Taula mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: o fualaau oona e faʻaaogaina e maualalo ai le suka ma faʻamalosia ai vaʻa toto

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "o le fualaau mo le maʻisuka malosi" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Taulaʻau mo le maʻisuka e faʻamalosi ai le cardiovascular system

I le taimi nei, o le maʻisuka o se tasi o faʻamaʻi masani e faitau miliona tagata e nonofo i le salafa o le lalolagi.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma puipuiga, e mafai ona e tausia le soifua maloloina lelei.

Afai e te le faia se mea ma ave lou lava soifua maloloina, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli matuia ma faʻafitauli. O le mea e sili ona faanoanoa i lenei tulaga o se maʻi suka, ma e oʻo lava i le oti.

O aʻafiaga o se tulaga mausali o le faʻamaʻi o le atherosclerosis ma le thrombosis, ia e lamatia mo le cardiovascular system. Ina ia faʻaleleia atili le soifua maloloina, faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

I aso nei, o le maʻisuka ua aloaia o se faʻamaʻi tuga, lea e le gata o se fomaʻi, ae o se faʻafitauli faʻafitauli lautele.

O aso uma lava, o le numera o tagata mamaʻi e faʻalauteleina, lea e matua faigata lava ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻi ma suia ai le masani masani o le olaga.

E iloa e faʻamautinoa lelei, o le maʻisuka o loʻo folafola mai le leai o ni aʻafiaga le lelei o le faʻafitauli o le maʻi. Peitai, e ui i lea, e masani lava ona alualu i luma, ma mafua ai le tele o faʻafitauli o loʻo i ai se aʻafiaga le lelei i luga o le tino puipuia.

O a meaʻai e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2?

Endocrinologists e faatonuina togafitiga faʻapitoa mo tagata gasegase e faʻaaoga ai laʻau ma fualaau.

Latou te mafaia ona tausia le tulaga lautele o le maʻi, toe faʻaleleia le paleni o le lipid, faʻaleleia faiga faʻasolosolo ma tausia vaa i se tulaga atoatoa.

Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina taimi, e iloa e le tino le pulea lelei o le pasene o le cholesterol i le plasma toto. I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga o laʻau o loʻo faʻaaogaina mo le togafitiga faʻapitoa i le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E taua mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka ia manatua o le puipuia o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular i faʻamaʻi endocrine e faʻavae i luga o nuanua taua e tolu:

  • toto maualuga o le kulukose,
  • toto maualuga
  • gaʻo tino pasene .ads-mob-1

ads-pc-2 Afai o le tagata maʻi e i ai se tulaga mautu o nei faailoilo, ona ia le manaʻomia lea o ni meaʻai, aua o lona tino e faʻafetaia lelei le tulaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se ituaiga o pata e pei o le toe faʻaleleia ma le faʻamalosia. E mafai ona latou faʻaleleia atili le tulaga o se tagata, toe faafou lona tino ina ia mafai ai ona ia faʻalelei lelei lona lava malosi.

E masani lava, o le umi o le faʻaaogaina o togafitiga e tusa ma le sefulu o pata. O le taunuuga o le a le umi ae oʻo mai ma a maeʻa sina taimi puupuu o le a mafai ona matauina le sili ona lelei mai le latou faʻaaogaina.

E tele togafitiga faʻamalosi e faʻaaogaina mo le 'ailaʻau:

O fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina ina ia mafai ai ona faamalosia le tino cardiovascular ua laei ma vaivai, lea, e tasi, pe o le isi foi, e manaʻomia vave ona toe faafou.

Afai e le faia lenei mea, ona i ai lea o le maʻi ogaoga i le vaega o le muso o le fatu.

I le taimi nei, o se fuainumera tele o fualaau oona ua tuuina atu i falemaʻi e fesoasoani i le faʻamalosia ma le maeʻaeʻa maeʻaeʻa o faʻamalo. Ua lauiloa o laʻau o loʻo i ai le malosi aupito sili ona mamana ma aoga i le fatu.ads-mob-2

O fualaau e faʻaitiitia ai le suka toto e taua mo le lagolagoina o vaʻa toto, aua o la latou fesoasoani e mafai ai ona vave toe faʻafoʻiina o latou fausaga muamua. O veins ma arteries o le a sau i le leo ma o le a mafai ona saturate le tino i mea aoga ma tuufaatasia.

E taua foi le maitau e mafai ona faʻaaogaina lelei mo le puipuia o tomai eseese o faʻamaʻi ma meaʻai paleni. O le taua tele o le faʻaaoga tatau lea o meaʻai i le laʻau i le mea e tupu ai le lamatia o le oti i luga o se tagata.

O fualaʻau o fualaau lelei ma injections

O le toʻatele o tagata e fesili pe aisea e faʻaaogaina ai le laʻau mo le maʻisuka mo vaʻa toto, lea o loʻo i ai se tali manino: e sili atu le latou taga.

O pusa ma injections e mafai ona aʻafia ai le tino pe a maeʻa se taimi patino, aʻo gaioiga e gaioi vave lava. E le gata i lea, mo le faʻaofiina o le fualaau faʻasaina i totonu o se kululu, e naʻo le tasi le pupuʻu o le paʻu ua lava.

Aʻo leʻi faʻatulagaina se kuluma mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le fomaʻi e tatau ona muamua iloilo lona soifua maloloina, le maʻi o le maʻi, ma ia iloa foi le i ai o faʻafitauli.

E ui i le mea moni e filifilia e le fomaʻi fualaau fualaau mo togafitiga, ei ai faʻamaoniga faʻamaonia, i luma o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina luga:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • loto vaivai
  • pulupuna edema,
  • faʻamauina o le vai i le tino,
  • toa
  • o le ate ma le gaioiga galue,
  • maʻitaga
  • susu fananau pepe
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina ma ona vaega taʻitasi.

O se taunuuga o lenei mea, o le galala ua foliga mai, o se faʻaopoopoga o mea e aofia ai tino o le ketone.

I lenei tulaga, faatasi ai ma le faʻaofiina o vailaau faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le kululu ma le saline.

E tatau ona faʻaofiina i se voluma e tusa ma le lua lita. O loʻo faʻamaʻiina foi faʻamaʻi faapitoa ile inisalini, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le vascular tone.

Aiga auala e fufulu ma faʻamalosi ai toto i le maʻisuka:

O lea, matou te iloa ai pe ono mafai ona faia ni pata i le maʻisuka ma pe aisea e tatau ai ona faʻatino ia faiga. O fualaau mo le maʻisuka o se fua aoga lea e fesoasoani i togafitiga o lenei maʻi. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o toto toto ma toe faʻafoʻi mai o latou tomai muamua ma leo.

E tāua tele le filifilia e le fomaʻi o vailaʻau mo le kululu. E leai se tulaga e tatau ona mafaufau loloto i ai, aua e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E le gata i lea, pe a filifilia se vailaʻau mo se kulupu, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i le lisi o faʻamaʻi, lea o loʻo faʻaalia i faatonuga mo fualaau faasaina ua filifilia. Afai e te le amanaiaina lenei tulafono, ona mafai lea ona e feagai ma aʻafiaga matuia o le a mafua ai le afaina o le tino.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O fomaʻi mo le maʻisuka ua faʻamaonia uma ina ia lagolagoina le soifua maloloina atoa ma nisi o faʻafitauli. O nei auala e fesoasoani e faatumauina ai le tulaga o le maʻi, aʻo latou faʻavasega le maualuga o le suka ma le metabolism.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se kulupu mo le maʻisuka ua taua e faapea:

  1. Maʻi faʻamaʻi ma maualuga maualuga le suka, lea e le mafai ona faʻaaogaina i fualaau faasaina.
  2. Hypersmolar coma.
  3. O le hypoglycemic coma - o le faʻaitiitia o le pa'ū toto i se tulaga ogaoga.
  4. Puipuia o faamaʻi cardiovascular i le maʻisuka.
  5. Taʻiala faʻasolosolo - ia pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taotoga.
  6. Ketoacidosis o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka, lea e le maua ai e le gaʻo se taimi, aveese le ketone mai le tino ma, o se taunuuga, o le maʻisuka e mafai ona pa'ū i se coma.
  7. Neuropathy - faʻaleagaina o neura ma ogaoga faʻamau. E maua i le maʻisuka e masani lava i le itu o pito i lalo, i vae.
  8. O le angiopathy o se vascular lion lea e taatele i tagata e maua i le maʻisuka.

O fomaʻi mo le maʻisuka e mafai ona tuʻuina i taimi taʻitasi i le fomaʻi, ma faanatinati i se tulaga ogaoga.

O le kulupu mo le puipuiga e faʻaaogaina e fufulu ai le tino o toxins ma toxins, e pei o le toe faʻaleleia o le vai ma le paleni o le acid-base, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le toto toto i totonu o vaa uma ma nai capillaries.

Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, e pei o le maʻisuka, o vailaau faʻasaina i le gaʻo manaʻomia o loʻo faʻatautaia e le laʻau. E faia lenei mea i le tele o mataupu i luga o se falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma pei ona faatonuina e le fomaʻi. E le mafai ona e faʻatonuina ia te oe ni meaʻai, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se mea maualuga, i faʻafitauli ma le tele o aʻafiaga itu. I tulaga ogaoga, e ono manaomia vave ai ni pata, o lea o le tagata maʻi e taʻua o se falemaʻi.

Se tulaga e sili ona lamatia e manaʻomia ai togafitiga faanatinati. O le maʻisuka coma e 4 ituaiga, e aofia ai:

  1. O le hypoglycemic coma.
  2. Faʻasologa faʻamaʻi.
  3. Tagata faʻatau mea.
  4. Lactacidymic.

E mafai ona tuʻuina se kuluma mo le maʻisuka i le tulaga o le hypoglycemic coma

O le faʻamaʻi o le maʻisuka e na o le pau lea o le tulaga e mafai ai ma e tatau ona faʻauʻuina ile inisalini. Afai e te le faia fua talafeagai, ona fai lea ma soʻo se tasi o nei ituaiga o maʻi suka, e ono maliu. Faʻatasi ai ma le lactacidic coma, o le olaga nei e oʻo atu i le 90%, o lea e tatau ai ona faia fua i vave vave.

O le hypoglycemia o se tulaga ma le paʻu tele i le suka o le toto. E masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1 pe a le fuafuaina le tui ole inisalini ma faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto. E le gata i lea, o le maualuga o le suka e mafai ona faʻaititia i le malosi tele o le tino ma le auala sese mo le puleaina o le inisalini. E le gata i lea, o le suka e faʻaititia i nisi o mea sese i meaʻai, ogaoga mamafa poʻo le taumafa ava malosi. Faailoga o le hypoglycemia:

  1. Pallor o le paʻu.
  2. Faʻasolo vave.
  3. O le palasi ma le maʻi tiga.
  4. Suiga i amioga, e mafai e se tagata ona faʻamalosi pe leaga foi le lelei.
  5. Le manava le talafeagai, atonu o le le iloa.
  6. I le po - le toe moe ma moe moe.

O le palasi o se tasi lea o faailoga o le hypoglycemia.

Afai e le o faia ni fua i le taimi, ona maliu ai lea o le tagata maʻi. O nisi taimi i se aga malie e lava lea e avatu ai i se tagata sina fasi falaoa, suka poʻo se isi mea gaʻo, ae i tulaga faigata e mafai ona sili atu ona afaina. Afai e ulufale se tagata i le maʻi tigaina ma se 3-4 laasaga o le glycemia, ona tui lea o ia i se vaifofo o le glucose 80-100 ml o se vaifofo 40% kulukose. Afai e leai se aoga, ona faʻaaogaina lea o se faʻavaivai o le 5% kulukose. O le hypoglycemic coma e tupu pe a pa'ū le maualuga o le kulukose i le toto i lalo o le 3 mmol / lita. O faʻalavelave pe a maeʻa lenei tulaga e mafai ona avea o se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

Afai ei ai le toto maualuga o le tagata maʻi, ona faʻaopopoina lea o se vaifofo o le magnesium sulfate i le kululu.

O le isi lea mea, lea e faʻaalia i se faʻalavelave faʻaleagaina. O le tulaga e atiaʻe i totonu ole vaiaso. O se faailoga taua o le maualuga o le kulukose e le faʻatulafonoina e fualaau. Olaga faaletino, faatasi ai ma sea ituaiga o tagata e oo i le 50%

Faatasi ai ma se coma hyposfolar, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai fualaʻau mai fualaau oona:

  1. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto maualuga - 0.9% sodium chloride solution, ma le 5% kulukose. O le aofaiga atoa o le kululu o le 100-2000 ml.
  2. Faaleaogaina o le faamalolo - o se vaifofo o le 0.9% sodium chloride i le aofaiga o le 1000-1500 ml i le itula muamua o le setete.
  3. 5% glucose ma le 1000-1500 ml lemu foi i le 60 minute muamua.

O se vaifofo o le sodium chloride ua faatonuina e aveese le faʻamalolo

O le mea lea, o le sini o le togafitiga mo le coma o le hypopa o le toe faʻafoisia o le toto pH ma le kulukose i le tino.

O le tulaga lenei o le maʻi, lea o loʻo i ai le faateleina o gaosiga o tino o le ketone. I le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina ai le pata i lenei tulaga o le a taʻu atu i le fomaʻi. E masani lava, ketoacidosis o le faailoga muamua o le maʻisuka ituaiga 1. Soifuaga - e oʻo atu i le 15%. Faailoga

  1. Naua, vili.
  2. Paʻu tiga tiga.
  3. Smell o le acetone mai le gutu.
  4. O le i ai o le acetone i le urine (e mafai ona iloa i fasi pepa faapitoa).
  5. Tesea, le fiafia, moe.

Talu ai o le fatu ma toto toto o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua mamafa ma faʻaumatia, ua faʻaogaina e fomaʻi ni togafitiga faʻasao ma le soifua maloloina. O le mea lea, o le tagata maʻi e mafai ona taitaia se olaga umi, tumu, ma malosi, e tusa lava po o le a lona faʻamaoniga.

E tele fualaau oona ou te faʻaaogaina i le oona e faʻaleleia ma faʻafoisia ai le vascular system of patients with diabetes:

O le mea sili ona lelei i le fualaʻau, pe a faʻatusatusa i fualaau faʻamaʻi ma injections, o lo latou gaoioi vave lava, ae na o pati lava pe a maeʻa se vaitaimi faapitoa.

Mo le faatumauina o le galue masani o le tino, ina ia aua nei mafua ai ni faafitauli i le ituaiga o polyneuropathy, e fautuaina e le au atamamai ia tagata lololo e faaaoga le gaioiola. O le togafitiga e 10 i le 20 aso. Afai ei ai se isi manaʻoga mo lenei vailaau faʻasaina - ia faʻatulagaina ni meaʻai tutusa.

Lipoic acid e faʻaaogaina foi. O nei mea uma e lua o loʻo aʻafia i le faagasologa o le liua o meaʻai gaʻo i le malosi, lea e taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Neuropathy i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  • Heartburn.
  • Numera o vae.
  • E oso i le toto maualuga.
  • I tagata, faafitauli ma le gafatia.
  • Paʻu

I lenei tulaga, ma se maʻi matuia o le neuropathy, ua maʻi le tagata maʻi, ma na te maua le gaioio gasegase, o le a toso i se fua o le 300-600 mg mo le 3-4 vaiaso.

Soʻo se gaioiga faʻapitoa e faʻatagaina pe afai o le glucose o loʻo i totonu o le toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e le silia 8 mmol / lita. O le mea lea, o faʻamalo mo le maʻisuka ituaiga 2 i taimi o gaioiga e faʻatulagaina i le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose. O le vailaʻau maʻoti e fuafua e le fomaʻi e faʻatatau i le mamafa o le taotoga, le tulaga o le maʻi, faʻapea foi ma le uluaʻi glucose ma le ono mafai ona oso ai.

E ui lava i faʻamanuiaga uma, o loʻo i ai i le laʻau le faʻasaina. Muamua lava, o loʻo faʻavae i luga o le faʻasaʻoina o fualaau oona o loʻo faʻatonuina i le maʻi. Ae o loʻo iai faʻasalaga lautele:

  1. Anuria (o se tulaga e le ulu atu ai le urine i le vevela).
  2. Maʻi gasegase ma faʻamaʻi o le ate ma fatuga.
  3. Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial.
  4. O le edema pulmonary.
  5. Faʻailoga malosi.
  6. Tina ma le lactation.
  7. O le gasegase poo le le faapalepale i na vailaʻau e maua ai le fofo.
  8. Faʻasalaga o le fatu fatu.

O fomaʻi mo le maʻisuka ua faʻaseseina i faamaʻi fatu fatu

I le hypoglycemia, e faʻasaina le tuiina o inisalini i soo se ituaiga, a le o lea e mafai ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

Taʻiala lautele mo le faʻapipiʻiina o se kuluma mo le maʻisuka

E le mafai ona e tuʻuina se otaota, e tatau ona faia e se fomaʻi o ia o le a saʻo le faʻatusatusaina o le metotia ma le manaʻoga mo se lola. O tulafono lautele o loʻo mulimuli mai:

  1. O le endocrinologist e fuafua le fualaau o le vailaau ma le togafitiga pe a uma ona suʻe le tagata maʻi.
  2. O le maʻisuka e faʻatautaia le laʻau e tatau ona taʻoto pe alu i se tulaga mafanafana, ona o le umi o le tasi o le taualumaga e tusa ma le afa itula.
  3. O meafaifaʻavaʻa e tatau ona faʻamaonia, faʻamalieina lelei.

O le fua faatatau o le pulega o fualaau faasaina e faalagolago i le tofiaina o se fomai, lea e aofia ai le tele o mea, e aofia ai le tuufaatasiga o le fofo.

O le maʻisuka o soʻo se ituaiga e aofia ai e le na o le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae ia mataʻituina le tulaga masani o le maʻi. E manaʻomia le tausisia o tulaga faʻamalositino, gaioiga faaletino ma mataʻituina lou soifua maloloina. O le mea lea, o taimi taʻitasi, o loʻo tuʻuina atu i le tagata gasegase e tuʻu ai le kulūkose masani, toto toto, faʻapea foi taimi o taotoga. O lenei ituaiga o pulega o fualaau faasaina e sili ona aoga ona e amata ona galue vave. E taua tele lenei mea i tulaga ogaoga o se tagata maʻi i le maʻisuka. E taua tele le tofia e le fomaʻi o le lola, tuʻuina atu uma faʻaaliga o le maʻi o le maʻisuka.

Fomaʻi mo le maʻisuka: faʻamaoniga mo le faʻagaioiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi

O le afaina o fualaau o fualaau oona i le togafiti o le endocrine e masani ona faʻaaogaina i taimi o faʻalavelave tuga e lamatia ai le ola o se tagata. O fomaʻi mo le maʻisuka ua faʻaaogaina mo sauniuniga mo taotoga, faʻapea foi i taimi o togafitiga i le potu maʻi tigaina. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina i ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi.

Maualuga maualuga o le kulukose

O le taunuuga o le faʻalauteleina o le maualuga o le suka i le toto, o le faʻaleagaina lea o le fatu, toto toto, ma le faʻalavelave. Ona o togafitiga le talafeagai, o le solia o le meaai, le lava o le inisalini ma isi mea, o le tino o le maʻisuka e le mafai ona taulimaina le avega, ogaoga tulaga matautia.

O le maʻi faʻamaʻi ua vaevaeina i ni faʻamaʻi se tolu lea e faanatinati ai le afaina o le afaina:

  • ketoacidotic coma poʻo ketoacidosis,
  • hyperosmola coma,
  • hyperlactacidemic coma.

O le maʻisuka ei ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le gasegase oona ona o le le lelei o le puleaina o sauniuniga o inisalini.

E tatau i se kululu ona vave faʻaitiitia le tulaga o le hyperglycemia, lea e lamatia mo maʻisuka uma.

O le tofiga mo le afaina o le vailaau o vailaau faafomai e aliali mai i tulaga faapea:

  1. Maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  2. Suiga i le toto maualuga.
  3. Faateleina le tele o lipids.

Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le kulukose o le toto, o le faʻasolosolo togafitiga e iai sona aafiaga lelei i le gaioiga o totoga i totonu:

  1. O le paleni o le acid-base faʻasalaga i le tino o le tagata maʻi ua toe faʻaleleia.
  2. Vailaʻau o le Brain pe a uma le gaioiga galue o vailaʻau e puipuia malu ai i latou mai le hypoxia.
  3. O le togafitiga e faʻamalosia ai le microcirculation.
  4. E vave ona aveese mea leaga.

Taua! O le tele lava o taimi, o meaola mo le maʻisuka e maua i se ituaiga o gasegase ma le le atoatoa o le homone. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faigata ona pulea le maualuga o le inisalini ma e masani lava ona atiae e se tagata se coma.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka ma a latou togafiti faʻaonapo nei

Mafuaaga o le afaina o mea leaga mo ituaiga 2 faʻamaʻi

O le mafuaʻaga autu mo togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o le faʻavaivaia le faʻamalosia ona o togafitiga o le cardiovascular system. E iai togafitiga faʻapitoa mo le afaina o le maʻisuka.

Afai o le tagata gasegase e iai le maualuga o le suka, o le toto masani ma le tele o le gaʻo i totonu o le tino, o meaʻai lelei ma nisi vailaʻau o le a lava. I isi tulaga uma lava, o togafitiga faʻavae faapitoa e le mafai ona tufatufaina.

Ona o le faaitiitia o le gaosia o le insulin poo le leai o le tino, o le kulukose i le toto o le tagata maʻi ua vave ona faateleina. I se tulaga faapea, o le tino ua faʻamaʻava.

I le taimi o le gasegase o le maʻisuka gasegase o le gasegase o gasegase i le tino o le tagata maʻi, e faaopoopo atu i le maualuga o le kulukose, o le aofaʻi o tino o le ketone i le toto e faateleina, ma e foliga mai foi i le urine. O lenei tulaga e manaomia ai le vave faʻamaʻi falemai, ma le togafitiga e le faia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Ketacidotic coma i le maʻisuka ma togafitiga

Faatasi ai ma le le lava po o le leai atoa o le inisalini o le hormone, o le gaosiose gaosia e le ate, o lona faʻaaogaina e musele, ate ma mea faʻapipiʻi ua faʻaleagaina. O le togafitiga faʻaleagaina e oʻo atu ai i le hyperglycemia.

I le tulaga o le le lava o le inisalini, e maua e le tino le malosi ao faagasolo le gaosia o gaʻo gaʻo maualalo, lea e taʻitaʻia ai e ala i oloa-tino ketona. E vave lava ona faia vave ina ia leai se taimi e lafoai ai, o le ketoacidosis e atiina ae.

O se kulupu mo le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻuina i le taimi lava e tasi ma le soloia o laupepa ma le faʻaaogaina o le inisetila o sauniuniga mo le inisalini puupuu. I totonu o se falemaʻi, faʻafefe faʻafefe e faia mo se taimi umi.

Ua vaevaeina togafitiga i ni vaega se tolu:

  • toe faʻamamaina ma se lapisi tele o le saline,
  • Faʻasaʻoina o le tino-faavae o le toto i le 16.7 mmol / l, lagolago mo faailoga i se tulaga masani,
  • pulea le glycemia ma le fesoasoani o injections o le hormone i le 4 po o le 5 itula.

Faʻasoloina o togafitiga mo togafitiga o endocrine

O faʻafitauli e faʻaaogaina e le faʻafefe:

Ole aofaiga o fofo taitasi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tulaga o le ua afaina, o ona tausaga ma uiga faaletagata.

Faʻafefeteina o le fofo o vaifofo i togafitiga o endocrin

O se maʻi faʻaleagaina e masani lava ona maua i tagata e maua i le maʻisuka pe a mavae le 50 tausaga. E ui lava o lenei coma e tupu tele mai nai lo le ketoacidosis, o lona soifuaga faaletino e tupu i le 50-60% o mataupu, o lea e vave amataina togafitiga.

Faʻaalia i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taimi e tasi ma le hyperosmolarity. O le vai inu ma le gau o le ola e mafua ai le atinaʻe vave o le pipisi i le maʻi.

Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamalolo ma toe faʻafouina le osmolarity masani o le plasma, o lea la e vave amata ai le togafiti faʻasolosolo:

  1. I itula muamua o le maʻi faʻapitoa, e tatau ona e alu i le 2 lita o se vaifofo o le hypotonic, ona faʻaauau pea lea o le faʻavaivai le vai o le isotoni seia oʻo ina pa'ū le glucose i le 12 mmol / l.
  2. Pe a faʻaitiitia le suka o le toto, e puipuia ai le hypoglycemia, o le 5% glucose solution e faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le insulin e lafoai ai le vailaʻau.

Faʻafitauli o le maʻisuka glucose

Taligala e saunia mo taotoga

I le maʻisuka, e tuʻuina atu ai le laʻau i luma o se taotoga ma le inisalini o faʻataʻitaʻiga ma gaioiga pupuu. O taotoga o taotoga masani e faia pe a maeʻa le maualuga o le sukari e le sili atu nai lo le 8 mmol / l aʻo leʻi 'aʻai. Afai e leai ni faafitauli i le ate ma le tele o le mamafa o le mamafa, o le a manaomia e le maʻisuka se kulupu ile glucose, insulin ma le potassium - o se tuufaatasiga masani e faia mo le 5 itula.

E mafai foʻi ona e manaʻomia le faiga lenei:

  • paluga chloride solution e puipuia ai le hypokalemia,
  • fomaʻi sui o vailaʻau,
  • sodium bicarbonate ma le ketoacidotic coma,
  • albumin.

Vaʻaia faʻafuaseʻi mo le maʻisuka faafitauli

O fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻuina atu foi e puipuia ai le tele o taunuuga o le le atoatoa o le tino o le endocrine. Faʻamataʻu i le faʻalavelave o le maʻisuka, o le lapalai e masani lava ona tuʻuina i le gaioio gaʻo. O le vailaau faʻamalositino e faʻamalosi ai le polyneuropathy.

O le thiogamma, dialipon ma isi fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le toto i totonu o le tino. Lipoic acid e faʻafeiloaʻiina e faʻatonutonu ai faiga faʻasolosolo, faʻaitiitia le cholesterol. O faʻamatalaga mo togafitiga faʻapea ole polyneuropathy, angiopathy, hyperlipidemia.

O le fualaau faasaina ua faʻaitiitia i le kulukose poʻo le sodium chloride solution aʻo leʻi faia le pulega.

O le auala lautele o togafitiga e aofia ai ma le 20 faiga ma ei ai aafiaga nei i le tino o le maʻisuka:

  • faʻaolaina gaioiga o le faʻafouina o mea,
  • faʻateleina le metabolism
  • e faʻaleagaina ai le tele o faʻaleagaina o toto toto.

I le maʻisuka, o le Actovegin e faʻamalolo ai na o ni faʻafitauli iloga e pei o le tiga, faaletonu i totonu o le loto, o se lagona mumū, lagona faʻaoʻo. O se tasi o faailoga masani o le vailaʻau o le polyneuropathy o le maʻisuka. O fualaau mo le maʻisuka ma Actovegin i le mavae ai o le 3 vaiaso ua suia i fualaau.

Faʻateleina le faʻaleleia o le kulūkose i totonu o le toto, o le popolega, cardiovascular system e mafatia. Ina ia faʻamalosia le tino, faʻaleleia le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, o loʻo tuʻuina atu le laʻau mo le maʻisuka mo toto toto.

E faʻafefea ma pe o le a le mea e faia e laʻau mo toto toto e maua i le maʻisuka?

O meaola laʻau mo le maʻisuka e talafeagai ma lelei foi le tausisia o kulūkose masani. I mea uma, o le cardiovascular system lea e sili ona afaina i le maʻisuka. O faʻafitauli uma faʻavaomalo ma tulaga o le cholesterol e faʻalagolago i le galuega o le faʻamalosi totoga.

O le faʻaaogaina o fualaau mo vailaʻau toto i le maʻisuka ua faʻamaonia pe afai o le maualuga o faailoilo pei o le toto toto, gaʻo ma le toto maualuga ua faʻavaivaia. E iai foʻi se faʻamatalaga o le puipuia o le tupu mai o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto.

E le gata i lea, o vaifofo e puipuia ai le fausia o le ulcerative, taofia le alualu i luma o faafitauli i le alualu i luma, toe faʻafoʻisia le gaioiga o totoga ma le neuropathy ma le retinopathy. Afai ei ai le atherosclerosis, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka, o le a fesoasoani se kululu e faʻaumatia ma aveesea le cholesterol sili atu, ma i le lumanaʻi o le a taofia ai mai le teuina i luga o pa puipui.

E le gata i lea, e fesoasoani le laumei e faʻaleleia atili le soifua manuia lautele, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma faʻavaveina uma metabolic processes.

O le afaina o le vaifofo e ala i le momoe e tatau ona faia ma le sao atoatoa. E na o le pau lenei o le auala e ausia ai le sili atu le lelei. Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina le laumei ia tuu na oi latou lava - e tatau ona faia lenei mea e se fomaʻi faapitoa.

E i ai tulafono lautele mo le faʻatinoga mo le faʻapipiʻiina o se kulupu mo le maʻisuka:

  • o le togafitiga o le endocrinologist e faia se suesuega auiliili, i luga o le faavae lea ua faatonuina ai le vailaʻau, o le umi o le vasega ma le fua,
  • o le umi o le umi o le togafitiga o le 10-20 infusions, ma o le lelei o le a mafai ona matauina pe a maeʻa ni nai taualumaga,
  • pe afai e manaʻomia (i tulaga eseese), insulin, saline, acid ascorbic, cocarboxylase, vitamini,
  • pe a faʻapipiʻi le kululu, e tatau i le maʻisuka ona maua se tulaga faʻalelei, sili ona taoto i lalo,
  • meafaigaluega e le faʻamalosi e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • A maeʻa ona tuʻuina le laʻau, e faʻapipiʻi e le tagata tausimaʻi le numera o le faʻafefe i le minute, e faalagolago i le fualaau faasaina ma le tofiaina o le fomaʻi.

O a fualaau oona ua tui i le maʻisuka?

O le Actovegin e faʻaaoga lelei e togafitia ai pathoces cardiovascular. Ua faailoa mai mo le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o faʻamalologa:

  • faʻavaveina luga le metabolism,
  • fesuiaiga o suauu ma masini,
  • faamama avega,
  • faaitiitia le afaina,
  • faʻaleleia le faʻapalepale o le kulukose - ei ai se faʻafitiga o le insulin,
  • e iai sona aʻafiaga o aʻafiaga (ona o mea o loʻo i le superoxide dismutase enzyme),
  • toe faʻafouina suauʻu ua afaina ma gaʻo,
  • faʻaititia le toto i le viscosity
  • faatelevave le toto, taofiofia le atinaʻeina o le thrombosis,
  • faʻalauteleina le faʻaogaina o puipui o toto toto (poloka phosphodieserase),
  • faʻasolosolo musele malie i sikuea,
  • ave lemu toto toto, faaitiitia le toto toto,
  • faateleina le faʻamaonia.

O le Actovegin o loʻo faʻatonutonu i le aofaiga e 250 i le 500 ml i le aso mo le 21 aso. E faʻaaoga lelei i le maʻisuka polyneuropathy ma le angiopathy, e mafua ai le faaleleia o le maʻisuka o le maʻisuka, talu ai ona o le aʻafia o le maʻisuka e aliali mai, ma ua mafai ai ona faʻatele le gaioiga faaletino.

O le vailaʻau e itiiti lava le faʻasaina: o le taimi o le maʻitaga ma le lactation, o le matua o le 3 tausaga, o se mea e faʻafefe i vaega ma nisi o leona ma fatu fatu. E le masani ona tupu ni uiga le lelei.

Faʻavae i luga o se vailaʻau o le vasodilating action - pentoxifylline. O le taʻiala autu o le vailaau faʻasaina o le faʻavaveina o le toto i totonu o le tino, faʻasalalau le viscosity o le toto.

O se kulupu ma Trental o loʻo maua ai le togafitiga mulimuli:

  • satu o le toto toto i le okesene,
  • meaai paleni o meaola ma sela e iai mea aoga e maua i le toto,
  • faaleleia atili o meatotino iloga o le toto toto,
  • le faʻaleagaina ma le faʻamamaina o cholesterol matautia,
  • faʻatoaagaina o reserves malosi o le tino ile maualuga ole telefoni,
  • e puipuia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol.

Trental e faʻalauteleina ai vaʻa-gataifale ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave lautele o le tino o le totoga. Talu ai ona o lenei, ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le maʻi o le maʻisuka. O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le puipuia o maʻi pipili, taʻavale, fatu fatuga ma masini vascular o le mea faitino.

O le vailaʻau ma le umi o le vasega ua fuafuaina e le endocrinologist. I le averesi, 200-400 ml e mafai ona faʻatonuina i le aso. Afai e tuʻuina le laʻau i le aso, ona fai lea o le faʻatulagaga taʻitasi: mo le 1 itula o le afu, e tatau ona e ulufale i le 0.6 mg o le fofo i le kilokalama o le mamafa o le tino o le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻasaʻoina e aofia ai le toto, gasegase, taʻavale, fatu fatu, ma sili atu.

O le aʻafiaga autu o le fofo o le faʻavaveina o le toto. E faʻaaogaina mo le vystonia vascular-vascular. O loʻo iai mea nei:

  • lipid-lowering effect,
  • puipuiga o le thrombosis,
  • toe faʻafouina o le toto e tafe i veins ma arteries,
  • le faʻaitiitia o tupe faʻaalu,
  • maualalo le cholesterol
  • puipuiga o le tuufaatasiga o le toto toto.

O le vailaau malosi e malosi tele, o lea o le umi o le vasega e mafai ona faia mai le 3 i le 14 aso. E tuʻuina atu droppers i aso uma i se fua o le 200 i le 500 ml. E mafai ona faʻatonutonuina le fofo ile maualuga ole 4 taimi i le aso.

Ona o lona aʻafiaga o antioxidants ma antihypoxic, o le Mexidol o loʻo faʻaaogaina i le diabetic encephalopathy.

O le fofo o le vai e mamanuina ai le toto, taofiofi ai le toto. E le gata i lea o loʻo i ai le itu nei:

  • e puipuia ai le faʻaopoopoga o le tino ma toe faʻafoʻi toto,
  • faʻaititia le toto i le viscosity ma faʻafefe.

O fualaau faasaina ei ai le tele o faʻailoga, e le mafai ai ona tupu le afaina anaphylactic. O le mea lea, o le togafitiga o le tagata lava ia e matua faasaina.

I le maʻisuka, o le fofo o loʻo fofoina faatasi ma le kulukose. E tolu taimi i le vaiaso e tuu ai droppers, o le volume e 300-400 ml. O le umi o le vasega o le maualuga lea o le 8 taualumaga.

I le ketoacidosis o le maʻisuka, o faʻalavelave faʻalavelave faʻaaogaina. Muamua, o le faia o le insulin e faia, sosoo ai ma le saline, ona avea ai lea o le sodium chloride ma le kulukose. O loʻo tuʻuina atu e le fomaʻi oloa.

Filifiliga mo fualaau faasaina e mafai ona faʻatautaia ma se coma hyperosmolar:

  • afai o le maʻisuka ei ai le toto maualuga, o le vaifofo o le sodium chloride ma le kulukose e faʻaaoga,
  • faatasi ai ma le maualuga o le toto, masima sulfate o loo taitaia,
  • ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻaloga tuʻuina se tuʻulaʻau i le sodium chloride,
  • i isi tulaga, e faʻaaogaina le kulukose.

I le tulaga o le hypoglycemia, e manaʻomia se kulupu ile kullukose. O le inisalini e matua faasaina.

Mo le faagaioiga, lea e faia e le maʻisuka, ina ia manuia, o le faʻaititia o le kulūkose ma le inisalini i doses e talafeagai i se mataupu faapitoa e faʻatagaina. O le mea autu o le faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga masani, vailaʻau, taimi o le vasega ma isi faʻasologa mo maʻi taʻitasi e ese ma e naʻo le fomaʻi o loʻo auai. E faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le maʻi o le maʻi, o le malosi o le maʻi ma uiga o le tino.

O vailaʻau taʻitasi ua i ai ona ia lava faʻasalaga ma faʻasagaga leaga, ae faʻasaina le tuʻuina atu o meaʻai i le maʻisuka mo toto toto i ia mataupu lautele:

  • tasi le le faapalepale i se isi mea,
  • le feteenaiga o le vailaʻau faatonuina faʻatasi ma auala na ave e le tagata (o lea, ia mautinoa e taʻu atu i le endocrinologist e uiga i vailaʻau uma e te 'ai e aunoa ma le faʻatonuina),
  • faʻaleagaina o le myocardial ma le faiʻai i le faiʻai i totonu o le vaitau faigata,
  • afaina fatu fatu,
  • le mautonu le fatu,
  • pulupuna edema,
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • toa
  • faʻamaʻi faʻamaʻi fatugao,
  • nisi o maʻi o le ate
  • le le faʻamamaina o le suavai mai le tino.

E manaʻomia le faʻaeteete mo le inu o vailaʻau mo le maʻisuka ma le faʻaogaina o le toto (toto maualalo maualalo), hemophilia (paʻu toto e le lelei, e mafua ai le tafe toto). E le manaʻomia foi le tuʻuina o droppers pe a uma le taotoga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaʻomia ni meaola mo vaʻa toto, ae tatau i le fomaʻi ona tagofia le filifilia o vailaʻau. Afai e te le tausisia le faʻailogaina, o faigata ogaoga e tau atu i le maliu e mafai. O maʻisuka uma e tatau ona malamalama i le taua o se suʻesuʻega auʻiliʻili muamua ma le faʻamaoni lelei i faʻamaumauga a le endocrinologist.


  1. Endocrinology. Big science encyclopedia. - M.: Eksmo, 2011 .-- 608 p.

  2. Akhmanov M. Diabetes: o se laasaga e ola ai. SPb., House Publishing "Folio Press", 1999, 287 itulau, faasalalau 10,000 kopi. Toe lolomiina le ulutala: "O le Taiala o le Ola mo le Maʻisuka." St. Petersburg, lolomiina le fale "Nevsky Prospekt", 2002, 188 itulau, le aofaiga atoa o faasalalauga o kopi e 30,000.

  3. M. Akhmanov "Mamai i le matua". St. Petersburg, Nevsky Prospekt, 2000-2003

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻamatala puupuu o le maʻi


I aso nei, o le maʻisuka ua aloaia o se faʻamaʻi tuga, lea e le gata o se fomaʻi, ae o se faʻafitauli faʻafitauli lautele.

O aso uma lava, o le numera o tagata mamaʻi e faʻalauteleina, lea e matua faigata lava ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻi ma suia ai le masani masani o le olaga.

E iloa e faʻamautinoa lelei, o le maʻisuka o loʻo folafola mai le leai o ni aʻafiaga le lelei o le faʻafitauli o le maʻi. Peitai, e ui i lea, e masani lava ona alualu i luma, ma mafua ai le tele o faʻafitauli o loʻo i ai se aʻafiaga le lelei i luga o le tino puipuia.

Aisea e te manaomia ai?


O fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina ina ia mafai ai ona faamalosia le tino cardiovascular ua laei ma vaivai, lea, e tasi, pe o le isi foi, e manaʻomia vave ona toe faafou.

Afai e le faia lenei mea, ona i ai lea o le maʻi ogaoga i le vaega o le muso o le fatu.

I le taimi nei, o se fuainumera tele o fualaau oona ua tuuina atu i falemaʻi e fesoasoani i le faʻamalosia ma le maeʻaeʻa maeʻaeʻa o faʻamalo. Ua lauiloa o ia o meaola o loʻo i ai le malosi pito sili ona mamana ma faamanuiaina i le fatu.

O fualaau e faʻaitiitia ai le suka toto e taua mo le lagolagoina o vaʻa toto, aua o la latou fesoasoani e mafai ai ona vave toe faʻafoʻiina o latou fausaga muamua. O veins ma arteries o le a sau i le leo ma o le a mafai ona saturate le tino i mea aoga ma tuufaatasia.

E taua foi le maitau e mafai ona faʻaaogaina lelei mo le puipuia o tomai eseese o faʻamaʻi ma meaʻai paleni. O le taua tele o le faʻaaoga tatau lea o meaʻai i le laʻau i le mea e tupu ai le lamatia o le oti i luga o se tagata.

O fualaʻau o fualaau lelei ma injections

O le toʻatele o tagata e fesili pe aisea e faʻaaogaina ai le laʻau mo le maʻisuka mo vaʻa toto, lea o loʻo i ai se tali manino: e sili atu le latou taga.

O pusa ma injections e mafai ona aʻafia ai le tino pe a maeʻa se taimi patino, aʻo gaioiga e gaioi vave lava. E le gata i lea, mo le faʻaofiina o le fualaau faʻasaina i totonu o se kululu, e naʻo le tasi le pupuʻu o le paʻu ua lava.

O totola mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi. Aua nei faʻavalevalea le "faʻamalolo" le tino poʻo le faia o ni puipuiga mo le leai o se mafuaaga lelei.

Contraindications

Aʻo leʻi faʻatulagaina se kuluma mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le fomaʻi e tatau ona muamua iloilo lona soifua maloloina, le maʻi o le maʻi, ma ia iloa foi le i ai o faʻafitauli.

E ui i le mea moni e filifilia e le fomaʻi fualaau fualaau mo togafitiga, ei ai faʻamaoniga faʻamaonia, i luma o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina luga:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • loto vaivai
  • pulupuna edema,
  • faʻamauina o le vai i le tino,
  • toa
  • o le ate ma le gaioiga galue,
  • maʻitaga
  • susu fananau pepe
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina ma ona vaega taʻitasi.

O fomaʻi mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele, aemaise lava i mataupu na faatoa faia talu ai nei le maʻi. E faʻaaogaina foi lenei mea i tagata gasegase e maua i le toto.

Aafiaga faʻamalolo o le 'aila

O fulo e taua tele mo se coma. Latou te fesoasoani i se taimi puupuu e toe faʻafoʻi ai le pH i totonu o le toto ma aveese toxins. Malosiaga e puipui ai siama faiʻai mai le hypoxia.

E mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi o le fatu cardiovascular system. O le tele lava o taimi, o fomaʻi e faʻapitoa i le faʻaleleia o le lipid metabolism, tausia le puipui o toto toto, ma faʻasaʻo le maualuga o le cholesterol toto.

E le mafai e le fulufulu ona faʻaaogaina le mafuaʻaga o le maʻi, ae mafai ona puipuia faʻalavelave e aʻafia ai.

Tulafono mo le faʻapipiʻiina o se kululu

Pe a faʻalauiloaina se fofo, o tulafono nei e mulimuli mai:

  • Ole fualaau faasaina e na o le maea lava o se suesuega auiliili. Ole metotia ma le umi o le vasega ua faatonuina e le fomaʻi.
  • O le umi o togafitiga e tusa ma le 15 infusions.
  • Afai e tatau ai, faʻaaogaina fualaau oona. E aofia ai inisalini, saline, vitamini, acid ascorbic, cocarboxylase.
  • E tuʻuina le kululu pe a taoto le tagata maʻi.
  • Faʻaaogaina meafaifaʻaili e faʻaaogaina e faʻafoe ai le fofo.

Ole numera o mataua ile minute ua faʻatulaga e le aufaigaluega fomaʻi. I lenei tulaga, o le fualaau oona ua faʻaaogaina ma le fomaʻi o loʻo faʻatulagaina.

O le vailaau o le hyporosmola comusion infusion


E le mafai e le coma-nonototic ona atinaʻe ma se faʻaopoopoga taua o le suka toto, lea e sili atu i le 55 mmol / L. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka o le uiga lea o tagata matutua, ma le maualalo o le fia inu, oe latou te le matauina le faʻamalolo. O le faʻamaʻi o le maʻisuka e le tupu, talu ai ona o le faʻasao o le inisalini o loʻo puipuia.

O le ogaoga o le tulaga e afua mai i le tele o faʻaaliga o le faʻamalalaina ona o le pule malosi o le kulukose i le urine, lea e tosina ai vai. O le faateleina o diuresis osmotic e mafua ai le le atoatoa o le tino, faapea foi ma le taofi o fuamini moli pe a maeʻa.

O le faigata i le togafitia o le hyperosmola coma o le iloiloga saʻo lea o le neurological status, lea e foliga tutusa ma le edema cerebral. I le taimi lava lea, o le aveina o togafitiga ae le o le toe faʻamaʻaina e mafua ai le oti.

Vaega o le faʻaofiina o fofo i le vailaʻau o le hyperosmolar:

  1. E le mafai ona faʻalauiloaina se solution ole sodium chloride i itula muamua, talu ai o loʻo i ai le sili atu o satela masima i totonu o le toto.
  2. E sili ona lelei le toe faʻamaʻiina ile 2.5% o le kulukose poʻo le 0.45% fofo o le chloride solution.
  3. O le inisalini e faia i ni laʻititi laʻititi pe leai foi.
  4. E tatau ona faʻaitiitia le glycemia vave, e le sili atu ma le 5 mmol / l i le itula, talu ai o le pa'ū mataua i le suka e mafua ai le pulmonary ma le cerebral edema.
  5. Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafia o le toto i luga o tagata matutua, o le heparin e faʻaaogaina i ni togi laiti.

Manatu faʻapitoa Guseva Julia Alexandrova Faʻasologa o le endocrinologist fesili Fai se fesili

Pe a faʻaalia, e mafai ona faʻatonuina fualaau faʻamaʻi ma vailaau faʻamaʻi.

Fugalaau mo le neuropathy, angiopathy

O fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona tuʻuina atu pe a uma ona faʻalavelave mai le le lelei o le tino o le endocrine.

Faʻamataʻu i le faʻaogaina o le tino, o le gaioiopi o loʻo faʻaaogaina. O le umi ole togafitiga e 20 aso. Afai ei ai se isi manaʻoga mo le vailaau faʻasaina, ia faʻamaonia ni meaʻai tutusa.

Le faʻaleleia o le toto i totonu o le tino, o le thiogamma ma le dialipon e faʻaaogaina.

Lipoic acid fesoasoani e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. E fesuiaʻi gaʻo i le malosi, lea e taua mo ituaiga uma o le maʻisuka.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, o lona itu itu e faateleina. O le mea lea, pe a faʻaaoga le Actovergin, o le mumu o le paʻu e faʻalautele, e aliaʻe le vevela ma le afaina tele. A oʻo mai se faʻalavelave anaphylactic, e faʻaogaina ai corticosteroids ma catecholamides.

Faʻatasi ai ma le maualuga o Trental, o faʻafitauli e faʻaogaina ai le tino ma le cardiovascular system e ono aliali mai. O faʻamalositino, faʻavavevave, faʻasalaga e mafai.

O le Mexidol o se vailaau faʻasaina i le maualalo o le faʻamaʻi, lea e le afaina ai le motoa ma le faʻamaopoopo. Afai e sili atu le vevela, e mafai ona gaʻo le gutu, leisa, ma le allergy.

O aʻafiaga aʻafiaga o le Reopoliglyukin e aʻafia ai le mumu o le paʻu, faʻafefe, fiva, leisa, faʻalavelave anaphylactic.

Le faʻaogaina o le laʻau aʻo lei faia le taotoga

Aʻo le i faia le taotoga, o le tagata maʻi e tuʻuina mai se faʻavae o le faʻaaogaina o se gaioiga puupuu poʻo le faʻasolosolo.

O le taotoga e faia pe afai e le sili atu i le 8 mmol / L. le maualuga o le suka. I le leai o ni faafitauli ma le ate ma le mamafa o le mamafa, o le tagata maʻi e muamua ona tosina atu i le pata ma le kulukose, insulin ma le potassium. O le umi o le pulega e 5 itula.

Faʻaaogaina

E masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi o le tino cardiovascular system. E televaveina le gaosiga o le tino, toe faʻafouina ai siama, aveese le numbness ma faʻasaʻo le tiga. O lenei fualaau faasaina e iai sona inisalini ma e iai sona aʻafiaga.

Faʻatasi ai, e mafai ona faʻaitiitia le viscosity o le toto, faʻateleina le vaivai o puipui, faʻamalie musele malie. O le mea lea, o le lumen i totonu o vaa e faateleina ma faʻaitiitia ai le mamafa o le toto.

Ulufale i se aofaiga o le 250-500 ml i le aso mo le 3 vaiaso. E faʻaaoga lelei mo le angiopathy ma le polyneuropathy. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le mafaufau o se tagata ma faʻalauteleina ai le tino.

O aʻafiaga e seasea. E faʻamavaeina naʻo fafine e fafagaina fanau ma tamaiti i lalo o le 3 tausaga. E taua foi le lafoai i se allergy i ona vaega ma faaleagaina ai le loto ma mama.

O le fualaau faasaina e taulai i le faaleleia o le tafe toto ma faaitiitia le viscosity o le toto. E faʻamamaina ai le toto toto i le okesene, e fafagaina ai le fusi ma mea aoga, aveesea le cholesterol leaga ma puipuia ai le faia o papa.

O lenei vailaau faasaina ua faatonuina mo le puipuia o le faaletonu o le vaai vaaia, o le gaʻo o le gaʻo ma le maʻi pipisi.

E oʻo atu i le 400 ml e mafai ona faʻatonuina i le aso. O faʻamaoniga i lona faʻaaoga e aofia ai le paʻu, fatu ma le maitaga.

E faʻateleina le toto toto. O fomaʻi mo le maʻisuka i lenei fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina mo le dystonia vaoovascular.


Fomaʻi fautuaina
Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai Dianulin. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia mata
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

E mafai ona puipuia le atinaʻeina o le thrombosis, toe faʻafoʻi le toto, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o toxins.

O le umi o togafitiga o se maualuga o le 2 vaiaso. Laʻau o aso taitasi - e oo i le 500 ml.

Reopoliglyukin

Faʻateleina le tafe toto, ma puipuia ai le fausiaina o fusi toto. Faʻatasi ai, e mafai ona faʻaitiitia le viscosity o le toto, aveese toxins. Talu ai ona o lenei vailaʻau e mafai ona mafua ai le afaina anaphylactic, e le mafai ona faʻaaogaina tutoatasi.

E folasia se fofo ma le kulukose. E tuu faatolu le laʻau i le aso. O le masani i aso uma e le tatau ona sili atu i le 400 ml. O le vasega e 8 togafitiga.

O le lelei o tamaloloa o le, e le pei o vailaʻau ma injections, latou te gaioi loa.

Taula mo le ketoacidosis

Talu ai ona o mea o loʻo i totonu o le ketanol ua faʻapupula ona o le leai o le inisalini, o meaola mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua manaʻomia lava. Ketones e mafua ai le le atoatoa i le tino, faʻalavelave le gaioiga o gaʻo ma le ate. I le foliga mai o le ketoacitosis, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

Faʻatasi ai ma lenei soliga, e faʻaaogaina ai ni pata e maua ai ni inumaga laiti. E pipisi i luga o le saline. Mo le 1 kg o le mamafa, 0.1 iunite e manaʻomia. Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka i le 11 mmol / l, latou te fesuiai ai i le pulega i lalo ifo.

O fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le vascular tone i se taimi puupuu.

I le tutusa ma le inisalini, folasia o le sodium chloride ua folasia. E faʻatonuina i le 2 lita mo le 3 itula. Mo le faʻaleleia atili o le faagasologa o le faʻaoga, cocarboxylase, acid ascorbic, vitamini B12 ma le B6.

I le togafitiga o le ketoocytosis, o mea nei e faʻaaoga: Ringer-Locke solution, Panangin, Asparkam, Polyglukin.

I le polokalame "Tuu atu latou te talanoa" latou te talanoa e uiga i le maʻisuka
Aiseā ua ofoina mai ai e vailaau mo togafitiga e le masani ai ma matautia, aʻo natia mai tagata le mea moni e uiga i se fualaau fou ...

I le tulaga o le ketoocytosis, o faʻalavelave faʻalavelave masani e masani ona faʻaaogaina.

Manaomia mo droppers mo le maʻisuka

O le faʻaaogaina o fualaau mo vailaʻau toto i le maʻisuka ua faʻamaonia pe afai o le maualuga o faailoilo pei o le toto toto, gaʻo ma le toto maualuga ua faʻavaivaia. E iai foʻi se faʻamatalaga o le puipuia o le tupu mai o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto.

E le gata i lea, o vaifofo e puipuia ai le fausia o le ulcerative, taofia le alualu i luma o faafitauli i le alualu i luma, toe faʻafoʻisia le gaioiga o totoga ma le neuropathy ma le retinopathy. Afai ei ai le atherosclerosis, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka, o le a fesoasoani se kululu e faʻaumatia ma aveesea le cholesterol sili atu, ma i le lumanaʻi o le a taofia ai mai le teuina i luga o pa puipui.

E le gata i lea, e fesoasoani le laumei e faʻaleleia atili le soifua manuia lautele, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma faʻavaveina uma metabolic processes.

Tulafono Lautele o taualumaga

O le afaina o le vaifofo e ala i le momoe e tatau ona faia ma le sao atoatoa. E na o le pau lenei o le auala e ausia ai le sili atu le lelei. Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina le laumei ia tuu na oi latou lava - e tatau ona faia lenei mea e se fomaʻi faapitoa.

E i ai tulafono lautele mo le faʻatinoga mo le faʻapipiʻiina o se kulupu mo le maʻisuka:

  • o le togafitiga o le endocrinologist e faia se suesuega auiliili, i luga o le faavae lea ua faatonuina ai le vailaʻau, o le umi o le vasega ma le fua,
  • o le umi o le umi o le togafitiga o le 10-20 infusions, ma o le lelei o le a mafai ona matauina pe a maeʻa ni nai taualumaga,
  • pe afai e manaʻomia (i tulaga eseese), insulin, saline, acid ascorbic, cocarboxylase, vitamini,
  • pe a faʻapipiʻi le kululu, e tatau i le maʻisuka ona maua se tulaga faʻalelei, sili ona taoto i lalo,
  • meafaigaluega e le faʻamalosi e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • A maeʻa ona tuʻuina le laʻau, e faʻapipiʻi e le tagata tausimaʻi le numera o le faʻafefe i le minute, e faalagolago i le fualaau faasaina ma le tofiaina o le fomaʻi.

Trental fusion solution

Faʻavae i luga o se vailaʻau o le vasodilating action - pentoxifylline. O le taʻiala autu o le vailaau faʻasaina o le faʻavaveina o le toto i totonu o le tino, faʻasalalau le viscosity o le toto.

O se kulupu ma Trental o loʻo maua ai le togafitiga mulimuli:

  • satu o le toto toto i le okesene,
  • meaai paleni o meaola ma sela e iai mea aoga e maua i le toto,
  • faaleleia atili o meatotino iloga o le toto toto,
  • le faʻaleagaina ma le faʻamamaina o cholesterol matautia,
  • faʻatoaagaina o reserves malosi o le tino ile maualuga ole telefoni,
  • e puipuia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol.

Trental e faʻalauteleina ai vaʻa-gataifale ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave lautele o le tino o le totoga. Talu ai ona o lenei, ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le maʻi o le maʻisuka. O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le puipuia o maʻi pipili, taʻavale, fatu fatuga ma masini vascular o le mea faitino.

O le vailaʻau ma le umi o le vasega ua fuafuaina e le endocrinologist. I le averesi, 200-400 ml e mafai ona faʻatonuina i le aso. Afai e tuʻuina le laʻau i le aso, ona fai lea o le faʻatulagaga taʻitasi: mo le 1 itula o le afu, e tatau ona e ulufale i le 0.6 mg o le fofo i le kilokalama o le mamafa o le tino o le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻasaʻoina e aofia ai le toto, gasegase, taʻavale, fatu fatu, ma sili atu.

O le aʻafiaga autu o le fofo o le faʻavaveina o le toto. E faʻaaogaina mo le vystonia vascular-vascular. O loʻo iai mea nei:

  • lipid-lowering effect,
  • puipuiga o le thrombosis,
  • toe faʻafouina o le toto e tafe i veins ma arteries,
  • le faʻaitiitia o tupe faʻaalu,
  • maualalo le cholesterol
  • puipuiga o le tuufaatasiga o le toto toto.

O le vailaau malosi e malosi tele, o lea o le umi o le vasega e mafai ona faia mai le 3 i le 14 aso. E tuʻuina atu droppers i aso uma i se fua o le 200 i le 500 ml. E mafai ona faʻatonutonuina le fofo ile maualuga ole 4 taimi i le aso.

Ona o lona aʻafiaga o antioxidants ma antihypoxic, o le Mexidol o loʻo faʻaaogaina i le diabetic encephalopathy.

Lafoaia sauniuniga mo le coma o le hyperosmola

Filifiliga mo fualaau faasaina e mafai ona faʻatautaia ma se coma hyperosmolar:

  • afai o le maʻisuka ei ai le toto maualuga, o le vaifofo o le sodium chloride ma le kulukose e faʻaaoga,
  • faatasi ai ma le maualuga o le toto, masima sulfate o loo taitaia,
  • ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻaloga tuʻuina se tuʻulaʻau i le sodium chloride,
  • i isi tulaga, e faʻaaogaina le kulukose.

Taulaʻau mo faʻalavelave taotoga

Mo le faagaioiga, lea e faia e le maʻisuka, ina ia manuia, o le faʻaititia o le kulūkose ma le inisalini i doses e talafeagai i se mataupu faapitoa e faʻatagaina. O le mea autu o le faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga masani, vailaʻau, taimi o le vasega ma isi faʻasologa mo maʻi taʻitasi e ese ma e naʻo le fomaʻi o loʻo auai. E faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le maʻi o le maʻi, o le malosi o le maʻi ma uiga o le tino.

Faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga o le ketoacidosis

E le gata i le tulaga o le le lava o le inisalini, o le a tupu se tulaga i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma i lenei itu, e faateleina ai le suavai, ma o le mea e maua i tino o le ketone e faateleina.

Ole aʻafiaga o le ketone e faʻalavelaveina ai le fatugalemu o le tino, gaioiga ma le ate, o loʻo fuafua ai le matuia o le tulaga lautele o maʻi ma e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati.

O siama o le urinary, pneumonia, siama faʻamaʻi pipisi, oona, meaʻai, ma le solia o le taumafataga poʻo le puleaina o tapenaga o le inisalini, le lava le puleaina o le kulukose toto e mafai ona faʻaosoina le ketoacidosis.

Afai na ave e le tagata maʻi fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ona faʻalēaogaina lea ma puupuu le inisalini e faʻapitoa ona faia i lalo o le pule o le suka ma le acetone, lea e faia i totonu o le 3-4 itula. E oʻo atu i le lima injections o fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina i le aso, o le muamua o lea fualaau e le silia le 20 iunite.

Togafitiga o le maʻisuka ma le atinaʻeina o precoma poʻo le coma ma le ketoacidosis e faʻatino i vaega nei:

  1. Aveesea o le le maua o le inisalini e ala ile tapenaga o le inisalini vave.
  2. Faʻateleina le tino o le tino e faʻatumu ma faʻaitiitia le leai o se paseka.
  3. Le faʻamamaina o le acidosis.
  4. Fausiaina o tulaga faigaluega masani mo vaʻa o le faiʻai ma le fatu.
  5. Puipuiga poʻo togafitiga o faʻalavelave pipisi
  6. Faiga faʻapitoa

I le taimi lava e tasi ma le faʻaofiina muamua o inumaga o le inisalini, e tuʻuina ai le kululu i le saline. E faʻatonuina i se aofaiga e tusa ma le lua lita. Mo le faʻaleleia atili o metabolic processes, o le lisi o vailaʻau o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina: 5 ml o le acid ascorbic i le ituaiga 5% fofo, 100 mg o le cocarboxylase, 1 ampoule o le cyanocobalamin 200 μg, pyridoxine 5% 1 ml.

O fomaʻi mo le maʻisuka ma le maualuga o tui o sauniuniga inisalini e faʻaolaina ai le tuʻuina atu o hormones contrainsular, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o le insulin. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto e matautia e le gata i le tulaga o le hypoglycemic, ae faʻapea foi i le faateleina o aʻafiaga o le hypokalemia, lactic acidosis ma le ceremaral edema.

O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se faasologa o le faʻaauauina o le puleaina o tui laʻititi o inisalini. O loʻo faʻamanuiaina i luga o le saline i le fua faatatau 0.1 PIECES i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. A oʻo loa le maualuga o le 11 mmol / l o le kulukose i le toto, ona latou fesuiaʻi lea i le pulega masani. O fuʻa e iai le inisalini i le uluaʻi taimi o togafitiga faʻafou vave ona toe faʻaleleia le toto.

E le gata i lea, mo le togafitiga o le ketoacidosis, e lelei tele le togiina o fualaau faasaina i le maʻisuka:

  • Ringer-Locke solution.
  • Panangin po o Asparkam.
  • Sodium bicarbonate 2.5% faʻafitauli (na o le acidosis).
  • Polyglukin.

I le aso lona lua poʻo le lona tolu, e fautuaina tagata maʻi e inu le tele o vai o loʻo i lalo o le vai, fualaau suamalie, meainu suamalie, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o mea e maua ai le potassium: oranges, apricots, carrots, broth meat, oatmeal.

I le aso lona lima, e mafai ona aofia ai kisi, aano o manufasi ma iʻa i totonu o le meaai. I le taimi lava e tasi, latou te fesuiaʻi i le masani masani o le puleaina o le inisalini.

Le faʻaaogaina o laʻau i taimi o faʻatinoga

O gasegase uma e fai ma taotoga o le tino, e pei foi o iai le faʻailoga i le masani masani o meaai pe a uma le taotoga, e tuʻuina atu i inisalini faʻamaʻi-puupuu ma insulin i meaola mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le faʻafitauli 1, tusa lava pe na faapefea ona faia togafitiga muamua atu.

O faʻatulagaga faʻatulagaga e faʻatino pe a fai e le sili atu le maualuga o le glycemia i le 8 mmol / l, ma o le maualuga pe'ā uma ona 'ai e le sili atu i le 11.2 mmol / l. Ina ia totogi le maʻisuka i le taimi ma pe a uma le taotoga, inisalini ma se vaifofo o le kulukose po o le potassium chloride e faʻatautaia ma le le mautonu. Glucose i le aso e tatau ona taunuu i le tusa ma le 130 g.

Mo le faʻaleagaina o le puleaina o meaola i le taimi o gaioiga, e faʻaaogaina ai le kulūkose, potassium ma le inisalini - GKI solution. I totonu, o le fuainumera o le inisalini ma le kulukose o le 0.3 PIECES per 1 g. O lenei paluga e faʻatonutonuina mo le umi o le 5 itula. Afai o le gasegase o le gase o le ate po o le taua tele, ona faʻateleina lea o le fua o le inisalini.

E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka ao faagasolo taotoga e mafai ona faʻatonutonu:

  • Gasolite chloride mo le puipuia o le hypokalemia.
  • Fesuiaiga o fesuiaiga o plasma.
  • Sodium bicarbonate ma faailoga o ketoacidosis.
  • Albumin 10% fofo e puipuia ai le inisalini ile nofo i totonu o le tino.

Le faʻaaogaina o meaola i togafitiga o neuro- ma le angiopathy

O le faʻaaogaina o le faʻamalosi o fualaau faasaina e mafai foi ona faʻataunuuina ma togafitiga fuafuaina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Mo lenei, o fualaau oona e faʻaaogaina saʻo i luga o le lapisi lapisi, faaleleia atili o le microcirculation ma metabolic process in the tissues.

O le kulupu sili ona taatele o fualaau oona mo le togafitia o tagata gasegase ole gasegase ole gaʻo. O vailaau faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa i le polyneuropathy.

Lipoic acids i le maʻisuka, o ona fualaau faasaina e faatonutonuina ai metabolic processes e aofia ai gaʻo ma gaʻo, faaleleia ai le cholesterol toto, faaitiitia le fausia o lipine saoloto, ma le lipid peroxidation i fiva namu.

O meaola o le thioctic acid - Thiogamma, Espa Lipon, Thioctacid, Dialipon, Berlition e faʻaleleia ai le toto ma le faʻamalosi i totonu o le tino, ma fesoasoani ai foi i le glucose e faaaoga skeletal muscles e aunoa ma le auai o insulin.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau mo le maʻisuka:

  1. Polyneuropathy o le maʻisuka.
  2. Micro ma macroangiopathy.
  3. Ole faʻasologa o le hepatitis
  4. Hyperlipidemia ma atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o fualaau oona e amata i le puleaina o le toto, e faatonuina ai le 600 mg i le aso, faʻatasi ai ma le polyneuropathy ma faʻamaoniga o le maʻisuka vae, e mafai ona faʻateleina le fua i le 900 - 1200 mg. E tuʻuina mai droppers mai le 10 i le 20 aso, ona latou fesuiaʻi lea i le aveina o le 600 mg o fualaau faasaina i totonu o fualaau mai le 1 i le 3 taimi i le aso.

O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ai ma tapenaga o meaola o le thioctic e tumau mai le masina i le tolu. E mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i pusa e afa le maualalo mo le faʻaaogaina o togafitiga.

O le faʻaaogaina o le puleaina o le maʻisuka i Mekisidol i le faʻalavelave o togafitiga mo le maʻisuka e fesoasoani e faʻaititia le fualaau o fualaau faasaina mo le faasaʻoina o le hyperglycemia, e aloese ai mai faʻafitauli o le maʻisuka malosi ma maua ai le taui mo le faʻamaʻi i le tulaga le mautonu o le maʻi. O le Mekisidol ua faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua ai le lipid metabolism, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi:

  1. Maʻio le neuropathy o le maʻisuka.
  2. Retinopathies.
  3. Nifaphathy ma faʻaaliga o le le atoatoa.
  4. Dyscirculatory poʻo le diabetic encephalopathy.
  5. Manua o le mafaufau, faaletonu faalemafaufau.

O le togafitiga e mafai ona faia i totonu o le 5-7 aso pe a faʻaaoga le 200 mg o le Mexidol i le 100 ml o le suka. Ua filifilia le fuainumera, e taulai atu i matata o meaola o le gaʻo ma le lipid metabolism.

I le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai meaola e pei o Actovegin, Wessel Dou F, Mildronat, Trental. O vailaʻau faʻamalosi, vailaʻau ma vailaʻau vasodilator e faʻaaogaina foi i faʻapotopotoga eseese. o lenei tusiga o le a talanoa pe faʻapefea ona togafitia le maʻisuka ma togafitiga faʻasolosolo.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Taula mo le togafitiga o le ketoacidosis

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Ona o le le lava o le hormone pancreatic e maua mai i tagata mamaʻi, o loʻo iai se tulaga e tupu ai le maualuga o le kulukose i le toto.

O se taunuuga o lenei mea, o le galala ua foliga mai, o se faʻaopoopoga o mea e aofia ai tino o le ketone.

I lenei tulaga, faatasi ai ma le faʻaofiina o vailaau faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le kululu ma le saline.

E tatau ona faʻaofiina i se voluma e tusa ma le lua lita. O loʻo faʻamaʻiina foi faʻamaʻi faapitoa ile inisalini, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le vascular tone.

Ina ia faʻamautinoa le tulaga i le vave e mafai ai, e tatau ai ona faʻalauiloa meaʻai maloloina e maua i vitamini ma minerale i le meaʻai a le tagata maʻi.

Aiga auala e fufulu ma faʻamalosi ai toto i le maʻisuka:

O lea, matou te iloa ai pe ono mafai ona faia ni pata i le maʻisuka ma pe aisea e tatau ai ona faʻatino ia faiga. O fualaau mo le maʻisuka o se fua aoga lea e fesoasoani i togafitiga o lenei maʻi. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o toto toto ma toe faʻafoʻi mai o latou tomai muamua ma leo.

E tāua tele le filifilia e le fomaʻi o vailaʻau mo le kululu. E leai se tulaga e tatau ona mafaufau loloto i ai, aua e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

E le gata i lea, pe a filifilia se vailaʻau mo se kulupu, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i le lisi o faʻamaʻi, lea o loʻo faʻaalia i faatonuga mo fualaau faasaina ua filifilia.

Afai e te le amanaiaina lenei tulafono, ona mafai lea ona e feagai ma aʻafiaga matuia o le a mafua ai le afaina o le tino.

Ketoacidotic coma

  1. O le inisalini pupuu e amataina i se fua muamua o le 20 iunite s / c poo / m. E le gata i lea o le faʻatulagaina ole faʻatulagaina e faʻatatau i sikoliko indicators.
  2. I le tutusa, o le tuʻuina atu o le 1.5-2 l o le saline physiological i luga o le 3 itula amata.
  3. Cocarboxylase i se aofaiga o le 100 mg e faʻamaonia ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino.
  4. 200 mcg ma le 5 ml o le 1% sol. vitamini B12 ma le B6, mulimuli ane.
  5. Se tamaʻi acene ascorbic (5 ml o le lima pasene) ma Panangin 10-25 ml.

O nei fualaau oona e masani. Ae ui i lea, o nisi taimi o le faasologa ma le igoa o le vailaau e mafai ona suia laitiiti. O le mea autu o le aveese lea o le maʻi mai se setete.

Ina ia toesea le tagata maʻi mai se siama ma togafitiga mulimuli ane, o tagata tomai faapitoa i togafitiga faʻalavelave faʻaaoga togafitiga nei:

  • tui inisalini i totonu o vein poʻo intramuscularly mai le 10 i le 20 iunite. Ma le isi, e faʻaaogaina se kululu ile inisalini (0.1 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa o le maʻi poʻo le 5 i le 10 iunite i le 60 minute),
  • faatumu le tino i le vai e faʻaaoga ai le salini physiological mai le 5 i le 10 ml mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino mo le 1 i le 3 itula,
  • tuu se kululu ma le kullukose (5%) ma le sodium chloride (0.45% fofo) pe a pa'ū le maualuga o le suka i le tino i le 16 mmol / l.

Togafitiga mo le fueina o toto toto i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga e mafua ai ona pagatia le totoga. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻalavelave lea e le gata ina faʻateleina ai le lelei o le ola, ae e oʻo atu ai foi i le oti.

I le maʻisuka, o le puipui o le toto toto e le mafai ona ola, pipii faʻatasi, e mafua ai le fuga. E ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis, lea e mafai ai e poloka cholesterol ona poloka atoatoa le vaa.

Mataupu Faavae o Togafitiga Masani

Ina ia mafai ona lelei le togafitiga vasesini mo le maʻisuka, e taua tele le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa. I le amataga, ua lava lea e 'ai lelei ai ma paleni, faʻapea foʻi ma le tele o vailaʻau. O le mea lea, o le a mafai ona faʻasalalau le maualuga ole kulūkose ma lipids, ina ia faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le atinaʻeina o pusi toto.

O faʻafitauli matuia e manaomia ai le gasegase pomaʻi e mafai ona tupu pe afai e te le amanaiaina le faafitauli mo se taimi umi.

O le tele lava o taimi, o gaioiga lautele o pito i lalo e mafatia mai le maʻi suka. Ua ufitia i manua ma maʻi pipili e le faʻamalolo mo se taimi umi. Latou te manaʻomia ina ia togafitia i taimi uma, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o togafitiga faʻamalositino atoa ma vailaʻau faʻasaina.

Mo le puipuia o mea leaga, o fualaau e faʻamaonia ai le toto totoina o loʻo faʻamatalaina. E tatau foi ona faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaleleia atili le amio i gaʻo afaina. O auala e sili ona mataʻutia o togafitiga e aofia ai le taotoga o le taotoga, faʻamalosi, angioplasty, faʻataʻitaʻa.

E taua tele le siakiina e le aunoa o le pulupulu i pito pito i lalo ma mataʻituina lou lava soifua maloloina. Aua neʻi galo e suʻe lau paʻu mo soʻo se suiga.

E faʻafefea ona togafitia ni vaʻa vai e maua i le maʻisuka?

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e masani ona faia e le tagata ni faʻamaʻi ogaoga o toto toto toto o pito i lalo.Faʻasalaga umi, o le a avea ma mafuaʻaga ole vae o le maʻisuka - o le leona e faʻaalia i le maliu o le tino o vae.

O vae pito i lalo o se tagata e amata ona ufitia i le tele o manuʻa e le o malolo mo se taimi umi. E le o toe mamao, o lenei mea e faʻaopoopoina i le leai o se lagona ma le faʻavaeina o maʻi pipisi. E faigata ona togafitia, e manaʻomia togafitiga faifaipea. I le lumanaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, lea e faʻataunuʻu atoa ai pe vaeluaina ai le lima.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻi suka, e tatau ona tuʻuina atu se togafitiga atoatoa. Muamua lava, o fua uma lava e fuafua i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Mo lenei mea, o vailaʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina ma o loʻo maua ai se taumafataga maualalo-gaosiga.

O le maʻi o le maʻisuka o se tasi lea o taunuuga sili ona matautia o le maʻisuka. Faatasi ai ma le tolopoina o le toesea o togafitiga fualaau, o faʻafitauli ua tupu e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. E na o la latou fesoasoani o le a mafai ai ona faʻasaʻo le toto totoga i pito i lalo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi.

E masani lava, o metotia nei e faʻaaogaina e togafitia ai vae o le maʻisuka:

  1. Suna - o se faʻataʻitaʻiga lea e faia ai se shunisi faapitoa i totonu o le lima. E talafeagai le suia o vailaau oona toto poʻo fausaga. Faatasi ai ma lona faʻatulagaina, e mafai ona toe faʻafoʻisia le meaʻai o meaola, latou te amata toe faʻaleleia.
  2. O le faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave lea e vavaeina ai se alatoto ua faaleagaina ma faʻamamāina o faaputuga faaputuputu.
  3. Angioplasty - o se taotoga e faʻapipiʻi ai se kesi e tui i totonu o se ipu toto, e maua ai se faʻalavelave faʻalavelave ma faʻateleina.

Totoina togafitiga o toto toto

I le laasaga muamua, o le a mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le faʻamaʻi pipisi mai le maʻisuka ma le fesoasoani o fualaau. E mafai ona latou pulea le maualuga o le kulukose, faʻapea foi le tuʻuina atu o le toto toto atoa.

Talu ai ona o le maʻisuka, o le toto toto e mafai ona paʻu pe faʻaitiitia i le lumen, ona o le faʻalavelave faifaipea ua faia.

O lenei mea e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, e pei o le thrombosis, ischemia, oso fatuga, stroke, ma sili atu. O le mea masani, o le toto totoga, nootropics, neuroprotectors, vasodilators ma antioxidants ua faatonuina e puipuia ai.

O le sili ona lauiloa o:

  1. Sermion, Piracetam - toe faʻafouina metabolic processes, faʻaitiitia le poloka,
  2. Trental - faaitiitia le fua faatatau o le coagulation o le toto, faʻaitiitia, ma faʻaleleia ai le taʻavale,
  3. Vestibo - lelei le afaina ai o le faiʻai, e puipuia ai lona faʻaumatia.

O le faʻafefeteina o toto toto e mafai ona tupu mai ai le gaogao. O se mea mataʻutia lea e manaʻomia ai se toomaga. E mafai ona e faia lenei mea i vailaau faʻapitoa, e pei o

Cinnarizine, Stugeron. A leai, o Spazmalgon poo Aspirin e mafai ona fesoasoani. O nei togafitiga e faʻamalieina ai le tiga, ae le o se faafitauli. O le mea lea, afai o nei osofaiga ua sili atu ona masani ai, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi mo se suesuega atoatoa.

E faʻafefea ona togafitia le fesuiaiga o vaʻa toto?

E masani lava, o le togafitiga o sea suiga e pei ona taua i lalo:

  • Faʻasalalauga masani o metabolic processes, faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faʻavave toto - o vailaau faʻapitoa ua faʻamaonia,
  • Faʻaaogaina o le vascular vascular - faʻatasi ai ma fualaau poʻo togafitiga faʻapitoa,
  • Le faʻaaogaina o le inisalini e faʻanoanoa ai le tiga,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o se faʻalavelave pipisi - faʻamalosia togafitiga faʻamaʻi,
  • Faʻaitiitia le faʻavaʻa o le lapisi - prostaglandin ua faʻamatalaina.

Isi auala o togafitiga

Ina ia puipuia faiga faʻaleagaina i totonu o toto e faʻaaogaina ai le maʻi o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga isi auala e faʻaalia. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e toe faʻafoʻiina le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le pipisi.

O suʻega sili ona lauiloa o:

  1. Ave le 50 kalama o fatu o le vine, vaʻa mago, chamomile ma le ufi. Tipi lelei mea nei i se mea faʻapala, ona sasaa lea o le 2 lita o vai inu. Tuu le oloa e seti seʻia maeʻa maeʻa le vai, ona faʻafeiloaʻi lea i totonu o se pusa talafeagai. Ave le 50 ml o le suka i aso uma ao lei faia ni taumafataga mo le 3 masina.
  2. 200 kalama o le meli masani, faʻafefiloi ma le sua o le 2 lemoni ma faʻaitiitia le tutusa o le vai. E mafai foi ona e faaopoopoina ni lapisi lapisi i le paluga. Taumafa 1 sipuniti o mea lelei i le taeao. O le togafitiga o le a le gata ina toe faʻaleleia ai le toto, ae e faʻapupulaina foi le malosi o le tino.
  3. Tuʻu manogi vao pine ma sina vodka laitiiti ma alu e faʻasolo i luga i se mea pogisa ma malulu. A maeʻa lenei vaitau, faʻaaoga le vailaau ma sasaa atu i totonu o se koneteina tioata. Ave 1 le sipunipuni ao lei faia le taumafataga mo le masina.
  4. I tutusa tutusa, faʻafefiloi vine o le hawthorn ma oso aʻe sipuni, ona pasi atu lea i totonu o se suʻi meaʻai. Tuu le tino oona i totonu o faletupe, ia maitauina o le 100 kalama o fualaau aina o le ai ai i se mea e tusa ma le 0.5 lita o vodka. Liligi le suamalie i le ava malosi ma tuʻu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso mo le faʻamalosi. A maeʻa lenei mea, faʻafeiloaʻi le faʻafefete ma ave le 50 kalama i aso uma ao le i momoe. O le a le gata ina toe faʻaleleia ai le toto, ae faʻamalolo ai pea le neurosis.

Lapataiga o lesegase o le tino

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le maalofia ai le tupuga o faʻafitauli ogaoga. Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le ae mafai ona faʻatuai a latou faʻaaliga i le tele e mafai ai.

Aua nei galo e mulimuli i faatonuga uma a lau fomaʻi. O le a ia taʻuina atu ia te oe se lavelave o fualaau e manaʻomia e tausia ai le ola maloloina o le cardiovascular system.

E taua foi le mulimuli i se meaai faapitoa e faʻaitiitia ai le suka toto. E matua aoga lava le lafoaia uma o oloa leaga, suamalie ma meaai leaga. Taumafai e faʻaleleia le tele o fualaau faisua, fualaau aina, moa susu i le taumafataga. Siaki le kulukose o lou toto ma le cholesterol i taimi uma.

O le faʻaaogaina o pusa cholesterol e mafai ona taʻitaʻia ai le vave faʻalauteleina o faʻafitauli.

Aua nei galo e faia suʻega faafomaʻi masani. O le a mafai ona latou iloa soʻo se mea e le masani ai i ou amataga. E tāua le suʻeina o se suʻega a le Doppler ultrasound o vaʻa toto o pito i lalo, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻafitauli faʻalavelave e tupu i le mea muamua.

Ia mulimuli foi i nei taiala:

  • Afai e aliali muamua faailoga muamua o maʻi faʻapitoa, talanoa i se fomaʻi,
  • Taofi le inu ma ulaula
  • Taʻitaʻi se olaga malosi, alu i totonu mo taʻaloga,
  • Ave uma vailaau na faʻamatalaina e lau fomaʻi.
  • Taumafa i le saʻo ma paleni.

O le hyperosamola coma

O fua muamua mo le toina mai o le tagata maʻi mai a latou coma e mulimuli mai i le faʻaogaina o vailaʻau nei:

  • ma le faʻaitiitia o le toto maualuga: sodium chloride (0.9% vaifofo) ma le kulukose (5% fofo) i se voluma e 100 i le 2000 ml,
  • faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto, latou te faʻapipiʻi i se kululu ma le magnesium sulfate ma poʻo lona oʻo atu i le pule,
  • le faʻamamaina ua faʻaitiitia e le 0.9% sodium chloride i volumes mai le 1000 i le 1500 ml i le itula muamua. I le isi lua itula e sosoo ai, o le aofaʻi o le vailaʻau e faʻaitiitia ma e mai le 500 i le 1000 ml, i le lumanai - mai le 300 i le 500 ml,
  • i le 60 minute muamua o se fofo o le 5% o le kulukose o loʻo faʻalauiloa mai i le volumes mai le 1000 i le 1500 ml, sosoo ai ma le faʻaitiitia i le lua itula mai le 500 i le 1000 ml, ona amata lea mai le 300 i le 500 ml.

O le sini autu o togafitiga togafitiga, pe afai o se tagata maʻi ua alu ese mai se coma hyperosmola, o le: toe faʻaleleia o le toto pH, faʻamamaina o le faʻamalolo ma le faʻavasegaina o kulūkose i le tino

I le tutusa, o loʻo faʻamalosia le togafitiga o le inisalini ma le laʻau.

O le tagata maʻi e masani ona tofotofoina, faʻalagolago i taunuuga, o vailaʻau o vailaau faʻatau e faʻaaogaina.

O se maʻi faʻaleagaina e masani lava ona maua i tagata e maua i le maʻisuka pe a mavae le 50 tausaga. E ui lava o lenei coma e tupu tele mai nai lo le ketoacidosis, o lona soifuaga faaletino e tupu i le 50-60% o mataupu, o lea e vave amataina togafitiga.

Faʻaalia i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taimi e tasi ma le hyperosmolarity. O le vai inu ma le gau o le ola e mafua ai le atinaʻe vave o le pipisi i le maʻi.

Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamalolo ma toe faʻafouina le osmolarity masani o le plasma, o lea la e vave amata ai le togafiti faʻasolosolo:

  1. I itula muamua o le maʻi faʻapitoa, e tatau ona e alu i le 2 lita o se vaifofo o le hypotonic, ona faʻaauau pea lea o le faʻavaivai le vai o le isotoni seia oʻo ina pa'ū le glucose i le 12 mmol / l.
  2. Pe a faʻaitiitia le suka o le toto, e puipuia ai le hypoglycemia, o le 5% glucose solution e faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le insulin e lafoai ai le vailaʻau.

Faʻafitauli o le maʻisuka glucose

E le mafai e le coma-nonototic ona atinaʻe ma se faʻaopoopoga taua o le suka toto, lea e sili atu i le 55 mmol / L. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka o le uiga lea o tagata matutua, ma le maualalo o le fia inu, oe latou te le matauina le faʻamalolo. O le faʻamaʻi o le maʻisuka e le tupu, talu ai ona o le faʻasao o le inisalini o loʻo puipuia.

O le ogaoga o le tulaga e afua mai i le tele o faʻaaliga o le faʻamalalaina ona o le pule malosi o le kulukose i le urine, lea e tosina ai vai. O le faateleina o diuresis osmotic e mafua ai le le atoatoa o le tino, faapea foi ma le taofi o fuamini moli pe a maeʻa.

O le faigata i le togafitia o le hyperosmola coma o le iloiloga saʻo lea o le neurological status, lea e foliga tutusa ma le edema cerebral. I le taimi lava lea, o le aveina o togafitiga ae le o le toe faʻamaʻaina e mafua ai le oti.

Vaega o le faʻaofiina o fofo i le vailaʻau o le hyperosmolar:

  1. E le mafai ona faʻalauiloaina se solution ole sodium chloride i itula muamua, talu ai o loʻo i ai le sili atu o satela masima i totonu o le toto.
  2. E sili ona lelei le toe faʻamaʻiina ile 2.5% o le kulukose poʻo le 0.45% fofo o le chloride solution.
  3. O le inisalini e faia i ni laʻititi laʻititi pe leai foi.
  4. E tatau ona faʻaitiitia le glycemia vave, e le sili atu ma le 5 mmol / l i le itula, talu ai o le pa'ū mataua i le suka e mafua ai le pulmonary ma le cerebral edema.
  5. Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafia o le toto i luga o tagata matutua, o le heparin e faʻaaogaina i ni togi laiti.

Guseva Julia Alexandrova

Pe a faʻaalia, e mafai ona faʻatonuina fualaau faʻamaʻi ma vailaau faʻamaʻi.

O le hypersmolar coma e masani lava ona maua i tagata e silia i le 50 tausaga. I le afa o mataupu, e tau atu i le oti. O loʻo faamatalaina i le maualuga o le kulukose o le toto.

I itula muamua o le coma, e 2 lita o vaifofo o le hypotonic o loʻo faʻatonutonuina. A maeʻa, latou te faʻaauau pea ona latou faia se vaifofo o le isotonic seia oʻo ina pa'ū le suka toto i le 12 mmol / L. O le taimi lava e faʻaitiitia ai, o le fofo o le kulukose 5% ole inisalini e faʻatautaia.

Faʻatasi ai ma le hyperosmolar coma, e le mafai ona e ulu atu i se vaifofo o le sodium chloride i le taimi muamua. I le vaveao, e tele salts sodium o loʻo i ai i totonu o le toto.

Faatumu le gau o le vai i totonu o le tino ma le 2.5% glucose solution poo le 4.5% sodium chloride. Ina ia aloese mai mai i le toto, o loʻo faʻaaogaina le heparin.

O le Mekisidol o loʻo faʻamatalaina i le faʻaleleia o meaola e faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelet. E faʻaaogaina foi e faʻaleleia atili ai le toto toto, e faʻaaogaina i le maʻisuka e fai ma faʻasologa o le tupu o le vegetovascular dystonia.

Faʻatasi ai ma se malologa, o le vailaʻau o loʻo i ai le faʻaogaina o lipid-lowering. E tāua mo le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le cholesterol atoa ma le LDL. E faʻalauiloa mai le faʻaletonu. Ole suʻega na filifilia taitoatasi mo le tagata maʻi e le fomaʻi, o le togafitiga ile faʻaaogaina o Mekisidol e ese mai le 3 i le 10 aso e tusa ai ma le polokalame na faʻamatala e le endocrinologist.

Faʻaaogā faʻalelei e faʻaleleia atili ai le toto. Talu ai ona o le maualuga o le viscosity o le maʻisuka ua faateleina, o Trental ua faʻapupulaina ai le "fluidity" ma faʻaititia ai le maualuga o le viscosity. I nofoaga e le lelei le taʻavale - o loʻo maua i le maʻisuka, o pito pito i lalo ia - o loʻo faʻaleleia e Trental le microcirculation.

Tuua Lau Faamatalaga