Desserts mo le maʻisuka ituaiga 2: recipes for diabetes

O tagata e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga e tatau ona 'ai i mea taumafa faʻatasi ma sina vaega o meaʻai gaʻo, gaʻo ma pulu. E taua lenei mea mo ituaiga uma o le maʻisuka. O fuamasi mo ia mea suamalie e faigofie lava, ina ia faigofie ona saunia i le fale.

Ina ia saunia ni meaʻai e talafeagai mo le maʻisuka ma ituaiga eseese o ituaiga, e tatau ona e naʻo le lua tulafono e te tausisia:

  1. Faʻaaoga le suka e sui ai nai lo le glucose masani
  2. Faʻaaoga falaoamata atoatoa o le falaoamata.

O ipu mo kuka i aso uma e aofia ai:

Karot keke mo le maʻisuka

O ia mea e masani ai, e masani lava, e faigofie ma e le manaʻomia tele se taumafaiga. E faatatau foi lenei mea i keke keke. O le ipu e lelei mo tagata ei ai soʻo se ituaiga o suka suka.

Ina ia saunia se keke keke o le a e manaʻomia:

  1. Tasi le apu
  2. Tasi sekati
  3. O le lima pe ono lapopoa tele o vaʻa o le oatmeal,
  4. Fuamoa se tasi e sinasina
  5. Fa aso
  6. Oona o le afa o lemoni,
  7. Ono tele sipuni o yogurt maualalo maualalo,
  8. 150 kalama o kisi falaoamata,
  9. 30 kalama o fugalaau fou,
  10. Tasi le tele o sipuni o le meli
  11. Iodized masima.

A uma ona saunia mea uma, e tatau ona e kukaina le kuka i le sasaina o le porotini ma le afa o le taumafataga o le yogurt suamalie ma se mea e gaosi ai le suka.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi le masini ma le oatmeal eleele ma le masima. I le avea ai o se tulafono, o na mea e aofia ai le kukaina o kāloti, apu ma aso, ma faʻafefiloi i le sua o le tipolo.

O le ipu tao e tatau ona uʻuina i le suauu. E taoina le keke i se mea auro, e tatau ona faia i le vevela o le ogaumu e oo i le 180 tikeri.

O le tino atoa ua vaevaeina i se auala e lava mo keke e tolu. E tatau ona taofi "keke" keke keke uma ao sauni le kulimi.

Ina ia saunia le kulimi, e tatau ona e sasaina le mea o totoe:

A maeʻa ona ausia se vaega tutusa, e mafai ona manatu le galuega e maeʻa.

E salalau le pusa i keke uma. O se meaʻai faapitoa mo le maʻisuka ua teuteuina i kāloti kuka ma fugalaau.

Faamolemole ia maitauina o lenei mea ma isi keke e pei o keke e le maua se tasi le kalama suka, ae na o glucose masani e aofia ai. O le mea lea, o na laʻau suamalie e mafai ona faʻaumatia e tagata e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

O fua faatatau faapena e faʻaaogaina tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Curd Souffle

Paʻu suamalie ma manaia e 'ai, ma manaia le kuka. E alofagia o ia e tagata uma e iloa le maʻisuka. E mafai foi ona faʻaaogaina fualaʻau faapena e saunia ai le taeao po o le aoauli.

O nai mea e manaʻomia e sauniuni ai:

  • Laʻu sisi laʻititi-gaʻo - 200g,
  • Toa lapoa
  • Tasi le apu
  • Se vaega itiiti o le sukanamon.

E vave ona kuka le suāsusu. Muamua e tatau ona e faʻafeiloaʻi le apu i luga o se fatulaʻau ma faʻaopopo i le paʻu, ona faʻafefiloi mea uma seia lelei. E taua le taofia o foliga o lumps.

I le taunuuga o le masini, e tatau ona e faaopoopo le fuamoa ma toe taia lelei seia maeʻa atoatoa. Ina ia ausia lenei mea, ia faʻaaoga se mea faʻaleleia.

O le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete i se pepa faʻapitoa ma tuʻu i totonu o le microwave mo le 5 minute. Aʻo leʻi faʻauʻuina, na faʻafefeteina le fellé curd faatasi ma le kinnamona. E taua le maitauina iinei o le kinamona ma le maʻisuka o loʻo i ai foi faʻalapotopotoga faʻamalolo!

O ia meaʻai e matua taua lava i totonu o le fausiaina o faletalimalo taitasi, aua e lelei, maloloina ma e le manaʻomia ni manua faigata ma mea e le masani ai.

Fualaau suamalie

O se nofoaga taua i le tele o meaʻai mo le maʻisuka o soo se ituaiga o loʻo nofoia e fuamoa fualaau suamalie. Ae o nei ipu e tatau ona faʻaaogaina i fuataga, aua, e ui lava i mea uma latou te maua, o nei faʻamaʻaloga e masani ona i ai se tele o kulukose masani.

E taua le iloa: e sili ona lelei le taumafa o fuamoa fua i le taeao pe a manaomia e le tino se malosiaga malosi. E manaʻomia le suamalie ma le suamalie o fua suamalie e faʻatasi ma isi.

O lenei mea e mafai ai ona sili atu le aoga o fualaau suamalie. Ina ia iloa le tikeri o le suamalie o fualaau aina, e mafai ona e vaʻaia le laulau o faʻamatalaga glycemic.

E saogalemu le fai atu o fualaau mo meaʻai mo tagata e maua i le maʻisuka o le a le afaina ai le kuka. O ia ituaiga o fualaau e faigofie tele ma mafai ona saunia i le fale.

Fruit skewers

Tipi le sisi i totonu o ni tamai pusa. O togalaau e manaʻomia ona mulumulu lelei ma faʻagogo.

O le apu ma le pineapple ua faʻapipiʻiina foi. Ina ia puipuia le apu mai le pogisa i taimi o kuka, ia sosolo le apu i le sua o le tipolo.

O se fasi falaoamata, fusi, apu, ma se moli moli e totogo i luga o skeweris taitasi. O se fasi sisi e faapaleina lenei mea atoa.

Laʻau manogi ma le salati pamu

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  1. Opu suamalie ma suamalie 150g
  2. Paʻu - 200g
  3. Onions 1-2
  4. Laʻau o le suauu - 1-2 laulau vaimuni
  5. Meli - 1-2 punetini
  6. Lemon juice - 1-2 punetini
  7. Suamalie

O le elekeni o le a vavae ese ma tipi i totonu o ni nai fusi, ona tuʻu lea i totonu o se pani po o se pani lapoa. O le suāuʻu e faʻapipiʻi i totonu o le atigipusa, o sina vai itiiti. O le kulimi e tatau ona taʻe mo le 10 minute.

◊Oti le apu i totonu o ni tamai kopa, pe a uma ona taina le fatu ma le peel. Faaopopo i le pamu.

Tipi le aniani i foliga o afa mama ma faaopoopo i le pusa. Tuu se suauu po o se meli, sua o le tipolo ma sina masima. Faʻafefiloi nei mea uma ma faʻapala mo le lima minute.

O le ipu e tatau ona faʻaleleia lelei, aʻo leʻi tufatufa atu faʻasusu i fatukena. I le auala, o le a aoga mo le tagata faitau ona iloa le ala e galue ai le pauka i le maʻisuka.

Toa e tao ai keke

  1. Laʻu Faʻataʻagofie Fale Cottage - 250 g
  2. Tasi fua
  3. Hercules flakes - 1 sipuni
  4. Se tolu o le sipuniti o masima
  5. Suga po o le suauu e tofo ai

E tatau ona sasaa le Hercules i le vai e kuka ai, faʻaauau le 5 minute, ona faʻafefe lea o le vai. O le kulimi sisi ua kukaina i se vavae, ma faʻafefiloi, fuamoa ma masima / suka e faaopoopo i le tofo.

A uma ona faia se mea tutusa, ona faia lea o keke, lea o loʻo tuʻuina atu i luga o se pepa tao, na ufiufi muamua i le pepa faʻapitoa.

Tasivaisi i luga o le pito i luga e tatau ona kuka i le suauu manogi ma kuka i le ogaumu mo le tusa ma le 40 minute i le vevela o le 180-200.

Tuua Lau Faamatalaga