Auala e vave vave ma lelei le fufuluina o toto toto o le cholesterol

Faʻamamaina o vaʻa ma vaifofo a tagata e le faʻamautinoa ai lo latou saoasaoa vave mai le cholesterol. Ina ia mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi o pusa cholesterol i totonu o vaʻa e aunoa ma ni fualaau oona i le fale, e tatau ona e faʻaaoga na o suʻega faʻamaonia. O le a matou faʻamatalaina auiliiliga auiliili e uiga i togafitiga sili ona lelei a tagata.

E faʻafefea ona fufulu toto toto mai cholesterol i le fale

O le masani ona faʻaaogaina o gaioiga, faia faʻamautinoa e tusa ai ma le faʻasologa o vailaau masani, fesoasoani e faʻaititia le vaega o lipid plaques i totonu o vaa. Aua e te faʻafiafia oe lava i faʻamatalaga e mafai ai ona e vave fufulu mama veins ma capillaries faʻatasi ma togafitiga faʻa-aganuu. O le faagasologa o le togafitiga o le hypercholesterolemia e faigata tele ma e manaʻomia le usitaia o fautuaga mai le fomaʻi. I le isi itu, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Fua o le 1: Berries and Rowan Bark

E fesoasoani le uila o le mauga e faaleleia ai le gaioiga o le ate ma le gall vess, ma e aofia ai foi vitamini C, A, manganese, uʻamea, phosphorus. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le taumafaina o vine e 10 i le aso. O keke manulele uliuli ma uila mumu e lelei tele mo le puipuia o faafitauli o le hyperlipidemia. E lelei le suamalie o vine mamago ma le vevela vevela poʻo le lanu meamata. O le suamalie o le sua mai vine e mafai ona 'onā ao le i' aina le taeao, faʻafefe se sipuni i totonu o se ipu i le vai aʻo leʻi inu. Ole aʻafiaga o le pusi o le mauga e iai sona aoga i luga ole vaa.

E faʻamalolo foʻi le uila o le mauga. O le teuteuina o le paʻu e le itiiti ifo le aoga mo le faʻamamaina o le toto mai vaʻa momona. Ina ia faia se teuteuga o le ufiufi o mauga, ia faʻaaoga se fua masani faigofie a tagata:

  • Tipi 5-6 tele sipuni o le paʻu i le paʻu.
  • Faʻaopopo le afa o le lita o vai malulu.
  • Tapala ma kuka mo le isi 20 minute, tuʻu i lalo o le tapuni mo le 2 i le 3 itula.

Inu se pusa tele o le paʻu o le paʻu aʻo leʻi 'aʻai, pe a ma le tolu taimi i le aso. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau faasaina e 45 aso. Taumafai e togafitia faalua i le tausaga.

O le faʻaaogaina o meaʻai inuinu ei ai ni faʻasagaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o allergies, faʻavevelaina o maʻi pipisi, toto faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o fuaitau o loʻo taʻua i luga e manaʻomia ai faʻatalanoaga faʻasoa ma se tagata poto faapitoa.

Fua 2: Faʻataʻavale (Lauga)

Walnuts o se punavai taua o le gaʻo faʻamamaina o gaʻo, vitamini A ma E, fiber ma fualaʻau fualaau faisua. O vailaʻau faʻapitoa e faʻamamafa ai o le fatu o le kulimi ma le septum i totonu o le atigi o le fomaʻi e aoga. O le na o le 35 kalama o le kulini i aso uma o se fua masani e puipuia ai vaʻa faiʻai. O le susu susu e mafai ona faia mai le fatu o se kulimi:

  • Fua le 20-30 g o le nucleoli i totonu o se mea faʻapitoa.
  • Liligi le masini e mafua ai i le 100 - 120 g vai ua tunu.
  • Lui ona sasaa lea o ni nai sipuni laiti o le meli vai.

O isi vailaau faʻatau e tatau ona faʻaipoipo i le ono taimi i le aso ma le kulumu, sili aʻo le i ai.

E mafai foi ona faia le pata mai le eleele, lea ei ai foi lona aʻafiaga-atherogenic aʻafiaga ma faʻalauteleina ai le elasticity o toto toto. Nati anufe, fefiloi 1 i le 5 ma le falala, e mafai ona sasaa i le afiafi ma se ipu malamalama e 1% kefir. Ma i le taeao o loʻo i ai sau fofo faʻapitoa. O ia ituaiga o lefirma ao le i amataina le taeao e amata ai faiga masani, ma, masani ai, e fesoasoani e faʻaumatia ai le palapala cholesterol i totonu o vaʻa.

Fua 3: Fuʻu Fugalaau

Laʻau mumu e masani ona faʻaaogaina e fai ma fofo mo vai toto. Ina ia saunia se gaugala faamalolo, e tatau ona e faʻatumu pe tusa o fugalaau fugalaau e sefulu o loʻo i ai se ipu tele vai (pe tusa o le 250 ml), aumai i se vevela ma kuka mo le isi 25 minute. Ona vaʻaia lea o le vai ma le susu e sauni mo le faʻaaogaina. E sili ona lelei le inu i le inu mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso i le afa afa i le aso. O le inu mai le clover e iai sona puipuiga i luga o le fausaga o toto toto, e faʻamaonia ai le faʻafefe o le lipid metabolism.

E le gata i lea, o le clover malolo o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i le lauti uliuli masani i totonu o se taʻaloga. O le kofe Clover e faʻapipiʻi toto i totonu o toto toto ma o se faʻaopoopoga matagofie i le taeao.

Fua fua 4: Fua o le Flax ma le Kaleula

O le fua a le tagata mo se togafitiga o le flax ma le calendula e fesoasoani e faasolosolo malie lava ona fufulu ipu o le fatu ma le tino atoa. E te manaʻomia le afa sipuni ole fatu lūlū, e ufiufi i se vaega itiiti o le vai. O fatu e tatau ona fofo mo le 30 minute, ona faʻafefe lea o le vai. Faaopopo 300 ml o vai inu i fatu. Tuu e faʻaulu mo le itiiti ifo i le lua itula, ma i le taimi nei, ia saunia se laulaau o fugalaulalala. Liligi le tasi ipu kalala i le 400 ml o le vai vevela. A maeʻa le itula ma le afa vaʻa ma faʻafefiloi ma le filo. I le taeao, e mafai ona e faʻaaogaina se tamaʻi tagata.

Faʻaaoga vailaau mo le 21 aso, tolu sipuni i aso taʻitasi, e masani lava aʻo leʻi oʻo i le taeao ma ao lei alu i le moega. O le pasia o le auala atoa o le a faʻaitiitia ai le tele o laulau lipid i totonu o vaa.

Fua 5: Manala, pine pine

Cones ma nila o faʻalapotopotoga masani e masani lava ona maua i le faia o vailaʻau faʻapitoa. Ma faʻafetai uma i le mea moni e aofia ai le vevela, vitamini C. O nei vaega o le laau faʻateleina le faʻaumatia o toxins mai le tino ma maua ai se aʻafiaga aʻafia. O le sili ona lelei o le afaina o le ava malosi. Fuga e faigofie tele. E tatau ona fufuluina lelei ni meaʻai fou ma ni tamai cones, tuu se pusa tioata, faʻaopopo le tele o le ava malosi. O le koneteina e tatau ona tapunia ma le faʻaeteete ma natia i se nofoaga mafanafana mo vaiaso e lua. A maeʻa ona faʻamautuina, faʻafefea lenei fofo. Ona inu ai lea o le 15-25 e faʻaalu i le tolu taimi i le aso, e le o toe mamao ae leʻi faʻafefe.

Inu le vailaau mo le tasi masina kalena. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o nei vailaau faʻasoifua, o loʻo faʻatautaia malie le tulaga o le lipid, o se faaitiitiga maualalo o lipid plaques i totonu o vaa e mataituina.

Fua 6: Faʻailoga Lelei

O lenei mea masani masani ma le taugofie o mea taumafa e masani ona faʻaaogaina e fai ma fofo mo le tau faasaga i le hypercholesterolemia. E mafai ona fufulu ipu i laulaau laʻau i le fale, pe afai e te faʻaaoga le kuka o kuka nei:

  • Liligi se lau laurel (6 - 7 g) i le afa o le lita.
  • Suauu ma faʻafefe mo le tusa ma le lima minute.
  • Liligi le tincture i totonu o se vevela. O le faagasologa o le faʻamalosi e le itiiti ifo ma le fitu itula.

O le lalaga o le Lora e ave i ni vaega laiti i le aso. E fautuaina e inu se sipuni ao leʻi faia taumafa masani. Inu le susu mo aso e tolu. Laʻau o lau laʻau e fesoasoani e faʻavave le aveesea o toxins leaga mai le tino.

Fua 7: Musika Mumu (Valaisia)

O lenei laau toto e aofia ai pectin, flavonoid, B ma A vitamini, phytosterol, elemene o potassium, zinc, iron, calcium. I le tuufaatasiga, o nei vailaʻau e faʻamautuina ai le gasegase o le lipid ma faʻafefe ai le faʻaputuina o le lipid deposits i luga o puipui o toto toto.

O le fua a le tagata mo tinctures e le manaʻomia ai se taumafaiga tele mo le gaosiga. Muamua lava, e tatau ona e faʻaopoopo lua teaspoons o laʻau mamago o le telefoni i totonu o se fagu vai inu. Susu mo le tusa ma le sefulu minute, tuu i le 15 minute. Faʻasolo le mea e tupu ai le paluga e ala i se mea e teu ai. E fautuaina e ave se sipuniti o tincture pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O le lauulu mumu e mafai foi ona tumau i le ava malosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sasaa pe tusa ma le selau kalama o laʻau fou fou i le lita o le ava malosi. Tuu mo le lua vaiaso. Ona ave lea o sipuni i le taeao ao lei faia le taeao.

Fua 8: Beet Kvass

Beets ei ai aʻafiaga atherogenic ma le antioxidants. O lenei meaola laulamu o loʻo i ai foi se faʻalavelave o vitamini B, C, oxalic ma citric acids, o elemene rubidium, ceium. O le maualalo o le kalori ihi o lenei oloa e le afaina ai lau ata.

O le fua a le nuʻu mo le sauniuniga o keti vavalo i fafo e matuai manino lava:

  • O ni fualaau lapoa se lua e tatau ona vaʻaia ma gaogao i ni vaega faʻasalalau.
  • O le ipu e tolu-lita o le afa e tumu i fasi keke.
  • Sasaa mea o loʻo i totonu o le fagu ma le vai inu vevela pei ona mafai.
  • E tatau foi ona e faaopoopo se sipuni tele o suka.
  • Tuu le fagu faʻatasi ma mea o loʻo i totonu o se mea pogisa, ma faʻamoemoe e tupu.

Ma o lea ua saunia le kvass e 'ai. E tolu ipu inu i aso taitasi e lava e maua ai se aafiaga lelei i puipui o toto toto. O faʻamaʻi o le manava o se faʻalavelave i le taumafaina tele o sea inu.

Fua 9: Meli ma Lemoni

O le faʻamamāina o le toto mai le cholesterol i le fale e mafai ona faia i se fofo mai tagata mai le meli, keleka, lemoni. Moli-lemon syrup ma paluga sika - anti-atherogenic folk recipes. Mo le faia toatasi o se vailaau, e tatau ona e mulimuli i laasaga nei:

  • Meaʻai: Laumafa suamalie 300 - 350 ml, 5 - 6 lapisi fuamalie lapoa, 4 - 5 ulu o le kalaka.
  • Lafoaʻi le kālani mai le paʻu, tipi le 'ie, ma tipi le lemoni i fasi pepa, aua le vavaeeseina le mea e teu ma faʻaaoga foi.
  • Tuu mea uma, e aofia ai le meli, i se fagu lapoa e tolu lita.
  • Faaopopo vai i totonu o le fagu.
  • E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 10 i le 11 aso. Maitau le puleaina o le vevela o le 19 - 21 tikeri. A maeʻa - faʻasolo le masini. Tuu le mea na totoe i totonu o se pusa paʻu ma nana i totonu o se pusaaisa.

Ave se sipuni o le siva i aso taʻitasi pe a uma ona faʻamamafa i totonu o se ipu malamalama vai. E sili ona lelei le inu i lenei vailaau anamua i le taeao i luga o se manava gaogao. O le taimi masani e faʻaitiitia ai le aofaʻi o tupe o le cholesterol i totonu o vaa.

Toto 10: O le Vinegar Cider Cider

O se metotia lauiloa a tagata e faʻafefe ai le cholesterol o le apetate masani. O le vailaau masani i le vailaau oona e faʻavaveina ai le malepelepe o le tele o gaʻo, ma faʻafefe ai le faateleina o tupe teu i le toto. E le gata i lea, o le apu o le apu e faatelevaveina ai le metabolism, e taoto ai le manava. O le faʻaaogaina tele o le vineta e fai ma vailaʻau e faaopoopo ai se sipuni sipuni o le vineta i se siʻu vai inu. E tatau ona inu se "cocktail" ao leʻi faia le taumafataga i le vaveao. E fautuaina e le au poto le inu vai inu vai mo le itiiti ifo i le 6 i le 7 vaiaso.

E mafai ona e faia le anti-lipid garlic-vinegar tincture. Tipi ni fasi keke o le kālati, sasaa le 100ml o le opu. E tatau ona faʻamalosi pe a ma le fa aso. Ave le vailaau oona vailaʻau, 15 pata ile laulau sipuni o le vai. O le vasega fautuaina e 15 aso. A o faagasolo lea taimi, o le faasolosolo malie lava o vaega taua o le vailaʻau mama faamama ipu i le fale.

Auala e le o togafitiga mai fomaʻi lauiloa

O le faʻaitiitia o le cholesterol e mafai ona le gata i isi metotia, ae faʻapea foi ma le fesoasoani o togafitiga faʻafomaʻi ua atiaeina e fomaʻi faapitoa faafomaʻi. O metotia taʻitasi o loʻo i ai se mea autū, lea, e tusa ai ma le atinaʻe, ei ai lona aʻafiaga atherogenic. O mea masani e masani ona faʻaaogaina vailaʻau, vailaʻau faʻavae e maualalo ai le cholesterol ma faamama ai toto.

Fufulu ipu i le soda e tusa ai ma le Neumyvakin

Polokalame Neumyvakin na atiae se metotia mo togafitiga o pathologies atherosclerotic e faaaoga ai le susu.

O le faamamaina o vaʻa toto e faʻatinoina i ni tulaga:

  • Uluai laasaga: ave le 1/5 sipuni tele o le kulimi, faʻafefete i totonu o le ipu vai (250 ml).
  • I le aluga o taimi, ia faateleina i le afa o sipuni.
  • Ave lenei vailaʻau i luga o se manava gaogao.
  • A uma ona inu pia, aloese mai le 'ai mo le itiiti ifo ma le lua itula.

O le vasega e 30 aso. Fai le fofo e sili atu ma le faatolu i le aso. O le tele o le taumafa o le suamalie e afaina i le tupu mai o le manava, gaioiga, vevela.

Tea i le susu e tusa ai ma V. Vostokov

O le vailaʻau o le ua faʻalauteleina e le fomaʻi fomaʻi V. Vostokov e fesoasoani e faʻagasolo malie ai le tino o le toto cholesterol. Vaega: muamua, e tusa ma le 50 ml o le susu o loʻo sasaaina i totonu o se ipu malamalama ma se pine o le masima. Ona faʻatumu loa lea o le tane i le pito i luga ma le lanu uliuli malosi. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopopoina le vai inu faʻatasi ai ma se pine o le paʻulaʻau gaosi.

E tatau ona e inuina se meainu lauti mo aso e tolu, faʻapipiʻi lona faʻaaogaina o meaai meaai.

Turtleine baths e tusa ai ma le Zalmanov

O le vaega autū o vai taele o le gum turpentine e maua mai i ni nila o laau vao. Turpentine ei ai le antioxidant, analgesic, aafiaga antibacterial. Turtleine baths faʻaleleia atili le toto toto, faʻaosofia le totoina o totoga i totonu o totoga, ma puipuia ai pupuni toto i totonu o vaa.

O Dr. Abram (Alexander) Zalmanov na atinaʻe ni mea faaopoopo o le bath baths e faavae i luga o le fale. E i ai se faʻamalosi paʻepaʻe ma samasama. I le faaopoopo atu i le laumei, o paʻepaʻe e iai le fasimoli mo tamaiti, salicylic acid, camphor alcohol. O le faʻamalosi e faʻaitiitia ai toto toto ma faʻavaveina le metabolism, aemaise lava le gaʻo. Ae o le samasama samasama e aofia ai le castor oil, oleic acid, sodium hydroxide. O lenei ituaiga o meaola e iai lona aʻafiaga, faʻasolosolo le alualu i luma o le maualuga o le toto maualuga, faʻamaonia le vevela o le vevela ile tino. E fautuaina le faia o se laʻasaga o auala e 10-12 e ausia ai se tulaga lelei.

Aua nei galo e fefesoʻotai se fomaʻi aʻo lei ave le bath bath. Talu ai o loʻo i ai le tele o faʻailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuberculosis, o le fatu o le fatu, o faʻamaʻi pipisi o le ate.

Katsujo Nishi Vascular Cleansing

O le faʻavae o le auala faamamaina Katsuzo Nishi - faʻamaina vave le sukalaka. O loʻo aofia ai le tele o germanium, seleni, aluminika. Faaaoga le faʻaeteete ma lenei metotia i le i ai o le ulutala peptic o le inumaga, manava.

Ina ia saunia se vai faʻamamaina, e tatau ona e faia mea nei:

  • Tipi 320 kalama o cloves elekene i se tulaga mushy.
  • E tatau ona tuu i totonu o se fagu fagu tioata, faʻalilolilo i se nofoaga malulu, malulu. Tu ia.
  • Taumafai e faʻafefe lelei le vai o le kalaupapa mai le nofoaga o loʻo iai.
  • Faaopopo 180 ml o le ava.
  • E tatau ona puipuia le mea e maua ai le vai mo le itiiti ifo i le sefulu aso.

E fautuaina le faia o le tincture i le vaitaimi o le tautoulu, pe a faatoa seleseleina le kalaka ma e sili ona aoga mea.

O le tincture e tatau ona faʻaumatia le moa, faʻafefiloi ma se sipuni o meaʻai susu, mo se faʻataʻitaʻiga, kefir. O le faagasologa o togafitiga e iva i totonu o le sefulu aso aso taʻitasi. Ona e manaʻomia lea ona e malolo pe a ma le tolu tausaga.

Maya Gogulan fua mo le kalaka

O le faʻaaogaina masani o se ituaiga o keleka, i le mulimuli ai i le faʻamalamalamaina saʻo, e fesoasoani i le faʻateʻaina o le tele o gaʻo i totonu o le sami i le aluga o taimi. O se laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻaleleia atili o le silenisi:

  • Faʻasalaina lelei le tasi fualaau o lemon ma le tasi ulu uluulu. E mafai ona e faʻaaoga se mea e teu ai manu.
  • Faʻafefiloi le falaoa ma le 600 ml o vai malulu lelei, faʻaaoga se ipu fagu e pei o se fagu.
  • I se malulu, pogisa, faʻaauau pea le faʻafefiloi laulani pe a ma le lima aso.
  • O le oloa faʻapitoa e tatau ona faʻamamaina, e mafai ona lafoai le palapala.

E tasi le sipuni sipuni o le keleti-lemon tincture e tatau ona faʻaumatia ao leʻi leva le meaai autu. O le taimi sili ona lelei o le vasega e 60 aso.

Lapataiga

Matou te taulai atu i le mea moni o le fufuluina o vaʻa mai vailaau o le cholesterol - faagasologa vavemanaʻomia le vaavaaiga faafomaʻi, amio pulea ma le gauai atu i le fua. E le tatau ona e manatu i na o iloiloga mai le Initaneti e uiga i le "faamalologa faavavega" o vailaau a tagata.Talu ai ona o le aafiaga i le tino ma laau e mafai ona i ai uma se lelei ma se aafiaga leaga. Atherosclerosis i mea uma e maua e le tagata lava ia. E le gata i lea, e tofu lava le tagata ma ana lava faʻamaʻi faʻamaʻi ma tino. O mea foi e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se fomaʻi faʻasolopito.

O le tuʻufaʻatasiga lelei o togafiti togafitiga o le tuʻufaʻatasia o se soifua maloloina maloloina, vailaau vailaʻau, ma vailaʻau anti-atherogenic ua fautuaina e lau tausi soifua maloloina. O lea e mafai ai ona sili atu ona e galue lelei i le atherosclerotic vascular disease, faʻaaoga uma auala avanoa o le pulea i le taimi e tasi.

O vailaʻau faʻapitoa o se fesoasoani lelei i le tau faasaga i le hypercholesterolemia. I le taimi lava e tasi, o faʻatalanoaga ma le fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le fua e te fiafia i ai e taua tele ina ia alofia ai aʻafiaga e ono aʻafia ai ma faʻafitauli mo le tino.

Aisea e tatau ai ona ou fufulu ipu?

Ou te taʻuina atu upu faigofie, ae iloa e tagata uma o le toto e tafe mai i toto toto, lea e tuʻuina atu ai totoga ma gaʻo uma i le okesene ma meaʻai eseese, aemaise lava i le faiʻai ma le loto e manaʻomia.

Aisea e tatau ai ona ou fufulu ipu? E tele mafuaaga mo lenei mea.

Ona o le le paleni o meaai, o le vavalalata o vaʻa uma e afua mai, e amata mai le aorta ma faaiu i nai pito sili ona laiti. O lipoproteins maualalo maualalo e teuina i luga o puipui o toto toto, e tele foi e taua o le "leaga" cholesterol.

O le maualuga o le suka o le toto e tau atu i le faaleagaina o puipui o toto toto, ma mulimuli ane o le cholesterol e teuina i nofoaga o le faatamaia o puipui, e tusa lava po o le a lona maualuga i le toto.

I le aluga o taimi, o le kullesterol pepa e faʻaitiitia ai le mumu o le vaʻa, atiaʻe le atherosclerosis. Afai e leai se gaioiga e faia, ona mafai loa lea ona tapunia le lumenia o vaa. O le taimi lena o loʻo tuʻuina atu ai se tulaga o mea faʻapitoa, lea e oʻo atu i le faʻauʻuina o le gaʻo ma le paʻu.

O pata e mafai ona teuina i luga o puipui o toto toto, e masani ona maua ai le suauu calcium. O le le lava o le konateko i le tino e tau atu ai i ponaivi vaivai ma a latou gau, ma o lona tele e mafua ai le fuafuaina o toto toto - fuafuaina.



O le kesi i totonu o le tino i se tulaga masani e i ai i se tulaga ua solo. Ae ona o se faaletonu ile faiga ole gasegase, meaʻai, le paleni meaai, suauu calcium e nofo i luga o puipui, o le a avea ma mea eleelea, aveesea o latou gafatia ma e mafai ona malepe i soo se taimi ma mafua ai le gasegase matautia, lea e masani ona tupu i le gau.

O nisi o faʻamaʻi e faʻatasi ma le faateleina o le viscosity o le toto, lea e tupu i le kanesa ma maʻi mimimune, o le vaiinu, o se olaga le talafeagai, o aʻafiaga o nisi o fualaau faasaina. E mafai e fusi o le toto ona faʻaigoa ma le faʻasalaga ma faʻaleagaina i le fatu valves.

O le faʻapipiʻi o paʻu o le toto o se puipuiga puipui o le tino e faʻamoemoe e taofi le toto.

O le vai i totonu o le vaa e amata ona mamafa, viscous, e mafua ai ona afaina toto. O pulu toto e mafai ona avea ma se tasi, lea e nofo i luga o pa o veins o pito i lalo po o totonu o le lua o le fatu, ma faʻalavelave, o foliga i totonu o tamai vaʻa ma tapunia o latou moli.

Ona o le a le vavalalata le lumenese vascular, o nei mea uma e aʻafia ai le soifua maloloina. O le iloaina o mafuaaga o le vaivai o le toto i totonu o vaa, o le a tatou faamamaina nei.

Pe a fufulu ipu

I le filifili ai e ave le fufuluina o toto toto i le fale faatasi ma togafitiga faa-tagata, ou te fautuaina malosi oe ia muamua feutagai ma lau fomaʻi.

O fufulu ipu e le tuai lava. E tusa lava pe ua iai sau ituaiga o togafitiga. Ona oa tatou ituaiga olaga, meaai ma le siosiomaga, o le faamamaina e mafai, ma o nisi taimi, e tatau ai mai se talavou. O le eseʻesega o le a avea ma le umi o vasega faʻamamaina.

O le mea moni o le le lava o le mānava ma le tiga i tua o le sternum, lea e faʻaalia ai faafitauli i vaʻa o le fatu, e mafai ona taʻu mai e tatau ona foia lenei faafitauli.

Afai ei ai taimi faʻavaivai poʻo le faʻavaivaia o le ulu, mafaufau le lelei, manatua, totogo, ona tatau lea ona e mafaufau i auala e faamama ai ipu ole mafaufau.

Afai ei ai ni faʻaʻailoga o veins varicose, faʻamalo le endartaritis poʻo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, ona tatau lea ona e gauai atu i le tulaga o vaʻa o vae.

Afai ei ai nei faʻamaʻi poʻo tuʻutuʻuga, o le mea lea o se faʻamatalaga tuusaʻo mo vaʻa mama.

O faʻamaoniga i togafitiga faʻa-aganuu o le faʻamamaina o le a le mafai e le tagata ona le faʻamaoni i vaega o le faʻaaogaina o mea faʻaleagaina poʻo mea faʻafefiloi, faʻafitauli faʻapitoa poʻo le faʻateleina o faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻitaga ma le susu.

E faʻafefea ona fufulu vave ma lelei le mama o vaʻa toto i le fale

E leai se tasi o auala o loʻo faʻamamaina nei o le a faʻamanuiaina pe afai e te faʻaauau lau masani masani. Mo le tausia o togafitiga maloloina ma lelei, o le a tatau ona e lafoaia se mea, e pei o, suia lou olaga:

  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • 'ai le mea saʻo, ia aofia ai mea e tele i au mea taumafa masani ma meaai fou,
  • e tatau ona e leiloa le mamafa, pe afai ei ai,
  • ia auai i gaoioiga faaletino malosi, e fuafua i mea e fiafia i ai, matutua ma maʻi o loʻo i ai (faʻamalositino, tamoe, sisi, aau, tafaoga, galue i le togalaau poʻo le togalaau).

Ia e iloa o le vaʻa manuia o le vaʻaia o ipu o le laasaga muamua lea i le puipuia o maʻi ogaoga ma le umi o lou olaga.

E taua foi i le taimi o le faʻamamaina e mataʻituina ai le cholesterol ma le suka o le toto, fuaina lou toto maualuga ma mautinoa ia feutagai ma se fomaʻi. Faʻafefea ona pasia suega mo le cholesterol ma le suka, mulimuli i sooga ma faitau.

Cholesterol-faʻaititia ma vaʻa faamama

Afai tatou te masani ona aofia ai nei oloa ia tatou meaʻai, o le a tatou fesoasoani io tatou tino e faʻamamaina toto toto. O se lisi le atoatoa o oloa e tatau ona tatou gauai i:

  • penina penina
  • ooze
  • lanumeamata lanumeamata, arugula, seleni, aniani lanu meamata ma isi gogo vela,
  • sami iʻa ma iʻa,
  • pineapple
  • olive
  • laumei ma lanu, ma isi.

Fualaau aina ma fualaau suamalie faatoa saunia lelei, ae aunoa ma le suka ma e le aʻafia i togafitiga vevela, e lelei mo le faamamaina o vaʻa. E aoga tele i vaʻa toto, faʻamalosi puipui ma faʻamalo le lanu lanumeamata, propolis ava tincture, tilo ma le pollen. E mafai ona e iloa e uiga i mea aoga o nei oloa i lau blog, ia na o le taina o le igoa o le oloa i totonu o le poloka saili.

Faʻamāina o vaʻa i le fale

Le au pele pele, ou te ofoina atu ia te outou nisi o fautuaga sili ona lauiloa i auala e faamama ai toto toto ma togafitiga faa-tagata. O le lelei e mama, e mafai ona e filifili mai lenei lisi.

Lemon + Garlic. Ave 4 lemoni ma se ulu ulu o le keke. Fufulu lemon, mago ma se solo. Taʻu le kele. Tipi lemoni ma le kalaka i se mea faʻafefeteina pe pasi atu i se mea e teu ai meaʻai, tuʻu i totonu o se ipu e 3-lita ma sasaa vai mama, vavalalata ma se tapuni ma se nofoaga i se mea pogisa mo aso e tolu. Ave lenei fua mo le tele o masina 50 ml pe a uma ona 'ai.

Lemoni + meli + olive o le olive. Faʻafefiloi mea uma i mea tutusa, faleoloa i totonu o le pusaaisa. 'Ai se sipuni i taimi taʻitasi aʻo leʻi' ai.

Liona + meli. Fai se sua o le sipisi fou ma faʻafefiloi ma le meli i le ratio 1: 1. Ave le 1 teaspoon 2 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le 2 masina.

Ata matagi + meli. Grate le kalama ma faʻafefiloi ma le meli i se fua faatatau 1: 1. Ave se sipuni sipuni ao leʻi moe i le vai.

Lemon + Garlic + Honey Faʻasusu le sua mai le 10 kulimi, faʻaopopo 10 ulu o keleni (ulu, ae le o vevela), tipi i se mea e fai ai meaʻai manu, ma sasaa le 1 lita o le meli. Faafefiloi ma alu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa. Inu 4 teaspoons, lemu, tasi sipuni i le isi. O lenei paluga e lava mo le 2 masina.

Lemoni + vine + mamago apricots + walnuts. Ave mea uma i le tutusa tutusa, kili i totonu o se paluga ma teuina le paluga i totonu o le pusaaisa. Ave se sipuni sipuni i luga o se manava gaogao ao le i faia taumafataga taitasi.

O se faʻafefiloi o sua: karuti 300 ml + pateta 300 ml + pipiʻi 500 ml. Faʻafefiloi, ave le 50 ml aʻo leʻi 'ai.

Seleti Salati. Grate 1 seleni aʻa ma le 1 apu tetele, faaopoopo le fufuluina o le dill ma le letus, le vaitau ma se sipuni o le meli, suamati o le lemon ma le suauu manogi. E le mafai ona e masima. O sea salad e mafai ona saunia pe tusa o le 3 taimi i le vaiaso.

Laʻau mo le faamamaina o vaʻa

O vailaʻau faʻasaina e aoga faapitoa mo le faamamaina o toto toto, o le tele o ia mea e aofia ai le eleʻele ascorbic, e fesoasoani e faʻamalosia ai puipui o toto toto, flavonoids e taofia le atiaʻe o le atherosclerosis, o elemene gaosi omega e faʻaleleia ai le toto, faʻalavelaveina le atherosclerosis, o le lower cholesterol, etc.

I lalo ifo, ou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o fualaau masani a tagata na ou maua i aʻu tusi.

Faʻamumu le tumu o le afa-lita i fugalaau mamago o le mumu lanu mumu ma faʻatumu i vodka, tapuni le tapuni ma tuʻu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, faʻavave ona lulu le fagu. Lui i totonu o se isi fagu ma ave se sipuni se tasi i le aso mo le masina ma le afa, ona ave lea o le 10 aso malolo. E mafai ona toe faia le vasega pe a manaʻomia.

Liligi le 0.5 lita o le vai i totonu o le pusa, tuu i ai ni fasi pepa se 10 fasi laupepa laititi ma tunu mo le 10 minute, tape le vevela ma tuu i luga mo ni nai itula. Vaevae lenei aofaiga o le susu mo le 3 aso ma le 3 taimi.

Liligi pulu pine pine ma pine lanumeamata lanumeamata ma vodka, tapuni le tapuni ma tuu e faʻaaoga mo le 10 aso. Ona tosoina lea o le tincture. Ave le 10-20 fulafula e faʻafefeteina i sina vaega itiiti o le vai 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega e 1 le masina, a maeʻa le masina e mafai ona toe faia le vasega.

Fufuluina le afa afa ipu fux ma faʻatumu i le vai, lea pe a maeʻa le afa itula faʻafefe ma sasaa le 300 ml o le vai inu, afifi ma tuu e faʻaaoga. Ona faia lea o le tinula o le calendula: sasaa se ipu malamalama fugalaau fugalaau 400 ml o vai inu, afifi ma tuu e tuu. A maeʻa le 2 itula, faʻafeiloaʻi le faʻaogaina ma tuʻu faʻatasi. Taofi i totonu o le pusaaisa. Ave 3 tbsp. l i le taeao, vave loa ona moe, ma i le afiafi ao lei moe. O le vasega e 3 vaiaso.

Fai se teuteuga o le paʻu o le uʻu mumu mauga: tata se sipuniti o paʻu, sasaa se ipu vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 5 minute, ona tuu lea mo le 1 itula le umi. Talia muamua aʻo leʻi faia taumafataga i 30 minute, 50 ml.

Tasi le lanu o le lime mūmū i totonu o se mea e fai ai le kofe i se setete o falaoamata. Aumai se sipuni tiva ile vai i le aso. O le vasega e 1 le masina, a maeʻa le 2 vaiaso e mafai ona toe faia le vasega.

Luga o le Rosehip. Togi se lima o le vao vao i se vevela ma sasaa vai inu. Tuu le faʻamalosi i le po. Inu le afa afa i luga o se manava gaogao.


Le au pele pele, i talafesa o tagata e tele naua meaʻai mo le faamamaina o vaʻa toto i le fale faatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O nei mea uma o loʻo maua, latou te galue lelei, e tatau lava ona e onosaʻi ma faʻaaogaina nai lo vailaʻau. Masalo ei ai a oe lava recipes i le auala e faʻamamaina ai toto toto o pusa cholesterol ma paʻu toto, faʻasoa. Atonu e aoga foi i se tasi.

Le au faitau pele! Ou te matua fiafia lava ina ua e tilotilo i laʻu blog, faafetai uma lava! Pe na fiafia ma aoga lenei tusiga mo oe? Faʻamolemole tusi lou manatu i faʻamatalaga. Ou te manaʻo ia e faʻasoaina atu foʻi lenei faʻamatalaga ma au uo i fesoʻotaiga vavave faʻasoa. fesoʻotaiga.

Ou te faʻamoemoe moni lava o le a matou fesoʻotai mo se taimi umi, o le a tele atu isi mea e fiafia i luga o le blog. Ina ia le misia i latou, ia e nofo aitalafu i talafou o le blog.

E faʻamavae lapalapa o le cholesterol?

O lenei mataupu o loʻo mafua ai talanoaga.

O loʻo i ai le lagolago o le manatu o le lelei o meaai paleni ma fua masani e mafai ona maua ai le faʻamamaina o vailaʻau.

  • O le fata o se tuputupu aʻe mai le mea o le tino lava ia, lea e mafua mai ona o le i ai o microhoganic pathological ma parasitic. O le mea lea, i togafitiga, e mafai ona manuia, ae e faalagolago i le setete o le soifua maloloina ma le puipuiga.
  • E mafai ona e faʻaumatia faʻamau i togafitiga faafomaʻi ua maua ai e iai sau meaai lelei ma se soifua maloloina lelei.
  • E le o fai mai fomaʻi e mafai ona faʻamavae faʻamaʻi, ae o loʻo i ai ni fua o fualaau i togafitiga faʻasamoa. Ae e manaʻomia ona e mafaufau faaselau i luma o le inu o palu ma tinctures - e mafai ona taʻitaʻia ai le suia o se faʻamau mausali i se mea e le maluelue, sosoo ai ma lona vavaeese. O le mea lea, a le itiiti ifo o le ultrasound o vaa e tatau ona faia ma e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Ma e tatau lava ona e 'ai paleni.
  • I manatu, e tatau ona latou foia, e talafeagai le faʻaaogaina o mea faapitoa mo toto toto. E mafai foi ona vave aveesea.

E talitonu o latou fili e le mafai ona toe iai, ma o fualaau faasaina e mafai ona faʻamautuina ai faʻamau ma faʻamalosia ai, o lona uiga, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o le latou vaega.

  • O papapala e le o totonu o le vaa lava ia, ae i lalo o lona atigi fagu. E mafai ona latou ulu i totonu o le vaa pe afai ua faaleagaina. O le mea lea, e leai se aukilani o le a fesoasoani.
  • O nei faatulagaga e le mafai ona foia. O vailaʻau e faia ai le palapala, e puipuia ai mai le tuputupu aʻe, ae o loʻo tumau pea i le nofoaga. O togafitiga faʻapipiʻi e le mafai foi ona aveese faʻamau, ae naʻo le toe faʻafoʻi toto.
  • Papatusi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino i le tulaga o le faʻaleagaina o toto toto e puipuia ai le malepelepe o le toto i le tino o le tino. O le mea lea, e tatau ona mafaufau i mafuaʻaga o le faʻaleagaina: parasite, manua, isi mafuaaga e manaʻomia pea ona iloa. Ae e tatau ona e faʻailo faʻamalo: ave se vodka fusion o ke kāleti, na o le 'aina o le garlic.

Ina ia faaauau le talanoaga, e mafai ona e mafaufau i se faʻataʻitaʻiga - o se suʻega na faia i se tasi o iunivesite Amerika.

O se vaega o manuki na amata ona fafagaina tagata hamburgers, meataalo ma oloa faapena. O i latou uma lava na matua tupu tele i le cholesterol toto. Ina ua maeʻa le tausaga ma le afa, sa afaina a latou vaa i le palapala. Ona amata lea ona latou tuuina atu ia i latou fualaau aina ma fualaʻau, na toe foi mai le cholesterol i mea masani ma e oo lava ina maualalo. I totonu o le tolu tausaga, na faʻamamaina ai vaa, ma toe faʻafoʻi toto i lona tulaga muamua.

O le faʻataʻitaʻiga lona lua o se faʻataʻitaʻiga lea i tagata volenitia. O i latou uma lava o le mamafa, o le atherosclerosis o se maualuga maualuga sa matauina. Sa faʻasaina le taotoga mo mafuaʻaga tau soifua maloloina.

O le suʻega na faia e le Iunivesite o Kalefonia.

Mo le ono masina na latou 'ai na o meaʻai meaʻai ma masani ona alu - i le taimi muamua e na o le 15 minute o le aso, ona faʻateleina lea o le uta.

I le ono masina mulimuli ane, na leiloloa le faafitauli o le mamafa tele (i le averesi, i le amataga o le faataitaiga, o le mamafa e tusa ma le 180 kilokalama). Ina ua maeʻa le tausaga, ua maeʻa le gaogao, na mou ese foi le manaomia o le taotoga.

O le mea lea, e ui i lea, e mafai ona tatou manatu ua foia ia pusa - mo lenei mea e tatau ona e tausia le cholesterol masani mo le itiiti ifo i le tasi le tausaga ma le afa.

Ua malilie itu uma e lua e tatau ona lelei meaʻai ma faamalositino e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. Afai o meaʻai e faʻateleina gaʻo manu ma gaʻo gaʻo e le toe tele, o le a naʻo le lelei. O le paleni o le Hormonal, lea e mafai ona faʻamautinoa e ala i gaioiga faaletino, e puipuia ai le atherosclerosis.

I le maualalo o le mea o le hormonal, o le gaosia o hormones testosterone ma le somatropin (hormone tupu) i le tino e tatau ona sailia. I le i ai o nei homone i totonu o le toto, e mafai ona faamaluluina le maa ma liliu ai i le gaʻo, lea o le a faasolosolo malie ona ulufale atu i le toto.

Afai o le i ai o hormones e faʻaauau, ona leai lea o pusa i totonu ole 2-3 masina.

Faʻafefea ona maua le faʻamalolo o hormones i le toto

Ina ia mafai ai e hormonite ona ulufale soo i le toto, e tatau ona faatino le faamalositino.O Hormones o le a le ulu atu i le toto na o se taunuuga o le mafatia faaletino. O iinei, o se vaega e pei o le setete o mafaufauga e faia se matafaioi. O lea faiga o le yoga - o se seti o faatagata ua fuafuaina e suia ai le le mautonu ma le malologa o musele uma ma tendon i se malamalamaaga aoaoina i le lotogatasi o le tino ma le agaga.

E le gata i lea, o se faʻalavelave na atiina ae e tagata tomai Rusia, Isoton, o loʻo mauaina le lauiloa. O le tusitala o le manatu ma le faufautua autu o le V.N. Seluyanov. O tagata taʻaloga na toleniina i Isoton na faʻaalia taunuuga lelei - o lenei mea e faʻamaonia ai le aoga o le faʻalavelave.

Na mafai e le au atinaʻe ona fatuina le avanoa o se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. Na matauina e tagata uma na faʻatino ia Isoton:

  • faʻaleleia o faʻatinoga
  • lagona lelei
  • soifua maloloina
  • foliga lelei.

O faʻamalositino e faia i se tulaga o le gasegase o le gasegase faaumiumi - o le mea lea e maua ai se lagona faʻalagona o le agamalu. O le tele o voltage i le mamao e mafai ai. O faʻatinoga o faʻatinoga i lenei faiga e vave ona oʻo atu ai i le muso, toe faʻafoisia le gaioiga o le toto toto.

O lenei faiga e aofia ai le tele o auala e faʻatatau i faʻamoemoega eseese. Muamua, faavae, malosiaga, faamalologa, malolo.

O le faʻaaogaina o metotia taʻitasi o se aʻafiaga aoga i le tino:

  • aʻo faia le toleniga, o atigi vavalalata ua atiaʻe ma faamamaina, o le manava e faigofie ona loloto
  • e le faateleina le mamafa
  • ua toe faʻaleleia fesoʻotaʻiga o musika
  • gaʻo e faasolosolo malie ona suia e le musika
  • faʻateleina le puipuiga, le faʻaogaina o le tino.

O lenei faiga e tuʻuina atu ai aʻoaʻoga e faʻaititia ai le tele o masima o nisi vaega o le tino. E tupu lenei mea i le taimi lava e tasi ma le atiina ae o le tumau, o le mafai ona ausia se tulaga tutusa o le tino ma le agaga.

E tusa ai ma le saunoaga a Isoton, e mafai ona e toleniina e aunoa ma le faʻasaina tausaga. O aʻoaʻoga e faʻagata i taimi o gasegase o gasegase tumau.

E sili atu le aʻoaʻoina o metotia ma faʻatinoga e aʻafia ai vaega o le tino. O le faʻamamaina o vaʻa toto faatasi ai ma le fesoasoani a le gaioiga faaletino o le a fesoasoani i le taimi e tasi e foia ai faafitauli o le mamafa o le mamafa, tiga i tua, lima ma vae.

Cholesterol Cleaning Products

Le faʻaleleia o vaʻa toto e le mafai ona fai e aunoa ma ni meaʻai talafeagai. O tuutuuga mo le faʻaalia mai o le maualuga o le cholesterol e faia e nisi vaega o oloa i le taumafataga. O mea nei o meaola manu e sili atu, gaʻo vailaʻau faʻasaina. O le mea lea, i le taua faasagatau i le atherosclerosis, o le a faasolosolo lava ona vavaeeseina mai meaʻai, poʻo le itiiti ifo o le faʻaititia o le faʻaaogaina.

Nai lo lena, latou te 'aina fua o le toto e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le toto ma le fufulu toto.

O nei oloa e aofia ai:

Fualaau aina ma fualaʻau

O le toʻatele oi latou e manaʻomia ona 'ai faʻatasi, pe a maeʻa togafitiga vevela e leai se mana faʻamalosi.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻaogaina o meaʻai, vitamini, elemene o loʻo i ai, e sili atu le maualuga nai lo fua.

O se meafaigaluega taua lenei e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto. E tatau ona e 'ai i aso uma - 1-2 fasi pepa. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻamamaina toto toto, e tele naua meaʻai mo ituaiga infusions.

Punavai o le suka gafatia - soifua maloloina ma faigofie faigofie ona eli. Faateleina le toe faʻaleleia o le tino. O isi laʻau o le pini e lelei tele, ae le o le manaia e pei o le meli.

Laʻau ma Totogi

O vailaʻau o toga ma laau e afaina ai le toto toto. E mafai ona saunia i latou lava pe faʻatau i se fale talavai.

O isi oloa e mafai ona faʻaaoga e faamama ai vaʻa, e pei o le apple cider vinegar po o le pata (masini palu). O loʻo i ai suʻega poʻo metotia atoa mo le faʻaaogaina o oloa eseese e faamama ai toto.

O a oloa e tatau ona le aofia ai

E le talafeagai le tuʻuina atu o aano o manu, iʻa ma fesuiaiga i le taumafa taumafa. E mafai ona e faʻatau le aano o le aano, ma aua le falai, ae tao. E le manaomia foi iʻa, e mafai foi ona taofi ma le suamalie i se falaoa o le itu, fuʻu pe vela.

O laʻau suamalie, sili ona matautia mo vaʻaia o loʻo i ai pama po o isi suauʻu e leʻi faʻasalaina. E tatau ona mataʻituina le tuufaatasiga o laʻau suamalie ma sukalati.

O gaʻo fafie meaʻai i kuki, falala falaoamata ma isi meaʻai suamalie e faʻaleagaina foi.

E le o lona uiga o le meaai e tatau ona aofia ai fualaʻau mata mata. Meat, sweets, fat - o mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻaogaina, i le fua saʻo i meaʻai.

Nicotinic Acid Minema

O le Nicotinic acid, lea e maualalo ai le cholesterol, e masani lava ona taʻua o se vailaau mo faʻamalauina pepa. I le taimi lava e tasi, o le aofai o le "lelei" cholesterol ua faʻalautele, ae e tusa ai ma suʻesuʻega lata mai, e le afaina ai le afaina o le fatu poʻo le stroke. E le gata i lea, o laumei e maua ai le kulukicic acid e maua ai aʻafiaga aʻafia.

I le maualuga o le cholesterol, ua faʻamaonia ai fuainumera - latou te faʻatonutonu foi le aofaiga o le cholesterol leaga. O tulafono e taua foi o mea e faaumatiaina - e le faamaonia, ae e mafai ona taofia le atinaʻe o le atherosclerosis ma faʻamautu le tulaga o faʻavae i totonu o vaa.

E leai ni faʻamalologa e faʻamaʻoti faʻamaonia ai faʻamau. Ae o le aveina o fuainumera faʻatasi ma taumafa ma faʻamalositino e mafai ona taofia le atinaʻeina o le maʻi. Afai e le faʻaaogaina se fesoʻotaiga, o le a faʻaitiitia le aoga o fualaau faasaina.

E talitonuina e le o se mea lelei le faʻamavae atoa o pusa, talu mai le tele o poloka na fausia i luga o le nofoaga o faʻatafunaga lapisi.

O le faʻaaogaina faifai pea o fuainumera e iai sona aafiaga leaga i le ate, o lea ua na o le fautuaina mo vasega i mataupu pe a leaga le tulaga, ma o loʻo i ai faʻasolega mo taotoga.

Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi vailaʻau faʻatele e faʻavaveina ai le malepelepe ma le faʻamamaina o gaʻo.

O le masani ai o taumafa e faʻamaonia ai le gaosiga o le suka, maua ai meaʻai faʻapitoa, ma faʻamautu ai faʻamau.

Pale acid suppressants

O fualaau e pei o le cholestyramine ma le colestipol e mafua ai se masini faʻalavelave lea e mafua ai le faateleina o le ate cholesterol ma le faʻasaina o le gaʻo gaʻo i totonu o le manava.

E faʻamautinoa ai le faʻamaonia o le tele o le cholesterol i le toto. I lenei tulaga, o le faʻamalolo o nisi o fualaau faasaina ua le afaina, lea e mafua ai se taimi manino mo le tagofia o fualaau faasaina.

O le aafiaga e mafai ona iloa i totonu o le masina, e maua ai aʻafiaga. E iai faʻamaoniga.

Aspirin o se pusa iloga lea e masani ona ave i lalo ifo o le viscosity o le toto. E le aafia le aspirin i siama. O le aoga o le metotia o le taimi lea e vavae ai le papa, e le toto le toto. O lenei mea e puipuia ai mai le fausia o se toto toto.

O le faʻatagaina mo lenei faʻamoemoe o lona uiga o se fuainumera o fualaau faʻapitoa - e oo atu i le 80 mg.

O le tagofia o sina faʻasolosolo i aso taʻitasi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona oso i le fatu ma e oʻo lava i le paʻu. E le gata i lea, o fafine, e oo lava i fualaau oona, e tumau pea i lamatiaga - oa latou osofaʻiga e masani ona mafua ona o le viscosity o le toto, ae o vasospasm.

Ae ui i lea, aua nei e ave aspirin e pei o se panacea ma amata ona e ave oe lava. O le tele o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le afaina, e mafai ona afaina ai le tulaga o le mucous membranes - o le ulugalii e mafua mai i le togafitiga a le aspirin.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ole atu e iloilo le lamatiaga o se osofaʻiga poʻo le taʻavale, siaki le viscosity toto ma le faʻamalosi. E naʻo le maeʻa lenei Aspirin e mafai ona fautuaina e avea o se auala mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

Polyunsaturated fatty acid faʻavae oloa

O vailaʻau o lenei vaega e mafai ona taua e aoga e faʻatatau i atherosclerotic plate. Omega-6 ma Omega-3 - o nei vailaʻau ua talitonu e faʻamavae solo.

E mafai e se tagata ona maua nei mea aoga e le gata i vailaau faafomaʻi ma meaʻai (Anginorm, Eikonol, Suauu Fagota, isi igoa).

O le puna o le Omega-3 o nisi ituaiga o iʻa, fuālaʻau manogi ma le tele o oloa, o le tele o ia mea o le faʻavae mo meaʻai.

I le faʻamoemoe e faʻamamafa au mea taumafa i meaʻai, e tatau ona e faʻaalia lenei mea lautele. Talu ai e le o taimi uma e fautuaina ai le fafagaina o iʻa, e tatau ona e faʻatau ni mea taumafa. O i latou e le fiafia i iʻa e mafai ona ave ni kapoti suauʻu.

O nei tupe e le mafai ona toe faafoi atu le tino i lona uluai tulaga - e pei ona muamua atu i le faamai, ae mafai ona faamautuina le tulaga, puipuia le atherosclerosis mai le atiina ae.

Fofo faʻapitoa mo le cholesterol i totonu o vaa

O togafitiga faʻapitoa e mafai i nisi taimi ona faia ni vavega, ae e tatau ona manatuaina o meaalofa o le natura ei ai tulaga faapitoa.

O le faʻaaogaina o suāuʻu, teuteuga, meaʻai, suauʻu o mea manogi e aoga pe a fai e masani ona faia mo se taimi umi (o loʻo i ai ni tuusaunoaga).

O loʻo i lalo nisi o fualaʻau aoga na tofotofoina e le tele o tagata.

Fofo faʻapitoa - o aʻa o le uʻamea. Faamalologa meatotino

O le pakiaka laʻau e teuina i le amataga o le tautotogo po o le maeʻa o le tautotogo - i nei vaitau e tumu i mea aoga. I le taumafanafana, e mafai ona e inuina se vai mai aʻa fou.

  • Aoina i le fua o le 2-3 o aʻa i le ipu kalama. E fautuaina ia eli aʻa ina ia aua le tuua le afa i le eleele.
  • E faʻamamaina le aʻa i laʻau ma le eleele, fufulu i le vai ma tipi i ni fasi pepa e tusa ma le 1 cm le umi.
  • O se mea mama ma mamago ua vevela i le afi, ua sasaa mai aʻa ma ua mamago i le vevesi.
  • Pe a fesuisuiaʻi e le oloa ni sukalati, e le o toe siʻi - ua saunia.
  • Fuatia e tusa ai ma le tele o le ipu inu, ole lafo ile vai malulu.
  • E inu le vai pe a sosolo aʻa i le pito i lalo i le vai inu, ma le susu e pei o le kofe.
  • Tuʻu mo ni nai minute - ma e mafai ona e inu.

O sina suamalie suamalie, o se mea inu lelei, e mafai ona sui ai kofe, ma e aoga.

Faamamaina o Vaa, Garlic, Lemon, Ginger

O se auala aoga e faʻamaeʻaina ai au toto toto e tolu mea ola maloloina.

O lea o le faʻamamāina o ipu e le o se faiga faigata, e mafai ona e faʻaopopoina se meainu malosi i le taumafa - toetoe lava o le mojito.

  • lemoni - 15-16 vaega
  • garlic - 15-16 ulu
  • tui 200 g

Faʻasusu faʻamafaʻi ma le lauloni ma tuʻimomomo i totonu o le falaoa. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia. Lisi lemoni ma le peel.

Liligi mea uma kuka ma sasaa i totonu o se fagu e tolu-lita. Luga i luga ma le vai malulu ua kuka. Faʻaosooso i le vevela o le potu mo le 3 aso. Ona fufulu lea o le vai ma e mafai ona e inu - 150 g i aso uma - o le itiiti ifo i le afa ipu tioata. Inu aʻo leʻi 'ai. E masani ona faʻaaogaina mea faʻaaoga. Mo le isi vaega o le vai faʻamalo, o mea uma e toe faatauina mai.

E fautuaina e te inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso. Mo se suiga, o se meainu e mafai ona faʻafefiloi ma le 'aina o fualaau faʻamaʻi mai mea tutusa.

  • 5 lemu
  • 3 cloves o le kalama
  • 100 g ginger
  • 300 g o le meli.

Liliu vaega o laau i se mea e teu ai meaʻai. Liligi le suamalie e maua mai i le meli (pe a faʻamaʻa le meli, e vevela i le vai vaiinu). Faʻailoga ma tuʻu i le aisa.

Tuu i totonu o le pusaaisa, aveese pe a uma le aso, lulu mai le pusa ma teu i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona 'aina faʻasolosolo i nai aso i le aso.

Togafitiga o le atherosclerosis ma aniani ma le kalaka. Fugalaau mata.

Auala le mafaaseseina mo se tagata, o le soifua manuia o lona tino. E mafai ona 'aina faʻatoʻaga ma galala i aso uma, e aunoa ma ni tapulaa, e na o faamanuiaga e maua ai.

E mafai ona e saunia se motu faapitoa o aniani ma vodka.

I le lita o vodka:

  • 3 kg le aniani
  • se pauna o le meli
  • 25 fevaevaeaiga na faia i palasi.

E fufulu le sua o le omoni, faʻafefiloi ma le meli. Silasila lelei lava le moe. O nei mea uma ua tumu i vodka. Faʻamalosia 10 aso. A maeʻa lena, o le oloa e maua mai e ave i totonu o le sipuni vavave 2-3 taimi i le aso. O vailaʻau e mafai ona togafitia ai le maualuga o le toto, aumaia ipu toto ma capillaries i se tulaga sili ona lelei, faʻamalosia ma faʻavasegaina le toto, ma puipuia le tafe.

O le laʻau o se taʻitaʻia atherosclerosis foi. E i ai le numera e le iʻu o fualaʻau ma le kalaka. O le maualuga o le antioxydant activity, o phytoncides e faʻamamaina ai le toto, faʻateleina ai le vaivai o vaʻa toto, faʻafeeseesea ona aveese pepa mai puipui.

O le fua aupito faigofie e aoga ma vave.

O le manava gaogao e 'ai ma se fasi falaoa ma le pata, faʻasusu i le gaosi gaosi. O lenei vasega e mafai ona faia i aso uma, e leai se faʻailogaina, aʻafiaga itu.

Laʻau faʻamalolo vodka. Oti lelei le 100 g o le karika ma faaopoopo vodka - 2 ipu. Faʻaosooso i le vevela o le potu, puipuia mai le malamalama, 3 aso. Lulu i le tele o taimi i lenei taimi. Inu 3 faʻafefe tolu taimi i le aso mo sina taimi aʻo leʻi 'ai.

Tinomi i luga o le uaina mamago. Tipi le kele (1 ulu),'oti lelei le laʻau o wormwood (ia faia le 3 sipuni tele o le raw material). Fufulu se uaina mama i totonu o le vai vai (700 ml e vevela ai). Lanu mumu pe paʻepaʻe e fetaui ma lou tofo.

Faʻaosooso 5 aso i le pogisa, ona vevela ai lea, ma tosoina meaʻai.

Ave le 3 punetini i aso uma i le tolu taimi aʻo leʻi 'ai.

Mo i latou e le mananao i le ava malosi. Liligi le ulu paʻu o le kalaiki i le olive (3/4 ipu). Taofi le paluga e tapuni lelei, lulu e le aunoa. Inu se sipuni i aso uma, sili i luga o se manava gaogao pe aʻo leʻi 'ai. Faaaoga le voluma sauniuni mo le 3 masina. O lenei fofo e lelei mo tachycardia.

Onion peel

E masani lava ona i ai i luga mea e fai ai le kuka. O se oloa na saunia e tusa ai ma soʻo se tasi o kulupu o loʻo i ai nei e faʻafoʻi ai le toto i le faagasologa o le totoga, e aofia ai capillaries.

O se fua masani e le masani ai e faʻasaʻoina ai le toto maualuga o le a faamama ai vaʻa toto ma lagolagoina le toilalo o le fatu.

Aʻau 5 sipuni tele o nila o le pine, faʻafefiloi ma le 2 sipuni tele o le eleele ma le 2 sipuni vavalaʻau o petaseta. Sasaa vai inu (500 ml), kuka mo le 5 minute. Ona alu lea i le potu vevela mo le 6 itula. Inu le tasi vae tolu o se tioata pe a maeʻa taumafataga taʻitasi, e oʻo atu i le fa taimi i le aso. Faia vasega o 2-3 vaiaso.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le foia o sooupu

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o vailaau faʻamamaina lapisi e mafai ona:

Afai e te filifilia ni oloa mai meaalofa faalenatura, e tatau ona manatua o le tele oi latou o le ita ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale oi totonu ia i latou, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi. Ma le isi, e manaʻomia ai se tulaga masani o le manava ma le gaʻo.

O fua, o vine e faateleina ai le suka. E manaʻomia foi ona filifilia ma le faaeteete togalaau, ona o latou tulaga.

O le ave foʻi o pulu fuamoa foʻi ei ai lona pito i lalo. O nisi e faia i le ate, o isi e mafai ona mafua ai le toto. O le mea lea, o le filifilia o fualaau faasaina ma mea faaopoopo i le le lelei o le soifua maloloina e sili ona tuuina atu i se fomaʻi.

Tausia o lau vaʻa mai se talavou

E tatau ona e amata mafaufau e uiga i vaa i se taimi vave lava - afai e te faʻaopopo i le masani o le gaioiga faaletino, o le faʻaaogaina o fuālaʻau ma fualaʻau, vao vao, e mafai ona e aloese mai faafitauli i le lumanaʻi.

Ae e le o tuai ona e alu ma alofa ia oe lava i soo se matua ma mo soʻo se tupe maua:

  • aoao yoga, isoton, woo shu
  • satufa lau meaai i meaalofa o le natura
  • aoao e faaaoga le ava malosi.

O lenei mea o le a tumau ai le maualuga o le ola i soo se matua.

Faʻaleleia o soifuaga

O le soifua maloloina o le vaega taua lona lua lea e tatau ona e gauai i ai pe a faʻamamaina au ipu toto mai cholesterol. Muamua, e tatau ona lafoaʻi masani leaga: o le nicotine ma le ava malosi e mafai ona afaina ai puipui o toto toto. Mulimuli ane, o le LDL cholesterol mole mole "pipii" i nei microtraumas ma le cholesterol pepa e faasolosolo malie.

I se faaopoopoga, taumafai e faaalu lou taimi sili atu le malosi: o se olaga le taua ma le leai o se faamalositino o mea ia e faagesegese ai le metabolism ma faateleina le cholesterol. O aso taʻitasi ma le faʻamalositino faʻamalositino e faʻamaonia le metabolism, tuʻuina atu le malosi o le malosi ma fesoasoani e fufulu toto totogo o le cholesterol. Faʻatasi ma le atherosclerosis, fai mai fomai:

  • Savalivali
  • Ava i le ea fou
  • Vaa
  • Siva
  • Yoga

Le ituaiga o gaioiga faaletino ma le maualuga o le cholesterol e tatau ona filifilia taitoatasi, ia mafaufau i le setete o le soifua maloloina ma le mamafa muamua ole maʻi. Faʻamatalaga faʻapitoa o suʻesuʻega o le myocardial, atonu o le a solia ai taaloga.

O le isi mataupu taua o le leai o fualaau mo togafitiga o le atherosclerotic o le toe faaleleia o le tino. O le mamafa o le mamafa e le gata o le faʻaitiitia tele o le metabolism, ae faʻapupula ai foi le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le toto. O kosi e sili ona aoga e alu i se taumafa ma gaioiga faaletino talafeagai, ae atonu e manaʻomia se taimi. Afai ole sili atu ile faasinomaga o le tino ile 2-3 taimi (lua ma le tolu tikeri o le oona, mulimuli ane), ona talafeagai ai lea o feutagaiga a le fomaʻi e iloa ai ma togafitia togafitiga ole endocrine.

Afai e mafai, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻalavelave ma mafaufauga-faʻalogona lagona. I le taimi o se faʻaaliga manino o lagona i tafatafa o le eleele, o le hormone cortisol ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol ma faʻapupulaina ai lona totoga i le toto. E le gata i lea, e aoga le fetuʻutuʻunaʻi o le pulega o le aso, tuʻuina atu le taimi (a itiiti ifo ma le 8 itula) e momoe ai.

Fomaʻi togafitiga

Afai o le faasaʻoina o le ituaiga olaga e le mafua ai ona maualalo le cholesterol ma faamamaina toto toto mai plaques, ona maua lea e fomaʻi le togafitiga o fualaau faasaina. O le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai ni vaega o vailaʻau mo le atherosclerosis.

O tulafono e sili ona lauiloa i le lipid-maualalo o fualaau faasaina. O le faʻamamaina o toto toto mai cholesterol e maua i le faʻaitiitia o le gaosiga o lenei vailaau i le ate. O tulafono e poloka le gaoioiga a le HMG-CoA reductase enzyme, o se sootaga autu i le liuaina o le muaʻi vailaau i le cholesterol. Ona o lenei:

  • O le faʻateleina o le aofaʻi o le cholesterol ma le atherogenic lipoproteins ua faaitiitia,
  • O le Cholesterol o paʻu e faʻaitiitia i le lapoa ma faasolosolo malie lava ona solo,
  • Le maualuga o le aoga o le cholesterol HDL e tulai mai, e fesoasoani foi i le faamamaina o vaa.

E fa augatupulaga o fuainumera i aso nei:

  • I augatupulaga - lovastatin, simvastatin,
  • II tupulaga - fluvastatin,
  • III tupulaga - atorvastatin,
  • IV tupulaga - rosuvastatin.

O le tele o taimi, o loʻo faʻatupeina tupe i luga o atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvakard) ma rosuvastatin (Krestor, Mertenil, Rosulip). O le faʻamaoniaina o statine, e pei o se tulafono, o loʻo aofia i le tulaga masani o togafitiga mo faʻamaʻi fatu fatu ma e umi se taimi. O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai le faateleina o le gasegase (ate enzymes), myalgia ma myopathy, tiga o le manava, faamalosi.

Fibrates (Faʻamaofi, Clofibrate) - fualaau e mafai ona faʻamamaina ai toto toto e ala i le faʻaititia o le maualuga o LDL cholesterol ma triglycerides ma le faateleina - HDL cholesterol.

O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻafouina o le enzyme lipoprotein lipase. Ona o lenei mea, o le lipoproteins "leaga" e aveesea mai le toto ma lafoai e le ate. O le faʻamamaina o le tino e agamalu ma leai se faʻaletonu.

Nesi Nicotinic ma ona fua

I le ogatotonu o le seneturi lona luasefulu, o le aʻafiaga o le maualuga o dosesini o le acidic nicotinic (2-3 g) i le lipid metabolism na faʻatūina: o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma triglycerides. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o le anti-atherogenic HDL, ma le faamamaina o toto toto mai i le cholesterol deposits ua vave.

I le taimi nei, e le masani ona faʻaaogaina le aumalo nicotinic ona o le tele o itu aʻafia. Faʻalautele le umi o le taimi o le vitamin PP - enduracin.

Isi sauniuniga mo le faamamaina o vaʻa

Afai e leai se tasi o fualaau oona ua lisiina i luga, mo nisi mafuaaga, e talafeagai mo tagata mamaʻi e fufulu ai ipu o le cholesterol, e mafai e le fomai ona faatonu:

  • Probucol, lea o le tuueseeseina e faaitiitia ai le cholesterol atoa, e aunoa ma le aafia ai o le mamafa o triglycerides i le toto. E faʻamamaina faʻamalosi siama: o le vailaʻau e faʻateleina le faʻapipiʻiina o se polotini felaʻuaiga o loʻo faʻafeiloaʻi mole mole mai le puipui lapoa i le ate, i le mea o loʻo gaosia ai ma faʻaaoga.
  • O Omega-3-glycerides e mafua ona o le maualuga o le aoga o meaola eletise polyunsaturated: o vaega ninii matautia o cholesterol maualalo maualalo ua faaitiitia, ma o le faamamaina o vaa mai pusa atherosclerotic ua vave. O fua o le Omega-3 e avea o se togafitiga o le adjuvant.
  • Ezetemib o se vailaʻau na muai fuafuaina e faasaʻo ai le mamafa o le tino mo le gaʻo. O lona aafiaga e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻafefe o le gaʻo i totonu o le inumaga: toetoe lava o lipids uma o loʻo feoai i fafo, e leai se fesuiaiga, ma o le maualuga o le cholesterol ua faʻaitiitia. O le faʻamamaina o toto toto e Ezetemib e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e le manaʻomia le faʻaaogaina o le fualaau faasaina.

Tino Taʻiala

Afai e liliu le tagata maʻi i fomaʻi ua i ai faʻamaoniga faailo o le atherosclerosis ma le siama o totoga, poʻo le togafitiga o le hypolipidemic e le fesoasoani, o taotoga faʻapitoa e mafai ona avea ma metotia o le faamamaina o ipu mai pusa cholesterol.

O nisi taimi e muamua logoina e tagata gasegase o le atherosclerosis pe a togafitia i le falemaʻi i le angina pectoris alualu i luma poʻo le faʻaleagaina o le myocardial. I lenei tulaga, ua afaina ai vaa i le cholesterol laupepa ma o le toto e le mafai ona pasia i luga o laufanua vavalalata, ma o loo i ai le leai o se toto e maua i le fatu. A maeʻa le tulaga o le maʻi, e tatau ona foia le fesili o le togafitiga togafitiga fuafuaina e toe faʻafoʻi ai le toto ma faamama ai vaa. A leai, afai e te le faʻamamaina vaʻa mai le cholesterol - o le mafuaaga autu o le siama, o le a le toe umi ae toe atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

E tele togafitiga fatu faʻapitoa mo le faamamaina o vaʻa. O i latou taʻitasi o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo.

Plasmapheresis

Plasmapheresis o se auala faʻapitoa mo le faʻamamaina o toto toto o pusa atherosclerotic, e faʻavae i le faamamaina o le plasma o le maʻi (vaega o le toto) e ala i se masini faapitoa.

Ona o lenei mea, o loʻo i ai le faamamaina tele o toto toto mai le teu o le cholesterol, faʻapea foi:

  • E faʻamaʻoina faʻafitauli o le tino gasegase,
  • E mafai ona faʻaitiitia le malosi o le toto toto
  • Faʻaleleia toto toto,
  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino (faʻaleagaina ma le vevela),
  • Faateleina le tetee atu i le faʻafitauli faaletino ma mafaufau-lagona,
  • I faʻamaʻi pipisi e mafua ai ona maua i le faʻamaʻi, o le fua ole manaʻomia ole palapala ole faʻaitiitia,
  • O le toto toto e faʻamautuina,
  • O gasegase faʻasolosolo i tagata gasegase e maua i le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faasolosolo malie ona togi.

Mo le sili ona lelei, e tatau ona fai le 4-5 lapataiga o plasmapheresis i le vaitau ua faatonuina e le fomaʻi. O le atoaga o togafitiga e mafai ai ona e faamamaina le tele o "faafitauli" ipu o le fatu ma le faiʻai, faapea foi pito i lalo o le cholesterol sili atu. Faaleleia 1-2 tausaga muamua. Ma, e aunoa ma le faasaʻoina o meaʻai, ituaiga olaga ma le lipid-lowering therapy, o le cholesterol plaques e mafai ona toe foi mai.

Faʻavevesi

O le angioplasty o se metotia o le togafitiga o le atherosclerosis, lea e mafai ai ona e faʻamamaina totonu o le fagalu mai le cholesterol ma toe faʻafoʻi le toto. O le uiga o le faʻatinoga o le aumaia lea i le nofoaga o le vaapiapi o se kapili faapitoa o paluni, pamuina o le ea ma faʻateleina le lumenia o le vaa. O le taotoga o loʻo faia lelei i luga o arteries o le fatu, faiʻai ma pito i lalo.

O faʻamalosi e faʻamamāina faʻainisinia: o mea faʻapipiʻi ua faʻafefea i le itu i tua ma ua toe faʻaleleia le lumenia o le vaa. Ole aʻafiaga autu o le angioplasty o le aafiaga lē tumau o le faʻatinoga. Mulimuli ane, o tupe teu o le cholesterol toe foʻi mai, ma le toto o totoga i totoga ma fusivaʻi e mafai ona faʻalavelaveina. O le mea lea, o le tele o taimi e faia faʻatasi ai ma le taotoga.

Faʻailoga

O le tui o se metotia o le togafitia o le atherosclerosis ma le toe faʻafoʻiina o le toto i se okeni e ala i le faʻalauiloaina o se faʻavaa faʻapitoa faʻapitoa i totonu o se vaʻa vaiti. O le faʻatinoga o loʻo faʻataunuʻuina ma le faʻamaonia i luga o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma luga o vaʻa pito i lalo.

E faia le faʻamaonia pe a maeʻa se suʻega atoa, e aofia ai le angiography (leitio o faʻamau ma le faʻaofiina o se faʻatusatusaga). O se paluni faapitoa e tuʻuina atu i le nofoaga vaapiapi, lea e faʻafefeteina, ma faʻalautele le lumenia o le vaa. E le gata i lea, o tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le faateleina o le thrombosis e ono mafai ona iai se faamama faʻapitoa e puipuia ai pupuni toto mai le ulufale atu i le masini faʻaogaina.

Ina ia taofia le lumenaina o le aluga mai le vavalalata pe a uma ona aveese le paluni, o le a tuʻuina atu i ai se sima faapitoa - o se fausaga faʻapena e pei o se fusi uʻamea lelei. O le paʻu e taofi puipui i totonu o le vaa ma puipuia ai i latou mai le pauu ese.

O faʻamanuiaga o le faʻamamaina o le faamamaina o ipu mai le cholesterol e aofia ai:

  • Faʻavave vave pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga: o le faʻamalosi o se taotoga e sili atu ona osofaia e le manaʻomia ai le falemaʻi tumau,
  • O loʻo faʻatinoina i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina i le lotoifale,
  • Laotoga o le maualalo-tiga: o le fomai tipitipi o le a manaʻomia ona faia na o le 2-3 vaega,
  • Miti laʻititi o aʻafiaga
  • Laititi maualalo pe a faʻatusatusa i gaioiga ogaoga.

E le gata i lea, o lea faʻamaina o vaʻa toto mai cholesterol ua faʻailogaina i:

  • Faʻataʻitāina le ogatotonu e mafua mai i le cholesterol, pe a oʻo ina itiiti ifo lona lumen i le 2.5-3 mm,
  • Laititi toto toto
  • Le manuia tele o aʻa ma faiga,
  • Faʻasalalau (lapoʻa) vavalalata o le aluga,
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i iodine - o se tasi o vaega o le leitio.

Faʻasologa taotoga

O le taotoga o taotoga o se faʻalavelave faʻalavelave faʻatinoina e faia ai se isi toto totoga. I se tautalaga faigofie, o le faʻamamāina o le vaa mai i le cholesterol deposits i lenei tulaga e le tupu, ae ua toe faʻaleleia le tafe toto.

O le tele lava o taimi, o le taotoga o le taotoga e faia i luga o fua o le toto e fafagaina ai le fatu, ae o le togafitiga togafitiga ua faʻaaoga lelei i luga o vaʻa o le pito i lalo ma pito i luga. Mo le toe faʻafoʻiina o le toto i totonu o le fatu, ua faʻamalosi le fomai tipitipi e faia se sternotsomy - tatala le pusa. Ma, i lalo ole tulaga o le cardiopulmonary, o le fomaʻi e fai ai se isi vaʻa e fesoʻotaʻi saʻo ai le aorta ma le coronary ario i luga ae o le nofoaga o le vavalalata. O le punavai mo le puipui vascular e masani lava o se vaega o vein femoral.

O le lelei o le ogatotonu o le coronary e aloese mai le faapipiiina mo le faamamaina o ipu mai i le cholesterol deposits:

  1. Toe faʻafoʻisia atoatoa o le tafe toto,
  2. Le mafai ona fausia ni paʻu se tele i se taotoga se tasi,
  3. A maeʻa le taotoga ma le taimi e toe faʻaleleia ai, e mafai e le tagata gasegase ona toe foi atu i se olaga ola e toetoe lava a leai ni tapulaʻa,
  4. E taua tele le faaitiitia o le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu ma le osofaia o le fatu,
  5. O le taotoga e umi lona faʻamalolo.

Tomai faaleaganuu mo le faamamaina o toto toto

E tele togafitiga masani tau togafitiga e faʻaaogaina e fufulu ai le ogatotonu ma le lautele o laʻau o le cholesterol. E taua le taʻu atu o nei metotia o le a aoga mo le togafitiga o uluai laasaga o le atherosclerosis, pe a fai na o pepa mai le cholesterol, ma le faamamaina o vaa o le a faigofie atu. I le avea ai ma "vailaau" i vailaau faʻataʻitaʻi, o loʻo faʻaaogaina uma ia oloa lauiloa (garlic, lemoni, walnuts) ma laau.

Lemu ma le kalama mo le cholesterol

O lapisi o se mea lauiloa e puipuia ai le faʻamalosi e mafai ona faʻaititia ai le cholesterol ma ona vaega leaga. O le suamati suamalie, o loʻo i ai ni mea totino ma mea faʻaleaganuʻu, faʻaleleia le gaioiga o le kālati ma fesoasoani e fufulu toto totogo o le cholesterol deposits. Mo le togafitiga atoa e te manaʻomia:

  • 16 ulu tetele (e le o pale!) O le aisa,
  • 16 lemu.

Uu le silati ma taʻei ona pulou e ala i se mea e teu ai meaʻai. O iina, auina atu lemoni faatasi ma le peel. O le mea lea, ia saunia le vaega muamua o le kulimi-kiliani kulimi, fagu 4 lapisi lapoa ma 4 ulu o le kalaka. Tuu i totonu o se ipu e tolu-lita ma sasaa vai inu vevela. Ia faʻamalosi i se mea malulu i le vevela vevela mo le 72 itula. Ona vevela lea ma teuina le mea na tupu i le pusaaisa.

Tago i le vailaau 100 ml tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai. A o inu le vaega muamua o le lemon-suauu paluga mai le cholesterol, saunia le lona lua. I le aotelega, e 4 lita lita o le afu e tatau ona onā mo le togafitiga. O le faʻamamaina o toto toto mai tupe teu cholesterol e mafai ona faʻatino i tausaga taʻitasi.

Faʻamamaina o vaa ma pala

Walnuts, e pei o le garlic, ua leva ona faʻaaogaina e fufulu ai toto toto o le cholesterol. O le lanu lanumeamata o le laau e sili ona aoga: e toatele tagata latou te iloa e leai ni laumei e ufiufi i pupuuli lanumeamata, lea e avea mulimuli ane ma se atigi. Talu ai ona o le mauaina o ni fualaau lanumeamata o se faafitauli ogaoga mo tagata o le nofoaga tutotonu ma matu o Rusia, e mafai foi ona faaaoga ia kene paina e fufulu ai toto mai cholesterol: e mafai ona faigofie ona faatau mai i soo se faleoloa.

O togafitiga faapena o le a faamamaina ai le toto ma le susu o le ulu, faamalolosia vaʻa toto ma fufulu mama i latou.

Manaomia: 1,500 g nati afifi. Faʻasaga i latou i se mea e fai ai meaʻai, tuʻu i totonu o se fagu tioata ma tuu i se mea malulu, mago, mo se faataitaiga, le pusaaisa. Ave se paluga o meaʻai vailaau faʻamalaʻau i luga o le maualuga o le cholesterol i le 1 sipuni sipuni i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao lei faia le taumafataga o le afiafi, inu le afa ipu ipu vai.

O le tino atoa o le fagu ua mamanuina mo le atoaga o togafitiga, lea o le a alu pe a ma le 2 masina. E le tatau ona e faʻaaogaina lenei metotia faa-anamua nai lo le 1 taimi i le tausaga.

Tincture i luga o le kalaka mo le cholesterol

O le faʻamamaina o vaʻaia i le faʻataina o le kalama eletise o se auala lea na oʻo mai ia i tatou mai Tibet anamua. E talitonuina o le faʻamalositino taʻitasi o le togafitiga e faʻamautuina ai le toto ma le cholesterol, e faʻaumatia ai le siama ma le faiʻai o le myocardial. E sili ona lelei le faʻamamaina o le cholesterol i le tautoulu pe a oʻo ina faʻalauteleina se fualaau toto.

  • Peuled garlic cloves - 150 g,
  • Ava malosi (e mafai ona suia i le vodka, ae o le aoga o vailaau mo cholesterol e faaititia laitiiti): 150 ml.

Faʻasala pe tapunipuni le lauloki i totonu o se lomitusi. Tuu le paluga i le sua i totonu o se ipu fagu ma sasaa le ava malosi. Ufiufi i se ie uliuli ina neʻi oʻo le la i le vai, ma tuʻu ai mo le 10 aso i totonu o se potu malulu (ae le o totonu o le pusaaisa). Ona togafitia lea o le mumu (o le a moli), sasaa i se fagu mama ma tuu ai mo le teuina mo isi aso e tolu. A maeʻa le 72 itula, ave le fagu ma faʻalelei totoʻa mea o loʻo i ai, ma tuʻu ai se vai matagi na faia i le pito i lalo. E tatau ona sasaa mai le tafe, ma e tatau ona ave le taamilosaga e tusa ai ma le polokalame, faʻafefiloi ma sina vai po o le susu. I le taeao, aoauli, afiafi ile afa itula ao leʻi 'aʻai: 1, 2, 3 pata o le tincture mai cholesterol.

O le auala o le faʻamamaina o ipu toto ma le sikaleti kalaka mai le cholesterol e tatau ona sili atu i le tasi le masina. O aʻafiaga o loʻo mulimuli mai e mafai i le taimi o le togafitiga: o se lagona o le faʻavaivaia, o le le mautonu, o le paʻu, o le fatu. O aʻafiaga le talafeagai o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma gaoioiga maualuga ma le faʻavevesiina o le manava ma le totonugalemu o le tino. Afai e tutupu ni mea le lelei, faʻaititia le fualaau o le silenisi i le afa pe musu foi e ave: o le a le toe i ai ni aʻafiaga i totonu o ni nai aso.

Blue iodine o se tasi lea o fua masani e le masani ai o loʻo faʻaaogaina e fufulu ai arteries mai tupe teu cholesterol. O lenei metotia o vailaʻau faʻasaienisi ua i ai le faʻasaina (inisiua taitoatasi, maʻi o le thyroid, fiva, SARS).Aʻo leʻi faʻaaogaina iodine lanumoana, e manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi e fufulu ai vaʻa mai le teu o le cholesterol.

  • Faamama o le pati - o se sipuni,
  • Suga - 10 g
  • Citric acid - o nai fatu,
  • Suavai suamalie - 150 ml,
  • Alcohol iodine tincture - 5 ml.

Faʻafefiloi mea taumafa uma ma faʻatumu i vai fou. Faʻafefiloi lelei. A maeʻa maeʻaeʻa le suavai, faʻaopoopo le 5 ml o le 5% iodine solution i lea mea. Teuina faʻamaʻi i totonu o se atigipusa tioata tapuni i le vevela o le potu. Taʻitaʻi pe afai e leai ni faʻasalaga mo le 35 ml i le taeao e tusa ai ma le polokalame: 5 aso o le taliaina, 5 aso o le malologa.

O le atoa o le sauniuni o le iodine lanumoana ua mamanuina mo se vasega atoa o le pulega. Afai o aʻafiaga (vaivaiga, lagona o le vaivai, uiga o le malulu, palapitations, maualuga fiva) e tupu, e tatau ona e taofia le ave o vailaʻau.

Laʻau Faʻauʻau Faʻamaʻi

E mafai ona faʻamamaina pama atherosclerotic ma cholesterol i fualaau faʻalaʻau. E tele suʻega mo le tauina o tupe teu cholesterol:

  • Laʻau faʻamalaʻau mūmū: faʻagogo ma fuga aʻa i le kofe kalama, ave 1 teaspoon 2 r / d mo le 6 masina,
  • Faʻataunuʻu o fugalaau o le hawthorn: sasaa 2 sipuni tele o fugalaau na faʻaputuina faatasi ma se lita o vai inu, tuʻu mo le 20 minute. Inu 15 ml ao lei faia le taumafataga.
  • Alfalfa juice: filifili ni laulaau fou o le lūlūina o le alfalfa ma faʻaaoga tuusao i meaʻai poʻo le suamalie o le vai mai ia i latou ma ave le 2 punetini 3 r / d.

Faʻalogo! Faʻaaogā soʻo se tasi o kulupu o loʻo i luga e faʻamama ai au toto toto naʻo le maeʻa ona e talanoa i lau fomaʻi.

O le mea lea, e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol ma faʻamamaina toto mai atherosclerotic plate, e tele auala o aganuʻu ma vailaau faʻapitoa. O le mataupu faavae autu o le togafitiga o le atherosclerosis o se faʻafelagolagomaʻi, o le faʻaaogaina o taunuʻuga sili ona lata mai o saienisi ma recipes, faʻataʻitaʻiina taimi. E na o le pau lenei o le auala e aveesea ai le fiva o le cholesterol, soifua maloloina ma le umi.

Tuua Lau Faamatalaga