Taumafa mo le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka: pe faapefea ona leiloa le mamafa? Aafiaga patino

O loʻu igoa o Helen Queen. O aʻu o le maʻisuka ma sili atu i le 20 tausaga le poto masani. Faatasi ai ma le tui muamua o le inisalini, o loʻu olaga na manaʻomia ni suiga tetele. E tatau ona faia se mea moni fou, e aofia ai le manaʻoga e leiloa le mamafa.

E le mafai e le maʻisuka ona mulimulitaia ma le le faʻaeteete ia polokalama ma meaʻai e faʻatulagaina e faʻamaonia le mamafa. Soʻo se suiga i le olaga e tatau ona tatou faʻaeteete.

O le maʻisuka na mafua ai ona avea lona pule ma se fomai ia te ia lava ma faatulaga lona olaga i le feutagai ma tagata tomai faapitoa. Ou te fia faasoa atu laʻu tala o le aveesea o le mamafa ma le faatumauina o le mamafa.

I le 28, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga I. O le maualuga o le 167 cm ma le mamafa o le 57 kilokalama i le taimi o le inisalini (seia oʻo ina amata togafitiga), na leiloa le 47 kilokalama. Ina ua amata le pulega o le inisalini, sa amata loa ona ou mamafa le mamafa. Mo le 1 masina na ou toe malosi i le 20 kilokalama! Ina ua ou toe malosi mai le faateia ina ua uma ona ou faalogo i le siama, sa ou filifili ai e toe faafoi laʻu ave masani masani. Fai mai fomaʻi o le a faigata, ae mafai. Ma na amata ona ou uia le ala mo le mamafa o le mamafa i luga o le inisalini, ma talanoa ma le endocrinologist uma lava filifiliga.

O le faavae o le gau o le mamafa

I le malamalama i manaoga o le injection and nutrition system, na ma filifili ai ma le fomai o le a ou manaʻomia ni suiga i:
- tausami o amioga,
- faʻasologa o aso uma o insulin,
- faʻatulagaga tui.
Na ou ulu atu i suesuega faasaienisi, maua faamatalaga talafeagai, mauaina le faamaoniga a le fomai tipitipi, ma seti e uiga i le faaliliuina o le sini.

O fea e amata ai?

Le leiloa le maʻisuka:
1. E le aofia ai "vailaau gaʻo vave" - ​​suamalie, meainu suamalie, pusa ma pusa. O le maʻisuka lenei, ma o lea e le tatau ai, na o loʻu mulimuli lava i lenei manaoga.
2. Sa ou suia le vaega o meaai (6-7 taimi i le aso) ma le 3-4 meaai i le aso. Na vave ona ou le mafai ona aveese le taeao mai le meaai. Ou te le o fiaai seia aulia le 11-12 i le taeao. Sa ou teena le taeao.
3. Mo meaai mama, i le gasologa o itula o le inisalini, nai lo sandwiches, na ou tuua naʻo falaoa. Lanu uli, e sili ona lelei i fatu. Sa masani lava ona lofituina au i le fesili: aisea e tatau ai ona ou maua se meaai mama ma se sanuisi, afai o lenei tulaga e na o le vaega o le taumafataga o le taumafataga o mea taumafa e taua tele? Na ou iloa o le "mea lelei" i le sanuisi o le tele o calories ou te le manaomia. Faʻesea!
4. Fausia ni "lelei" fou mo oe lava ia. Sa ou mauaina ni mea fou maloloina ma mea e gaosia:
- fuamata mai fualaau faisua fou ma fuālaʻau ma lau,
- nati ma fatu,
- aano o manu
- falaoa e pei o se oloa gaosi tuusaʻo.
5. Ou te fiafia tele i mea manogi: vevela, faapaleo, pepa uliuli. Latou te faia lava meaai sili ona faigofie, ma i totonu oi latou lava o 'oa o faʻamalologa.
6. Na ou alofa i le vai. Na ia suia au i le lauti, kofe, meainu. Teu ua na o se ipu o le taeao, e fesoasoani e fafagu vave ai. Ae pe a mavae le 40 minute muamua, o le a ou inu i se ipu vai (o le mea muamua lava lea e ulu i loʻu tino i le taeao).

Muamua le mamafa o le mamafa

O loʻu muamua paʻu mamafa na faʻatasi ma le amataga o le Lotu Orthodox. Sa ou filifili e taumafai e usitai.
I le pulea o le ituaiga o le maʻisuka, o le matafaioi autu e faia e ala i le faʻatusatusaina o masini gaʻo i meaai. O le uaʻi totoʻa e totogi i gaʻo, e tatau ona laʻititi le tau. E iai taimi e manaʻomia ai le protéini, ae e le o aofia ai le inisalini i lona faʻaaogaina, o lona aofaiga e le amanaiaina.

I le taimi o le anapogi a Orthodox, e le aofia ai gaʻo manu ma protein. Ua sui fuaina i fualaau aina. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, na ou faʻaititia ai le faʻaaogaina o gaʻo maualuga-kalori, faʻateleina le fua o fualaau faisua. O laulau paleni o oloa, o loʻo tuʻuina atu i tusi uma o le maʻisuka ma luga o nofoaga faʻapitoa, na fesoasoani ia te au e fuafua le aofaʻi o meaʻai gaʻo. Sa ou seti le mamafa i se fua fua (ona leai lea o ni fua o le fale, o lea ua na o la latou fesoasoani).

Faʻaitiitia le faʻaititia o le meaʻai i aso taitasi o gaʻo, sa ou faʻaititia ai le aofaiga o le inisalini e faʻatonuina i le 2-4 iunite i le aso.
Faʻamatalaga, sa matua faigata lava. Ae o nei mea o aʻafiaga o mafaufauga e fesootaʻi ma le tuʻuina atu o le sone faʻamafanafana meaai ina ia ausia ai le sini.
O le taunuuga na ou maua ai le fiafia. Mo le 7 vaiaso o le anapogi, na 12 kilokalama na ou leiloa!

O laʻu lisi na faʻapipiʻiina:
- fuālaʻau kuka pe tao tao,
- pi
- nati ma fatu,
- fatu saito
- mea soya,
- greens
- fualaau faisua
- falaoa.
Ina ua uma le meli, sa ou iloaina o laʻu polokalama fou o meaʻai ma le inisalini togafitiga na lelei ia te aʻu. Sa ou nofo faatasi ma i latou, ma faaitiitia ai le tui o le insulin i aso taitasi ma aoao pe faapefea ona pulea. Ae o aʻu o se tagata e masani ona tuʻuina atu ia te ia se keke. I le taimi o le taumalulu, ou te faaopoopo 2-3 kg, lea ou te manaʻo e leiloa i le taumafanafana. O le mea lea, ou te faʻaauau pea ona faʻaaogaina se polokalama o mea taumafa lelei ma vaavaai mo avanoa fou mo le faasaʻoina o le mamafa.

Tasi le taliaina o le Loss Methods

I aso nei, "faʻamagoina o le tino", meaʻai e leai ni meaʻai, ma le anapogi mo le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina. E tusa lava po o le a le faigata o tatou taumafai e faʻaititia le gaʻo o le carbohydrate, e le mafai ona tatou nonofo e aunoa ma latou - o le inisalini e fusia. E le mafai foi ona teena le insulin i le taimi o le taumafa: e manaomia e le tino lenei hormone. O metotia uma o le faʻaitiitia o le mamafa mo le maʻisuka e tatau ona faʻavae i:
- faʻaitiitia ai calories
- faateleina avanoa e faʻaalu ai.

Gaoioiga faaletino

O loʻu manuia i le uluai maʻimau o le maʻisuka o le a le mafai ona faia e aunoa ma le faateleina o le malosi faaletino. Sa ou alu i le faletaalo mo vaega vaega Pilates mo tagata masani. O le mea na iloa ai aʻu mai ia i latou o le masani lea ona ou aveina se fagu suamalie suamalie faatasi ma au i le tulaga o se osofaiga o le hypoglycemia (e lei oo mai lava, ae o lenei inisiua e masani lava ia te aʻu).
Sa ou faataitaiina 2-3 taimi i le vaiaso. O le masina mulimuli ane, na ou matauina ai suiga muamua lelei. Na fesoasoani Pilates ia te au e faamalosia ou musele ma faamalosi loʻu tino e aunoa ma ni felafolafoaiga, mausali. O loʻo ou faia i lenei aso, e ese mai i le savali.

I aso nei, e sili atu ona faigofie, ae o auala lelei o le gaioiga faʻaletino - faʻataʻitaʻiga. E talafeagai tele mo le maʻisuka. O lenei ou te faataitaiina i latou i le fale.

Faamanatu mo le leiloa o le mamafax maʻisuka

O tagata uma e filifili e suia le mamafa e tatau ona manatuaina le taua taua: o le maʻisuka e tatau ona pulea lona ola maloloina i taimi uma ina ia aloese mai se osofaiga matautia o le hypoglycemia. Fesuiaiga faatosina i le 'aiina o amioga ma gaoioiga faaletino, e tatau ona faʻamalosia lenei faʻatonutonu:
1. O le amataga o suiga uma, o fesuisuiaʻi mataga i le soifua maloloina ma faailoga o auiliiliga e tatau ona talanoaina ma le endocrinologist auai.
2. Faʻaauauina le mataituina o le suka o le toto ma se glucometer patino. I le vaiaso muamua o suiga, e tatau ona faia se suʻega toto:
- i luga o se manava gaogao i le taeao,
- aʻo lei faia pulega taʻitasi o le inisalini,
- aʻo lei faia taumafataga ma 2 itula pe a maeʻa,
- aʻo lei alu i le moega.
O faʻamatalaga faʻamatalaga o le a fesoasoani e faʻafetaui le aofaʻi o insulin ma meaʻai gaʻo. I faʻamaumauga faʻavae i tuʻutuʻuga fou o meaʻai ma gaoioiga faaletino, e mafai ona e toe foʻi atu i lau faʻaaloalo masani.
3. Ia i ai pea i luga o lima ni gaʻo eletise vave (suamalie suamalie, suka, meli) e taofi ai le osofaia o le hypoglycemia.
4. Faʻaaogā faʻataʻitaʻiga, faia se suʻega o le urine mo le i ai o tino o le ketone (acetone). Afai e maua, maua le fomaʻi mo se gaioiga.

O laʻu fomai muamua, o le na faailoa mai ia te aʻu i le lalolagi o le maʻisuka, na fai mai o DIABETES E LE O SE MALOSI, ae O SE TAIMI.
Mo aʻu lava ia, na ou taliaina lenei mea o se motugaafa o le ola, ma na fausia ai loʻu olaga i le auala ou te manao i ai. Sa ou ola talu mai lena taimi.

Amataga o meaai

Aua neʻi galo e uiga i le vai faʻaalu i le aso. O laʻu filifiliga na faigofie lava le vai mamā, lea e mafai ona suia ai lauti, kofe, suauu, suamalie ma isi meainu. Sa ou faaaogaina le fale talavai o le toga teas e avea o se isi mea, ae ona o uiga patino faapitoa e le mafai ona ou inuina mo se taimi umi. Suavai o le filifiliga sili lea e filifilia e tusa ai ma mea e fiafia iai.

E faʻapefea ona leiloa le maʻisuka maualuga e aunoa ma le fasiotia oe?

makssis Fepuari 13, 2005 6:14 pm

Katyushka Fepuari 14, 2005 1:22 AM

Iulis Fepuari 14, 2005 2:11 AM

Maroussia Fepuari 14, 2005 3:09 i le.m.

Tany Fepuari 14, 2005 3:28 i le.m.

makssis "Feb 19, 2005 4:29 i le afiafi.

Ruslana Fepuari 19, 2005

makssis.
Na amata ona ou maua ni faafitauli mamafa i le moe i le taimi lava na amata ai ona ou tui. Muamua na ou mauaina le 10 kilokalama., Ona sili atu lea. O le mafuaaga mo lenei mea e tasi lava le mea - Perekol.
Ua silia nei ma le tausaga talu ona ou faʻaaoga le metotia a Jura. Mo le tausaga lenei, na ou toe foi atu ai i tulaga na ou i ai ina ua 17 oʻu tausaga. Sa tatau ona ou suia atoa lavalava. O le mea e sili ona manaia o le faaauau lea ona ou le maua le mamafa. E tatau lava ona ou alu i tagata faapitoa. Na taʻu mai ia te au e mafua mai i le mea moni ou te 'ai sina mea itiiti. Ae ou te' ai lava e pei o muamua, ae i le taimi lava e tasi na ou toe malosi ai.
O lea ia toe siaki au vailaʻau. E i ai ni au pepa? E faʻafia?
Ma, e le tatau ona galo ia te oe e te 'ai moni lava. Masalo o le mea moni e te faʻaleagaina gaʻo gaʻo ma gaʻo .. Tusi e fai ma faʻataʻitaʻiga le aso atoa o lau lisi. E sili atu i tui ma suga ..

Ma o lou mamafa e le o se mea tele! O le mea moni lava o le pito i luga o le tulafono masani.

Ripoti Fepuari 19, 2005 11:39 i le afiafi.

Maroussia Fepuari 21, 2005 12:22

makssis Fepuari 26, 2005 4:56 i le.m.

Maroussia "Feb 28, 2005 10:28 AM

makssis Mati 06, 2005 6:37 pm

Ruslana »Mati 07, 2005 12:20 PM

Alice "Aperila 16, 2005 1:32 i le taeao.

Ripoti "Aperila 16, 2005 10:10 PM

Alisa, lelei, oe tuputupu ae i mea uma. O le mea la e te manaʻo ai, e te le manaʻo, ma o le mamafa (ma le maualuga, faasolosolo) o le a faateleina! O le mea lea, o le teuteuga mama "mama" o le a le 20 kilokalama, ae itiiti lava.

Pe e te manao e mamafa e pei o le 11 tausaga?

Vasega o le maʻi

O le maʻisuka o se maʻi endocrin lea e atiina ae ma alualu ai i luma i faʻafitauli o le tino. E tupu mai o se taunuuga o le faʻavaeina o le inisalini i totonu o le tino - o se tulaga e taofia ai le gauai o le tino o le tino i le inisalini. O lona atinaʻe e faia i ni nai tulaga:

  1. O le pancreas e maua ai le insulin i aofaiga masani,
  2. O le inisalini o loʻo maua i totonu o le masini e aveesea ai lo latou gafatia e fusifusia i vaega o le insulin e mafua mai i le faʻaleagaina poʻo le faʻaumatia,
  3. O le tino "vaai" i sea tulaga e pei o le le lava o le inisalini gaosia ma auina atu se faailo i le faiʻai e sili atu ona manaomia,
  4. O le pancreas e maua ai le tele o inisalini, lea e leai lava se aafiaga lelei,
  5. O se taunuuga, o le maʻisuka ituaiga 2, o se aofaiga tele o le inalini "le aoga" e faʻapupulaina i totonu o le toto, lea ei ai lona aʻafiaga i le tino,
  6. O le pancreas o loʻo galue i se auala faʻaleleia, lea e mafua ai ona faʻaleagaina ma faʻalauteleina ai mea filogia.

O le mea lea, o le vave lava ona maua ai le maʻi, o le maualuga foi lea o le pancreas ua pagatia lava ma o lana galuega e masani ona faʻaaogaina ona o le faʻaumatiaina o le faʻamalosia o le inisalini.

Aisea ua tulaʻi ai?

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tupu mo le tele o mafuaaga. O nisi o ia mea e mafai ona faʻamaonia.

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e maua mai, ma o le mea lea, oi latou o loʻo i ai aiga e mamaʻi i lenei faʻamaʻi e manaʻomia le siakiina o latou maualuga o le kulukose o le toto, a itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga latou te faia se suʻega e faʻavaeina ai le kulukose,
  • O vaega o le atinaʻeina o le intrauterine o loʻo afaina ai foi le ono tulai mai o se faʻamaʻi. O le tele o taimi, e atiina ae i na tamaiti o loʻo fananau mai e silia ma le 4.5 pe itiiti ifo i le 2.3 kilokalama,
  • Le lava le malosi o le tino e faʻagesegese lalo ifo i le metabolism ma faʻapogai ai ona faʻaleagaina. O le tele o gaoioiga faaletino e maua e se tagata i aso uma, o le faʻaitiitia o le ono mafai ona atiaʻe se faʻamaʻi o lenei ituaiga,
  • O amioga le lelei (ulaula, ava malosi) e mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le tino,
  • O le tele o le mamafa poʻo le mamafa o le mamafa o le mafuaʻaga lea o le maʻi. O le tele o mea na maua i le insulin i totonu o siama. Faatasi ai ma lona tele naua tuputupu ae, ua faaleagaina pe faaleagaina. Ona o le leiloa o le mamafa o le maʻisuka o se vaega taua o togafitiga,
  • O le matua e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga. Faatasi ai ma le matua, o le mataalia o le au faalogologo ua faaitiitia.

E ui o nisi o mea e le mafai ona puipuia, o le maʻisuka, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le maʻi, e tatau ona suia tele o latou olaga. O le teenaina o masani leaga, o le mamafa o le mamafa ma le faateleina o le tino faaletino e mafai ona sili atu le aoga o togafitiga. E iai foʻi le lamatiaga o tagata e maua i le maʻisuka o latou aiga, o lea latou te manaʻomia ai le mataʻituina o le mamafa, alu i le falemaʻi ma alo ese mai le inuina o le ava ma le ulaula tapaa, aua o lenei mea uma e faʻapupula ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi.

Tusa lava po o le a le mafuaaga e mafua ai le maʻi, o lona togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. E ui lava o loʻo i ai nisi o fualaau lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka, latou te na o se mea e faʻaalia pe leai foi. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona avea ma lamatiaga vave i le olaga ma mafua ai ni matuiā ogaoga.

Afai ei ai au faailoga muamua o le faamaʻi, e pei o le gutu maloʻo, o se fomaʻi malosi i le mamafa poʻo le umi o le faʻamalolo o manua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. A maeʻa se suʻega atoa, e aofia ai le suʻeina o le toto ma isi suʻesuʻega, ma le suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga ma mea taumafa e talafeagai i tulaga taʻitasi.

O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o vailaʻau faʻamaʻi. E i ai se latou aafiaga i ni auala se tolu:

  1. Faʻaitiitia le kulukose toto
  2. Faʻatuʻuina le gaosiga o le inisalini
  3. Faʻaleleia le galuega o le inisalini talini.

O le tele o taimi, o soʻo se vailaʻau e mafai ona galue i itu uma e tolu. Ua faatonuina foi e le fomai ni fualaau faasaina e faaitiitia ai le atinaeina o faafitauli. O le vave lava ona alu atu le tagata maʻi i le fomaʻi, o le maualuga e ono mafai ona fofo mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se faʻalauteleina o le tulaga ma le faʻamalologa umi.

Soifuaga o le tagata maʻi

O se vaega taua o togafitiga manuia mo le maʻisuka ituaiga 2 e faia i luga o fuataga e mafai e se tagata maʻi ona ave i le fale. I le tele o auala, o le soifuaga o le tagata maʻi e afaina ai le aoga o togafitiga. A aunoa ma le faia o suiga i lea mea, e oo lava i togafitiga fualaau faasaina o le a le aoga.

  • Faateleina le gaioiga faaletino. E le gata o se auala lelei e aveesea ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga maualuga, ae na o ia lava e faʻateleina ai le metabolism. O se taunuuga o le tafe, o le maualuga o le suka e le tupu. O le inisalini o le a gaosia i le tele o aofaiga, ma o le a sili atu le malosi o le faʻaleleia,
  • Mataʻituina lau meaai. Faʻaititia le aofaʻi o le porotini ma meaʻai gaʻo, ma 'aua le' ai meaʻai e mauʻoa i monosaccharides ma sweets. Mo le toatele, o se auala lelei foi e le maua ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • Afai e le lava mea e lua ua faamatalaina. Fai se taumafaiga faaopoopo e aveesea le mamafa. Atonu e te manaʻomia se faʻatapulaʻaina i meaʻai poʻo isi mea e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina. O le faʻaitiitia o le tino gaʻo o le a taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o faʻalogo ma itiiti ai le faʻaleagaina oi latou,
  • Tuʻu atu masani leaga e ono aʻafia ai le gasegase. Muamua, o le ulaula ma le inu ava malosi (lea, e le gata i lea, e fesoasoani i le oona).

O suiga o le soifuaga i totonu ia i latou lava e mafai ona i ai se aafiaga lelei ma faaitiitia ai le maualuga o le suka ma totogi ai ona oso.

E faapefea ona le maua le mamafa?

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o lenei ituaiga, i le tele o tulaga o loʻo faʻamauina le maualalo o tupe mama. Atonu e mafua mai i mafuaʻaga e lua. O le muamua o nei mea o le toilalo o le endocrine, o se suiga i le metabolism ma le metabolism. O le mafuaaga sili lea ona leaga, ae e sili atu ona taatele nai lo le lona lua. O le tele o taimi, o le mamafa o le tupe maua e mafua ona o le fafagaina, aua o tagata e maua i le maʻisuka toetoe lava o taimi uma latou te maua ai se lagona malosi o le fiaʻai.

O le isi mafuaaga e mafua ai ona avea lenei faʻamaʻi ma mea tetele o le solia o le filtration i fatugaʻo. O se taunuuga, o le vai o loʻo taofia i totonu o le tino, ma o le fulafula e tupu.

Ae o nisi tagata gasegase pe aisea latou te le maua ai le mamafa i le maʻisuka? E tupu lenei mea pe afai o le inisalini ua le atoatoa i totonu o le tino, pe a faʻapea e le maua mai. E tupu lenei mea i le taimi o le faʻafanoga o sela beta pancreatic e maua mai ai o se taunuuga o le faʻaleagaina o le autoimmune process, o lona uiga, ma le maʻisuka ituaiga 1. I le lona lua, o le mamafa o le mamafa o se mea e seasea lava ma e le mafaamatalaina.

Taunuuga o le Paʻu: Meaʻai

O le auala sili e faʻaitiitia ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafataga maualalo-gaosi, lea o le a fesoasoani e le gata ina faʻaititia le mamafa, ae faʻamaonia ai foi le maualuga o le suka. E iai fautuaga lautele mo taumafa. Ae peitaʻi, afai o soʻo se oloa e masalosalo, e lelei le talanoa ma lau fomaʻi pe mafai ona faʻaaogaina?

Ole fuainumera o kalori i le aso e le tatau ona sili atu i le 1500. Taumafa naʻo meaai masani, vavao, poʻo le fou. Aloese mai le gaosia o meaʻai ma saisi e tele naua togafitiga e mafai ona faʻaleleia lau maualuga o suka. Aua le 'ai meaʻai falai, faʻapena foi ma oloa sauniuni e faʻaaoga ai le tele o pata (kulimi poʻo fualaau faisua). Faʻamatoʻa lafoai meaʻai suamalie ma faʻamalosi.

O se matafaioi taua e faia i le sao ole taimi ole taumafa. Taumamafa i le tolu aso i le aso e aunoa ma le 'aiina poʻo le' aina o meaʻai laiti i taimi masani. O le mea e sili ona manaʻomia e tatau ona i ai i aso uma se faasologa o taumafataga.

Taunuuga o le Paʻu: Faʻalositino

Aua e te faatalale faamalositino. O se taunuuga o nei mea, e mafai ona tupu le mamafa o le mamafa o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2. A uma mea uma, o le taimi o le faʻamalositino lea e faʻapipiʻiina ai le kulukose i totonu o le tino e faʻaaogaina i le malosi e talafeagai mo galuega maso. E tusa lava pe a uma ona solia se meaʻai, o le gaioiga faaletino e mafai ona fesoasoani e aloese mai le oso i luga o le suka.

O le mamafa o le uta e le taua e pei ona masani ai. O se auala lelei o le savali i le taeao. Amata i se 30-40 minute le savali i aso taitasi mo le vaiaso. A maeʻa lena, o le tino o le a faʻaaogaina i le avega. O lenei e mafai ona e ulufale i se seti o faʻatinoga. Ae peitai, e le tatau ona i ai se lagona o le matua vaivai ma le vaivai. E mafai ona e manaʻo e aau poʻo le uila. O nei metotia e faʻafefeteina ai le paʻu mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.

Tuua Lau Faamatalaga