E faʻapefea ona ave pepa o Glibenclamide mo le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi telefactorial masani, faʻaalia i le soliga o le gaʻo gaʻo. O le auala autu o togafitiga o le gaioiga faaletino, togafitiga o meaʻai, togafitiga fualaau faasaina. O se tasi o vailaau e faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 o le glibenclamide.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

O Glibenclamide o se vailaau lauiloa o le suka e faʻaaogaina i atunuu eseese, aemaise lava i Rusia, talu mai le amataga o le 70s. O ia o se sui o mea e maua mai sulfonylurea (2 augatupulaga). O le fualaau faasaina e faʻaaoga lelei e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaʻau tuʻuina atu o loʻo faʻaalia ai mea aoga faʻapitoa mo le tino. I le 45 tausaga ua tuanaʻi, ua faʻalauiloaina fualaau faasaina ma fualaau faʻasaina ma le eseesega o gaioiga o gaioiga i luga o le falemaʻi faʻatau. Ae o Glibenclamide o loʻo faʻauuina pea e fomaʻi ma e le faʻaumatia lona taua.

E le pei o ona muamua, o le fualaau faasaina e sili atu ona faapalepale ma malosi. O loʻo faʻamatalaina i le toesea o le aʻafiaga o togafitiga faʻasaina ma le teteʻe atu i isi fualaau.

Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faʻasaina

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le hypolesterolemic, hypoglycemic. E faʻaleleia le tele o le manaʻomia o le inisalini e faʻaleleia e le pancreas, e faʻaalia ai le galuega o peta peta o le motu. O le vailaʻau e poloka ai laina vaʻalaʻau e faalagolago i ai (laina ole ATP).

O le faʻamalosiina o faʻamalaʻau faalilolilo ma le inisalini e tupu ma, o se taunuuga, o meaola oona e ulu i totonu o le toto ma le vai faʻapipiʻi.

I le faʻaopoopoga i le mea autu, o le vailaʻau o loʻo i ai se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaitiitia le cholesterol. Tuʻuina vave le faʻaitiitia ma le faʻamalamalamaina i totonu o le vaega o meaʻai. O le fusifusia o masini plasma e toetoe lava atoa (98%). O le fualaau faasaina ua faʻafefiloi i le ate. O le maualuga maualuga o le toto i totonu o le 2 itula.

E aoga le vailaau mo le 12 itula. O le afa-ola pe a uma le faʻafofoga tautala e 7 itula, e maeʻa i le 2-3 aso. E mafua mai i le talo ma le urine. Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le ate, o le faʻasalaga faʻafuaseʻi e faʻagesegese lemu, ma i le tulaga le lelei o le fanau, i le isi itu, e faʻaleleia.

O le igoa o le mea galue malosi i le Latina o le glibenclamide. Talosaga faʻavasega: lapotopoto laulau papa. E tofu ma le 5 mg o le mea galue.

Faailoga ma le faʻailoga

Faʻaaliga mo le faʻaogaina: le maʻisuka e le o le insulin-toto, pe a leai e leai se afaina o le kulukose i togafitiga e le o togafitiga.

Contraindications mo le faʻaaoga e aofia ai:

  • le faapalepale i mea galue malosi,
  • gaioiga o le ate,
  • metabolism ma se uiga masani e acidify le tino,
  • muamua poʻo le maʻisuka,
  • maʻitaga
  • ua le atoatoa le aoga,
  • lactation
  • toe faʻafoʻi faʻasologa o togafitiga
  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka (DM 1),
  • tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fesuiaiga i le glibenclamide o loʻo faia lelei, o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina i le 0.5 ipu i le aso. O tagata matutua e le lelei le galueaina o okeni e fautuaina e faatelegese le fua fuafuaina fuafuaina.

E moni lava lenei mea mo tagata e tusa ma le 50 kilokalama. I le aso, o le fualaau e 2.5-5 mg o le vailaʻau (e oo i le 1 papa). Afai e tatau ai, ia faʻateleina le fua ile fua. O le masani i aso uma e oʻo atu i le 3 papa.

O le vailaau e ave ao lei 'ai. I se fualaau o le sili atu ma le tasi le papa, e fautuaina e usitai i le fua faatatau o le 2: 1 (taeao: afiafi). O le faʻasalalauga e faʻatinoina i le taimi e tasi e aunoa ma ni faʻailoga mataʻutia. I le taimi o togafitiga, e mataituina le tulaga o le metabolism.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaoga vailaau i vaega nei o tagata gasegase:

  • matua
  • tagata e maua le gaio galuega,
  • gasegase ma le faʻaititia o lauroid function,
  • faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le sclerosis cerebral.

O le ava i le taimi o le togafitiga i se faiga masani e mafai ona afaina ai - e faaleleia ai pe faavaivaia ai le aafiaga o le fualaau faasaina. O le Dye E124 e mafua ai ona aafia i gasegase. Afai ei ai se faʻamaʻi (pe o iai), e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi. E le tatau ile tagata tutoatasi ona taofi le taofia o le fualaau faasaina pe fetuunai le fualaau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Faatasi ai ma aafiaga i itu na matauina:

  • tupe mama
  • vailaina, faʻalavelave, mamafa i totonu o le vaega o meaʻai, manava manava,
  • vevela paʻu, vevela, anemia,
  • gaioiga o le ate,
  • faateleina i tulaga o meaola oona,
  • faʻanoanoa vaaia
  • hypoglycemia,
  • afaina o le tino
  • thrombocytopenia, leukocytopenia, erythrocytopenia, granulocytopenia,
  • vaivai vai.

O le faʻasologa (faʻagasolo faaumiumi poʻo le tasi le taimi i le faʻasolosolo) i le tele o tulaga e oʻo atu ai i le hypoglycemia.

  • sosolo
  • pallo o le paʻu
  • gagana le lelei ma lagona lelei,
  • paʻu, faʻavauvau,
  • ma se tulaga alualu i luma - hypoglycemic coma.

I tulaga ogaoga, e tatau ona fufulu le manava ma tui se tui o le kulukose. Afai e tatau ai, o le glucagon o loʻo faʻatonutonuina. O le hypoglycemia mama e mafai ona faʻamavaeina na o ia e ala i le 'ai o le suka.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau ma analogues

O vailaʻau e faʻateleina ai le aʻafiaga o Glibenclamide e aofia ai: Miconazole, antibiotic antibiotics, faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaau faʻasaina, insulin ma le tele o fualaau oona, hormones tane.

O fualaau e faʻaitiitia ai aʻafiaga e aofia ai: hormones thyroid, corticosteroids, nicotinates, glucagon, beta-andrenoblockers, hormones sex sex, diuretics, barbiturates.

O vailaʻau e mafai ona afaina ai le glibenclamide (faʻaleleia pe, i se isi itu, pito i lalo) e aofia ai: Clonidine, Reserpine, H2 faʻatoʻa siaki, pentamidine.

Fomaʻi o se gaioiga tutusa:

  • o le mea tutusa e tutusa o le Maninil (o le mea galue malosi e tutusa lava),
  • vaega o fualaau faasaina ma le glimepiride - Amapirid, Amaril, Glibetic, Glimax, Diapride,
  • tapenaga ma Gliclazide - Glidia, Gili, Gliclazide, Diagnizid, Panmicron-MV,
  • tupe i Glipizidom - Glynez, Minidiab.

Ata vitio mai Dr. Malysheva e uiga i oloa e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka ma e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i vailaʻau:

Manatu o maʻi

Mai le iloiloga o tagata gasegase e aveina Glibenclamide, e mafai ona tatou manatu o le tau o le fualaau faasaina e taugofie ma e maualalo ai le suka, ae pe a uma ona faaaoga, o aafiaga i le itu e masani lava ona foliga mai i le gasea ma le le lava o le fiaai.

Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le 12 tausaga. Eseese fualaau faasaina na faatonuina, ae na faamaonia Glibenclamide e sili ona talafeagai. I le taimi muamua sa togafitia i latou ma Metformin - e leai ni taunuuga faapitoa i le faʻamautuina o le suka e tusa lava pe a uma ona tuʻuina le metotia. Ina ua uma ona faamatuu atu Glibenclamide. O aʻafiaga i le tulaga o le leai o se meaʻai ma le taotoga na i ai i le masina muamua, ona toe foʻi mai lea o mea uma i le masani. O le suāuʻu i le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ma tumau i totonu o le 6. I le aso ou te lagona ai le masani, ma e fiafia.

Irina, 42 tausaga, Samara

Na maua talu ai nei e loʻu tina le maʻisuka ituaiga 2. O le fomaʻi na vave faʻasolo atu ia Glibenclamide ma faʻataʻitaʻiina se talavai. E tusa ma le vaiaso talu ona faʻaaogaina, na amata ona ou lagona le gaoi ma le le fia 'ai. Ae, e pei ona ia fai mai, e le taua tele lenei mea i le mea moni o le kulukose o loʻo tausia i le 6-7. I le taimi o togafitiga, i le faaopoopo atu ile maualuga o le kulukose, e tatau ona mataʻituina le faʻaoʻo o le ate. Ae o le tina, faatasi ai ma Glibenklemin, e lagona lelei.

Sergey, 34 tausaga, Yekaterinburg

O loʻu maʻisuka e tusa ma le 6 tausaga. E masani lava, e le mafai ona fetuunai le kulukose. Sa tatau ona ou filifilia se fualaau faasaina. Ou te lagona le aafiaga mai Glibenklemin - o le suka e faaitiitia i le 6.5. (E masani ona ou faʻaaogaina le mita). Aʻo leʻi faia lena mea, e le mafai ona ou ausia se faailo mo se taimi umi, i lalo ifo o le 7 le suka e leʻi faʻaitiitia. Mulimuli ane sa ou tago i luga laʻu fualaau faasaina. I le taimi muamua na ou maua sina mamafa, ae na ou fetuunai laʻu meaai. Faatasi ai ma aʻafiaga i le itu: faʻalavelave faʻafuaseʻi, i nisi taimi - manava manava ma le leai o se manaʻo.

Oksana, 51 tausaga, Nizhny Novgorod

O le tau o le uluai faʻamaʻi mai le 90 i le 120 rubles. O le vailaʻau e faʻatuina naʻo le faʻauluina.

Glibenclamide o se fualaau talafeagai lelei mo le faʻaititia o kulūkose. O loʻo faʻamalosia lelei e fomaʻi ma e le faʻaumatia lona taua, e ui i le maua o fualaau o se faʻataʻitaʻiga fou.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Glibenclamide o loʻo maua i foliga o lanu paʻepaʻe, lanu samasama po o le lanu uliuli, o se palanikeke mafolafola ma se tafe i le ogatotonu.

O loʻo i ai pusa i le paʻu ma sela (10 pcs.), O loʻo i totonu o se atigipusa pepa. Tulaga o le 20, 30, 50 papalama e mafai ona afifi i palasitika po o tioata uliuli.

1 papalama e aofia ai le 5 mg o le glibenclamide - o le mea galue malosi. I nisi mea faaopoopo, gaʻo susu (lactose monohydrate), povidone, masini pateta, magnesium ma le calcium stearate.

E faigofie ona suauu i le vai ma le ava malosi.

O se iloiloga o maketi tau vailaau mo togafitiga e faaalia ai o le tau o se fualaau faasaina e faalagolago lava i le gaosi oloa ma le vaega o le faatauina atu. O lea, i Moscow, o le itulagi ma St. Petersburg, o fale o loʻo i totonu o le fale e tuʻuina atu i le laina 30-70 ruʻu, na faaulufale mai (Initia) - mai le 90 ruulu.

I totonu o itulagi, o le tau o vailaau e maualuga atu. O le mea lea, e faatauina atu le Glibenclamide i Rusia mai le 99 rubles, ma faaulufale mai - 130-140 rubles.

Faʻataʻitaʻiga

Tuʻufofoga tautala o se tupulaga lona lua o le sulfonylurea. E i ai le hypoglycemic (faʻasaʻo le kulukose o le toto) ma le hypocholesterolemic (faʻaitiitia le cholesterol).

E pei o isi togafitiga o le maʻisuka, o le Glibenclamide e faʻamalosia ai siama o pancreatic e maua ai le inisalini. E le pei o fualaau faʻamuamua, e faʻaalia i le maualuga (o le taunuuga e vave ona maua vave ma se fuainumera toʻatasi), e lelei le faʻafefe.

Faʻavasegaina le faʻalogoina o suauu peta pancreatic i suiga i le aofai o kulukose i totonu o le toto. E faʻaleleia ai le inisalini i totonu ole plasma ma faʻaititia le maualuga ole pito i tua o le toto. O le faʻatulagaina o le faʻasalalauga e faʻatautaia lelei, e aunoa ma le faʻaleagaina o tulaga faʻasolosolo. Faateleina le maualuga o le faaleagaina o le kulukose i totonu o maso ma le ate, e aafia ai le fausia o le glycogen (o se gaʻo). E faʻaitiitia ai le maualuga o le lipids, faʻasalalau le lipolysis i le tino o le tino, ei ai lona aʻafiaga o le toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu toto.

Faatasi ai ma le tetee atu o le tino i isi vailaʻau o lenei vaega, o le glibenclamide e masani ona sili atu le lelei. O le pito i luga o le togafitiga e atiae pe a uma le 1-2 itula, ausia le maualuga pe a uma le 7-8 itula, ma e tumau 8-12 itula.

Pharmacokinetics

O le mea galue malosi e toetoe lava a gaogao uma mai le gastrointestinal tract. Toeitiiti atoa le 100% faʻamaonia i plasma proteins. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 4-11 itula. I totonu o le ate, e gasegase ai i mea e lua e le o toe gaoioi: tasi e alu ese i le urine, le lona lua - faatasi ai ma le talo i totonu o le vaega o meaʻai.

O le fualaau faasaina e le mafai ona sopoia le pa puipui.

  • gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tulaga o le le atoatoa o meaʻai,
  • ma le malosi o le tino i isi vailaau o lenei vaega,
  • gasegase e oʻo atu i le 30 iunite o inisalini i le aso,
  • faʻatasi ma le inisalini.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • ketoacidosis
  • muamua ma le au,
  • afaina ma le fofo ole ate,
  • leukopenia
  • ulutala o le intestinal,
  • malabsorption i totonu o le manava,
  • togafitia o le intestinal,
  • taotoga taotoga
  • faʻamaʻi pipisi
  • maʻitaga ma lactation.

Faʻaoga ma faʻaaoga

Glibenclamide e tatau ona faʻatolu 3 aso i le aso 20-30 minute aʻo leʻi 'ai, inu tele vai.

I le amataga, o le fualaau o aso taitasi e 2.5 mg i le aso. I le leai o ni faʻafitauli matuia ma ausia ai le togafitiga o loʻo manaʻomia, o le a faasolosolo malie ona faʻaopoopo 2 taimi i le masina.

Faʻalogo togafitiga e aofia ai le 5-10 mg i le aso, ae le sili atu i le 15 mg.

Taua! Mo tagata matutua, o le fua o aso taitasi e 1 mcg.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona ave le vailaʻau i le taimi e tasi.

I le taimi o le togafitiga, e manaʻomia le mataʻituina pea o le kulūkose. I le sauniuni mo gaioiga ma le taimi muamua pe a maeʻa, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga, e tatau ona lafoai Glibenclamide ma liliu i le insulin. E tatau ona manatuaina o fomaʻi ma glucocorticosteroids e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina, ma faateleina ai peta-blockers.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina, e taua le mulimuli i le taumafa ma le aso. E tatau ona e lafoaia atoa le ava malosi.

Ma le faʻaeteete, o le vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma le gaʻo maʻi ma gaioiga galue.

Faatusatusaga ma analogues

Faatasi ai ma fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa, o loo i ai:

Glyclazide e ese mai Glibenclamide ma le mea lava e tasi e galue malosi ai. E faʻaaogaina mo le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin. E itiiti ifo faʻamaʻi pe a faʻatusatusa atu i lona tulaga. Ua faatagaina mai le 18 tausaga.

O le maʻi suka o se mea malosi, e pei o le vailaʻau muamua, - gliclazide. E toetoe lava o se faʻatasi tutusa.

Diadeon. O le gaioiga malosi o loʻo faʻapipiʻi foi. Fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose o le toto, ma faʻaititia ai foi le lamatiaga o paʻu toto i totonu o tamai vaa.

Glurenorm. E ese mai le mea galue malosi o loʻo taʻua i luga, lea e taua o le "glycidone". Ua faatonuina foi mo le maʻisuka ituaiga II.

Glibenclamide, e le pei o analogues, e faʻaitiitia ai le cholesterol ma puipuia ai le thrombosis.

O se iloiloga o iloiloga e faaalia ai o le fualaau faasaina e matua aoga lava, o lona uiga e ala i se faʻaaliga itiiti o aʻafiaga i itu. Faʻaitiitia le maualalo o le suka.

I le iloiloga, e masani lava ona talanoa tagata gasegase ma fegalegaleaiga ma isi fualaau oona i le tuufaatasiga o togafitiga.

Ua ioe tagata tomai faapitoa o tulaga taitasi e tulaga ese ma taitoatasi, o le mea lea e le mafai ai ona sese le faatonuina o togafitiga i le toesea.

O le filifiliga o togafitiga maualuga ma aoga e manaomia ai sina taimi mo suʻesuʻega suʻesuʻe, e faamanino ai le malosi o le maʻi. E naʻo le maeʻa o lenei mea e mafai ona tatou taofi i le tasi poʻo le isi togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga