Alu i fafo o le mole molelaʻau i Moscow

Afai ei ai lou manava, afaina ma isi faafitauli mai le susu, e mafai ona e 'ai le siʻi kuka ma kefir?

I se tasi polokalame o le taeao, na talanoa ai Elena Malysheva e uiga i se soifua maloloina e uiga i le le faapalepale i le susu atoa. O le mea moni, sili atu ma le 30% o tagata matutua i lo tatou atunuu (ma i Saina, 90% uma) e le mafai ona inuina le susu atoa - latou te amata lagona le leaga. Aisea?

E faatatau uma i le suka suka Lactose. E masani lava, o se tagata e faigofie ona ia sailia le faafetai i se enzyme lactase. Ae i tagata e le gaoia le susu, o le faʻasologa o le enzyme i le tino ua taofia. O lea la, lactose e ulufale atu i totonu o le inumaga e aunoa ma suiga, pe a avea ma meaʻai mo a tatou microbiota. O lenei taumafataga o meaʻai e masani ona faaiʻu i le gaioiga, manava ma le manava fuga (flatulence) ma e ui lava e laʻititi le lactose nai lo le 5% i le susu o le povi, o lenei aofaiga laitiiti e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli.

O le kulimi o se mea lelei tele ma maloloina. O loʻo i ai faʻamalosi ma mea taua uma o le amino, gaʻo ma le calcium i totonu ole pepa e leai ni mea. Ae o le a le mea e fai mo i latou e le mafai ona inu susu susu? Na liliu atu le 'au o le polokalama i le aofia ma lenei fesili ma vave ona maua se tali: e tatau ona tatou inu kefir. Ae i le tali atu i lenei mea, o se tasi o le toʻatasi, o se fomaʻi faʻamaonia, na o le talofa o ona lima: "O le a le kefir? E leai se lactose i totonu! " O le mea lea mai le televise i le tele o tagata na faalogoina se pepelo.

O le Kefir o se gaosiga susu o le susu ona o le faagasologa o le lactose fermentation o lactose. O le tagata autu i lenei faagasologa o le gaffir kefir, o se vaega o le siama ma le fefete. Latou te liua foi le laukose suka suka i le lactic acid. O le suiga lava lea e tasi e tupu i le yogurt, ae na o le fufusi i le laau e le o le falafusi kefir, ae o se aganuu faapitoa o siama lactic acid. Ryazhenka o le yogurt tutusa, ae mai le susu susu. I le fale, e faʻaaogaina e se tagata le fasi falaoa e pei o se tagata e amataina, ae peitaʻi, o le taimi nei e mafai ona e faʻatau se tagata faʻatau i se fale talavai. O le susu faalenatura e mafai ona ono afaina pe a ulu mai siama mai le ea. Ma i totonu o se siosiomaga faʻamaʻalo, e amata ona faʻafefe ai puluvaʻi susu, vavae ese mai le uila, ma maua ai le kusi.

O nei mea uma susu-susu, pe afai o loʻo iai le lactose, o le mea lea o totoe o totoe e totoe mai le faʻamalosi. O le mea lea, o tagata e le gaoia le susu, e aoga ma malupuipuia le inu i le kefir, susu susu, yogurt ma 'ai le kusi.

O le a le mea na ofo mai e le 'auʻaunaga o le polokalama, ma talitonuina e leʻi alu ese le laukose i le kefir? Na ia faʻaalia ma faʻaalia se oloa fou o meaʻai faapisinisi, Lactose-Free Milk. O le mea moni lava, ona o lenei faʻasalalauga, sa ia ositaulagaina le mea moni, faʻatuina se ulava i luga o lefirfir ma fenumiai ai le toʻatele o tagata. O lenei mataupu o se faʻataʻitaʻiga sili lea e mafai ona talanoaina i le fale pe vavae ese i se aoga kemisi i le aoga.

Molecular cuisine i Moscow

Mo i latou e leʻi tele ni a latou tala e uiga i meaola mole mole, tatou te faʻamatalaina pe o le a, ma e mafai ona e iloa le mea o loʻo 'ai ma pe faapefea ona tilotilo i luga o itulau o la tatou' upega tafaʻilagi, lea e faʻamatalaina ai mea uma. O lenei ituaiga o meaʻai e fai ma sui o mea sili ona lata mai i le gaosiga o le lalolagi.

E manaia i totonu o tauvaga faavaomalo o taumafataga, o le a sili atu ona manumalo le au faipule - o sui o meaola tioomale.

O uputuu o lenei meaʻai na tuʻuina e faipule sili ona lelei i le lalolagi. O lea la ua amata ona maua ipu inu meaʻai i meaʻai i totonu o le atunuu.

Mūmū o le tino: o se mea o le tofo

O se manatu manaia mo se aso malolo ma se laulau vevela o le gastronomy molemole! O le a le uiga? O se faiga e le masani ai i le kukaina, lea e aofia ai le faʻaaogaina o mea masani faʻapitoa (textures) ma mea faʻapitoa tau tekonolosi.

A e masani oe i meaʻai mole mole, o le ae maua le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le tele o ipu mananaia, e pei o: caviar launiu, apple spaghetti, pufui kiwi, fasi vine ma sili atu. O se eseʻesega tele o lenei umukuka o le fufuluina o a latou meatotino aoga ma e le maua ai vitamini. O lenei taunuʻuga e maua ona o se faʻataunuʻuga o le gaosiga o oloa ma le filifilia o le saʻo tonu o le telefoni mo le kukaina.

Faigaluega Faʻatau

O meaʻai faʻapitoa e faia mai mea e taʻua o le lanu. E sili atu faʻamatalaga auiliiliga i luga o le launuʻu e mafai ona maua i le itulau o la tatou faleoloa. O iina e mafai ona e filifilia ma faʻatulaga mea e masani ai ma le faʻapipiʻiina i Moscou poʻo le meli i isi 'aʻai o le CIS. Afai e fiafia i ai, ia e iloa! O le tele o ipu fou e faʻaaogaina ai oloa o le a tatalaina mo oe. Mo lenei, o le au faufautua o la tatou faleoloa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le kenera saʻo mo soʻo se ipu. O vailaʻau uma o loʻo tuʻuina atu i le faleoloa mo meaʻai mole mole.

Faʻasalalauga fou mo le kuka

Afai o oe i Moscow, e mafai ona e faʻaaogaina le auala sili ona manaia e iloa ai tomai o le gastronomy, o le faʻapipiʻiina lea o se vasega o le faʻaaogaina o au mo oe lava ma au uo poʻo se vasega sili ona lelei i au uo e tutusa lelei. O matou tagata faapitoa mai le vaega o le Molecularmeal o le a fiafia i le faʻatulagaina o se mafutaga faʻaleaoaoga mole mole mafiafia mo oe. O se vasega matua mo tamaiti o loʻo faia i se auala sili ona manaia. E mafai ona e suʻeina pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se vasega matai mo oe lava e ala i le alu i inei. A uma ona e faamasani i le masani o le sauniuni o meaʻai mole mole mole, filifili le lanu talafeagai i totonu o la matou faleoloa ma taumafai e kuka na o oe.

Ma o loʻo i ai le auala faigofie e faʻataʻitaʻi ai ipu fou. Afai e te fuafua e taofiofia mea lautele: faʻasaga, aso fanau, faʻaaliga, faaipoipoga. Valaaulia i matou i lenei mea na tupu. O mea tutupu a tamaiti ma lo tatou auai e tumau pea i mafaufauga o tamaiti mo se taimi umi, o lagona lelei o le a ui atu i luga o le taualuga. Matou te kuka i luma o malo, faʻaaoga vai inu (o lona vevela--196 C °). E mafai ona auai tagata asiasi i faatinoga o gaosiga. E mafai ona e suʻe ipu, ma, a le o le fefefe, faʻafefiloi lou lima i le vai inu, ona vaevaeina lea i ni vaega laiti. E uiga i le solia o se lima o se ulavaga! Afai e te mulimuli i faatonuga, e saogalemu le togiina o lou lima i le vai inu. O ai e manaʻo e - taumafai. O faʻamatalaga tatau ai iinei.

O le a le susu susu ole lactose: o mea aoga ma faʻaleagaina ai le tino

O tagata e maua i le lactose inelivi, nai lo le susu susu, e aofia ai le laukose-free product i a latou meaʻai.

O le mea lautele, o le povi masani lea, mamoe po o le susu, lea e aveesea ai le suka mai le vaeluaina o le paʻu. I lenei auala, ua gase le laose i le kulukose ma le galactose.

E i ai foi le susu lactose susu ma se index o le 0.01%, e maua mai i le auala o le filtration membrane ma le faʻaofiina o le galactose.

Aisea e suamalie ai le susu o le lactose? O mea e mafua ai le faaleagaina o mea e le na o ni mea faigofie, ae sili atu ona suamalie.

O le mafuaaga lea mo suiga i le tofo. O le mea lea, susu susu lactose - o le manuia ma le afaina o le oloa mo le tino o le tino ua faʻaalia ai lenei mea.

Ole susu e leai se susu e faia mai le masani, susu susu.

O le tuufaatasiga o le susu o le lactose-e le ese tele mai le oloa masani pasteurized. O loʻo aofia ai vitamini, minerale, uʻamea, proteins, gaʻo, carbohydrates ma vailaau faʻasaina.
Mai vitamini emiti:

  • B vitamini,
  • peta pati
  • ascorbic acid
  • vitamini E, PP, D, N,
  • amino acids
  • filifili
  • nucleic acid.

O le taua tele i le tuufaatasiga o minerale o le calcium. E le gata i lea, e aofia ai le potassium, sulfur, fluorine, phosphorus, sodium, magnesium, citrates ma chlorides.

O le eseesega tele i le va o le susu e aunoa ma le lactose o le leai lea o le elemene mulimuli. Po o le susu e maualalo le lactose o loʻo aofia ai i totonu o se vaega itiiti, e le afaina ai le tino i le laoga o le inlerance. O faʻaopoopoga aoga, e pei o L-acidophilus, lea e aʻafia ai le laukose, e faʻapipiʻi foi i lenei oloa.

BJU, i le faasologa, e sui foi i le fesoʻotaʻi atu o le gaʻo ma gaʻo. O le gaʻo gaʻo e le suia, e masani ona faaopoopo 1.5 g. O le aofaʻi o carbohydrates e faʻaititia i le 3.1 g, ma i se isi itu, e sili atu le protein - 2.9 g. E oʻo atu i le 10-15 kcal le maualalo o le kalori. O se taunuuga, o le oloa e 39 kcal.

O se isi mea i le susu masani o le susu susu. E manaia ma suamalie le tofo, e le maualalo i le susu susu i le aofaʻi o le porotini, e aofia ai le tele o vitamini ma le uʻamea, ma maualalo le cholesterol. Faitau atili e uiga i le oloa iinei ...

O le a le aoga mo le tino?

O aoga ole susu ole lactose e le mafai ona faʻafitia. Na o le pau lava le leaga o le tau maualuga o oloa, ma o itu lelei o loʻo taua i lalo:

  • Hippoallergen - i le fesootaʻi atu i le faʻaleagaina o le lactose, o le oloa e taofia le mafua ai o se faʻafitauli o le maʻi,
  • Faasaoina o vitamini ma minerale pe a uma togafitiga,
  • E faigofie ona faʻaitiitia - maualalo le maualuga o le kulukose e fesoasoani i le faʻaitiitia ma le vave faʻaleleiaina ma le faʻaitiitia o aʻafiaga i le faʻaogaina o meaʻai, e pei o le vevelence, poloka, afu, vomiting,
  • O se suamalie suamalie ona o le vaevaeina o lactose i ni elemene laiti,
  • Faʻaitiitia le ono mafai e le colic i se pepe faatoa fananau mai ma le susu.

O le aoga o le oloa ua fuafuaina e ala i le i ai o vitamini ma minerale i le tuufaatasiga. O le tuufaatasiga ole susu ole lactose e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le metabolism, ma toe faʻafoʻi le tino maso. O vaega o le oloa e fesoasoani i le galuega a le loto, faʻamalosi ai ponaivi, nifo, lauulu, ma le fagu plafola. E le gata i lea, o le galuega o le popolega e masani ona faʻamaonia.

O le ae aʻoaʻo atili e uiga i aoga o susu mai le lactose mai le vitio:

Mai le suāsusu e mafai ona e faia se vai inu lelei e faavae i le mushroom susu o le Tibet. Http://poleznoevrednoe.ru/pitanie/molochnie-produkti/tibetskij-molochnyj-grib-poleznye-svojstva-i-protivopokazaniya/

Ole susu e leai se susu e tatau ona faʻaaogaina e le gata i le tui ole lactose, ae faapena foi ile taimi ole taumafa. O le taua tele o le oloa e 20% le maualalo nai lo le susu susu, i le faasologa, o le aofai o carbohydrates e faaitiitia foi.

O se taunuuga, e aunoa ma le faʻaitiitia o le taumafaina o mea taumafa ma le faʻatupulaia o le gaioiga faʻaletino, e mafai ona sili atu ona mamafa lou mamafa.

I le faaopoopo atu, pei o le susu masani, o loʻo i ai se aofaiga tele o le calcium, e manaʻomia mo le faʻamalosia ma le matagofie o fao, lauulu.

Lactose-free susu aʻo susu ma le maʻitaga ei ai tulaga lelei. I le vaitau o le avega o le pepe i vaega muamua, o le susu e tatau ona i ai i le taumafataga a le tina o loʻo faʻamoemoe mo le atinaʻeina o le skeletal tamaiti. I le tolu tausaga, o oloa gaosi susu e mafai ona mafua ai le gaioiga ona o le le atoatoa o le absorption.

O le taua faapitoa mo fafine maʻitaga, ona o mea o loʻo i le choline, o loʻo i ai se kulimi mumu. Choline e talafeagai mo fafine maʻitaga, aua e fesoasoani i le atinaʻe o le faiʻai o le tamaititi. O le ae aoao atili e uiga i aoga o kulimi kulimi mai lenei tusiga ...

Pe a filifilia le susu susu, o se tali le lelei e le tupu. O le susu o le lactose i le taimi o le susu e fesoasoani e faʻafetaui ai le colic i se pepe.

Faʻamanuiaga mo tamaiti

O se mea e sili ona taatele o le faʻaaloalo i le lactose i tamaiti, aemaise lava pepe faatoa fananau mai.

I lenei tulaga, e faʻasaina le susu, ma e manaʻomia e le pepe se oloa laukose e leai se totogi.

Mo pepe laiti, o loʻo faʻalauteleina, faʻapitoa, e aofia ai vailaau faʻasolosolo, e manaʻomia e faʻafaigofie ai le microflora o le intestinal. O le susu susu e leai se susu mo tamaiti e faʻasaʻoina foi i le faʻagogo mo le faigofie.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O lenei oloa e saogalemu ma e leai se faʻailoga. E na o le atoatoa le laose o le tui e ono mafai ona faʻaalia ai le faʻaalia o se faʻafitauli o le maʻi. I se tulaga faapena, na o fua o fualaau toto e manaomia.

E le gata i lea, o le susu e le laogatia e maua ai le allergies i le susu o le susu o le pulu, e faʻasaina foi, talu ai le faʻaititia o le aofaʻi o carbohydrates, ma o le maualuga o le polotini e faʻateteleina.

O lenei mea e aʻafia ai i le faʻaalia o allergies ma le faʻalavelaveina o le tui ile intestinal.

Vaega o le faʻaoga

O le susu susu e le laogase o se oloa fou ma e le mafai ona maua le lautele lauiloa. O le toʻatele o tagata faʻaaogaina o tagata e iai le laoga o le le gasegase.

E faaopoopo atu i le susu, o isi oloa e gaosia, aemaise lava sisi, yogurt, cheese cheese, pata. E mafai ona faʻaaoga e pei lava o susu susu masani.

Ua inu i lona tino mamā, cereals, mea taumafa ua saunia, ma faaopoopo i meaʻai.

I le kukaina, e faʻaaogaina foi le uila http://poleznoevrednoe.ru/pitanie/molochnie-produkti/molochnaya-syvorotka-polza-ili-vred-dozy-priema/#i-12

Mai pe e aoga le susu susu e le laose, e leai ni fesili e tulaʻi mai. Ae ui i lea, e tatau foi ona amanaia le fua faatatau o lona taumafaina ina ia mafai ai ona maua le aoga sili ona lelei.

E faalagolago i tausaga:

  • E oʻo atu i le tausaga, e tatau ona faʻaumatia atoa le oloa, afai e te mumusu e fafagaina susu, e fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i mea faʻafefiloi,
  • 1-3 tausaga - e le silia le lua tioata e mafai ona onā i le aso,
  • 3-13 tausaga - atonu e le faʻaaogaina,
  • 13-25 tausaga - e sili atu le sui o le susu i oloa gaosi susu ona o se faʻaitiitia o le lactase enzyme,
  • 25-30 tausaga - e leai se silia ma le 3 ipu tioata i le aso,
  • 35-46 tausaga - maualuga 2 mata tioata,
  • E silia ma le 46 tausaga - e le fautuaina e inu sili atu nai lo se ipu malamalama.

E tauaofai

Faʻatasi ai ma le tui o lactose, o le susu susu e le laogatia o se mea lelei sili lea i le oloa masani pasteurized. O loʻo tumau pea mea aoga uma, ae na o vaega ia o le vaevaeina o lactose - galactose ma glucose. E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai se faʻalavelave faʻaleagaina o le maʻi.

I aso nei, o le filifilia o ia oloa e laiti i luga o fale teu oloa, ae ui i lea, e tusa ai ma iloiloga a tagata faatau, o le maualuga e maualuga tele. Ole laumei gaʻo e leai se gaʻo e faigata ona maua, ae o le povi e maua i le tele o supermarkets. Taofi i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona maua le ola mai le 8 aso i ni nai masina.

Lactose (susu suka)


Toe foi i le Faʻatulagaga o oloa

Lactose free ("Lact" o lona uiga o le "susu", "oza" o lona uiga o le carbohydrate), po o le susu o le suka e le o se mea e maua ai le galactose ma le kulukose, e maua i le susu (mai le 2 i le 8% le mamafa) ma, e tusa ai, .

I totonu o pisinisi, e maua le lactose e ala ile gaioiga talafeagai o le whey (e oʻo atu i le 6.5% solids, e 4.8% le laose).

O le lactose laititi e faʻaaoga i le gaosia o mea taumafa, e avea o se mea lelei i le gaosiga o meaʻai mo meaai ma vailaʻau (ona o mea faʻaleagaina - faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga), faapea foi i le gaosiga o le lactulose, lea e faʻaaogaina e avea o se vailaau mo le faʻamalosia ma le faʻaolaina meaʻai ma se vaega o meaʻai mo le puipuia ma togafitiga o le dysbiosis.

O le ola o le lactose e tutusa lava ma mea uma o gaʻo. I le lumanaʻi o le togafiti laʻititi i lalo o le aafiaga o le lactase enzyme, e faʻavaivai i le kulukose ma le galactose, o loʻo faʻafefe. E le gata i lea, o lactose e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le calcium ma o se vaega mo le atinaʻeina o le lababacilli aoga, lea e avea ma faavae o le intestinal microflora.

Lactase deficiency (hypolactasia) o le mafuaʻaga autu lea o le tui le laose i tamaiti

O faafitauli autu i le faʻaaogaina o le lactose e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le lactase enzyme. A oʻo ina le toʻaga le enzyme, poʻo le aofaiga ua faʻamalo e le puipui o le intestinal ua le lava, o le laukose e le faʻavaivai ma, e tusa ai ma lea mea, e le o aʻafia.

O se taunuuga, e lua faafitauli e tulai mai. Muamua, lactose, pei o gaʻo uma, e matua malosi tele ma faʻaleleia le taofiofia o le vai i totonu o le uila, lea e ono mafua ai le manava.

Lona lua, sili atu le taua, o le laose o loʻo faʻaaogaina e le microflora o le tootoo laiti ma le faʻasaʻolotoina o metabolites eseese lea e oʻo atu ai i le inumaga o le tino, tutusa uma lava le manava, afaina, ma isi.

O le iʻuga, o le faʻalauteleina o meaʻai, e leʻo saʻo ona valaʻau lapatose allergy. O le mea lea e mafua mai i le dermatitis, ma isi faailoga o le le faapalepale.

Ae o lenei mea o se faʻaauauga lona lua i oloa faʻamalosi (gaʻo gaʻo vave, hydrogen, lactic acid, methane, carbonic anhydrite), talu ai o le laogatia e leʻi faʻaaogaina e avea o se meaʻai fua mo le microflora putrefactive.

Lactase deficiency (hypolactasia), lea e mafua ai le le faapalepale susu, o le uiga o le tele o tagata matutua. O le tali masani lenei a le tino, e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le taumafaina o susu i meaʻai. Peitai, o le faafitauli e tasi e mafai ona matauina i tamaiti. I lenei tulaga, aemaise lava i pepe faatoa fananau mai, ua fuafuaina tonu.

Na faaalia ai o le gasegase o le tui i pepe faatoa fananau mai o le faʻatoʻateleina. E le talafeagai i lenei sootaga le finau faapea mo soo se tagata "o le leaga o le suāsusu ma le susu suka ua faʻamaonia e ala i le faʻailoga o le le gauai i tamaiti ma tagata matutua".

Lactose e mafua ai le le faapalepale i nisi, ma mo i latou e le maua le lactase, e le afaina ai le lactose.

I le tele o tamaiti, o le laogatia e afaina mai le fanau mai, ae o lona le faapalepale e tupu pe a mavae le tausaga.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le gaosia o le lactase enzyme ua faʻaitiitia i le matua pe a suia mai le fafagaina i meaʻai matutua, talu ai ona o le mea na tupu ina ia le maua susu susu o tagata matutua, ma o le mea la lea, lactose e leai lava se isi lava mea nai lo le fatafata o le tina i tausaga talafeagai.

O le maualuga o le gaosiga o le lactase pe a uma ona fananau mai, o se faʻataʻitaʻiga o le maua mai e nuʻu mai le tele o faifaatoaga faifaatoaga. O lenei mauaina e avea o se suiga (β-galactosidase gene) na tulai mai i Europa i Matu e tusa ma le 7000-9000 tausaga talu ai ma atonu o se tasi lea o mafuaaga na mafua ai le alualu i luma o tagata o lenei itulagi.

O le aʻafia o le lactose inlerance i pepe faatoa fananau mai ma tamaiti matutua o se ituaiga tagata-ituaiga tagata ma e sili atu ona taatele i le paʻepaʻe nai lo Mongoloids ma Negroids. Aua e te suʻe le susu o le povi i Taialani poʻo Angola: e leʻo faʻatau atu iina, sei vagana ai se mea e le masani ai ona o tagata mama, ma o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le 99% e le taliaina lenei oloa ona o le hypolactase.

Lactose-e leai se taumafataga e avea o se metotia o le togafitia o le le gasegase o le le faapalepale i tamaiti ma tagata matutua

Lactase le atoatoa togafitiga e aofia ai le le aofia ai i mea taumafa o oloa e aofia ai le tele o lactose, poo le faʻaaogaina o le lactase enzyme i le tulaga o se vailaau poʻo se meaʻai faʻatasi i le taimi lava e tasi ma ia meaʻai.

Talu ai o susu e aofia ai le tele o mea aoga (amino acids, calcium, ma isi elemene), o le le atoatoa o le susu mai le meaai e le fautuaina. O le mea lea, o le susu ma le isi lactose e leai se totogi e masani ona faʻaaogaina, o le laosose o loʻo faʻaitiitia ai.

O se tasi o auala e faʻaititia ai le lactose i totonu o meaʻai susu e faaopoopo i le lazyate enzyme (? -Galactosidase), o le mea lea ua vaevaeina ai le laose i le kulukose ma le galactose ua i ai i le oloa lava ia.

I le isi itu, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina o loʻo i ai le lactase (lactase, tilactase, lactide), faʻatasi ma le meaʻai susu.

O le isi auala e maualalo ai le lactose o meaʻai o le faʻaaogaina o le siama o le siama.

I totonu o fualaau susu, e pei o le kefir, yogurt, kulimi mumu, aemaise lava cheese cheese, o le lactose o loʻo faʻaitiitia, talu ai o loʻo aʻafia e le siama lenei gaʻo pe a faʻamamaina le susu, ma faaopoopo i le gaosia o le sisi ma le siʻi suka,

O le mea lea, o gasegase e mafai ona faʻaaogaina le susu susu, e ui lava o faʻamaʻi tigaina, e oʻo lava i se oloa taua tele e pei ona tatau ona leʻo le kuka.

Toe foi i le Faʻatulagaga o oloa

E i ai le lactose i fua o susu ma susu?

E tele taimi e mafai ai ona e feiloai i tagata e mafatia i le afaina, manava. Ina ia iloa pe aisea e tutupu ai nei faafitauli e faigata. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi atonu o le gasegase o le le faapalepale.

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu ma le 35% o le faitau aofaʻi o tagata matutua, ma afai tatou te mafaufau i Saina, i le lautele 85%, e le mafai ona faʻamalosi atoa le susu. A uma ona inu se ipu malamalama, latou te amata ona lagona le leaga. O le a le faafitauli?

O le mealilo atoa lava e taoto i le lactose. O se tagata soifua maloloina e mafai ona ia eliina lenei mea ona o se enzyme faʻapitoa e maua mai i le tino o le tagata. O tagata e le mafai e le tino ona maua le lactose ua faʻaitiitia le gaosiga o se enzyme.

Faʻavae i luga o lenei mea, lactose, lea e ulu atu i le manava, e le faʻamaʻoina. O lenei tulaga e oʻo atu ai i le galala ma le tele o le gaioiga. O susu o susu e aofia ai le 6% susu suka. O sina sina laititi o le susu suka e mafai ona mafua ai faʻalavelave.

O le kulimi o se mea masani ma e aofia ai le tele o elemene, vitamini.

E aofia ai vaega nei:

Ae faapefea e na o le 35% o le faitau aofai e le mafai ona 'ai le susu, pe mafai e na tagata ona inu i le kefir?

O le Kefir o se gaʻo susu o le gaʻo maua mai e ala i le faʻamalosiina o gaioiolosi. O le mea autu e taua i le faʻamalosiina o le fuga o lefir, o se vaega o le fefete ma le siama.

O se taunuuga o le liua o le suka susu, ua fausia ai le kulimi lactic.

I fale gaosi oloa, o le faʻamalosi e tupu i le fesoasoani a le siama susu, lea e mafai foi ona faʻatau atu i se supermarket masani, mo yoghurts ua faia i le fale.

O le susu o le susu o se gaʻo susu susu lea e maua i le auala e tasi e pei o le kefir, e le mai le susu atoa, ae mai le susu susu. I le fale, e mafai foi ona e kuka. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le susu susu ma le faʻaopoopoga o sina fasi falaoa, ina ia faʻaalia se faʻagasologa o le faʻamalosi.

Ina ia tofotofoina le tui o lactose, e toatele e faʻaaoga se suega faigofie. Mo lenei mea, e le tatau ona faʻaaoga oloa o loʻo iai susu suka mo 2-3 vaiaso.

Afai a maeʻa lenei taumafataga, o faʻafitauli o le leai o se oloa ua faʻaitiitia pe faʻaumatia, e tatau ona e mafaufau e uiga i lou soifua maloloina ma faia se asiasiga i le fomaʻi. O loʻo i ai se taumafataga faʻamalo e aofia ai le 1 kalama o le lakalama gaʻo susu i le aso.

9 g o le susu suka faʻatagaina i se taumafa leaga mo le lactose.

O mea autu o lactose

Lactose o le suā susu. I le tootoo laiti e faʻaaogaina ai se enzyme, o lenei vailaʻau e faʻamalūlūina i le galactose ma le glucose e faʻafefiloi i totonu o le toto. Ona o le lactose, o le calcium e sili atu ona vave faʻavaveina, o le aofaiga o le aoga lactobacilli, o le vaega taua o le microflora o le intestinal, ua tausia i le tulaga saʻo.

Aisea e mafatia ai tagata i le lactose inlepale?

O faafitauli uma e fesoʻotaʻi ma le maualalo o le lactase enzyme. Afai e le lava le malosi o le enzyme faalilolilo, e le mafai ona suavai le laukose, o le mea lea, e le o aʻafia e le inumaga. O lenei mea e fesoasoani i le atiina ae o faʻafitauli o le soifua maloloina.

E pei ona taua i luga, lactose o le suāsusu susu ma e mafai ona maileia ai vai i totonu o le manava. O ia ituaiga o mea totino e taʻitaʻi atu i le manava. O le faafitauli lona lua o le lactose o loʻo aʻafia e le microflora o le intestinal ma mafai ai ona faʻasaʻo eseese metabolites.

O lenei mea e mafai ona iu i le oona. O se taunuuga, o le tolega o meaʻai e atiina ae i totonu o le tino. O nisi taimi o lenei suʻesuʻega e sese le taʻua o le allergy allergy.

O sea tali atu i oloa e taua o le lua, aua o le laose, lea e le mafai ona gauai, na avea ma mafuaʻaga mo le atinaʻe o microflora putrefactive.

Faʻafefea ona faʻaaoga le oloa?

Ole tele o meaʻai susu e masani lava ona tupu i tagata matutua, i nisi tulaga e mafai ona tupu lenei faafitauli i le tamaitiiti.

I nisi o tulaga, o le faafitauli e mafua mai i le maualuga. O lenei vaega ua faamaonia e tagata popoto faasaienisi.

O le inu le suka i le suka e tupu i nisi tagata. O tagata e le maua le lactose e le mafai ona faʻauluina meaʻai susu e aunoa ma ni aʻafiaga.

O lenei lisi o le a fuafua ai le aofaiga o lactose i le 100 kalama o le oloa:

  1. margarine - 0.1,
  2. pata - 0.6,
  3. kefir o le gaʻo gaʻo - 5,
  4. susu susu - 10,
  5. laukose i le kisisisi - 3.6,
  6. pudding - 4.5,
  7. kirimigi oona - 2.5,
  8. kalu le maualalo-gaʻo - 3.2,
  9. laʻau paʻu - 3,
  10. gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo - 2.6,
  11. 'oti'oti - 2.9,
  12. Tisisi Adyghe - 3.2,
  13. kulimi kulimi - 3.6.

Lactose o se faʻasalaga, e aofia ai:

Lactose gaosi oloa e gaosia e ala i le gaosia o le uila.

Lactose o loʻo faʻaaogaina i le alalafaga taumafa i le gaosia o meaʻai eseese. I le faʻaopoopoga, o le vailaau e faʻaaogaina o se vaega faaopoopo o se fuainumera tele o vailaʻau eseese ma mea taumafa.

Taumamafa taumafa ma le lactose inlerance

E faigata tele ona aveese atoa le susu mai lau lava lisi pe a le faʻaogaina le laukose. E mafua lenei mea i le mea moni o le susu o se punavai masani o le calcium e talafeagai mo le masani ai o le tino.

I se tulaga faapea, ua fautuaina e aveese le susu mai le taumafataga ma faʻafeiloaʻi ai susu susu i totonu.

I nei oloa, o le maualuga o le suka o le susu e sili atu ona maualalo ona o le mea moni o le gaʻo susu e faʻaumatia ai gaʻo.

E fautuaina e faʻaopopo i mea taumafa taumafa e le o iai le lactose, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O nei oloa e faapenei:

O nei meaai e mafai ona 'aina i aso uma.

Milu, koko i luga o le susu, kulimi, ituaiga milkshakes o ni oloa e tatau ona lafoai.

O le faʻaleleia o meaʻai o le calcium i le tino i le i ai o le le faapalepale i meaʻai susu ma susu susu, ua fautuaina e faʻaaoga:

Afai e te le eliina le palapala lactic, e tatau ona e faʻaeteete i le taimi e faʻatau ai oloa eseese, e tatau ona e mataʻituina le tuufaatasiga. E faatatau foi lenei i le tulaga pe a faatauina mai fualaau faasaina.

I le mea e ulu atu ai le suā susu i le inumaga, e mafai lava ona e ave fualaau o loʻo iai lactase, lea e mafai ona faʻatau i soo se falemaʻi.

Afai e te mulimuli i se meaʻai mo le gau o le mamafa, e tatau foi ona e le aofia ai oloa e aofia ai le laukose mai le meaai.

Lactose deficiency

O lenei faʻamaʻi ua matua lautele lava.

Faateleina tagata Amerika. I Rusia ma atunuu o Europa i mātū, o togafitiga e sili atu ona taatele.

E tele mea e ono aʻafia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi.

O mea nei e aʻafia ai le paʻu o le gaosiga o lactase:

  1. eseese faʻamaʻi pipisi
  2. faʻaleaga manu
  3. Crohn's faamaʻi
  4. togafitiga faʻapitoa.

Faailoga e masani ona maua i se faafitauli talitutusa:

  • taʻavale
  • manava manava
  • manava manava
  • tiga i le manava.

I lenei tulaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega lactose ma pasia ni suʻega e mafai ona faamanino ai le tulaga.

O ia iloiloga e faapenei:

  1. Iloiloga felafolafoaʻi. O lenei auiliiliga o le a fesoasoani e faʻavaeina le suka susu. E masani ona faʻaaoga e fuafua ai le faʻamautinoaina o pepe faatoa fananau mai poʻo tamaiti matutua atu.
  2. Suʻega o le manava E tatau ona e inuina se ipu vai se tasi e iai le lactose. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faia se suʻega faapitoa. O se taunuuga e fuafua ai pe faʻapipiʻi e le tino le laukose pe leai foi.

Afai e le mafai ona teena oloa gaosi ma faʻaaoga le kefir, o loʻo i ai se isi filifiliga mo le foia o le faafitauli. E manaʻomia ona e ave le lactase enzyme i taimi uma e te faʻaaogaina ai le susu, po o meaʻai susu.

E mafai ona e suia susu susu i le lactose-leai.

Lactose atonu e le gata ina i ai i meaʻai susu.

Ina ia taofia le ulufale mai o lenei vaega i le tino, e tatau ona lafoai oloa nei:

  • pateta po o falaoamata sana
  • margarine
  • mayonnaise-based salad dressings,
  • cocktails e aofia ai susu paʻu,
  • puaa, aano o manu, sausage,
  • palu pateta i le foliga o se paluga matutu,
  • uʻu paʻu
  • fagu, donuts, cupcakes.

Ina ia aloese mai faafitauli tau meaʻai, pe a faʻatau, e tatau ona e siakiina le tuufaatasiga o oloa.

O mea aoga ma leaga o lefirfir o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Laga o le faʻapalepale. Faʻasaina oloa uma i susu?

O le a le mea e fai mo i latou e le faʻatagaina susu ma meaʻai susu e mafua mai i le lactose inlerance, ae pei o yoghurts ma masani ai susu uma?

Tali Konstantin Spakhov, gastroenterologist, sui o fomai:

- O le faʻafitauli e fesoʻotai ma le leai o se laukate enzyme o loʻo suʻeina susu susu (lactose) e taatele! Faamolemole ia matau o igoa o le enzyme ma le susu suka e eseese i le tasi le tusi. Aua e te fenumiai pe ae faitau atili.

E tusa ma le 30% o tagata Rusia na i ai sina tikeri o le lactase. O nisi oi latou, pe a uma ona inu sina susu laitiiti, iloa le mafatia. E amata mai le afaina o le tino (o le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, pupu), ma o nei mea uma e masani lava ona faaiʻu i le manava (manava).

O le mafuaʻaga o le lactose: suka, pasi atu i totonu o le mea e le o faʻaogaina, e amata ona faʻamalosi i totonu o le atigipusa tele. Ae o lenei mea e tupu i le vaivai tele o le enzyme.

O nisi e mafai foi ona inu i se ipu malamalama atoa, ma o nei mea uma o le a faʻagasolo lelei i ai - latou te le faʻafeiloaia pea a latou faafitauli i le susu.

I le isi itu, ua matua le mafai lava e oe ona teena uma gaosiga susu. Ua faatulagaina lelei e sili atu laukose i totonu ia i latou nai lo le susu, ma o nisi e toetoe lava a toesea, ma e mafai ona taʻua i latou o le laose.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi na faʻasaina ai le fausiaina mai o faisa mai le tele o atunuu i Europa ona o faʻasalaga, na faʻasaina ai le tele o tagata gaosia oloa i Rusia, ma amata ai ona tuʻuina atu i le Risati ni faisua e leai se totogi. Talu ai talu mai Rusia o oloa gaosi susu e aunoa ma le laukose sa toetoe lava a le mafai ona gaosia, na faatagaina ai la latou oloa faaulufale mai.

O le feteenaʻiga, o na tagata na faʻauluina na suia le igoa o le sipisi, e faʻaalia ai le upu faʻatau "Lactose-free" luga. O le mea moni, e toetoe lava o faʻasusu uma e le oi ai le lactose, ma e mafai ona e 'ai e aunoa ma ni faʻafitauli.

Na faatulaga e le Natura ina ia maua mai le susu, o le siʻisiʻi ma le faisua o susu, o le tele o lactose o loʻo faʻaitiitia. A faʻamalūina le susu, lapobacilli e faʻaumatia le suka susu ma o lona aofaiga e faʻaitiitia tele.

A fai le kusi, o susu susu, lea ua avea ma se paʻu paʻu, ua toso mai le vai - ma faatasi ai ma le toega o le susu o le susu. A oʻo mai le kulimi sipisi i le sisi, laititi foʻi le lactose.

E oo lava mo i latou e le mafai ona faʻamalosi fua o le lactic acid - e tupu lenei mea i le tele o le lactase - o le kisi ma le falesa e le mafua ai ni gaioiga.

O mea o loʻo aofia ai i totonu o se ipu susu (i le% o manaoga o aso taitasi)

Mea aoga aoga

  • Kalaku - 25%
  • Vitamin B2 - 22%
  • Vitamin D - 21%
  • Vaʻalele - 18%
  • Vitamin B12 - 15%
  • Puipuia - 13.5%
  • Seleniuma - 11%
  • Potassium - 10%

Mea le aoga

  • Milu gaʻo * - 6.4-8 g
  • Lactose - e tusa ma le 10 g (susu suka) **

* Latou finau e uiga i le aoga po o le leaga o le gaʻo susu, ae o le mea lea ua manatu pea e le aoga, aua e fesootai ma gaʻo tumu.

** Talu ai o le susu e le faʻanofoina, o le toʻatele latou te le iloa e aofia ai le suka. O le mea moni, o le lactose e leai sona suamalie manaia, ae ei ai isi mea leaga o suga. I le tasi ipu, pe tusa o le 2 teasate o le susu.

Curd o le oloa atoatoa

E le gata o le gaʻo susu atoa ua galo i le gaosiga o le siʻisiʻi kulupu, e faʻapitoa ai le tele o le susu o le susu-o le vaega sili ona taua oa tatou meaʻai. E tele atu le palatini i le kusi falaoamata nai lo soʻo se mea inu susu susu. I le taimi lava e tasi, e aoga foi lactobacilli.

O le kulimi sisi e matua faamalieloto ma e fesoasoani lelei e fausia ai le musika. Ina ia maua le tele o le protein e pei ona maua i le 100 kalama o le 9% leisi kulimi, e tatau ona e inu 600 ml o susu. Ae faʻatasi ai, e faalua ona sili atu le tele o le gaʻo ma le 6 sipuni tele o le suka suka.

E itiiti ifo nai lo le yogurt poʻo isi susu susu, ae e le tatau ona faʻaitiitia. Ae o le calcium pito sili ona aoga i le kusi falaoa e 1.5 taimi sili atu nai lo latou poo le susu, ma le phosphorus - toetoe lava 2.5 taimi.

E le gata i lea, e tele le phospholipids i totonu o le kulimi. O nei mea e taua mo le tino - latou te taofia ai aʻafiaga leaga o le cholesterol.

Peter Obraztsov, Sui o Matata Eseese Faasaienisi:

- O le toʻatele o tagata e manatu o le kulimi e le faʻapipiʻi i luga o le susu o aso nei, ma pe a kuka, e le afaina ona o le paʻu. E le saʻo lenei mea. O le kulimi na faia i luga o le mea naʻo le susu lea e leʻi i ai se mea e taʻua o le homogenization.

Ole suasusu e aofia ai gaʻo gaʻo, lea e sili atu le mama nai lo le vai, faʻafefe ma pipii faʻatasi - o le auala lea e maua ai le kulimi i luga o le susu. E totoe na o le aveeseina. Ma afai o le susu na kuka, ona kuka lea o le pulu i luga o le fogaeleele. Ae e le aoga i le susu fou ona o loʻo faʻatusaina.

O lona uiga, a maeʻa le suamalie o le povi e faʻasalaina faapitoa e faʻaumatia gaʻo gaʻo. O le iʻuga, o mea itiiti o le gaʻo susu o loʻo gaosia, lea e le faʻafefea, ae faʻasaʻoina - taofia le susu.

E faia lenei mea ina ia le faʻamavaeina le susu (o lona uiga, e le o faia ai le kulimi), lea e talafeagai mo lona gaosiga o mea gaosi.

Encyclopedia o meaʻai susu

O fua o susu-susu e tele, ma toetoe lava oi latou uma e sili atu le maloloina nai lo susu. E tele mafuaaga mo lenei mea.

E i ai a latou mea faʻapitoa - O mea nei e aoga tele meaola e pipii i la tatou microflora i totonu o le manava. Latou te fesoasoani ia te ia e tauʻave mai faʻamaʻi leaga ma synthesize vitamini ma isi mea aoga. O faʻataʻitaʻiga e sau i ni ituaiga se lua.

Muamua o na meaola ninii lea o susu susu. Latou te i ai i taimi uma i fua o susu susu. O le vaega lona lua e faaopoopoina i le faʻamoemoe, latou te le auai i le gaosia o meaʻai susu, ae latou te faʻaaoga atili ai. I lenei tulaga, o le bifidobacteria e masani ona faaopoopo.

E masani lava, o le "bio" o loʻo faaopoopo i le igoa o ia oloa: bio-ether, bio-yogurt, ma isi.

E masani lava ona itiiti naua le suka o susu., e uiga i aʻafiaga le lelei ua e iloa.

E sili atu le faigofie ona eli nai lo le susu.. E foliga mai e feteenai ona e iloa lelei o meaʻai vai e sili atu ona lelei. E saʻo lenei mea, ae i le tulaga o le susu, e eseese mea uma.

I le siosiomaga o le manava o le manava, e vave lava ona faʻasosoʻo faʻamalosi susu i totonu o se kesi eleelea ma le vaivai. E le gata i lea, e tele lava ina telē - e le mafai ona e foloina atoa e aunoa ma le ulaina.

O se taunuuga, o le manava ma le manava e tatau ona faigaluega mo se taimi umi, tatuʻi se tuilatini. O le mea lea, o susu o se tasi lea o mea pito sili ona faigata e faʻatau ai oloa.

GaosigaSourdoughTatauFaʻamaumauga o FaʻatinoFaaaoga faʻaleaga
Faʻafefiloi oloa faʻamalaʻau - lactic acid ma le ava malosi
KefirKefir fungi, e aunoa ma le faʻaopoopoga o isi microorganismsSuna-susu, e matua maamaai lavaE sili atu ona aoga nai lo le yogurt, ona o ona microorganisms e aʻafia i totonu o le manava. E taofia le tuputupu ae o le vevela. Faʻaitiitia le maualalo o le cholesterol. Faʻasaʻo meaʻai taumafa
AcidophilusAcidophilus bacillus, lactococci ma kefir fungiMalamalama lelei le vevela, faafouinaO le mea e sili ona malosi le anti-putrefactive intestinal product
AyranSatooptococci Thermophilic, laau faʻamalo ma le fefeteSuna-susu, o nisi taimi e taufaamatauA maeʻa faʻamalosi, e masani ona faaopoopo le vai.Fesoasoani i se taupulepulega
KoumissBulgarian ma acidophilus laau ma le fefeteFaʻafouina, Sour SpicyFaia mai susu susuE sili ona aoga mo le maʻi ma isi faʻamaʻi pipisi. Ae e le tele suʻesuʻega na faia. E i ai le faʻafefe
GaosigaSourdoughTatauFaʻamaumauga o FaʻatinoFaaaoga faʻaleaga
Faʻatoʻa gaʻo susu susu
Just-KvashaLacto-cocci ma / poʻo le streptococci thermophilicMama susu susuO le susu o le pasteurized ua maeʻa i le 35-38 ° CE taofia ai le atinaʻeina o le au failautusi ma isi faʻamaʻi faʻaleaga
YogurtLaʻau faʻasolosolo i le thermophilic streptococci Bulgarian i tutusa tutusaSour-milk, foliga matagofie ma sinasinaE mafai ona suamalie na o le faʻaopoopoga o suka poo mea suamalie; berry, fualaau aina ma isi meaʻai e maua ai le tofo ma mea faʻapitoa. O le mea e lelei ai, i isi fua o susu-susu, o nei mea uma e maua mai ai le kemisi.E i ai le faʻamaoniga o se puipuiga i nisi o kanesa, aemaise le vevela.
BioogurtE tutusa, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le bifidobacteria, le acidophilic bacillus poʻo isi mea faʻapitoaTino lelei mo dysbacteriosis
Swords-Kovskaya simply-kvashaLaʻau bulgara streptococci ThermophilicMama susu susuI le gaioiga, latalata ile yogurt
RyazhenkaLaʻau o le streptococcus thermophilic ma poʻo le leai foi o se fasilaauMama susu-susu ma se tofo o susu susu. Lanu paʻu lanu paʻuFaʻanofo mai le susu (e masani lava i le kulimi)O le gaioiga e latalata i le yogurt, ae o loʻo i ai oloa faaiu o le glycolysis (CNG), na faia i le taimi o le susu o le susu - e le aoga, aemaise lava mo le maʻisuka
VarenetsThe streoptococci ThermophilicFuʻu susu susu-susu ma se sima o susu susu. Paʻepaʻe i le lanu o le kulimi malamalamaFai mai susu mai le vevela i le 97 ± 2 ° C. O se ituaiga o siʻosiʻomua itiitiE iai foi le CNG, ae i se aofaiga laʻititi

O le mea moni atoa ma le tala e uiga i le le gasegase

I susu susu, o loʻo i ai se gaʻo faapitoa e gaosia e tina mo a latou fanau i taimi o fafaga. E mafua mai i vailaʻau vailaʻau, o se faʻasalaga e aofia ai le galactose ma le kulukose.

O lenei vailaʻau faʻamalosi e matua manaia lava mai le manatu o le physiology. I le faʻaogaina o le pepe, o le lactase enzyme na te momotu ai i le galactose ma le kulukose, lea o loʻo gauaiina e le tino. A o faasolosolo ina e matua, o le malosi o lou tino e gaosia ai le lactase ua leiloa.

O le iʻuga, o le lactose e le faʻafefeteina, e avea ma meaʻai mo siama o le vaega o meaʻai, lea i le faagasologa o le faʻasaumalie o lenei le maliega e tuʻuina atu ai i le tino le lagona sili ona fiafia (afaina, tiga o le manava). Mai i le vaaiga o le evolusione, o sea ituaiga masini e mafai ai ona puipuia le susu - o le fafagaina o tamaiti.

O le susu, lea e gaosia e le tina, na o le tamaitiiti lava e alu. O le tagata e le o se tuusaunoaga.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le faifaatoaga o laʻau ma le susu e avea o se vaega taua o le taumafataga, o le gafatia e lafoaʻi lactose i le avea ma tagata matua ua avea foi ma vaega tāua mo le ola o tagata.

O sea ituaiga gafatia na tulaʻi mai i soo se mea na aʻoaʻoina e tagata e suʻe susu mai meaʻai mo meaai, na avea ma mea tāua i filifiliga faanatura ma vave ona salalau solo i le faitau aofaʻi. O tala o lenei taimi ua mavae ua matou molimauina nei.

I le lafumanu i Europa, o le toʻatele o tagata e leai se faʻafitauli e maua ai susu susu. I atunuu Asia, e le o se mea ua leva ona maua mai ai le faifaatoaga susu, o le tele o tagata latou te sailia le susu ma le faigata.

E tusa lava pe oi ai le enzyme i le tino matua, o lona gaoioiga e masani ona faʻaititia i le matua. O le matua o le tagata, o le susu o susu o loʻo faʻafefe. E le o se mataupu faavae lautele, ae o se masani masani. E i ai i latou e inu susu i lita aʻo leʻi oʻo i latou matutua ma o mea uma e lelei ia i latou, ae mo se tagata e tolu ona tausaga ua tape lenei enzyme.

O le gasegase ole lactose e le o se mea faʻafefe. Mo se allergy e tupu, e te manaʻomia se ituaiga tele mole mataʻu ma le mataʻutia o le a tali atu lau polokalama faʻafesoʻotaʻi. Lactose o se suka sili ona faigofie ma o se mole faigofie lava. O le faiga o le le faapalepale o le le lava lea o le lactase enzyme. Afai o lea, e leai se faafitauli.

Afai e leai, o le lactose, e oʻo atu i totonu o le manava, e avea ma meaai mo siama. O le fea, i le faagasologa o le fafagaina o gaosiga o gaʻo, mafua ai le tiga, manava ma isi. O le mea moni o le lactose e le o se mea e aʻafia ai e oʻo atu ai i se faaiuga taua: e le tatau ona aloese uma le lactose, e pei lava o le sailia o oloa laukose-leai se faleoloa.

O sina lactose laitiiti e le mafua ai ni taunuuga le lelei, e ui lava mo tagata taitasi o lenei aofaiga o tagata taitoatasi.

Milky protein allergy - mea moni

E le mafai e le maʻi ona maua le susu i le susu. O le suauu mama o se tasi lea o tagata e sili ona taʻutaʻua, ma e le malosi e pei o le soya ma le pipi, ae e faʻaalia lava. Afai o loʻo e maʻi i le paʻu o le povi, o le avanoa o se allergy i le 'oti ma mamoe e sili. I tulaga taʻitasi, e manaʻomia ona e vaʻavaʻai taitoatasi.

O se allergy i le susu susu o le povi e mafai ona tutupu i le maeʻa o ni nai itula mai le taimi e faʻaaoga ai, ma faʻalautele i totonu o nai aso.

Faatasi ai ma uiga o le foliga mai o se vevela, lanu mumu i luga o le paʻu - i luga o alafau, faʻailoga ma papa. Atonu ei ai faafitauli faʻalavala: faʻaogaina o le gaogao, tale, vevela, seneezing.

Afai o tatou talanoa e uiga i le susu fou, ona aafia ai lea o le gasegase: vomiting, flatulence ma bloating, colic ma e oʻo lava i le vevela o gastritis.

Lactose i le aofaiga lava e tasi o loʻo i ai i ituaiga uma o susu o meaola manu - povi, 'oti, mamoe ma isi. E taua le iloa o le gaʻo gaʻo o le susu e le aʻafia ai mea o loʻo i totonu o lactose i totonu.

Laʻau o loʻo totoina ile laʻau - almond, soya, oat, niu - e le oi ai le lactose ma e mafai ona avea ma se isi filifiliga mo le le faapalepale.

Soo se tasi e le o sauni e teena le susu o meaola manu e mafai ona filifili se oloa lactose-leai se totogi.

Faamatalaga auiliili

E le totogia, e le o se faatoaga ma le le saʻo: pe faapefea ona suia le susu i le kofe

E le totogia, e le o se faatoaga ma le le saʻo: pe faapefea ona suia le susu i le kofe

Lactose o se vailaʻau faʻamaʻavaʻaveʻa lalo e le laase i le tino o le tagata i totonu o le kulūkose ma le galactose. Mai iinei o loʻo mulimuli mai ai se tali faigofie: afai e te manaʻo e aveese le lactose mai susu, o le mea sili lea ona faigofie le talepe i lalo e ala i le faaopoopo saʻo o lactase i le susu. O le mea masani lea latou te faia pe a sau i susu.

O le aofaʻi o meaʻai i le susu e le suia, ae o le vailaʻau faʻasolosolo ma le tofo e suia laitiiti: sua susu e sili ona suamalie ona o le glucose ma le galactose (o le laose e toetoe lava le faʻasalaina).

O le taumafaina o le susu e le o soʻo se mea lamatia, o le mea moni, o le oloa lava e tasi, naʻo le enzymes i le masini vai, ae o le enzymes i lima o le tekonolosi i le fale gaosimea, e leʻi faʻalavelaveina le lactose.

Mo tagata e maua i le lactose inisiua, sisi ma cheese cheese e mafai ona faʻaoʻoina lelei ma e te le manaʻomia foʻi ona e vaʻai i ni laasame faapitoa e le faʻaogaina o nei oloa.

Talu ai ona o mea taua o tekinolosi mo le gaosiga o le lactose, e matua itiiti lava e leai ni aʻafiaga leaga. O le mea lava lea e tasi mo cheeses e pei o le mozzarella, strachatella ma le tanrata.

O nei faisisi o loʻo aofia ai le tele lactose, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina i le faʻalelei. Lisi, lea e aofia ai le sisi, e faigofie foi ona maua.

Ae o le kulimi ma le asikulimi i tulaga o le lactose e tutusa ma le susu. O le isi mea e mafai ona e inuina le afa-lita o le susu, ae e faigata ona mafaufau o le a manao se tasi e 'aina le afa lita o asikulimi. Tuʻu ia oe lava le polo e tasi, ma e leai se mea e tupu.

Ma oloa gaosi susu?

E talitonuina o oloa gaosiga (yogurt ma lefir) i le tulaga o le tui le laose o loʻo faʻaleleia lelei. Ona o le a le mea e tupu lenei mea ma e tupu ai lava? E tele ituaiga o eseesega eseese o le masalosalo.

O le tagata pito sili ona lauiloa e fai mai o siama i le kefir poo le yogurt e faʻaitiitia ai le tele o lactose faʻatusatusa i le muamua susu. Ae o le faʻafitauli o le faʻaitiitia o le taua e matua le taua, mai le 4.5 i le 4% (faʻalagolago i le raw materials ma le oloa), ma e le mafai ona aʻafia le tulaga.

O le mea lea, faʻalogo ia oe lava ma matau le tali a le tino.

Fautuaga mo i latou o loʻo popole i le lactose

Afai e te leʻi maitauina faafitauli i le gaosia o le susu ma meaʻai susu, aua le popole ma aua neʻi e faia ni mea leaga mo oe lava. Ma afai oe popole, ona e alu lea ma suʻeina. O le tulaʻi mai i ni tulaga e leai ni tulaga mo oe lava, o le a le gata ina sili atu ona lelei mo oe lava, ae, atonu o le a faʻaalu lau namea faaopoopo ma tupe i le sailia o laoga-free oloa e te le manaʻomia.

O le a le lactose?

O se mea matagofie ma aoga tele o le susu. O loʻo i ai le tele o proteins, o mea eseese amino acids, gaʻo, calcium. E aofia ai foʻi le laukose. O se mea taua tele o le carbohydrate, susu suka. I lalo o le malosi o le toto, ua gau i totonu o le kulukose ma le galactose. O lenei suasusu susu sa maua i le 1780 e le chemist Swedish o Karl Wilhelm Scheel.

I le susu o susu, o le pasene o lenei feteʻenaʻiga e maualuga atu nai lo le povi. O le lactose mama e mafai ona faʻatusalia o se paʻu paʻepaʻe le manogi, e mafai ona suauu i totonu o le vai, ae o sina mea e gaoioi ai faʻamalosi. I le taimi o le mafanafana, ua leiloloa alakomele vai ma ua tumau le laogala. I totonu o le tino, o lenei vailaʻau ua lepetia e le lactase enzyme. I le matua, o le gaosiga o lenei enzyme ua faaitiitia i tagata. E ui lava e manaʻomia e le tino le suāsusu, e sili atu ona leaga.

Afai o le laukose i totonu o le manava e le lelei le talepeina, ona tuputupu aʻe ai lea o siama, lea e oʻo atu ai i le manava manava, faʻavave, ma le poloka. O lona uiga e le talia e le tino le laukose. E tele e fesili i fomaʻi le fesili pe mafai ona fai le kefir ma le lactose inlerance. Ia, saili le tali i ai.

Maualuga Lactose Products

O le maualuga maualuga o le lactose, o le mea moni, o loʻo i totonu o meaʻai susu. O se ipu susu, mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le 12 g o lenei vailaʻau. Ae i le gaosia o sisi, o lona aofaiga e faʻaitiitia. E na o le 1-3 gramu mo le 100 g o oloa. E laʻititi lava. Lagona le saoloto e fiafia i le parmesan, cheddar, ricotta, sisi Swiss.

E tusa ma le 25 g lactose o loʻo i totonu o laugatusi mo laʻau suamalie, ma 9.5 g i le susu sukalati. O le kulimi kulimi, e fuafua i le ituaiga, e mai le 1 i le 7 g lactose. 6 g o susu susu o loo tumau pea i totonu o le semoli. O loʻo maua i le 5 g suauu. I le kulimi sasaina, 4.8 g i le 100 kalama. O Yoghurts e 3 i le 4 g o le lactose. I le pata o loʻo i ai sina mea itiiti - 0.6 g, i le kirimulu suamalie - 2.5-3 g, i le kusi cheese - 2.6 g. O le a tatou talanoa pe i ai le lactose i kefir i sina taimi mulimuli ane.

O fea e faʻaaoga ai le lactose?

Lactose mama e maua mai i le uila ona o le faʻamamago. Ua faaopoopo e maua ai fualaau faasaina e pei o penicillin ma isi fualaau. E le aafia ai meatotino o fualaau faasaina.

E le maeʻa meaʻai pepe pe a leai se susu. O se mea sili lea ona sui mo le susu susu pe a fafaga se pepe. Lactose o se vaega o vitamin fafaga.

O le gaosia o le tele o oloa e le maeʻa e aunoa ma lenei gaʻo. O le faʻamalieina o le paʻu lanu enaena i luga o mea e gaosia ai keke e maua mai ai le faʻafetai ia te ia. Lactose e sili ona lelei lona tofo, e talafeagai mo laʻau suamalie, mea faʻafiafia.O se vaega o kalati, marmalade, susu susu. O meaai o le suka suka aofia ai foʻi vaega o lenei suka. I mea e gaosia ai manu, e fesoasoani e aveesea ai le suamalie ma le oona. Ina ia faamalūlūina le tofo o le ava, e faʻapipiʻiina foi le laukose iina. Faatasi ai ma lona fesoasoani e fausia se siosiomaga mo le atinaʻeina o siama, siama.

O aoga aoga o le suka susu

Faatasi ai ma le fesoasoani o lenei mea, o le vitamini B ma le C e faʻaputuina i le tino. I le taimi lava i totonu o le iniseti, o le laogase e aoga tele i le faʻaaogaina o le calcium, e manaʻomia e le tino. Faafetai i le suka susu, o le microflora i totonu o le inumaga e masani lava, o le mea lea ua le aofia ai le dysbiosis. O le atinaʻe faʻaletausaga o le faʻalavelave faʻapitoa e le mafaia pe a leai. Lactose o se faʻasologa o maʻi mo le fatu ma vasika.

Faailoga o le le Faʻalogo

Afai e le faʻamaonia e le tagata le lactase, e mafai ona fuafua i totonu o le afa itula pe a uma ona inu susu. O le a se mea e mafai ona fai e uiga i lenei mea ofoofogia?

  • Tatala
  • Maʻa vaivai, colic.
  • O nisi taimi o le vomiting.
  • Totoina (flatulence).

I pepe laiti ma le le faapalepale, o loʻo i ai le toʻa, pe, i se isi itu, faʻapipiʻi suamalie. I lenei tulaga, o le fafagaina o meaai e filifilia, pe a maeʻa ona leai lea o faailoga.

Suesue le le onosai

O le faʻamaoniga o le lactase faiva ua faʻatuina e le iʻuga o le kopi. O loʻo faʻaalia ai le maualuga o le paʻu, fiber, o le faʻaitiitia o le paʻu feoai i lalo ifo o le 5.5, ma le iodophilic microflora. O ia faʻataʻitaʻiga e faia i le faʻaaogaina o se suʻega o le hydrogen. O maʻi maualalo le lactase ua maua ai le maualuga o le hydrogen, aua o le siama pipisi o lactose i totonu o lo latou kolone ua faʻaleleia. E le mafai e le pulupulu laiti ona gaʻo atoatoa le lactose. Faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafataga faapitoa, e faia foi se suʻesuʻega faʻavae mole mole mole lactase.

O i ai le lactose i kefir, cheese cheese ma oloa gaosi susu?

Afai e mafatia le tagata i le laoga o le le gasegase, ona tatau lea ona ia tausisia le togafitiga o meaʻai, lea e faatapulaaina ai mea e aofia ai laukose. O tapenaga faʻapitoa o le enzyme e talepe ai le lactose o nisi taimi e faʻamaonia ai. A maeʻa, e le mafai ona vavae ese uma meaʻai mai susu mai le taumafataga: latou te aofia ai le calcium, lea e matua manaʻomia mo le tino.

E te fesili, pe i ai le lactose i lefirfir pe leai? O le mea moni, o loʻo i ai, ae e itiiti ifo i totonu nai lo le susu lava ia. O le tele o taimi, o se tagata matua e lava le gaʻo susu susu e talepe ai le suka o susu o loʻo maua i totonu o susu susu. Yogurt, yogurt, cheese cheese, cheese cheeses e aofia ai le maualalo o le carbohydrate faʻamatalaina. E le gata ina mafai ona faʻaaoga, ae tatau foi. Oona kulimi, falaoa laisi kulimi, kulimi kulimi, atonu mayonnaise e tatau ona i ai i le taumafataga i le faʻaogaina. Ae o le susu, koko ma le susu, kulimi, susu sukalati, kulimi kulimi, pata, milkshakes, paʻu paʻu mo le taoina e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete poʻo le tuʻuina foi mai le meaai.

Afai e malosi tele le tui ole lactose e le mafai ai ona e taumafa i meaʻai susu, ia mautinoa ia e suʻe se isi auala e toe faʻaleleia ai le calcium i le tino. Sui i fatu, pi, pi, oranges, broccoli, mea soya. Fai se mausa e masani ona masani i le tuufaatasiga o oloa e te faatauina. Afai ei ai sau faʻafitauli i le osofaʻi o le carbohydrate ua faʻamatalaina, ma e le mafai ona e faia e aunoa ma ni meaʻai susu, o le a fesoasoani laupepa faapitoa e aofia ai lactase. O loʻo faʻatau atu i falemaʻi.

Sui le susu i le kefir

E te masalosalo pea pe mafai ona fai le kefirisi ma le tui ole lactose? Afai e le mafai ona e inuina le susu ma pe a uma ona e inu e te le o lelei, ona mafai lea ona e mauaina le protein ma le calcium mai lefirfir. Mo le fiafia i lenei susu susu, o tagata e le fiafia i le susu e faia foi a latou filifiliga. E le mafai e le Kefir ona faatupuina le le mautonu i le manava ma e talafeagai lava mo i latou o loo lofituina.

E iai le lactose i lefirfir? Ioe, ae o lona tele o loo i ai se mea itiiti lava. E lelei le Kefir mo le 'aiga o le aoauli ma se meaʻai maualuga a manu. Faʻatasi ai, o loʻo iai le suavai manogi lelei ma o loʻo faʻapipiʻi le polotini. Faatasi ai ma le lefir, ua fautuaina e 'ai greens, fualaau faisua, fua. E mafai ona avea o se ofu sili ona lelei. E tele taimi e faʻafefiloi ai lenei mea susu i vine: vine, fugalaau, cherries.

O le toʻatele o tagata e pisi i le aoauli e filifili le kefir e pei o meaai mo aso vevela. O loʻo i ai le tele o le bifidobacteria, o le mea lea o loʻo inu lelei le vai. O lenei oloa e lelei tele i aso uma mo meaʻai. E masani ona faʻafeiloaʻi nisi siama i totonu o lenei ituaiga ituaiga kefir e faʻaleleia ai otaota. O a latou antioxidants e galulue e faʻamalosia le puipuiga a le tino. Ua uma ona e malamalama pe iai le lactose pefir, ae o loo i ai pea le taua o le paleni o le paleni, faafetai i ana aoga aoga.

O le kesi mai lefirfir e sili atu lona malosi nai lo le susu. O lenei oloa gaosiga ua maua foi i polotini, vitamini, amino acids, peptide. Kefir fesoasoani e faʻaititia le cholesterol toto, o le mea lea, e puipuia ai le maʻi fatu. A maeʻa ona e suʻeina pe iai le lactose i le kefir, matou te faamanatu atu ia te oe o le vai inu e gauai i le tino i le naʻo le itula. E le afaina ai le gasegase, e faanatinati le fia inu. Afai e masani ona e faʻaaogaina le kefir, e mafai ona e faʻaitiitia le mamafa ma faʻaleleia lou malosi atoa. E aveesea ai toxins ma mea le talafeagai mai le tino.

Tuua Lau Faamatalaga