega, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i totonu o le toto.

I tagata gasegase i le gasegase o le tino ma / poʻo le ate, o le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini e faʻalauteleina, ma e manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia, lea e manaʻomia ai le mataituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le glycemia ma le faʻasaʻoina ole inisalini.

Faatonuga faapitoa:

O le auala o le pulega o loʻo fuafuaina mo le pepa faʻaaoga e tatau ona matua tausisia. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le inisalini vave o meaola e mafua mai ile insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau.

O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 IU mai le tasi ituaiga o inisalini i isi ua fautuaina ina ia faia i totonu o se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gaʻo (hormones thyroid, GCS, faʻasologa o waha, togafitiga thiazide).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faʻatasi ai ma se faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, faʻatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaoioiga faʻavaomalo (MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides).

O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le itiiti o le hypoglycemia e latou te maua e ala i le 'ai o suka poʻo meaʻai e maualuga i le gaʻo (ole fautuaina ole taimi ole lua 20 g suka ma oe). E talafeagai le logoina o le fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le hypoglycemia ina ia foia le mataupu o le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina o le maitaga ma faʻapupula i le lona lua i le tolu piliona. I le taimi o le fananau ma vave ona maeʻa ia i latou, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele.

Insulin Lizpro, glycerol, metacresol, faʻasaʻo zinc, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, hydrochloric acid (solution sodium hydroxide), vai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka: le lelei le faapalepale i isi sauniuniga o inisalini, posterala hyperglycemia postprandialsina faʻamaonia e isi fualaau, ogaoga insulin,

O le maʻi suka: i mataupu o le tetee atu i fualaau faasaina, ma gaioiga ma faamaʻi e faʻalavelave ai le falemaʻi o le maʻisuka.

Humalog, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le fualaau o le fualaau faasaina ua faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le lagona o tagata maʻi i ogaoga insulin ma o latou tulaga. E fautuaina e faʻaaogaina le fualaau faasaina muamua muamua atu i le 15 minute muamua pe a uma le taumafataga. O le faiga o le pulega o le tagata lava ia. I le faia o lea mea, fualaau faasaina e tatau ona i ai i le potu.

O aso taʻitasi e mafai ona fesuisuiai, e faʻatusatusa i le tele o mataupu i le 0.5-1 IU / kg. I le lumanaʻi, o aso taʻitasi ma le toʻatasi o vailaau faʻasaina ua faʻafetaui e faʻalagolago i le gasegase o le maʻi ma faʻamatalaga mai le tele o toto ma suʻesuʻega o le urine mo le kulukose.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog ua faia e avea o se tui masani. O inisiua e faia i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava, e masani ona suia i latou ma le le faatagaina le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu i le tasi i le masina, ma e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le ulufale atu i totonu o se ipu toto.

O le tagata gasegase e tatau ona ia aʻoaʻoina le auala sao.

Fegalegaleaiga

E faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le fualaau faasaina faʻaiuga tautala, Fualaau faasaina vevela, GKS, Danazole, beta 2-agonists, tricyclic antidepressants, togafitiga, Faʻaauau, Isoniazid, Chlorprotixen, lithium carbonatefaʻavae phenothiazine, nicotinic acid.

E faʻaleleia atili le aʻafiaga o le fualaau oona faʻamaʻi vai, peta blockersethanol e aofia ai fualaau Fenfluramine, tetracyclines, Guanethidine, MAO inhibitors, vailaau oona oona, salicylate, sulfonamides, ACE inhibitors, Octreotide.

E le fautuaina le Humalog ina ia faʻafefiloi ma sauniuniga o inisalini manu, ae mafai ona faʻataʻitaʻiina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e iai le inisalini o le tagata.

Halogen tau, o fea e faʻatau ai

O le tau o Humalog 100 IU / ml cartridges 3 ml N5 e eseese i le va o 1730-2086 rubles i le pusa. E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i le tele o falemaʻi i Moscou ma isi 'aʻai.

  • Humalog Faafefiloi 25 faʻamalolo 100 IU / ml 3 ml 5 pcs Lilly Eli Lilly & Company
  • Humalog suspension 100 IU / ml 3 ml 5 pcs Lilly Eli Lilly & Kamupani
  • Humalog solution 100ME / ml 3ml Numera 5 cartridges
  • Humalog Faafefiloi 25 faʻamalolo 100ME / ml 3ml Numera 5 cartridges

Pharmacy IFK

  • Insulin Humalog Lilly Farani S.A.S., Farani
  • Insulin Humalog Mix 25 Lilly France S.A.S., Farani
  • Insulin Humalog Lilly Farani S.A.S., Farani

TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga i luga o vailaʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea o se faavae mo le filifili i le faʻaaogaina o vailaau i le taimi o togafitiga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau o Humalog, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Analogs o le Humalog

Lyspro inisalini o se mea galue e naʻo le uluaʻi Humalog. O fualaau faʻataʻitaʻi e leai ni NovoRapid (faʻavae i luga o le aspart) ma Apidra (susulu).

O nei meafaigaluega e sili atu ona puupuu, o lea e le afaina ai le tasi e filifili. O mea uma lava e faʻafefeteina ma tuʻuina vave se faʻaitiitia o le suka.

I le avea ai o se tulafono, ua tuʻuina atu i le vailaau faʻamuamua, lea e mafai ona maua e aunoa ma se totogi ile falemaʻi.

O le suiga mai Humalog i lona faʻasologa e mafai ona talafeagai i le tulaga o faʻamaʻi o le tino. Afai o le maʻisuka e alu i se taumafataga maualalo, ma e masani ona i ai le hypoglycemia, e sili atu le talafeagai le faʻaogaina o tagata nai lo le inisalini.

Faamolemole ia matau: E te moemiti ea e faʻateʻa ese le maʻisuka i le taimi e tasi? Aoao pe faapefea ona foʻia le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata, faʻaaogaina ... >> faitau atili iinei

Humalog Mix faʻalogologo tutusa

FAʻATONUGA i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasainaHumalog Mix

Faiga faʻapolopolo
faʻalavelave faʻafuaseʻi

Faʻavae
1 ml o le faʻamalolologa e aofia ai: insulin lyspro 100 IU o se faʻafefiloi o: insulin solution lispro 25% faʻamalolo o insulin lyspro protamine 75%

O mea e maua ai: masima sodium phosphate, glycerol (glycerin), phenol liquid, metacresol, sulfate sulfate, oxide zinc, d / i vai, acid chlorhydrate (10% fofo) ma / poo le sodium hydroxide (10% fofo) (faatuina o le pH) .

Faʻapipiʻi
5 Faʻasologa o Pine Penisina 3 ml taʻitasi, 5 cartridges 3 ml taʻitasi.

Faʻataʻitaʻiga
O le Humalog Mix o se vailaau oona, o se tuufaatasiga o le vave ma le umi o le taimi o le inisalini.

O le Humalog Mix 25 o se DNA - faʻafouina o le inisalini o le tagata ma o se paluga sauniuni e aofia ai le lyspro inisalini (o se analog vave o insulin) ma le faʻamalolo o le insulin (le tumau-time human insulin).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino.

I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Na faaalia ai o le lyspro inisalini e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o ana gaioiga e atiae vave ma tumau mo se taimi puupuu. O le amataina o le fualaau faasaina pe a uma le 15 minute, lea e mafai ai ona faʻatinoina vave i le taimi o taumafa (0-15 minute ao leʻi 'aʻai), pe a faʻatusatusa atu i le inisalini o tagata soifua masani.

I le maea ai o le tuiina o le Humalog Mix 25, o le vave ona amataina o gaioiga ma le amataga o le gaoioiga o le insulin lispro e matauina. O le gaioiga o le insulin lysproprotamine e talitutusa ma le gaioiga o le inisalini isophan ma se umi e tusa ma le 15 itula.

Humalog Mix 25, faʻamatalaga mo le faʻaaogaina
O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini.

Contraindications
Hypoglycemia, hypersensitivity i vaega o le fualaau faasaina.

Tosiga ma le pulega
E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi.

O le fualaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i / / i le / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog® Mix 25 'oloʻo faʻailogaina. O le vevela o le vailaʻau faʻasaina e tatau ona fetaui ma le vevela o le potu. O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina.

A o faʻafoeina le sauniuniga a le Humalog® sauniuni / / c, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le vailaʻau mai le ulufale atu i totonu o le vaʻalele toto pe a uma le iniseti, pe a tuʻuina le pusa i le tui inisalini ma faʻapipiʻi le nila, inisalini

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma le malosi autu o le fualaau faasaina: tele lava - hypoglycemia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

Faʻasalaga Allergic: Faʻaauau le tali atu i le faʻafitauli i le lotoifale - mumu, fulafula poʻo le vevela i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o nai aso po o vaiaso, i nisi tulaga, o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootai i le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu e se antiseptic poʻo le tui le talafeagai ), faʻafitauli o mea e afaina ai le tino (faʻafuaseʻi ona tupu, ae sili atu ona ogaoga) - faʻataʻoto le manava, le manava, manava le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faʻateleina le sosolo. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola. I nisi taimi o mea matautia ogaoga i Humalog Mix 25, e manaʻomia vave togafitiga. Atonu e manaʻomia ai se suiga o le inisalini, poʻo le faʻaaogaina o le inisetiini. Faʻaauau i le lotoifale: faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaogaina, lipodystrophy e mafai ona tupu i le nofoaga o tui.

Faatonuga faapitoa
Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le faʻamalosiga o le inisalini ma se igoa tau fefaʻatauaʻiga e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga masani, NPH), ituaiga (meaola, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant inisalini) .

Mo nisi tagata gasegase, e mafai ona talafeagai le fetuutuunaiga o fualaau pe a suia mai le inisalini e maua mai manu i le inisalini o le tagata. E mafai ona tupu lenei mea i le taimi muamua o le faʻaleleia o le inisalini poo le faasolosolo malie i totonu o nai vaiaso poʻo ni masina talu ona tuʻuina.

O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia i le taimi o le puleaina o le inisalini o tagata i nisi o tagata gasegase e ono itiiti le faʻailoa pe ese mai i latou na matauina i le puleaina o le inisalini o meaola.

Faʻataʻitaʻiga, o le faʻamautuina o le kulūkose o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le malosi o le inisalini togafitiga, o mea uma poʻo nisi o faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona mou atu, lea e tatau ona logoina ai tagata gasegase.

O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona sui pe faʻaitiitia foi le faʻailoaina i se umi faaumiumi o maʻi o le maʻisuka, neuropathy o le maʻisuka poʻo togafitiga faʻamalosi e pei o beta-blockers.

O le le atoatoa o tui poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka (tulaga e lamatia ai le ola o le tagata maʻi). .

Faʻatasi ma nisi o faʻamaʻi poʻo le faʻalagona faʻafitauli, e ono faateleina le manaʻomia mo le inisalini. Ole faʻamaʻoina o le fua ole inisalini e mafai foi ona manaʻomia ile faateleina o le gaioiga faaletino poo le suia ile masani masani.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
O le aafiaga o le hypoglycemous o le fualaau faasaina Humalog Mix 25 e faʻaititia ma le faʻaogaina o fualaau oona nei: faʻamaʻi faʻamaʻi, corticosteroids, sauniuni o le horroone thyroid, danazole, beta2-adrenergic agonists (incl.ritodrin, salbutamol, terbutaline), togafitiga thiazide, sauniuniga i le lithium, chlorprotixen, diazoxide, isoniazid, acidic nicotinic, derivatives o le phenothiazine.

O le aafiaga hypoglycemic o le Humalog Mix 25 e faʻaleleia e beta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, inhibitors, inhibitors capri, inhibitors) O le peta-blockers, clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia. Interaction Humalog Mix 25 faʻatasi ma isi vailaʻau Inisalini e leʻi suʻesuʻeina.

Faʻasalaga
Faailoga: hypoglycemia, faʻatasi ai ma faʻamaoniga e lua - faʻamalosivale, faʻateleina le pala, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, fenumiai. I lalo o ni aiaiga patino, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se umi umi poʻo le mataʻituina lelei o le maʻisuka, e mafai ona sui ia faailoga o le muamua o le hypoglycemia.

Togafitiga: o tulaga vaivai o le hypoglycemia e masani lava ona taofia e ala i le taumafaina o le kulukose po o isi suka, po o oloa e aofia ai le suka. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, poʻo gaoioiga faaletino.

Faʻamaʻoina o le hypoglycemia faʻamalosi tino lelei e mafai ona faʻatinoina ma le fesoasoani o le / m poʻo le s / c o le faʻatonuga o le kulupuka, sosoo ai ma le gaʻoina o gaʻo.

O tulaga ogaoga o le hypoglycemia, faatasi ai ma le coma, faʻavevesi poʻo le faʻafitauli o le neurology, ua taofia i / m poʻo le / / i le faʻaofiina o le kalukago poʻo le / i le folasia o se vaifofo o se vaifofo fofo o le dextrose (glucose).

A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. Atonu e manaʻomia ai le faʻaoga atili o le gaʻo ma le siakiina o maʻi. E mafai ona toe faʻaleagaina le hypoglycemia.

Tulaga o le teuina
I le mea pogisa i le vevela o le 2-8 ° C.

Aso faʻauma
2 tausaga

Uiga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog

Faatasi ai ma fua masani o loʻo faʻaaogaina inisalini e mafai ona taʻua o Humalog. O vailaau faʻasaina o loʻo gaosia i Suitiselani.

E faʻavae i luga o le inisalini Lizpro ma ua faamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka.

Ole vailaʻau e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. E tatau foi ona ia faamalamalama tulafono mo le aveina o vailaau ina ia aloese mai taunuuga le lelei. O le vailaau faʻatau e faʻatau na o le faʻamaʻi.

O Humalog o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga poʻo le vai fofo. Lagolago e tuʻuina atu i le paʻepaʻe ma se uiga o le faʻamalalauina. O le vaifofo e le lanu ma e leai sona aoga, manino.

O le vaega autu o le tuufaatasiga o le Lizpro insulin.

E le gata i lea, o mea taua e pei ole:

  • vai
  • metacresol
  • suauu zinc
  • glycerol
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • sodium hydroxide solution.

Ua faatauina le oloa i le 3 ml cartridges. Cartridges o loʻo i totonu o le penisini o le Quickpent syringe, 5 vaega i le pusa.

E iai foʻi ituaiga vailaau faʻasaina, lea e aofia ai se faʻalālūina o le inisalini ma le susunuina o protamine. E taʻua i latou Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50.

O le inisalini Lizpro o se tutusa o le inisalini o le tagata ma o loʻo faʻaalia i le gaioiga lava e tasi. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le maualuga o le kulukose. O le gaioiga malosi e galue i luga o siama, ona o le suka mai le toto e ulufale atu i totonu o le tino ma tufatufaina atu i totonu. E faʻamalosia ai foi le gaosiga o le porotini.

O lenei vailaʻau faʻamaonia e faʻaalia i le gaoioi vave. O le aafiaga e aliali i totonu o le kuata o le itula pe a uma le tui. Ae tumau pea mo sina taimi. O le afa-ola o le mea e manaomia e tusa ma le 2 itula. O le taimi aupito maualuga o le faʻaaliga o le 5 itula, lea e aʻafiaina e uiga o le tagata maʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se inisalini e aofia ai:

I nei tulaga, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. Ae o le Humalog e tatau ona tofia e le fomaʻi pe a uma ona e suʻesuʻe le ata o le maʻi. O lenei vailaau faʻasaina e iai faʻamaʻiloga. E tatau ona e mautinoa ua le o iai i latou, pe i ai o iai ni tulaga lamatia o faʻalavelave.

E aofia ai:

  • le tulai mai o le hypoglycemia (poo le ono tulai mai)
  • allergy i le tuufaatasiga.

Faatasi ai ma nei foliga, e tatau i le fomaʻi ona filifili se vailaau eseese. E tatau foi ona faʻaeteete pe a fai o loʻo i ai nisi faʻamaʻi faʻapitoa (togafiti o le ate ma fatuga), ona o ia mea, e manaʻomia ai le vaivai o le tino mo le inisalini. O le mea lea, o nei tagata gasegase e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

A faʻaaogaina Humalog, e manaʻomia se lapataiga e faʻatatau i vasega faapitoa o tagata gasegase. O latou tino e mafai ona nofouta tele i aʻafiaga o le inisalini, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Faatasi ai ma:

  1. Tamaitai i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, o le togafitiga o le maʻisuka i nei gasegase ua faatagaina. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau e le afaina ai le atinaʻe o le fomaʻi ma e le faʻaleagaina ai le faapau pepe. Ae e tatau ona manatua i le taimi lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona eseese i taimi eseese. E tatau ona taofiofia lenei mea ina ia aloese ai i ni tulaga le talafeagai.
  2. Tina pepe. Ole aʻafia ole inisalini ile susu ole susu e le o se lamatiaga ile pepe fou. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le protein ma mafua mai i totonu o le vaega o meaʻai o se tamaititi. Pau lava le lapataiga e faapea, o fafine e masani ona fafagaina meaai e tatau ona i luga o se meaai.

Mo tamaiti ma tagata matutua i le leai o ni soifua maloloina, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Humalog e talafeagai mo latou togafitiga, ma e tatau i le fomaʻi ona filifili le metotia e faavae i uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

O le faʻaaogaina o Humalog e manaʻomia ai nisi o mafaufauga e faʻatatau i nisi o faʻamaʻi pipisi.

E aofia ai:

  1. Gaioiga i le ate. Afai e sili atu le leaga o lenei okeni nai lo le mea e tatau ai, ona aʻafia ai lea o le fualaau oona i luga, e oʻo atu ai i faʻalavelave faʻalavelave, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, i le i ai o le le mafaia o le ate, e tatau ona faaitiitia le fua o Humalog.
  2. Faʻafitauli i le gaioiga galue. Afai oi ai, o loʻo i ai foi se faaitiitia i le manaoga o le tino mo le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafua ma le faaeteete le metotia ma mataitu le auala o togafitiga. O le i ai o sea faʻafitauli e manaʻomia ai se suʻega faavaitaimi o le galuega tele.

Humalog e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, ona o le vave o le tali ma le gafatia e taulai atu ai ua faʻalavelaveina.

Tesea, vaivaiga, fenumiai - o nei uiga uma e mafai ona aafia ai le gaioiga o le maʻi. O gaioiga e manaʻomia ai le saoasaoa ma le faʻatonuga atonu e faigata mo ia. Ae o le fualaau faasaina e le afaina ai nei uiga.

Tau, iloiloga ma mea tutusa o fualaau faasaina

O le vailaau faʻatau e faʻatau na o le faʻamaʻi. E mafai ona faʻatau i se falemaʻi masani poʻo se falemaʻi ile initaneti. O le tau o vailaau mai le Humalog series e le maualuga tele, o tagata uma e i ai se tupe maua e mafai ona faʻatau. O le tau o sauniuniga e mo le Humalog Mix 25 (3 ml, 5 pi) - mai le 1790 i le 2050 ru, ma mo le Humalog Mix 50 (3 ml, 5 pi) - mai le 1890 i le 2100 rubles.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o maʻisuka e uiga i le inisalini Humalog lelei. E tele faʻamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e fai mai e matua faigofie lava ona faʻaaoga, ma e vave lava ona faia.

O aʻafiaga e seasea ona tupu. O le tau o le fualaau faasaina e le o le "gaogao", e pei ona maua e iloiloga o le maʻisuka. Inisalini Humalog o se galuega lelei tele ma le suka maualuga.

E le gata i lea, o tulaga lelei nei o fualaau mai lenei faasologa e mafai ona iloga:

  • faaleleia atili le gaosiga o gaʻo,
  • faaitiitia i HbA1,
  • faaitiitia o osofaiga mataga i le ao ma le po,
  • le mafai ona faʻaaogaina se meaʻai faigofie,
  • faigofie ona faʻaaogaina fualaau faasaina.

I mataupu pe a faasaina le tagata maʻi ona faʻaaogaina le fualaau faasaina mai le Humalog series, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi o fualaau tutusa, mo se faataitaiga:

  1. Isofan
  2. Iletin
  3. Penisina,
  4. Taofi le inisalini C,
  5. Inisalini humulin,
  6. Rinsulin
  7. Failautusi MS ma isi.

O vailaʻau faʻaleaganuʻu o loʻo faʻaauau pea, faʻalauteleina ma faʻaleleia fualaau oona lea e fesoasoani i le tele o tagata e tausia le ola ma le ola maloloina.

I le faʻaaoga lelei o le insulin mai le Humalog series o fualaau faasaina, e mafai ona e faʻaumatia faʻafuaseʻi ni osofaiga ogaoga o le hypoglycemia ma faʻamaoniga o se "maʻi manaia". E tatau ona e tausisi pea i fautuaga a lau fomaʻi ma e te le mafaufau ia te oe lava.

E na o le auala lea e mafai ai e se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ona taofiofia le faʻamaʻi ma ola ai i luga o se fale faatasi ma tagata soifua maloloina.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai uiga faʻafomaʻi o le inisalini Humalog.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga