E mafai ona fai le lanu ma le pancreatitis

O le maualuga o aso uma o le faʻamalosiina i le pancreatitis le tumau:

  • laasaga o le vevela - o le aofaiga faatagaina o le vevela ma togafitiina e faʻamafanafanaina ua fuafuaina taitoatasi, o fua fou e le manaomia.
  • vaega o le faʻasao faʻatoʻa - e oʻo atu i le 200 - 300 g o fualaʻau lanumeamata fou.

I totonu o le pancreatitis, o le aofaiga faatagaina o le vevela ma togafitiina e fuaina i le tino, ua fuafuaina taitoatasi, o fua fou e le manaomia.

Iloiloga o le fetaui lelei o laumei mo le faaaogaina:

  • i le tino pancreatitis - itiiti ifo i le 5 (fou),
  • faʻatasi ai ma le faʻavavevave o le pancreatitis masani - itiiti ifo i le 5 (fou),
  • i le vaega o le faʻamagaloina o le pancreatitis masani - faʻatasi ma le 8.

Squirrels1.1 g
Carbohydrates8.6 g
Fats0.0 g
Faʻafiafiaga kalori38.8 kcal i le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis le tumau: 8.0

Iloiloina le fetaui o le oloa mo meaai i le taimi o le maʻi pancreatitis: -5.0

K, PP, B2, beta-carotene (traces), B1, E, C

paluka, manganese, magnesium, phosphorus, uʻamea, calcium, zinc, sodium, chromium

Berry aoga

Leʻau suamalie - o lanu moana o se mea ofoofogia o le manaia o le tofo ma le tele o aoga. E lua uma pe a uma le vevela o le vevela, e aofia ai le tele o vitamini, micro-macro elemene, ia e taua mo le masaniga o le tino. O fualaau oona e faʻaaogaina i le tele o alamanuia, e aofia ai vailaau, ona o lona fatuga, lea e aofia ai elemene nei:

  • paluka
  • uʻamea
  • fumela
  • Vitamin A
  • gaʻo
  • B vitamini
  • uʻamea
  • pectin
  • vailaau oona
  • niacin
  • apamemea

O lenei tama manaia e tele lona aoga aoga:

  • Faʻamaʻa le tino o toso ma toxins faʻaputu.
  • E faʻamalosi ai le mata o le mata ona o le tuusaʻo saʻo o le anthocyanin i ai.
  • E aveeseina le mumū e ala i le faʻaalia ia i latou o vailaau faʻamaʻi ma antioxidants i laumei. O lenei meatotino e taua tele mo pancreatiti.
  • E i ai sona aʻafiaga.
  • Faʻasaʻo le tiga.
  • Faʻamaʻosaʻoina le metabolism, ma faʻateleina le mea o loʻo i totonu o le suka o le hydrochloric i totonu o le suka gastric.
  • O se togafitiga masani ma fualaau faʻamaʻi.
  • Aumai le sulu i tua masani.
  • Faia se faʻamaʻi pipisi i le manava.
  • Faʻasalaina le taamilosaga.
  • Faʻaitiitia le maualuga o le toto suka.
  • O se faʻasologa tele o faʻamaʻi eseese.
Toe foʻi i le laulau o mea

Taumafa mo pancreatiti

I le tino o le tagata, o le pancreas ua manatu o le okeni sili ona taua e puipuia ai le fatuina o le maʻisuka. O se taunuuga o suʻesuʻega, na faʻaalia ai e faʻapea o le toilalo o lenei okeni, o laumei e fesoasoani i lona faʻamalologa. O le mea lea, o aso nei e tele meaʻai e ofoina atu, aua o le gaosia o nei lālā ma lālā o se fualaʻau aina e faʻaaogaina.

Vaʻaia taimi

Faʻamatalaga o le pancreatitis, e manaʻomia e le maʻi ona mulimulitaʻi i se taumafa malosi, lea e faʻamoemoe e fesoasoani ai i le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaitiitia faʻamaʻi pancreatitis. I le aso muamua o le faʻamaʻi, o le tagata gasegase ua faʻatagaina ona 'aina soo se meaʻai, ae ua i ai nei se faʻaleleia atili o lona tulaga, e fautuaina le taumafa e faʻalautele ma faʻaopopo meaʻai maloloina, e aofia ai le laumei. O lenei tama e sili ona taua mo pancreatiti, aua o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosiga o le inisalini, lea e matua taua tele mo tagata mamaʻi e faʻaleagaina le endocrine pancreatic. O le faʻaaogaina o laumei e avea o se vaega o faʻalapotopotoga eseese, e mafai ona e faʻaumatia le taulaʻi o le mumū i totonu o le gland, faʻapea foi ma le faʻamaʻoina o le ate, ma faʻaleleia le pulelasi o le talo. Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, e mafai ona faʻamaʻaina le laumei i na o se pepa fatu ma pe a maeʻa togafitiga vevela.

Faʻasologa masani o le faʻamaʻi

Afai o le mumū i le pancreas ua paʻu ma ua i ai i se tulaga mausali o le faʻamagaloina, o lona uiga, pancreatitis ua le mafaʻailogaina e aunoa ma ni faʻaʻailoga ogaoga, ma o le a toetoe lava o oloa uma e mafai ona i luga o le lisi o le maʻi, o le mea autu lava e aoga tele ma e le faʻaleagaina ai le maʻi. O tagata faʻapitoa i le vailaʻau faʻamalosi e fautuaina malosi e aofia ai le laulauina i le faasologa o meaai. Afai i totonu o le gasegase o le pancreatitis, pe a le na o mea e gaosia, e le maua ai se tali le lelei, ae o le faaleleia o lona tulaga e mafai ai ona 'ai fua lelei uma, faapea foi ma fualaau aina suamalie. O le vevela o le vevela i le pancreatitis masani e le talafeagai.

Fugalaau lanu mo pancreas

O laulaau laulaau e le itiiti le aoga, o se aga masani le faia o mea eseese i isi vailaau e faatagaina e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga, ae mo le puipuia o ituaiga uma o gasegase, aemaise lava pancreatitis. Ina ia saunia se faʻamaloga o faʻamalolo, e tatau ona e fufulu 2 sipuni tetele o lau ma sasaa 2 ipu ipu vai. Faʻatonu, o le a 2-2.5 itula. Ave i le ½ cup fa fa i le aso. O se vaiinu mai laulaau lanu moana o le a taulimaina ai le mumu ma faʻafefiloi ai le pancreatitis, faʻasolosolo ma tiga.

Blueberry kissel

Ina ia faʻamamaina le tulaga o le tagata maʻi i le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga le lanu moana. Ina ia inu, e tatau ona e mulumulu vine ma faatumu i vai. Tuu le salu, ma faʻatasi loa le faʻamalo le maso i le vai. Aʻo sauni le compote, sasaa i totonu o se vaitafe lanu, faʻaosooso pea, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela. Faʻaliliu le keli oti ma aveese le ata tifaga. I le iʻuga, faʻafefete ma 'ai i le aso atoa.

Contraindications

E ui lava i aoga taua o laumei, e le fautuaina mo tagata uma e faʻaaogaina mo togafitiga o pancreatitis. E tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o teuteu ma mea faʻaoga, aofia ai i le togafitiga o lenei faʻamaʻi, i tagata oe na faʻaalia i le urine le i ai o suauu calcium ma le oxalic acid. O le faʻaaogaina o fua fou i le tele o mea i totonu o faʻalavelave faʻaleagaina o le pancreas ua solia. O le faʻaaogaina o le blueberries e matua vavaeeseina lava ma le le faʻamaoni o lenei tagata. Taumafa masani ma e masani lava e le tatau ona i ai le malosi. O le maʻitaga ma ao tausia susu, aʻo leʻi amataina togafitiga o pancreatitis ma lenei oloa, ua fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi.

O LENEI MEA TATAU MAUA! O le gastrointestinal tract e le mafai ona amataina - e lamatia ai le kanesa. O le numera penny Nu 1 e faʻatatau i tiga o le manava. AOAO >>

Mea faʻapenei

Blueberries e tutusa foliga tutusa ma laumei ona o latou foliga tutusa. O le fetus foi e aoga mo le pancreas. Aʻo leʻi faʻaaogaina i luma o pancreatitis, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faʻamalamalama ia laasaga o le faʻamaʻi, e le aofia ai faʻamaʻi pipisi e ono solia i le aveina o le oloa.

E le tatau ona 'aina fualaʻau pe'āfai e iai cholelithiasis, aua o le fetus e faʻapitoa ona faʻailoaina. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fetus o le a faʻaosofia ai le faʻanoanoa o maa mai le vevela ma poloka poloka pipi laiti ma maʻa tetele. O se mea talitutusa tutusa e avea ma se vaega i le atinaeina o vavao ma biliary.

O fualaʻau i totonu o le gasegase o le faʻamaʻi e le fautuaina mo le faʻaaogaina.

Afai ei ai ni fualaau le pulea, pe a oʻo i le pancreatitis i se auala gaogao, o le a tupu ai le necrosis pancreatic.

Faʻaitiitia o faʻafitauli iloga, ma faatasi ai ma le fesuiaiga o le maʻi ile faamagaloga, ua mafai ona aofia ai fua. O fua fou e talia mo le taumafa i le tausaga talu ona faʻaleagaina le maʻi.

E ui lava e aoga tele laumei, ae le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis. E tatau ona aveese mea teuteu mai meaʻai mai meaai mo i latou o loʻo maua le calcium ma le oxalic acid i suʻesuʻega o le urine. O le faʻaaogaina o fua fou i le tele o aofaiga e faʻasalaina pe afai o le tagata maʻi e iai se faʻalavelave tiga. Aveʻesea moni le faʻaaogaina o le oloa mai le taumafataga pe afai o loʻo i ai se tagata le faʻalogo i le oloa

E mafai ona 'ai i laumei ma pancreatitis?

O le oloa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se antimicrobial ma le faʻamaʻi faʻamalolo. E faʻatagaina e 'ai fou, ma o le lanu lanu meamata e faʻaaogaina ai le teas, decoctions ma infusions.

O le la, o le sauniuniga lea e faʻaaoga ai le lanu lanu moana ma fualaau mamago, ei ai le faʻaolaina o aʻafiaga i luga o suauu paʻu. Tea ma le decoction mai fualaau aina ma laʻau e fesoasoani e pulea le gaosiga o le suka gaosia.

Mo le faia o le lauti, e tatau ona e liligi atu ni lua sipuni o laʻau ma le 300 grams o le vai inu. O le mea e tupu mai ai e tatau ona tuʻuina mo le tasi le itula.

O lea ituaiga mea e faʻaaogaina e 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

O sea fusi e fautuaina mo faamoemoega puipuia.

Blueberries ma le pancreatitis i foliga o se afuafu ei ai aafiaga nei i le tagata maʻi:

  1. Painkillers.
  2. Faʻafiafia.
  3. Antispasmodic.

Pe a fuaina ni puipuiga, e fautuaina e faʻaaoga i le tulaga o vine pe faʻaaoga se laulaau lanumoana mo le sauniuniga o faʻamaʻi togafitiga.

I le faaopoopo atu i laumei, o fualaau lanu e tutusa lona aafiaga.

Mo le faʻaaogaina masani i le tausaga faʻa-kalena, e mafai ona teu fualaau i totonu o le pusaaisa.

O se vaega o le fualaau aina o le puipuia atoa lea oa latou mea aoga i le taimi o le malolo.

Tauga o Berry i le vaega laititi o le maʻi

E masani ona fesiligia e tagata maʻi pe mafai pe le 'ai foi i laumei ma pancreatitis i totonu o le vaega laititi.

O le toʻatele o tagata atamamai i le vailaʻau faʻataʻitaʻi e malilie e faapea e le manaʻomia le taumafaina o fua o lenei laau i le taimi o le tuputupu ae o le maʻi.

O lenei faaiuga e mafua ona o mafuaaga taua:

  • O le fiva dietisi e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le microflora o le intestinal, lea e ono mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻasalaga. O le tulaʻi mai ma le atinaʻega o faiga faʻamalosi e mafua ai le afaina ma le manava.
  • O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai meaola faʻasaina lea e mafai ona faʻagaoioia ai le gaosiga o enzymes pancreatic lea e mafai ona i ai se aafiaga faʻavevesi malosi i tisifo o le tino. O lea aafiaga i luga o le pancreas e tolopo ai le amataga o le amataga o le faamagaloga.

E ui i le mea moni o le 'aiina o fua i le vaega laititi o le faʻamaʻi e le fautuaina, o loʻo i ai auala e' ai ai ma se foliga lapopoa poʻo se faʻalavelave tele o se mea masani.

O lenei auala o taumafa o le faʻaofiina lea o vine i le tuufaatasiga o fualaau suamalie, tiʻeli pe compote.

O le taimi lava e amata ai ona faʻaitiitia le taimi faʻapitoa, o le tagata maʻi e faʻaofiina i totonu o fualaau taumafa ma le popo gravy ma le fofo.

E le gata i lea, o le sua ua faʻamamaina i le vai mama e mafai ona faʻaaogaina i le taumafataga.

Faaaogaina o vine i le faamagaloga

E mafai ona 'ai i laumei ma pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloga o le faʻamaʻi?

E mafai ona 'aina' aʻai i le vaitau o le atiaʻega o gasegase i le taimi muamua i na o le fatu.

E faia lenei mea ina ia siaki ai pe faapefea ona tali atu le tagata maʻi i le faʻaaogaina o se oloa gaosia.

Afai o le tagata maʻi e masani ona toleniina ma e leai se tali le lelei, o le fomaʻi o loʻo tuʻuina atu le faʻatagaga e faʻaaoga ai fua i lona tino atoa.

E le gata i lea, ua amataina mai fualaʻau i le tuufaatasiga o fuamoa ma fualaau.

Faʻaaoga i le vaitau o le faʻamalologa e mafai ai ona faʻamalosia le tino ona o le i ai o meatotino lelei nei:

  • E fesoasoani e faʻamalosi le retina. O le anthocyanin i totonu o fua e maua ai se aafiaga lelei i le totoga o le faaaliga vaaia.
  • Fesoasoani e faʻamama le toxins ma toxins. Mea faʻamalositino e aveese faʻasalalaʻau e faʻaputuina i totonu o se tagata. O le aveeseina o le eletise e fesoasoani i le pectins.
  • E i ai ona aʻafiaga e aʻafia ai. O vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaoni e fesoasoani i le taofiofia o le faʻaogaina o mea leaga. Blueberries foi e fesoasoani e taofi ai mea e le masani ai i le ate, lea e taua tele mo le pancreatitis biliary.

O le meatotino mulimuli e taua tele pe afai ei ai i se tagata se gaioiga e le lelei i totonu o masini o le pancreas.

Ole aoga e sili ona aoga mo tagata o loʻo i ai faʻalavelave i gaioiga faʻavaomalo ma i le iai o gastritis ma le maualalo o le acidity.

Fualaau aina e aoga, faʻaleagaina o le tino ma le faʻafiafiaga.

E fautuaina le saunia o ituaiga eseese o teas ma infusions i le vaitau o le faʻamagaloga.

O auala e mafai ona tauivi ai le tele o faʻamaʻi.

I le tulaga o le faʻavaivaia o se taunuuga o le atinaʻeina o le mumu o le pancreatic, e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o maʻi.

Berries e maua ai se avanoa i le taimi o le faamagaloga e faia ai mo le leai o se aoga.

Vaega o le faʻaaogaina i faʻamaʻi o le pancreas

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o le masani ona o le maʻi, ua faatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga le oloa fou, ae o le mamafa e le tatau ona sili atu i le 200-300 g.

I le vaitau o le faʻavavevaveina, o fualaau fou e faʻasaina. I le tulaga o le faʻavavevaveina, ua faatagaina e faʻaaoga se oloa na maua ai le vevela o togafitiga ma ua faʻamaloina i totonu o se sieve. O le maualuga o le faʻatagaina o fualaau e faʻatulagaina taʻitoatasi ma faalagolago atoa i le tali a le tagata maʻi i le faʻaofiina o se oloa fou i totonu o le meaai.

Ina ia taofi le mumunia o le pancreas, e fautuaina e inu se fua na saunia mai laulaau o le laau i le taimi o le vevela o le maʻi. Ole mea lea e mafai ai ona e faʻaitiitia le tiga ole maʻi.

Mo le sauniuniga o le fualaau faasaina, ua fautuaina e 2 leotele puno o laulaau o le laau toto mo le 400 ml o vai inu.

O le mea e tupu mai ai e tatau ona tuʻuina mo le lua itula mo sauniuniga atoatoa. O lea ituaiga mea faigaluega e faʻaaogaina i le afa afa i le aso. E le gata ina faʻaitiitia le tikeri o le mumū i totonu o le pancreatic tissues, ae faʻapena foi ona faʻamalieina ai le mumū i totonu o le gall vevesi, lea e faʻaitiitia ai le maʻi o le maʻi, talu ai o le faʻamaʻi faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le galet.

O faʻamanuiaga o blueberries o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona 'ai ma le faʻamaʻi?

O le faaupuga "pancreatitis" i vailaau faafomaʻi ua taʻua o le mumu o le pancreas - o se okeni o le fualaau oona ia e le gata mo le gaosia o hormones, ae faapea foi mo le gaosia o enzymes. O le matafaioi a lenei faiga faasee e taua tele mo le masani ai o le tino o le tino. Tu i fafo i le pancreas, latou te ulufale atu i le duodenum, lea latou te amata ai le gaioiga malosi i le galoina o meaai. O se taunuuga o lona vaevaeina, o vaega sili ona taua e tatau mo le soifua maloloina atoatoa o le tagata ua faia ma mulimuli ane gauaʻiina e le tino.

Pe a amata e le tagata ona faʻafefe le ava malosi, meaai gaʻo ma isi meaai le lelei, o suiga ogaoga e tupu i lana paʻu: o le inupia o le tino e taʻitaʻia ai le tino o le tino ua vave faʻaleagaina, pe a oʻo i le taimi e faʻaumatia ai le masini o lona faalilolilo, . E toatele tagata latou te iloa o le pancreatitis e matautia e le gata mo ona faailoga: ogaoga o le tino, vomiting ma le manava, ae e maualuga foi le lamatia o le oti. Ma o loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei mea. Enzymes e masani ona faalilolilo e le pancreas e le maua le avanoa e feoai ai i le gaogao laiti. O le faʻapipiʻiina, e le gata ina latou faʻafefeteina le paʻu lava ia, ae ia vaʻavaʻai foʻi mo se isi auala e alu ese ai, ma ulu atu i vaʻa toto latalata ane.

O le mea lea e mafai ai e le tagata gasegase ona faia se taumafataga malosi, ma i aso muamua o le faʻalavelave, e masani ona faʻamalosia e fiaai. I le lumanaʻi, o soʻo se meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai se avega mamafa e le aofia ai i ana meaʻai, o le faamamafaina lea o meaʻai meaʻai e tutusa lelei i vitamini ma mea aoga.

O le fefefe e faʻaleagaina o latou soifua maloloina, o maʻi ma pancreatitis e filifilia e uiga i meaʻai, o le tele lava o taimi e faʻalogo ai fomaʻi ia latou fesili pe mafai ona latou faʻaogaina lenei mea poʻo lena oloa. Faʻasalaga tele, e fesootaʻi tagata ma fua, auā e leai se tasi oi latou e mafai ona 'ai i le i ai o lenei faʻamaʻi. O se nofoaga faʻapitoa i lenei autu e tuʻuina atu i le lanu, aua o se tuusaunoaga i lenei tulafono.

Mo fualaau oona, o laumei e sili ona aoga. Faʻaleleia o le metabolism, o loʻo i ai se aʻafiaga malosi ma le faʻamalositino. I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o pancreatitis, e taua tele le aveeseina o le mumū ina ia faigofie ai ona maua e le enzymes la latou taunuʻuga. O le mea lea, latou te taofia ai le faʻaleagaina o le pancreas, ma o le maʻi ua amata ona toe faʻaitiitia. O le mea lenei e fesoasoani i le faʻaaogaina o laulaau po o teuteuga o ona lau.

Talu ai o le mumusu o le pancreas e tuʻuina mai faatasi ma le faʻalaumalieina o meaʻai, o nisi meaʻai e tumau pea le faʻavaivai, ma o le mea lea e amata ai ona amata le pala i totonu o le iniseti: faʻateleina meaola ninii, e mafua ai le dysbiosis ma isi mea e le manaʻomia. Blueberries, i le i ai o se faʻamaʻi pipisi, faasolosolo malie le faʻafaigofieina o le microflora ma faia le tulaga o le maʻi.

O tagata faapitoa mo togafitiga faafomaʻi e faatagaina ai le faʻaaogaina e le gata o fualaau 'aina, ae faʻapea foi a latou lau. O lenei togavao ei ai sona aafiaga faʻateleina, e mafua ai ona faʻaitiitia le mafai ona faʻaogaina o le pancreatic surface ma ua faia ai se ata tifaga e puipuia ai le okeni mai aʻafiaga mai fafo. E le gata i lea, o se isi mea lelei e faʻaalia ai laulaau o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻamalosi o le pancreatic fermentation, lea e aoga tele mo se totoga mumū.

O le mafuaʻaga lea e tali ai le fesili pe mafai ona faʻaaoga blueberries ma teuteuga mai le pancreatitis, e mafai ona matou fai atu ma le toʻa - ioe ioe. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni nuances iinei, lea o le a tatou talanoa e uiga i se taimi mulimuli ane. O lenei o le a matou taumafai e iloa po o le a tonu le aoga o le berry ma po o le a foi le sao e mafai ona faia i le faagasologa o le toe faaleleia o maʻi.

Faʻaaogaina o mea totino o laumei

O lenei mea masani e manatu o le kalori laitiiti. Blueberries e aofia ai na o le 5.6% gaʻo, 2.4% o le fiva, ma le 12% o mea ia e gaosi ai le suavai, ae o le tele o le vai: o le fua e aofia ai le 80% o lenei vai.

Blueberries o se faleteuoloa moni o vitamini, minerale aoga ma isi mea aoga e tatau ai mo le soifua maloloina lelei. E aofia ai:

  • Vitamini: A, C, E, K, PP, le tele o sui o le vaega B,
  • Mūmū ma elemene eletise: paluga, fuamoa, chromium, zinc, sodium, seleni, copper, magnesium, calcium, manganese,
  • Acids o meaola: ascorbic, malic, citric, oxalic,
  • Laʻau fualaʻau
  • Flavonoids, antacians, tannins, polyphenols, pectins, tannins.

Talu mai aso anamua, sa le gata ina faʻaaogaina e tagata le fua, ae o latou laʻau foi e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Na faanatinatiina i latou ma maua ai faʻamalolo faʻamalolo. O lea la, o laulaau o lenei pusa e aofia ai:

  • O le suauu taua, lea e aofia ai antioxidants ma gaʻo gaʻo,
  • O Carotenoids e fesoasoani tele i le faia o nifo ma ponaivi,
  • Vitamin C
  • Flavonoids,
  • Arbutin faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻapitoa
  • Triterpeneids, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le mumu,
  • Tannins o ni mea e aʻafia ai.

I aso anamua, o laumei e masani lava ona faʻaaogaina mo siama mata: e iloa o le faʻaleleia o le toto, o le tama e fafagaina ai le tino o le tino vaaia.

E le gata i lea, ei ai isi meatotino lelei:

  • Antibacterial ma le faʻamaʻi pipisi,
  • Aneti-inflammatory
  • Antioxidants
  • Diuretics
  • Antispasmodic.

O le faʻaaoga masani o blueberries e faʻamalosi ai puipui o le tino, e fesoasoani e faʻamalo ai toxins, salts ma toxins mai ai. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo, o le a faasolosolo malie lava le fuaina o le ogaumu - o lenei mea e mafua ona o tannins o loʻo i totonu o fua. O le faʻaitiitia o le maualuga o le lipids, o le aʻafiaga o le atiaeina o ituaiga togafitiga pei o le maʻisuka ua matua faʻaititia. Faamalosia o le fatu maso ma vaʻa toto, faʻamamaina o le paʻu ma tuʻuina atu le leo ma le elasticity - o le isi lea aoga aoga e mafai ona maua e le laumei.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

E ui lava i le tele o uiga lelei, ei ai nisi faʻasalaga i le faʻaaogaina o laulaau:

  • Faʻasalaga taʻitasi i le oloa,
  • Faateleina le maualuga o le sua oona,
  • Cholecystitis - mumū o le vevesi,
  • O le fatu, o le gase, poʻo le talo,
  • Faʻalavelaveina o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai: faʻaleagaina o le tino, ulutala, gastritis, e aofia ai le pancreatitis.

Afai e susulu pe mu, paʻu o le paʻu, mumu, leisa po o le vevela, o tiga i totonu o le manava, e tatau ona vave vavaeese mai le meaai. O le taumafaina o le tele o fua fou e mafai ona mafua ai le mautinoa, aʻo faʻamagoina le blueberries, i le isi itu, mafua ai le manava.

E le o fautuaina e tuʻuina atu i le pepe seʻia oʻo i le tasi le tausaga le matua, aua o lenei oloa e mafai ona mafua ai se faʻafitauli matuia. E le gata i lea, pe a silasila i meatotino o le faʻamau, o le a le faʻasalaina le tama i tamaiti o loʻo mafatia i se faʻafitauli e pei o le fausiaina - e tatau ona lafoaʻi seia oʻo i le tulaga masani o le tamaititi.

Faʻavae o le faʻaogaina o blueberries i pancreatitis

I le i ai o se faʻasalaga faʻaleagaina i le pancreas, o tagata tomai faʻapitoa e faʻamalolo ma faʻamalolo le faʻamalolo le faatagaina le faʻaaogaina e le gata o fualaau 'aina, ae faʻapea foi la latou laulaau. O pusi e mafai ona faʻaaoga uma fou ma faʻamaʻi, ma tuʻuina atu e sauni teuteu, faʻafeʻau poʻo le lauti mai a latou vaomatua - o se inuinu ei ai sona aoga aoga i le gaosia o enzymes, e faʻaitiitia ai le numera. I le taimi o le afaina o le okeni ua afaina, e taua tele lenei: o le sua o le pancreatic, lea e le mafai ona alu ese, e faatupulaia i le paʻu lava ia, o lona tele gaosiga e mautinoa lava e tau atu ai i se faateteleina o le tulaga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona faaitiitia le gaosiga o lenei mea faalilolilo, ae le o le faatagaina e faaleaga le pancreas. E moni lava lenei mea i aso faʻalavelave o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi.

I le auala, o vine e tutusa lelei le itu: latou te faateleina le gaioiga o le enzymes, ma o le mea lea e matua faasaina ai ona faʻaaoga i totonu o le laasaga o se meaʻai po o se faʻavae mo teuteuga. Ae i le vaitau o le faʻamagaloina faifaipea o le faʻamaʻi, o le a oʻo mai i latou. A maeʻa ona faʻamautuina masani ma faʻamautinoaina le leai o se faʻamalosi, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi le laumei i totonu o le taumafa - o le tulaga tulaga ese o fua o le a faʻamalosia ai le puipuiga a le tino ma tausia ai se tulaga lelei o le soifua maloloina. Ae peitai, o le sauaina o lenei oloa e le o fautuaina.

O le mea lea, o le inuina o vine, faapea foi ma teuteuga e faavae i luga oa latou fualaau aina po o laulaau, e tuusaʻo tonu lava i le tulaga o loʻo i ai le maʻi.

I se foliga laititi

I le gasologa o le pancreatitis poʻo le taimi o le faʻavavevaveina, e le taliaina le faʻaaogaina o lanu mumu fou. O le filo o mea taumafa o loo i totonu o le oloa (3.1 g mo le 100 g) e mafai ona faʻavevesi ai le mucous membranes o le digestive tractation ma faʻaosoina ai le fugaina i totonu o le manava, e mafua ai le afaina, tui o le intestinal ma le manava. O lenei mea e le manaʻomia mo le mumū o le pancreas, aua o lenei mea ua oʻo mai faʻatasi ma le faʻaleagaina o le tino. I le faaopoopo atu i ai, o meaola e faia ai vine (e tusa ma le 1.2 g mo le 100 g) e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, faʻamalosia e maua ai enzymes i se saoasaoa tele. O le okeni lea e matauina ai le suavai o le vai oona, i lenei tulaga e amata ona sili atu le leaga, o le fuga i totonu e tupu tele i le tele o mea, gaʻo mea e faaleagaina ai ma faʻaleaga atili ai le faʻaogaina o le gaʻo.

Amata mai le vaiaso lona 2 talu le osofaʻiga o le faʻamaʻi, pe a leai e leai ni faʻaaliga manino, faʻaogaina poʻo teuteuga na faia mai laulaau o lenei fale e mafai ona faasolosolo malie ona aofia i totonu o le meaai. E talafeagai le folasia o sea meainu faatasi ai ma se aofaiga maualalo: mo le mea muamua, 50 ml o le vaiinu, ua lava, i le lumanaʻi e mafai ona sosolo malie lenei voluma i le tasi ipu i le aso.

I foliga masani ma le faamagaloga

Aʻo mou atu le tiga ma isi faʻalialiavale o le faʻamaʻi, e mafai foi ona faʻatagaina le laumei fou, ma e mafai foi ona faʻaaogaina tioata. Talu ai ona o le pancreatitis e tele lauusiusi masani e pa'ū i lalo o le faasaina sili, o le taumafaina o lenei oloa o le a avea ma se meaʻai lelei ma maloloina.

O le mea lea, pe a mavae ni nai masina talu ona maeʻa ona faʻavasegaina ma ia lava le tali a le tino i le faʻaaogaina o susu o le faʻamalolo, ua faaopoopoina vine i le taumafataga, ae i totonu o se pepa gaugau ma i se aofaiga faatapulaaina. I le taimi muamua, o le tele o nei meaai e le mafai ona sili atu i le 100 g, ae o le taimi, o le vaega ua faatagaina e faateleina i le 300 g.

O se nofoaga faʻapitoa e tuʻuina atu i ipu ua saunia ma le auai i le blueberries - e mafai ona avea ma meaʻai matagofie e talafeagai ma meaai mo le malologa o le aoauli poʻo le aoauli. O mea uma, o meaʻai lelei ia o le a fesoasoani e le gata i le faʻalauteleina o se meaʻai masani ma le le fiafia, ae ia faʻamamaʻa ai foi le tino ma vitamini ma mea aoga aoga.

Blueberries i le foliga masani o le faʻafitauli o le faʻamaʻi faʻafaigofie le faʻaogaina o masini otaota, faʻatonutonu le maualuga o enzymes e maua mai i le gland, faʻaitiitia le mamafa o le mumū ma faʻapipiʻi le microflora intestinal. Ae, o le mea pito sili ona taua, o le 'aiina o laumei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave o le faʻalavelave o le inflammatory process: cysts ma tumutumu leaga.

Fugalaau Fugalaau

O le avanoa e faʻaaoga ai vine i ituaiga eseese e tatalaina ai avanoa lautele mo mafaufauga o meaʻai. Ae ui i lea, o le vailaau togafitiga e taua foi. I lenei itu, o vailaau masani e fautuaina ai le saunia o mea teuteu ma meaola e fesoasoani e faaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi ma faalautele le taimi o le faamagaloga o le faamai mo le umi umi o le taimi. Mafaufau i suʻega sili ona lauiloa mo le faia o vailaau faʻamalolo e faavae i luga o laʻau ma ona lau.

Decoctions ma teas

  1. O le filifiliga muamua e aofia ai le faʻaaogaina o laulaau lanu. Mo le mauaina o sea decoction, e tatau ona e 'ave 15 g o laʻau fou po o le 10 g o vao mamago, sasaʻa lenei mea faʻaaoga ma se ipu vai inu, ona faʻafeiloaʻi lea i se vai vai ma faʻaauau mo le tusa ma le 15 minute. Faʻamamā le vai mālūlūina e ala i se suauu poʻo se gau, aumai le aofaiga atoa i le 250 ml e ala i le liligiina o vaiinu masani i totonu. O sea ituaiga vaiinu e tatau ona 9090 faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  2. E mafai ona e fufuluina o latou lava fua saʻo. Tatou te tuufaatasia 10 g o fualaau aina ma le 5 g oa latou laulaau, ona liligi ai lea o le 350 ml o vai inu. O isi tapenaga ma le faʻaaogaina o le decoction e faʻatatau tutusa ma le fuafuaga o loʻo i luga.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻasaoina umi o le manava, o se teuteuga o laumei ma manuʻi manulele o le a sili atu ona lelei. E tatau ona ave ni vaega se lua o vine mamago, faapea foi ma le 3 vaega o fua o le manulele manu ina ia maua ai le siʻisi o le sipuni se tasi. Sasaa lenei paluga ma le vai inu (400 ml), ona faʻaopoopoina lea mo le isi 5 minute i totonu ole vai vai. A maeʻa le mafanafana ma le faʻamamāina o le inu, e mafai ona e inu e inu, fai 3-4 taimi i le aso, inu le 50 ml.
  4. E masani ona faia se teuteuga o laulaau ma lauti lanumeamata. E tatau ona e faʻafefiloi 10 g o vine ma le 7 g o lau lanu meamata, ona sasaa lea o lenei meaʻai i le 400 ml o vai ua tunu. A maeʻa ona tuʻu le vai mo le 3 itula, e mafai ona e amata ave. E faʻatagaina e faʻaopoopo se tamai sipuni o le meli i le mea inu - ona o le manogi ma le tofo o le vai faamalolo o le a faʻaleleia lelei.

  1. Faʻafefete faʻamaʻi. 20 g lanu lanu e manaʻomia ona liligi le 500 ml o vai ua tunu, ona ave lea o le paluga i se nofoaga malulu mo le tumau. A maeʻa le 3-4 itula, e tatau ona fufulu le vai. Ava se ipu faapena o le 120-130 ml fa taimi i le aso.
  2. Telefoni faʻamaunuʻu. 7 g o laumei mago e tatau ona sasaa atu i le 200 ml o vai ua kuka. A maeʻa le 7-10 itula, e tatau ona fufulu le vai, pe a maeʻa ona mafai ona mafaufauina le mea e faʻaaogaina. E faia i ni vaega laiti i le aso atoa.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e fautuaina e saunia o ia sili. O lenei vaiinu e aoga tele mo faʻamaʻi o totoga o le tino atoa o le tino. O fualaʻau eseese e lauiloa mo lana sauniuniga: faʻavae i luga o fualaau 'aina, oats, susu, ae o le a tatou mafaufau i le filifiliga o le faʻaaogaina o blueberries.

Meaʻai Taua:

  • 150 g o tioisa po o vine fou,
  • 50 g suka
  • 15 gotini pateta pateta,
  • 1 lita o vai.

Kipiʻu lelei ia fua, faʻatumu i vai, ona faaopoopo ai lea o le suka i le mea e tupu mai ai. O le tuʻuina o le fagu i le vai i luga o le afi, matou te alu ai i le sauniuniga o le paʻu: matou te faʻaaogaina le vailaau i sina vai. Matou te kukaina ni pusa kuka mo le isi 15 minute, ae ua uma ona vevela. A maeʻa le taimi atofaina, matou te faamamaina le suavai, vavaeese le meaʻai mai le meaʻai. Matou te toe tuʻuina le sua siliva i luga o le afi, sasaa le masini i totonu ma manatua e faʻaosooso pea. A amata ona faʻafefiloi le vai, sauniuni mo le isi 5 minute, ona ave lea mai le ogaumu.

  1. E tusa ai ma le muamua, fua faigofie, e tatau ona e ave se kilokalama o vine fou, fufulu mama, ona sosoo lea, ia tuʻu faʻatasi i le suka, teu ma se mea e gaosia. I le avea ai o se isi mea, e mafai ona faʻaaogaina se mea e gaosi ai manu mo lenei faʻamoemoe. Matou te fofola le siapa i tamai fagu ma teu i totonu o le pusaaisa.
  2. E mafai ona e faia le fagu lanu fale i se isi auala. Muamua e tatau ona e tuʻu le 250 ml o le vai i luga o le afi, ma a maeʻa ona vevela, faaopoopo le 250 g suka i totonu. Matou te faʻatali mo le faʻamavae atoa o le vailaʻau ma tape le kesi. Ma le isi, i le mea e tupu ai le siva e tatau ona faaopoopo 250 g o vine ma tuu ai iina mo 3-4 itula. A uma ona faʻaliliu malie le mea, o nei laasaga e tatau ona toe faia i ni nai togafiti. O le lafoaʻi o le manogi suamalie i totonu o fagu, matou te tuʻuina i latou i le teuina i se nofoaga malulu.

Soʻo se ava malosi e solia i pancreatitis - e le tatau ona galo. I aso malolo, e mafai ona e gafatia sina mea inu malosi tele, ae leai se isi mea. Sili pe afai o le uaina ua faia i le fale.

Ina ia maua, e tatau ona e togi le 30 g o laumei ma sasaa i le afa afa vai. Tuu le paluga i luga o le afi, kuka ai mo le 15 minute. A maeʻa le taimi atofaina, 250 ml o le meli mumu masani e tatau ona faʻaofiina i le vai. A uma ona faʻamalosia le oloa, matou te faʻaauau pea ona tuʻu i luga o le afi mo le isi 8-10 minute. A maeʻa ona tuʻueseese le paluga mai le inu, e mafai ona manatu le uaina ua saunia.

Gastric collection

Vaega mo lana sauniuniga:

  • 40 kalama o laumei ma le tele o rhizomes o Potentila,
  • 35 g o laʻau laʻau,
  • 30 g o le caraway fatu ma fugalaau ola.

O meafaitino matala ua tatau ona palu lelei, fefiloi, ona sasaa lea mo le teuina i totonu o soʻo se fagu. Mo se tasi e auauna atu, 20 g o sea ituaiga o aofaʻiga ua lava. Liligi le fuainumera o le 500 ml o vai ua tunu ma faʻaaoga le vai e mafua ai le tusa o le afa itula. E tatau ona faaluaina ile gaʻo susu i le aso mo le 130-150 ml.

Falemaʻi pili

I le avea ai o se isi mea poʻo se faʻaopoopoga ile togafitiga o fale ma sauniuniga a le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaaogaina le fale talavai. O le lauiloa faapitoa o tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis, o le aoina lea o le "Fitolux-18 Pankolivin ma vine mama." O loʻo faʻamatalaina e ala i antispasmodic, antibacterial and saturated effects.O laʻau o loʻo i ai i lenei faaputuga e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo ma faʻaleleia le suavai o le pani ma le talo.

O le vaega autū o le tipi vine, e ui i lea, e ese mai ia i latou o loʻo i ai isi vaega o le vailaʻau: siama o le sana, fatu pi, fasi plantain, laʻau faʻatau, ulanamona, manoa, marigold, tansy, root valerian, woe St. John, immortelle.

Mo le faigofie, o le aoina e maua i taga faʻapitoa faapitoa. Ina ia saunia se gaugala faamalolo, ua lava lea e ave ai se tasi o taga ma sasaa 200 ml o vai ua tunu i ai. E fautuaina e ufiufi le atigipusa i le vai ma tuu i lenei pepa mo le 10-15 minute. A maea le filiga, e mafai ona e faʻaaogaina: e faalua i le aso ona inu se vai mo le masina e tasi. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faamasani ia oe i le faʻailogaina: o le aofaʻi e faʻasaina mo tina maitaga, tina tausi maʻi, faʻapea foi ma tagata e le faʻalogo i se tasi o vaega.

Blueberries ei ai le tele o vitamini ma meaʻai. O lona faʻaaogaina o le a fesoasoani i le taulimaina o nisi o faʻamaoniga o pancreatitis, faʻapea foi le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le inflammatory. E le faʻatagaina e le au atinaʻe le taumafaina o lenei meaʻai i tagata o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas, peitaʻi, latou te lapatai atu e tatau ona lafoaia i le taimi umi o le maʻi. Fou suamalie, compotes, preserves, desserts O mea uma nei o ipu ia o le a sili atu ona manaia ma matagofie au meaai. Ma o meaʻai ma teuteuga o launiu lanu moana poo fualaau aina o le a fesoasoani e faʻaleleia atili ai lou soifua manuia ma teena le faʻamaʻi.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le faʻaaogaina o blueberries mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Svetlana

Matou te ola ma loʻu toalua i laumei i le atunuu, e tele naua i matou iina. O le mea pito sili ona maloloina lea o mea uma ou te iloa. I le faaopoopo atu i le togafitia o loʻu pancreatitis ma ia, tatou te faʻaaogaina foi o ia o se auala e faʻaleleia atili ai lana vaai. Matou te saunia deco deco, jelini, fualaau suamalie, lelei, na o le faafetai ma 'ai ma le suka. O le taoina, i le ala, e foliga mai e suamalie, ae ou te le faʻaleagaina, aua o loʻu gasegase e faʻatagaina lenei mea, ae o loʻu toalua ma lau fanau e fiafia moni lava i palanikisi.

O se tala

Ou te masani lava, o le taimi lava e alu ifo ai le leaga, faia aʻu lava lanu lanu. Ia, o le mea tatou te nonofo i totonu o lo tatou fale ma o loʻo i ai se avanoa e tipi uma laʻau ma vine. E fesoasoani tele Broth, ma o lenei meafaigaluega ou te vave alu atu i oʻu vae. I le ala, o loʻo ou teuina mo le taumalulu: Ou te faʻamagoina laulaau ma tuʻuina atu i taga lino, ma teu ai iina. Ma o vine ua na o le malulu lava.

Tuua Lau Faamatalaga