Auala e faʻaaoga ai le mita: tulafono faʻavae

Faʻatasi ma le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina pea o le suka. O le tagata maʻi e tatau ona faʻatau se glucometer ma faia fua masani. Faʻapefea ona faʻaoga saʻo le mita ina ia maua ai ni faʻamoemoega mautinoa?

Glucometry e tatau ona faia mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le glucometer e faaitiitia le tele o asiasiga i le falemaʻi mo suega suʻesuʻe. O le masini e faʻatusatusa ma faigofie ona faʻaaogaina. Faʻatasi ai, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga i le fale, i le galuega, i le tafaoga.

O se suʻesuʻega masani e fautuaina foi mo tagata o loʻo aʻafia, aemaise lava:

  • genetic predisposition i le maʻisuka,
  • tagata ulaula
  • feʻai.

Faʻamaumauga faʻasolosolo

O le taimi ole glucometry e fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le ituaiga ma le laasaga o le atinaʻeina o le maʻi.

  • Mo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e tatau ona faʻatino le suʻega 3-4 taimi i le aso.
  • O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona maua ile faʻi 2 taimi i le aso.
  • O tagata maʻi o le toto o le glucose o le faʻalavelave e ono manaʻomia le sili atu ona mataʻituina.

O le numera maualuga o suʻesuʻega e 8 taimi i le aso.

Faatulagaina o le mita

O le mita e mafai ona faʻaaogaina tutoʻatasi e tagata matutua ma tamaiti. E le manaomia e le masini tomai faapitoa. Faʻamaumauga autu e faatoa faia ae leʻi faʻaaogaina muamua le masini. E manaʻomia le saunia o mea talafeagai ma mea faʻapitoa.

Muamua e tatau ona e faʻamaonia le masini. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le masini, e mafai ona otometi poʻo le tusi lesona. A e faʻatau mai se glucometer, o loʻo faʻapipiʻiina le afifiina o fasi siaki. O se pusa faʻapipiʻi e pei o se tamaʻi puʻe e faʻapipiʻi i ai. Faʻaofi i totonu o le mea na filifilia. O le numera o numera o le a faʻaalia i luga o le lau. Siaki i le numera i luga o le afifi. Afai e fetaui, ua manuia le fodula, e mafai ona e amata le suʻega. A leai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le 'auʻaunaga tautua a le tagata faatau poʻo le faleoloa.

Faʻavasegaina

Faatu se masini tuʻi. E faʻatatau i le faʻaleleia o le glucometer, e mafai ona faʻatinoina le toto sampling i le vaega o le tamatamailima, alofilima, muaʻau, manava poʻo le vein. E faʻaaogaina se nila seleso e tasi le peni. I le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa (punavai ma le taofiofi), ua fuafuaina le loloto o le loloto. E tatau ona tuʻuina i le amanaia o le matua o le maʻi ma uiga o le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tamaiti latou te filifilia le umi o le nila: o la latou paʻu e manifinifi. O le umi o le uila, o le sili atu foi lea o le tiga o le afaina.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le mita

O le auiliiliga algorithm.

  1. Fufuluina ou lima i le fasimoli.
  2. Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le fesoʻotaʻiga. O nisi masini e tatau ona muamua faʻapipiʻi, o isi e amata otometi pe a maeʻa ona tuʻu le laupepa.
  3. Faʻamalosia le taʻavale toto: faʻamalo le nofoaga ua filifilia, mafanafana, lulu lima. Faʻapipiʻi le paʻu. Faʻaaogā se vaifofo faʻapitoa poʻo le faʻamalosolo ava malosi.
  4. Fai se faʻamaʻi ma se mea faʻapitoa saunia. O le toto sampling e faia mai le lima mama, e toe foʻi mai le 5 mm mai le fagu fagu.
  5. Faatali mo le faailoga o le mataua e aliali i luga o le lau ma faʻaaoga le toto i le vaega o le suʻega. O masini eletisela eletise e puʻeina le aofaiga sao o le vai. I masini o le mataupu o le photometric, o le toto e faʻaaogaina i le nofoaga o loʻo galue ai le lipine.
  6. E i ai se faʻataʻitaʻiga po o se faʻatali o le a faʻaalia i luga o le mata. A maeʻa ni nai sekone po o minute, o le a faʻaalia le iuga.
  7. Aveese le fasi siaki ma le nila mai le mea faʻapitoa ma le faʻaaoga. E le taliaina la latou faʻaaoga faifai pea.

O nisi taimi e tusia ai e le mita se mea sese ona o se faaletonu o le masini lava ia, faʻaleagaina i le fasi siaki poʻo le faʻaaoga tatau. A e faʻasaoina le pepa faʻamaonia, o le ae mauaina fautuaga ma auaunaga i le nofoaga autu.

Faʻaaogaina

Ina ia mafai e le mita ona galue lelei mo se taimi umi, e tatau ona e mulimuli i tulafono faʻaaoga.

Faia se tulaga sili ona lelei mo le teuina. Aua le solia le puleaina o le vevela, puipuia le masini mai le faaleagaina ma le susu.

Faʻaaogaina. Faʻalagolago i le ituaiga o masini, e tatau ona faʻatau faʻataʻitaʻiga muamua poʻo faʻataʻitaʻiga. E manaʻomia ona teuina lelei. O le mea masani, o le olaga ola o fasi siaki pe a uma ona tatalaina le pusa mai le 1 i le 3 masina. E tatau ona tapuni le pusa.

Faʻamālōlō masani masini, lima mo le tui ma se mea puipui. E le fautuaina le masini e soloia i le ava malosi.

O le mita e faigofie ma faigofie ona faʻaaoga. O le a fesoasoani ia te oe e faʻataʻitaʻatasi se suʻesuʻega saʻo o le maualuga o kulukose o le toto. I le faʻaleleia o fautuaga faʻavae, o le ae taofia ai le malepelepe ma faʻaleleia le ola o le masini.

Ituaiga o glucometers

E tusa ai ma le WHO, e tusa ma le 350 miliona tagata e maua i le maʻisuka. E silia ma le 80% o tagata mamaʻi na maliu mai aʻafiaga na afua mai i le faamai.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le maʻisuka e masani lava ona siaki i tagata gasegase e sili atu i le 30 tausaga. Ae ui i lea, talu ai nei, o le maʻisuka ua sili atu ona laitiiti. Ina ia tau le faʻamaʻi, e tatau ona taofiofia le maualuga o suka mai le tamaitiiti. O le mea lea, e mafai ona iloa maʻi i le taimi ma faia ni auala e puipuia ai.

O meafaigaluega mo le fuaina o le kulukose ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  • O le electromechanical - faʻatonuina o le kulukose e fuaina i luga o le tali o le eletise eletise. O le tekinolosi e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le aʻafiaga o mea moni mai fafo, lea e mafai ai ona maua nisi faʻamatalaga saʻo. I le faʻaopoopoga, ua uma ona faʻapipiʻiina fasi pepa o suʻega ma se capillary, o lea e mafai ai e le masini ona ave faʻatasi le toto mo le auiliiliga.
  • Photometric - o mea masini e leai se aoga. O le faʻavae o le gaioiga o le valivali lea o le laupepa e faʻafesoʻotaʻi ma le tagata toto. O le suʻega o le suʻega o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faapitoa, o le malosi e eseese e fuafua i le maualuga o le suka. O le mea sese o le taunuuga e tele, aua o aʻafiaga e aʻafia ai i mea moni.
  • Le leai se fesoʻotaʻiga - o masini e galue i luga o le mataupu o le matamataga. E vaʻaia e le masini le fusi o le faʻasalalau o le paʻu i le alofilima o lou lima, faitau le maualuga o le tuʻuina atu o le glucose.

O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai se leo faʻapitoa e faitau leotele. E moni lenei mea mo le faʻaletonu o le vaai, faʻapea foʻi ma tagata matutua.

Fautuaga faʻaaoga lautele

E ui lava i le tele o ituaiga ituaiga o faataitaiga, o le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le masini e toetoe lava leai se eseesega:

  1. O le mita e tatau ona teuina e tusa ai ma faatonuga: o ese mai nofoaga ma le maualuga o le susu, e tatau ona puipuia le masini mai le maualuga ma le maualalo o le vevela.
  2. E tatau ona teuina ni fasi siaki mo le taimi atofaina (o le taimi e teu ai pe a uma ona tatala le pusa e oʻo ile tolu masina).
  3. E tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete tulafono o le tumama: fufuluina lima aʻo leʻi samasamaina toto, togafitia le nofoaga o le paʻu i luma ma pe a uma le faʻataʻitaʻiga ma se vaifofo oona. E na o le tasi le taimi e faʻaaoga ai nila e faatagaina.
  4. Mo faʻamaʻi, tamatamai lima poʻo se fasi paʻu i luga o le lima o loʻo filifilia.
  5. O le taofiofia toto sampling e ave i le taeao i luga o se manava gaogao.

Suʻega taʻitasi i lea laasaga

  1. Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona e saunia mea uma e te manaʻomia mo le auʻiliʻiliga: o se masini, fasi siaki, ava malosi, cotton, se peni mo le faʻamaʻi.
  2. Ua mulumuluina lima i le fasimoli ma fufulu faʻamago.
  3. Faʻaofi se nila i totonu o le peni ma filifili le loloto o le pupuʻu e manaʻomia (vaevaega 7-8 mo tagata matutua).
  4. Faʻaofi se fasi siaki i le masini.
  5. Faʻasusu le fulufulu o le fulufulu mamoe poʻo le inu i le ava ma tago i le tamatamailima lima o le a tu ai le paʻu.
  6. Faʻamau le auʻau ma le nila i le nofoaga o le puncture ma lolomi le "Amata". O le a faʻafuasei le pasi.
  7. O le faʻaitiitia o le pa'ū o le toto e faʻaaoga i le laasaga o le suʻega. O le taimi mo le tuʻuina atu o le iuga e mai le 3 i le 40 sekone.
  8. I le nofoaga o le puncture, tuʻu le totoa o le cotton seia maeʻa le toto.
  9. A maeʻa ona maua le taunuʻuga, ave le fasi siaki mai le masini ma le lafoaʻi. O le faʻamaufaʻailoga e matua faʻasaina le faʻaaogaina!

O le maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻamoemoeina e le gata i le fesoasoani a se suʻega, ae faʻapea foʻi isi faailoga: https://krasnayakrov.ru/analizy-krovi/povyshennyi-sahar-v-krovi.html

Tausaga o le talosaga e fuafua i le faʻataʻitaʻiga

O nisi vaega o le faʻaaogaina o glucometers e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga:

  1. O le Accu-Chek Active device (Accu-Chek Active) e fetaui mo soo se matua. E tatau ona tuu i totonu le mita le siaki siaki ina ia i luga le sikuea moli. A maeʻa le mana o le taavale, o le faʻaaliga o le a faʻaalia ai numera 888, lea e suia i se numera tolu-numera. O lona taua e tatau ona fetaui lelei ma fuainumera o loʻo faʻaalia i luga o le pusa faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻi. Ona oʻo mai lea o se mataua o le toto i le faʻaaliga. Ona faatoa mafai loa lea ona amata le suʻesuʻega.
  2. Accu-Chek Performa ("Accu-Chek Perfoma") - pe a uma ona tuʻuina se fasi siaki, e faʻafuaseʻi ona liliu le masini. O le pito i luga o le lipine, valiina i le samasama, e faʻaaogaina i le nofoaga o puncture. I le taimi lea, o le ata o le hourglass o le a faʻaalia i luga o le lau. O lona uiga o le masini o le gaosia o faamatalaga. A maeʻa, o le faʻaaliga o le a faʻaalia le taua o le kulukose.
  3. OneTouch o se masini laitiiti e aunoa ma ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga. O le taunuuga e faʻaalia i le 5 sekone. A maeʻa ona faʻaaoga le toto i le lipine o le suʻega, i le tulaga o le maualuga poʻo le maualuga o le kulukose, e tuʻuina mai e le mita se faʻaaliga faʻalogo.
  4. "Satelite" - pe a uma ona tuʻuina le pepa faʻamau, o le numera o loʻo i luga o le lau e tatau ona fetaui ma le numera i tua o le lipine. A maeʻa ona faʻaaoga le toto i le vaega o le suʻega, o le faʻaalia o le a faʻaalia mai le numera mai le 7 i le 0. Naʻo le taimi lena e aliali mai ai le fua.
  5. Contour TS ("Contour TS") - se masini e faia i le gagana Siamani. O le toto mo suʻesuʻega e mafai ona maua mai isi nofoaga (forearm, thivae). O le lapoa lapoa ma le lapopoa lapisi e mafai ai ona faʻaaoga le masini mo tagata e le lelei le vaai. Pe a faʻapipiʻi se taʻavale, faʻaaogaina se pa'ū toto, faʻapea foʻi ma le mauaina o le taunuʻuga, e tuʻuina atu se faʻamaoniga se tasi. O le faalua fagu e taʻu mai ai se mea sese. E le manaʻomia e le masini le fesuiaiga, lea e faigofie ai ona faʻaaoga.
  6. Clever Chek TD-4227A - Ua tuʻuina le masini i galuega tautala, lea e talafeagai mo le faʻaletonu o le visa. E le manaʻomia foi le faʻamaonia, pei o le Totogi Toto. E logoina e le masini taʻiala uma mo taʻiala ma auiliiliga.
  7. Omron Optium Omega - O se vaega maualalo o le toto e manaʻomia. O suʻega suʻega ua fuafuaina i se auala e faigofie ai ona faʻaoga mo tagata taumatau ma lima tauagavale. Afai o le masini e le lava le toto mo le suʻesuʻega, e mafai ona toe faʻaaogaina le fasi siaki mo le 1 minute. O le masini e lipotia ai le maualuga poʻo le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto.

O faatonuga lautele e tutusa mo toetoe lava o faʻataʻitaʻiga.

Seiloga e faʻaaogaina lelei o le masini e umi se taimi.

O le tele o fua o le suka i le toto

O le tele o fuataga e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi ma ua seti e le fomaʻi auai. I le maʻisuka ituaiga II, e fautuaina e faia se suʻesuʻega 2 taimi i le aso: i le taeao i luga o se manava gaogao ma aʻo leʻi faia le aoauli. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, o fua o kulukose e fuaina 3-4 taimi i le aso.

O le maualuga o le suka i le tagata maloloina e mai le 4.1-5.9 mmol / L.

Afai o le faʻamaoniga e matua ese mai le masani ma e le mafai ona faʻasolosolo mo se taimi umi, o suʻesuʻega e faia i le 8 taimi i le aso.

E tatau ona taulai totoa i fua i le taimi o le maitaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi eseese, gaioiga faaletino.

Pe a fuafuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona manatua e mafai e le masini ona tuʻuina atu se sese e oo atu i le 20%.

E faʻapefea ona siaki le sao atoatoa o iuga?

Ina ia siaki pe faapefea ona saʻo lau mita, e tatau ona e:

  • fuaina le kulukose toto 2-3 taimi i se laina. E le tatau ona ese le iʻuga e sili atu ma le 10%,
  • ave faitau i le falemai, ona e alu ai lea ile mita. O le eseesega i le molimau e le tatau ona sili atu i le 20%,
  • fua le maualuga o le kulukose i le falemaʻi, ona faʻataʻitaʻi faatolu lea i luga o se fale. O le mea sese e le sili atu ma le 10%.

Mafuaʻaga o Faʻamaumauga Leiloloa

E le mafai ona faʻamaonia ona o le le talafeagai o le faʻaogaina o le masini poʻo ona o ni faaletonu i le mita lava ia. Afai e iai ni faaletonu o le fale, o le a vave ona iloa e le tagata gasegase, aua o le masini e le gata ina tuʻuina atu faʻamatalaga le saʻo, ae galue foi i se taimi le tumau.

Mafuaʻaga mafuaʻaga e faʻaosofia e le tagata maʻi:

  • Vaega o suʻega - afai e teuina lelei (faʻaalia i le malamalama susulu po o le susu), ua maeʻa, o le a le saʻo le iuga. E le gata i lea, o nisi tagata gaosi oloa e manaʻomia le masini ina ia faʻasologaina aʻo leʻi faʻaaogaina, pe afai e le faia, o le a faʻapea foi ona le saʻo le faʻamatalaga. Mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le mita, na o a latou lava suʻega suʻega e talafeagai.
  • Toto - o masini taʻitasi e manaʻomia ai le tele o le toto. O le maualuga ma le le lava o mea faigaluega e mafai foi ona aʻafia ai le iuga mulimuli o le suʻesuʻega.
  • O le masini - le lelei le teuina, le lava le tausiga (faʻamalo taimi) faʻaosoosoina mea sese. Vaitaimi, oe manaʻomia le siakiina o le mita mo faitauga saʻo e faʻaaoga ai se vaifofo faapitoa (tuʻuina atu i le masini) ma suʻe suʻega. O le masini e tatau ona siaki tasi i aso uma 7. E mafai ona teuina le fagu vailaau ile 10-12 aso pe a uma ona tatala. O le vai ua tuʻuina i se mea pogisa i le vevela o le potu. O le faʻafefe o le vaifofo e le fautuaina.

Vitio: auala e fuafua ai le sao atoatoa o le mita

O le kulukose o le toto o se taua taua lea e tatau ona iloa e le gata i tagata maʻi maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina. O le glucometer o le a faʻatagaina ai oe e puleaina le suka ma amata togafitiga ile taimi. E tatau ona manatua i le mafaufau e na o le faʻaaoga lelei o le masini o le a faʻaalia ai faʻamaumauga saʻo ma o le a mafai ai ona aloese mai ni faʻafitauli matuia.

Faʻapefea ona faʻaaoga le mita?

I aso nei, o tagata gaosiga o glucometers o loʻo faʻateleina pea le tele o ituaiga masini. E tuʻuina atu ma sili atu ona faigofie, faʻatusatusa, e iai galuega eseese. Ae ui i lea, o le mataupu faavae o la latou taotoga e toetoe lava a tutusa, e aunoa ma le amanaʻiaina o nisi mea patino, lea e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le faʻataʻitaʻiga o le masini ma lona gaosiga.

E iai tulafono mo le faʻaaogaina o le masini:

  1. O le masini e manaʻomia le usitaia o tulafono faʻapitoa i totonu o faatonuga. O le mea lea, e tatau ona puipuia le masini mai le faʻaaogaina o masini, mai le vevela vevela, mai le faʻafesoʻotaʻi ma le suavai, ma le maualuga o le faʻamalolo e tatau ona aloese. Ae mo le faiga o suʻega, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa iinei, talu ai o suʻega faʻataʻitaʻiga e i ai se fale puipui.
  2. Pe a ave le toto, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o le ola maloloina o le tagata lava ia e aloese ai mai faʻamaʻi. Mo lenei, muamua ma pe a uma le afaina, o le vaega manaomia i luga o le paʻu o loʻo faʻamaʻiina i solo masini o loʻo aofia ai le ava malosi. E tatau ona faia le pupuʻu i se atigilima e faʻaogaina.
  3. O le nofoaga masani mo le pupuʻu o le 'auʻau o tamatamailima, o nisi taimi e mafai ai ona faia se pu i totonu o le manava po o le lima.
  4. O le tele o le siakiina o le maualuga o le toto toto e faalagolago i le ituaiga o suka suka ma uiga o le maʻi. O lenei taimi e fuafua e le fomaʻi.
  5. I le amataga o le faʻaaogaina o le masini, e tatau ona faʻatusatusa taunuuga o ana faitauga faʻatasi ai ma faʻamatalaga o suʻega suʻega. Mo lenei, o le taimi muamua e tatau ona tasi i le vaiaso e foaʻi ai le toto mo le auiliiliga. O lenei faiga o le a mafai ai e oe ona iloa mea sese i faitauga o le mita ma, afai e tatau ai, sui le masini i se sili atu saʻo.

Auala e faʻaaoga ai le mita:

  1. Ua faʻapipiʻi se nila i totonu o le peni na faʻamoemoe mo le pipili, ma ua maeʻa ai le loloto o le poloka.E tatau ona manatuaina i le itiiti ifo o le pa'ū, o le tiga e sili atu ona vaivai, ae ui i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le le maua o le toto pe'ā mamafa tele le paʻu.
  2. E fesuiaʻi le masini, sosoo ai ma se vaitau pupuu lea e siakiina ai e le masini lana gaoioiga. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma le faʻapipiʻiina vave, lea e tupu i le taimi o le faʻapipiʻiina o le fasimea. I le taimi lava e tasi, ua faʻaalia ai se savali i luga o le lau o le masini ua sauni mo le faʻaaogaina.
  3. E tatau ona togafitia le paʻu i se antiseptic, ona faia ai lea o se pupuʻu. A faʻaaogaina le peni, e otometi lava ona faia le puncture pe a uma ona kiliki le "Amata" button.
  4. O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega. Pe a faʻaaogaina se masini photometric, e tatau ona faʻaaogāina ma le faʻaeteete le toto i le laasaga o le suʻega. Pe a faʻaaogaina se masini eletonika, o le pito o le suʻega o le suʻega e aumai i le toto e tafe, ma amata ona iloa e le masini le toto.
  5. A maeʻa se vaitaimi patino, o le umi e faalagolago i le ata o le mita, e te maua ai taunuuga o le suʻega. Afai e iloa e le masini se mea sese, e tatau ona toe faia le faiga.

Faataitaiga ma gaosi oloa o glucometers

I le taimi nei, o loʻo iai le tele o kilivaga mai gaosiga eseese, lea e sili ona taulaʻi i ai, talu ai e tele naua mea lelei ma le itiiti ifo o numera o mea le lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o se taimi ua leva na faʻaalia mai i le faʻatau atu ni kiliva mai Johnson & Johnson (One Touch Select Simple) ma Roche (Accu-Check). O nei masini e sili ona lata mai i le mamanu faʻaonapo nei. Ae ui i lea, o lenei vaega e le afaina ai le mataupu faavae oa latou faatinoga.

E tatau ona matauina masini photometric mai le kamupani Roche - Accu-Chek Go ma Accu-Chek Asset. Ae ui i lea, e tatau ona e nofouta o ia ituaiga masini e tele mea sese i le faatinoga. O le mea lea, o taitai i totonu o kiliva o loʻo tumau pea i masini eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le Touch Select Simple e sili ona manaia. E ui lava o tulaga o lenei masini e tatau ona faia ma le lima. I le taimi nei, e tele masini e faia ni faatulagaga i le taimi faʻapitoa.

A e filifilia se glucometer, e le tatau ona e tuʻuina atu le fiafiaga i le gaosiga, igoa ma foliga vaaia, ae o le mea muamua lava e taua le taulaʻi atu i lona gaioiga ma le faigofie o le faʻaaogaina, faʻapea foi le saʻo o faitauga.

Auala e faʻaaoga ai le mita


O le glucometer o se masini faʻaletalaʻau faʻapitoa e mafai ai e oe ona fuafua lelei le pasene o le suka i le toto o se tagata. Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga atili le mita.

O le mea moni, e foliga mai o le toatele o tagata e saʻo le faagaoioi, ae o le tulaga faʻapitoa o le masini e tatau ona siakiina i taimi taʻitasi. Aua e te faatalale i lenei faiga.

I le taimi nei, o nisi tagata faatau atamamai o loʻo tilotilo i igoa o meaai aʻo leʻi faʻatau, ina ia maua ai le numera faapelepele o Brix, ma faʻamoemoe faalilolilo e mafai ona latou mauaina faʻamaoniga tuusaʻo o aoga poʻo le leaga o mea o loʻo i totonu o le afifi mo le maʻisuka.

Ae i le tele o faaupuga lauiloa o loʻo tusia iina, o le a maua e tagata faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, o le numera Brix o le oloa o loʻo i le laina 14-16 iunite. Tatou toe foi i le glucometer. E tupu mai o se masini e ese le galue e maua ai ni mea taufaasese. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le mita e faʻaaogaina i nisi o soliga.

Mea sese i le taimi o le fua

I le sauniuniga mo le fuataga, faʻapea foi i le taimi o le fua, e mafai e le tagata faʻaoga ona faia ni mea sese:

  • Le fesuiaʻiina o le fesuiaiga o pepa o suʻega. I le gaosi oloa, o vaega taʻitasi e faʻapipiʻiina i se auala faʻapitoa. I faʻataʻitaʻiga taʻitasi, atonu e iai ni mea faʻaletonu. O le mea lea, mo vaega taʻitasi fou o suʻega, latou te atofaina a latou lava fodu, lea e tatau ona tuʻuina atu i le mita. E ui lava i masini faʻaonaponei, ua uma lava ona iloa aloaia le code.
  • Fua i le maualalo o le vevela. O le masani, o le vevela o le vevela mo le fuataga e tatau ona iloiloina i le va o le 10 - 45 ° C i luga o le zero. E le mafai ona e ave le toto mai se lima malulu mo le auiliiliga, talu ai i le maualalo o le vevela o le tino, o le maualuga o le kulukose i le toto e alu maualuga, ma o le taunuuga o le a le faatuatuaina.
  • Faaaogaina o le meafaigaluega i lima eleeleafaʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le suʻega poʻo le masini lava ia.

Vitio: Auala e faʻaaoga ai le mita

Tuua Lau Faamatalaga