E mafai ona ou inu ava malosi i le maʻisuka ituaiga 2?

O le ava malosi e masani ona faia i le sili atu o tui ua fautuaina e afaina ai tagata uma e aunoa ma se faʻasalaga. I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le ethanol e fesoʻotai atu foʻi ma ni aʻafiaga patino:

  • O le gafatia o le ate e faʻapipiʻi ai glycogen, e maua ai kulukose mole mole, ua faʻaitiitia. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau oona e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o le pa'ū i le suka o le toto.
  • O le fuataga o le faʻateleina o meaʻai gaʻo, o le suiga lea, lea e manaʻomia ai se suiga i le fua o le tino o le hypoglycemic agents.
  • Faatasi ai ma le atinaʻeina o le inisua, o le maʻisuka e le o lagona muamua faailoga o se tulaga o le hypoglycemic, o lenei mea e taufaamataʻu ai se paʻu, lea e ono afaina ai.
  • O mea inu malolosi ei ai le maualuga o le kalori. O se ipu vodka po o le ava malosi e aofia ai le toeitiiti afa o le tau i aso taitasi. O nei calorie e faigofie lava ona ufiufiina e le tino, faʻaosofia le oona tele, aemaise lava i le ituaiga 2 faʻamaʻi.
  • O le ava malosi e faaleagaina ai sela o le pancreatic, e faaitiitia ai le gafatia e gaosia ai le insulin ma faateleina ai le tetee atu o masini i ai.

Faatasi ai ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le leai o se mea e faaleagaina ai le ate, fatugaʻo, ma vaʻa toto e fai si faigata. E moni lenei mea mo tagata matutua. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e le mafai ona faʻaaogaina feeseeseaiga, ona o le faʻateleina o faʻateleina o maʻi faʻasolosolo vave vave ona atiaʻe.

O le ava malosi ma le maʻisuka e le o ni fesoʻotaʻiga, e oʻo lava i na gasegase o loʻo gafa ma meaʻai ma togafiti togafitiga e ono motusia ai le taumafa pe leai foʻi le fualaau tatau. O le lagona o le atoatoa ma le puleaina o mea e 'ai e sui, ma o le tele o vailaʻau e matua feteʻenaʻi ma le ethyl.

Tapulaa o le ava e faʻaaoga i le maʻisuka

Ole faʻamautinoaina o le maʻisuka e le o se faʻamatalaga mo le le atoatoa o mea inu faatasi ma le ethanol, e tatau ona e amanaʻia:

  • O se tali lelei i le fesili pe mafai ona inuina le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 2 e le o lona uiga o se valaau e maua, aemaise lava le manaʻomia.
  • E faatagaina e inuina le ava malosi ia i latou e mafai ona pulea atoatoa le fualaau.
  • E tatau ona e filifilia meainu maualuga, mea tau ava malosi, aemaise lava o mea taufaasese (artisanal) e matua faasaina.
  • O filifiliga pito sili ona matautia o le tele o meainu malosi i le taimi ma le faʻaauau, faʻaaogaina i aso taitasi soʻo se voluma ma le enhanol content.

Aʻo faʻamalosi atoa le ava malosi mo le maʻisuka

Faatagaga e maua ai vailaʻau oona e le toe aoga pe afai:

  • afaina poʻo le chronic pancreatitis, siaki o le pancreatic necrosis,
  • faʻaleagaina o le ate o soʻo se afuaga, o le cirrhosis, aemaise lava o le ava malosi,
  • fatuga o fatugaʻo - pyelonephritis, glomerulonephritis, nephropathy, o faailo o le le atoatoa,
  • polyneuropathies - faasaga i tua o le ava malosi, faaleagaina le fiva o le nerve lautele, o le a amataina le vae o le maʻisuka, lea e mafai ona mafua ai le tosoina o le vae,
  • gout, fomaʻi oona, teuina o siti o le uric acid i fatugaʻo,
  • tulaga masani o le hypoglycemic,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina - Maninil, Siofor, Glucofage.

O aʻafiaga o le faʻaleagaina o le ava i le maʻisuka

I le faʻaopopo i se faʻatelega masani masani - hypoglycemic coma, o le maʻisuka ile tali atu i le ethanol o:

  • faafuasei le faateleina o le kulukose
  • alualu i luma o le nephropathy, neuropathy, retinopathy (faaleagaina i le retina)
  • micro ma macroangiopathy (faʻaleagaga o le atigi fatu o toto toto o lapoa tetele ma laiti)
  • Aʻo le maʻisuka faʻatoʻa faʻamaʻiina i ni suiga tetele i le toto glucose concentration.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le afaina mai le ava

E le mafai ona puipuia atoa le aʻafiaga o le tino i lalo o soʻo se tulaga, ae ono mafai ona faʻaitiitia le aʻafia o le suka pe a mulimuli i nei fautuaga:

  • e tatau ona onā pe a uma ona 'ai,
  • meaai e tatau ona aofia ai gaʻo,
  • e fautuaina e faʻafefe le uaina i vai manino
  • cognac ma vodka mo le maʻisuka e taliaina e oo i le 50 ml i le aso,
  • e faasaina le tuʻufaʻatasia o le ava malosi ma gaioiga faaletino,
  • mea inu eseese i le malosi e le tatau ona tuʻuina atu i le maʻisuka.

E mafai ona ou inu ava malosi i le maʻisuka ituaiga 1

Faʻatasi ai ma le togafitiga o le inisalini, e le mafai ona faʻamaonia saʻo pe o le a le fualaau o le ava o le a mafua ai le pa'ū mataʻutia i le kulukose. E tatau ona maitauina i le taimi o le taumafataga o le a le fuafuaina e le maʻisuka le aofaʻi o meaʻai gaʻo na ave e ia ma e le mafai ona saʻo le fuaina o numera o inisalini e manaʻomia.

I le amataina o le inupia, o le tui e masani lava ona faia i le solia o le tui, le loloto o le fualaau. O nei mea uma e mafua ai le hypoglycemia. O le mea lea, pe a oʻo mai ona faʻamaoniga (popolega, faʻaleagaina, fia ai, lulu lima, pallor, afu pala,) e faanatinati le 'aina o ni suga sukesi, se sipuni sipuni o le meli pe inu vai inu.

Afai e mafai, e tatau ona fuaina le kulūkose i se glucometer, faʻatasi ai ma se mea sese, o le pa'ū o le mamafa o le a faʻaalia ai le hypoglycemia. Afai o loʻo maʻi le tulaga, e mautinoa lava e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi, o le 'ava malosi i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona lamatia. O inisiua o le Glucagon e le aʻafia ai, na o le puleaina o le faʻaogaina o le kulukose concentrate e talafeagai.

E mafai ona ou inuina vodka ma le maʻisuka

O oloa aupito maualuga e aofia ai le ava malosi ma faamama vai mai mea leaga. Vodka mo le maʻisuka, e ui lava e amanaia e pei ona faatagaina, ae i le faatinoga o le a taʻitaʻi atu ai i le paʻu faatuai i le glycemia (toto sugar). O le tuufaatasiga o lenei vai inu vailaʻau e aafia ai le gaioiga o le ate, pancreas, ma faʻalavelave ai le malepelepe ma le faʻamamaina o le ethyl.

Vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai ona fetaui ona o le maualuga o le kalori mea e le manaomia i le oona, faapea foi ma le malosi e faateleina ai le manaʻo.

E mafai ona ou inu pia ma le maʻisuka ituaiga 2

E toʻatele tagata gasegase e talitonu afai e le mafai ona e inuina vodka ma le maʻisuka, o le pia o se moli mama ma maloloina. O le mea moni, e faʻatagaina e faʻaaogaina naʻo na tagata mamaʻi o loʻo pulea atoatoa le ala o le maʻisuka e ala i taumafa ma fualaau. Pe a fesiligia pe mafai ona faʻaaogaina le pia ma le maʻisuka ituaiga 1, e tali le tali a le diabetologists, ma faʻatasi ai ma se ituaiga insulin-tutoatasi, e faʻamapulaʻa i le 300 ml, ona o le aofaiga o le caloric o aso taʻitasi.

O le a le ituaiga uaina e mafai ona ou inu i le maʻisuka

O le tele o fua o le uaina lelei (e oo atu i le 160 ml) atonu e foliga mai e sili atu le leaga nai lo isi ava malosi. Afai o le maʻisuka e mafai ona pulea lelei o ia lava ma e le (!) Faateleina le fualaau, ona vevela ai lea o le uaina mūmū - e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi pipisi, ma le kanesa.

O lenei aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma vaega polyphenolic ma o latou aʻafiaga. O le uaina e talafeagai na o le natura, maualuga le mama, e le tatau i le tagata maʻi ona iai ni faʻafitauli o le maʻisuka poʻo maʻi faʻamaʻi.

E mafai ona inu pupuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2

O Cognac o se tasi o mea e sili ona manaomia. O loʻo i ai se faʻataunuuga o le kalori e tusa ma le 250 kcal mo le 100 g, lea e tutusa ma se vaega tele o le muamua poʻo le lua. I le taimi lava e tasi, o le maualuga maualuga o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia vave le gaosiga o glycogen, o lona uiga pe a mavae le 2-3 itula, mafua ai se osofaʻiga o le hypoglycemia. O le malosi malolosi o le ava e faateleina ai le manao ma solia ai le pulea o le tele o meaai.

Mo faʻamatalaga pe faapefea ona suia le kulukose i le ava malosi, vaʻai i le vitio:

Tuua Lau Faamatalaga