Vaega o le faʻaaogaina o le kulimi uliuli i le pancreatitis

E tusa ma le 30 ituaiga o kumumu uli, e tupu aʻe i Asia i Saute, Aferika, Metitirani ma Rusia. I lo matou atunuu, o le laau e taʻua o le lili vao, coriander uliuli poʻo le kalisini. O se aganuʻu le faʻaopopoina o fatu i ituaiga uma o ipu kuka; e mafai ona avea ma mea e gaosi ai le gaosiga o se malosi malosi mo soʻo se mea e ola ai.

O Nigella o loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo i ai sona malosi mamana, fesoasoani e faʻamalosea faʻamaʻi. O le oloa ua maua le faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas.

O le suauu Cumin e masani ona faaaoga i le faagasologa masani o pancreatitis, o le oloa e tele mea aoga: vitamini (vaega B, E, C), minerale (iron, seleni, sulfur, calcium). O le kumumu uliuli e aofia ai le tusa ma le selau mea aoga aoga, e aofia ai meaola: vaʻa, myistic, palmitic, palmitoleic, linoleic, oleic, arachidonic. Mo le tasi le selau kalama o mea gaosi, e tusa ma le 890 kalori e faʻaaogaina.

O le auupega o loʻo i ai se aafiaga malosi malosi, o le a faʻamavaeina ai pupuni o le bale, lea e aʻafia ai le tulaga o le pancreas ma faʻaumatia ai ona masini. O le kulimi taua o Cumin e amataina ai le faagasologa o le vai inu o le pani, ona o lea la, i le vaega laititi o le faamai, e faasaina mo le faʻaaogaina.

O le a le faʻaaogaina o le kumumu uli

O fatu o le laau e faʻaaogaina e pei o se vevela vevela e tuʻu ai ipu o se tofo muamua, o loʻo faʻaalia i faʻamatalaga o le pepa uliuli ma sina laititi o le kiona. I le faaopoopo atu i le faʻaaoga i le kuka, e mafai ona faʻaogaina mea manogi mo togafitiga.

O le suauu e maua mai ona o le afaina o fatulaʻau o caraway fatu, o le tekinolosi e fesoasoani e faʻasaʻo ai le faʻalavelave atoa o faʻamalolo o mea totino o le laau i totonu o le oloa.


O le suauʻu e le o se vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi aloaia, ae i le taimi lava e tasi e aʻafia ai le oloa i tulaga faʻaleagaina i le tino o le maʻi.

Afai e te lua faʻamalama fatu i aso uma, o le a mafai ona e taʻitaʻia le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2, faʻamautu le kulukose toto. O mea faʻaleagaina o se laau, o le gafatia e taofiofia ai le atinaʻe o tumutumu oona i totoga e masani ona lauiloa:

  1. pancreas
  2. otaota
  3. fatuga.

O le faʻaaogaina masani, faatasi ai ma le lauti poʻo teuteuga o laau toto, e fesoasoani e faʻafefe ai le rheumatism, fomaʻi, bronchitis ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino. Afai o se maʻi mai le pancreatitis e pagatia mai le afaina poʻo le afaina, o le a le mafai foi ona taofia mai le togafitiga i le lanu uliuli.

Faʻaaoga mo pancreatitis


A oʻo i le taimi o le faʻasalaga i le pancreas e oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga, e faʻaaogaina le suauʻu caraway mo le pancreatitis, e faʻaalia e le o se vailaau tutoʻatasi, ae o se mea faʻapitoa faʻasolosolo.

A maeʻa le togafitiga, e iloa e le tagata maʻi se faʻaleleia atili o le manaʻo, se faʻaitiitia o le malosi o le le toʻa, ma le toomaga o le tiga. E le gata i lea, e mafai ona ausia se aafiaga o le carminative, ona o le i ai o mea faʻalauiloa ma le taua, vailaau antiparasitic, antimicrobial ma le faʻaaogaina o aʻafiaga. Ole fesoasoani a loumoquinone e maua ai le toto toto.

O le kulimi lanu uliuli mo le pancreas ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le na o le leai o ni faʻamaʻi o le tino i ona vaega, cholelithiasis. I totonu o le pancreatitis, e matua faigata lava ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le mafuaʻaga o le aʻafiaga a le sui filifilia.

Mo le togafitiga o le pancreatitis masani, o le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina le suauu cumin bulu mo le pancreas mo se sipuni i le aso.

E taua le iloa o loʻo i ai ni faʻasatauga faapitoa i togafitiga ma fualaau faasaina, e tatau ona amanaia:

  1. gasegase gaʻo ma le maualuga maualuga,
  2. siama fatu fatu
  3. fatu fatu, taʻavale,
  4. palapancitisitis,
  5. toto i totonu o vaʻa vevela.

Aua le faʻaaogaina le suauu uliuli mo le pancreatiti, pe afai i le taimi talu ai nei na faia ai le taotoga o le tagata maʻi i gaioiga o loʻo i totonu. E mafai e Cumin ona i ai se aafiaga malosi i se tagata, lea o le a mafua ai le teena o le okeni ua totoina, o le a iloa e le tino o se mea ese mai fafo.

O fomaʻi e le faʻatagaina le inu o le kuminini i le taimi o le maitaga, o mea e gaosia e mafai ona faʻaosoina ai le vevesi o le fatu, lea e mafua mai i le vave fanau mai poʻo le faʻaipoipo.

E taua foi le amanaia o uiga o le tino, e mafai ona latou lagonaina le faigofie o le le faapalepale o mea manogi. I lenei tulaga, togafitiga o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Ma le pancreatitis i tamaiti

E mafai e le kumumu i le pancreatitis i totonu o se tamaititi? O le pancreas e mafai ona mumū i totonu o se tamaititi, faʻaaoga le kumini uliuli mo togafitiga o tamaiti ma le faʻaeteete. E le fautuaina e fomaʻi le tuʻuina o le suauʻu i tamaiti e leʻi oʻo atu i le tolu tausaga, talu ai e lei oʻo i le tino o le tino, e le mafai ona gauai lelei ia mea gaʻo.

Mo le togafitiga o tamaiti e sili atu i le 3 tausaga, e tatau ona faʻaaoga le vaega pito i lalo o se faʻaopoopoga meaʻai, e tatau ona amata i le afa teaspoon o le oloa. Ina ia faʻaleleia atili le tofo, e mafai ona faʻaopopo i ai le siʻosiʻomaga o le meli masani, ma mafai uma ona fufuluina i le fagu poo le fagu vai e aunoa ma le kesi.

O le mea sili ona taua o le suauu uliuli manumalie o le faʻamalosia lea o le tino o le tino. Afai e talia e le tagata maʻi togafitiga masani, pe a mavae sina taimi e mafai ona e faʻagaloina soo se soliga.

Carauta recipes


I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o se soa masani o le pancreatitis, e aoga le faʻaaogaina o laʻau caraway uliuli ma fatu o le sinapi, pulu rimati ma se falemaʻi. E faʻafefiloi mea e faʻafefiloi, eleele i se mea e fai ai le kofe, e fua le afa o sina sipuni. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i taeao uma faatasi ai ma le tasi sipuniti o le cumin, o togafitiga e faia i luga o se manava gaogao.

A maʻi se tagata maʻi mai maʻi faʻalavelave ma manava manava i se paʻu mumū mumū, e tatau ona faʻafefiloi le 200 g o le yogurt masani e aunoa ma le suka ma le sipuniti o le cumin. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona onā faalua i le aso seia oʻo ina mou ese uma faailoga.

Fai mai faʻamatalaga e fesoasoani le meafaigaluega e fesoasoani ai i maʻa tau fatu ma galu. Ae ui i lea, o fomaʻi ua fai mai o le gallstone faamaʻi o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le gaosi.

  • 250 g o fatu o le cumin cano,
  • 250 g o le meli masani
  • fefiloi, fuaina le lua levelapu,
  • solo i se ipu vai.

O se tamai sipuni o le suauu cumin e faaopoopo i le vai, o le paluga e onā i le tasi gulp ao lei faia le taeao i luga o se manava gaogao.

Mai se maʻi o le manava ma le maʻi ulutala, ia ave se tamai sipuni o vaifofo i taeao uma ma afiafi i aso uma (o se sipuni o le telefoni mo se ipu vai). E i ai se isi fua:

  1. e te manaʻomia le faʻafefiloi 10 pata o le suātini kulimi ma se ipu malamalama o le meli,
  2. tausia le paluga i totonu o le pusaaisa,
  3. ave se sipuni pe a uma ona ala.

O le oloa ua faʻauʻu i lalo i se ipu susu o susu, o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le 2 masina, a maeʻa ona latou malolo mo se vaitaimi talitutusa ma toe amata le vasega.

E masani ona latou faʻaaoga le lauti caraway, e mafai ona e faʻatau sina fatu fatugogo o le laau i le tele o taimi i le aso, faʻaaoga le lino vailava (i luga o le pito o se naifi). Ina ia faia lauti o le ae manaʻomia se sipuniti o laʻau tipi mo se ipu vai inu. O le tuufaatasiga e faʻamamaina e ala i le susu, inu i le ituaiga o vevela i tamai sipuni.

O le kumumu o se laau totino ma le tele o uiga aoga, faʻafetai i ai e mafai ona foia faafitauli ma totoga o le gastrointestinal system. Cumin fatu ma le suauu e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le gastric juice, togafitia ai le manava, taofi le faiga o le faʻamalosi ma faʻafeiloaʻi le paʻu o le intestinal. O le meafaigaluega ma sauniuniga e faʻavae i luga o lea mea e iloga e le antibacterial, mea faʻapitoa, faʻafefeteina le faʻaogaina o le inflammatory ma maua ai se aafiaga o le diuretic.

E maitauina o le alatele o le a sili atu ona lelei le fofoina o le natura, o le a fesoasoani i le tauivi tele ma le le mautonu. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o le laau i tagata e maua i le maʻisuka oe mananao e:

  • leiloa le mamafa
  • faatulaga le maualuga o le mamafa,
  • e faʻaleleia ai le ate ma fatuga.

O le Cumin e masani ona faʻaaogaina i le cosmetology, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu, faʻafefe o le paʻu, o le tino. Ua faʻaalia le kumine uliuli mo le faʻaleleia o puipuiga a le tino, mauaina o le malosi, ma le faʻaleleia atili o le tino. Afai o loʻo maʻi se tagata matua i pancreatitis, o le cumin mafiafia o le suauu o le a atili ai ona maua le manuia, e tatau ona e gauai atu i le lauti caraway. O le vai inu o le a faʻaleleia le lelei, mafaufau, gauai, faʻaitiitia le tiga i totonu o le manava.

O le talosaga ma mea aoga o le suauu cumin mumu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Le tulaga ese o le tuufaatasiga ma le faamaloloina o meatotino o le suauu cumin

O le oloa ua i ai se tuufaatasiga tele o vitamini, gaʻo gaʻo ma minerale:

  • carotenoids e synthesize vitamini A,
  • vitamini C, D, E, kulupu B,
  • mai micro ma elemene elemene emiti zinc, potassium, iron, magnesium, calcium, phosphorus, sodium,
  • o le suauu e faapitoa le tamaoaiga i mea amino e pei o arginine, lysine, valine, threonine. E taua mo le tino o le tagata, o lona uiga, e na o meaʻai e mafai ona maua. E le faʻapipiʻi e le tino,
  • tannins
  • phospholipids,
  • poly ma monosaccharides,
  • enzymes
  • alkaloids.
O le vailaʻau faʻasolosolo o pusa cumin

O le suauu e aofia ai le tele o Omega-6 ma Omega-9, ma e iai le aoga aoga i luga o le tino, tino toto ma le fatu. Latou te toe faʻafoʻiina le paleni o le homone ma le lipid metabolism. O loʻo maua i totonu ia vailaʻau oona, o meaola masani ia ma fesoasoani ai i le tino ia maua a latou lava hormones, vitamini D ma le suka.

O nei homone e manaʻomia e faʻaititia ai le cholesterol, faʻamaonia le suka. E mafai ona latou fasiotia siama faʻamaʻi ma o vaega ia o vailaʻau vailaʻau o vailaʻau faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma faʻaaoga i le endocrinology.

O suauu taua i le oloa e tusa ma le 1.3%. Ona o le i ai o le vaitamini E, o le oloa o loʻo i ai le aʻafiaga o le aʻafiaga ma le faʻamalosiina o le tino puipuia. E faʻaleleia ai foi le tulaga o le paʻu, faʻaopoopo le malosi faaletino. Vitamin A o loʻo tuʻuina atu lenei fesoasoani faʻasolosolo ma faʻaleagaina ai meatotino. E le gata i lea, o lenei vaitamini e manaʻomia mo le faʻasalalau o hormones o feusuaiga ma le malosi o le nifo.

O le a le aoga mo le faʻamagaloina

Ona o lona tuufaatasiga tele O le suauu Kalingi i le vaitau o le faamagaloga o pancreatitis e aumaia ai le fesoasoani tele i le tagata maʻi:

  • faaitiitia le le fiafia pe a uma ona 'ai,
  • faateleina le manaʻo
  • faʻaitiitia le faʻavaeina o le kesi i totonu o le vaega o meaʻai,
  • fesoasoani e tau ma gaʻo ma fomaʻi i totonu o le tino,
  • laumoquinone o loʻo i ai i le suauu e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka,
  • na te maua ai se lagona fiafia.
Ina ia manuia ai le tino, ua lava le ave o le sipuniti o le oloa i le aso.

Le faʻaogaina o le kulimi uliuli laʻititi i le laʻititi

O tamaiti e iai ni faaletonu i le pancreas e mafai foi ona tuʻuina atu lenei oloa faʻamalolo, ae o le afa e sili atu nai lo tagata matutua. Talu ai e masani ona matauina i le fanau mea e mafua ai le maʻi, e tatau ona matua faʻaeteete. E mafai ona tuʻuina atu le suāuʻu uliuli i tamaiti pe a mavae le 3 tausaga. Mo le taimi muamua, tuʻu atu le 1/2 teaspoon ma faʻatali mo ni nai aso e matau ai le tamaititi. Afai e talia lelei le oloa, ona e faʻaaogaina atili lea. Faʻatasi ai ma isi mea, o le a fesoasoani foi i le faʻamalosia o le puipuiga o lau tama.

E faʻafefea ona faʻamalieina le faʻavavega o le pancreatitis ma le sima cumin

Mo ona faʻamalologa uma e faʻamalolo ai, o le oloa e faʻapitoa e le talafeagai mo le faʻaaogaina i le tele o le pancreatitis ma lona foliga lapopoa. Muamua e tatau ona e ausia le fesuiaiga i le tulaga o le faamagaloga, ma na o le faaauau pea togafitiga ma le faaopoopoga.

Faʻailoga talafeagai

E pei lava o soʻo se togafiti a tagata, e iai foi numera o faʻasolega ia nofouta i:

  • thrombosis i totonu o ipu
  • fatu fatu, taʻavale,
  • maʻitaga
  • totoina o totoga i totonu,
  • gasegase gaʻo ma le maualuga maualuga,
  • gasegase maualuga, talu ai ona o le fualaau faasaina ei ai sona malosi malosi, lea ua solia i le vevela. E le gata i lea, o le suauu e faʻateleina ai le faʻasaʻoina o le vai inu, ma o le a naʻo le tulaga o le tulaga,
  • cholelithiasis
  • afaina o le tino.

Aʻo leʻi amataina togafitiga i le kulimi uliuli, e tatau ona e vaʻavaʻai i mea lelei ma faʻamalosi ma ia suʻesuʻe lelei ina ia malamalama i isi maʻi o loʻo e maua. Ole faʻatagaina e mafai ile faʻatalanoaga ma se fomaʻi. O le a le mafai ona fofoina faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o loʻo i totonu o lona mana e faafaigofie ai la latou ala ma faʻaitiitia ai faʻaaliga.

E mafai ona ou faʻaogaina le kulimi uliuli mo le pancreatitis?

Muamua lava, e tatau ona faamanino atu o le pancreatitis o se vaega o faʻamaʻi lea e tupu ai le mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona i totonu o le gaioiga laititi, ona mafai lea e le gaioiga o le suauu ona oʻo atu i ni aʻafiaga le lelei, talu ai:

  • o se sui pule malosi,
  • ona o le iai o suauu taua, e faʻaolaina ai le gaosiga o le sua o le pancreatic, faʻateleina ai le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi,
  • afaina ai le puipuiga, faʻamalosia, lea e le taliaina i le pancreatitis autoimmune.
A oʻo mai le taimi o faʻamaloga, o sui o togafitiga faʻapitoa e fautuaina le aveina o lenei oloa faʻapitoa e avea o se faʻaopoopoga o mea faʻalauiloa e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina.

Le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le suauu cumin

O lenei gaosiga e maua mai i le kalamu uliuli i tioata malulu, o le mea lea o le a leiloa ai e le oloa ana faamanuiaga faʻapitoa ma ei ai sona aafiaga tele i le soifua maloloina o le tagata.

Falemaʻi VitaminMea omea
  • B1,
  • B2,
  • B3,
  • B6,
  • A
  • D
  • E
  • C.
  • nickel
  • paluka
  • apamemea
  • fumela
  • zinc
  • uʻamea
  • sulfur
  • calcium
  • sodium

O le suauu e aofia ai foʻi:

  • polyunsaturated fatty acids - 57%,
  • oona maualalo - 27%,
  • suauu gaʻo tumu - 16%.

O le tau aogā o le oloa e maua ai le mea o loʻo i ai i ia mea faʻapitoa:Tau le aoga o le 100 g o se oloa:
  • linoleic (Omega-6) - 10-12%,
  • oleo (Omega-9) - 15-18%,
  • linolenic (Omega-3) - 0.1%,
  • palmitic - 10-12%,
  • stearin - 3%.
  • calorie content - 890 kcal,
  • proteins - 0 g
  • carbohydrates - 0 g
  • gaʻo - 99.9 g.

O le tuufaatasiga ma le eseesega o aafiaga o nei vaega uma o loo i ai le itu nei:

  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaogaina o aʻafiaga e mafua mai i lalo o le aʻafiaga o siama faʻamaʻi, fatuga, faʻamaʻi ma isi meaola faʻapitoa,
  • faamalosia ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • faaitiitia le tiga, aveese le gaogao, maua se mea e le mautonu,
  • ia i ai se aafiaga faʻapitoa ma faʻamalosi,
  • galue e avea o se antipyretic,
  • aveese faʻamaʻi maʻi,
  • i ai se aafiaga tele
  • maualalo le kulukose
  • faaosofia ai le manaʻo.

Auala e ave ai le suauu cumin cine

E pei ona taʻua muamua, o le suauʻu e le mafai ona avea o se meaʻai poʻo se sui sologa lelei, ae na o se faʻaopoopoga. E mafai ona faʻaaoga uma i fafo, e masani lava mo le massage ma le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga, ma faia i le tautala. E tatau ona maitauina le taua o le matauina o metotia ma tausaga, faʻapea foʻi ma foliga o le faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

I le taimi masani o le faamai i le taimi o le faamagaloga, ua fautuaina e ave le 1-2 tsp. i le aso. E mafai ona faʻaopopoina i se vai mafanafana, mo se faataitaiga, i le lauti, lea e tatau ona inu i le 20-30 minute pe a uma ona 'ai. O se ituaiga o togafitiga mo pancreatitis e faia mo le 3-4 masina, sosoo ai ma se malologa mo le 2 masina. Ona toe faia lea o le vasega.

O le tino o le tamaititi e mafai ona tali le lelei i vaega taua o le suauu, o lea la i le 3 tausaga le matua, e le o atoatoa uma le tino ma le tino o le tamaitiiti, e le fautuaina e ave.

E le sili atu i le aso le mea e tatau ai:

  • i le 3-5 tausaga - 0.5 tsp.,
  • i le 5-10 tausaga - 1 tsp.,
  • i le 10-18 tausaga - 1.5 tsp.
O lenei aofaiga o suauu ua fautuaina e inu tele le vai mafanafana, lea e mafai ona e faaopoopo ai le 1 tsp. meli.

Contraindications

  • E le fautuaina le suauʻu mo tagata i ia tulaga:
  • maʻitaga
  • o le i ai i totonu o le tino o totoga foaʻi poʻo totoga, talu ai e mafai ona latou teenaina,
  • le le faapalepale ma le faʻafefe i le vaega o lenei mea totino,
  • siama i luga o le eleele (faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi),
  • faatasi ai ma le tagofia o vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le toto toto, talu ai o le aʻafiaga e ono faʻafeagai,
  • manatu faʻapitoa
  • faʻailoga post-infarction (faatoa mafai ona ulufale mai pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi togafitiga),
  • gastritis
  • urolithiasis.

O le aoga lelei o le suauu uliuli i le pancreatitis e mafai ona faia pe a fai e faʻaaogaina faapitoa i le taimi o le faʻamagaloina ma e noatia i vailaʻau e fesoʻotai i tausaga.

Le tulaga ese o le tuufaatasiga ma le faamaloloina o meatotino o le alumini uliuli

O le kuminini uliuli i foliga o fatu o loʻo faʻaaogaina i le lalolagi e avea o se mea taumafa vevela e faʻaopopo i ipu eseese ma tuʻuina atu ia i latou le atamai o le tofo, faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga o le pepa uliuli ma se faʻaaliga o le paina. Ae, e faaopoopo atu i le faʻaaogaina o meaʻai, o le kumumu foi o loʻo i ai le tele o mea aoga e tatau ai mo le soifua maloloina o le tino o le tagata.

Sowing chernushka e aofia ai le silia ma le selau vala aoga, o nisi nei o:

  • mineralic acid faaaogaina i le cosmetology,
  • palmitic ma mea faʻamalosi mea faʻaaogaina e faʻaaogaina i le gaosiga o vali ma vailaʻau,
  • palmitoleic acid,
  • linoleic, o le arachidonic ma le oleicic acid,
  • protein tuufaatasia
  • vailaʻau o le kulupu B,
  • lipine acid, faapea foi Cu, Ca, Fe, Zn, P.

I se aofaiga faapitoa, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga, i le tulaga o fatu ma pei o le suauu.

O lenei taumafataga faamasani e faʻaaogaina i le faʻasaoina, sauniuniga o meaʻai aano o manufasi, mo le taoina ma le pisinisi faʻapitoa.

Ina ia maua mai le suauu mai fatu, e faʻaaogaina ai le malulu mai fatu gaosi taʻavale, lea e mafai ai ona faʻasaoina tulaga ese uma o le faʻamalolo o meatotino i le suauu.

O le oloa e maua ai e le o se vailaʻau, ae e tele le tele o mea aoga aoga e tatau ai i le tau faasaga i faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

O fatu uma ma le suauu cumin mumu o loʻo i ai uiga taua e faʻamalolo ai:

  1. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le 2 kalama o fatu o lenei taumafataga e fesoasoani i le tauiviga malosi e faasaga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaitiitia o le paʻu toto.
  2. O mea faʻaleagaina o fualaau o le caraway e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o sela o le kanesa, lea e iai sona malosi faʻafomaʻi i le tau faasaga i le kanesa colon, faʻalavelave faʻamaʻi i le pancreatic cavity, faʻapea foi le glioblastoma.
  3. O le faʻaaogaina o le lua punetini o le faʻamalolo o le cumin faʻatasi ma se vai vevela i le ituaiga o lauti poʻo le kofe o le a fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamaʻi e pei ole fomaʻi, rūmāmatika, bronchitis, ma isi pathoces o le respiratory system.
  4. Faʻamautinoaina o le toning o le tino atoa, faʻamalosia ai le faasolosolo malie ma le faateleina o le susu o susu i tina tausimai.
  5. Aafiaga puipuia mai le atinaʻeina o le maʻi atherosclerotic.
  6. Tuuina atu o se lagona toʻafilemu i le tino tutotonu o le tino, taofia le colic, maua ai se aafiaga o le diuretic, aveeseina o maʻi o se natura faatosina.
  7. Faʻaitiitia le toto maualuga, o se aʻafiaga aoga i luga o le tino.
  8. Faʻaitiitia o faʻamaʻi i le mata ma le manava.
  9. Tulaga masani o galuega ole ate.
  10. Faʻaitiitia toetoe lava o paʻu uma o le paʻu, e pei o le eczema, faʻasalaga psoria, siama, faʻafefe o le tino. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina oe e ave le 2 teaseti o le suālaʻau o le caraway i le aso ile lua vaeluaina i aso uma, ae e le tatau ona e faʻaumatia vave, ae e tatau ona e uuina i lalo o lou laulaufaiva mo sina taimi. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le suauu i fafo e ala i le paʻuina i vaega o faafitauli.
  11. Mai le afaina, le afaina, ma le tele o isi faʻamaʻi.

Sei o tatou iloiloina atili le auiliiliga o le faʻaaogaina o le kulimi uliuli i le pancreatic pancreatic lions.

Kamupini Cumin mo le Faʻasalaga Pancreatic

Togafitiga o le pancreas ma le faʻaaogaina o le uraname uliuli e fautuaina na o le taimi lava o le faʻamagaloga. I le taimi lava e tasi, e le faʻaaogaina le suauu e avea o se vailaau tuʻufaʻatasi, ae o se faʻaopoopoga o meaola. Pe a togafitia se okeni o le fusipaʻu e faʻaaoga ai le suauu cuminine uliuli, o le a matauina mea lelei nei:

  • saunia o gaioiga,
  • o suauu taua ma suauu felafoaʻi i totonu o le suauʻu e maua ai le antimicrobial, aʻafiaga ma le faʻaaogaina o aʻafiaga,
  • o le vaega malosi o le cumin thymoquinone e maua ai se faʻaitiitia o le kulukose,
  • vitamini o kulupu A ma E e fesoasoani e faʻafeeseese ese faʻafefete i luga o le paʻu,
  • faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le faʻagasologa ma le toomaga o le tiga,
  • manaʻoga faʻalautele
  • tuʻuina atu o vailaʻau faʻamalosi ma faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o se suauʻu faʻamalolo tulaga ese o le kumumu uliuli i le atinaʻeina o se maʻi masani o le pancreatic maʻi e fautuaina pe afai e leai se faʻamaʻi ma ni faʻamaʻi mai i lenei vaega.

E taua le iloa o le tino o le pancreatic lickcreatic leions, o togafitiga e faʻaaogaina ai fatu po o suauʻu pene uliuli e faʻasaina faasaina, ona o le malosi o lana faʻasologa.

O le togafitiga fautuaina mo le faʻaaogaina o le suāuʻu faʻamalolo mo le togafitiga o togafitiga masani o patcreatic pathology e 1 teaspoon i le aso.

Le faʻaaogaina o le kumumu uli i le laʻititi

O tamaiti o ni tagata faʻapitoa o vaitau eseese ma mea manogi. E taua le iloa o tamaiti i lalo ifo o le 3 tausaga, e leʻi saunia atoatoa le tino mo le faʻaaogaina o ia mea. O le mea lea, ua faʻatagaina e faʻaaoga le suauu faʻamalolo o le luluina o le kesi i se aofaiga faatapulaaina mai le 3 tausaga, ae le o muamua. E lē gata i lea, e tatau ona manatuaina mo togafitiga faafomaʻi, o laʻasaga a tamaiti e tatau ona avea ma afa o se tagata matua. I se isi faaupuga, mo le togafitia o togafitiga faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi i tamaiti mai le 3 i le 13 tausaga, e fautuaina e faʻaalu le afa teaspoon i le aso ma le tele o vai vevela mafanafana, lea e mafai ona e faʻaopopo 1 teaspoon o le meli mo se tofo.

O le malosi pito sili ona malosi o le faamaloloina o le laau na iloiloina i lenei iloiloga o le faamalosia malosi lea o le puipuiga o le tino, ma e mafai lava ona galo ia te oe le tele o faaletonu o le tino i le tino.

O le kulimi pulu cumin i le togafitiga o pancreatitis

I se tasi taimi, na fai mai ai se tasi o perofeta anamua lauiloa o le faaaogaina o pulu cumin e mafai ona togafitia toetoe lava o maʻi uma ua iloa i le tino o le tagata, e faaopoopo atu i le oti.

E mafua lenei mea i le mea moni, o le kumumu uliuli, pe pei foi ona taua o le coriander uliuli, po o le lūlūina o le nigela, e tele uiga lelei e maua ai lenei fale totō ma se malosi malosi e faʻamalolo ai i le tau faasaga i faʻafitauli eseese.

O le faʻamaloloina o le suauʻu e faia foi mai fatu o lenei laau totino, lea e pei o fatu, e faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua mo faʻamaʻi eseese. I mea o loʻo tuʻuina atu, o le a tatou mafaufau i le aoga o le coriander, o le tulaga ese o lona fatuga ma mea aoga, faʻapea foi pe faapefea ona faʻaaogaina le suauu cumin mumu mo le pancreatitis, ma pe o iai se ituaiga o vailaau aoga tele ua i ai le faʻailogaina.

O le kuminini uliuli i foliga o fatu o loʻo faʻaaogaina i le lalolagi e avea o se mea taumafa vevela e faʻaopopo i ipu eseese ma tuʻuina atu ia i latou le atamai o le tofo, faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga o le pepa uliuli ma se faʻaaliga o le paina.

Sowing chernushka e aofia ai le silia ma le selau vala aoga, o nisi nei o:

  • mineralic acid faaaogaina i le cosmetology,
  • palmitic ma mea faʻamalosi mea faʻaaogaina e faʻaaogaina i le gaosiga o vali ma vailaʻau,
  • palmitoleic acid,
  • linoleic, o le arachidonic ma le oleicic acid,
  • protein tuufaatasia
  • vailaʻau o le kulupu B,
  • lipine acid, faapea foi Cu, Ca, Fe, Zn, P.

I se aofaiga faapitoa, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga, i le tulaga o fatu ma pei o le suauu.

O lenei taumafataga faamasani e faʻaaogaina i le faʻasaoina, sauniuniga o meaʻai aano o manufasi, mo le taoina ma le pisinisi faʻapitoa.

Ina ia maua mai le suauu mai fatu, e faʻaaogaina ai le malulu mai fatu gaosi taʻavale, lea e mafai ai ona faʻasaoina tulaga ese uma o le faʻamalolo o meatotino i le suauu.

O le oloa e maua ai e le o se vailaʻau, ae e tele le tele o mea aoga aoga e tatau ai i le tau faasaga i faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

O fatu uma ma le suauu cumin mumu o loʻo i ai uiga taua e faʻamalolo ai:

  1. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le 2 kalama o fatu o lenei taumafataga e fesoasoani i le tauiviga malosi e faasaga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaitiitia o le paʻu toto.
  2. O mea faʻaleagaina o fualaau o le caraway e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o sela o le kanesa, lea e iai sona malosi faʻafomaʻi i le tau faasaga i le kanesa colon, faʻalavelave faʻamaʻi i le pancreatic cavity, faʻapea foi le glioblastoma.
  3. O le faʻaaogaina o le lua punetini o le faʻamalolo o le cumin faʻatasi ma se vai vevela i le ituaiga o lauti poʻo le kofe o le a fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamaʻi e pei ole foma, rūmāmatika, bronchitis, ma isi pathoces o le respiratory system.
  4. Faʻamautinoaina o le toning o le tino atoa, faʻamalosia ai le faasolosolo malie ma le faateleina o le susu o susu i tina tausimai.
  5. Aafiaga puipuia mai le atinaʻeina o le maʻi atherosclerotic.
  6. Tuuina atu o se lagona toʻafilemu i le tino tutotonu o le tino, taofia le colic, maua ai se aafiaga o le diuretic, aveeseina o maʻi o se natura faatosina.
  7. Faʻaitiitia le toto maualuga, o se aʻafiaga aoga i luga o le tino.
  8. Faʻaitiitia o faʻamaʻi i le mata ma le manava.
  9. Tulaga masani o galuega ole ate.
  10. Faʻaitiitia toetoe lava o paʻu uma o le paʻu, e pei o le eczema, faʻasalaga psoria, siama, faʻafefe o le tino. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina oe e ave le 2 teaseti o le suālaʻau o le caraway i le aso ile lua vaeluaina i aso uma, ae e le tatau ona e faʻaumatia vave, ae e tatau ona e uuina i lalo o lou laulaufaiva mo sina taimi. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le suauu i fafo e ala i le paʻuina i vaega o faafitauli.
  11. Mai le afaina, le afaina, ma le tele o isi faʻamaʻi.

Sei o tatou iloiloina atili le auiliiliga o le faʻaaogaina o le kulimi uliuli i le pancreatic pancreatic lions.

Togafitiga o le pancreas ma le faʻaaogaina o le uraname uliuli e fautuaina na o le taimi lava o le faʻamagaloga. I le taimi lava e tasi, e le faʻaaogaina le suauu e avea o se vailaau tuʻufaʻatasi, ae o se faʻaopoopoga o meaola.

  • saunia o gaioiga,
  • o suauu taua ma suauu felafoaʻi i totonu o le suauʻu e maua ai le antimicrobial, aʻafiaga ma le faʻaaogaina o aʻafiaga,
  • o le vaega malosi o le cumin thymoquinone e maua ai se faʻaitiitia o le kulukose,
  • vitamini o kulupu A ma E e fesoasoani e faʻafeeseese ese faʻafefete i luga o le paʻu,
  • faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le faʻagasologa ma le toomaga o le tiga,
  • manaʻoga faʻalautele
  • tuʻuina atu o vailaʻau faʻamalosi ma faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o se suauʻu faʻamalolo tulaga ese o le kumumu uliuli i le atinaʻeina o se maʻi masani o le pancreatic maʻi e fautuaina pe afai e leai se faʻamaʻi ma ni faʻamaʻi mai i lenei vaega.

E taua le iloa o le tino o le pancreatic lickcreatic leions, o togafitiga e faʻaaogaina ai fatu po o suauʻu pene uliuli e faʻasaina faasaina, ona o le malosi o lana faʻasologa.

O le togafitiga fautuaina mo le faʻaaogaina o le suāuʻu faʻamalolo mo le togafitiga o togafitiga masani o patcreatic pathology e 1 teaspoon i le aso.

E ui i le mea moni o le luluina o Chernushka e tele naua mea e faʻamalolo ai, ae o loo i ai pea le tele o faʻamaʻiloga, i luma o le mea e sili ona lelei le faʻaaogaina o le kumumu cumin e faʻagata. O le mea lea, e faʻasaina le faʻaaogaina o fualaʻau i le i ai o mea nei:

  • o se gasegase o gastritis, o faagasolo ma le maualuga o le maualuga o le suasusu oona,
  • le natura mataʻutia o le atinaʻeina o patipate pathology i le ogatotonu o le okeni parenchymal,
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • pe a mavae le fatu ma oso,
  • faatasi ai ma le faʻavaeina o toto i paʻu vevela,
  • taimi o le maʻitaga, talu mai le faʻaaogaina o le suauu po o fatu o 'eleʻele o caraway uliuli e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaogaina o le muscle vavaeina o le okeni, lea e mafai ona iu ai i le le mautonu poʻo le vave oʻo mai o le faʻatagaina,
  • pe a uma ona faia le taotoga mo le totoina o totoga, ona o le kumumu e malosi lona puipuiga i le tino o le tagata, lea e ono mafua ai le teena o le okeni ua totoina o se mea ese.

Aua foʻi nei galo e uiga i foliga taʻitasi o le tino o le tagata, lea e mafai ona faʻaalia i le masani le le taliaina o le mea manogi e fesiligia, o le faʻaogaina e mafai foi ona afaina ai ae le afaina.

O tamaiti o ni tagata faʻapitoa o vaitau eseese ma mea manogi. E taua le iloa o tamaiti i lalo ifo o le 3 tausaga, e leʻi saunia atoatoa le tino mo le faʻaaogaina o ia mea.

O le mea lea, ua faʻatagaina e faʻaaoga le suauu faʻamalolo o le luluina o le kesi i se aofaiga faatapulaaina mai le 3 tausaga, ae le o muamua. E lē gata i lea, e tatau ona manatuaina mo togafitiga faafomaʻi, o laʻasaga a tamaiti e tatau ona avea ma afa o se tagata matua.

I se isi faaupuga, mo le togafitia o togafitiga faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi i tamaiti mai le 3 i le 13 tausaga, e fautuaina e faʻaalu le afa teaspoon i le aso ma le tele o vai vevela mafanafana, lea e mafai ona e faʻaopopo 1 teaspoon o le meli mo se tofo.

O le malosi pito sili ona malosi o le faamaloloina o le laau na iloiloina i lenei iloiloga o le faamalosia malosi lea o le puipuiga o le tino, ma e mafai lava ona galo ia te oe le tele o faaletonu o le tino i le tino.

E tusa ma le 30 ituaiga o kumumu uli, e tupu aʻe i Asia i Saute, Aferika, Metitirani ma Rusia. I lo matou atunuu, o le laau e taʻua o le lili vao, coriander uliuli poʻo le kalisini. O se aganuʻu le faʻaopopoina o fatu i ituaiga uma o ipu kuka; e mafai ona avea ma mea e gaosi ai le gaosiga o se malosi malosi mo soʻo se mea e ola ai.

O Nigella o loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo i ai sona malosi mamana, fesoasoani e faʻamalosea faʻamaʻi.O le oloa ua maua le faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas.

O le auupega o loʻo i ai se aafiaga malosi malosi, o le a faʻamavaeina ai pupuni o le bale, lea e aʻafia ai le tulaga o le pancreas ma faʻaumatia ai ona masini. O le kulimi taua o Cumin e amataina ai le faagasologa o le vai inu o le pani, ona o lea la, i le vaega laititi o le faamai, e faasaina mo le faʻaaogaina.

Ua tusa nei ma le 30 ituaiga o cumin uliuli ua ola i le lalolagi. O le tele o latou galulue i Aferika, Asia i Saute ma le Metitirani. Ae o ituaiga e 10 o lenei togafitiga faʻamalolosi e ola foi i Rusia, lea e taua foi o coriander uliuli, kalindzhi ma nigella.

O ona fatu e faʻapipiʻi i ipu eseese e pei o se mea manogi faʻapitoa poʻo le sasaina mai foi o se suauʻu taua - o se faʻalapotopotoga o mea e malosi ai le ola maloloina. Talu ai ona o mea o loʻo i totonu o le carvone, o lona manogi uigaese ma le oona mulimuli ane.

E ui lava i le alofa o tagata faʻamaʻi masani mo lenei suauu, e matua le mafai lava ona faia i le taimi o le taimi o le mumusu i le pancreas. Taugofie tau:

  • o se mea taua tele, e mafai foi ona faʻamavaeina pusi o le talo (faatasi ai ma le pancreatitis, o vaega o le talo talo e mafai ona i totonu o le pancreatic lects ma mafua ai le liua vave o le proenzymes i totonu o puipuiga malosi - o mea e faaleagaina ai le mea oona),
  • mauoa i suauu taua (pe tusa ma le 1.3%), lea e faaosofia ai le fatuina o le sua o le pancreatic ma taitai atu ai i le alualu i luma o togafitiga faʻaleagaina i le gland,
  • e aofia ai le silia ma le 100 mea aoga, o le aʻafiaga o nisi (e aofia ai i le pancreas) e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina,
  • Faʻatinoina le polokalama puipuia (e mafai ona afaina i le autoimmune pancreatitis).
  • puipuiga o le atherosclerosis, maʻi fatu cardiovascular, faʻafitauli o le hormonal (ona o le 18 sili atu o omega 3 ma Omega 6 gaʻo gaʻo: eicosapentaenoic, docosahexaenoic, ma isi),
  • gaioiga faʻamalosi (gaʻo suauu faʻamalosi),
  • antimicrobial, aʻafiaga ma le faʻaaogaina o aʻafiaga (ona o suauu taua ma mea faʻapitoa),
  • faʻaitiitia le toto kulukose (o le taunuuga o le gaoioiga o laumoquinone),
  • fesoasoani i fuga, anufe, vavalo (faafetai i vitamini E ma A),
  • aafiaga o le bronchodilator
  • aʻafiaga
  • faaosofia o le masima, lea o loʻo fausia ai sel o le T-anticoncetent e puipui ai le kanesa, siama, sigi ma faʻamaʻi,
  • faateleina le 'ai
  • faateleina lactation,
  • faʻaitiitia i le tiga ma le mu.

Faaiuga

O le aluminiuli uliuli mo le talotini e aoga tele. Ae naʻo pe afai ua uma ona pasia le faagasologa gasegase, o le mumū ua taofi ma ua faʻamaonia le faʻamagaloina. Mo togafitiga, e faʻaaogaina ai se mea fou ma maualuga, e tatau ona ave, mulimuli tonu lava i le fautuaga o fua. A o leʻi faʻaaogaina, o feutagaiga ma se fomaʻi e faʻatagaina.

Tuua Lau Faamatalaga